To learn who rules you...

Jag är så  förbannat trött på veganer och alla andra mat - gestapo - poliser. 

Och källsorteringen… herregud… det finns ju kärl till förbannelse och numera påminner soptunnan om  en miniatyr av t-banan i  New york. 

Snart kommer det bli offentligt spöstraff om man råkar lägga en aluminiumburk  i  soppåsen.

Man ska  inte flyga..  och man ska ha koll på var laxen kommer ifrån… och hur var det nu med torsken ? Och jätteräkorna.. skulle man äta dom eller inte ?   

Man ska gå och cykla och åka kollektivt, fan ta den som tar bilen i ensamt majestät.

Det finns kurser i ”sparsam körning” ( jag skojar inte)  som man tycker vi ska frekventera.. som om folk inte har annat att göra…. man ska  släcka lampan när man lämnar ett rum och där står jag med all min fina mysbelysning.. som jag  vägrar släcka…

 

Och så ska man handla närproducerat.. jajamän…  helst ska man  fara runt till bönder o handla kött  på ett ställe … nejvisst.. kött får man ju inte handla/äta .. och grönsaker på ett annat ställe.. dyrt är det och tid tar det och man undrar.. får man lov att köra  bil dit eller ska man planera en tvåtimmars cykeltur ?

Man ska städa utan kemikalier…  och en gång  bad jag min nya städerska att använda massor av  klorin i badrummet för det doftar så rent.. och rejält med citronputs i  övrigt och hon glodde på mig som om jag var skvatt galen. Och det kanske jag är. 

 

Man får inte tvätta varmare än 60 grader och helst bara 40  – och jag hukar mig, ser mig   över axeln och vrider snabbt knappen till 90,   när jag tvättar lakan !!

Och så ska det vara Svanen märkt och  Bra miljöval.. att handla är inte gjort i en handvändning.  Det ska vara ekologiskt och kravmärkt.

 
 

På fullt allvar läser jag att LUSTGAS är ett hot mot ozonlagret och jag funderade ett ögonblick på om folk  lite till mans börjat sniffa lustgas men så är inte fallet.. man menar den lustgas som används på sjukhus och det kan ju vilken normalintelligent människa som helst räkna ut att det handlar inte om några mängder.

  Det blir så förbannat patetiskt och glyttigt.

 

 

 Kossornas fisar har blivit livsfarliga.  Dr  Annika Dahlqvist hävdar att kon som klimatmarodör är en stor bluff… och jag tror hon har rätt… ni som orkat läsa ända hit… till er vill jag säga att jag är så vansinnigt trött på allt detta… jag ORKAR inte engagera mig…. och jag förundras över hur alla dessa mat och miljöfascister  gitter….. de borde skaffa sig ett liv. Tycker jag. Och skulle jag en dag komma ut som en riktig PK tant.. då är det dags för avlivning av humanitära skäl.

 

Kram & kärlek

Hrm.. idag är det kanske inte så många av er som trycker på "like" knappen.....

1 Michaela:

skriven

Jag känner mig så trött och låg och inte alls glad och hyfsat pigg som jag brukar vara. Gråtmild och tycker bara att jag får kämpa men aldrig får utdelning för något. Du har spått att det skulle komma ett förslag framåt hösten som skulle medföra något positivt. Ser du det fortfarande? Vet du i sådana fall inom vilket område? Skicka mig gärna lite energi om du vill. Stor kram

2 Stjärnklart:

skriven

Hahaha, härlig läsning såhär på morgonkvisten!

Trycker absolut på gilla :-)

Håller med, trots att jag, precis som de flesta andra (inkl du) troligen månar om både djur och natur. Man blir bara så trött ibland, på veganer, på att sortera, skämmas för att man existerar...

Passar på att våga fråga...har mött mitt livs kärlek, min själsfrände. Vi har kämpat för att få barn ihop ett tag, kan du se om vi kommer att lyckas? Får du någon känsla för om det är ett eller flera? Flickor/pojkar? (Eller kanske ett par veganer och en miljöpartist ;-)

Tack för en trevlig blogg, ha en fin dag!

3 Tanten:

skriven

Facebook har jag inte, så ingen knapptryckning från mig alltså. Sunt förnuft är ju det som måste gälla. Alla kan ju inte göra allt. Källsortering fungerar bra. Vegetariskt bara ibland då kroppen säger till att den vill ha. Kött, fågel och fisk - skaldjur blandas glatt i variation. Kör bil för det är enklast. Är rädd om moder jord på de sätt som jag kan och känner att jag gör en bra insats. Känner inget tvång, att måste det och det. Den största miljöförstöringen som pågår ute i vår värld måste ju vara alla krig. Vad innehåller alla bomber tex., och alla övriga vapen. Hu, vid blotta tanken.

I morgon är det fredag och då blir det kräftor igen. Finns det något godare, nä, inte enligt mig, mums.

Ha en fortsatt jättefin vecka alla.

Kram

Svar: Kräftor, så gott !! Det har jag ju helt glömt bort..... kram :)
Esmaralda

4 sus:

skriven

hej
var och en sköter sin tallrik.......
love sus

5 Li:

skriven

Nä, det blir inga likes från mig.. Försöker själv handla ekologiskt etc men håller med om att det finns gränser. Lustgas, släpp den diskussionen tills det finns något bättre. Kött, tror också Annika D har rätt. Miljöproblemen fanns inte på samma sätt innan vi satte igång så att ifrågasätta det naturliga blir löjligt, däremot köttfabriker a la USA och en del andra länder kan inte vara bra för någon.

Så mycket tyckande... Mindre fakta många gånger i denna debatt. Men också mycket okunskap om vad de olika alternativen innebär. Sorteringen t ex, hur bra blir alternativet...

Använder själv t o m klorin emellanåt, men tycker det luktar äckligt, men ibland blir det nog bättre ur helhetssynpunkt. (Och bilen går alldeles för ofta...)

Miljöalternativ är inte alltid bättre.

Har det hänt något speciellt med tanke på inlägget?

Ha en bra dag! (Och handla nu lite ekologiskt till morgonkaffet)

Svar: Du har sunda åsikter och köper inte okritiskt ett färdigt paket och det respekterar jag verkligen.. kram :)
Esmaralda

6 alva:

skriven

:) Uppfriskande :) Gillar människor med åsikter!

Har dejtat ett ex men osäker om det är vettigt att en tredje gång ge sig in i leken? Och varför vi inte kan hålla oss borta från varann? Vet att han haft ett on-off förhållande tidigare, vet inte om det är något där. Men jag upplever ibland en sådan frustration som jag inte är van vid.

stor kram

7 h:

skriven

Hej!
Håller me dej Es allt i dagens läge ska vara så perfekt o kontrollerat..

Nu har det börjat gå rykten på jobbet att det kommer ske förändringar..kan du se va det kommer innebära?
Kramar!

Svar: Förändringar blir det men jag ser inte vad.. kram :)
Esmaralda

8 Liten C:

skriven

Vilket " förlösande" inlägg gillar BIG på det för jag håller SÅ med. om ALLT!!! PALLA!!!!
Du är för härlig och så härligt ärlig 😊...
En fråga , har tyvärr fått dåliga vibbar om min nya chef.. Som tyvärr går fram som en ångvält och kör över allt och alla!!
Tänker bara budget och vill visa framfötterna uppåt :-(
Ser du någon förändring , lite mer ödmjukhet?
Kram

Svar: Chefen är som chefen är och räkna inte med ändring.. tyvärr... fast denna chef har ett gott öga till dig.. kram :)
Esmaralda

9 Jossan :

skriven

Haha, detta är en av anledningarna till att jag läser din blogg! Sitter och skrattar för mig själv på bussen!

Har fått lite info om jobbet jag sökt. Min vän fick en positiv känsla när h*n hade möte med chefen! Hoppas hoppas!!

Dags för en ny dag! Jag sitter redan på bussen påväg till dagens jobb! Bara idag och imorgon kvar sen är det helg och malmöfestivalen börjar!

Förkyldningen sitter kvar! Jag har kommit ett steg längre med L jag är nästan 100 på att jag ska lämna.. Men det känns ändå jobbigt... Började tjafsa igår om samma sak som alltid att jag vill att han ska ge mig mer av hans tid.. Vi ska antagligen åka iväg snart och förhoppningsvis märker jag om det är något jag vill fortsätta på.. Varför ska det vara så jobbigt?

Kram

Svar: Känslor och avsked eller inte avsked.. sådant ÄR jobbigt och det ska det nog vara... men jag känner att du kommer fatta det beslut som blir rätt för dig.. kram :)
Esmaralda

10 <3:

skriven

Godmorgon kära Es menar han att han är kär i mig och vill skaffa ett barn till i framtiden. Ja hela paketet gifta sig och flytta ihop. Lutar det att jag åker till Grekland snart ?
Kram
💜💜💜

11 Madde:

skriven

Joho då! jag trycker HELT KLART på like 😄😂 och de som är så läskigt att de är så!

Jag vet att jag är tjatigt. MEN nu har vi varit o tittat på ett litet hus i samhället, tegel och gröna gavlar. Vi måste bygga rum och vi känner väl att det är egentligen för litet. Men! De kanske de är de vi ha råd med om man vi ska bo kvar här. Se du något?
Kram

12 Linnean 🌸:

skriven

God Morgon!
Ja du, jag håller med dig! Pallar inte längre med allt det där. Jag är en fuskare!!
I vår förening har vi sopsortering m en hel drös av pytsar. Matavfall för sig, förstås. Fy fan, så vidrigt. Man ska spara i en påse. Sen ränna ut på gården. Vad sker? Jo, naturligtvis sättar alla påsen i en...plastpåse! Sen dräller de ner hela skiten i komposten! Jaha, då sket det sig liksom! Dessutom osar det om man inte tömmer detta ett par gånger om dagen. Det gick så långt här i föreningen att det föreslogs att de medlemmar som hämtade kompostpåsar skulle...prickas av!! Över 600 hushåll! Jag slänger allt i övrigt numera utom glas och burkar...okej då, det slinker ner sånt åxå! För jag brukar undra hur man sorterar på sopen sen då? Så finns det ett par stora villaområden intill som inte har någon sortering alls! Jag släcker inte lampor här hemma så jag är ett jäkla svin mao. Hör just att det är dags att ge sig ut och kolla på stjärnfall nu...på kvällen alltså! Meterioider på g. Tror jag det är.
Kan inte låta bli...att bli frågvis. Känns det som det kan bli en het träff nu snart? Eller kanske bör jag undra om hälsan verkar vända så det KAN bli lite skoj med den saknade nu snart.
Mot stan och VC nu. Ha det fint och njut av himlafenomenen i kväll...Kram.../Linnean 🌸

Svar: Pricka av folk !! Gestapometoder !! Fy och usch ! Jo snart nog kan det bli en rejält het träff....jag ser inte med vem visserligen och det vänder med hälsan och kommer sakta men säkert kännas allt bättre.. kram :)
Esmaralda

13 Skorpan:

skriven

Visst är det bra med recycling men det tycks gå överstyr. Jag sätter mitt skräp i olika påsar o tycker det är helt okej, men kött äter jag nog o kör bil o flyger, nåja sällan men ändå... För myket är för mycket o jag avlivar dig inte Es ;)

Igår blev det stryk i fotbollen o inga godbitar syntes till :(.

Idag fyller min förstfödde år o det blv frukost på sängen :). Present vet ag inte vad det ska bli, tycker att barnen har allt dom behöver ;). Sen blir det loppis o efter en god start första dagen gick det inte mycket å där. Kankse jag får alla skorna sålda...

I princip har jag blivit erbjuden jobbet på skolan men jag väntar på beslut från tisdagens intervju. Ser du Es om jag kan bli erbjuden bägge jobben o vilket ska jag i så fall välja? Eller är det helt utopistiskt att tänka så?

Ja nu gäller det att göra sig färdig..
Ha en bra dag!
Kram Skorpan

Svar: Jag ser bara att du jobbar.... inga detaljer hur och vilka jobb... grattis till födelsebarnet... kram :)
Esmaralda

14 Jill:

skriven

Hej!
Jag tycker att du har skrivit ett väldigt roligt inlägg idag😂 Skrattade flera gånger! Även om jag förstår att du menar allvar också.

Ha en bra dag!

Kram J

15 Zita:

skriven

Hej! Esmaralda tror du jag blir kvar på mitt Vikariat. Vill gärna utvecklas mer! I bland känns det som man står och stampar på samma ställe. Trot du jag kommer att resa mer detta året? Kram 😃

16 Uppgiven:

skriven

Hej Esmeralda! Håller verkligen med dig! Är han lycklig med henne eller saknar han mig innerst inne? Kram

Svar: Just nu verkar det vara bra allting... kram :)
Esmaralda

17 Skrållann:

skriven

Hej!
Jag håller med dig till fullo!!! Allt detta med att sortera sopor har lett till att vår kummun inte har tillräckligt för att det ska räcka till fjärrvärmen som försörjer stan på värme och måste därför köpa sopor från utlandet. Hur smart låter det. Jag slänger allt utom tidningar och glas i rätta soporna. Att åka kollektivt gör jag endast när jag druckit vin och måste lämna bilen. Testade ett par dagar i somras men det är så dyrt så på tre dagar har jag lagt mer på bussbiljett än det kostar att tanka min lilla bil full och det är knappast inget som lockar mig då. Supertrött blir man!
Annars känner jag mig glad idag(förutom en förkylning som jag tror är på gång). Min bästa kompis fick äntligen barn igår kväll. En liten flicka som jag blev först att få veta om. Jag är så glad och stolt och hoppas få bli en stor del av flickebarnets liv😊

Kram❤️

Svar: OMG.. köpa sopor.....vist har det gått för långt !! Vad roligt att din kompis fått en liten tjej.. kram på er alla tre :)
Esmaralda

18 PK-provokatör:

skriven

Hå hå..

Håller väl bara med om hälften. MEN det är så det ska vara!!! Alla kan förtusan inte tycka lika, som det verkar idag...

Undrar om mystikern hör av sig på nytt och frågar om ett möte? Ser du möjligen? Kram


Svar: Hälften är bra :) God chans att den mystiske hör av sig igen.. kram :)
Esmaralda

19 Ester:

skriven

Hej!
Jo, jag håller verkligen med dig, känner precis likadant. Det är bara för mycket!!!
Kram på dig :)
Ester

20 Smöla:

skriven

Blir det Westernfest på mig under helgen? Träffar jag någon där?

Svar: Stor chans att det blir fest... men ser inte om du möter ngn speciell.. kram :)
Esmaralda

21 Alexandra:

skriven

👏👏👏👏👏👏👏👏👏!!!!
....stående ovationer!
👏👏👏👏👏👏👏👏👏!!!!

Kan vi få klona dig Es? ❤

Kram & Kärlek

Svar: Ha ha ha.... vad kul att det är fler än jag som är PIK ( politiskt inkorrekt) kram :)
Esmaralda

22 s:

skriven

Hej Esmaralda!
Tror du sonen kommer vilja byta till sin pappas efternamn när han blir stor?
Kram

23 Virrhönan:

skriven

Godmorgon!
Jo jag trycker på likeknappen!!! Håller med dej fullständigt! Tror det spårar ur helt. Vi har en sån granne som kommer ibland o håller föredrag om vart vi ska handla vårt eko tvättmedel o bla bla bla. Skiter fullständigt i allt sånt o köper det som är billigt o jag tror är bra!! O fuskar med sopsorteringen gör jag oxå så det så😂
Idag blir det till o ta det lite lugnt, har tagit sovmorgon men får väl hasa mej upp, det skriker i kaffetarmen! Måste ut o röra på fläsket också...
Kommer det ske nåt skoj med flörten snart eller är han helt upptagen av nån annan tro? Försöker radera men d är lite svårt...
Ha en bra dag allesammans!

Svar: Nåt skoj kan det bli fast det verkar finns någon annan också.. kanske bara i hans tankar.. kram :)
Esmaralda

24 A:

skriven

Hej Es,
Hoppas din vecka varit bra! Ser du om 'vi' försonas?

Tack,
A

25 Ingela:

skriven

Haha, du är så jävla skön Es....!!:)
Får också spader på alla otroligt korrekta typer som liksom verkar jättebajsnödiga mest hela tiden...

Själv är jag nog lite för avslappnad, inte bra det heller....

Kram Ingela



Svar: men bättre.... mycket bättre.... kram :)
Esmaralda

26 Browallia:

skriven

GILLA GILLA GILLA GILLA GILLA GILLA GILLA GILLA
GILLA GILLA GILLA GILLA GILLA GILLA GILLA GILLA
GILLA GILLA GILLA GILLA GILLA GILLA GILLA GILLA
GILLA GILLA GILLA GILLA GILLA GILLA GILLA GILLA
GILLA GILLA GILLA GILLA GILLA GILLA GILLA GILLA
GILLA GILLA GILLA GILLA GILLA GILLA GILLA GILLA
GILLA GILLA GILLA GILLA GILLA GILLA GILLA GILLA
GILLA GILLA GILLA GILLA GILLA GILLA GILLA GILLA
GILLA GILLA GILLA GILLA GILLA GILLA GILLA GILLA
GILLA GILLA GILLA GILLA GILLA GILLA GILLA GILLA
GILLA GILLA GILLA GILLA GILLA GILLA GILLA GILLA
GILLA GILLA GILLA GILLA GILLA GILLA GILLA GILLA
GILLA GILLA GILLA GILLA GILLA GILLA GILLA GILLA
GILLA GILLA GILLA GILLA GILLA GILLA GILLA GILLA
GILLA GILLA GILLA GILLA GILLA GILLA GILLA GILLA
GILLA GILLA GILLA GILLA GILLA GILLA GILLA GILLA

Svar: Ha ha ha :)
Esmaralda

27 s:

skriven

Hej Esmaralda!
Till en början så skulle mitt barn bara heta mitt efternamn men nu vill pappan att han ska heta hans också så barnet har två efternamn! Ser det bäst ut om jag går med på det? Kommer han vara nöjd då?
Kram

28 Anki:

skriven

Godmorgon Es !
Jag kan bara hålla med dig !!
Är såå trött på dessa veganer som tror dom ska rädda världen med sina gröna grödor som transporteras runt halva jordklotet...

Har några på fejjan som lägger ut hemska djurplågeribilder och skyller oss köttätare för detta...
och så detta larviga korvisch.....
hade det varit meningen att vi skulle levt enbart på grönt hade vi haft fyra magar och idisslat...
nä lagom är bäst !

Valpträffen var väldigt lyckad !
Lilla mamman var "lagom" arg på den hemkommna sonen och gammeltanten Molly vart som ung på nytt!
Moses han trivdes som fisken i vattnet och de tampades och busade som ingen tid förflutit sen de skildes åt...

Börjar kännas höstlikt ute nu...inte mig emot ...det är det bästa med att bo här Varje årstid har sin charm ( även om vintern kunde vara liite kortare ,-)
Älskar hösten ser fram emot september -oktober
Men lite sommar vill jag nog ha kvar ändå nu i Augusti..
Jösses långt vart detta...sitter på sonens dator...
det man inte ser och vet...

Kram Anki med flock

Svar: Kan tänka att det blev en lyckad valpträff !! Så roligt. Ja,, det är höst i luften och jag njuter :) Kram :)
Esmaralda

29 Alina:

skriven

Jag har varit vegan i 14 år, cyklar, åker tåg eller buss, flyger endast om det är absolut nödvändigt, sparar el och vatten, sopsorterar noggrant och handlar mycket ekologiskt. Plockar dessutom nästan dagligen upp ett och annat skräp som andra slängt i naturen. En sån där som du inte står ut med alltså! Det låter kanske som en jobbig livsstil för dig, men jag lovar, det funkar inte för mig att INTE leva efter mina värderingar. Då mår jag dåligt. Visst, jag blir inte deprimerad av att någon gång slarva med det ena eller andra - det händer nämligen, men jag skulle inte må bra om jag i det stora hela levde precis tvärtom. Jag följer mitt hjärta och gör det som känns rätt och bra. Det är lättare för mig att njuta av och uppskatta något som varken djur, människor, natur eller kommande generationer lider av. Men alla är vi olika och har olika kall i livet. Du gör gott på andra sätt!

Jag tycker dock att det är lite orättvist och faktiskt orimligt att säga att såna som jag härskar över allmänheten, som du verkar vilja förmedla med rubriken och Voltairecitatet. I dagsläget är vi faktiskt i minoritet och även om det snackas en del om miljö och djuretik, tycker jag att den allmänna hållningen är att det INTE är individens, alltså privatpersoners ansvar, utan någon annans - myndigheters, medias, företags eller någon annan abstrakt instans. Men det är fortfarande få av dessa instanser som gör något, för de tänker ju på pengar och efterfrågan, inte ett hållbart samhälle i första hand. Så hotet du upplever är inte verkligt, skulle jag vilja säga.

Svar: Nej jag menar inte att ni härskar över allmänheten.. jag menar att ni är PK.. ni har det som är rätt på er sida.... många strävar efter att vara som du.... och somliga av oss andra som inte når upp till den standarden är säkert lite avundsjuka.Men var och en får ha sin tro och göra på sitt sätt... då blir det som bäst.. kram :)
Esmaralda

30 Varis:

skriven

God morgon på er!

O här är en vegetarian sedan 16 år tillbaka. Jag försöker sopsortera så gott jag kan, och åker gärna till tippen o ser till att allt hamnar i rätt sortering.
Jag försöker att tänka på miljön i mitt vardagliga liv men nej jag är inte perfekt. Däremot krävs ingen ansträngning av mig att leva på detta sättet utan det är helt o hållet mitt egna val och jag mår bra av det.
Jag kommer aldrig mer att äta kött och jag kommer att göra mitt bästa med att i framtiden försöka odla så mkt jag kan av egen mat.
Sådan är jag :) o ja vi människor är olika o det är heeeelt okej :)

Kram

Svar: ja man ska göra det man mår bra av !! Bra med egenodlad mat... jag gav upp när jag hittade feta sniglar i salladen ... och önskade bara alla gifter i världen för att slippa äcklet. Min pappa däremot odlade massor... och klart det är okey att vi människor är olika .. det är rentav av en tillgång.. kram :)
Esmaralda

31 Lotta S:

skriven

Jag funderar fortfarande på hur kollegorna kommer att förhålla sig i fortsättningen, blir jag utelämnad ur viktiga diskussioner och i så fall varför?

32 Skorpan:

skriven

Tack Es.
Ska hälsa den förstfödde, i skolan nu, vilken trevlig födelsedagspresent ;). Not..
Synd att du inte kan se vad jag kommer att jobba med, men det är väl inte meningen att du ska se något :).
Loppiset går trögt, synd det. .
Kram Skorpan

33 Nours:

skriven

Hej Esmaralda!

Har precis fått veta att min bror träffat en tjej. Ser du om hon är rätt för honom och om det kommer hålla eller verkar det mer vara något tillfälligt?

Kramar

34 Johanna:

skriven

Kära E!

Kommer jag få lägenheten jag vill ha, blir det bra?

Kram Johanna

35 Anonym:

skriven

Håller med om att det har gått gör långt, den tiden kan man lägga på annat roligt😊😊

36 Johan:

skriven

Tusen tack för dagens gapskratt, Esmaralda!
Hoppas allt är bra med dig.

Jag skulle bli så tacksam om du kunde ta en titt på min bostadssituation. Jag letar febrilt efter en lägenhet i Stockholm, men än har det inte lossnat. Hur ser det ut på den fronten framöver?

Superstort tack på förhand och stor kram
/Johan

Svar: Det är svårt i storstan med bostad och du får vara beredd att vänta ett bra tag men det kommer en öppning och en bostad... även om det som sagt tar sin lilla tid.. kram :)
Esmaralda

37 Cissi33:

skriven

Haha! Jag håller med till viss del. Jag källsorterar men bara plast och kartong, resten i vanliga sopor. Sorterar mat för sig men det är bara för att vi har så bra påsar för det här, innan gjorde jag det inte. Kött (alltså köttbitar) slutade jag äta när jag blev gravid, kräktes av det och jag har inte fått tillbaka matlusten av det. Äter däremot korv! Buss skulle jag kunnat åka om det var billigare och gick bättre tider så det passade mig. Vilket det inte gör idag. Så jag åker bil. Ensam.

Det finns ju dem som är tvärtom och säger "va äter du inte kött! Det som är så gott"
Så det är inte bara vegetarianerna som "klagar" 😁

Nu har jag börjat titta på bron. Ett år senare än alla andra men ändå ;-)den är bra!

Kram!

Svar: Känner sunt, normalt och bra !! Själ har jag inte kommit till "Bron" än - men det kommer så du är inte sist ut.. kram :)
Esmaralda

38 MollyD:

skriven

Hej

Jag tänker att var och en får göra som dom vill men är rätt säker på att de flesta, oavsett vilken livsstil som man väljer, försöker bidra på sitt sätt till lite bättre miljö och ett bra liv. Att, om man kan alltid välja bästa alternativet för stunden. Vad är bäst för miljön, ta bort fläcken med lite skarpare medel eller slänga plagget? Ta bort fläcken. Ett nytt plagg påverkar våra resurser mer.
Önskar att frågan om ekologiskt inte skulle behöva finnas utan att det var självklart att allt var det. När jag var liten ruttnade tex äpplen för att dom blev gamla och brödet möglade, idag håller maten minst 6 månder framme utan att ngt händer.BLÄRK!

Min önskan skulle verkligen vara att fler ifrågasatte alla gifter i jorden och på maten och den genmalipulerade grödan som ges till kreatur som vi sedan äter. Plus all antibiotika som djuren proppas fulla med. Och allt socker i allt. När jag äter socker så vill jag välja att det det är det jag gör, tex vräka i mig en påse godis men jag vill inte ha det i allt jag köper som smakförhöjare.

Fram till den 20/8 kan man se Sockerfilmen på SVTplay. Har du tid så gör det. Vi minns alla hur man trodde att rökning var ofarligt, tom Läkare ställde upp i reklam förcigaretter i USA - nu är det väl ingen som tror att rökning är nyttigt? Eller?

Vi gör våra egna val och alla val är ok med mig.

Söta du, får jag jobbet som jag sökt?

Varm kram



Svar: Ja jag minns mitt första besök i USA när jag köpte en limpa bröd... man kunde sitta på det och sen, vips tog det tillbaka sin gamla form igen.. och det möglade aldrig.. inte på den månaden jag var där i alla fall !! På den tiden tyckte man bara de var magiskt.. nu känns det ju annorlunda. Socker och genmanipulation får en tydlig tummen ner. Du har god chans på jobbet... kram :)
Esmaralda

39 Linda:

skriven

Haha! Så prima! De orden kom nästan som ur min mun. Det enda jag sorterar är typ batterier, mat handlar jag på lidl! Billigt och gott dessutom! Bil kör jag till jobbet varje dag och jag älskar cif med citrondoft... El försöker jag hålla igen lite med, men det är för att jag är snål och vill spara en slant... Eldar i spisen istället. Men det är kanske inte heller bra, rökutsläpp och allt...

Svar: Lidl är underskattat... visst har de bra grejor !! kram :)
Esmaralda

40 Sara:

skriven

Hej och godmorgon :) jag har en sån där "jag behöver den där personen i mitt liv" känsla och fick den när vi träffades häromdagen... Kan det vara så att denna person kommer finnas i mitt liv eller är det bara något jag har inbillat mig? Kram ❤️

41 gh:

skriven

Hej!
Min chef kommer på jobb nästa vecka..har en känning att han kommer skicka mejl/sms till mig? Stämmer detta tror du?
Kramar!

42 Pia1:

skriven

Jag måste bara hålla med... Jag bor på landet, här åker man bil såklart. Jag vill vara rädd om miljön, absolut! Men tänk att de där hysteriska pk- fjantarna försöker lura i min son att kornas fisar förgiftar världen... Blir skitförbannad! Ta bort alla gamla dieseltradare och ett antal skitiga fabriker så ska vi se att det kanske inte var kossan ändå. Och lev! Ska man tänka PK för varje steg man tar så lär man inte få se mycket. Normal hänsyn räcker gott.

Svar: Bra rutet !! Kram :)
Esmaralda

43 AnnaK:

skriven

Hmmm.....är någonstans mittemellan tror jag.

Sopsorterar litegrann men fuskar rätt mkt. Orkar inte stå och diska mjölkpaket, ketchupflaskor mm så de åker i brännbart.

Dammvippa, microfiberdukar och vatten, ibland lite diskmedel är väl det jag använder när jag städar. Nån droppe diskmedel använder jag även till golvet fast skurar inte så ofta faktiskt annat än i kök och badrum ;). Använder även diskmedel till fönster och till köksflott. Badrum har jag lite "tyngre" grejer till och ibland även klorin. Avskyr lukten från sprayer, Ajax mm. Men sen blir det beläggningar om man överdoserar kem som gör att ytan drar till sig mer skit mm.

Bil kör jag inte pga inget körkort. Fast lär ju köra massor om jag lyckas ta det ;)

Äter ekologiskt ibland men har inte riktigt råd. Samma gäller närproducerat. Fast håller mig gärna till norrmejerier och jordgubbarna från Norrbotten är så mkt godare. Har väl med ljuset att göra tror jag. Älskar kött men äter vegetariskt mellan varven.

Älskar också mysbelysning och har en drös med smålampor :)

Så nja....är nog inte så miljömedveten inser jag nu ;)

Kram :)

Svar: Du är helt normal.. du är inte uppslukad av miljön... kram :)
Esmaralda

44 ThereseC :

skriven

Hej Es!
Jag brukar försöka tänka på att göra sådant som är bra för att spara på jordens resurser. Jag följer inte slaviskt men tycker oftast att det känns fint efter att jag valt ett politiskt korrekt val. Jag äter kött men tycker också om att äta vegetarisk mat. Jag har köpt en kokbok med veganmat, inte för att jag planerar att bli vegan utan för att det piggar upp att ibland prova på nya recept. Jag tycker att det är lite roligt att laga mat utan animaliska produkter eftersom det blir annorlunda smaker mot vad jag är van vid.
Sopsorterar gör jag också. Det enda jag tycker är besvärligt med det är alla förpackningar som innehåller två olika material. Jag vill inte stå och meka med att slita isär dem. Då går de i hushållssoporna.
Jag tycker att man ska göra så gott man kan.

Kram ThereseC

Svar: Sunt förnuft och positiv nyfikenhet... sånt gillas :) kram :)
Esmaralda

45 Suanne Amalia:

skriven

Vi (min son och jag) bodde uppe i Lappland... där är det avstånd.. vi hade exempelvis 5,5 mil till affären alltså 11mil till att handla en liter mjölk.. Gissa om man lärde sig att leva på det man hade hemma... Vi blev riktigt uppfinningsrika på vad man kunde använda ihop... kulinariska intressanta upplevelser hade vi flera gånger i veckan. när vi hade nyhandlat var de ibland gormandiska... hmmm men vissa rätter som vi kom på i brist på annat vart riktigt bra exempelvis.. bakpotatis ..men älgsteksröra.. mmm ..

Bakpotatis bakas till den är mjuk innuti.. ca:20minuter i micron
Röra
tunna skivor av älgstek som finhackas
finhackad rödlök
riven ost
en liten burk majs
rör ihop med Grekisk Yoghurt
Gör ett diagonalt snitt i potatisen och tryck på sidorna så att den öppnar fyll med lite smör i botten och skeda i röran ... servera gärna med sallad tag vad ni har ( jag bor inte längre i Lappland så jag gör gärna mangosallad)

När vi flyttade ner i landet så skulle den skola min son gick på ha en ett miljöprojekt... varav min son fyndigt hade ritat en skarvsladd och skrivit 40mil på eftersom det inte finns några elstationer i Lapplands inmark... förken sa då 40mil?? Ja sa min son man måste ju tillbaka också... har man åkt dit man ska åka kommer man inte tillbaka. Till närmaste köpcenter var det ju 36mil...
Jag vet hur det är att bo i Lappland sa han.

Vi bodde där det inte fanns någon buss, det var en skoltaxi som kom och körde barnen till skolbussen 2,5 mil från där vi bodde ...
sedan åkte de resten av vägen med bussen ..

Ville vi ha blåbär så gick man ut och plockade på tomten och gjorde sylten själv till pannkakorna.. Ibland stod det en Älg eller så gick det en björn förbi.. och ibland så stod det 40 renar på tomten.
Vi fick inte ha staket eftersom vi bodde i på Samisk mark.
Närproducerat ekologiskt men ingen var miljökämpe.. där uppe fick man använda sina sinnen och kloka förnuft för att ÖVERLEVA. Ingen åkte iväg utan sovsäck och ved i bilden.. på vintern.. Livsfarligt..

Så jag har lärt mig att moder natur inte alltid är så gästvänlig.. PKmiljö kan man inte leva efter och de som sitter och bestämmer är ofta välutbildade proffessorer som inte har tagit ett enda kliv ut i vildmarken om de inte har snöskoter, bilar och en fjällräddningshelikopter som backar upp dem och det kommer någon och plogar varje morgon.. själv fick jag ibland skicka ut min son till skoltaxin genom köksfönstret.
Jag stod ut i två år... sedan ville jag ha el, värme och kärlek... bistert klimat föder bistra karaktärer...

Det finns ingen relevans i vad de bestämmer som med mycket annat..
Lekstuga kallar jag regeringen för.. tyvärr leker de med deras medborgare.. det finns sällan någon förankring till det verkliga livet.

NU måste jag berätta om min mamma som jag berättade om att jag var medberoende av..
I går skulle jag hjälpa henne till sjukhuset för att kolla hennes blodtryck och hennes ben.
Jag kom dit och innan hade en journalist ringt mig för att hon ville ha en intervju med mig så jag vart lite glad och tänkte vad jag skulle ha på mig och insåg mycket snabbt att mina naglar var hemska.. (det ska fotas också... )

Men jag var ju för glad för att hämta min mamma det snokade hon genast ut..
-Vad är du så glad för? sa hon
jag berättade var av hon genast sa att .... -Du förstår väl att du inte duger till det.. detta kommer aldrig att ske och du kommer aldrig att få bättre gener än vad jag har (jag är adopterad) ..
-NU ÄR DU ELAK... sa jag i den tonen bokstäverna är skrivna..
Då snyftade min mamma och förstod inte hur jag kunde säga sådanna hemska saker om henne..
- sätt på dig otosen så vi kommer till sjukhus nu sa jag ..
-Det är min ortos och mitt larm och du ska inte bestämma över mig...
-Nehej sa jag gör vad du vill.. sa jag det är inte mitt knä heller som har en fraktur och inte är det jag som har trygghetslarm..
MIn mamma började gå upp till centrum (15min) och muttrade att hon hade världens värsta dotter..
Möjligt att jag är men så sa jag till henne att hon kanske skulle få s

Svar: Den där bakpotatisen hade jag så gärna ätit :) Mumsigt !! Mamma däremot... hon är inte lätt att tas med.. men ändå har du skaffat dig en god distans... hon styr inte ditt liv.. kram
Esmaralda

46 MK Gbg:

skriven

Jo då!
Alltid härligt med folk som vågar säga sin mening!
Gillar dig oavsett om du äter kött eller inte osv...
Dock skulle jag verkligen inte gilla om du slängde batterier och glas hur som helst...
Kommer ihåg en föreställning med Babben Larsson... Hon var tydligen ihop med en återvinningsfaschist...
Till sist stod hon och funderade på hur hon skulle återvinna tepåsen.... kompost... metall...papper?
Gud vad vi skrattade. Älskar Babben Larsson!

Kram från en "fuskvegetarian"... äter alltså fisk...

Svar: Nix batteri och glas har jag ordning på.. det är väl det enda !! och Babben är hur underbar som helst :) Kram
Esmaralda

47 S☀️:

skriven

Hej och godmorgon :) jag har en sån där "jag behöver den där personen i mitt liv" känsla och fick den när vi träffades häromdagen... Kan det vara så att denna person kommer finnas i mitt liv eller är det bara något jag har inbillat mig? Kram ❤️

48 Nours:

skriven

Hej Esmaralda!

Har precis fått veta att min bror träffat en tjej. Ser du om hon är rätt för honom och om det kommer hålla eller verkar det mer vara något tillfälligt?

Kramar

49 N:

skriven

Hej Esmaralda!
Ja jag är inte heller ett fan utav allt detta, tycker mycket är för överdrivet!!!

Es, kommet det ordna sig och bli så bra som jag vill? Eller ser du problem för mig?
Kram

50 Rebban:

skriven

Du är ju för härlig och ärlig i vad du tycker.
Jag håller med dig delvis. Har ett ställningstagande som jag tycker är bra för mig.

Något som stör mig en hel del är när man bjuder på middag och gästerna upplyser en om "jag äter inte kött, tänk på det" och "fisk äter inte jag". Hur kul är det att bjuda på middag då? Inte alls kul enligt mig.

Tack gode gud för att jag träffar en man som är väldigt liberal i denna fråga.

Har förresten en vän som träffar en kille som är vegan. Vännen har tidigare älskat att laga och äta all sorts kött. Ändå tog det inte många veckor av dejtande förrän hon också åt veganskt. Lite märkligt enligt mig.


Kram



Svar: Jag har haft en middagsbjudning där jag fick servera tre olika middagar och alla avarter tyckte att man gott kunde ha serverat just DET dom åt... suck och suck... kram :)
Esmaralda

51 Frida:

skriven

Kan hålla med om att man blir less ibland. Framför allt på politisk korrekthet. Att folk är så medströms. För mig är det helt ok och rent av avundsvärt med människor som gör val med hjärtat, men det känns märkligt att vara PK bara för att man inte vågar annat....finns alldeles för många som är "duktiga"....

Ha en skön dag!

52 N:

skriven

Hej Esmaralda!
Skulle jag ångra mig om jag inte var vän med henne?
Kram

53 s:

skriven

Hej Esmaralda!
Var det rätt beslut att ha hans syster som gudmor till min son?
Kommer jag känna att det tas över för mycket?
Kram

Svar: Känns rätt... bara slappna av och tolka positivt.. kram :)
Esmaralda

54 <3:

skriven

Tänker på Solsidans avsnitt när Alex får en uppläxning vid sopstationen när jag läser ditt inlägg idag.Vad är det som händer med T E och mig. Mejl kontakten blir intensivare och det känns som han mjuknat upp ur sitt propra skall. Vi skickar fina låttexter till varandra och citat om livet blandat med en viss flörtighet.Börjar det närma sig äpplena på Södermalmstorg? Som vi skriver om. Tänker ofta på den här mannen. Nyfiken skrev han att han är av min vackra personlighet.Tror han blev sugen och hälsa på mig utomlands. Känns som vi skriver på ett vuxet sätt. Jag inte tidigare gjort med en man. Finns en viss gräns mellan oss både ur samhällsklass perspektiv och ålder. Men vad bryr sig kärleken och vänskap om ålder som Wiehe sjunger...ser du något Es om honom ? Känns som en fin man som nog är svår och komma in på livet. Han har haft sina sorger med tror jag. Och stort ansvar på sina axlar. Singel vet jag inte vi har inte skrivit om det. Känns som något lättades upp från hans sida i söndags. Två noga skrivna mejl efter varandra. Blir pirrig av mejlen och glad. Nu blev det mycket känns som...
Kram
💜💜💜

55 Hönan:

skriven

Haha du är ju för härlig Es. Älskar din rakhet och ärlighet. Jag är långt ifrån perfekt när det kommer till att tänka på miljön. Jag skulle vilja göra mer, sortera bättre men när man varken har bil eller bra sorteringsmöjligheter i lägenhetshusen där jag bor så försvinner min lust tyvärr. Skulle vilja äta mer ekologiskt och närodlat men min studentekonomin tillåter inte riktigt det. Kommunalt åker jag så det är väl något.
Tänker att ingen kan göra allt, men alla kan göra något iaf :)

Häromdagen hittade jag två broschyrer "Hjälp och helande på andlig väg genom Bruno Grönings lära". Intressant och vetenskapligt. Tänker att det nog inte var en slump att jag hittade dem, men förstår inte riktigt meningen med det. Tänker om det var filmen jag skulle bli medveten om, eller är det gruppen jag ska kolla in? Eller kanske något helt annat. Ser du möjligtvis något kring detta, varför jag leddes till broschyrerna?

Kram

56 Susanne Amalia:

skriven

Hej alkt kom inte med.. Skickar resten av texten sedan..

57 Anna.L:

skriven

Alla bör ha kärlek i baktanke. Vi ska acceptera varandra, då alla är skapade för att vara olika :)

Men Hjälp! Kan du se vem det är utanför mitt hus. Det händer några gånger, att en man/gubbe sjungit och nynnat utan för mitt radhus på natten. Alltid när jag har lite öppet fönster. Kring 12 till 2 tiden mitt i natten. Hör jag någon som nästan ropar (var första gången igår). Men mest på ett orientaliskt sätt sjunger personen, det är så märkligt! Jag blir alltid tyst och stelnar när det sker, oftastast är min lampa tänd när det hörs utanför. Max några sekund/minuter. Vad kan det vara för någon? Behöver jag vara orolig för honom, är det en ande? Har aldrig vågat titta efter själv, igår höll jag till och med för öronen.
Åh Stor Kram! :)

58 Emmiie:

skriven

Bra skrivet! Något jag är lite less på är dessa veganer som i princip hatar alla andra som inte är som dom, som inte äter grönt och tänker på miljö och natur i princip allt. Tycker såna kan flytta upp hit till Lappland och bo ute i skogen och vara helt självförsörjande för det är det ni vill eller blev det helt plötsligt för obekvämt för er? Ni måste väl ha nära till ett café där ni kan dricka caffe latte på sojamjölk och diskutera huruvida det ska finnas bilar eller inte..

Näe tack, var lite realistiska istället och inse att alla kan inte göra allt men alla kan bidra med något och på så vis kan förändring skapas, om det behövs och/eller är nödvändigt. Jag tror nog alla försöker göra så gott de kan men allt passar inte för alla att följa. Alla har kanske inte råd att köpa närodlat och ekologiskt men istället är dom hejare på att källsortera tex.. Eller nån kanske är bäst på återanvändning men inte stänga av sina lampor.. Och det är ok för vi försöker iaf. Sen är det ju inte lätt när det finns regler, pekpinnar och förskrivningar på i princip allt, vad man ska göra eller tycka/tänka/säga/agera.. Lilla Sverige ska vara storebrorsan som räddar hela världen fastän vi går på knäna på köpet men det är lugnt, bara vi räddar andra före oss själva så ser det bra ut i andras ögon.. Suck.. Lilla Sverige ska vara förebild för hela världen fastän vi varken har resurser eller ens möjligheter att genomföra allt som anses som bra och i framkant..

Näe, jag kräks på sånt..! Och less är jag också, jag och många andra försöker så gott jag/vi kan och det borde räcka så. Jag bor dessutom i den landsände som förbises i månt och mycket, där naturresurser exploateras och folk körs över hejvilt utan nån större hänsyn.. Men sånt är ofta hysch hysch.. Och ett helt annat samtalsämne..

Fast nu har jag skrivit nog och säkerligen trampat en eller flera tår på köpet också..

Dags för mig att värma upp lunch, rester från en tidigare dag.. Krämig gryta med kalkonkött och ris, mums!

Ay ay, ha de fint och se upp för grannen som tjuvkikar om du sorterat soporna eller inte! haha.. ;P

59 Helena Ir:

skriven

Jag kan förstå att du tycker som du gör..,men själv är jag nog något mittimellan ..det funkar att sopsortera för mig,men tyvärr är det inte lika bra ordnat med detta som där jag bodde tidigare..där miljötänket var ett annat. Lätt för mig att säga att jag inte åker bil,jag har inget körkort heller!
Jag tänker på vad jag äter,men det mesta är för dyrt för mig..och då är jag sparsam som f#n.
Annika Dahlqvist har bra åsikter.

Träffade en fin gammal man i ett köpcentrum,vi satt på samma bänk. Han började språka med mig..hans fru hade avlidit för 1,5 år sedan..han var kunnig i segling,och seglat jorden runt ..han pratade om allemansrätten och annat som låg honom varmt om hjärtat. Jag väntade på t-banan och var tvungen att avbryta och ge mig hemåt..men nu tänker jag varför kunde jag inte tagit nästa tåg,30 minuter..vad hade det spelat för roll? Jag tackade för pratstunden..och även han tyckte det varit trevligt :) men att man ska ha så bråttom jämnt!!

Det känns som saker som händer just nu,har en betydelse,men jag får inte riktigt till det..men idag lärde jag mig att inte stressa så förbenat hela tiden :)

Kram..:)

Svar: ja, stressen gör ibland att man missar väldigt viktiga ting.. kram :)
Esmaralda

60 N:

skriven

Hej Esmaralda!
En vän jag har, jag tycker om henne och vi har känt varandra länge, men den senaste tiden kanske 2 år tillbaka känns det som om det varit hattigt mellan oss! Jag tycker vissa saker inte varit rätt och hon verkar tycka på annat sätt! Hon är även nu i en stabil relation och jag har inte kommit nära hennes nuvarande! Ser du varför det är såhär?
Kommer vi fortsätta som vänner? Tycker hennes man bra om mig som vän till henne?
Kram

Svar: Det är ju så med vänskap att det går upp och ner.. nu går det ner mellan er och det är nog bara att acceptera. Umgås inte så mycket. Så småningom kommer en ny tid när ni hittar tillbaka till varann igen.. kram :)
Esmaralda

61 Louise:

skriven

Jag börjar tröttna på att gå på intervjuer efter intervjuer utan att det ger någon utdelning. Min sambo måste ha ett jobb och han söker men får inget. Vår ekonomi är ganska ansträngd och vi har massor av saker att fixa till hemmet därav en ny soffa, en bäddsoffa så vi kan fixa rum till Izabella. Hon behöver ett rum nu när hon börjar i skolan och vi får ju ta och bädda i vardagsrummet.
Soffan ska vi köpa för de pengar vi fick i bröllopsgåva från släkten i Polen.
Ja har den jäkla avhandlingen som ska in nu i slutet av augusti och jag har börjat skriva på den och utan den får jag inte ut pengar från CSN.
Och inte nog med det eländet så kommer hyresvärden tillbaka för en av dem tyckte det var smutsigt här...hon tyckte vi hade för mycket saker i hallen(en skohylla med skor vi inte använder, en byrå, en cykel som står där) barnens rum var katastrof för där låg lite smulor och så på golvet men annars städat, soffan som var helt fri från saker var helt i oordning och det låg lite saker på byrån.
Jag funderar på hur man ska kunna ha kliniskt rent när man har tre barn. Köket där det stod säckar med pant i sa hon inget om det tyckte hon var jättefint.
Jag blir så trött på folk som måste bry sig om hur folk bor vi vet att vi måste ställa allt till rätta när vi flyttar. Vi har en kanin på balkongen hon sa inget om honom utan hon störde sig på barnens rum.
Jag är så rädd att de ska vräka oss efter återbesöket men det tror sambons kompis inte vars fru har arbetat på det företaget som vi hyr hos. De vill bara se en åtgärd, men det är så löjligt.
Problem problem hela tiden.

Min fråga....kommer sambon få jobb snart? han är trött på att gå hemma och jag är trött på att han går hemma jag får liksom aldrig lugn och ro när jag är hemma. Jag måste få egentid också utan någon hemma.

Nej snart ska vi ut till IKEA och kolla soffa...tur vi får låna bilen idag.

Ursäkta för mitt probleminlägg.

Kramar

Svar: ja jistanes vad problemen tornar upp sig.. rörigt får man lov att ha hemma så länge man inte är en sanitär olägenhet som andra far illa av..... kram o lycka till med precis allting :)
Esmaralda

62 Dunegull:

skriven

MKT GILLA PÅ DETTA INLÄGGET! :)

Svar: :)
Esmaralda

63 Hedwig:

skriven

Jag blir också trött ibland på allt det där och det är ingen ide att skapa skuldkänslor och ångest hos folk hela tiden anser jag. Man ska dock göra så gott man kan och lite mer medvetenhet skulle inte skada någon. Jag var exempelvis på en restaurang (nej flera!) med en bekant som är vegan och på restaurangen kunde man inte hitta på en enda maträtt utan animaliska produkter. Hon fick bara grönsallad till slut. Det var stor brist på kreativitet anser jag. Vi har blivit bortskämda och förr i tiden var kött och fisk riktig lyxmat..Trots en allt större medvetenhet hos en viss grupp mår ju djuren och naturen allt sämre. En riktig lösning skulle vara att avskaffa pengar och/eller skapa ett helt annat finansiellt system. För många av våra val styrs av pengar och om hela folkets och jordens välbefinnelse skulle stå i fokus i stället för pengar och makt (som egentligen bara gynnar en väldigt liten maktelit på jorden..) skulle det automatiskt skapas miljövänliga alternativ för allt och skulle vi inte behöva lägga ner så mycket energi på våra val!

64 gh:

skriven

Hej!
Min chef kommer på jobb nästa vecka, har en känning att han kommer skicka mejl/sms till mig..Stämmer det?
En känsla ja bara har..
Kramar!

65 Shirinh:

skriven

Jag håller faktiskt med dig ang. dagens inlägg!

Es, vad ser du kring min närmaste framtid? Något speciellt som du får upp, något att se framemot elle kanske vara vaksam över,? Vad som helst :)

Tack och kramar!!،

66 Shirinh:

skriven

Jag håller faktiskt med dig ang. dagens inlägg!

Es, vad ser du kring min närmaste framtid? Något speciellt som du får upp, något att se framemot elle kanske vara vaksam över,? Vad som helst :)

Tack och kramar!!،

67 Mimi:

skriven

Hej! Håller med dig Esmaralda.
Kommer det att hända något snart något riktigt bra??

Kram

68 Shirinh:

skriven

Jag håller faktiskt med dig ang. dagens inlägg!

Es, vad ser du kring min närmaste framtid? Något speciellt som du får upp, något att se framemot elle kanske vara vaksam över,? Vad som helst :)

Tack och kramar!!،

69 Anonym:

skriven

Jag håller faktiskt med dig ang. dagens inlägg!

Es, vad ser du kring min närmaste framtid? Något speciellt som du får upp, något att se framemot elle kanske vara vaksam över,? Vad som helst :)

Tack och kramar!!،

70 F:

skriven

Dagens inlägg var riktigt rolig att läsa Es. En bra start att börja dagen på! :-)

En person jag bryr mig om har fått kontakt med en man. Saken är den att han visar massor med känslor för henne i överflöd och allting går väldigt snabbt. Han ser väldigt snäll och kramgo ut såklart, med även barn och hund. Frågan är, vad är han ute efter i deras relation? Är han seriös med henne osv.. Är han den rätta kärleken?

Kramar!

Svar: Något känns inte okey... det går för fort.... men det visar sig... kram
Esmaralda

71 Oxelina :

skriven

Du är fan ta mig bäst! !!!!!! Kan inte nå annat än SUPER GILLA ditt inlägg! Håller med dig på varenda punkt. Love you puss till dig 😃

72 Skorpan:

skriven

Den förstfödda tackade för gratulationerna. O fotbollsgrabben blev ombedd att delta i en match med det "hårdare" laget igen. Inte alls illa.. Tur att det är här nära :).
Det ena jobbet har jag faktiskt fått, hör och häpna ;), undrens tid är tydligen inte förbi.. Nu väntar jag på morgondagens besked. Får se hur det går. .
Kram Skorpan

Svar: Och tummarna hålls :) kram
Esmaralda

73 Finländskorna:

skriven

:) :) Och vem har retat upp dig idag då??

Vi håller inte med nu, inte till fullo alls, kanske en liten promille men inte mer.

Vi som människor har ett ansvar gentemot jorden och våra medvandrare som du ju vet. Och inte ens du skulle vilja leva i den värld där alla skulle göra som de vill utan att tänka på konsekvenserna. För det skulle vara en värld där ingen tänker eller ifrågasätter. Och det vill du ju inte alls vet vi ju.

Nää, vi är knappast populära idag så vi drar österut mot ryska gränsen, kanske vi träffar nån björn där i stora skogen, vem vet. :)

Kram på dig!

Svar: " ler stort" .. man måste ju inte dela åsikter om allt :) och ni är ett strålande exempel på alldeles underbara & fantastiska människor som gör allt det där som inte jag gör :) Kram o hälsa björnen !! :)
Esmaralda

74 Anna.L:

skriven

Är jag ett kristallbarn? Läst om detta och så mycket passar mig, började också sjunga innan jag kunde prata, organiserad, har healing förmåga enligt dig? Då ni nämnde att jag kunde hela mig. Har även varit intresserad av stenar/kristaller sedan liten.
Så intressant. Kram :)

75 Fråga?:

skriven

Ha ha håller med, gillar detta:)

Prövar igen med min fråga? Snälla Es ser du någon varning om jag använder pevaryl jag köpt nu. Man har ju läst lite att den kan ge biverkningar men jag behöver pröva denna jag köpt nu.
tacksam för svar


Svar: nej jag kan inte se att du drabbas av biverkningar.. kram
Esmaralda

76 Elisa:

skriven

Hej!
Ser du vad min trötthet beror på?
Kram

77 Mim:

skriven

Hej!

Blir jag glad och nöjd med livet igen??

kram

Svar: ja det lovar jag att du blir.. kram
Esmaralda

78 94:

skriven

Varför är han så seg på att svara helt plötsligt? Kram

79 Maleficent:

skriven

Hah! Var på besök hos någon och skulle kasta någoti papperskorgen
När jag öpnnar luckan så finns där hela 6 olika pappetskorgar!
Hade aldrig sett något sådant
Räcker med två för mig om jag orkar
Denna kvinna jag skulle möta för något kortvarigt
Kommet det finnas känslor av förälskelske där? eller blir det bara fysisk attraktion?

Svar: SEX KORGAR ? OMG !! Jag tror att personen ifråga kan behöva skaffa sig en hobby! Mötet med den tillfälliga - här handlar det mest om fysisk attraktion.. kram :)
Esmaralda

80 Anki:

skriven

Go eftermiddag
Passar på att kika in en ggr till ..
lägger lite mer ved på sopbrasan...
Förr var de 2 karlar som turades om att köra resp gå ur och ta sopsäcken på både vänster och höger sida om vägen...Idag kör en kille sopbilen sitter kvar i bilen och en arm tar tunnan och tömmer med den följden att bilen får köra 2 varv ! ett för höger ett för vänster sida.....hur kan dubbelt så lång avgassträcka inte bli miljöbov ...jo de tömmer varannan vecka...= samma miljöpåverkan som tidigare ...men med chaufförer som otrivs på jobbet och får ont av ensidiga rörelser.... vart är vi på väg...

Kram Anki med flock

81 Smilla:

skriven

Haha Det är härligt att du får utlopp för allt du är trött på 😁 Det behövs! Själv har jag börjat förstå att det är en viktig ventil för att må bra o få hålla sig frisk 😊 Även när det gäller männen som har kommit o gått i mitt liv. Jag har lärt mig oerhört mycket i relationerna, om mig själv o hur jag förhåller mig till mig själv. Känner mig nu mer än någonsin redo att träffa en riktigt trygg o välmående man som känner sig själv o är öppen o bra på dialog. Gärna passionerad också. Undrar om du ser något när du läser detta? Om det kommer in en härlig man i mitt liv?
Kram Smilla

Svar: den mannen du vill träffa, honom träffar du.. jag ser inte när men det kommer bli starkt, innerligt och bestående... kram :)
Esmaralda

82 Häxa :

skriven

Hej
Esmaralda.hoppas du mår jättebra
Jag vill veta om en man som jag har träffat på mitt jobb.
Han kommer ibland att hälsa på mormor 👵.
Jag tycker att han är trevligt och lite konstigt
Vad tycker han om mig
Har så bra
Tack så jättemycket
Hälsa
Häxa jag 🙋

Svar: han gillar dig... men jag kan inte se att han är rätt man i kärlek för dig... kram :)
Esmaralda

83 Lollo:

skriven

Hej

Hur stor är chansen att jag möter kärleken i år?
kram

84 SHIRIN:

skriven

Es, vad ser du kring min närmaste framtid? Något speciellt som du får upp, något att se framemot elle kanske vara vaksam över,? Vad som helst :)

Tack och kramar!!،

85 Z:

skriven

Vad är R ute efter? Kram

86 Helena Ir:

skriven

Skorpis (Skorpan) vad glad jag blir..ett jobb! Grattis! Hoppas det bästa blir ditt..
Stor kram :)

87 Filippa:

skriven

Hej jag har dom senaste dagarna drömt om tvättmaskin är de något speciellt med den drömmen?

Kram

88 sus:

skriven

hej
hur löser det sig?
love sus

89 Shirinh:

skriven

Es, vad ser du kring min närmaste framtid? Något speciellt som du får upp, något att se framemot elle kanske vara vaksam över,? Vad som helst :)

90 Nours:

skriven

Hej Esmaralda!

Har precis fått veta att min bror träffat en tjej. Ser du om hon är rätt för honom och om det kommer hålla eller verkar det mer vara något tillfälligt?

Kramar

91 Khaleesi:

skriven

Så passande inlägg. Precis innan idag på jobbet ville jag vara duktig och slänga skräp. Fick med mig lite grejer från avdelningen bredvid också. Där stod jag i sopsorteringsrummet i full panik rädd för att slänga saker fel eftersom jag aldrig sorterar annars. Haha. Jag bidrar på andra sätt men det där med sortering är inte min grej! :) Nu har vi hittat en lägenhet och jag hoppas innerligt att det blir den. Kram

92 EE:

skriven

Detta var det bästa jag läst på länge! Love it!! Så jag känner :) läste det för min man och han hade samma åsikt. Trycker gilla!

Måste passa på att fråga, behöver uppdatera ett truckkörkort. Ser du om jobbet kommer gå in och betala detta? Kanske borde jag haft bättre koll men har litat på att mina chefer gjort rätt. Men tydligen inte :/

Och tjejen på kontoret på mitt nya jobb, fick känslan av att det kan vara en ny vän. Hoppas iaf att vi tre yngre tjejer på den avdelningen kommer att bli bra vänner även utanför jobbet. Hade varit så kul.

Kran och trevlig helg

93 osäker:

skriven

Hej! Skulle trycka LIKE men det funkade inte. :) Man blir så trött av allt man ska hålla reda på att det blir för mycket. Har ett litet dilemma som jag hoppas någon kan svara på eller kommentera. Jag är rädd för att bli sårad och besviken mm igen så jag har ett tag nu inte velat träffa någon. Nu känner jag att det börjar vända lite men samtidigt så är jag inte redo för ett stadigt förhållande än. Det jag saknar jättemycket är närhet, ömhet, hålla hand och lite lite sex om jag ska vara ärlig. Men inte one night stand det känner jag inte för. Men jag har en vän som jag träffar och gör saker med (utflykter och sånt, fikar mm) men vi har inte "närhet". Min fråga är om det skulle vara ok att ha närhet med en som är vän och båda är såklart singlar. Jag vet att han vill men jag har sagt att vi inte ska ha det. Men jag börjar mer och mer känna att det kanske inte skulle vara så dumt ändå. Men i nästa tanke får jag typ dåligt samvete för tänk om jag träffar den som jag vill ha ett förhållande med, vad ska han tycka om att man haft ett "löst" förhållande? Och förstör jag vår vänskap som jag värdesätter? Kommentarer, synpuknter? kram

94 Blom:

skriven

Undrar om du ser något positivt på väg?
kram

95 F:

skriven

Hej esmeralda undrar om du kan se om vi behöver vara oroliga med vårt företag, det har inte varit så mycket att göra det sista...kommer det ändra sig, till det bättre snart. Kram

96 Kourtney:

skriven

Glasklart! :) Stor Like!


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: