Vad kan man göra ?

Dagens gästbloggaere är: Susanne

Hej allesamman på bloggen och Esmaralda

Jag är bosatt i Skåne och i skrivande stund snöar det faktiskt hos oss och stormen har precis bedarrat.

 
 
 

Jag har ett dilemma som jag hoppas kunna få råd med.  Saken är den att jag och min make är båda 61 år. Vi har tre barn och vi har levt tillsammans i  40 år.

Förutom ett avbrott som varade under 3 år och för sju år sedan tog vi upp gemenskapen igen och lever ihop omigen sedan dess.  Vi har det bra på många sätt även om det inte är perfekt. Men jag tror inte längre på det perfekta. Vi försöker båda vara positiva – vi har trevligt – vi reser en hel del och har råd att unna oss lite extra

 

Problemet (är det egentligen ett problem?) är att när vi separerade så  gav min make mig skulden för separationen inför sina vänner och sin släkt. Jag var inte vatten värd. Det var till och med så att två av dem ringde mig och skällde ut mig för att jag varit en black om hans fot i alla dessa år. Och de talade om hur vidrig jag var.

Till saken hör att det var han som ville skiljas eftersom han träffat en annan kvinna. Det tog dock slut mellan dem rätt kvickt.

När vi sedan valde att leva tillsammans igen så  har jag inte haft någon kontakt med  hans släkt eller hans vänner. Han träffar dem själv inte ofta.  Jag känner att alla dessa människor lever fortfarande med en lögn om mig och naturligtvis kan de inte begripa hur han kunde flytta tillbaka till någon som var ett sådant hår av hin.

 

Han har sex syskon som han knappt har kontakt med längre.

De tror att JAG ligger bakom, har jag förstått, och att jag vägrar honom att umgås med dem men naturligtvis är det inte så. Tvärtom så i början uppmuntrade jag honom att nu får vi reda ut problemen så vi kan umgås på ett någorlunda normalt sätt. Så blev det inte.

 

Nu undrar jag vad ni kloka människor tycker ? Ska jag slå mig till ro med det som det är  - för dessa människor är inte viktiga för mig ? Eller vad ska jag göra ?

Man mår dock inte bra när folk går och tror negativa saker om en som man är oskyldig till. Maken kommer aldrig att ta tag i det. Han är alltför konflikträdd. Han kan inte stå för eller erkänna att han en gång gav dem fel bild av mig. Hellre drar han sig undan dem.

Jag tar  tacksam emot era råd

Och nu är vi i december och jag önskar en fin julmånad.

Kramar från  Susanne

1 ADAD:

skriven

Hej Es , i min seans för två år sen såg du att jag möter kärleken då det är soligt. Tror du att mötet kan ske i sommar/vår eller ligger det längre fram i tiden??

Kramar

2 ADAD:

skriven

Hej Es , i min seans för två år sen såg du att jag möter kärleken då det är soligt. Tror du att mötet kan ske i sommar/vår eller ligger det längre fram i tiden??

Kramar

3 CeCe:

skriven

God Morgon Es!
Just nu känner jag mig så nere
känns som jag har tappat greppet om mitt mål, som du förut sagt flera gånger att jag har mycket god chans att klara av.
Är det helt kört nu? Finns det något jag kan göra? Eller bara ge upp helt å hållet?

4 Jeanette:

skriven

Jag kan förstå att din mans släkt står bakom honom. Om du känner att du kommer att må bättre av att berätta rätt version, tycker jag du ska göra det och sen lämna det. Jag håller tummarna att det blir bra för er alla!

Lycka till!

5 Africa movie:

skriven

Susanne:
Framförallt är det fruktansvärt fult och fegt av din man att inte stå upp för dig och sanningen. Ett starkt förhållandet vilar på just det enligt mig, men vem är jag att döma :) känslan säger dock att du är värd bättre. Kram på dig!

Esmaralda:
Den här situationen tär på mig. Jag visade min ihopklippta film från resan som betyder så oerhört mycket för mig. Fick ett "Fin! :)" som svar...sedan pratade han om något helt annat?! Inte en enda följdfråga eller uns av intresse. Blev jätteledsen inombords.

Varför undrar jag? Ser du något kring varför denna "off" sida dyker upp? Kram

6 Mirran730:

skriven

Jag vet precis hur du känner dig. Man mår inte bra av lögner som inte är sanna. Jag har tyvärr inga råd att ge. Då jag själv lever med att mitt ex m fru och barn! Som förtalar sprider lögner om mig. Men väntar med spänning på råd från andra. Någon gång upptäcker väl även dom att dom har gjort fel och förhoppningsvis dom som har/tror på förtalet att det inte stämmer. Kram

7 nyfiken:

skriven

Hej! Har blivit spådd att träffa min stora kärlek 2014, men vart kommer jag träffa han, någo spec ställe?? och vad jobbar han med? Kramar

8 Åsa:

skriven

Hej E!
Ser du något om min jobbsituation?
Mitt vik går ut i augusti. Finns det ett chans till förlängning? Jag trivs så bra! Jag har en tjänst att gå tillbaka till.
Mår riktigt bra med det mesta nu och ber om att det ska hålla i sig.

Susanne: Jag tycker du ska berätta hur det egentligen ligger till. Annars kommer det ligga där och gnaga. Varför få skit för något du INTE gjort?! Lycka till! Du kommer må bättre när du sagt det :)
Kram

9 D:

skriven

Har han sagt ngt om att han kysste mig eller nämnt något om mig hos hans kompisar?
För sist ja var ute på krogen då kollade hans kompisar på mig som om att typ där är hon dom visste ngt..?
Tack

10 Emma:

skriven

När kommer min kärlek?

11 anki:

skriven

Hej Susanne
Lägg det bakom dig Låt det som varit vara
Du sa det ju klart och tydligt att han aldrig kommer erkänna sitt fel...så vem tror du får bära hundhuvudet ...
Lycka till och ha en härlig jul
Kram Anki

12 Cissi:

skriven

Synd att inte din man kan vara lite mer rakryggad och berätta sanningen för sina anhöriga, själv skulle jag kanske ha lite svårt att ta tillbaka en sån man men nu är det inte mig det handlar om.

Bry dig inte om vad andra tycker om dig utan känner du att ni har det bra så räcker väl det. Alltid är det någon som tycker något och ska man ta hänsyn till alla andra så hinner man inte leva sitt liv. Släpp alla funderingar på vad hans släkt eventuellt tror om dig och fortsätt med ditt liv tillsammans med honom. Låt inte dem förgifta det ni har.

Ha de gott

13 Lavena:

skriven

Susanne: Om du har detta som en tagg i hjärtat hela tiden, då är det ju inte bra för dig...

Risken finns att det slår en kil mellan er och att du går och ser dig själv som ett offer...

Mitt råd till dig är att du försöker prata igenom det hela med din man, och förklarar hur DU känner det - du har ju faktiskt blivit beskylld för saker som du inte har gjort! Och HAN verkar ju inte göra något åt saken...

Jag tror det är viktigt att du får UR dig allt som ligger där och gnager - sen kan du gå vidare DÄRIFRÅN...

Det är skillnad på att förlåta och att sopa under mattan...

Jenny: Hann inte svara häromdagen! Önskar er en UNDERBAR jul, och det är jag övertygad om att ni får! TACK, för att du visar oss det viktigaste med julen - kärlek, omsorg och tacksamhet...

Agnes: Nu bestämmer jag att du har fått nog med elände!!! Sätter onda ögat på allt och alla:) Massor med styrkekramar<3!

Esmaralda: Fick en sån rolig vision - du sopar undan efter stormen och en vindpust får dig att lyfta! Och DU dimper ner i Varberg med kvasten i högsta hugg för att leta vägg med tomtar:)

Hoppas allt är bra med dig och alla de dina, gosevoffsing inräknad, såklart!

Massor med kramar till alla<3!

Svar: Ha ha ha.. ja.. du fick nästan rätt i tanken... jag blåste iväg till grannarna i alla fall och fick leta rätt på mitt pynt.. kram :)
Esmaralda

14 Skorpan:

skriven

Ja precis som du säger Susanne så är det inte roligt o gå omkring o veta att folk tycker illa om en, speciellt då för nåt man är oskyldig till.

Hur tror du din man skulle reagera om du berättar för hans släktingar vad som egentligen hände? Kan du leva med honom efter det? Eller är det så att du kanske funderar på att lämna honom ändå och det här är nåt som kan hjälpa dig på vägen? Nej du skriver inget sånt, det var bara en tanke som slog mig.

Om du kan leva med din man efter en eventuell "bekännelse" inför släktingarna ja då tror jag du kanske mår bäst av att göra det, eftersom det tär på dig enormt. Men det är ju bara va jag tycker. Lycka till med ditt val Susanne. Kan inte säga nåt annat dock än skitstil av din man... :(

Jag ställde en fråga igår, till universum kan jag väl säga. Satt framför tv:n o svaret, ett enda ord, var evolution. Så säg Es, tycker du det var ett bra teckeen med tanke på mina funderingar kring studierna?

Hoppas ni kryar på er där hos dig! Exet också sjuk o jag tycker faktiskt att han varit rätt mycket sjuk på sista tiden. Hoppas inte det är nåt värre dock...

Trevlig lördag!
Kram Skorpan

15 Annelie:

skriven

Hej Susanne,
Det är sannerligen ingen rolig sits du sitter i, jag kan tänka mig att den gnager inombords.
Har du gått med dessa tankar och funderingar under sju år?!!
Din make är faktiskt skyldig dig, att förklara för sin släkt och sina vänner hur det verkligen ligger till, att du inte bör skulden för ert tidigare uppbrott. Sen är människan väldigt snabb på att döma andra utan egentlig bakgrund, för saker dom inte helt känner till, de i sin sak är tragiskt. Är det egentligen ens riktiga vänner om dom dömer dig så hårt, riktiga vänner har förståelse och lyssnar på vad man själv berättar.
Om din make är konflikträdd kan man inställer skriva brev som förklaring. Om din make bryr sig om dig och vill ha dig kvar vid sin sida får han faktiskt bli lite rakryggad och ta tag i saken, det är han skyldig dig, tycker jag!

Jag önskar dig all lycka, stå på dig!
Kram

16 Doggy:

skriven

Nu ska han tydligen kolla upp en hund till mig från en kennel i Norge. Är det bara löst prat eller sker det verkligen?

Svar: Tveksamt om det räcker hela vägen men tanken finns och är god.. kram :)
Esmaralda

17 Lotta:

skriven

Ska jag köpa eller inte köpa de lila från Malmö?

Svar: Tveksamt. känn in ett varv till.. kram :)
Esmaralda

18 Miltons mamma:

skriven

Hihihi! Varje gång jag går in och läser bloggen och ser krumeluren högst upp tänker jag på att det ser ut som en tatuering.
Esmaralda klanens/fansen/gängets tatuering kanske hihihi

Svar: Jamen det var en bra ide´ och nu vet vi vad som gäller nästa gång vi tatuerar oss :)
Esmaralda

19 P:

skriven

Hej Es. Kan du se om det fortfarande finns en chans mellan mig och killen jag dejtat lite? Jag har just nu bestämt att det är upp till honom då jag visat mer än intresse men inte fått det jag vill tillbaka.

20 S:

skriven

Hej esmeralda
Har jag en hemlig beundrare? Vad kännetecknar han isåfall?

Jag vet att killar generellt inte vågar visa sina känslor för mig:/

21 Helena Ir:

skriven

Susanne: ja,det är inte lätt det du berättar..
Men så ser jag heller inget annat råd att
om Ni/din man vill ha kontakt med hans släkt
så är det upp till honom att reda ut detta.
Det är svårt när man är konflikträdd,jag har
fått en slev av denna sjuka själv..Men ibland
måste man! Det känns inte rätt att du ska framstå
som den med hundhuvudet..
Önskar att jag hade ett bättre råd att komma med..
Önskar er fortsatt lycka till, på er gemensamma
färd i livet..

Kram :)

Nu är det vinter även här..

Allt gott till alla på Esmaraldas blogg :)
Kram :)

22 sorgsen:

skriven

Kommer jag o vågen träffas igen??
Kram

23 Anonym:

skriven

Hej Esmaralda!

Jag har fått reda på att jag ej får bo kvar där jag bor nu. Tror du lilla lägenheten jag ska kolla på imorrn kommer att bli bra för mig?


Trevlig helg!! :)

24 Anonym:

skriven

ja ber oftast till ärkeängelMikael hör han mig? Ja tvivlar inte på honom, men vill bara veta tecken som ja får är att ja ser namnet mikael på tv tidning hör någon med de namnet eller folk pratar om i min närvaro. Är det tecken?

25 Carina ST:

skriven

Susanne, det låter som ni har det fint ihop och trivs med varandra i det mesta. När det gäller hans familj och vänner så tror jag tyvärr inte att du kan påverka så mycket med tanke på att han har ljugit för dem. De skulle nog inte tro på dig i det här läget. Men jag tycker att det är riktigt fegt av din man att inte själv reda ut det hela. Det är hans sak att göra och det tycker jag är det minsta han kan göra. Framför allt av omtanke och kärlek till dig. Hoppas han inser det. Lycka till.

Igår var jag på inspelningen av Miljonjakten, postkodlotteriet. Det var kul att vara med om. Ingen storvinst till mig eller mamma, men vi hade kul. Men det var en riktigt lång dag så vi var helt slut när vi kom hem.

Snökaos på väg hem så mamma kom hem till Ystad mitt i natten. En del flyg var inställda. Och det var mycket förseningar.
Kram, Carina ST

Svar: Vilken häftig upplevelse.. även om det inte blev vinst till er.. kram :)
Esmaralda

26 Ulrika:

skriven

Hej!
Kommer jag att träffa min stora kärlek under 2014? Till våren?
Jag väntar och längtar.
Kram Ulrika

Svar: Kärleken närmar sig och jag hoppas det sker till våren även om jag ju ingenting kan lova.. kram :)
Esmaralda

27 T:

skriven

Hei. Kommer R på besøk idag hvis jeg spør?

28 Dinara:

skriven

Hej Esmeralda!
Kommer läraren godkänna min hemtenta?

29 Amanda:

skriven

Hej Susanne,
Oj det där lät verkligen inge kul.

Det enda råd jag kan komma på, är att berätta för din man hur du känner gällande allt. Är han man nog och om han nu älskar dig borde han "ställa allt till rätta igen". Stå förbi sin stolthet och stå för det han har gjort inför sin familj och vänner. Detta för att sin fru (du) ska kunna få gå rakryggad och inte känna olust för något du inte gjort dig förtjänt av, och där du är helt oskyldig.

Som sagt prata och prata och prata... och var riktigt tydlig med dina känslor kring detta.

Varma julekramar och lycka till :)
Amanda

30 V:

skriven

Villka kärleksfulla själar menar du då? Kram tillbaks :)

31 Nelly:

skriven

Susanne jag skulle nog rekommendera parterapi efter jul.

Ezmaralda, tack för svaret visste inte om det var jag som höll på bli knäpp. Känns som ju äldre eller ju mer åren går börjar jag känna in saker bättre, läsa av osv men vet inte om det bara det att man börjar lyssna på sin intuition mer? Men nu måste jag hitta ett sätt att hjälpa mamma.
Tack igen!


Kram

32 V:

skriven

Villka kärleksfulla själar menar du då? Kram tillbaks :)

33 Jungfrun:

skriven

Din Make verka tagit det väldigt hårt när ni sperarera. Jag är helt säker på när han sa att allt var ditt fel mena han att det var hans fel "dina tankar om andra är meddelande till dig själv,om dig"

Vad kan du göra?
Jag skulle leva mitt liv och låta dom gå tänka. Det rör ju inte dig eller hur jag upprepar. "Dina tankar om andra är meddelande till dig själv-om dig "

Jag tror på dig! Sträk på dig och gå stolt därifrån
Kramis<3

34 Jungfrun :

skriven

Hej ! Jag ska åka hem under jul-nyår . Ser du om jag och Viktor kommer stöt på varandra nån av dagarna?

35 Louise:

skriven

Itorsdgs hade han enligt läraren gjort något bus när de haft gymnastik i skolan.
Jag har pratat med honom och han påstår sig själv att han inte ens var med.
Det är en ny skola och han har väl förmodligen den gamla skolattityden från den gamla skolan kvar.
Vi pratar och pratar med honom att detta är en ny skola och vi behöver inte problem där också.
Hur kommer det att gå för vår son?
Kommer det bli bättre ju mer in han kommer i skolan där?
Jag är så orolig att vi ska få problem där också som vi fick på andra skolan bara för att han är så lättpåverkad och så.
Hoppas på svar.

Kram.

36 Zoe:

skriven

Hej Susanne vilken jobbig gubbe du har att göra med,riktigt barnslig för sin ålder. Jag skulle ta ett samtal/en träff med honom där jag i smyg spelar in hans erkännande & skickar in kopian som julklapp till hans vänner&familj:)) Färdigt!!!

ps: Förr eller senare kommer Karma att bita honom i baken!

Kram från mig<3

37 Lilla Hjärtat:

skriven

Fina Ez!

Tror du jag kommer vara singel hela vinter, vem skall jag isåfall hålla utkik efter?

kram:0)



Svar: Något kärleksbetingat bör ske.. kram :)
Esmaralda

38 Jennie1:

skriven

Susanne, om du har svårt att släppa det och känner att du vill förklara hur det egentligen förhöll sig, så kanske du kan ta och skriva ett brev åt dem? Det är ofta lättare att formulera sig i skrift, då kan du i lugn och ro fundera ut vad du vill säga, och berätta att du vill berätta sanningen eftersom det inte känns bra att de har fått en fel uppfattning om allting. Sen är det väl upp till dem - om de svarar och tar kontakt är det väl bra, om inte... Ja då har du iallafall försökt. Då är det nog bäst att försöka släppa taget helt o hållet o gå vidare i livet utan dem. Lycka till!

Esmaralda, ångrar han vad han sade till mig? Eller menade han verkligen allt?

Kram

39 F.B:

skriven

Hej!
Tror du min nästa är den stora kärleken eller en fling?kramiz

40 Carola:

skriven

Jag tycker att Sussane är för snäll ! Och maken är inte konflikträdd utan FEG, han ska själv ställa till rätta det han har förstört. Det är hans sak tycker jag. Det är inte Sussanes uppgift.

41 Anonym:

skriven

Hej i min seans för två år sen såg du att jag möter kärleken då det är soligt. Tror du mötet kan ske i sommar/vår eller ligger det längre fram i tiden?

Kramar:)

42 Drömmarnas värld:

skriven

Hejsan E!

Kan du se varför jag drömmer om gamla skor & bebisar hela tiden?
Var den mörka mannen i drömmen min ängel?

Mycket tacksam för svar:)

Svar: Det ser mer ut som om den mörka mannen var en livskamrat i ett tidigare liv.. kram :)
Esmaralda

43 Ledsen:

skriven

Är så trött på upptagna män som bara vill leka med andras känslor. Kommer jag snart att finna en riktig man? Kram

Svar: Ja, du finner en man med de egenskaper du söker.. ni klickar snabbt med varann.. kram :)
Esmaralda

44 Tecknet:

skriven

Vad säger tecknet om kärleken<3?

45 En vän?:

skriven

Hej E. Ser du om det är långt kvar innan hon dyker upp? Hon som skulle komma

Kramar

46 drutten:

skriven

Hej!

Kommer jag att möta kärleken på det här året??

Kram

47 Barnmodell:

skriven

Funderar på att anmäla min son till någon modellargentur. Är det stor chans att han för erbjudanden? Och leder det någon vart för honom?

48 Miltons mamma:

skriven

Hej Susanne!
Det är såååå lätt att säga men jag hade KRÄVT (på ett 'schysst sätt' att mannen ska prata med sina vänner och familj om det. Om han verkligen älskar dig så släpar han sig till skampålen och erkänner, För DIN skull, inte för sin egens skull.
Inte så att han ska skämmas och må dåligt men att han kan ju säga kort och gott att han hittade på det han sa för att han var bitter och sur.

Håller tummarna för dig Kjam

49 Kaffekoppen:

skriven

Ser du någon tydlig händelse som sker snart för mig?
Stor kram

50 Päivi :

skriven

Hej!

Jag bara undrar om du kan se hur min jul&nyår blir?.

51 Flygtur:

skriven

Finns det ngn spännande resa som väntar för mig?

52 Lång väntan:(:

skriven

Börjar jag närma mig mötet med min själsfrände?

Svar: Ja, ni närmar er varann men jag ser ju inte exakt när ert möte sker.. kram :)
Esmaralda

53 Gvk:

skriven

Får æ et positivt eller negativt svar hvis æ invitere R på besøk?

54 Jultanten:

skriven

Hur ser denna man ut som jag gifter mig med framöver?
kram<3

55 Boudica:

skriven

Kommer jag någonsin få mer kramar från denna man?

Svar: Jag ser ingenting seriöst i framtiden... där finns det en annan man.. kram :)
Esmaralda

56 Decembermånen :

skriven

När kommer det bättre tider för mig?
kram

57 Juletider:

skriven

Blir min julafton och nyårfirande samma som förra året med samma personer osv?

58 CeCe:

skriven

Kära Es!
Idag är jag riktigt nere, min goda chans att nå mitt mål, har jag tappat den helt å hållet?
Kan du se lite hopp för mig?

59 Tisa:

skriven

Jag pallar inte vara själv så mycket just nu. I ensamheten kommer det ledsna sorgen och minnena fram sedan tre år tillbaka. Vilket gör att jag känner mig tjatig på folk jag tycker bra om. Ex P, tycker hon att jag är jobbig? Som jag önskar att hon ville komma över. Helst av alt skulle jag vilja radera dessa månader och komma tillbaka till våren.

60 Utan jobb:

skriven

Hej Esmaralda! Ser du om jag kommer ut i arbete i början på 2014 eller dröjer det länge?

kram

Svar: Det kan dröja en bit in på nya året men jobbet kommer och det ser dessutom ut att bli av det mer trivsamma slaget..kram :)
Esmaralda

61 Lilly:

skriven

Hej Eseralda!
Undrar hur många jular jag skall fira utan den där speciella mannen vid min sida? Dröjer det länge än innan kärleken kommer in i mitt liv Esmeralda?
Kram lilly

62 Adad :

skriven

Hej i min seans för två år sen såg du att jag möter kärleken då det är soligt. Tror du mötet kan ske i sommar/vår eller ligger det längre fram i tiden?

Kramar:)

Svar: Det kan ske till våren/sommaren men jag kan inte lova.. kram :)
Esmaralda

63 E-L:

skriven

Hej Susanne! Nu har jag inte alls läst de andras kommentarer. Jag kan förstå att det känns jobbigt med hans släkt. Tyvärr är det enda som jag ser det att han tydligt visar för sin släkt att han står på din sida helt och fullt och att han pratar bra om dig inför dom. Jag tror inte på att älta gammalt för det går inte att göra någonting år. Jag hoppas att din man förstår att det är han och ingen annan som måste fixa till detta med släkten för din skull. Lycka till!

64 ?:

skriven

Hur ser vädret/miljön ut när jag möter den rätta ?
kram:)

65 Emma:

skriven

Finns där någon som är kär i mig.. vem?

66 Thina:

skriven

B och jag har gjort slut fast att vi fortf är väldigt kära. Kommer B och jag att försöka bli Vi igen?

67 Ledsen:

skriven

Tusen tack fina E för ditt svar, nu blir jag glad:-) då finns det hopp!! Men när i tid ungefär? Vintern? 2014? Kram

68 Uppförsbackar:

skriven

Hej Esmeralda. Jag önskar att allt ska bli ljusare på min väg,ser du om det händer snart? ibland tappar jag hoppet om att det ska bli bättre.Kram Marja

69 Anonym:

skriven

Ring på fingret innan sommaren ?

70 Anna:

skriven

Hejsan! Blev lite nojig här... Är det nåt skit eller dåliga energier i nya lägenheten som gjort att dottern varit så mkt sjuk sen vi flyttade hit eller har hon bara haft lite otur. Vet ju att man blir mottagligare efter en penicillin kur och hon åt en mot halsfluss precis i flytten.

Ha en bra lördag :)

Kramar från Anna!!

Svar: Här tror jag bara att det handlar om otur.. kram :)
Esmaralda

71 Anonym:

skriven

Hej Esmaralda !
Det här med kärlek är så svårt varför ? Den är så underbar men samtidigt kan den vara så hemsk. Ibland så passionerad men ibland så död . Kan människor även vara trogna hela deras liv tillsammans med en ? Jag tror och har alltid trott på äkta kärlek men varför är den så svår ? Dessutom befinner jag mig själv i en situation där jag tvekar på om han älskar mig fast att han säger det varje dag till mig som en galning. kärlek så underbar men svår.

Puss o kram
Sevda
Ps ville bara skriva av mig lite :)

Svar: Så sant !!
Esmaralda

72 Sol/Regn:):

skriven

Tjohej
Ser du om det blir vacker/dåligt väder när kärleken dyker upp för mig?

Ha en underbar dag

73 Shasha :

skriven

ser du om det blir mycket förändring av positivt slag nästa år. kram

Svar: En del blir det i alla fall... kram:)
Esmaralda

74 Höstkärlek :

skriven

Blir det ett kärleksmöte i år för mig?

75 Liz:

skriven

Ser möjligen något som dyker upp den närmaste tiden som kan liva upp tillvaron lite.
kram

76 Minnie:

skriven

Hej E.
Det är två kvinnor på min arbetsplats som jag känner har ogillat mig sedan första gången dom såg mig. Så jag tror nästan inte att det har med mig att göra egentligen, med tanke på hur snabbt jag tror de dömde mig och bestämde sig om vad de tyckte.
Av vilken anledning är det som de inte verkar tycka om mig så mycket?
Kram

Svar: De har problem att släppa in människor som är olika dom själva.. de känner sig helt enkelt otrygga... kram :)
Esmaralda

77 Em:

skriven

Kommer allt lösa sig för mig?

78 Anonym:

skriven

Hejsan EZ! Vill han träffa mig eller varför skrev han till mig från ingenstans?

79 Pia:

skriven

Blä vad det går tungt just nu. Inget boende i sikte, och för att få råd att plugga behöver jag jobba först. För att få jobba behöver jag plugga först. Vad sjutton ska jag göra?

80 Dm:

skriven

Har han sagt ngt om att han kysste mig eller nämnt något om mig hos hans kompisar?
För sist ja var ute på krogen då kollade hans kompisar på mig som om att typ där är hon dom visste ngt..?
Tack

81 Anonym:

skriven

ja ber oftast till ärkeängelMikael hör han mig? Ja tvivlar inte på honom, men vill bara veta tecken som ja får är att ja ser namnet mikael på tv tidning hör någon med de namnet eller folk pratar om i min närvaro. Är det tecken?

82 anonym:

skriven

Tråkigt att din man är så feg, ännu tråkigare att han en gång tyckte det var enklast att ljuga. Försök släppa det om du inte får han att stå för det han gjort. Du har inte gjort något och om de inte betyder något för dig så slösa inte energi på att fundera på vad de tycker om dig.

83 Nytt år nya tider:

skriven

ser du hur 2014 börjar för mig? något nytt, roligt, spännande som händer mig..:)

kram

84 Anonym idag:

skriven

Hej Es,
Har en manlig vän sedan 10år tillbaka.
Vi har har varit kk för längesedan men lyckats hålla kvar våran vänskap eftersom vi haft en väldigt öppen dialog gentemot varandra alltid. Är han en sann vän jag kan lita på? Vad känner han för mig?
Kram

85 Drömmarnas värld:

skriven

Tack snälla för svaret,
Du verkar ha så rätt Es då vi var så kära i drömmen & gick hand i hand :)en härlig känsla var det<3

kram:))

86 Lilla Hjärtat:

skriven

Tack Esmaralda<3
kram

87 Agnes:

skriven

Hur råda någon som valt att leva med en man som pratat en massa goja bakom ens rygg?
Först ratad för en annan kvinna, sedan baktalad. När sedan den "nya" kvinnan insett vilken loser gubben var, ta honom tillbaka?

Nä, jag har inga råd att ge...däremot har jag några reflektioner på det förhållande som ni har på hans villkor...några har jag redan tagit upp...
Han ljuger...för mig, värsta sortens människa...
Han väljer att låta sin släkt och sina vänner ha de åsikter de har om dig, baserade på hans lögner om dig...vilket för mig är ett tecken på att han inte har varken respekt eller varmare känslor för dig...du är bekväm för honom...han lever ett liv som han inte hade haft utan dig...samtidigt så låter han dig gå omkring och ses som skit av hans släkt...alltså...en stilla undran...är det att ha ett givande förhållande? På bådas villkor?

Ni har det bra på många sätt, även om det inte är att se som perfekt...nähä...
Era barn? Får även de höra åsikter om hur du är när de åker till sin fars släkt?
Konstigt att tolerera att bli behandlad som skit, inte bara av sin partner, utan även av sin partners närmaste...

Jag hade hellre levt ensam, än delat boende med en nonchalant mansgris som dessutom satt lögner och skitsnack i system...men det är ju jag, det!

Och ja, jag lever ensam...och tänker så göra, tills det dyker upp en man som respekterar och behandlar mig som den fantastiska kvinnan jag är!

Kram!

88 Anna:

skriven

Tack Esmaralda för svar...känns bra att höra :)!

Kramar!!!

89 NA:

skriven

Susanne, du skriver att du och din man har det bra, förutom att han tappat kontakten med sina syskon och de fryser ut dig eller tror det är ditt fel att mannen tappat kontakten med dig. Som du skriver är detta antingen någonting att bara strunta i, så som du själv skriver, men då måste du bestämma dig för att verklien göra det med.

Eller i det fall du känner att det är ett probelm så innebär det att det påverkar dig känslomässigt och i det fallet måste ni ta upp problemet till ytan. Din man kanske är konflikträdd och även om ni tar upp detta dels mellan er två och dels med hans syskon så kanske det inte gör nåon skillnad på mänden kontakt ni kommer ha med dem framöver, men det är genom att vara öppna och raka som du kan gå vidare. Eftersom ni är tillsammans igen så är det upp till hans familj och vänner att acceptera hans beslut så vänta inte utan lyft fram allt, rakt, öppet, ärligt. Oavsett hur det går så kommer det kännas bra efteråt. Lycka till!

#5, han är troligtvis osäker på sig själv, sin roll och betydelse för dig i o m att du gjort någonting självständigt och innerst inne ledsen att han inte kunde åka med dig på Afrikaresan, därmed det korta svaret och ointresset (det är en manlig försvarmekanism mot sådant som svider i hjärtat) egentligen är han intresserad men rädd för att resan kan ha gjort dig mindre intresserad av honom. Så här fungerar vi män allt för ofta, tyvärr.

90 Frida:

skriven

Hej Susanne, fy vad ledsamt å läsa om att du fått ta så mycket skit, utan anledning. Men, om du vill leva med din man, så måste du låta honom bära skulden för sina dåliga relationer med familj och vänner. Du måste släppa det. Lägg det på honom n gång för alla(mentalt) Bry dig inte! Det är inte alls säkert att du någonsin kommer att få någon upprättelse - kan vara så att sanningen sipprar fram så småningom, men gå inte och vänta på det eller ens tänk på det, och jag skulle heller inte välja att prata med folk om hur det egentligen ligger till...det är inte säkert att det faller rätt ut. Nä, lev och må gott och odla dina egna vänskapsrelationer, din man verkar inte vara så intresserad av att odla sina...Finns inga enkla lösningar, men försök då inte lösa hans problem....

Kram


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: