Diagnoser...

Ja, alla dessa neuropsykiatriska diagnoser….och bokstavkombinationer..  hur har det blivit på  det viset ? 

Jag tror helt enkelt att vi är lite diagnoskåta  av oss och vill få obehag förklarat på ett enkelt sätt.. med en diagnos.. och sedan är man ursäktad det mesta. Både inför  sig själv och andra. 

Som terapeut har jag mött människor som fått  både 6 och 7 olika diagnoser och det känns ju inte särskilt seriöst.

Behovet av diagnoser handlar nog också om att vi strävar efter att vara lika  varandra som människor. Ingen vill falla ur ramen utan snarare smälta in i tapeten och om någon avviker – då tänker man att den personen nog  har en diagnos.

 

På den tiden innan diagnoserna fanns skulle min mormor säga att titta där, vilken färgsprakande personlighet.

Och själv kanske man kämpar som en galär för att lyckas med somligt som man bara misslyckas med hela tiden. Istället för att tänka att man kanske har en diagnos kanske man skulle försök tänka mer kreativt… att okey.. det funkar inte  om jag gör det på samma sätt som alla andra - . men om jag  försöker hitta mitt eget sätt, då kanske  ?

Kan man acceptera den personlighet man har – så  brukar man också lära sig att kompensera sådant man har svårt för. Oavsett om man har diagnos eller ej.

I skolan ska man helst vara likriktad och det läggs stor energi på att det ska vara så.  De ungar som faller ur ramarna skickas typ på bokstavsutredning. Och jag är övertygad om somliga med diagnos har blivit felbedömda.

Gränserna för vad som är okey har fallit samman.

 

När jag gick i skolan skulle man hålla truten.. och lyckades man med det var allt bra.  Hängde man inte med i studierna – då kunde man bli skickad till hjälpklass. En av mina kompisar gick där… han hade  rejäla ticks och skrek  lite omotiverat ” fittan och kuken”…. och troligen hade han  Tourettes.

Eller så var man sent utvecklad och fick gå om. Eller bara allmänt dum i huvudet. Då fick man också gå om eller flytta till hjälpklass.

Invandrarbarn som inte behärskade svenskan tillräckligt snabbt flyttades också till Hjälpklass. I synnerhet om deras föräldrar var lite ”konstiga” med sina utländska seder och bruk.

Och det var ju inte bra det heller.  Det är nästan som om man idag överkompenserar för de misstag som begicks förr.

 

 

Annars gillar ju vi svenskar när det är lagom.  Varför kan man då inte få vara lite lagom avvikande och se detta som en personlighet och inte som en sjukdom som måste botas med  en stämpel som man sedan  måste släpa på livet igenom.

Ett av mina barns kompisar har diagnosen ADHD och den diagnosen fick han tidigt. Han har svårt med  att känna av när saker och ting passar sig -  han var högljudd och stökig – kunde brista ut i sång mitt under mattelektionen och han pratade utan pauser.

När jag var hem till honom en gång och skulle hämta mitt barn, de hade lekt, så bjöds jag att kliva i i det enormt stora köket och vips var jag omgiven av dussintalet ADHD människor… eller om det bara vara högljudda och färgstarka karaktärer.  Vips  åkte en tallrik fram till mig och jag blev bjuden på mat. 

 

Det var mor och far och mormor och farfar och så var det  6 syskon och två kusiner.  Mitt i maten knackade far med kniven i glaset och förkunnade att  tussilagom slagit ut så nu skulle vi sjunga en lovsång till våren. Alla tog i från tårna och jag   tänkte att  den här grabben är ju precis som sin familj… det är härifrån han fått sina gener och sina sociala färdigheter.

Måste det vara sjukt ? Kanske är det  hur friskt som helst och  att vårt behov av att placera människor i fack är det som är  sjukt ?

Det finns människor som helt  uppenbart LIDER av  neuropsykiatriska  tillstånd. Och då brukar det vara ganska uppenbart  och diagnosen kommer självklart. Medicin kan behövas – då mår den drabbade så mycket bättre och kan leva mer normalt.

 

Det är EN sak…. men personlighet, arv och miljö är en annan sak.

Enligt mitt förmenande  får vi se upp så vi inte plötsligt står där allesammans med en diagnos.. antingen en befintlig eller en ny som kläcks.

Diagnoshysterin är  allt lite skrämmande.

Kram & kärlek

1 sus:

skriven

hej
viktigt inlägg....
och bra poäng....
tur att man blev som man blev när man inte blev som man skulle.....
skulle behöva lite positiv energi....
vad är meningen?
love sus

Svar: Jag ser inge mer kring detta än jag redan sagt... ha nu positivt fokus på dig själv.. kram
Esmaralda

2 EPM:

skriven

Åh vilken jäkla dag, jag vill bara dra täcket över huvudet och aldrig mer gå upp.

Jag vill inte gå in i det nya året på samma sätt som i fjol... Ser du något om det som kommer? Jag har funnit en själsfrände som får mig att omvärdera allt jag har och allt jag drömt om...
Vågar han 'hoppa' ut i livet tillsammans med mig, denna äldre, skäggige, smarta musiker?

Kram

Svar: Chansen är god.. kram
Esmaralda

3 Bella:

skriven

Hej :) känns de verkligen som att jag blir bättre snart? Var hos tandläkaren igår men har fortfarande ont så vill skynda dit idag kanske eftersom de stängt på lördag söndag.. :( kanske oroar mig i onödan :) kram :)

4 Skrållann:

skriven

Hej!
Håller med dig till fullo;)
Och på tal om diagnoser så fick jag en häromdagen. Har i flera år haft prickar/fläckar på kroppen som kan klia vansinnigt men har aldrig sökt för det. Dom har suttit på låren, bålen och armarna och kunnat döljas av kläder men nu sökte jag för det för jag tycker det blivit lite värre och då visade sig att det var en sjukdom som heter mastocytos. En hemskt ovanlig diagnos med få diagnostiserade per år.

Nog om det. Inatt hade jag även dröm om att min dotter åkte någon form av trehjulig cykel och råkade köra nerför en trapp. Gjorde volt och hann skada nacke och rygg innan hon landade på golvet och såg nästan livlös ut när jag rusade fram till henne. Sedan vaknade jag men det var en så
otrolig klar och otäck dröm och
hjärtat slog något hemskt när jag vaknade. Hur ska jag tolka den, vill den säga mig något eller är det en varning?

Kram❤️

Svar: Nej det är ingen varning.... drömmer säger mer att ibland händer oväntade ting... både på gott och på ont.. så den handlar nog mer om din egen rädsla att något kan hända.. kram
Esmaralda

5 Skorpan:

skriven

Tror vi i vår familj är lagom, sådär tridta alltså ;). O nu ska lagomfamiljen få en utländsk gäst som familjen ska få att trivas, får se hur det går? Blir lagom trist kanske, för gästen ;).

Drömde om hundar och speciellt en stor svart hund som var så skön, är det en sån jag kommer att ha en dag?

Trött men det är också nästsista gången såhär tidig väckning till detta jobb. Håll tummarna att jag får en hel massa vikariat i januari. ..

Kram Skorpan

Svar: Ja du kanske ska ha en sådan hund igen... för du har redan haft en även om du inte minns.. och din gäst kommer att trivas alldeles utmärkt... kram :)
Esmaralda

6 Tanten:

skriven

Hmmm, undrar vilken diagnos jag skulle få. Nä, struntar i det, passar inte in, går min egen väg på mitt sätt och trivs med det och det är ju huvudsaken.

Har en fråga om det är okay. Var på julmarknad förra veckan. Marknaden bedrivs på ett museiställe både inomhus och utomhus med många väldigt gamla byggnader, vackert beläget. Gick omkring bland dessa och in i vissa av de gamla byggnaderna och efter ett tag kände jag som att jag "domnade" bort, "försvann" lite och började känna som att jag faktiskt kan svimma av och ramla ner på marken. Undrar om du kan känna av något om detta. Undrar om jag tog in något eller var det "bara" min kropp? Känslan försvann när jag gick in i själva museibyggnaden som är byggd i nutid. Gått där många ggr. och har aldrig känt av något sådant tidigare.

Kram

Svar: Du fick en dejavu känsla från gamla tider.. kram
Esmaralda

7 Pia1:

skriven

Jamen äntligen,exakt på pricken min åsikt! Tänker att de allra flesta bokstäver handlar om personlighet och ska man medicinera bort en sådan? Själv är jag inte lik någon annan och nån skulle säkert gärna försöka få in lite bokstäver. Men se det har man försökt i alla dessa utredningar. De har försökt med att jag har ont pga något psykiskt. Men nä inte en enda bokstav eller störning. Ibland utvecklar man beteenden pga ren och skär brist på uppfostran, brist på kärlek, brist på empati osv. Inget konstigt. Undantaget de som har en psykisk medfödd plåga på riktigt då. Jag har lite av varenda bokstav tror jag, om man nu skulle börja rota. Och det är min personlighet, så det så. Kram!

Svar: Just precis.. kram :)
Esmaralda

8 Browallia :

skriven

Vad fick mannen jag fikade med för intryck av mig?

~☆~ Tacksamhet och glädje ~☆~



Svar: Positivt intryck.. kram
Esmaralda

9 Helena Ir:

skriven

Ja,det här med diagnoser..nu för tiden..så har ju var och varannan.Två av mina barn,,en äter medicin. Jag gillar inte mediciner själv,men för det så förstår jag ju att en del blir hjälpta. Kanske har jag också någon diagnos,eller flera..bryr mig inte så mycket.
Hetlevrad finne..kan inte det vara en diagnos? :)

Trotsar min värk och ovilja..åker och tränar..just idag kanske det blir en toppen dag.

Ha en bra fredag..

Kram :)

Svar: Jo, den finska diagnosen är vanligt förekommande i Finland :) Skratt !! Duktig du är som tränar trots allt.. kram
Esmaralda

10 Rebecca:

skriven

hej igen :D jag håller med, alla kan väl få en diagnos idag.
Är så nyfiken på vad du ser om jobb för min del direkt efter utbildningen. Kommer jag få jobb direkt tex där jag haft praktik eller kommer det dröja? hur verkar det bli? kram

11 <3:

skriven

Godmorgon kära Es är det slut för sista gången nu ? Eller kryper han till korset och ber om ursäkt. Tror att han fortfarande tycker om mig.
Kram

12 💕 Zoey 💕:

skriven

God morgon Es!
Något jag undrar över är om min ork att fortsätta kämpa kommer tillbaka samt blir det mycket kämpande innan glädjen kommer till mig? Blir det lika mycket kämpande som jag har kämpat hittills eller mindre kämpande att ta sig igenom? Mycket tacksam för svar! Kram Zoey 💕

Svar: Svårt att säga exakt.. men det går åt rätt håll.. sakta o säkert och ur detta kommer du att kunna hämta mer energi.. kram
Esmaralda

13 Agnes:

skriven

Jag är tack-o-lov normalstörd...lite eljest, så där...och inser att det är det som är mina tillgångar i livet...för det är ju så här jag är!

När jag var yngre så trodde jag att jag behövde vara på ett visst sätt för att duga...nu skiter jag helt i att göra andra människor nöjda...för om jag inte duger som jag är, så får det vara...och denna känsla har blivit starkare med åren, och verkar som på något udda vis, nu pocka på ännu mer att få blomma ut...

Har insett, att jag måste bejaka mig själv ännu mer...för det som kanske, enligt vissa, skulle kunna tas som någon form av en "diagnos"...det är ju det jag ska plocka fram för att komma framåt...det är ju det som är själva "jag"...

Har ju skrivit om att jag upplevt det som att ha trampat runt i en form av gyttja...den där själsliga pyspunkan jag tyckt mig haft...nu vet jag varför...jag har ju inte tagit hänsyn till mig själv...utan jag har gett bort mitt jag i syfte att vara något annat...och nu, nu när jag insett...så poppar jag fram...och inser...att jag bär mitt jag med stolthet...oavsett vad nu andra anser om det....

Jag är eljest...en smula egen...och det kommer jag att ha nytta av...ett jädrans jobb, men väldigt fascinerande...att liksom karva fram det som är jag...

I natt så kom åter den där känslan över mig, att någon tänker intensivt på mig...en annan än förra gången...och denne person gav mig en känsla av att vilja hålla om...och att bolla idéer...så knasig var den där känslan som liksom kom rullande likt vågor vid en strand...

En trevlig dag önskar jag er alla, och nu ska jag krypa ner i min älskade säng, eftersom det är jobb även i natt!

Kram!

Svar: Jaget är det viktigaste vi har !! I bland tappar vi bort oss av olika orsaker men kan vi hitta tillbaka.. brukar vi bli starkare !! Du är tillbaka - och det betyder inte att det per automatik blir enkelt.. ibland tvärtom-- men du är din egen.. och det är värt allt.. kram :)
Esmaralda

14 Anna:

skriven

Hej!
Jag håller med dig angående diagnoser, ibland verkar det som den första lösningen när det egentligen borde vara en sista förklaring. Verkar också som att människor äter medicin mot olika diagnoser m.m. alldeles för snabbt.

Jag har en liten fråga.
Min pojkvän ser svarta handskar lite här och var varje dag, är det någon som vill förmedla något eller är det bara slumpen?

ha en bra dag! Kram :)

Svar: Någon vill meddela honom någonting och det är bara han själv som kan förstå... även om det inte är lätt.. kram :)
Esmaralda

15 ThereseC:

skriven

Hej Es!
Jag tyckte i alla fall att det var bra att få en diagnos.

Igår var jag på IKEA och köpte ett Hol förvaringsbord till kaninerna. De har redan börjat använda den, trots att den officiella invigningen sker idag.

Sen på kvällen var jag på en privat nederländskalektion. Jag kände mig mycket nöjd och tror att det blir bra det här.Jag ska gå 15 gånger.

Häromdagen läste jag att om man vill bli expert på något så behöver man öva i 10000 timmar. Jag ville bli expert på nederländska, kaninkunskap och författande och behöver alltså 30000 timmar. Jag satt och räknade hur många år det skulle ta beroende på hur mycket tid jag ägnade per dag. Jag blev hemskt stressad och tillslut funderade jag på om jag kanske skulle bli expert på avslappning i stället.
Kram ThereseC

Svar: Ja, som jag skrev, att det finns de som behöver och SKA HA en diagnos, vilket aldrig får glömmas !! Ja jösses.. om man räkna efter kan man bli rent mörkrädd.. men man kanske inte måste bli expert... lite lagom kunskap kan kanske räcka ? Fast vad det gäller kaniner är du ju redan lite av en expert ju.. kram :)
Esmaralda

16 Adad:

skriven

Kan M vara den rÄtte för mig eller verkar det mer vara en flirt?

Svar: Lutar mer åt en flirt.. kram :)
Esmaralda

17 Kiara:

skriven

Hej Es!
Jag drömde något helt underbart härom natten, drömde att jag skulle gifta mig och trots att det var jag och min man, som jag inte kunde se ansiktet på, skulle gifta oss så var jag den som fick all uppmärksamhet. Min blivande hade planerat ena överraskningen efter den andra ihop med mina systrar. Bortsett ett litet tåg som åkte runt med jättefin belysning som julbelysning med disney figurer så var det delfinshow, dock ingen riktig delfin utan staty, med jättefin blåbelysning. Fick även ett jättetungt och dyrt halsband av någon som såg ut som en kung. Min man fick oxå något dyrt men minns inte vad det var för något. Förstod inte heller vad han pratade för språk när han höll tal. Vad betydde denna drömmen egentligen? Kram Kiara ❤

18 Kiara:

skriven

Hej Es!
Jag drömde något helt underbart härom natten, drömde att jag skulle gifta mig och trots att det var jag och min man, som jag inte kunde se ansiktet på, skulle gifta oss så var jag den som fick all uppmärksamhet. Min blivande hade planerat ena överraskningen efter den andra ihop med mina systrar. Bortsett ett litet tåg som åkte runt med jättefin belysning som julbelysning med disney figurer så var det delfinshow, dock ingen riktig delfin utan staty, med jättefin blåbelysning. Fick även ett jättetungt och dyrt halsband av någon som såg ut som en kung. Min man fick oxå något dyrt men minns inte vad det var för något. Förstod inte heller vad han pratade för språk när han höll tal. Vad betydde denna drömmen egentligen? Kram Kiara ❤

19 Mm:

skriven

Hej Esmaralda!
Haha ja du jag själv skulle nog Kunna ha alla möjliga diagnoser isåfall haha! Ja men dethär viktigt, annorlunda är bra och så mycket roligare! Tror också på det att många är felbedömna!

Es, tror du kvinnan J pratar illa om mig som jag kände i yngre dar? Tycker hon illa om mig?
Kram

Svar: Nej, jag kan faktiskt inte se något negativt från henne.. kram
Esmaralda

20 Adad:

skriven

Kan M vara den rÄtte för mig eller verkar det mer vara en flirt?

21 N:

skriven

Hej Esmaralda!
Drömde om D inatt! Det har funnits starka känslor mellan oss förut! Har han något kvar för mig?
Kram

22 Anki:

skriven

Godmorgon Es

Nog har det gått både "mode" i diagnoser och övermedecineras gör det oxå....där kunde vi vara mer "lagom"...

Förkylningen sprider sig...
Väninnan ligger kvar på iva...
Sällisen på hundpromman tycker jag pratar alldeles för mycket......blir så när man ingen har att prata med...
Yngsta sonen bara fortsätter leva bakom skärmen och jag känner att jag inte orkar "ta itu" med det fy vilken dålig mamma jag är...och ekonomin blir bara sämre...måste börja skära i djurförsäkringar...och andra möjliga utgifter..

Tar jag bort kattförsäkringen blir väl katten dålig...vad ska jag göra ???

Kram Anki med flock

Svar: Börjar inte skär ner planlöst.. gå igenom hela din ekonomi... dela upp pengarna... hur mycket till mat.. till nöjen osv.. och lev efter detta.... det är en tuff tid men det kommer nya och bättre tider... kram
Esmaralda

23 Angeli:

skriven

Mycket bra att du skriver om detta!

I min närhet finns flera som när de var barn fick div diagnoser o behandlingar därefter så som mediciner, special skolor o annat elände som satte dom i fack som de lever i nu.

Idag har 2 blivit av med sina feldiagnoser men har massor av skador efter mediciner o annan behandling.

Tycker att man ska få vara annorlunda och ge faen i att försöka stoppa alla i samma trista lagomlåda!

Våga vara DU! :)

KRAAAAM!


Svar: JA.. exakt så... kram :)
Esmaralda

24 Tanten:

skriven

Tack för ditt svar. Intressant att sånt kan kännas så. Ytterligare en livskänsla-upplevelse från tidigare liv, me like.

Kram

25 Mm:

skriven

Hej Esmaralda!
Har min kärlek en stil med typ jeans, college tröja/ T-shirt? Gympa skor? Eller är det en skjort kille? Är han medellång?
Kram

26 Malina:

skriven

Du har så himla rätt Es!
Vi är nog många som känner oss passa in i någon diagnos om man skulle vara petig.
Jag har själv gått runt i min ungdom och känt mig annorlunda precis som alla andra. Det börjar man förstå först nu. 😀
Idag hade jag säkert fått diagnosen autism men det var väl tur att jag inte fick det då för istället för att fastna i det så bestämde jag mig för att ta mig ur mitt skal på egen hand. Konstigt va! Det finns så mycket kraft i alla människor som jag tror förslösas när de fastnar i en diagnos.
Sen skulle ju världen vara bra tråkig om vi alla var likadana!
Det är bara artister som får sticka ut( och bara om de är riktigt bra...)
Jag tror att samhället förlorar mycket spännande tankar och kreativitet i sin strävan att göra alla likadana.
Fram för mångfald och egenheter! Lev livet roligare!
Kram till er alla🤓

27 Nina:

skriven

Ha ha, så underbart härligt, med han pappan som brast ut i lovsång för tussilagon. Tänk om vi kunde vara lite mer ohämmade vi svenskar, uppmuntra lycka och glädje istället för att trycka ner och trycka till så fort några faller utanför ramen. Jag jobbar med flyktingar och många påtalar att det finns så många regler här i Sverige, som alla vet om men ingen kan berätta, sociala koder som inte går ut på artighet utan mer, tro inte att du är nåt och bete dig, stick inte ut....Jag har fått många härliga skratt tillsammans med personer från andra länder som berättar om "fadäser" som dom inte förstod just då men efter att han bott här en tid har dom börjat att fatta. Ett exempel var när en nyanländ klev på bussen och det satt bara en person i bussen, han satte sig genast bredvid den personen för att vara artig...vi alla vet ju att det bara är rånare, våldtäktsmän och annat löst folk som gör så. Vi andra normala vet ju att man mäter ut det exakta avståndet för vad som är rimligt och sätter sig så långt bort från den ensamma resenären som möjligt, för att vara normala. Damens reaktion hade blivit helt hysteriskt, hon nästan slog sig ur sätet, sprang fram till busschauffören som slängde arga misstänksamma blickar mot den stackars nykomlingen. Vad konstiga vi är och så tycker vi att vi gör så rätt så rätt.

28 AnnaK:

skriven

Tänker ibland att jag kanske har en diagnos pga av min oförmåga att ta tag i vissa saker och saker och ting jag påbörjar ofta rinner ut i sanden. Men kanske inte har nåt go helt enkelt.

"Spökar" det i våran gran eller är ljusslingan lite glapp bara. Tänkte om det är vits att byta ut den?

Kram 😊

29 Lizette:

skriven

Hej:)
Bra inlägg idag, känns igen så väl.
Blir det en tillfällig fling med T eller vad ser du om det?
Kram 💕

30 Dunegull:

skriven

Hur ser 2017 ut för mig?

31 Anna.L:

skriven

Hej! Åh känner igen mig helt
Under mellanstadiet åk 4-6 hade jag en lärare som trots att vi bara var 10 elever totalt fick mig att gå till en hjälpklass i vissa ämnen, först matte - men jag vägra till slut. Hjälpte! Men då tyckte hon plötsligt att oj jag behöver stavning/svenska hjälp. När det var klart, så var det dags för engelska på rasterna? Hon är den sämsta läraren jag haft, alltid varit tyst och blyg. Våga inte fråga om hjälp pga rädsla för extra hjälpen.
Min kreativa sida var inte alls uppskattad. Men känslan av att vara dålig det sitter i länge. Men nu är det bättre, sakta bättre och självförtroendet kom. Jag har väl bara hittat skolsystemets sätt att plugga! Kram 💗🌷💕

32 Mamma:

skriven

Hej Esmaralda!
Jag upplever att mitt barn VILL mycket och han säger minsan till! Nu är ju inte han så gammal att han kan prata så då blir det ju mest som gnäll när han vill något! Men jag tänker att när han blir äldre och börjar kunna prata kommer det blir bättre då? När han kan berätta vad han vill? Istället för gnäll då?
Eller är han ett barn som kommer gnälla mycket?
(Nu låter det ju som om jag klagar men jag tycker min son är helt underbar)
Kram

33 f:

skriven

godmorgon undrar om det finns något meddelande till mig ifrån andevärlden... kram

34 lilly:

skriven

Vilken utbildning skulle passa mig bäst 😊

35 queen:

skriven

ser du något runt mig som jag borde veta.. kram

36 C:

skriven

Kommer vi att träffas i helgen? Vi skulle ha gjort det förra veckan men jag var tvungen att ställa in. Finns det chans till lite mys för oss i detta vinter mörker?

Kram

37 Susanne Amalia:

skriven

God Morgon..
Skulle kunna skriva en hel memoria i detta ämne ..
Har försökt att skriva en bok men känner tacksamhet att jag har väntat ..
Nu när allt börjar att lösa upp sig ska jag skriva i lugn och ro..
Detta med diagnoser har mycket att göra med ekonomin..
Som vanligt har många trender en ekonomisk bakgrund.
Skolan får ersättning för 3 diagnoser ..
1 Autistisk spektra 2 lätt förståndshandikapp 3 ADHD
Dessa får skolpsykologen sätta och skolan får en liten slant till varje barn.. för att hjälpa.. barnet med dyssfunktion..
Men detta är inte hela sanningen för att om detta barn lyckats i grundämnena så dras hjälppengen in..

Japp min son var en av de drabbade.. han har flera läkarintyg där man säger att han nästan är överintelligent men har en grav tal och språkstörning.
Han hade lysande betyg i Historia, samhällskunskap, fysik, biologi men fick inget betyg i matte, engelska eller Svenska . I dag läser ha Japanska .. med strålande betyg..
Han har sällan blivit mobbad av sina klasskamrater utan mest av lärare som har lekt psykologer läkare poliser.. mm,,

Dock gick han i en skola i Norrbotten och där blev han så fysiskt och psykiskt misshandlad att han fick EP..

Jag har själv bekostat ljudterapibehandling TOMATIS, Flyttat runt i Sverige som en tok för att ge min son en plattform att utvecklas ifrån..
Gett upp mitt liv .. slitit hårt..
I en skola fick han inga böcker av läraren.. då köpte jag likadana böcker och vi studerade hemma .. i en annan skola fick han gå ut med frökens hund när det var matte .. (för att då skulle han inte kunna få alla rätt på det nationella provet) för att skolan skulle kunna motivera att han inte fick godkänt i matte.. eftersom skolan då fick mindre bidrag.
Min son har haft fet jobbigt .. först skolan sedan skola hemma ..
Men av i dag gillar han vad jag gjorde.. hur han kämpade..

I dag har ha en utbildning som bartender, han är färdig kock till sommaren han studerar Japanska som extraämne han har kommit in på högskola DI (Dramatiska institutet) ..
Dessutom har han massa jobb inom sitt yrke..

Så kan det gå.. i en skola sa de att han bara förstod 2% av vad de sa..
och då säger min son att det är tur att han bara förstår 2% av vad de säger för hur hade hans liv sett ut om han förstod mer??
Total kaos eftersom han ibland tycker att han har det lite stressigt ..

Det har tagit hela min focus och lite till att ge min son en plattform att växa ifrån.. Men nu kan jag äntligen slappna av och utbilda mig till det jag vill ... <3 <3

Detta var den korta versionen .. ;)

I samhället i dag får man inte gå i väggen eller vara stressad längre. det finns inga pengar för det ..
men om man har en diagnos ADHD ADD Autism mm. så får man EU bidrag för det och helt plötsligt får man hjälp.. detta händer exempelvis i glesbygden.. efter detta kan det hända att man inte får köra bil.. Yes !!! dessa människor har kört bil långt innan åldersgränsen för körkort..
Helt plötsligt har bonden Pär 3 mil till närmaste affär.. ingen buss och inge körkort .. så intelligent.. men om han tar sig till samhället så får han hjälp.. funkar utmärkt.. hmmmm...
Dessa diagnoser som man sätter på barn vuxna innebär per automatik att man även ger dessa personer en empatistörning .. och hur fungerar världen, ett samhälle utan empati.. hur har den ekonom som har danat denna galna idé tänkt nu??

Det är inte fel på människan det är enligt min åsikt fel på systemet ...
Till min son sa jag alltid att det är inte ditt fel utan den ekonomiska situationen som det är fel på...

Nu vill jag hoppa lite byta ämne och tala om att jag har blockerat denna människa ... jag hittade en blockad..så skönt .. hon är galen ..
Det är skönt att inte få galna mail..

FRÅGA:: NU undrar jag lite över framtiden .. menar han alvar denna gång eller är det bara ett tidsfördriv .. jag vet att han tänder på mig och vill ha mig .. men ska jag ge upp eller bejaka ??
Är han rädd?? Ellaer har han som vanligt flera på en gång ??

Önskar dig en underbar dag med kärlek och glädje i hjärt

Svar: Din son och du har gått igenom en hel del. Det är sorgligt att höra. Men det har vänt och din son lever ett annat liv idag.. jag ser honom som stark och kapabel. När det gäller kärleken så nej, jag hade inte helt och hållet litat på denne man... kram :)
Esmaralda

38 <3:

skriven

Tror vi alla har någon form av diagnos. Min underbara vännina sa så gulligt igår att jag lider av nostalgi diagnos.
Är det rätt att vi går skilda vägar nu. Ser du någon fortsättning. Varför vill han vara så dum nu mot mig ?
Kram
💗💗💗

Svar: Känns som att det är DU som måste fatta beslutet nu.. annars blir det fortsatt fram och tillbaka och inget kommer ur det... låt nog vara nog !! Kram :)
Esmaralda

39 besviken:

skriven

Hej
Så här i juletider brukar arbetsgivaren visa sin uppskattning genom att bjuda på julbord och en gåva.Bedömmer man sin arbetsinsats efter dessa gåvor i år har jag inte varit direkt engagerad i mitt jobb.Den minsta lilla marsipangrisen.dock med doppad bakdel i choklad,måste ha kostat extra och vegitariskt julbord grönsaksgratäng med sallad.Jag är inte vegitarian !
Kommer jag vara kvar på detta jobb eller får jag något annat som passar mig som person?

40 S:

skriven

Hej Esmaralda!
Brukar han tänka på mig? Vad tycker han om mig?
Kram

41 Mim:

skriven

Hej!
Kommer örat att bli bra?? kan det vara vätska bakom trumhinnan??

KRAM

Svar: Jag ser inte vad eller hur - men bra blir det.. kram
Esmaralda

42 Skorpan:

skriven

Åh tack Es!
Vad kul att jag haft hund, det kan ju förklara mitt hundgillande :).
Å vad bra att gästen kommer att trivas!
Skickade du förresten aningens energi tillsammans med ett svar du gav mig hhäromdagen? Det liksom sköljde en energivåg över mig en stund efter att jag hade läst ditt svar, kul..
Kram Skorpan

Svar: Ja ibland gör jag det... vad roligt att du kände av :) Kram
Esmaralda

43 Vonsan:

skriven

Hej. Håller med dig. Ibland kan det kanske vara bra att få en diagnos men inte alltid. Ibland har jag haft patienter som sagt. Nu äntligen vet jag varför jag inte kunnat fungera i vissa sammanhang eller att de inte fungerade i den typ av jobb de valt. Men ibland tror jag att det är bra att inte få en diagnos. Man kanske begränsar sig mer än nödvändigt och vad är normalt. Huvudsaken är att man mår bra och kan fungera hyfsat i livet. Ska snart pensionera mig. Har lite ångest för det. Är rädd att känna mig ensam trots barn och barnbarn och några vänner. Kan du se hur det blir?

Svar: Du blir en aktiv pensionär.. du kommer att ha sysslor.. så inte blir det ensamt inte.. kram
Esmaralda

44 Linnean 🌸:

skriven

Ja, det strös verkligen diagnoser som pärlsocker på bullar. Det som skrämmer mig är om någon får en diagnos satt lite för lätt OCH en massa otäcka mediciner åxå. Kanske utan att det behövs. När jag var i tonåren så fanns det en yngre släkting som ansågs vara skvatt galen. Han rev ens hem ungefär. Gapade och betedde sig vääldigt störigt. I dag hade han utan tvekan dått diagnosen ADHD. Men han "led" mest av fri uppfostran och vid 32 års ålder blev han professor i nationalekonomi. Inte helt galen mao.
En del barn kanske även har det tufft hemma och är oerhört ströriga för ingen ser eller hör dem och därför beter sig jäkligt störigt åxå.
Men så fort något är lite udda så smäller folk till med en diagnos. Själv har jag en fysisk diagnos, fibromyalgi. Fick den för många år sedan. Är inte helt säker på om den var så rätt. Nu ligger den mig i fatet, kan man säga. Så fort jag söker för något får jag höra att jag har fibro och är överkänslig. Saken är att jag INTE är överkänslig för smärta. Men nu skylls allt på detta "Men du har ju fibromyalgi" Suck!
Dags att göra lite nytta. Men det går tröögt!
Ha en fin dag! Kram...Linnean 🌸

45 mamman:

skriven

Ja, jag håller med.....mina barn har satt sina egna diagnoser- Så långt har det till och med gått!!! På min tid ville man verkligen inte ha damp eller annat!? Nu VILL barnen ha en diagnos och som vi vet så ger vi då våra barn en diagnos .....genom tex BUP! Hua! Jag gillar Olika! Vi är som vi ska vara!
Min fråga....Ser du någon utlandsflytt? <3 kram å ha en fin helg!


Svar: Ja faktiskt det är mycket troligt att det kan bli en sådan flytt.. kram
Esmaralda

46 Alie:

skriven

Hej,
Ja jag kan bara hålla med dig i det du skriver... Och allt ska övertolkas idag, kan man inte bara få vara.
Tufft att vara barn och tonåring idag, passar man inte i "mallen" blir man utanför gör att man är annorlunda. Men precis som du skriver finns de ju personer som när dom äntligen får en diagnos och kanske blir insatta på medicin, mår så mycket bättre ( vilket kanske oftast blir i vuxen ålder) och då har hela barn och tonårstiden varit ett helvete.
Kram å mysig fredag, idag blir det julfest med jobbet :)

47 Jessica:

skriven

Hej Es,
du hade rätt som alltid, mamma och jag är nu sams igen. Och det är skönt för det är aldrig kul med osämja. I alla fall så har jag en fråga.
Har han glömt bort att jag finns eller tänker han på mig ofta?
Och såg han mig härom dagen?
Gillar han mig fortfarande? Jag tänker på han varenda sekund och har typ ångest över att vi hade en så stark relation som bara blev bortblåst, och vi träffar inte varann mer och det är jättesynd, men jag hoppas att universum för ihop han och mig igen. Men i alla fall det är min fråga, kram på dig och trevlig helg :)

48 Virrhönan:

skriven

God dag!

Ja det där med diagnoser har blivit lite på tapeten i dagens läge, för många är det nog bra att få svart på vitt. Förr var det ju som du säger att man fick gå till specialklasser och andra klassrum. Vi hade fler i min klass som stack iväg lite då o då o även jag. Skitbra tyckte jag för då fick även jag känna mej duktig i sånt som jag egentligen var urusel i, men där var jag bäst!! Idag förstår jag ju att även jag har en diagnos fast den inte står på papper. Och jag kanske har fler vad vet jag, rätt som det är faller djävulen i mej och då gör jag saker som jag ångrar efteråt, även om det kan vara ganska roligt egentligen.
Idag strålar solen och man får nästan vårkänslor mitt i vintern, det är nästan ljummet ute. Får flörten några känslor snart tro, för mej då får jag hoppas..? Vi har ju faktiskt ganska roligt åt varann när det kommer till. Jag hoppas o tror att han allt är lite glad i mej och gärna hör av sej om han nu saknar mej nåt?
Hoppas ni alla får ett trevligt avslut på ännu en gången vecka. Kramen till er alla o en liten puss till den goe fyrbente.

49 Hedwig:

skriven

Jag håller helt med. Jag tror att den här trenden främst stimuleras av den farmaceutiska industrin (och makteliten som jag tror verkligen finns) som tjänar på att människor med psykisk ohälsa blir patienter under hela sin livstid och blir svaga och lättpåverkade. Att alltfler drabbas av psykiska problem verkar bero på att kraven som ställs på en ökar och att vi lever väldigt ohälsosamt jämfört med tidigare (alltfler gifter i mat och andra produkter, brist på vitaminer/mineraler, strålning, för lite motion, kemiska mediciner, alltför många vaccinationer etc). Medicinerna som man får mot psykisk ohälsa (numera är det drygt 10%av befolkningen i Holland som äter dem...) förstör balansen i kroppen/hjärnan ännu mer och så får man en ond cirkel. Man lär i längden till och med kunna utvecklas en permanent hjärnskada/psykisk sjukdom på grund av de här medicinerna! I Holland har det blivit så att husläkaren ska ställa en psykiatrisk diagnos innan man ens kan få en remiss för psykvården. Jag såg en dokumentär som handlade om psykiatrin och att det egentligen inte alls är en riktig vetenskap för att inte en enda diagnos riktigt kan objektiveras/bevisas. ADHD är exempelvis inte mer än en rad symtom... Jag tycker att vi inte skulle ta det här systemet för givet längre och att främst terapeuter skulle vägra jobba inom ett sådant system längre (i Holland har rätt många terapeuter faktiskt redan lämnat systemet). Problem ska man ta itu med på ett preventivt och holistiskt sätt. De flesta problemen behöver inte vara livslånga och behöver ingen luddig diagnos/etikett. Trauman ska man försöka lösa i stället för att dämpa symtom med kemiska kroppsfientliga mediciner och terapier ska syfta på att lära patienter hitta sin egen kraft i stället för sin svaghet. Andlig utveckling ska vara med i bilden. Sedan ska alla vara sin egen terapeut också och jobba på sin kropp och själ på ett positivt sätt. Det är väl bara så vi kan utvecklas?

50 Udda svarta fåret - Sophia*:

skriven

Sådär har jag tänkt i många år. & litade starkt på att jag inte alls ska behöva få en diagnos bara "för att". Som att jag tex var arg när jag var liten: Inte för att jag hade en diagnos. Det var ju för att människor var elaka dagligen,det var min symptom & signal på att nog var nog. Och att jag tex var aggressiv: Största delen för att jag var tvungen att försvara mig dagligen mentalt, fysiskt.

Jag tycker inte att det finns något som heter diagnos. Antingen är man en personlighet som är udda men bra, eller så är man helt enkelt en elak idiot med "finare ord".

Jag är udda. Kanske för att jag är medial men udda är jag. Med stolthet! Därför skulle jag lika gärna kunnat få massa diagnoser. Men jag tog snarare tag i ilskan & problemet som orsakade det & därför är jag inte längre på samma nivå. Men sen kan det där fortf. Uppstå eftersom vissa situationer uppstår. Men det är min sak att Träna på det. Sen ska jag göra tusentals listor på saker som jag ska göra,vilket blir upprepningar. Och inte är jag pedant eller har ngn diagnos som kanske aspberger dör man måste ha koll på allt rad för rad etc.

FRÅGA

Jag undrar om vår adopterade katt har blivit döttssjuk? Alltså, vi ska självfallet till vetrinär men det är nytt för oss så vi blir lite osäkra hur allt funkar. Diaree & kräkningar ihop är aldrig gott tecken. Men hon är lika glad & busig, mysig som alltid & äter/dricker.
Därför minska oron.

Jag har försökt hitta anledningen men uteslutat det mesta.

Kan du se något kring detta tro?

För ett par mån sedan så hade vi ett annat problem med katterna. Och de var att de "gick på toa" ofta/Diaree & den adopterade fick t.om blod i avföringen, men jag tror det berodde på för att de hade gått på toa så många gånger, Med tanke på färgen. De mådde så antagligen för att de hade ätit stora mängder plast! Då tog vi bort allt.

Blir ledsen när det ska ske sådana här läskigt saker..

Kram!

Svar: Jag ser inte vad men något är fel med katten bara att något inte är som det ska... kram
Esmaralda

51 Jonkan:

skriven

Gör jag rätt i att ta avstånd från min bror nu?
Känner att jag inte blir rätt behandlad.

52 Helena Ir:

skriven

Ja,tänk att man fick den diagnosen med generna..:) tyvärr har jag lyckats skrämma en del..minns en Svensk svärmor :):)

Kram :)

53 mats:

skriven

orkar inte med min chef mer, blir det ok om jag säger upp mej från jobb fixar det sej eller?
kram

54 Louise:

skriven

Jag fick frågan av en av våra socsekreterare en gång om jag testat mig för ADD då hon tyckte det var märkligt att jag var "insnöad" på att läsa till förskollärare. Måste man ha en diagnos för att vilha jobba med barn och inte ha några andra vägar liksom.
Nu har jag typ 5 veckor kvar av utbildningen och sen lite annat skit som hänger kvar.
Jag har så smått blrjat söka jobb igen men känner inte mig så engagerad i det just nu längre. Jag skickade ansökan till vikariebanken men är osäker på om jag ens vill jobba inom där för de har infört att man nu ska jobba i hela Malmö. Jag hoppas att fler tjänster inom bemanningsteam kommer upp. Då är man bunden till en huvudförskola men hoppar runt till förskolor i området som behöver personal och då lär man ju känna barnen. Mycket bättre än vikariebanken.
Jag undrar om jag blir aktiv i vikariebabken igen eller om jag får ett jobb inom snar framtid?

Ha en fortsatt bra dag.

Kramar.

55 Skorpan:

skriven

Tack! O kram :)!

56 Lunna:

skriven

Hej Es!

ser du något om vad min soulmate jobbar inom eller något utseende på denna?
kram

57 Anna.L:

skriven

Jag är så rädd orolig, verkar bli akut koloskopi, kommer det gå bra? Kram!
Önskar mer än allt att min mage ska kunna bli bra.

58 Mm:

skriven

Hej Esmaralda!
Ibland känner jag att jag får "dra" för att försöka hitta vänner! Jag har några stycken där jag känner att det är ömsesidigt, där jag känner att de hör av sig för att vilja träffa mig också lika mycket!
Men jag skulle vilja så mycket mer! Ha mer vänner och mer aktiviteter, bli tillfrågad om jag vill vara med! Ser du varför det är så att folk inte verkar tycka jag är viktig? Eller beror det på något att folk inte väljer att umgås med mig? Ser du vad det beror på?
Kram

59 Tjejen:

skriven

Hej!!

Tack för att du lyfte detta viktiga ämne.

Är hans känslor äkta??

Kram

60 B :

skriven

Allt ska ha "namn/diagnos" idag, man kan se det som särbegåvningar :)

Hur ser kärlekslivet ut 2017, är det singelliv ett tag till som gäller tro? :)

Svar: Ja ett tag till men kärleken kommer... kram :)
Esmaralda

61 AnnaK:

skriven

Händer så mkt knasiga saker hos mig just nu.....saker som ramlar ner, ljusslingor som släcks för att senare tändas. Slump eller nån som vill nåt? Sorry för allt frågande 😬

Kram 😊

Svar: Det känns som om någon vill meddela sig med dig... jag ser inte vem eller vad.. försök vara öppen och receptiv.. kram
Esmaralda

62 I:

skriven

Hej!

Vad roligt att du tog upp ämnet! :) Befriande läsning. Känns som att så mycket går att diagnostisera och medicinera idag.

Håller dock med dig om att de som verkligen behöver en diagnos och medicinering ska ha det.

Jag tänker också på det här med att i ung ålder få en diagnos och medicinering bara för att man lättare ska "passa in i normen" känns lite hemskt på något sätt. Jag får ibland känslan av att folk fick vara lite mer "sig själva" förr.

Och att det var lite rejälare tag mot de "stökiga" på något sätt och att det blev folk av de flesta ändå utan diagnoser och medicin.

Trevlig helg!

63 Tisa:

skriven

Hej Es! Törs jag låta min kompis kille hjälpa mig att sätta upp tv;n på väggen? Ingen utav mina syskon verkar vilja hjälpa, förutom en då, men han jobbar så mycket och har sällan tid.

Svar: Ja, vill ha sätta upp den är det ju bara bra :) kram :)
Esmaralda

64 Fanny2:

skriven

Det är definitivt en överkompensation för tidigare tidigare misstag och jag håller med dig. Tänker på alla vuxna som fått diagnos sent och hade mått bättre idag av att få hjälp och medicinering mycket tidigare i sitt liv... Trist är det att allt avvikande ska skyllas på något även när det inte kräver behandling av något slag eftersom det egentligen är lagomtänket som är fel.

Diagnoser kan vara lite på gott och ont. För mig som har en psykiatrisk diagnos blev det t.ex. lättare att bli tagen seriös efter än före diagnosen (när jag sökte hjälp i ung ålder). Det eländiga är att få stämplar och förväntas vara på ett sätt av omgivningen istället för att acceptera att alla människor är olika och kan förändras med tiden.

Och fy fan vad livet skulle vara tråkigt utan dessa färgstarka människor.

Kommer det någon ljusning eller något kul för mig snart?

Kram

Svar: Ja det ser ut som om du kommer leva en av dina drömmar ganska snart och det blir riktigt bra.. kram
Esmaralda

65 <3:

skriven

Tack älskade Es för svar.
💗💗💗

66 desperat:

skriven

jag känner mig hemsk idag es! jag kunde ha erbjudit henne pengarna, känner mig hemsk snälla es vad ska jag göra för att gottgöra??? SNÄLAA ESS könner mig så hemskt. KRAMAR

67 IeIe:

skriven

Sant sant.. Det råder nog en viss diagnoshysteri, att allt som sticker ut är "fel" och ska rättas till fastän det troligen inte ens behövs.. Fast det är ju som du skriver också, att vissa har nytta och mår bra av en diagnos då det kan ge klarhet och stöd i livet/vardagen.. Sen.. Hade det varit på stenåldern tex så hade nog sten i huvudet/eget tillhåll/udda kloka filuren varit lösning på problemet..

Hmm.. Funderar lite över hur nästa år kommer bli för mig, hoppas på att det blir relativt lugnt och inte så mycket oväntat som händer.. Kan du får någon känsla kring vad jag kan förvänta mig? Något jag behöver tänka på eller planera kring? Varning? Extra rolig händelse? Vad som..

Ha en superfin helg nu! Tack och kram ❃

68 Jessica:

skriven

Hej Es,

du hade rätt som alltid, mamma och jag är nu sams igen. Och det är skönt för det är aldrig kul med osämja.

I alla fall så har jag en fråga.
Har han glömt bort att jag finns eller tänker han på mig ofta?
Och såg han mig härom dagen?
Gillar han mig fortfarande? Jag tänker på han varenda sekund och har typ ångest över att vi hade en så stark relation som bara blev bortblåst, och vi träffar inte varann mer och det är jättesynd, men jag hoppas att universum för ihop han och mig igen. Men i alla fall det är min fråga,
kram på dig och trevlig helg :)

69 Flyttfågel:

skriven

Hej!

Blir det någon flytt nästa år?? kan du möjligen se om det blir flytt till en annan ort??? Trivs inte riktigt i den stad jag bor nu vill gärna flytta till en mindre ort.

kram

70 Fanny2:

skriven

Tack för svaret. 💜 Jag undrar vad det nu kan vara men det återstår att se. :3

Kram

71 Liten:

skriven

Hej Es!
Usch jag mår så dåligt 😔 Skulle vilja ha en seans utav dig...hur går jag tillväga?
Kram

72 Mickan:

skriven

Hej Es

Ser du något extra spännande som händer mig snart?
kram

73 Mats:

skriven

Hej Ez
orkar inte med min chef mer, blir det ok om jag säger upp mej från jobb fixar det sej eller?
kram

74 Kristin:

skriven

Det er godt en vokste opp da en gjorde, ellers hadde det vel blitt ADHD diagnose mm.
Forresten ikke merkelig at barn blir urolige i dag av så mye stillesitting foran PC og voksne som hele tiden forteller de hva de skal gjøre.. Barn skal da være fysisk aktive og finne på ting selv. Får de ikke ut energien i lek og selvbestemte aktiviteter, må det da bli galt. Det er dessuten altfor mange små barn som skal delta i såkalt organisert idrett. Personlig synes jeg godt dette kan vente til de blir større. Synes heller ikke det er riktig at barn skal styres av de voksne. De bør få utvikle sin fantasi med mer på sitt nivå.
Da jeg var barn, fikk vi leke sammen med jevnaldrende uten at de voksne blandet seg i hva vi gjorde. I byen var det også flere originale voksne. Disse var snille og gjorde ingen noe vondt. I dag er disse fjernet, enten fysisk eller ved kjemisk behandling.
Det er trist å se hvilken vei utviklingen har gått. I dag har vi monokulturen, der alle skal være like. Dette provoserer meg virkelig, for det "dreper" både fantasi og glede. Jeg er for å danne RABULIST- PARTIET!!!!! KRAM!

75 Vantrivsel:

skriven

Hej Esmaralda! Jag tycker så synd om min man. Han vantrivs på sitt jobb och jag vet att han gärna vill ha ett annat jobb. Jag är ju arbetslös så han kan ju inte säga upp sig. Jag lider med honom och hoppas verkligen att han kommer att få byta arbetsplats. Finns det någon chans att han får ett annat jobb där han kommer att trivas bättre att vi båda får jobb????

kram

76 F:

skriven

undrar om det finns något meddelande till mig ifrån andevärlden... kram

77 Queen:

skriven

ser du något runt mig som jag borde veta.. kram

78 Abba:

skriven

Hej Es

kommer jag bli kär i någon snart?

kram

79 Sophia*:

skriven

Vi ringde vetrinär. Känns det som att det var bra råd eller kommer det bli värre för lilla kissen?

Tack för dina svar.

Trevlig helg & ha det bra,

Kram!

80 Anki:

skriven

Tack för svar Es !
Ska försöka göra upp en budget...
Planera matinköpen bättre....men måste nog se över försäkringarna ändå...inget förhastat dock ..jag lovar
Nöjen finns inget ekonomiskt utrymme för ...men man har inte roligare än man gör sig ...hur billigt/dyrt det än är ;-)
Skinkan är inköpt och nerfryst , inläggningssillen inköpt allt till extrapris ...så nog blir det jul i år med...pensionen kommer ju snart..gäller bara att hitta på billig mat till dess :-)

Kram Anki

81 Vilsen:

skriven

Hej!

Jag själv har stor sorg... jag föll huvudstupa för en man... helt säker idag på att Han är en psykopat.. blev stående helt med alla mina drömmar i kras och bilden av mig själv flytande på en luftmadrass och följa strömmen än ständigt simma motströms slutade med läcka på madrassen och världens kamp för att ta mig in till kanten.. du sa en gång till mig att mitt liv skulle bli bra. När jag mötte honom blev mitt liv fantastiskt å jag svalde betet med hull och hår.. nu är jag utmattad, sårad, själsligt skadad och kan inte ens gråta. Ilskan över att jag lurades så här totalt är för stor.. kommer jag kunna gå vidare? Kommer den äkta luftmadrassen dyka upp för mig?

82 loppan:

skriven

hej
blir nästa år ett bra år för mig?
kram

83 Drömmar om barn?:

skriven

Hej Es

Drömmer om små barn den senaste tiden? De är le kfulla och glada i drömmen. Är det min längtan efter egna barn i framtiden eller har drömmen annan betydelse?
kram)

84 Cecilia:

skriven

Håller med dig, diagnoshysterin är skrämmande. Tänk att någonting som är bra för någon kan förstöra så mycket för en annan. Tråkigt att läsa det som hänt dig och din son Susanne Amalia, men jag är glad att det har vänt. Kram till dig!

Kan det stämma att han kollar lite extra på mig när vi är i samma omgivning? Kram

85 AnnaK:

skriven

Tack för svar! Vad kan det vara då.....är dålig på att snappa upp saker om det inte är allt för tydligt. Tänkte att det kanske än nåt jag borde se upp med men vet inte vad isåfall. Sitter ju mest här hemma och gör ingenting 😜

Kram 😊

86 Unni:

skriven

Hei
Jeg har det veldig tøft i livet - sykdom hos meg selv og barn og et vanskelig ekteskap. Hvordan vil ting bli framover - både på kort og lang sikt? Hvordan vil det gå med mine 3 barn. Takknemlig for svar <3

87 🙋🏻:

skriven

Hej Es! Ser Du någon speciell händelse som jag kommer glädjas av snart..🤗?
kram

88 🇸🇪:

skriven


Hej!Hur kommer mitt 2017 se ut?
kram

89 Filippa:

skriven

Hej kommer jag skaffa barn i framtiden.
Kommer jag och någon av mina kollegor ses på semestern 2017.

Kram

90 Åsa:

skriven

Goooa Esmaralda!

Idag för 27 år sen gifte jag mig o hade efterfesten på Ekebo....japp, Eeegeboo. Drygt 15 år sen den skilsmässan... :/...:D

Tror du jag kommer att gifta mig igen ?

Goaste jäkla decemberkramarna iår iaf ;D
till Eder alla o en xtra till vår "lilla" Agnes ;D

91 Lussebullen😎:

skriven

Hej!

Blir nästa år mer tursamt och lättare 🙏? Kommer mötet med mannen då ?
kram🌞

92 Des:

skriven

Borde jag dra ut imorgon kommer jag att ångra det?

93 Frågsn:

skriven

Hej Esmaralda!
Varför har han en tendens att klaga och trycka ner mig ofta/nästan hela tiden?
Kram

94 queen:

skriven

ser du något runt mig som jag borde veta.. kram

95 Anna E:

skriven

Hej,av nyfikenhet undrar jag om någon eller några killar i klassen är intresserade?

96 Monica:

skriven

I Sverige har psykiatriker en oproportionell makt som jag inte tror dom har någon annanstans i världen. Personer som föds i fel familjer typ white trash blir ofta föremål för utredningar av myndigheter och därmed hamnar i beroendeställningar hos dessa. Därmed är systemet i gång av tvångsomhändertagande stigmatiseringar som psykiska personlighetsstörning när man får en sund reaktion på en sjuk omgivning gentemot "välmenande" sensationslystna myndighetspersoner som tillfredställer sina egon och gör sig moraliskt och socialt överlägsen på sina brukare (sociala interner) bekostnad.

97 Mind:

skriven

Jag fick en synsk ingivelse nyligen.

Det är en grej i media nu som går runt om "fake news". Det handlar alltså om pizza gate. Påståenden om att höga politiker är inblandad i en pedofilihärva. Normalt sett hade jag viftat bort detta som svammel, men jag kände starkt att det faktiskt ligger nåt i detta. Fick synska bilder i huvudet av barn som lider och utsätts, jag blev tårögd. Så.. jag började kolla upp det här mer och till min fasa så verkar det som att det faktiskt kan vara så att det här är sant.

Det är bara så många saker som pekar åt det hållet. Främsta bevisen är de inblandade personernas egna mail (som läckt via wikileaks) och deras egna instagramkonton som hade MYCKET obehagliga och störda bilder och kommentarer.

Ok, varför har en person som inte är pedofil bilder på fasttejpade små flickor, tavlor med barn upphängda i kedjor, med kommentarer som pedofili osv? Det var så sjukt, ja ursäkta ni som läser, jag vill verkligen inte få er att må dåligt... men jag vill bara påpeka att i de mail som läcktes till wikileaks framstod det hur stor makt Hillary har över media. De skrev mail till henne och bad om lov vad de skulle få publicera t.ex. I normala fall hade mainstream media ignorerat det här men nu ska man helt plötsligt försöka få EU att censurera all alternativ media. Det är så... man vill så uppenbart tysta ned detta och det gör mig ännu mer misstänksam.

Vad tror du om hela det här debaklet Es, har du läst, hört nåt eller känt på dig något? Har inte sett mkt om det i Sverige annat än samma sak som den bild av det hela som pressas ut i massmedia i USA, som ju uppenbart inte stämmer, litar mer på wikileaks än media i USA.

Kram

98 <3:

skriven

Tror vi alla har någon form av diagnos. Min underbara vännina sa så gulligt igår att jag lider av nostalgi diagnos.
Är det rätt att vi går skilda vägar nu. Ser du någon fortsättning. Varför vill han vara så dum nu mot mig ?
Kram
💗💗💗


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: