I skogen är du ensam....

 

Så var det det dags igen. 

Tydligen  kan det bara få gå ett litet tag innan jag gör bort mig på nytt. 

Så här var det… jag och Mannabonne Glenn var i skogen. 

Jag är ju inte så förtjust i skogar men eftersom vi av nån anledning passerade skogen så  tänkte jag att det kunde var kul för den fyrbente. 

 Jag hade honom kopplad och tänkte att jag skulle koppla loss honom en bit in bland träden.  Och när vi gick där så kom jag att  tänka på alla mina år som rökare och hur rösten påverkats.

Den ÄR mörk och lite raspig..  och tänk hur jag förr kunde tjuta nästan så kristallen sprack.  Det kan jag  nog inte längre, tänkte jag och försökte.

  Ingen hörde ju mig i alla fall. 

 

Så jag tog i från tårna och klarade det inte. Mannabonne såg lite pinsamt berörd ut men det var allt. Så jag prövade  igen och igen. Och försökte sjunga  den där gamla Do Re Mi från sound of music  så det ekade i  skogen - och det lät rent förförligt.  

Och så försöker jag tjuta som en siren igen, vilket  lät ännu värre.

 Då  stannar  plötsligt Mannabonne tvärt & vänder sig om – och där förstår ni mina vänner..  en bit bort står en hel BUSSRESA med folk… kanske 50 meter bort…  och det var omöjligt att bara sjunka genom marken… hur gärna jag än ville !!  Tro mig, jag försökte!

I sådana stunder blockeras hjärnan och jag tog ett skutt från grusvägen in i grönskan och hamnade med fötterna i ett ler och vattenhål. Leran liksom sög sig fast .. klafs, klafs...och jag fick kämpa för att komma loss. Kallt var det också.

Och där passerade hela bussresan.. tanter och farbröder..  och glodde som om jag var nån slags sällsynt insekt..och några  gav mig hurtiga tillrop på tyska och  jag log tappert och vinkade.   Huva !!  Kontentan av detta blir  att  - tro aldrig att du är ensam !!

 

Då är det fredag igen… helgen står för dörren och det känns gott! 

På söndag är det kalas för mina två äldsta barnbarn.. de blir 13 och  10..  och ikväll blir det Tv soffan..  fast först ska jag försöka tillaga den där goda ankan som vännerna i Göteborg bjöd på förra helgen… jag måste ju testa för mig själv innan jag vågar bjuda folk på härligheten... och så kommer en kompis på fredaxfika...

Ha en riktigt go start på helgen nu

Kram & kärlek

1 Anna:

skriven

Haha...ja hur det kan gå :D Bussfolket fick ju sig något minnesvärt iaf ;) Ha en mysig fredag! Kram :)

Svar: ja den skogsturen lär de väl aldrig glömma... kram :)
Esmaralda

2 Anonym:

skriven

Hej Esmaralda! Blir det någon flytt i år??

kram

3 sus:

skriven

hej
skönt när folk är sig själva då behöver man inte bli överraskad.....

jag är så ledsen idag känner mig helt ihålig och tom...
vad kommer?
love sus

Svar: Samla ihop dig och lev en dröm.. det underlättar och startar en positiv kedja.. kram :)
Esmaralda

4 Anonym:

skriven

När ska han höra av sig till mig?

5 Anonym:

skriven

När ska jag fà träffa homom?

6 Lena:

skriven

Roligt!! Oj vilket gapskratt man fick!
Kunde verkligen se hela situationen framför mig.
En munter och bra start på min lediga helg.

Svar: Ja, nu skrattar jag själv också men det gjorde jag inte DÅ... :) kram :)
Esmaralda

7 mini:

skriven

hej!
undrar hur det kommer gå med jobb? kommer jag få nåt jobb efter slutat skolan?

8 Anonym:

skriven

När ska jag fà träffa homom?

9 Mareli:

skriven

Hej!
Ser det ut att gå bra om jag reser runt till dessa ställen? Inga varningar?
Kram

10 Maria:

skriven

Mer bekymmer, det slutar inte och jag blir så ledsen.
Känner heller inte att jag får någon som helst uppbackning av någon av människorna jag bor med.
Vad kan du se Es,blir det bättre för mig och mina barn om jag lämnar min partner nu? Eller ska jag vänta.
Jag är ju gravid nu också.....

Svar: Hitta en professionell människa att prata med.. kanske en kurator som du kan få via din vårdcentral.. du behöver få prata av dig och du behöver konkreta råd.. kram :)
Esmaralda

11 Susanne Amalia:

skriven

Hahahahahaha.... härligt med röstträning... jag har tränat på att affirmera.. och det gjorde jag högt på min egen tomt... kramade för säkerhets skull ett träd också.. trodde inte att de enda granne var hemma.. men vad man kan bedra sig... hmmmmm... affirmation är ju bra att kunna men mina grannar förstod nog inte ett enda dugg om vad jag gick och mumlade om... lät nog så här.. jag skulle vilja att ... nej nej .. så ska det ju inte vara.. jag tackar universum för att det kommer en spekulant och köper mitt hus.. nej nej.. jag tackar universum för att det bor en underbar familj i huset...att de mår bra och att huset blir så fint omskött... ja det där med att få det rätt är ju inte lätt i bland.. men när jag hade gått runt min tomt, kramat lite på träden och mumlat högt tittar jag upp och ser att några människor står och tillta på mig från andra sidan av staketet. jag vinkade lite käckt åt dem... och log lite.. men de bara gick vidare och skakade på huvudet.. och jag kan förstå.... Dessa Stockholmare... de är ju inte som vi .. tror jag att de tänkte... jag undrar om jag har lyckats beröra universum så att det kommer någon och köper mitt hus och jag kan flytta? Har hittat min bostad och vill gärna flytta dit..

Svar: Ja, så kan det gå :))) Och jag tror affirmationerna hjälper... kram :)
Esmaralda

12 Anna:

skriven

Detta inlägg gav mig ett gott skratt! Förstå vad pinsamt.... :)

Kan du se när jag får chansen att prata med J.B? Han känns så avlägsen, har knappt passerat honom i veckan. Börjar fundera ifall det funkar om man visar sitt intresse via sociala medier...

Hur ska jag egentligen bära mig åt? Vill såklart få kontakt med honom, min till tänkta kärlek.
Kram, hoppas din kväll blir trevlig!

13 Anonym:

skriven

Ser du om han släpper sin feghet snart och vågar satsa på oss? Es visst är han mannen för mej?

14 Anonym:

skriven

Jag affirmerar han till mej nu. Kommer det att hjälpa Es? Visst kommer han vara redo för mej när han löst sitt där hemma?

15 klara:

skriven

Kommer jag att resa nåt i sommar?Kram

Svar: ja, det ser ut som om det blir en resa.. kram :)
Esmaralda

16 Fjärilen:

skriven

Hahahahahah es! Jag skrattar så mycket att tårarna sprutar !!!!

Svar: Skrattar bäst som skrattar sist... bara vänta tills du själv tjuter arior utan att veta om alla öron som lyssnar... fast.. du är nog inte riktigt lika tokig som jag.. bara nästan :) kram :)
Esmaralda

17 sus:

skriven

hej
lev en dröm??? har inte en susning vad det skulle kunna vara? får fnula lite på den, har aldrig direkt haft några....
har liksom kört fast och vill bara en sak....

love sus

18 Nettan:

skriven

Hahaha, jag skrattar så tårarna rinner!

Svar: Jojo tack.. det passar o skratta när nån annan gör bort sig :) kram :)
Esmaralda

19 Linnean:

skriven

Ha ha ha ha...det där älskade jag! Har gapskrattat! Så skönt att det finns andra människor som kan göra knäppa saker. Trodde det var bara jag som ställde till idiotier. Men tyskarna trodde säkert det var någon svensk fredagsritual. Hallå...de köper ju tom älgbajs så lite skånskt joddlande var nog riktigt exotiskt för dem.
Kan se dig klafsa i leran...Ha ha ha ha ha!!

Apropå det där om dröm i förra inlägget. Drömde något mysko om att mannen jag har lite kutter i hjärtat för låg och snarkade högt i ett rum och jag satt i ett annat rum och trädde upp mina strumpbyxor på...armarna! Och benen var flera meter långa och jag trädde och trädde. Så såg jag en massa grönska åxå. Mycket knäppt!

Må ankan smaka fågel och helgen bli skimrande...ev av snökristaller åxå! Kramar...

/Linnean

Svar: Ja, tur vi är fler som ägnar oss åt tokerier ibland :) Din dröm säger något om att du kommer att trixa och försöka i kärlek.. medan motparten vilar på sina lagrar.. kram :)
Esmaralda

20 Fredag:

skriven

Vad har min framtida kärlek för yrke när vi möts?
kram:)

21 Livsturisten:

skriven

Härligt att få sitta här och skratta för sig själv... Du bjuder då på dig själv! först "göra bort sig" i skogen inför bussgänget och sen också berätta om det här på nätet. Du är rolig du! Ha en fin fredagkväll! Kramar!

22 Anonym:

skriven

Du är bara för underbar😄 Vilken syn😳 Kan du se om min dotters termobyxor kommer tillbaka? Någon har tagit fel i skolan. Eller ska vi köpa ett par nya? Kram

23 CeCe:

skriven

Försökte skriva hela 3 gånger innan idag, men mobilen vägrade låta mig skriva färdigt, antagligen min dåliga mottagning på jobbet.

Minns drömmar gör jag i perioder på några nätter i sträck i månaden.
En dröm som varit återkommande genom livet har varit jagad drömmen, har blivit jagad av allt från ninjor, bin laden och senaste gången självaste ryssland!
Men dessa drömmar hoppas jag kommer avta nu när jag har utvecklas och slutar "springa ifrån" saker i vakna livet.
När jag var liten drömde jag även återkommande om jättar på skolgården!
Men senaste drömmarna jag minns var att jag hoppade på ett tåg med en kollega, som visade vara sig ett långfärdståg, och vi stog och kramades och hoppades vi inte skulle bli upptäckta.
Och sen natten efter drömde jag om att var på resa nånstans och blev av med ryggsäck, samma kollega var även där. Jag har en känsla att de betyder att jag ska våga ta intiativ att ta mig ur tryggheten in i det okända, vad kollegan gjorde i drömmarna vet jag inte!

Måste bara fråga, ser du vad det finns för chanser att min lilla önskning uppfylls?

24 Carolina:

skriven

Själv älskar jag skogen och vill bo längst in långt borta från vägen mm inte min grej att bo vid vägen att höra bilar dygnet runt ska snart lägga mina små men nu ska vi ha myskväll ❤️ Kommer jag få underbar sommar i år med mycket kärlek.nästa vecka blir mötet av det stödfamilj kommer det ske fort sen att hitta en bra stödfamilj hur kommer dem att vara hur kommer dem att bo vill att mina små ska ha en bra stödfamilj. Trevlig helg på dig.

25 Helena Ir:

skriven

Men du Esmaralda..se det som att du faktiskt vågade..
släppa loss så där :)
Fast ärligt..jag hade velat stått vid bussen :)
Hellre det där än att bli kallad för tråkig :)

Själv blir jag kallad för knasig av både barn
och barnbarn..lite knasigheter och fantasi
förgyller faktiskt livet..tycker jag :)

Smaklig måltid :)
Kramar :)

26 Yvonne (gammal kund):

skriven

Ja det var verkligen en höjdare!!!

Och det skulle lika bra kunnat vara jag!

Härligt med röstträning ;)))))

Kram. Yvonne

27 anki:

skriven

Hahaha ååh vilken befrielse att få skratta Es !
Inte åt dig utan med dig ! Du är modig du inte skulle jag våga gasta eller sjunga arier i skogen här inte

Jag var på ett bedrövligt humör riktigt deppig...men du gjorde min kväll Esmaralda !
Kram Anki

28 månskenet:

skriven

:) fniss, här får man skratterapi såhär på fredagskvällen!!! ...och alldeles gratis dessutom, Kul! Kanske busslasten trodde det var ngt slags hundinkallningsspråk, vem vet?!
Ha det gott!

29 J:

skriven

Imorgon ska jag på fest i en annan stad, blir det lyckat och kommer han va där ?
Kram nyfiken

30 Pia:

skriven

Äsch, tyskarna ser dig nog som något exotiskt underhållande som de kan berätta mååånga gånger när de kommer hem igen :)

Kram :)

31 Anonym:

skriven

Hej

jag undrar varför mamma svar inte på min smsar

32 Linda:

skriven

Hej finns det någon chans att det blir P och jag ?

33 Klara:

skriven

Tack Es för svaret
kram:)

34 Oxelina:

skriven

Jag gjorde något liknande men det var mitt ute i ingenmansland och många mil till närmaste hus, det var skog och åter skog och lite myrar...så blev jag dö pinknödig, stanna bilen o ut i skogen och sitter där nedhukad med byxorna nere och sedan när jag precis är klar så hör jag något, och där fanns en ung snygg tonårskille. Själv var jag också ung då, det var så pinsamt.
När det gäller drömmar:) o ja vad jag drömmer om nätterna, min familj är less att höra mina historier d.v.s less att höra mina drömmar som jag gärna berättar till dem vid frukostbordet. Den ena drömmen är oftast galnare och tokigare än den andre, oftast är det tre drömmar jag kommer ihåg från natten. Det skumma är att det är så oerhört detaljrika drömmar som jag kommer ihåg, så jag måste alltid berätta korta versioner av dem. Jag brukar ofta också drömma när väckarklockan ringer, då brukar jag stänga den och sedan drömma klart, det går oftast bra att göra så, knäpp är jag när det gäller mina drömmar och mitt drömmande...men jag jan inget göra åt det.

35 A.L:

skriven

Första gången jag såg Jonas gav han mig en stark positiv känsla inombords och jag drogs starkt till honom. Det var Speciellt, vi är helt okända för med varandra... Är det ens möjligt att känna såhär mycket kärlek för någon utan att känna varandra?
Börjar nästan fundera ifall han är en soulmate, men svårt att tro det eftersom jag är ung och dem möter man väl senare i livet...
Kram :)

36 Anonym:

skriven

Hihi helt underbart. Och vet du, du gjorde nog den tyska bussresan bra mycket roligare. :-) när du tänker på det här om ett tag så kommer du säkert att sitta fnittrandes och tänka m.g:S min när du sjöng arior med tysk publik. Tänk vad tråkigt det skulle vara utan alla dessa händelser, om man aldrig gjorde något eller upplevde något utanför ramarna. Jag gör sånt här mer eller mindre för jämnan. Höjden var nog igår när jag lekte smurf på läktaren i ridhuset med min väns dotter och trodde att ingen såg mig...de gjorde de upptäckte jag efter en stund när hela föräldragruppen vek sig i skrattattacker. Det var bara att buga och tacka för applåderna :-) Är m rätt för mig eller gör jag bara bort mig? Kram

37 sense:

skriven

Ja du, det finns ju folk som kallas för skogstokiga!

38 Susan :

skriven

Hi hi👍

39 Nettan:

skriven

Jajamensan, perfekt ;)

40 Smulan:

skriven

Ååå du är så underbar! ;D


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: