I helvetet och vänt...

 
Nu har jag varit i helvetet och vänt.
Just det - hos tandläkaren !!
I förmiddags.
 
Jag ska alltid  infinna mig en timme innan och få en rejöl dos lugnande ungefär vad som kan sänka en häst... för tandläkaren och sköterskan är visa av erfarenheten... när dom trodde att  en halv tablett av mildaste sorten skulle räcka... vilken den INTE GJORDE.
 
Mitt upp i  behandlingar får jag  panik och sliter ut vad som finns i munnen...skriker att jag ska kräkas... och bär mig allmänt vedervärdigt åt.
Sen den gången  ser de till att dopa mig rejält.
 
Nu undrar ni kanske om det var nåt avancerat jag skulle få fixat  men det är det aldrig..  jag har aldrig hål.. och det var "bara" två utgamla lagningar som trasats sönder.
 
Jag har inte haft hål sedan jag var 15 år och det tackar jag gudarna för.
 
 I dag är jag home alone... vännen har dragit till London med sonen.. de ska kolla på Arsenal och julhandla.
Själv ska jag och Mannabonne Glenn mysa hela kvällen i soffan och glo ögonen fyrkantiga på film....   ibland är det skönt att vara ensam.
 
I morgon får jag ett  speciellt besök... och om detta berätta jag mer i morgondagens blogg
 
Massa kram o kärlek till er alla
 
1 Zita:

skriven

Hej! Esmaralda en vän till mig är med i en gospel kör! Och jag kan ju inte sjunga. Hur fasen ska de gå? Tror du jag vågar börja. Kram 😃

2 <3:

skriven

Vilken hemsk tecknad bild. Vad mysigt du och MG kommer ha det ikväll 🐶. Själv blir det upp på rinken och kolla hockey sen mys med min lilla fyrbenta älskling 🐶💖.
Kan du se vad som hänt med min extrafarfar K. Är det hans nya kvinna som gör att han inte hör av sig som tidigare. Får ingen bra känsla av den kvinnan. Är hon en sol och vårare ? Känns även som han är besviken på mig att jag inte kan ge honom det han vill ha.
Kram

3 Helena Ir:

skriven

Skönt att du då har det avklarat :)..och att de hjälper till med detta..
När jag gick i skolan var det ett gift par som var tandläkare på folktandvården..det finns många historier om hur barn blev rädda efter deras behandlingar. Jag hade tur,jag gick hos kvinnan,det var tydligen värre med mannens patienter. Så jag blev aldrig rädd för tandläkaren.

Ha det så mysigt med filmtajm och MG :)

Kram :)

4 Tanten:

skriven

Huvaligen, förstår dig. Har dålig erfarenhet sedan tidig barndom. Visste faktiskt inte att man kan få lugnande. Har nog vant mig med eländet ändå, har ju inget val, vill ju inte mista mina tänder. Har dom flesta kvar, trots min rädsla.

Kram

5 Helena Ir:

skriven

Jag gissar på att det är din franska häxväninna som kommer på besök :)

6 Sophia*:

skriven

Vad kan du se om jobbet? Känns bra att gå på intervjun men det är alltid ett "men". Så kan du se något särskilt? Om det är negativt för mig eller positivt?

Jag undrar också om han menade det han sa, om sin intention till att kolla på det där? Det sårade mig & det visade jag.

7 Mm:

skriven

Hej Esmaralda!
Haha, tur du slipper hål iallafall!
Vad mysigt det lät!!

Es, ser du några positiva reaktioner när jag gillade bilden från honom?eller några negativa?
kram

8 Kristin:

skriven

Tannlegen er også min store skrekk, til tross for at jeg heller aldri har hull. Bare slitte plomber som må skiftes ut av og til, eller som du, at jeg biter ut en plombe.
Når jeg skal til tannlegen og det ikke er noe annet enn rutinekontroll, synes jeg det er skitvondt bare hun pirker borti tennene. For ikke å snakke om når hun skal pusse tannsten.Det er vondt det. Jeg har et hysterisk forhold til renhold av mine tenner og legger meg aldri uten å ha rengjort grundig. Når det skjer at jeg må gjøre noe med mine tenner hos tannlegen, får jeg skikkelig bedøvelse så halve ansiktet og mer til er bedøvd i mange timer etter at jeg er ferdig. Jeg er nok en skikkelig pingle når det gjelder tenner og tannlege.
Jeg er glad på dine vegne at du er ferdig med dette nå. KRAM!

9 Alie:

skriven

Ja, och jag tar efter ditt förträffliga förslag med mys i soffan och film... Det ÄR verkligen skönt att vara själv, stundtals i alla fall. Lever man som singel, som jag gör får man ofta för stor dos av det slage men, I survive ;-)
Kram :)

10 Lilly:

skriven

Undrar om det finns något meddelande ifrån andra sidan till mig

11 Helena:

skriven

Hej Ez!

Nu har jag börjat fundera på vad jag ska göra till hösten, om jag ska söka in på masterprogram eller försöka hitta ett jobb. Helst ville jag läsa master på Kungliga tekniska högskolan men blev helt rädd bara av deras urvalsprocess. Är det någon idé att söka in där eller borde jag göra något annat? Jag känner mig riktigt förvirrad..

Kram Helena

12 VB:

skriven

Usch förstår precis! Min största rädsla och fobi är tandläkaren!!


Blir det E och jag igen? Oavsett vad vi har gått igenom så har jag aldrig slutat känna att det är menat för oss. Jag har fått så mycket skit av honom genom åren och ÄNDÅ väntar jag på honom med öppna armar!
Tror du att han är min rätte?

kramar

13 Anna E:

skriven

Såg jag vad jag tror utan för det gamla huset? Vem var det?

14 Fatima :

skriven

Ser du oss komma iväg nästa månad!!? Kram

15 Linnean 🌸:

skriven

Hallojsan!
Verkar funka nu igen! Kul!
Mindre kul att ha sådan tandläkarskräck! Men stackars! Så jobbigt! Tur du har så fina tänder då. Här har det gåtts en del ronder minsann. Det där med lugnande...första gången jag testade det var ju för någon månad sen när jag skulle bli MR röntgad. In med 10 mg nåttinåtti en timme innan. Var ju tom skraj för det pillret!
Inte fan var jag lugn eller avtrubbad en timme senare. Så trots ömma höfter ställer jag mig och hoppar och yrar "Nej, nej...drogen har inte verkat än...ni måste vänta" Snacka om störd!
När jag skulle äta efteråt...något indiskt, då höll jag på att somna. Så ska man droga sig får man vara ute i god tid och kanske spä på med en "cigg" åxå. Och nej, jag brukar inte röka på 😉 Men kom just på att det hade nog varit en avspänd stämning i väntrummet om en del suttit där och blossat på. Nåja!
Har varit hos naprapaten och måste vila mina arma ben. Ha så gott vid tvn! Kram.../Linnean 🌸

16 Agnes:

skriven

Du har min fullständiga medkänsla i detta...

Själv härdar jag ut, och svettas floder...eftersom jag vill ha kvar mina tänder...drabbas inte direkt av hål, däremot så spricker min tänder...inte kul...

Funderar på att komplettera och uppdatera tänderna längre fram...kanske något som en framtida man skulle kunna tänka sig att bjuda på i present...kanske...för givetvis utgår jag från att min framtida s k "kärlek" är en förmögen man, med en enda önskan...att ge mig det bästa, för det är jag värd! *fnissar*

Kram!

17 Little miss piggy:

skriven

Hej igen!
Usch! Lider med dig med tandläkarskräck. Måste vara jättejobbigt för dig! Mys ordentligt i soffan med MG och ge han en puss från mig.

Tack för ditt svar! Ser du om Maddie McCann någonsin kommer komma hem igen till sina föräldrar? Kram 💜

18 Mikael:

skriven

Men så du jagar upp dig.

Själv tar jag aldrig bedövning, tandläkare brukar ge mig lite konstiga blickar, så tar de i lite extra bara för att kolla, så tittar de på mig och säger med förundran, det där är det inte många som gör.

Var en vän som lärde mig att man inte behöver bedövning,och det är sant.


Kram!

Svar: Ja jag är en dramaqueen av stora mått !! Kram :)
Esmaralda

19 Boudica:

skriven

Svårt att tycka om sig själv när man är uppväxt med låg självkänsla. Men jag har ju tagit mig ur det mörkaste, visst finns det kvar och drar in mig då å då. Men jag kämpar vidare.

Men när man väl är där nere då orkar man ju knappt att bry sig om sig själv. Och på tal om det, med denna envisa trötthet som jag har så orkar man knappt med det heller, har tänkt många gånger att idag ska jag ta hand om mig lite extra, men det slutat med att jag inte orkar.

Börjar fastna för J igen, NEJ varför!? Hur mycket har jag kvar att lära mig från honom egentligen?
Grattade mig även på namnsdan med sin (inte så sköna)skönsång. Måste säga jag tar detta som en typ av flörtande.

Skrev ett mail om healing till dig, för inte så länge sedan, det behövs verkligen nu. Hoppas ju bara att det hjälper även denna gång!

Sov ju annars inte så bra, drömde en dröm, en mardröm?
Hade skrivit upp mig på en resa med jobbet, till shanghai eller nåt sånt, men jag blev uppsagd av nån märklig anledning. (hann fundera en hel del i drömmen om varför, vissa saker är faktiskt en del som kan oroa mig i vakna livet) Skulle jobba till andra februari ändå. Som var dagen innan resan så jag fick inte följa med, jag som såg fram emot det!

Konstig dröm, kan den betyda något? Något speciellt med 2:ra februari?
Jag som frågade ängeln/universum om något helt annat!

KRAM!

Svar: Ibland behöver du själv sätta deadlines så inte saker och ting flyter runt för länge.. kram
Esmaralda

20 💯 :

skriven

Jag livrädd och hatar med att gå till tandläkaren :(


undrar om du ser vad min framtida partner jobbar med?
kram

21 AnnaK:

skriven

Vad duktig du har varit! Nu förtjänar du en filmkväll 😊

Jag unnar mig ett bad innan jag röjer vidare 😊

Kram 😊

Svar: Gott att unna sig :) kram
Esmaralda

22 Klara:

skriven

Hej

Ser du mig i ett nytt förhållande snart?

Svar: ja det gör jag.. kram
Esmaralda

23 Mm:

skriven

Hej Esmaralda!
Haha, tur du slipper hål iallafall!
Vad mysigt det lät!!

Es, ser du några positiva reaktioner när jag gillade bilden från honom?eller några negativa?
kram

24 Alie:

skriven

Hej Es,
Nu e det störningar igen... Mail kommer inte fram :(

Ha en superskönt kväll, här blir det oxå myssoffa med film :)
Kramar

25 Sophia :

skriven

Vad kan du se om jobbet? Känns bra att gå på intervjun men det är alltid ett "men". Så kan du se något särskilt? Om det är negativt för mig eller positivt?

Jag undrar också om han menade det han sa, om sin intention till att kolla på det där? Det sårade mig & det visade jag.

Tacksam för svar på båda. Kram

26 Bolla:

skriven

God kveld!

Er det trøbbel i ekteskapet hans? Han virker interessert, men mulig jeg feiltolker 😏 Må jo evt vente på at han blir singel 😍

Klem Bolla 😃

27 Browallia:

skriven

Stackare, jag lider med dig som är så rädd hos tandläkaren. Kramar om

I morgon börjar ett nytt kapitel i livets bok när jag börjar jobba på sjukhuset. Jag riktigt känner hur jag är på rätt väg för jag har ett sånt lugn inom mig. Inte det minsta nervös utan känner mig som ett förväntans fullt barn dagen innan julafton :)

Önskar dig och MG en riktigt mysig kväll.

~*~ Tacksamhet och glädje ~*~

Svar: Det känns lugnt och bra när man gå på rätt väl.. kram :)
Esmaralda

28 Skorpan:

skriven

Aj, jag behöver också gå o jag undrar om jag har hål i alla tänder?
Kram Skorpan

29 Skorpan:

skriven

Aj, jag behöver också gå o jag undrar om jag har hål i alla tänder?
Kram Skorpan

Svar: Nej inte i alla tänder inte.. herregud nej... men några stycken kan det vara.. kram
Esmaralda

30 erika:

skriven

Hej! Kommer jag att träffa någon snart?

31 Änglaviskning:

skriven

Undrar om min skyddsängel har något viktigt att meddela mig?
kram:)

32 Anna E:

skriven

Såg jag vad jag tror utan för det gamla huset? Vem var det?

33 Bolla:

skriven

God kveld!

Er det trøbbel i ekteskapet hans? Han virker interessert, men mulig jeg feiltolker 😏 Må jo evt vente på at han blir singel 😍

Klem Bolla 😃

Svar: Jag ser inget större trubbel... men han är den sorten som kan jaga lite för bekräftelsens skull.. kram
Esmaralda


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: