Ensamma i jul....

Att vara ensam under julen är mer stigmatiserande än att vara ensam under någon annan  högtid.

Och de beror ju på att julen är en stark familjehögtid.

En del väljer att vara ensamma och då är allt frid och  fröjd.

Jag har en kompis som alltid väljer detta alternativ… han laddar upp med julmat och godis,  serier och filmer och  känner sig som king of his castle  & mår riktigt bra.

Men, då handlar det om självvald ensamhet.

 

Det finns ensamhet  som inte är självvald och  med lite framförhållning kan alla som vill ,  hitta på något att göra.. ex hjälpa till i frivilligorganisationer.

Sen finns det de som inte själva kan påverka hur deras jul ska bli… och då pratar jag om barnen.

ALLA barn har rätt till en bra jul.

Och det handlar inte om att få massa julklappar. 

  Jag har varit fattig som en kyrkoråtta när mina tjejer var små.. och jag drog mig inte för att tigga begagnade leksaker  av  släkt och vänner vars barn vuxit ifrån dem.  Jag satte in en liten gratisannons ” Fattig ensam mamma tar så gärna emot gratis julklappar till mina två tjejer som är 2 och5 år gamla."

Den julen tror jag att de fick vars 20 paket och de brydde sig inte det minsta om att det var begagnade grejor.

Granen snodde vi.

 

 

Vi hade ingen familj/släkt som bodde nära… men vi hade vänner och alla tog med sig nåt ätbart och sammantaget blev det en annorlunda men väldigt fin julmiddag. 

Jag minns just den speciella julen eftersom det började snöa vid 20 snåret.. och vi trängde alla ihop oss på balkongen.. barn och vuxna och sjöng julsånger!

 

När julen kommer ska vi ha fokus på barnen och det är INTE TILLÅTET att grotta ner sig i  sin offerkofta, bli passiv  och tycka synd om sig själv. Tummen ner för sådana ynkligheter.

Inte heller är det tillåtet  att supa till så att otrevligheter händer.. sånt ska inte barn utsättas för och det borde vara skottpengar på sådana galningar till föräldrar..

Bråk och skrik i fyllan och villan på julafton  i barnfamiljer….  då är man inte värd sina barn.

Alla ska göra  så gott man kan efter sina förutsättningar och med tanke på ungarna och deras jul.. för barn jämför med varann.. och väldigt tidigt vet de hur det ska vara när det är jul. Och det är upp till oss föräldrar att ge våra barn en vänlig, ombonad och kärleksfull jul…

 

 

Allra ensammast  i jul är de barn vars föräldrar ignorerar  dem, super och missbrukar,  sitter på tronen i sin misär och tycker synd om sig själva….

Kram & kärlek

1 <3:

skriven

Godmorgon kära Es oron för pappa fortsätter. Kan du se ngt vad det är som är fel på honom ? Han vill inte medge eller ser inte själv att han är konstig i sitt beteende. En liten propp demens.
Kram
💗💗💗

2 Tingeling :

skriven

När jag var liten firade vi hela familjen och släkten. Men varenda högtid, inte bara julafton utan födelsedagar också, började dem vuxna att bråka. Jämt. Nu är det inte så längre tack och lov. För jag minns det inte med glädje.

Förra året gav jag bort leksaker till barnfamiljer som inte hade pengar. I år har jag inga, möjligen några stycken. Däremot kläder som jag tänkte fixa med i helgen, och ge till BVC bland annat (som i sin tur skänker). Jag har inte mycket själv, men jag gör det lilla jag kan.

Och att hjälpa till på julafton, att ge julmat till dem som inte har råd, till exempel hjälpa kyrkan med det, har jag tänkt på i flera år. Det är något jag verkligen vill göra. Har kollat upp det varje år men inte kommit längre. Har ju en dotter också som då måste följa med, vet inte vilken ålder som är lämplig? Eller så får jag ta det något år hon är hos sin pappa.

Nu jobb!

Kram!

3 <3:

skriven

Godmorgon kära Esmeralda första december och allt första luckan öppnas i kalendern. Kan du se något om mitt ex F blir det vi igen ? Han har hört av sig ihärdigt sen i lördags. Han var på båten vi var tillsammans på i våras i helgen. När vi åkte på minisemester. Kan ligga och tänka på lilla byn och sakna det som var bra med honom och lugnet vi hade där tillsammans. Känns ibland som det är det jag behöver och inte det stadsliv jag förmodligen kommer leva nu... Längtar så intensivt till den vackra byn så fort jag ser landet och en röd stuga. Kände glädje och lycka där. Som du såg i min seans var det rätt beslut då att jag gjorde slut. Hur tänker han nu med mig ? Sårad har han nog varit.
Kram
💗💗💗

4 Li:

skriven

Ja det är hemskt hur en del barn ska behöva ha det på jul. Att skänka begagnade leksaker är en bra ide.

5 sus:

skriven

hej
ja upp till en själv....
håller med att barnen ska vara i fokus...
love sus

6 C:

skriven

Godmorgon!
Ja, usch för föräldrar som inte kan uppföra sig😬.. och sätter sina egna behov före barnens.
Jag kommer att fira julen själv i år, men det gör mig absolut ingenting..ibland blir det så.
Kommer 2017 att innebära 2 samhet💕? Är han på ingång? Kram

7 Jossan:

skriven

Jag mår så dåligt över det med julen. Jag älskar den men jag mår dåligt över att det finns dom som sitter själv...

Torsdag igen. Bara 2 dagar kvar sen är det helg. Den är efterlängtad. Vi ska ha kusinträff på lördag hos min syster. Det ska bli kul.

Igår hade vi julfest med jobbet vilket var väldigt trevligt men kunde varit bättre.

Hur ser du det med mig och att jag skulle bli sambo? Kommer han vara en ny kärlek?

Kram

8 Anette:

skriven

God morgon :)
Äntligen är det fredag imorgon och min man och jag ska åka till Ullared!
Mina föräldrar har varit så rara att dom lärt mig att katastroftänka så mitt i min glädje (oavsett vad det gäller!) så funderar jag på om resan kommer att gå bra eller om vi kommer att krocka och dö!
Kan du se om redan kommer att gå bra?
Stor kram <3

9 MS:

skriven

Jag har fått anställning i centrala Göteborg! Så det där med , snarare i dess omnejd, var bara massa onödig ångest.

10 Razawa :

skriven

Bästa Esmaralda

Jag har nu några nätter vaknat upp av en jätte konstig dröm. Drömmen består nämligen av ett skrik? Jag liksom vaknar av ett jätte hemskt skrik. Inget ansikte eller liknande ser jag utan jag hör liksom bara skriket och när jag vaknar känner jag mig rädd och väcker mannen och frågar om han hörde skriket.

Vad är detta för något? :/

Kärlek 💞

11 Mamman (som varit med från början):

skriven

Godmorgon Esmaralda! Jag tycker att det är modigt av dem som vågar välja att spendera julafton ensam och verkligen se till att njuta av sin tid. Sen tror jag att hela december är jobbig för dem som inte är ensamma av fri vilja...det är ju inte bara själva julafton utan en hel månad, ja ännu mer om man räknar nyår, för de som känner sig ensamma...runtomkring en ser man familjer som är lyckliga och glada, människor som köper julklappar till varandra osv hur känns inte det för någon som inte har någon speciell att ge julklapp till eller ens kommer att få någon själv? Alla som kanske mist någon lagom till juletider? Nej för många är det en svårt tid detta. Det kan nog även vara svårt för dem som har en relation men som är knagglig. Känslan av att alla andra är lyckliga utom vi två.
Jag är lite där själv nu Esmaralda, jag är så förbenat trött på dessa dalar som är i min relation där det är så tydligt att det alltid blir som han vill och jag får foga mig....
Det är så svårt!!! Det gör mig ledsen! Och det värsta är att han absolut inte kan se att han gör fel utan han lyckas alltid hitta att det är jag som gör felen...
Är jag så blind att jag inte kan se detta eller är det som jag ser det, han som är den egoistiske?
Snyft.....

Svar: Ni har båda hjälpt till att forma ett mönster som inte känns okey.... här behöver ni bryta upp det destruktiva och börja om... prata igenom... var öppna mot varann när det gäller vad ni kan förändra.. och är han inte positiv till någon förändring alls.. ja, då känns det ju inte alls bra... kram
Esmaralda

12 Skorpan:

skriven

Nej usch, det är hemskt när alkoholen förstör allt. Måtta med allt, klart man kan njuta av något glas men...

Ja denna jul blir en ensam jul, självvald, o då tror jag minsann jag ska göra som din kompis Es o gräva ner mig i soffhörnet ;). Fast godiset vet jag inte hur det blir med, tänderna tycker mycket illa vara just nu :/. Vet inte heller om det kommer att komma någon kommentar från exet, knappast, o med barnen har vi ju redan firat julafton :). Vem vet, kanske någon bjuder mig över på mat. Jag klarar mig, stor flicka ;).

Tror det blir tjuern idag, håll tummarna för att min chef förstår mig, o hon på vikariebanken också. O att jag får stanna kvar där o ens få ströjobb i januari, om inte annat!?

Redan torsdag, alltså fredag i morgon, hurraa.
Kram Skorpan

13 Helena Ir:

skriven

För bedrövligt att en del barn ska behöva uppleva sånt! Som barn visste jag aldrig hur det skulle bli,så mycket bråk,dagarna innan. Men det blev alltid jul..så där försökte de ändå..

Jag har firat både med släkt och ensam..någon jul,har känts väldigt ensam..men det är bara 1 dag. Denna julen är jag bortbjuden..men har inte bestämt mig om jag åker dit..kanske jag ändå föredrar att vara hemma.

Idag åker jag och möter min väninna sedan barndomen,fika och lunch och massor med prat..så tacksam för den här kontakten..en fantastisk vän!

Den lägenheten som eventuellt min dotter ska få hyra,den har jag ingen bra känsla för..lägenhetsinnehavaren har hyrt ut den tidigare..jag får inte ihop det riktigt i mitt huvud.Inte kan man väl hyra ut en lägenhet i andrahand hur länge som helst? Funderar på att kontakta hyresbolaget om uthyrning..vad villkoren föreskriver. Det är även så att jag inte håller i kontakten till lägenhetsinnehavaren,det gör min dotters pappa..och ibland är inte han den "vassaste kniven i lådan" Kan du få någon känsla för det här?
Min dotter står även som sökande på andra lägenheter..förstahandslägenheter.

Kram och ha det gott :)

Svar: Något märkligt kring det hela kan jag förnimma... så kolla upp det du kan.. kram
Esmaralda

14 Pia1:

skriven

Jag har tack och lov Inga fylleminnen från jul, utom när jag var femton och då var jag ju nästan vuxen. Älskar att ge barnen mys och klappar men det blir ändå spänt med att träffa de i familjen som ser ner på min fattigdom och min äldsta märker av mobbningen. I år tigger jag både mat och klappar - har inget val. Något har jag köpt själv också och jag tror det blir bra. Är inte alls missnöjd, snarare ödmjuk och på nåt sätt tacksam för att jag får se vilka organisationer som finns och hur svårt människor faktiskt kan ha det. Visst har jag haft det tufft med pengar alltid, men det brukar lösa sig. Inte denna gång! Och då får jag se att de finns vilt främmande människor med hjärtan av guld, som gör det min familj aldrig skulle göra 💓 Kram!

Svar: Ja, det finns alltid möjligheter... och att skämmas för att man är fattig är som att skämmas för att man har cancer.... något man INTE ska göra alltså....när jag var fattig upplevde jag oftast det goda hos människor....att de delade med sig.... och kanske fanns det en och annan som såg ner på mig.. men de kändes inte viktig.. kram
Esmaralda

15 Linda:

skriven

Kan inte annat än hålla med, skottpengar på sådana föräldrar! Fyy för föräldrar som super och härjar på jul. Vet att det finns alldeles för många vuxna som förknippar julen och ledigheten med en redig fylla. Vilket ju betyder att deras barn också gör det. Det behöver inte vara dyraste julklapparna för att göra en bra jul. Stämning, mys och något man tycker om att äta. I min stad samlas det in både matkassar och julklappar till människor och familjer som inte har det så gott ställt. Det är bra tycker jag! De flesta av oss har möjlighet att skänka en sillburk, nalle eller vad som helst. För att glädja någon annan på jul.

Önskar er en bra dag alla!

Svar: Så sant.. kram :)
Esmaralda

16 Skrållann:

skriven

Hej!
Ja fy;(
För mig är julen glädje och jag älskar maten, umgänget, gran, klappar och tomte och jag har lyckan att både kunna få och ge allt det där. Samtidigt vet jag att det är den värsta tiden på året för en del människor med ensamhet, utsatthet, alkohol och fylla och det gör en så ont. Jag har flera jular jobbat på sjukhus och en del patienter har till och med bett om att få vara kvar över juldagarna för dom har ingen hemma. Dessutom är det flera "vuxna barn" som gärna vill att deras gamla mamma eller pappa ska få några extradagar på sjukhus för att dom själva är så upptagna och inte kan titta till dom under julhelgen. Det är tragiskt. Men mest tragiskt är det ändå för dom barn som kommer att få utstå en massa och kanske redan nu går runt med en knut i magen.
I år har jag en liten knut i magen men den beror nog mest på mig själv och min olust inför mycket och funderingar kring om det är sista julen vi firar tillsammans som familj?

Kram❤️

17 Little miss piggy:

skriven

God morgon Es!
En liten fråga: har börjat få lite ångest på sista tiden och självklart försöker jag övervinna den men är rädd för att den ska förstöra då jag ska på en resa i slutet på december. Ser du om jag får ångest pga resefeber/nervösitet? Eller kommer det gå bra? Kommer resan gå bra föresten, får jag kul? Tack i förhand! Kram 💜

Svar: Resan går bra och blir riktigt fin.. kram
Esmaralda

18 F:

skriven

Så tragiskt verkligen för alla barn som på något sett känner sig ensamma, när det igentligen handlar om att samla familjen o känna samhörighet o inte all fokus på julklappar 😁😁

Tänkte ställa en fråga hur ser det ut ekonomiskt för vår verksamhet, kommer vi utvecklas mer o bli framgångsrika. Kram

Svar: Ja det sker en utveckling men räkna med att det först blir motigt och kärvt.. kram
Esmaralda

19 F.u:

skriven

Undrar om du ser mig få uppleva en egen graviditet?

20 Lilly:

skriven

Finns det något meddelande till mig ifrån andra sidan som vill bli framfört ❤️

Svar: Kärlek.. mycket kärlek och att du ska ta för dig och välja det som ditt hjärta säger. kram
Esmaralda

21 Lomhörd:

skriven

Godmorgon! Kommer mitt öra att bli bättre?? är lomhörd på ena örat.

kram

Svar: Ja det kommer bli bättre.. kram
Esmaralda

22 Mim:

skriven

Hej Es! Kommer jag ut i arbetslivet nästa år?? Jag ber till universum att det ska bli ett bra år.

kram

23 Sofia :

skriven

Hej :) var det hans tjej som bad han ta bort mig..? Det var väl bäst så kanske :) kram

24 Filippa:

skriven

Hej kommer jag flytta till en annan lägenhet om några år?

Kram

Svar: ja så ser det ut.. kram
Esmaralda

25 2017:

skriven

Håller med dig. Julen är barnens högtid. Hos oss har det aldrig förekommit alkohol under julhelgen.

Kommer 2017 att bli ett bra händelserikt år för mig eller rullar det på i gamla hjulspår???

kram

Svar: Det rullar på men lite extra på plussidan kommer att ske.. kram
Esmaralda

26 Mimma:

skriven

Mycket bra skrivet!
Morgonkram från Mimma

27 hg:

skriven

Hej!
Jag ska jobba julen😡
Håller med Alla barn har rätt till en fin jul, det är en sån fin högtid då man ska umgås me nära o kära!


Varför har hon slutat höra av sig? Vi har varit vänner så många år...
Kram!

Svar: Prata med henne .. kram
Esmaralda

28 💕 Zoey 💕:

skriven

God morgon Es!
Mina jular och andra högtider har tack och lov varit toppen. Allihop. Mina föräldrar drack men med motta så vi barn led aldrig utan dom satte oss främst så att säga och såg till att vi fick det bra. Lider med dom som har fått uppleva annat.

Inatt hade jag en konstig dröm, drömde som om jag var i någon skräckfilm där jag försökte komma undan mördare. Det var mer som en terroristgrupp som sköt hej vilt. Jag lyckades till slut bli skjuten men innan jag fick det dödliga skottet kom Gunvald ur Beck filmerna in och räddade mig. 😂🙈 Herregud! Vad betydde den drömmen? Tack i förhand! Kram Zoey 💕

Svar: Att du längtar efter någon som tar över rodret... kram :)
Esmaralda

29 Alex:

skriven

Hej Esmeralda,
jag har varit rak och ärlig men det gjorde lite skillnad.
Här är vi igen och passar upp på familjen när det är jag/vi som borde få hjälp hemma med allt.
blir ledsen och har lite ångest över situationen faktiskt.
Är det hormonerna eller har jag rätt i det jag tänker?
Blir det bättre de sista dagarna?
Tack!!

30 Agnes:

skriven

Usch så det sved i hjärtat när jag läste det sista stycket i ditt inlägg, Es!

Vet ju att det finns många barn i samhället, som har det så...tomt kylskåp och utslagna sk vårdnadshavare...små knattar som inte vet något annat...och vårt berömda skyddsnät har maskor stora som slukhål, och grannar som väljer att titta sig själva i naveln...

Och så undrar de varför samhället ser ut som det gör...blir så ilsk, alltså...

Själv så väljer jag att inte bry mig så mycket om julen...tycker det är skönast med endast mig själv...har "oturen" att ha ett schema som gör att jag är ledig just julafton...hade hellre jobbat, för då hade jag ju fått extra tillägg...

Kanske att jag går ut o dansar, om det finns något öppet...tycker mest att det är så överreklamerat med att man ska träffas och dutta med en massa mat o umgås med en massa folk man liksom aldrig annars skulle ha umgåtts med...varför plåga sig enkom för att det är jul?

Åter igen...jag är glad att jag inte har en partner...för då hade det väl blivit en massa tjafs om att fira både här o där...vilket jag inte gillar...då hade han fått åka själv varthän han nu hade velat...och jag stannat hemma...gillar inte att bli del i en ny familj...har aldrig gjort....

Hoppas att den där soulmaten inte har barn...är inte så förtjust i en partner som har barn...och att han klarar av att fira helger utan mej...eftersom jag nu inte gillar att hålla på med en massa trams "bara-för-att"...jo, jag vet...jag är konstig...därför jag är singel...enklast så, haha!

men ni andra som nu vill trängas med släkt o vänner i jul...jag önskar er alla en fröjdefull jul!

Kram!

Svar: Alla är vi olika och tur är det... jag vet fler än du som väljer bort det här med julen... och när man själv står mitt upp i hela julhysterin så händer det att man önskar man valt annorlunda... men för min del går det snabbt över :) kram :)
Esmaralda

31 MollyD:

skriven

Lyckligt lottad och har fått uppleva härliga jular och älskar julen. Trodde i min enfald mycket länge att det var så för alla tills jag träffade en person när jag var 20 som såg med fasa fram till julen. Hen hade traumatiska upplevelser av fulla föräldrar mm. Det har jag burit med mig sedan dess. Bra att du tar upp detta. Alla barn borde ha rätt till en kärleksfull och nykter jul. Håller med dig, föräldrar som rullar runt i självömkan och tar droger har förverkat sin rätt till sina barn.

Åker iväg på en långhelg nu med mina döttrar. Älskar mina tjejer och njuter så av att umgås!!


Kram

32 MollyD:

skriven

Lyckligt lottad och har fått uppleva härliga jular och älskar julen. Trodde i min enfald mycket länge att det var så för alla tills jag träffade en person när jag var 20 som såg med fasa fram till julen. Hen hade traumatiska upplevelser av fulla föräldrar mm. Det har jag burit med mig sedan dess. Bra att du tar upp detta. Alla barn borde ha rätt till en kärleksfull och nykter jul. Håller med dig, föräldrar som rullar runt i självömkan och tar droger har förverkat sin rätt till sina barn.

Åker iväg på en långhelg nu med mina döttrar. Älskar mina tjejer och njuter så av att umgås!!


Kram


Svar: Ha en riktigt go och mysig långhelg nu med döttrarna.. kram :)
Esmaralda

33 Mannen i skolkorridoren:

skriven

Viktig tankeställare att bli påmind om, varje jul..

Esmaralda! Denna man som jag lyckas springa på ibland. Dock alltid i "förbifarten". Tror du det blir tillfälle att gå fram någon gång och skulle det gå ok?

Kram

34 G.S.H:

skriven

Hej Es! Nu har jag gjort min jurdiktenta, ser du om jag klarar den på första försöket?

Kram!

Svar: Chansen är god.. kram :)
Esmaralda

35 Blåklockan:

skriven

God morgon.

Ja vi är väl välsignade vi som har möjlighet att välja om vi vill fira ensam eller med släkt och vänner.

Träffar en man ibland. Har vi en möjlig framtid tillsammans?

Ha en trevlig torsdag.

36 Mimi:

skriven

Hej Esmaralda! Blir det något jobb för mig nästa år som jag förhoppningsvis kommer att trivas med??

kram

37 F.u:

skriven

Undrar om du ser mig få uppleva en egen graviditet?

38 Lilly :

skriven

Tack för ditt varma svar kärlek tillbaka ❤️❤️❤️

39 Carna:

skriven

Jag minns jularna med fasa. Jag bodde hos mamma och pappa var borta ur bilden. Mamma var psykiskt sjuk och jularna orkade hon inte med. Hon varken drack eller tog droger men låg för de mesta under en filt på soffan och vi hade varken gran eller klappar och mina barndomsjular är ensamma tomma hål.

40 Hedwig:

skriven

Jag håller med. Vi ska dock inte heller glömma de äldre och sjuka (även yngre människor) som finns runt omkring oss och om inte de har familj eller släkt att fira jul med, så ska vi bjudain dem. Även om jag inte växte upp i en stabil familj själv, så såg mina föräldrar faktiskt alltid till att bjuda en ensamstående bekant på julmiddagen hos oss och så ska det vara tycker jag.

41 Linnean 🌸:

skriven

Hejsan!
Försöker väl att skriva, så får vi se om det kommer med. Fortsätter att krångla och jag jagar blogg.se! Suck!
Klart barnen ska ha en lugn, rolig och vacker jul! Tycker det är höjden av egoism och dumhet när de vuxna super sig fulla. Fy för!
Förra året var jag ensam över jul. Det gick hur bra som helst! Eftersom min som valt en kvinna vars familj är bland det värsta jag träffat på så var valet lätt. Så ock i år! Jag är bjuden dit men väljer att fira jul med en väninna. tycker det är onödigt att jag skulle sabba julen för min vuxna son och de andra med att sticka skinkkniven i hans monster till svärmor eller kväva henne med julklappspapper när hon försöker tala om hur jag ska vara, tänka och tycka. Eller att ta starkaste senapen och gnida in svärfaderns nylle och lååånga skägg när han sitter och gapar för alla ska passa upp på honom. Han är The King! Nä, nä!
Men här blir det nog bubbligt vin och kanske inte alls julmat. Men två mogna damer kan ju göra som de vill och fira loss! Tjoho!
Ha en fin dag! Kram.../Linnean 🌸

42 S💓S:

skriven

Hej. Esmeralda! Kommer jag bli gravid och när kommer det att hända?kram

43 F.u:

skriven

Provar igen 😊😊Undrar om du ser mig få uppleva en egen graviditet?

44 Solstjärnan:

skriven

Hej😊

Önskvärt vore att ingen ska behöva vara ensam över julhelgen ,förutom om de är sjäkvvalt förstås.

Barn vars föräldrar lägger flaskan eller droger i första hand
kan klassas ensamma på ett sätt..

Jag har alltid tyckt om julen .Barnens glädje,traditioner,julmat ,julpynt osv

Men nu känner jag en viss oro..

Ska fira 1:a julen med barnen efter skilsmässan.
Upplever barnen julen som bra eller kommer barnen att sakna sin pappa?

Sköt om er !
Kram Solstjärnan😊

Svar: Både och... julen blir bra för barnen men lite saknar de förstå sin pappa också.. och det är okey.. kram
Esmaralda

45 Karin:

skriven

Hej,

Det går upp och det går ner, men jag tror nog att vi är helt säkra på att leva ihop med varandra trots allt. Allt kan inte vara rosa moln hela tiden.
Ser du någon förlovning och -eller giftermål för oss snart ?

Kram

46 Michaela:

skriven

Så sant! Eftersom jag jobbar på sjukhus ( psyk/beroendeakut) så jobbar jag ju även röda dagar och förra julen var nog bland de värsta. Kollegorna och jag gick på knäna. Det var fylla , familjeslagsmål , självmordsförsök mm. Det är det iofs alltid men julen var extra belastad. Det jag minns mest är en ung tjej som hade blivit våldtagen med en stekpanna ( skaftet ). Jag var den enda som hon berättade det för. Finner inga ord för hur hemskt det var att lyssna på det hon berättade men glad att hon gav mig det förtroendet.

Nej lugn och ro i jul önskar jag alla. Även fast jag vet att det inte kommer blir så. Kram

Svar: Jag har också jobbat ungefär som du... och till sist förvånar en ingenting... man tappar lätt hoppet om människan som art.. kam
Esmaralda

47 Tjejen:

skriven

Kan du se om den här relationen kan leda till nåt bra? Vi är som tonåringar... fnittrar o är småkär <3

Kram från Tjejen

48 <3:

skriven

Alla barn borde ha rätt till en kärleksfull och nykter jul. Håller med dig, föräldrar som rullar runt i självömkan och tar droger har förverkat sin rätt till sina barn. Fy tusan för dem. Blev mycket berörd av Anna Hedenmos intervju med Per Holknekt.- Min sanning. Man dras in i berättelsen om smärtan han åsamkat både sig själv och andra. Per satte även sin intervjuare på pottan flera gånger.En liten anekdot till det du skrev kära Es om föräldrar som förstör jular och livet för dina barn med missbruk.
Ett I-lands problem sitter i valet och kvalet om jag ska åka till Stockholm i helgen eller välja att gå ut med tjejerna på fredag. Vill inte göra någon besviken. Svårt med datum och få till allt när de har barn och det bokas av ibland redan samma dag på grund av sjuka barn och inställd barnvakt. Tjejerna skrev att de förstår att jag behöver komma bort lite nu och att det blir glöggmys och nyår så vi kan ses då. Känner mig ändå som en svikare. Är bjuden på ett glöggmingel på lördag till en fantastisk kvinna som arbetar inom det jag vill göra i framtiden så jag kanske missar en chans att knyta kontakter på lördagen. Vad blir bäst tror du kära Esmeralda ?
Kram
<3 <3 <3

49 Utanför:

skriven

Ser du om jag får jobb nästa år eller får jag kämpa på som vanligt?? känner mig så värdelös och utanför, som om jag inte duger något till och det blir bara värre.

kram

50 En av dem:

skriven

Min kompis var en av dem barnen.
Ljög inför klassen om vilka julklappar hon fått och hur kul hon hade haft.
Vanligare än vad man tror..

Pratar med en lite äldre man via nätdejting just nu.
Har han nått intresse?
Känns trevligt :-)

Kramen!


Svar: Han tycker också det är småmysigt.. kram
Esmaralda

51 Maleficent:

skriven

Kanske inte denna jul, kommer jag fira någon jul med denna kvinna som du sett mig med?

Svar: En jul gör du det men det lär ju inte bli den här julen.. kram
Esmaralda

52 Moren:

skriven

Ja fy.. Mår så illa av tanken att man kan försumma sina egna barn en jul. Eller ja, allt egentligen. Men som du skriver; julen är en speciell högtid som ska vara lyckliga minnen!

Ser dessvärre ut att jag blir ensam första julen på många år..

Hur ser du vårt förhållande i framtiden? Jag kan inte för allt i världen föreställa mig ett liv utan honom. Men kanske borde jag, kanske borde jag låta detta vara slutet...

Kram

Svar: Ta dig tid över helgerna och fundera... ett rejält varv.. kram :)
Esmaralda

53 Resa till julen & Nyår?:

skriven

Julen är så mysig och vacker med alla färger, älskar jul & Nyår. Håller helt med dig att man skall göra allt för att barnen skall få en fin jul<3

Es:Ser du mig fira Jul & Nyår utomlands någon dag framöver? skulle vara spännande med New york eller annat land som firar stort.
kram

54 Hopp:

skriven

Hej Es! Kan jag förvänta mig någonting glädjande framöver någonting som ger hopp??

kram

55 Anna.L:

skriven

Jag har dåligt samvete, mötte en kvinna men förstod inte vad hon mena. Hon prata om mat och visa en tidning, ville hon sälja en blöt, gammal tidning för 50 kr? Kunde inte ge henne pengar sådär, hade endast 20 kr men det sluta med att vi sa Hejdå. Innan jag märkte att jag hade 20 kr tillhands. Åh Stackarn, vad kan jag göra. Brukar ge små pengar till utsatta men nu blev det inget. Känner mig ledsen för det. :( Karmamässigt vad kan jag göra...

56 Lavena:

skriven

Ja fy fan, vad man har sett och hört under årens lopp!!

Mina ungar har bara fått glada, roliga och mysiga jular, oavsett om jag haft pengar, mått dåligt eller vad som - julen ÄR barnens högtid!

Vi firade med släkten som rök ihop, nedgjorde varann, kastade anklagelser och glåpord och fasen och hans moster när jag var barn - så tidigt bestämde jag att julafton är det familjen!

Punkt slut!!

Nu får de själva välja om de vill vara ensamma hos mig eller fira med sin pappa och dennes släkt och förra året var jag själv - vilket inte bekommer mig det allra minsta!

Jag laddar mina batterier och ägnar mig åt mitt, så får det vara julafton bäst det vill!😏

Igår upptäckte jag att mitt äldsta barn RASAT i vikt!! Så idag har jag mailat både socialen och BUP...

Här äter hon med god aptit och hon kan ta mat eller snacks eller vad hon vill, det får de allihop! Mat finns det alltid!

Jag försöker göra det hon gillar och bakar lite extra de veckorna hon är hos mig, bara för att hon SKA äta!

ADD-medicinen gör ju att hon förlorar aptiten...

Jag kör henne om hon ska nånstans, för att hon inte ska förlora en massa nödvändiga kalorier och jag försöker bäst jag kan - medan hennes pappa inte FÖRSTÅR hur illa det är!!

"Det är BRA med motion! Jag har inte RÅD att handla den maten hon vill ha, eller en massa extra! Jag har inte RÅD att köra henne..."

Ser du om jag får ha henne hos mig? Jag kände SÅÅÅÅÅ att det var ett desperat rop på hjälp igår, när hon SJÄLV tog upp viktnedgången! Det hade hon aldrig gjort annars!!!

VILL hon egentligen vara hos sin pappa, eller är hon där bara för att hon får dåligt samvete..?

Jag känner det som att hon inte trivs, men inte vågar säga nåt, och det får mitt hjärta att brista!!

Jag sover inte, kan inte slappna av och jag kommer in i nån jävla ond cirkel med värk och deppighet...

Annars är det ju positiva förändringar!!

Socialen samarbetar och ser verkligen till det allra bästa för barnen och jag har några killar jag chattar med, som verkligen lyfter min självkänsla och boostar mitt självförtroende till 100%!!! Jag har aldrig känt mig så åtråvärd, sexig, vacker och intelligent tidigare - så jag BORDE ju må bra - men sen är det ju så, att BARNEN är det jag lever för!

Jag skulle offra varenda karl och allt jag nånsin ägt om jag visste att det skulle ge barnen det de behöver!

Men, om inte JAG mår bra så kan jag ju inte ta hand om dem!!

Jag lever såååå på det du sagt om mitt boende, och jag vet att en av handläggarna i mitt team på socialen gör allt hon kan för att hitta något, och jag litar till 1000 på den som är satt att reda ut barnens situation, henne har jag haft tidigare och hon är helt suverän och har fokus ENBART på barnen!!

Det är bara så svårt, när jag inte når fram, när jag ser att ungen inte mår bra, och inte får nån respons!

Och sen är jag orolig för att fördärva deras jul, om det nu blir så, att det blir ensam vårdnad och besöksförbud och flytt...

Blir det för mycket för dem?!?

Men, innerst inne vet jag: det handlar om MIG nu!!!

När jag är i harmoni och allt är uppordnat så VET jag att jag är den absolut bästa förälder en unge kan få, så jag vet att vägen jag går är den enda rätta - men fan vad det är jobbigt ibland...

Tur jag har min ängel och min svårt sjuka humor till sällskap😏

Ha en väldans bra eftermiddag och kväll!

Kramar och laddade batterier till alla som behöver!💞

Svar: Din lilla tjej hade delat sig om hon bara kunde.. hon älskar ju sina två föräldrar så väldigt mycket och vill helst vara hos er båda... men du är sund som säger att det är ok om barnen inte är hos dej julafton.. att du klarar dig på egen hand.. och därmed ger du inte barnen dålig samvete.. och det är värt GULD !! Kram :)
Esmaralda

57 Erika/:

skriven

En annan kategori människor glömde du tar med i ditt inlägg idag. Det är föräldrar vars barn struntar fullständigt om de sitter ensamma eller inte vid jul. Deras patetiska ursäkt - har ej tid - har så mycket att göra. Rent ut sagt,fy fan för dessa vuxna barn som inte orkar, vill eller helt enkelt inte bryr sig, om att tar den tiden och åka till sina föräldrar, eller hämta dom till jul Oftast är det bara en kvar av föräldrarna som sitter där alldeles ensam.


Nu lever inte någon av mina föräldrar men pappa var den som var sist kvar i livet och inte lät vi honom sitta själv. Idag har jag rent samvete gentemot mina föräldrar.Jag föraktar dessa vuxna barn som lönar sina föräldrar på detta hemska sätt. Kanske de få uppleva detsamma på ålderns höst. Vem vet!


Svar: I morgon kommer ett inlägg om just detta...
Esmaralda

58 AnnaK:

skriven

Gör så gott jag kan men önskar så att mina barn hade fått uppleva mina jular med tjocka släkten hos mormor med massa kusiner att härja med. Hoppas innerligt de 2 kusiner de har kommer men deras stolpskott till mor släpper väl inte iväg dem. Säger inte att hon är det för att jag är partisk. Men det är något allvarligt fel på kvinnan. Vet inte om du får upp nåt om henne? Men tippar på att hon har nån narcissistisk personlighetstyp, lite mytoman och en släng av Münchhausen. Barnen far illa där tror jag 😕

Nåväl.....en ynklig fråga. Kommer jag nån gång göra fler tatueringar?

Kram 😊

Svar: Ja, det känns helt enkelt inte sunt runt denna kvinna.. och mer tatueringar kommer.. kram
Esmaralda

59 Desp:

skriven

Kära es... Ser du om jag kommer in på högskola utbildningen jag ska göra provet för imorgon? Kramar

60 D:

skriven

Goa E, blir chansen större att jag får jobbet nu ????? När J pratar med honom? Kram

61 Estella:

skriven

Hej Esmaralda

Vad har min soulmate för yrke..?
kram

62 F.u:

skriven

Undrar om du ser mig få uppleva en egen graviditet?

63 Loui:

skriven

Hej Es

Hur ser min nästa pojkvän ut, vad kan du säga om honom? hoppas på svar

64 F.u:

skriven

Undrar om du ser mig få uppleva en egen graviditet?

65 Erika/:

skriven

Jag lät väldigt arg i min kommentar, det var jag inte, men däremot blir jag fruktansvärt upprörd och det tär i min själ när någon blir illa behandlad på ett eller annat sätt.

Kram :)

66 Rebecca:

skriven

Jag har redan nu börjat oroa mig för nästan november när jag tar examen. Vill ju gärna ha ett jobb direkt. Ser du hur det kommer bli? Hittar jag ett jobb omgående? :) kram

67 Anna.L:

skriven

Har jag gjort något fel när jag inte gav pengar, åh ångrar mig. :(

68 Mm:

skriven

Hej Esmaralda!
Ja banne mig så är det!!
Man minns ju själv vilka jular man tyckte om och inte! Det var en himla skillnad!

Nu är det fokus på mitt barn istället!

Haha snodde granen det var ni så värda:)

Har inte varit inne på bloggen idag förrän nu och det var roligt att det handlade lite om just det jag funderat kring idag!
Jag har ju köpt mycket begagnat men då köpte jag ett gammalt bord som jag idag upptäckte var riktigt skabbigt då fick jag lite en känsla att nä nu får det vara lite nog med allt för gamla saker ett tag! Annars älskar jag att pyssla, fynda, hitta på nya lösningar till gamla möbler/saker!

Jag har inte börjat jobba än utan är fortfarande mammaledig, ser det ut som om jag och min son kommer att leva fattigt? Hur ser det ut efter jag börjar jobba?
Kram


69 Boudica:

skriven

Jag har både bra och dåliga minnen av julen, som barn var jag rätt bortskämd med julklappar, jularna var bra på den tiden, visst ett år hade jag halsfluss, men den var inte speciellt dålig i alla fall ;)
Men i yngre tonåren så blev jular förknippade med annat, föräldrar som låg i skilsmässa som bråkade dagarna efter.
Jular efter, jul med en pappas nya kvinna, ingen tyckte om henne, jag som yngst blev ju påverkad mer genom de andra. Min syster bojkottar julen sen dess.
Men nu har han hittat en trevligare kvinna, en fru, mer omtyckt.
Men jularna har jag tröttnat på, inget speciellt med dem längre, bara vanlig dag med extra lyx och stress.
Längtar tills jag får skapa egna firanden å jultraditioner ;)

Barn som har föräldrar som inte vet gränsen när det gäller alkohol, stackars satar, det kan inte vara roligt att växa upp på det sättet.

Kan inte låte bli att undra, vad tog det åt honom? Försökte han av någon anledning bortleda eller ignorera mina försök att gratta honom? Eller var jag bara för otydlig dessa gånger? Försökte på sätt å vis tre gånger, fick hans uppmärksamhet, men det var som om jag hade sagt något totalt annat.
Varför? Haha

KRAM!

70 Leichi:

skriven

Hej Esmaralda!

Kommer jag och mitt ex P bli tillsammans igen?

71 MH:

skriven

Innan året är slut fyller jag 40 år! "Han" som jag skulle möta kom inte! Jag var 34 år när du första gången sa att han skulle dyka upp inom två år... OchTVÅ barn skulle det kommit också...

72 AnnaK:

skriven

Tack för svar! Kul med tatueringarna.....måtte det inte dröja så länge 😊

Mindre kul med modern till mina syskonbarn......är en väldigt frustrerande situation angående barnen just nu och inget kan en göra....

Kram 😊

73 Tingeling :

skriven

Känner mig vilsen just nu. Vet inte hur jag ska göra. Och är så trött så orkar inte tänka klart. Förstår att detta är ett i-landsproblem. Vissa kämpar med att få jobb halva livet, men jag har alltid haft lätt för att få jobb. Jag kanske tänker för mycket? Men jag vill inte att det ska bli fel. Jag vill så gärna få ro i mitt liv. Är nog därför jag blir så desperat. Du såg mig få ett jobb snart, är det detta jobb? Måste bestämma mig på måndag.

Nuvarande jobb är i alla fall inte bra. Klockan är 19.40 och jag måste gå och lägga mig. Är totalt slut hela tiden.

74 Milla:

skriven

Hej, jackan som min dotter blev av med i skolan har inte kommit tillbaka. Nu visar det sig att flera i klassen har blivit av med sina jackor som hängt i korridoren? Har den en som snattar i klassen? Vad göra, kommer den tillbaka,kanske hen vill bära den och glömmer sig?

75 Hopp?:

skriven

Hej

Ser du om det nya året blir lite ljusare för mig?
kram

76 Mamma:

skriven

Hej Esmaralda!
Blir det så lyckat i morgon på bjudningen jag ska ha som jag hoppas?
Kram

77 A:

skriven

Så sant, så sant. Julen är barnens högtid o äldsta sonen här hemma längtar så till tomten kommer 🎅🏼Jag har fått tag på en riktig brandmanshjälm som han ska få i julklapp av mig som jag tror kommer bli poppis hos honom!

Denna julen är första på 13 år som jag firar utan R.
Känns väldigt vemodigt då vi inte skulle ge våra barn denna uppväxten. Slitas mellan mamma o pappa som älskar båda två så otroligt mycket.

Jag hoppas innerligt att R kommer tillbaka till oss och att jag snart kommer på fötter igen.

Är fruktansvärt orolig över min mamma som har en sån otrolig värk. Kan knappt gå, ramlar ihop hemma då benen inte håller henne.
Jag är fruktansvärt rädd att hon inte orkar mycket mer. Att vi snart förlorar henne.
Situationen med mamma o situationen jag har här hemma för tillfället tar all min ork.
Jag är rädd för hur mycket mer jag orkar. Glädjen jag får av pojkarna när jag är med dom lever jag länge på men just nu är allt fruktansvärt tufft o glädjen känns väldigt långt bort tyvärr 😰

Hoppas du kan ge mig något svar bästa E ❤️
Kramar

78 Stjärna:

skriven

Fasen vilken kväll, blev så överraskat ledsen av en vän ikväll det gjorde verkligen ont när jag bara skickade ett sms till henne om hur hon mår, så sårade hon mig istället med sitt svar, har verkligen försökt få kontakt hela sommaren, men kändes som hon undvek mig istället .... Så får jag ett sånt svar idag mitt hjärta kändes krossat!!! Hur tänkte hon igentligen???

79 Anki:

skriven

Hej! Det finns frågor som jag måste få svar på för att få ro.Jag misstänker starkt att min man var otrogen i somras,i så fall hur gick det till? hur såg kvinnan ut,när var det? Har min man varit otrogen förut.I så fall när?Jag hoppas att du kan hjälpa mig. Kram


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: