En bra förälder.. eller inte....

Vill du till varje pris skydda dina barn från besvikelse eller vill du vara dina barns bästa kompis? Drömmer du om att dina barn ska göra karriär eller vill du att de ska förverkliga sig själva? 

Kanske tycker du att de ska bli som du… eller tvärtom , ifall det nu är så att du inte gillar dig själv nåt vidare ?

 
 

HUR barnen blir är en mix av  genetik och social miljö.

Uppfostran är viktig men ännu viktigare är  hur föräldrarna agerar och interagerar.  Du kan lära din  5 åring att  man INTE får skrika och gapa… men gapar och skriker mamma och pappa på varann  i parti och minut då är risken stor att barnet gör detsamma. Om inte nu – så i sina vuxna relationer.

 

Jag minns en stolt mamma som sa att hennes son var en ledartyp.

Det enda sonen var, det var  arrogant,  otrevlig och  med 100 % fokus på sig själv.  Mamma tolkade detta som något positivt… en ledartyp.. något hon aldrig varit så hon uppmuntrade  detta beteende hos Junior… med en  smärre katastrof till följd.

Barn som blir sin  förälders kompis missar tryggheten i sin barndom.  Ingen 10 åring vill höra mamma berätta om hur senaste  knölen till karl lämnade henne… eller hur hon oroar sig för att knutan  i bröstet kan vara cancer.

 

Vill du att dina barn ska göra karriär… då underlättar det om du själv läst högre studier och har du inte det… då  ska du sätta viss press på avkomman  som om det vore den naturligaste sak i världen att läsa vidare.

Jag har ett exempel.  En  advokatpappa och en läkarmamma , fallna efter högutbildade föräldrar i generationer..  får en avkomma som deklarerar att hon inte tänker läsa vidare efter gymnasiet.

Något som varit en självklarhet i familjen och som inte ens diskuterats utan bara tagits för givet.  Ungen gjorde uppror och levde loppan  under två år.. men sedan blev det tandläkarutbildning i alla fall. För det är så det oftast blir.

Äpplet brukar inte falla så långt från trädet.

Även om det ibland faller hur långt som helst…

En i mina egna yttre släktled  fick studieförbud. Som rom anses det inte okey att studera.. inte mer än nödvändigt och helst bara grundskola..... och han fick läsa  hela sin ingenjörsutbildning  i största  hemlighet. Detta gäller inte alla romer.. somliga är mer upplysa nuförtiden men inte alla.

Barnen ska vi göra modiga !!

Mod nog för att klättra i träd och dyka , och för att  gå sin egen väg i livet !!

 

Det är vår uppgift som föräldrar

Ibland går det käpprätt åt helvete och vi gör alla fel som tänkas kan… men om vi bara försöker styra upp det utan att överkompensera… då  visar det sig nästan alltid att ungarna landar på fötterna och har inte tagit någon skada.

Kram & kärlek

1 <3:

skriven

Tack kära Es för ditt inlägg idag. Vad är det som händer med T E och mig. Mejl kontakten blir intensivare och det känns som han mjuknat upp ur sitt propra skall. Vi skickar fina låttexter till varandra och citat om livet blandat med en viss flörtighet känns det som. Börjar det närma sig äpplena på Södermalmstorg? Som vi skriver om. Tänker ofta på den här mannen. Nyfiken skrev han igår att han är av min personlighet. Känns som vi skriver på ett vuxet sätt. Jag inte tidigare gjort med en man. Finns en viss gräns mellan oss både ur samhällsklass perspektiv och ålder. Men vad bryr sig kärleken och vänskap om ålder...ser du något Es om honom ? Känns som en fin man som nog är svår och komma in på livet. Han har haft sina sorger med tror jag. Och stort ansvar på sina axlar. Singel vet jag inte vi har inte skrivit om det. Känns som något lättades upp från hans sida igår. Två noga skrivna mejl efter varandra. Blir pirrig av mejlen och glad.
Kram
💜💜💜

2 Cissi33 :

skriven

Det är inte lätt med barnuppfostran, man vill ju göra rätt! Som du säger så går det i arv, barn gör som föräldrar gör! Eller tvärtom som för mig, jag är till exempel nykterist och skulle inte acceptera en drickande man.

Jag känner att det är ljust omkring mig! Jag känner att hösten och vintern kommer att vara ljus. Nu känner jag min magkänsla igen. Nu känner jag att jag kommer gå framåt. Tänk hur det kan bli, på ett ögonblick vänds hela ens liv upp och ner. Man tror att man blir fast i eländet "för alltid" Och sen så vänder det, och man går vidare. Bara man fortsätter kämpa och inte ger upp, och FÖRSÖKER så går det till slut. Man väljer en väg och det blir fel... Man väljer kanske ännu en väg som blir fel... Man väljer en annan väg igen... och till slut blir det rätt.

Är inne på dag 10 av 30 days of yoga with adriene. Jag gör det inte varje dag för får träningsvärk.... 😁 men försöker varannan till var tredje. Det går bra trots att jag är stel som en pinne i benen... Men jag har faktiskt blivit starkare! Ex så håller jag ryggen mer rak när jag sitter. På bara 10 dagar! Jag som alltid varit en hösäck.

Kram!

Svar: Bra kämpat... bra håll ut.. detta är så bra för dig.. kram :)
Esmaralda

3 Kia:

skriven

Hej Esma!
Nu har jag flyttat tillbaka 60 mil igen efter ett litet drygt halvår. Underbart att ha ett riktigt hem. Dock börjar jag att sakna en del saker som inte kommit med i mitt flyttlass, hade sakerna magasinerade här på orten. Jag skänkte bort massor med saker till Röda Korset då vid flytten i vintras.
En blå kylskåpsväska för att ha i bilen, en slipmaskin liggandes i en röd plastlåda, en TV-sladd jag minns att jag stoppade i en kartong,det är borta, det är säkert mera saker. Det känns lite olustigt.
Undrar om det är någon här på bloggen som har förmågan att kunna se borttappade saker. Lade sax och nycklar i fönstret igår som jag läst om man kan göra.
mvh Kia

4 MIm:

skriven

Godmorgon! är det någon positiv förändring på väg in i mitt liv snart?? hoppas att det händer något snart.

kram

5 Little miss piggy:

skriven

God morgon Es!
Hoppas ni hade kul igår?
Jag undrar hur stor chans det är att jag möter HAN om två år? Tack på förhand! Kram från mig 💖

Svar: Chansen är god att ni möts inom två år men jag kan ingenting lova. .kram
Esmaralda

6 Jossan :

skriven

Herregud vad jag är trött! Somnade halv 9 igår och har sovit i 9 timmar. Det var sån kaose igår så jag är glad att dagen gick snabbt!

Inatt drömde jag att L valde att lämna mig.. Drömde väl om honom pga att han ringde när jag sov.. Det var en fruktansvärd dröm..

Fick frågan om jag ville ha ett långvik på denna förskolan som jag är på nu.. Ska ge det denna veckan.. Och jag väntar på att de ska höra av sig om den andra förskolan.. Vilket fall kommer jag ha jobb...

Kram

7 Skorpan:

skriven

Ja en gör ju så gott en kan o får sedan skörda efter det ;). Har inte direkt tänkt pusha hårt, men givetvis behöver alla ungarna en utbildning så hårt som det är att få jobb i dagens läge.

Tror ju jag skulle ha klarat mig med mycket mindre läsning, har som inte direkt haft nån "nytta" av min utbildning, inte stigit i graderna som man kanske kunda ha gjort med den utbildningen. Förstår inte varifrån jag en fick idén att söka in till den skolan + att jag kom in o också lyckades ta min examen!? Det är fortfarande ett mysterium för mig ;), men kanske du kan se något Es? Studietiden var definitivt den bästa tiden i mitt liv...

Intervju nr 2 idag. Betyg o annat ska medtas, hmm, hur månne det går? Är jag tillräckligt finklädd o fin i håret, eller sitter det på håret att få jobbet? O må trollen hålla sig borta ;)...

Sen till loppis med en massa kläder, främst, må loppisängeln vara med oss, vi druknar snart i allt som blivit för smått o annars inte duger att ha på sig... Skor finns också, skofreak som vissa är.

Ha en bra dag alla!
Kram Skorpan

Svar: Det känn som att du har en hel del olika änglar med dig :) kram
Esmaralda

8 Buddy:

skriven

Hej! Hur stor chans är det att vi får vår bostad uthyrd? Tack på förhand!

Svar: den chansen ser ut att vara god.... kram
Esmaralda

9 Virrhönan:

skriven

God morgon!

Vilket passande inlägg idag. Satt just och tänkte på uppfostran av våra barn o kommande studier på väg till jobbet imorse. Jag tror och hoppas att vi iaf har lyckats med uppfostran även om vi har olika uppfattningar om saker o ting. Studierna får vi se vad det blir. Är lite orolig för ene sonen, han ska snart börja gymnasiet och vad han ska välja står i stjärnorna. Han måste göra nåt praktiskt, det passar honom bäst!Tror nog det löser sej till slut med nån revolution emellanåt... Har o göra nu redan med dom. Båda barnen är i puberteten o herrejisses vad det tar hus i h-vete emellanåt, usch ja, det är mycket som händer nu.

Det är mycket funderingar i min skalle nu. Har nog drabbats av nån "efter semestern depression" inget är roligt, energin är väck och det ekonomiska är katastrof. Dröjer det länge innan vi kommer på fötter igen? För nån liten vinst på spel eller nåt är väl inte att hoppas på.. Undrar verkligen om det kommer hända nåt skoj snart?
Hoppas ni alla får en trevlig tisdag, kram till er alla :-)

Svar: Ingen större vinst kommer men ni kommer på fötter i alla all..... så småningom kommer också energin tillbaka.... kram :)
Esmaralda

10 Filippa :

skriven

Hej finns det en chans att jag får skaffa hund?

Känns ensamt o bo själv.


Kram

Svar: kanske inte nu men så småningom tror jag nog att du kommer att ha hund.. kram
Esmaralda

11 Fanny:

skriven

Gillar detta inlägg skarpt! Med en son på 1 år så känns det som om jag gör rätt med min uppfostran och jag hoppas att han kommer bli en trygg pojke när han växer upp.

Fråga:
Jag har alltid känt en stark känsla av att jag kommer vinna mycket pengar en dag, och att jag dessutom hittar sedlar utomhus ganska ofta (100lappar och 20lappar) gör inte känslan mindre stark. Ser du om jag kommer vinna pengar?

Kram

Svar: Ja, et kommer du att göra och en stor summa dessutom men jag får en känsla av att detta sker långt fram i framtiden inte under de närmaste 7-8 åren... kram
Esmaralda

12 Lizette:

skriven

Hej:)
Bra inlägg! Det är inte alltid så lätt att uppfostra sina barn, man försöker så gott man kan och hoppas man har lyckats:) nu är mina i tonåren och vi har delad vårdnad jag o deras pappa. Ibland undrar man om något av det man lärt dem har gått in, hihi. Andra gånger känner man sig stolt över dem. Älskar mina ungar o de betyder allt för mig. Kanske att jag skämt bort dem eftersom de inte hjälper till hemma? Elr så ställer jag för dåligt med krav på dem..

Ser du om jag träffar min rätte snart? Finns han nära tro?
Kram

Svar: han känns inte långt bort... så jag hoppas det betyder att mötet sker snart.. kram :)
Esmaralda

13 MissTjejen:

skriven

Hej

om det ska publicera i facebook av föreläsning som sker i hösten. kom det var många positiv till det?

ha det bra och en trevlig dagen :)

precis, det är mycket beror på hur föräldrar ska uppfostra en barnen och föräldrar kom var att påverkar så mycket barnens livet och allt.

Misstjejen :)

14 Mimi:

skriven

Hej! Blir det en bra höst och vinter för mig vågar jag hoppas på ljusare bättre tider??

kram

Svar: det blir ljusare tider....kram :)
Esmaralda

15 h:

skriven

Hej!
Blivit förtjust i Jonas..
Vad tycker han om mig?
Kramar!

16 Dunegull:

skriven

Hej E!
Är besviken på min sommar. Ser du ngt kul snart?
Innan har du skrivit det men vad är det då du syftar på? Inom vilket område?
Kram

Svar: Jag vet inte inom vilket område... men försök själv ta initiativ till något kul... då kanske det händer... kram :)
Esmaralda

17 Louise:

skriven

Jag blir så trött.
Vår lärare sågade examensarbetet åter igen nya saker kommer hon på hela tiden och jag vet inte alls om vi kommer upp tillexamination denna terminen.
Blir att sitta hela nästa vecka och eventuellt fram till starten av skolan vi får se.Har ju avhandlingen med.


Intervjun jag var på i fredags gick bra och jagkände mig bekväm men hur kommer det att gå? Kommer jag få tjänsten eller blir jag antagen till deras bemanningsteam?
Hoppas på svar.

Idag ska jag och Izabella ner till MFFshoppen och köpa present till vår äldsta, en liten tårta och så ska vi göra någon mat. Pizza eller nåt vet inte än. Vi har haft ont om pengar så vi har inte kunnat fira honom ordentligt här hemma.

Ha en bra dag. Kramar

Svar: Oturen fortsätter och det är tungt.... men det vänder..... kram till födelsegrisen... :)
Esmaralda

18 Helena Ir:

skriven

Inte är det lätt att vara förälder..hur man än försöker så blir det något knasigt man gjort. Mina är nu vuxna..den äldsta har jobbat sedan han var 13 samtidigt med gymnasiet..i vuxen ålder har han dessutom vidareutbildat sig inom det yrke han påbörjade vid 13 års ålder.
Mitt mellersta barn även hon jobbat sedan tidigt i livet,för någon månad sedan fick hon ett jobb som var som gjort för henne..hon är smart..men ingen högre utbildning.
Min lilla,för henne var det nog rätt naturligt att söka in på högskolan,hon kom in på reservplats 76..det har hittills gått bra,kämpigt,absolut..i januari är hon klar!

Som mamma är jag glad om barnen mår bra..min äldsta genomgår en kris just nu..förhoppningsvis något övergående..

Hoppas du och Eva hade en bra dag trots blåst,även här har de lovat att blåsten kommer tillta..verkligen höstkänsla!

Kram..kram :)

Svar: När det går bra för barnen och de hittar sina platser i livet.. ja då mår man själv också bra... vi har inte blåst bort men nära har det varit.. kram
Esmaralda

19 Dunegull:

skriven

Jag är väldigt aktiv som person och bokar in mkt aktiviteter. Men känner mig ändå inte lycklig i själen, kommer det vända snart må tro?

20 Susanne Amalia:

skriven

Alla barn har rätt till att vara omtyckta.. Jag har aldrig åkt någonstans utan mina barn när de var små.. har tagit med dem på semestrar och äventyr.. vad kan man tycka om det??

Troligen att jag prioriterar barnen framför mig..

Mitt minsta barn har grav tal och språkstörning och jag har kämpat som en galning för att hitta en plattform åt honom att växa och utvecklas från.. Flyttat från Stockholm, till Bergslagen , från Bergslagen till Lappland , från Lappland till Örebros kommun ... ja det är lite pyssligt.. men nu har han hittat sin plattform att växa och utvecklas från... och jag kan flytta till en platform som jag kan utveckla mina kunskaper och mål från.
Vi har kämpat mot skolans reformer och deras ekonomiska bestämmelser är inte lätt..
Eftersom barnen inte får ha grav tal och språkstörning för att skolan ska få bidrag..
Autistiskt spectra, Lätt förståndshandikapp och ADHD.. det får skolan bidrag för och dessa bidrag är inte redovisningskylldigt... dessutom får de behovsbehövande barnen inte komma upp till betyg i grundämnena för då får skolan inget bidrag alls.


Livet är inte kul... alltid...

Så Jag började skriva en bok i protest men jag är ingen författare jag ville bara berätta hur Sveriges skolsystem såg ut.. att skolsystemet slår på de som redan ligger. Nu är jag ju ingen författare och (skitpetig) så boken blir liksom aldrig klar.. det är ett projekt som jag jobbar med.. Men först ska jag till Irland och bli hel i min själ... Sedan ska jag färdigutbilda mig. Jag skriver kanske lite när jag är i Klosters och har lugn i själen.. <3

Nu till något roligt ... Jag köpte två cd som jag ska lyssna på och den ena är så bra att jag vill dela med mig Ed Sheeran ... rekommenderas varmt..
Mjuk gitarrmusik strömmar nu ur bilen när jag kör.. fantastiskt ...

Kärlek, Lycka , Glädje och Kärlek.. till dig och MG ... EllaBella och Saga hälsar så klart ...

Fråga: Jag älskar min son men han är sjuk, för mig känns det som om det går bra .. vad känns det för dig.. jag fick en framtid och ett hus fyllt med barn och skratt .. då måste han väl överleva denna hudcancer??


Svar: Att kämpa för sitt barn är en slags helig kamp och man blir aldrig så förtvivlad som när det misslyckas.. och arg också, för den delen. Skriv du klart boken när du har ro omkring dig.. den är viktig. Jag tycker inte det är etiskt att sia om allvarlig sjukdom men jag kan säga som så att jag ser din son bli gammal... stor styrkekram
Esmaralda

21 Fanny2:

skriven

Suck, vad detta påminner mig om vad jag ofta måste säga till min mamma om att jag inte är hennes terapeut... Hoppas det vänder snart. Min tröst är att hon insåg sitt misstag och har bett om ursäkt. Många omogna föräldrar verkar sakna den insikten.

Jag fick besök hemma igår av en fjäril. Har detta någon särskild betydelse? Det händer så sällan att de går så vilse och sitter kvar i timmar.

Svar: Sant, de flesta omogna föräldrar saknar insikt.. så din mamma gjorde bra ifrån sig so insåg och bad om ursäkt. Fjärilen var en hälsning från någon på andra sidan.. hoppas du själv kan förstå från vem... kram
Esmaralda

22 Linnean 🌸:

skriven

God Morgon!
Precis det där grunnade jag på i går. När jag varit hos min son. Det har gått bra för honom. Men valet av kvinna, suck! Då tänker jag att Herre Gud, HUR har jag varit? Varför väljer han en sådan dominant, kontrollerande kvinna? Har jag varit sådan? Hoppas inte det! Hu! Själv ville jag plugga! Men fick höra "Du kommer ändå bara att gifta dig" Vad fan, GIFTA mig!? Tyvärr dog båda mina föräldrar så jag kunde inte plugga som jag ville men fick bra jobb ändå...men gift mig har jag INTE! Inte enbart för jag alltid fick höra att jag skulle det utan mest för att jag inte riktigt begriper varför man ska göra det. Vore jag så troende så skulle jag inte kunna stå inför Gud och lova något som jag faktiskt inte vet om jag kan hålla och vill man ha en ceremoni kan man ha det på annat sätt...i min värld. En roligare och mer annorlunda ceremoni. Nåja, det är nog många som försöker leva ut sina egna misstag genom sina barn. Just det där med att vara styrande har jag grunnat en del på, även om jag inte tycker att jag varit en häxa som styrt pojken med järnhand. Uppmuntrat honom att satsa på det han tycker är roligt och är intresserar av.
I dag ska jag t läkaren. Är lite nervös för nu behövs det en vettig sådan!! Kan inte gå så här längre! Han bokade iaf in mig sist så vi ska få sitta i lugn och ro och gå igenom allt. Hoppas så att allt ska vända nu!!
Önskar er en fin tisdag! Kram.../Linnean 🌸

Svar: Ja, man försöker ge sina barn det man inte själv fick och allting blir en tvärtom situation.. om man bara kunde föröka stryka ett streck över sådant som varit och börja om på nytt med varje barn.. kram
Esmaralda

23 Bortförklaringen:

skriven

Mod, ödmjukhet och att gå sin egen väg tycker jag är viktigast. Som framtida mamma hoppas jag kunna förmedla det.

Tillbaks till nutidens dejtingtrassel hehe.. Ser du om han drar sig undan för att han känner starkare känslor än planerat eller om han faktiskt är sjuk som han säger?

Kram, kram :)

24 💕 Zoey 💕:

skriven

Hejsan Es!
Inatt hade jag en dröm som jag inte ville vakna upp ifrån men då jag var så himla toanödig så hade jag inget val. 😞 Jag drömde att jag skulle gifta mig och innan vi skulle bege oss till kyrkan så ville alla visa oss ngt och det visade sig vara ett palats och utsidan var det fullt med julbelysning. Insidan såg som ett museum med fullt med sängar med mig som barn i olika åldrar samt andra saker som handlade om mig. Jag fick se massa saker jag var rädd för och massa saker jag inte var rädd för utan tyckte om som tex kaniner. Kände mig glad inombords när jag var där. Vad betydde denna drömmen? Vad handlade de hela om? Tack på förhand! Kram Zoey 💕

Svar: Det handlade om en djup titt i ditt inre... universum ville visa dig detta för att ge dig inre trygghet och glädje.. kram
Esmaralda

25 N:

skriven

Hej Esmaralda!
Är hon en bra vän till mig?
Kram

26 Förälder:

skriven

Vara förälder och uppfostra ett barn måste vara det svåraste jobbet ibland...men oxå det bästa. Vet själv hur tufft det kan vara, har så stor ångest oftast att jag missat så mycket redan, pga jobbat för mycket... Ser du om det kommer påverka hennes framtid till det positiva??? Kram ❤️

27 Hej.:

skriven

Svårt att veta och känna om man är en bra förälder från en del håll så får man höra jättebra och från andra så att man har misslyckats totalt.

28 Anonym idag:

skriven

Godmorgon Es,
Det har nu gått ett år efter min bröstoperation på en auktoriserad och populär klinik, men jag är inte helt nöjd. kommer jag att få gehör och ev korrigering om jag tar upp detta? Det kostade mig väldigt mycket pengar, så lyfta frågan ska man väl kunna göra..( vill ju inte betala extra)
Kram

Svar: ta du ett snack med läkaren som opererade... jag tror inte du får korrigeringen helt gratis men en del billigare i alla fall.. kram
Esmaralda

29 Rebban:

skriven

Åter på jobb efter en underbar semester i Makedonien och Italien. Trots att semestern var finemang är det helt ok att vara tillbaks på jobb och dagliga rutiner. Rutiner innebär även daglig läsning av din blogg och det är inte fy och skam.

Under semestern, i ett stilla och avslappnat läge, fick jag en förvarning att någon från den högsta ledningsgruppen på grund av sjukdom skulle ta långvarig paus. Tanken kom plötsligt och var stark men jag sköt bort den. Igår dök min chef plötsligt upp på jobbet. Chefen har egentligen semester denna vecka också så jag blev något förvånad. Hon berättade då för mig att hon blivit allvarligt sjuk och ska påbörja utredning och behandling redan idag. Hon var enbart inne på jobb för att skingra tankarna. Hennes tillstånd vill hon prata vidare med mig om imorgon. Känns så märkligt och ledsamt.

Var det jag fick en förvarning från universum eller är det bara tillfälligheter?

Kram

Svar: Visst fick du en förvarning från universum... kram
Esmaralda

30 Alice :

skriven

Hej! Kan du se om svaret ser ut att visa positivt? Kram

31 Mareli:

skriven

Hej!
Har han spionerat på mig på sistone?
Kram

Svar: Nej det känns inte så..kram
Esmaralda

32 Liten C:

skriven

Jag och min man har nog ganska stor press på vår son i sin idrott.
Vi vill att han ska komma någonstans med sin hockey ..
Som det är nu vill han det oxå och kämpar på och tränar tycker det är kul ska nu börja skola m hockeyinriktning .
Men jag kommer aldrig tvinga honom , vill han lägga av så får han.
Ser du om han kommer komma någonstans m sin hockey el lägger han av?
Kram till dig och fina Glenn

Svar: Jag kan inte se hur långt men har potential och kommer nå en bra bit.. kram :)
Esmaralda

33 Lotta S:

skriven

Du har sagt att jag är rätt förälder för mitt barn, och jag försöker hålla fast vid den tanken få jag tvivlar!

Fick igen reda på att saker diskuterats på jobbet som till stor del är min sak, varför blir jag inte involverad?

34 Holly:

skriven

Tack snälla du för ditt inlägg. Det är en evig viktig inställning till livet att vara en god förebild för sina barn. Jag älskar Björn Afzelius och hans låt Ikaros som slutar med: Vill du bli respekterad av din avbild, får du visa din avbild respekt.
För många år sedan fick jag ta del av en gripande berättelse. En kvinna, säkert i början av förra seklet, var arg på sin lille son. Hon bad honom att gå ut i skogen och hämta hem björkris som hon avsåg ge honom smäll på stjärten med. Efter ett tag kom sonen hem storgråtande och sa: Jag nådde inte upp, men här har du en stor sten som du kan göra mig illa med i stället. Plötsligt såg kvinnan händelsen ur sonens perspektiv och hon började storgråta och tog upp sonen i sitt knä och kramade om honom länge. Därefter lade hon upp stenen på spiselfrisen där den fick ligga som ett minne resten av kvinnans liv, om att vi aldrig får skada och skrämma våra barn.

Till Esmaralda
Jag ber förtvivlat om hjälp, både från Högre makter och från min advokat. Kommer jag och mina kära djur att lyckas ta oss ifrån detta hemska mögelhus, innan det blir vår likkista? Kommer mäklaren tvingas att ta sitt ekonomiska ansvar och kommer vi till ett annat boende före vintern? Kommer jag någonsin finna inre frid och stänga dörren bakåt mot alla hemska övergrepp som jag tvingats gå igenom sedan min barndom?

Svar: En berättelse som många skulle behöva få ta del av !! Ni kommer till ett annat boende men det blir inte helt enkelt och går inte på räls.... ge dig inte.... och när det gäller övergreppen så behöver du hjälp för att bearbeta och gå vidare... kram
Esmaralda

35 Michaela:

skriven

Börjar oroa mig inför operationen nästa vecka. Hur tror du att det går? Kram

Svar: Det kommer att gå fint.. kram
Esmaralda

36 Supermamman:

skriven

Ha ha. Den första bilden är härligt lik de mentala bilder jag får upp i svettiga påklädnings situationer!

Vad tror du Es, tar jobbmannen initiativ till en till träff den här veckan?

Kram från "supermamman" ;)

37 Partypanter:

skriven

Nu ska tant ut å ha kul i helgen!
Om halsen är kry vill säga..
Det där sommarflinget, kan denne möjligtvis dyka upp?
Kanske missat honom..

Ja ja, förhoppningsvis blir det trevligt oavsett :-)

Kramar!

38 Anonym idag:

skriven

Tack för ditt svar! Det skulle väl inte bli sämre om jag gjorde korrigering? Man vet vad man har men inte vad man kan få...
Kram

39 <3:

skriven

Tack för bra inlägg kära Es. Tror det kan vara lite krångel med min mobil när jag ska trycka på skicka kommentaren. Vad är det som händer mellan mig och TE ? Vår mejlkonversation har blivit allt intensivare under sista tiden två mejl efter bara någon timme efter varandra och prick tolv på natten skickade han igen till mig. Vi skickar fina låttexter till varandra och reflektioner över livet och det som är jobbigt. Tror att han haft det tufft med i livet med sorg och sjukdom. Känns som han börjar känna mig lite. Börjar det närma sig äpplena på Södermalmstorg som vi har som vår grej.Han skrev att han är nyfiken på mig och min personlighet. Det känns pirrigt när vi skriver till varandra och jag blir glad när jag ser att han har skickat ett mejl till mig. Inte ofta jag känner så här. Jag vet inte om han vågar träffa mig på grund av vem han är och att det finns en viss åldersskillnad och klasskillnad mellan oss. Men som Mikael Wiehe skriver vad bryr sig kärlek och vänskap om gränser...har hört ryktesvägen att han har någon som han träffar men inget offentligt. Vi har aldrig berört den frågan. Är det mitt yttre han dras till mest men tror att det är något annat med. Fick känslan inatt att han ville åka bort och hälsa på mig.
Kram
<3 <3 <3

40 <3:

skriven

Såg min fråga nu i kommentarsfältet. Skrev igen eftersom jag inte såg den tidigare.
Sorry.
Kram
💜💜💜

Svar: Inga problem alls :)
Esmaralda

41 Anna.L:

skriven

Det har hänt mig två gånger att jag drömt i en dröm, jag somnar i min dröm och sedan drömmer jag där och vaknar i drömmen för att sedan vakna på riktigt! Så konstigt, vad har detta för mening/budskap? Kram :)
Dubbla drömmar så konstigt!

42 Skorpan:

skriven

Men vad bra att änglarna är med mig :). Intervjun gick bra och jag kan börja på måndag som dom önskade... Hoppas så att jag är på jobb redan nästa vecka! ?
Tack o kram - Skorpan

Svar: Chansen är riktigt bra.. kram
Esmaralda

43 Hönan:

skriven

Låter lite knepigt det där med barnuppfostran, men tänker att så länge man ger kärlek, trygghet och stöd så har man en bra grund. Förstår att det är svårt när man vill sina barn deras bästa och sen se dem ta beslut man själv tycker är fel, men då är det viktigt att komma ihåg att barnet är en egen individ med egna tankar och viljor och att det faktiskt kan bli bra ändå. Viktigt att ge barnet trygghet i att lita på sig själv och sina egna beslut. Kan vara läskigt att gå sin egna väg när man har föräldrar med starka åsikter, men åh vad skönt det är när man ändå gör det :)

Efter mer klurande och flera olika tankar kring lösningar kommer jag ändå fram till att en variant av ursprungs iden nog är bäst. Keep it simple tänker jag.
Men, tänker att det kanske är bättre med två knappar, tänkte ju en från början, men känns som att den blir stabilare med två?
Kan det ha varit den sista detaljen att anpassa, eller finns det mer att finslipa? :)

Kram

44 Anna E:

skriven

Ser du om jag hittar ett annat extrajobb och vad i så fall?

45 Vad tror du:

skriven

Halloj E.

Kan flirten dyka upp i helgen? Extra skojigheter på gång, och jag har såklart ögonen öppna. Tack o kram :)

46 Sara:

skriven

Hej Es,

Min kärlek har hittat en ny...

Kommer det hålla mellan dom länge?

Kommer han komma tillbaka till mig igen?
Ta kontakt med mig igen?

47 Michelle:

skriven

Hej kära ez.
Jag står i valet & kvalet i livet & det ena kommer göra mig väldigt ledsen till en början.
Kanske det andra också.
Jag undrar om du ser någon sorg, otrohet eller ett lyckligare jag.
Vad som helst skulle ge mig hopp om livet även om det är något dåligt.
Kram kram

48 Maria:

skriven

Hej Esmeralda! Kommer han och jag att få kontakt med varandra igen? Kram

49 Flytt:

skriven

Hej Es

Hur ser min nästa flytt ut..? och får jag vänta längen på den?

hoppas på svar
kram

50 Sits:

skriven

Så sanna ord.

Ogillar idén om att projicera sig själv eller det man själv önskar/önskat på sina barn. Alla är vi olika.

Jag funderar på detta beteende, E.. Okontaktbar pga anledningen han nämnt eller vill han inte ha med mig o göra mer? Krams från lite ledsen tjej.. :)

51 Undrande :

skriven

Undrar hur länge till vi kommer arbeta som vi gör?? Ser vår framtid ljus ut??kram

52 Emmiie:

skriven

Dagens inlägg väcker minnen och känslor för min del och inte alls muntra sådana. Hur kan det komma sig att vissa blir föräldrar fastän de inte ska vara det? Det är något jag ofta undrar över och speciellt när det kommer till min egna uppväxt för ja.. Allt var väl inte dåligt men i månt och mycket så.. Något positivt var iaf att jag fick lära mig vara ute i skogen och respektera naturen redan från tidig ålder men även det blev sen förstört då det blev ännu en ursäkt för mina föräldrar att supa och härja på.. Lite hyfs och fason fick jag oxå lära mig men någon direkt uppfostran var det nog inte tal om, sånt fick jag ofta upptäcka och lära mig själv/från andra, vad man kunde och inte skulle göra tex.. Fast ja, det blev människa av mig ändå. Mycket för att jag själv jobbat aktivt för att skapa förändring och inte falla in i gamla mönster samt ändra beteenden och sånt som inte är till någon nytta. Utvecklats helt enkelt vilket bidragit med mycket gott :)

Nåväl, dags för mig att dra mig vidare. Ska nog se lite serier och äta finska godsaker, mycket godare än det vi har då det verkar som alla svenska tillverkare nitiskt jobbar på att göra det onyttiga nyttigt, alltså mindre salt, kryddor och socker vilket påverkar smaken.. Plus att tex chips å ostbågar är totalt värdelösa nuförtiden, konstig konsistens/smak som påminner om kartong alt. unken socka.. Någon fler som tänkt på det? Om inte så köp hem finska snacks och gör en egen jämförelse/bedömning.

Ha en fortsatt fin dag alla :)

53 n:

skriven

Hej Esmaralda!
Har jag chans att få florist jobb i den butik jag tänker söka mig till? Skulle jag trivas bra?
Kram

54 n:

skriven

Hej Esmaralda!
Ser du om jag har något dåligt rykte omkring mig? Som skulle göra det svårare för mig att träffa en seriös kille?
Kram

55 Elisa:

skriven

Hej!
Har du tips på vad jag kan göra för att jobba mig ur denna nedstämdhet som jag har?
Kram

56 G.H:

skriven

Intressant:) ... Och sant!

Jag hoppas att min 18 månaders väljer en utbildning som gör honom lycklig! Även om det är ett bra tag kvar;) Har inga förväntningar på honom ... - än;)
Mer än att han ska börja lyda lite mer, och vara fortsatt underhållande:)
Självklar hoppas jag att vi är bra förebilder, för visst gör barn som man gör ,,,, även om ingen av oss kastar mat omkring oss och lägger våra grejor i grillen och toaletten;)

Kram ☀️

57 Fanny2:

skriven

Tack för svaret. :3 Jag är jätteglad och stolt över min mamma för hur långt hon har kommit och den hon är.

Jag tror att det kan vara min farfar. Hade nyligen en konversation om hur jag önskar att jag hade kunnat försvara honom mer mot min pappa och farmor som gärna körde över honom. Kränker man sina barn så är det inte utan konsekvenser. Kan tänka mig att många avreagerar sig när de blir vuxna och föräldrarna gamla... Men jag tror att min farfar ångrar mycket och förstår mig, så kanske hörde han mig. :3

58 Solen:

skriven

Inget helt lätt att försöka få sina barn att inte påverkas av sina egna idéer och tankar om allt. Att låta dem få vara egna fria individer och göra sina egna val i livet. Hoppas jag inte har misslyckats helt.
Esmeralda ser du om det händer något nytt i mitt liv nu i höst?
Och hur var det, skulle du snart ge ut en ny bok? Är nyfiken på den.
Kram

59 Solen:

skriven

Inget helt lätt att försöka få sina barn att inte påverkas av sina egna idéer och tankar om allt. Att låta dem få vara egna fria individer och göra sina egna val i livet. Hoppas jag inte har misslyckats helt.
Esmeralda ser du om det händer något nytt i mitt liv nu i höst?
Och hur var det, skulle du snart ge ut en ny bok? Är nyfiken på den.
Kram

60 Me myself and l:

skriven

Hej Es!

Hur ser chanserna ut att möta den rätta kärleken i höst?
kram

61 Tisa:

skriven

Mina syskon kan vara ganska jobbiga, men också väldigt snälla. Men när jag flyttade till min nya lägenhet fick jag veta att det kostade massa pengar att hjälpa mig. Jag kände mig som en stor börda, allra helst när jag bara kunde stå och titta på. Jag vågar nästan aldrig be om hjälp för de har väldigt sällan tid eller orkar inte komma. Är jag bara jobbig i deras ögon?

62 Boudica:

skriven

Tänkte ju att du skulle få slippa en kommentar från mig idag, men så blev det visst inte ;)
Men det blir nog en kort en!

Blääh känner mig så trött och slö den senaste veckan, även om jag sover fullt ut!
Har så mycket att göra men inte mycket blir gjort då. Stress!

Nej, jag ska inte dela med mig mer gnäll idag, men min fundering är, dessa kråkor, hade de ett budskap idag, eller var det bara helt vanliga kråkor denna gång? ;)

Kram!

63 Sus:

skriven

Hej
Astrid Lindgren sa " kärlek,kärlek och ännu mer kärlek. Då kommer folkvettet av sig själv.......
Eller.....
Här blev de konstigt idag....
Blev han orolig?
Love sus

64 s:

skriven

Hej Esmaralda!
Sonen har varit riktigt kinkig nu i några dagar!
Kan det bero på miljö ombytet?
Kram

65 Fjäril:

skriven

Undrar om det finns något spännande på ingång i mitt liv

66 Finländskorna:

skriven

Det är inte alla gånger lätt. Kunskap är viktig, i alla former och alla sammanhang. Men en aspekt som vi inte alla gånger minns när vi tycker att det är fint och bra med högskole-och universitetsstudier, att vara doktor, läkare, advokat osv, är att utbildning på inget sätt garanterar bildning.
Nog är de ju vanligtvis högt skolade och många gånger med fina yrken de som styr vår värld idag, men vi kan ju inte påstå att det alla gånger gått så bra. Eller rättare sagt så kan man väl påstå att det inte går alls bra för tillfället.

67 Hönan:

skriven

Hittade två broschyrer som jag inte tror var en slump. Men klurar på vad meningen med det kan ha varit.
Tänker att det kanske är något jag ska haka på, gruppen alltså? Eller var det filmen jag skulle bli medveten om? Eller kanske något helt annat? Ser du något kring varför jag hittade dem?

Kram

68 f:

skriven

Kommer jag att må bra och få en god hälsa igen? Kommer jag att orka med hösten.. När ser jag ljuset igen..
Kramar

69 Mareli:

skriven

Hej!
Du har sett en kille som jag kommer att bli bra vän med... finns han på min skola?
Kram

70 Skorpan:

skriven

Åh tack Es :).
Kram Skorpan

71 Melissa:

skriven

Hejsan Es!

Jag funderar på att köpa pevaryl mot svam imorgon på apoteket,och undrar om du ser någon varning om jag använder den?komer den hjälpa tro..? Ps:det är en kille som jobbar i kassan och jag vågar inte fråga ngt om detta:)
Är mycket tacksam för svar Es

72 S:

skriven

Hej Esmaralda!
Tror du hon är lojal gentemot mig när hon pratar om mig till andra? Eller tror du hon berättar pinsams och dåliga saker om mig?
Kram

73 Singel forever:

skriven

Hej Es

Hur ser min soulmate ut.. vad utmärker honom?
tacksam för svar:-)

74 Agard:

skriven

Hej!
Har en dotter som är 11 år och som ser kuddar förflytta sig
och som inte kunde somna ikväll för att hon upplevde att
något rörde sig under madrassen( kändes som en orm)
Hon kan också se " låtsasmänniskor" som hon kallar dom.
Vad betyder detta och hur ska vi hantera detta. Vi måste följa henne varje kväll när hon ska gå och lägga sig.

Svar: Hon har en andlig känslighet men också en underbar fantasi så det hela är en mix.. prata med henne om det men gör ingen större affär av det hela... det är övergående.. kram :)
Esmaralda


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: