Asexuell....

Homosexualitet är  accepterat i dagens samhälle. I alla fall bland alla jag känner och kommer i kontakt med. Visst finns det en och annan knashomofob men  så finns det också de som påstår vita människor är smartare än svarta.   

De som har det tuffare är de asexuella – och särskilt de som är yngre.

Rasmus är en klok 19 årig kille som kommit ut som asexuell.. och han berättar om  tonårstiden när alla andra killar verkar vara besatta av sex. Utom han.

 

En  asexuell  saknar könsdrift och sexuellt intresse även om det finns de som vid enstaka tillfällen har sex.

Asexualitet är helt enkelt utanför ramen, konstaterar Rasmus som säger att  folk har lyckats fatta att man kan gilla samma kön eller båda.. och så kommer han och säger att han inte är attraherad av någon!

De A sexuellas flagga är svart- vit-grå – lila och han bar den i ensamt majestät på Prideparaden.

Likaså är en svart ring på höger långfinger en symbol för att visa sin asexualitet.

 

 

Jag har säkert träffat flera asexuella människor utan att märka det.

Man skakar ju inte hand precis och säger att  ” Svea Svenssoon, bisexuell och ” Johan Johansson, asexuell ”

Asexualitet ska inte förväxlas med en fobi och rädsla för att ha sex.. det är två vitt skilda ting. Och det är inte ett val. Varken medvetet eller omedvetet.

I USA finns David Jay som är lite av en hunk,

 

Som alla andra asexuella som då var i 20-års­åldern hade David Jay inget ord för vad han är, så han hittade på ett eget: asexuell. När internet slog igenom på 90-talet började David göra sökningar på allt han kunde komma på och som relaterade till hur han kände sig.

– Men hur mycket jag än letade fanns det inga bevis för att någon annan, någonstans i hela världen, hade liknande erfarenheter, säger han.

Till slut byggde han sin egen enkla hemsida – en sida som i dag har utvecklats till det största onlinenätverket för asexuella i världen.  AVEN,

www.asexuality.org

 

För tio år sedan hade sajten 400 medlemmar. I dag har 60.000 personer världen över registrerat sig.   I dag använder många bloggplattformen Trumblr för att komma   i kontakt med varann

. Men alla är inte lika imponerade. Delar av homo- och queervärlden är rasande. Varför ska de, som har kämpat för sexuell frihet, ofta med livet som insats, ge plats åt några som inte ens vill ha sex? ”Sluta försöka lägga beslag på vår grupp! Skaffa er en egen!” är en återkommande åsikt bland queerbloggare på nätet.

 

Ja, där ser man. Ska man vara avvikande så ska man  tydligen vara det på rätt sätt.

 

Kram & kärlek

1 <3:

skriven

Godmorgon kära Es.
Kan du se om F träffat någon annan ? Vet inte riktigt vad som hände på slutet. Möts våra vägar igen på ngt bra sätt.
Kram

2 Skorpan:

skriven

Brukar känna mig så nu o då, asexuell, men kanske jag ändå inte är det? Med fel person, ja, med rätt person, verkligen inte. O har man inget sexliv, ja då är det kanske inte så konstigt att känna sig sdan? O visst är det svårt att aceptera folk som dom är...

Vaknade i vargtimmens tid o där fick jag ligga vaken. Sen när klockan ringde, ja då var jag minsann trött o då blev det o snooza många gånger ;). Jobbet som trycker, tror jag, o undrar om du ser ngot kring det? Eller kan något annat tänkas dyka upp? Lång prövotid o redan igår borde jag ha vetat om jag ska använda mina semesterdagar kring jul, what? Ja man får ju ingen lön då skolorna har lov o tydligen vill dom inte betala ut semestersättningarna utan hellre att man tar ut dom som ledigt. Hmm...

Idag börjar det o vädrets makter är inte på vår sida, alltså tar jag tåget o hoppas på bättre väder imorgon :).

Önskar alla en trevlig dag!
Kram Skorpan

Svar: Nej, ingen sommar i dag heller.. kram :)
Esmaralda

3 Mig:

skriven

Hej. Hur stor chans är det att jag får jobbet i Nepal?

4 Jossan :

skriven

Jag tycker det låter märkligt med asexuell men jag accepterar att de känner så. Precis som dem som är bi, gay eller vad de är!

Ringde vårdcentralen ang mitt ben men de var så otrevliga mot mig. Tur jag har en vän som är sjuksköterska som kan titta på det!

Intervjun igår hick väl helt okej.. Hoppas chefen pratar med dem och säger att hon vill ha mih där. Alla i personalen var aå glada när jag kom. De sa Till och med att ryktena hade gått! Och de höll tummarna! Men får jag det inte ska min gamla klasskompis prata med sin chef om det långviket hon pratade om. Hoppas jag får lön på 26000 🙄

Så håll tummarna!

Nä ska snart upp och hoppa! Bli en lång dag idag! 8-17.. Jag trivs inte helt 100 på stället men der är bara att bita ihop och göra det bästa av det! Längtar till helgen så jag kan sova!

Kram

Svar: Jag fattar inte vad det är för fel på folk som ska vara allmännyttan till gagn !! Att vara otrevligt mot patienter på VC är INTE okey. Du har en riktigt god chans på jobbet !! Kram
Esmaralda

5 H:

skriven

Hej Es!

Jag ska tävla med min hund på torsdag. Jag undrar om du kan se hur det kommer att gå? :) kram!

6 Tanten:

skriven

Alla måste ju få vara den som man är, oavsett. Man kan ju på sätt och vis förstå homo och queer-världen efter all deras kamp. Verkar ju finnas väldigt många inom asexualism också, 60 000 registrerade och det brukar ju alltid finnas ett mörkertal. Visste inte att detta fanns faktiskt, inte hört talas om detta förut.

Har en fråga om det är OK. En grupp små invandrar barn, pojkar, 5-10års åldern, nallade från ett fruktträd hos grannen från staketet igår. Ett av barnen sprang också in på tomten mot dörren och "visade" kompisarna hur modig han var. Sedan kom en kvinna troligtvis en mamma och körde iväg dom utom sitt eget. Sedan började hon plocka för sig av trädet. Maken gick ut ock skrämde iväg henne. Undrar om du ser att detta kommer att eskalera. Busstreck kan man ju strunta i, men när en mamma uppför sig så här och dessutom inför sitt barn, så blir man ju brydd och undrande. Vart går gränsen egentligen??? Grannarna var förstås inte hemma.

Kram

Svar: Ja den mamman var ett dåligt exempel !! När folk beter sig gränslöst är det bra om det finns folk som vågar säga ifrån o sätta ner foten.. kram :)
Esmaralda

7 MollyD:

skriven

Godmorgon

idag ska jag preentra lite av mina tankar i en ev jobbsituation. Tror att det blir som konsult i så fall. Har egentligen ignen aning om var detta landar. Kanske är det detta jag kommer lyckas med i framtiden. Det är inom företagande. En fråga att förtydliga varför och hur inom företagen.

MEN

Jag vet vad jag brinner för men inte hur jag ska komma dit. Har inte utbildningen för det och har aldrig jobbar med det. Jag skulle så gärna vilja jobba med att förbättra vår mat i världen. Att vi alla får tillgång till bra mat, att skräpmaten väljs bort, att vi lär oss vad som gör oss friska. Osv men det är en dröm. I Sverige ska man jobba med det man alltid gjort och man ska inte byta område. Det är stört omöjligt. Erfarenhet av annat slag räknas inte även om den är gedigen. Men täk om .... Vet inte ens om det finns någon sådan organisation, företag i Sveige som jobbar med detta. Har int4e hittat något ännu.

Det var en som sa att jag måste ha tillit till processen och att jag kommer landa i i ett jobb snart och att det blir bra.

Vad ser du E?

KRAM

8 Helena Ir:

skriven

Ja,tänk att vi idag har kommit så långt att vi får vara olika,åtminstone oftast i vårt land. Jag har nog aldrig läst tidigare om folk som anser sig vara asexuella från så tidig ålder..

Hösten har nått delar av Sverige..och här blåser det rejält..känner mig lite lurad på sommaren.

Ha det gott..
Kram :)

Svar: Ja, vart tog sommaren vägen.. jag och Nettan hoppas den kommer sista augustiveckan när vi ska bo i den hyrda stugan i Småland :) kram :)
Esmaralda

9 Madde:

skriven

Alla är vi olika, och tur är det :)

Har vi en chans? Eller kommer de fler chanser?
Kram M

10 Cattis :

skriven

Vill han träffa mig igen?

11 Skrållann:

skriven

Hej!
Om alla bara kunde vara lite mera empatiska och respektera varandras olikheter oavsett vad det gäller så vore världen så mycket vackrare.
Jag har jättesvårt att förstå att man attraheras av samma kön som sitt eget och även om jag gärna avstår från sex i långa perioder har jag svårt att förstå att lusten helt avsaknas hos vissa men jag respekterar det till fullo. Vi är olika!!
Just nu funderar jag över om min gamla vän hellre föredrar män framför kvinnor? En känsla har smugit sig på och det känns som han undviker mig. Tidigare har han deklarerat att han haft starka känslor för mig men kan det bara varit en ursäkt han gömt sig bakom? Han kanske aldrig haft annat än vänskapliga känslor för mig? Det kanske är en man han söker?!

Kram❤️

Svar: Nej jag tror inte han söker en man... han är bara inte så förälskad som han skulle vilja vara.. kram :)
Esmaralda

12 mae:

skriven

Hej Es!

Jag väntar på ett mejl i veckan. Kommer det bli positivs eller negativt?

Kram

13 Cissilisko:

skriven

God morgon,

Idag är det dags att börja jobba igen efter att pappa somnat in. Tårarna, skratten och orken kommer och går. Fredag nästa vecka har vi begravning. Två veckor senare väntar en sen tidigare bokad semesterresa till Sicilien på egen hand, som jag längtat så efter. Jag oroar mig dock för mamma, och om jag kommer att orka när det är dags? Har funderat på att be henne följa med, men är ganska säker på att hon inte vill. Vi är visserligen fyra syskon, men det är rätt spännande mellan de andra, är orolig för mamma om de inte klarar att hålla ihop inför henne.Hjälp....råd...

Kram

Svar: Vet du, det känns viktigt att du åker trots allt och att du gör din resa.. du behöver den.. och det är också vad pappa vill att du ska göra.. låt dina syskon ta hand om mamma... och oroa dig inte för o de håller sams eller inte... kram :)
Esmaralda

14 💕 Zoey 💕:

skriven

Hej!

Jag har inga problem med homo eller bi. Alla får älska vilket kön de vill, bara tjejer vet om att det inte är någon ide att flirta med mig för ja är straight. Har vänner som är både homo och bi. 😊

Jag undrar lite vad som kommer hända nu till hösten när de gäller praktiken. Jag har ökat mina tider till max i kyrkan vilket motsvarar ungefär halvtid (de är då dom har öppet). Enligt S så ligger förskolan väldigt långt in i framtiden så de skulle jag inte tänka på alls.
Det jag undrar är om jag kommer får vara kvar i kyrkan (trivs jättebra!) eller kommer jag hamna någon annanstans??? Tack så mycket i förhand! Kramar Zoey 💕

Svar: Känns som att du får stanna kvar, i alla fall ett tag till.. kram :)
Esmaralda

15 Mimi:

skriven

Godmorgon! Blir det någon flytt snart??

kram

Svar: ja en flytt blir det.. kram :)
Esmaralda

16 F:

skriven

Kommer jag och han få tillbaka kontakten igen sådär som vi haft en gång i tiden? För jag saknar det ibland. Kommer vi någonsin att ses igen? Eller hur blir det.. Kram

17 Dunegull:

skriven

Tror du jag blir klokare under hösten/vintern hur jag vill göra med oss? Faller saker på plats må tro?

18 Lotta S:

skriven

Jag har en fråga till de allvetande bloggläsarna: har ni tips på var jag hittar korttidssysselsättningar utomlands av typen au pair-tant? Behöver ett så kallat miljöombyte som skulle gå smidigt att ordna utan att ge alltför mycket minus i kassan. Det vill säga, optimalt om resa, kost. logi och fickpeng skulle ingå.

19 Alex:

skriven

Är namnet på B rätt som jag funderar på? Vill vara helt säker.
Tack!!

Svar: Jag får en positiv känsla.. kram :)
Esmaralda

20 Att va onormal:

skriven

Ja jisses, visst är det skrattretande när det även finns "rätt sorts" avvikande..

Men vad är det man säger; "det vi vet lite om, är vi rädda för"? Viktigt att sprida budskapet. På tal om något helt annat, vad tror du Es. Drar han sig undan pga att han är rädd för att känslor kan utvecklas innan jag åker hem för sommaren, eller beror det på annat?

Kram alla mer eller mindre avvikande där ute!


Svar: Jag tror inte han tänker så mycket på känslor utan det handlar nog mest om att han inte vet vad han vill.. kram :)
Esmaralda

21 fattiglisa:

skriven

Hej! Ser du mig i arbete snart???

kram

22 Lena:

skriven

Nuförtiden är det det jag också är! Har varit singel så länge och blotta tanken på sex känns väldigt avlägset. Och inte alls så intressant heller. Förr om åren var sex det bästa jag visste men inte nu längre....dålig hälsa....inget partner och en massa bekymmer har format mig till celibataire. Jag tror att många är less på att allt översexualiseras....överallt! Annat var det på -70talet då man drog av sig näbbstövlarna och slängde palestinaschalen i soffan. Då var SEX kul och spännande....Been there Done that liksom......Mycket läsvärt inlägg idag!!!

Svar: Ja, vi som been there done that.... ingenting kan liksom toppa den tiden i alla fall :) kram :)
Esmaralda

23 Susanne Amalia:

skriven

Asexuell jag har aldrig hört talas m detta .. men lär mig gärna ... Men om man tittar på djurvärlden så har inte alla sex.. vill inte ha .. Jag hade en hund som var skitsnygg men han ville inte bestiga tikar..

Då kallar man dem ranglåga... eller att man har avlat bort testosteronet på hundarna...

Men att avvika kan väl inte vara så konstigt.. att utesluta de som aviker sexuellt är inte ok... om det inte är masochistiskt... klarar inte av att man förnedrar varken sexuellt eller i några andra situationer <3

I dag har jag varit hos läkaren och nu har jag en blodtrycksapparat på mig i 24h..

Solen skiner och EllaBella är på topphumör.. och när ska vi ut matte??
Jag ska bara dricka kaffe och sedan ska vi gå ut en lång skogspromenad... säger jag...

Livet är inte dumt och det gäller att fånga dagen ... njuta av sommarens sista solstänk... lagra vitaminer och bara gunga med i naturens glädje..

Önskar dig en underbar dag... och MG en fantastisk sniff och nosdag...

EllaBella hälsar MG att hon har träffat en hundkompis som har en matte som är värre än hennes... EllaBella berättade att hon var lite bekymrad över hennes tvåbenings nosförmåga och att hon inte hittade klövarna hon tappade bort i skogen ... och ibland inte heller till bilen.. men då berättade EllaBellas hundkompis att hennes matte tappade bort husse i skogen.. och då blev husse alldeles förvirrad.. för då kom han inte längre ihåg att han hade ben.. då kurade hennes husse ihop sig under en gran .. och bara satt stilla still!! så var EllaBellas hundkompis tvungen att söka reda på husse för plötsligt hade hans matt glömt bort var hon tappade bort husse... Vilken tur att matte bara tappar bort saker i skogen .. tycker EllaBella...

Lite rörigt nu och mycket .. mamma är galen, min väninna låter halvt hysterisk.. alla vill att jag ska fixa och och ordna.. åka och reda upp i röran.. men jag kan inte för jag måste gå till olika doktorer.. snurr på kärlekstråden är det ... också.. NU måste vinden vända ...
Ska meditera plantera och spraya vigvatten ... tro på det goda vindarna .. tro på de hjälpande änglarna...

Änglakraft och änglakärlek <3 <3



Svar: Själv är vi nyss inkomna efter lång strandromenad.... MG träffade på en död fisk som han nogsamt skulle begrava i sanden innan vi gick vidare.... bra att alla får en chans att ta hand om sig själva och sina situationer för du kan inte vara överallt.. och du måste tänka på ditt eget mående också... kramar från oss :)
Esmaralda

24 Linnean 🌸:

skriven

Go Möra, på Er ☀️
Jaha ja, har träffat på män med alla de sorters läggningar och böjelser men aldrig träffat en asexuell man el kvinna. Jo! Det är ju just vad jag har! Har ju en kvinna i min närhet som absolut är asexuell. Kan tänka så här...är man inte det lite till och från ibland? Förstår inte varför det skulle vara mer avvikande än att vara bi eller något annat. Hm, de lever kanske ett lugnare liv? Jag tycker inte det är något konstigt. Känns ganska lugnt och behagligt. Har träffat på såå mycket "annorlunda saker" så det skulle vara fint med en asexuell man ibland. Men nu dööör jag! Sitter och skriver om asexuella män OCH...vad sker? I mitt köksfönster uppenbarar sig först ett mörkt rufsigt hår, ett par mörka ögon och svällande armmuskler, ett leende och ett par långa ben som försvann uppåt. Är jag död? I manshimlen? Ha ha ha!!! Nä, det är en byggställning runt vårt hus för underhåll, av huset alltså, inte för underhållning av mig. De gör något med fasaden. Jezzzez! Snacka om att sätta kaffet i halsen!! 😂 Hoppas inte den arma karlen blev skrämt av min rufsiga, chockade uppsyn! I dag får man nog spana här! Ha ha ha!!! Du siade rätt om den omtalade H. Han hörde av sig. Han ringde. Och vi ska ses nästa vecka. Om jag nu står på benen för i dag är det gungigt. Men du hade så rätt. HAN är annorlunda! Men vi har ju så roligt tillsammans. Verkar som jag har lite svårt för alldeles vanliga, enkla män. Men wao, vilka hunkar som är här ute på gården! Jag är tydligen helt orkeslös men dock icke asexuell!
Ha det så gott så spanar jag på de manliga godisbitarna som klättrar utanför mitt fönster!
Kram.../Linnean 🌸

Svar: Vilket ögongodis !! Passa på !! Det är minsann inte varje dag man har sådana praliner klättrande utanför fönstret !! Kram :)
Esmaralda

25 💕 Zoey 💕:

skriven

Å tack för ditt svar, Es! Det gör mig jätteglad! 😊💗 Pussa MG från mig! 😘 Kramar Zoey 💕

26 Karin:

skriven

Hej

har jag träffat min soulmate som du pratade om förut ?
Är det han ?

Kram

27 Lilly:

skriven

Undrar om det finns en hälsning till mig ifrån andra sidan ❤️❤️

28 F:

skriven

Kan du se hur det blir med renoveringen? Kommer det bli lyckat hemma o på företaget?

Svar: ja det ser ut att bli riktigt bra.. kram :)
Esmaralda

29 Michaela:

skriven

Börjar faktiskt själv tycka att sex är rätt överskattat. Bra inlägg!

Es - du hade rätt :) Spådde en ny bra vän i sommar och vips så kom Anna :)

Äntligen så har han slutat höra av sig! Ser du om det fortsätter så? Hoppas!
Kramar

Svar: vad kul att du träffade Anna :) Nu ebbar hans kontaktförsök ut... det kan bli något enstaka till men det rinner ut i sanden.. kram :)
Esmaralda

30 Skorpan:

skriven

Nä dystert väder som ska fortsätta i flera dagar :(. Men vad gör det då jag har överlevt första dagen ;). Inget specifikt du ser kring detta jobb Es? Hur det kommer att gå, om det kan leda till något annat? Anything..

Tror jag ska koka mig lite kaffe då jag kommer hem. I morgon börjar det 8.30. Hoppas vargtimmen inte väcker mig ;).

Kram Skorpan

Svar: jag tror nog att jobbet kan leda vidare och bli bra .... kram :)
Esmaralda

31 Bellagio:

skriven

Hej hopp! Tanka snurrar och jag vet vare dig in eller ut. När vi separerade gör ca ett halvår sedan köpte jag ut honom från huset för att kunna bo kvar och ge barnen en trygghet. Enda anledningen till att flytta är om det skulle bli ett radhus till salu, och nu är just ett sådant ute till försäljning! Radhus i stan är så mycket enklare på alla plan än en villa med pelletsuppvärmning på landet. Blir det flytt för mig? Nu redan?

32 Alina:

skriven

MOLLY D:
Det finns en organisation som jobbar för att upplysa om vad som är hälsosam och hållbar mat. Den heter Läkare för framtiden. Googla och du hittar deras hemsida. De jobbar med precis det du är intresserad av!

33 Fröken T:

skriven

Hejsan hej!

Ser du ngt om mig och Thomas...?


Blessings 🌟🌟🌟
T.N

34 Lilly:

skriven

Undrar om det finns en hälsning till mig ifrån andra sidan ❤️❤️

35 Åsa:

skriven

Låt alla bara få vara som dom är! Skadar man ingen annan så what ever!!
Min undra är om det blir bättre nu,kommer jag må bättre?
Bytt jobb nu i dagarna och ja,jag är ju kär också
Men mår ändå inte 100
Jag vill bara vara lycklig och må bra ihop med nära och kära

Kram

36 velig:

skriven

Hm,tror du jag flyttar typ inom ett år?
Med el utan nån av ungarna?
Funderar på valp också, men orka?...
Tackar=)

37 Hönan:

skriven

Ja alla måste ju få vara den de är, sexuell eller inte. Måste varit tungt för han David, känna sig så ensam om något. Men häftigt att nätverket vuxit sig så stort, tänk vilket stöd och trygghet för många. Starkt och modigt av David.
Häromdagen skrev jag till honom, inget märkvärdigt alls men undrar såklart över reaktionen. Kan du se något kring hur det mottogs?

Kram

Svar: Ja man kanske tror man är ensam om något... och vågar man ta ett steg till så visar det sig att man inte är det minsta ensam.... det du skrevs mottogs väl och gav lite att fundera på.. kram
Esmaralda

38 c:

skriven

Hej!
Skolan börjar snart igen och jag oroar mig redan. Ett bra sätt att starta terminen på hade varit ett bra skåp! Får jag mitt skåp på våning 1, 2 eller 3? Vill helst ha så lågt som möjligt så att jag har nära till allt. :) Min fråga lät säkert jätte knäpp!
Kram till dig

39 Susanne Amalia:

skriven

Från EllaBella till MG... En död fisk låter ju helt fantastiskt och att få gräva ner den också... önskar att jag hade varit på stranden med dig

MIn matte har hittat en katt som hon matar ... den katten är grå och lite röd.. den ligger lite överallt där vi går och ser avmagrad och misskött ut..
NU funderar hon på om hon kan hjälpa katten .. är han en sommarkatt eller bara bortsprungen katt...

Han är van vid kel och gos och inte ett dugg rädd för mig.. nu är jag ju orolig att huset får en till katt...
Det är ju min matte och min Saga.. jag vill inte ha någon mer katt i huset.. men inser att han kanske behöver lite hjälp...

Kramar och kärlek <3 <3
Matte hälsar och tackar för svar.. men hon är lite dålig på att tänka på sig själv ... <3 <3

Svar: Till Ellabella från MG som säger att Herregud se upp... låt inte din mamma komma i närkontakt med en TISSETATT... dom är livsfarliga... man blir jagad av dom och dom klipper aldrig klorna !! Hujeda... säger MG med panik i de stora runda ögonen !!
Esmaralda

40 Tisa:

skriven

Jag känner mig så värdelös, sen jag flyttade har min socialfobi eskalerat. Jag vet att det enda som borde göras är att exponera, men det bara går inte, jag är så väldigt rädd! Jag är rädd att andra ska tro att jag är dum i huvudet, tar avstånd eller tycker att jag går väldigt fult. Hur mycket stämmer det, är det så eller är det bara känslan?

Svar: Ingenting stämmer o allt finns bara i dit huvudVar öppen mot dina vänner och tala om hur du känner och be om deras stöd och hjälp och du ska se att de kommer att ställa upp,, kram
Esmaralda

41 G.H:

skriven

Trodde att det var något tillfälligt att vara asexuell t ex pga psykisk stress eller så ,,, men där ser man.

Undrar om dagiset jag hittat åt sonen blir bra och han kommer att trivas ?! Har ju hela tiden varit inne på att ha honom på dagis deltid så han kan umgås och utvecklas eftersom han älskar när det är lite liv och rörelse ...
Men sen spårade jag in på en massa internetsidor om anknytningsteorier som tycker man ska vara hemma med barnen tills de är 3-4 år (sonen är 18 mån) och då började jag känna tvivel 😱

Kram ☀️

Svar: Nej.. beror det på psykiskt stress så är man något annat men inte asexuell.. lika lite som att man blir homosexuell vid stress... är din son trygg och tycker om när det rör på sig så kommer han inte att fara illa av dagis och du ska inte ha dåligt samvete.. kram
Esmaralda

42 Hej:

skriven

Hej, jag har sett svarta fjädrar vid flera tillfällen och även en vit vitt något tillfälle dom senaste veckorna, är det någon som hälsar på eller bara vanliga fågelfjädrar.

43 Heaven:

skriven

Hej es borde jag gå ut på middag med honom? Ser du något?

44 Karin:

skriven

Hej,

han har pratat om förlovning men sen liksom vart det inget mer prat, sker det snart ?
och kommer vi till solen i höst/vinter?

Tack o Kram

45 Louise:

skriven

Jag såg på house om ett par som var asexuella, ja killen var men tjejen var inte det alls. Men vi vet hur seriös den serien är ibland. Fick iaf veta att många av diagnoserna har varit verkliga. Gillar Hugh Laurie i den rollen.

Vad händer i Malmö. Här brinner bilar varje natt. Helt sjukt speciellt i dessa utsatta områden vi bor i.

Jag håller på att skriva på min avhandling och jag hoppas innerligt att den är G för annars kommer jag inte få något studiemedel.
Det är den som jag måste bli G på då jag tydligen saknar 7,5 p och den ligger på 9 hp. Examensarbetet kan vi glömma. Vi ska fixa så mycket vi kan nu innan terminen startar så vi hinner få en handledning till så vi får sitta dagligen denna vecka och nästa vecka så hon blir nöjd annars får vi vänta till nästa termin på våren och jag vill inte ha det hängandes över mig också. Och kommer jag inte att klara min VFU så står min skrivarkompis där med ett examensarbete.
Men jag ska se till att jag klarar det.

Hur kommer det gå för mig och min avhandling? Blir jag godkänd denna gången (tredje gången gillt) så jag kan få studiemedel för när man studerar så får man inte ekonomisk hjälp från soc. Har i alla fall bestämt med min skrivarkompis att vi ska hjälpas åt med avhandlingen. Den ska in nästa fredag och sen veckan därpå börjar skolan igen för mig.

Ha en bra tisdag. Kramar

Svar: Om det är möjligt så ta hjälp och fråga ofta din handledare så du håller rätt spår... då kan det gå vägen. Jag håller alla tummar och beundrar din kämparspirit !! Kram :)
Esmaralda

46 Razawa:

skriven

Hej Esmaralda :)

Jag har i några dagar nu känt mig lite låg, kan inte riktigt sätta ord på det. Men känner mig liksom nere/orklös/ledsen... Det jobbiga är att jag inte vet varför och inte kan sätta finger på faktiska anledningen till att jag helt plötsligt känner såhär? Inget har liksom hänt, detta år har varit super, med jobb jag trivs på, förlovat och gift mig med min kärlek, flyttat ihop, köpt ny lägenhet nu igen till det området jag egentligen vill på i (ja du ser, allt har gått min väg..) varför denna dystra känsla helt plötsligt? Vill inte må såhär :/

kram <3

47 Asexuell släkt:

skriven

Min kusin kom ut som asexuell ganska tidigt, så för min del är det normalt.

Men så är det väl med allt som man är van vid :)

Vi har pratat en del om detta och det är väldigt intressant hur olika vi människor är. Jag är t.ex en riktig sextok - totala motsatsen alltså. Det viktigaste är acceptans för att det är olika. Passar på att sticka in en undran om den fortsatta relationen med mitt kk, kan det bli nått mer eller rinner det ut i sanden?

Kramis!

Svar: Ser ut att rinna ut i sanden så småningom... men någon annan kommer istället.. ja för sören vilken tur att i är olika !! Kram :)
Esmaralda

48 Rebecca:

skriven

Gillade mottot "because we just don't give a fuck" fick mig att skratta lite :P

Undrar om du kan se något om barnen jag kommer få? Två eller tre stycken skulle det vara, men om du ser nått annat? kram ha en bra resterande dag

Svar: nej, inget mer.. kram :)
Esmaralda

49 Life?:

skriven

Hej Es!

Blir livet lättre.. ser du ngn ljusning?

Svar: ja det kommer att ljusna betydligt.. kram
Esmaralda

50 Pia1:

skriven

Haha, Linnean, jag skrattade gott,ser ut att bli en bra dag för dig ;) Hmm jag är hyfsat asexuell under värkperioderna och de är långa och många. Utom när jag ser M då;) Krävs lite skills för att få igång en halvdöd. Så jag funderar fasen på att be om en dejt =O Som lite pepp i mitt krig! Är jag från vettet om jag frågar och finns det chans att jag får? Är ju inte en romans jg tänker be om =\ Kram!

51 IeIe:

skriven

Tummen upp för dagens inlägg! Jag tycker det är jättebra att såna här ämnen tas upp, speciellt eftersom det är något som ofta göms undan eller anses som tabu. Man vill oftast varken fråga eller veta heller samt inte sticka ut eller vara annorlunda jämfört vad som är normen men faktum är att vi alla är olika och inga perfekta kloner, det finns alltid olikheter och skillnader. Som kön och sexualitet.

Och något som är intressant att veta kring det här med kön är att det historiskt runt om i världen funnits folkslag och kulturer som haft fler än två kön som tex ursprungsbefolkningen i Amerika, "Two-Spirit".. Indien, "Hijras".. Och Hawaii, "Mahus".. Sen i vårat västerländska samhälle är det bara man och kvinna som gäller, allt annat är fel och undvikande så kanske inte så konstigt att det finns dom som inte känner att de passar in i den snäva form som är?

Jag upptäckte, såhär i efterhand, att jag inte var som alla andra. Började nog redan där på låg/mellanstadiet då killar/tjejer började bli intresserade av varandra och det där med "fråga chans" blev nya leken. Något jag aldrig förstod eller ens intresserade mig.. Sen kom högstadiet och jag pluggade mest eller läste böcker.. Var först där i mitten av gymnasiet som jag började ta kontakt med killar, mest för att jag kände mig tvungen av olika skäl, som för att jag aldrig haft pojkvän och knappt varit i närheten av nån.. Jag mådde inte så bra då heller, festade mycket och var olycklig och osäker.. Så jag gjorde många saker bara för att och för att det ansåg konstigt att inte göra det för jag ville inte sticka ut, jag ville höra hemma och vara "normal".. Hmm..

Men jo, det jag ville skriva är att det är först nu som snart 30-åring som jag kommit fram att jag är i en slags gråzon där kring "Demisexuell" samt även romantiskt.. Lite svårt att veta men jag håller på att upptäcka vem jag är så det är lite av en process..

Och joo, innan jag skriver halvt ihjäl mig så vill jag bara avsluta med en fråga till dig Es..

Jag känner ofta kalldrag/plötslig kyla, att jag får gåshud/rysningar eller allt samtidigt här hemma hos H.. Tror inte jag inbillar mig men ja, om du kan se något så får du gärna berätta :) .. Är det någon som hälsar på, kanske energier från huset eller något platsbundet?

..Skulle sen ha varit nice om du kunnat ha ett sånt där erbjudande som Nettan brukar ha på era resor vid nått passande tillfälle så man inte behöver beställa en hel seans för några få frågor.

Tack på förhand, ha en fortsatt fin dag :)

Svar: Ja ibland kan det vara svårt att veta i vilken zon man hör hemma men egentligen är det inte så viktigt.. huvudsaken att man lever ut den person man är och tillåter sig att må bra... oavsett vad & hur... jag och nettan ska snart bege oss till en stuga i Småland och sista veckan i augusti kommer hon med erbjudande om tre frågor för 100 kr :) Det kommer att utannonseras här på bloggen ) kram
Esmaralda

52 Sexdrifts skillnad:

skriven

Sexdriften är väl mer eller mindre stark hos oss människor. Inget konstigt med det i mina öron, det finns så mycket vi inte vet om hur kroppen fungerar.

Intressant är det i alla fall...

Es! Hur utvecklar sig romansen med kollegan? Det kan finnas något speciellt där. Hoppas han känner samma. Kram.

Svar: Han känner också något... kram :)
Esmaralda

53 <3:

skriven

Godförmiddag kära Es börjar det närma sig äpplena på Södermalmstorg med TE ? 🍏 har jag gett honom huvudbry nu ?
Kram

54 AnnaK:

skriven

Låter rätt skönt och bekymmerslöst faktiskt. Tänk att slippa längta efter något som känns fruktansvärt avlägset! Känns som att det är ett överstökat kapitel och jag är inte ens 40.

Kram :)

55 Chopper:

skriven

När jag läser detta funderar jag hur jobbigt det ska vara att erkänna för sig själv å andra. Tror jag har en systerson som är jätte kär i sin bästa kompis å de är jätte jobbigt för honom å för oss även i vissa situationer..

Har is i magen när det gäller u men har inte hört av honom på några dagar hoppas han saknar mig lika mycket som jag saknar honom.. Eller kommer jag att träffa någon ny snart? Vill ju inte vara själv....

56 Molly:

skriven

Hej

Har jag någon varning dag där jag skall vara extra försiktig?
kram

57 Dina:

skriven

Hej Ezmeralda! Vart det Han som ringde och la på idag?
Tacksam för svar.

58 Assistenten:

skriven

Väldigt intressant inlägg! Tycker det är väldigt konstigt att gå emot en grupp som precis som dom själva strider för sina rättigheter. Och kanske att världen hade mått bra av folk som inte bara tänker på sex? En del hemska brott hade ju minskar då...

En fråga Es ser det ut att lösa sig med det som blev felaktigt idag? Kram

59 Pia 68:

skriven

Hej.

Jag är en STOLT mamma till min dotter som är asexuell.
Förstår inte varför det skulle vara så kontroversiellt?
Min flicka är en snäll, kärleksfull ung kvinna som får vara precis hur hon vill så länge det inte skadar henne själv eller någon annan.
Vet att det inte är accepterat överallt eller ens i HBTQ-kretsar. Vet också att kunskapen är nästintill obefintlig, det är inget som diskuteras på sexualundervisningen i skolan.

Det är så viktigt att vara lyhörd när det gäller sina barn och att acceptera dem precis som de är.

RFSL i Malmö har inget emot de asexuella och de går med i tåget som asexuella utan problem.

Jag är i sanning en stolt mamma till min fantastiska och asexuella dotter!!

Tack Es för att du tog upp det här ämnet❤️

60 F.u:

skriven

Hej esmeralda finns det något spännande på ingång i mitt liv tro??

61 G.H:

skriven

Haha 😂 Bli homosexuell vid stress ... Nä inte helt logiskt.

Jag har hela tiden trott att man bara var asexuell tillfälligt, men så klart att det kan vara konstant!?
... Kul att lära sig något nytt, fast känns dom jag borde ha vetat det här efter flera år som psykiatri ssk ;)

Jag hoppas sonen är trygg! Han är en morsgris som fortfarande älskar att amma😝 Men Hoppas som sagt att han kommer tycka det är roligt med dagis!

Vi bor i USA och här kostar det $75 om dagen!! Känn på den alla som klagar över dyr barnomsorg i Sverige;) och inte är det lika lätt att va flexibel med tider och sånt, så när jag får jobb så är det inte säkert att de har möjlighet att utöka hans timmar.

Kram ☀️

62 Boudica:

skriven

Har hört talas om det tidigare, men inte riktigt vetat vad det varit. Så tack för att du berättar :)
Däremot, när ingen vill ligga lilla mig, då måste man ju bli det mot sin vilja, för att klara den långa tiden mellan gångerna. Men nog är jag usel på det, för sex är något jag saknar! Eller mer, denna närhet man får.

Så trött idag, mer än dagarna innan,(troligen pga att jag tog en värktablett, de gör mig sömnig) känns som jag kan sova redan nu!

På väg hem från jobbet så funderade jag, J måste ha saknat mig, tillbaka med sitt flirtiga beteende, kan han ha glömt att han försökte hålla avstånd från mig? Detta avståndshållande var ju bra hjälp att glömma honom, att gå vidare, men nu måste jag kämpa med att vara lite kallare, inte smälta för detta flirtande.
Och helt plötsligt insåg jag att radion spelade
"I was cryin' when I met you
Now I'm tryin' to forget you
Your love is sweet misery
I was cryin' just to get you
Now I'm dryin' 'cause I let you
Do what you do down on me"
Så tänkte jag bara "tack för svar på mina tankar!"
Förövrigt så är det en bra Aerosmith låt ;)

Men det jag ville fråga dig...
Fick en känsla igår att min soulmate kan ha en egen häst eller något med hästar att göra, eller har jag blandat in det med ett gammalt liv?
Om någon så är det nog du som kan förstå varför min fråga är utformat på det sättet ;)

Ska nog ha met kaffe nu!

KRAM!

63 Chopper :

skriven

När jag läser detta funderar jag hur jobbigt det ska vara att erkänna för sig själv å andra. Tror jag har en systerson som är jätte kär i sin bästa kompis å de är jätte jobbigt för honom å för oss även i vissa situationer..

Har is i magen när det gäller u men har inte hört av honom på några dagar hoppas han saknar mig lika mycket som jag saknar honom.. Eller kommer jag att träffa någon ny snart? Vill ju inte vara själv....

64 Khaleesi:

skriven

Får vi lägenheten?

65 Jen:

skriven

Kan du se om jag kommer att träffa honom utöver rättegång? Är det värsta över nu?

Kan du se om en ny man kommer så småningom eller om det dröjer ett bra tag än?

66 Vonsan:

skriven

Hej Esmaralda! Kan det vara så att om man är man och asexuell att man har väldigt låga testesteronvärden? Jag undrar lite över en väninna till mig varför hon nu återigen är tjurig på något sätt mot mig. Jag undrar egentligen varför hon hänger upp sig så mycket på olika saker. Kan inte förklara eftersom det blir långt men nu känner jag att i detta fall är det hon som spårar ur i sina tankar. Hur ser du på det?

67 Livrädd:

skriven

Har gjort abort och fått missfall... är så ledsen...
Får jag verkligen ett eget biologiskt barn... jag gjorde fel och ångrar mig dagligen... Kan du se om det dröjer länge, hur många barn jag får eller om jag skaffar dem på egen hand utan man eller med en ny man om jag nu hittar en :(

68 Hönan:

skriven

Tack <3

Kram

69 s:

skriven

Hej Esmaralda!
Sonen härjar runt en del, han är absolut så go!!! Men utan att det ska låta fel så härjar han en del, skriker och hörs och syns samtidigt som han är väldigt charmig! Det är väll ett normalt beteende när små barn är trötta? Jag får en känsla av att han blir frustrerad för att han vill mer än vad han kan! Han känns så medveten! Har jag rätt?
Lugnar det ner sig när han blir äldre tro?
Kram


70 Linisen:

skriven

Hej! Jag tänker mycket på att få barn, ser du hur många kottar jag eventuellt kommer att få? Kram

71 Mareli:

skriven

Hej!
Tror du att jag kan vara asexuell?
Kram

72 Emra:

skriven

Kära Esmaralda🌺, kan du se om M. S. A. eller nån av de andra två männen jag träffat ligger bakom profilen? Vem är det? Har mått sjukt dåligt. Varför ljuger en av männen så mycket? Ska jag aldrig träffa trygg kärlek? Ser du nån ljusning i sikte för mig?😢

73 Aladdin:

skriven

Hej Ez

Händer det något speciellt i höst eller vinter som du kan se?
kram:)

74 Fanny2:

skriven

Det är nog svårt att förstå för väldigt många hur någon kan vara asexuell... Hoppas på mer öppenhet och acceptans i framtiden för det behövs verkligen. Förhoppningsvis lite mer om det på sexualkunskapen och lite mer om det man kallar för sexual fluidity. Jag har en vän som sagt att han inte har sex med sin flickvän som han har haft sen många år. Jag tycker att det är upp till var och en men jag tror att många skulle vägra tro på det...

Blir så glad av att läsa alla härliga kommenterar på bloggen. :3

Esmaralda, du måste ha fått en chock av det jag skrev häromdagen! 😵 Jag menade bara att jag inte trivs med mig själv just nu och ogärna släpper in folk i mitt liv. Det känns inte som att den där sommarflirten blir av heller... Hoppas det blir varmare väder snart.

75 Therese:

skriven

Hej Ezmaralda,

Intressant inlägg!! Jag undrar om jag borde säga upp mig från mitt fasta jobb som jag inte trivs med för att åka på en längre resa?

Kram

76 Fråga?:

skriven

Hej Es

Undrar om du ser något farligt med denna snarkspray som hon använder på natten mot snarkningen?

Är mycket tacksam för svar
kram


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: