Äventyr för seniorer....

En gammal kompis levde för sitt jobb – verkligen. Hon hade bra betalt men jobbade i stort sett jämt och kom sig aldrig för att resa nånstans.

Och nu har hon blivit pensionär.  Vid 62 års ålder.

Och hon blir galen på att bara gå och drälla omkring.  Hon  befinner sig mitt i livet och vill LEVA   & inte bara  sitta av dagarna.  jag lovade hjälpa henne att kolla vad livet har  att erbjuda i form av aktivitet och spänning.

Jag hittade:

https://www.volontarresor.se

 

Här kan du göra en volontärresa.  Det finns massor av projekt runtom i världen där man är välkommen att delta. Det kan handla om undervisning, sjukvård, jobba med djur osv…

http://www.senioren.se/

Här kan man som senior också  jobba på u-landsrojekt.

Eller så kan man helt sonika flytta  till ett annat land och se vad som dyker upp. Alla länder har olika typer av volontärarrbete där man kan delta. Portugal som slopat skatten på utländsk pension är ett populärt alternativ.

 

 

Varför inte flytta till Thailand ?

 När man väl är på plats finns det massor av arbete  på olika sätt som behövr bli utförd och  det är inte svårt att hitta en syssla.

Låga levnadskostnader. Räkna med ungefär 1/2 priset jämfört med Sverige.

Behaglig livsstil. De låga priserna leder till att man kan unna sig betydligt mer.

Klimatet. Värme året om, 26-28 grader i havet, mängder av stränder

Vänliga människor. Thailändarna är kända för sin generositet och positiva inställning

Goda kommunikationer. Såväl till/från Thailand som inom landet.

Fördelaktig beskattning. Din svenska pension beskattas lägre jämfört med Sverige.

 

 

 

Har du gröna fingrar och inget emot hårt arbete kan du bli WWOOFare som innebär att du arbetar gratis på en organisk farm i utbyte mot mat och husrum. WWOOF, finns i 99 länder och arbetsuppgifterna varierar från allt mellan himmel och jord – kanske vill du bygga medicin-tipis i Guatemala eller arbeta på en silkesmaskodling i södra Kina?

Detta är alltså inget du tjänar pengar på men ett bra sätt att få uppleva en ny kultur samtidigt som man lär sig något.wwoof.net/

 

.............................................
 
I Israel finns massor av volontärarbete... bara kolla här:
 
http://www.nbn.org.il/aliyahpedia/getting-started-planning-aliyah/planning-retirement-in-israel/volunteer-opportunities-for-seniors
............................................

Det finns en hel del olika Nannyorganisationer om man vill åka som senior och bo och arbete i en familj som nanny – en hel del familjer föredrar en mogen och  erfaren person.

Det är bara att googla

 

Och självklart finns det andra alternativ också….. känn in vad som personligen passar dig.. ta  reda på all fakta.. gör ditt val… och  plötsligt är livet ett ävetyr !!

Hjälp till alla i bloggfamiljen och tipsa !!

kram & kärlek

1 Skorpan:

skriven

Jag som fick jobb nyligen önskar nästan jag vore pensionär o barnen utflugna ;). Vilka bra möjligheter det finns o göra allt möjligt. Lycka till ni som har den möjligheten!

Undrar vad jag som förälder gjort för fel då mitt barn inte har några kompisar. Igår var det första skoldagen och det var en gråtande lillasyster som blev tentad av sin storasyster, ingen ville leka med henne. Pojkarna spelar bara fotboll o där vill hon nu tydligen inte vara med Det finns yngre barn att leka, nya ettor t ex, men jag undrar vad det är för fel jag gjort då det är såhär? Hemskt om det ska vara såhär hela skolåret :(...

Hoppas regnet håller sig undan för jag ska cykla till jobbet, det behöver jag. Lite oklart var jag kan fräscha upp mig sen, men det klarnar väl det också. Allt är en enda råddigågga, var o när o hur ska jag vara... Måste köpa stövlar så jag har o klä på mig, det finns raster då jag ska vara ute, ett visst antal minuter i veckan. Det var en överraskning :D...

Önskar alla en trevlig dag!
Kram Skorpan

Svar: Du har inget fel gjort så anklaga dig inte... låt det gå lite tid.. det kommer rätta till sigUppmuntra henne att bjuda hem kompisar från skolan då och då och att välja de hon tycker om... kram :)
Esmaralda

2 Cissi33:

skriven

Väldigt roligt, jag skulle också vilja jobba som volontär nån gång i ett annat land, har jag alltid velat. Det är bara ekonomin som satt stop. Man kan också jobba som volontär i Sverige.
Finns säkert massor av sidor men ett tips är volontarbyran.org
Där finns det en del.

Mitt uppe i packning och köra grejer. Har ett jobb som är flexibelt vilket jag är extra glad för just nu. Slutar tidigare så jag kan fixa och dona. Idag tänkte jag köra all mat i frys och kylskåp. Är väldigt trött. Men när det är över sen blir det kiropraktor, massage och sen fortsätta yoga så ska nog min kropp bli normal igen.. ;-)
Och sova.... Då är jag igen glad att jag inte har ett stressigt jobb.... Men sen vill jag därifrån...

Dottern sov utan blöja i natt för första gången, hon har varit torr i flera veckor. Men nu kissade hon såklart! Så nu upp och duscha och sen till förskolan och jobb. Ha en bra dag!

Kram!

Svar: Se det positiva också i stressen.... stanna upp då och då och andas.... det kommer bli hur bra som helst när allt är klart.. kram :)
Esmaralda

3 Chopper:

skriven

Godmorgon 😊. De e tur att de finns så mycket du kan göra om du är pigg å frisk... Många som inte vill bli pensionärer å sitta still utan fortsätta jobba å känna sig betydelse full..

Många som väljer att stanna efter pension å trappa ut sitt jobb å kan välja när dom vill jobba...

Tror de är viktigt att känna sig behövd å att man kan göra mycket även fast man blir pensionär...

Hoppas hon får en fin tid om hon hoppar på en resa å blir voltär i något land 😊.

Hej es 😊. Har is i magen å väntar att Ulf ska höra av sig å vilja ha mig 😊. Eller är det någon annan jag ska vänta på? Ser du om jag kommer att gifta mig någon gång? Har aldrig varit gift å börjar på att bli gammal 😜.

4 Cj:

skriven

Härligt med nya möjligheter och äventyr i livets dagbok.

Undrar om À är något att satsa på? Är han ärlig? Eller är han sambo ?? Kram

5 Cj:

skriven

Härligt med nya möjligheter och äventyr i livets dagbok.

Undrar om À är något att satsa på? Är han ärlig? Eller är han sambo ?? Kram

6 Varis:

skriven

God morgon gänget!

Härligt inlägg. Det är ju helt fantastiskt att kunna volontärarbeta i annat land oavsett ålder. O så många olika områden det finns att volontära inom.
Jag vill definitivt spendera en stor del av mitt liv i utlandet, så fort jag får möjlighet till det.
Ha en fin dag alla!

7 Chopper:

skriven

Godmorgon 😊. De e tur att de finns så mycket du kan göra om du är pigg å frisk... Många som inte vill bli pensionärer å sitta still utan fortsätta jobba å känna sig betydelse full..

Många som väljer att stanna efter pension å trappa ut sitt jobb å kan välja när dom vill jobba...

Tror de är viktigt att känna sig behövd å att man kan göra mycket även fast man blir pensionär...

Hoppas hon får en fin tid om hon hoppar på en resa å blir voltär i något land 😊.

Hej es 😊. Har is i magen å väntar att Ulf ska höra av sig å vilja ha mig 😊. Eller är det någon annan jag ska vänta på? Ser du om jag kommer att gifta mig någon gång? Har aldrig varit gift å börjar på att bli gammal 😜.

Svar: Oroa dig inte... rätt kärlek kommer och slösa inte din tid på att vänta på någon som inte hör av sig.. kram :)
Esmaralda

8 Myran:

skriven

Har drömt en dröm och sett en sak på kyrkogården.. vill gärna du berättar vad de betyder om de betyder ngt i fall du vet

Drömmen: Min syster var snygg o framgångsrik, hade gift sig o hade barn... hade allt. Jag skulle gifta mig men inga var där på plats... men jag hade ett nyfött barn i famnen... som var mitt... barnet såg på mig med en blick som jag blev lycklig av... jag hade ett bar, allt jag behövde... var en så ljuvlig dröm... betyder den något? Har den på något sätt med framtiden att göra?

På en kyrkogård, besökte jag farmor med min nu ex kille. vi pratade ganska öppet och jag låg på gräset o småbråka på ett positivt sett med honom. Bakom oss låg en vit katt och stirrade på oss... eller mig med en intensiv blick... rörde sig inte fastän jag steg upp... när min kille såg den sprang den iväg... var det farmor? barnet vi "förlorat och pratat av oss om"? Ville den säga något eller var det bara en katt?

Kanske bara jag som söker en massa tecken och mening med saker?

9 <3:

skriven

Tror de flesta människor någon gång i livet mår bra av och jobba med volontärarbete. Både ung som gammal.
Godmorgon kära Es vad kan du se om Göran hur han är mot mig. Är det lite sting av svartsjuka jag känner av. Blev helt slut i fredags av yttrehändelser som förstörde lite mellan oss min tilltro till honom. Har förlåtit det nu och har förstått att hans kvinnliga kusin och hennes vännina inte vill att vi dejtar. Och låg bakom påståendet hon hittade på för honom om mig. Rätt säker att hon snackar skit och vill mig illa. Verkar sticka i ögonen så otroligt.De springer ute varje helg på krogen fast de är 60 år inget fel om man trivs med det. Men för mig är de ruggugglorna som endast lever för det. Är det avundsjuka som gör att de försöker förstöra mellan oss. Bör jag säga till Lena och tagga ner eller blir det värre. Det tar kanske bättre och behandla henne som luft. Kan du se något Es vore jag tacksam och vägleda mig.
Kram & Love

Svar: Ta det lite försiktigt med Göran, och acceptera inga dumheter oavsett varifrån det kommer. Vad det gäller kusinen och väninnan... så är det HAN som ska sätta dem på plats först och främst... kram :)
Esmaralda

10 Fians:

skriven

Hej,
Vilka härliga tips! Det kommer jag att tänka på när jag går i pension. :) I min spådom som du gjorde åt mig sa du lita på din intuition. Igår fick jag känslan av att någon kommit för att kolla mig där jag är.
Var den känslan rätt? Jag klädde upp mig och sträckte på mig iallafall och hade kul. :)
Kram till alla.

11 Fians:

skriven

Hej,
Vilka härliga tips! Det kommer jag att tänka på när jag går i pension. :) I min spådom som du gjorde åt mig sa du lita på din intuition. Igår fick jag känslan av att någon kommit för att kolla mig där jag är.
Var den känslan rätt? Jag klädde upp mig och sträckte på mig iallafall och hade kul. :)
Kram till alla.

12 Li:

skriven

En pensionär på orten är otroligt aktiv med nyanlända, framförallt kvinnor (hon är kvinna själv) och försöker fixa praktikplatser, språkhjälp (svenskar som de kan träffa och träna med), löpträning etc. Tror hon gör det inom ramen för Röda korset. Otroligt aktiv och positiv person.

En annan kvinna jag träffade på vandringsresa för singlar (72 år) åker på den typen av resor (tema/aktivitet) några gånger per år för att få se och uppleva. Också mycket framåt och positiv.



Svar: Jättebra tips !
Esmaralda

13 Helena Ir:

skriven

Det verkar finnas en hel del för seniorer att ta sig för om viljan finns :),Tufft,att åka iväg till annat land och volontärarbeta ..vet inte om jag skulle våga. Mindre skatt och billigare försörjning ..är säkert en lockelse,men också alla människor man träffar.

Jag har egentligen inte någon större lust med något just nu..jag kör på,i mina vanliga hjulspår..men inget lockar så mycket..tror jag går i ide,ber någon väcka mig nästa vår :) känner inte för att umgås med alla min "vänner"..upplever mitt eget sällskap som roligare..herregud!..så trist jag är ..

Ser du någon ljuspunkt?

Kram och ha en bra dag :)

Svar: Ibland har man perioder när man drar sig tillbaka och det ska man nog leva sig igenom... det kommer nya och andra tider... och e hel del ljuspunkter.. kram :)
Esmaralda

14 f:

skriven

Es, ser du mig och han ses igen eftersom det var ganska längesen nu? Skulle det göra något om jag tog kontakt, hur skulle han reagera på det?

Kram!

Något blev fel när jag skickade frågan tidigare, försöker igen... Hoppas det inte gör något!

15 Liten C:

skriven

Vad spännande det låter att kasta sig ut 😊🤗..
Jag hade nog varit för feg 😬!!
En fråga, ser du om " han" som en gång betyde så mycket för mig någonsin tänker på mig/oss?
El har han glömt mig?
Kommer vi någonsin att ses igen?
Kram och trevlig dag ☀️

16 Solstjärnan:

skriven

Hej

Jättebra förslag och ider.För personer som vill och kan.
Det är ju givade för båda parten.😊
Har tyvärr inte några ider att tillägga.

Undrar däremot om det går mot det sämre på mitt jobb.
Måste jag ex.byta arbetsrum?


Sköt om er!
Kram Solstjärnan🌼




17 Tekla:

skriven

Låter spännande - det är aldrig för sent för äventyr. :)

Esmaralda kan du se om vad mitt ex känner för mig och oss? Kommer han kontakta mig igen? Jag saknar honom och det vi inte fick tillsammans. När andra män visar mig intresse saknar jag honom bara mer....

Kramar

Svar: Försök bearbeta och gå vidare... jag kan inte se ditt ex din framtid men däremot en ny kärlek.. kram :)
Esmaralda

18 Lilian:

skriven

Hej E,

Jag vet att du tidigare sagt att jag borde släppa Johan. Men nåt gör att jag inte kan..... Han ger mig små hintar men gillar han ens mig eller är jag ett tidsfördriv? Vad borde Jag göra... Jag blir galen!!

Varma hälsningar

Lilian

Svar: Du borde släppa även om det tar emot.. jag ser inga riktiga känslor från hans sida.. kram:)
Esmaralda

19 Kristin:

skriven

Dette var veldig interessant lesning. Tusen takk for alt du gjør for å glede og hjelpe, Es <3
Kram

20 Jag:

skriven

Hej! Hur stor chans - procentuellt - är det att jag blir erbjuden jobbet i Nepal? Tack

Svar: De ser ut att vara över 50 %... det är allt jag ser.. kram :)
Esmaralda

21 Assistenten :

skriven

Bra tips! Kommer det lösa sig med alla fel jag gjort? Det gör mig så stressad att veta att jag gjort fel. Kram

22 Dunegull:

skriven

Hur ser min höst och vinter ut?

23 Volontärresenär:

skriven

Hihi. Roligt att du nämner Volontärresor.se som jag volontärat och föreläst för!

Gjorde min livs resa till Afrika via dem, något jag aldrig ångrat. Levde primitivt i en by och lärde mig så mycket om mig själv och världen. En stor livsgåva är den resan. Kanske skulle ta å gästblogga om det någon gång..

Anyway, anledningen att jag sticker in huvudet här idag är för att kolla läget i kärleksväg för kommande kalla månader. Kan något oseriöst/seriöst dyka upp tro? Ser du några detaljer?

Kram - å våga volontära gott folk!

Svar: Ja snälla, skriv en gästblogg... det hade varit riktigt roligt... Något kan mycket väl hända i höst/vinter vad det gäller kärlek.. men jag ser inte huruvida det är seriöst eller eller ej.. kram :)
Esmaralda

24 Louise:

skriven

Jag känner mig lurad på jobben jag sökt och även där jag varit på intervju. Känns som min referens inte alls talade bra om mig...men det tror jag hon gjorde. Jag ville verkligen jobba på den förskolan som jag var på intervju hos för snart 2 veckor sedan, men de hörde inte av sig...än.
Tror inte ens de kommer göra det tyvärr.
Kommer någon av ställena jag sökt till höra av sig eller jag får fortsätta söka?
Vill ju ha jobb.

Nu ska jag göra mig klar för skolan. Fortsätta med examensarbetet. Ha en bra dag alla. Kramar

25 Louise:

skriven

Jag känner mig lurad på jobben jag sökt och även där jag varit på intervju. Känns som min referens inte alls talade bra om mig...men det tror jag hon gjorde. Jag ville verkligen jobba på den förskolan som jag var på intervju hos för snart 2 veckor sedan, men de hörde inte av sig...än.
Tror inte ens de kommer göra det tyvärr.
Kommer någon av ställena jag sökt till höra av sig eller jag får fortsätta söka?
Vill ju ha jobb.

Nu ska jag göra mig klar för skolan. Fortsätta med examensarbetet. Ha en bra dag alla. Kramar

Svar: Jag tycker du ska ha ett samtal med din referens och fråga rent ut vad hon egentligen säger när hon kontaktas. Kram :)
Esmaralda

26 Suanne Amalia:

skriven

God Morgon ...
Att arbeta utomlands som volontär står på min agenda ... det ska jag göra innan jag går över på andra sidan (om jag får bestämma). Jag vill utrota malarian och skulle gärna vara med i projektek på Zanzibar.. Där man aktivt utrotar malaria.
Zanzibar har även volontärarbete med barn..

http://www.amzungo.com/projekt/lar-ut-till-barn-pa-stranden-zanzibar/

kanske ett tipps... till din vän..

Vi måste gå och kolla efter katten i dag... han behöver hjälp.. och jag ska försöka hjälpa honom..

NU har jag monterat av alla slangar och apparater.. ska nu ta prov och har fått en läkartid den 26/8 det blir bra.. sen får vi se om det blir operation av tarmen..
och en titt på benet..

I dag blåser det här så att träden viker sig.. men den 1079 sitter jag på ett plan på väg till värme och sol... så skönt..

Det kommer bli en fantastisk resa och jag vill bara mysa och bada. Sol strand och hav.. klippor och god Italiensk mat.. och dryck... hmmmm

när jag åker hem ska jag åka om Klosters.. det kommer att bli fantastiskt.. och sedan ska jag ju iväg till Irland .. det ser jag fram mot för då kommer jag ju hem ..

Ed Sheeran är en artist som är grymt duktig och jag råder alla som inte har hört honom att gå in på Youtube ... lyssna och njut

Hur ser min framtid ut .. kommer jag att hitta en Prins? ;)

Önskar dig och MG en fantastisk dag .. med kärlek, glädje och glada skratt...

EllaBella tackar för svar från MG i går.. det känns mycket bättre när man får ventilera hundliga problem men en som förstår.. matte tar ju hand om allt hon ser.. Det räcker ju med mig och möjligen Saga (fast hon är en katt) hon är ju ganska gullig ibland <3 <3

27 Linnean 🌸:

skriven

Hallå!
Oj, vad mycket det finns att hitta på i andra länder. Har aldrig grunnat så mycket på sånt. Är ju inte den beresta typen precis. Men tankarna har gått lite på senare tid. Men hälsan måste vara med.

Pia: Ja, du må tro att jag fick lite att glo på i går. Det var inte lika kul i morse när de där läckra gossarna satte igång vid 7 att klättra, smälla, garva, spela musik utanför sovrumsfönstret! Hade legat vaken flera timmar och somnat om så gott. I dag bär de hjälm! Nåja, jag ska inte slå dom i skallen med nåt 😉 Det är något visst med hantverkare med läckra överarmar 😜
Än skiner solen så man får väl försöka ge sig ut lite. Ha det en fin dag allesammans!
Kram.../Linnean 🌸

28 Bolla:

skriven

Heissan! Jeg har en eldre mannlig tidligere kollega som er ivrig på å treffes til kaffe/middag. Sa ja da han nevnte det først for å være hyggelig, men begynner å lure på intensjonene. Jeg har egentlig ikke lyst, men vanskelig å vri seg unna. Ser du om det bare er vennlig ment og som en venn eller om han er ute etter noe mer? 😣😏 Jeg er absolutt ikke interessert i noe romantisk.

Klem Bolla 😊

29 Mimlan:

skriven

Jag tyckte det var bra tips! Jag själv har inte så mycket att komma med, men någon Anna här kanske har:)

Es, jag funderar på att ta ut föräldraledigt under jullovet. Min arbetsgivare kommer verkligen inte gilla detta, och på något sätt känns det lite fult av mig.
Till mitt försvar så går två av mina barn i skolan och om jag ska kunna vara ledig tillsammans med dem så måste jag passa när det är lov.
Dessutom är det inom handels och borde inte vara svårt att hitta ersättare, unga utan familj som vill jobba.
Är det fult av mig eller gör jag rätt?

Svar: Nej det är inte fult av dig.... inte alls.. kram :)
Esmaralda

30 Pia1:

skriven

Sammanträffande! Igår satt jag och kikade på såna sidor, som en dröm att göra när jag blir frisk, om jag blir det =) kostar ju en del men det finns väl olika sätt. Kram!

Svar: Ja, det finns olika sätt och du kommer iväg på ett äventyr så småningom... kram :)
Esmaralda

31 Fattiga Mi:

skriven

Hej!

Får jag någonsin det bra ställt så att jag kan kanske resa eller göra något annat kul?

kram

Svar: Ja, du kommer en dag att kunna unna dig betydligt mer än du kan nu.. kram :)
Esmaralda

32 Dröm:

skriven

Hade så hemsk dröm inatt om att bli jagad o mördad usch vad hemskt... Vad betyder det?

Svar: Drömmen betyder att du ska gå vidare mot nya ting och inte fastna i gamla mönster.. kram :)
Esmaralda

33 Fråga:

skriven

Kommer min syster rycka upp sig snart, får ingen kontakt längre ??

34 Fjäril :

skriven

Något spännande på väg in i mitt liv du kan berätta om❤️❤️

35 mg:

skriven

Hej!
Hur skulle hon reagera om jag tog bort henne som vän på facebook? Hon är så fruktansvärd elak mot mig, skapar falska rykten o bara ljuger..hon har koll på allt jag gör i mitt liv..vill inte ha henne på Fb..skulle helvetet bryta loss om jag tog bort henne? Va tror du?
Kramar!

Svar: Bry dig inte ifall hon reagerar eller ej, ta bort henne från FB eftersom du varken kan lita på henne eller tycker om henne.. kram :)
Esmaralda

36 Fegisen:

skriven

Denna fegis följer tacksamt alla tips.
Dags att våga lite :-)

På hemmaplan är i alla fall föreningsliv och kurser att rekommendera!

Kommer han sakna mig och vilja ha kontakt i höst/vinter när jag är på hemmaplan, Esmaralda? Kramen!

37 Virrhönan:

skriven

Goddag!
Hade kunnat gå i pension nu o leva annat liv. Kunde bli ett väldigt omväxlande pensionärsliv :-)
I Thailand hade jag kunnat bo utan problem... tror jag, har ju aldrig varit där...
En fråga har jag...varför är jag så trött o energilös? Är det nån sjuka på gång tror du? Det värker i ögonen av trötthet o det känns som jag vill sova konstant. Låter lite gnällig men brukar inte vara så här...Hopoas ni andra är pigga o glada. Kram på er.

Svar: Kolla sköldkörteln så alla värden är ok... kram :)
Esmaralda

38 Michaela:

skriven

Usch vad nervös jag börjar bli inför operationen på fredag. Har du något råd att ge mig? Kram

Svar: Bara ta det lugnt - det kommer gå fint :) Kram :)
Esmaralda

39 Heaven:

skriven

Hej es, pratar med en man, verkar som ingen i min omgivning vill att jag ska gå ut med honom och äta middag.. Fastän han är hur trevlig som helst.. Det känns som att de tycker att jag är bättre än honom.. Förstår inte varför.. Vad ska jag göra es? Ska jag tacka ja till inbjudan? Ser du något?

Svar: Du ska göra det du själv vill... kram :)
Esmaralda

40 ??:

skriven

Tror du min kropp skulle klara en graviditet??

41 <3:

skriven

Tack för svar älskade Es nu känns det bättre. Ska strunta i avundsjuka ruggugglorna och Göran får säga ifrån till dem. Ska ta det lugnt med honom och känna efter, kompassen lyser lite rött åker utomlands några dagar så jag får fundera i lugn och ro över vad jag vill.
Kram & Love

42 Helena Ir:

skriven

Tack för ditt svar Esmaralda,nej,inte tänker jag vara så här resten av mitt liv :) känns lite skönt att få dra sig undan,en del just nu.

Kram :)

43 Dina:

skriven


Hej Ezmeralda! Försöker igen. Tror du att det var Han som ringde igår och la på luren?
Kram! 💜

44 IeIe:

skriven

Senior är jag inte så där har jag inget att komma med men för oss yngre mellan 18-30 så kan jag tipsa om..; Europeiska Ungdomsportalen (studier, projekt, volontär) och Volvos yrkesinriktade utbildning för dig mellan 18-22 som har gått klart gymnasiet med godkända betyg samt är inskriven hos arbetsförmedlingen. Sen finns det lärlingsutbildning i Danmark och kanske Tyskland om den är kvar men är osäker så hmm..

Funderar lite.. Min vän D verkar inte ha det helt lätt, har hänt en del på sistone och hon mår nog inte så bra men jag vet inte riktigt för vi har inte direkt haft så mycket kontakt mer än något sms och ett telefonsamtal så svårt att veta. Jag sa att det bara var att höra av sig om hon behövde stöd eller bara nån att umgås då jag är i närheten fast det är tyst. Och jag är inte den som jagar efter folk längre utan jag ger förslag och så, visar intresse och att jag finns där om dom vill det/behöver och lämnar det sen upp till dom om dom vill umgås/prata.. Sen är jag inte vidare sällskaplig av mig heller just nu, gillar mitt och H`s sällskap bäst. Enklast och trevligast så då jag tycker det mest tar energi än ger att umgås och vara social.. Så ja, det jag undrar över är helt enkelt om jag behöver göra något mer? Har ju som lite dåligt samvete för att jag inte finns där för henne nu när hon har det jobbigt.. Kan jag säga eller göra nått? Vad skulle hon behöva och/eller må bäst av? Kanske något med ord,text, present eller handling eller en kombination av allt? Hmm..

Tacksam för svar, sköt om er och ha en fin dag :)

Svar: Du ska inte tjata men hör av dej med ett virtuellt ( eller irl) kort med hälsning o liknande.. då och då... just eftersom hon faktiskt har det riktigt kämpigt.. även om hon inte orkar prata så känns det gott för henne att veta att du bryr dig och finns där.. kram :)
Esmaralda

45 Fanny2:

skriven

Jag har tyvärr inga bra tips men spontant känner jag att det vore kul att jobba som volontär på Elephant Nature Park. Hoppas kunna bli volontär någon dag. :3

Drömde nyligen något märkligt. Jag var i ett badhus och gick längs långa korridorer med en vän och så råkade jag välja det ställe som skulle vara läskigast. Det var en mycket vacker swimmingpool utomhus och min vän hoppade i direkt. Vattnet var turkosblått, omringat av klassiska marmorstatyer och gröna växter. Helt idylliskt. När jag såg mig omkring så märkte jag att de vita statyerna rörde sig. Vissa verkade vara gudar. Sen såg jag mig om och undrade varför de var så många. Då insåg jag att det var människor som hade förvandlats. Jag försökte springa ifrån men hann inte innan en stor staty tog tag i mig. Då visste jag att jag skulle förvandlas till en staty om jag själv tog på den.
Betyder det något eller är det min livliga fantasi?

46 ThereseC :

skriven

Hej Es!
Jag har åkt som WWOOF:are till Nederländerna två gånger. Det var jättekul. Det kan jag varmt rekomendera.

Idag sitter jag och skriver. Jag fick en bokide. Sen skrev jag ett synopsis på det boken ska handla om. Och nu har jag just skrivit en scen som jag valde ut. Ibland känns det som om jag verkligen inte kan skriva över huvud taget. Sen går det bra och jag blir särskilt nöjd med något. Och rätt som det är känner jag mig som en proffsig författare. Det jag skrev idag har jag skrivit om flera gånger. För varje genomarbetning har jag blivit mer och mer nöjd.
Det är en barnbok. Jag tänkte börja skriva en bok om året.
Fast jag måste bli klar med kaninboken också. Den har legat i träda lite för jag skulle teckna några bilder till den och då kom jag av mig.

Jag har riktigt kommit igång med skrivandet. Det är roligt och jag hoppas det håller i sig nu. J-O undrar vad jag håller på och skriver hela tiden och han frågade om mitt synopsis och varför jag hade ritat en val på papperet. Jag berättade att valen var en dramatisk kurva och att jag håller på och skriver om en tjej som städar toaletten. J-O tyckte att jag var knäppare än vanligt.
Fast hela boken handlar förstås inte om toalettstäd. Men nu blev jag särskilt förtjust i just det kapitlet.

Så här roligt skulle det alltid kännas att skriva. Rätt som det är blir det bara motigt och det är då ingenting blir färdigt.
Jag har vissa färdiga projekt. Men jag har väldigt många halvfärdiga.

Kram ThereseC

Svar: Ja, jag vet att du lyckas både med kaninboken och andra boken.. och jag vet att fler böcker kommer... det här kan du !! Kram :)
Esmaralda

47 Hönan:

skriven

Tänk vad mycket spännande det finns att göra när tiden inte begränsar. Jag hoppas såklart att jag kommer iväg på sådana äventyr långt innan jag blir senior och om jag känner mig själv rätt kommer det också att bli så.
Inatt i mina drömmar hade jag ont i armen när jag skakade hand. Kommer ihåg att det skedde två gånger. Märkligt. Vet inte om det kan ha någon betydelse?
Ja och nu helt plötsligt har jag blivit med lägenhet. Gick väldigt snabbt, kanske inte det mest optimala just nu, men jag tror det blir bra. På ett eller annat sätt iaf. Har en magkänsla av att det ändå var en bra affär.
Hua för vädret idag, höst redan i mitten av augusti? Det är väl nu den sköna sensommaren ska infinna sig. Jaja, dumt att klaga. Med rätt kläder och paraply så kan det ändå vara rätt mysigt.

Kram

48 åsa:

skriven

Hej goa du!
Du är fantastisk vad du hela tiden finner olika samtal o områden i livet o ger så mkt av både din tid o dig själv att vi alla bloggare ska veta o även kunna ge tips till varann. ville säga det tack!Man ska om man kan upptäcka mer av livet . måste ju inte resa för att göra det . Det kan va annat göromål.
Sen undrar jag om det blir el går bra inför en öppning på stället jag har målat. det vart lite trögt o segt med en pers. hoppas det ska lossna o få fart på försäljningen o kunna ge värme av det jag har målat där . så slut o nervös. har inte fått full respons men det kanske kommer . kraaaaaaaaaaaaaam åsa

Svar: Tack för dina fina ord !! Du har gjort det här riktigt bra och jag tror att responsen kommer.. kram :)
Esmaralda

49 Äventyr i det lilla:

skriven

Hallå hallå :D

Även volontärverksamheter här hemma är givande att göra! Jag jobbade ett tag på ett soppkök för hemlösa och som stödkontakt för prostituerade på gatan.

Jag har en undring om han kommer sakna mig o vilja ha kontakt även i höst, ser du?

Stor kram!

50 Annelie:

skriven

Hej!
När min dotter döptes fick hon en mängd smycken. Eftersom hon älskar att leka med smycken var jag rädd att hon skulle ta sönder dem. Därför la jag hennes smycken i en påse som jag gömde väl. Så väl att jag nu inte kan hitta den. Ser du påsen?

Svar: Nej jag ser inte var den är men vet att den kommer att dyka upp igen.. kram :)
Esmaralda

51 Rocky:

skriven

Hej Es

ser du någon positiv händelse på ingång?
kramar

52 Lie:

skriven

Hej Esmaralda!
Dka jag räkna med att det kommer att komma fram till honom?
Kram

53 s:

skriven

Esmaralda!
Sonen härjar runt en del, han är absolut så go!!! Men utan att det ska låta fel så härjar han en del, skriker och hörs och syns samtidigt som han är väldigt charmig! Jag får en känsla av att han blir frustrerad för att han vill mer än vad han kan! Men kan vara hans personlighet också? Har jag rätt? Eller är det signaler jag missar som han vill ge mig?
Lugnar det ner sig när han blir äldre tro?
Kram

54 n:

skriven

Hej Esmaralda!
Verkar han veta att jag varit inne och kikat på hans Facebook sida på sistone? Jag har inte skrivit eller gillar något! Men det kanske går att se på något sätt! Verkar han veta om det?
Kram

Svar: nej han vet inte om det och han funderar inte så mycket över sådana saker.. kram :)
Esmaralda

55 n:

skriven

Hej Esmaralda!
Vänninan hör inte utav sig så mycket till mig längre, jag gör det inte heller! Har hon lagt märke till det? Är det medvetet som hon gör så att inte höra utav sig till mig lika mycket?
Kram


Svar: Nej jag tror inte det är medvetet... det har mer blivit så.. kram :)
Esmaralda

56 Skorpan:

skriven

Tack Es!
Ja såna som hon tycker om är inte just mycket värda sen när det kommer till kritan... Kappvändare kunde man väl kalla dom.Låter elakt, jag vet, men så känns det. Hoppas ju att det inte tar flera år innan det reder upp sig. Har t om funderat på skolbyte, men skulle det ens bli bättre? Hmm...
Kram Skorpan

57 F.:

skriven

Kan du se något kring min kommande pojkvän, vad som helst? Vad är det som jag kommer lägga extra märke till? Hårfärg? Klädstil? Är han äldre/yngre än mig.. Du kanske inte kan se nåt av de exempel jag gav, men kanske du kan se nåt annat intressant kring honom då? Kram

58 Fröken T:

skriven

Hej kära Es.

Jag är kräfta och Thomas är jungfru. Vi har återupptagit kontakt/dejting under sommaren.
Ser du ngt angående oss två?

Tacksam💖

Blessings 🌟🌟🌟
T.N

59 Studenten :

skriven

Hej Es! Jag är så förtvivlad. Kommer jag få vara kvar eller ser det ut som jag har rört till det för mycket? Kram

Svar: Jag får en känsla av att det går att reda ut.. snart vet du.. kram :)
Esmaralda

60 Boudica:

skriven

Minns att du skrev om just volontärresor i ett blogginlägg tidigare, troligtvis var det den gamla bloggen (Minns du den än? ;))
Just det fick mig vilja åka iväg, men då var det ingen bra tid.
Men viljan den har jag inte glömt, den finns kvar. Så en vacker dag kanske jag gör det, men att räkna mig som pensionär är nog lite tidigt, fyller ynka 30 om nån månad ;)

Idag vet jag inte riktigt vad jag ska skriva, och inte känner jag för att gnälla om något, så det blir kort från mig idag! Som tur kanske ;)

Men en sak till, gillar inte upprepa mig emen försöker med min fråga igen, tredje gången gillt!?

För någon dag sedan så kollade jag på OS hästarna, lite kort, men jag fick tanken/känslan att min livskamrat har en häst eller något att göra med dem, men kan det stämma? Eller är det inblandning från tidigare liv?
Nu hoppas jag att du förstår varför jag formar frågan som jag gör ;)

KRAM!

Svar: Javisst minns jag gamla bloggen :) Och vad härligt att samma känsla infinner sig hos dig... du är av den sorten som kommer att åka ut på en hel del äventyr så småningom. Jag ser inte om din livskamrat har någon connection till hästar... tyvärr.. kram :)
Esmaralda

61 MissTjejen:

skriven

Hej

Hur kom det var efter min föreläsning på här terminen? blir det något positiv

ha det bra och en trevlig kväll :)
Misstjejen

62 Nl:

skriven

Hej Esmaralda!
Kommer hon bli singel innan vi kan bli tajta vänner igen? Är det det de hänger på?
Kram

63 Lucky:

skriven

Hej

Ser du någon lyckodag för mig i något?
kram

64 Lilly:

skriven

Ser du när resandet kommer igång för oss ??? Kommer vi resa till olika länder?? Har alltid drömt åka till new york

65 Fråga:

skriven


Kommer min syster rycka upp sig snart, får ingen kontakt längre ??

66 Fjäril:

skriven

Finns det möjligt en hälsning till mig ifrån någon på andra sidan ?? ❤️❤️

Svar: En hälsning med så väldigt mycket kärlek.. kram :)
Esmaralda

67 Melina:

skriven

Hej Es

vad har min nästa kärlek för utseende, ser du något.. som jag skall hålla utkik efter?

tacksam för svar:)

68 åsa:

skriven

Tack E för ditt svar.nu får jag försöka slappna av o du gav mig kraft o värme tack tack kram åsa

69 MK Gbg:

skriven

Hej!
Har länge haft ett gott öga till min stiliga granne... Nu verkar det som om även han har ett intresse för mig... Men... har via omvägar fått reda på att han har en flickvän, på annan ort... Vad ska jag göra? Har varit en fegis i 7 år och inte haft någon relation... nu när jag tänkte våga flirta lite... är han upptagen... Ska jag visa mitt intresse, eller låta det bero?

Svar: Avvakta lite och se... ha inte för bråttom... det finns en möjlighet att det faller på plats och blir rätt i alla fall men jag är inte säker.. kram :)
Esmaralda


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: