Är du typ A, B eller C ?

 

Typ A :  Livsstil och sätt att reagera i arbetsliv och i det privata som karakteriseras av aggressivitet, otålighet, benägenhet för simultana aktiviteter (att läsa tidningen samtidigt som frukosten intas och så vidare), ängsligt bevakande av social ställning och strävan att uträtta mycket på kort tid.

Typ A-människor tenderar att driva sig själva till extrem fysisk uttröttning. De respekterar ofta inte kroppens naturliga signaler att göra pauser i ansträngande verksamhet. Detta beteende kallas ibland "Sisyfossyndromet" efter berättelsen om Sisyfos, i den grekiska mytologin en jätte som gång på gång rullade en sten upp till toppen på ett brant berg, varifrån den alltid rullade ner igen.

 

  • gillar att tävla, är en tävlingsmänniska
  • jobbar hellre ensam än i grupp
  • är aktiv och gör flera saker på samma gång
  • är noggrann
  • gör ofta mer än vad som behövs "så att det blir gjort"
  • är rädd att bli lurad eller göra fel och dubbelkollar uppgifter

Tillhör du typ A har du lättare för att gå i väggen och bränna ut dig

 

 

 Typ B:  En livsstil som tar sig uttryck i lugnt tempo, avslappad hållning och obenägenhet att konkurrera om social status. Typ B-beteende anses gynnsamt för kroppslig och psykisk hälsa.

 Du känner dig själv och dina begränsingar men du har samtidigt mål som du ofta når. Du  väljer dina krig men underviker inte de som känns viktiga.  Du umgås med människor bara för att du gillar dem.  Du bryr dig om andra men tappar inte fokus på dig själv.

 

  •  prioriterar tid för sig själv
  • - har bestämda mål och visioner både arbetsmässigt och privat
  • - tycker om fysisk träning
  • - är kreativ med många ideer
  • - jobbar gärna i grupp
  • - värdesätter ledig tid och vänner mer än status

Typ B är vad vi borde sträva efter att bli

 

 

Typ C :Reaktionssätt som utmärks av undergivenhet, hopplöshets- och hjälplöshetskänslor, bristande initiativförmåga och låg självkänsla.  Man orkar inte, gitter inte och har svårt för att planera sitt liv. Man lyder minsta motståndets lag. Man känner sig ofta utnyttjad.  Man ser ingen mening med saker och ting.  Livet känns tungt och jobbigt.

 

  • oroar sig ofta
  • undviker konflikter, vill vara alla till lags
  • visar inte att du är arg
  • kan ha svårt att bestämma dig
  • har svårt att säga nej
  • känner dig ofta trött och deppig

Typ C -  drabbas lättare av depressioner och känner sig ofta underlägen, missförstådd och offerkoftan åker på.

 

...........................................................
 
 
 Vill du bli spådd via mail ? Får ställa ALLA dina frågor ?
Då  mailar du mig på: [email protected]
och jag mailar dig info tillbaka om hur det fungerar !!!
1 <3:

skriven

Godmorgon kära Es. Vet inte alls hur B tänker längre. Vill han bara bara ifred från mig. Vi skrev glad påsk i lördags sen var det liksom stopp på kontakten. Tycker han fortfarande om mig och vill träffa mig. Känns inte som känslor kan försvinna på en vecka. Ska jag ge upp nu eller föreslå hotellmyset han ville åka på så han får slappna av och bara vara. Blir sjukt frustrerad just nu.
Kram & Love
💜💜💜

2 Morran:

skriven

Jag är ingen typ alls, eller en blandning av alla typer. Typiskt svårt att typbestämma folk. Sicken typ va...
(Okej, jag har inte sovit på några dygn, därav blir jag lite tramsig. Och fastnar i ord, tydligen. Nu har jag lite drygt tolv timmar kvar att ro iland det här, heja, heja, sedan blir det sömn!)
Kram

3 <3:

skriven

Godmorgon kära Es. Vet inte alls hur B tänker längre. Vill han bara bara ifred från mig. Vi skrev glad påsk i lördags sen var det liksom stopp på kontakten. Tycker han fortfarande om mig och vill träffa mig. Känns inte som känslor kan försvinna på en vecka. Är det så vet jag nog inte längre vad kärlek är. Så mysigt och bra det känts med honom. När han kramar och pussar på mig. Ska jag ge upp nu eller föreslå hotellmyset han ville åka på så han får slappna av och bara vara. Blir sjukt frustrerad just nu. Vill träffa honom och se hur det känns. Lite av de bra känslorna jag hade försvinner när han är så här off. Och han intalar sig själv att han inte ger mig ngt bra. Är två andra män som vill dejta mig. G och J känner inte alls för det. Finns ingen kärlek där från min sida. Björn jag vill ge en chans.
Kram & Love
💜💜💜

4 Susan:

skriven

Oj, det va inte lätt ... hittade mig själv i alla tre bokstäverna, men B stämmer nog bäst(hoppas jag)👍Har säkert mycket jag skulle behöva jobba me när det gäller mitt liv, men nu ligger fokus på att komma i bättre form. Vårtröttheten behöver bekämpas, trivselkilon ska reduceras o jag behöver sätta ner foten när det gäller investeringar som behöver göras i huset 😫 Ja, nya tag helt enkelt👍 Bara att kämpa på, men nu saknar jag verkligen en axel att luta mig emot😉

Kram

5 Fanny:

skriven

Kommer jag och han få tillbaka kontakten igen nån gång detta år? Tänker på honom mycket :)

Idag åker jag till london och är nervös.. Hoppas att resan går bra.. Ha det så bra, kram :)

6 Tekla:

skriven

Hej!

Oj jag känner igen mig i person C. Men också lite i B men kunde ha mindre av C:s bitar.

Tror du Esmaralda att mitt ex kommer att höra av sig mer till mig?

Jag känner mig just nu så ledsen över att det inte är vi. Hoppas komma över detta och ur detta framför allt.

Kramar

Svar: Du kommer över det och du kommer vidare och det väntar dig mycket bra.. kram :)
Esmaralda

7 Nettan:

skriven

Jag är typ A, fruktansvärt!

Önskar dig en trevlig tisdag.

8 m:

skriven

Hej Esmaralda!
Känner han att mina känslor svalnat? Att intresset minskat? Att jag vill vidare?
Kram

9 Anonym:

skriven

Hej Esmaralda!
Ser du varför jag ofta får lite ångest och ensamhetskämslor hos min pappa? Han vill gärna att jag ska bo här en stund verkar det som! Men blir det bäst för att jag planerar för att söka lägenhet så snart som möjligt?
Kram

Svar: Dina egna känslor är viktiga och de ska du ta på allvar. Känns det inte bekvämt att bo hos din pappa.. då är de bättre du planerar för annat boende.. kram :)
Esmaralda

10 F:

skriven

Ser du hur min kommande pojkvän ser ut? Kan säga att jag aldrig riktigt haft nån men skulle vilja veta så jag ej missar honom.. Ser du något kring detta Esmaralda? Vad är det som utmärker honom så jag kan hålla ögonen öppna lite extra? :)

11 Skrållann:

skriven

Hej!
Jag önskar jag vore B men när jag läser C stämmer det in lite bättre. Det var ju inte alls bra och jag blir lite förvånad.
Påsken är till ända men jag är ledig sex dagar till och i morgon blir det Ullared med övernattning. Det ska bli riktigt trevligt;) När jag tänker på C-människan igen så känner jag att jag stannar kanske upp i olika sinneslägen. Som nu när jag sökt några jobb så blir det otroligt mycket fokus och tänkande på det och jag är inte riktigt närvarande i stunden. Tänker mycket om och i fall att...

Kram❤️

Svar: Åh, Ullared så roligt... om typ en vecka ska jag också dit övernattning... med barn o mamma... och längtar redan :) kram :)
Esmaralda

12 CA:

skriven

Hej
Känner mest igen mig i typ A. Fast lite av varje stämmer säkert bäst.
Tänkte kanske att jag skulle få en spådom men har inte många frågor, så det får vara. Oroar mig mest för arbete just nu.allt är så bra med min familj. Skulle kanske önska att jag visste om jag ska flytta snart eller ej.
Det känns inte kul att gå dit,till jobbet, hade inte behövt det här. andra hade sjukskrivit sig, men jag har inte gjort något fel så det är bara att traska iväg, usch.
Det hjälper inte om jag kniper käft, för jag råkar illa ut då med, det är väl något med min person som retar folk.
Jag gillar mig som jag är och tycker att jag har rätt till mitt egna jag. Jag tycker att jag har rätt till ett arbete utan att bli illa behandlad.

Svar: Och du tycker helt och hållet rätt !! Kram :)
Esmaralda

13 a:

skriven

Hej Esmaralda!
Kommer det hålla mellan min pappa och lotsas mamma?
Kram

14 Anne Ny:

skriven

Hej,
Jag är lite orolig för min son.
Tycker att det verkar som om han mår dåligt på något sätt .
Han känns så likgiltig och pratar inte så mycket .
Kan det vara så att han kanske pressar sig för hårt med sin idrott?
Höga krav på sig själv?
Ser du något krig detta och hur kan jag isåfall hjälpa honom?
Stor kram

Svar: Han är i en ganska sluten period i sitt liv... och visst har han krav på sig själv. Låt honom förstå att du finns där om han vill prata - det är vad du kan göra.... perioden kommer övergå i mer öppenhet.. kram :)
Esmaralda

15 Skorpan:

skriven

Tja, mest B tror jag, A hittar man knappast hos mig men ibland halkar jag definitivt in på person C ;). O knappast är väl något helt renodlad A, B eller C? Är du A o B Es?

Något trevligt, eller ja det tror jag åtminstone, är på väg på fredag. Jag ska vara "fotomodell" för en timme eller två. Fotografen, som ja bara talat med "brevledes" kmmer hem till mig o fotograferar. Jag blir attans dålig på bild, nåja egentligen har jag ju svårt o acceptera mitt utseende ;), o det här är sånt som denna person kan hjälpa en med, att överkomma angsten gällande poserandet på foton. Jag litar ju på personen i fråga, men min kompis är orolig för mig ;), så därför undrar jag nu om allt går bra o det hela blir lyckat? Det är något jag aldrig gjort förut, statist har jag prövat på, men inte "fotomodell". Ja det är ju inte foton som kommer o synas desto mera ;), kanske får några själv som jag kan använda i min CV o nån annanstans.

Annars så är huset ett kaos efter påskens resande o min avoghet mot städning. Som tur vet jag att det blir gjort då någon, mera okänd ;), kommer på besök, halleluja... Ja det passar in efter påskhelgens kyrkobesök o läsandet i Barnens bibel, som verkligen var effektivt, alla somnade bums, nästan...

O så vårlikt det var igår, hörde o såg måsarna, det är ett vårtecken för mig. En båt kom i hamn o dom hade tydligen varit ute i fiskat!? Härligt!!

Ha en bra dag!
Kram Skorpan

Svar: Jag är nog en mix mellan A och B... men det har funnits perioder när jag slirat in på C.. och det är inte kul ! Så kul att vara fotomodell !! Kram :)
Esmaralda

16 Mariao:

skriven

Hej hej....bara en input till föregående inlägg:)
Kan du inte ta upp (och vi på bloggen fyller på) ovanliga, roliga saker man kan göra (MED eller utan barn)i vardagen. Behöver hjälp till lite inspiration i livet just nu och tänkte att din blogg är ju perfekt för det:)

Kram,
M

Svar: Bra tips.. det kommer... kanske redan i morgon :) Kram
Esmaralda

17 Annis:

skriven

Hej!
Ser det ut som om vårt förhållande verkar hålla?

Kram❤️

18 s:

skriven

Hej Esmaralda!
Hmm svårt, jag känner inte igen mig i typ a iallafall!

Ser jag ut att få fler barn inom 3-4 år?
Kram

19 s:

skriven

Hej Esmaralda!
Kommer situationen med barnets pappa lösa sig och bli så som jag hoppas i slutänden?
Kram

Svar: Ja på sikt tror jag det blir bra men räkna med att det kan storma en del innan dess.. kram :)
Esmaralda

20 s:

skriven

Hej Esmaralda!
Tror du jag blir själv en längre stund? Eller tror du jag hittar kärleken ganska snabbt? Inom 1-2 år?
Kram

Svar: Räkna med några år och blir det innan... så blir det en glad överraskning.. kram :)
Esmaralda

21 AnnaK:

skriven

Är väl en C jag då.....med vissa drag av A. Känns ju bra ;)

Skönt att vara på jobbet iaf men vaknade förkyld.....typiskt! Vaknade inatt och hade lite svårt att somna om.....började fundera. Och jag som brukar vara den som somnar innan huvet landat på kudden typ. Kommer inte fram till något angående mitt huvudbry och eftersom jag är en C räknar jag med att det går åt skogen ändå ;) Bra saker händer inte mig helt enkelt!

Kram :)

Svar: Jodå, bra saker händer dig.. bara du ändrar till ett mer positivt fokus och ser lösningar istället för problemen.. kram :)
Esmaralda

22 carolina:

skriven

Kära es! Typ a stämmer nog på mig har blivit lite nere får förmodligen opereras igen för två bråck i januari men har hittat en till som är öm min mage har stått ut mycket med operationer vill bara det ska bli slut med operationer men jag är handikappad så operationer tar nog inte slut tyvärr

Svar: Du kommer i en betydligt lugnare och friskare period... kram :)
Esmaralda

23 Sus:

skriven

Hej
Spännande....
Med olika typer.....
Love sus

24 Sheri:

skriven

Längtar och väntar på honom :( vad ser du kring honom (soulmate)?Hur verkar han vara som person och hur ser han ut? Finns det tex. något som kommer utmärka honom utseendemässigt eller liknande som gör att jag kommer känna igenom honom?

25 N:

skriven

Hej Esmaralda!
Tror du deras förhållande håller?
Kram

26 N:

skriven

Hej Esmaralda!
Tror du jag kommer till Stockholm? Eller blir det något annat för mig?
Kram

Svar: Något blir det.. mest troligt Stockholm och blir det inte så.. då bli det någon annanstans.. kram :)
Esmaralda

27 Dunegull:

skriven

Kommer jag behöva operera min ögon för att bli av med det gula?

28 Moj :

skriven

Hej ez! Jag känner mig lite nere. När kommer min prins?

Svar: Upp med hakan... se dig omkring.... ha roligt.... och rätt som det är så kommer han.. kram :)
Esmaralda

29 Helena Ir:

skriven

jag har helt klart varit en A-människa när jag var yngre,ute i arbetsliv och även hemma.
Visst har jag under åren även haft tendenser till C-personligheten..numera kämpar jag mer och mer till att vara en B-människa..men livet är en berg och dalbana och allt kan man inte rå över.

Ser du något trevligt på ingående för mig?

Vardag..och tvättstuga mm

Kram :)

Svar: Du får eller ger ett förslag... som i sin tur leder till något skoj... ta det lugnt i tvättstugan nu.. kram :)
Esmaralda

30 Smöla:

skriven

Finns det nån vän som pratar illa om mig?

Svar: Nej jag ser ingenting tydligt.... känns bra med dina vänner .. kram :)
Esmaralda

31 Ha:

skriven

Hejsan Es.
Blev spådd utav en tant som sa att det skulle vara nån form utav triangeldrama i mitt liv snart....ser du om det isåfall skulle vara jag el killen jag träffar som startar detta? (hon kunde inte se det)
Kram

Svar: Ja jag tror också att det an bli nåt ditåt och inte heller jag ser detaljer.. tyvärr... kram :)
Esmaralda

32 BlåViol:

skriven

Kommer det gå bra för mig med mitt nytt jobb?

33 Liten:

skriven

Hej E!
Har ett väldigt stormigt förhållande men lyckas inte släppa den här killen...jag mår inte bra i den här relationen o han har träffat andra samtidigt men ändå har jag förlåtit det...känns som att jag ger mer än vad jag får :(
Ska jag släppa det här,ser du ngt bättre för mig längre fram?
Kramar

34 Dropp:

skriven

Hej Es. Kommer Kicki att visa nått av vad hon känner? Kram

35 Fisken:

skriven

Hej Es.
Vad har den här killen jag träffar just nu för intentioner? Min magkänsla känner en sak när vi är ifrån varandra men så fort vi ses känns allting så rätt?! Jag har så svårt att tyda honom....

Kram

36 Nice:

skriven

Hej Es. Ser du nått positivt på kärleksfronten för mig ivår?

37 Emmiie:

skriven

Lite nyfiken fråga.. Såg att mitt ex verkar ha en ny tjej i sitt liv, R heter hon.. Är det något seriöst mellan dom eller? Jag vill bara hans bästa och att han får vara lycklig så därför undrar jag :)

Tack och kram :)

Svar: Än är det inte seriöst men det finns goda förutsättningar att det kan bli.. kram :)
Esmaralda

38 Cissi :

skriven

Känns som jag är en mix av alla tre typer...

39 Nora:

skriven

Jag tror att jag är en blandskog av typ à och c, lite mer c.. Låter inte så bra:(

Es, ser du något särskilt om mitt 2016? Något speciellt utöver det vanliga som kanske händer, område?

40 Anki:

skriven

Godmorgon Es

Efter att jag somnat om i morse drömde jag om min tid på lanrbruksskolan , och där var inget sig likt....som det ofta är i drömmar och så vaknar man lite nere...och så regnar det ute...kan det bli mer deppigt...nädå efter en kopp kaffe känns allt mycket bättre igen ....och jag tror bestämt det håller upp
:-)
Men varför drömmer man så tokigt ? Jag fattar inte meningen med sånt ...

ha en härlig Tisdag !

Kram Anki med flock

Svar: När man drömmer bearbetar man men på ett väldigt abstrakt sätt som regel och det kan vara svårt att klura ut sammanhangen... kaffe är viktigt.. kram :)
Esmaralda

41 Dahlia:

skriven

Om några veckor ska jag möta Jake som jag chattat med ett tag på internet. Vad kommer han att tycka om mig?

Svar: Han kommer att gilla dig.... fast riktigt starka känslor är det tveksamt om det utvecklas till... kram :)
Esmaralda

42 L:

skriven

Hej es!
Har han tänkt på mig de senaste dagarna?
Kram

43 Cecilia:

skriven

Godmorgon! Jag är nog en blandning av B och C.

Ser du mig i arbete i sommar? Någon chans att jag får jobbet i staden där min syster bor? Kramar

44 <3:

skriven

Hej kära Es hur ska jag göra med B ? Tycker han fortfarande om mig och vill träffa mig ? Förstår mig inte på honom nu.
Kram
💜 💜 💜

45 Åsa:

skriven

Åh fy!! Är en typisk A person men jobbar med mej själv för att bli en B!!
Förväntar mej också alltid att saker ska skita sej. Har ett katastroftänka utan desslike😔
Har träffat en ny man som jag känner är min soulmate
Har jag rätt? Å vad ska man tänka på för att inte förstöra med sitt "jag lämnar innan jag blir lämnad" tänk?
Tack för en kanonblogg som tar upp så vida ämnen
Kram

46 Lilla My :

skriven

Hej!
Verkar det som om jag kommer arbeta med djur framöver?

Kram

47 Skorpan:

skriven

Tack Es!
Tror också det blir kul, out of my comfort zone ;). o det är bra.
Kram Skorpan

48 Hönan:

skriven

Väldigt intressant inlägg det här :)
Är det så att man är född som en viss typ, men under livets gång kan man frivilligt eller ofrivilligt röra sig närmre någon annan typ? Är man i grund och botten den typ man föddes som, eller är det möjligt att helt och håller byta typ?

Jag tror att jag har varit närmast typ B hela mitt liv, men de senaste åren har jag börjat närma mig C tyvärr. Jag vill så himla gärna tillbaka till B där jag har motivation och energin, men just nu känns det väldigt långt bort.
Jag är medveten om en sak som förmodligen drar mig ner mot C, men den är jag inte redo att ändra på än.
Men utöver den saken undrar jag om du får till dig något annat jag kan göra eller ändra på som skulle kunna hjälpa mig?

Kram

Svar: man har ju sin grundpersonlighet och kan inte bli en helt ny människa.. men man kan åstadkomma en hel del förändring om man är en typ man inte är nöjd med och hellre vill vara en annan... insikt är första steget.... och sedan får man helt enkelt jobba på det.
Esmaralda

49 Jo:

skriven

Jag är nog också en blandning av alla 3.
Ser du något om hur min kommande pojkvän kommer att se ut? Kram

50 Vem :

skriven

Hejsan esmeralda ! Älskar Fredrik mig är han den rätta ? Kram

51 Berg:

skriven

Goddag!
Typ B låter mest likt. Kul!

Es, vi har hittat ett fint radhus i stora staden. Blir en del pengar förstås. För min del känns det som vår chans. Min sambo tvekar, men det verkar ha mer med allmänt kalla fötter relaterade till vårtrötthet.
Har du något råd att ge? Köper vi radhuset? Blir det bra?
Kram och tack för råd.

52 Linnean:

skriven

Goddagens! 🌷
Tja, tror att jag är en blandning av de där typerna, eller lite beroende på vad som sker i livet. I går var jag en "liten stackare" som nog tyckte lite synd om mig själv. Två månaders energilöshet har satt sina spår. Det gick ut lite över distansvännen. Skriva "giftigt" är jag bra på. Men det händer inte så ofta. Dumt! Han har varit jätterar mot mig. Bara lite manligt klumpig. Nåja, i dag är jag inte fysiskt bättre men nu jävlar ska det putsas fönster! Ett är klart! Många kvar! Svetten lackar. Men ett till!
Det är ju vår och fint...kul om man kan släppa in ljuset, samt se ut! Ha det så skönt i solskenet! Kram.../Linnean 🌸

53 Little miss piggy:

skriven

Hej kära Es!
Hoppas din påsk har varit bra? Det har min varit iaf. Läste din blogg från helgen och ni verkar ha haft det bra och kul. Till och med MG.

Jag är en blandning av A och C, kunde känna igen mig mycket av A och lite grann i C ...

Dagen fråga idag är att jag undrar om jag kommer få mitt första barn innan,efter eller när jag är 35 år? Mycket tacksam för svar! Kramiz

54 Carina ST:

skriven

Jag har länge varit typ A framför allt med vissa inslag av B. Och så har jag ju också gått in i väggen. Nu närmar jag mig typ B mer och mer genom medvetet arbete med mig själv. Bland annat med hjälp av KBT. För att lära mig känna igen och lyssna på kroppens signaler och minska kraven på mig själv. Typ C har jag nog hamnat i under korta perioder men snabbt tagit mig upp igen.

Just nu har jag alla tre barnen hemma och det är härligt. Glädje, humor, skratt och härliga samtal. Spelar spel och kollar på film ihop. Älskar att ha alla hemma.

Till hösten flyttar äldsta dottern till sin pappa större delen av tiden. Han har fått lägenhet i Stockholm och då slipper hon pendla varje dag till skolan. Jag hoppas att det ska bli bra för henne och att hon och hennes pappa ska fungera bra ihop. Oroar mig lite över det eftersom jag vet att han har en del sidor som inte är så lätta att leva med.

Yngsta dottern är då det sista barnet kvar hemma nu. Och då kommer hon bo heltid med mig. Det har hon ju velat en tid så för henne blev det en bra lösning också.

Så livet förändras just nu lite snabbt tycker jag. Försöker nu fokusera mer på vilket liv jag själv vill leva i fortsättningen. Snart har alla barnen flugit ut och ett nytt kapitel i livet börjar.
Kram, Carina ST

55 Browallia:

skriven

B stämmer nästan klockrent på mig förutom att jag inte gillar att röra på mig fysiskt. :)

56 åsa:

skriven

Hej e!
Ska jag tala om för mor tramumat el låtat vara?å

57 Tobias :

skriven

Hej Ezmeralda. Tack för tidigare svar. Men har svårt att lita på mig själv och mina beslut.. Hoppas jag gör rätt med huset nu.. Jag är väldigt intresserad av min store sons lärare.. Är det en tjej som är intresserad av mig och som jag ska vänta på?

58 Agnes:

skriven

Hm...vem/vilka har värkt fram detta?
Någon specifik, eller ett helt gäng av hjärnskrynklare?
Att dela in folk i olika grupper, var ju "poppis" under andra världskriget, med den "ideologi" som då rådde...och visst, blir det lättare att dela in folk i olika grupper...för andra att ha koll på...

Jag är mig själv, och ingen bokstav...skall jag nu tvunget försöka att fås till att vara något, så blir det en tjusig kompott av A;B;C...för så är det...vi är lite av varje...men då andra har intresse av att ha koll på folk, så inbillar de individen, att det är av nöden, att veta VAD man är...jojo...fortsätt med det...alltid lyckas de väl med att göra fler frustrerade, över att inte passa in...

Jag kan vara en A-typ...men jag är inte ett skit tävlingsinriktad...bl a...att vara noggrann, det är väl de flesta...men det där med att jobba i grupp, har väl med att det alltid finns en o annan som gärna åker snålskjuts på vad andra presterar...

Jag kan även vara en B-typ...Lite festligt att den som är B-typ...gärna sätter sig själv i första rummet, men gillar att jobba i grupp...jag gillar mig själv, men avskyr som sagt grupparbete...

Typ C tycker jag låter som en beskrivning om hur den allmännelige Svensken är...eller...

Visst kan det vara "kul" att placera både sig själv o andra i små eleganta boxar...människan vill ju gärna ha koll, på saker o ting...speciellt andra, har jag märkt...gör man inte som folk räknar med att man ska göra, så är man en kuf...

Kan nämna, att jag skulle göra en sådan där utredning på Vuxenpsyk, här i Fjollträsk...upptäckte, att hon som hade första intervjun med mig, för att se om jag var tillräckligt oberäknelig för att kvala in som "patient" hos dem, troligtvis hade en ätstörning...roade mig lite, med att prata om mat...varvid kvinnan började vrida på sig lite olustigt...haha...

Sedan sket det sig totalt...när de skulle ha mig till att lämna urinprov...inför "öppen ridå"...pissa i en burk under tiden som en person stod bakom en spegelvägg för att se att jag inte manipulerade pisseprovet...och dessutom, så skulle jag lämna blodprov...krystade förklaringar till detta...och jag ifrågasatte hur de resonerade...om de inte tror på mitt ord om att jag inte använder droger eller är smittad av något suspekt...VAD är det då som säger, att de tror på vad jag ska sitta och prata om vad som hänt i mitt liv...resultatet?

Jag blev i princip "PORTAD" hos vuxenpsyk...suck...jag är helt enkelt för galen för dessa individer...one of a kind...men blir rätt syrak på detta, att de tar sig friheter med folk som behöver deras "hjälp"...de börjar med att sätta sig på människor...genom att förnedra dem...pissa inför ridå...sicket jävla otyg....

Så, vilken bokstav är då jag...den är troligtvis inte ens uppfunnen än, antar jag...och här går jag och skiter fullständigt i att inte passa in...till förtret för en del, kanske...

En parantes...du som jagar en B(jörn)...sluta upp att förnedra dig själv...han vill inte ha dig...typ...sorry to say...men att inte förstå, är ju oxå ett sätt att leva...

Ha det bäst, alla, och kram!

59 G.H:

skriven

Tyckte ingen av ABC stämde riktigt;)

Jag undrar im det kan bli så att jag skaffar ett andra barn innan jag går tillbaka till arbete?

Kram!

60 s:

skriven

Hej Esmaralda!
Får jag fler barn innan 30?
Kram

61 Nora:

skriven

Jag tror att jag är en blandskog av typ à och c, lite mer c.. Låter inte så bra:(

Es, ser du något särskilt om mitt 2016? Något speciellt utöver det vanliga som kanske händer, område?

62 Nora:

skriven

Jag tror att jag är en blandskog av typ à och c, lite mer c.. Låter inte så bra:(

Es, ser du något särskilt om mitt 2016? Något speciellt utöver det vanliga som kanske händer, område?

63 s:

skriven

Hej Esmaralda!
Tror du jag kommer få en hel familj och skaffa syskon innan mitt barn är ett skolbarn?
Kram


64 Jeanette:

skriven

Hejsan
Har gått från C till B människa och mår jätte bra. Min man har tittat på en stor vit jeep har vi råd att köpa den?
Kram Jeanette

Svar: Tveksamt.. den gräver ett djupt hål ekonomiskt.. pengar som ni kanske behöver till annat ? kram :)
Esmaralda

65 Adele:

skriven

Hej Es!

Blir det en bra sommar för mig?
kram

Svar: Japp.. men planera själv det bra som du vill ska ske.. kram :)
Esmaralda

66 Zita:

skriven

Hej! Esmaralda Det pendlar mellan B C. Så tror du det kommer bli bättre för mig kram!😃

Svar: Absolut blir det bättre.. kram :)
Esmaralda

67 Anna L:

skriven

Hej!!! Jag var med i ett filmprojekt, liten pilotavsnitt förra våren. Men det snackades då om att de kanske skulle bli en fortsättning, dem hade material och manus till de. Jag undrar ofta om detta förväntansfulla arbete kommer slutföras, blir det något mer under 2016-2017?? Dem behövde samarbetspartner. Jag är dock tacksam för den roll och erfarenhet, försmak man fick uppleva då!! Funderar ofta om det runnit ut i sanden för gott, jobbigt att grubbla... Kram :)

Svar: Nja, det verkar inte vara helt skrinlagt men chansen att det blir något försämras för vrje månad som går.. kram :)
Esmaralda

68 Lovisa:

skriven

Hej Esmaralda,

Jag fick en idé häromdagen om att starta en blogg där jag kan få utlopp för mitt intresse för att uttrycka mig i text samt att få inspirera och vägleda andra människor - Kan du se om jag kommer att lyckas bra med detta eller om det finns eventuella hinder på vägen? Kram Lovisa

Svar: Det är bara att spotta i nävarna och sätta igång... kram :)
Esmaralda

69 Mandarin:

skriven

Hej Esmaralda, jag har funderingar kring jobbet som jag kanske blir erbjuden. Jag har varit på två intervju på samma jobb och jag vet inte så mycket mer nu än tidigare... Lite otydligt är det. Kommer jag att få jobbet, passar det mig och ska jag tacka ja i så fall? Kram

Svar: Jag tror inte det blir riktigt bra som du hoppas... men helt tokigt blir det dock inte.. kram :)
Esmaralda

70 Fanny:

skriven

Jag är nog också en blandning dessvärre, vilket märks mycket nu när jag pluggar och det går dåligt.

Jag känner mig väldigt uppgiven just nu. Saker går fel, vänner mår mycket dåligt och en har redan försökt ta livet av sig flertalet gånger, min telefon slutade nyligen funkar, min energi är mycket låg just nu... När jag spådde mig förra året verkade det som att detta år skulle gå bättre. Kommer det att bli bättre?

71 Helena Ir:

skriven

Tack,kanske är det mitt lunchbesök av go väninna du såg,och visst har jag tagit initiativet till det..men man vet aldrig :)..det kanske ger ringar på vattnet..i varje fall det ska bli kul!

I mitt nästa liv..ska jag ha en egen tvättstuga..förresten jag ska ha någon som tvättar åt mig också :)

Kram :)

72 Hönan:

skriven

Ja insikten har jag väl.. så måste nog arbeta med att förstå hur viktigt mitt egna välmående är. Men det är det där med att såra jag har så svårt för. Blir att jag hellre offrar mitt egna välmående än att såra. Men förhoppningsvis är det bara en tidsfråga..

Kram

73 Skorpan:

skriven

När jag nu tänker efter så är jag kanske ändå mest C... Fastän jag inte vill! O undrar om dejten inkommande lördag kan "ge" något? Han tycktes inte tro att den skulle bli av ens, så jag är ju lite skeptisk, tyvärr...
Kram Skorpan

74 Tildas :

skriven

Hej Es, har jag någon chans på något av de jobben jag sökt? Kram

75 Signe:

skriven

Hej!

Ett A med lite ambitioner om B, måste jag nog tillstå 😉. Tränar och tränar. Idag en virus på besök, så det blir ett pass i sängen.
Har kanske fått en möjlighet att starta eget i mycket liten omfattning. Vad tror du, ska jag våga hoppa...? Trivs ju inte riktigt som jag har det, även om det blir bättre efter hand.

Kram och ha så trevligt i Ullared

76 anonym:

skriven

ser du om det går bra för mig imorgon på jobbet? :)

Svar: Ja, det ser ut att gå fint.. kram :)
Esmaralda

77 40:

skriven

Hejsan Es. Tänker hon säga nått om vad hon känner eller förblir det tyst?
Kram

78 N:

skriven

Hej Esmaralda!
Har han tänkt något på mig de senaste dagarna?
Kram

79 Vännen:

skriven

Hej , tror du denna relationen blir långvarig? 😁

80 AnnaK:

skriven

Tack! Då ska jag försöka resonera så :)

Kram :)

81 Maggan:

skriven

Kära Es!
Kan du se om han har känslor för mig? Han vill ha mig kvar osv men verkar vara lite undvikande. Ångrar han det som hänt mellan oss? Vad kan du se?!

Kramis

82 Liljekonvalj:

skriven

Hej Es. Är det någon som tänker på mig på ett djupare plan än vänskap? Kram

83 Z:

skriven

Kommer jag att gifta mig med min nuvarande pojkvän?

84 Z:

skriven

Kommer jag att gifta mig med min nuvarande pojkvän? Jag är typ A. :)

85 Mimi:

skriven

Hej! Jag vill ha jobb och flytta till en annan lägenhet det är allt jag önskar mig. Blir det som jag vill??
kram

86 Mimi:

skriven

Hej! Jag vill ha jobb och flytta till en annan lägenhet det är allt jag önskar mig. Blir det som jag vill??
kram

87 sus:

skriven

hej
de pratas hit och dit.....
blir inte lika orolig....
man vänjer sig....
varför bestämmer han sig inte?
love sus

88 💕 Zoey 💕:

skriven

Hej fina Es!
Idag var jag på möte angående praktik/arbetsträning i kyrkan. Å jag måste säga det att min motivation var inte med mig idag. Eller inte överhuvudtaget. Kände verkligen att de inte var något för mig heller de där med kyrkan ... känns så tomt inombords ... Vet inte vad jag vill göra längre. 😞😢 Vet att jag måste komma igång med nåt men jag har helt och hållet tappat lusten till allt. När kommer de lösa sig för mig egentligen? Ser du om praktikplatsen ligger långt bort? Får ja något i år? Kommer jag må bättre snart? Jag orkar f*n inte mer! 😢 Kram Zoey 💕

89 S:

skriven

Hej Esmaralda!
Ser du om det är något allvarligare som väntar min pappa? Kommer det att bli bra?
Kram

90 A:

skriven

Hej esmeralda!

Jag vill gärna veta hur det kommer sluta mellan mig och min dåvarande pojkvän eftersom det är så mycket i luften just nu att det är för smärtsamt. Oerhört tacksam för svar. Mvh ariana

91 Rebecca:

skriven

Jag är nog både A och C. Jag är väldigt noggrann och dubbelkollar alltid så jag gjort rätt. Vill alltid att det jag gör ska bli så bra som möjligt, är väldigt ambitiös och jobbar hellre ensam. Men jag har dåligt själsförtroende så det är inte alltid jag tror att jag gjort bra även om jag gjort allt jag kunnat.

Ser du körkort för mig tro? kram

92 Tanten:

skriven

Här är det vår,vår,vår, med vårkänslor som ökar i takt med att snön smälter. Ett vårkänsleresultat blir måla ett par väggar i svart äggoljetempera. Tror det blir så snyggt. Var och kikade på färgprov i dag och tänk där fanns en hel vägg redan målad i min favoritnyans. Det blir man yster av.

Kram från en våryster Tant.

93 Anonym:

skriven

Hej Esmaralda!
Jag är verkligen den oroliga typen!
Men jag har låtit min son sova ute i vagnen på altanen men under uppsikt! Då börjar oros tankar att tänk om någon tar honom eller liknande! Tror du det är någon fara att ha honom sova ute?
Kram

94 Lizette:

skriven

Hej!
Jag har nog en släng av alla tre..
Just nu känner jag mig som c, känns hopplöst med min kille, han har svårt att ta ansvar för sitt beteende. Blev konstigt här i förrgår. Förväntar mig en ursäkt från honom men bara tystnad.
Vad ska det bli av det hela? Kommer han till insikt?
Kram

95 💕 Zoey 💕:

skriven

Hej fina Es!
Idag var jag på möte angående praktik/arbetsträning i kyrkan. Å jag måste säga det att min motivation var inte med mig idag. Eller inte överhuvudtaget. Kände verkligen att de inte var något för mig heller de där med kyrkan ... känns så tomt inombords ... Vet inte vad jag vill göra längre. 😞😢 Vet att jag måste komma igång med nåt men jag har helt och hållet tappat lusten till allt. När kommer de lösa sig för mig egentligen? Ser du om praktikplatsen ligger långt bort? Får ja något i år? Kommer jag må bättre snart? Jag orkar f*n inte mer! 😢 Kram Zoey 💕

96 Little miss piggy:

skriven

Hej kära Es!
Hoppas din påsk har varit bra? Det har min varit iaf. Läste din blogg från helgen och ni verkar ha haft det bra och kul. Till och med MG.

Jag är en blandning av A och C, kunde känna igen mig mycket av A och lite grann i C ...

Dagen fråga idag är att jag undrar om jag kommer få mitt första barn innan,efter eller när jag är 35 år? Mycket tacksam för svar! Kramiz

97 Nora:

skriven

Jag tror att jag är en blandskog av typ à och c, lite mer c.. Låter inte så bra:(

Es, ser du något särskilt om mitt 2016? Något speciellt utöver det vanliga som kanske händer, område?

98 Sheri:

skriven

Hej E!
Längtar och väntar på honom :( vad ser du kring honom (soulmate)?Hur verkar han vara som person och hur ser han ut? Finns det tex. något som kommer utmärka honom utseendemässigt eller liknande som gör att jag kommer känna igenom honom?

99 Sheri:

skriven

Hej E!
Längtar och väntar på honom :( vad ser du kring honom (soulmate)?Hur verkar han vara som person och hur ser han ut? Finns det tex. något som kommer utmärka honom utseendemässigt eller liknande som gör att jag kommer känna igenom honom?

100 Paret :

skriven

Ser du oss två bli sams igen?

Svar: Ja, det blir ni.. kram
Esmaralda

101 Mandarin:

skriven

Hej igen Es, och tack för ditt svar! Vad är det som inte blir riktigt bra tror du? Viktigast för mig om jag ska ta jobbet är om jag kommer att orka med det, gör jag det? Hälsan är viktigast :) Kram

102 Aloura:

skriven

Hej Es!

Hur ser min livskamrat ut?
kram

103 Queen:

skriven

Ser du positiv förändring för mig i år?

104 Gifta:

skriven

Älskar min man mig?

105 s:

skriven

Hej Esmaralda!
Jag har nu ett barn som inte är gammalt! Men jag känner redan nu att jag gärna skulle vilja ha fler barn! Det är osäkert med barnets pappa! Men jag hoppas ju att jag träffar en ny kärlek och får en familj som jag hoppas! Tror du det kommer skilja mer än 3 år mellan mina barn?
Kram

106 Anna L:

skriven

Hej!!! 1. Kan jag göra något för att projektet ska bli av, hinta med intiativ och vilja att få en fortsättning, hade varit jätte trevligt...men kanske inte kan göra någon påverkan.
2. Finns chansen, är det andra projekt eller är det ekonomiska som begränsar om det inte blir något??

Kram. Oavsett vad som sker, blir det mer filmprojekt i min hemstad där jag får delta under gymnasietiden?? Känns trist om detta är slutet.

107 Elisse:

skriven

Hej Es!

Kan du se om jag kommer göra någon resa till New york,kalifornia,Las vegas inom snar framtid?
kram:)

Svar: Du kommer resa till alla ställen även om det kan dröja lite längre än du vill.. kram :)
Esmaralda

108 Livsturisten:

skriven

Har lite funderingar som jag hoppas du har svar på. Jag kan ju "känna på mig" eller "veta" saker som ska hända kring en del personer. På senare tid har jag märkt att jag dagen innan jag liksom får "tecknet" känner mig så väldigt olustig utan anledning, kanske ledsen eller bara nedstämd så på nåt sätt...sen dagen efter då "tecknet" kommer så är det som att den märkliga känslan bara försvinner också. Varför är det så? eller är det så? behöver kroppen ställa in sig på nåt underligt sätt eller?
Och hur kommer det sig att jag vet så mycket om vissa personer och vad som kommer hända dem men inget alls om andra. Det är inte så att nån frågar mig om nåt men jag bara vet saker o sen får jag de bekräftade kort därpå och jag berättar sällan för dem vad som är "på gång". Är det jag som är mer mottaglig för "deras liv" eller är det de som är "mer öppna för att jag bryr mig"?
Har svårt att sätta ord på det här men tror nog du förstår vad jag undrar kring.
Kram! från en glad men förvirrad. ;)

109 Mamma:

skriven

Hej!
Lite sent på kvällen men jag gör ett försök.
Jag har frågat förut ang min dotter C som har så svår värk i sin höft.
Aldrig smärtfri och nu har även knät börjat värka.
Värken är så svår att hon aldrig är smärtfri och hon är bara 22 år.
Hade det varit möjligt hade jag bytt plats med henne men nu får jag istället göra det jag kan.
I april har jag ordnat så hon ska få komma till en sportskadeklinik och han som jobbar där är enastående.
C är opererad ggr flera och ortopeden vet inte längre vad dom ska göra.
Hur länge ska min flicka behöva ha det så här?
Jag gör vad som helst men vet snart inte vart jag ska vända mig.
Kram <3

Svar: Sportskadekliniken kan ha något positivt... hjälper det inte så sök vidare.. ge er INTE.. sök privata alternativ.. sök upp de bästa specialisterna för jag ser ju att hon kommer må bra så småningom... kram på er båda :)
Esmaralda

110 Lotta B:

skriven

En typ C är en typ A som gått in i väggen.
Det vet jag.

111 Nora:

skriven

ser du något särskilt om mitt 2016? Något speciellt utöver det vanliga som kanske händer, område?

Svar: Det ser ut som om du får ett kul förslag.. nappa på det.. en hel del kul för det med sig.. kram :)
Esmaralda

112 Nora:

skriven

ser du något särskilt om mitt 2016? Något speciellt utöver det vanliga som kanske händer, område?

113 Sheri:

skriven

Hej
Längtar och väntar på honom :( vad ser du kring honom (soulmate)?Hur verkar han vara som person och hur ser han ut? Finns det tex. något som kommer utmärka honom utseendemässigt eller liknande som gör att jag kommer känna igenom honom?

114 Sheri:

skriven

Hej
Längtar och väntar på honom :( vad ser du kring honom (soulmate)?Hur verkar han vara som person och hur ser han ut? Finns det tex. något som kommer utmärka honom utseendemässigt eller liknande som gör att jag kommer känna igenom honom?

115 Maggie:

skriven

Hej Es:)

kommer min ekonomi bli något bättre?
kramiz

116 Sheri:

skriven

Hej E!
Längtar och väntar på honom :( vad ser du kring honom (soulmate)?Hur verkar han vara som person och hur ser han ut? Finns det tex. något som kommer utmärka honom utseendemässigt eller liknande som gör att jag kommer känna igenom honom?

117 Carina:

skriven

Ja man är väl en blandning av A B C och ibland tenderar någon bokstav ta över..Beror lite på dagsformen.en dag är jag kanske mest B.
Fråga:hittar jag och min man varandra igen känns ibland som vi tänker för olika

118 Gifta:

skriven

Älskar min man mig verkligen? Ibland så undrar jag verkligen ❤️

119 Elisse:

skriven

Tack snälla för svaret ES:))
kram:)

120 Michelle w:

skriven

Hej! Jag har följt dig ett tag & tycker att du är en väldigt intressant kvinna! Jag har kontakter som är mediala & som även jobbar med massage/healing av något slag. Jag tycker att det är så himla intressant med all slags kontakt med andevärlden & önskar att jag själv var mer öppen för det.

Jag ser att folk ställer mycket frågor i kommentarerna så jag försöker med en själv!
Jag & min pojkvän har precis flyttat till ett hus & vi renoverar allt själva. Vårat förhållande är inte på topp & vi är väldigt olika som personer & nu efter två år ihop så är jag fortfarande rädd för att jag lägger onödig energi på saker som jag förlorar om vi lämnar varandra, så som huset som bara han står på.
Kan du kanske lugna mig eller ge mig ett svar som får mig att sluta lägga för mycket energi & hjärta i andras liv?

Jag är en blandning av alla typer , just nu är jag nog mest C.
Har inget jobb & jag har i princip gett upp hoppet för ett lyckligt liv. Det enda positiva är min familj & min hund som tyvärr knappt är välkommen hos oss & de få stunder i mitt badkar.

Kram kram!

121 Michelle w:

skriven

Missade att säga att min mamma idag fick veta att hon har en cysta som dom inte vet om den är ond eller godartad.
& min pappa sitter på akuten.
Ingen läkare har kunnat hitta något fel på honom genom alla år av operationer & besök.
Är så rädd att förlora min underbara & unga pappa!

Önskar att jag kunde göra mer för mina älskade föräldrar!

Kommer min mamma att bli bra och kommer min pappa någonsin må bra eller kommer jag mista honom snart?

122 Michelle w:

skriven

Missade att säga att min mamma idag fick veta att hon har en cysta som dom inte vet om den är ond eller godartad.
& min pappa sitter på akuten.
Ingen läkare har kunnat hitta något fel på honom genom alla år av operationer & besök.
Är så rädd att förlora min underbara & unga pappa!

Önskar att jag kunde göra mer för mina älskade föräldrar!

Kommer min mamma att bli bra och kommer min pappa någonsin må bra eller kommer jag mista honom snart?

123 Michelle w:

skriven

Hej! Jag har följt dig ett tag & tycker att du är en väldigt intressant kvinna! Jag har kontakter som är mediala & som även jobbar med massage/healing av något slag. Jag tycker att det är så himla intressant med all slags kontakt med andevärlden & önskar att jag själv var mer öppen för det.

Jag ser att folk ställer mycket frågor i kommentarerna så jag försöker med en själv!
Jag & min pojkvän har precis flyttat till ett hus & vi renoverar allt själva. Vårat förhållande är inte på topp & vi är väldigt olika som personer & nu efter två år ihop så är jag fortfarande rädd för att jag lägger onödig energi på saker som jag förlorar om vi lämnar varandra, så som huset som bara han står på.
Kan du kanske lugna mig eller ge mig ett svar som får mig att sluta lägga för mycket energi & hjärta i andras liv?

Jag är en blandning av alla typer , just nu är jag nog mest C.
Har inget jobb & jag har i princip gett upp hoppet för ett lyckligt liv. Det enda positiva är min familj & min hund som tyvärr knappt är välkommen hos oss & de få stunder i mitt badkar.

Kram kram!

124 Nina:

skriven

Hej esmaralda! Varför svarar inte B, när det var han som började skriva till mig? Är han inte intresserad längre? Tacksam för svar! Kram:)

125 Nina:

skriven

Hej esmaralda! Varför svarar inte B, när det var han som började skriva till mig? Är han inte intresserad längre? Tacksam för svar, kram:)

126 Nina:

skriven

Hej esmaralda! Varför svarar inte B, när det var han som började skriva till mig? Är han inte intresserad längre? Tacksam för svar, kram:)


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: