Bota din trötthet

Många människor är trötta och det borde man kanske inte vara så här i sommartider. 

Många som skriver till mig för seans känner sig orkeslösa och omotiverade och det gör en hel del vänner också.

 

Jag förutsätter att man kollar sånt som ska kollas i det läget.. som sköldkörtel,  ev järnbrist , att man äter sina D vitaminer, osv…. och om alla prover är okey  då återstår att förändra sitt  tänk

 

Våra tankar spelar roll för hur vi mår.  Därför ska vi vända på tankarna och fundera på vad som gör oss pigga ISTÄLLET för att  leta efter trötthetstecken.

 

 

Man  kör lätt fast i sin egen trötthet och fortsätter kämpa i trötthetsspåret.

Man känner efter hur trött  man är och det blir mycket pust & stånk och elände.

  Men bryter man den onda cirkeln och frågar sig hur man kan bli piggare… vad som behövs i livet för att man ska må bra… vad som får oss att ladda våra  batteri… och är man ärlig mot sig själv .. och ger sig  det man behöver… då finns det en god chans att tröttheten ger vika.

Kram & kärlek

1 Skorpan:

skriven

Ja lite sex o närhet skulle kanske pigga upp ;), men varifrån får man det? Ser något ut att vara på väg eller får jag ännu länge till fortsätta o gå ensam längs livets stig?

Just nu är jag ju trött för att jag stiger upp tidigt om morgnarna o går o sover för sent om kvällarna. O inte kan jag ju påstå att jag har lust o städa o dona här hemma heller. Kommer o göra det när det blir måsta på, i september senast ;), för då ska det bli fest. Kanske exet kommer hit o städar, ja festen berör ju honom också...

Fredag o fotboll väntar i helgen. Allt vad jag vet just nu.

Ha det gott!
Kram Skorpan

2 Varis:

skriven

God morgon ez!

Jag har lidit av trötthet väldigt länge tills jag upptäckte att jag har överväxt av candida i kroppen. Dras till kolhydrater såsom bröd pasta o socker som svampen växer av.
Har läst på massor och blev helt chockad över den fakta jag hittade. Jag började genast rensa ur maten som får svampen att växa samt beställde hem Pau D'arco te som skall hjälpa. ( det gör det för mig)
Det är en jäkla kamp rent ut sagt, att försöka bli av med denna svamp, men jag vill återfå min kraft, energi och personlighet så denna gången ger jag mig inte!!

trevlig helg kära ni!
Kram

3 Cj:

skriven

Man ska göra saker som man mår bra av, umgås med vänner som ger energi, leva livet!!..motionera, ta tag i livet helt enkelt👍.. För det är ENDAST du själv som kan göra något, ingen annan gör det åt DIG.
Vad ser du för mig och Andreas? Kram💕💕💕

4 Linnean 🌸:

skriven

God Morgon!

Visst har du rätt i allt det där med tröttheten och just dom provtagningarna. Men det finns en "liten sak" till som kan orsaka svår trötthet...snarkningar! Trodde jag sov tyst som en liten älva men den tron togs jag snabbt ur när min vän förkunnade att jag lät som en...sjökossa, på nätterna. I samma veva kom även den stora tröttheten. Har vandrat som en zombie sen i februari. Man blir tydligen dåligt syresatt av detta äckliga snorklande och har i värsta fall andningsuppehåll. Det är inte bara en orsak till trötthet utan ökar risken för hjärt och kärlsjukdomar. Går på utredning nu men allt tar en förfärlig tid. Har sovit med utrustning som registrerar andning, puls och snorklande. Första gången hade det blivit något fel med utrustningen och nu måste jag vänta i tre veckor bara på en telefontid. Men tänk på den "lilla detaljen" Sover man ensam så har man ju inte en aning om hur man låter på nätterna. Men hjälp finnes att få! I dag ska jag äntligen till endokrin för att kolla om det är något sköldkörtelfel som orsakar den otäcka tröttheten. Det tog "bara" 5 månader att få en remiss och komma dit. Men äntligen!
Och Esmaralda...du hade rätt, som vanligt! Det blev en het dejt som gick av stapeln ganska snabbt eft att jag frågat dig, till min stora förvåning! Och hett blev det så det nästan blev brännmärken i taket 😊 Och kul!
Dessutom är det fantastisk med en man som säger att vi ska passa på att handla medan han är här så han kan bära allt tungt åt mig. Tänker på att soporna ska tas ut. Fixar diskbänken. Ja, sådant där smått som man alltid gör själv annars. Jisses, vad man sätter värde på det! Underbart! Tänker lite på ett par kvinnor som kör med sina män som om de var rena slavarna. Och männen gör allt. Sen gnäller dessa kvinnor som fan! Oj, karlen vill titta på OS...då bryter tredje världskriget ut! En del borde verkligen bo själva ett tag! Då kanske de sätter värde på sina "värdelösa slavar" Naturligtvis gäller det män som tar saker för givet åxå! Även om jag gillar att leva själv så är det guld med ett par muskulösa mansarmar ibland, på olika sätt 😉
Det gör mig glad, tacksam och...hoppar över det där tredje ordet från filmen 😉
Önskar er en fin fredag! Kram...

/Linnean 🌸

5 Li:

skriven

Själv trötttttt. Men tror det kommer bli bättre nu (men påverkas mycket av min menscykeln). Tror att dåliga relationer, tråkigt jobb etc kan göra oss trötta. Dels för att det tar energi och dels för att man hellre är trött än tar tag i situationen.

Funderar på resa till Kappadokien i Turkiet i oktober eller Spanien i november. Men börjar fundera med tanke på hur det ser ut i Turkiet inte minst map inrikespolitiken. Du sa i en seans att vissa platser kommer ge mig mycket energi. Du har ingen känsla här?

6 Chopper:

skriven

De e sant de du skriver. Nått som gör mig lycklig å ger energi är löpning.

Tycker man kan reda ut en massa saker å kläcka nya idéer.

Du ser vad som händer runt omkring känner lukter har man inte klurat ut vad man ska ha till middag å passerar ett hus som dom lagar mat i kan man känna doften å tänka ja i dag blir de fläskpannkaka 😊.

Hej es gillar å läsa de du skriver känner en glädje och ett lugn. Tänk vilken lycka å kunna hjälpa andra som inte vet vad som ska ske när man är olycklig å fundersam. Önskar er en trevlig fredag ❤.

Å själv tänker jag åka till mamma i fjällen å leta lite kantareller. Så skönt att inte vara ensam på en helg den blir så lång. Kram

Svar: Vilken mysig helg du får.. kram :)
Esmaralda

7 Tanten:

skriven

Att ha kul och belöna sig själv är något jag tror starkt på. Fungerar för mig.

Ha en fin helg alla.

Kram

Svar: Sant, egna belöningar är viktiga...kram :)
Esmaralda

8 Maleficent:

skriven

Trött å omotiverad är jag ofta ska försöka följa dina råd
Denna kvinna som du sett mig möta ser du vad hon jobbar med om hon nu har ett jobb!

9 Jill:

skriven

Hej Es!

Jag är en av dom som du skriver om idag. Förutom ständig trötthet känner jag också djup sorg, precis som om nån jag älskar precis dött.
Förstår inte alls varför jag känner sorg faktiskt?!

Jag fick rådet att söka upp en hormonterapeut för tydligen kan för låg serotoninhalt i kroppen ge dessa symtom (trötthet, deppighet, orkeslöshet). Kanske någon annan här också kan bli hjälpt av att kolla upp hormonhalterna i kroppen.

Kram J

10 Helena Ir:

skriven

Trötthet kan vara en riktig pina! Jag har haft perioder i livet då man känt sig mer död än levande,riktigt utmatad. Mediciner kan verkligen suga musten ur dig..en del borde därför inte heller kallas för mediciner..de sänker livskvaliteten ytterligare..men det kanske är en annan historia..
Mycket idag kan trötta ut människor,stressen i samhället..så många krav. De flesta idag vet hur viktigt det är med bra kost och träning och även att få återhämta sig,vila! Stressade småbarnsföräldrar kan inte ha det lätt..det gäller att skära ner på dagsprogrammet,för att orka..inte alltid det går heller..många i min närhet,har gått in i den så kallade väggen..

Jag hoppas på en bra helg..kanske ..kanske, lite bättre väder. Börjar med att åka och träna lite ben. Drar mig lite för att åka dit..tänk hur människor kan skifta humör..tänker på den där mannen..jag drar till mig konstiga människor..hur sjutton ska jag våga lita på det manliga könet..det ger mig huvudbry!

Ha det gott!
Kram :).......hälsa MG :)

11 Jossan :

skriven

Ja trött är jag kan jah säga! Men inga fel på mina värden. Har kollar dem 2 gängen. Är väl utmattad som du säger.

Fick boka av 3 veckors jobb eftersom jag fick veta att jag börjar min praktik vecka 35. Hoppas detta blir bra och att jag blir godkänd på min praktik så den försvinner. Jag mailade chefen på den förskolan jag sökt jobb och berätta hur min praktik kommer vara denna terminen. Det är 6 veckor mellan perioderna så hoppas jag får jobbet ändå.

Äntligen fredag och jag är fortfarande förkyld!

Imorgon ska jag fortsätta på min bänk och kanske in och kolla på en systemkamera?

Nä nu ska jag åka till jobbet. Sista dagen här idag!

Kram

12 Kiara:

skriven

God morgon Es!
Jag undrar om det är så att om jag kommer tatuera mig, sker det före eller efter jag har träffat min soulmate? Tack i förhand! Kram Kiara ❤

Svar: Jag ser inte när men visst tatuerar du dig och du blir nöjd.. kram :)
Esmaralda

13 Browallia :

skriven

Jag har vid 45 års ålder upptäckt det magiska med KAFFE! ;)
Jag tycker inte att det smakar gott men med en liten skvätt kaffegrädde går det att få ner och har snabbt blivit min nya morgonrutin. En kaffekopp på morgonen räcker för att jag ska få en kickstart att komma igång med det som behöver göras. Dessutom har kaffet fått fart på min mage, jag som innan hade kronisk förstoppning.
Hoppas effekten håller i sig.

Här i norr är det regn och grått, redan höst känns det som. Jag är ledig i helgen och tänker göra som MG och kura ihop mig i soffan under en filt och bars mysa! Tända levande ljus, titta på film och äta o dricka nåt gott. Kramar till er.

Tacksamhetoch glädje :)


Svar: Koffein är bra... o jag dricker en jäkla massa kaffe.. bara av gammal vana.. kan lika gärna vara utan... men lite piggare blir jag nog.. kram :) Vilken go helg du ska ha.. kram :)
Esmaralda

14 Susan:

skriven

Känner mig pigg o energisk men har så mycket jag vill (o måste) ... Tiden räcker dåligt till o sen att jag har svårt att säga nej gör ju inte saken bättre😱 Ett djupt andetag o en sak i sänder.... försöker men önskar att jag haft ett trollspö som jag kunde svinga över mitt lilla hus o vips va det färdigrenoverat😇

Kram o härlig fredag👍

15 Pollan:

skriven

Hej funderar på att anmäla mej till en kurs för att kunna jobba sok volontär för ensamma och äldre. Tror du att det skulle passa mig? Har ju tid över och tycker att umgås med folk i olika åldrar Häls!!

16 Anki:

skriven

Godmorgon Es

Ja man kan tillochmed bli trött av att sova för mycket...
När jag blir sådär trött efter jag ätit..(kanske har med sockret i blodet att göra ?)
sätter jag mig inte framför tv´n utan tar mig i kragen och går ut en sväng med hundarna.. Frisk luft gör mig pigg igen ..
Tänk vad man orkade som ung ...sena nätter ...fulltidsarbete...party party...nog känns det att man är medelålders alltid ;-)

Men vikten man vill ha bort...den sitter stenhårt fast nu i medelåldern...utökar jag motionen så slår den medelålders kroppen tillbaka och jag får mer värk o ont...
inte är det lätt att vara tung ;-)

Skulle behöva ngt som ger den där extra kicken i tillvaron...Nåt att drömma om /se fram emot ser du någon som helst förändring inom överskådlig tid ?

Kram Anki med flock

Svar: Jag suckar tillsammans med dig.. sitter i samma båt och känner inte igen mig i spegeln.. varje gång undrar jag var i hela friden den tjockisen kom ifrån !! Du kommer ta tag i det.. det vet jag.. och jag ser att du kommer att träffa någon som ger dig energi.. kram :)
Esmaralda

17 Jag:

skriven

Hej. B-vitaminer kan också hjälpa mot trötthet, likaså att rejält skära ner på socker och kolhydrater.

Hur ser hösten ut för mig? Fortsätter det i gamla spår eller ser du någon förändring? Tack

Svar: En förändring kommer... jag ser inte när men det verkar vara något på väg.. kram :)
Esmaralda

18 Alex:

skriven

Hej Esmeralda,
Har bokat en resa men blir nu osäker på om det är rätt att åka?
Vad ser du?
Tack!

Svar: Jo det ser rätt ut.. kram :)
Esmaralda

19 Tildis:

skriven

Precis så är det. Känner igen mig i det tankemönstret men det har blivit mycket bättre sedan jag började träna för nu har jag mer energi och då hamnar jag inte lika lätt i det mönstret. På måndag bär det av till sydligare breddgrader men jag är lite orolig för min sambo som kan ha fått svinkoppor. Ser det ut att bli ett hinder eller håller vi oss friska? Kram och trevlig helg!

Svar: Ni kommer att vara friska så ni kan åka.. kram :)
Esmaralda

20 Hedwig:

skriven

Hej!
Jag undrar precis detsamma: hur ska man bryta den onda cirkeln? Fast hos mig är det ingen vanlig trötthet längre utan total utmattning. Jag orkar knappast med det vardagliga och då är aktiviteter som brukade vara roliga, inte så roliga längre. Jag fick många negativa upplevelser de sista åren och har flera kroniska sjukdomar som gör att jag ständigt har värk. Jag lever rätt hälsosamt och jobbar på stressen också men hotas fortfarande av Skatteverket, Försäkringskassan, f.d. testamentsförvaltaren och känner ingen trygghet. Jag har vänner men de verkar alltid vara upptagna och har ingen familj eller släkt som bryr sig om mig. Jag har både sökt läkarvård och psykologisk vård men kammar noll hela tiden. Jag vet alltså inte hur jag ska ta mig ut ur det här läget. Jag vill inte vara negativ men är rädd för min framtid. Ser du något positivt för mig? Vad kan jag göra mer åt mitt läge?

Svar: Du kämpar på stenhårt och du ska vara stolt över dig själv !! Det kommer en öppning och du kommer att känna dig trygg.. jag ser inte hur men det kommer att lösa sig.. kram :)
Esmaralda

21 Mamman som varit med från början:

skriven

Usch ja, trött och orkeslös....jag är inne i en rejäl formsvacka vad gäller allt....är trött, kroppen börjar kännas gammal, har krämpor lite överallt, allt känns trist, sommaren är över, jag trivs inte på mitt jobb och vet inte vad jag "ska bli när jag blir stor" - vet faktiskt inte i vilken ände alls jag ska börja för att få rätsida på mitt liv. T o m min relation känns svår just nu....

Usch, kram till mig själv och till er alla!!!!

Svar: och kram till dej :)
Esmaralda

22 Fundersam:

skriven

Hej Esmeralda! Älskar han henne? Kommer han att höra av sig till mig tror du? Kram

23 Maria:

skriven

God morgon!
Ja du, jag har haft en sommar som heter duga och trött har jag varit men....det känns som det håller på att vända nu:)

Nu till en kanske annorlunda fråga. Vi har ju fått tag i en jättefin lägenhet, du vet gammal med stuckaturer, renoverad på ett varsamt sätt, fin träterass på taket, mitt i centrum etc Men.....nu har jag hört att detta ska vara stadens spökhus:), att det vart problem med spökerier i huset. Såklart har jag börjat jaga upp mg lite över detta.....jag vill ju inte bo i spökhus nr1 med alla mina barn:)
Min känsla när jag var och tittade, var att det var en fin, lugn och trygg lägenhet. Har jag rätt i det?

Eller är min oro angående spökeriet befogad? Går det isåfall att bo där och leva ett normalt lugn och fridfullt liv?

Ha en fin dag!
Kram,
M

Svar: Du ska lite på din känsla... det är ett tryggt och fint hus, utan tvekan.. allt annat är snack och falsk ryktesspridning.. kram :)
Esmaralda

24 Dunegull:

skriven

Måste säga att du har en himla bra blogg. Man får mkt tid att stanna upp och reflektera över saker och ting.

Själv har jag mått dåligt ett bra tag nu, tyvärr. Och det är nog mest i själen om jag ska vara ärlig. Annars är jag en väldigt hurtig person som älskar att hitta på saker.

Hur ser min höst/vinter ut?

Svar: Du kommer få fötter och ditt mående blir bättre och stabilt.. kram :)
Esmaralda

25 Jennifer:

skriven

Bästa Esmaralda.

Detta är precis vad jag behöver läsa nu.
Känns som att jag är tömd på energi, och måste hitta ett sätta och ladda mitt batteri för att orka hålla ut hela höst och vinterhalvåret..
Stötte på M idag, har han några känslor kvar för mig, mer än som vän?

Kram och trevlig helg!

Svar: Jag ser inga större känslor från honom.. kram :)
Esmaralda

26 Lotta S:

skriven

Jag blir piggare då jag ser möjligheter att ordna min framtid mer som jag vill ha den. Försöker ha framförhållning för att t.ex. småningom kunna skriva på heltid. Där är ekonomin av intresse och min undran: är det en bra idé att satsa pensionspengar på det sparande jag nu funderar på och som kopplas till hyresinkomst/fastigheter?

Svar: ja, framförhållning är viktigt... att ha en slags livsplan... vad det gäller pensionssparandet så kolla en gång extra med en kunnig person... det finns en hake men jag ser inte vilken.. kram :)
Esmaralda

27 Hurtbulle:

skriven

Ja huva vad folk gnäller, och förändrar.. nä just det, ingenting!

Ansvar, gott folk. Offerrollen är himmelskt bekväm men hjälper oss inte att se det fina och föränderliga i livet.

Es! Har jag chans på praktikplats inom samtalstöd till våren, lite liknande organisationer som bup? Eller blir det svårt? Jag dras mer och mer åt samtal.. Där tankar JAG jobbenergi =)

Svar: Chansen är god till rätt praktik och jag tror att du dras åt helt rätt håll.. kram :)
Esmaralda

28 Mimi:

skriven

Hej!

Jag sover jättedåligt särskilt vid fullmåne därför är jag trött. Borde väl också gå ut lite mer i friska luften på dagarna. Ska försöka att ändra på mina vanor. Ser du om det närmar sig något jobb??

Kram

29 Solstjärnan:

skriven

Hej
alla "tröttisar" och "piggisar"😊

Vilka toppen bilder du hittat idag.
Det kunde vara jag på varje bild.
Är just nu mer trött än pigg.
Men det är klart, vad annat kan man förvänta sig i en situation som min.
Har flyttat( bärt ,bärt och konkkat ensam på lådor,väskor osv) i en och en halv månad. Nyskild sen i somras osv osv.
Går helt enkelt på högvarv såväl fysiskt som psykiskt

Men...
Jag vet ju att den fysiska belastningen avtar nu som bäst.

Den andra biten hänger tyvärr med än,oro bed ekonomi ,jobb ,skilsmässo"kontraktet" osv
Allt detta tar energi...i mängd och massor.

Det ska nog bli bra.
Hoppas lugnet efter stormen kommer inom kort.

Ez kommer jag att byta jobb inom kort?

Ha en finfin fre😊
Kram Solstjärnan🌼






Svar: Jobbyte kommer.. och framförallt kommer en lugnare period då du kan reflektera och bearbeta.. allt kommer gå bra.. kram :)
Esmaralda

30 Barbro :

skriven

Hej Esmaralda!

Jag har börjat meditera varje morgon sedan i maj. Det blev min räddning mot tröttheten. Och det ger mej kraft Till min dag. Sömnen har också blivit bättre.

Nu är min pappa som är Bipolär inne i sin 3:e depression på 2 år. Kommer han att få rätt hjälp snart o slippa denna berg o dalbana som vi båda åker just nu?

Är det som jag tror att den Antidepressiva medicin han får nu ska bort o det är bättre med bara ECT behandlingar i underhållande vård samt stämningshållande Medicin?

Kram Barbro

Svar: Ja det känns som om du tänker rätt.. ECT är viktigt och den stämningshållande medicinen.. prata med hans läkare om detta.. kram :)
Esmaralda

31 Fler listor åt folket:

skriven

Hög igenkänningsfaktor.

I år har jag gjort upp en plan inför hösten. En lista med sådant jag vill göra, stort som smått.

Några punkter hoppas jag få avcheckade och förhoppnings få energi av det :) Passar på att fråga om han kommer sakna mig något, eller hur går hans tankar inför förändringen? Kramis!

Svar: Listor är viktigt, rätt o bra !! Jodå en viss saknad blir det allt..kram :)
Esmaralda

32 Lilly:

skriven

Ser du när vi kommer igång med resandet?? Ser du oss resa mycket i framtiden?? 😊😊 har alltid viljat åka till new york

33 ??:

skriven

Undrar om du ser att det går att lita på min mans pappa till 100%

34 Ängeln:

skriven

Något spännande på väg in i mitt liv du kan se??

35 Linda:

skriven

Så sant det du skriver, man måste bryta den onda cirkeln.<3 Ska jag ge upp killen som inte ger mig den uppmärksamheten jag vill ha. Kram

36 Michaela:

skriven

Jag fixade inte att genomföra operationen. Kommer dit och det börjar med att narkosläkaren inte vet om att jag inte skall sövas utan få lokalbedövning. Redan där kändes det fel. Så hade jag inte själv sagt det så hade de sövt mig. Sen kunde inte kirurgen ge några bra odds på att det blir bättre samt att jag känner att jag inte alls är redo mentalt för en ny operation efter min njuroperation för 6 mån sen. Har inte läkt varken fysiskt eller psykiskt efter den. Vilken cirkus! :/

Svar: Man ska lita på sin egen känsla.. läk färdigt först och ta nya tag sen.. kram :)
Esmaralda

37 Ensam:

skriven

Hej Es!
Jag undrar vad det finns för tidigare band mellan mig och Jack?
Kram

38 Mim:

skriven

Hej!

Ser du någon/några vänner på väg in i mitt liv??

kram

Svar: ja det gör jag.. den första bör snart komma.. kram :)
Esmaralda

39 Suanne Amalia:

skriven

God Förmiddag...
Ja det är lätt att fastna i sin trötthet.. jag började träna för ett tag sedan och bara man bestämmer sig för att röra på sig kanske 45minuter varje dag så blir det en stor skillnad..
Med nyfikenhet får man ut på upptäcktsfärd och då kan man hitta allt möjligt på vägen. Jag hittade en hund i skogen som genererade i stor vänskap med dens ägare ... det var lite magiskt <3 <3

I dag ska jag på begravning, en ranne till min mamma sedan 1959 och till mig i 20år sen 1961.. 81 flyttade jag hemmifrån och fick nya grannar .. men damen som har gått över på andra sidan blev 97år .. ingen dålig ålder ..

Sedan ska jag arrangera en fest... och jag håller på att måla ett personligt glas till alla deltagarna ... det ska bli kul ..

I går gjorde jag fullmånecsermoni och pratade med universum om mina mål och önskningar..
Härligt <3 <3

Jag vet att änglarna är med och lyssnar ... ;)

Fråga: Blir det bra mellan mig och min vän... kan vi umgås igen som vi brukade göra??
Magiskt resa kanske <3 <3

Önskar dig nu en underbar dag med kärlek och glädje .. EllaBella hälsar med en stor slick... till dig och MG ...

Har målat och bakat glas... det är ett pyssel som piggar upp ... kramizar <3 <3


Svar: Ja, det kommer en tid när ni umgås igen men pausen just nu behövs och du ska inte forcera något... MG hälsar och säger att idag kommer mormor och hon har ALLTID med ett speciell gott godis.. han kan knappt bärga sig o springer till grinden stup i ett och tittar efter henne.. :) Kram :)
Esmaralda

40 Madeleine :

skriven

Bra text och det måste jag försöka då jag är person som är jämt trött men jag har en sjukdom också som ställer till det lite för mig.
Jag är förelskad i en kille och vi har haft lite kontakt via nätet men jag funderar på skrivs till han hur jag känner men är det en bra idé?
ser du om han känner som mig?

ha en trevlig dag Ez

41 Bolla:

skriven

Hm...kan jo ikke reise hele tiden, må jo jobbe litt også 😜

Vurderer om jeg skal ta grunnkurs i lederutdanning... Tror jeg kunne passet til mellomleder eller leder av kundeservice etc. Hva tror du? Er det noe poeng når jeg ikke har noe batchelor? Kanskje det ligger en lederjobb på min livssvei 😊

Klem Bolla 😊

Svar: Ja som ledare skulle du verkligen passa.. du har det som krävs.. kram :)
Esmaralda

42 Virrhönan:

skriven

God dag!

Kändes väldigt passande med dagens inlägg. Ja jag är på väg och ska beställa tid hos läkarn för en undersökning o provtagning. För jag är så energilös o trött och har även ibland krypningar i ben o knä. Undrar om det blir bättre, vill vara pigg o glad nu!!
Länge sen det hände nåt kul, är nåt på gång tror du?
Önskar er alla en trevlig helg :-)

43 Pia1:

skriven

Att vara lite slötrött kan vara skönt ibland. Men inte när man vill men inte orkar. Jag är trött av sjukdom. Men, jag försöker tanka på med nåt kul i den mån jag kan så jag orkar finnas. Och hoppsan, jag har bokat en kryssning, all by myself! Hoppas på få sällskap men åker oavsett =D

44 Desp:

skriven

Kära Esmeralda! Ser du om jag får jobb väldigt snart eller mycket snart? Kramar

45 M:

skriven

Kära Es!

Jag undrar om du vänligen kan sända lite extra kraft och energi och healing till en liten tvåårig flicka med CP-skada som ligger svårt sjuk i lunginflammation på sjukhus? Mitt varmaste tack.

M

Svar: Ja, det lovar jag att jag ska göra... i kväll när jag samtidigt sänder åt ett annat sjukt barn... kram
Esmaralda

46 Rebban:

skriven

Hej hej,
jag är minsann också trött just nu men det har med mitt extrema idrottsintresse att göra. Jag sitter för ovanlighetens skull klistrad framför tv:n och sätter klockan för att stiga upp mitt i natten och tidig morgon för att titta på de grymma prestationerna. Med andra ord kommer jag piggna till när OS-sändningarna är över för denna gång.:D

I helgen slår jag på stort - det blir kusinträff i en stugby. Inte mina kusiner... däremot ska jag hänga på min kille och således får jag träffa hans pappa, fastrar, farbröder och kusiner för första gången. Eftersom jag inte haft något längre förhållande på några år så var det ett tag sedan jag gjorde något liknande men det ska säkert gå bra, eller vad tror du Ez?

Kram kram. Med hopp om att alla får en fin fredag!



Svar: Visst kommer det gå bra och du kommer att prata lite mer med någon som du finner extra trevlig.. kram :)
Esmaralda

47 Elsa:

skriven

Trötthetskänslor är aldrig roligt och speciellt inte när man inte vet om det beror på sjukdom eller psykiska besvär. En fråga Es ser det ut att gå bra för mig med jobb och karriär? Kommer arbetsgivare vara nöjda med mig? Kram och trevlig fredag <3

48 Frågvis:

skriven

Provar igen med min fråga och hoppas på svar 😊😊 hur ser det ut när det gäller vårt arbete... Kommer vi fortsätta som gör länge till ??

49 Elisa:

skriven

Hej!
Ser jag ut att vara asexuell?
Kram

50 Misstjejen:

skriven

Hej

Varför inatt jag drömmar om jag kämpa för föreläsning?

Ha det bra

51 M:

skriven

Tack snälla fina du! Hon heter Lilja. Tack!!

Svar: jag är glad att jag kan hjälpa till !!
Esmaralda

52 Bluesky:

skriven

Ser du om jag kan ha tur i spel/lotteri de kommande månaderna? :)
Kram

Svar: Nej jag ser inga storvinster för dig.. kram:)
Esmaralda

53 Lucky:

skriven

När tror du mina syskon skaffar barn och träffar partners ??

Svar: ja så känns det men en av dem gör det ganska sent.. kram :)
Esmaralda

54 Karin:

skriven

Hej,

Kommer han med någon överraskning snart ? :)


Kram

55 Kristin:

skriven

Må jo le av meg selv. Dagens blogg var akkurat det jeg behøvde. Er nok verdensmester i å fortrenge mine behov og lyster, så nå har jeg vært og kjøpt en flaske rød vin til i kveld. Jeg får begynne med dette, og deretter jobbe med mine tanker. Takk til deg, gode Es :)
Håper det går bra med min mann, slik at jeg kommer på min etterlengtede ferie i begynnelsen av september.
Kram og takk igjen!!

Svar: En flaska rött vin är en alldeles ypperlig start :) Ja jag tror det går fint... såväl med mannen som med din ferie i september... den behöver du verkligen.. kram o njut av helgen :)
Esmaralda

56 Anna:

skriven

Kära Es! det mesta du skriver stämmer o är så träffande.
Dejtade en man i våras/somras som verkligen fick mig att skratta.
Längesen jag mötte nån man hade så härlig kemi med. Dock så var tajmingen helt fel o vi lade det på is. Han var något speciellt o jag har haft svårt o glömma honom. Det fanns något speciellt mellan oss. Sådant växer ju inte direkt på träd. Så jag skrev ett sms, nu stundar en träff. Vad är din känsla av det hela? tror du chanserna är goda till att han också har dörren öppen till att börja träffas och se vart det leder. jag har som sagt var inte bråttom.

Stor kram till dig och frallan:-)

57 Grannen :

skriven

Hej!
Har en granne lite längre bort som heter Laila.
Jag tycker om henne och vill försöka så att vi blir väninnor.
Kommer vi att bli kompisar och umgås mer?
Kram!

58 Linda:

skriven

Hej Ezmaralda!
Hoppas du mår bra! Kan jag få fråga dig två frågor?

Kommer jag få barn och när?
Min framtida man beskriv honom :) ?

Tack på förhand! Kram!

59 IeIe :

skriven

Jo tack, det där med trötthet är ett riktigt gissel.. Och inte heller hjälper det alltid att tänka/fokusera på annat fastän man försöker..

Jag försöker just nu skicka egenremiss till det stora sjukhuset i länet där jag bor och deras endokrinologi enhet för att få utredning kring ev. hormonobalans men muppen till läkare som tog emot min första ansökan avvisade mig med hänvisning att jag skulle vända till min vårdcentral som i sin tur sagt att de inte kan hjälpa mig, suck..

Och på tal om mupp läkare så var den som skulle kolla upp en cellförändring hos mig än värre för hen missade ett steg i undersökningen som tydligen inte var så viktig ändå pga att jag är ung och frisk. Hallå, vad är det för svar ens?! Tänk om jag har nått allvarligt som jag inte ens vet om än.. Plus att hen var glömsk och glömde ställa frågor som tydligen inte heller var så viktiga.. Sen blev jag iväg schasad då tiden plötsligt tog slut..

Vården idag.. Folk som skickas hem med allvarliga sjukdomar, barn som har hjärnblödningar osv där föräldrarna får rådet att ge te mot kolik för att det är därför barnet skriker så utan att de ens undersökt barnet.. Gamlingar som vårdas som palliativa efter olyckor för de kan ändå inte bli friska igen fastän de visst kan det.. Listan kan göras lång.. Och något måste göras åt situationen som råder, att skylla på vårdpersonal är en enkelt men felet ligger inte bara där..

Dagens sjukvård alltså, man ska vara frisk för att orka vara sjuk, för inte är det nån som hjälper en i första taget. Näe, det förväntas att man ska klara allt själv och helst inte söka hjälp överhuvudtaget då vården har fullt upp som det är och andra går före. Sjukt! Sverige skryter och slår sig själv på bröstet över vår fina vård som är "gratis".. Jojo, kanske för de rika och belevade som har råd att kosta på sig det som behövs och gå i gräddfilen men inte för oss vanliga döda som knappt har råd med mat på bordet..

Nåväl, nu blev jag lätt upprörd och skrev lite väl mycket på köpet fast försökte hålla det sansat ändå.. Dags för mig att göra annat och jo..

Tack för svaret igår om D, jag ska göra så :)

Ha det fint!

60 Mannemanick:

skriven

Hej Edmeralda!, Jag fick någon konstigt tinnitus/hjärnljud för snart ett år sedan. Det vibrerar och låter konstant i hjärnan sedan dess. Det kom efter en akupunkturbehandling.
Vet du varför det kom och om det kommer att försvinna?
Mvh Mannemanick

61 Lotta S:

skriven

Tack för svar! Låter oroväckande för framtiden med hake i sparandet! Hur kan jag gå vidatre? Lite svårt att kolla en gång extra med en kunnig person på små orter, är det alltså så att den person jag har kontakt med inte är tillräckligt kunnig? Har hen gett fel uppgifter? Eller är det hen jag kan prata med igen? Undrar hur jag ska hitta haken?

62 Cupkake:

skriven

Hej Es

Vad kan du säga om min rätta?
kram

63 Att bli Mamma & Mormor?:

skriven

Hej Es!

Ser du ett lång liv för mig med god hälsa med barn och barnbarn framöver? kram:)

64 AnnaK:

skriven

Ja....trötthet alltså. Minns inte när jag var pigg sist! Men det är väl som du säger.....man måste göra nåt som lyfter en för medicinskt verkar det inte vara.

Tack för svar igår! En liten förändring alltså räcker och ändå är det så svårt. Jag har totalt fastnat känns det som. Trampar och trampar i den förbannade vägkorsningen. Varför är det så svårt? Vet inte med vad jag ska börja. Suck, vad trött på mig själv jag är!

Ha en fin helg och kram :)

65 Tisa:

skriven

På tal om trötthet. Jag har varit extremt trött i tre dagar nu. Och jag är så rädd att trycket i huvudet ska komma tillbaka och att jag åter blir trött jämt. Att medicinen kommer sluta värka. Hur stor är risken för att trycket kommer tillbaka och tröttheten blir ett hinder?

66 Cecilia:

skriven

Bra tips du gav där! Och man tackar för påminnelsen om D-vitaminen.

Ser du om någonting på kärkleksfronten kommer ske snart eller om det blir lugnt ett bra tag framöver?

Det känns som att min ängel vill säga någonting till mig. Tecknen började i början av sommaren, sedan lugnade det ner sig. Men för någon dag sedan tänkte jag på min rouge som jag hade i neccessären, ett litet tag efter ser jag den ligga på bordet bredvid sängen. Jag hade tidigare varit och rotat i neccesären men har inget minne alls av att jag tagit fram den. Sedan är det någonting med att varannan bil på en parkering står parkerad varannan röd och silver. Jag försöker att tolka, men det är riktigt knepigt. Beundrar verkligen er som lyckas tolka era tecken! Kram och trevlig helg

67 Lilla Jaget:

skriven

Hej Esmaralda,
Ja jag har banne mig varit trött...och är trött. Trött på att jag fått tummen ur att kolla mina värden som jag faktiskt lovat mig att göra. Så istället för att gnälla mer ska jag bara göra det nu.
Har fått ansvar för ett delprojekt som jag försöker driva. Känner mig lite bambi ibland men försöker så gott jag kan. Det finns en kvinna AK dock i projektet som jag inte vet var jag har. Får känslan av att hon inte gillar mig riktigt utan att jag begriper riktigt varför. När jag försöker få kontakt med henne på "vanligt" trevligt vis så blir det inte mycket i retur. Vad är problemet egentligen? Kram från mig

68 Kvällsdimma:

skriven

Vad har der tagit åt honom? Varför är han så flörtig nu?

69 Louise:

skriven

Trötthet inget trevligt. Får nog ta vitamintillskott och järn.
Hela veckan har jag gått upp klockan sju för att lämna barnen i skolan. Från och med måndag ska bara jag och Izabella gå de stora kommer att cykla. Yngste sonen ska ha trafikvett.
Jag är så himla morgontrött är mer en kvällsmänniska men har nu sedan skolan började gått och lagt mig runt tiotiden.

Idag har vi (förhoppningsvis) blivit klara med examensarbetet. Vi har suttit hela veckan med detta och gjort ändringar. Nu hoppas jag att vår lärare tycker det är bra så vi kan (inte för jag tror det) kommer upp till opponering och examination nästa vecka. Nästa vecka kommer vi sitta med avhandlingarna tillsammans bättre att göra det två så man kan bolla idéer till varandra trots olika författare.
Hur ser det ut för vårt examensarbete? Blir vi klara för examination eller vi får vänta till vårterminen för att få det G?
Rädslan för att snubbla på mållinjen gör mig ångestfylld.

Ha en bra fredag. Kramar.

70 Kristin:

skriven

Tusen, tusen takk for ditt svar, kjære Esmaralda.

71 Hönan:

skriven

Vilket bra och viktigt inlägg. Just förståelsen för hur mycket våra tankar faktiskt påverkar önskar jag att fler skulle få kännedom om. Det kommer såklart, men det går långsamt.
Gällande mitt lilla projekt så var jag först inställd på att de såklart skulle produceras i Sverige, men efter att min vän berättat om sin kontakt tänkte jag att det kanske är bättre att producera de utomlands.
Så nu är jag lite velig och undrar om du kanske kan se vad som ser ut att bli bäst?

Kram

72 Boudica:

skriven

Får erkänna mig till dem som gnällt om trötthet nu, även för mig så är det fel årstid att känna sig trött och hängig. Känner mig lite bättre senaste dagarna men inte helt 100. Självdiagnostiserat tror jag det var någon blandning av PMS, utmattning, och övergångssyndrom till low carb diet.

J på jobbet, gör mig så förvirrad. Jag som tyckte jag lyckats så bra med att komma över honom, släppa taget, men nu fiskar han verkligen efter min uppmärksamhet, efter några månader av total undvikande av mig. Har han börjat sakna mitt flirtande efter semstern tro? Eller suger åt sig min energi för att höja sitt självförtroende? Blir ju glad av honom, men även irriterad på att jag blir glad av det.

Ska som sagt på bröllop imorrn, och är verkligen ute i sista minuten, hoppas min klänning duger till klädkoden, å att jag hittar skor å tillbehör som jag behöver. Stressad, men kraften finns inte där.
Men hoppas att jag orkar vara social, och att ha trevligt. Kanske träffar någon ny vän, för folk från tidigare lär jag ju möta där.

Vill ju vara glad, men vet inte längre hur man är det.
Jag sågs ju som en glad person förut, men denna glada personlighet har jag tappat bort någonstans, mitt i min stora utveckling. Önskar att jag någon dag hittar tillbaks till den.

KRAM! ♥

73 💕 Zoey 💕:

skriven

Hej Es!
Jag undrar om N är på bandyn ikväll och om han är det tittar han något på mig? Kram Zoey 💕

74 Anki:

skriven

Tack för svar Esmaralda <3
Vart genast lite piggare ;-)
Ha nu en ljuvlg helg
med massor av sol och trevligt sällskap
Själv har jag stämt träff med vedklabbarna
och sedvanlig hundprommenad
Kram Anki med flock

75 Frågvis:

skriven

Provar igen med min fråga och hoppas på svar 😊😊 hur ser det ut när det gäller vårt arbete... Kommer vi fortsätta som gör länge till ??


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: