Något är fel.....

Dagens gästbloggare är :  Cat vän

Att inte ha tak över huvudet

Vissa saker vet man med säkerhet. Vi föds alla nakna och vi kommer alla att dö förr eller senare, oavsett om du föddes eller dog rik som ett troll eller fattig.
Vad som händer sedan beror på många olika faktorer, för sanningen är den att alla har inte samma förutsättningar. Livet far fram med en rasande fart och jag kan bara konstatera att alla är inte lika rustade för den resan.

 


Vissa drabbas av psykiska sjukdomar som gör att de inte "passar in", andra fastnar i alkohol och drogmissbruk.

Det här är en väldigt svag grupp i vårt svenska, demokratiska välfärdsland.
Psykiatrin skär ner och den allmänna uppfattningen om missbrukare verkar vara "det är ju deras eget val". Ja tycker man att det är okej så hoppas jag att man sover gott om natten.

 



För en vecka sedan rapporterade nyheterna att "Hemlösas hus i Helsingborg" inte får någon mer hjälp av kommunen. Verksamheten är öppen på dagtid men nu är det slut för alla hemlösa att få tak över huvudet och en säng att sova i nattetid.

Jag anser att det är rent ut sagt för jävligt!!! Är de hemlösa inte värda mer än så? Det som kommer att hända nu är att många av dem kommer att bli sjukare, andra kommer att frysa ihjäl och antalet dödliga överdoser kommer att skjuta i höjden.

 



Så varför bryr jag mig om dessa hemlösa, missbrukare och sjuka? Svaret är enkelt; Finns det hjärterum så finns det stjärterum! 

Förre stadsministern uppmanade oss att öppna våra hjärtan, vilket vi verkligen har gjort för alla flyktingar och massor av stöd till Eboladrabbade länder, vilket också är viktigt. Men vi har inte råd att ge våra egna medborgare det enklaste, NÅGOT ÄR FEL!!

Ni får gärna fnysa åt det jag skrivit men kom ihåg; Du är bara en missad hyra från att själv hamna på gatan och sova i regnet och kylan.

Kram till alla snälla i bloggfamiljen 

Cat vän

1 Anonym:

skriven

Hej

Varför alltid jag ledsen för en kvinna. Tycker det är något fel på mig och skulle försöka hantera det?

2 kattflickan:

skriven

Hej E,
Det här jobbet...så mycket att göra hela hela tiden. Vet att du har sagt att det är läge att söka något annat. Men pengar spelar också roll och just nu tjänar jag bra. Skall jag aktivt söka nytt jobb eller kommer det till mig på annat sätt?
Kramar i tisdagsmörkret!

3 anki:

skriven

Hej Cat vän
Instämmer ! Någor är åt fanders när vi har hemslösa i dagens Sverige Hemlösa som pgav sjukdom eller annat hamnat utanför mallarna...
Visst ska vi ge u-landshjälp osv men ska vi inte sopa framför egen dörr först ?
Jag köper Situation Stockholm när jag har råd för att hjälpa..Jag ger "våra" egna en slant när jag kan...Har slutat ge de utländska tiggarna efter jag såg en kvinna kasta limpan hon fick av en pesnionär i soptunnan...
Önskade fler såg sanningen om våra hemlösa
Önskade fler brydde sig

Kram Anki

4 Anonym:

skriven

Så sant, bra skrivet! Es har jag träffat min soulmate innan året är slut? Lr blir det 2015? Kramar!

5 Carolina:

skriven

Året börjar ta sitt slut och ingen kärlek än kommer han snart och hur ser 2015 ut? Hoppas du får en bra dag. Kram

Svar: Kärleken kommer... och jag kan bara hoppas det blir snart.. kram :)
Esmaralda

6 Hedwig:

skriven

Hej!
Jag håller helt med dig. Allra först ska man ta ansvar för sig själv och sina närmaste. Sedan ska man tänka på sin närmiljö i stället för att fokusera på det som är långt borta och som vi inte kan lägga fingret på. Det går faktiskt inte ens att kolla om nyheterna om övriga världen stämmer! Som regering/kommun ska man först hjälpa sina egna medborgare och sedan ta hand om dem som kommer från andra länder för på det här sättet blir det ett kaos. Sverige kan inte hjälpa hela världen men ska ta hand om de sjuka och äldre i landet! Helt oacceptabelt och omänskligt att hemlösa inte får stöd längre!

7 Ha:

skriven

Hejsan Es!
Ledsen o ensam själ :( Ser du ljusare tider för mig, har lämnat en kille som betyder allt för mig för att min sits i livet intet illåter ett förhållande mellan oss....snälla Es...Hur mår han o kommer våra vägar nånsin att korsas igen :( :(
Kram

8 Malin:

skriven

Känner igen mig där. Jag var 3 hyror försenad ett bra tag pga min ex och hade knappt pengar till mat och sådant viktigt. Jag kunde ha varit en av dessa hemlösa. Men sen februari ligger jag i takt med mina räkningar och har kvar pengar när alla räkningar är betalda och nu längtar jag till julen, vilket jag inte gjort på 7 år. Jag har äntligen en frihets känsla i kroppen och vill skrika av lycka.

En massa kramar och kärlek till er alla

Svar: Du vet hur det kan vara... och vi kan alla drabbas även om somliga inte tror det.. kram :)
Esmaralda

9 M:

skriven

Verkar som det kan vara bättre söka medborgarskap i ett annat land och sen söka asyl i Sverige, för att få tak över huvudet.

10 oktober:

skriven

Jag tycker det är bra att folk engagerar sig i sina hjärtefrågor utan att behöva bära alla världens bekymmer på sina axlar. Brinner man för att rädda regnskogen eller bekämpa ebola och gör det, tycker jag inte att man behöver känna skuld och skam för att man inte ha kraft att engagera sig i allt på hemmaplan. Ibland kan man dock förvånas över miljöivrare i vardagen, väljer att flyga till Thailand på semestrarna. För världen hade det kanske varit bättre att skippa den långa flygresan, som orsakar mer utsläpp än flera års utebliven sopsortering.

Es, begrep jag aldrig hjälparens budskap? Suckar de tungt över att det bara körs på?

Svar: Nej . de suckar inte... nya budskap kommer så försök vara lyhörd.... kram :)
Esmaralda

11 Moonshade:

skriven

Känner mig så ensam, har inte heller fått närhet av en man på ett bra tag! Ser du om det finns en chans att jag får lite intim närhet av en man på den inplanerade festen? ;)

Svar: Chansen finns även om den inte är så stor just vad det gäller festen.. men oavsett så är något på gång... kram :)
Esmaralda

12 Helena Ir:

skriven

Nej,inte fnyser jag åt det du skrivit,Cat vän.
Det är ju så verkligheten ser ut.
Men det är lätt att glömma,när man själv befinner
sig i sin varma lägenhet.

Vad tror du Esmaralda,kan min syster, ta till sig,
det jag skrivit om.

Snart åker ni iväg,precis som andra här på bloggen,
ser jag framemot storhealingen..jag behöver den så
mycket!

Kram :)

Svar: Och den kommer, den kommer... jag ser själv också fram emot storhealingen.. kram :)
Esmaralda

13 Sus:

skriven

Hej
Ser du någon ljusning för mig tror du att han kommer till insikt?

Love sus

14 Chatrine:

skriven

Kan min framtida soulmate heta Jocke Johansson? Initialerna JJ, kan mr right tänkas ha dom?

Kram Chatrine

15 Anonym:

skriven

Jag håller inte med dig även om jag naturligtvis inte vill att någon ska bo på gatan. Alla har samma förutsättningar, det är bara valen som skiljer oss åt. Och ja jag sover gott om natten. Det fungerar så här att alla människor har ett val, oavsett vad man väljer den enkla vägen eller den hårda vägen. Men du har alltid ett val och i Sverige finns enorma resurser för att lyckas med vad det än må vara. Precis som det mesta så måste en förändring komma inifrån.

16 carina j :

skriven

Hej esmaralda! vill ha en ny seans av dej =) kan du skicka till min e mail om betalningsätten Med vänlig hälsning Carina jensen

Svar: Nu bör du ha fått mailet !!!
Esmaralda

17 m:

skriven

Hej Esmaralda!
hur ser det ut framöver för mig? kram

18 Susane Amalia:

skriven

Så helt underbart skrivet.. Den politiken som vi har och har haft värnar bara om pengar och vinst.. Pengarna är målet och inte medlet för att nå målen.. Då blir det tokigt i samhället.. Inget företag mår bra av att urhålkas., så varför skulle de statliga göra det?? Skolan, sjukvården mm.. ?? Att återinvestera i människor är en ekonomisk vinst i slutändan.. Med trasiga kuggar och hjul kan vi inte driva sammhälet runt.. Snälla Ez.. Tror du att du kan se om det finns en väg ut ur denna röra.. ?? Kommer min mamma att skriva på papprets så att jag kan sälja mitt hus.. För så är det.. Hon står som ägare på mitt hus., jag klarar inte av kostnaden och arbetet att driva runt huset.. Men min mamma är 88år och säger at det är kul att äga ett hus., blir snart galen.. Om du ser mågot så snälla. Kramar och ha en underbar dag..!!!

19 Ops :

skriven

När jag ger mig iväg, kommer det vara på en mindre resa du menar eller kommer jag faktiskt lyckas hitta en egen lägenhet? Den jag tänkte kontakta ( om du kan se det) är det min väg ut från detta h*lv*te?

20 Emma:

skriven

Finns det något mellan mig och frida? Ibland jag känner mig lite konstig.

21 Chatrine:

skriven

Kan min framtida soulmate heta Joakim Johansson? Initialerna JJ, kan mr right tänkas ha dom?

Kram Chatrine

22 Anonym :

skriven

Hej Esmaralda

Kan man lita på henne ?

23 moj:

skriven

Hej Esmaralda!
hur ser det ut framöver för mig? kram

24 undranden:

skriven

Jag tycker Sverige har blivit kallt. Empati försvinner i vårt stressade samhälle. Jag pratar mycket med mina barn om att alla inte har det lika bra men är lika värda. Men jag ger inte till tiggare då man inte vet vilka som bluffar.

Esmeralda jag undrar om jag ska stanna eller gå. Träffar en man som jag tycker väldigt mycket om och han får mig att må så bra. Han är så snäll och allt fungerar så bra. Däremot har jag inte lika djupa känslor som honom och detta har jag varit ärlig med. Han är yngre och skulle nog vilja skaffa barn medan jag är äldre och redan har barn. Jag tampas med samvetet att jag kanske borde lämna honom men vill inte riktigt det. Och han säger att han är nöjd med situationen och att jag ger honom såmycket också även om jag inte är lika "kär". Vad ska jag göra? Är han ok med detta eller gör jag honom en björntjänst? 
Kram

25 Anonym:

skriven

Hej es!
Ser det ut som om jag får ledigt över jul?
Kram

26 Mia:

skriven

Precis så ser verkligheten ut. Den som fnyser borde kanske testa några nätter själv när det är 0 gradigt ute.

Jag är verkligen inte rasist el flyktingfientlig på något vis. Men borde vi inte ta hand om våra "egna" i första hand? 😔

Tack Cat vän för att du belyste problemet❤️❤️❤️

Ez... Ser du någon ljusning för mig snart? Allt känns bara svart o tråkigt tyvärr.

Kram alla fina

27 Anonym:

skriven

Hej es!
Ser det lovande ut att kärleken kommer under nästa år?
Jram

Svar: Möjligheten finns.. kram :)
Esmaralda

28 Anonym:

skriven

Hej es!
Ser han ut att vara nöjd i sitt förhållande?
Kram

29 Flickan:

skriven

Har jag tändstickor lr en tändare någonstans i lägenheten????!
Blir galen!!! Vill tända ljus!!
Hittar ingen tändare!!
Trevlig dag EZ!
Flickan

30 TjejenO:

skriven

Jag håller helt och hållet med i dagens inlägg, bra och tänkvärt skrivet! Framförallt fortsatt viktigt att belysa denna problematik och inte blunda för det. Bra som sagt!!

Es, kommer jag få positivt besked ifrån någon utav jobben? Passar jag bra på båda? Stooor kram!

31 D93:

skriven

Ser du någon varning för mig, angående min hälsa eller annat?

32 Anonym:

skriven

Hej es!
Tänker han på mig fortfarande?
Kram

33 Anonym:

skriven

Hej es!
Ser du om han och jag kommer att träffas och prata igen? Kommer vi att sitta ansikte mot ansikte igen?
Kram

34 Längtar:

skriven

Hej Ez!
Hoppas så på ett svar från dig. Jag fick veta att kärleken är på väg in i mitt liv.
Kan du säga om det är någon jag redan känner eller någon helt främmande för mig som jag kommer att träffa? Hoppas hoppas på svar!
Ha en fin dag!
Kram

35 Lillis:

skriven

Det var verkligen bra skrivet.Visst ska vi kanske öppna våran hjärtan för flyktingar.Men våra egna då... Kommer inte dom i första hand.. Många har ju byggt upp vårt land men har inte pengar till mat osv.Mycket bra formulerat av dig. Kram

36 Klara:

skriven

Hej Esmaralda! Jag undrar ifall det kommer hända något speciellt i mitt kärleksliv 2015? Kommer jag vara i ett förhållande tro? Kram Klara

37 Inbillning? :

skriven

Kan du se/känna om jag bör gå till läkarn inom "kort"? För tex ett urinprov osv?

Kram

38 Mareli:

skriven

Hej!

Kan det vara sant allt detdär hon berättade?

Kram

39 Jess:

skriven

Hej, är nyfiken på att söka mig tillbaka inom vården och tänker mest på sjukhus. Kan du se om jag skulle klara av det?

40 Leona:

skriven

Kan inte göra annat än att hålla med, bra skrivet!

Es, känns det som att jag startar ett förhållande innan året är slut eller blir det nästa år? Kram

41 hjärtat:

skriven

Jag har så svårt att komma över en kille jag blev blixtförälskad i för 2 år sen...
Du sa då att vi levt ett tidigare liv förut och att han kände lika för mig.

Vi är nu i varsina förhållanden, men ändå tänker jag på honom nästan dagligen.
Jag vet att vi inte skulle passa ihop för vi är så olika, men ändå har jag så jädrans svårt att glömma honom.

Kommer jag att kunna sluta tänka på honom eller ska det jämt kännas så här? :-/

Svar: Du kommer att kunna gå vidare.. lev mer i nuet och har positivt fokus framåt.. kram :)
Esmaralda

42 Moonshade:

skriven

Tack för svaret, men nu undrar jag vad menar du när du säger att något är på gång, är det inom snar framtid, i år eller bara någon gång i livet?

43 frida:

skriven

Tänkvärt! Det kan drabba vem som helst och vem skulle då inte bli djupt besviken om ingen fanns där för att stötta i livskrisen. Vi måste ta hand om varandra. Alla behöver någon. Vi kan inte bara se på när andra går under.

Kram

44 Ska snart berätta :

skriven

Hej E!!

Ser du hur det går när jag ska berätta för min chef att jsg väntar barn ? Jag längtar nu till att få rå om familjen har mer tid till bara familjen och allt jag vill hinna runt det! Få vila ut mig psykist från allt jobbigt jag har och fortfarande går igenom. :( är mycket på jobbet och min grupp fungerar inte tre st är nu sjukskriva sv stress och andra besvär. Jobbet går bra nu men jag behöver också inte ro efter min mor gick bort och man hela tiden kännt att msn måste orka jobba och vara till lags så fort som helst... Precis som inget har ändrats i mitt liv :(((((( är så ledsen på hela situationen på jobbet för det få mig att må dåligt då jag inte känner att jag få sörja. Ibland vill man bara påminns Hoho min mamma tog sitt liv lämnade mig svek mig ljög för mig..., hur skulle du må?? Finns jag överhuvudtaget ??? Jag vet att alls går igenom sitt... Jag vet :( men detta kan inte blir bättre nu med bebis och komms ifrån allt kaus från jobbet och vila mitt inte!! Hitta mig själv och vara med dom jag älskar mest <3 ser du något kring dessa saker Esmeraldra? Kram från mig som känner mig bortglömd och ensam <3

45 Han:

skriven

Är rickard den han påstår att han är och han på bilden ?

46 m:

skriven

Hej Esmaralda!
hur ser det ut framöver för mig? kram

Svar: Något faller på plats väldigt bra och det ska inte dröja länge.. kram :)
Esmaralda

47 Cat vän:

skriven

Tack alla godhjärtade i bloggfamiljen som läst och förstått mitt inlägg idag. Särskilt tackar jag; anki, Hedwig, Oktober, Carina Ir, Susane Amalia, M (för ditt sarkastiska asylinlägg) och slutligen Malin som vet hur nära ögat det var att bli hemlös men som klarade sig- jag är så glad för din skull ska du veta.

Till Anonym (inlägg nr 15)
Vilken planet kommer du ifrån? Har du sett och arbetat i verkligheten? Du vet inte hur fel du har när du kläcker ur dig "Alla har samma förutsättningar, det är bara valen som skiljer oss åt och att man kan välja att gå den enkla eller hårda vägen....vi är ett land med ENORMA resurser och all förändring kommer inifrån"

Det var nog bland det dummaste jag någonsin läst. Nej du Anonym, alla har inte samma förutsättningar, för 20,30,40 år sedan fanns inte diagnoser som ADHD och andra neuropsykiatriska diagnoser som det gör idag. På den tiden ansågs man vara vanartig och inte sällan blev man placerad på uppfostringsanstalt, barnhem eller fosterhem. Ingen bra miljö att växa upp i vill jag lova och många övergrepp på barn har skett just där. De här barnen hade inte så goda förebilder av vuxna och att de fann tröst i droger är inte så konstigt eftersom det var ett sätt att fly undan mardrömmen.

Om du Anonym tror att de hemlösas högsta önskan i livet var att leva med drogberoende och hemlöshet så tror du förbannat fel. Man kan inte välja om man ska vara schizofren eller inte!!
En fråga; vilka är dessa enorma resurser du skriver om?
Slutligen, ja bland normalfungerande individer som har de basala behoven tillgodosedda så tror jag också att förändringen kommer inifrån men de hemlösa behöver hjälp.

Jag bjuder härmed in dig Anonym att komma ut i verkligheten och delta i Stadsmissionens årliga julbord.....eller är du för rädd eller för fin för det? Jag lovar att du hade sovit bättre :-)

Kram Es, Mannabonne och alla snälla i bloggfamiljen.

48 ThereseC:

skriven

Hej Cat vän!
Jag tycker också att det är fruktansvärt när man inte hjälper folk med missbruksproblem och dessutom tar bort det stöd som finns. Sen 90-talet har det sparats och sparats. Trots det verkar det aldrig vända. Hela tiden ska det ju sparas ännu mer. Och något som jag blev så less på under den tiden då jag mådde dåligt och hade självskadebeteende var att så fort jag fick någon hjälp som verkligen hjälpte så skulle just den hjälpen sparas in. Visst de lovar hela tiden att man inte ska stå utan hjälp och att besparingen inte ska påverka kvalitén. Men när jag fick hålla till godo med en sjukgymnast för att man hade sparat bort arbetsterapeuten...
Och just det exemplet är ju typ ett lyx-problem om man jämför med hur hårt liv det är att sitta fast i missbruk och vara hemlös.

Nej jag tänker inte att missbrukare har valt det själva. Misssbruk är inget man väljer. Det är lättare än vad många tror att hamna där.
Och med att hamna där syftar jag inte bara på att ett missbruk av narkotika kan drabba en, det kan hända att man får problem med alkohol, ätstörning, psykisk sjukdom eller att man blir sjuk och förlorar sin inkomst.

Visst, socialtjänsten ska hjälpa till, men det finns de som hamnar mellan stolarna där också.

Jag hörde om ett exempel om en man som behövde socialbidrag men så fick han ett arv på en miljon. Socialtjänsten tyckte att då behöver du inte vår hjälp längre. Det var bara ett problem, pengarna var typ låsta så att han inte fick hämta ut dem förrän efter fem år. Han hade sociala problem med missbruk och sånt också så hans förmåga att komma på en konstruktiv lösning på den situationen var kraftigt nedsatt, så han hamnade på gatan.

Ja, det är inte lätt.

Och tack för kramen du gav åt hela bloggfamiljen :D
Kram ThereseC

49 Anonym:

skriven

Hej!

Cat vän, jag håller fullständigt med dig, något är fel men vi får hoppas på att vår nya regering tar hand om Sveriges medborgare lite bättre än den förra regeringen.

Esmaralda ser du om någon förändring i mitt liv är på väg??

Kram

50 Anonym:

skriven

Esmaralda snälla ser du om rickard är den han påstår att han är eller lurar han mig? Är han farlig?

51 viktigt :

skriven

Kan du se/känna om jag bör gå till läkarn inom "kort"? För tex ett urinprov osv?

Kram

52 4:

skriven

När jag ger mig iväg, kommer det vara på en mindre resa du menar eller kommer jag faktiskt lyckas hitta en egen lägenhet? Den jag tänkte kontakta ( om du kan se det) är det min väg ut från detta h*lv*te?

53 Johanna:

skriven

Ezmaralda, ser du om jag får ett till barn?

Tacksam för svar.

54 Gemini:

skriven

Es, känns det som att jag startar ett förhållande innan året är slut eller blir det nästa år? Kram

55 Jeanette:

skriven

Hej!
Har äntligen ett otroligt fint förhållande, men hans ex och mitt ex bråkar hela tiden och stämmer oss för diverse och på jobbet är det en häxjakt mot mig.
Hur kommer det att gå, ska jag aldrig få lugnt runt om mig?
Kram

56 Helena Ir:

skriven

Hur är det Esmaralda,när du skickar healing,
får du dig en dos själv,från Universum?

Kram :)

57 smk:

skriven

hej ez, ser du om D vill satsa på vår relation i framtiden eller känns det som han vill gå åt annat håll? kram

58 Cat vän:

skriven

Återigen TACK för att ni i bloggfamiljen engagerar er idag, det värmer ända in i hjärteroten ska ni veta.
Mia, jag håller med dig helt och fullt. Kram.
Tjejen O, tack för dina fina ord och ja det här ämnet är väl värt att belysas.
Stort TACK till Lillis, Leona och ThereseC för ert stöd och kloka ord.
Så sant frida, självklart ska vi ta hand om varandra och en gnutta hopp får man väl sätta till att vår nya regering kan göra något åt oredan och orättvisan som råder, eller hur Anonym 49.

Massor av kramar och tack för att ni bryr er.

59 Dinara :

skriven

Hur kommer det sig att en kommun i Sverige lägger ner hemlösas enda tak över huvudet? Kan du se om det händer något positivt snart, Ezmeralda? Kram!

60 Anonym:

skriven

ja, ibland är livet väldigt orättvist, man drabbas av något fruktansvärt när man minst anar det..och alla kan vi råka ut för tråkigheter unga som gamla, fattiga som rikare..men med åren blir de flesta av oss med empatiska och lyhörda..hoppas den nya regeringen bryr sig först om Sverige och sen om övriga delar av världen..

Ser du fina ES om jag och min make levt ihop i ett tidigare liv, kanske inte som par men som syskon eller något liknande?
Jag har en känsla av att han kanske varit min bror eller far..kan det stämma?
Kram

61 Linnean:

skriven

Goddagens!

Cat vän...Du har så rätt! Blev så illa berörd när jag hörde på radion att de skulle dra in på detta.
Har mången gång tänkt just att "Jag kan ju hamna i detta själv"
Det är ofattbart att man kan dra in på en sådan sak och "sparka" på de svagaste i samhället. Fy faan!

Agnes: Du får en extra kram. Känner igen mig själv i en del du skriver.

Har döont i magen och orken har stuckit på semester. Ska till läkaren i kväll. Men trots det onda i magen finns det ett litet pirr åxå...en brunögd, tysk man har dykt upp. Vi har endast mailat och pratat i telefon. Han vill att vi träffas. När det gäller män är jag sååå osäker på om jag ska eller om jag gör något dumt.
"Pirret" förleder mig så lätt.
Känns han helt fel, Esmeralda? Eller är det värt en dejt?

Ser åxå fram emot healingen! Har inte glömt hjärtanen som bubblade ur näsan förra gången...det var så härligt!

Kram till er alla! Och hoppas din resa blir riktigt härlig, Esmeralda!

/Linnean

62 Anonym:

skriven

Hej es!
Spelar det någon roll för mig i framtiden om jag väljer kursen Medieteknik A eller medie och kommunikationsvetenskap?
Kram

63 Makaon:

skriven

Tror att det är hårfint till att man kan hamna i olika situationer som tex att bli hemlös. Köper situation Stockholm emellanåt, tänker på alla hemlösa nu när vintern är i antågande. Klart att ingen vill hamna där, det borde finnas fler sängplatser till de hemlösa.

64 Anonym:

skriven

Hej es!
Spelar det någon roll om jag väljer kursen Medieteknik A eller kommunikationsvetenskap för framtida jobb?
Kram

65 Anonym:

skriven

Hej es!
Spelar det någon roll om jag väljer kursen medie och kommunikationsvetenskap eller Medieteknik A för framtida jobb?
Vilken kurs känns bäst för mig?
Kram

66 Anna:

skriven

Mia.... Här vart jag bor är det inte bara 0 gradigt de behöver försöka överleva i. Vi kan ha -25-30 grader här så har man ingenstans att gå in på natten så blir man inte långlivad. Är dock dåligt insatt i hur läget ser ut för våra hemlösa...sorgligt nog.

Kram :)

67 Besviken?:

skriven

Är verkligen "Rickard"den han påstår att han är och är det han på bilden han visa?

68 may:

skriven

borde jag ge den där killen en chans trots allt? vad är hans intentioner?

kram

69 Sara:

skriven

Hej!
Jag skulle vilja veta vad det kostar att få svar på två frågor från dig, behöver vägledning.


Svar: Jag håller alltid en hel seans och kostnaden och förfarande är detsamma oavsett du har två eller 12 frågor... maila mig på: framtidoradgivning@hotmail. com och jag mailar över all info till dig.. kram :)
Esmaralda

70 Anonym:

skriven

Jajamensan, Cat vän, jag har arbetat både inom missbruksvården, psykiatrin,och med hemlösa i över 20 år, så verkligheten vet jag mycket om och jag kan garantera dig att den är betydligt fulare än ditt julbord. Sen kan jag upplysa dig om att visst fanns det diagnoser för i tiden. Men bara för det så behöver jag faktiskt inte dela dina åsikter :)

71 Cat vän:

skriven

Fina Esmeralda och bloggfamiljen, jag är så oerhört tacksam för att ni hjälpt till att belysa ämnet hemlöshet här på bloggen idag.
Jag hoppas att det varit en liten väckarklocka för en del och kanske kan det här bli början till något som kan ge de hemlösa tak över huvudet. Min kamp går vidare eftersom jag vägrar ge upp hoppet om dem som inte kan göra sina röster hörda på egen hand.

Stor kram på er alla och tack ännu en gång.

72 M:

skriven

Cat vän, asylinlägget är inte bara sarkastiskt, en del medborgare skulle få bättre liv via asyl än det liv de har idag.


73 David Bergström:

skriven

Hej Cat vän!

Alla som har bott på hemlösas hus och som behöver stöd av socialförvaltningen mot missbruk eller psykisk ohälsa har blivit erbjudna andra boenden, där de får bättre möjligheter att ta tag i sin situation med rätt stöd. Vi har frigjort fler boendeplatser än vad det har funnits sängar på Hemlösas hus. Det finns även akutplatser i kommunal regi för dem vi inte har nått ut till eller lyckats motivera att flytta.

Med vänliga hälsningar
/David, kommunikatör socialförvaltningen i Helsingborg


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: