KVINNORNA MÅSTE KRIGA TILLBAKA !!!!

Nu ska det bli fritidsgård i Hjulsta, BARA för tjejer.

Det är nämligen få tjejer som går till de fritidsgårdar som finns och tjejerna förklarar det  med att  de känner sig otrygga på grund av killarna.  Killar som kommenterar vad de har på sig, hur de beter sig och vad de säger.

Jamen så bra då, kanske du tycker , att tjejerna får något eget.

Men det är INTE ALLS bra. Långt därifrån. Det suger med besked.

 

Det är killarna som ska lära sig veta hut och inte tjejerna som ska isoleras.

Sånt här får mig att se rött.  Portförbud för varenda kille som inte har vett att uppföra sig som folk.

Och med straff som påföljd.

Eeventuellt också med straff för föräldrarna som uppfostrat små monster.

 

Som  badhusen med separata öppningstider för män och kvinnor – vad är det för trams ???!!!

 

Ingen kan säga det bättre än Sara Mohammad, från föreningen ” Glöm aldrig Pela och Fadime”  och hon säger såhär:

 

”En uppdelning av kvinnor och män, som i fallet med skilda badtider i simhallar, är ett bevis på islamisters makt och förmåga att driva igenom gamla regelverk i det nya landet ”

 

 

Och överallt i vårt land finns frisersalonger med bås för den muslimska kvinnan som inte kan/vill/får visa sitt hår.

Och nu har man börjat prata om att på konserter och i andra  offentliga sammanhang ska man dela på män och kvinnor och göra ”frizoner” för kvinnor. Frizoner my ass … det är tvärtom…. kvinnors rättigheter att röra sig fritt  bli kringskurna  och de hänvisas till en egen liten yta. Där de typ kan sitta och skämmas för att de är tjejer.

Och skulle  nån modig sate våga sig utanför sin tilldelade zon.. och blir våltagen... ja då får hon väl skylla sig sjäv! ?

Fy zatan så ilsk jag blir.

 // Tjejer i  alla åldrar... skaffa er en elpistol....
 
eller tårsgasspray...   så länge innan annan slår vakt om vår säkerhet får vi göra det själva. Via internet hittar man allt man behöver.   Det får vara slutmesat för vår del... vi måste ta upp striden //

Min generation  stod på barrikaderna och kämpade för jämlikhet mellan män och kvinnor… och det viktigaste budskapet var ömsesidig RESPEKT.  Och inte hade man inte i sin vildaste fantasi kunnat tänka sig att hela skiten skulle tippa över så pass att man måste ISOLERA de två könen från varann.

För även om mycket var ojämlikt när jag var ung – så var det aldrig nånsin så illa som det är nu.

Man fruktade inte för sitt liv. Man gick inte omkring och var rädd för guppvåldtäkter.

 

Vad kan man göra åt eländet ?

Att isolera kvinnor  för att undvika kränkningar och våldtäkter  - är som en slags apartheid.  En sjuk konstgjord andning.   Det löser inga problem.

Nå, vad tycker ni behövs göras ?

Kram & kärlek

1 <3:

skriven

Svåra frågor.Tror samhället måste jobba på att killar i tidig ålder ska få en bättre kvinnosyn. Även i hemmet och skolan. Likaså migrationsverket som tar emot flyktingar och sen SFI. Det löser inga problem och skilja män och kvinnor åt. Ser du någon varning med resan nästa vecka ? Reser till Spanien /Marbella eller vistas på Arn närmaste tiden. Med allt som hänt känner man sig orolig och resa och vistas på platser med mycket folk. Samtidigt som man inte kan sluta leva och göra saker för att man är rädd för terrordåd.
Kram
💜💜💜

Svar: nejdå, jag ser ingen varning när du reser.. kram :)
Esmaralda

2 Susan:

skriven

Håller fullständigt me dig!! Jag kan inte kalla mig religiös men troende, o tyvärr tror jag att länder där religionen styr är oxå där det är krig o elände😡 Ju mer mesiga Sverige ger efter för religiösa påfund ju närmare krig kommer vi oxå. Gammal klyscha kanske, men att anpassa sig efter traditioner o regler dit man kommer borde va det första man lär sig.... att lära sig skyldigheter o inte bara rättigheter. Jag e absolut ingen rasist men det börjar gå överstyr när våra svenska traditioner som att gå i kyrkan på skolavslutningen inte är självklart. Det är ju Guds hus o jag tror att det är ok att besöka det oavsett vilken Gud man har. Dom som har problem med det eller att tjejer går omkring utan burka el slöja tycker jag ska söka sig till länder där det är tradition, eller ta sig i kragen o inse att kvinnor har lika rätt att klä sig o leva sitt eget liv som män har. Vi är människor oavsett vilket kön vi begåvats med!!!


Kram o upp till kamp för lika rätt till sitt liv o leverne👍

3 Tanten:

skriven

Håller fullständigt med. Pepparspray ska alla tjejer ha, kanske också elpistol, vet inte hur fungerar med sån. Straff för föräldrar som uppfostrat monster - SJÄLVKLART. Har tänkt så själv, klappar dom bara sin söner på huvet oavsett vad dom än gör??? Killar är KUNGAR, vissa verkar tro att dom är det. Omringar flickor och tafsar, blir så förbannad. Vad skulle hända om killar får uppleva samma, fast tvärtom. En skock "gamla" tanter skulle omringa och tafsa, jaja tanken hisnar. Vidrigt är vad det är. Blir vanmäktig bara av att läsa. Skulle absolut ingripa om jag såg något sådant. Nytt land, nya lagar, hur svårt kan det vara. Låter det som jag är rasist???, nä det är jag INTE. ALLA ska uppföra sig oavsett hudfärg och härkomst. Här är alla lika mycket värda, att uppföra sig ingår. Hu, vad ilsken jag blev. Har 5 barnbarn varav 3 är tjejer, bara tänka på att någon av dom skulle bli utsatt blir jag rödögd och eldsprutande utav. Sätt ALLA som behöver det, som INTE respekterar tjejer-kvinnor på skolbänken, vare sig dom är utrikesfödda eller svenskar. OCH låt dom veta vilka påföljder som är att vänta. Känns som det finns en viss flathet, eller lång startsträcka innan krafttag sker. Läste någonstans om ett uttalande: en invandrare hade skött sig länge, begick sedan en våldtäkt och sedan kom ett uttalande från en svensk kvinna att det är värre om en svensk kille begår våldtäkt?????. Vad i hela friden????? Spyr, ja j-vlar. Undrar om hon har egna döttrar måntro??? Nä, nu får jag försöka lugna ner mig. Det här blev ett långt inlägg, men människors lika värde, är det inte viktigaste av allt?

KRAM till alla som vill.

4 Anki:

skriven

Godmorgon Es !

Precis min åsikt med ! Här har det kämpats för lika rätt så går dagens politiker in och återinför könsskillnad !
För vad ?...rädsla att ses som rasister/religionsrasister....

Jag är innerligt trött på att höra om muslimer som inte är som de som stenar sina fruar Inte stödjer terrorister Inte hade en aning om sonens bombningsplaner...
Bara för att man är muslim försvinner inte ansvaret ...
Om min son började bete sig underligt...då är jag den första att upptäcka det !

Vi måste sluta ge grupperingar rätt att kränka andra bara pgav sin religion...

Läste ikapp ...och gillar chabby chick tipsen !!
Jag har gamla broscher som jag tänkte sätta i ngt sorts tittskåp ..nu vart jag inspirerad igen
Här "kokade" datorn igår...min gamla trotjänare tål tydligen inte temperaturer på 29 grader...
så nu ska jag passa på innan det blir för varmt...

Kram Anki med flock

5 Browallia:

skriven

Jag resonerar precis som dig att det är som en slags apartheid att lösa problemen med kränkningar av kvinnor med isolering och frizoner. Det är fruktansvärt skrämmande det som sker i samhället men vi kvinnor måste stå upp och kriga tillbaka om våra rättigheter.

Denna veckan är det Pride i Stockholm och det ska egentligen inte heller behövas då all kärlek är vacker.


Stor kram

6 Helena Ir:

skriven

JA,vad ska man göra? Skilda fritidsgårdar..en trygghet för tjejerna ? Ja,kanske,,skilda åt överallt!? Nej,ett sånt samhälle ska vi inte behöva leva i..att behöva vara rädd. Det fanns inte när jag var ung,inte på det här viset! Elpistoler och spray..tjejer gå ihop er! Slå tillbaka!

Träning..trött idag..natten var varm..men jag blir ju så glad efter att ha varit på gymmet! Kanske en riktigt speciell dag..varför inte :)

Kram..kram :)

7 Jonkan:

skriven

Fyfan vilken daltande det är här!! Jag har varit i det området flera gånger och man blir synad upp och ner och det känns riktigt obehagligt. De som påstår att detta inte existerar kan inte varit där på flera år... Jag tycker det om något är diskriminering att försöka förändra ett land till det sämre!!!

8 .:

skriven

Instämmer till fullo!

Tyvärr så tror jag att isolering av tjejer/kvinnor är den väg våra politiker väljer alltmer framöver eftersom det är den enklaste vägen. Därmed har vårt land anpassat sig till andras kulturers värderingar och raserar vårt eget lands värderingar. Det som 40,50 och 60-talisterna har byggt upp kommer att raseras.

Dessvärre så tror jag att vi går mot en mörk framtid där allt det fina förstörs. När våra politiker, sent om sider, vaknar till liv är det åt helvete för sent!

Kram

9 Skorpan:

skriven

Ja varför inte ordna dagar/kvällar som bara är öppna för endera könet. Men nog är det ju så att uppfostran ska komma hemifrån! Portförbud om man inte kan uppföra sig. Kanske kunde man skriva reglerna tillsammans med barnen/ungdomarna, så att dom verkligen själva får tänka till hur dom vill bli behandlade o sedan skriver alla under det pappret som besöker stället? Detta gäller för nykomlingar också. O då har man naturligtvis kommit överens om sanktionerna också, överkrider man befogenheterna sina, ja då är det dörren som gäller, eller vad man nu kommit överens om. Är man riktigt försigkommen ja då marknadsför man sig förstås i sociala medier gällande saken o sen har ju det tryckta ordet stor makt, i mån av möjlighet kan man dela ut information till hemmen om verksamheten o dess regler. Skolorna i närområdena icke att förglömma. Visst kan "reklambladet" då nå fel personer, men det kommer ju så mycket annat i brevlådan också som man inte behöver notera. Givetvis ska barnen/ungdomarna ha varit med o utförmat detta infoblad ;) o därmed fått lite nya kunskaper i hur man gör sådant. Har du fått vara med om att utforma något, ja då är det definitivt lättare att följa reglerna, tror jag :).

Oj, det blv långt :D, men jag fick väl skriva av mig... Efter gårdagen knske det behövdes, nej egentligen inte, det gick över förväntan bra med exets närvaro. Glömde hem blombuketten som jag hade köpt :/ o köpte en hutlöst dyr ros istället vid kyrkan, för att nu ha någon blomma med oss. Festen var trevlig, synd bara att familjefester sällan har gäster som är singlar, familjer/par är ju där, precis som namnet säger. Inga ögongdis fanns i kyrkan heller. Prästen sade i början att det inte finns några Pokemoner där o det tyder ju på att hon var väl insatt i vad som är inne just nu :). Tummen upp för det. När vi väl kom hem tycker jag, som jag gjort förr, att det är lustigt att exet inte hade "vett" att tacka för skjutsen, vilket jag skulle ha gjort. En liten gest, men en betydelsefull sådan, för mig....

Vid liv alltså o nu är det hemsysslor som gäller. Sökte några jobb också i helgen, får väl se vartåt dom bär, om ens nånstans ;)....

Ha en fin dag alla!
Kram Skorpan

10 Agnes:

skriven

Ja, vad göra åt mäns inbillade rätt till kvinnokroppen?
Kanske skulle de styrande försöka att sluta upp med att vara så förbannat, politiskt korrekta?
Sätta hårt mot hårt, helt enkelt, o skärpa till lagar o paragrafer...för så länge som de som bestämmer, väljer att hymla och humma och krumbukta sig, så kommer detta att fortsätta.

Det är de styrande, som sviker flickor och kvinnor...men de sviker även pojkar och män.
De skickar ut signaler, om att egentligen så är det inte så allvarligt att knulla skiten ur en kvinna...välkomna till Sverige, där standard är att skuldbelägga de minsta i samhället!

Mansrollen svajar och gungar...så hur ska pojkar/män veta vad som är rätt? Vissa kulturer uppmuntrar kvinnoförnedringen. Tyvärr.
Och är man i en situation, där man inte kan styra sitt liv, så kan man åtminstone försöka sig på att styra kvinnan.

Och samhället tiger och på grund av missriktad förståelse, så låter de folkvalda, kvinnor bli gisslan i något som våra politiker är väl medvetna om, att det är fel, men som blivit som en varböld i samhället.

Mitt råd är att skärpa till lagstiftningen. Oavsett ålder, så skall sexualbrott dömas hårdare, än det görs nu. Dalt och trams när det kommer till minderåriga, är ju nästan skrattretande...de kan våldta, men inte ta straffet som en man..då blir de helt plötsligt "barn"?

Asylsökande, sk, "skäggbarn, skall så fort de sätter sin fot i sverige, få info om vad som gäller i Sverige.
Att om de nu hamnar i klammeri med rättvisan, då de anser att deras kultur är den som skall gälla, så upphör deras ansökan, och de avvisas tillbaka från där de kom ifrån. Oavsett om nu våldtäkt&sexuella brott är ett brott eller inte, i deras egna länder.

Det där med kvinnotider/kvinnoplatser, fattar jag inte alls...då är det bättre att hänga ut männen, anser jag...för det är ju det det är frågan om...ett sätt att marginalisera ett kön...alltså få det till att flickor/kvinnor behöver stöd för att kunna umgås i samhället.

Men det viktigaste av allt...att tjejer/kvinnor lär sig att markera att bli kladdad på, inte är ok...visst, jag vet...skitsvårt...speciellt när nu killar, likt hundar, blivit präglade till att jaga i flock...vilket visar att det är lägra, stående individer som ägnar sig åt att förnedra kvinnor...tyvärr så bär dessa gängrelaterade våldtäkter ett specifikt signum...att det är frustrerade individer, som med hjälp av pitten och kompisar, tar det de inte kan få...de är alltså så dissade och illa sedda bland normalt folk, så det de gör, är att besudla kvinnor, bara för att det är det enda de klarar av...inte ensamma, men i flock.

Troligtvis sådana individer som går under begreppet "loser"...och sådana som är övertygade om, att de aldrig kommer att åka fast...för gör de det, som av en slump, så vet de, att det är i princip straff-fritt att knulla skiten ur en tjej...för det är de signaler som samhället skickar ut.

Enligt mig!

Flickor, tjejer, kvinnor, damer, fruntimmer och kärringar...slå där det gör ont...en bra placerad pungspark, är aldrig fel...ett redigt tag om hela paketet, och vrida utav bara helvetet...eller helt enkelt bara vråla fanskapet rakt i örat...

Snälla flickor kommer till himlen...vi andra, vi kommer hur långt som helst!

Återkommer med mer jordnära straff, som inte finns i någon lagbok...men som jag inte skulle tveka ett ögonblick att använda...ifall...

Jo...är min mors dotter...tyvärr!

Ha det bäst, alla, och kram!



11 Emmiie:

skriven

Det är så sjukt! Sånt får mig att verkligen se rött.. Tyvärr har jag ingen bra lösning mer än att kraftigt dra ner på invandring, för varför ska vårat pytteland ta in mest folk av alla länder??! Och som jag skrev här för någon dag sen, det finns ca 50 områden där polisen osv undviker att åka ut till å de som bodde där först har flytt därifrån sen länge.. De kastas sten mot alla som försöker komma nära, och det är killarna som hörs å syns medans tjejerna försynt gömmer sig under sin heltäckande klädsel å tar hand om ungskocken.. Annat som även känns fel; det klagas på maten på olika boenden fastän de får allt serverat å tre måltider om dan, tydligen duger inte köttbullar utan de ska vara halahal slaktat osv.. De s.k "Skäggbarnen" säger ju allt.. Folk ger diverse saker till nyanlända men det duger ofta inte för då är det för gammalt å omodernt, senaste modet ska det vara å helst så "flashigt å vräkigt" som möjligt så det gnälls å skriks om det.. Nyanlända får vård osv gratis plus kan söka å få diverse olika bidrag men ändå är de ofta inte nöjd, de får för lite pengar, medans de som redan bor här går på knäna på att få allt att gå runt ekonomiskt på existensminium eller mindre som sämst.. Vad hände med att arbeta och jobba för sitt uppehälle, lata otacksamma @!%#£•!

.. Näe, när det är två helt olika kulturer eller mer som måste samsas om samma yta, och de har olika värderingar osv så kommer de slå gnistor och tyvärr är svensken å vårt land/regeringen allmänt mesig å försöker anpassa sig efter allt å alla för att göra alla nöjd å glad, vilket inte fungerar varken i längden eller i det stora hela.. Så näe, jag har inget emot invandring egentligen, bara det att jag tycker det gått överstyr som det är nu, att ha olika kulturer å religioner inom samma land är nog berikande men det ska ju inte värnas mer om nyanlända än de som redan bor i landet.. Plus att de som kommer hit ska ha vett att betee sig, lära sig ta seden dit man kommer helt enkelt.. Sverige är även ett kristet land i grund å botten vilket syns å märks så ja.. Muslimer får ju vara här men de ska ju inte försöka ta över å omvända alla till islam.. För de är ofta bakåtsträvande å har riktigt rutten kvinnosyn för det mesta..

Nåväl, dags för mig att börja med dagens projekt.. Ha en fin måndag alla!

12 Agnes:

skriven

Tänk på att elpistol är olagligt i Sverige. Pepparspray beror på...
Jag själv använder en sida som heter: https://www.bodyguard.nu/

Däremot så funkar hårspray bra...vitpeppar på burk, men tänk på hur ni står, ifall ni använder detta tips...nyckelknippa i handen, där nycklarna sticker ut mellan fingrarna...knogjärn anses ju inte klädsamt i det här landet, men går att köpa o påstås vara smycke!

Hopfällt paraply, modell herr...kraftigare än dammodell!
Stöt med paraplyet i solar plexus...typ...

Blir ni fasthållna med mannen bakom er...knyt näven, och vinkla armen i 90 grader, och klappa till fanstyget på näsan,slå alltså bakåt...med lite tur, och snits, så pangas näsbenet in i skallen...spring utav bara helvetet och skrik samtidigt...stampa honom på foten med hälen, bam...

Det viktigaste av allt...tänk steget före...inte sagt att något aldrig kommer att hända...men om man själv tar eget ansvar, och ger fan i att drutta omkring o vimsa runt, så är livet en smula lättare.

Män skall inte fås att tro att kvinnor går att styra på deras villkor...och våra politiker borde inse, att 50% av de som röstar på dem, är kvinnor...dessutom borde det där jävla internet rensas från osäkra män som sitter bakom en skärm o spottar ur sig verbala våldtäkter mot kvinnor de inte gillar stup i kvarten...kort o gott...strama upp lagstiftningen för kommande generationers skull, politiker!

Fan, så trött jag blir på folk, alltså!

Kram!

Svar: Bra tips som alla ska suga åt sig av !! kram
Esmaralda

13 Lizette:

skriven

God morgon:)
Jag håller med dej, det är fel väg att gå. Separera tjejer å killar leder ju till att vi accepterar att det är så här. Vi borde istället alla vara mer uppmärksamma, säga ifrån, lära våra söner hur de ska bete sig. Det birde jobbas mer med detta, något annat än att dela på könen borde ju kunna göras?
Usch man blir trött på utvecklingen..
Ser du om min dotter kommer in på sitt förstaval på gymnasiet? Hon är reserv..
Kram

14 AnnaK:

skriven

Ja, det är fan sjukt.....vart är vi på väg egentligen!!

Provar igen med min fråga. Ser det ut att vara oändligt långt bort i tiden det där med att bo i hus? Eller ser du någon annan detalj i saken?

Kram :)

Svar: Jag ser inte när... men SÅ långt borta tror jag inte att det är.. kram
Esmaralda

15 Tisa:

skriven

Ja när jag gick i mellanstadiet år 98 eller 99 (något av de åren), då hade tjejerna och killarna enskilda gymnastiklektionerna..För att killarna tog så mycket plats och var hårdhänta, suck! Killarna borde istället fått lära sig att ge plats.. Tycker jag!

Jag känner mig orolig och superstressad. Kommer jag hinna bli klar?

Svar: ja det tror jag att du blir.. kram
Esmaralda

16 Lena:

skriven

Håller med dig! Samhället är så sexualiserat och polariserat och frustrationen växer. Behöver tröstens ord idag....kommer det att lösa sig med bostad för son med familj på något sätt? Vill inte ha med min bror att göra, avskyr att min son är beroende av honom. Hur kommer det att lösa ut sig? Måste jag lämna över min 1?

Svar: På något sätt verkar det lösa sig.. du bör inte lämna över ettan.. kram :)
Esmaralda

17 Undrande flundra:

skriven

Åh så fin du var i en gammal artikel Esmaralda :).
Råkade på den då jag sökte efter något annat.
Och där lär jag väl inte få några svar?
Är det ens en kunnig person?
Kram

18 Krigerskan:

skriven

Så hiskelens lätt att känna sig handfallen i detta..

Hårt mot hårt. Strängare straff för dessa män. Statliga storsatsningar. Börja forma barnen I TID och satsa i förskolor/skolor på disciplin, kunskap och läroplaner för att sprida andra ideal.

Kämparkram kvinnor!!

Ps Esmaralda. Ser du vad han tänker kring mig?



Svar: Han tänker bra.. det finns något där men tveksamt om det räcker till.. kram
Esmaralda

19 N:

skriven

Hej Esmaralda!
Ja det borde vara hårdare straff för de män som orsakar detta! Istället för att flytta på kvinnorna som kanske kommer göra det hela ännu värre, alltså att det går ännu mer åt det hållet att män och kvinnor inte kan vistas tillsammans! Så borde man straffa och flytta på de som orsakar det här problemet! Hårdare straff! Tydliga regler! Ändra regelverket för våldtäkt! Ofta kommer de undan och offret får ta skulden!

Es, träffar jag kärleken under tiden jag bor i lägenheten?
Kram

Svar: Chansen finns.. kram
Esmaralda

20 N:

skriven

Hej Esmaralda!
Börjar min lotsas pappa störa sig rejält på mig för att vi bor här en tid nu?
Kram

21 Lovisa:

skriven

Hej Esmaralda,

Jag kan inte riktigt släppa den här mannen på stranden, har sett honom igen vilket förstås gör det svårare. Det ser lite ut som att han har familj, både barn och fru/flickvän.. kan du se om det stämmer? För i så fall blir det ju en tydlig indikation på att det inte är meningen att vi ska få någon form av kontakt utan att det snarare bara är ett konstigt sammanträffande..? :) Kramar Lovisa

22 N:

skriven

Hej Esmaralda!
Jag vill gärna ha diskmaskin, jag är nämligen inget jätte "fan" av att diska!
Kommer jag ha diskmaskin? Ha möjlighet och råd att skaffa mig en?:)
Kram

Svar: En dag har du en fin o duktig diskmaskin.. kram )
Esmaralda

23 AnnaK:

skriven

Tack snälla för svar!!

En liiiten följdfråga... Ser du vilken färg huset har? :)

Kram :)

24 Maria:

skriven

Hej Esmeralda! Är han lycklig med henne eller kommer han tillbaka till mig? Kram

Svar: Oavsett så kan jag inte se er i framtiden.. jag ser dig lycklig med någon annan. .kram :)
Esmaralda

25 Makaon:

skriven

Jag håller med till fullo, blir så ilsken att det skall vara olika badtider mm. Vi skall absolut inte ha skilda tider, det är dags att ta i ordentligt med de män som uppför sig illa. Vi har ju en gång kämpat för jämlikhet, låt oss behålla det.
Ha det gott allihopa!

26 thess:

skriven

vill min kollega t satsa på ett förhållande med mig?

27 JustMe:

skriven

Alla som kommer ska respektera varandra och det är verkligen så fel att tjejer ska behöva vara rädda. Dags för förändring!

Pratade precis med en kollega från gamla jobbet. Chefen M har fått nys om mitt nya jobb och jag är nu väldigt orolig över att hon sagt en massa saker som inte är till min fördel. Kan du se något kring detta? Bör jag oroa mig?

Kram

Svar: Jag ser ingen anledning till oro.. kram
Esmaralda

28 Sus:

skriven

Hej
Så glad att jag har en pojke....
En snopp att hålla reda på....
Har man en flicka måste man ha koll på alla dom andra snopparn.....
Håller med Agnes....
Hårdare lagstiftning....
Love sus

29 Jen:

skriven

Nu är jag sååå trött. Livet är bara skit. Var gravid och såg fram emot det men jag fick ett missfall. Andra gången jag blev utan barn. Varför ska allt ont hända mig??? Kommer jag alls få egna biologiska barn? Min kropp verkar inte klara av att få ett friskt barn :( Jag tyckte du sa att jag skulle bli lycklig. Står nu ensam utan man och barn och vet inte vad jag ska göra i livet. Är sjukskriven från jobbet och känner mig pressad av dem. Vet inte om jag ska söka nytt jobb eller kanske studera till undersköterska... känns tungt att åka tillbaks

Jag och min kille nu ex skulle gifta oss till hösten planerade vi... men det sket sig nu... Du har sagt att du ser mig som brud... Var det inte han J, som du såg mig gifta mig med?... för vi har ju gjort slut nu, så det verkar inte stämma... Jag verkar inte förtjäna någon lycka i livet. Ingen verkar gilla mig alls, vad är det för fel på mig? Ingen vill vara min vän och min kille har kastat förlovningsringen för 3:e gången.

30 Fågeljägaren:

skriven

Ja vad ska man säga. Vi människor ska vara smarta, men tyvärr motbevisar vi det gång på gång. Man blir bara ledsen.
Kan bara hoppas på att det nån gång blir så som det skulle kunna vara. Att alla förstår att alla har samma värde och förtjänar respekt.
Kram

Esmeralda en fråga bara om du har tid?

Kommer det att bli bra, jag är så trött på allt gnäll.

kram kram

Svar: Ja jag tror det blir bra... lite mer gnäll dock.. kram :)
Esmaralda

31 Bumble bee:

skriven

Hej Es!
Ja du, vad händer i världen egentligen? Våldtäckter har garanterat ökat i år jämför med andra år. Nästan så man inte vågar gå ut längre. Dessa killar som inte kan låta oss tjejer vara ifred ... jag tycker dom ska bli av med hela paketet som straff för ut kommer dom om dom får något straff vill säga och sedan kan dom göra det igen. Så "of with his dick!" Synd att det straffet inte gäller någonstans. 😂🙈 Tycker det är fel att VI, tjejer, ska klä oss som om det vore vinter för att inte ha för utmanande klädsel, ha pepparspray i väskan eller måste träna självförsvar för att skydda oss från svin. Kvinnor får ta saken i egna händer för att skydda sig. Tycker dessutom att det är fel att OM killen ställs inför domstol så blir det oftast frågorna runt tjejen, "var hon full?", "hur gick hon klädd?" Som om det har någon anledning att vålta någon. Flera tjejer får sitt liv förstört för att ett jäkla svin inte kan låta bli att våldta. Vem får lida? Jo, vi tjejer. Fy fan säger jag bara!

Dagens fråga från mig; ser du om jag kommer tatuera mig och ser du om det dröjer länge till i så fall? Har jag tatuering när jag möter min livspartner eller skaffar jag en när jag är med honom?

Tusen tack i förhand! Kramar från 🐝

Svar: Du kommer att tatuera dig och det dröjer inte längre.. dessutom blir du nöjd.. kram :)
Esmaralda

32 Militanten:

skriven

TILL <3
Jag svarar dig här istället:

Ja du har helt rätt det är helt onödigt att slösa min energi på att tala för döva öron :-)

Nog är du lite lost alltid som låter dig bjudas på en resa av en man som du börjat uppleva som svartsjuk och som jagar dig.
Jag tror inte du riktigt förstår.
Det finns något som heter konsekvensanalys som du kunde tillämpa: att man försöker förutspå effekten eller följden av en viss åtgärd eller ett visst handlande.

Jag vidhåller att jag tycker att du är farligt naiv. Men även du kommer nog tids nog bli varse att det inte nåt gratis...allting har ett pris i slutändan, precis som nobelpristagaren i ekonomi Milton Friedman uttryckte det:
""There Ain't No Such Thing As A Free Lunch".

33 Girlpower:

skriven

Ja vad gör man.. En penis-avklippare i fickan när man går hem från krogen? Nästan så illa.

Positivt är dock att fler kvinnor börjat höja sina röster offentligt, anmäla och stå upp för utsattheten och varandra. Det sprider sig och gör mig stolt.

På tal om det manliga släktet. Stött på en hopplös men ack så härlig sådan. Vi har riktigt kul ihop. Även om jag vet att det inte kommer vara för evigt så är sällskapet välbehövligt. Kommer han öppna upp sig mer för mig trots sina svårigheter?

34 EPM:

skriven

Hej!
Kommer mina barn ta skada av mitt yrkesval?
😞

Svar: Nej, du kommer att kunna hantera det hela bra.. kram :)
Esmaralda

35 Myran:

skriven

En man spådde att jag ska få en dotter o träffar en man (snygg, mörk, gröna ögon). Att jag får en son men att han inte är biologisk men att dottern är det. Stämmer det/något av det?

Svar: Jag är osäker.. barn lär du i alla fall få under alla omständigheter.. kram :)
Esmaralda

36 Chokladbollen:

skriven

Hej Es

Ser du något roligt som händer som gör mig glad:)?
kram

37 Amelie:

skriven

Exakt!!!! Jag blir rasande av att man tror att det blir bättre av att isolera tjejerna/kvinnorna.. Skaffa armband till tjejer på konserter där det står "sluta taffsa" eller vad det nu står. Nä va f-n , det är förövarna som ska straffas och hela samhälls normen som måste ändras, attityden måste ändras, och det är vi vuxna som har ansvar i detta att markera att såhär är inte okej att bete sig och säga. Dessutom måste straffen och lagarna ses över, vi är sjukt mesiga i Sverige när det gäller våra straffskalor.

Es, Ser du nåt om mannen jag ska möta, är han påväg att bli redo? Åren går och jag lever på allt vad jag kan, men nu känns det extra kämpigt att leva själv, sommar och semester å alla andra sitter där med någon, utom jag...(känns det som) 😞
Kram

Svar: Kärleken är på väg och jag önskar jag kunde säga exakt när era vägar korsas men det kan jag ju inte... ni missar inte varann... den saken är klar.. och det kommer många somrar som ni myser tillsammans.. kram :)
Esmaralda

38 Linnean 🌸:

skriven

Hejsan!
Ja, blir vansinnigt upprörd över allt som sker vad det gäller kvinnor/tjejer nu. Men det är ett jääävla fjantande i detta land. Istället för att skärpa straffen så släpps svinen som gett sig på oskyldiga kvinnor. Klämt åt de jävlarna och oavsett vilken nationalitet så ska de STRAFFAS! De som är här på prov ska naturligtvis skickas tillbaka därifrån de kom!!
Ingen ska behöva vara rädd att bli antastad för att det går runt störda jävlar med pitt i denna värld. Blir bara så upprörd av all skit som får ske! Det där med elpistol...det har jag velat ha länge!! När jag jobbade i kyrkan (ja, i kyrkan!!)
då bar jag både stilettkniv och spray. Där kunde vad som helst dyka upp och jag var väl den enda som inte trodde att Jesus skulle rädda mig i ett mörkt prång med en påtänd galning som gömt sig där. Nyckelknippetrixet är åxå utmärkt bra! Självförsvar är aldrig fel att träna. Men i det stora hela är det väl hög tid för våra politiker att sluta bete sig som dagisfröknar och sätta på hårdhandskarna innan allt går åt helvete, eller hur??
Ha en fin dag nu och skaffa lite "vapen"!
Kram.../Linnean 🌸

39 Branne:

skriven

Hej.
Ditt inlägg poängterar precis det jag själv tänker!
Och kunde inte sagt det ett dugg bättre själv ;).

Är lite nyfiken om du kan se om min ekonomi kommer bli bättre den närmsta tiden? :).

Ha en underbar sommar!
Med Vänlig Hälsning, Branne.

Svar: Ett nytt val som du gör.. innebär bättre ekonomi... det kan dröja lite men det kommer.. kram :)
Esmaralda

40 Helena Ir:

skriven

Blev jätteförvånad idag när jag tog upp mina nycklar ur fickan..nycklarna har suttit runt med band med nyckelring..vet inte vad det var tillverkat av,järn..stål!? Hur fasen kunde det gå i 2 bitar?
Något naturligt? En varning?..Okej,allt kanske har en hållbarhetstid..men det här borde hållit livet ut.

Kram :)

41 JustMe:

skriven

Kan du se Varför mina vänner här på gården går runt och undviker mig? Är det svartsjuka inblandat? Förstår absolut inget och känns som att det alltid blir såhär efter tillställningar :-(

Kram!

42 Skorpan:

skriven

Det blev en dag på stranden tack vare att jag fick det städat ;). Härligt med värmen och färdig lunch inhandlad från butiken. Är ju inte lat, nej då ;). UUndrar dock vaet allt ögongodis är? O tar det länge innan min hufsirufsa får besök?
Kram Skorpan

Svar: Det kommer, det kommer... framförallt dyker snart ett riktigt ögongodis upp.. kram :)
Esmaralda

43 Känslosvår:

skriven

Kokar över av sånt här!!!
"Sluta tafsa" armband på konserter o annat tjafs.
Grrr...
Handbojor på de som inte kan uppföra sig hade suttit bättre.

Tror du a kan känna förtrolighet och öppna upp lite mer för mig?

Kramen.

Svar: Herregud, finns det sluta-tafsa-armband på riktigt ? Vi mesar ihjäl oss ju !! A är svår.. känns inte som om du kommer riktigt nära...oavsett.. kram :)
Esmaralda

44 Susanne Amalia:

skriven

När vi blir äldre finns det inga pengar till att dela upp herrar och damer.. Det har vården inte råd med så alla bankas ihop på samma rum.. Det finns inte heller några ägg... så att det räcker till de gamla på boende som de själva betalar..

Så snälla politiker tänk till för en gångs skull och se vad ni bestämmer.. gå ut och sov på gatan bland Romerna, ligg en natt på äldreboende och njut av frukosten.. min mamma tog en underbar vårdare från Peru hand om och hon köpte själv ägg och kaviar (för hennes egna pengar) för att min mamma skulle få det till frukost.

Men så ska det inte vara ... Vad kan ett ägg kosta /dag.. och en klick kaviar... ??

Vem uppfostrar barnen?? Vad har vi för personal på fritidsgårdar?? är de underbemannat kanske?? vad vill vi ha för samhälle??

Mörkrädd har jag aldrig varit men nu är jag det... känner en tjej som gick in i politiken med buller och bång för att hon ville vara med att förändra.. men nu säger hon att hon är tvungen att tycka som andra för att behålla matlappen hon får i månaden... skrämmande...

Så länge som landet inte har något politikeransvar (som tog bort på Palmes tid) så blir det inte bättre...

Nog om detta fån mig ...

Fråga Ser du ett flöde i min profession... Behöver massor av klienter att träna på... ska ju redovisa om en månad... phuuu...

Sardinien, Irland, Ridresa, Island och Indien är nu bokade... även en middag med ......... paret och Klosters... vilken magisk värld jag lever i ... (funderar fortfarande) över dessa 87 millioner men blev erbjuden en intressant traiding i dag... det kanske är lösningen .. hade du frågat om jag ville traida i går hade jag sagt nej ... men jag har gått kurs på att säga ja.. säg ja till livet och älska det så älskar ju livet dig ... hela mitt liv har förändrats... till det bättre... fantastiskt ... livet är en gåva... bara att njuta ...

Önskar dig och MG en underbar dag med sol i hjärtat och sinnet... Simturer och glädje <3 <3 EllaBella hälsar att hon har beställt glutenfria pannkakor av lillhusse och snart är de klara... många goa slickar från EllaBella och Saga....




Svar: Klienter kommer... först någon.. sen kan bli som en propp och inte mycket händer men därefter kommer att bra flöde.. du är duktig .. och det sprider sig.. kram från oss till er :)
Esmaralda

45 Liverpool:

skriven

Vart har jag störst chans att hitta ett fast jobb?

46 G.H:

skriven

Sverige måste sluta vara så jäkla PK och samhället får helt enkelt inte acceptera våld och förnedring - mot någon- överhuvudtaget!! Våga prata om problemet och diskutera lösningar!

När det gäller de som kommer från andra kulturer där de har en nedvärderande syn på kvinnor, ställ krav och undervisa dem!

Och sen kan man fråga sig vad i uppfostran/samhället som överhuvdtaget tolerera den här typen av beteenden???

Men vi får absolut inte börja sära på könen och ha separata ställen att gå till,,,
Straffa de som gör fel och uppfostra bättre!!

Kram☀️

47 Hönan:

skriven

Ja det är verkligen fruktansvärt att kvinnor inte kan känna sig trygga. Precis som du skriver så kan vi ju inte låta samhället gå bakåt genom att dela upp män och kvinnor och det tycker jag är något vi måste hålla ganska hårt på. Sen ska man ju självklart respektera att man lever på andra sätt i andra kulturer, men jag tycker inte att det är samma sak som att vi ska dela upp män och kvinnor. Med rätt uppfostran, där jämställdhet är en självklarhet, så tror jag att framtiden är ljus, förutsatt att mellanmjölks-Sverige vågar stå upp för jämställdheten och inte börjar tumma på den. Även om det är en svår fråga att lösa så har jag hopp om framtiden och hopp om ett jämställt samhälle och så småningom även en jämställd värld.

Kram

48 Bella:

skriven

Hej Es

kommer jag möta min soulmate detta året? hur stor ser du att den chansen är?

49 Mind:

skriven

Jag håller med dig till 100%
Sätt dit de som begår brott istället för att hålla på med sånt här trams att dela upp människor i grupper.

BRA skrivet!
Mvh /Micke

Svar: Tack Micke :)
Esmaralda

50 Mimi:

skriven

Hej! Håller med dig. Det är åt h-vete. Jag har faktiskt funderat på att skaffa en elpistol men vet inte om det är lagligt. kan du se om det börjar röra på sig mot bättre tider för mig???

kram

Svar: nej det är inte lagligt... men lit civil olydnad har ingen dött av :) Ja, du går mot bättre tider... mycket bättre.. kram
Esmaralda

51 Motiv:

skriven

Hejsan Es,

Undrar lite kring den här mannens motiv, är det enbart sex eller är han lite intresserad?

Kram, kram!

52 Jenny:

skriven

Hej tyvärr så tror jag det är försent, det är bara för oss att vänja oss :(
En dag semester än så länge, fy ! Så fort jag ska vara ledig så händer något. När vänder det ?? Allt är så tråkigt, jag orkar snart inte mer.
Kram

53 <3:

skriven

Lägg bara ner Millitanten och sköt ditt vore jag tacksam.

54 Mk:

skriven

Hej

Hur blir hösten?

55 Anneli:

skriven

Så bra skrivet! Håller med dig till fullo. Kram

56 Boudica:

skriven

Mitt råd är att alla vi kvinnor ska börja bära heltäckande slöjor, så slipper männen ta kontroll och tämja deras snokar så fort de ser en kvinna. För det är ju tydligen kvinnornas fel att de visat lite hud, eller varit på fel ställe vid fel tidpunkt då det gäller våldtäkter.
Eller INTE! Nu var jag ju inte speciellt seriös, för er som inte förstod. ;)

Men jag hålller med dig fullt ut!
Och det där med konsärer, gör man som jag och står framme, då får man ju räkna med att bli lite närgången av folk, lätt hänt att någon råkar nudda dig lite här å var när man hoppar runt och mosas till musiken. Men tydligen så fort någon rör dig så räknas det som tafs eller våldtagning. XD

Vad har det tagit åt världen har jag tänkt ofta när jag läst nyhetena på sistone, inte konstigt att SD får så många röster. De andra politikerna beter sig som dagisbarn, spenderar all sin tid på att frysa ur SD, så de glömmer allt annat.
Obs nu röstade jag varken på SD, eller de "stora" partierna.
Är vanligtvis riktigt ointresserad av politik. Ännu mer med barn i styrelsen.

Men jag tycker att man borde skaffa något green card liknande i Sverige. Måste göra något test, bevisa att man förstår hur det är i sverige, hur man beter sig här, våra traditioner och språket! För att kunna stanna, om man kommer hit.

Nog om detta!

Kram i denna värme!

57 Skrållann :

skriven

Hej!
Sonen och jag åkte till min gamla vän i dag och vi har haft det helt fantastiskt trevligt. Badat pool, jaccusi och fått lunch. Lyx! Vad tyckte vännen om besöket? Hur är hans känslor för mig egentligen?

Kram❤️

58 Healingkund mm:

skriven

Hej Es!
Håller med i ovanstående text!!!
Nolltollerans o hårdare tag!!
Han som var dum, ångrar han sig o kommer han be om ursäkt?
Kram

59 Maleficent:

skriven

Instämmer med denna bloggpost
Istället för klass-samhälle så börjar det bli kön-samhälle. Istället för att dela upp medborgarna i olika klasser, som det var en gång i tiden, så delar man in oss i kön, även hens! Mänskligheten har tagit sig minst ett steg tillbaks.
Kvinnan som du sett mig möta, ser du något om hennes utseende? Hur ser hon ut?

60 Single lady:

skriven

Hej Es

Kommer jag alltid vara singel..:(vart är min soulmate??

Svar: Nix du möter din kärlek.. kram :)
Esmaralda

61 Hannele:

skriven

Hej igen, jag vet inte hur jag ska göra i min situation, jag vet varken ut eller in nu! Vad ska jag göra?

/Hannele

62 Alexandra:

skriven

Es & Agnes, till er; 👏👏👏!!!

Vissa länder får man inget uppehållstillstånd i trots att man gör rätt för sig & har bott landet i 20 år. Folk måste lämna landet var 6 månad för att få ett visum igen. Va??
Så borde det vara även i Sverige.
Eller Schweiz. Woow säger jah bara. Gillar hur det fungerar där.
När ska vi SLUTA DALTA i Sverige?
Är vi alla ryggradslösa?
... jaaa ni, ME for president!!! 😉😉😉

63 Lizette:

skriven

Hej!
Ser du om L hör av sig, det blev lite abrupt.. Svårt släppa tankarna på honom fast jag vet jag borde?
Kram å ha en fin kväll

Svar: läpp du tankarna och gå vidare... det blir bäst så... kram :)
Esmaralda

64 Annellisaa:

skriven

Håller med dig. Aluta upp med detta daltande. Ta i med hårdhandskarna. Högre straff för våldtäkt, va inte tyst. Kämpa kämpa. Jag tänker inte sitta och titta på medans vi kbinnor blir mer och mer rädda för att vara just kvinna. ALDRIG!
Lär era killar hyfs, det var allt från mig!

65 Jessica:

skriven

Es, kan du se om Tobias vill ha mig tillbaka eller inte? Har han fått tillbaka sina känslor för mig? Kram:)

66 Elsa:

skriven

Hej!
Att ha ett tillfälle i veckan där kvinnor får bada utan män, att ha isolerade områden på festival för enbart kvinnor är tillfälliga lösningar på ett långsiktigt problem. Idag känner sig många otrygga med att simma och avstår därför, jag har själv som vit västerländst kvinna känns mig otrygg på badhus bland män. Andra avstår från att gå på festival på grund av alla övergrepp. Att ge kvinnor säkra tider eller områden handlar inte om att separera män och kvinnor permament. Det är en tillfällig lösning tills vi har löst det stora problemet: Män som tar sig rätt till kvinnans kropp.

Just det är ett problem som vi troligtvis kommer jobba med i flera generationer framåt. Att tills problemet är löst låta mig få känna mig trygg i badhuset en gång i veckan är inte bakåtträvande.

67 Sus:

skriven

Hej
Respekt till dig Esmeralda för detta inlägg....
Love sus

68 Amanda:

skriven

Hej Esmeralda
Kommer jag och han jag har känslor för nu att bli tillsammans? Har vi någon framtid tillsammans?
Kram

69 Milou:

skriven

Hej esmeralda
Jag undrar om du kan se några tecken på min nästa kärlek? Och om jag och killen jag gillar just nu har en framtid tillsammans?
Tacksam för svar
Kram Milou


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: