Ta hand om dig...

Ta hand om dig själv och var snäll mot dig -  det är en av de viktigaste kallelserna du har i ditt jordeliv.

Är du singel och saknar någon – fixera dig inte vid detta. Tänk istället på så mycket bättre partner du blir en dag när du  kan se och tillgodose dina egna behov.

Det kan till och med vara så att universum väntar med att sammanföra dig och din kärlek – tills du lärt dig den yttersta kärlekens konst.  Att ta hand om dig !

Du måste inte ÄLSKA dig själv, det låter så pretentiöst.

Men du måste lära dig att  fixa ditt liv på bästa sätt.

 

 

Vi har tre medfödda motivationssystem:

 

• Utforskandesystemet. Väcker vår nyfikenhet på världen, lust att prestera och nå mål. Belöningshormonet dopamin aktiveras.

• Hotsystemet. Hur vi hanterar fara. Ger de snabbaste reaktionerna av alla – kamp, flykt eller bli som förstenad. Påslag av stresshormonet kortisol.

• Trygghetssystemet. Gör oss lugna och inriktade på att ta hand om oss själva och våra medmänniskor. ”Lugn och ro”-hormonet oxytocin utsöndras.

 

 

I ett led att lära känna dig själv ska du  ringa in vilket av systemen du har för mycket och för lite åt. Därefter: åtgärd !!

 

 

Har du för lite av utforskandesystemet… då går du en kurs, en utbildning, en fortbildning, åker till en ranch i Australien och vallar får,  gör en weekendresa till Paris, går ut ensam på krogen och ger dig inte förrän du hittat trevligt sällskap att slå dig i slang med… och så vidare… vad det nu kan vara som  du VILL, innerst inne..

 

 

För mycket eller för lite av hotsystemet?  Gå en  kurs i hur du hanterar ilska och stress, börja med  yoga,  bit ifrån när du blir påhoppad, träna dig i att göra sånt som du  blir stressad av, motionera dig trött…. eller vad som nu kan passa dig

 

 

Trygghetsystemet… och fattas du här.. då börjar du med att duka  fint till dig själv… låt finservisen och kristallglasen komma fram… laga en god måltid bara till dig själv, korka upp dyrvinet,  gå på SPA,  manikyr & pedikyr, möblera om, måla en tavla, passa barn heller hundar och klappa mycket på dem … och gör allt  det där för dig själv som du tror du skulle göra om du hade en älskad partner vid din sida !

 

 

Du BEHÖVER en balans mellan dessa tre system… och när du finner balansen och harmonin…  då  lever du meningsfullt.. oavsett hur livet ser ut i övrigt

 

 
 
 

Kram o kärlek  

1 Tekla:

skriven

Hej Esmaralda!

Tänkvärda ord att ta till sig. Att göra det bästa sitt liv och inte jämföra sig eller vänta på någon som ska göra sitt liv fulländat.

Jag har funderingar kring kärleken. Jag träffade samma man jag träffade då jag var singel i somras, en man som väckte mina känslor. Jag tror att han också kände ett intresse men det blev inget mer än att vi pratade den kvällen och vi tog inte varandras namn. Nu sågs vi igen men i sällskap med min nygamla partner, så då hälsade vi bara. Jag tror att han kanske också hade en kvinna på gång?

Kan du se om han kan vara en man som det skulle klicka med? Jag undrar varför han väcker något i mig. Finns ett intresse hos honom eller är han också upptagen nu?

Kramar

2 Skorpan:

skriven

Blir väl o ta itu med dom två första ;).
Åka bort, hahhaa, det är tyvärr utopi just nu.
Gå en kurs, ska jag, om jag nu inte får jobb idag?
Sen behöver jag utmana mig gällande motionerandet o gymmet, ösa på mera tyngder o ge mig ut på en löptur, som jag inte är skapt för ;)...

Såg en t-shirt härom dagen med texten "love is not about finding the perfect person, it´s about finding the right person". Herregud, så simpelt o så rätt! Men att göra det, ja det är ju en helt annan sak, eller hur?

Sover dåligt, är sängen o jag inte skapta för varandra? Eller längtar sängen min också efter en till person att fyla den med ;D? Förstår att jag sov dåligt inatt, intervjun spökar i bakhuvudet. Långt borta o kvällsjobb... Får se.

Kram o ha en bra dag, Skorpan

3 Susan:

skriven

Mitt i prick, är nog inte riktigt i balans men jobbar på det... framförallt är utforskarsyndromet alldeles för lågt😫 där har jag ngt att jobba på...

4 L:

skriven

Hej Esmaralda!
Kommer jag att kunna ta körkort ganska snart? Vad behövs för att jag ska klara det?
Kram

5 Emmiie:

skriven

Tror du min kille har någon chans att få det där jobbet han sökt och vill ha? :)

6 Lena:

skriven

Ja du E, här satte du huvudet på spiken.
Jag har sedan länge insett att jag måste bli bättre på att ta hand om mig själv. Så nu har jag börjat hos en terapeut, gjort min första regression (så häftig upplevelse) och igår var bokningsfingret framme och jag åker på en 3-dagars retreat om en månad. Alldeles ensam.....
Så nu har jag fått med både utforskande- och trygghetssystemet tror jag ;) Jag känner mig gladare och har fått mer energi :) Kanske har jag också fört min kommande kärlek lite närmare mig i och med detta....man vet aldrig...
kram

Svar: Härligt !! och mycket gott kommer på sikt ur de steg du tar nu... så rätt... kram :)
Esmaralda

7 Anonym:

skriven

Hej Esmaralda!
Är det fortfarande som det ska?
Kram

8 Anonym:

skriven

Detta inlägg behövde jag verkligen. Alltid tänkt på andra och glömt bort mig själv. Nu skall det bli ändring på det!

En liten fråga. Tänker han på mig alls eller har han gått vidare?

Kram! :)

Svar: Han tänker på dig men inte så mycket som du nog skulle önska.. kram :)
Esmaralda

9 Anonym:

skriven

Hej! Blivit förtjust i en kille på jobbet..
Tror du han är någo intresserad av mig?
Vågar inte ta kontakt..
Kramar!

10 Anonym:

skriven

Hej Esmaralda!
Bra inlägg! Jag tänkte faktiskt på det igår att jag bör bli mer nyfiken och mer motiverad att nå mål! Jag kom fram till att jag tappat utav mitt självförtroende och därför blivit mer inriktad mot förut! Nu fick jag det ännu mer bekräftat genom detta inlägg!

Saknar han mig i sitt liv?
Kram

11 Camilla:

skriven

Tack för dessa fina "system", alltid är det bra att lära sig nya saker om en själv, tack för att du får mig att förstå varför jag nu måste vara singel! Tack för din härliga blogg och för att du Es finns här! Kram!

12 N:

skriven

Hej Esmaralda!
En före detta vän och älskare som jag inte har så mycket kontakt med idag! Jag upplevde att vi kunde prata med varandra bra och vi var även ganska lika så vi förstod varandra! Jag saknar honom både som vän och även känslomässigt!
Tror du han saknar mig? Kommer vi att prata med varandra igen?
Kram

13 Ingela:

skriven

Så lustigt, och det är absolut inte första gången det händer, att det jag just funderat över är dagens bloggämne, tänkte just på detta ämne när jag nyss kokade kaffe....!
Själv tror jag att jag har alldeles för lite av nyfikenhet i mig, men samtidigt är jag rätt nöjd, har en förmåga att uppskatta det lilla och enkla, men skulle säkert må bra av lite större äventyr....
Sista semesterdagen för nu, tre veckor av regn med undantag för två dgr sol, speciellt pigg kan jag inte påstå att jag känner mig direkt...
Idag åker ungarna och jag till Sigtuna och käkar räkmacka och så strosar vi nog lite längs vattnet, som sagt, nöja sig med det lilla...;)

Ha en fin dag alla!
Kram Ingela




Svar: Låter som en jättehärlig dag... kram :)
Esmaralda

14 Makaon:

skriven

Precis vad jag har bestämt mig för, att tänka på mig själv och att försöka göra saker som jag vill göra. Det kan vara små saker som att sitta och sticka en dag eller att få läsa en bok, lite större som att göra lite resor och att försöka göra sånt som jag mår bra av. Att få gå till ett jobb efter att ha varit arbetslös är en stor glädje för mig. Trivs så bra och du sa hela tiden att det skulle lösa sig och visst blev det så. Önskar er alla en bra dag!

Svar: Bara njut.. det är din tur nu... kram :)
Esmaralda

15 sus:

skriven

hej
tänk att de där är så svårt att förstå....
vet inte vad jag gör för fel....
tycker att jag gör allt...
blir de bra tror du ?

love sus

16 Anonym:

skriven

Hej Esmaralda!
Möter jag en ny bra man efter min seperation? Blir det 1-3 år efter jag separerat? Eller ser du mig som singel i flera år?
Kram

17 Anki:

skriven

Godmorgon Es
Det med att älska sig själv är just det...det går bara inte...Det liksom går emot hela mig , det känns så egoistiskt.
Men att försöka ta hand om mig bättre , det ställer jag upp på
Sen är jag ju inte den "äventyrliga" personen..har svårt att "hitta på nåt" är rent av lat när det gäller den sociala biten
så jag får nog leva som jag gör och finna mig i mitt öde för jag har inte den gnista som fanns när jag var riktigt ung...
och ung det är jag inte längre det kunde jag konstatera hos optikern...krävs progressiva glasögon nu...
men jag unnade mig det "lilla extra" i stan...
köpte två macarons från självaste Paris i deras affär Laduree ....och dela med yngsta sonen :-)
De var underbara !

Ha en härlig Fredag och nu kommer väl ändå sommaren tillbaka :-)

Kram Anki

18 Cessa:

skriven

Hej Es o MG o God Morgon!
Hoppas ni har sovit gott!
Jag ska snart använda 1 av de 3:)
Ser du någon romantiskt date i faggorna med honom?
Kram på Er båda!😘

19 ThereseC:

skriven

Hej Es!
Jag har nog mycket stress med kortisol i blodet. Jag kan ibland känna hur adrenalinet slår på och kortisolet sprider sig i kroppen, eller jag vet inte om det är det jag känner. Men stress känns väldigt fysiskt som om det faktiskt strömmade en sur vätska genom blodbanorna.
Men Yoga? Jag blir bara yr eller börjar gråta av yoga. Dessutom är det ju stressigt att ta sig till yogapasset.
Igår däremot när solen tittade fram så satt jag i solen och öppnade mig som en blomma och tankade solenergi. Det var jätteskönt.

Jag fångade en dumpad kanin igår!
Jag hade en kanin förut som hette Krusse som också vart dumpad för ungefär tio år sedan. Han blev räddad av en kvinna som brukade rädda katter i området och sedan blev han adopterad av mig. Jag har hållit kontakt med den kvinnan då och då för att berätta hur det går för Krusse. Nu ringde hon i förrgår och undrade hur det var med honom och jag berättade att han hade gått vidare. Då berättade hon om en annan dumpad kanin som hon fått syn på och som hon var orolig för. Hon lyckades inte fånga in honom själv.
Så igår åkte jag och J-O iväg till henne för att hjälpa till att fånga in den lilla kaninen.
Det var inte det lättaste. Den skrek av skräck när jag tillslut greppade den. Stackarn att den skulle bli så rädd!
Sen fick han sitta i uteburen härutanför och acklimatisera sig och vi hade gjort ett krypin så att han kunde gömma sig. Första timmarna satt han gömd men framåt eftermiddagen kom han fram.
Han har ett cementrör som tunnel och där sitter han gärna uppepå.
Han sitter gärna och vilar så att han har utsikt över där jag befinner mig.
Jag tror att det är en han, men jag har inte kollat efter än. Jag såg honom skvätta så som hanar brukar göra (det finns honor som gör så också men det är vanligare bland hannar) och jag kände honom stinka lite extra sådär som hanar ofta gör (finns honor som luktar starkt också men det är vanligare bland hannar). Däremot håller han inte på att gnida hakan för att revirmarkera allt sådär som Willem gör.
Willem har förresten hamnat i onåd. Han har kissat i J-Os soffa, den fina soffan, i tyg, där det inte bara går att torka bort kisset. Så nu är han portad från att komma in i huset.
Willem verkar rätt glad ändå. Men han undrar varför jag ägnar uppmärksamhet åt den där nya fåniga kaninen. Dessutom har han upptäckt Flipper och Rafael. Jag har flyttat burarna så att de ser varandra bättre nu. Willem är mycket kaxig. Han flörtar ogenerat med Rafael ( som är en hona) och kaxar sig mot Flipper (som mer än gärna skulle spöa upp Willem en gång till men som för tillfället behandlar Willem som luft, demonstrativt vänder han ryggen till när Willem tykar sig).
Så på det viset är det här.
Kram ThereseC

Svar: Vilken tur för den lille dumpade kaninen att du finns !! och Willem är ju en riktig kaxe:) Kram :)
Esmaralda

20 Jessica:

skriven

Hej esmeralda!
Jag har en lite fundering på om du ser i fall de kommer bli patric och jag.
Mvh
Jessica

21 68:an:

skriven

Så kloka ord ifrån dig Es, tack för dem.. Jag har nu kommit till den punkt att jag har börjat lära mig acceptera mig själv, att jag, trots allt, duger nog som jag är.. fast svårt är det allt när man redan sen barnsben tappade bort det..
Jag är bara lite nyfiken ifall "HAN" finns i min närhet redan nu?
Stor kram och massa kärlek tillbaks till dig Es och alla andra.. :)

Svar: Jag kan inte känna av honom i din närhet ännu.. men han kommer... var lugn för det.. kram :)
Esmaralda

22 Anonym:

skriven

Hej Esmaralda!
Tror du det går hela vägen?
Är det som det ska?
Kram


Svar: Ja, det känns som om allt är ok.. kram :)
Esmaralda

23 Min livskamp:

skriven

Hotsystemet behöver förbättras här..

Fått ett återfall i min matproblematik de senaste två dagarna, och är så innerligt trött på att jag jämt hamnar här när jag blir stressad.. Verkligen mått bra med motion, umgänge och näringsrik balanserad kost innan dess.

Antar att jag inte ska vara så hård mot mig själv utan "klättra upp på hästen igen". Se det positiva med att jag till största delen mår bra och gjort stora förändringar i livet :)

Ser han med stort h ut att hitta fram trots att det blir såhär i mitt liv ibland? Jag har verkligen lärt känna mig själv och gjort stora framsteg de senaste åren. Eller hålls han tillbaka av detta? Vad tror du E?

Kramar!

Svar: Bara ta nya tag.. ibland tappar man fokus... det är inte hela världen ! Han med stort H kommer.. ni missar inte varann oavsett,,, kram :)
Esmaralda

24 EE:

skriven

Skaffat mig PT i 12 veckor. Fått kost och träningsschema :) Hoppas och tror det kommer bli toppen bra. Och att jag kommer i lite bättre form. Vi ska troligen fixa ett vettigt hemmagym i garaget med. Men först måste min mans förra jobb ge honom sin slutlön, men det verkar dröja.

Imorgon blir det ev Ikea. Beror på om syrran får sin nyckel till nya lägenheten idag eller inte.

Kram på er och mysig helg!!


Svar: Jättebra beslut du fattat !!!! Kram :)
Esmaralda

25 Anna:

skriven

Jahapp.....är väl det där utforskandet jag behöver mer av då kanske. Lever rätt stillsamt men det är samtidigt sån jag är. Fast lite mer kanske då.....fast jag vet inte riktigt vad det skulle vara. Resa mer? Ingen aning faktiskt...

Kram :)

26 Mimi:

skriven

Hej!

Blir det någon förändring till hösten ny bostad nytt jobb t.ex??

Kram

Svar: Ja, något positivt sker som du själv ta initiativ till.. kram :)
Esmaralda

27 Cecilia:

skriven

Väldigt intressant inlägg. Själv så har jag för lite av utforskandesystemet.. Men jag har ett mål som jag går haft i flera år och nu ska jag kämpa för att nå det! Och jag vet att jag kan lyckas, det gäller bara att fortsätta när jag väl kommit igång. Ser du om något kärleks relaterat dyker upp snart? Kram

28 Dinara :

skriven

Så jävla bra sagt, Ezmeralda! Klart och tydligt! Att ta hand om sig själv är något jag försöker lära mig varje dag. En fråga, ser du hur ska det gå med killen som jag träffat nyligen på nätet? Det kändes som om att han var lite besviken på mig igår. Kram!

Svar: Känns inte som om ni är riktigt förenliga.. något verkar fatta och det tror jag du själv känner.. kram :)
Esmaralda

29 Anonym:

skriven

Hej!Om man är rädd för att göra saker i trygghetssystemet, vad beror det på isf?

30 Desperat:

skriven

Hej!

Mina sparpengar är snart slut och inget jobb i sikte. Hur kommer det att bli finns det någon chans att det löser sig???

Kram

31 Mrs Green:

skriven

Hej!
Oj vad din text idag kändes som om den var skriven till mig!
Har under senaste året haft en ångest som eskalerat och som nu tack och lov är på tillbakagång.
Från att ha ätit frukt och grönsaker så fick jag mitt i allt det jobbiga för mig att jag var allergisk och att jag med stor säkerhet skulle kvävas och dö om jag åt frukt och grönsaker.
Jag inser ju att detta är feltänk men det är svårt att styra över tankarna när själen är "på vift".
Märkligt nog tänker jag inte så när det gäller godis (vilket ju är hur mycket tillsatser som helst) ;)
Min fråga till dig är om du kan se mig frisk, kunna äta frukt och grönt utan att behöva få puls på 200 och få i mig det jag faktiskt behöver för att må bra både psykiskt och fysiskt.
Hörde om en kollega som hade tålt jordgubbar och ätit massor vid ett tillfälle och blivit jättesjuk.
Detta var inte direkt bra för min oro som triggades igång igen :(
Stor kram <3

32 Liverpool:

skriven

Hej Esmaralda
Kommer jag att drabbas av någon allvarlig sjukdom?

Svar: Jag ser ingenting allvarligt runt dig.. kram :)
Esmaralda

33 Mats:

skriven

Hej Ez
kan du se nått om min kärlek ? är det Monica eller kommer det någon annan jag träffar
kram

34 Li:

skriven

Intressant inlägg. Hotsystemet går på högvarv emellanåt. Oro i kroppen, kanske för att semestern snart är slut. Men har bokat in en del roliga saker framöver. Har passat på att slöa, fixa lite hemma och läsa massor så en rätt härlig semester trots regn eller storm nästan varje dag. Semestern blev lugn som du sa. Men det konstiga är att jag skapar prestationskrav på mig själv även när det gäller att läsa etc.... Tar definitivt tid att förstå sig på sig själv men rätt intressant att fundera över och därmed även hur andra människor fungerar.

35 Skorpan:

skriven

Intervjun avklarad, vad tror du Es, är dom intresserade av mig eller är jobbet längre fram i tiden, ännu? Tycker att den gick bra :).
Regnar, mysigt att sitta i bilen då. Inte att köra dock.
Kram Skorpan

36 Otrogen? :

skriven

Säger hennes aningar & min magkänsla rätt, samt den fakta, angående att han varit otrogen/redan träffat ny? Trots att de inte ens sagt att de är helt & hållet slut än, eller ens sagt hejdå.

Kram

37 Susanne Amalia :

skriven

Var snäll mot dig och var tacksam för livet.. Det är så fantastiskt när man låter allt bara komma s det ska.. Vilken underbar känsla. Önskar alla en fantastisk dag. Nu lever jag i kärlek.. Till för mig själv och delar med glädje till andra.. Kramar till dig och kramar till alla.. Önskar att jag kan dela lite kärlek med den jag vill så småningom.. Kramizar❤️❤️

38 M:

skriven

Jättebra inlägg! Så himla sant! Skall verkligen tänka på detta framöver.

Ser du om han kommer höra av sig igen eller rinner det ut i sanden?

Kram och kärlek till dig :)

Svar: Det ser inte ut som om det blir en seriös fortsättning.. kram :)
Esmaralda

39 Anonym:

skriven

Dom har inte sagt att det är helt slut och han verkar vägra prata ut. Tror han varit otrogen och nu gett sig in i ett nytt förhållande, nu när det är över mellan hans sambo - dom har liksom inte sagt att de är över än, han har inte ens verkat kämpa heller. Stämmer det att han varit med den där tjejen och varig otrogen?

Kram

40 Sofie:

skriven

Hej!
Kommer jag få barn snart? :)

41 Jossan:

skriven

Vad har jag egentligen gjort? Är det inte menat att jag ska vara lycklig. Det känns så jäkla jobbigt med L. Jag försöker allt men just nu lägger han ingen energi på mig. Jag står mellan valet och kvalet om jag ska lämna honom eller vara kvar. Men jag vet att han är rätt och jag tycker om honom så mycket och vill leva med honom i resten av mitt liv. Jag blir så glad av honom. Jag offrade mycket för honom. jag är väl bara naiv.. Vem vill egentligen vara med mig? jag misslyckas hela tiden i alla förhållande jag har. Jag vet att jag inte kommer ge upp honom för det är han jag vill vara med. Varför får inte jag vara lycklig med den jag älskar?
Orkar inte vara ledsen mer..

42 Anonym:

skriven

Vad har jag egentligen gjort? Är det inte menat att jag ska vara lycklig. Det känns så jäkla jobbigt med L. Jag försöker allt men just nu lägger han ingen energi på mig. Jag står mellan valet och kvalet om jag ska lämna honom eller vara kvar. Men jag vet att han är rätt och jag tycker om honom så mycket och vill leva med honom i resten av mitt liv. Jag blir så glad av honom. Jag offrade mycket för honom. jag är väl bara naiv.. Vem vill egentligen vara med mig? jag misslyckas hela tiden i alla förhållande jag har. Jag vet att jag inte kommer ge upp honom för det är han jag vill vara med. Varför får inte jag vara lycklig med den jag älskar?
Orkar inte vara ledsen mer..

43 Anonym:

skriven

Alltså! Sedan jag bytte nummer för att vissa mänkiskor inte skulle få tag på mig så har ALLA kontaktuppgifter istället hamnat på massa sidor man kan söka på. Jag vill inte att alla ska veta vart jag bor, räcker att jag är rädd att gå utanför dörren! Jag har levt med psykiskt sjuka människor hela mitt liv & nu står adressen öppen för alla. Kommer de jag hört av mig till hjälpa mig? Eller vad ska jag glrq!? Får panik :( blir ledsen!

44 Kalkonen:

skriven

Kommer mitt företag att fungera som jag tänker dra igång nu i September? Blir det nån vinst och succé? Känns som att mina guider puschar på mig hela tiden för denna idén jag har. Kan det stämma?
Kram

45 Jennifer:

skriven

Jättebra skrivet! Jag borde tejpa upp texten på mitt kylskåp!

Hördu Esmaralda, jag tycker faktiskt att det skulle vara en bra idé att du samlar ihop alla tänkvärda, insiktsfulla och kloka blogginlägg du har gjort genom åren och gör en bok av dem! Jag skulle vara den första att köpa boken!

Ser du om det kan bli något mellan Ali och mig? Jag vet att han inte är den rätta, men liksom i väntan på den rätta... Han verkar så genomsnäll och visar intresse. Kram

Svar: Ja, det vore kanske idé :) Och Ali ser ut att vara en go grabb... så länge det känns ok så länge är det ok.. han är som du vet inte den rätte.. kram :)
Esmaralda

46 Jossan :

skriven

Sen pratar jag med honom och hör hans röst så vet jag att han är rätt.. Usch denna kärlek.....

47 Sophia*:

skriven

Gud, hur ska jag göra om jag inte får jobb eller ekonomi!? Har ju avbetalningar jag ska göra varje månad. Hallå, var jag dum nu som tog bort min "trygghet"? Nu känns det bara som att jag satt mig i skiten IGEN.

Kommer jag få jobb inom denna månad som kommer? Har sökt tjänster.

KRAM

Svar: Det kan vara lite trögt men ett jobb kommer.. kram :)
Esmaralda

48 HhgL:

skriven

Kram och kärlek till dig med ❤️ Ezmeralda!
Just dt handlar min fråga om, när får jag kärleken in i mitt liv igen? Blir det mitt ex eller ngn helt ny? Vill så vara tvåsam i en äkta kärleksrelation 💞 !

49 Helena Ir:

skriven

Japp,det är väl så att den viktigaste personen..
i ditt liv bör vara Du! Inte alltid man prioriterar
sig själv..tror ändå jag blivit bättre på det :)

19,Therese..jag kan inget om kaniner,men jag har
upptäckt,genom dina kommentarer,att vad kul det
är, att läsa om dessa :)Tack för att du delar med
dig! Kram

Hoppas vädret blir skapligt i helgen..nog borde
jag hitta på något..Prideparaden eller åka till
barnbarnen..hmm..

Trevlig fredag kväll,på er..:)
Kram :)

Svar: Pride eller barnbarnen... svårt att välja mellan två roliga ting :) Kram :)
Esmaralda

50 Finländskorna:

skriven

Precis, bra skrivet (igen)!
Skulle gärna tillägga en sak... Att INTE ta hand om sig själv om något är egoistiskt!
Det finns så mycket av det där med att fastna i offerrollen, att man inte har någon som gör en lycklig till exempel. För det har man visst - det är ju ens egen uppgift. Eller att vara en liten martyr som alltid tänker alla andra först.
Jodå, istället för de på riktigt egocentrerade nycken, där man inte alls tar hänsyn till sina käraste, är det ju helt bra att vara snäll. Men inte att vara martyr. Brukar alltid påminna våra egna kunder, som ofta lider av utmattning och/eller struntar i sin egen välmående och vila, om att till och med på flygresor säger man, att syremasken ska FÖRST på en själv, sedan ska man hjälpa andra - för annars går det dåligt med båda. Och det gäller överallt!
Kanske något att skriva om det också? Om du känner för det alltså. Du är bra på att få fram såna saker som är väldigt nyttiga men inte alltid bekväma.

Kärlek härifrån!! <3

Svar: Så sant...ska man kunna bistå grannarna i sätet bredvid så gäller det att man själv drar på sig syrgasmasken först.. !! Och detta ska det skrivas om !! Kärlek tillbax :)
Esmaralda

51 Agnes:

skriven

Hm...det är det enda jag gör...tar hand om mig själv...har alltid gjort, då jag helt enkelt, för att överleva, var TVUNGEN att sätta mig själv i första rummet...vilket gör, att jag är väldans självgående...och inte litar ett smack på att någon annan kan "ta hand" om mig, så som jag själv, kan...

Ändå så är jag mån om att hjälpa andra...vilket ibland blir att jag blir sedd som rena idioten...då det finns de människor, som mer än gärna låter sig bli hjälpta, men sedan själva, är ytterst upptagna med annat, när det gäller det omvända...så nu har jag börjat sålla mer med min hjälpsamhet...är helt enkelt trött på att konstant vara den som ses som "självklar"...men så poppar min förbannade, medfödda optimist upp...och så står jag där igen...förbannar mig själv, och muttrar...
Otack är världens lön, typ...

Den enda som jag verkligen håller kort,och klarar av, att hålla kort, är min syster...ända sedan jag stod med TVÅ dödsbon på halsen, och hennes kommentar när det kom till att hjälpa till med VÅR mors dödsbo, var att "Du erbjöd dig frivilligt", med att röja VÅR mors hem, o sköta bouppteckning...sedan dess så är mitt intresse för min syster minimalt...aldrig mer jag erbjuder mig att göra något för henne...var väl efter det hon sa till mig, som jag på allvar började ifrågasätta mig själv....är det så folk ser mig?
Det,att jag erbjuder mig frivilligt, och därmed är sedd som korkad...lite, skylla mig själv...

Vilket även inneburit funderingar på mitt singelliv...jag är ju självgående, och uppskattar mitt eget sällskap. Har väldigt svårt att anpassa mig till en annan människas önskemål, och brukar då "ge med mig" för att slippa ta en massa tramsiga diskussioner om ditten o datten...så VILL jag verkligen ha någon partner?

Jag vill ha sex...och massage...jag vill ha en dansant man...väldigt bra om han även har koll på hur fixa bilar...men jag är inte road av att vara särbo...inte heller bo ihop...huvva, blotta tanken på att ha en karl som liksom brer ut sig överallt.

Kort-o-gott...jag har ett fungerande liv!
Får vara nöjd med det jag har, och det jag uppnått...det jag saknar är sexet med en man...men jag saknar inte samvaron med en man...eftersom det förr eller senare alltid blir en massa trams o tjafs när man är två...och det orkar jag inte med...men sexet...och danspartner....DET saknar jag...

Jaja...nog tramsat om min sexlängtan...nu står jobbet för dörren, och jag är så glad över att få röra mig, och träffa nya kollegor, från att ha haft det som jag haft det, tidigare...
Vilotid för musklerna under jobbperioden, och när jag kliver av onsdag morgon, så blir det danskurs på kvällen...och då kanske jag får en liten svängom med den man jag har ett gott öga till...men så trevlig som han är, så är han troligtvis lyckligt gift med en fantastisk kvinna...de brukar vara det, de där trevliga männen i min ålder, haha!

Ha det bäst, alla, och KRAM!

Svar: Ja, ger man alltför mycket åt hjälplösa människor... då hjälper man dom egentligen inte.. de blir bara mer cementerade i sin hjälplösa roll.... och själv blir man smått utbränd. Ha det gott på jobbet... massa kärlek till dej :)
Esmaralda

52 Jasmine:

skriven

Hej Es!

Ser du mig på jobb eller studier framöver?
tack på förhand
kram

53 tjejen:

skriven

Det där var bra att läsa för mig. Man kan aldrig påminnas för många gånger. Jag önskar att det var lättare att finna den där balansen bara. Men skam den som ger sig! :)

54 Fabbe:

skriven

Hej Esmaralda!

Hur ser hösten&vintern ut för mig?
kram

55 zita :

skriven

Hej! Esmaralda Det är faktiskt rätt skönt att börja ta hand om sig själv. Börjar att ta nya tag. Eller börjar vakna! Tillbaka till livet igen !Efter att min man gick hastigt bort. Barnen börjar bli stora. Men det som jag tycker är lite jobbigt , Jag får typ ångest av det att jag inte vågar vara social. Jag har alltid vart social. Eller vågat mer. Jag hoppas att det ändrar sig. Tror du det ändrar sig. Kram :)

Svar: Ja du har börjat gå på en ny och bra väg och det ändrar sig.. du kommer mer ut i det sociala livet och det kommer du må bra av och du kommer att våga.. kram :)
Esmaralda


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: