DOGBLOGG !!

Dagens gästbloggare är :  Mannabonne Glenn

Nu är det jag, Mannabonne Glenn som har ordet.

Äntligen, får jag säga och jag har ju  försökt tala om för mamma hur länge som helst att det  EGENTLIGEN är min blogg och att ni alla finns där och läser mammas inlägg  bara för att fördriva tiden tills  MINA inlägg kommer. Eller hur ? 

 // Suddigt och eländigt.... nu har vi nyss kommit ombord  på första färjan //

  Den här gången ska jag berätta om  vår Tysklandsresa. 

Mamma vill  ju trycka ihop allting över en dag medan jag mer tycker att man kan ta det lugnt… shoppa och sen äta en hamburgare.. shoppa en stund.. och sedan äta  en korv och så vidare, i ett par tre dagar.

Det skulle kännas mer meningsfullt.  Men nejdå, här  ska det stressas  och det blev  bara EN korv. På hemvägen. Riktigt uselt, får jag säga.

Och mamma ställer ju alltid till med problem. Henne måste man hålla kort. 

 // Ombord... och undersöker lite.... //

Bara tänk er att vi stod där i hissen ombord på färjan. Så sträcker människan fram ett långt pekfinger och kisar med sina gamla närsynta ögon och säger ” vad är det där för en knapp?”   Samtidigt som hon pillar på den. Det tjuter och plingar och jag pressar mig mot golvet för nu kan vad som helst hända. Jag är beredd. 

Mamma hade tryckt på LARM knappen och massa personal stod utanför där när vi klev ut och pinsamt var bara förnamnet. Jag försökte slinka förbi så ingen skulle tro att jag hade sällskap med denna galna kvinna. 

  Sen när vi sitter och äter gör människan om det. Same same but different kan man säga.  

 // Mycket bilåkande blir det... ser ni hur jag är beredd ?? På allt !! //

  Mamma vill ha nåt jox på maten, typ ketchup och ser ingen personal  men däremot ser hon att  grannbordet har en flaska med nåt i.. så hon går dig, tar flaskan och ber om ursäkt,  öppnar den för den var helt oöppnad, sprutar innehållet över maten och sen lämnar hon tillbaka den.

  Det var bara det att det var människornas egen flaska, det var inte restaurangens.  Om man som jag SER saker i sin helhet så kunde man se att dom  plockat upp annat också som de handlat på bordet… så stormar mamma dit och TAR en av deras saker o häller över sin mat… och lämnar tillbaka den som om ingenting hänt.  Sen kom hon på vad hon gjort... och gick dit och  bad om ursäkt...  men det gälls inte tycker jag. Fast alla skrattade och det lät som ett hjärtlgit skratt.

Jag skäms igen.  I dag får jag skämmas en hel del.

 // ja herregud.. vad GÖR  pappa ??  Han var också med...men han är mer sån att han gör rätt saker.. för det mesta så man slipper skämmas //

Sen har ju mamma sina positiva sidor också.  Jag ville sitta på en RIKTIG stol på färjan, så klart.  Golv  är bara till för  människobebisar och fylltrattar… vi hundar föredrar stolar.  Jag satt fint på min stol och tittade ut… då kom en tant i mammas  ålder och hötte med fingret och sa att hundar inte får sitta på stolarna.

Mamma sa att jamen det är ju galon klädsel, det fastnar inga hår.

Spelar ingen roll sa surtanten… och  så sa hon nåt som  jag visste skulle få igång mamma: Regler är till för att följas. 

 // På restaurangbesök //

Jag förstod vad som skulle komma.. och eftersom jag är ett diplomatiskt djur så hoppade jag ner på golvet. Och då slet mamma upp mig på stolen igen och sa att klart jag ska sitta på stolen.

Jag försökte hoppa ner och mamma röt åt mig att sitta kvar.

Så för husfridens skull fick jag ju göra det. 

Sen, när vi skulle gå iväg så hojtade mamma till surtanten att titta nu, jag  TVÄTTAR AV stolen… och så torkade hon den med en serviett. Tanten bara surade. Då blev mamma ännu mer sur – det var rena sura leken. Så  mamma öppnade en flaska med  sprit,  en sort som heter whisky som hon nyss  köpt.. och  hällde i servietten och gnuggade stolen. ” Och nu spritar jag den också”  tjoade mamma  då såg tanten rent chockad ut.  Det är sånt man får stå ut med när man är hund i detta huset

Missförstå mig inte. Jag älskar min mamma fast ibland kan hon bli lite väl mycket.

 // På hemväg och där på tallriken låg den ende korv jag fick på hela dagen !! //

Vi promenerade i Burg..  jag träffade flera hundar som jag språkade med och särskilt en liten minipudelfröken  som var väldigt söt i sina rosa kläder.

När vi gick på restaurang fick jag följa med. Det får man i Tyskland.

Ett tag var jag rädd att mamma skulle upprepa stoltricket.. som på båten .. men hon sa istället att jag skulle ligga under bordet – för det är så man gör här. Så jag la mig under bordet och där fick jag syn på flera andra hundar som låg vid sina föräldrarnas fötter. Det var magiskt. Som en underbordisk värld !!

Mamma träffade en tant som hon pratade med i säkert en halvtimme.

Dom kände inte varann sedan förut men ibland blir så när mamma  är nånstans. Då kopplade hon loss mig och jag nosade runt lite på torget och undersökte. 

 // Tufft att resa för jag måste håll koll på allt och se så att det flyter på som det ska..//

Sen sa mamma att hon tränade mig. Då gick jag lös på en gågata och mamma försvann snabbt iväg bland alla människor…  men jag var henne tätt i hälarna hela tiden.  Mamma tycker sånt är träning för hon vill att jag ska kunna gå lös. 

 

 // Tyska hundar är ibland lite stela och  tillknäppta.. den här som satt utanför en butik och såg så fin ut försökte jag få igång .. men han rörde inte en min... //

Själv anser jag det vara ren överlevnadsinstinkt… för tänk om jag blivit av med henne ? Och hon körde hem utan mig ? Då hade  jag  blivit en tysk hund och fått hitta en tysk mamma… och det hade jag inte alls gillat.  Även om  min mamma är hur knäpp som helst – så hör vi samman hon och jag.

Nu  gör jag en high 5 tass med er alla

Mamma hälsar och skickar kram

1 Jas:

skriven

Ha ha haaaa!! :D
Kanske en "skämskudde" skulle passa till julklapp! :)

Kram

Svar: Mannabonne meddelar att han har en sån kudde som han fått av en av er snälla bloggläsare.. men han glömde den hemma... vilket aldrig ska hända igen..säger han.. kram :)
Esmaralda

2 TRIST:

skriven

Hej Esmaralda! Händer det något i mitt händelselösa liv snart något kul??

Kram

3 💕 Zoey 💕:

skriven

Hej!
Jag undrar om du ser om min kompis och hennes kille kommer göra slut eller kommer det bli bättre mellan dom? Kommer våran vänskap bli som den var förr eller kommer den vara som den är nu? Kram Z

4 Anonym:

skriven

Hej esmaralda!
När jag och min blivande man/stora kärlek träffas för första gången blir det kärlek vid första ögonkastet då?
Kram

5 Lilla Jaget:

skriven

Hej Esmaralda!
Denna höst har varit intensiv med höga berg och djupa dalar ur ett känslomässigt perspektiv, trots allt har jag lyckats balansera det på ett sätt som jag känner mig stolt över ändå. Även om jag har en stor trötthet i kroppen också...
En fråga jag har, känner mig lite osäker i min nya roll även om jag vet att det är något jag behärskar. Detta är ett vikariat och jag hoppas verkligen att jag lyckas leverera något på ett bra och uppskattat sätt. Tror du det? Kram :)

6 Ängeln:

skriven

Hej! Varför blev inte dottern bjuden på kompisens kalas?

7 Helena Ir:

skriven

Åh,Mannabonne..tänk vilken resa du fick göra!
Jag för min del tycker det var roligt,det du berättade,om din mamma :) Det där med ketchupen..och med tanten..vad jag har skrattat!
Och om du tänker efter,så här i efterskott,,visst är
hon skön :)din mamma..
Men det är klart,att jag ser på det från en annan sida..dels så har din mamma bästa bloggen..Men,hon
vågar verkligen bjuda på sig..Och det,är det inte
många som gör!

Du Mannabonne,om mamma läser bloggen din idag..kan
du fråga henne om hon tror jag är fit for fight att träna igen.

Puss på nosen, fina Mannabonne..och glöm inte att
krama din mamma :)

Svar: Mannabonne här... ja, jag tycker du ska börja träna, gå inte ut för starkt, ta det försiktigt och belöna dig med en korv då och då.. eller en skiva leverpastej... och lek mycket med dina gosedjur... mamma håller med om det första.. kram från oss :)
Esmaralda

8 Anonym:

skriven

Hej Esmaralda!
Vad skönt att komma iväg på en resa, även om det blir en kortvarigare tripp så ger det ny energi!

Hur tror du det blir för mig framöver, tror du ansökan till floristutbildningen blir godkänd?
Ser du om det finns någon ny kärlek för mig runt hörnet?
Kram

9 Jane:

skriven

Hahahaha...fick dagens härligaste skratt! Han är fantastisk på att skriva och beskriva, den där Mannabonne.. ;) Hoppas det slank med lite godis i kassarna till honom oxå... Kram

Svar: Ja, jag häpnar när jag ser hur han får till det :) Inget godis blev det för honom.. däremot ett gosedjur.. han gillar bara torkat godis.. och det fanns inte... kram :)
Esmaralda

10 Undran:

skriven

har jag hittat rätt man som du beskrivit i din spådom till mig förut ?

//Kram

11 Miltons mamma:

skriven

ÄNTLIGEN dogblogg!Go Glennan Go Glennan!
Ha ha ha! Din mamma är för härlig. Du lär ju inte ha tråkigt med henne i din närhet. Mycket händelserik resa :)

Igår samtalade jag med min syster. Hon föder upp rasen som Milton är. Hon visade en hane hon ska använda i avel om 1-2 år. Jag blev helt hänförd. Hunden är en kopia av Milton. Jag ställde mig i valpkön ögonaböj.
Står lyckan mig bi och blir det en valp till mig i den kullen? Tik eller hane?
Magiskt vacker.
Kjam

Svar: Ja, det finns en chans att en av valparna blir din.. känn dig noga för när du väljer.. känn in... det har du förmåga att göra.. kram :)
Esmaralda

12 Anonym:

skriven

Hej ES!
blir det flytt i samband med det nya året?
Kram

13 Emilia:

skriven

Hahah åh så gullig du är Mannabonne Glenn! :D
Har en julfest med jobbet nu i helgen, ser du om det blir kul? T kommer ju att vara där...blir det som förra festen? alltså kommer han vara schysst mot mig ?

14 Anonym:

skriven

Fina Mannabonne glenn!

Esmaralda,
Tror du det kommer utvecklas något mellan oss?
Kram

Svar: Chansen finns... snart vet du helt säkert hur det blir.. kram :)
Esmaralda

15 Brutna vingar:

skriven

Tack underbara bloggisar för ert stöd.
Jag mår bättre idag. Vet inte om det var en meltdown jag fick. Men kanske en föräldrakurs/pedagogisk kurs hjälper mig? Lade även undan mobilen och det kändes underbart och avslappnande. Ska kämpa med att "göra slut" med mobilen.

Kram

16 Tisa:

skriven

Tror du att jag har astma? Ska göra en utredning i januari... Jag skulle inte kunna leva utan min katt, den kärleken. Men inte är det väl säkert att astman då skulle bli värre om jag skulle behålla katten? Åh, jag hatar allergier :(

17 Tisa:

skriven

Tror du att jag har astma? Ska göra en utredning i januari... Jag skulle inte kunna leva utan min katt, den kärleken. Men inte är det väl säkert att astman då skulle bli värre om jag skulle behålla katten? Åh, jag hatar allergier :(

18 M:

skriven

Hade drömmen då jag bestämde ett möte i mars med alla de mediala någon betydelse eller var det bara svammel? :) kram

Svar: Den innehöll något... det kommer att ge sig... kram :)
Esmaralda

19 Jonkan:

skriven

haha, jag önskar att jag var lika rapp i käften oftare som dig ES ;)

Folk är extra gnälliga gällande hundar och hundägare, får knappt ha sin egen hund springande lös på tomten... annan sak om man hunden springer fram och hoppar på folk eller är aggressiv mot andra hundar... låt varelserna få vara lite fria någon gång. Trevlig vistelse!

Svar: Jaaaaaaaaaa... släpp hundarna loss !! I Tyskland går det alldeles utmärkt.... men här i Sverige är vi väldigt kinkiga.. kram :)
Esmaralda

20 Sus:

skriven

Hej
Vad tror du han svarar om jag säger att han får åka med på resan om han flyttar tillbaka till oss?
Love sus

21 Anonym:

skriven

Fina Mannabonne Glenn :) Kommer jag att vara dagmatte hela nästa år med tro? Kram

Svar: Ja, chansen är god.. kram :)
Esmaralda

22 Pia1:

skriven

Hahaha!! Tack för dagens skratt goa ni, sitter i sjukhuscafeterian och försöker hålla mig från asgarv...
kram!

Svar: Mannabonne Glenn nickar belåtet... kram på dej från oss :)
Esmaralda

23 Emmi:

skriven

Äntligen har jag fått en som tackat ja på gamla lägenheten men kan du se om personen i fråga kommer flytta in tidigare? Jag har inte råd att stå med dubbla hyror i en eller två månader till.. Löser sig det här?

24 Lillis:

skriven

Kommer jag att vara dagmatte hela 2015 ?? Kram

25 cc:

skriven

Underbar berättelse!! så roligt ni haft!! Kram!!

Svar: Ja, vi har haft det hur mysigt som helst :) Kram :)
Esmaralda

26 sus:

skriven

hej
om jag bara visste hur jag skulle göra vad som är bäst. behöver ett råd ska han följa med eller inte ?

susanne

27 Susan:

skriven

Underbara Mannabonne Glenn, vad jag längtat efter ditt inlägg...o helt fantastiskt va det👍 Skrattar gott åt din stolliga "mamma"😀
o hennes upptåg. Hoppas ni tar det lite lugnare idag...😉

Svar: Ja, hälsar Mannabonne Glenn.. idag ligger han mest på soffan och slappar... efter att ha dragit ut varenda leksak så vardagsrummet er ut som en öppen förskola.. kram :)
Esmaralda

28 Lotta:

skriven

Vilket höjdarinlägg!! Tack för denna solglimt i novembermörkret!

Svar: Puss från Mannabonne och kram från mej :)
Esmaralda

29 Anonym:

skriven

Hej Esmaralda!
Tror du det utvecklas något med honom?
Kram

30 anki:

skriven

Jaa äntligen !!!
säger jag som om det vore nobelpristagaren som avslöjats ;-)

Tack Mannabonne Glenn för dagens skratt !!!

Tacka din matte som sätter det på pränt !
Det var som om solen bröt igenom molnen
så härligt det är att få sig ett skratt
och att sedan solen visa sig IRL gör inte dagens
upplevelse sämre :-)

Kram Anki

Svar: Mannabonne Glenn flinar upp sig och jag tackar för orden... solen har nått hit till oss också... härligt... kram :)
Esmaralda

31 Anonym:

skriven

Hej fina ES och Mannabonne Glenn :)
Tack för inlägget..jag tycker ni verkar vara en underbar fin familj..
Din mamma är nog en stark kvinna, tänk om fler kunde vara som hon..och det verkar som hon älskar dig massor..
Jag har en fråga till dig och din mamma..tycker ni jag borde låta min sons pappa komma tillbaka i vårt liv igen? Vill han komma tillbaka till oss?
Kramar

Svar: Vi tycker att ni ska ta det lite lugnt, ha is i magen.. det finns en möjlighet att han vill tillbaka men skynda inte i så fall.. ge er tid... kram :)
Esmaralda

32 funderar igen:

skriven

High TASS Mannabonne glenn, du härliga hund:)

ESMERALDA Har en liten känsla av att en mer äkta kärlek än den jag har nu, är på väg. Kommer jag vara fri och redo när/om den kommer eller blir det struligt? Kanske är min känsla bara inbillning?

Svar: Det kommer en kärlek och är du inte redo kan det bli lite rörigt.. men du fixar det.. kram :)
Esmaralda

33 Linnean:

skriven

Mannabonne...jag älskar dig!
Du är inte bara klok och enormt söt utan har en charm utan slut!

Mammor kan vara lite jobbiga och det är vanligt att man får skämmas för dem. Men det där med att pilla på knappar...ja, det praktiserar även jag. En gång på Rusta så fick jag igång larmet och en vakt kom rusande för att fånga mig. Jag oskyldiga människa!!
Min son skäääämdes!!

Du är underbar...så ock din roliga, kloka mamma. Ha det helt fantastiskt och fortsätt att utforska världen ur ditt underbara hundperspektiv...Vov och nospuss!

/Linnean

Svar: jag älskar dig och jag älskar alla, människor är så himla roliga och snälla. Verkar som om du skulle trivas tillsammans med mamma så kan ni pilla på knappar tillsammans ju! High tass och kramar :)
Esmaralda

34 Mysan :

skriven

Hej esmerald! Stött på en kille nu 2 gånger på kort tid. Denna killen är inget jag skulle fallit för innan. Men hans charm och humor får mig att bli knäsvag. Nu sista gången vi sågs verkade han mer på och han skämtade med mig tog tillfälle att råka stöta till mig ta mig hand etc. Men vi skildes ändå åt var och en för sig när kvällen led mot sitt slut. Är han intresserad eller behöver jag lägga in en extra stöt? Tyckte ändå jag va ganska glasklar med att jag visade att jag är intresserad. Kram

35 Anonym:

skriven

Hej! Kommer jag träffa min soulmate 2015? vet ju att du har svårt o se tid, men va tror du? Kan du se vart vi kommer träffas? Kramar!

36 sus:

skriven

hej
vet varken ut eller in vill ringa och säga att jag bokat att allt är klart om han vill följa med får han komma tillbaka till oss. men törs inte vill inte ha ett negativt svar.

vad tror du han säger?

love s

37 Dahlia:

skriven

Oops han tog väl inte det där som ett meddelande till honom?

38 sus:

skriven

hej
vet varken ut eller in vill ringa och säga att jag bokat att allt är klart om han vill följa med får han komma tillbaka till oss. men törs inte vill inte ha ett negativt svar.

vad tror du han säger?

love s

39 Anonym:

skriven

Hej es
Jag har en tenta på tisdag .. Är lite nervös men pluggar så gott jag kan, ser du hur det kommer gå? Hur stor är chansen att jag blir godkänd?

40 Anonym:

skriven

Hej es
Jag har en tenta på tisdag .. Är lite nervös men pluggar så gott jag kan, ser du hur det kommer gå? Hur stor är chansen att jag blir godkänd?

41 Klara:

skriven

Hej Esmaralda gud va mysigt ni verkar ha det!
Tycker han om mig lika mycket som han säger att han gör? Kommer det bli något seriöst mellan oss? Kram Klara

42 V:

skriven

Har burek mannen viljat kontakta mig träffa igen? :)

sen har jag lite jobbigt med min sons rektor.. hon har varit så hård mot mig så jag var det också mot henne. har hon läst brevet?

kramkram.

43 Skorpan:

skriven

Ja du Mannabonne, hon är för härlig din mamma :D. Där hon finns, där är det knappast lugnt och stilla. Förstår tt du skämdes, men det ska du inte göra, helt onödigt att ta på sig något sådant ;). Tycker nog som du, att ett par dagar kunde resan nog ha varat, du hade hunnit bi beaknt med många flera hundar o antagligen fåt någo mera gott. Korv är gott, men inte så hölsosamt, har jag läst...

Ja det blev en intressant dag efter en intensiv helg med resande. Blev kallad till möte o frågade kollegan, som också var där, vad det gällde. Det fick hon inte säga, o när hon gjorde det, ja då visste jag på direktn vad det gällde :(. O så rätt jag hade, ett papper i handen o tack o hej efter att jag har uppfyllt min arbetsplikt minus de semesterdagar jag har kvar. Helvete i vad det svider, inte en till gång. Så Mannabonne, ser din mamma något gällande detta? Vartåt ska jag söka mig, tips? Det ska väl jävlar i inte bli någon lång period av arbetslöshet igen, eller?

Kram från en krossad Skorpa

Svar: Jag nys meddelat mamma att du också tycker att vi skulle stanna lite och äta korv och sådär mest hela tiden :) Mamma hälsar och säger: att nej, någon lång period av arbetslöshet kan hon inte se. Huvudsaken att du inte låter dig blir knäckt !! Kramar :)
Esmaralda

44 Lolita:

skriven

Vilken sötnos du är mannabonne :)

Es, vad är Z ute efter nu? Du tyckte att jag borde gå vidare för att han inte visste vad han ville... Gör han det nu? Igår sa han till mig att han vill satsa på oss? Kram

45 Lillis:

skriven

Mannbonne Glenn är bara för söt.Gullungen :) Kommer jag att fortsätta vara dagmatte nästa år med ?? Kram

Svar: Ja, mest troligt blir det så.. kram :)
Esmaralda

46 Tanten:

skriven

HAhahahahahaha, du är för härlig du Mannabone, och mamma sen. Aldrig tråkig en sekund, bara fortsätt, stor kram till dig och mamma.

Kram

Svar: Jag och mamma kramas tillbaka... :)))
Esmaralda

47 Orolig:

skriven

Hej det värkar varit en rolig resa ;)
Behöver jag oroa mig för mitt snesteg i helgen ?
Mår jättedåligt men vet inte hur jag ska göra, berätta eller inte. Är han rätt, killen i staden brevid ?
Kram

48 bea:

skriven

Hej!
När jag var ute o gick med min hund så lät det som ngn kom joggande. T om hunden reagerade....men det fanna ingen där. Jag letade o kollade men fann ingen. Kan du se om jag är nojjig? Vem var det?

Kram

49 Jag kanske får skylla mig själv :

skriven

Gud så nedstämd jag är. Och rädd, riktigt rädd. Kanske inte för det andra gjort mot mig, utan vad jag själv gjort - som inte är den jag är egentligen. Jag drömmer mardrömmar och mitt dåliga samvete bara..får mig vilja straffa mig på något vis. Även om jag blev tvingad, så valde jag att åka dit. Två gånger dessutom. För jag trodde det var en vänskap av något slag, fast inom mig visste jag ändå att något inte var rätt. Känns som jag inte har rätten att må såhär fruktansvärt dåligt över vad han gjorde mot min vilja,med tanke på vad jag själv gjorde - Jag skulle fattat att jag blev lurad, det fanns ingen vänskap, bara uttnyttjande. Och jag vet inte vad jag ska kalla mig själv!?

Snälla Esmeralda,
Jag hoppas du inte ser mig som en dålig människa nu när du kanske ser vad jag menar i min kommentar.
Men vad ska jag göra för att detta samvete ska sluta förtära mig mer än jag redan blivit straffad?
Jag tål inte mig själv och jag börjar nästan tro att min mamma och de andra som kallar mig för saker, har rätt. Jag kanske får skylla mig själv för vad han gjorde mot mig

Jag förtjänar det nog inte, men jag tror jag skulle behöva några stöttande ord från dig...kram

Svar: Herregud flicka lilla, det är väl ingenting !! Sätt bara punkt och gå vidare. Alla gör vi dumheter ibland.. och när vi gjort det och insett.. då går vi vidare och tar till oss den lärdom vi gjort... ingen om kallar dig saker har rätt... stå på dig och vidare.. ta ett stort kliv.. kram :)
Esmaralda

50 💕 Zoey 💕:

skriven

Hej!
Jag undrar om du ser om min kompis och hennes kille kommer göra slut eller kommer det bli bättre mellan dom? Kommer våran vänskap bli som den var förr eller kommer den vara som den är nu? Kram Z

51 moj:

skriven

hej Ez!
ska jag satsa på studierna? kram

52 Angeli:

skriven

:D Tack Mannabonne Glenn o Esmaralda för härliga foton och många fniss!
Ni är en fantastisk familj! :)

KRAM på er båda!! <3

Svar: Vi kramar tillbax :)
Esmaralda

53 Anonym:

skriven

Hej Ez testar igen
Jag har en tenta på tisdag .. Är lite nervös men pluggar så gott jag kan, ser du hur det kommer gå? Hur stor är chansen att jag blir godkänd?

Svar: Chansen är god att du klara det.. ha is i magen och boosta självförtroendet.. kram :)
Esmaralda

54 S:

skriven

Hej hur kommer det gå nästa vecka? Ska jag tänka på något specifikt ?

55 jag kanske får skylla mig själv:

skriven

Tack fina du

56 Mimi:

skriven

Hej Es! ser du om det är långt borta innan jag får ett jobb igen??

kram

57 Skorpan:

skriven

Tack Es!
Ja va fan är det som skulle knäcka den onde, förutom en annan ond då ;). Men att det skulle komma igen!? Tredje gången gillt, eller?
Tack för uppmuntringen, den värmer!!
Kram Skorpan

58 Dalina:

skriven

Hej söta Mannabonne Glenn:)

Kan du fråga om jag möter min rätta kärlek den närmsta tiden, längtar så efter denna kärlek?
kram<3

59 CeCe:

skriven

Hundar ska absolut sitta på stolar! Hade ju själv en lite storvuxen labrador tjej som hade en egen stol vid matbordet, och höll sällskap under måltiderna, uppfostrad som hon var så åt hon inget därifrån. Och pannkakor älskade hon, kunde nästan föra bad som helst för en bit.
Och kram på Glen och Mamma, känns som det är något jag behöver idag!

Undrar även, kan du se vad chansen är att han accepterar mitt förslag?
Så fruktansvärt jobbigt med svårtydda människor! Vet ju varken in eller ut!

Svar: Duktig hund som inte tog för sig från matbordet. Det gör inte Mannabonne heller.. inte ens om jag lägger en bit rakt framför honom... han funderar över förslaget och än har inte bestämt sig... det kan bli hur som.. kram :)
Esmaralda

60 sus:

skriven

hej
psykologen säger att jag är otydlig med mina behov vad jag vill..... och att de skulle vara därför som jag mår så dåligt. får inte i hop det jag vill inte att han skulle flytta jag kan inte göra ett skit... eller kan jag de?

love sus

Svar: Nej, du kan inte påverka hans flytt... istället ska du ta dig vidare och hitta din egen styrka för tro mig.. den finns där inom dig och den går inte av för hackor.. kram :)
Esmaralda

61 Amella:

skriven

Hejhej!
Hur blir 2015 för mig?
kramizar:))

62 Anonym:

skriven

Hej Esmaralda!
Kommer han att ta några initiativ?
Kram

63 Anonym:

skriven

Hej Esmaralda!
Kommer han att ta några initiativ att komma närmare mig?
Kram

Svar: Nej, inget större.. känns inte så.. kram :)
Esmaralda

64 Dahlia:

skriven

Hoppas verkligen han inte tog till sig det jag hade skrivit som ett meddelande till honom... Gjorde han det?

65 GH:

skriven

Helt fantastisk dogblogg!! Och du är för skön Esmaralda:) varför i allsindar pillade du på larmknappen haha:)?

Du ser inte varför jag känner mig mentalt slut just nu? Fastän livet är rätt bra!?

Kram

Svar: Ja herregud, varför pillade jag på larmknappen??? Undrar jag med !! Du är mentalt slut eftersom du inte riktigt ger dig den påfyllning du behöver.. kram :)
Esmaralda

66 moj:

skriven

hej Ez!
ska jag satsa på studierna? kram

67 Anonym:

skriven

Hur ser 2015 ut att bli?
kram:)

68 Tomtemor:

skriven

Vart möter jag min jälsfrände hur ser han ut att vara?
KRAM)

69 Nornan:

skriven

Hahaha asså jag bara älskar Mannabonne Glenns betraktelser! "Underbordsvärld" 😂

Tror du Esmaralda att jag någonsin (typ nästa år...) lyckas skrapa ihop tillräckligt mycket med pengar så jag kan renovera mitt lilla hus? Funderar på ta ett extrajobb.

Love & light Kramar!

Svar: Ja, han är fiffig den där bulldogen :) Du kommer att kunna skrapa ihop en hel del om du går in för det.. gör upp en hållbar plan.. kram :)
Esmaralda

70 Zwezia :

skriven

När han bestämt sej för att komma till mej så känns det som att allt kommer gå i rekordfart.

71 moj:

skriven

hej Ez!
ska jag satsa på studierna? kram

Svar: Ja, det tycker jag.. kram :)
Esmaralda

72 Mareli:

skriven

Hej!
Skulle det vara skäl till att berätta allt vidare?
Kram

73 CeCe:

skriven

Tack för svaret Es! även om det inte hjälpte mig så mycket mer från denna förvirring, typiskt denna människa!
Men det måste väl vara en bra sak att han tänker på förslaget när jag inte sagt det än? kanske hintat lite men ändå!
Nu kom ju frågan, tror du jag kan göra något för att få honom att bestämma sig?

Svar: Jag tror han känner ditt intresse och funderar över vad han själv vill.. och nej jag tror inte du kan påverka så mycket mer.. kram :)
Esmaralda

74 Chrissi:

skriven

Hej :)..
Träffade mitt ex idag, i affären.. Vibbar är starkare än ord.. Vi dras till varann som magneter av nån anledning? Är så rädd för att allt ska bli kaos igen, samtidigt vill jag inte klara mig utan honom heller.. Har du nåt ord på vägen?
Kram

75 Tintin:

skriven

Hej Es!
Kommer mitt ex att köpa in sig i nya kvinnans hus? Eller kommer hon fram till vad han går för innan det hinner ske? Jag skulle vilja varna henne men enligt dig har han ljugit ihop en egen "sanning" som hon tror på. Det är alltså bäst att inte blanda sig i..
Jag är övertygad om att han är en narcissist.. alla tecken tyder på det.
Tack och kram!

Svar: Ja, han är inte den han utger sig för att vara i början av en relation... något exakt i övrigt ser jag inte.. kram :)
Esmaralda

76 Pojkvän:

skriven

kommer jag vara singel länge till.. eller ser du någon för mig nu?kram:)

77 Anonym:

skriven

Hej!
Blir den kommande helgen bra?

78 Flytt?:

skriven

Kommer jag flytta igen och blir det långt/i närheten av där jag bor idag?kram

79 Mariann:

skriven

<3 Underbar är du, Mannabone :)

Svar: Mannabonne hälsar och tackar med en puss :)
Esmaralda

80 my:

skriven

Hej! :) Ser du någon kärlek för mig i den nya staden? :) kraam och tack för en rolig blogg! :)

81 ...:

skriven

Låter som ni haft en intensiv dag! Alltid härlig känsla att handla billigt också förstås!!

Mycket med barnen har inneburit mkt med exet, och nu står han mig bara åter upp i halsen.. Ska verkligen ta det lugnt nu, så att det inte behöver bli några mer diskussioner.. Du kan inte se att han flyttar eller något dylikt under nästa år? Förändringar på gång under 2015? Hade varit skönt.. :-)

82 Moj:

skriven

Hej ez! Kommer jag att lyckas med studierna ? Kram

83 Browallia:

skriven

Hej Mannabonne Glenn! Du är min nya idol!
Ser fram mot att få läsa fler blogginlägg av dig. Puss på nosen.

Kommer jag fira julen ensam?

84 Kristin:

skriven

Hei, Mannabonne! Godt mamma har deg til å passe på seg. Du, om det blir litt tråkig og du behøver å ha det moro, har jeg noen flotte puddeldamer ( siden du likte den puddeldamen!)Men, jeg tror nok at din mamma er den beste mamma du kan ha! Bare fortsett å passe på henne, du :)

Svar: Mannabonne nickar och håller med.. kram :)
Esmaralda


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: