EN BRA FÖRÄLDER...

Hurdan är en bra  förälder ?

I mitt yrke som familjeterapeut har jag mött många förtvivlade föräldrar som hukar under dåligt samvete och som önskar att de finge en ny chans att vara lite bättre.

Och det bästa av allt är att det får man !!  Man får hela tiden nya chanser – för om ens barn far illa, då lever det hela tiden med hoppet om att det ska bli bättre… att det ska bli bra.

Dock har man inte hur många chanser som helst. Till sist avskärmar sig barnet  och utesluter föräldern ur sitt liv.

 

Några viktiga hållpunkter som förälder är :

MENTAL NÄRVARO!   Det är viktigt att man är 100% närvarande när man  umgås med sitt  barn.  Att man aktivt lyssnar och tar barnet  på allvar.  Att man är nyfiken på hur barnet tänker – att man ställer frågor och visar sitt genuina intresse.  På så sätt " ser" man barnet... och ett  barn som får synas och blir bekräftat.. växer upp med en stark självkänsla.

 

ATT VARA DEN VUXNE!  Föräldrar ska aldrig göra sina barn till  sina kompisar. Vuxenproblematik diskuterar man inte med sitt barn – sådant har man vänner till.  Den vuxne ska beskydda barnet och aldrig tvärtom.  Att  lämna vuxenlivet åt de vuxna skapar förtroende och barnet känner sig tryggt och omhändertaget.

 

GEMENSAMMA STUNDER!  Vardagarna ska inte bara rulla på i sin gilla gång  utan i bland gör man något speciellt tillsammans. Kanske går man till badhuset.. eller på bio.. eller så åker man till skogen och tar fika med sig. Oavsett   vad –  så är det viktigt att ha roligt tillsammans och bryta av från vardagen då och då.

Kan man skratta tillsammans och bygger på det positiva - då skapar detta ett speciellt  band som tenderar att bli bestånde.

 
 

SÄTT GRÄNSER! Oftast underlättar det om man kan prata med barnet om vilka gränser man ska ha och varför – och vad som sker om barnet inte rättar sig efter vad man bestämt.  Gränser skapar trygghet. Ett barn utan normala gränser blir ett osäkert barn.

 

VAR EN BRA FÖREBILD! Tänk på att ditt barn  påverkas av ditt sätt att vara, av dina åsikter och din attityd.

 

UPPOFFRA DIG INTE och säg aldrig till ditt barn ” Efter allt jag gjort för dig så….”  för sanningen är att inget barn förväntar sig att du ska utplåna dig själv för att vara hen till lags. Tänk på dig själv också och få egen påfyllning av vuxna människor.

 

 

BEHANDLA INTE SYSKON LIKA!   Syskon är två olika individer och har olika behov.  Se deras individuella  personligheter och  ta  häntyn till  detta i ditt umgänge med dem.

 

BE OM URSÄKT!   Ibland flippar vi föräldrar ut totalt och säger sådant som vi bittert ångrar. Det är då vi ska be om ursäkt.  Vi kräver ständigt att våra barn ska be om ursäkt för ditten och datten och vi ska alltså inte vara sämre själva.  Barn förstår mer än du tror

 

LJUG INTE!   I svåra situationer är det bäst att alltid vara sann och ärlig gentemot barnen.  Man måste ta hänsyn till deras ålder och deras mognad och välja en nivå  för information som passar dem.

JÄMFÖR INTE! Jämför  inte syskon med varann och jämför inte andra barn med ditt för alla är lika individer med olika förutsättningar, olika behov och olika mognad.

 

 

Vad tycker ni är viktigt i föräldrarollen ???

 

Kram & kärlek

 
 
 
 
 
1 ""anonym"":

skriven

Precis. Hoppet är det sista som lämnar människan, men tillslut finns det inte längre något val att lämna sina föräldrar, för man får välja mellan sina föräldrar som gjort än illa eller sig själv till att må bättre. Jag kommer välja bort mina föräldrar, för nu vet jag efter alla år att dom inte kommer förändras,och jag väljer mig själv i detta läget.

Jag undrar om jag får positiva nyheter gällande deras beslut om att hjälpa mig med flytt?
Min nästa partner är det någon jag kommer möta inom en snar tid, eller känns det som att det ligger långt framöver?

Kram och ha en fin lördag.

2 Anonym:

skriven

God morgon,
nu har jag kopierat din text..det gör jag alltid så fort det handlar om barn och föräldraskap..jag tycker personligen att man ska ge sitt barn väldigt mycket kärlek speciellt under de första två åren..man kan aldrig ge för mycket kärlek.. hoppas jag har rätt..
Tror du fina ES att min son växer upp och blir en trygg, kärleksfull och harmonisk fin man eller kommer han att ärva sin fars märkliga personlighet?
Kram

Svar: Visst har du rätt...absolut....och inte kan jag se att din son får sin pappas märkligheter... jag ser honom som en stark och positiv man.. kram :)
Esmaralda

3 Lins:

skriven

Hej E! Ser du om det är han med stort H du sett i mina seanser som jag träffar nu? Kram

4 Anonym L F:

skriven

Hej Es. Ibland kan jag känna mig intresserad av en kille jag träffar... å andra gånger finns inte alls detta intresse. Hur kan det svajja så mycnet från gång till gång...? :/
Kram

Svar: Budskapet är att det inte är rätt kille för dig att bli alltför seriös med... kram :)
Esmaralda

5 Fundersam :

skriven

Hej

Är killen jag träffat min Solumate???
Är han seriös?
Kram

6 Agnes:

skriven

TACK, snälla ni för ert stöd!

Försökte få tag på MIN chef (är ju en form av "inhyrd" personal), men trots info om att kontakta mig under gårdagen, o jag i min tur, försökte få tag på honom, så blir detta hängandes i luften under helgen.

Tycker det är svagt av min chef, att inte ens kunna skicka ett mess om att info gått fram, men att han återkommer längre fram i detta ärende.
Kanske chefen fastnat med nävarna i något?

Jag anser nu, att jag helt sonika går vidare.
Kommer att kräva en omplacering, skit samma vart.
För detta var liksom den där droppen som fick hinken att svämma över.
Har aldrig tidigare varit på ett ställe, där intriger o skitsnack fått vara ledstjärna. Där en chef haft inställningen att låta anställda ta tag i problem, då chefen ansett att de anställda är vuxna människor...och där ett flertal anställda sett sig vara chef över varandra....snacka om en skuta som liksom konstant är på G att kantra...

Tänker nu skita i det här under helgen...för att på måndag ta kontakt med facket, sedan chefen...
Tolererar inte att bli överkörd på det här viset...är så lågt så det finns knappt ett namn på det...mer än skamligt agerande....mycket!

Och som den sketna optimist jag nu ändå är, så inbillar jag mig, att allt har en mening...
Och de ska akta sig för att snacka bakom min rygg...för då kan det hända, att jag talar om för dem, vad JAG tycker om det ställe där jag nu varit ett tag...

Hur fan tänkte de?
Att överhuvudtaget göra en sådan här sak?
Gå bakom ryggen på en person på det här viset...nepp, de har förbrukat mitt förtroendekapital totalt, nu, med detta....

Ha det bäst, alla, och en stor KRAM, till er alla!


Svar: Ja, allt har faktiskt en mening... och det känns bra att du söker dig vidare... och jag tror inte de tänker särskilt mycket.. alla har tyvärr inte den förmågan..... och ibland märks det extra tydligt.... ha det gott i helgen i alla fall & stor kram :)
Esmaralda

7 Emmi :

skriven

Tack så mycket för ditt svar igår, det är så underbart att kunna ha turen att få fråga dig om diverse :)

Jag har börjat kolla upp med studier utomlands och det verkar vara fullt möjligt. Ska bara ta tag i lite räkningar och försöka minska ner på alla fasta utgifter först så inte ekonomin sätter käppar i hjulet. Vill ju kunna leva också om jag bestämmer mig för att åka iväg.

En liten fråga som inte gäller utan min syster. Nu när det som är slut mellan hennes man så har hon svårt att tänka sig att hitta en ny men nog finns det väl en rätta i kärlek för henne också eller? Ser du något kring det hela? Något jag kan muntra upp henne med?

Tack på förhand och ha en fin dag :)

Svar: En dag möter hon en ny kärlek.. en som passar henne så mycket bättre men nu är det en tid när hon ska satsa bara på sig själv.. och lycka till resan.. som säkert blir av framöver... kram :)
Esmaralda

8 55:

skriven

Mina barn är vuxna nu men jag tänker ofta på hur jag var. De är mitt allt. Kommer min yngsta son studera i vuxen ålder med familj. Kommer han ta tag i det

Svar: Ja, en dag tar han verkligen tag i det.. kram :)
Esmaralda

9 Jossan :

skriven

Gud jag är så nervös!! Jag måste klara tentan.. Är så rädd att jah inte kommer göra det!

Drömmer bara mardrömmar om det...

Håll tummarna

Kram

Svar: Alla tummar hålls !!! Försök ha is i magen och andas lugnt !! och så stor turkram på dej !!
Esmaralda

10 Ingela:

skriven

Intressant läsning! Att välja sina strider och att ha roligt tillsammans, skratta och mysa, det tycker jag är viktigt. Jag har varit ganska bestämd och konsekvent när ungarna växte upp, nu har det släppt lite...;) Tror de har en stadig grund, nu har mitt kontrollbehov också släppt vilket gör att jag tar lite lättare på saker, det gör att vi har ett rätt avslappnat förhållande till varandra. Ibland tänker jag att jag är för slapp, att jag skulle ställa mer krav, men så är de ju så gulliga och omtänksamma, så va sjutton, nåt måste ha blivit rätt på vägen...:)
Idag ska dottern och jag på stan och kolla inredning, ngt vi båda tycker är jätteskoj. Vi ska göra om hennes rum och jag som inte gillar att spackla och måla måste ju nu som enda vuxen i familjen fixa detta, ser inte fram emot det. Vill bara göra det roliga, alltså inredningen!

Går lite i väntans tider, vill verkligen träffa någon nu. Kan du Es se ngn detalj om honom, utseende eller jobb eller var vi kan tänkas mötas??
Känns som att det börjar bli dags nu...:)

Ha en fin helg alla!
Kram Ingela

Svar: Rummet kommer bli fint.. och du klarar spackling o målning galant... jag tror inte han är så långt bort men förväxla honom inte med någon annan... i din iver... kram :)
Esmaralda

11 Anki:

skriven

Hej Es!
Du har fått med de viktigaste !
Att se barnen och vara bra förebilder
är jätteviktigt tycker jag Samt lära
ut empati .
Om man kan ha någon form av djur i familjen
får man empatin och kärleken till andra
"nästan gratis "

Kram Anki

12 BlåHimmel:

skriven

Kommer jag se henne i kyrkan imorgon?

Svar: Ja chansen är god.. kram :)
Esmaralda

13 Anonym:

skriven

Hej!
Vad konstigt att detta ämne kom upp just idag. Drömde nämligen inatt om att jag hade fått ett barn till och satt och ammade och det jag vet att jag tänkte idrömmen var att vilken tur att denna bebis fick mig till mamma för det är jag bra på att vara;) Jag planerar inga flera barn och tror aldrig någonsin att det blir flera men det var en härlig känsla.
Jag har alltid varit mina barn nära och försöker att alltid finnas till hands efter deras behov. Jag väljer mina strider och dessbättre blir det inte så ofta. Min elvaåring sa för ett tag sedan att det är sällan mamma blir arg. Och så är det nog, så länge vi pratar och lyssnar på varann är det ju sällan man behöver bli arg. Min man och jag har väl dock inte samma sätt att förhålla oss men jag kan ju inte ändra det beteendet. Han tycker jag curlar barnen. Jag kontrar med att säga att curlingföräldrar är sådana som gör allt åt sina barn, jag gör allt för mina barn. Att de ska ha så bra förutsättningar som möjligt för att bli självständiga och trygga individer;)
Och den där drömmen om en bebis till blir väl inte sann va??

Kram💞

Svar: Jag ser faktiskt inget nytt barn kring dig.. men jag kan ha fel.. kram :)
Esmaralda

14 Anonym:

skriven

Godmorgon, usch jag fick ångest direkt när jag läste. Jag är nog för öppen mot mina barn. Ser du om jag hittar något jobb om jag nu säljer min verksamhet ?
Kram

15 W:

skriven

Ja du, föräldrar finns i alla varianter och mina tillhörde de sämre.

En pappa som aldrig någonsin fanns närvarande mentalt utan var fullt upptagen med sig själv. Ett stort ego som aldrig kunde säga förlåt eller att han hade fel. Allt var alltid på hans villkor. Han hörde mig inte ens när jag talade till honom. Jag kunde få stryk av en äldre pojke utan att han noterade det, trots att vi var i samma rum.

En mamma som konstant ägnade sig åt psykist mobbing genom att alltid påtala hur ful och dum jag var. Jag var den absolut fulaste i hela stan medan hon givetvis var den vackraste. Ju äldre jag blev ju fulare och dummare var jag i hennes värld. Man kunde helt inte vara så ful som mig.

Eftersom jag dessutom var den mest korkade av alla så fick jag aldrig hjälp med läxorna. Det var ju ingen idé att ens försöka lära mig något så dum som jag var.

När jag lärde mig cykla, simma, åka skridskor och skidor var det inte mina föräldrar utan kompisar. Jag var väl för dum och ful för att de ens skulle försöka...

Mitt rum hade jag bara tillgång på deras villkor eftersom mitt rum användes till deras hobby. Jag var alltid bortprioriterad. Dessutom ensambarn och ingen att vända mig till. Vid ett tillfälle kom jag hemspringande med andan i halsen efter att ha blivit jagad av en pedofil som undrade över mina trosor. Jag var skräckslagen men föräldrarna sa, "det är inte så farligt" och därmed punkt.

Jag gjorde aldrig några läxor för det var ju ingen idé eftersom jag var så korkad. Jag lämnade gymnasiet med usla betyg, vilket bara bekräftade att jag var den mest blåsta i staden.

Livet blev destruktivt i osunda förhållanden, förstås.

Någonstans på vägen bestämde jag mig för att starta om med skolan och bli den jag faktiskt visste att jag var, innerst inne.

Jag gick ut vuxenskolan med toppbetyg, sökte en endaste utbildning på universitetet och kom in. Föräldrarna gratulerade inte utan var knäpptysta och fråga aldrig hur det gick för mig.

Jag vet, det gick strålande, tog examen! Jag är definitivt på rätt plats i mitt yrkesliv

Sålunda, jag är ingen loser men föräldrarna däremot är det. De hade en enda chans till att ta hand om ett barn och sumpade den. Det är var jag kallar losers!!

Tack Es, för att jag fick möjligheten att spy galla i din blogg.

Puss och kram

Svar: Det är sannerligen gott gry i dig . Och där fick dina omogna föräldrar så de teg... att du skulle vara dum?? Det var det löjligaste jag hört !! Men det man hör tillräckligt ofta som barn lär man sig tro på.... somliga människor skulle inte tillåtas ha barn.. kram :)
Esmaralda

16 Anonym:

skriven

Hej!
Haha, just nu känns det skönt att du inte ser något nytt barn för min del. Nog för jag är en bra mamma och älskar mina barn över allt annat så är jag ju en mindre bra hustru som tappat känslorna för sin man så det känns ju som en omöjlighet och framförallt oansvarigt att skaffa flera barn;)
❤️

17 Helena Ir:

skriven

Det är inte alltid lätt att vara förälder,eftersom
man själv är en människa med fel och brister.
Arv från den egna barndomen kan också påverka
ditt föräldraskap.
Själv har jag försökt att ge mina barn det jag
själv saknade. Jag tycker det är viktigt att barn
känner sig älskade,med regler.
Att man tar sig tid att lyssna på barnen och en viktig sak,att man inte förlöjligar sitt barn!

Idag en annorlunda dag för mig..lite pirrigt..
troligtvis ett nytt steg på min trappa :)

Kram och allt gott :)

Svar: En härlig dag idag !! Stor kram :)
Esmaralda

18 Anonym:

skriven

Hej!
Haha, just nu känns det skönt att du inte ser något nytt barn för min del. Nog för jag är en bra mamma och älskar mina barn över allt annat så är jag ju en mindre bra hustru som tappat känslorna för sin man så det känns ju som en omöjlighet och framförallt oansvarigt att skaffa flera barn;)
❤️

19 Anonym:

skriven

Kommer a.q skriva eller kontakta mig snart och kommer vi träffas igen????

Ha en fin lördag<3
Kram

20 Maleficent:

skriven

Kan du se något kännetecken på denna kvinna som jag ska möta?

21 Jag är ibland :

skriven

Kommer mötet med min nästa partner bli inom snar tid, eller ser det att dröja väldigt länge? Och hur kommer denna person vara mot mig? Kommer han stanna hos mig trots att det går upp och ner ibland? Jag vet att jag är väldigt bra person till andra, men ibland är jag också helt oresonlig och inne i mig själv ibland, men jag vill ha en man som står vid min sida extra hårt i sådana stunder... Kommer det bli så?

Kram

22 Jennifer:

skriven

Hej. Så sant och så självklart - ändå är det det svåraste jag någonsin gjort, att bli förälder.

Får man ogilla sin bror? Eller rättare sagt ogillar jag min brors beteende och attityd. Karln är 40 år och ser sig själv som ett offer, han är missnöjd med sitt liv och skyller det på sin barndom o vår pappa. Likaså att han har dålig ekonomi och vantrivs på jobbet. Kommer han någonsin att mogna och förändras?

Svar: Klart man får ogilla sin bror !!! Och somliga mognar sent... andra begriper aldrig att de själva har ansvar för sitt liv... kram :)
Esmaralda

23 A:

skriven

Bra och intressant läsning med flertalet bra tänka på tips.

Jag ska göra allt för att försöka vara den bästa mamman jag kan. Det är tufft ensam och det har mina barn sett. Jag hoppas så att mitt arbete med mig själv ska få barnen att känna större balans i familjen.
Jag bär fortfarande på så myclet besvikelse mot barnens far men även den biten jobbar jag med!

Min son drömmer om en man till mig. Han har nog aldrig sett mig lycklig med en man. Han målar upp bilder om hur han vill ha det. Vi vill samma sak. Ha en familj som spenderar mycket till ihop.

Den där mannen du ser åt mig. Är han en bra familjefar. Kommer barnen att tycka om honom?
För det andra så börjar de kretsa en del män omkring mig men ingen känns intressant när jag lyssnar på magkänslan, o den litar jag på numera!

Önskar dig en skön lördag Ez!
Kramar A

Svar: Ja självklart är det en man som tar till sig hela din familj utan betänkligheter.. en man med ett stort och gott hjärta.. någon annan hade du helt enkelt inte kunnat tänka dig.. kram på er alla :)
Esmaralda

24 sus:

skriven

hej
toppen bra råd ......

lördag badminton med sonen och komis kul....
ha de bäst alla

love sus

Svar: Härligt... det är skoj att vara aktiv med sina barn.. jag saknar den tiden.. nu när de alla är vuxna.. kram :)
Esmaralda

25 L:

skriven

Bra inlägg. Tänkvärt. Att vara närvarande och känna att man har kontakt. Vara sig själv, öppen och en fast punkt för sitt eller sina barn tycker jag är viktigt. Fast det viktigaste är nog ändå att alla föräldrar gör sitt bästa efter sin förmåga. Då har man iaf försökt även om det skulle gå fel.
Har även en fråga.... Känner mig verkligen redo för ett nytt förhållande. Kommer jag få sällskap snart?
Trevli lördag
L

Svar: Ja jag hoppas inte det ska dröja länge.. det känns ju inte så.. kram :)
Esmaralda

26 Anonym:

skriven

När ska jag träffa kärleken igen? Tack!,

27 Livsturisten:

skriven

Mycket bra inlägg! ja fast dina inlägg är alltid bra... hehe. Jag som är både förälder och jobbar med barn dagligen ser ju alla möjliga vinklar ur detta. Jag är nog en typisk curlingförälder, men samtidigt inte - jag gör det nog av egen rädsla över att mista det enda barn jag har, vill liksom överösa med allt "så länge jag kan" utan att för den skull göra honom till en "mes" eller någon som "sätter sig över mig". Nej vi har båda våra gränser. Som när jag petar på honom tidig morgon o tycker att hans klocka borde ringt för väckning o iväg till jobbet... såååå rädd att han ska försova sig. (jaha OCH om det händer så gör det ju...)Såna väckningar gillar han inte så nu har han liksom markerat den gränsen för mig... liksom jag min för honom om det nya fenomenet matlåda. ;) På jobbet kan jag se föräldrar som har stora svårigheter med att leda sina barn rätt, där barnen tagit över och styr över det mesta som ska göras eller inte. Många gånger när jag sett sånt har jag tänkt "får se hur det går för barnet som ungdom sen" och en del svar har jag fått under åren - tyvärr har mina farhågor då varit rätt. En del säger att man borde ha "körkort på barn" alltså lära sig mer om barn och föräldraskap innan man blir gravid. Hmmm ja eller nej allt beror ju på och vi är bara människor i slutänden. Kramar på lördagen från ett disigt område i vårt land!

Svar: oroa dig inte.. du är en jättebra mamma... förresten så tror jag att din och min son reagerar ungefär på samma sätt och på samma ting... kram :)
Esmaralda

28 💕 Zoey 💕:

skriven

Kära Es! Jag behöver din hjälp nu! Jag vet inte vad jag ska göra och jag lider så med min syster. Som du säkert kommer ihåg från i höstas så skrev jag och frågade om några hotbrev och du skrev att du såg att de skulle sluta. När vi inte hade fått ett brev på tre månader kände man verkligen lättad och jag tänkte på vad du då sa "det kommer sluta". Så vi trodde att det hade gjort det, eftersom vi inte hade fått något brev sen i höstas ... men nu dök det upp ett till och min syster blev helt ifrån sig. Jag vet inte hur mycket hon klarar av längre. Hon mår redan dåligt och detta gör inte saken bättre. Kommer det mera brev? Dom som har skrivit dessa brev är det grannarna? Detta är ju polisanmält men kommer dom få sitt straff eller kommer dom undan med detta? Jag är så orolig för min syster och vet inte hur hon ska fixa mer! 😞 Mycket tacksam för svar! Kramar Z 💕

29 Anonym:

skriven

Hur länge tar det innan jag träffar kärleken? Tack!

30 Fjärilsvingar:

skriven

Hej Es

31 Skorpan:

skriven

Att vara sig själv o inse att man inte är perfekt...
Det brister på många punkter hos mig, men tja, dt är det jag kan "åstadkomma" just nu.

Lycka till med rummet Ingela!

Här måste det också börja göras nåt, för nu slog jag till o beställde sängen, aargh... Spännande. Stort steg för lilla mig o mitt lilla rum, det är ungefär fyllt av sängen ;) o sängen blir förhoppningsvis fylld av... Men när, snart? Behöver en vitrin, smalare o högre så blir det lite mer utrymme i rummet. Får se om jag hittar något som jag kunde slarvmåla vitt :).

Brunschen idag fyllde allas magar som var på plats. Märkligt hur en persons frånvaro gör allt lättare?

Önskar dig lycka till med packandet Es! Själv ska jag iväg till okänd adress..

Kram Skorpan

Svar: Sängen kommer bli bra.. tack för din hälsning och inte har jag packat inte... shit.. måste ske nu innan Mellon.. kram :)
Esmaralda

32 Fjärilsvingar:

skriven

Hej Es!
Oj nu gick det iväg utan att man hann skriva klart.
Håller med om ovan nämnda. Så fint du har det hemma Es! Resetapeten är supercool! Gäststugans inredning som du visade för ett tag sen, den gillar jag mycket! Skickade en liten grej till han o fick en liten grej tillbax. Vet inte om det var dumt?
Kommer han höra av sig till mig nu?? Ha en fin lördag o hoppas det inte regnar på MG!
Kram

Svar: Jo det finns god chans att han hör av sig.. just nu sitter MG rätt upp och ner på rumpan i soffan.. utsträckt i hela sin längd... .. lutad mot ryggstödet och snarkar så det viner... kram :)
Esmaralda

33 Anonym:

skriven

Var och när ska jag träffa kärleken? Tack?,

34 Nyfikna jag!:

skriven

Du har tidigare sagt att jag kommer att ha sex med en kvinna, men ser det ut att hända snart, i år kanske?

35 Oxelina:

skriven

Där dom kom dom...orden som är så viktiga och allt var så bra skrivet. Själv känner jag mig som en urusel förälder för tillfället, jag räcker inte till för mina barn. Har en dotter med svår enurologiskt sjukdom med mycket symptom/svårigheter samtidigt ett yngre barn som är precis är i högstadieåldern med allt vad det innebär. Nå ändå bra text igen käre du, bara bita ihopa och orka fortsätta att se framåt och hjälpa sina barn på bästa sätt.

Idag ser jag i alla fram emot middag hos mina föräldrar, skall bli nice :)

Svar: Du är ingen dålig förälder.. bara lite trött ibland och det får man vara !! Ha en härlig middag.. kram :)
Esmaralda

36 Kawthar :

skriven

Hej jag undrar om jag har träffat den rätta eller ska jag träffa han snart? Vad kan du se om han? Jag ska byta gymnasiet snart är det rätt val? Tack och ha en bra dag
Jag heter Kawthar 1997-08.17

37 Marie:

skriven

Hej Es!
Hur ser det ut på kärleksfronten? Möter jag nån ny?
Hur gör jag med tanten på jobbet?
Hoppas på svar :-)

38 Anonym:

skriven

Hej jag undrar om jag har träffat den rätta eller ska jag träffa han snart? Vad kan du se om han? Jag ska byta gymnasiet snart är det rätt val? Vad kan du se bra för mig som händer snälla hoppas du svarar mig
Tack och ha en bra dag

39 Anonym:

skriven

Kommer denna killen som skrev till mig ha någon "betydelse" i mitt liv? Jag tror inte det, mer än bara lite grann nu i början :) Men vill väl inte avvisa honom på något vis bara för mina principer eller att han är yngre. :) Kanske en ny vänskap?

Kram

40 Am:

skriven

Jag hade turen att ha ett par toppenföräldrar som varken curlade eller var för stränga. Vettiga helt enkelt. Jag är så tacksam för att de gjorde mig till den jag är idag.

Esmaralda, jag är helt och hållet redo för en ny kärlek. Visst kommer hon snart in i mitt liv? Eller har hon annat för sig just nu?

Svar: Hon kommer... kanske är hon inte riktigt redo än men så snart hon är det.. då möts ni.. för visst är du klar för kärleken.. kram :)
Esmaralda

41 Jossan:

skriven

Nu var tentan skriven! Det känns faktiskt som jag har klarat den. Men sen vet man inte med de lärarna. Min skola är inte den bästa!
Kom precis på varför började jag inte skriva en dagbok om min viktresa? Lätt att vara efterklok när vågen står på -10 kg..
Ikväll åker min kärlek iväg :( och jag ska städa och fortsätta plugga!

Blir det någon resa med min kärlek i sommar?

Kram

42 ❤️❤️❤️:

skriven

Kära Es!
Ser du hur min kommande romans ser ut? Tacksam för svar! Kram

43 Carolina:

skriven

Kommer vi få huset?

44 kawthar:

skriven

Hej
JAg undrar bara om jag har träffat den rätta? hur är han? är den som jag tänker på den rätta? jag har så ångest över allt alla som kommer sviker mig så hårt.

Sedan tänker jag om hur det kommer att gå i skolan? kommer jag att trivas bättre efter jag byter skola efter sommaren
tack

Svar: ja du kommer att trivas bättre och i relationer ska du inte ha för bråttom.. ta mer tid på dig och känn in.. kram :)
Esmaralda

45 Sofia:

skriven

Du står så fint om mina framtida barn i min seans<3 att de har ett spciellt ljus omkring sig & att en av de, en flicka kommer komma långt i sitt yrke & bli något stort utomlands, med stor position, troligen America.spännande.. & massa resor till olika länder:)

Es:Undrar om du ser mig som ung eller äldre förälder när jag får barn? för min soulmate han vill dröja tydligen!
kram

Svar: Nja.. jag tror inte han kommer dröja så länge.. ni närmar er varann.. och sen när ni möts går det undan... kram :)
Esmaralda

46 Jennifer H:

skriven

Du är så klok och jag förstår att du är en väldigt duktig och kompetent familjeterapeut! Men det är inte lätt att vara förälder och då är det bra att få goda råd :-)
PS Ditt nya vardagsrum är jättefräsigt!
kram Jennifer H

Svar: jag måste bara påpeka att alla föräldrar gör fel ibland.. jag också.. jag har gjort massor av fel... ett vara terapeut och yrkesmässig är en sak.. att vara mamma är en helt annan sak.... kram :)
Esmaralda

47 Sofia:

skriven

Tack underbara Esmaralda för svaret:)))
stor kram<<3


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: