Idag tipsar vi varann....

Häromdagen pratade vi om böcker & nån ville ha boktips och det är vad jag tycker vi ger varann idag!

Det finns ju massor av ställen online där man kan  handla böcker – och så finns det BOKBÖRSEN: bokborsen.se  där man handlar  redan lästa böcker för en liten peng.

 

Just nu läser jag för andra gången   ”Fångad av isen” av Jerri Nielsen….

”Efter en uppslitande skilsmässa bestämmer sig Jerri Nielsen 1999 för att anta sitt livs utmaning - hon ska åka till Sydpolen som läkare i ett forskningsteam. Under åtta månader ska hon leva isolerad tillsammans med 40 andra personer. På vintern är det mer än 70 grader kallt, för kallt för flygplan att landa. Internet är deras enda kontakt med omvärlden.
Hon fångas omedelbart av isviddernas skönhet och i takt med att de andra i gruppen blir hennes nära vänner känner hon sig mer levande än någonsin. Men då hon finner en tumör i sitt ena bröst inser hon att hon svävar i livsfara. Med hjälp av sina vänner behandlar hon sig själv med kemoterapi tills det blir möjligt för ett flygplan att komma och hämta henne. Den dramatiska räddningen skapade löpsedlar runt om i världen och boken har länge legat i toppen på bestsellerlistan i USA.”

Andra böcker:

”Vinteräpplen” av  Josefin Sundström  som handlar om tre generationer kvinnor i samma släkt som  bryter en ond cirkel och tar egen kontroll

 

”Hjärtblod”  av Aino Trosell som handlar om Hulda, en ung flicka i svältårens Malung på 1860 talet

” Svart flicka och vit flicka” av Joyce Carol Oates och handlar om ett porträtt av svart och vitt, av lögn och sanning, av rasmotsättningar och kampen om mänskliga rättigheter i Amerika under de krisår som följde på Vietnamkriget. 

” Ett alldeles särskilt förhållande”  av Douglas Kennedy som handlar om  en kärlekspassion som övergår i rena rama mardrömmen

 

Och så alla gamla böcker av  Susanne Brögger förstås – de läste jag nyss om på nytt. Och Karin Alvtegens böcker.

Och så känns det som om jag kan tipsa om hur mycket mer böcker som helst... men nån måtta får det ju vara !!

Förr när mitt hus var 300 m2 hade jag bokhyllor som täckte väggarna.. och nu när jag bor i  mitt lilla hus har  jag några Billyhyllor och när den är full… då måste jag avyttra.  Och det gör jag med sorg i hjärtat,

Jag trycker in böckerna kors & tvärs.. men till sist när det inte går att trycka in en enda till, så är det dags.,.….och ryska syster som är bibliotekarie på en skola brukar hämta kassavis då och då med sånt hon valt ut och tycker passar. Och vänner paxar lite olika böcker…. de brukar gå åt  men ibland kan det vara ett riktigt trauma ...

 // Så  här ser det ut i bokhyllan just nu.... //

Hur jag har det med andlig litteratur ? Nej, sånt läser jag nästan aldrig.

Nu är det din tur &  dela med oss av dina boktips !!

Kram & välkomna till en ny vecka

 
1 mwk:

skriven

En hel serie med böcker av DIANA GABALDON är mina favoritböcker.
De handlar om en kvinna som genom tidsresa lyckas leva i två världar med två olika män. Romantiskt och spännande och en del historia

Esmeralda, nu har jag fått en kärleksförklaring jag inte vet hur jag ska hantera. Förvirrad. Analyserar. Längtar. Tvivlar. Tänker på ramsan "Kära en kort minut eller vänner livet ut" Får du någon känsla om oss.......???????? 

Kram:)


Svar: Min mor älskade serien.. båda mina tjejer lånade och läste och älskade den och jag hade med den med till min vår i Spanien men nej.. jag gillade den inte riktigt... kanske du ska satsa på vänskap den här gången ) Kram :)
Esmaralda

2 Anonym:

skriven

En liten strimma av hopp. Hopp att finna kärleken innan jag skrumpnar ihop och inte orkar längre.
Var finns någon för mig? I år?

Ha en mysig dag

3 Anonym:

skriven

"En spricka i kristallen" av Cecilia Gyllenhammar

Svar: Antecknar !! Kram :)
Esmaralda

4 Anonym:

skriven

Hej es!
Kan jag få honom tillbaka?
Kram

5 Tösabiten:

skriven

Hej E! kan du se ifall jag får träffa hans familj och i vilket sammanhang det kan vara och när (nu till sommaren, höst eller vinter typ)? kram <3

6 Lillis:

skriven

Kommer det att hända nåt positivt i mitt liv snart? Kram

7 Anonym:

skriven

Hej es!
Har T något intresse av mig?
Kram

8 Anonym:

skriven

God Morgon!
Sonen var precis nattad och jag satt i soffan. Så sätter en av hans leksaker, en orange lastbil,igång av sig själv och tutar. Det har hänt tidigare. Vem är det som önskar uppmärksamhet? Vad vill han eller hon? Meddelande ?

Barnet sover ganska oroligt nu. Blir han störd av någon?

Kram

9 Anonym:

skriven

Hej es!
Kommer han och jag inte att höras mer nu? Kan hans och min relation utvecklas till något mer?
Kram

10 Anonym:

skriven

hej es!
Hur ser chansen ut att träffa den rätta nästa år?
Kram

11 Vill gärna veta:

skriven

hej es!
Kan det bli han och jag igen?
Kram

12 Anonym:

skriven

Hej
Är det till min nackdel i TR om jag emottager pengar ?
Kram

13 Sus:

skriven

Hej
Marianne Fredrikson Simon och ekarna är väll en bra bok?

Hur gör jag nu?

Svar: Ja, en underbar bok... har läst den två gånger.. du fattar ditt beslut och lever det.. kram :)
Esmaralda

14 Jo:

skriven

Hej Es!
Var grattis hälsningen fel?
Kram

15 Kapten klänning!!:

skriven

Mitt boktips idag är kapten klänning.. Handlar om polischefen som blev tagen för pedofil.

Läs den om du vill bli riktigt förbannad och upprörd. För det är just det man blir .

För hur f-n kan man tro att man inte ska bli straffad?? Gubbe.

Ez .. Kommer kärlek till mig snart? Något om MR?? Kram

16 cc:

skriven

Jag gillar också Karin Alvtegens böcker, har läst alla jag fått tag på. Sidney Sheldons böcker var favoriter förr, nu skriver han ju inte fler när han dog, tyvärr, för de var helt superbra!! Nu när man har en trist och ensam semester är ju böcker bra sällskap nog, men ibland vill man ju göra nåt skoj med vänner som man tyvärr ser alldeles för sällan och jag lider av ensamheten och tristessen! Några bra tips, kära Ez? skulle vara väldigt tacksam när jag är så deppad nu..!! Kram!

17 Skorpan:

skriven

Ja ännu finns det rum i din bokhylla :) o spelen går ju att flytta nån annanstans, om det riktigt kniper ;). Finns inget speciellt jag kan rekommendera, i tiderna i gymansiet var vi tvungna att läsa ett visst antal böcker o det to definitivt på läsintresset. Nåja, det är ju några år sen ;D, men ibland tycker jag att det sitter i ändå. Läser gärna må-bra-böcker.

Ett samtal från bilservicen redan, inget stort, men enligt policyn deras så ringer dom o frågar om dom kan göra saker o ting åt ens bil o inte bara gör det utan lov. Det tycker jag är bra service :). O telefonrösten var dessutom mycket behaglig så ;D.. Antar att jag skulle var i pumaåldern i jämförelse med den mannen...

Hur går det förresten för dig med viktnedgången Es? Jag har införskaffat ett antal gånger till en PT o det hoppas jag ska ge mig en knuff i rätt riktning så jag blir biten av gymflugan, eller nåt sånt :). Vet ju aldrig vem som kommer emot en där, också ;).
Ha en bra måndag alla!
Kram Skorpan

Svar: Jag kämpar med 5:2 och att äta sunt de övriga dagarna... väger mig inte och hoppas på mirakel !! Låter bra med gym... kram :)
Esmaralda

18 Linnean:

skriven

God Morgon!

Hoppas alla har vaknat till en härlig måndag!

Ett par boktips i all hast. Elisabet Nemert, som jag skrev härom dagen. Ljuvliga historiska berättlser. Sagan om isfolket av Margit Sandemo...kolla upp den om ni inte läst dessa böcker! Wao!

Hinner inte gå in på detaljer för jag ska med buss och tåg för att försöka hamna i Bjärnum. Som jag knappt vet var det ligger, men det lär väl visa sig om jag inte hamnar på fel tåg alltså.

Så nu ska "helhetsmetoden" testas och hundpensionat ses. Hoppas bara tanden håller sig lugn. Fick rensat den för en vecka sedan, och det var 2:a rotfyllningen, och nu börjar den göra ont igen. Och min tandläkare har gått på semester. "Härligt" va?
Hur kan en tand, som blev avlivad för ett år sedan, jäklas så pass?? Suuuck!

Mer böcker åt mänskligheten! Läs, njut och lär!

Kramar!!

/Linnean

Svar: För många år se när jag utbildade mig och jobbade natten läste jag Isfolket.. och älskade böckerna.... hoppas nu inte tanden krånglar... kram och ha det riktigt bra.. :)
Esmaralda

19 Gonza:

skriven

"Barnmorskan" av Katja Kettu är bland det absolut mest intressanta jag läst på bra länge. Fantastiskt språk! Kanske en något rörig intrig till en början, men jävlar vilken story. Läs!

Svar: Tack för tipset !! Jag antecknar. Kram :)
Esmaralda

20 Anonym:

skriven

Hej! :) nyfiken på om han är hundra procent lycklig där han är just nu.

Svar: Inte 100% kanske ( vem är det?) Men han verkar må väl .. kram :)
Esmaralda

21 SM:

skriven

Jag väntar på en förändring eller ett genombrott på jobbfronten. Ser du något? tack!

22 Jossan :

skriven

Åh, tårarna började rinna igårkväll.. Gick in i en affär och de spelade Michael Jacksons låt, jag går i en annan affär och där finns en bh topp där det står This is it.. Och det sista jag såg på tv var Michael Jackson dokumentär.. Tårarna började rinna om 6 månader skulle vi ha 5 år tillsammans men han har flickvän och jag är ensam.. Detta kändes som ett tecken.. Var det de?

Sen Mitt ex vill helt plötsligt träna mig.. I flera år har han sagt nej. Varför nu helt plötsligt?

Jag älskar böcker om förintelsen.. Det ska vara böcker om folk som satt i koncentrationsläger.. Jag förstår inte varför jag tycker om de böckerna så mycket..

Svar: Jag hade också en " förintelseperiod" en gång och läste allt jag kom över i ämnet. Att ditt ex vill träna dig tyder på ett visst intresse men hur stort det är och om det leder någonstans ser jag inte.. kram:)
Esmaralda

23 Helena Ir:

skriven

"Fångad av isen " ska jag lägga på minnet"
Har precis beställt ett gäng böcker..men det
är alltid bra med tips på nya böcker att läsa.
När jag var som sjukast var böckerna mitt bästa
sällskap!

Innan jag åkte på semester hade jag haft ett
litet uppehåll på läsandet,några böcker hann
jag med,denna bok hittade jag på hotellet:
Denise Rudberg,"Två gånger är en vana"
För den som gillar spänning blandat med överklassens
salonger, är det här den rätta boken.
Den har några år på nacken..

Jag förstår att du känner att det är ett trauma,
att behöva göra dig av med böcker..själv blir
jag ledsen när jag inte får tillbaka böcker jag
lånat ut..

Kan du se om jag får möjlighet att träffa mina
äldre barn nu under sommaren?

Kram och ha det gott :)

Svar: Av nån konstig anledning brukar inte folk lämna tillbaka lånade böcker - de märkte jag förr när jag behöll mina... jag ser att du möter barnen och det ser inte ut att dröja så länge.. det är allt jag ser... kram :)
Esmaralda

24 myran:

skriven

Hej Es!
Ser du någon kärlek för mej i sommar?
vädret är grått och trist så det skulle
lysa upp vardagen med lite kärlek.
Kramiz

25 Emmi:

skriven

Jag är liter fundersam och undrar om det kan bli något mer mellan mig och M?

26 Ängel:

skriven

Stegade en ängel in precis när jag skulle gå över vägen?
En bil kom i snabb fart för nära vägrenen. Precis innan övergångsstället smalnar vägen av. Och han styrde ut bara några meter före.

27 Uw:

skriven

Bästa bok jag läst, alla kategorier, är: En halv gul sol av Chimamanda Ngozi Adichie. Handlar om en familj under inbördeskriget i Nigeria i slutet av 60-talet.

En fråga; hur ser det ut när det gäller kärleken? Kommer han snart? ;-)

Svar: Jag har också läst den och rekommenderar.. en är RIKTIGT bra !!! Han kommer men jag kan inte se när.. han är på väg.. kram :)
Esmaralda

28 Anonym:

skriven

Hej Esmaralda!
Vad bra med lite boktips så här i det tråkiga vädret. Kan du se om något roligt händer i mitt liv snart? En ny kärlek eller en flirt eller en ny god vän kanske?
Kram Maggan

29 Anonym:

skriven

Hej es!
Är han kär och lycklig med henne? Ser det ut att hålla?
Ser du om det kan bli han och jag?
Tycker väldigt mycket om honom rakt igenom hjärta och själ!
Tack!
Kram

30 Anonym:

skriven

Hej es!
Kan det bli han och jag?
Tycker väldigt mycket om honom rakt igenom!
Tack!
Kram

31 Anonym :

skriven

Hej!
Åh, jag läser alldeles för sällan men med dessa tips blev jag riktigt sugen och får nog införskaffa mig lite böcker till min nästa semesteromgång.

Kram💕

32 D:

skriven

Hej Es.
När kommer jag äntligen få barn? Längtan är obeskrivlig..

Kram :(

33 Anonym:

skriven

Hej es!
Hur ser hans intresse ut för mig?
Har han känslor för mig?
Kram

34 Bill:

skriven

Hej es!
Blev han berörd av mötet med mig?
Kram

35 Hedwig:

skriven

Vanliga romaner med ett andligt inslag:
-M.Fredriksson, enligt Maria Magdalena
- Paul Coelho's romaner

Ungdomsnostalgi:
-Roald Dahl
-Enid Blyton
-Lisa Tetzner
- Barn från Frostmofjället
-Hans Christian Andersens sagor och andra sagor

Här har folk placerat snå skåp längs vägen. Meningen är att man tar en bok och lägger i en annan bok som man vill bli av med. Ha en bra dag.

Svar: Men herregud vilken bra idé !! Funkar det såsom det är tänkt ? Kram :)
Esmaralda

36 Anonym:

skriven

Hej es!
Han sa att vi nog inte kommer att kunna vara vänner! Är det så det kommer förbli? Att vi inte kommer kunna ha mer kontakt? Kram

37 Hansengirl:

skriven

Hej Es och tack för bra boktips. :)

Här kommer ett tips ifrån mig som ALLA borde läsa (oavsett om man tror på boken eller inte):) - mycket tänkvärd bok!; Själarnas resa av Michael Newton
Den handlar om varför vi befinner oss här på jorden. Var vi beger oss efter döden och vad som händer när vi kommer dit.
När Michael Newton med hjälp av regressionsterapi försatte sina klienter i kontakt med deras tidigare liv gjorde han en häpnadsväckande upptäckt: när hypnossubjektets övermedvetna sinne aktiverades kunde han "se" in i andevärlden genom klientens inre öga, och inte bara det - klienten kunde dessutom berätta för honom vad själen ägnar sig åt under tiden mellan inkarnationerna.

Själarnas resa bygger på tio års forskning och förmedlar insikter som hjälper dig förstå syftet bakom dina livsval, samt hur och varför din själ - och dina närståendes själar - lever för evigt.

Min syster (som du sagt att jag levt tillsammans med som bästa vän i ett tidigare liv - men som INTE är riktigt lika intresserad av det medial som jag är idag) läste boken och det "aktiverade" hennes medialitet starkt, så starkt att hon blev rädd men fascinerad. Hon fick själv uppleva hur det var att se "sin själsfrände" och hon fick träffa "rådet" - läs boken så förstår ni. :)

Nu till en fråga Es, väldigt avgörande, jag är på väg mot ett nytt jobb (mentalt än så länge, men fysiskt snart tror jag) ;) Vad ska jag jobba med? Eller spelar det någon roll? Jag älskar ju att arbeta med kreativa saker, eller människor. Något råd?

STOR varm kram! <3

Svar: Tack för tipset.. och jag ser att du gör en jobb-resa av stora mått.. vad du väljer just nu är inte det viktigaste.. du går vidare... så följ din process... kram :)
Esmaralda

38 Ina:

skriven

En man som heter Ove, är den bästa boken jag läst! Den går rakt in i hjärtat:)
Ser du hur mitt kärleksliv ser ut framöver?:)
Kram

39 💙:

skriven

Ikveld spådde mamma i kaffegruten i koppen til pappa. Der så hun tydelig en dame som hadde en unge på armen, hun sier at det var en guttunge. Hva betyr dette? Betyr det som mamma kanskje tror, nemlig at noen i familien får barn? Og isåfall, hvem kan det være?

Og savner han meg? Og tenker mye på meg? :)

40 Sol:

skriven

Hej es!
Betyder kontakten mer för mig än för honom?
Kram

41 Zwezia :

skriven

Varför håller han kvar mej på det här sättet som han gör? Vet hur han känner för mej. Men tror du att han kommer dras mer mot mej snart? Kramar

Svar: Nej, jag tror det blir någon helt annat för dig.. kram :)
Esmaralda

42 Jeanette:

skriven

Hejsan, vart kommer jag finna kärleken? kommer jag hitta honom eller han mig?

Jeanette

43 Anonym:

skriven

Hej Ez!
Är missnöjd med min advokat. Har skrivit ett MÄNSKLIGT brev till henne. Ger det någon effekt om jag skickar det, vaknar hon upp?
Kram

Jag var helt såld på Sagan Om Isfolket. Läser inte ofta men gillar det. Senast lästa bok är Ez bok som jag läste ut igår 😊👍👍👍👍👍

44 Finländskorna:

skriven

Maria Turtschaninoff: Anaché.
Fängslande, förhistorisk, äventyrlig, gränsöverskridande, väldigt andlig om man så vill (ingen new age precis), ställer en utanför bekvämlighetsgränsen.
Årets upplevelse i bokform.

Svar: Antecknar och suger åt mig och till er vill jag säga att det finns ett litet svenskt bibliotek som väntar på er i Grekland :) Kramar :)
Esmaralda

45 Malin:

skriven

Nu har jag fått den sjukdom som du spådde mig jag skulle få. Jag förstod direkt att det var så och blev inte chockad. Nu ska jag använda mina krafter för att bli frisk. Tack och lov så finns det goda chanser att bli en canceröverlevare. Kram Es och kram alla ni andra

Svar: Kram Malin och oroa dig inte. Om fem år reser du till tre världsdelar.. styrkekram :)
Esmaralda

46 Dinara :

skriven

"Vad dagen är natten skyldig" av Yasmina Khadra. Rekommenderas starkt. Handlar om 1950 talets Algeriet.
En fråga Ezmeralda, kommer jag att må bra snart?

Svar: Tack för tipset...den boken ska läsas !!Ja, du kommer att må bra.. kämpa på ett tag till och det kommer att vända.. kram:)
Esmaralda

47 Anonym:

skriven

Hey, träffar jag någon speciell det här året? :) kram

48 Belle:

skriven

Jag ska försöka gå vidare precis som du sagt att jag borde, det är bäst så. Men tänker han verkligen aldrig på mig?

49 Lillis:

skriven

Är chansen att jag träffar någon speciell i år stor? Kramis

50 Längtan:

skriven

Hej Esmaralda, kan du hjälpa mig att se om jag kommer att få barn snart? Har du något tips/hjälp på traven för att bli gravid så tar jag tacksamt emot <3 Kram

Svar: Jag ser barn i din framtiden.... den saken är klar.. kram :)
Esmaralda

51 Susanne:

skriven

Böcker tar mig till andra platser bortom vardagligt pyssel., eller så är de uppnystande och fantastiska... Eddan kan jag läsa hur många gånger som helst .. Naturen är fantastisk och jag kombinerar med glädje. Finns deg något tre än att skriva, måla eller läsa vid en brygga.. Gärna en påse körsbär till och livet är fantastiskt.. 💕💭 Bara att drömma sig bort i bokbladen eller bland färgerna., livs här och nu andas in doften av sommar... Sommarkramar till alla.., // vart tog min sommar dejt vägen?? Blev han rädd.. ?? Ska jag vända honom ryggen??












52 Linnsan:

skriven

Hej!
Kan du se om min särbo har känslor för mig?.

53 Boudica:

skriven

Själv så tycker jag om att köpa böcker men är inte lika bra på att läsa, har närmare 100 böcker på kö och så många till på önskelistan.

Varför dröjer de med ett besked, får jag ett svar snart?

54 Olycksfågeln:

skriven

Hej!
Kan du se om min otur vänder och blir till något positivt?.

55 Anonym:

skriven

Hej prövar igen, du kanske inte ser nått om detta men dejtar en kille jag tycker väldigt mkt om, vi har kommit varandra rätt nära ganska fort. Har han känslor för mig, kan det bli nått mellan oss?

56 Rädd:

skriven

Är orolig för resultatet av min tandreglering. Blir det snyggt när det är färdigt? Har blivit lovad att inte ansiktet förändras. Kan jag lita på det?

Svar: Det ser ut att bli bra.. oroa dig inte.. kram :)
Esmaralda

57 Monica:

skriven

Hej Esmaralda!!

Jag skulle gärna vilja veta om jag och R har träffats i tidigare liv? Vad hade vi för roller mot varandra då?

Tack på förhand,

Kramis

Svar: Ni har träffats förr men några detaljer ser jag inte.. det krävs en seans för detta som går mer på djupet.. kram:)
Esmaralda

58 Susan:

skriven

Boktjuven.. Underbar bok😃


Svar: Har bara sett filmen oden var bra.. i bokform brukar det vara ännu bättre.. kram :)
Esmaralda

59 EmelieEm:

skriven

Livbåten finns det en bok som heter. Inte koll på författaren just nu, men det ligger hemma och väntar på att läsas :) ska tydligen vara riktigt spännande!

En annan bok: Inte riktigt enligt plan. Har ingen koll här heller men hört att den ska vara jätte bra :)

Annars är ju Esmaraldas Seanser fantastiskt bra!

Här har vi ett barn med vattkoppor, hoppas lite att de övriga två med får det. Så är det gjort när vi ändå är lediga.

Ska ge mig på min träning igen. Varit en neråt period här. Tänkt mig cykla en sväng om dagen. Fixat stol så bebis kan hänga med. Sen finns en mamma träningsgrupp som har sommarträffar gratis, överväger att testa :) och sen försöka komma till gym en dag i vecksn och köra ett pass. Vill gärna komma i mina kläder igen efter graviditeten. Och ingen gör det ju åt mig, bara jag kan lösa det.

Ha det toppen härligt! Kram

Svar: Tack för tipsen.. och bra planer har du för dig själv också. Kör hårt !! Kram :)
Esmaralda

60 Jossan :

skriven

Finns det några förslag på böcker om förintelsen. Jag började läsa männen med rosa triangel :)

Misstänkte att han hade intresset.. Men jag får inte smsa honom.. Antar att tjejen satt eller var hos honom

61 Anonym:

skriven

Han gillar sådant jag inte tycker är rätt, ingen sån person jag vill vara med. (Du kanske kan se va de är ja tänker på) hur som helst, det som började rätt bra får nog sluta här :) inte själva kontakten men intresset. Är min magkänsla rätt om den saken?

62 Anonym:

skriven

Hej Esmaralda, vi funderar på att göra en längre flygresa i slutet av sommaren och jag undrar om jag fixar den eftersom jag varken kan ta till alkohol eller lugnande som jag brukar.

Kram

... Finns massor bra böcker därute, numer blir det att man läser på läsplatta :) då har man böckerna elektroniskt och behöver inga bokhyllor!

Svar: Du klarar det ... kram :)
Esmaralda

63 zita:

skriven

Hej!Esmaralda jag vet inte hur jag ska göra med allting. Skulle du kunna ge ett råd. Jag orkar inte mer. Vet inte var jag ska börja. Kramar :)

64 S:

skriven

Måste bara tipsa om Khaled Hosseinis böcker, speciellt "Tusen strålande solar". Blev så himla berörd!

Es. Hur stora är chanserna för romans mellan mig och du-vet-vem?

Svar: Håller med - den är himla bra !! Nja,, chansen för romans är inte så stor... men snart vet du hur det blir.. kram:)
Esmaralda

65 Helena Ir:

skriven

Tack!
Antecknar "En halvgul sol"
ska jag försöka hitta och läsa..

Kram

Svar: Ja,du ångrar dig inte :)
Esmaralda

66 Susanne:

skriven

Hej, jag älskar böcker och ville först bli bibliotekarie o vill väl ännu det egentligen och allra helst skriva böcker, kanske barnböcker. Jobbar med barn men vill göra ngt nytt. Kan du se ngt nytt jobb för mig ?
Kan tipsa läsarna av bloggen att läsa Esmaraldas seanser. Den köpte jag på CDON för en hyfsad peng.
Annars läser jag deckare. Finns nya nu av Anna Jansson och Mari Jungstedt. Gotlandsdeckare.
Tittar efter ett nytt hus överallt o det tar på krafterna, hur ska jag tänka, andligt o mentalt, attraktionslagen.... Behöver lite positivt.
Hej då.

67 Anonym:

skriven

Hej Esmaralda! jag sover så dåligt på nätterna är det någon från andra sidan som håller mig vaken???

Kram

68 sandra:

skriven

Hej Ez..
Känns det som att det här är något jag behöver vara orolig över? kram och är jättetacksam för ett svar.<3

Svar: Nej det tror jag inte... kram :)
Esmaralda

69 Mareli:

skriven

Hej!
Ser du någon kärlek på kommande för mej?
Kram

Svar: Ja det ser jag definitivt.. kram :)
Esmaralda

70 Ninni:

skriven

Känner jag min framtida man nu?
Kram :)

71 Tant grå:):

skriven

Hej ES:)

Undrar är min soulmate lik honom jag tänker på?
& kommer han gifta med någon eller alltid vara singel..?
Hjärtligt tacksam för svar<3

72 Anonym:

skriven

Es, känner jag min framtida man? Har vi haft kontakt innan?
Kram :)

73 Flora:

skriven

Snöfalken av Stuart Harrison
Och böcker av Nora Roberts, de innehåller både romantik och spänning. Trevlig läsning och tack för tipsen!

74 💙:

skriven

Igår kveld spådde mamma i kaffegruten i koppen til pappa. Der så hun tydelig en dame som hadde en unge på armen, hun sier at det var en guttunge. Hva betyr dette? Betyr det som mamma kanskje tror, nemlig at noen i familien får barn? Og isåfall, hvem kan det være?

Og savner han meg? Og tenker mye på meg? :)

75 Boudica:

skriven

Ser du som om jag får ett besked snart? Eller har de glömt bort mig? Känns nästan så!

76 Selma:

skriven

Styrkekramar till dig Malin<3

77 Svårflörtad:

skriven

Hej hej Esmaralda och alla ni andra!

Jag är en rätt svårflörtad bokmal, känns det inte rätt efter nån enstaka sida så byter jag bok direkt! Dras oftast till roliga chicklit böcker som ex av Marian Keyes och Emma Hamberg. Men de absolut bästa jag läst är helt olikt det, nämligen SAGAN OM ISFOLKET av Margit Sandemo. Hela 47 böcker! Jag hade knappt tid att äta ens, så otrolig bokserie! Att Margit är medial och en stark personlighet i sej gör inte saken sämre. Hon säger att "texten skrev sej själv". Läs några sidor och du är fast 💕 👌 📖 📚

78 Tösabiten:

skriven

Hej E! kan du se ifall jag får träffa hans familj och i vilket sammanhang det kan vara och när (nu till sommaren, höst eller vinter typ)? kram <3

79 Butter:

skriven

Har också helt överfulla bokhyllor, eller hade, är ju typ hemlös nu...
Just nu läser jag Jane Austen, gillar hennes böcker även om det kan bli lite rörigt med alla personer. Emma är nog den mest lättlästa och mest humoristiska av hennes verk.
En annan fantastisk författare som jag själv vill läsa mer av är Kerstin Ekman.
Kram :)

80 Butter:

skriven

Har också helt överfulla bokhyllor, eller hade, är ju typ hemlös nu...
Just nu läser jag Jane Austen, gillar hennes böcker även om det kan bli lite rörigt med alla personer. Emma är nog den mest lättlästa och mest humoristiska av hennes verk.
En annan fantastisk författare som jag själv vill läsa mer av är Kerstin Ekman.
Kram :)

Svar: Jag är ett fan av både Austen och Ekman.. kram :)
Esmaralda

81 Elise:

skriven

Flickan med de röda skorna- en bok som griper tag i en, handlar om en liten flicka som får cancer.
Sedan rekommenderar jag boken små citroner gula, gamla böcker men bra sådana.

Svar: Jag har läst båda.. jättebra böcker som jag verkligen tyckte om.. kram :)
Esmaralda

82 Anonym:

skriven

Ser du om jag får uppleva den stora kärleken&om den dröjer mer nu?kram:)

83 Längtan:

skriven

Hej igen Esmaralda och tack så mycket för ditt svar, det värmde! Vet du ungefär när i tid som jag får barn och är det mitt biologiska barn? Kram <3

84 Skorpan:

skriven

Nehej, bilen kom inte igenom besiktningen och nu blev det mer och fixa på den :(. Kring tusenlappen, är det billigt då man talar om bilar? Ny besiktning o det står bilservicen för, dom borde kanske ha sett felet? Nåja, jag fick en massa motion och det är bra med tanke på hur dåligt jag sov förra natten. Har varit flitig mao ; D...
Kram Skorpan

85 Hedwig:

skriven

Hej!
Att placera skåp med böcker vid vägen är ett ganska nytt fenomen så jag vet inte än om det fungerar. På skolan där jag volontärarbetar har man dock ungefär gjort samma sak: i personalsrummet finns en bokhylla och man får ta vilken bok som helst om man i sin tur placerar en bok i hyllan. Systemet fungerar utmärkt där!

86 Lilla Jaget:

skriven

Oj...jag är ju en riktig bokmal jag så nog borde jag väl kunna klämma fram
ett tips tycker jag. En riktigt bra bok var biograbiografin om Lena Nyman. Fantastiskt välskriven och jag kunde inte släppa den-finns i pocket. En annan bok som jag gillade var den om familjen Kennedy; "vi tål inte någon förlorare" av Britt- Marie Mattson. Riktigt bra! En tredje är en bok som beskrev HQ-kraschen, välskrivet och rappt som bara den och spännande som en deckare. Författarinnan är en ung ekonomijournalist på svenskan.
Kanske lite annorlunda tips men böckerna är bra :)
Kram!

87 Mikael:

skriven

Intressant att du tipsade om boken fångad av isen. Jag berättade om hennes öde för min flickvän bara för nån dag sen :). Visste inte att det fanns en bok också.

Kram


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: