Lasseman gästbloggar...

Dagens gästbloggare är: Lasseman

Nu orkar jag inte mer. Kvinnfolk  är inte kloka.  Jag var i en längre relation nyligen och efter att ha haft det riktigt bra började det sacka.  Hon blev mer tillbakadragen och surade .

När jag undrade vad som var fel svarade hon : ingenting.  Nähä.  Men någonting var det ju. Hon betedde sig allmänt konstigt och jag började bli irriterad.  Sen kröp det fram att  JAG BORDE VETA vad som var fel.

Hur i helvete skulle jag kunna veta ? Jag hade ingen aning.

 

Jag gissade vilt och hon snörpte på munnen och gav inte ett dugg  gensvar

Man har tålamod till en viss gräs och jag nådde min gräns och gjorde slut.  Då  fick jag höra hur okänslig jag var och att jag  bara tänkte på mig själv.  Fortfarande  fattade jag ingenting.

 

Kanske någon av er kvinnor som läser det här kan ge mig en förklaring  om vad som pågår i huvudet på er ?

Detta var inte första gången. Jag har träffat tjejer förut som surat utan att jag haft en aning och som VÄGRAR berätta vad som är fel.   Som om jag  vore tankeläsare.

Lasseman

1 sus:

skriven

hej
Grottmannen lyckas på ett humoristiskt sätt undersöka och förklara de grundläggande skillnaderna mellan män och kvinnor. Det är inte elakt, utan ömsint och självironiskt. Man får en spegelbild av sina misstag i olika situationer, vare sig det gäller man eller kvinna. gå och kolla på den .......
min grottman börjar jag tappa tålamodet med....
eller tror du attt det faller på plats...
love sus

Svar: Nja, det faller nog inte riktigt på plats så som du skulle önska.. kram :)
Esmaralda

2 Ullegull:

skriven

Lasseman; jag känner liknande när det gäller er män så tror inte det handlar om kön faktiskt.

Es; har han tröttnat på mig..?

3 <3:

skriven

Godmorgon kära Es och Lasseman. Drar jag till mig lite konstiga personer Es ? Känns bra att jag avslutat vänskapen med Ylva hon kändes inte ok på många vägar. Behöver jag oroa mig att hon vill ställa till det för mig ? Kom och tänka på att hon frågade mig fem gånger vart jag jobbar ? Kram 💜💜💜

Svar: nej jag tror inte hon ställer till med några större problem.. kram :)
Esmaralda

4 Krycka:

skriven

Haha ja det är inte lätt att förstå det motsatta könet...jag har precisera samma erfarenhet men åt motsatta håll! Vi får helt sonika leva och acceptera varandra eller göra det enkelt för oss och leva själva! Tur att vi har val :)!

5 Shee:

skriven

Hej es! Tror du att K hann se mitt anställningskontrakt som låg på bordet (specifikt min lön) när hon gick förbi för att hämta en sak? Hade helt glömt att jag inte plockat bort det från bordet då chefen ville visa mig en sak och K kom in snabbt till lunchrummet för att hämta en sak? Jag tror inte hon hann se (?) och hopps verkligen inte det. Ser du något kring detta ?

Svar: Hon såg något men inte allt.. kram :)
Esmaralda

6 Jeanette:

skriven

Hejsan!
Ha ha ursäkta jag skrattar men det är nog sant som min man säger vissa kvinnor verkar komma från yttre rymden. Men skämt o sido är det en kvinna som inte kan säga vad som är fel då du förklarar att du inte vet vad som är fel, då är det nog inte så mycket att samla på. Hoppas verkligen att du har bättre tur i fortssättningen.
Min makes ex samt min makes mamma har anmält oss för att vi låser in barnen på deras rum med larm på dörrarna så att de inte kan ta sig ut då de bor hos oss bara för att min make inte flyttar tillbaka till sitt ex som lämnade han för en annan man. Hur ska det hela sluta??
Kram

7 Anki:

skriven

Godmorgon

Till Lasseman...har tyvärr inga råd att ge då jag inte känner dig ( och dina ev vanor som kan irritera) och ingen vidare "relationsexpert"...hoppas du hittar rätt till slut

Nytt jobb för äldsta sonen ...heltid :-) med helger kvar på "gamla" jobbet Nu ska det läggas undan till framtida boende ;-) Att vara ung...så mycket man orkar..

Igår såg jag sädesärlan "vippa" på bryggan vid sjön
i snöblandad regn..
Äntligen ! 4 dagar senare än "vanligt"...
Idag lovas det sol..
Ha en härlig Fredag

Kram Anki med flock


Svar: Vår tecknen har kommit.. nu fattas bara själva våren.. men kanske den kommer i helgen.. kram :)
Esmaralda

8 Alexandra:

skriven

Lasseman, bra gjort!!! Rocka vidare du & önska nästa offer lycka till!

9 Helena Ir:

skriven

Trist att det inte fungerar med förhållandet,för dig Lasseman! Det du beskriver,tycker jag är lite typiskt kvinnor..ja,jag har även erfarenhet av det. Varför..det borde man ju veta! För det gynnar ju ingen att gå och sura så där..fast om jag ska vara ärlig..så minns jag män som också surat! Det är fasen inte enkelt det där med relationer..Prata..prata prata..är mitt råd..och kanske fundera på hur man själv är. Herregud..så jobbigt..ännu en sak på minuskontot..
Men du Lasseman..lycka till i livet.

Träna..träna..träna..hoppas jag kommer iväg i helgen..jag behöver tanka lite skoj..annars kanske jag blir en så där sur kärring :)

Kram..kram :)

Svar: Ta för dig av det roliga... nån surkärring tror jag inte all att du blir.. du är helt enkelt inte lagd åt det hållet... kram :)
Esmaralda

10 Frida:

skriven

Haha ja visst är vi konstiga... kände mig lite träffad även om jag blivit bättre... dock är väl inte alla så även om det är vedertaget att män är från mars och kvinnor från Venus 😉.
Mina barns mormor tar fortfarande avstånd från oss kommer hon aldrig kunna ändra sig. Detta gör så ont i mig på mina barns vägnar. ... särskilt som att hon har god kontakt med sina andra barnbarn. Kram 💜💛💜

Svar: Ja jag förstår att det känns tungt.... men det kommer en öppning lite längre fram.. kram:)
Esmaralda

11 Adad :

skriven

God morgon Esmaralda! Har en kanske lite konstig fråga men undrar om du ser någon fara eller liknande kring mig och mitt nya jobb som jag ska ha i ett år framåt? Tänker framförallt på de kvällar jag ska stänga stället vid 10 och sedan ta mig till stationen? Är lite nojig men hopps att jag vänjer mig och att det är säkert

Svar: Jag ser inga varningar omkring dig i samband med detta.. kram :)
Esmaralda

12 S:

skriven

Hej!
Nu tror jag det finns vissa som blir lite sura, för det är inte enbart kvinnor som gör så! Det finns de som har svårt att prata för sig och förklara! För jag har varit i relation där det är tvärtom! Där det varit jag som pratat, frågat och förklarat och känt att något är fel men inte fått något vettigt svar eller förklaring! Till slut känner man sig tjatig och ger upp! Så jag tror inte det här har med enbart kvinnor att göra! Utan vissa personer verkar ha svårt att berätta rakt ut! I ditt fall så tycker jag inte du ska bry dig, har du frågat men inte får något vettigt svar så är det hennes ansvar att förklara för dig och om hon gör det då kan du lyssna noga och visa att du är intresserad utav att höra! Det är nog så frustrerande med att inte få vettiga svar eller ärliga svar när man frågar! Klart du inte är någon tanke läsare! Det ända du kan göra är faktiskt att fråga, sen är det upp till henne! Tror det är svårt att få till en bra relation om man har svårt att kommunicera!

Es, ser du vad min kommande kärlek kommer gilla med mig?
Kram

Svar: Din personlighet, ditt utseende, din utstrålning... faktiskt allting !! Kram :)
Esmaralda

13 s:

skriven

Hej Esmaralda!
Kommer min kommande kärlek ha barn sedan innan? kommer han vilja ha (fler) barn?
Kram

14 💕 Zoey 💕:

skriven

God morgon Es!
Vill tacka dig återigen för ditt svar. Jag hoppas jag inte får dig att rycka håret av dig med all mitt tjat om ångesten. Dock har jag en sista fråga och det är endas av nyfikenhet. Ser du om ångesten kommer tillbaka i framtiden och förstör för mig? Vet ju att ångest aldrig försvinner utan man bara lär sig att hantera den, men ändå ... kommer den strula till de mer för mig i framtiden? Tusen tack på förhand! Många kramar Zoey 💕

Svar: Omöjligt att säga eftersom du själv styr... du har redskapen och använder du dem väl så slipper du helt ångesten... kram :)
Esmaralda

15 Skorpan:

skriven

Ja du Lasseman, i våra huvuden pågår en massa hela tiden ;) o vi är inte lätta o ha att göra med. Dessvärre är vi individer o vi har alla våra tankar o idéer, svårt alltså att säga vad som kunde ha varit fel. Varit lite likadan själv o hoppas att jag kunnat ändra på mig i detta hänseende (också). Det var helt enkelt int rätt kvinna för dig Lasseman! Tror hon kommer :). Allt gott till dig!

Valborg o Kristi himmelsfärd på kommande o ingen karl, blir jag ensam hela sommaren Es eller kan det tänkas komma någon o ta mig ;)? Ser dystert ut...

Det har börjat grönska o kom på mig själv med att påminna mig själv om att njuta av den skönaste tiden som ligger framför, den skira vår- o sommargrönskan, underbart. Blir nog o avnjuta kaffet på trappan idag, inget hejsanväder har utlovats till veckoslutet så...

Ha det bra alla!
Kram Skorpan

Svar: Njut o gör upp bra sommarplaner och det kan mycket väl vara så att någon speciell dyker upp... kram :)
Esmaralda

16 55:

skriven

Jaadu jag har svårt att komma med någon lösning. Men du kommer att träffa den rätta för dig.

17 Cissi:

skriven

Det hade så klart varit himla intressant att få höra din partners version också :) Själv har jag varit singel i en herrans massa år nu och jag blir ofta förundrad över detta med relationer liknande den du har haft där kommunikationen bara försvinner. Så klart kan/ska du ju inte vara tankeläsare utan i det här fallet så borde hon ju ha kläckt vad fan de var som irriterade henne kan jag tycka. Sen kan ju det verkligen vara jobbigt men det behöver man ju våga om man ska kunna leva ihop. Om du vill så kika in på bifogad länk för lite rolig och informativ relations lära där Mark Gungor tar upp en del tänkvärda saker :) Lycka till med kvinnorna framöver!!

https://www.youtube.com/watch?v=SZ6mVumHY9I

18 ThereseC :

skriven

Hej Lasseman!
Tyvärr har jag inget svar på vad som försigår i våra huvuden. Mest eftersom jag inte vet om det som pågår i mitt huvud är samma som pågår i alla andra kvinnors huvuden.
Egentligen skulle du testa ett förhållande med en man för att undersöka om även män beter sig på samma sätt när de är ihop med dig. I så fall ligger problemet hos dig.
Kram ThereseC

19 Johanna:

skriven

Kära E!
Ser du nått om när jag finner kärleken? Nått om honom?

Kram

20 Johanna:

skriven

Kära E!
Ser du nått om när jag finner kärleken? Nått om honom?

Kram

21 Kiara :

skriven

Hejsan Es!
Jag undrar av om du kan se om mina framtida barns dop blir stora eller små? Samt ser du om jag kommer möta min livspartner inom två år? Tacksam för svar! Kram Kiara ❤

22 MollyD:

skriven

Hej Lasseman
Känner igen mig från förr och då menar jag förr. Trodde att jag varit tydlig, visat, agerat och sagt saker som - skulle gärna vilja; jag är också trött; det är inte bara jag som ska ta ansvar för osv MEN jag sa aldrig jag skulle uppskatta om du också; du gör mig ledsen när; jag vill gärna göra; osv Jag var OTYDLIG men trodde jag var TYDLIG och min dåvarande man fattade ingenting. Jag var trött och tyckte att jag varit tydlig och han borde fatta men icke. Vid äktenskapets slut var jag förbi av trötthet. Då sa han - men om du bara hade sagt så hade vi kunnat göra annorlunda. Då plötsligt begrep jag att han verkligen inte förstått mig och jag inte honom. Då var det för sent. Vi har olika sätt att uttrycka oss på och INGEN kan vara tankeläsare. Jag försöker idag ställa frågor så jag får bekräftelse att motparten förstår vad jag sagt vilket oftast leder till ett bra samtal och vi hittar svaret gemensamt om vad som borde göras eller inte göras. Samtala, lyssna, respektera, fråga, diskutera, var intresserad av relationen och inse att den behöver arbetas med och det från dag ett. Önskar jag haft med mig detta också. Kanske ni kan träffas i ett 3-part samtal bara för att avsluta bra där ni bägge kan tala om vad som int4e var bra. Behåll lugnet och se det som en gåva isåfall att få feedback och ta det därifrån. Lycka till med nästa relation.

ES Väntar på att få ett avtal klart. Kommer det bli klart inom den n'ärmaste veckan? Detta har pågåt i 3 månader nu. Dom föröker vara smarta och lura om dom kan. Inga ärliga människor. Varför? Eller ska jag dra det vidare till domstol?
KRAM

23 Jessica:

skriven

Hej Es!
Jag undrar mycket över min framtid,
Kommer den bli bra? Undrar hur det ser ut det vill säga typ något år framöver med familj och vänner, pojkvän, skola och karriär? Kan du se det? Kram:)

Svar: saker och ting kommer att falla på plats och det kommer bli bra även om allt inte kommer ske på en gång.. kram
Esmaralda

24 Alexandra:

skriven

Till ThereseC (9)

😂😂😂😂😂😂😂!!!! Jag döööööör!!!😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂 Gillar din humor skarpt!
Ditt råd gjorde precis min fredag!
👍

25 Skorpan:

skriven

Tack för svaret Es!
Japp, får göra det o se till att den blir fylld med aktiviteter, mår som bäst när det hela tiden, mer eller mindre, händer nåt :). Ser ju ut som om jag inte kommer o ha jobb under sommaren så...
Kram Skorpan

26 Fisken:

skriven

Hade samma problem. Läs: Män är från mars, kvinnor från Venus. Den har hjälpt mig att förstå saker och ting. 👍🏻👍🏻

27 Lilly :

skriven

Godmorgon härligt ämne 😂😂 känns som att han pratar om mig, tror du vi får fler barn esmeralda kram

28 Lotta S:

skriven

Es, konstig vändning på jobbet, blir det så att "konkurrerande" kollegan börjar jobba hos oss? Kommer det att funka i så fall, vad kan jag göra?

29 Mimim:

skriven

Hej! får jag vänner som jag kan lita på eller inga vänner alls??? Jag har lite svårt att lita på människor så jag väljer mina vänner med omsorg.

kram

30 s:

skriven

Hej Esmaralda!
Tycker det är så hemskt när man hör om de små barn som sätter i halsen allvarligt! Tycker man hört talas om sådana fall ganska ofta nu! Det gör mig riktigt orolig som har en liten!
Förstår att det inte går att garantera på något sätt! Men ser du någon varning eller något jag ska vara extra försiktig med kring min son?
Kram

Svar: nej, ingenting kommer till mig.. jag ser inga varningar... bara ta det lugnt och var normalt försiktig.. kram )
Esmaralda

31 Alex:

skriven

Hej Lasseman,
Jag gissar på att dessa kvinnor haft mer problem med sig själva än med dig. De har kanske inte heller lärt sig att kommunicera, typ under uppväxten. Sånt tror jag verkligen påverkar. Ingen kan veta vad en annan person tänker hela tiden. Det är därför vi har en mun att prata med. Hoppas i alla fall du träffar en kvinna som har mindre "issues" och inte använder ilska för att kommunicera.
Esmeralda, R's tidigare relation verkar vara över. Ser du något kring det?
Kram!

32 Morran:

skriven

Hej Lasseman! Visst kan jag ge inblick i hur det funkar i skallen på mig, men det säger ingenting om hur det funkar i skallen på andra kvinnor. Vi är inte som myror med ett enda kollektivt medvetande, även om många karlar tycks tro det.
Att vara missnöjd men vägra berätta för vad verkar bara oerhört korkat och okonstruktivt, ev någon form av härskarteknik? Helt rätt att göra slut, sådant där går inte att resonera med.
Ett litet tips bara, vill du ha hjälp och råd kanske du skall använda en lite trevligare ton, speciellt om det är "kvinnfolk" du söker svar av. Eller du kanske bara ville skriva av dig och spy ut lite galla?

Blir helt galen på mig själv! Bara somnar hela tiden och det får förödande konsekvenser. Att jag inte kan hålla mig vaken och att jag aldrig fattar att skriva x antal sidor tar x antal timmar (det ser ju så lite ut). Att kroppen behöver så mycket sömn är rent slöseri med tid, blir skitstressad av det. Samtidigt går det inte att undvika sömnen hur mycket som helst. Inte nog med att jag sov bort viktig arbetstid, drömde helknasiga drömmar och vaknade helt omtumlad med. Tänkte först skriva ner drömmen här, men då tror kanske folk jag är helt vrickad. Får se, kanske återkommer med den...

Kram!

33 Kiara :

skriven

Hejsan Es!
Jag undrar om du kan se om mina framtida barns dop blir stora eller små? Samt ser du om jag kommer möta min livspartner inom två år? Tacksam för svar! Kram Kiara ❤

34 Johan:

skriven

Hej Esmaralda!
Hoppas allt är bra med dig! Jag har en känsla av att min bostadssituation håller på att lösa sig och skulle så gärna vilja veta om den känslan kan stämma och hur det isåfall ser ut att gå till. Vad tror du?
Trevlig helg och stor kram till dig

Svar: jag ser ingenting exakt men jag ser ju att en lösning är på väg.. kram :)
Esmaralda

35 Flytt:

skriven

Blir det någon flytt till hösten/vintern till annan ort eller till annan lägenhet i den stad jag bor nu???

kram

36 Christina:

skriven

Hej Es. Är det kvinnan som du pratat om att jag skulle träffa som jag träffat nu? Kram och trevlig helg

37 Jossan :

skriven

Jag har haft möte med min handledare nu... Jag blev inte godkänd på praktiken. Heja mig... Känner mig som världens sämsta.. Så nu måste jag göra 2 VFU som jag måste göra innan jag kan börja jobba.. Varför kämpar jag?
Så nu kommer det bli 8 veckor utan pengar.. Jag kommer inte få jobb heller.
Kommer jag få jobbet ändå på min praktik?

Kram

Svar: Jag förstår att det suger.. du har verkligen kämpat... men ge dig inte... gör det som krävs även om det tar emot... kram :)
Esmaralda

38 Frida:

skriven

Lasseman, jag ler i mjugg. det är väl så man säger att kvinnor är...att de tar för givet att män vet vad de menar hela tiden. "Hu, vad kallt det blev!" Vilket betyder att du måste stänga fönstret för att det drar kallt....men jag har träffat män som också surar och jag hatar det! Man försöker göra bra och vara till lags, men karln blir sur och säger inte vad det är. Det är så omoget så man kräks. Sånt trams orkar man inte med hos vare sig män eller kvinnor. Jag tror visst att de vet vad som är fel men skäms förmodligen över sina egna "barnsliga" känslor. Men det är väl bättre att erkänna att man känner sig förringad eller inte känner sig uppskattad eller vad det nu är så man kan prata om det.

Ha en bra helg alla!

39 s:

skriven

Hej Esmaralda!
Om det nu dröjer länge för mig att träffa en ny kärlek, för det kan det ju göra! Även om man inte hoppas på att det ska dröja! Men om det dröjer och jag bestämmer mig för att försöka skaffa barn via insimation, tror du det skulle vara svårt för mig att få barn/bli gravid på det sättet?
Nu hoppas jag ju på att jag ska träffa en man men det vet jag ju inte och i det fallet kan jag tänka mig detta!
Kram



Svar: Nej, svårt tror jag inte det blir även om du med all säkerhet för göra mer än ett försök.. kram :)
Esmaralda

40 Michaela:

skriven

Jag skulle nog kunna säga att killar är likadana som vissa tjejer där och varför vet jag inte bara att det är väldigt frustrerande att ha med en sådan person att göra oavsett vilket kön det är. Man måste kunna kommunicera med varann.

2 v efter att jag satte ner foten och inte ett ljud ifrån honom. Tycker väl att han kunde ha sagt hej då eller nått och inte bara gå upp i rök. Skitstil! Hur tänker han och håller han sig borta nu för all framtid?

41 Madde:

skriven

Kvinfolk är kvinfolk och män är män. Men en förklaring när man inte är förstådd borde man få.

Ez jag funderar väldig mycket om hus. Ska vi göra inom normer så ta det säkert 10 år. Kan vi vara så fräcka och fråga hans föräldrar om hjälp? Eller finns de andra vägar?

42 Emmiie:

skriven

Det där är nog mer ett personlighetsdrag än just typiskt kvinnligt.. Män kan vara likadana så..

Och idag är det min födelsedag! Woop woop eller något.. Jag är varken vidare taggad eller munter men men.. Har iaf köpt hem en smarrig smörgåstårta för det ville jag verkligen ha så det är lite av min present till mig själv :) Senare kommer killen min på besök och så får jag väl se om syster m.fl dyker upp, det lät som om dom hade andra planer.. De brukar åka och bada samt äta ute på fredagar.. Tycker väl de kan ta det nästa vecka för en födelsedag sker bara en gång om året men men.. Inte jag som bestämmer om den saken och egentligen tycker jag födelsedagar är lite överskattat så ja..

En liten fråga också, hoppas verkligen du kan svara.. :)

Den här lägenheten jag fått erbjudande på, kan det vara något? Vad får du för känsla? Jag är orolig att den är lika lyhörd som den jag bodde i för det är i samma hus men annan portuppgång. Själva planlösningen är det inget fel på och så är det mitt i smeten också så jag kan tänka mig att ta den och bo där tillfälligt för att sen flytta vidare.. Funderar sen på om det här är ett unikt erbjudande från just den hyresvärden och om det är min enda chans.. Hmm.. Hoppas du kan se något :) Jag har ju som tänkt att åka och kolla in den imorgon men skulle vara skönt om du kunde ge mig lite vägledning :)

Tack och kram, ha en fin dag! :)

Svar: Grattis på din dag :) vad det gäller lägenheten så ÄR den faktiskt ganska lyhörd men du gör ändå rätt som tar den.... och sedan kan du avvakta till den perfekta bostaden dyker upp.. kram :)
Esmaralda

43 Lil:

skriven

Låter som en lite konstig relation kanske, om man dels har noll koll på att det finns saker som inte funkar (herregud vi har väl alla våra små "egenheter") och dels om man heller inte alls kan kommunicera kring det. Eftersom man alltid är två i en relation har det ju sällan med bara en av parterna att göra, men lite självrannsakan skadar väl aldrig.

Esmaralda, kan du se hur hög chans jag har att få det bra sommarjobbet som jag tänker söka?

Kram :)

Svar: Chansen finns även om den kanske inte är jättestor.... skynda på.. kram :)
Esmaralda

44 Linnean:

skriven

Kära, Lasseman...ler när jag läser dina ord. Det var lite humor i dem och inte bara vild frustration. Körde åxå lite åt det där hållet när jag var ung. Men insåg att det var ganska korkat så numera är jag kanske lite för mycket som en öppen bok...men hellre det än att tiga och skapa osämja och irritation. Tycker förstås att man bör vara självkritisk och tänka till för man har minsann inte alltid rätt eller gör rätt, även om det känns så i stunden. Men att ärligt prata med varandra är det allra bästa, anser jag. Något jäkla spel vinner ju ingen på.
Men även män kan vara "så där" Så jag förstår om du blev galen...det har jag åxå råkat ut för och blivit så fucking skogstokig. Men vi är ju alla olika och tänker olika. Var öppen, lyssna och prata så hoppas jag att du hittar rätt kvinna. Stort lycka till!!
En lite smådesperat fråga...ser det ut som jag piggnar till, till nästa helg och att det kan bli lite "raj raj med furst" och skoj då? Skulle fan behövas! Vin, flin och annat skoj 😇
Ha en ljuvlig och kul fredag...Kram.../Linnean 🌸

45 Hej:

skriven

Glad fredag, här skiner solen hoppas på att det håller i sig över helgen.
En liten fråga idag varje gång när jag funderar på att det är så drygt att vänta på besked så dyker det upp i huvudet ge dig tåls. Kan du se om detta är ett tecken eller bara hjärnspöken.

46 Lizette:

skriven

Hej!
Ja Lasse en del kvinnor tror att män kan läsa tankar... De tror det är uppenbart att de inte känner sig tillfredsställda i förhållandet.. Kanske var det inte rätt kvinna för dej. Träffa nån som du kan prata med från början :) lycka till!
En fråga till Ez: känns inte dom det finns nån vi-känsla i förhållandet här. Han bara åker iväg själv med sin son o jag har inte råd...blir ledsen.. Kommer det alltid vara så? Är han fel för mig?
Kram

47 Mimim:

skriven

Hej Es! Hur ser sommaren ut att bli händer det något speciellt???

kram

48 Alexandra:

skriven

Lasseman, en fråga till dig;
Hur fick denna relation dig att utvecklas/ växa som person?

49 Lena:

skriven

Till Jossan; Hoppas du läser det här! Jag har läst dina inlägg och förstår att du känner dig jätteledsen och inte heller förstår varför du blir underkänd hela tiden. Har läarna bestämt sig för att det är fel på dig? Blir du mobbad? Jag uppmanar dig att SNARAST ta kontakt med rektor på det universitet där du läser och berätta om hur du kämpat och att du känner dig motarbetad. Du har rätt att kräva mer av dina lärare! Undrar om dom vet något om dig som ligger dig i fatet. Är du dömd för något brott? Missbruk? eller något annat? Tänka en vända till. Ge inte upp! Vänd dig till rektor NU! Jag har varit huvudskyddsombud förut och vet att det kan uppstå svåra saker mot den enskilde som inte har saklig grund. LYCKA TILL!

50 Hönan:

skriven

Nu börjar det kännas lite nervöst med bostadssituationen. Tror du vi kommer hittar något snart eller blir vi kvar länge hos mamma?

Kram

51 tankeliv.blogg.se:

skriven

Ja Lasseman, relationer är inte alltid så lätta. För att ha en chans att få dem att fungera så tror jag på kommunikation. Det vill säga att prata och berätta det man känner och tänker men också att lyssna. Många, både män och kvinnor, skulle nog behöva en kurs i det.

Det där med att känna sig älskad eller inte kan handla om så mycket. En bok som jag tycker är intressant kring det här är "Kärlekens fem språk". Den har väl inte alla svar men det skadar ju inte att försöka lära sig mer om hur olika människor kan fungera. Ska man leva i relationer med andra människor så kräver det ju att båda är intresserade av att skapa en bra relation. Allt går inte av sig själv. Ibland har man nytta av att lära sig lite nytt.

Lycka till framöver.

Esmaralda, just nu har jag trillat ner i trötthetsträsket igen. Att gå upp i arbetstid så snabbt var nog inte så smart. Ska träffa läkaren på tisdag för att planera framåt. Ser du om jag kommer få en plan som fungerar för mig? Är trött på att vara trött.
Kram, Carina ST

Svar: ja, ta bara aktiv del i planeringen och var ärlig mot dig själv.. och det kommer att funka och bli allt bättre.. kram :)
Esmaralda

52 Frukostflingan:

skriven

Hej Esmaralda! Var är han? Du skrev här eller om det var på din gamla blogg för några år sen att du såg äkta kärlek för mig. Ser du honom fortfarande? Har väntat och sökt så länge. Din blogg gör att jag numera ser fram emot att äta frukost! Tack!

Svar: Han kommer... helt säkert... men man kan ju undra varför det dröjt.. kram :)
Esmaralda

53 Ali:

skriven

Hej Lasseman,
Ja det är tråkigt när förhållande tar slut för att man inte förstår sig på varandra. Jag tror inte man kan skylla på någon vare sig man är man eller kvinna, det är så lätta att skylla på det andra könet. Det handlar helt enkelt om att vi är olika individer och vi måste börja lära oss kommunicera med varandra, och då menar jag hela tiden, inte låta tiden gå tills bägaren rinner över. Både män och kvinnor är precis lika goda kålsupare, när det gäller att vi inte förstår sig på varandra. Man ska aldrig ta för givet att den andra förstår sig på signaler och är någon tankeläsare, det gör ingen, tala klarspråk, och det gäller båda parter. Är man i ett förhållande har båda lika stort ansvar att se till att det är trivsamt, annars kan man gå.
Du gjorde rätt som lämnade, eftersom du faktiskt ville veta vad som var fel, svarar man att allt är bra, kan man stå sitt kasst.
Lycka till med ny kärlek och ta med dig våra tips, öppenhet vinner!

Es, intervjun blev framflyttad, hur stor möjlighet har jag att dom väljer mig?
Kram

Svar: Runt 60 % .. snarare mer än mindre.. kram :)
Esmaralda

54 Desp:

skriven

Kan vara så att Du har chekat in andra kvinnor !? Om du älskade henne varför göra slut jag hade testat allt varför inte vars likadana tillbaka sen nör hon frågar dig säger Du som hon säger ?????????

55 Alexandra:

skriven

Tack ThereseC (9) ...jag asgarvar fortfarande... 😂😂😂😂😂😂!!!


56 Mareli:

skriven

Hej!
Är det pollen som orsakar min trötthet?
Kram

Svar: ja till viss del är det nog så.. kram :)
Esmaralda

57 Lilly:

skriven

Ser du mig gravid i år?

58 Queen:

skriven

Någon spännande o rolig förändring som du kan se i mitt liv kram

59 Jobb:

skriven

Hej!1
Kommer jag att hitta ett jobb som passar mig??

Kram

Svar: Japp det gör du... var dock beredd att du kan behöva någon form av kurs eller utbildning.. kram :)
Esmaralda

60 H:

skriven

Hej..
Ska te sthlm nästa vecka o kolla på lägenhet. .kommer jag få den? Att jag inte blir lurad..för personen vill ha förskottspengar för att han ska visa lägenheten..
kramar!

61 Hönan:

skriven

Är det säkert för mig att åka tåget hem idag? Är ju lite orolig.

Kram

Svar: ja det känns inte som om det skulle vara några problem.. kram :)
Esmaralda

62 Anonym:

skriven

Är det inte lite dumt att generalisera på det viset Lasseman?

63 💕 Zoey 💕:

skriven

Grattis på födelsedagen, Emmiie! 🎉🎂🎈💐

Jag själv fyller oxå år idag, hela 32 år! Känner mig allt lite gammal. 😜 Här blir de oxå smörgåstårta, dock så slipper jag köpa då min älskade mamma gör hur goda smörgåstårtor som helst!

Eftersom min mamma och ena syster jobbar nu så kommer jag bli firad ikväll istället av mina föräldrar, mormor å båda mina systrar. Så jag längtar dit! Min andra syster som inte jobbar ringde mig för en stund sedan för att gratta mig och en kvart senare stod hon och hennes dotter på 3,5 år utanför dörren och överraskade mig totalt! Gud vad glad jag blev! Dom hade med sig lite donuts med olika överdrag på och päron dryck. Hennes dottern kommer inte vara med ikväll då de blir så sent, så min syster kom över en liten snabb sväng istället så jag fick chansen att träffa henne idag. Hur gulligt som helst! 😍💖 För mig är inte födelsedagar överskattade utan betydelsefulla. Vi lever bara en gång och bara tanken på att aldrig få fira min födelsedag med mina nära och kära gör mig gråtfärdig och förkrossad. Det är ungefär som att dödförklara mig om min familj skulle välja bort att fira min födelsedag tillsammans med mig för att dom hade andra planer.

Nu menar jag självklart inget illa för det du skrev eller om din familj utan allt jag menade var bara att man ska aldrig ta sin födelsedag för givet, för man vet aldrig när det blir den sista!

Nu hoppas jag verkligen att du får en helt underbar födelsedag, Emmiie! Stort grattis igen! Stor kram från mig 💗

P.S. Tack återigen för ditt svar, Es! Ska tänka på redskapen 😊

Svar: Vilken go familj du har omkring dig och jag ser ju att du verkligen är älskad och viktig! kram:)
Esmaralda

64 Teddy:

skriven

Hej Es!

Ser du någon glädjande nyhet på väg?
kram

65 Anonym:

skriven

Hej!!
Tror du det kan bli något intimt förhållande mellan mig o min kurslärare??
Trevlig helg till Dig!
Kram Sofie

Svar: Kanske det..läraren har ett gott öga till dig... men i så fall lär det bli tillfälligt..kram :)
Esmaralda

66 ThereseC :

skriven

Till Jeanette:
Fattade jag det rätt att ni låser in era barn på rummet? Och har larm på dörrarna? Ursäkta men det låter jävligt suspekt!
Låser in gör man med brottslingar, varför i herrans namn låser ni in barnen?!?

67 AnnaK:

skriven

Har inga råd att ge faktiskt!

Tror du Es verkligen att det löser sig på nåt bra sätt detta. Har svårt att bli av med inställningen att bra saker inte är till för mig.

Trevlig helg och Kram :)

68 Jossan :

skriven

Har jag gjort något i mitt liv som gjort att jag förtjänar att behöva kämpa såhär? Gå på nitlotter hela tiden, förlora vänner och killar som jag tror tycker om mig. Alltid behöva kämpa i skolan med allt att ens överleva.. Jag tänker över min praktik och försöker tänka på vad jag ska ändra. När kommer mitt liv bli bättre? När får jag träffa kärleken, flytta, tjäna pengar, då ett jobb.. När ska jag få vara lycklig? Jag har verkligen nått botten nu... Och jag känner att jag orkar inte kämpa mer.. Jag kommer inte ens få jobbet min min vfu nu heller...

Har jag fått det onda ögat på mig?

Förlåt för mitt tjat eller mina inlägg.. Men är förvirrad och helt förstörd.. Vill inte verka som jag är ett offer..

Kram

69 Helena Ir:

skriven

Kom på att jag skulle svarat Linnean igår,Jag har även fibromyalgi..men är bättre sedan jag lade om min kost och började träna..men helt bra är jag inte..men jag försöker intala mig det!:)
Kram

70 Elisa:

skriven

Hej!
Ser den ut att hittas?
Kram

71 Marabou:

skriven

Hej Es!

Vad kommer jag falla för hos min soulmate?
kram:)

72 Matilda:

skriven

Hej Es!

Varför måste vuxna människor stirra på en annan människa som har ett funktionhinder? Jag fattar inte detta? Det är så fult och otrevligt. Jag har en vän som alltid får utstå detta varje dag, och det är så fel när det är vuxna,äldre som gör det värre genom att stirra länge. Helt sjukt blir så trött på de och när jag kollar på de så tittar de bort ett tag!
Tycker så synd om min vän bara:(


73 Kiara :

skriven

Hej allihop!

Till att börja med så reagerar jag som ThereseC, allvarligt talat ... låser du/ni in barnen på deras rum med larm på? Ursäkta mig men hur sjukt är inte det? Förstår om dom har anmält, ursäkta men allvarligt talat.
Sen vill jag passa på att önska både Emmiie och Zoey grattis på födelsedagen! Jag hoppas att ni båda får en underbar dag! 🌹🎂🎁🎉
Es, jag undrar om du kan se om mina framtida barns dop blir stora eller små? Samt ser du om jag kommer möta min livspartner inom två år? Tacksam för svar! Kram Kiara ❤

Svar: De ser ut att bli ganska stora.. personliga och speciella.. kram :)
Esmaralda

74 Boudica:

skriven

Jadu Lasseman, i mitt huvud pågår bara ett stort kaos!
På sätt å vis känner jag igen mig lite i detta, men det var min spontanitet som ständigt så få mig att hamna i märkliga situationer. I detta fall råkade jag slänga mig in i ett förhållande som jag redan från början kände var fel. Å han gjorde upp planer om att jag skulle gifta mig med honom, typ efter en månads tid, jag fick ju nästan panik av att han var för på, att det skulle gå så fort, så jag började naturligt backa ifrån. Vad skulle jag sagt då?

Du nämner att det hänt i flera förhållanden, kan det inte vara så att det är DU som gör samma misstag gång på gång? Eller så har du bara otur med att falla för kvinnor med liknande beteenden.

Annars har jag inte så mycket råd att ge, förutom att du borde ta vara på ThereseC's råd ;)

Måste säga att jag reagerade på Jeanette's kommentar!
Låsa in barnen på rummet med larm? WHAT!?
Snälla säg att jag har missförstått detta!
Ett hem ska ju vara välkomnande, ett ställe där man trivs, inte ett fängelse. Även barn behöver frihet, hur ska de lära sig om livet, och hur man lever det annars? Instängd på rummet är inget liv att sträva efter.

Es, har ju en fråga, kanske nästan passande dagens ämne.
Visserligen så frågade jag den igår, men var nog lite sent ute med frågan.
Jo, jag undrar, vad har hänt med denna flirtige man på mitt jobb? Från att vara flirtig så började helt plötsligt försöka undvika mig i veckor, och kändes rätt kort och surig när man försökte prata med honom.
Men nu senaste veckan har han plötsligt börjat att nästan skrika hej, när han ser mig, och börjar smått falla tillbaka till sitt gamla jag.
Vad har tagit åt honom? Jag blir ju bara så förvirrad!

KRAM!

75 Hönan:

skriven

Tack, åker tryggt på tåget nu :)
En märklig sak hände idag. Fick hem tallriken utan att jag ens beställt den. När jag vann stod det att jag fick välja mellan olika premier, men beställde inget. När jag kollade nu stod det att det var tallriken som var min vinst. Känns som att jag blivit tokigt, jag kan väl inte minnas då fel?! Kan du se vad beror på, om det är något lurt med det?

Kram och trevlig helg :)

76 Agnes:

skriven

"Men herregud...vad har jag gjort???...Det vet du bäst själv..."
Min mor i ett nötskal...jag växte upp med en kvinna som ansåg att andra självklart visste vad hon ville...som ansåg sig inte behöva förklara, för det skulle vi veta själva...och molteg med snörpt mun för att straffa sin omgivning...jo, nog vet jag vad som menas...det kallas härskarmentalitet...folk ska straffas till lydnad...typ...

Men män är säregna, de med, i en relation...spela roll hur mycket man förklarar...man kan snacka sig blå...för vill en man inte lyssna, och ta till sig, så är det kört...de hör vad de vill...gör det som de anser vara rätt..och blir ytterst förvånade, när de blir lämnade..."Vi som hade det så bra...va'fan var det som hände...hon är inte klok..."

Vi har alla våra sätt att vara...och hela tiden utgår vi från oss själva...och ibland blir det mindre bra...då folk ibland inte orkar ta till sig det talade ordet..och helt sonika kör sitt eget race med förhoppning att en partner hänger med...

Jag utgår från mig själv...jag visar med hela handen hur jag vill ha det...går inte att missa, vad jag vill...men vad göra när en man ser saker o ting på sitt eget sätt...?

Därav mitt beslut att leva ensam, då jag gett upp att förstå mig på en man...ser ingen som helst poäng med tvåsamhet, kärlek tror jag inte på, och att leva med en man, bara för att...nepp...jag har det bra...bestämmer själv, gör det jag vill, och slipper detta eviga tramsande och jämkande, som en relation är...

Ha det bäst, alla, och kram!


Svar: Fredaxkram :)
Esmaralda

77 tjejen :

skriven

Hör han av sig?

78 Jossan:

skriven

Lena: jag har inget register.. Jag har dyslexi.. Men der kan jag inte skylla på. Men från första dagen har jag haft det tufft i skolan. Lärarna beter sig illa mot mig men jag vågar inte maila rektorn för då kommer jag få ha möte med en annan lärare eller elevansvarig som jag inte har förtroende för. Sen skickade jag ett mail som tydligen kunde uppfattas som hot.. Vilket jag inte gjorde. Jag vet inte vilken rektor jag ska vända mig till..
Jag har bara fått oturen att bli utsedd till den som lärarna ska vara på.. Livet är en enda röra och har varit det sen 7 års ålder.. Vill anmäla detta men jag vågar inte.. Hur bra ser det ut på cv?
Tack för du skrev!

79 Jenny:

skriven

Hej, om två veckor slutar en tjej som är anställd hos mig. Kommer det bli bra ? Kändes som all energi kom tillbaka. Kan det varit det som gjort att jag känt mig helt väck i nästan två år, har ju svårt att tro det själv. Kan jag lita på henne eller ska jag vara med dom sista veckorna. Kram

Svar: ja, det här känns bra... it is ment to be.. var med så mycket du kan :)
Esmaralda

80 cissi32:

skriven

Har tyvärr inget bra råd att ge förutom att acceptera att män och kvinnor är olika. Och trösta dig med att alla kvinnor är inte likadana heller.

Nu äntligen helg. Snöade här igår. Besvikelse igår när snön kom, men min dotter sa "jag äääälskar snö!" och tog hur lång tid som helst att gå hem från förskolan =). Själv längtar jag till våren och solen och värmen. Och i morse när det var blött på marken så tittade vi på en massa maskar. Så spännande har min dag varit ungefär ;)
Men nu rederiet =) DET kan man kalla spännande ;)

Svar: Snö och maskar.... mindre spännande ting har hänt... kram på dig och dottern :)
Esmaralda

81 Lilly :

skriven

Provar igen ser du mig gravid igen

82 FannyU:

skriven

Till ThereseC: Definitivt bästa svaret hittills!

Och till Es: Händer något roligt snart? Varje dag är sig lik och jag är hopplöst introvert...


Kram

83 Jessica:

skriven

Hej Es! Ville bara önska dig och alla i bloggfamiljen en trevlig helg! Kram:) <3

Svar: Detsamma till dig :)
Esmaralda

84 Helena Ir:

skriven

Men ThereseC och Klara..inte sjutton låser de in barnen..hon menar väl att de som anmäler,sprider lögner om detta. Något annat kan jag INTE tro!

85 Lollo:

skriven

Hej Es!

Vad kan du se om sommaren i år?
kram

86 AnnaK:

skriven

Ja, jösseS...missade Jeanettes kommentar! Varför låser ni in barnen? Tacka fan för att ni blir anmälda! Låter som misshandel i mina öron! Brukar inte lägga mig i andras frågor då vi alla är olika, har olika förutsättningar och verkligheter så sorry men var lite för märkligt kan jag tycka!

Es är det hormoner som spökar när det plötsligt blir så här svart för mig? Allt känns meningslöst och mörkt.....orkar knappt le.

Kram :)

87 Loveina:

skriven

Hej Es

Hur stora är chanserna att mötet med HAN sker i sommar?
kram

88 Anonym:

skriven

Hej Lasseman! Träligt med ett fruntimmer som inte kan förklara o prata. Men härinne finns ett alldeles förskräckligt underbart fruntimmer som bestämt sig för att ALDRIG skaffa sig en Karl mer!!! Hon är klok, riktigt underbart rolig...hon har varit med om stor sorg, men stretar ändå på..Jag tror hon är vacker o hon har en alldeles underbar personlighet. Just nu är hon less..lite på livet kan jag tro...men prata det kan hon!!! Är du en alldeles underbar Karl i dina bästa år, vältränad, dansant o med ett rejält skinn på näsan ...så ska du kontakta henne..HON kan prata...det lovar jag!!! Hennes namn är Agnes❤️
Kram o lycka till med en liten krok ut tilll den här bloggens härligaste tjej....hon är svårflörtad..det kan jag lova!!😜
Gunilla i Oxd

89 Elisa:

skriven

Hej!
Jag behöver påfyllning och jag tror att åka utomlands igen skulle vara bra för mig... Ser dedär kurserna ut att kunna vara bra för det ändamålet?
Kram

90 Livsturisten :

skriven

Den vän jag har nu, kommer det rinna ut i sanden eller finns det nåt djupare intresse? Varför känns det så trögt? Kram o ha en fin helg!

Svar: Nja.. jag tror inte intresset hos vännen är på topp... kram :)
Esmaralda

91 Valborg:

skriven

Hej Es
Händer det något positivt roligt den närmsta tiden som du kan se tydligt?

92 Queen:

skriven

Något spännande o roligt på gång i mitt liv du kan se

93 Lena:

skriven

Jossan-såg din kommentar! Ta rektorn för HELA universitetet, ingen lokal småpåve. Jag tror att du blivit gruvligt missförstådd av dina lärare. Du har RÄTT att klaga OCH kräva sekretess OCH få hjälp! Har haft kontakt med några dyslektiker i mitt jobb och tyvärr hade flera råkat ut för "dumstruten" på skallen, dvs att även lärare i andra sammanhang ansåg att de hade inläringssvårigheter.
Du skall självklart INTE ge upp! Om du inte litar på skolan gå till en kurator som kan hjälpa dig att få upprättelse. Du klarar det här! Det känner jag på mig! Vad du än gör så ge inte upp!!!!!!!!! Du har fått några handledare emot dig-so what? Ge inte DOM makten över DITT liv! Jag tror på dig skall du veta, har sett en hel del kämpaglöd i dina inlägg! Stor kram! Håller på dig!

94 Birgitta:

skriven

Det kanske inte handlar om logik, utan en väldigt massa känslor.
Es, kan du hitta mina bokmärken? Låter fånigt kanske, men det skulle vara skönt att sluta leta.
Kram


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: