Ekologiskt eller inte ??

 

Molekylärbiologen Annika tycker att miljörörelsen lurar konsumenter att köpa eko. Enligt henne är Svensk eko-odling mer skadligt för miljön än vanlig.

– Tittar du bara på det du stoppar i munnen, då har du en ganska liten syn. Tittar du på hur mycket resurser och areal som krävs för ekologiskt, så har du en mycket större miljöbelastning, säger hon.

Annika Svensson från Eldsberga är utbildad molekylärbiolog och har arbetat med växtförädling. Hon har engagerat sig i debatten om ekologiskt och vill påverka politiker och konsumenter som vurmar för eko.

– Inga djur i Sverige får antibiotika. Inga djur äter GMO-foder. Inga djur äter tillväxthormoner. Inget svenskt kött innehåller MRSA eller salmonella. Det behöver du inte välja ekologiskt för. Men de ekologiska är duktiga på att marknadsföra sig.

 

"Inga miljöfördelar"
Engagemanget började för 20 år sedan när hon gick på lantbruksutbildning. Hon reagerade på dispenser till det ekologiska jordbruket och tyckte att konsumenterna blev lurade.

– Det är en helt bidragsberoende produktion. Jag tycker att kommuner och landsting ska sluta köpa in det. Eftersom det är dyrare, det har inga miljöfördelar och det har inga fördelar för våra barn.

Men hur tänker du kring gifter i maten?

– Man måste börja med att ställa saker i sin rätta proportion. Det finns naturliga och onaturliga gifter i maten. Oavsett om du dricker ekologiskt eller vanligt kaffe får du i dig koffein som är giftigt för kroppen. Och dricker du tre koppar kaffe på en dag har du fått i dig mer gift än vad du får av eventuella bekämningsmedelsrester under ett år. Och alkohol behöver vi inte ens nämna hur giftigt det är.

Gillar inte subventioner
Hon säger att de konventionella jordbrukensällan smutskastar ekologiskt. Men miljörörelsen har drivit ekologiskt så hårt, att man hellre ska välja ekologiskt än svenskt, så nu krävs andra metoder.

– Nu måste de konventionella dra fram det som är negativt med det ekologiska. Det är inte jag med mina skattemedel som ska se till att de finns.

.........................

 

Allt enligt Annika.

.....................

Jag säger inte vem som har rätt eller  fel.... allt beror ju på vem som är beställare av  utredningar och vad syftet med dem ska bevisa.

 Däremot tror jag vi är rätt kvicka på att anamma sådant som är PK.... och att vi kanske skäms lite om vi inte handlar eko...ifall nån skulle se... och somliga av oss smyger omkring på Willys och plockar ner det billigaste i vagnen i största hemlighet ...för man ska ju ha råd att handla Eko också.

 

Som sagt... jag vet inte rätt eller fel.... jag vill bara att vi ska tänka efter och inte direkt anamma allt som man försöker tuta i oss. Oavsett från vilket håll det kommer.

 

Kram & kärlek

1 Tanten:

skriven

Att köpa och äta ekologiskt känns viktigt för mig. Inte minst viktigt är det ju att hålla vår moder jord så ren som möjligt också och dessutom så smakar ekologiskt ju så mycket bättre. Kommer inte att ändra på våra matvanor. Tror också att man i långa loppet håller sig friskare med ekologiskt.

Ha en fortsatt fin vecka alla.

Kram

2 <3:

skriven

Godmorgon kära Es.
Vet Johan mitt ex om att jag och M hade en kärlekshistoria?
Har M lugnat ner sig nu. Tycker han illa om mig än...
Kram
💗💗💗

3 Anonym :

skriven

Hej Esmeralda har jag chans att finna min biologiska mor om jag söker till Spårlöst? Lever hon ?
Kram

Svar: Du har en chans att hitta så go for it... men var realistisk.. kram
Esmaralda

4 IeIe:

skriven

Svårt ämne.. Samtidigt som jag tycker ekologiskt är bra så har det sina nackdelar oxå och är inte alltid det bästa alternativet.. Gäller även att tänka på vars och hur olika saker odlas, hur långt de transporteras för att komma hit och miljöpåverkan.. Och har du en ekologisk mark och en vanlig så kommer den första troligen bli nedsmittad av den andra med diverse roligt.. Sen marknadsförs nog en hel del som ekologiskt fast det inte alls är så pga vinstsyfte, vi som konsumenter blir nog rätt så lurad i ganska mycket misstänker jag.. Det man kan säga iaf med det som odlas idag är att det generellt är näringsfattigare jämfört med bara 50 år sen.. Och för guds skull, köp inget som innehåller palmolja oavsett vad, där pratar vi miljöbov utan dess like..! Skog och mark skövlas så att både folk och djur blir lidande och det krävs stora ytor för att det ska kunna odlas den mängd som efterfrågas plus att det sker i redan nog utsatta länder med tillräckliga bekymmer som det är..

Nåväl, viktigast av allt och som du nämner, är att tänka efter lite mer. Ifrågasätt och läs på, kunskap är verkligen makt och du lär dig både ett och annat på köpet.. Dyrt är inte alltid bäst och billigast är inte heller alltid sämst..

5 Ester:

skriven

God morgon!
Något att tänka på verkligen.
Trivs inte på min arbetsplats. Har sökt många jobb men fyller snart 60. Du har sett mig på annan arbetsplats men jag ger snart upp. Ser du om jag hittar något annat?
Kram

6 EPM:

skriven

Jag har en kvinna i min omedelbara närhet som aldrig anser att jag är bra nog, vad jag än gör så blir det fel och för några år sedan så släppte jag min vilja att duga i hennes ögon.
Nu står jag inför ett vägskäl, om jag väljer mig själv så kommer jag bort från mina barn men om jag att leva efter förväntningar och väljer kärnfamilj så kommer jag dö en bit och jag har alltid lovat mig själv att inte stanna i en situation där jag inte längre får vara mig själv-där jag är olycklig...

Jag har funnit en person som jag sökt efter, utan att ha vetat om att jag ens sökte honom...
Kan jag välja mig själv och ändå vara en god mor som inte skadar min och mina älskade barns relation?
Ser du något om mina vägar och resultaten av mina val?

Kramar

7 Tingeling :

skriven

Vissa saker handlar jag alltid ekologiskt, ex bananer. Svenskt köttfärs köper jag alltid och bara butiksmald, gillar inte vakuumförpackad.... Sen handlar jag också av den billigaste sorten ibland på varor, men vissa är faktiskt inte goda. Så då köper jag hellre lite dyrare som jag vet smakar gott. Svårt att veta vad man kan äta och inte, för några år sedan varnade man för chips och sist hörde jag man inte skulle äta heinz ketchup. Man får helt enkelt köpa precis det man vill tänker jag. Annars blir man ju tokig om man ska lyssna på allt 😉

I natt kom det lite snö här. Kl 02.00 vaknar jag av att en traktor skrapar bort snö från marken. Var det nödvändigt liksom, det var ju knappt någon snö och det lät så högt när skopan var mot marken. Men som tur är kunde jag somna om. Sover bättre nu när jag varit hemma några dagar från jobbet. Missade ett samtal från chefen på ett av jobben jag sökt. Ringde upp men hon var svår att få tag i. Håll tummarna hon ringer idag igen!

Kram!

8 Li:

skriven

Eftersom jag är för eko så en kommentar. Vad händer med jorden när vi tillför konstgödsel som dels består av en ändlig resurs och dessutom tungmetaller samt att vi besprutar mark och växter med gifter. Var tar dessa vägen på sikt. PCB, DDT, bromerade flamskyddsmedel, kvicksilver etc som använts är ju fortfarande ett problem. Och om vi struntade i den ekologiska debatten, hur länge skulle det dröja innan vårt jordbruk och djurhållning skulle se ut som söderöver.
Sen finns det säkert saker som kan förbättras även här och nog bra att det debatteras.

Frågade dig tidigare om en amerikan, fast jag tror trots allt att det är en scam. Jag har varit försiktig så han vet inget om mig. Men tror att de har blivit smartare. Så jag försöker syna honom och det verkar inte populärt ;). Lite kul faktiskt.
Fast jag undrar över ditt svar, vill ju att du alltid ska ha rätt, fast det säger ju du själv att du inte har.
Kram!

9 55:

skriven

Jaa intressant. Man vet inte vars man ska ta vägen i denna fråga. Ezmaralda ser o känner du hur min jul blir? Blir jag själv o vilar. Eller?

10 55:

skriven

Jaa intressant. Man vet inte vars man ska ta vägen i denna fråga. Ezmaralda ser o känner du hur min jul blir? Blir jag själv o vilar. Eller?

Svar: Du kommer inte vara helt under julen.. någon annan finns med även om det inte ä rhela tiden.. kram
Esmaralda

11 Misstjejen:

skriven

Hej

Fråga om varför jag dröm ibland om F kvinna?

Vad kan det vara?

12 Mikael:

skriven

Det mesta har väl lite slagsida men tanken med ekologiskt är väl att komma närmare att vara i samklang med naturen, istället för att med brutal odling skövla jorden.

Det är väl större målet som hon missat,i början fnyste nog både politiker och jordbruksindustrin åt ekologiskt, själv börja jag köpa ekologiskt på 90 talet, när det fortfarande var en raritet haha, med varje paket jag köpte hade jag en förhoppning om att djuren fick det bättre om jag köpte ekologiskt.

Var på den tiden när ekologiskt, vegetariskt, vegan osv. Var ovanligt, idag finns ekologiskt, vegetariskt och vegan överallt och det är så enkelt.

fick ju en smärre chock häromdagen när klev in på stor italiensk restaurangkedja och kollade i menyn och såg att det stod vegan på några av alternativen, jag frågade servitrisen, har ni veganpizza??
Jamenvisst, så gick hon och hämta en full veganmeny med förrätter, pizza, pasta och efterrätter, trodde inte mina ögon, har man 140 restauranger med veganmeny så har det hänt något, det är inte något udda längre.

Veg och vegan burgare börja klassa ut vanliga burgare i smak när nu mästerkockarna börjat satsa på vegetariskt

http://www.lindamccartneyfoods.co.uk/our-food/vegan-range/

grattis på er djuren :-)

13 Pia1:

skriven

När det gäller svenskt så är nog inte det o-ekologiska särskild giftigt! Värre med utländskt. Det trista för all vår mat är hårt åtgångna och urlakade jordar. Vi får inte i oss nog med mineraler genom maten.

14 Mas:

skriven

Hej Esmeralda!

Min dotters bästis ska titta på ett hus i en helt annan stad och min dotter skulle bli förtvivlad om de flyttar. Jag känner på mig att det blir så. Kan du se om hon kommer flytta? Hittar min dotter någon annan kompis då eller blir hon ensam? Hon har kamrater men ingen annan så bra vän som den här tjejen. Det är speciellt.

Kram

15 Mamna:

skriven

Hej Esmaralda!
Jag är inte jätte insatt i det! Men det man förstått är ju att ekologiskt ska vara bättre! Det känns ju som om det verkligen lyfts fram nu på sista tiden! Man börjar verkligen lägga märke till ekologiskt! Men vem vet, kanske inte är jätte stor skillnad alltid på alla produkter?!

Es, jag vet ju att du inte kan säga när mötet med min kärlek kommer eller kan lova någonting! Men om du skulle tippa på känslan skulle du tro att det kan dröja år eller kan det handla om månader?
Kram

16 MollyD:

skriven

God morgon E
Man har gjort försök i USA som visar på jordens utarmning med överproduktion och miljögifter. Jorden utarmas och vi får inte i oss de mineraler och vitaminer vi behöver. Maten blir liksom tom. Kortsiktiga vinstintressen styr men det visar sig att om man ser över en 20 års period så är det lika kostsamt oavsett odlingsmetod. Föredrar då mindre gifter!
Sverige är det land i Europa som använder minst antibiotika men vi använder det i produktion. Vi importerar mängder dessutom från andra länder.
Förr i tiden var ekologiska det naturliga, vore bättre att skippa det ordet för det som är naturligt och kalka resten syntetiskt bekämpat. Visst, vi får i oss gifter i alkohol, socker, kaffe men saken är den att det vet dom flesta. Problemet tycker jag är när man tror sig äta nyttigt och så är det fullt med smakförstärkare, socker, miljögifter mm Äckligt! Var och en gör som dom vill men det borde vara en rättighet att ha information så man kan göra sina egna val. Jsg väljer ekologiskt så mycket jag kan men miljögifter åker ner i grundvatten, sjöar o hav, Jorden är ett slutet kretslopp och vi förstör jorden och därmed oss själva.

Jag har en fråga, är inblandad i ett företag i England - kommer det att bli framgåbgsrikt? En vill lägga ner. Vi behöver få in en finansiär -löser vi detta?

Kram

17 Mm:

skriven

Hej Esmaralda!
Jag tänkte på det, kanske på vissa produkter ekologiskt kan ha en roll? Men i vissa kanske det inte gör någon större skillnad!

Hittar jag en köpare åt min soffa om jag sänker priset på den?
Kram


18 Mathilda :

skriven

Hej! Kommer resan till thiland bli bra? Kram

Svar: Ja det känns som att det blir bra.. kram
Esmaralda

19 Michaela:

skriven

Nu är jag orolig. Den allvarliga tarmbakterie jag dragits med sedan 16/9 och ätit massa antibiotika för ger sig inte. Prover visar att den är kvar och det förklarar varför jag mår dåligt. Ny antibiotika i 10 dagar. Hjälper inte det måste de sätta in en ännu starkare sort som inte är den roligaste. Hur kommer detta att sluta egentligen?😦 Kram

Svar: Jag ser inte hur eller vad... men jag ser att du kommer bli helt frisk från denna infektion.. kram
Esmaralda

20 Filippa:

skriven

Hej tack för ditt svar om min sömn den är mycket bättre nu:)

Kommer jag ta eu-körkort till text. EU-moped bil.

Kram

Svar: Ja så ser det ut.. kram
Esmaralda

21 Mim:

skriven

Godmorgon! Jaha, nu har jag fått ytterligare något att oroa mig för nämligen Radon. Finns det Radon i huset vi bor i?? hyreshuset år gammalt tror att det byggdes på 50-talet. Väldigt orolig. Kan du snälla se om det kan vara någon fara???

kram

Svar: Någon fara kan jag inte känna.. kram
Esmaralda

22 Skorpan:

skriven

Visst upplever jag ekologiskt som rent, men väldigt sällan har jag råd att köpa det. Mitt liv är ett rännande efter specialerbjudanden, till en del för att jag ska kunna unna mig något utöver det vanliga, en kryssning t ex ;). Som tur får man själv välja vad man köper...

Upplever mig stressad nu, situationen är den att jag kan bli arbetslös och utan pengar i två månader, om inte min arbetsgivare går med på att jag jobbar till slutet av januari och sen slutar. Säger jag upp mig under prövotiden så har jag ingen rätt till arbetslöshetsersättning, det blir karens. Är man visstidsanställd kan man inte säga upp sig, i princip,alallt hänger på arbgivarens välvilja. Suck o stön, kommer det att ordna sig?

Uttryckte min åsikt rätt barnsligt igår och gissar att jag blev ännu mer "opasslig" där jag är. Ja ja...

Kram Skorpan

23 F:

skriven

Tänkte på en sak, du har ju haft denna bloggen ett tag, du har säkert flera hundra som besöker din sida varje dag, det finns säkert företag som är intresserade o marknadsföra Sina produkter på din sida, då tjänar du en slant 👍 kolla upp det! Kram

Svar: Tack för tipset.. kram :)
Esmaralda

24 F.u:

skriven

Drömde inatt att jag dansade med en främmande Karl vad kan det betyda?!

25 fw:

skriven

Jag träffade världens finaste kille i helgen. Vi har pratat lite efteråt men ändå inte mycket. Kommer vi att ses igen? Skulle vara så kul :)

Kram

Svar: Chansen finns men jag får en känsla av att det finns någon annan i hans tankar.. kram
Esmaralda

26 Lizette:

skriven

Hejsan:)
Hur blir det framöver på kärleksfronten?❤️
Kramiz

Svar: Något kommer att ske.. kanske tillfälligt men det blir en dos kärlek i alla fall... kram
Esmaralda

27 Mi:

skriven

Hej Esmaralda! Jag säger bara jävla öra!!! har sovit med revaxör i fyra nätter nu. Ska till vårdcentralen imorgon. Hoppas att det är en vaxpropp och inte något annat fel. Kommer öroneländet att bli bra????

kram

28 V:

skriven

Ja, det är ett helt projekt detta med eko, närodlat, kravmärkt osv osv.

Jag kan tycka att man i störst utsträckning ska försöka gynna sina nära, och visst är de märkta varorna bättre men sen mycket dyrare! Och jag förstår de, även mig själv, som ibland inte känner att man har råd, även om man vill!

Men du skriver väldigt bra, att alla ska egentligen göra vilket som är bäst för de, även ekonomiskt sätt. Sen är det faktiskt fruktansvärt i mina ögon att det finns de som dömer de som inte handlar det dyraste! Man vet ju aldrig hur allas situation ser ut!

Vad ser du om mitt och E's förhållande? Är det menat för oss i detta livet? :)

Kramar

29 Anki:

skriven

Godmorgon Es

Du har så rätt , om alla kunde tänkte logiskt utan miljötunnelseende ....här larmade miljörörelsen om "fiskdöden" i sjön...och ville skylla på oss boende...när det händer varje vår efter en sträng vinter..= syrebrist i grund sjö.....vet inte hur många ggr jag fick säga flosklen ,,så var det på 70-80 och 90talet efter en sträng vinter...huva jag Har bott för länge på samma plats...

Förövrigt köper jag endast svenskt kött och mjölk och ägg För jag vill ha bönderna kvar och öppna landskap Jag fasar för den dagen vi inte har de svenska bönderna kvar...

Kram Anki med flock

Svar: Ja, ungefär så tänker jag också... i den mån det går.. kram :)
Esmaralda

30 Helena Ir:

skriven

Mestadels handlar jag inte ekologiskt ..för att jag inte har råd! Liknande som du skriver har jag hört tidigare..och hur veta vad som är sant..? Nu när jag är äldre,så behöver jag nog konserveringsmedel :)

Trevlig vanlig tisdag!

Kram :)

Svar: :) kram
Esmaralda

31 mg:

skriven

Hej!
Tror inte på allt jag läser..alla säger olika saker..


Varför har min bästa vän slutat höra av sig?? Kan inte komma på någon anledning..vi har varit vänner i över 20år..

32 c:

skriven

Skulle han bli glad och uppskatta om jag hörde av mig idag och frågade om jag får komma över till honom i helgen?

33 Vv:

skriven

Hej . Kommer det bli jag och adi igen?
Kram

34 Desp:

skriven

Kära Es! Vad bör jag höra för att få jobbet på Systembolaget.... Vill så gärna ha jobbet ser du hur stor chans jag har att få jobbet nu? Vad ska jag göra för att få det? Att vara på?

Kramar

35 D:

skriven

Heeee E! Är jag nära att få jobb? Kramar🌰😉😉😉

36 Lotta:

skriven

I förlängningen tror jag ekologiskt är det enda alternativet med tanke på miljön och varför äta onödigt med gifter om man inte behöver. Jag köper inte allt ekologiskt, men tycker det är viktigt med tex kött och ägg och liknande för djurens skull. De ska ju må bra i sitt korta liv. Väljer också ekologiska grönsaker i viss mån. Så är det med det, men det är bra att det kommer upp till diskussion som i artikeln ovan.

Jag har så svårt att acceptera att mitt ex flickvän har börjat komma in i mina barns liv. Är svartsjuk och det känns som om hon vill ta över och att även mitt ex vill det. Hon är okej, men det känns inte bra. Många sömnlösa nätter blir det för min del i ångest och elände över det här. Vill tycka detta är okej, men hur jag än tvingar mig så går det inte. Hur blir det egentligen? Kanske kan jag få ro om jag får veta mer.

Kram Lotta

37 Tjejkväll:

skriven

Hej Esmaralda!
Hur ser tjejkvällen ut att bli?
Kram

38 Kärlek:

skriven

Kommer den stora sanna kärleken någonsin dyka upp? Eller får jag vänta till nästa liv?
Kram

Svar: en rätta kärleken dyker upp en dag.. i detta livet.. kram
Esmaralda

39 Susanne Amalia:

skriven

God Morgon..
Jag hade kaniner och skulle vara duktig och köpa morötter som var ekologiska..
Men kaninerna vägrade att äta morötterna.. Så jag fick gå tillbaka och köpa de vanliga..
Då jag frågade sa en bonde till mig att morötter tar upp gifter.. och dessa morötter hade tagit upp alla gifter utan skydd.. Supergiftiga blir de med bilgaser försurning mm.. Kaninerna sa nej!! Det lärde mig lite..

Nu ska jag parta hela dagen för min väninna fyller år.. 🎂

Önskar dig en underbar dag.. Med mycket bus på lekland.. Det kan bli hur roligt som helst.. Kramar.. Och hälsa MG..

Svar: Kloka kaniner !! Parta på.. underbart !! kram :)
Esmaralda

40 Maleficent:

skriven

Min affär har dåligt utbud så handlar vad som finns när det finns.
Ser du hur vädret är, eller annat om dagen som jag träffar denna kvinna som du spått?

41 <3:

skriven

Blandar mina inköp med både ekologiska produkter och vanliga. Köttprodukter köper jag svenskt så ofta jag kan. Men ibland är det lite för dyrt. Men dansk fläskfilé skulle jag inte kunna köpa med rent samvete. Danish crown fy.
Ser du hur det blir med jobb för mig nästa år kära Esmeralda? Blir det lärar igen. Känner inte alls för det....kan det vara en bra chans nu och nå min jobbdröm. Tror det måste bli Stockholm då. Fick mejl förra veckan att de tog emot spontan ansökningar.Det pirrade till när jag såg det. Behöver bli lite sparkad i ändan tror jag 😉.
Kram
💗💗💗

42 Orolig:

skriven

Hej!

Känner stor oro inför morgondagen då jag ska till doktorn. Kommer det att gå bra??

kram

43 blomman:

skriven

Hej
Var tvungen att komplettera på mitt examensarbete.Får jag godkänt innan jul?
nervös för det här.............
God jul

44 F:

skriven

Hej esmeralda undrar om du ser något spännande på ingång imitt liv? Kram

45 Tingeling :

skriven

Åh! Jag fick ett samtal från en annan chef förut, inom vården, och enbart dagtid. Vårdande arbete men ändå inte. Hoppas kunna träffa henne på torsdag och se vad det är för tider och lön. Det lät faktiskt lite intressant.... Ett vikariat på ett år. Tål att tänkas på.... Nu får jag verkligen försöka lyssna på magkänslan så jag väljer rätt. Jag blev mer glad över detta än kontorsjobb på habiliteringen. Å andra sidan dras jag till skolassistent jobbet, att vara inom skolan. Men svårt att säga om jag verkligen får just det jobbet. Har inte riktigt rätt utbildning. Kanske borde ta detta inom vården och sen söka inom skolan sen, tänker lite på utbildningar inom det området nämligen. Åh vad svårt!

Ville bara skriva av mig lite 😄

Svar: Välj med hjärtat och det som tilltalar dig mest.. kram :)
Esmaralda

46 TjejenO:

skriven

Hej älskade Es!
Du har så rätt i det du skriver! Om man tittar tillbaka historiskt sätt så går allt i trender - ekotrenden fanns förr också, sedan vände det och blev helt tvärtom. Detta gäller ju allting i världen - inte bara ekotrenden. Jag gissar även på att nya trender inom mat kommer slå igenom, och som INTE behöver göra med ekotrenden :)

Jag är mammaledig nu, men idag kommer en person som hittade mig på linkedin ringa angående ett jobb. Kan det vara "rätt" jobb för mig? Eller ska jag stanna på företaget som jag trivs bra på?

Kram och ha en fin dag!❤️💕😊

Svar: ja trenderna kommer o går !! Känn in noga vad de gäller nya jobbet.. får en känsla av att det är något där som inte riktigt tilltalar dig.. lita till magkänslan.. kram :)
Esmaralda

47 Anonym:

skriven

Hej! Esmaralda tror du det kommer gå bra för Min son och hans tjej! De ska resa till Egyptien och vara där en vecka 14-22. De kommer hem till jul.❤️Orolig Mamma 😳😃kram

Svar: Ja, allt pekar på att det kommer gå fint och de får en bra resa... kram :)
Esmaralda

48 Lady in red:

skriven

Hej Es

Kommer jag hitta kärleken innan årets slut,vad ser du?
lkram

49 H:

skriven

Finns det en chans till en flört mellan mig och han som jobbar på min skola? Hastig ögonkontakt har inträffat, och sedan dess har han funnits i mina tankar :-D

50 Erika :

skriven

Hej! Kommer någonsin livet kännas bra igen? Sitter fast och har gjort det så länge nu. Utan att veta hur jag ska gå vidare.

Svar: Sök hjälp och du tar dig vidare... med stora steg.. det finns en ljus och fin framtid men du måste ta tag i det.. kram :)
Esmaralda

51 Jossan :

skriven

Rast!! Äntligen!
Om ca 3 timmar slutar jag och då ska jag till kuratorn. Är inte speciellt sugen på det men jag måste väl annars kommer jag aldrig bli av med dessa problemen.

Imorgon blir det julfest med jobbet och 4 andra förskolor. Det blir nog trevligt.

Den här jag skulle eventuellt bli sambo med. Är det en ny kille? Hur såg du det framför dig. Mig med sambo?

Kram

52 Louise:

skriven

Fy vad nervös jag var idag. Men det gick bra. Min handledare sa iaf att samlingen gick bättre idag trots att de sprang iväg ibland. Blir bättre imorgon.
Jag tror och hoppas att jag blir godkänd ska nämligen träffa min lärare på fredag så vi får se.
Det blir den sista frågan om detta nu.
Fixar jag denna vfun och blir G?
Jag vill ju verkligen.

Ha en bra dag. Kramar.

Svar: Jag kan inget lova men chansen är i alla fall större än den varit innan.. kram :)
Esmaralda

53 Linnean 🌸:

skriven

Jaha, jag skriver och skriver mina små tester här om kommentarerna kommer med...nix!
Har mailat blogg.se. Får endast meddelande att mailet mottagits men sen verkar inte mer hända. Är ni fler som råkar ut för detta? Är tredje omgången nu på en månad. Vi får se om det funkar nu. Ha det gött! Kram...
/Linnean 🌸

Svar: Och denna gången funkade det.. kram
Esmaralda

54 Anna:

skriven

Hej!

Kommer min pojkväns mammas böcker publiceras?

Ha en skön dag!

Kramar

55 Helena Ir:

skriven

Min son fick inte butiken i J..de var 3 sökande..han gjorde bra ifrån sig enligt rekryteraren. Nu har han även sökt i F,med samma rekryterare..och i G.
Hur stor du chansen är för någon av dessa?

Kram :)

56 Orolig:

skriven

Hej! Kommer det att gå bra imorgon blir mitt öra bra????

kram

57 Karin:

skriven

Hej

Jag bara väntar och väntar.. händer det snart :)
Han och jag har pratat om förlovning litegrann från och till nu i ett år snart men det blir liksom inte av. Han ska ordna något säger han och har planer och överraskningar, sen blir han lite sur ibland och då blir det inget. Ibland är jag världens underbaraste och ja du vet allt det där.

Jag vill verkligen förlova och gifta mig med den här mannen, men undrar är om det kommer att ske ?
Och hur snart ?

Kram och hoppas du ser något

58 ThereseC:

skriven

Hej Es!
Nu är jag på väg till Wikifikat. Det är fika för folk som skriver på Wikipedia. Det blir trevligt.
Förut gjorde jag ett sånt där test på Facebook för att se vart jag skulle åka 2017. Förslaget blev "De Mekkerkast". Det var den gården i Groningen där jag volontärarbetade med getter.
Det var väldigt trevligt där. Jag blev lite sugen på att faktiskt göra verklighet av Facebooks förutsägelse.
Kram ThereseC

Svar: Wikifik.. vad kul.. har jag aldrig hört talas om innan... ja ibland kan facebook vara en tillgång.. kram :)
Esmaralda

59 Smöla:

skriven

Blir de nåt överraskningskalas för mig i december? Mina vänner har redan firat mej, men de va i somras! Jag vill ju bli firad nu oxå.. Ser du om de blir nån utekväll med flickorna?

60 Alicia:

skriven

Hej, provar igen om du får upp ngt om min katt som jag saknar, försvann i torsdags o jag saknar henne.

61 AnnaK:

skriven

Varför drömmer jag om så mkt om denna person? Ingen jag tänker på på fritiden men när vi träffas i jobbet blir jag jättegenerad om jag måste prata med honom. Störigt värre. Nån gammal koppling eller är det bara för att han ser bra ut?

Kram 😊

62 orolig:

skriven

Hej Es! Behöver jag oroa mig för imorgon eller kommer det att gå bra??

kram

Svar: Ser ut att bli bra.. kram :)
Esmaralda

63 behöver svar:

skriven

Hej es....kommer han bli ihop m henne?=/

64 Anabella:

skriven

Hej Es

Ser du något glädjande , roligt på väg?
kram

65 Klara:

skriven

Hej Es! Hur möter jag min nästa kärlek vem skall jag hålla utkik efter..?

66 Hedwig:

skriven

Jag har intryck av att även om kvalitetet på ekologiska matvaror blir allt mindre, så är de fortfarande bättre än vanliga livsmedel. Om man läser etiketter på icke-ekologisk mat, blir man förskräckt, i alla fall här i Holland. Till och med pizza och yoghurt innehåller exempelvis numera genetiskt modifierat majsmjöl. Även om jag inte heller har råd att handla allting ekologiskt, tycker jag att nästan alla vanliga livsmedel inte smakar någonting nu förtiden. De ger liksom ingen kraft och det är alltså inte förvånansvärt att människor blir allt tröttare. Min granne gav mig några produkter från Polen, från landet, bland annat kyckling. Gud vilken skillnad! De smakade verkligen gott och gav mig kraft och energi.

67 Mathilda:

skriven

Hej

Vad har min soulmate för utseende?
kram

68 Fröken T:

skriven

Hej es

Kan du se om jag blir gravid inom de närmaste 2 åren..? Känns som att 2017 kan bli ett viktigt och positivt år när det gäller kärlek. Kanske blir jag även gravid..?
😍🙈🤗

Tack för det intressanta inlägget om ekologiskt.

Kram och godnatt!
T.N


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: