Att vara där jag är....

 

Acceptera det du ändå  inte kan förändra… stör dig inte på väder, eller grannen eller på blusen som krympte i tvätten… allt sådant tar bara en massa energi från dig och till absolut ingen nytta.

Vänta inte på att nåt meningsfullt ska komma in i ditt liv… något att leva för…. utan  se och skapa i tankarna meningsfullheten i  nuet.

Släpp taget och lev dina känslor lite mer.. både de glada och de sorgliga. För att finna frid och glädje  behöver man vara i balans och det blir man inte om man går omkring med massa uppdämda känslor inombords.

Våga gör sådant som är nytt och hitta tillbaka till den sunda nyfikenheten i ditt liv. 

Kram

 

P.s. Nu har jag mamma här på besök.. hela veckan ut… så det blir bad & grille & hamnen & picknick och små utflykter….

1 Jennie:

skriven

Så sant, så fint skrivet! Du är en sådan inspirationskälla, Esmaralda!

Själv är jag inte alls i balans med mig själv, och det beror på att jag inte kan släppa fram sorgen efter min pappas död. Är liksom känslomässigt avstängd, och har fullt upp med att ta hand om min lilla dotter, så jag tillåter mig inte att känna hur jag mår. Har du något tips om hur jag kan göra för att ta itu med sorgen? Eller kommer jag att göra det automatiskt då jag är redo för det? Kramar

Svar: Ge din pappa lite av din tid.Tänd ett ljus, tänk på honom, skriv ett brev till honom... och det kan räcka. Man kan bearbeta en sorg utan att det tar sig jättestora uttryck... kram :)
Esmaralda

2 Re:

skriven

Hej E!
Träffat en supertrevlig kille, servdunom vi kommer ses något mer?:)

Kram på dig

3 kattflickan:

skriven

God morgon E,

Vilket väder - får inte nog!!
Hur kommer det att gå med säljtjänsten - får jag den?

Kramar!

Svar: Säger du det ? Själv ser jag fram emot ett utlovat åskväder i helgen :) Kram :)
Esmaralda

4 anki:

skriven

Hej Es
Så bra skrivet ! Man måste påminna sig själv om detta då o då . ..

Ge MannaBonne en blöt puss på nosen o tala om att han är inte ensam om att simma dåligt Min labbekorsning sjönk som en sten som valp och har efter det aldrig gått ut djupare än till "midjan"

Varma Kramar Anki

Svar: Och Mannabonne Gleen pussar glatt tillbaka !! Vi har träffat på bulldogar som inte alls kan simma... och Mannabonne tror att han kan bättre än han egentligen kan. Det är väl därför han kastar sig i från stenar och klippor.... och oftast går det bra men man får hålla ett öga på honom... kram:)
Esmaralda

5 Anonym:

skriven

Ezmeralda, ser du ungefär när jag möter den stora kärleken? I vilket sammanhang ska jag vara vaksam ?

Kramar :)

6 55:

skriven

Tack för dagens blogg.... vad har du för råd om man har en syskon som vill tala om att man är dålig. Jag vill dra mig undan

Svar: Ta tag i det istället för att dra dig undan.. prata och red ut.... kram :)
Esmaralda

7 Lillis:

skriven

Jag har ändrat mig lite gällande att försöka inte "haka" upp mig på vissa saker.Och inte försöka bry sig för mycket m.m.Försöker leva lite mer i nuet.Ha en underbar dag i detta finna väder Ez.Och kge Mannabonne en stor kram från mig :)

Svar: Javisst har du förändrats och på ett positivt sätt... jag ser en styrka runt dig.Mannebonne kramar tillbax :) Kram :)
Esmaralda

8 Anonym:

skriven

Visst du har så rätt E att man inte ska irritera sig på något men ibland, ibland så är det riktigt svårt :) Då får man skratta åt sig egen dumhet och bara släppa taget.

Jag har det bra men står inför att byta min lägenhet. Dom kommer för att kika på min på måndag. Ska jag byta till denna är det en annan jag skall ta?

Kram

9 Anonym:

skriven

Visst du har så rätt E att man inte ska irritera sig på något men ibland, ibland så är det riktigt svårt :) Då får man skratta åt sig egen dumhet och bara släppa taget.

Jag har det bra men står inför att byta min lägenhet. Dom kommer för att kika på min på måndag. Ska jag byta till denna är det en annan jag skall ta?

Kram

10 Anonym:

skriven

Hej Esmeralda!
varför känner jag ibland fientlighet från vissa människor. Vet inte om det är inbillning men vissa bekanta och vissa i familjen verkar ha något emot mig, och jag vet inte vad jag gör för fel. vad tror du?

11 55:

skriven

Vill bara tacka för den fina filmen i dagens blogg.

12 Anonym:

skriven

Så vacker film, känns som en meditation.

Kram

13 uppgiven...:

skriven

Låter ju jättebra men hur kommer dit där man kan känna så, att allt som sker, har en mening...
Tror på det egentligen menhar svårt att hålla i den känslan, när bilen går sönder, hunden sjuk, ungarna bråkar å deras far väljer å ta avstånd från dom. Längtar själv efter kärlek, nån å planera ett liv med, allt från mat till träning...
Men springer ju bara på som inte är seriösa:-( Var ute igår och fick kastar i ansiktet att jag är för snygg, ingen vågar närma sej mej på allvar... Men hallå!!!
Kommer jag aldrig träffa nån? Hade en på G trodde jag, men igår var han så konstig, blir det nåt mellan oss el kommer nån annan in i mitt liv...
Tack esmeralda, mycke kloka ord i din blogg
Kram

Svar: I kärlek ser det inte ut som som du kommit riktigt rätt än... kram:)
Esmaralda

14 Anonym:

skriven

Hej Es!
Ser du om jag kommer att vinna pengar eller få en inkomst?

kram

15 J:

skriven

Hej här blir det fest i tre dagar, ska bli så roligt. Man längtar hela året efter den här helgen, ser du om han dyker upp i helgen ? Kommer det bli en lyckad helg ? Kram

16 sus:

skriven

hej

fint och klokt.

love sus

17 Rådvill!:

skriven

God morgon Esmaralda!
Nu var det länge sen jag skrev men jag läser din blogg varje dag. Har inte behövt någon rådgivning på väldigt länge, men nu:(
Jag vet inte vad jag ska göra, är det hopplöst eller kommer det att bli bättre? Ibland står jag inte ut men jag älskar honom så mycket. Jag finns här för honom och jag stöttar honom i allt, men nu är situationen som den är och det finns ingenting att göra åt saken tyvärr. Men kommer han må bättre och kommer hans frustration och ilska gå över?

Som det är nu så vill jag både stanna och fly.
Den kärleken vi delar är något jag önskar alla, men jag orkar inte med de här utbrotten som kommer ibland.
Ska jag fortsätta kämpa eller är det lönlöst?
Jag trodde jag hade hittat mannen i mitt liv, men nu är jag osäker.
Och nu är jag rädd att om jag lämnar så kommer jag få leva resten av livet själv, det kommer inte finnas någon mer sådan här kärlek till mig.

Hoppas innerligen efter ett svar du kan ge mig.
Ljus och kärlek till dig och tack för att du finns<3

Svar: Jag kan inte råda dig i detta...du måste göra ditt val själv.. tar han och relationen mer energi än den ger.. då är det dags att gå vidare.. kram :)
Esmaralda

18 Anonym:

skriven

Hej Esmaralda! Jag ser också framemot regn och åskväder har fått nog av värmen 32 grader i skuggan, orkar ingenting. Blir det någon flytt till annan lägenhet eller annan ort??

kram

Svar: Ja, förbaskade värme.. och flytt blir det.. men ser inga detaljer.. bara att det blir bra.. kram :)
Esmaralda

19 Kär och galen:

skriven

Hej!
Jag undrar om han har några känslor för mig?.

20 Var finns han?:

skriven

Var finns han som jag är spådd att träffa?.

21 Alison :

skriven

Så klokt sagt ... :)
Du sa att Z's känslor skiftar snabbt, är det för att han samtidigt pratar med eller tänker på någon annan? Eller är det bara sådan han är ... Skulle hjälpa jättemycket, vet han förresten hur mycket jag gillar honom? Kram världens bästa ES<3

22 Lite anonym..:

skriven

Försöker att leva nu och det går sisådär.. .)

Är det jag som måste ta nästa steg till att reda ut detta som gnager hål i mej?
Eller ska jag vänta på att personen ifråga tar det steget?

Svalkande ACkramar på dej och Allihopa

Svar: Ta steget och oavsett - så slutar det gnaga... kram :)
Esmaralda

23 C:

skriven

Jag har en dröm, det är att kunna engelska.
Hade jättesvårt för mig i skolan och nästan ingen engelska fastnade alls.
Jag upplever det som ett handikapp både när man ibland träffar utländska människor och drar mig för att åka utomlands. Tror du det finns möjlighet för mig att lära mig? Är osäker på OM jag kan lära min tröga hjärna detta :-(
Kram kram

Svar: Klart du kan lära engelska och nu är du mer motiverad än du var i skolan. Det är bara att sätta igång.. anmäl dig till en kurs för nybörjare och lär dig i din egen takt.. kram :)
Esmaralda

24 Lajka:

skriven

Hej Es!

Kommer Han höra av sig och vilja träffa mig?
Kram

25 sus:

skriven

hej

det slog mig att jag innerst inne inte är en så ledsen person. -jag har haft som ide att om man säger till sig själv att det här kommer att bli en bra dag då går allt lättare, har uppfostrat min son i den andan och sagt enda sedan han var baby högt till oss _det här kommer att bli en bra dag.

måste börja igen :)

love sus

Svar: Du har så rätt tänk... kram :)
Esmaralda

26 Emmi:

skriven

Ser du om jag kommer flytta till en ny lägenhet innan året är slut? Trivs inte så bra där jag bor nu..

Svar: Du har god chans att ganska snart hitta något nytt och bättre.. sätt igång och sök.. kram:)
Esmaralda

27 Anonym:

skriven

Hittar jag en man av samma kaliber som han i gårkväll?

28 Lejoninnan:

skriven

Kommer jag att klara mig ekonomiskt? Mitt sista hopp ligger hos försäkringskassan och deras förseningar gör att man går i graven.. ;(
Kram

29 M:

skriven

Hej E
Snart börjar en ny skoltermin... Vad kommer att hända mig under den tiden?
Kram

30 Zita:

skriven

Hej Esmaralda Tror du dagen min blir bra? kramar :)

Svar: Ja det tror jag.. kram :)
Esmaralda

31 Barbro:

skriven

Hej Esmaralda!

Jag har problem med min vänstra arm som jag får utstrålningar o domningar i. Dom här problemen kom efter min flytt med allt bära o lyfta. Har varit till massör samt går på sjukgymnastik. Blev lite bättre men var på dans i lördags som jag älskar o det gick inte alls o sen efter det så blev jag sämre igen.
Kan du se om jag skall söka mej någon annanstans för att få hjälp att bli bra. Eller kommer dom övningar o det jag gör nu hjälpa mej helt med tiden. Jag har ingen värk som tur är, men att känna det som 100 maskar krälar i armen o sedan stoppa in den i en myrstack är inte trevligt det heller.
Kan du hjälpa mej Esmaralda o se vad jag skall göra?
Kram Barbro

Svar: Sök dig vidare.. jag tror du behöver en second opinion.. kram:)
Esmaralda

32 🙏:

skriven

Hvorfor var ene venninna mi så rar mot meg igår? Skriver hun med han jeg roter med eller skriver hun med han jeg var kjempeforelsket i for 2 år siden? Eller andre grunner..?

33 Carina ST:

skriven

Just nu försöker jag verkligen tänka så, här och nu och att inte vara passiv. Det verkar ha satt lite fart på livet på ett bra sätt. I förra veckan var jag ute på lite kul med en väninna och med min syster. Den här veckan blev väldigt och ovanligt full. Igår blev det skogen och blåbärsplockning med en kollega. Visserligen har jag nu lika många myggbett som bär men något får man väl betala för det goda :) Ikväll blir det middag hos vänner. Imorgon after work med syster och sambo på en pub. På lördag blir det annan pub med livemusik tillsammans med en väninna. Jag kände mig först inte så sugen eftersom jag inte gillar att ta mig hem ensam på småtimmarna. Men då dök det upp en möjlighet genom en annan väninna. De ska resa bort och behöver hjälp att vattna blommor. De bor centralt nära musikpuben. Så nu fick jag möjlighet att övernatta där.

Det känns som om något har lossnat och enbart beslutet att inte vara passiv har satt fart på saker. Det ger glädje och energi.

Men det är stiltje på kärleksfronten! Internet innehåller nog ingen soulmate...
Kram, Carina ST

34 Aida:

skriven

Ser du en flytt för mig i höst??? Kram <3

35 Summerbaby84:

skriven

Hej! Vet inte om ja råkade skicka en tom kommentar men nu försöker ja igen ... Ser du om ja träffar min livspartner i år samt kan du se något om vårat möte?? Kram

36 Agnes:

skriven

Som jag skrev förra gången...här rullar det på, och undan!
Umgås fortfarande med hjärtevännen...och helt plötsligt så hinns det ingenting av sådant som det fanns massor av tid till förut, haha!
Får ta det när det finns tid...inte svårare än så!

Det du de senaste dagarna tagit upp, är så som jag för det mesta lever mitt liv.
Det går inte att leva i det förgångna...om man nu inte känner för att hemfalla åt självömkan. Eller inte orkar att frigöra sig?
Utgår från mig själv...med allt det jag har i bagaget som skett i det förgångna...och om jag nu valt att gotta ner mig med hull o hår i det...fan, jag hade ju blivit galen...minst sagt.
Och varför ge något som redan hänt, energi?

Det där med att leva i framtiden...att när saker o ting blir si eller så, ja DÅ ska jag leva!Jaha...
Visst lever jag med tankar om framtiden...under tiden som jag befinner mig i nuet!

Det är ju de beslut och de val jag gör just nu, som förhoppningsvis resulterar i att det jag "ser" skall hända i framtiden, händer!
Det jag menar, är att jag inte sitter o väntar på att något ska ske!

Det är ju mitt ansvar att få en hygglig framtid...inget jag kan lägga på andra att fixa!

Som nu min hjärtevän...Jag trivs med honom, vi gör saker, han bryr sig. Han har sina sidor, men vem har inte det? *visslar*

Kan han vara min soulmate? Har inte en susning...Rent allmänt...bryr mig inte...varför invänta en soulmate, och gå miste om det som dyker upp längst vägen?

När jag tog mitt beslut att inte lägga energi på att söka efter en man, så dök han upp...det var han som fann mig...jag var inte direkt intresserad.
Och nu fattas han mig när vi inte är tillsammans.

Om han nu är min soulmate...tja...det ödslar jag ingen energi på att fundera över...jag lever i nuet...och just nu mår jag bra...och då jag lever efter parollen att allt har en mening...så är det så här det ska vara...just nu!

Livet, liksom...
Man ska inte jiddra med livsvalen när de dyker upp, haha!
Och det är så jag ser på det som händer o sker...att det är tänkt så här...

Brukar säga, att förr eller senare så får man veta...och man får det man förtjänar...för så är det tänkt...och det förlitar jag mig på....

Och visst är det jävligt hett om häcken dessa dagar...men hur ofta är det det?
Själv är jag nu inne i min jobbsväng, och sover dagtid...skulle gärna suttit i skuggan och ätit glass!

Ha det bäst, alla, och kram!


Svar: Just.. du slutade leta och vips.. någon alldeles speciell dök upp. Så är det ofta. Och när det händer.. då är det tamigtusan alldeles fantastiskt underbart !! Njut... vad som just nu sker är ment to be... jag är så glad för din skull... stor kram :)
Esmaralda

37 Helena Ir:

skriven

Det var en fin film :)

Hörde av min lillfia att det regnade uppe i Dalarna..
så hon tyckte inte hon behövde smörja in sig med
solkräm,när jag påminde om detta :)
Vilken hönsmamma man är..

Kram :)

38 Helena Ir:

skriven

Agnes;det är du SÅ VÄRD!

Kram

39 Tjejen:

skriven

Den där texten behövde jag just nu. Inte för att jag tycker att jag hänger upp mig på småsaker. Men för att allt känns så meningslöst just nu.
Fast hur gör man när det inte finns några tankar att skapa med, när det är sådär alldeles tomt?
Kram

40 Carina ST:

skriven

Härligt Agnes! Jag funderade på hur det var med dig för jag har varit inne här väldigt sporadiskt under de senaste månaderna. Så kul att läsa att livet är gott.
Kram till dig. Carina ST


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: