Should I stay or should I go ?

Rädslor och osäkerhet ställer till med problem.

Massor av par runtom i vårt land  lever i döda relationer.

Knappt nåt sex, ingen attraktion och enbart  känslor av vänskap, i bästa fall.

Ska man stanna i en sådan relation eller avsluta den och gå vidare ?

  Man stannar ofta på grund av att det är enklaste lösningen och på grund av rädsla för det nya som man ska möta på egen hand.

Ekonomin blir som regel sämre och var ska man bo ? Kommer man att bli alldeles ensam ?

 

Somliga stannar kvar  eftersom de tror att det är bäst för barnen.

Vilket det INTE är.

Inget barn mår bra av att  växa upp i en relation där föräldrarna har ett emotionellt avstånd till varann.

Vi ska  ju vara barnens förebilder.   Och vi blir en bra förebild om vi visar att det är okey att bryta upp från något som inte fungerar… och om vi kan tillåta barnen att ha kvar både sin mamma och pappa fast på ett annorlunda sätt än innan

 

Somliga får dåligt samvete bara av tanken att lämna sin partner och tänker att hen som är så snäll , ska jag verkligen göra så illa ? Men du gör mer illa om du stannar.   Stannar du på grund av att  du-tycker-synd-om  då förminskar du din partner och visar inget förtroende för att hen kan ha ett liv utan dig.

Du gör alltså dig själv alldeles för betydelsefull.

Och även om du inte tror det - så ÄR du faktiskt utbytbar.

 

Andra stannar kvar av ekonomiska skäl. Och då gäller det att ta kontroll över sitt yrkesliv… kanske söka nytt jobb.. högre arbetsprocent… kanske studera  så att inkomsterna  på sikt blir bättre.

  Det är någonting av prostitution över de som stannar pga ekonomin .

 

En hel del stannar eftersom de är rädda för ensamheten.

De har helt enkelt inte fattat att man själv är ansvarig för att bygga sitt liv och skaffa sig hobbys/intressen och vänner.

Det finns en hel värld därute som är full av människor och aktiviteter och den som inte vill vara ensam – behöver inte vara det heller.

 

Bland de fulaste anledningarna att stanna är de som blir kvar eftersom de ändå inte hittat någon  bättre och -  de är på ständig span efter en ny partner.

Här lurar man sig själv mer än man lurar sin partner.

Man  väljer att tro att man måste ha draghjälp av en ny kärlek för att kunna avsluta och det betyder att man har en självkänsla som är  ynklig.  Är man i den här situationen – då ska man inte lägga energi på att ragga nytt utan istället ta tag i det nödvändiga jobbet med sig själv.

 

Kram & kärlek

1 Cissi33:

skriven

Detta är ju så sant.... Nu var det inte jag som lämnade utan jag blev lämnad och det kom som en chock. Vi hade precis gift oss. Men jag känner ändå igen nästan alla punkterna för det var så jag kände, klarar jag av ett barn ensam? (hon var 10 månader när jag flyttade) klarar jag mig själv? Jag levde ju bara på Föräldrapenning! Samtidigt som exet inte ville ha henne 50 % utan mindre så fick ingen hjälp där. Och sen trodde jag att han inte klarar av vårat barn själv (också för att han själv sagt det). det har varit väldigt svårt för mig känslomässigt. Och Kommer jag leva ensam resten av livet?

Men tänka sig. Jag kom igenom det. Och jag klarade det. Två år tog det. Men det gick! Det GÅR! Min dotter är på andra sidan Sverige med sin pappa och jag har inte hört av mig en enda gång och kollat och varit orolig (däremot har han skickat några mms) hur skönt är inte det! För mig är det ett stort steg.

Idag kan jag inte fatta att jag levde med honom i så många år. Varför lämnade inte JAG honom tidigare, alla tecknen var egentligen där hela tiden. Men jag brukar tänka att det kom ju i alla fall något gott ur det, och det är ju min dotter :-)

Nu upp och äta frukost, yoga, och sen packa hela dagen. Och titta lite på bron.

Kram!

Svar: Ja, det är alltid så att EFTERÅT när man kommit vidare så begriper man knappt att man ens tvekade .. kram .)
Esmaralda

2 <3:

skriven

Så bra inlägg idag kära Es. Snälla kan du se vad det blev för fel med G inatt fick se en sida jag inte sett hos honom tidigare. Han har sagt flera gånger att han är kär i mig och älskar mig är det så verkligen ? Är det svartsjuka och han är en man som vill trycka ner sina flickvänner?
Kram
💜💜💜

3 Skorpan:

skriven

You should go...

Det blir så mycket bättre när du blir av med oket över dina axlar... Rädd för ensamheten var jag, alltså att aldrig mer hitta någon att vara tillsammans med o ibland undrar jag förstås om någon verkligen kommer o komma in i mitt liv, inte för ensamheten i mitt eget sällskap. Vadå, jag är jättetrevlig ju ;D...

Ekonomin tänkte jag aldrig på, okej det var exet som flyttade ut, o kärvt har det stundom varit, men inget kan ersätta den underbara lättnad jag kände när vi äntligen flyttade isär. Faktiskt inget... O med detta hoppas jag att mina barn ser mig som en bra förebild!? Ja inte bara gällande separation utan annat också förstås :).

Gällande hösten o ekonomin, ser det ut att bli bättre inom den fronten, eller lunkar jag vidare i samma spår? Om uppsvinget kommer, vinner jag pengar eller ärver jag något? Tror inte det, jag tycks stå på kullens topp o pengarna bara rullar ifrån mig istället för emot mig...

Regn o rusk o höstlikt är det här idag. Mysväder för ljus kanske. Inga stjärnfall har skådats här, lyser själv så klart så det är väl därför ;).

Ha en bra dag alla!
Kram Skorpan

4 Skrållann:

skriven

Hej!
Känns som detta blogginlägg är skrivet till mig och jag tar det lite som ett tecken till att bestämma vilken väg jag ska välja framöver. Har alltid sagt att man inte kan hålla ihop för barnens skull. Känns det inte bra i förhållandet känner barnen av det har jag alltid tänkt. Så kommer man till punkten när det inte alls är bra men gör inget åt det för man har barnen. Jag tror dom märker av att det svajar lite nu och det är inte bra. Tänkte jag skulle ge äktenskapet en chans över sommaren och jag har försökt men jag får ju inte till det och dom känslor jag skulle vilja ha vill inte infinna sig. Ser det ut som skilda vägar är det bästa för oss?

Kram❤️

Svar: Jag kan inte svara på det... beslutet måste komma helt och hållet från dig själv men väljer du separation så kommer du att klara det finfint.. kram :)
Esmaralda

5 Vindan:

skriven

Hej jag kan inte annat än att hålla med. Kan du se om min vän har känslor för mil?

6 Skytten:

skriven

Ja,jag tror att många stannar kvar i en relation av ren bekvämlighet.Kan du se om jag kommer vara ensam här de närmaste månaderna fram, kommer jag in i en relation?

7 F:

skriven

Varför kommer han hit och hälsar på oss ofta nu.. När han borde gjort det mycket tidigare?
Kram

8 Heaven:

skriven

Borde jag träffa honom es?

9 S.v:

skriven

Åh jag ryser när jag läser ditt inlägg. Jag och min man A befinner oss i den situationen. Han har varit otrogen tom. Det är så mycket 😔......
Kommer vi att gå skilda vägar?
Kram

Svar: Du har startat din process... följ med i den och när det är dags fattar du ett tydligt beslut om du ska stanna eller gå... kram :)
Esmaralda

10 h:

skriven

Hej!
Kommer min chef skicka sms till mej snart?
Kram o trevlig dag!

11 Maria:

skriven

Detta är ett hög aktuellt ämne för mig personligen.
Jag har redan en skilsmässa bakom, det är jobbigt att skiljas oavsett om man är initiativ tagaren. Men....så värt det när man är ute på andra sidan.

Nu står jag här igen. Vi ska göra en rad stora förändringar och jag hoppas det blir en räddning och nystart på vår relation. Om det ändå inte blir bra, ja då blir det en separation.

Tror du det blir räddningen för oss eller är det ett steg i separationsprocessen?

Ha en fin dag!

Kramar,
M

Svar: Chansen finns och är god att ni kan bygga gott ur er relation om ni båda går in för det.. kram :)
Esmaralda

12 Föräldrarnas förklaring:

skriven

Mina föräldrar var ett av alla dessa par.

"Vi gjorde det för eran skull" fick jag och min bror höra när de gick isär alldeles för sent för sitt eget bästa...

Anyway. Undrar om du ser någon detalj kring vad som väntar mig i höst? Kram :)

13 Misstjejen:

skriven

Hej

Trevlig att hörs och tack för din svar iallafall igår. Vad bra att det är positiv

Fråga är har hon något som vill kämpa i framtiden med mig inom föreläsning?

Ha det en trevlig dagen idag! Jag gillar inlägg. Så jag håller med vad du sagt.

14 Susan:

skriven

Har bara levt i ett förhållande i ca nio månader, men det tog ju tid att inse att det aldrig hade blivit bra (vilket du bekräftat 😇) , lite sex o mest vänner. Det var dock jag som blev lämnad, men nu inser jag att jag bara mådde sämre o sämre så det va nog tur att han kastade in handduken. Vet ju att jag klarar mig utmärkt utan partner men jag vill mer än gärna ge kärleken en ny chans att förgylla mitt liv❤️ Kram

Svar: och en ny kärlek kommer.. som är desto mer rätt... kram :)
Esmaralda

15 Solstjärnan:

skriven

Hej

Tack Ez för dagens inlägg.
Ett aktuellt ämne för mig.
Såhär var det: känslor av vänskap var kvar.
Vardagen hade sin stilla gång men tyvärr nu utan kärlek,värme,gemenskap
Var nog kvar för att det var enklast så.

För det fanns en rädsla för vad framtiden skulle föra med sig.
Skulle jag finna den stora kärleken?
Skulle jag klara mig ekonomiskt?
Stora frågor,svåra beslut.
Men jag tog mig slutligen i kragen.
Tog skilsmässa.

Nu finns rädslan hur det ska gå..
Hoppas jag gjort det rätta beslutet.
Hoppas det du Ez spått förverkligas.


Ha en fin lö
Kram Solstjärnan 🌼

Svar: Huvudsaken att de beslut man fattar är medvetna.. och det tror jag ditt är. Du en en fantastisk potential och det kommer gå väl.. kram :)
Esmaralda

16 Maria:

skriven

Är någon på mitt jobb den rätte för mig som partner?

17 Anki:

skriven

Godmorgon Es

Det var hårda ord så här tidigt på morgonen...
Är så trött på alla dessa fix it yourself....
Jag har försökt ..om och om igen.. jag hittade inte "drömmannen" i unga år ...är inte den ytliga sociala typen...och ingen drömkvinna ....ja dåligt självförtroende...det är bara förnamnet...
Nu ska jag få dåligt samvete för att jag stannade... han var en underbar pappa....

Om det vore så lätt att bara lämna och bli stark själv...
varför ser man inte fler lyckliga par och perfekta föräldrar ?

Nä verkligheten är bra mycket mer "krånglig" än så...
Tacka vet jag djur ...ärlighet och kärlek det är signum i djurrelationer ...inte behöver man förverkliga sig själv heller !
Man duger som man är !

Kram Anki med flock

Svar: Snack.. du gjorde ett VAL.. och du stannade och det ska du inte ha dåligt samvete för. Alla relationer ser olika ut. Jag är bara så trött på alla som gnäller över sina relation och inte gör ett dugg åt det !! kram till dej o flocken..
Esmaralda

18 Helena Ir:

skriven

Håller med om allt! Det är tufft att separera/skiljas,men för egen del skulle jag inte vilja ha tillbaka någon av dem. Jag hör saker som att föräldrar ska stanna kvar för barnens skull,de flesta barn vill ju ha sina föräldrar tillsammans och lyckliga..men så är ju inte fallet,de är inte lyckliga! Jag tror faktiskt inte att jag är gjord för att leva med samma människa ett helt liv..men jag önskar det..jag önskar att jag kommer kunna det..om jag kunde träffa någon som är singel :)

Ha det gott:)
Kram:)

19 N:

skriven

Hej Esmaralda!
Kommer jag att vara trogen min kärlek när vi möts?
Kram

Svar: ja, du har inte behov av någon annan.. kram :)
Esmaralda

20 Varis:

skriven

Hej ez,

Dagens inlägg får mig att tänka på min vän som är på väg att lämna sin relation men är så otroligt rädd för det.
Kan du se om hon kommer att våga lämna honom? Visst fixar hon det?
Kram

Svar: Det tar sin lilla tid men till slut lämnar hon och det är det enda rätta.. kram :)
Esmaralda

21 Ullegull:

skriven

Bra ämne även idag :-)
Efter tre år som skild är jag så himla glad över att jag tillslut tog steget och lämnade exet. Har lärt mig ofantligt mycket om mig själv sedan dess; jag är stark och jag gillar mitt eget sällskap (till viss gräns!😊). Ekonomin är halvkass men det går. Känner mig ändå rikare nu än när jag var gift konstigt nog! Barnen har det så bra som man kan förvänta sig efter skilsmässa. De får så mycket mer (känslomässigt och tid) av mig nu än tidigare. Har blivit en bättre mamma tycker jag själv.

En fråga: ser du ett annat jobb för mig snart? Mår inte bra på det nuvarande..

Ha de gött alla!

Svar: Ja jag ser dig på ett nytt jobb med betydligt större trivsel även om lönen i stora drag blir ungefär densamma.. kram :)
Esmaralda

22 F:

skriven

Angående blogginlägget så tror jag många par ger upp oxå för lätt idag, man ska kämpa för sitt förhållande för att hålla ihop, gräset är inte grönare på andra sidan, sen är det ju klart att man måste vara två som kämpar ihop, annars går det inte❤️❤️

Svar: Ja det är sant.... finns det en solid grund med äkta känslor.. då ska man kämpa.. kram :)
Esmaralda

23 Silla:

skriven

Hej Esmaralda!
Har han mer känslor för våran relation än mig?
Kram

24 Sofia:

skriven

Ansvar handlar det om.
För sitt eget liv.
Att stanna i en död relation...
Man stjälper ingen mer än sig själv...

Den här tjejen funderar lite på de sista månaderna av sitt år. Om du ser på denna tid för mig, vad får du till dig?

Kram alla ni fina!

25 F.u:

skriven

Hej esmeralda du har fått mina tankar att spinna på, när jag ställde frågan igår om vårt projekt utomlands, så svara du om att vi får vara beredd på hinder, klarar vi de så klarar vi projektet, finns det något att göra innan, vad är det för hinder, vi har nämligen satsat allt, blev orolig igår av ditt svar❤️❤️

Svar: Var inte orolig utan ta det som det kommer... alla hinder kan överbryggas.. dock ser jag ingenting exakt... kram :)
Esmaralda

26 CR:

skriven

Tack för seansen igår!
Tur att du finns..
Kram

27 Elsa:

skriven

Hej Es! Ser der ut att gå bra på jobbet nästa vecka? Kram

Svar: Känns som att det rullar på bra.. kram :)
Esmaralda

28 Tekla:

skriven

Jag känner igen mig men här är det så svårt att lämna då passionen och sexet är så stark mellan oss. Plus att han har det jag söker i en man. Det vardagliga går dock inte att kombinera ihop vilket gör det så frustrerande för mig.

Jag håller hela tiden hoppet levande mellan oss för jag har aldrig tidigare upplevt en attraktion till en man (eller kvinna för den delen) men med denna man slog det ner som en blixt och kändes så starkt fysiskt. Jag är rädd jag aldrig kommer uppleva detta igen med någon annan eftersom jag inte upplevt det hittills i mitt liv och jag är ju ändå en mogen kvinna.

Esmaralda, tror du jag kan uppleva attraktion och passion igen utan denna man?

Kram

Svar: Ja än är du inte är redo att ge upp... huvudsaken man är medveten och gör sina val.. man kan mycket väl välja att stanna i en relationen trots problem.. om det positiva överväger det negativa... kram :)
Esmaralda

29 Jenny:

skriven

Godmorgon ! Kändes som det var riktat mot mig. Jag har fått flera köpare till mitt café, känns som min ekonomi kommer rasa. Ser du vad jag har att vänta mig ? kram

30 Silla:

skriven

Hej Esmaralda!
Har han mer känslor för våran relation än mig?
Kram

31 55:

skriven

Bra du tar upp detta.....

32 Nettan:

skriven

Kommer det att flytta in en Zimba hos mig, som är född den 13 juli?

Glad lördag!

33 Camilla:

skriven

Hjälp mig, vill bara dö från alla problem, blir hotad pga av en galen kvinna, när blir jag lycklig igen?
Kram

Svar: Ta inga strider just nu.. åt allt bara rinna av dig... gå inte i försvar... hon tröttnar... och lycklig blir du på nytt.. det kommer.. kram :)
Esmaralda

34 Glitterklänning på:

skriven

En mardröm i mina ögon.. Att stagnera i en död relation.. Se Lets Dance från varsin sida av soffan.. Ingen fysisk kontakt.. Ingen kommunikation..

Nej man är värd bättre. Det är vi alla.

Esmaralda. Jag funderar på att följa med en kompis ut på krogen ikväll, hur ser kvällen ut att bli? Stora lördagskramen :)


Svar: Kan bli en riktigt kul kväll minsann.. kram :)
Esmaralda

35 N:

skriven

Hej Esmaralda!
Hur stor är chansen att jag träffat min rätta kärlek inom ett år?
Kram

36 n:

skriven

Hej Esmaralda!
Ser du årstid då jag möter min kärlek? Ser det varmt eller kallt ut?
Kram

37 AnnaK:

skriven

Mycket tänkvärda ord idag!

En väldigt ytlig fråga. Verkar det där trevliga sexet ligga hiskeligt långt i framtiden?

Kram :)

Svar: nej det känns inte så långt... ha extra koll omkring dig.. kram :)
Esmaralda

38 Bolla:

skriven

Ble visst ikke noe romantikk i sommer heller.. kanskje til høsten 😍😃

Jeg har meldt meg på luftballongtur når jeg er på ferie i slutten av august. Ser du om det går bra? Hvis det blir noe av da, det er jo litt væravhengig 😃

Klem Bolla 😊

Svar: Ja det finns en risk att det blir uppskjutet pga blåst... och till 40 % blir det av och när det sker.. då blir det en riktigt speciell och fin upplevelse.. kram :)
Esmaralda

39 Katten:

skriven

Så sant! Genom att stanna i en usel relation "för barnens skull" lär dem bara att inte stå upp för sig själva, och det är väl det sista vi vill.

Jag förstår att du Ez har jättemycket att göra, när tror du att du hinner svara på mailet jag skickade den 6/8 (jag frågade hur en seans går till och vad det kostar)? Jag använde mailadressen under "Kontakt" här till höger.

Främst behöver jag tips om hur det kommer att bli med jobb inom den närmaste tiden. Det finns flera alternativ och jag känner mig mycket osäker.

Kram

Svar: Oj, har du inte fått svar så måste något ha gått fel. Snälla maila mig igen:[email protected]
Esmaralda

40 Holly:

skriven

Tack för ett intressant inlägg! Det är väldigt lätt för mig som levt singel sedan 1990 att tro att alla som lever i parrelationer, har det bättre än vad jag själv har. Att de har någon att dela sin vardag med. Att få stöd och hjälp, både fysikst och psykiskt i svåra livssituationer. Dock är jag grymt medveten om varför jag stängde dörren för allt vad män hette...jag blev svårt misshandlad av min sambo under hela tiden som jag väntade vårt barn och jag tvingades bo på kvinnjouren under långa perioder. Jag trodde i min enfald, att om jag suddade ut mig själv ytterligare en bit, så skulle vårt förhållande fungera.Vilket det självklart inte gjorde, utan det blev bara värre och värre. Alla myndigheter stod på hans sida mot mig, för han charmade alla. Jag bara grät och verkade virrig. Efter att jag tvingades fly därifrån för sista gången, har han haft ett otal ryska kvinnor som han kör samma behandling på som han gjorde mot mig. Dock lider jag mer för dessa kvinnor, för de kan ju inte ens vårt språk ooch känner inte till att de kan fly till kvinnojouren.
Då jag är uppvuxen med hemska övergrepp, lärde jag mig aldrig vad äkta kärlek var, utan trodde bara att det handlade om sex..att den jag var tänd på var en presumtim man i mitt liv.
I hela mitt vuxna liv har jag omgett mig med djur. För mig har det alltid varit det säkraste kortet att satsa på. De sviker aldrig och vår kärlek är gränslös. Det känns tryggt för mig att veta och jag kan ge mitt liv för dem.


Ta hand om er allihop, ni kloka fina kvinnor!


Esmaralda: Skulle jag förvärra min nuvarande tröstlösa förtvivlan, om jag hänger ut mäklaren i lokaltidningen, för att han inte ska kunna slingra sig undan? Jag har ju väntat i över 1 år nu och ingenting har hänt ännu som hjälper mig framåt, för mäklaren vägrar att besvara skrivelserna från FMI. Allt har ju bara eskalerat till ännu värre sits för mig. Du har sagt till mig at jag måste stå upp och verkligen slåss för mitt liv nu. Jag vill bara inte att min advokat ska ta avstånd från mig om jag vänder mig till tidningen. Jag vill ju även varna andra för mäklaren.

Kramar och innerligt stort tack för ditt stöd!!!!!
Eva

Svar: Som jag ser det så kan det inte bli värre än det redan är... kan du få en tidning intresserad av att skriva om det hela... då tycker jag du ska ta chansen. Värre kan det alltså inte bli. Men prata med din advokat och lyssna in.. avråder advokaten eller tycker du ska vänta lite... så gör så.. men går ingenting din väg med advokaten så kan du ha detta som ett ess i rockärmen.. kram :)
Esmaralda

41 Suanne Amalia:

skriven

Vilket underfundigt roligt inlägg...
jag har läst och skrattat...
Men om man är en kombination av alla typer.. då ligger man riktigt risigt till!!! Jag tror att varje förhållande har ett stänk av allt... men i olika grader... det gäller att fokusera på det bra och ge förhållandet en chans att utvecklas.. GLÄDJE... STIMULANS OCH UTVECKLING.. för båda..

Vilken vecka det har varit ... den har minsann varit varierande och händelserik.. nu pustar jag ut och funderar lite ...
NU kan man undra vad jag har lärt mig av detta.. det måste man ju göra.. lära sig...
Ändra och göra bättre.. Jag har lärt mig att hålla avstånd till de som vill mig illa.. det lovar jag ...

Till de positiva händelserna har jag köpt 4klänningar.. nu ska jag gå och köpa färgfix.. för dessa klänningar har jag köpt förut och efter bara två tvättar är alla sömmar avfärgade och vita... men formerna på deras dessign är så vacker att jag måste pröva igen... HolyClothing .com (dresses)
Men skam den som ger sig..

Jag hoppas att ni har en underbar dag med kärlek i era hjärtan.. bara positiva tankar och glädje

Önskar dig en underbar dag med sol i hjärtat...
EllaBella hälsar och tack för svaret i går..

NU ska jag måla glas så att jag har något att visa upp när journalisten kommer ... ;)

Vänder energin nu?? Vad vill min döda pappa som knackar på min axel hela tiden.. känner av honom men får inget meddelande.. han är här hela tiden och följer som en skugga.. jag kan se hans skugga ... brevid min... hmmm jag har försökt att meditera så han kan tala om vad han vill men jag får inget meddelande... kanske du är bättre på detta?? Om inte så får jag vänta och se ;) ;)

Svar: Jag brukar tänka att om det positiva överväger det negativa... ja, då har man något att jobba på !! Men växer det negativa allt större.. och det positiva lyser med sin frånvaro.. det är då man börjar må riktigt dåligt i en relation och bör rappa på att få ett avslut. Pappa har faktiskt något viktigt att meddela... han försöker förmedla sig... och jag tror att du kommer att kunna se och tolka de tecken han lämnar och du kommer att förstå. Det är bara du som kan göra denna tolkning och det kan jag tyvärr inte hjälpa dig med.. kram :)
Esmaralda

42 Lizette:

skriven

Hejsan:)
Har ocå varit där och valde att lämna fast jag hade känslor men pga oärlighet... Varför är det så svårt med relationer.. Längtar så efter att få ha en fin och stabil relation med en man som jag älskar som älskar mig tebax.
Kan T på jobbet vara en man för mig? Vi dras mot varann och han får mig att känna mig lycklig.. Tyvärr är han upptagen... Vet ej om han är lycklig i sitt förhållande eller hur de har det. Men är orolig att jag inte kan hålla inne med mina känslor länge till..snälla säg om du kan se om vi hör ihop eller vad detta är??
Kram kram

43 Linnean 🌸:

skriven

Goddagens!
Ja, det låter lätt men är svårt! Men du har helt rätt. Oftast är det rädslan som gör det så svårt att bryta upp. Har varit i detta själv ngr gånger. Ett "bra" uppbrott var nog från min sons pappa. Vi satte oss och diskuterade igenom allt när det varit jobbigt ett tag och beslöt att dela på oss innan det blev hårda ord och elände. Det gjorde vi och det blev bra. Sen var jag i ett längre förhållande med en yngre man och där var det inte bra de sista åren men jag fegade och mådde inte alla bra. När det väl var sagt började en jobbig tid när mannen höll total koll på mig. Det var hur jobbigt som helst. Men jag hade den stora turen att han hittade en ny tjej ganska snart. Män har ju en förmåga att skaffa "tröst" ganska snabbt. När han flyttade så var det en enorm lättnad! Visst det blir annorlunda med allt. Inte minst ekonomin. Man fixar det! Man kan vara ensam! Man upptäcker att det är skönt att rå sig själv helt. Förstår att det kan verka skrämmande för en del som kanske inte ens bott själva men att fortsätta "tröska" med någon som man är less på för man inte vågar bo själv...nä, nä!! Har bott själv några år nu och kan tänka "Tänk OM det skulle bli aktuellt att bo med någon igen...Nej, det fixar jag inte!! Möjligen särbo isf!" Stanna kvar i ledsamma förhållanden är att pina sig själv och kanske den man bor ihop med åxå. Tänk efter och våga!! Lycka till!
Kram.../Linnean 🌸

Svar: ja jag vet.. allt sånt här är så mycket lättare sagt än gjort... och som regel också en process som tar sin tid.... kram :)
Esmaralda

44 Maleficent:

skriven

Lättare sagt än gjort.
Har som tur inte varit i denna sits
Denna kvinna som du sett mig möta, även om det blir kortvarigt
Skulle vi räkna tiden tillsammans som ett förhållande?

45 AnnaK:

skriven

Tack för svar snälla du!

Kram :)

46 Michaela:

skriven

Stannade själv för länge i ett förhållande för att jag inte trodde att jag bla klarade mig själv ekonomiskt men det gör jag! Trivs utmärkt som singel och tänker inte inleda något förrän jag träffar min soulmate. Nu vill jag ha kärlek. Inget annat. Hoppas vi träffas inom några år i alla fall. Trevlig helg! Själv skall jag jobba *pust*

47 Alexandra:

skriven


.... finns mycket skit överallt.

Tack Es. Tack.❤

Kram & Kärlek

48 Skorpan:

skriven

Nu är jag osäker. Inget har hörts från skolan, har jag ens jobb? Trodde ju det var klart som korvspad.. Finns jobb att söka, behöver jag fortsätta med det?
Kram Skorpan

49 Louise:

skriven

Lördag och det är en dag kvar på sommarlovet. På måndag börjar allvaret för barnen.
En i sjuan, en i femman och så lilltjejen i förskoleklass.

Jag håller på att skriva på min avhandling och jag hoppas innerligt att den är G för annars kommer jag inte få något studiemedel.
Det är den som jag måste bli G på då jag tydligen saknar 7,5 p och den ligger på 9 hp. Examensarbetet kan vi glömma. Vi ska fixa så mycket vi kan nu innan terminen startar så vi hinner få en handledning till så vi får sitta dagligen denna vecka och nästa vecka så hon blir nöjd annars får vi vänta till nästa termin på våren och jag vill inte ha det hängandes över mig också. Och kommer jag inte att klara min VFU så står min skrivarkompis där med ett examensarbete.
Men jag ska se till att jag klarar det.

Hur kommer det gå för mig och min avhandling? Blir jag godkänd denna gången (tredje gången gillt) så jag kan få studiemedel för när man studerar så får man inte ekonomisk hjälp från soc.

Ha en underbar lördag alla. Här ska plockas och tvättas.

Kramar

50 c:

skriven

Kan du möjligtvis se om jag och personen jag tänker på får tillbaka kontakten sådär som vi haft förut? Kram

51 Jill:

skriven

Hej!

Bra inlägg! Jag lämnade för min egen lyckas skull och för att sonen skulle få två glada föräldrar på varsitt håll än två olyckliga tillsammans...

Är glad idag för igår fick jag äntligen svar från D efter månader av tystnad😊 Tänkt att mitt hjärta fortfarande inte har gett upp hoppet, fast huvudet har gått vidare!

Kram J

52 Socionomen:

skriven

Tjenare E.

Åker strax tillbaka till studieorten för nya tag i höst och vinter. Undrar hur hösten ser ut för mig, ser du någon liten detalj?

Ha de så fint :)

53 Elisa:

skriven

Hej!
Ser vi ut att kunna få en bra relation om vi gör ett nytt försök?
Kram

Svar: Tveksamt... men vill ni båda så gör ett försök och då måste öppenhet och ärlighet vara och O.. kram :)
Esmaralda

54 Sus:

skriven

Hej
Svårt med relationer....
Blir min stabilare snart?
Love sus

55 F.u:

skriven

Tack för ditt svar, du har helt rätt ❤️❤️Kramar!!

56 Mi:

skriven

Hej!

Blir det en bra höst och vinter för mig i alla fall bättre än tidigare??

kram

Svar: Ja en del positivt lär ske i vinter..kram :)
Esmaralda

57 Moonshade:

skriven

För ett eller två år sen så spådde du här på bloggen stt jag någon gång kommer ha sex med någon av samma kön som jag.
Ligger det långt fram i tiden eller är det närmare i tiden?
Kanske är det nästa?

58 Lost:

skriven

Hej Es

undrar kommer det en vändning snart?
kram

59 Tisa:

skriven

Kommer Yasmin och Fredrik att göra slut?

60 Funderaren :

skriven

Tjena e.

Ogift som jag är kan jag egentligen inte uttala mig men det e svårt för mig o förstå varför man stannar.

Antingen jobbar man på det eller så lämnar man - eller!?

Ja ja säkert lätt för mig o säga. Passar på att slänga in en undring om den fortsatta hösten om du ser någon detalj hur den blir? Kram!

61 chopper:

skriven

hej

62 sara2377:

skriven

Hej Ezmeralda!

Första gången jag skriver här å hoppas innerligt på svar!

Jag och min föredra man skildes för ett antal år sen. Han lämnade oss för en tjej han träffat 4 Tim på ett bröllop. Efteråt har jag fått höra att han varit otrogen ett antal gånger. Han har betett sig likadant mot sina flickvänner efter å även sin nuvarande. Gick till en psykolog å hon berättade att han var narcissistisk och det tar ett antal år att komma över sånt förhållande.Han har försökt massor med gånger att det ska bli vi igen, att han älskar mig, att vi e själsfränder mm. Några gånger har jag gått på det men det har vart samma visa varenda gång att han lämnade mig för att gå tillbaka till den flickvännen han hade då.. Men nu känner jag att jag äntligen kan stå emot å svarar bara när det gäller nåt om barnen. Men jag känner bitter för att det verkar gå så bra för han... precis fått barn, ska köpa nytt hus mm. Varför får han allt som beter sig så illa? Å jag som inte gjort nånting får ingenting? Känner mig otursförföljd å mår väldigt dåligt.

Har inte träffat nån ny sen vi separera å det känns som jag har otur hela tiden!

Ser du nån ljusning för mig? Och en kärlek? Just nu känns det som jag kommer sitta på ålderdomshemmet fortfarande singel :(

Skulle även vilja köpa en liten sommarstuga som skulle bli min fristad.. ser du om det kommer bli så?

Kramar

Svar: Du har ju inte fått en chans att läka efter separationen eftersom du " tagit honom tillbaka" med jämna mellanrum. Gör klart för dig själv nu vad du vill... och väljer du bort honom nu och för alltid.. då leder dig livet till en ny och fin kärlek.. kram :)
Esmaralda

63 chopper:

skriven

Är han den rätta som jag träffar nu är så kär så jag skulle göra vad som helst? Vet inte om han är kär i mig känns som han hittar på en massa undanflykter hela tiden å vet inte vad han vill med mig.

64 Fanny2:

skriven

Var titeln en The Clash referens? 😊
Det är inte alltid man ser klart på saker. Jag undrar hur många som klandrar sig själva när relationen inte funkar exempelvis. Sen kanske det är skönt med lite förutsägbarhet i en relation som inte finns när man träffar nya människor. Bekvämlighet också eftersom det är lättare att fatta ett beslut genom att inte ta något beslut även om det slår fel... Mycket bra inlägg, kanske välbehövligt för någon här. Jag har ingen vidare erfarenhet av relationer men det är garanterat svårare att lämna en relation när man har barn, av det jag har sett.

Nu hoppas även jag på att träffa någon snart men... Lättare sagt än gjort när man inte släpper in några människor i sitt liv. Vågar man inte så får man väl räkna med ett ensamt liv...

Svar: Precis, en The Clash referens :) Fast vad 17.. du vågar... så kom igen... kram :)
Esmaralda

65 Helena:

skriven

Känner igen mej i allt du skrev.Rädsla för ensamheten efter 20 år som sambo,rädsla att såra min sambo om jag berättar vad jag känner,att barnet ska behöva flytta,vad folk ska säga.Jag äger en tvåa så allt jag behöver göra är att säga upp kontraktet med hyresgästen men då tänker jag på henne som är 85 år var ska hon hitta ett nytt boende och vad jobbigt att flytta i den åldern.Ibland känns det enklast att dö.Har fått problem med magen den senaste tiden.Har du några råd Esmaralda?

Svar: Fina du... du kan INTE ta ansvar för andras känslor på det sättet och det är inte meningen att det är du som ska vara kittet som håller samman alla andra.... för då tappar du ditt eget liv !! Gör upp en plan och ta en sak åt gången... så du kommer vidare.. kram
Esmaralda

66 Tamara:

skriven

Hej

Hur blir hösten/vintern?
kram

67 Jess:

skriven

Hej E! Jag är kär i en kille men vågar inte ta kontakt med honom i fall att hans reaktion inte kommer bli den jag vill ha. Borde jag kontakta honom iaf?

Svar: klart du ska visa ditt intresse... oavsett hans reaktion... för visar du det inte, ja få kommer du bara att ångra dig.. kram
Esmaralda

68 Boudica:

skriven

Har inte riktigt levt i ett större förhållande så har inte så mycket att tillägga på detta ämne. Men jag förstår ju att det inte är lätt för personen i fråga.
Däremot så känns det nästan som min jobbsituation,
är kvar för säkerheten, rädd att lämna för brist på pengar, brist på socialt, och att självkänslan ska dala åter igen!

Här har jag lyckats ta mig ut på en kortare promenad, även om jag nu fortfarande är så kraftlös.
Känner mig så tung, allt känns extra jobbigt, känner för ingenting, men ändå nånting, för ingenting gjort för orken finns inte där. Har pågått i över en vecka, kommer ju gå i bitar snart!
Hela arbetsveckan var ett helvete, så jobbigt, denna trötthet tar även på det mentala!
Vad är det som drar åt sig min energi?
Ska nog försöka göra lite healing på migsjälv ikväll, om det inte fungerar får jag ta till mig nödplanen och beställa healing från dig ;) Det har hjälpt förut vid sånna tillfällen.
Men att det ska fortsätta med trötthet orkar jag inte, det tär på mig!

Har lite panik också, måste hitta en klänning till ett bröllop som jag ska gå på, som är nästa helg, har inte haft ork för det heller. Hoppas jag löser det!

Nu ska jag försöka laga till lite mat, blir troligen åter igen en tidig natt för mig.

KRAM!

69 Paulina Persson :

skriven

Hej. Brukar inte göra sånt här, men nu är min ork på noll och jag vet inte vad jag ska göra. Den sista månaden har allt gått emot mig och nu är det nog. Jag har blivit av med en nyckel till min lägenhet som jag måste lämna senast på måndag och det kommer kosta mig femtusen kronor, vilket är pengar jag inte har efter allt annat som har hänt. Detta är en "piss i Nilen" utav alla problem, men det hade varit en av tusen tunga stenar som hade släppt. Kan man fråga dig sådant ?

Varma hälsningar Paulina

70 Paulina Persson :

skriven

Hej. Brukar inte göra sånt här, men nu är min ork på noll och jag vet inte vad jag ska göra. Den sista månaden har allt gått emot mig och nu är det nog. Jag har blivit av med en nyckel till min lägenhet som jag måste lämna senast på måndag och det kommer kosta mig femtusen kronor, vilket är pengar jag inte har efter allt annat som har hänt. Detta är en "piss i Nilen" utav alla problem, men det hade varit en av tusen tunga stenar som hade släppt. Kan man fråga dig sådant ?

Varma hälsningar Paulina

71 Cecilia:

skriven

Hej hej från Italien! Nu är det bara 2 dagar kvar tills vi åker hem och det känns ganska skönt, så en vecka här räcker gott för mig. Underbart väder (nästan för underbart) och idag badade vi och åkte "trampbåt" på en sjö som tillhörde en gammal vulkan (om jag uppfattade det rätt). Maten är också fantastisk! Men jag saknar hunden och fåglarna samt min egna säng, så det känns helt ok att lämna detta ställe iaf.

Det verkar som att A har tagit avstånd från mig helt. Förstår inte vad som hände, helt plötsligt svarar han inte alls. Kan du se varför? Kramar

Svar: Känns som du har det riktigt bra... och när man kommer hem så sätter man större värde på det man har i vardagen !! A verkar ha fått annat i tankarna... kram
Esmaralda

72 Hej.:

skriven

Snart jobb igen efter många veckors ledighet. Är nöjd med sommaren har haft fantastiska veckor med man och barn och sen själv med barnet. Men visa dagar är sorgen så stor att hen är ensambarn när man sr andra barn med sina syskon. Blir det någon öppning snart ser det ut att dröja länge tills det är våran tur att få ett syskon?

73 Anonym:

skriven

Ser du något nytt roligt på ingång?
tacksam för svar

74 Li:

skriven

På pricken-inlägg. Tänk vad rädd jag var innan jag tog beslutet och vilken tid det tog!! Och nu är det helt självklart och helt rätt!
Det är som om man trampat omkring i en snårskog där man inte hittar ut och bara gör sig mer illa och efter beslutet så dök en lite solbelyst stig fram. Slingrig så hur det ser ut bakom kröken vet jag inte men den funkar och ger mig det jag behöver nu.

På tal om titeln. Finns även en bok som heter så som är till bra hjälp för att reda ut känslorna kring sin relation och möjligheterna att det ska bli bra om man vill fortsätta försöka.


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: