Bygg upp dej....

Ungdomspanel på UMO  ger sina bästa tips om hur du kan få bättre självkänsla  och deras förslag passar alla åldar & ungarna har tänkt så rätt och bra att jag måste dela med mig:

 

 

·         Försök vara extra modig och våga lite mer: våga stå för vad du tycker, våga fråga om sånt du inte vet, våga göra bort dig och våga bjuda på dig själv.

·         Umgås med personer som du gillar och känner dig trygg med.

·         Du kan känna sig modigare och starkare om du lyssnar på musik som du tycker mycket om, när du till exempel är på väg till något du känner dig osäker inför, eller gör något som är lite läskigt.

·         Ge dig själv uppmuntran och tillåt dig att känna dig nöjd när du till exempel har gjort läxan eller ringt ett samtal som kändes jobbigt.

 

·         Du kan vara en bra och stöttande vän och själv välja kompisar som uppmuntrar dig och tycker om dig för den du är.

·         Kramas mycket!

·         Även om självförtroende och självkänsla inte är samma sak, kan självkänslan växa och utvecklas om du gör saker som du är bra på.

·         Skriv upp saker som du tycker om hos dig själv.

·         Skriv upp saker som gör dig glad.

 

·         Sätt upp mål för din dag, till exempel att du ska göra något som du tycker om eller något som du aldrig har gjort förut och strunta i om det gick bra eller dåligt, blev fult eller fint.

·         Självkänslan hör ihop med samvetet. Om du är elak, får du dåligt samvete och mår dåligt. Motsatsen sker om du är en god och snäll människa, då mår du bättre och får också bättre självkänsla.

·         Sök hjälp hos en psykolog eller kurator om det behövs, till exempel på ungdomsmottagningen.

 

------------------

I dag är det tisdag och det betyder träning på gym....vilket inte alls känns fel.

I söndags vattengympade jag  och for fram som värsta späckhuggare i vattnet... och tappade mitt fina halsband.. så det blev att dyka och finkamma botten... ( hittade halsbandet) och bara för det  fick jag tvätta håret... och  bara för att jag tvättade håret var jag tvungen att föna det torrt... och vad händer då ? Jo, jag fastnar i fönen !!

Två damerfick hjälpa mig loss !!

Annars blir det till att jobba hela dagen... försöka hitta  boende i eller i närheten av  Arvidsjaur eftersom vi upptäckt att man kan flyga direkt utan byte från Malmö och till en hyfsat billig peng.

Sonen önskade sig kalops till middag igår innan han for iväg till Stockholm och jag lagade kalops till en hel armé vilket betyder att middagen är kirrad till i kväll också !!

Annars är det sånt härligt mysväder.. lite grått och blåsigt och underbart !!

Kram & Kärlek

 

1 erika:

skriven

Hej! Kommer det gå bra på mötet på fredag? Jag ska förmedla ett jobbigt beslut då.

2 EPM:

skriven

Samma rusk i Göteborg, ruggigt värre!

Kan jag lita på R?
Vilken roll har han i min framtid?

Kram

3 Varis:

skriven

God morgon Ez!

Ja det där med självkänsla och självförtroende är aktuellt alla dagar om året. Min självkänsla är låg men självförtroende har jag. Bilden av mig själv har förstörts genom åren men nu ska den byggas upp har jag bestämt! Nu räcker det att känna sådan mindervärdeskomplex som jag känner, nu är de dags att förstå att jag är bra precis såsom jag är. Att själv se det andra ser. Att ens skriva detta känns fel för mig men nu idag ska jag trycka på skicka knappen!
Ps till er andra med låg självkänsla/förtroende så finns massor med bra youtubevideos på ämnet.

Ez,
fixar jag detta denna gång? Helt ärligt känner jag en vilja och styrka jag aldrig känt förut, den känns så lugn men så bestämd.. Dvs min inre styrka i detta ämne här o nu. Jag kämpar inte för förändringen med mig själv, det känns som den helt enkelt bara är här.

Ha en fin dag!
Njut av kalopsen
Kram

4 trötter:

skriven

God morgon !
Trött trött trött!!!!

Går just nu en kurs som är jättesvår.Kommer jag klara av den?
Vill ha ett nytt jobb.Jobba på förskolan tar mer energi än det ger tillbaka,tyvärr.

5 Karin:

skriven

Hej

Ser du någon förlovning och giftermål för mig/oss?

Kram

6 Skorpan:

skriven

Bra tips oberoende av ålder. Själv skulle jag må bra av at bygga upp min kondition, men just nu är det stiltje på den fronten :/. Duktig du är som tränar Es! Fast det där med fönen :D... Tur det fanns hjälpsamma damer på plats, hade det varit jag, nåja jag fönar typ aldrig håret, hade jag hoppats på hjälp från herrar ;). Jo jag vet, dom brukar mera sällan befinna sig i damernas omklädningsrum....

Har en känsla av att jag kan ha hål i åtminstone en av mina tänder, kan du känna av det Es? Inte fysiskt ändå,hoppas jag. Finns erbjudanden på tandläkarfronten o det skulle sitta som hand i handske om det är så. Jäkla länge sen jag var hos tandläkaren. Brukat gå varje år...

Drömde att jag besökte min barndomskompis som hade en garderob som hyllorna, elller hela moduler, kom ut ur beroende på var man tryckte. Passade som hand i handske hos kompisen. Vi sov ocks över där och jag fick ursäkta oss alla för att vi inte hade bäddat o lagat bort efter oss, vi är olika sa jag, men jag vet inte om hon förstod det. Intensivt med drömar nu, hmm...

Blir o be om hjälp med torkarna til bilen för att det ska bli rätt gjort. Stackars bil höll väl på att torka invändigt också då det varit lite si o så med oljepåfyllning o sånt. Usch vad jag är dålig på att sköta om saker :(. Kanske jag blir ihop med en som är bättre på det än jag ;).

Tisdag o arbetsveckan är halvvägs, hurraa...
Kram Skorpan

7 N:

skriven

Hej Esmaralda!
Ja de var bra punkter!
Haha så det kan vara vissa dagar men tur du hittade halsbandet och det ordnade sig!!

Es, satt och tittade på mina föräldra dagar och kom fram till att sonen kommer att behöva börja på dagis strax efter sin ett årsdag! Det känns så tidigt och jag blir orolig att han inte kommer att vara redo! Såg även att jag knappt kommer klara mig ekonomiskt den månaden och jag kanske behöver börja jobba lite innan!
Hur ser det ut, har jag kollat rätt?
Kommer allt att gå bra?
Kram


8 F.u:

skriven

Godmorgon esmeralda jag haft smärta i mitt högra ben i snart mer än två veckor jobbigast att gå upp i trappor tar emot, kan du se om det är något allvarligt kram

Svar: Jag ser ingenting specifikt men sök läkare.. kram :)
Esmaralda

9 n:

skriven

Hej Esmaralda!
Går han eller jag in i ett seriöst förhållande först?
Kram

10 💕 Zoey 💕:

skriven

God morgon Es!
Verkar som om du hade en liten oturs dag i söndags😕 hoppas det gick bra med ditt hår?

Precis som så många andra så är jag livrädd med alla dessa clowner. Nu har de börjat härja där jag bor. 😱 Jag håller mig oftast inne, men inte min syster och pappa då dom måste gå ut med hundarna samt så finns ju kaninerna ute i en bod. Jag är rädd att något ska hända dom -pappa, min syster eller kaninerna? Eller mig? När kommer denna clownhysterin sluta? Vi kvinnor är ju redan rädda för att bli överfallen och så kommer det en jäkla clown och ska skrämma livet på folk. Va tar det åt folk egentligen? 😡 Ska man vara rädd för att gå ut överhuvudtaget? Tack i förhand! Kram Zoey 💕

Svar: Ge inte efter för rädslan o låt inte clownerna vinna.. få av dem blir fysiska.. de flesta vill bara skrämmas.. och jag kan inte se att du råkar ut för dem. kram :)
Esmaralda

11 <3:

skriven

Tack för blogginlägg idag kära Es. Så sant gör man bra saker så mår man så mycket bättre och somnar gott. Fastna i fönen det har jag också gjort aj aj blev tyvärr av med en bit hår såg lite tufsigt ut ett tag. Var bara och dra och klippa.
Kommer det lösa sig med försäkringskassan tror du till min fördel. Ska idag skicka in ett överklagande med mina synpunkter. Så mycket strul och oro i onödan med det här och ett beslut de tagit som jag inte fick hem i september. Vet inte varför det inte nådde mig... Hoppas att de inte redan gjort sin bedömning och struntar i det jag skrivit. Har till den 21/10 på mig och komma in med svar.
Kram
💜💜💜

Svar: Du får räkna med att det faktiskt KAN bli en dust med F-kassan... kram :)
Esmaralda

12 Razawa :

skriven

Hej bästa Esmaralda

Imorgon ska jag flyga till Malmö från Stockholm med jobbet. Jag är extremt rädd och har nu gråtit i några dagar. Vi ska åka hem sen på fredag. Min man har pratat med min chef så hon vet att jag är så rädd och hon kommer idag prata med mig och erbjuda mig tåg om jag verkligen ej klarar detta. Men snälla esmaralda vad ser du? Kommer flyget dit imorgon och hem på fredag gå bra? Inget farligt eller olyckor? Är så rädd att det verklien sätter sig i huvudet liksom. Tacksam för svar :( Kram ❤

Svar: JA och ett stort ja.. allt kommer gå bra... inga olyckor och inga trauman i samband med flyget. ta en lugnande tablett.... du fixar detta och du ska inte ge efter för paniken.. kram :)
Esmaralda

13 Kicki:

skriven

Undrar om du ser något roligt o spännande på väg in i mitt liv kram

14 Kicki:

skriven

Undrar om du ser något roligt o spännande på väg in i mitt liv kram

15 Liten:

skriven

Hejsan Es!
Ligger här hemma sjuk o funderar över många saker i mitt liv. Jag har separerat för ett tag sedan o kämpar mig igenom livet ensam med 4 barn. Har träffat en som jag inte riktigt haft det lätt med då han träffade andra samtidigt i början då vi dejtade...vi,mest HAN kämpade oss igenom det o det börjar kännas bättre mellan oss....men likt förbannat spökar känslorna utav osäkerhet ibland...särskilt då vi inte setts på ett tag...
Vad känner du Es,är han värd att lägga min tid på?
Kram

16 Pia1:

skriven

Min självkänsla fick sig ytterligare en knäck i helgen. Överreagerade jag? Systern har trakasserat mig i många år för allt man kan tänka sig. Ful, för stora bröst, fattig och misslyckad. Ja till slut undrar jag om det är allt jag är. Senaste tiden har hon lagt i en högre växel och gnäller över att jag är sjukskriven. Gnäller för att jag intensivt letat rätt läkare. Försökt stoppa läkarbesöket i Finland. Soc-anmält mig att barnen lider av att jag är sjuk. (Nä de har det bra men är oroliga för mig ibland). Tipsar folk om försäkringskassans tipstelefon mot fuskare och antyder att jag är en sån. Vill ändå inte att jag kör bil trots att hon säger jag bara fuskar? Ja och i helgen skrev hon ett antal vidriga meddelanden till mig. Att mina barn mår dåligt. Hon vill inte lägga skatteverket på min bassängträning eller fritids för sonen den dagen. Och är mn sjukskriven klarar man inte träning osv... Så jag blockade henne från fb, berättade varför när hon ringde och var arg för det. Hon var helt vidrigt under samtalet så sen svarade jag inte mer. Likförbannat funderar jag på om jag överreagerade. Kram <3

Svar: herregud nej, klart du inte överreagerade... du borde snarare ha reagerat tidigare... stor styrkekram !!
Esmaralda

17 Elisa:

skriven

Hej!
Jag funderar på om jag skall skippa alla dedär kurserna som gör att jag skulle få lägre examen också, det känns som att det blir lite för stressigt... eller ser det ut att vara värt det?
Kram

18 Helena Ir:

skriven

Självkänsla och självförtroende är något som behöver byggas hela livet..och visst stämmer det att om du gör något för ditt självförtroende så bygger du även din självkänsla!
Fick ett samtal från en kvinna som jobbar i förening/styrelse,precis som jag gjorde fram till i somras..frågan var..om jag inte längtade tillbaka..nja..men en fika kan vi ta. Detta arbete var ändå något som förbättrade både självkänsla och förtroendet...

Idag är det den dagen som du varnade mig att skriva på något avtal eller göra ett större köp,av något slag. Så det gör jag då inte!

Idag är det även dags för dottern att besöka förskolan hon sökt arbete hos. Endast 25 % har förskoleutbildning på denna förskola. Tänker lite på hur det skulle vara om min unga dotter fick tjänsten..måhända lite svårare att vara den med huvudansvar som yngre. Men jag får väl inte tvivla..endast önska henne lycka till :)

Kul,att du gillar träningen..

Kram..och ha en bra alldeles vanlig tisdag :)

Svar: Håller tummarna för dottern.. hon har god chans... kram :)
Esmaralda

19 f.:

skriven

Ser du om det blir någon träff för oss så småningom? Kan det ske snart?
kram

20 mg:

skriven

Hej!
Kommer min situation bli bättre på jobbet? Mina chefer har behandlat mig så illa pga av en kollega gått bakom min rygg o snackat skit!! Har alltid skött jobbet..
Är så arg..nej tänker inte prata me cheferna..
Kommer det bli bättre?
Kram!

Svar: Pratar du inte med cheferna tar det längre tid... men om du själv jobbar på det så blir de bättre.. sakta men säkert.. kram :)
Esmaralda

21 Hemliga H:

skriven

Hej Es! Ser du något mellan mig och K? Kommer vi bli något? Kram

22 Solstjärnan:

skriven

Hej😊

Livet är ett ända äventyr..
Ibland fastnar man i en fönen, ibland inte..😊

Tänk så bra att du kan lägga det lilla extra på vattengymppa passet..avsluta det hela med lite dykning.
Det blev ju en ultimat träning allt som allt😊
Men det är klart ,slutet på det hela kunde ha varit trevligare än att ditt blodtryck kanske dtev av att en fön hängde fast i ditt hår.

Hoppeligen var damerna som hjälpte dig flinka i fingrarna så allt för många hårtofsar inte följde med..

Undomspanelen har skrivit bra ,tack för att vi fick del av tipsen via dig.
Bra o tänkvärt .

Ez Kommer jag att jobba mer med vuxna eller med barn i framtiden?

Ha en fin ti😊
Kram Solstjärnan 🌼🌼

Svar: Det ser ut som om om det blir både och.. för det ena och sedan det andra.. kram :)
Esmaralda

23 Anki:

skriven

God förmiddag Es !

Gud va duktig du är som vattengympar !
är bästa träningsformen , skonsamt för kroppen, tyvärr har jag inte råd mer att vattengympa...
men man vet aldrig ...de ska bygga ny simhall närmare mig...då blir bilresandet billigare...
så kanske får jag ihop det då...
älskar ju vatten ...får en annars tung stel kropp att känna sig "smidig" ;-)

Idag lite "tråkväder" men ut måste man med flocken

Kram Anki med flock

Svar: Ja vattengympa är perfekt.... fast idag blir det gymmet... och LIKA kul men okey ändå..samma trista väder här.. fast med hund får man ju ta sig ut i alla väder.. kram :)
Esmaralda

24 hmm:

skriven

vad är min kollegas problem egentligen???

25 Despq:

skriven

Köra Es kommer jag in i högskolan i år?

Svar: Jag ser dig gå högskoleutbildning så kommer du inte i nu så lär det bli nästa gång.. kram :)
Esmaralda

26 queen:

skriven

vilken utbildning ser du mig gå framtiden... vart leder detta.

27 Smöla:

skriven

Varför drömmar jag att han är otrogen hela tiden, vad betyder det?

Svar: Det handla rom din egen inre oro och osäkerhet.. kram :)
Esmaralda

28 Hönan:

skriven

Vilka bra tips, de ska jag spara ner.
Va tokigt det blev med halsbandet. Hoppas det gick bra när du fastnade i fönen.
Bad igår kväll om budskap i drömmarna om det var en bra idé att föra vidare samtalet som vi hade förut kring motivation/mående. Drömde om meddelananden från honom på messenger. Kan det ha varit budskapet tro?

Kram

29 Susanne Amalia:

skriven

God Morgon..
Bodde utanför Arjeplog i några år..
tillArvidsjaur är det ungefär 22mil från där jag bodde. MIn son dansade Streetdance i Arvidsjaur. 44 mil fram och tillbaka ... hmm bara att åka och se glad ut alltså ett grusstänk jämfört med om man ska till doktorn 42 mil enkel riktning .. var det dit.. tog en hel dag att åka fram och tillbaka .. dit åkte man bara om det var KRIS:::
men de hade övernattningslägenheter om man var tvungen att undersöka sig två dagar i rad .. eller så..
Eller om någon åkte buss..
Bussen gick ju hemmåt bara någon timme efter det att man hade kommit.. hopplöst..

Men det är fint i Arvidsjaur.. A-plog är ännu finare .. men nu får jag väl mothugg..
Däremot kan man göra mycket mer i Arvidsjaur de har tillpåköpet en bowlinghall.. det ni.. det är stort..

Jag saknar naturen varje dag.. den är så fantastisk men där var ju inte riktigt platsen jag skulle bo på .. jag är en alldeles för färgstark person dessutom kan jag vara vänlig.. Bakar bullar på en tisdag och njuter av naturen djuren och livet..
Där jag bodde jobbade man, slet och uppskattade inget.. inte naturen eller djuren eller livet.
Han jag bodde med började morgonen såhär..
- Godmorgon hjärtat (hjärtat säger jag ) det är en fantastisk dag och jag har bakat frukostbröd..
- Jag vet inte om det är en god morgon ännu för jag har inte satt mina fötter på golvet ännu.. (kontrar han) .. har du bakat?? i dag igen .. det är ju tisdag man bakar inte på en tisdag.. säg inte det till någon..
-Va?? säger jag .. varför bakar man inte på en tisdag??
- Nä man bakar på en Lördag en onsdag .. annars räcker inte ingredienserna till. Inte en tisdag..
-men jag har fyllt hela frysen med mjölk och jäst.. skåpet med mjöl och annat.. jag kan baka när jag vill .. (säger jag)
-det kommer inte min morbror att acceptera. (säger han)
-men din morbror bor ju inte här han bor ju i stan i veckorna .. (säger jag)
-ja men om han kommer.. (säger han)

ja du förstår.. det gick inte så bra.. det var mer saker som morbror inte tålde och det var mycket..

Jag kan se tillbaka på detta med humor och tackar Gudarna för att jag inte bor där mer men naturen är oslagbar..
Den saknar jag mycket..

Vi bodde 5.5 mil utanför Arjeplog hade stuga i Lappmarken ..
Jag vaknade med 40 renar på tomten kanske en örn som flög ovanför huset.. en björn på tomten eller en älg som kikade in genom fönstret..
Bodde mitt framför sjön och njöt av den vilda otämjda naturen in på knuten.. det tog mig kanske en halvtimme att plocka så mycket blåbär att det räckte till sylt när jag gjorde pannkakor på eftemiddagen till min son som kom hem från skolan.. perfekt..
mygg svian knott -42 grader i 7-9 dagar i sträck är inte att leka med .. då gäller det att ha fyllt vedförådet väl ...
hua,,,

Men ni ska ju till Arvidsjaur .. sivelisaion... där finns allt ni kan önskar .. kramar ...

Lycka till med boendet och njut av naturen ...

Fråga: Nu är det så att alla har kommit tillbaka .. som jag har saknat.. Det är gott... Ser du om jag får ihop pengar till min båt och om jag kan flytta in efter Jul??
Det vore bra att starta mitt projekt...

Jag hoppas att du nu får en underbar dag med kärlek och glädje .. goda vibrationer och en mysdag med det grå vädret . själv sitter jag och surplar på kaffe och äter äggmacka till... mmm
EllaBella hälsar så klart och lilla Saga också..
slick i örat och Mjoff... de har krypit upp i soffan tillsammans .. och ligger under filtar och myser.. de hoppas att MG också passar på att mysa en sådanhär underbar dag ...<3 <3






Svar: men jistanes.. inte baka på en tisdag ? Har jag aldrig hört talas om !! Somliga är jj bar för mycket... normalt är ju om man väcks till frukost med hembakat bröd så blir man LYCKLIG och TACKSAM.. men det finns alla djur i vår herres hage. Få se nu om vi kan hitta nåt boende bara... det är inte helt enkelt.. kram :)
Esmaralda

30 Smöla:

skriven

Ska jag/vi köpa Forden eller ser du några varningar?

31 IeIe:

skriven

Full rulle tisdag säg.. Och vilket bra inlägg, det gillas! Och kul att ni siktar på A-jaur, jag har forskat lite i passande boende åt er men gått bet.. Verkar svårt med stugor för då hamnar ni rejält ute i vildmarken utan några bekvämligheter men borde ju finnas ett centralt boende som lgh/hus att hyra.. Turister och biltestare har ju tak över huvudet så ja.. Kanske ringa turistbyrån? Dom brukar vara trevliga och hjälpsamma :)

.. Tack för svaret igår, känns skönt när en får bekräftelse och påminnelse att inte hamna i gamla hjulspår så det ska jag hålla i åtanke. Vill ju inte att det ska bli kaosknas igen och sen får man ju se.. Det kanske inte är en vänskap som håller mellan mig och J, men skulle vara kul om det höll då hon är det närmaste en barndomskompis jag haft, men samtidigt vet jag att det inte är sunt att hålla fast i något som behöver släppas och att olika relationer håller olika länge och tjänar olika syften så ja.. Vissa stannar, andra går.. Några bidrar, nån stjälper.. Allt har sin mening och sin tid, kanske inte alltid uppenbart och ibland inser man försent vad som hänt men då får man försöka igen och lägga upp en ny attackplan samt försöka att inte trampa runt i samma fotspår som innan för där har man redan varit men ibland behövs det med för att läxan ska bli gjord ordentligt.. Mening och tid helt enkelt.. Enkelt och svårt, beroende på lite..

Nåväl, ha en trevlig träningsstund Es och slit inte gråa hår i arbetet ;P Njut och må väl alla och en kram till dom som vill ha en ❀

Svar: Tackar och ja.. turistbyrån har jag inte tänkt på... ska genast kontakta dem.. kram :)
Esmaralda

32 Linnean 🌸:

skriven

Goddagens!
Fint skrivet om självkänsla och självförtroende! Klokt! Att peppa sig m musik var åxå ett himla bra råd. Eftersom det i morgon är dagen Å som i ångest för mig så tänkte jag först att jag skulle ha med Alice Cooper. Men man ska ju ligga stilla i MRn så det får väl bli något verkligt soft. Du är ju för kul du! Fastna i fönen! Fara fram som en späckhuggare! Ha ha ha!
Jag brukar kalla mig själv en strandad vitval när jag är på stranden, suck!
Fick ett kort av vännen min i går, han är i annat land än. Det stod "Var alltid dig själv, de andra finns det tillräckligt av" Nåt i den stilen. Var ju rart. Han vill väl ha mig som jag är...lite småkoko! 😄 Kommer jag att fixa morgondagen? Med psyket i båhåll och utan att flippa ur?? Är så jäkla skraj för kemiska mediciner så jag kan inte ens bestämma mig för om jag ska ta en lugnande (Oxascand) Har aldrig tagit sånt! Är ju helt hopplös, jag vet! Men det känns värre än när jag skulle opereras! Ja ja, vi får se vad som sker. Njut av denna tysta, sköna, luddiga höstväder! Kram...
/Linnean 🌸

Svar: Allt går bra idag.. bara andas lugnt.. kram :)
Esmaralda

33 Smöla:

skriven

Ser du om bilen är bra för mig å barnen? Eller finns de varningar?

Svar: Några varningar ser jag inte.. kram :)
Esmaralda

34 N:

skriven

Hej Esmaralda!
Har hunnit sitta och söka några jobb! Ser något ut att bli aktuellt?
Kram

35 N:

skriven

Hej Esmaralda!
Har hunnit söka några arbeten!
Tror du att jag kommer att få napp på någon utav de? Kommer jag att få någon av de arbeten jag sökt?
Kram

36 Myran:

skriven

Gör jag rätt i att skaffa hjälp i ärendet? Kan du se om jag vinner eller förlorar på det?

Svar: Skaffa hjälp och lyssna in noga innan du tar fler steg.. kram :)
Esmaralda

37 Hmm:

skriven

vad är min kollegas problem egentligen???

38 Mi:

skriven

Hej!

Bowlinghallen I Arvidsjaur byggdes på 90-talet så det är inget nytt SUSANNE AMALIA Jag bodde i Arvidsjaur då och gick en utbildning där. Om de inte har öppnat en till bowlinghall på senare år utan min kännedom förstås. Arvidsjaur är ett trevligt samhälle och där fanns allt man behövde men på senare år har det tyvärr försvunnit en del affärer vilket är synd. Saknar också den fina naturen där och skogspromenaderna.
Efterlys boende på facebook då kanske ni får napp.

Svar: Tack för tips !! Kram :)
Esmaralda

39 Anonym:

skriven

Ser du varför M slutat med sina sms? :)
Kram

40 Michaela:

skriven

Haha vilken grej med fönen! Tur att det gick bra :)

Min självkänsla svajjar nog mestadels när det kommer till män. Jag är inte tillräckligt snygg helt enkelt.

Nu verkar det som att han gått vidare då han inte hört av sig mer. Fortsätter det?

Kram

Svar: Och du ÄR snygg tillräckligt ... jag lovar !!! Kommer finns någon annan... låt den här killen gå... ingenting att hänga upp sig på... kram :)
Esmaralda

41 Louise:

skriven

Arg och stressad. Har även ont i gallan.
Jag förstår inte hur lång tid det kan ta att få pengar från det sociala, de vet att det är brådskande. Men de påstår sig att de har problem med sitt datasystem sedan igår. Ehh jaha det kom lägligt för att vi inte ska få en utbetalning innan imorgon. Hon skulle tydligen ringa min make när de hade kommit online igen(typ nästa vecka). Vill de att vi ska bli vräkta eller vad liksom.

VFU om drygt tre veckor. Men jag ser faktiskt fram emot det denna gången för jag kommer få vara på en ny förskola och detta är en så kallad övningsförskola som finns i ganska många områden...det roliga är att jag känner chefen lite grann för jag har varit på intervju där tidigare i höst. Ganska kul ju. Min handledare känns ganska ung eller i alla fall i samma ålder som mig så jag hoppas vi kommer att ha en dialog och att hon handleder mig. Jag måste bli G på denna praktiken annars blir jag i princip utslängd och snubblar på målsnöret.
Papern lämnades in i fredags så nu väntas 15 dagar med ångest och väntan och osäkerheten om jag blir G eller inte. Men jag hoppas han rättar snabbt så man slipper den ångesten.
Vi får reda på det den 3 november samma dag som vi har examination 2 och Izabellas födelsedag. Så jag hoppas det är en lyckodag hehe.
Fråga: Kommer jag att klara min praktik denna gången?
Jag både ser fram emot det men jag har även ångest för det. Men jag ska jobba häcken av mig så jag blir G.

Tacksam för svar.

Ha en bra dag i regnet. Kramar.

Svar: Ja chansen är god att du klarar det denna gång men samarbeta med din handledare och be att ni stämmer av då och då med personalen.. för om det finns något oklart.. hinner du rätta till... kram :)
Esmaralda

42 N:

skriven

Hej Esmaralda!
Finns två florist butiker i närheten där jag bor! En är såå fin och jag skulle vilja ha anställningen där! Tror du chansen finns på någon utav ställena?
Kram

43 Linnean 🌸:

skriven

Tack, för svaret!
Man blir alltid glad och varm i hjärtat av dina svar. Men det är i morogn v 14-tiden jag ska göra eländet. Ska försöka andas. Tränar på hypnosen och det är ju väldigt behagligt. Använde den när jag skulle göra gastroskopi för ngr år sedan men där tappade jag bort mig i takt med alla klökningar. Men ska tänka på andningen! Samt "Lugn, slappna av, djupare och djupare" 😊 Kram.../Linnean 🌸

44 Browallia:

skriven

Igår var jag på anställningsintervju för jobbet jag sökt och det kändes riktigt bra. Nu väntar jag med spänning på besked som kommer under de närmaste dagarna. Tack för pepping i seansen om att ta steget vidare. Oavsett hur det går är jag stolt över att jag vågade ta steget att skicka en spontanansökan.

Hoppas det ordnar sig med boende i Arvidsjaur. Dit skulle jag med vilja åka, det är vackert i norrland och jag älskar vinter och SNÖ.

Tacksamhet och glädje

45 Lizette:

skriven

Hejsan:)
Fina tips det där som vi alla kan ta till oss:-)
Ser du om L kommer ta vidare kontakt eller är min känsla rätt att han inte tänker anstränga sig för ett ev förhållande igen? Älskar han mig?
Kram

46 Skorpan:

skriven

Ja något är på gång som gör det sämre där jag är om dagarna, inte bara jag som känt det... Kan det vara gamla händelser som spelar in, eller att allt annars bara är allmänt jäkligt för denna människa? Det kändes så bra igår, men tja, det var ju då det ;).. Söka nu eller först nästa år, det är frågan?
Kram Skorpan

47 Mim:

skriven

Hej!

Det finns en fin camping i Arvidsjaur i samhället med fina stugor. Även några hotell.

Känner mig en malande oro. Kommer det att hända något oroväckande???

kram

Svar: Ska kolla upp stugorna !! Jag ser ingen katastrof på väg.. kram :)
Esmaralda

48 Cajsa:

skriven

Hej

Kommer jag att gifta om mig någongång ?


Kram
C

Svar: Japp det kommer du att göra.. kram :)
Esmaralda

49 Helena Ir:

skriven

Tack för ditt svar,dottern kände sig nog glad efter denna intervju..:)
De frågade hur länge hon behövde på sig för att känna om detta passade henne..2 stycken skulle gå i pension. Vet inte vad det betyder..ville de ha henne?
Kanske chansen ändå är stor! Positivt ändå :)

Så nu är jag glad..för min dotter är glad :)

Kram..kram :)

Svar: Chansen är god... vi hejar alla på att din dotter ska få jobbet.. kram )
Esmaralda

50 J:

skriven

Hej. Tack för påminnelsen, detdär är sådant som man vet och hört men som inte alltid är det lättaste att tillämpa på sig själv mitt i livet. Lättare sagt än gjort...

Ser du om mina svåra sömnproblem kommer att försvinna snart? Haft dem i ca 4 års tid och prövat ALLT, från naturpreparat o melatonin till avslappningsövningar och spikmatta.... gud vad det förstör mycket då man inte kan sova. Kram

Svar: Jag tror att det har med ditt allmänna mående att göra.. när du mår bättre. då sover du bättre. kram :)
Esmaralda

51 AnDa:

skriven

Hej Es!

Så bra inlägg idag också! När det gäller att jobba med självkänsla det spelar ingen roll hur gammal man är, det är en tufft arbete .. trots det viktigt att gå genom /göra jobbet för sin egen del, för en gång skull. Jag jobbar på det och många gånger känner mig misslyckad i allt och att jag kommer inget var... Sedan jobbar jag på det lite till och lite till igen och ibland kan kännas lite bättre då ...

Snälla Esmeralda, vad ser du angående mitt (och sonens, som är 21) boende ? Ser du något positiv förnedring närmaste halvåret eller i 2017? Ska jag köpa där jag bor nu och skulle ha tur att om jag säger ett mycket lägre värde som märknadsvärde / går kommunen med på det ?skulle jag kunna få... eller ska fortsätta hyra och köpe någon annans stans? Vart i så fall. ..

💜💛💜💛 kram N

Svar: Tänk hur du vill bo när sonen flyttar hemifrån.. planera för eget boende... köp ingenting förrän du är 100 % säker.. kram :)
Esmaralda

52 Fågel Blå:

skriven

Hej Ezmaralda och Razawa (inlägg nr12)!

Razawa, vill bara säga att jag jobbar som flygvärdinna sedan 16 år tillbaka. Vad du kan göra för att underlätta din flygning, trots att du är livrädd, är att säga till vid incheckningen. Säg till personalen att du känner stort obehag för att flyga, så kan de meddela kabinbesättningen och piloterna detta. På mitt jobb brukar vi låta den flygrädda personen gå på först i lugn och ro och ifall tid finns och hen vill, så får den gärna prata med piloterna en stund innan. För vissa upplevs detta som lugnande och ger en viss känsla av kontroll. Vi brukar hålla en plats på första raden så att jag som jobbar ombord ska kunna finnas nära till hands och prata med dig och lugna dig, samt förklara vad som sker och "låter" ombord. Jag önskar Dig stort lycka till!
Kram!

53 N:

skriven

Hej Esmaralda!
Tar jag mig vatten över huvudet om jag söker tjänster i en stad som ligger ca 10 mil bort från där jag bor? Har tänkt att jag ska undvika detta! Skulle det bli för mycket "jobb" och tid? Eller kan jag hitta något son skulle lösa sig bra?
Kram

Svar: Det blir en rejäl bit att ta sig men å andra sidan ser det ut som om du kan få en riktigt bra tjänst.. tänkt ett varv till vad det gäller lösningar.. kram :)
Esmaralda

54 Kicki:

skriven

Undrar om du ser något roligt o spännande på väg in i mitt liv kram

55 Queen:

skriven

vilken utbildning ser du mig gå framtiden... vart leder detta.

56 Mimi:

skriven

Min självkänsla och självförtroende är lika med noll. Arbetslösheten gör allt bara värre. Ser du någon ljusning snart Es??

kram

Svar: Ja, så mycket bättre tider kommer för dig.. kram :)
Esmaralda

57 Trötter:

skriven

Hej

kommer det någon ljusnig snart?

58 Virrhönan:

skriven

Nämen, fastna i hårfönen ha ha, hur bär man sej åt då?? Va duktig du är som håller på, heja heja. Känns som jag fått värsta motionspasset på jobbet idag, har sprungit mest hela dan, pust o stön!!
Jag väntar o väntar, tror du jag måste vänta länge till, hör jag ifrån han? Nu ska jag ta lite kaffe o nybakat, borde inte men måste ju provsmaka, men bara liiite....

Svar: Åh nybakat som är sååååå galet gott !!! Jag bakar aldrig kakor.. hade bara ätit upp dom... kram :)
Esmaralda

59 Lillan:

skriven

Hej! En kompis berättade om en händelse som skedde för ett tag sedan och som jag kunde se hade gjort väldigt stort intryck på henne. Blev väldigt tagen av hennes berättelse då jag aldrig hade kunnat föreställa mig henne få den reaktionen som hon beskrev att hon hade fått. Var det verkligen så hemskt att det hon kände och reagerade så starkt på hade kunnat ske?

Svar: Jag ser ett stort obehag och en stark reaktion.. ingenting mer.. kram :)
Esmaralda

60 Jossan :

skriven

Äntligen hemma! Öppnade idag så jag är super trött. Det blir en powernap innan träningen.

Nu börjar min avsundsjuka komma ikapp.. Jag vill inte men jag känner mig svartsjuk eller ja avundsjuk... En gamal klasskompis ska få barn.. Själv står man där knappt en kille.. utan lägenhet och bara ett vikariat...
På söndag blir jag 25 och jag känner mig avundsjuk att jag inge har något av det.

När blir det min tur?

Kram

Svar: Jämför dig inte med någon annan... så småningom har du både jobb och familj du också... kram :)
Esmaralda

61 Tittelina:

skriven

Hej Esmaralda,

Jag undrar om du kan se hur det ser ut för mig i min arbetssituation. Jag har studerat och är nu klar. Men jag tycker det känns tufft att få ett passande arbete.

Hälsningar Tittelina

Svar: Men det kommer.. så ge dig inte.. kram :)
Esmaralda

62 Amalia:

skriven

Hej E!
Känner mig osäker...skulle jag sagt ett annat löneanspråk än det jag sa?

63 Hönan:

skriven

Ser det ut att gå bra med pitchen? Om vi tar oss vidare, finns det något vi bör tänka på då?

Kram

64 <3:

skriven

Tack för svar kära Es. Har skickat in mitt överklagande och synpunkter idag till försäkringskassan. Bådar inte gott om det blir en dust där...finns det något jag kan göra för att det ska bli bättre och handläggare mer förestående?
Kram
💜💜💜

65 Tisa:

skriven

Alltså, jag känner inte riktigt igen mig själv. Jag har varit deppig i 2,5 veckor fast idag har det börjat kännas lite bättre på den fronten även om det inte är helt bra.. Men nu är det dubbelt då jag är sjukt arg, irriterad och på riktigt dåligt humör istället. Försöker skaka av mig det men det går inte. Jag känner så mycket att jag egentligen bara skulle vilja gråta slå. gråta slå.
Vad är det med mig. Jag är inte van att vara arg, för jag blir ofta väldigt arg när jag väl är arg, varför denna sväng med alla dess känslor? Igår grät jag över att en person lät lite sur och sa att jag inte borde ha öppnat ett nytt packet margarin utan tagit det sista i det andra packetet. Alltså va?!?! Jag är väl ingen barnunge liksom. Nä, vad händer med mig?

Svar: Något åt hormonerna kanske ? Eller så behöver du ta dig ett steg vidare i livet.. kram :)
Esmaralda

66 AnnaK:

skriven

Åh vad roligt att ni kommer till Norrbotten och Arvidsjaur är ett utmärkt val 😊👌

En liten fråga.....dröjer det? Känns inte så omöjligt.

Kram 😊

67 Kecka:

skriven

Hej

Har nu efter en svår tid träffat en kille jag trivs att umgås med, men mitt bagage gör mig så osäker. Vad känner han och ska jag våga satsa?

Kram / Kecka

68 Filippa:

skriven

Hej tack för ditt svar häromdan.
Idag fick jag den förklaringen från väninnan syster jag ville ha.


kommer det hända något bra nu när det har varit lite jobbigt?


Kram

69 Träningsmotivation:

skriven

Viktig läsning även för vuxna ja!

Blir så ledsen över att det finns så många som inte fått upp ögonen för sitt eget värde..

Duktig du är som tränar och står i. Det gäller att bita sig fast och hitta "sin" form av träning. Passar även på att fråga om du ser någon härlig detalj för min höst/vinter, eller blir det samma hjulspår? Som i och för sig inte är så dumma de heller, välmående i vardagen just nu :)

Kramen!

70 Musslan:

skriven

Hej

Ser du någon positiv förändring på ingång?
kram

71 N:

skriven

Hej Esmaralda!
Kommer det komma någon helt ny för mig eller tror du det kommer bli han och jag i framtiden?
Kram

72 Mikael:

skriven

Ikea vet inte hur de ska hantera anstormningen av pensionärer, någon i bloggen som kan hjälpa Ikea? Ni får förmodligen bra betalt om ni kommer med en lösning.


http://www.dn.se/nyheter/varlden/dejtande-pensionarer-plagar-ikea-varuhus/

73 Cecilia:

skriven

Vilka bra råd! Och vad duktig du är som håller igång med både vattengympa och gym + MG promenader, wow! Din stackare som fick gå igenom så mycket besvär, vilka snälla damer det var som hjälpte dig.

Jag sökte upp killen från mitt gym och oj.. det visade sig att han var ganska mycket äldre än vad jag trodde.. Ser du om vi får kontakt med varandra och kan det i sådanafall leda till någonting? Kram

Svar: Ärligt talat känns det mest som en sån där snabb och övergående attraktion... jag tror inte det leder till något seriöst.. kram :)
Esmaralda

74 Flyttlådan:

skriven


Ser du någon flytt den närmst tiden för mig?
kram

Svar: En flytt blir det.. kram :)
Esmaralda

75 Becca:

skriven

hej! Ser du något om den som är min rätte..vad är det
hos honom som fångar mitt intresse?kram:)

76 Queen:

skriven

vilken utbildning ser du mig gå framtiden... vart leder detta.

77 N:

skriven

Hej Esmaralda!
Kommer det komma någon helt ny för mig eller tror du det kommer bli han och jag i framtiden?
Kram

78 N:

skriven

Hej Esmaralda!
Hon som spådde mig idag sa att hon inte skulle bli förvånad om det blev jag och han igen! Men jag känner mig tveksam är inte alls inställd på det!
Vad tror du? Ser du någon ny/annan som kommer för mig? Eller tror du på en framtid med honom för mig?
Kram

79 Nukki:

skriven

Hej

Hur kommer vintern bli?

80 bella:

skriven

Hej, blir det favoritstaden nästa år och kommer jag "jamma" med dom jag tänker på någon gång? <3 kraaaaam :)

81 Queen:

skriven

vilken utbildning ser du mig gå framtiden... vart leder detta.

82 Kicki:

skriven

Undrar om du ser något roligt o spännande på väg in i mitt liv kram

83 MaryB:

skriven

Får liksom inte ihop mitt liv längre och känner mig väldigt förvirrad och övergiven. Skulle bli så otroligt glad och tacksam om du har någon vägledning för framtiden? Förändringar?

84 Lill:

skriven

Åtack! Precis vad jag behövde! Lite boost mitt i natten 😍
Jag brukar sällan ha problem med sömnen.. Det händer ibland! Å tankarna bara snurrar!
Undrar om du kan hjälpa mig? Kommer det snart att hända någonting på boendefrobten för oss? Känns så osäkert.
Hoppas du har haft en bra natt!
Kram

85 Smöla:

skriven

Ser du om bilen är bra för mig å barnen? Eller finns de varningar?


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: