SISTA RESAN...

 En gång fick jag  cancer. Bröstcancer.

Just vid den här tiden på året.. strax innan jul.  Och vad jag skriver nu är rena rama sanningen, ifall någon skulle tvivla på alla mina ” historier”

Jag var på en årlig hälsoundersökning   och läkaren upptäckte en knöl i bröstet. Jag tog det med ro för i samma bröst hade jag en gång fått en ofarlig knuta bortopererad och efter detta kändes bröstet lite konstigt. 

Jag kickades på mamografi. Det såg inte bra ut.

Jag skickade på biopsi och så satt jag där sedan med läkaren som informerade mig om bröstcancer. Vilka möjligheter som fanns. 

Eventuellt kunde  det ha spridits till lymfkörtlarna eller andra ställen. Fick röntgat hjärna o  lungor utan anmärkning. 

Jag gick igenom allt detta i fullkomlig chock.

 
 
 

 

 
Min son var bara ett par år gammal och nu skulle jag kanske dö!  Jag kan trösta andra och jag kan ”se” för andra men inte för mig själv. Och jag är ingen heroisk människa som tar allt med stoiskt lugn.

Kvällen innan jag blev inlagd på onkologen för operation så skrev jag ner Valdemar Dahlqvists dikt om den sista resan. Jag grottade ner mig i selfpity…och gjorde ett dokument på datorn  där jag planerade min sista fest.. min begravning.

   Dikten om sista resan  skulle vara i dödsannonsen i tidningen… och jag skrev att dom sista raderna får ni skriva om.. jag är ju ingen herre.. och man kan inte bara byta ut ordet herre mot dam för då rimmar det ju inte på ordet  värre… och så tog jag mig en klunk whisky och grät en skvätt & sörjde mitt korta liv.

Jag opererades. Låg på onkolgen.  Knölen skickades på analys. Och jag var tillbaka igen hos läkaren.. tillsammans med min dåvarande make… för att få min dom. Läkaren passerade min make i väntrummet där han satt och sa att ett mirakel hänt. Sa läkaren alltså.

 

 

Och samma sak sa han till mig. Det fanns ingen cancer i knölen. Jag hade ingen cancer. Jippi… tyckte läkaren.. och själv kände jag mig lite snuvad på den här cancern. Det tog tid innan jag fattade och kunde ta det till mig. Att Jag Inte Hade Cancer.Att det faktiskt var ett mirakel som skett.

Långt senare hittade jag  det där begravningsdokumentet och visade det för mina barn och som tyckte att herregud som jag skulle konstra  in i det sista.. byta ut orden herre mot dam i dikten… och nån av ungarna tycket att jamen då får vi väl skriva:

”Du blir knappast lam

Sov gott och lugnt, jag skall

ej väcka min dam”

Ja, vad ska man säga ?  Bättre slut måste det väl gå att komma på ?

En del av er har redan läst min cancer story.. men nu  veckan innan jul kommer alltid tankarna på den tillbaka.. och jag är så blessed.. som fick vara med om ett riktigt mirakel !

 

Sista resan


Jag har köpt min biljett och
står på perrongen.
Ett underligt tåg…
Det är sista gången.

Jag reser, men vet inte vart eller hur
jag frågade om det fanns retur
då log han i luckan och stack ut sin näsa
och sa, att det var enkel resa.
Så ofantligt enkel.

Så går jag in i min sovkupé.
Tänk något bagage har jag inte mé.
Allt verkar så underligt – här är konduktören
men han bär ej uniform med knappar och snören.

Han bär på en lie – jag vet han är döden.
Han som vet slutet på människors öden.
Märkvärdigt att jag inte är rädd
jag ligger så stilla i min bädd.

Han ler så vänligt, han klipper biljetten
för sista resan till himmelska rätten,
han mumlar faderligt:

”Det blir inte värre,
Sov gott och lugnt, jag skall
ej väcka min  herre .”

 Av Valdemar Dahlquist

 

 

1 Birgitta:

skriven

Hej!
Sitter på jobbet olycklig :-( begick ett misstag i arbetet vad kommer att hända?????
Känner mig så ledsen o orolig.

Kram Birgitta

Svar: Jag ser ingenting som kommer att ha betydelse på lite sikt.. kram :)
Esmaralda

2 Maskjerringa:

skriven

Er det noe jeg kan gjøre for å imponere han?

3 Margaretha:

skriven

Hej Esmaralda!
Jag har träffat en man som verkar vara för bra för att vara sann. Har jag träffat mannen som jag ska dela resten av mitt liv med?
Kram Margaretha

Svar: Snart vet du det.. det är din process så lev den.. och du vet snart.. kram :)
Esmaralda

4 maria:

skriven

Hej Es!tack för att du delar med dig av dina historier,det betyder mycket.Vilken tur att du ej hade cancer,tyvärr är det alltför vanligt att man drabbas av det,så man ska verkligen vara tacksam att man klarat sig från det.
Jag har en fråga - kommer det att bli jag och min vän "R" en dag?han är i en relation nu och vi dejtade innan, vi träffades igen för ett tag sen och det känns som känslorna är kvar från båda hållen men det är mer komplicerat idag då han har ett barn också. Finns det en chans för oss elr kommer jag träffa en annan? Kram Mia

Svar: Faktum är att jag ser en helt annan man i din framtid.. inte R utan någon som du ännu inte mött.. kram :)
Esmaralda

5 <3 :

skriven

Hej Esmaralda!
Vilken tur att det inte var cancer!
En fråga, Då finns det en möjlighet att David kan komma tillbaka till mig? Och att det kanske blir vi? om så för en längre eller kortare period? Finns chansen att det kanske blir så? Även om den inte är stor..
Kram

6 Yvonne:

skriven

Godmorgon! Jag förstår dig Esmaralda. Jag var med så långt som till ett extra ultraljud en gång. Och sen var det lugnt. Men samma här. Jag gick igenom livet många gånger tills dess. Varje dag tänker jag, att jag är välsignad. Har som du vet varit hemma länge för min hälsporre. Men varje dag tänker jag, det går ju över i alla fall, inte alla som kan säga det. Det gäller att leva när man lever! Ha en fin dag alla här idag! Och tack för att du delade med dig Es. Kram Yvonne.

Svar: Hälsporre är ju ingenting livsfarligt MEN oerhört smärtsamt och sätter ner livskvaliteten.. men det blir bättre Yvonne !! Ha du också en fin dag.. kram :)
Esmaralda

7 Mamman (som varit med från början):

skriven

Ibland får man tankeställare i livet och det är så fantastiskt att du fick vara med om detta mirakel! Jag ser det också som ett mirakel att jag har överlevt bröstcancer och jag är idag så tacksam över att leva! Faktum är att jag älskar livet! Ofta känner jag mig så bubblande glad och lycklig, nästan som när man är kär - vilket var många år sedan jag var. Kanske är det först när man kan känna den här förälskelsen i livet som förälskelsen i en man kan komma?! KRAM

Svar: Att älska livet kanske man kan göra först när man varit nära att förlora det ? Kram :)
Esmaralda

8 Skorpan:

skriven

Ja jag är också blessed :). Vad är nu sånt som man kan komma undan med genom att betala, inget, men hälsa o vänner kan man inte köpa. O i dagsläga har jag dem bägge, tack för det!!

Es, är jag helt ute o cyklar gällande "mitt par" i lördags, kände nån sorts attraktion men var det bara min livliga fantasi/svältfödd på manlig uppmärksamhet eller nåt sånt?

Mekanikern väntar, jiihaa...

Ha en bra dag alla!

9 Carina ST:

skriven

Vad härligt att få livet tillbaka när man trott att det var slut. De som upplever det kanske tar tillvara livet på ett annat sätt?

Jag har nog lagt ner det där med mirakel, alltså hoppet om det. Och försöker istället se de små mirakel som finns varje dag, i vardagen. De små fina sakerna som finns här och nu. Jag känner mig helt annorlunda än för bara några dagar sedan. Och egentligen har ingenting i det yttre hänt. Inget stort har förändrats i mitt sätt att vara eller tänka. Det är bara ett skifte inom mig.

Jag har landat i att leva här och nu. Alla drömmar och visioner om framtiden som jag tidigare försökt jobba med på olika sätt med hjälp av attraktionslagen har liksom runnit av mig. Jag vet vem jag är och vad jag vill ha i mitt liv, det behövs liksom inte arbetas med det hela tiden. Det räcker nu. Jag vill bara leva här och nu.

För eftersom jag vet vem jag är och vad jag vill så räcker ju det. Jag kan leva varje dag på det sättet så mycket jag kan.

Det är ett subtilt skifte. Från att fokusera på framtiden och visionerna till att bära dem inom mig men leva här och nu i det som är.

Ett skifte från att fundera över min soulmate, vad jag vill ha och vad jag vill ge, till att känna intensivt att jag vill vara den personen för mig själv här och nu. Jag vill leva det livet här och nu. Livet finns ju inte längre fram. Det finns här och nu. Och det har jag ju vetat intellektuellt sett redan, men nu har det liksom landat i mig på riktigt.

Det är svårt att beskriva på ett begripligt sätt, men det är som om mitt fokus har förändrats och genom det så känner jag ett annat lugn inom mig själv. Det har kommit inifrån. Som något som äntligen har landat. Jag känner det som om jag har landat i mig själv. På djupet.

Det känns som ett viktigt skifte och jag mår bra i det. Och den energin det frigav gjorde att jag möblerade om här hemma och ändrade det jag har på väggarna. På något sätt så kändes det som om det nya i mig behövde omge sig med nytt. Visionstavlor ut och livet in.

Inte stor livsmakeover, utan mitt fokus i livet har förändrats. På riktigt. Det hände genom att nå botten totalt under några dagar.
Kram, Carina ST

10 Cz:

skriven

Är det värt att spendera tid med en grabb och älska honom och allt när framtiden är så oviss pga att han är från en annan kultur..?

11 Klara:

skriven

Hej es! Kommer jag och P träffas någon gång i början av nästa år? Kram Klara

12 Lila Jaget:

skriven

Go' måmdag Esmaralda,
Det sista citatet om mirakel och spektakel är ju också oerhört träffande...
i livets berg- och dalbana.
Vi hade en julfest på jobbet i lördags och stundtals blir jag så trött o nedstämd av jargongen som min chef håller på med. Själv anser han sig inte ha några fel alls, är oerhört självgod och jag pendlar mellan att vilja skälla ut eller gå undan. Hittills har jag valt det senare. Vete fåglarna om jag står ut men jag hoppas det blir bättre snart. Vad tror du Esmaralda, vad är det med den här snubben?
Kram :)

Svar: En knepig personlighet är det.. men du vinner inget på en öppen konflikt.. kram :)
Esmaralda

13 Annourlundafråga:

skriven

Ja fick träffa vinnaren av idol2013 i lördags.kommer han komma ihåg mig som ett av hans fans, ser du vad han tyckte om mig på något sätt och angående mitt meddlande ja skicka till honom som han sett ? (Haha) tack

Svar: Han träffar många och något starkt och bestående intryck som han bär med sig av dig kan jag inte se.. kram :)
Esmaralda

14 Annsophie:

skriven

Men OJ!!!
Vilken tur att det ändå inte va cancer i knölen. Helt enkelt inte din tur för sista resan :-)

Har en fråga, kommer jag bli gravid igen?
Kram Annsophie

15 Lie :

skriven

Hej ES!
Han har flyttat till en ny lägenhet för ett tag sedan! Kan du se mig gå och hälsa på honom i den lägenheten?
Kram

16 Jossan :

skriven

Har mormor och farmor något att säga mig? Om nutid eller kärlek och så?

17 Anonym:

skriven

Hej Ez! Vart kommer jag träffa min stora kärlek? och vad jobbar han med? Kramar!

18 Anonym:

skriven

Hej Es! Kommer det nya året med gemenskap och nya vänner??
kram

19 Jennifer:

skriven

Vilket mirakel! Puh, jag kan tänka mig att man hinner tänka ett o annat efter att ha fått en sådan diagnos... Och att sedan bli friskförklarad känns väl lite som att få livet tillbaka!

Jag var en gång sjuk och läkarna misstänkte tuberkulos... Jag blev satt i karantän och tvingades vänta 3 veckor på det slutliga resultatet.... Och det visade sig att det inte var tuberkulos el annat allvarligt. Men de veckorna av väntan var riktigt tunga.

Idag är det min födelsedag och jag fyller 33 år. Ser du fina Esmaralda om det kommer att bli ett bra år? Kram

Svar: EN STOOOOOR GRATTIS KRAM.. och nya året som kommer blir ett år då du helar dig och mår bättre och ja, en hel del positivt kommer att hända.. kram :)
Esmaralda

20 Hon:

skriven

Kommer jag och H kunna umgås som vänner?

Svar: Tveksamt.. kram :)
Esmaralda

21 Eugenia:

skriven

Hej! Jag tror jag såg någon i helgen fråga detta, vilket väckte min egen nyfikenhet ... ser du om JAG spenderar alla hjärtans dar ensam eller kommer jag äntligen få fira den med någon??
Ha en bra dag!
Många kramar Eugenia

22 Erika:

skriven

Hej! Kommer det ske positiva förändringar i nästa år?

Svar: Ja, absolut men du måste själv vara öppen för det positiva, se det, bejaka det och ta emot.. kram :)
Esmaralda

23 Juletider:

skriven

Hejsan! Lär det bli nått om jag tar intiativ med E?

24 anonymidag:

skriven

GodmorgoN! löjlig fråga kanske men tycker han om mig? kommer det hända nått mer innan han åker mellan oss?:)

25 Shhh:

skriven

Hej esmaralda kommer det gå bra imorgon?

26 Emelie:

skriven

Hej kära Es!
Min mormor ligger i koma inne på Iva nu efter ett hjärtstopp. Hon är nära döden. Önskar så att hon kommer slå upp sina blå ögon så att man har chansen att säga förväl. Tror att hon kämpar för att ibland rör hon lite på benen när hon hör oss. Hon fick hjärtstopp förra tisdagen. Kan du skicka en liten liten styrketanke till lilla mormor? Kramar

Svar: Jag skickar en styrketanke till mormor, den goda fina människan !! Och hennes nära på andra sidan kommer och tar emot henne och det blir ed glädje hon går över.. kram :)
Esmaralda

27 <3 :

skriven

Hej ES!
Är det då möjligt att han kommer tillbaka till mig? Och att det kan bli han och jag? Även om chansen kanske inte är stor?
Kram

28 CeCe:

skriven

Nu står jag på benen igen efter några fall, men ser du om jag fotfarande har mycket god chans att nå mitt mål? Eller kämpar jag förgäves?

Svar: Chansen att nå dina mål är MYCKET goda..ha fokus.. kram :)
Esmaralda

29 Helena Ir:

skriven

"Det blir ju bra, min unga dam "
Så slutade dikten för din del..

Vilken nervositet! Jag förstår att denna tid
om året är speciell,och att den alltid kommer
finnas i ditt minne.
Jag vet för i år är det 22 år sedan i december
som jag var med i olyckan som kallades
för julmirakel!

Natten har varit bedrövlig..vilken oro..
Försöker tänka på alla ord du lämnat till mig,Es.
Tack du fina Esmaralda :)
Trevlig vecka önskas alla!

Kramar

Svar: Och stor styrkekram till dig - från hjärtat.. !!
Esmaralda

30 Tvi:

skriven

Esmaralda, kommer han tillbaka? Vill han det?
Kram

31 Förvirrad:

skriven

Hjälp har jag gjort rätt val....

Kramar

Svar: Ja det känns så.. ha nu allt fokus framåt.. kram :)
Esmaralda

32 Es:

skriven

Hej!
Har jag mer känslor än vad han har för mig? Eller tvärtom? Tänker vi på varandra?
Kram

33 Anonym:

skriven

Nervös inför insättning av preventivmedel på torsdag. Sist svimmade jag i gynstolen.... Kommer det gå bra denna gången? Nåt jag kan göra för att underlätta?

34 Anonym:

skriven

Blir det nån romans snart e trött på att vara ensam?

Svar: Kapp, en romans blir det riktigt snart.. kram:)
Esmaralda

35 Lilleba:

skriven

Hej Esmaralda!

Jag undrar så hur det blir med min ene son och hans fru. Hon skäller hela tiden på min son om än det ena och än det andra. Oftast obefogat, kan jag säga eftersom vi varit på resa tillsammans i fjorton dagar och hon skällde på honom jämt och även när folk hörde på. Jag undrar om det kommer att hålla eller har hon inga känslor för honom längre. Därför är det kanske lika bra att det blir slut. De har två små barn. Jag har pratat med min son om det och han säger att han är van vid det och han gör jättemycket när det gäller barnen och hemmet mm.

36 En tjej :

skriven

Kommet J.H höra av sig till mig igen?

37 G:

skriven

Prater jeg med R denne uka?

38 Carolina:

skriven

hej E.
Jag försöker förstå vad det var som gjorde att jag inte fick jobbet trots jättebra intervju. Först kunde jag börja i januari och nu fick jag höra av retkryterare att de valde en annan kandidat. Jag fattar inte vad hände Esmeralda. Vet du varför? Det skulle vara världens bästa julklapp.

Svar: Faktum är att det verkar som om de redan innan alla intervjuer spetsat in sig på någon speciell... att det på så sätt var nästa klart från början.. kram :)
Esmaralda

39 Undrar:

skriven

Vad tänker A om mig, tänker han något alls?
Kram

40 Eugenia:

skriven

Hej! Jag tror jag såg någon i helgen fråga detta, vilket väckte min egen nyfikenhet ... ser du om JAG spenderar alla hjärtans dar ensam eller kommer jag äntligen få fira den med någon??
Ha en bra dag!
Många kramar Eugenia

Svar: Nej, tyvärr.. det ser jag inte.. någon är på väg men jag ser inte när ni möts..kram :)
Esmaralda

41 Ninja:

skriven

Hej E.
Hur kommer det att gå för mig på killfronten framöver?
Kram

42 carina:

skriven

Tänk vad livet snabbt kan ändra sig, bara att få veta att det inte var cancer...bara det är ett mirakel.
Måste också bli en liten chock åt andra hållet då man ställt in sig på det värsta. Du har i alla fall din enkelbiljett kvar :) Tyckte om dikten.

Kram
Carina F

43 Pia:

skriven

Visst är det konstigt, man gör sig beredd på att dö och har liksom ingen kraft kvar till att jubla när det visade sig vara ofarligt.
Har varit där, låg på intensiven med en hjärntumör.
Som visade sig vara en annan sorts knöl.
Den är kvar, jag har besvär, men såhär efteråt kan jag skatta mig lycklig.
Jag har två barn som är mitt allt och som jag vill finnas för.
Jag vill ge dem ett hem. Esmaralda, kan jag ge dem det i vår? Känns som om den äldsta flyttar hemifrån snart, utan att ha haft ett barndomshem...
Kram!

Svar: Du ger dina barn ett hem och även o de blir äldre så återkommer de då och då och du har gett dina barn så väldigt mycket på olika sätt .. så ha inte dåligt samvete.. kram :)
Esmaralda

44 shh:

skriven

Hej esmaralda kommer det gå bra imorgon? Klarar jag mig?

45 sara:

skriven

hej jag tror min man är otrogen mot mig tror du jag har rätt magkänsla :((( snälla svara mig håller på att få psykbrott mår så dåligt ........

46 Zoe:

skriven

Jag kom ihåg när du berätta detta, jag får rysningar i kroppen & en härlig känsla kommer över mig varje gång jag läser om såna historier<3
Tack för detta mirakel för du är vår ängel och behövs vara här med oss<3:)

Stor kram:)


Svar: Du är också en ängel ska du veta... du gör människor glada och får dem att må bra bara genom att du är dig själv.. kram :)
Esmaralda

47 Regn&Sol:

skriven

Hej Fina ES!

När under nästa år möter jag en ny kärlek?
kram:)

48 En tjej :

skriven

Kommet J.H höra av sig till mig igen?

49 Hedwig:

skriven

Hej Esmaralda,

Här är jag nu igen med lägenhetstjafs.

Grote Kruisstraat 15, Groningen: jag har slutligen hamnat på plats 4 i kön. Hur stor är chansen att jag verkligen kan få denna (lämpliga?) lägenhet?
Sedan har jag inte rätt skattepapper för att min pappas nya fru har stämmat mig. Tror du att det blir ett problem hos den kommunala hyresvärden?
Varm vinterhälsning, Hedwig

50 Lollo:

skriven

Älskar Mirakel&änglarna som finns där för oss<3

Jag kommer ihåg en olycka när jag var liten.
När jag plötsligt sprang över en stor gata med mycket trafik. Det blev helt svart och jag vakna upp
under en bil? & alla var chokade/rädda när de såg på mig. Detta kunde vart slutet för min del. Men min skyddsängel var med mig & jag var helt fri från fysiska skador & jag kunde fortsätta min dag som vanligt:)

Svar: Där grep verkligen din ängel in - din tid på jorden var helt enkelt inte ute.. kram :)
Esmaralda

51 G:

skriven

Blir dette en bedre uke enn den som var? Og prater jeg med R denne uka?

Svar: Jag föreslår att du slutar tänka på och hoppas på R - då blir det så mycket bättre för dig.. kram :)
Esmaralda

52 F.B:

skriven

Hej Esmaralda!

Hur ser det nya året ut att bli för mig*?
kram:)

Svar: Det kommer att innehålla en hel del positivt.. gå ut och ta för dig lite bättre..kram:)
Esmaralda

53 Jossan:

skriven

Hej G
Detta är ingen kritik på nått sätt.. Jag vet inte vad du och R har för relation eller vad du haft för relation.. Men jag tror du bör lyssna på ES.. Jag vet hur det känns i hjärtat när hon skriver att det inte blir något.. Hon har sagt den om både mitt ex och den senaste jag träffa. Jag grät av hennes svar.. Exet släppte jag tillslut men det var massor med frågor om varför blev det inte vi och kommer det bli vi. Jag försökte hitta utvägar och ställa andra frågor för jag ville ha detta Ja det blir bra.. Sen träffade jag en super underbar kille i somras och efter att jag hade bråttom in i allt så lämnade han mig. Es såg ingen framtid med honom.. Och en tveksam vänskap också. Detta gör super ont i mig. Men jag har nog inget val mer än att gå vidare. Jag kan säga att för mig är bara detta svårt att skriva och jag känner hur jag kämpar med att hålla tårarna borta.
Jag vet hur det känns att tvingas ge upp.. Värsta är.. Jag och killen har samma vänner..
Jag vill inte tro es när hon säger att det inte finns något för något ska jag ha så får jag inget förhållande vill jag ha honom som vän.. Jag tänker att jag ska avgöra mitt öde med att få honom till min man.. Men lika bra att ge upp.. Han är inte min prins även om jag vill.. Min kommer.. Snart hoppas jag..

Kram

54 Agnes:

skriven

Kommer ihåg att du berättade om detta...den där sjukvården, alltså!
Att helt plötsligt vara utlämnad till andra människors godtycke...som i detta fallet, sjukvårdspersonal som inte riktigt hade full koll på sådant som man som patient faktiskt anser att just de ska ha!
Tycker överlag att sjukvården är som ett lotteri...gäller att ha tur vid dragningen! Gott om nitlotter, tyvärr...

Alltså...Fonus...suck!
Är inte ett smack imponerad av deras handhavande.
Nu senast problem med kistdekorationen...att sitta och förklara via telefon hur man tänkt sig till floristen...blir så trött...och sedan dessutom betala för eländet...

En jäkla tur att jag valde att ordna gravölet själv...det hade de nog inte heller fixat som jag velat haft det...
Märks verkligen att Fonus är vana att trampa runt i ulltofflorna...för hur många vågar/orkar tala om att de inte är nöjda med hur de sköter en begravning?
Blir sååå trött, och har nu ställt in mig på att jag själv måste hårdkolla allt som har med det här att göra...OCH dessutom betala för det!
Shit!

Ser att många undrar hur 2014 blir...för mig kan det förhoppningsvis bli bättre än 2013, haha!
Då har jag röjt sonens lägenhet, kanske fått ordning på mitt eget hem, vilket då gör att jag kanske kan ansöka om en ersättning som jag anser mig ha rätt till. För om jag nu får de där pengarna, så kan jag ta lite långledigt fram på höstkanten...om jag fortfarande hänger ihop!
Kanske börja skriva lite, och ta tag i mitt fotograferande...tja, stora planer, men man ska sikta högt....något borde jag ju vara förtjänt av, tycker jag!

Och anpassa mitt liv...nya rutiner...träna mer, lägga om kosten och umgås mer med min synlige son och hans familj...leta sidoinkomster, för att kunna unna mig mer, och njuta av att vara singel...

Tja, det är väl ett 2014 att se fram emot?
Att döden håller sig borta är ju också en förhoppning...men med den där skraltige rackar´n kan man aldrig veta! Kommer o går som det behagas...ja, jag är en smula morbid...

Ha det bäst, och kram på er!

Svar: Jag tycker du har bra tankar inför nya året... det blir tufft många gånger men samtidigt också successivt bättre.. och på tal om Fonus.. jag var i luven på dem när min pappa dog. Först skulle de pracka på mig dyraste kistan och smörade om att min pappa som var byggmästare skulle vrida sig i graven om han fick en kista av billigt trä.... och då sa jag att min pappa var inte bara byggmästare utan också snål så han skulle inte vrida sig utan ROTERA om jag la ner så tokmycket pengar på en kista
Vi hade i alla fall en bra präst.. min dotter hade sin blomsterbutik då och gjorde arrangemanget till morfars kista... han var ju lite udda min pappa... och nu gjorde hon dekorationer av det slag han själv brukade göra... blommor och persilja och pumpor och allt möjligt blandat. Och i kyrkan spelades det gambiansk musik så det dånade...för pappa var ju ofta hos min brors ursprungsfamilj i Gambia - och älskade det.... och jag vet att allt blev lyckat... för pappa satt själv på trappstegen till predikstolen och log stort. Han älskade fest och det gör han fortfarande !! Och jag vet att din sons begravning blir personlig och fin och jag vet att han själv kommer att vara med.. i allra högsta grad levande... kramar :)
Esmaralda

55 Agnes:

skriven

Emelie!
Stor kram till dig!
Prata, läs för din mormor...det jag förstått, är att hörseln är det som fungerar ändå till slutet!
Kanske kan vara en form av sorgebearbetning för dig när hon nu är på väg över?

Ha det bäst, hjärtat!
Kram!

56 L:

skriven

Härligt med stor dramatik som dikten och så... :)))))

Jag undrar om du kan se hur det går med min provanställning och om jag får fast jobb där jag nu ska börja. Efter så många år av att söka och söka har jag alltså äntligen lyckats, men är såklart då orolig...


Svar: Det ser ut att bli som du önskar.. verkar vara på väg.. kram :)
Esmaralda

57 Emelie:

skriven

Hej igen Es!
Mormor gick bort idag. Åkte in till sjukhuset och de sa att hon kunde ta sitt sista andetag när som. Alla närstående var med. Jag höll henne i handen när hon somnade in. Var så sorgligt med samtidigt fridfullt att se henne bli av med all smärta hon hade. Jag sa att jag älskar henne, hoppas hon hörde det. Just efter hennes sista andetag såg jag en sådan stark och klar bild i huvudet. Hon stod på någon slags guldig trappa med ett stort leende. Hon såg mycket yngre ut och vinkade för fullt och länge. Runt om henne stod skuggor som jag tror är de nära som hämtade henne. Bilden var så stark och det kändes genast mycket lättare. Tack för ditt svar innan. Massor med kramar

Svar: Ja, den bilden ska du ta till dig.. så var det... just som du såg det och din mormor var så glad att ni var med henne till slutet på denna sidan.. och de kära som gått över tog emot henne på andra sidan... hon mår så bra nu.. hon är lycklig och glad och frisk. Stor kram
Esmaralda

58 Orolig :

skriven

Snälla Esmaralda kan du se om det ser positivt ut för engelskatentan jag nyss gjort? Om jag inte klarar den får jag göra om den nästa år vilket betyder att jag inte går ut med en "giltig" examen nu i maj?
Kram

59 Agnes:

skriven

Haha...Tack Es!
Jo, vi här på bloggen har ju läst om din personlige pappa!
Som gärna festar när tillfälle ges!

2014 blir tufft men successivt bättre...tja, så är ju livet!
Man måste ibland få sig några smällar, för att uppskatta det man har!
Tillhör de som liksom aldrig fått något serverat, utan i regel fixat själv...ett rätt hyggligt år, alltså, att se fram emot...ja, jag är nöjd!

Om jag dessutom får en puss då o då av någon hygglig karl...det är bara att se som en bonus!

Ha det bäst alla, och kram!

60 CeCe:

skriven

Ville bara säga tack!
OCh att dina ord både styrker och värmer mig :)

61 Zoe:

skriven

Tack Esmaralda<3
Kram:)

62 F.B:

skriven

Tack<3
kram:)

63 lena:

skriven

Hur blir det efter Jul med min son? jobb för mej?jag drömde om en stor vit flick fågel som dansade på himlen med vackra vida vita vingar och silvertrådar som hängde ner från vingarna hon log...fåglar kan INTE le.fågeln avbröt min dröm...men det var lugnt vackert och jag glömmer aldrig den drömmen vad betyder det..jag tror jag vet men kan du berätta?

64 Sam:

skriven

Hej,

Jag har under en tid jobbat med ett projekt. Ibland känner jag att det bara står still.

Hur ser det ut att gå? :)

Tack för att du tar din tid!

MVH



-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: