Barn till en narcissist.....

På önskemål kommer här lite fakta kring eländet att ha en narcissisistisk  förälder.

Har man vuxit upp med en psykiskt störd förälder – då har man som regel själv problem i sitt vuxenliv, på ett eller annat sätt.

 

 

Låt oss titta lite närmare på  ett barn till en narcissistisk förälder

Dessa vuxna barn lägger ofta ner mycket energi på att andra människor ska tycka om dem och de har  som regel låg självkänsla. 

Barnet har ofta ingen riktigt klar bild av vad hen själv tycker och tänker och tvivlar på sitt eget omdöme.

Ångest och depression är vanligt. 

Har ofta relationsproblem och tar på sig skulden för dessa. Och stannar för länge ( eller för alltid) i dysfunktionella relationer och med någon som påminner om den narcissistiska föräldern.

 

 

Det vuxna barnet  känner lätt ett ansvar för allt och alla och bryr sig mer om andra än om sig själv. 

Hen tar ofta för givet att andra människor har samma behov som hens narcisstiska förälder,  utan att fråga eller ta reda på fakta.

Barnet  missar att fråga och interagera emotionellt. 

Barnet har blivit berövad sina egna känslor och vet dåligt vad hen känner och vill och detta beror på att  barnet aldrig fått bekräftelse av föräldern FÖR DEN HEN ÄR.. utan bara fått uppskattning  av föräldern när hen uppfyllt  förälderns behov… och alltså bara fått uppskattning för vad hen gjort.

 

 

Vuxna barn  till narcissister känner ofta igen sig på flera av nedanstående

punkter :

 

Är rädda att bli avvisade och övergivna

Söker andras godkännande

Försöker gissa sig till vad som är normalt och vad som förväntas av dem

Förväxlar kärlek  med medlidande och är benägna att älska människor de kan tycka synd om och rädda

Är överdrivet lojala, även mot människor som skadar dem

Försöker vara perfekta

Dömer sig själva hårt

Känner sig isolerade och olustiga med andra, särskilt med auktoritetsgestalter

Uppfattar personlig kritik  som ett hot

Blir skrämda av människors ilska

Har svårt att känna, identifiera och uttrycka känslor

Bär på undanträngda känslor av räsla , sorg  och vrede 

Reagerar istället för att agera

Ofta har de fel bild av sig själv eftersom de bär med sig förälderns behandling av dem

 

De kan tex  tro att de är korkade och dumma – även om de har högsta betyg i skolan eller att de är ovärdiga att älskas fast det finns människor omkring dem som bedyrar sin kärlek.

 

 

Den narcissistiska föräldern…

…kräver att barnet ska behandla föräldern som om föräldern hade varit den perfekta mamma eller pappa som föräldern önskar att hon vore. En narcissistisk förälder kräver också, av barnet, att han ska visa upp denna perfekta bild av föräldern (och av familjen) för omvärlden.

Växer man upp med en narcissistisk förälder så anpassar man sig på olika sätt. 

Det vuxna barnet kan bli mer eller mindre narcissistisk själv eller co- narcissistik  Eller så blir barnet rebellen, den som gör tvärt emot och protesterar  och inte alls anpassar sig.

 

Rebellbarnet tar ofta till starka metoder  under tonåren för att göra precis tvärtemot vad den narcissitiska föräldern önskar.  Men även detta barn kan få problem med auktoriteter som vuxen  när det då och då blir påmint om barndomen som tex en chef som beter sig  illa

 

Ett och samma barn kan använda alla strategierna och alternera emellan. Ofta är det också så att sykonen i en syskonskara får olika roller. Någon blir förälderns favorit och någon blir det svarta fåret.

Lite senare idag kommer också en överlevnadsmanual

 

Kram & kärek

1 Browallia:

skriven

Tack för att du uppfyller min önskan berättar mer om att ha en narcissisistisk förälder. Precis som tidigare bloggar är det som att läsa om mig själv. Fler och fler bitar faller på plats och jag har fått en helt ny bild av mig själv och förstår mer och mer hur allt kring mig hänger ihop.

Jag är så otroligt glad och tacksam att du kommit in i mitt liv. Stor kram.

Svar: Kram :)
Esmaralda

2 <3:

skriven

Godmorgon kära Es intressant inlägg idag. Känner igen mig i en del i inlägget. I min relation till mina föräldrar. Allt har inte alltid varit så sunt där men vet att de älskar mig. Men ibland kan mina föräldrar visa det på fel sätt och jag blir ofta väldigt ledsen av hur min pappa behandlar mig. Kan du försöka se/råda mig om F. Vet inte hur jag ska tolka honom längre. Han skriver sms och håller kontakten och frågar frågor. Blir det bra igen mellan oss tror du fortfarande om vi tar det sakta men säkert som du såg tidigare ? Behöver han mer tid och tänka ? Vill inte slänga bort det vi har heller med och pressa honom på något sätt. Jag hade behövt lite mer tid med honom efter semestern och att jag känner att han är lite mer engagerad i vår relation. Kanske borde vända på klacken och gå. Han brydde sig inte ens om att jag fyllde år förra veckan fast jag frågade om han ville komma.
Kram & Love
<3 <3 <3

3 Mossen:

skriven

Kom hon smsar snart och ses i sommar?

4 s:

skriven

Hej Esmaralda!
Mycket tråkigt att "förstöra" ett barn för att föräldrarna gör fel!

Es, jag har bokat mig på två lägenheter! Jag ligger inte längst fram i turordningen på någon utav dem! Men om de som är före mig tackar nej blir det ju min tur! Har jag chans på någon utav dem? Eller ska jag ha mer tålamod och vänta på en annan?
Kram

5 Skorpan:

skriven

Fi fan säger jag o hoppas verkligen att jag inte ska behöva råka ut för någon sådan människa. Eller ja , kanske jag har gjort det utan att veta om det?

Igår städade jag som jag aldrig har gjort förut, hos kompisen som flyttade. O måste säga att jag verkligen jobbade ;) o vi blev färdiga inom skälig tid. Tror inte det hade blivit färdigt, eller kanske färdigt men inte så noggrannt gjort om inte... Borde själv leka att vi ska flytta o gå igenom alla skåp o lådor... Puh, blotta tanken får mig att känna mig så trött ;).

En kompis till mig står i beråd att skilja sig o nu undrar jag Es hur jag bäst kan stöda henne? Vi bor inte precis bredvid varandra o därför kan det vara lite svårt, några råd du kan komma med?

Idag blir det att iordningställa bilen till sin forna glans, städa den o få i alla säten igen. Misstänker att det var lättare att få ur dom än i dom ;). Det kommer o bli hett det, kring 25 grader har dom lovat o bilen står ju passligt i solen :D... Underbart svettig blir jag väl då.

Önskar alla en trevlig dag!
Kram Skorpan

Svar: Låt kompisen veta att du lyssnar när det behövs... det räcker och är guld värt.. kram :)
Esmaralda

6 💕 Zoey 💕:

skriven

Hej Es!
Tack för ditt svar igår. Det värmde jättemycket det du skrev och begravningen var otroligt fin! 😊
Har en fråga som jag undrar över.
Drömde i natt att jag var gravid med tvillingar. Vad menades den drömmen? Tack på förhand! Kramiz Zoey 💕

7 Nadja :

skriven

Hej Esmeralda! Mitt ansikte är jätte röd. Kommer det att läka sig
och bli som förut?

8 Anki:

skriven

Godmorgon Es

Orkar inte ens tänka på föräldrarna...

Uppe med tuppen ska försöka hasa mig ut innan värsta värmen ;-) Såå skönt att kunna säga så Sommaren är här !

Sotaren va en snäll med skäggfläta och tatueringar Moses gillade honom ögonblickligen Sessan vår "polis" kontrollerade skorstenen och skrämde sotaren när han jamade honom i örat :-)

Hoppas dina köp över nätet blir bra Är själv sorgligt missnöjd över ett bokköp som renderade i ett medlemskap per automatik....Upptäckte häromdagen att det dragits 89 kr varje månad...Så trött på att inte kunna vara aningslös medelålders nätköpare...nä man måste ha stenkoll !

Kram Anki med flock

Svar: Ja fy tusan vad man blir arg på sånt.....kram :)
Esmaralda

9 Jennifer:

skriven

Godmorgon! Jag tror inte att mina föräldrar var särskilt narcissistiska, men kan ändå känna igen mig på flera punkter på listan.

Fina Esmaralda, imorgon ska jag bli intervjuad om mitt liv, känns riktigt nervöst faktiskt då jag inte riktigt vet vad intervjuaren är ute efter. Och nyss skickade han en förfrågan om att få fotografera mig också, men det vill jag absolut inte. Avskyr att bli fotograferad o vill inte komma på bild, särskilt då intervjun ska vara till en podd/el radio förstår jag inte alls varför jag måste bli fotograferad.

Hur ska jag säga nej? Och blir det en bra intervju? Kram

Svar: Ja, det blir säkert en bra intervju.... ge det du vill ge och inte mer.. kram :)
Esmaralda

10 Anonym:

skriven

Hej Esmaralda!
Det känns lite ensamt efter miljöombytet igen! Kommer det bli bättre? Finns det vänner här för mig?
Kram

Svar: Ja vänner finns... sök dig fram, känn in och ta initiativ.. kram :)
Esmaralda

11 Tisa:

skriven

I lördags när jag var på väg hem från krogen så träffade jag på en lite för full kvinna, en jättetrevlig men lite vilsen kvinna. Mannen framför i bussen var lite otrevlig och jag sa till kvinnan att inte bry sig. Hursomhelst, kvinnan var som sagt lite vilsen och jag hade tyvärr inte ben till att följa henne hem. Det jag undrar är om det gick bra för kvinnan, kom hon hem helskinnad?

Svar: Jadå, det känns som om hon kom hem som hon skulle. kram
Esmaralda

12 Anonym:

skriven

Hej Esmaralda!
Har han fått upp ögonen för någon annan? Varför känner jag inte samma engagemang för mig?
Kram

13 Hästen:

skriven

Ser du om jag blir sambo och får en ring på fingret?

14 Dunegull:

skriven

Ser du hur det kommer gå för mig på jobbet framöver. Tycker det är svårt me undrar om jag kommer stå på egna ben med tiden?

15 Mimim:

skriven

Hej! Kommer det att gå bra på konsultationen på fredag??

kram

Svar: Ja så känns det.. kram :)
Esmaralda

16 Fians:

skriven

Hej alla härliga människor!
Helt otroligt Ez du satte hammaren på spiken precis där den skulle sitta!
Hur kommer det sig att jag på något sätt får detta förklarat för mig nu?
Livet är inte alltid en dans på rosor det vet jag men man kan välja att se guldkornen som stora berg bara man vill...
Jag vill och jag kan❤️
Ha den bästa av dagar.
Kram

17 F:

skriven

Hej! Jag har inte mått bra under ett års tid men alla undersökningar har trots det visat vara ok. Jag är inte orolig att det är nåt fel på mig men tycker det är jobbigt att må som jag gjort under denna tid.. Jag har även fått jobb nu i sommar.. Esmaralda, kommer jag någonsin må sådär bra igen som jag gjort en gång i tiden? Ser du om jag får svar på vad mitt mående beror på? Och kommer jag orka med jobbet, kommer det bli bra?
Kram

Svar: Du går igenom en jobbig period.. men det kommer att lätta och du kommer må bra igen.. kram :)
Esmaralda

18 Lyxliraren:

skriven

:-(

Så ödmjuk inför det faktum att jag fått växa upp med "normalstörda" föräldrar. Hoppas alla ni som upplevt annat har orken att bearbeta!

Nu ska jag hugga in i en frukostbuffé inne i stan - mums!! Ibland får man lyxa. Undrar vad du ser, E, träffar jag en sommarflirt ute eller över nätet? Kram, kram.

Svar: Hoppas bullen smakade :) Ha ögonen med dig... det ser ut som om du kan möta en sommarflirt irl... kram :)
Esmaralda

19 Jossan :

skriven

Jag tycker jag har en sån i min närhet. Personen sätter sig alltid i första hand och köper alltid saker till sig själv istället för andra viktiga saker till familjen. Men personens föräldrar är väldigt hemska mot personen rätt ofta och fryser ut ett av barnbarnen. Detta är vad jag känner iallafall..

Kommer han höra av sig igen fast jag bad honom att inte göra det?

Kram

20 åsa s:

skriven

Hej E!Mkt intressant idag med vad du skriver . Tycker om att du varvar så mkt idina inlägg .
Bravo !!
Puh !Blev L förvånad i lördags att jag ej kom senare eller vill han?el bara ha skoj. ? Han rör upp mina känslor o tar mig för givit. slits sönder. svårt att gå vidare el blir det vi el någon ann?
kraaaaaaam å

Svar: Jag tycker du ska lägga locket på o gå vidare.... kram :)
Esmaralda

21 llly:

skriven

godmorgon det är ett känsligt ämne det handlar om idag....jag undrar om du kan se hur vårt framtida hus ser ut o om det är i närheten där vi bor nu.....kram

22 h.g:

skriven

Hej!
Kommer det hända någo speciellt i sommar?
Vad isåfall?
Kramar!

23 Det är ju jag...:

skriven

Det är ju mej du skriver om...
45 år men ändå alltid sen lilla flickan som aldrig duger,som aldrig gör rätt...
Går på Kbt,tror på LOA försöker vara snäll och ändå blir allt fel. Flera av dom jag känner säger alltid,att hur kan allt dumt hända dej som är så snäll...
Blir ledsen å arg går det ut över mina nära. Typ ungar och pojkvän
Vad ska jag göra? Kan man tänka allt positivt verkligen? ...

Så min undran,kommer jag nånsin få det där lugna fina livet,där allt rullar på. En helt vanlig vardag med mannen och dom hemmavarande barnen? Å lite pengar över till en guldkant ibland?
Önskar ju bara ett "vanligt" liv...
Kram

Svar: Ett vanligt och mycket kärleksfullt liv väntar... kram :)
Esmaralda

24 ThereseC:

skriven

Hej Es!
Jag tror att min mamma är narcissist. Hon var svår att ha att göra med när jag var barn och jag känner igen mig på de där punkterna som kännetecknar ett barn som haft narcissistförälder. Men vår relation har utvecklats så ordentligt mycket sen jag gick i terapi. Jag tror att det har påverkat henne positivt också för jag upplever henne som mer mogen nu. Innan klagade hon mycket men utsatte sig ändå för sådant som hon inte gillade och klagade ännu mer sen för allt var alla andras fel hela tiden. Men nu har hon börjat planera för sådant som är jobbigt och tar till olika strategier för att minska stressen. Det är väldigt konstruktivt och bra av henne. Även på andra plan har hon utvecklats. Hon behöver inte bekräftelse precis hela tiden och hon blir inte längre bitter och arg om hon inte får det.

När jag analyserar situationen så här efteråt så tycker jag att jag själv började uppvisa lika mycket narcissistiska symtom som hon gjorde. Det är nog lätt att falla in i tror jag.Men terapin var befriande på det planet. Jag kunde släppa bitterheten och blev tryggare i mig själv.

Kram ThereseC

Svar: Terapi gör skillnad och det rekommenderar jag till alla som blivit/är utsatta.. kram :)
Esmaralda

25 Hej:

skriven

Hade kunnat varit mig du beskrev, känner ständigt att jag inte lever upp till mina föräldrars krav. Känner också att jag alltid blivit jämnförd med mitt ena syskon allt från vänner, fritid och betyg i skolan. Nu träffar jag inte mina föräldrar så ofta som jag ibland velat av rädsla för att det ska vara något som tas upp. Går jag i försvar så är det jag som blir arg och elak för ingenting. så det går inte att ta upp hur dom är och var under min uppväxt för då blir bara vår relation ännu sämre.
ser framemot nästa inlägg.

Svar: styrkekram :)
Esmaralda

26 Mimim:

skriven

Hej! Går ögonlocksoperationen bra blir jag nöjd!!

kram

27 carina:

skriven

Hej goa Esmaralda!! hoppas du har det bra! jag vill ha en ny läsning av dej =) kan du skicka länken till mig om hur jag kan betala läsningen.kramen ha en skön dag

Svar: Hejsan.. du är så välkommen.... maila mig på: [email protected] så mailar jag info tillbaka till dej.. kram :)
Esmaralda

28 Helena Ir:

skriven

Kändes lite jobbigt att läsa..en del känner jag tyvärr igen..tror jag var mer åt det där svarta fåret. Men det är jag inte IDAG! När man förstår så kan man också ändra sitt tänk!

Johnny Depp..om han kunde sjunga? Han rörde på munnen några gånger,mest hoppade han omkring på scenen med gitarren. Jössses vilket skrik det blev när han intog scenen! Av 5 stjärnor så får denna konsert 3 av mig.
Alice Coopers egen show förra året var bättre.

Idag trött..jag stod framför scenen 4 timmar..det vart fullt där fort..17,000.
Sällskapet mitt var trevligt..det blir fler gånger i sommar :)

Ännu inte sett den trevlige mannen som jag hejat på..han gick upp i tomma intet :) förresten så var han nog upptagen. Lika bra kanske..vet ju inte riktigt om jag vill eller inte..ännu!

Solen skiner..härligt!

Kram :)

Svar: Så egentligen hade Mr Depp ingenting att tillföra då... där ser man ! kram :)
Esmaralda

29 Queen :

skriven

När flyttar min syster hemifrån o börjar jobba

30 Lotta B:

skriven

Tack för denna beskrivning, du är bra på att sätta ljuset på just barn till narcissister tycker jag. Jag är själv ett. Allt du skriver stämmer in på mig, nästan i alla fall. Det är en tuff utmaning att uppfostra barn och ge dem det som man själv inte fick - ett eget liv. Om man ska spetsa till det lite, för ett eget liv har jag ju tack och lov. Men det där med att stanna i relationer som påminner om hur det var med ens föräldrar, det är smärtsamt sant. Och nu väntar jag ivrigt på överlevnadsmanualen :) Vet att det inte finns några snabba lösningar dock, men något kan väl göras.
Stor kram till dig och till alla som kämpar <3

Svar: Styrkekram !
Esmaralda

31 Milla:

skriven

Hej, tack för bra inlägg.
Har tänkt mkt på narcissistiska människor, har haft både sådana som elever, lärare, chefer mm.
Undrar över min mediala förmåga, den har blivit starkare känns det som. Läste om en artikel om en sak som hände på en färja o fick känsla direkt att kvinnan som var inblandad ljög när jag förde handen över artikeln samt när jag läste den, hade jag rätt. Det var ett djur inblandat också.

32 Mathilda:

skriven

Hej! Ser du om det kommer lösa sig med jobb när jag har pluggat klart i vinter på nuvarande ort? Kram

Svar: Jobb får du men jag ser inte riktigt var... kram :)
Esmaralda

33 Lilly:

skriven

....jag undrar om du kan se hur vårt framtida hus ser ut o om det är i närheten där vi bor nu.....kram

34 Jessica:

skriven

Hej Es, det känns so om mina vänner har börjat strunta i mig.. Och dom har börjat va mycket med en annan tjej. Jag känner mig så utanför, och det känns som om dom prata mycket skit om mig.
Har jag rätt?

Och ska jag satsa på han? Kan jag bara gå fram och börja prata med honom? Blir han glad då? För jag funderar på att ge han mitt nummer? Är det en dålig idé? Kram:)

35 Helena Ir:

skriven

Tycker den här tjejen skriver så bra,därför delar jag med mig.

http://martinajohansson.se/lyssna-pa-dig-sjalv/

Kram :)

36 Fanny2:

skriven

Jag känner mig träffad på många punkter och blev familjens svarta får. När jag var barn var allt "mitt" fel. Misstänker sedan länge att min pappa är narcissistisk och borderline och förstår inte hur min mamma fortfarande vill ha ett förhållande med honom. Han behandlar än idag andra människor som om de vore dumma och därmed sämre än honom. Vore han inte min pappa skulle jag inte ha någon kontakt med honom... tror tyvärr att det är bättre att inte ha att göra med såna personer. Det har inte varit lätt att bearbeta men jag mår bättre nu. Jag vet att han inte kommer att förändras så jag kämpar vidare för att själv få ett bättre liv... ser fram emot manualen. :3

Jag hoppas du hade en underbar helg och måndag även om det nu är tisdag... du är jättesöt, Es.

Själv hade jag en underbar måndag och såg Johnny Depp och han kollade åt mitt håll. Kan dö lycklig nu... XD

37 Jen:

skriven

Oroar mig typ hela tiden. Kommer jag bli lyckligare utan honom. Kommer mitt ex bli lyckligare utan mig. Kommer han förändras

38 💕 Zoey 💕:

skriven

Hej Es!
Har en fråga som jag undrar över.
Drömde i natt att jag var gravid med tvillingar. Vad menades med den drömmen? Tack på förhand! Kramiz Zoey 💕

39 💕 Zoey 💕:

skriven

Hej Es!
Har en fråga som jag undrar över.
Drömde i natt att jag var gravid med tvillingar. Vad menades med den drömmen? Tack på förhand! Kramiz Zoey 💕

40 Jonkan:

skriven

Kommer det lyckas bli Finland för min del eller blir jag kvar här i Sverige i höst?

41 Tekla:

skriven

Hej!

Jag känner igen mig i nästan alla påståenden. Jag kan inte säga att mina föräldrar är narcissist men något sunt familjeliv har jag inte haft som liten, och har blivit skadad av det. Jag tror att min mamma har någon slags störning eller diagnos men känns hemskt att säga så - för det får man inte säga. Ser fram emot att höra hur man ska hantera dessa känslor som vuxen och en väg ur det.

Esmaralda - jag har gett upp om att hitta kärleken. Finns det någon ljusning i kärleken. Jag har väntat många år och det känns som att jag får fortsätta vänta flera år. Jag hinner ju gå i pension innan man hittar sin kärlek och då börjar ju livet vara slut?

Jag känner allt mer jag klarar mig bra ensam men det skulle vara roligt med en man att dela livet med, någon som skulle älska mig och någon jag kunde älska. Kanske det inte bara är för mig.

Kramar

42 Tildis :

skriven

Hej Es, finns det en chans att jag får återkoppling på min ansökan som jag mejlade i söndags?
Varma hälsningar från Göteborg

43 Tjejen:

skriven

Saknar han alls mig... eller känner han bara hat

44 <3:

skriven

Hej kära Es kan du se om min rektor är nöjd med mig ? Vill så gärna vara kvar på skolan men det känns inte positivt eftersom jag inte kommer arbeta heltid. Jag hoppas att det kommer ordna sig till hösten.
Kram
💜 💜 💜

Svar: Jag ser i alla fall att man är nöjd med dig.. kram :)
Esmaralda

45 Lillis:

skriven

Hej fina Esmaralda <3 Har varit dagmatte i drygt 5 år nu. Ser du hur länge till jag kommer att vara det? Tack fina Es <3 Ha en underbar fortsatt dag.<3

46 åsa s:

skriven

Tack E!
puh ja f... inte lätt! jävla karl! måste jag få ur mig . kraaaam fina du!

47 Al:

skriven

Hej Esmaralda!
Jag blev inbjuden på en fest där även mitt ex och hans nuvarande är bjudna! Ser det ut som om de ska gå? Skulle det funka bra om vi alla var där?
Kram

48 Pia 68:

skriven

Hej Es.
Vilket passande ämne för dagen! Är barn till två tvättäkta narcisster där jag varit familjens svarta får och rebellen.
Idag begravs min mor men med tanke på de katastrofala relationerna med mina systrar så avstår jag från att närvara i kyrkan.
För tre år sedan ringde min mor till min då 14-åriga dotter och uppmanade henne att ta livet av sig. Vem beter sig så?!
Systrarna väljer att följa hennes spår och jag ser ingen lösning på problemet.
Kommer jag att få del av några få saker som jag gärna vill ha efter min mormor och morfar? Måste det till en polisanmälan?

Skulle vara så tacksam för svar.

Kram och kärlek till er alla.

Svar: Du måste sätta ner foten bestämt och nästan hota.. då kan du få det du vill ha... det är sorgligt.. och tungt.. styrkekram :)
Esmaralda

49 Pollan:

skriven

Jag skulle gärna vilja träffa mina barnbarn mera. Det tycks aldrig passa. Ska ja vänta ut dom?Sondottern verkar väldigt på sin vakt.Känner don knappt o vi bor ganska nära varann.

Svar: Ta lite mer initiativ och lär känna din sondotter .. kan ni prata och ha trevligt och du visar att du tycker om henne.. då spiller detta över på umgänget med barnbarnen på ett positivt sätt...
Esmaralda

50 Cissi32:

skriven

Känner igen mig lite men mina föräldrar var inte narcissister men dem hade andra diagnoser. Tänkt många gånger att jag skulle gå i terapi för det men vet inte om det är bra att riva upp gamla sår, känns som jag gått vidare och lagt det bakom mig.

Att barn ska vara perfekta tycker jag inte, däremot har jag släktingar som hela tiden har synpunkter på saker och ting som inte är väsentligt i mina ögon. Jag vill bara fly känner jag. Vet inte om jag kommit i en svacka igen. Kanske lite healing hjälper? :-) vill bli bättre på att säga ifrån.

Kram!

51 Hopp:

skriven

Hej!

Ser du ngt nytt boende & jobb för mig snart?
kram

Svar: Ja det kommer.. sök så aktivt du kan och det är inte förgäves.. kram :)
Esmaralda

52 Hedwig:

skriven

Jag känner också igen mig i hela beskrivningen (av vuxna barn till narcissister) och visst hade jag en narcissistisk förälder. Jag tror dock att vissa även kan ha de här dragen utan att ha en narcissistisk förälder. Jag blev aldrig erbjuden någon ordentlig terapi i psykvården, däremot gjorde jag en individuell familjkonstellation (utvecklats av Bert Hellinger, hos en alternativ terapeut). Den gav mig en del insikt i vilken roll jag hade inom familjen. Jag kan alltså faktiskt rekommendera den där formen av terapi.

53 Hopp:

skriven

ok tack för svaret
kram


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: