Självrespekt....

Jag har sagt det innan & säger det igen  att man måste inte älska sig själv – det räcker  långt att man respekterar sig själv och tycker att man är okey ! 

Accepterar man och respekterar sig själv – då skapar man utrymme för att  ge andra människor uppmärksamhet och omtanke.

Gillar  man sig själv – då brukar man blir en betydligt mer generös människa.

Självrespekten är inget som man fixar en gång för alla – det är något som man får jobba på med jämna mellanrum.  Ibland dippar man och får spotta i nävarna och t nya tag – och ibland har man flyt !

Människor som tycker om sig själva brukar kunna bjuda på följande:

 

De är öppna för andras idéer och åsikter och inte blir hotade av dem

De vill att andra ska lyckas med det de gör

De är generösa med att berömma andra

De är inte lika hårda mot sig själva när något går fel

De vill andra väl

De låter inte andra trampa på dem

De vet vad som är bra och vad som är dåligt för dem

De tar hand om sig själva - både kroppen och själen

 

 

Tips som hjälper dig i processen att  tycka om dig själv… kommer snart  i ett nytt blogginlägg…

Kram o massa kärlek

 
1 <3:

skriven

Fick ett sånt där underbart mejl innan jag skulle gå och lägga mig. Vill han träffa mig men inte vågar? Är det någon/ något som håller honom tillbaka?
Vet inte om han har någon kvinna i sitt liv ? Kan du se något Es om honom.
Kram

2 Tingeling :

skriven

Jag tycker om mig själv och har självrespekt! Även om man dippar ibland, som du skrev. Alla punkter stämmer in på mig utom en och det är att inte låta andra trampa på en och köra över en, men jag jobbar på det ☺ måste lära mig att säga ifrån när något är fel och inte vara tyst.

Just nu är jag i en dipp att inte ta hand om mig själv. Och det är sen jag bytte jobb och är trött jämt. Jag orkar liksom inte. Hoppas på förändring på det när jag byter jobb sen.

Jag vill äta bra, orka laga god mat som tar lite tid, om ni förstår vad jag menar.
Jag vill börja träna, men vet inte exakt vad än. Och träna yoga hemma. Få massage ofta (har även massagestol hemma) och ligga på spikmatta varje dag.
Jag vill ha klänning på mig på jobbet.
Jag vill ha fina naglar.
Jag vill vara pigg och glad när jag hämtar min dotter efter jobbet, och inte vara slutkörd.
Och så tror jag att jag inom en snar framtid, inom 3 år, flyttar till en annan stad. Närmare jobbet jag kommer få.

På lördag kommer EN tjänst, av tre, att vara avklarad. ☺

Trevlig tisdag!

Kram!

Svar: Och det är bra jobbat !! Du är på rätt väg.. kram :)
Esmaralda

3 Chopper:

skriven

Hej es..
Väntar med spänning å tips för att tycka om sig själv....Det går väl i vågor men de är väldigt lätt att jämföra sig med andra...

Å ibland känns de bra å gillar sig själv men väldigt ofta tycker jag att man ändrar sig för att passa andra... å kan man inte leva upp till de så trycker man ner sig själv å letar fel....

Försöker att tycka man är bra å klappar sig på axeln de beror väl åxo på dagsformen. Väldigt glad å positiv försöker sprida glädje o peppa dom runt om mig å glömmer ofta mig själv 😉😉.

Nu bara uppåt kär i min internet dejt å ska träffa honom igen i helgen❤❤. Ser du om de blir ett kort tag eller är de kärleken jag väntat på? Kram å fin tisdag till alla ❤❤❤❤

4 sus:

skriven

hej
konstigt vissa delar stämmer...
och vissa inte.....
vet inte varför jag överreagerar på vissa saker...
blir så trött....
love sus

Svar: Känns som att åker i fel spår på något vis.. kram
Esmaralda

5 Susan:

skriven

Läst ikapp ett par dagar o det där med samlandet o sparandet fick ju mig att se mig omkring.... och jag har MYCKET saker, svårt att slänga (kan-va-bra-att-ha😱) men när jag väl får ett ryck o rensar lite så känns det faktiskt bra🤔 Va nog hamster i mitt förra liv😉

Jobbar på det där me självrespekten o oftast går det bra, dippar mest vid besök i provhytter när garderoben behöver förnyas😱 Dom där valkarna på mitten är inte så klädsamma😇 Va på hälsokontroll o lite övervikt o högt blodtryck blev domen🤕 så det e väl bara till att ta tag o det IGEN!

Kram

Svar: Japp... emellanåt blir det dags att ta nya tag... det är inte alltid lätt att vara människa ! Kram :)
Esmaralda

6 Tjejen:

skriven

Att tycka om sig själv är otroligt viktigt. Jag jobbar på det :)

Kommer min nyfunna vän och jag ta detta ett steg längre? Vi tycker verkligen om varandra <3

Kram

7 EPM:

skriven

Godmorgon.
Min självrespekt är en aning naggad...
Komplikationer med R.L. igår.
Vad händer där? Ser du nåt om stormen som nalkas mig, för jag är rädd att jag inte kommer klara av den..?

Kram

Svar: Du klarar allt som kommer till dig.. så är det.. kram :)
Esmaralda

8 Skorpan:

skriven

Börjar faktiskt gilla mig mer o mer ;) emedan andra tycks ogilla mig mer o mer. Hmm, vari ligger då felet? Eller är det nå fel ens? Kanske inte...

Somnade för öppet o fönster o vaknade upp o stängde det. Sovit dåligt, bristen på motion o frisk luft antar jag, o drömt massor. Vad jag kommer ihåg var granfrunns vältränade bak ;) och en kö till toaletter som stod ute på rad. Har jag återigen en massa skit som ska ut, eller var det nu bara en massa smörja jag drömde?

Konstigt nog känner jag mig lugn angående intervjun igår. Ser du mig Es möblera inom kort? Med använda möbler...

Gillade förresten inlägget men det gick inte, o som någon tidigare skrivit, på mobilen är det möjligt att ta bort sin gillning också. Aah, tekniken...

Kram från en Skorpa i höstrusket

Svar: Ja den där tekniken... såååå knasigt...
Esmaralda

9 Jossan :

skriven

Ja jag kan väl egentligen inte säga att jag tycker om den jag är just nu.

Nu är jag påväg till jobbet. Måste gå tidigare idag eftersom jag ska till högskolans kurator.. skolan har gjort mig utmattad.

Kommer jag vara sambo till nästa jul?

Kram

10 Varis:

skriven

Men jaa så bra ämne och alltid så aktuellt. Tack för påminnelsen.. jag har jobbat massor men dags att spotta i nävarna tror jag.
Ser fram emot fortsättningen.

Okej Ez, vad tror du om en resa till Thailand med barnen? Blir det lyckat?

Kram

Svar: Jag tror det blir riktigt lyckat.. kram :)
Esmaralda

11 Hjärtat:

skriven

Godmorgon Ezmaralda!

Bra inlägg om självrespekt. 💕
(Eftersom någon annan har samma alias, kallar jag mig något annat nu.)Kunde inte se min kommentar för någon dag sedan, så jag frågar igen. Den där mystiska klasskamraten, är det någon som jag kan ha en kärleksrelation med? Tycker han verkar dölja ett och annat.
Kram Hjärtat 💖

12 Skrållann:

skriven

Hej!
Jag tror jag tycker rätt bra om mig själv och jag hoppas jag har en sund och generös bild över hur jag behandlar mina medmänniskor;)
Nu har det dock uppstått en situation på jobbet som jag inte gillar. Jag är inte direkt inblandad men känner mig ändå ganska involverad och vill på nått sätt hjälpa till att lösa krisen. Min närmsta kollega mår riktigt dåligt, samtidigt som hon har en stor del av att det blivit som det har. Vi har det besvärligt som det är i organisationen och detta "bråk" behövs inte. Dessutom lever vi inte som vi lär ut och det tycker jag är det värsta och hamnar i märklig sits.
Vad kan jag göra?

Kram❤️

Svar: Kalla till extramöte för alla involverade enbart där detta behandlas-- ta det i ljuset och gör klart.. kram
Esmaralda

13 Fd gråa musen:

skriven

Jag får ofta höra att jag känns väldigt målmedveten; att jag verkar veta vad jag vill i livet och vem jag är är. Omtänksam, men ingen man kör över.

De skulle bara veta hur det såg ut för några år sedan.. Allt detta ovan tack vare slit med självrespekten/självmedvetenheten. Aldrig är det för sent!

Inlett en oseriös invit med en man. Tror du han fullföljer och hör av sig, blir det bra? Kram.

Svar: Han verkar höra av sig.. och det hela blir mer tillfälligt.. kram :)
Esmaralda

14 CA:

skriven

Hej
Nu är jag på flygplatsen, i väldigt god tid.
Väskan vägde 13 kg. Tala om art jag är klen, tyckte den va väldigt tung:o)
Jag har fått sår i mungiporna, vad gör jag åt detta?
Någon dom har ett bra tips?
Kram till alla

Svar: Vad kul.... nu får du ha det riktigt bra.... någon kan säkert tipsa ang såren.. kram
Esmaralda

15 Agnes:

skriven

Tack Es!
jag har ju hittat tillbaka till min...då mitt ex uppvisar motsatsen till det du listar om vad som kännetecknar en person med självrespekt...

För hans strävan var att agera tvärtemot...så så fort jag började att jobba med mig själv, så började han med sitt eviga malande om att jag och min hjärna inte var/är kompatibla med övriga, dvs, hans åsikter...

Vad kallas en sådan människotyp?

Att inte...kunna ta till sig andras idéer, för det är hans som är de bästa...oavsett...

Att inte...kunna glädjas åt ifall andra lyckas med det de planerat...då det är hans projekt som är det som skall lyckas...tack vare honom och ingen annan...

Att inte...kunna berömma med känsla, när någon gjort något...och även här, framhäva sig själv som den som gör det som är det rätta...

T ex...kan inte låta bli att undra, varför en del personer inte klarar av att respektera andra människor för den de är, det de gjort och för vad de tänker...

Nu vägrar jag att låta mig bli hunsad. Den där gränsen är nådd. Nu vet jag vad jag behöver i mans-väg...och om en man inte klarar av att respektera mig, så är det bye-bye...för likväl som att man inte behöver älska sig själv för att gilla sig själv, så¨behöver inte en man älska mig för att kunna respektera och gilla mig!

Med förhoppning om att människor samlar ihop sig och går, när den de lever eller umgås med, inte klarar av att behandla en medmänniska schysst...för ingen är värd att vara någons mentala spyhink...INGEN!

Kram!

16 Skorpan:

skriven

Ja du Es, jag skulle kanske kunna leva utan tekniken, men något sådant jobb lär jag väl inte hitta, där den inte skulle vara involverad? Lever väl på fel århundrade ;). Men hej, jag lever i varje fall! Ikväll sova över besök av kompis, hurraa.
Kram Skorpan

17 Linnean 🌸:

skriven

God Morgon!
Gör bara ett test för att se om kommentaren kommer med. Snart en vecka sen jag kunde skriva på bloggen. Har skrivit till blogg.se 3-4 gånger!! Vink! /Linnean 🌸

18 f:

skriven

godmorgon, djupt ämne du tar upp idag... undrar om det finns något som jag bör veta..kram

19 lilly:

skriven

har jag någon hälsning ifrån andra sidan..

20 Anki:

skriven

Godmorgon Es

Så härligt att höra ngn som säger att man INTE behöver älska sig själv ...så trött på just den frasen
men självrespekt ...det jobbar jag på igen igen..har ju varit den självsäkra typen i 20-års åldern som trodde jag kunde allt ....suck nu på sensommaråldern är jag lite för ödmjuk...

ser fram emot inlägg !

på tal om lägg...nä den var långt ifrån jag är ju ingen kock och tar tacksamt emot bra recept på köttfärssås...

Kram ASnki med flock

21 Mareli:

skriven

Godmorgon!
År det onödigt att ha dåligt samvete för att laga iväg honom? Kanske jag inte gör det så schysst.. ser det ut som att det finns chans att göra "avslut" innan han åker?
Kram

22 💕 Zoey 💕:

skriven

Kära Es!
En liten nyfiken fråga till dig, när jag väl träffar romansen .... kommer någon bli svartsjuk/avundsjuk då? Jag tänkte bara eftersom när jag väl skulle träffa min livspartner så skulle någon bli det då någon var kär i mig som jag inte visste om. Jag har blivit spådd det iaf. Därför tänkte jag om någon blir det när jag träffar romansen oxå? Kan du se något kring det? Tack i förhand! Kram Zoey 💕

23 Camilla:

skriven

Tack, just sånt här behöver jag höra, jag vill vara en så bra mänska som möjligt, även mot mig själv. Kram

24 V:

skriven

Den självrespekten är svår att skapa eller ha, efter ett långt destruktivt förhållande!
Ser framemot ditt inlägg om det!!

E, ser du om det är slut mellan oss på riktigt?
Jag har alltid känt att han är min partner i detta livet, men nu börjar jag tveka. :(
Och det gör så väldigt ont, i kropp och själ!!!

Varma kramar

25 Aa:

skriven

Hej Esmaralda!
Hur ser hans förhållande ut att vara?
Ser han ut att trivas och va nöjd?
Kram

Svar: Ja, det tycker jag.. kram
Esmaralda

26 Yvonne (gammal kund ):

skriven

Aloevera salva eller gel är bra för såriga mungipor!

Det där med att gilla sig själv tror jag även man blir bättre på ju äldre man blir.
Dessutom tar man inte allt så allvarligt.

En fråga Esmaralda. ..

Vi har fått möjligheten att köpa grannens hus/stuga som ligger bredvid vårt. Vi får den för nästan ingenting. Ser bra möjligheter i det. Vad tror du om det?

Kram Yvonne


Svar: Jo, bara ni är medvetna om vad det kostar att få huset i skick.. kram
Esmaralda

27 Mi:

skriven

Hej! Har svårt att tycka om mig själv känns som om jag inte duger är ju arbetslös och går bara och skrotar hela dagarna. Hoppas bara att jag kommer ut i arbete snart.

kram

28 Mm:

skriven

Hej Esmaralda!
Ja det är viktigt sådant! Jag försöker men jag gillar ändå mig själv

Es, den här tomma känslan som infinner sig i lägenheten tror du den "sitter i väggarna" eller beror det mer på att jag skulle vilja ha någon mer som bodde här?
En partner?
Kram

Svar: Jag tror den tomma känslan finn sinom dig själv.. något du borde jobba på och fylla den med.. kram
Esmaralda

29 Muminmamma:

skriven

Hej Esmaralda!
Jag har hittat ett gammalt bord som de säljer med bud, de finns fler intresserade!
Anledningen att jag är intresserrarad är för att det finns iläggsskiva ovh jag tänker ha det som extra bord vid besök!
Tror du jag kan "vinna" bordet? Eller det det ut som om priset kan skjuta iväg?
Kommer jag vara nöjd/ ha användning utav bordet och dr stolar som medföljer?
Kram

30 Susanne Amalia:

skriven

God Morgon...
Självrespekt är inte när man messar fel och sedan skriver om den personen till en annan människa ...
skrev både positivt och negativt..
hmmm
men misstag kan alla göra ... det bara är så..
jag får stå för det..

tack för svar angående denna man...

I dag är det cirkus alla springer runt som yra höns..
Min mamma har tagit beslut om att sälja huset.
Hon har engagerat min son och nu ska han åka till mäklaren och dessutom rymma ut huset..

Jag har velat sälja huset i flera år.. men min mamma har vägrar..
NU sa jag att jag skulle åka bort några veckor och då ska hon sälja huset spela martyr och engagera min son som har canser. hon kan inte vänta till efter JUl... nejdå..
Ringer till mig och säger att jag ska ta hand om samme son och hans familj eftersom sonen har cancer och frun är trött..
men själv har hon beordrat min son att tömma huset och sälja detta huset ligger 25mil från Stockholm..

FRÅGA: Snälla snälla finns det något hopp om att detta tar slut.. innan hon dör och innan alla blir galna ..

Jag jobbar i dag och åker till Klosters den 24/11 .. sedan ska jag ställa ut glas den 18/12 på julmarknaden ..

Önskar er en fin dag ... kramar <3 <3 med kärlek och glädje .. EllaBella hälsar er och tackar MG.. Saga säger att hon vill baka mer det där med deg var kul.. matte såg jätteroligt ut och jag tror att hon blev väldigt glad när jag hjälpte till med lussebullsbaket.. hon viftade med alla armar... och då sa jag krrr och pussade lite på min tvåbening.. man måste göra livet glatt för dem i bland... stora blöta hundpussar och en kattslick.. <3 <3

31 Pia1:

skriven

CA, låter som brist på B-12 eller zink. Gå och ta ett prov!

32 mt:

skriven

Hej!
Min kollega T är utomlands o söker jobb..kommer hon få någo jobb där? Slutar hon innan sommaren?
Kram!

Svar: hon kommer sluta men jag ser inte riktigt när.. kram
Esmaralda

33 Virrhönan:

skriven

Godmorgon!
Jag älskar inte mej själv, men jag har börjat gilla mej själv. Det har kommit på senare år. Ibland kan jag tänka varför det har varit så...har jag inte hunnit att tänka på hur jag egentligen är. Omtänksam har jag alltid varit, kanske lite för mycket om man nu kan vara det, för att se till mitt eget bästa. Nu när barnen vuxit upp så har jag fått mer tid att se mej själv o jag börjar gilla det jag ser i spegeln, trots rynkorna som visar sej allt mer. Ibland kan jag nästan känna mej lite egoistisk för då bryr jag mej inte om nån men det går snart över för det känns inte rätt, inte min grej...
Jag hoppas o tror att folk i min omgivning gillar mej för den jag är, visst finns det saker att ändra på o det jobbas det på hela tiden. Många av dessa tankar har även kommit med åldern, plötsligt kom man till den där åldern då massor händer på en gång o det är verkligen nu som man ofta tänker på detta med självrespekt. Man är ju inte alltid på topp, man måste nästan dippa emellanåt för att kunna gå vidare. Jag dippar ganska ofta men det går oftast fort att komma igen, rena berg o dalbanan! Måste ju undra lite, är det på grund av hur jag är eller är det av min utstrålning (om jag nu har nån) som min flört har fått upp ögonen för mej. Varför just mej? Har aldrig märkt direkt att nån tittar på mej o nu när nån ger mej uppmärksamhet så faller jag pladask. Han vet inget om mej, inte vad jag vet iaf så vad fastar han för egentligen? Oj vilket långt inlägg det blev idag...nu måste jag sätta fart härhemma om nåt ska bli gjort. Ha en god dag o kram kram

34 Helena Ir:

skriven

Intressant läsning..här svajar det väl lite åt alla håll..ska bli intressant att läsa mer..

Jag förstår inte mina drömmar..i natt såg jag att jag tappat massor av hår..nästan halva huvudet var kalt ..jag lyckades dock dölja det med att håret på andra sidan kunde hänga över flinten på huvudet.

Ha det gott..
Kram :)

Svar: Drömmen säger att det är okey att ersätta något gammalt med något nytt.. kram
Esmaralda

35 Pollan:

skriven

Gomorron! Får jag någon hjälp mot min Neuropati? Håller på att bli galen av detta? Har någon i bloggfamiljen samma problem?

36 Anonym :

skriven

Hej vill han vara ihop med mig för den jag är eller är det mitt yttre han dras till och att hans killkompisar tycker det är coolt på något viss att han har en yngre tjej. Kommer den här relationen vi har hålla. Två av mina väninnor som träffat honom kände att han var svartsjuk och inte bra för mig. Själv har jag svårt och känna vad som är rätt och vad jag är värd.
Kram

37 Vlora b:

skriven

Hade önskat att alla kvinnor hade haft en stor självrespekt och kärlek till sig själv!

Tyvärr är vi nog många som mist de ena eller bägge två, pga destruktiva förhållande, jag nog först på listan :(

Blir det E och jag igen? Oavsett vad vi har gått igenom så har jag aldrig slutat känna att det är menat för oss. Jag har fått så mycket skit av honom genom åren och ÄNDÅ väntar jag på honom med öppna armar!
Tror du att han är min rätte?

kramar

38 Mats:

skriven

Hej EZ
M vill träffas har sökt mej efter denna långa tid , vad vill hon? vill hon?
Kram

39 mannabonne fan:

skriven

hej!!

hur stor chans är det att L hör av sig snart då? :D som du tror!

kram

40 Klara:

skriven

Hej Esmaralda!
Hur kommer det sig att det känns som att O är min soulmate? Jag har känt så från första början, kan inte glömma honom och han verkar inte kunna glömma mig heller. Är det så att han är den rätta för mig?
Kram Klara

41 Sydney:

skriven

Hejsan:)
Bra skrivet! Tycker du har så mycket bra att säga!
Håller på att flytta just nu, packar i lådor mm. Senaste dagarna har det börjat hända saker i huset. Frysen har stått öppen 2 ggr, dörren till toaletten öppnades i morse, saker trillar ner och garderoben stängdes.. Är det någon som vill säga något? Är de ledsna att vi ska flytta? Eller har jag hjärnspöken och är stressad?
Känner själv sorg över att lämna huset, då jag vet att hon som bodde här innan tyckte det var så roligt att vi tog över huset..
Många kramar

42 Mikaela :

skriven

Hej E!

Ser det ut att kanske bli ett hus för oss nästa år? Eller är det något annat som väntar oss ?

kram Mikaela

43 Mm:

skriven

Hej Esmaralda!
Jag brukar dra mig för att gilla hans bilder men nu gjorde jag det, ibland känner jag för det men det är för jag känner mig lättsam med lite humor!
Men reagerar han positivt på det?
Kram

44 Tingeling :

skriven

Någon frågade om sår runt munnen. Jag hade så en vinter, och blev även röd som små barn brukar bli och jag hade ont. Vet inte exakt vad för slags sår du har men det enda som hjälpte mig var Bepanthen! Prova det!

Kram!

45 b:

skriven

superbra inlägg! väntar med spänning på det med tips och råd :-) ser det ut som att det blir sång med dom innan jag åker?<3 kram

46 lainen:

skriven

Hej Es,
Är det en stämning som ska till eller kan jag få ut några pengar utan att starta världskrig med denna människa? Har en hemsk respekt och rädsla. Mår inte alls bra av att leva med denna ångest och ovisshet. Vad ser du? Något råd till mig i detta?
Kramar

Svar: Tyvärr ser jag ingen enkel väg.. somliga krig måste man bara ta.. kram :)
Esmaralda

47 Pia1:

skriven

Även där har jag en del att jobba med! Men, processen jag genomgår just nu, att stå på mig och göra mig hörd... Tror den kommer hjälpa mig med den biten också. Att inse att jag faktiskt är värd lika mycket som andra! Har lite svårt med det. Kram!

48 Bambi:

skriven

Hej Es
Ser du något spännande som kommer hända i mitt liv snart?kram

49 Tjingeling:

skriven

Godmorgon kära <3
Vilken dubbelmoral du uppvisar!
Du har bara nu de senaste veckorna frågat flera gånger om G är otrogen - och ändå håller du själv på och frågar nyfiket om flera andra män. Om det kan bli nåt mellan er, och med en annan äldre man pirrar det tydligen redan.

Skäms du inte överhuvudtaget?

Jag undrar vad Göran skulle tycka om han visste hur ofta du funderar över och frågar om andra män?
Vi får verkligen hoppas att han inte får nys om denna blogg och hittar hit en dag, med hans humör kan kanske vad som helst hända.

Allvarligt talat tycker jag att du borde skämmas över hur du beter dig mot andra.

50 Nala:

skriven

Hejsan :)
Ja att älska sig själv...
Att framförallt ha respekt/ få respekt...
Kände mig så stark mitt i livet och trodde aldrig att en man skulle kunna sänka mig i livet igen för det hade jag ju lovat mig själv...
Nu sitter jag här igen och varför stannar man kvar?
Jag hittar olika anledningar för att inte göra något åt situationen´.

Älskar han mig eller är det bara ord?

Svar: Du känner vad han ger dig och i detta måste du besluta om det är tillräckligt eller om du ska gå.. kram
Esmaralda

51 Helena Ir:

skriven

Tack för ditt svar..det var intressant..

Kram :)

52 HS:

skriven

CA:

Om mjukgörande ej hjälper så kan det vara värt att kolla järn- och vitamin B12-värden. Lycka till!

53 Latina:

skriven

Hej Es

Ser du något bra som händer?
kram

Svar: jadå.. en hel del bra kommer din väg.. kram
Esmaralda


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: