ENSAM TJEJ .....

Gästbloggare idag är:  Ensam tjej på mansdominerad arbetsplats

Det finns dagar då jag älskar mitt arbete. Det finns dagar då jag avskyr mitt arbete. Precis så är det nog för väldigt många av er därute. Tryggheten gör att man stannar kvar på samma arbetsplats, år ut och år in. Kollegor blir som en familj. Man växer och formas tillsammans. Man ryker ihop och ställer upp för varandra i svåra stunder.

Nu har jag kommit till en punkt då jag känner att mina kollegor själ min energi i stället för att ge. I över sju år har jag varit ensam kvinna bland 16 män i olika åldrar.

 

 

Mina kollegor är som kärringar, ena stunden pratar de skit om varandra, nästa dunkar de varandra i ryggen. Som ensam tjej får man stå ut med sexistiska kommentarer som är långt under bältet. Därför undviker jag niofikat, samt tvåfikat, för jag vet att jag alltid får någon kommentar som är riktad mot mig.

Ibland kan jag skratta åt det, men för det mesta är de såkallade skämten så dåliga att de inte är värda att lägga någon vikt vid. Gubbarna tycker såklart att det bara är gött tjöt.

Jag har fått stå ut med både det ena och det andra. De första åren var jag tyst, jag höll mig på min kant, sa det som förväntades.

Men i takt med att åren gick så blev jag mer och mer som dem. Jag säger högt vad jag tycker och tänker (så länge det inte sårar någon), och när ingen annan säger något så står jag upp för det som är fel.

På grund av detta har jag blivit kallad allt från surkärring till subba. Framförallt så är det en man som utmärker sig. Från dag ett så har han gnällt konstant över sitt jobb.

Är det mycket att göra så är det fel. Är det lite att göra så är det fel. Till slut sa jag ifrån på skarpen, med orden – om du nu är så jäkla trött på ditt jobb. Varför gör du inte något åt situationen i stället för att gnälla. I morse när jag tog spårvagnen till jobbet så såg jag en man som samlade flaskor för att få föda och mat på bordet. Du har ett arbete, var tacksam för det du har.

 

Det tog inte många månader innan ryktet började gå bland andra firmor som vi arbetar med om att jag var en riktig surfitta. 

Jag blev ledsen när jag fick höra talas om detta, och talade om för honom att det inte var ok att använda sig av sådana här ord. Men han menade på att han inte hade gjort något fel. Min chef är konflikträdd så med honom var det inte ens lönt att ta upp saken.

För drygt ett halvår sedan försvann mitt usbminne.  På detta minne fans bilder från resor, bilder på vänner och familj som betyder mycket för mig. Då jag har ett stort intresse för fotografering så blev jag väldigt ledsen och upprörd när jag kom till jobbet och upptäckte att någon hade tagit det. Jag letade överallt. Skrev ett mail till mina kollegor.

 

Min chef gjorde som vanligt ingenting mer än att påpeka om att det blir tråkig stämning när något sådant här händer på ett företag. Som tur var så var mitt usbminne lösenordskyddat. Och anledningen till att jag hade det på jobbet var att jag inte har någon dator hemma, samt att jag alltid brukar få ha mina saker i fred.

Samtidigt har jag haft bra stunder här också, framförallt i de situationer då min far har varit sjuk och jag i aktutfart måste åka 15mil härifrån. Utan bil så är det svårt i en sådan situation, då har de ställt upp direkt och kört mig, utan att blinka. Ja, inte han som kallade min surfitta så klart.

Just nu så känner jag mig väldigt ensam på min arbetsplats. Jag saknar kvinnligt sällskap. Men eftersom vi är en teknisk bransch så är detta inget som kommer förändras. Så nu vilar mitt hopp på min eventuella flytt till Skåne. Där ska jag välja arbetsplats med omsorg, men tyvärr så växer ju inte jobb på träd.

Hur är det för er andra som befinner ni i en liknande situation? Hur ser era dagar ut?

1 Jossan :

skriven

Tack för svaret jag fick igår :)

Jag frågade H om vi skulle ses på lördag men han sa att han inte kunde. Men jag har en känsla att han kommer göra det ändå.. Är min känsla rätt att han kommer förbi efter jobb?

Kram

2 kattflickan:

skriven

God morgon!
Oj vad länge sen jag var här... har så mycket omkring mig att jag knappt hinner andas, men det skall väl bli bättre hoppas jag.
Måste fråga dig E - om jag blir erbjuden säljjobbet - skall jag ta det - eller blir det bara en ytterligare stress?

Kramar!

Svar: Tveksamt.. det blir stressigt med säljjobbet.. kram :)
Esmaralda

3 Adad:

skriven

Hej esmeralda
Hur länge tror du det kan dröja tills jag möter honom? I vilket sammanhang ska jag ha ögonen extra öppna?
Kram

4 Adas:

skriven

Hej esmeralda
Hur länge tror du det kan dröja tills jag möter honom? I vilket sammanhang ska jag ha ögonen extra öppna?
Kram

5 SAS :

skriven

Hej ez
Ser du om jag kan möta min soulmate iår? Eller dröjer det flera år till.

Svar: Svårt att sia om.. det KAN ske i sommar men det kan också¨ dröja..kram :)
Esmaralda

6 Sus:

skriven

Hej

Hade han så kul på festen som han trodde att han skulle ha?

7 Alex:

skriven

Hej E, undrar om han vet hur jag känner? Och vad tänker han? Tack!

8 Anonym:

skriven

Hej Es! Ser du om vi får en större lägenhet?? känner mig väldigt instängd som det är nu.

kram

9 Anonym:

skriven

Hej hej
Verkligen svår sits. Man vet ju vad man har men inte vad man får. Jag valde att lämna tryggheten för att gå vidare vilket jag både ångrar och inte ångrar med tanke på osäkerheten. Tyvärr kan du inte ändra på någon annan utan endast dig själv för att på så sätt kunna påverka andra. Men kan man inte förändra gör du rätt i att prova ett nytt ställe.

Es tror du jag kommer in på utbildningen jag sökt och att det är rätt för mig.
Kramar

10 Ellen:

skriven

Har min syster träffat rätt kärlek nu efter några år ensam eller blir det nån ny längre fram?

11 PL:

skriven

Hej, livet flyter ju på rätt bra, det tog ett tag att komma dithän men nu känner jag mig glad och fri igen. Saker måste få ta sin tid, jag vet. Saknar någon att ge all den kärlek jag har inom mig, och är rädd att en dag blir det försent. Men...ger min energi och kärlek till mig själv och mina närmaste och hoppas ju att den rätte ska komma snart. Ser du något speciellt för mig i sommar?

12 Anonym:

skriven

Hej Es! Är henrik intresserad av mig? får blickar av han som jag ej vet hur jag ska tolka. Jag vågar inte ta steget o visa mitt intresse, hur ska jag göra? kramar!

13 Lillis:

skriven

Blev inget med den lgh vi tittade på.Kommer vi verkligen att köpa en? Kram

Svar: Ja det kommer ni att göra.. det kan dröja lite men köp blir det ..kram:)
Esmaralda

14 Birgitta:

skriven

Hej!

Blir ledsen när jag läser de du skriver....varför? jo för att jag förstår dig så väl.....

Jag vikarierade inom ett mansdominerat yrke o med mest män. Jag kämpade på o försökte göra ett så bra jobb som möjligt, en dag blev jag LASAD o när de närmade sig att jag var aktuell för en tjänst som blev ledig då brakade de hela lös....
Helt plötsligt fick jag inge mera vikariat o inge gav någon förklaring till varför inte förrän jag kopplade in facket då visade sig så att man skrapat ihop små skitsaker o gjort dom jättestora allt för att hitta en anledning till att kunna rättfärdiga varför dom inte skulle ta in mig mer i företaget...dom hade bestämt sig....
Jag gjorde allt som stod i min makt... skrev ett brev med allt till VD'n med fler o facket kämpade men de hjälpte inte utan ftg valde att betala böter för att lösa ut mig från min LAS.

Man säger att män är rakryggade o pratar inte skit men nog finns de många som hör till den gruppen. Idag är de tufft ute på arbetsplatserna de är inte VI utan JAG o till vilket pris som helst om man så måste krossa någon annan dvs man ser bara till sitt eget.

Jag har tyvärr inget råd att ge dig för de är jättesvårt att veta hur man ska tackla sånt här, hoppas någon här på bloggen kan hjälpa dig.

Skickar en STOR STYRKEKRAM till dig!

15 Anonym:

skriven

Jag var en av 3 tjejer från början, dock var vi på varsin del av huset och hade knappt kontakt. Väldigt manlig, gubbig stämning! Mycket sexistiska kommentarer. En av tjejerna bara flamsade med... Den med högst position! Chefen gjorde inget... En av mina kollegor tafsade.... Ingen gjorde nåt, han är ju sån hette det. Vi två som var mest utsatta blev mer och mer tysta.

Bytte chef. Något bättre med snacket. Men! En chef som är hemsk. Han trycker ner alla! Ingen är något värt, ingen gör nät. Han tig iofs in fler tjejer, men helt fel typ, sånna som sitter vid datorn och är på Facebook eller lever genom sin mobil!! Inte sånna som tar skit under naglarna och tar i.

Nu är jag ledig en längre tid. Ska åter i höst. Vill inte, vet att mycket ändrats till det sämre. Saker jag borde fått del av har jag fått höra av kollegor eller folk som besökt mitt jobb. Min chef borde sagt dessa saker. Har en stark känsla av att jag kommer vantrivas stort!

Jag är saknad, iaf säger dom det. Jag kan mitt jobb, jag är bra och en viktig del i spelet. Men det enda jag saknar är två kollegor och min lön.... Jobbet i sig blir jag stressad av att tänka på.

Så har jag det.

Kramar

16 Angeli:

skriven

Till gästbloggande tjej.
Vad jobbigt du har det!
Jag förstår inte varför män anser sej ha och tar sej rätten att nedvärdera kvinnor till lägre varelser??
Varför de har rätt till att vara sexistiska och vulgära?
Det är SÅ skrämmande och jag ser att det blir värre och värre i samhället.

Hoppas du snart hittar ett nytt jobb där du respekteras och uppskattas för den du är och det du kan!

Kram och lycka till!! :)

17 Anonym:

skriven

Till Ensam Tjej. Jag beklagar verkligen att du blivit så utsatt på ditt jobb och önskar det bästa för dig och att allt ordnar sig med en flytt.

Ezmaralda, det här kanske verkar konstigt, men hoppas att du vill svara om du kan. Häromdagen på stan mötte jag en man som tittade så stint på mig och såg nästan ut som han ville mig något. Var det så eller tog jag miste, eller tog han kanske miste på person? Känner igen honom från en kurslokal som jag vistades i för många år sedan. Om jag inte tog miste, vad ville han?

Kram

Svar: Ser mest ut som om han reagerade eftersom han kände igen dig.. kram :)
Esmaralda

18 Emma:

skriven

Hej

kom det blir jobbig på måndag?

19 Smöla:

skriven

Behöver verkligen hjälp!! Kan du se vart barnets pappa har rymt?? Han svarar inte när någon ringer och vi vet inte vart vi ska leta.. Snälla hjälp oss!!! Vad gör han, vem är han med, vart är han??

20 Solen:

skriven

Hej kära Es,

Min magkänslan säger att hon inte är ärlig, att hon ljuger angående vissa saker. Har min magkänsla rätt, det känns som jag inte kan lite på henne.

Kram

L

Svar: Ja, du bör lita på din magkänsla..kram:)
Esmaralda

21 Jossan :

skriven

Jag frågade H om vi skulle ses på lördag men han sa att han inte kunde. Men jag har en känsla att han kommer göra det ändå.. Är min känsla rätt att han kommer förbi efter jobb?

22 carina:

skriven

Det är nog tufft att jobba som ensam kvinna bland män. Själv jobbar jag med bara kvinnor och bara det kan vara jobbigt, mycket skitsnack, blir vi kvinnor arga på någon så går vi hellre surar länge än att gå rakt på sak. Jag tror att det är bra på en arbetsplats med blandat män och kvinnor.

Kram
Carina F

23 Louise:

skriven

Jobbfråga igen.
Blir det jobb i sommar?
Väntar på besked från vikariebanken om jag kommer med eller inte.
Min sambo kan inte hålla oss flytande så jag måste jobba.

Ha en bra dag. Kram.

24 sandy:

skriven

Ensam tjej, på mitt jobb är vi få tjejer och mkt gubbs. Och innan var det mkt sexistiskt och rått. Men nu med en ny chef blev det annorlunda. Egentligen utan att han sagt eller gjort nåt, det är bara hans uppenbarelse som gjort skillnad. Har blivit bättre oxå när personalen föryngrades. De gamla gubbsen var gnälliga o snuskiga. De yngre killarna har mer jämlika och respektfullt sätt.
Lycka till m flytt och jobb för min erfarenhet är ändå att det går inte att lära gamlahundar sitta:(

ESMERALDA: Undrar om jag ska sticka iväg på en liten miniweekend i helgen? Blir själv i så fall, kanske borde jag spara det till nån gång då jag kan få nån med mig.... Ser du om det blir roligt/tråkigt/romantik eller ensamt :( om jag väljer att åka nu????? ?????? Kram

Svar: Åk du och ladda upp med bra böcker eller annat... var beredd på att stilla helg men var öppen för vad som kan ske.. kram :)
Esmaralda

25 🍸🎂:

skriven

Hei. Slipper jeg inn på arrangementet idag? Nervøs for at det ikke ordner seg.

26 Emma:

skriven

Hej

undrar kommer jag skriva om min liv och föreläst om det?

27 Rebban:

skriven

Hej E!
Jag är så trött, jobbet är bara för påfrestande just nu. Så fort en sak löser sig så dyker något annat upp. Och återigen har den mannan (rättshaveristen) börjat mejla mig. Jag pallar helt enkelt inte längre, har ingen kraft och låg bara raklång i soffan igår, trots helgdag och att det fanns roliga och energigivande saker att göra.

Går jag och mitt arbete mot lugnare tider snart?

Kram!

Svar: Japp det gör ni..kram :)
Esmaralda

28 Helena Ir:

skriven

Hej ensam tjej, jag tycker det låter bedrövligt att
män ska bete sig så på en arbetsplats, många av dem
är säkert också gifta. Fy fasen..Men mansdominerade
arbetsplatser verkar ha en råare stämning.
En gång hade jag en man i mitt liv som arbetade på
en liknande,hans jargong mot mig förändrades även
hemma. För mig var det ganska lätt att få honom att
förstå sitt beteende.
Men jag förstår att det kan vara svårare på en
arbetsplats,speciellt med en mes till chef!
Hoppas det löser sig för dig..Kram

Önskar alla en trevlig fredag
Kram :)

29 rädsla:

skriven

Hej Esmaralda,
Min chef mobbar och ärbehandlar mig. Jag känner mig alldrig välkommen hos honom och han är en nedlåtande ton mot mig hela tiden. Det hr gått ett par månader och först nu vågar jag att ta upp detta med facket och ledningen. Snart ska bli ett möte mellan oss med ledningen och facket. Snälla är det klokt att göra så. De vill att jag ändå behöver samtal hjälp då jag mår inte så bra i dagsläge. Vill veta att jag vinner på denna strid eller är det bara en fälla?

30 Hedwig:

skriven

Hej ensam tjej!
Vad jobbigt du har det på jobbet. Jag har aldrig jobbat på en mansdominerad arbetsplats och känner ingen som gör det. Jag har dock varit med om konflikter på arbetsplatsen själv på ett helt annat sätt (chefen, som var ensam man på arbetsplatsen var paranoid och trodde att alla vi kvinnor var emot honom..). Vi hamnade slutligen på domstolen och det var verkligen ingen kul. Det var en traumatisk upplevelse som, vid sidan av mina hälsoproblem (som inte har med konflikten att göra), gör det faktiskt ännu svårare att återvända till arbetslivet. Om det här tär så hårt på dig skulle jag verkligen försöka byta arbetsplats innan du blir helt utbränd. Om det inte går på ditt område kunde du kanske överväga att gå en utbildning på ett annat område (i Sverige kan man ju plugga och få studiemedel även om man är lite äldre). Hoppas att det vänder för dig!

31 Pe:

skriven

Hej!
Under några år var jag en av få män i ett företag med ca 150 anställda. Det fungerade likadant där kvinnorna kunde gråta av stress, vara bästisar ena stunden och hugga varandra i ryggen i nästa.
Som en av få män där och ointresserad av tissel och tassel så tog det inte lång tid innan jag upplevde hur otrevligheterna sakta vändes mot mig.
Idag har jag kvar email från kunder som skrivit och tackat med mycket beröm. En kontrast till hur man blev behandlad av (osäkra?, svartsjuka??) kollegor och chefer.

Efter tre år fick det vara nog, sa upp mig och startade eget vilket inte var lätt men värt det.

Beroende på vad din tekniska erfarenhet är kanske du kan erbjuda dina tjänster som egen konsult, oavsett lycka till.

32 M:

skriven

Vet inte hur stort ditt företag är, jag jobbade på ett stort företag, sällan försvann det saker men upptäckte att folk smög in och snodde saker, icke anställda alltså, sen fanns det städare såklart men har ingen aning om vilka som gjorde vad, jag saknade inget viktigt.

På en avdelning jag jobbade på var det nästan 100% kvinnor, jag höll på att få spelet till slut, skulle sagt upp mig om det hade fortsatt sådär, så förstår ifall du tycker det är tråkigt i längden :)

33 Mimmi:

skriven

Hej :)
Jag skriver igen för att jag är förvirrad och ingenting verkar ge mig ett svar.
Snälla Ez kan se om jag gör rätt genom att gå vidare. Eller borde jag ge honom en chans? Är det värt det
Jag är förvirrad eftersom jag tycker om honom.

34 Butter:

skriven

Tack för ditt svar i onsdags! Jag försöker verkligen ha is i magen, men min familj bearbetar mig hårt, mycket medelst emotionell utpressning, att vända om. Och jag som har så svårt att stå på mig även om jag vet att jag har rätt... Åh vad jag längtar efter ett lugnt och tryggt liv!

Till dagens gästbloggare har jag inte så mycket mer att säga än att jag förstår hur jobbigt det kan vara på en sådan arbetsplats. Jag tycker du gör rätt som försöker hitta en bättre, mer passande arbetsplats. Hoppas du lyckas!
Kram :)

35 55:

skriven

Vad bra att någon tar upp detta att manliga arbetsplatser kan vara svåra och inte bara prata illa om kvinnliga arbetsplatser

36 Nelly1:

skriven

På min arbetsplats jobb är det bara kvinnor som jobbar vilket kan bli ganska jobbigt. Det blir en hel del bitchigheter och skvaller, precis som hos dig klagas det dagligen. Jag hoppas få jobba på ett ställe med lite blandning om jag hittar nytt lämpligt jobb.

Ezmaralda hur fungerar drömtydningar, inatt drömde jag om min pappa som gick bort för 1.5 år sedan. Jag har drömt om han ett flertal ggr men han har aldrig tidigare talat till mig, jag har alltid misstänkt att han varit missnöjd med mig att han därför aldrig pratat med mig i drömmen. Inatt var det första gången han gjorde det, jag blev så otroligt glad men undrar vad och hur man ska tolka detta? Jag menar kan våra kära från andra sidan medvetet kommunicera med oss via drömmar eftersom vissa av oss inte kan kommunicera på annat sätt??

Kram

37 Princess:

skriven

Finns det en soulmate för mig där ute? När hittar jag honom isåfall ? :) kram

38 Marilyn :

skriven

Vad känner han jag tänker på? Tänker han på någon annan?

39 Miltons mamma:

skriven

Inatt fick jag världens stöd och hälsning från Milton. Jag är fortfarande helt salig av lycka. Han är ju enastående WOW 😍
Nu har jag en liten tiny undran om jag fått hjälp på traven att få den importerade hunden? En liten kille. Hjälp av Milton? Har vi någon tidigare connection. Funnits i detta liv eller annat liv?

Stora mega lyckliga kjamar

40 Anonym:

skriven

Hej Esmaralda!
Har en flirt med en upptagen man. Kan du se hur det går för oss?
Kram L

41 Virran:

skriven

Hej
Tycker att allt går emot mig just nu, kommer det någonsin att vända?.

42 Rainbow:

skriven

Kära Ezmaralda!

Jag undrar om du ser någon kärlek för mig i sommar?? Ser du om något kul händer i år bortsett min resa i höst?? Kanske någon flytt??

MYCKET tacksam för svar!
Många kramar från mig

43 Rainbow:

skriven

Kära Ezmaralda!

Jag undrar om du ser någon kärlek för mig i sommar?? Ser du om något kul händer i år bortsett min resa i höst?? Kanske någon flytt??

MYCKET tacksam för svar!
Många kramar från mig

44 Zwezia :

skriven

Es, allt känns så jobbigt idag. Jag försöker verkligen vara glad och tänka positivt. Men det är så svårt när det mesta inom mej är kaos. Jag kan hantera saker och ting mycket bättre nu. Men jag känner en enorm oro inom mej. Just nu känns det som att efter mitt möte på Måndag kommer allt vända och bli mer som jag vill? Men jag är så rädd att jag har fel! Jag är så kär Es, jag har aldrig kännt som jag gör nu! Och jag vet att det är besvarat. Jag har frågat dej tidigare om det skulle bli han och jag och du svarade varken ja eller nej. Det har ju hänt lite saker sedan du svarade. Tror du att du kan ge ett mer exakt svar nu? Om det kommer bli jag och den galne mannen?:-) Måste också tillägga att jag är minst lika tokig å galen som han!!:-) Kram

45 CeCe:

skriven

Jobbar själv under liknande omständigheter, får helt enkelt lära sig att inte ta allt som sägs så seriöst

Es... Även en jobbfråga till dig!
Kan du se varför min chef verkar vara på så dåligt humör på sistone? Känns nästan som om han tar ut det på mig, han som annars brukar va så trevlig! Jag orkar inte mer med detta! Har ju egna problem som går mot mig!

Svar: Ta tag i det direkt .. ta ett samtal med honom och fråga rakt på sak... kram :)
Esmaralda

46 ThereseC:

skriven

Hej,
Nej jag har aldrig jobbat på en mansdominerad arbetsplats. Bara kvinnodominerade arbetsplatser. Tänk att jag har alltid fått höra att på kvinnodominerade arbetsplatser är det alltid en massa skitsnack och männen är så mycket duktigare på att umgås i grupp. Jag vet inte om det stämmer. Tror att män kan snacka skit de också. Och på de kvinnodominerade arbetsplatser jag varit har det inte varit så himla farligt med skitsnack vad jag har upplevt. Det har varit rätt okej.
När jag gick i högstadiet däremot gick jag i en klass med mest killar. Vi var typ 6 tjejer och 21 killar och det var verkligen vedervärdigt. Högstadiekillar har väl ibland rykte om sig att vara extra besvärliga och det var de, ryktet stämde. Jag kände att jag hatade det andra könet efter de tre åren. Så fort jag såg unga killar och män i grupp så längtade jag efter att slå dem hårt. Det tog ett tag att återhämta sig. Men nu har ilskan gått över. Det finns ju rätt gott om män som ändå är trevliga och bra att ha och göra med.

Kram Therese

47 Frida:

skriven

Till Ensam tjej:

Att du har stått ut i alla år är ju ett jäkla under! Jag förstår att du är less! Jag hoppas att du tar tag i att söka dig vidare till en ny arbetsplats. Som du har det är ju orimligt. Och det blir nog svårt att förändra också...särskilt med en chef som äär flat. Man kommer till en punkt ibland när det är dags att bryta upp, när man slutar utvecklas och man bara blir frustrerad av sin situation och då ska man ta sig vidare. Du verkar vara en klok och klarsynt person som har mycket att ge så lycka till med att hitta något nytt jobb som tar dig vidare och som ger dig något tillbaka. Kram

48 Cicci:

skriven

Hej Ensam tjej!
Fy för surgubbar som gör livet surt för en..
Jag har jobbat på min arbetsplats i snart 3 år och trivs idag som fisken i vattnet.. Men det har varit en svår och svängig resa.
Min plan var max 3 år.. Sen vidare till nästa ställe.. Förra året nådde jag min botten här, men nu är jag på toppen istället.
Jag har fått uppskattning och en ny tjänst inom samma företag och skulle inte kunna tänka mig någonting annat just nu..
Känns nästan lite pinsamt att skryta med att jag trivs så bra här, vi lever ju i mellanmjölksland.. Men jag är så tacksam för mina underbara kollegor!

Hoppas att du kan hitta en arbetsplats som ger dig det du behöver, man ska inte bara ge själv utan behöver uppskattning tillbaka och känna sig behövd och som en i gänget såklart!

Kram / Cicci

49 Sommar o sol :

skriven

Ser du nån romans/ flirt förhållande denna sommar. Killar verkar aldrig falla för mig, men hade varit kul med någon romans iaf

50 Anonym:

skriven

Hej Esmaralda! Kommer jag att komma överens med mina barnbarn??

kram

51 MollyD:

skriven

Äntligen värme. Äntligen, äntligen, äntligen. Tar nu asteg varje dag i rätt riktning även om jag får käftsmällar i mellan varven. På något sätt är det ok. Reser mig och går vidare. Målet där framme hägrar och jag kan se det. Det är inom syn och räckåll snart, eller?

KRAM

52 Linnean:

skriven

Tjena!

Ligger lite efter här men måste bara skriva att lille Mannabonne har vunnit mitt hjärta totalt. Hans underbara mage med prickar och trubbiga nos får ju hjärtat att svämma över. Och hans skrikande är för kul!
Klappa om den där ljuva lilla varelsen!!

En så grann son du har! Han ser ut att vara jätterar!

Ensamma flickan...när jag var 17 år så jobbade jag åxå bland bara män. En ung oerfaren tös som fick utstå plumpa sexskämt varje dag. Och på sjuttiotalet kunde man inte anmäla någon för sexuellt ofredande på arbetsplatsen. Tom chefen tafsade på mig.
Det är så lågt och respektlöst!
Tänka sig vilka "karlakarlar" det finns! Hu!
Hoppas du får ett bra jobb här i skåneland!

Nu ska jag till en kiropraktor för första gången. En aning nervöst men hoppas få hjälp m en ond fot och ett domnat ben. Ser fram emot detta med spänning!

Ha det så gott Esmeralda och alla andra!
Och tack Esmeralda för att du delar med dig så mycket av ditt liv! Det är så roligt att läsa den här bloggen! Kram, Kram...

/Linnean

Svar: Det gick säkert bra hos kiropraktorn !! Jo.. Mannabonne är en lite stjärna.. och det är sonen också.. jag känner mig så blessed och lyckligt lottad. Tack för dina goa rader och stor kram från både den fyrbente och mej :)
Esmaralda

53 ThereseC:

skriven

Hej Esmaralda!
Måste fråga. Jag har försökt beställa min resa till Groningen och det har krånglat så jag har fortfarande inte köpt någon bussbiljett. Nu har jag suttit i en timme och försökt betala den där biljetten och frustrationen är på topp. Jag har betalat med mitt bankkort förr och plötsligt har jag glömt hur man gör och rätt vad det var rymde kaninen så jag var tvungen att jaga honom och hela tiden krånglar allt och jag blir distraherad. Efter en timme eller om det faktiskt är ännu längre lyckades jag tillslut få fram ett e-nummer till betalningen. Och ett av kontrollnumren är 666, odjurets tal!
Är det en varning?
Borde jag ta flyget istället? Eller resa en annan dag?
Jag försökte köpa den här biljetten häromdagen och då lyckades jag inte heller.
Kan du se något?
Kram Therese

Svar: Nej, jag ser inga tecken på varning så du ska helt enkelt se detta som vanligt krångel.. nog så irriterande..kram :)
Esmaralda

54 Flora:

skriven

Ensam tjej!
Jag är i samma situation som dig. Jobbat i en manlig bransch i nio år och det har periodvis varit stora prövningar. Har som du haft en konflikträdd chef som slagit dövörat till när det har varit hårda ord i lokalen, blundat för kalla fakta och ljugit för att rädda sig själv. När det var som värst så gick jag hos en coach för att orka (som jag betalade själv).

Vad jag känner idag är att jag utvecklats mer som person för jag har mer skinn på näsan, står upp för det som är rätt och backar inte undan. Och det måste man för att orka med men det är verkligen inte okej att bli illa behandlad!
Idag har chefen slutat och det är ju bra men faktiskt så sitter det så mycket skit i väggarna att jag går direkt om jag får möjlighet, men det är inte så lätt att få nytt jobb i min ålder (pensionen hägrar). Fokuserar idag på min fritid och det får ge mig det positiva i livet!

Mitt råd till dig är: stå upp för dig själv och byt jobb eller kanske t o m bransch! Du är värd så mycket mer och slösa inte bort år på den arbetsplatsen! Du kommer att få så mycket tillbaka i ditt nya liv för att du tror på dig själv och ditt egenvärde! /Lycka till! Låt oss gärna få veta hur det går för dig!

55 Smöla:

skriven

Vart håller barnets pappa hus??
Sker "detta" pga att jag snart träffar the one eller??
Hittar jag nånstans att bo?
Tacksam om du svarar på någon av frågorna!!

56 Anonym:

skriven

https://www.youtube.com/watch?v=hBouQhe0ecQ

57 sus:

skriven

hej

har fortfarande fruktansvärd ångest och kan inte acceptera vad som hänt. hur ska jag tänka för att komma vidare. och inte tänka att jag bara vill att han ska ångra sig.

sus

Svar: Tillåt dig först att sörja en period... sedan ser du till så att du är aktiv, träffar vänner, gör roliga saker.. har goda planer.. och tiden kommer att jobba för dig på ett bra sätt.. du kommer vidare.. kram:)
Esmaralda

58 Regina:

skriven

Startar jag ett förhållande i sommar?

59 💞:

skriven

Tänker han på mig?

60 Roligt:

skriven

Hej Es! Händer det något roligt i sommar?? känns som det bara händer tråkiga saker, hoppas på något trevligt nån gång.

kramar

Svar: Visst kommer det att hända kul saker också i sommar.. vänta får du se..kram :)
Esmaralda

61 Dinara:

skriven

Ensam tjej! Jag har varit i din situation fast bara med brudar. Var tvungen att lämna jobbet och börja plugga istället. Hoppas att du hittar snart något bättre.
En fråga Ezmeralda: Kommer jag fixa tentan den 3 juni? Kram!

62 Riiri:

skriven

hej Esmeralde,
Kommer jag gifta mej och skaffa barn?

63 rädsla:

skriven

Hej Esmaralda,
Min chef mobbar och ärbehandlar mig. Jag känner mig alldrig välkommen hos honom och han är en nedlåtande ton mot mig hela tiden. Det hr gått ett par månader och först nu vågar jag att ta upp detta med facket och ledningen. Snart ska bli ett möte mellan oss med ledningen och facket. Snälla är det klokt att göra så. De säger att jag ändå behöver samtal hjälp då jag mår inte så bra i dagsläge. Vill veta att jag vinner på denna strid eller är det bara en fälla? Ser du någon ljusning?

64 Anonym:

skriven

Hej Esmeralda! Kommer min förlorade vän att höra av sig, finns jag i hennes tankar? Kram

65 Framimot :

skriven

Kommer det hända något roligt/bra för mig snart?
Jag behöver få lite att se framimot Kram.

66 CeCe:

skriven

Men Es! Jag vet inte om jag vågar konfrontera hans dåliga humör, har en känsla av att det är något privat som stör honom dolt under all stress som är just nu på jobbet. Sen är jag rätt osäker på om jag får förlängt kontrakt, rädd att tränga mig för mycket inpå han i detta skede och förlora hans stöd i det! Vad är ditt råd kära Es?

Svar: Då får du helt enkelt avvakta...kram i njut av fina fredagskvällen :)
Esmaralda

67 Smöla:

skriven

Vart har han rymt? Är han i närheten eller långt bort??

68 Martina:

skriven

Hej!
Kommer det att hända något roligt i sommar eller blir den mest tung?
Kram

Svar: Det blir en hel del bra som händer.. så ha positivt fokus.. och ta egna initiativ..kram :)
Esmaralda

69 sus:

skriven

hej
tack för ditt fina svar det ger lite förtröstan i denna kaotiska tid i livet. jag tänker på hur han har det om han har så kul som han trodde med sina "gammla kompisar" eller om han känner sig lika tom och ihålig som jag

kram sus

70 Jossan :

skriven


Jag frågade H om vi skulle ses på lördag men han sa att han inte kunde. Men jag har en känsla att han kommer göra det ändå.. Är min känsla rätt att han kommer förbi efter jobb?

71 My:

skriven

Hej ES

Finns den stora kärleken i min stad&dröjer det mer nu?
kram kram:)

72 👑:

skriven

Inleder jag ett förhållande snart? Kram 🙈

73 Anonym:

skriven

Hej es! Nu när A vet vem jag är, tror du det kommer bli något mellan oss?

74 Anonym:

skriven

Hej es! Nu när A vet vem jag är, tror du det kommer bli något mellan oss?

75 Sem:

skriven

Hej Ez
kommer jag resa ngt i sommar?krm

76 Hedwig:

skriven

Hej THERESE,
Ett bra alternativ vore att flyga med Rynair från Stockholm Skavsta till Bremen i Tyskland. Därifrån kunde du ta bussen till Groningen www.publicexpress.de). Lycka till och välkommen!

77 👑:

skriven

Inleder jag ett förhållande snart? Kram 🙈

78 Hedwig:

skriven

Hej Esmaralda,
En kompis till mig (T) som jag hjälper med sin holländska och som kommer från Iran, funderar på att starta en lunchrestaurang med sin make. Hon undrar om det kommer att gå bra?

Svar: Ja, om de jobbar hårt första tiden utan så stor vinst... är de envisa och inte ger upp så kommer det sakta men säkert gå allt bättre och till sist riktigt bra..kram :)
Esmaralda

79 Fundersam:

skriven

Har jag skrämt iväg honom? Måste veta!

Svar: Nix.. oavsett vad så handlar det inte om något som du gjort...kram :)
Esmaralda

80 Rebban:

skriven

Hjärtligt tack för svar! :D

81 Månskenet:

skriven

Jaa, du, detta att som kvinna jobba tillsammans med karlar är, vad ska vi säga, tudelat. Man får tåla en del. En hel del faktiskt ibland. Ändå är de flesta män, som jag jobbat med, mera rakt på sak, inget snack bak ryggen. Fast undantag finns.
En av mina f.d jobbkompisar brukade sprida rykten om andra, i akt o mening att lyfta sej själv. Vi hade jobbat åt samma arbetsgivare i många år tills jag kom att byta avdelning och hamnade på hans. Tyckte det var trevligt, han är ju trevlig o pratsam o hjälpsam, trodde jag. Men det var först då som jag lärde känna honom på riktigt. Han pratade skit speciellt om en av killarna (jobbkompisarna). En kille som är lite försiktig typ, rör sej lite nonchalant, jobbar på i det tysta. Alltså ganska lätt att "sätta sej på". Då den tysta killen for på semester vaknade "pratkvarn-killen" o ordnade o fixade saker som inte hörde till hans ansvarsområde utan till den tyste killens och mitt område. Och jag fick skulden. Det gick t.o.m så långt att ett synnerligen dyrt projekt startades och som, jaa, inte vet jag hur det var tänkt det skulle betalas, om ens nån i de övre skikten (på ekonomisidan) var vidtalad, och vad som sagts har jag ingen aning om. Men den gången fick jag veta att det ju är enkelt, jag som är kvinna kan ju betala hur lätt som helst. Då behöver inte firman ut med några pengar. Trodde det var ett skämt men tydligen inte. Hur långt, högt upp i hierarkin, man diskuterat saken vet jag inte. Vd:n var lite skum typ också. Men folk tog avstånd från mej, kan jag gott säga - eller var det jag som mådde så himla dåligt, måntro. Han, den lugna killen o jag, vi fann ju sen att vi båda var överkörda, sen när jag vågade berätta allt åt honom, vem som satt igång det hela. Jag trodde nämligen från början att han var införstådd med vad som skulle byggas o fixas. Det var jobbiga tider må jag säga.
Annars finns det många vänner bland forna kill-jobbkompisar från olika arbetsplatser,och som sagt, de flesta tycker jag är mera rakryggade än vi quinns, faktiskt.
Tråkigt att det händer trista saker som för dej, EnsamTjej, dt som gör det extra tungt är det sexistiska, inte enbart "töntigheter" som blir sagda.
Ha det så gott, Es, EnsamTjej o alla andra!

82 ..igen :

skriven

Kommer det hända något roligt/bra för mig snart?
Jag behöver få lite att se framimot Kram.

83 Zwezia :

skriven

Visst blir det han och jag till slut? Känner jag rätt Es? Kram

84 Anonym:

skriven

Hej Esmaralda:)
Hur Blir min sommar?
kram:)

85 Emmi:

skriven

Tack så mycket för ditt svar igår! :)

86 Lavena:

skriven

Var fjorton och fick mitt första sommarjobb - på kommunens parkavdelning... Klippa gräs, vattna blommor, rensa rabatter, ett underbart och fritt yrke, som passade mig PERFEKT! De andra två sommarjobbarna var killar, de ordinarie arbetarna var enbart killar/gubbar... Jag blev omyndigförklarad ganska direkt! Det diskuterades tekniska detaljer över frukosten, matematiska formler och sånt... Vilka JAG löste snabbt och ledigt, till killarnas stora förtret - det var riktigt svåra ekvationer och uträkningar, som jag råkar ÄLSKA:) Vid eftermiddagsfikat drogs det snuskiga historier! Det höll på i en vecka, sen blev jag så jäkla trött på det, så jag drog en riktig rysarhistoria, med kroppsvätskor och skit:) Jag kan tala om att den jäveln, som hela tiden ville få mig att rodna och bli förnedrad - han blev ILLANDE röd i nyllet:) Sen fikade han inte mer med oss andra, så länge jag var kvar! Jag fick inte heller jobba ihop med honom - han bad bara killarna! Tidigare kom han med induinationer och ville ha med mig och sa allt han skulle göra - jäkla snuskpelle! Till saken hör, att min PAPPA också jobbade på det stället, och HAN sa ifrån i början - då fick HAN påpekanden från CHEFEN, om olika saker inom jobbet, att han inte skötte det ordentligt och så - så han berömde mig faktiskt, för min historia:) Jag skämdes ju som fan, sitta där och vara fräck, när PAPPA var med - men det tog ju skruv! Min yngsta dotter är likadan! Hon säger ifrån och ger dem vad dem tål:) Hon skiter fullständigt i att det är vuxna karlar - beter de sig som småungar, då BEHANDLAR hon dem som småungar! Nio år gammal..:) Kramar till alla<3!

87 Gunilla:

skriven

Hej! Jobbade 25 år på ett byggföretag och skötte papper och löner. Visst var det en grabbig ton, men man blir ju lite så tillbaka också, lite släng i käften om man säger så.. Jag hade nog tur, och blev aldrig illa behandlad, utan hade bara bra jobbarkompisar.

Esmaralda,får jag fråga en liten fråga.. Jag har så jättemycket att göra så jag nästan går på knäna..roligt är det ju samtidigt, och visst är jag seg och envis som en röd gris, men hur ska jag få bättre balans med jobbet ?
Vill ju inte säga nej när kunderna vill komma..och även om jag jobbar skiten ur mig så tycker jag inte det blir så mycket kvar i börsen..

Så roligt blogginlägg från Mannabonne..våran lilla Frasse (en Lhasa apso) fyllde tre år idag. Blev lite extra godsaker..

Kram Gunilla i Oxd


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: