Dagens gästbloggare vill ha råd.....

Dagens gästbloggare är: "Mamma till tre"

Hej alla. 

Jag har vridit och vänt på ett problem och vet varken ut eller in och därför har jag bestämt mig för att rådfråga er.

Ni kanske kan ge mig tips. 

Saken är den att  jag är gift sedan 28 år tillbaka. Äktenskapet har gått upp och ner som det brukar göra när man har en lång historia bakom sig.

Vi har barn och barnbarn. Vi bor i eget hus. Vi reser en eller två gånger om året och vi har det bra på många sätt.

 

 

Men så för ett halvår sedan  när jag lånade min mans telefon  fick jag se sms meddelande från och till en annan kvinna. En kvinna som han hade ett förhållande med innan vi träffades.

Kanske fult att läsa men det brydde jag mig inte om i det läget.

Förstod att de träffats flera gånger och de gav varann kärleksförklaringar. 

Jag ställde min man inför faktum och efter mycket om och men så ”erkände”  han men sa att ”inget hänt” fast jag tyckte det hänt tillräckligt. 

 

Han ville absolut inte skiljas och bad att vi skulle försöka på nytt. Jag snokade inte och kollade inte utan bestämde att jag skulle försöka lita  på honom.

  Häromdagen lånade jag hans bil och där låg ett par damsolglasögon och jag kände att nu är det igång igen. Han vägrade erkänna något och sa att han hade ingen aning om hur solglasögonen hamnat i hans bil och det är såg fegt.  Han är den ende som kör bilen.

 

Det har också varit tillfällen då han snabbt  fällt ner locket på datorn och sin mobil  lämnar han aldrig liggande någonstans. Han säger att jag inbillar mig men det vet jag ju att jag inte gör.

Vad gör man ?  Jag älskar ju honom trots allt.

Kram och tack på förhand för råd och tips

”Mamma till tre”

1 <3:

skriven

Känns som du beskriver alla varningstecken min vännina hade när hennes man var otrogen under flera år. Kan du leva med att du förmodligen aldrig kan lita på din man igen så stanna men personligen tycker jag att du är värd bättre än så. Det du beskriver så verkar ju otroheten fortsätta.
Hoppas att du kommer fram till rätt beslut. Ta en personlig spådom med Es hon ger alltid så fin vägledning och råd och otroheten om den finns ser hon kanske.
Kan jag lita på mannen jag tänker på. Orolig att han håller på med fuffens. Han berättade igår att han hade en skatteskuld via sitt företag hade varit rättegången som han vann men ändå så åkte han på skulden. Den skrivs av i årsskiftet. Jag rotade inget i det mer igår vill inte lägga mig i om han gjort något dumt i det förflutna. Alla har vi våra skelett i garderoben. Är han mannen jag kommer flytta ihop med ? Eller är det mest prat från hans sida med allt. Han säger att han älskar mig och vill leva med mig. Jag har börjat känna en lugn trygghet med honom men lite förstördes inatt.
Kram
💜💜💜

2 Skorpan:

skriven

Älska glömma och förlåta? Och vill du dela din man med en annan? De frågorna skulle jag fundera på. Lycka till, det blir tufft, men du klarar dig. Kom bara ihåg att tänka på ditt eget mående...

Verkar inte vara min dag idag, vaknade till en mindre mardröm och sen lyckades jag slå till min vattenflaska, som stod bredvid datorn, och nu är den tvättad då ;). Det behövdes absolut, men jag har förstått att vätskor o datorer inte är den bästa matchen... Så hur går det för mig, håller datorn o jag kan fortsätta använda den, eller blir jag tvungen att köpa en ny Es? So far so good...

Hoppas solen visar sig idag, grått är det här...
Kram Skorpan

Svar: Vilken osis !! men det känns som om datorn ska överleva detta ofrivilliga bad.. kram :)
Esmaralda

3 Jossan :

skriven

Idag är kroppen Trött! Jobba mellan 6.15-19.30 igår.. Öppning och apt.. Nu är jag påväg till jobbet och efter jobb ska jag till de som har min lägenhet och efter det vaccinera mig..

Folk har tackat nej till min födelsedag.. Tänkte flytta festen... Kommer det bli av med min 25 äts fest?

Kram

Svar: ja den blir av så ge inte tappt.. kram :)
Esmaralda

4 Hej:

skriven

svårt att ge råd då jag inte varit i situationen själv. Men hade nog ställt han mot vägen och bett om en förklaring finns ingen förklaring eller en vettig sådan så hade han åkt ut, tills han bestämt sig. Kram.
Ez ser du om det fortfarande är vinter när vi kommer hem med tillökningen eller har det hunnit bli vår.

5 Fanny2:

skriven

Jag tänker spontant att om han inte vill ändra på sig så kommer han aldrig göra det... Du kan inte ändra på honom. Ett förhållande ska ju bygga på ömsesidig respekt och tillit. Kan det kanske vara så att han inte vill se detta som att han gör något fel? Då är han definitivt oförmögen att sätta sig in i hur du känner. Att du frågar vad du ska göra tycker jag tyder på att du ifrågasätter dina egna känslor och vet att det hela känns väldigt fel fast du älskar honom. Dessutom låter det som att han inte vill lyssna och om något bör man kunna prata om problem som berör båda parterna och vara ärlig. Hur ärlig var du med dina känslor när du konfronterade honom och lyssnade han?

Efter så många år tillsammans borde inte kommunikation vara ett så stort problem... Har man inte heller tidigare överenskommelser om att ha ett öppet förhållande så borde han förstå att det är fel att hålla på sådär med andra kvinnor... Ger han kärleksförklaringar till ett ex så verkar det faktiskt inte som att han kommit över sina känslor för henne under tiden ni var tillsammans...

Tänker inte säga vad du ska göra mer än att bara lyssna på ditt hjärta och älska dig själv mer. Jag skulle personligen inte vilja ha ett förhållande där jag jämt tvivlar på om man partner talar sanning eller inte. Det kan börja med sånt som vissa skulle anse vara småsaker, typ sms. Men vad har du för försäkran på att det inte blir mer än så? Solglasögon i bilen tyder på att de har träffats utan att tala om det för dig och du vet det... Tänk mer på dig själv och vad du vill och vad du anser bara värt din tid och möda.

Kram och hoppas du kommer på svaret själv <3

6 Tekla:

skriven

Hej!

Fundera över om du kan acceptera detta beteende trots dina känslor för honom. Om inte ställa ultimatum, antingen avslutar han all kontakt med henne eller så är det slut mellan er. Ta hjälp utifrån också, det kan vara lättare diskutera saken då. Det är säkert svårt att veta om du kan känna förtroende för honom längre. Tror att det får tiden utvisa eller om grunden är förstörd. Men finns det vilja från bådas sidor så tror jag det kan lyckas, men med hårt arbete. Tycker du det är värt det?

Esmaralda, jag har dejtat en man några gånger och bestämde mig i helgen för att avsluta dejtandet med honom. Jag vet inte vad det berodde på men jag kände att vår kontakt var lite spänd och onaturlig trots att jag gillade honom också och han är min typ av man. Kan du se om han kände samma eller om han hade annan åsikt? Jag tolkade att han överhuvudtaget inte vill höras mer efter detta.

Tänkte också bjuda ut en man jag aldrig träffat men som är med på en dejtingsida (han är dock inte aktiv där). Tror du han skulle nappa? :)

Inte alls desperat ännu. ;)

Kramar

Svar: Jag tror att ni båda känner ganska lika. Tveksamt till om mannen på dejtingsidan skulle nappa.. verkar finnas någon annan i hans tankar.. kram :)
Esmaralda

7 Rebecca:

skriven

tycker du ska ställa ett ultimatum. Antingen väljer han dig och ni skiljs inte, men då måste han vara öppen med ALLT! annars så går ni skilda vägar. Inte okej att fiffla och dölja saker. Har man inget hemligt för sig så kan man vara öppen med vad man gör, på datorn och på riktigt. Eftersom han sagt att han inte vill skiljas så borde han gå med på dina önskemål. Säg att du blir sårad över att det verkar som att han döljer något. kram lycka till.

8 mm:

skriven

Hej..
Otrohet är det värsta som finns, du är värd så mkt bättre än någon som går bakom din rygg!

Es varför blir Jonas nervös när jag är i hans närhet? Tycker han bra om mig annars?
Kram!

Svar: jadå han ser ut att gilla dig.. kram :)
Esmaralda

9 Adad:

skriven

Es, hur ser min själsfrände ut? 🙈

10 Dunegull:

skriven

Usch!
Inget lätt beslut alls. Jag hade lämnat. Att vara otrogen en gg och sen ångra det så in i bomben är väl en sak men att fortsätta ljuga, nää det tror jag inte på. Då töjer du bara på gränserna och han lär fortsätta.
Du förtjnar så mkt mer efter allt ni gått genom än en man som bara slänger bort era 28 år på ngt onödigt flirtande. Blääää för honom!

Önskar dig lycka till!
Kramar

11 Skrållann:

skriven

Hej "mamma till tre"!
I denna situation tror jag inte du ska lyssna på andras råd utan helt följa dina egna känslor och insikter. Omgivningen har nog alldeles för mycket synpunkter och risken är att du blir mera förvirrad. Du, han, jag och alla vet ju att det är fel det mannen gör men det är bara du som kan ta ställning till hur du väljer att gå vidare;)

Kram❤️

12 CA:

skriven

Startar ett eget liv där man skälv bestämmer vem och när man vill umgås

13 Mos:

skriven

Hej!

Det är lätt att säga lämna honom men kanske svårare att göra det i praktiken. Men om du inte kan lita på honom är det nog svårt att få det att fungera tänker jag.

Esmeralda, jag börjar ge upp hoppet nu. Kommer jag att få ett svar överhuvudtaget? Kan du se om det blir positivt för mig?

Kram

14 Fanny:

skriven

Usch vad jag lider när jag läser om det här.. Mitt tips är att ställa krav på honom eller berätta hur du känner. Om det är så att han verkligen vill fortsätta så måste han inse att det han gör är fel. För du mår ju inte bra av att han går bakom ryggen och har en annan vid sidan om.. Han förlorar bara din tillit och respekt när han ljuger. Det är bara du som vet om det är värt att ni ska fortsätta och kämpa tillsammans eller inte. Jag vet bara att bådas vilja krävs lika mycket för att det ska bli så bra som möjligt för er emellan. Ditt välmående är trots allt det som är viktigast i slutändan. Var rädd om dig!

Dagens fråga till dig nu Esmaralda: Blir våran träff bra på lördag? Och kan det bli lite höstmys då? Det var så längesedan som vi sågs! Kram till dig

Svar: Jomen det känns som att det kan bli bra... inte fantastiskt.. har du inte för stora förväntningar så blir de helt okey.. kram :)
Esmaralda

15 N:

skriven

Hej mamma till tre!
Vilken svår situation, det är ju så himla lätt och sitta på andra sidan och säga att du borde lämna eller liknande, men jag tänker att det måste vara jobbigt för dig att leva med dessa misstankar! Du har ju gett honom en chans till och den tycker jag att han bör ta vara på!
Jag tycker helt enkelt att ni får sätta er igen och diskutera det hela, alla kort på borden! Jag tycker du ska ha det som krav att ni är öppna med era telefoner och datorer på grund utav att du behöver få tillbaka din tillit! Han måste helt enkelt välja dig i det här!

En fråga till es, tror du han kommer att ta ny kontakt med mig?
Kommer vi ses snart i något sammanhang? Vad tror du?
Kram

16 N:

skriven

Hej Esmaralda!
Har han samma inställning som mig? Att det bör tas ett beslut och att vi ska gå vidare åt varsitt håll?
Kram

Svar: Jag tror inte han är lika säker som du.. kram :)
Esmaralda

17 Annalis:

skriven

Vad är oddsen för att jag är med barn denna gången?

18 Tanten:

skriven

Hej mamma till tre.

Din man tycks behöva en ordentlig uppruskning. Nu vet jag ju inte något om dig, men jag tycker att du ska skapa en ny situation för dig och din man. Klä upp dig extra med smink och nya kläder och börja ge dig ut på något kul med någon väninna, eller gör något kul för dig själv, skapa något bara för dig själv. Ta gärna mannens bil. Låt honom se dig uppklädd innan du går ut, vill han veta vart du ska, var luddig. Låt honom sväva i ovisshet, var "extra" glad när du går, även om du gråter inombords, visa inte det för mannen. Skapa en osäkerhet för mannen, låt honom smaka sin egen medicin. Han verkar vara alldeles för självsäker och bekväm i ert förhållande när han tror att han kommer undan med såna dumheter. Skapa osäkerhet för honom, vill inte skiljas, men vill uppenbarligen göra som han vill ändå. Nu ligger makten hos dig. Var rädd om dig tjejen, ta hand om dig, det är du värd.

Kram

19 Camilla :

skriven

Tror tyvärr att din man inte är ärlig här. Frågan till dig är om du vill leva med en man som inte är ärlig? På din berättelse verkar det som att han inte lyckats avsluta det han hade ihop med den här kvinnan även då du konfronterade honom. Hur vill du leva ditt liv?

20 Kiara:

skriven

God morgon på er!

Mamma till tre:
Mitt råd tror jag inte du kommer gilla, men om jag vore du så skulle jag ta det tuffaste beslutet och begära skilsmässa. Förstår att det inte är lätt men även om han påstår att det inte är något så känner du det ändå. Man ska kunna lita på sin partner och jag är ledsen att säga det med det verkar du inte göra. Kan man inte lita på sin partner hur kan man då vara ihop? Om ni inte väljer att skilja er så kanske ni kan ta en paus från varandra och träffa andra, vilket är garanterat en dålig ide då de alltid slutar med att den ena blir kär i den som den har träffat och de slutar med skilsmässa i alla fall. Jag tycker att du och din man ska sätta er ner och prata med varandra och du ska tala om för honom hur du känner. Jag hoppas verkligen att det löser sig för dig på bästa sätt! Lycka till! Kram ❤


Es, gör ett nytt försök ... vet jag vem romansen eller flirten är? Eller är dom båda främlingar för mig? Tack i förhand! Kram Kiara ❤❤❤


Svar: De vet nog vem en är men inte den andre.. kram :)
Esmaralda

21 Lotta:

skriven

"Mamma till tre", vilket dilemma. Jag skulle nog råda till att prata ut med din man, rejält. Tala om att du läst hans sms och att du ser och märker. Om han fortsätter vara otrogen kanske det enda är att gå. Men mitt råd är att vara riktigt öppen mot honom och berätta allt du tänker och känner. Styrkekram!

...och en liten fråga. Jag har sån ångest....fortfarande. Tack för ditt svar sist och jag gjorde en lista på saker jag vill göra, men har ingen kraft och ork. Bara en klump i magen och lätt till tårar. Helt förtvivlad helt enkelt. Tidigare har jag försökt med terapi, hypnos, energiterapi mm men inget hjälper. Alkohol dövar smärtan ett tag men insett att det är ju såklart ingen bra idé i längden..hahahaa. Jag orkar inte kämpa längre. Sätta upp mål och dylikt. Har aldrig fått något gratis i livet utan det har varit som att gå i motvind hela tiden. Mina närmaste lever sina fantastiskt lyckliga liv vilket gör mig ännu olyckligare. Varför kommer ingenting till mig utan att jag ska behöva kämpa för det? Har jag så dålig karma? De perioder jag varit lycklig har varit korta, för sedan har någon (där uppe) tydligen bestämt sig för att dra undan mattan för mig igen och igen och igen :(

Svar: Alla får "sitt".. förr eller senare och på ett eller annat sätt... alla lyckliga människor du ser...tänk på att du inte ser allt och jämför inte dig själv med andra... du har inget dåligt karma.. men du kan behöva en period i terapi och du kan kanske också behöva medicin undre en period.... faktum är att din framtid är ljus.. kram :)
Esmaralda

22 Zita:

skriven

Hej Esmaralda. Tror du min dotter som bor u Stockholm finner sin kärlek? Är orolig för henne. Hon håller på med tinder och dejtar. Önskar att hon träffar sin soulmate snart. 😃kram

Svar: Så småningom hittar hon rätt en än dröjer det en tid.. kram :)
Esmaralda

23 Anonym :

skriven

Det känns som att nog vet di innerst inne vad du bör göra. Gå vidare och du ska inte ha det dåliga samvetet mot barn och barnbarn. Det är uppenbart vad han håller på med. Du är värd att kunna släppa din man. Värd något bättre i ditt liv, även om det blir som ensam så har du säkert vänner och barn och barnbarn har du som du skriver. Lycka till med allt och massor av Styrkekramar oavsett hur du väljer att göra.

24 Tildis:

skriven

Hej! Jag hoppas verkligen det löser sig för det och att du får många bra tips från läsarna. Tyvärr har jag inte något bra råd själv att komma med. En fråga Es borde jag ta vidareutbildningen? Kram

Svar: Jag tror det skulle vara till din fördel.. kram :)
Esmaralda

25 Kram:

skriven

Hej,
Kan du se om detta är slutet för C och mig, har han gått vidare redan och släppt tanken på oss?

26 Skytten:

skriven

Till mamma till tre: Fråga dig själv om du kan leva med vetskapen att han ljuger och gått bakom ryggen på dig flera gånger . Han verkar vara en sån som behöver bekräftelse av flera. Kan du lita på honom efter det här?. Tror du har en rädsla att bli ensam men man klarar det.

27 Chopper:

skriven

Hej. Lite svårt å ge råd. Men är man gift så heligt å lovar varandra trohet..

Å lite svårt kanske lita på honom fullt ut om han inte är ärlig...

Barn med så klart att man ska försöka ordna till de bästa å kanske ta hjälp utifrån å lösa problemet om ni älskat varandra....

Jag själv skulle inte kunna lita på honom igen.. Man ska vara varandra trogen å oförlåtligt om de händer... ska inte ens hända... men vi är alla olika

Ha en fin dag alla❤❤❤

28 CA:

skriven

Måste jag byta jobb igen?
Min intuition säger mig detta, vilket jag ska lita på men var hittar jag en arbetsplats där det inte finns chef som mobbar anställda?
Jag tror inte längre på samhället och dess struktur
När kommer människor att sätta ner fötterna och ta tillbaka och bevaka sina rättigheter

29 Linnean 🌸:

skriven

Ja du, "mamma till tre" det låter ju lite "mysko"
När väl misstanken är väckt så är den!
Det är ju lätt att tro att allt är lögn även när det inte alls är så. Mannen kanske åxå känner sig lite "jagad" Men jag är ingen ängel och hade jag haft den där känslan så hade jag, iaf vid något tillfälle när jag stark misstänkt att han träffar någon, superstalkat honom! Eller bett någon om hjälp. Span på hög nivå! Av erfarenheten vis så vet jag hur det känns! Man får faktiskt ta till lite "ojusta" medel ibland! Hoppas verkligen att det löser sig! Du får styrkekramar från mig!
Kram.../Linnean 🌸

30 HS:

skriven

Tack Es för svar igår. Hoppas att du får en bra dag!

Mamma till tre: Vilken svår situation! Ställ ultimatium tänker jag. Antingen skilsmässa eller så satsar han på ert äktenskap, men då måste han vara ärlig, prata om hur ni kan bygga upp tilliten igen, kanske behöver ni hjälp av familjeterapeut? Men väldigt svårt att ge råd då man inte befinner sig i situationen själv. Du behöver inte ha så bråttom att fatta ett beslut heller, om du behöver mer tid att tänka så ge dig själv det men dra inte ut på det hur länge som helst.

31 Smöla:

skriven

Sonen satt och pratade med någon i soffan igår när han va ensam i rummet.. Kan du se vem han pratade med?
Jag vet att han har gåvan, men hoppas att han inte blir rädd!

32 Sus:

skriven

Hej
Inte kul....
Följ din känsla och skit i vad alla tycker....
Här pratas de om inflytt hos honom? Inte intressanta ...
Lägenhet i stan inte intresserad
Vad kan jag säga så han bara flyttar hem?
Love sus

33 Dunegull:

skriven

Vet han om att det skulle vara vår 4:års dag idag el det är inget han ens bryr sig om?

34 Annalis:

skriven

Vad är oddsen för att jag är med barn denna gången?

35 💕 Zoey 💕:

skriven

Kära Es!
Jag har nyss varit på möte angående praktikplats. Det verkar som om jag får vara kvar - dvs tills jag har hittat ett nytt ställe. Trivs jättebra inom kyrkan så lite synd att sluta. 😞😢 Men men ... det ska ju bli kul att börja inom barnomsorgen oxå då de e de ja vill. Ser du om jag kommer få börja inom barnomsorgen innan eller efter jul? Eller kommer de ta ännu längre tid innan jag få börja inom barnomsorgen? Mycket tacksam för svar! Många kramar Zoey 💕

Svar: Jag ser inte när men det ser ut att bli riktig bra.. kram :)
Esmaralda

36 N:

skriven

Hej Esmaralda!
Tror du att jag snart kommer behöva att köpa en ny diskmaskin eller kan den jag har hålla ett år till eller så?
Kram

37 F:

skriven

Något nytt o spännande på väg in i mitt liv du kan berätta om 😊

38 Li:

skriven

Svår situation. Jag tror inte att man tittar efter andra i en bra relation. Han kanske inte trivs men vågar inte se det. Svårt att ta steget. Tror rådet ovan om att satsa på dig själv och ditt liv är rätt. Så märker du om han får plats eller om du vill ha mer. Finns en bok som heter Should I Stay or Should I leave (eller liknande) med en massa frågor som är till bra hjälp. Kan även rekommendera kortserien Doctor Foster på Netflix som misstänker otrogen ma. Lycka till i ditt beslut! Jag funderade i år... men jag var i en annan situation. Men det kändes helt rätt.

Es; Har lärt känna ett par kvinnor på en kurs. Tror du vi kan bli vänner utanför?

39 Susanne Amalia:

skriven

Mamma till tre...
Denna man kommer aldrig att ändra på sig.. antingen får du acceptera detta.. eller så får du gå..
Det är ju dig han uppenbarligen vill leva med..
Jag kan inte råda dig här.. jag vet bara att han troligen tycker att det är lite extra spännande om han kan smyga iväg för att umgås med denna donna..
Om du går och han skulle vara med denna dam så skulle han säkert smyga iväg till dig.. om han bara fick.. klarar du av att gå och stänga dörren ordentligt bakom dig??
Eller har du dörren öppen lite på glänt..
Du bestämmer och jag förstår din situation..
Jag gillar quantfysik och det som kommer in går ut och kommer tillbaka,, (alltså vad du ger ut får du tillbaka och en dela av vad du gör med detta går ut i igen = allt går runt) .
Han kan troligen inte sluta att träffa sin vän sedan förr och du blir sårad av det. Har du talat om för honom att han sårar dig?? det är kanske där du ska lägga fokus. Så kommer dess träffar med denna dam i en annan vinkel. Sårar är ett starkt ord och får tanken till att fundera en eller två gånger om man verkligen vill såra någon med sin handling.
Lycka till med allt och hur hemskt än livet är ska du alltid ta hand om dig först. Prioritera dig först och vårda dig och din kropp annars kan man lätt bli medberoende av den andres dysfunktioner.

Underbar morgon med lite grått och jag har varit ute med EllaBella.. Livet i Stockholm är som vanligt och fast jag var till affären två gånger i går så glömde jag ägg..
Ja det man inte har i huvudet får man ha i benen ...
Jag ska nog baka i dag.. tror jag blev inspirerad av min väninna i går.
I Schweiz var det fantastiskt.. men ganska internettlöst eftersom jag glömde att köpa utlandssurf .. det hade varit bra om jag kom ihåg detta..
Jag hoppas att du Esmaralda har haft en underbar båtvistelse.
Fantastiska upplevelser och goda middagar..

Jag behöver hjälp och undrar om det ska vara så här motvindigt i min utbildning.. jag har fått en betydelsefull person mot mig som styr resten..
Hon säger till mig att hon känner sig hotad och att allt jag varit med om skulle hon ha varit med om eftersom hon har direktkontakt med Jesus..

i Klosters har jag fått erbjudande om att jobba med friskvård Kranio Sakral Quantfysik och hypnotherapi..
Jag vet inte men det verkar som om alla dessa stora kreatörer vill krossa mig .. först var det Jack Johansen med hypnotherapin och nu GunnMarie med Kranio Sakralen .. vet inte rikigt vad jag är nu men försöker att ta hand om mig.. Jag har många mäktiga vänner som nätverkar för mig..
har jobb efter jul på Nacka sjukhus och har blivit erbjuden jobb i Schweiz .. denna människa som motarbetar mig säger att du har ingen känsla för detta och det är jag som borde bli erbjuden detta jobb.. för jag har direktkontakt med Jesus.. det har inte du ..
Det värsta är att hon har många som lyssnar på henne eftersom hon säger att hon är kärlek hela tiden..
För mig är kärlek att känna empati och att kunna utföra sin profession utan att konsumera en flaska vin innan sina utförda behandlingar ..

Fråga: prövar igen denna fest som jag ska på den 29/11 och den 3/10 kommer den att ge mig dessa nycklar jag vill ha och kommer min kärlek blomma i Svensk Damtidning (det kommer ett mittuppslag med mig ) där .. kramar <3 <3





40 åsa:

skriven

Hejsan !
Ja du jag vart lite i sånt förhållande med. tufft. kan ej ge råd.
E! undrar om T hör av sig? el vi möts ändå? el att jag mailar för ett möte?
kram Åsa

41 Susanne Amalia:

skriven

Nu försvann texten ..
jag ber om ursäkt men jag och EllaBella önskar dig en underbar dag och vi sänder stor kärlek till MG .. EllaBella hälsar föresten MG att dessa tvåbeningar är inte att lita på .. min tvåbening var borta i ungefär 12 dagar.. har ju sagt att hon har ett uselt lokalsinne så nu har jag punktbevakat henne hela tiden sen hon kom hem..
Jag behöver hjälp och tack Ezmaralada för nu har Jim (min bästa vän ) kommit tillbaka.. han som har en husse som bara kör bil längst hela Sverige..
Han har nog ett större jobb än vad jag har.. han säger att han är trött i mössan...
Slick i örat till er <3 <3

42 WOW desp:

skriven

Wow.....

Vilken shitstövel först och främst ska jag säga något till dig... Länna han och spring så långt du bara kan!!!!


Vi uppfostrar våra barn sitt eget värde och kär dem att man duger och att en förälder älskar en och man ger sitt barn självförtroende, självkänsla.. Snabb fråga vet barnen? Omg

Sen är du tillsammans med en man som är otrogen som förhoppningsvis gjort när ni träffades med. Du kmr aldrig lita på han och kommer alltid tänka på det och ställa frågan gick han till jobbet? Gick han verkligen och handla !? .. Shitstövel maximum vilken äcklig moral!!! GÖR DETTA: en snabb grej som jag gärna vill att du gör.... Ta bort känslorna och börja Hata honom ... Då tänker du klarare och du inser vad som är rätt och fel. Du ser inte med hjärtat eller känslorna utan Du väljer hjärnan och hjärnan kommer aldrig att svika dig men om du väljer och tänker med hjärtat som din man har gjort så kommer du hamna i depression i svåra situationer han låg med någon annan ? Det är en jötte stor händelse? Varför skulle han inte göra detta igen du jag ju förlåtit honom ... Det du säger med datorn och mobilen ren faktum han vill inte bli upptäckt att han snackat med andra slynor för det är det dem är men inte du DU ÄR VÖRD MYCKET TA DIG LOSS !!!! Du kan ha ett liv utan honom fråga Es vad hon ser eller ticket och fråga hur framtiden ser ut? Jag har så mkt stt säga vet inte vart jag ska börja bara vilken shitstövel han ÄR. Du är unik värd allt för dina barn och det är det endå som betyder något. Bry dig inte om han tänk klarare nu börja ta bort känslorna och kärleken så ser upptäcker du tusen miljarder fel och misstag han gjort mot dig som han borde inte göra nör certifikatet står GIFTA!

Love Desp

43 a:

skriven

Hej Esmaralda!
En lite larvig fråga men funderingen har ändå slagit mig!
Tror du dem är inne och kollar på mina bilder?
Kram

44 Michaela:

skriven

Vilken jobbig situation! :/ Svårt att råda men jag hade inte klarat av att leva med en man som gjorde så och som jag inte litade på så jag hade lämnat. Hoppas att du kommer fram till rätt beslut för dig ( och dina barn ). Lycka till!

Igår så fick jag ett mess från hans nr med bara ett :). Jag skickade ett frågetecken tillbaka men har inte fått svar. Vad fan håller han på med?


Svar: Påminner om sin existens...kram :)
Esmaralda

45 ThereseC :

skriven

Hej mamma till tre!
Jag är ganska säker på att du inte inbillar dig när du tror att din man umgås med andra kvinnor. Med tanke på att han lovat dig tidigare att han inte ska göra det men ändå gör det så är hans löften inte mycket värda. Som jag ser det har du två val. Antingen får du acceptera att dela honom med andra kvinnor, eller också får du skilja dig. Ni skulle ju kunna göra upp om att ha ett lite friare förhållande där båda kan flirta runt lite. Sånt är ju mer och mer modernt. Ni kanske inte behöver vara så himla konventionella. Men om det är viktigt för dig att det inte är ett sånt där fritt förhållande så kommer du bara bli jättebesviken om du fortsätter vara med din man.
Kram ThereseC

46 Varis:

skriven

Hej mamma till tre!

Det du går igenom har jag gått igenom. Det slutade med bekräftelse på det jag anat. O jag gick in i väggen. Mådde känslomässigt dåligt under lång tid men när jag väl var ifrån honom så har mitt liv bara blivit bättre o bättre!
Jag är så glad att jag vågade lämna den otrygga tryggheten som jag kände.
Jag är fortfarande ensamstående men har aldrig någonsin varit på en lyckligare plats.

Sjävklart är valet ditt men om du vill lämna men är rädd så vill jag ändå trösta med att vi är många som gått igenom liknande och tror vi ofta är överens om den vinst man gör när man väl vågar.

Fråga dig själv.. Vad vill du av ett förhållande? Är du okej med hur han beter sig? Litar du på honom?

Hoppas du får tydligt inre svar och vad du än gör så är valet ditt.

Stor kram och all lycka till dig.

Ez,
Jag är såå himla dejtingsugen. Ser du nån romantik i mitt liv kommande tiden?
Kramar

Svar: Japp det gör jag.. lite romantik kommer... hjälpt till så gott du kan genom att vara ""ute" så du blir kontaktbar.. kram :)
Esmaralda

47 Helena Ir:

skriven

Är det otrohet..din man håller på med..känns ju så..annars får han börja snacka..vill inte skiljas!? Jag känner igen sånt..från en man jag känner,han vill ha både frun och älskarinnan kvar. En skitstövel..det kanske din man är också? Vad vet jag..om så är..vad tycker du att du är värd? Här sitter jag bakom skärmen..och skriver vad jag hade gjort..en "one-way-ticket ut ur mitt liv! Helst en käftsmäll..men det får man ju inte..Så mitt råd får bli..tänk på dig själv!! Du är värd det bästa..

Kram :)

48 klara:

skriven


Hej esmaralda! O kontaktade ju mig i fredags, jag vet att han tänker på mig men vad är det med han? Varför vill han inte ge med sig att han gillar mig. Jag känner att vi ändå att vi passar bra ihop.
Kram Klara, E.

49 klara:

skriven


Hej esmaralda! O kontaktade ju mig i fredags, jag vet att han tänker på mig men vad är det med han? Varför vill han inte ge med sig att han gillar mig. Jag känner att vi ändå att vi passar bra ihop.
Kram Klara, E.

Svar: han är inte redo.. kram :)
Esmaralda

50 Anna:

skriven

Hej!
Jag har frågestund på bloggen, skulle bli glad om du ställde en fråga! :)

51 Tissie:

skriven

Hej
Under vilket sammanhang möter jag min tillkommande vad utmärker honom?kram

52 Pia 68:

skriven

Till: Mamma till tre.
Din man har verkligen försatt dig i en svår och mycket orättvis sits. Tycker det är fegt gjort av honom att inte lägga korten på bordet. Kanske tror han att han är så pass smart att han både kan äta kakan och ha den kvar.

Genom att göra så som han gör, så förminskar han dig och dina känslor. Lämnar dig med oro och funderingar som gör dig osäker och tilliten är som bortblåst.

Jag tycker att du har RÄTT att veta, OAVSETT vad det är han sysslar med och han är skyldig dig att vara ÄRLIG efter åratal som gifta och med tre barn.

Utan ärlighet, trygghet på alla plan och tillit så kommer det att bli svårt att hitta tillbaka till det som varit bra och äkta.

Förstår att du är ledsen och villrådig. Vem vill väl snoka runt i andras mobiler osv? Rädd för att hitta något samtidigt som det känns fel.

Om det du nu känner instinktivt (att han inte är ärlig) gör dig illa så är nog ärlighet från hans sida ett måste. Därför tycker jag att du säger till honom hur du känner dig och att han måste vara ärlig så att DU, med korrekt information kan fatta ett beslut som DU varit med att ta.

Att bli ett offer är aldrig bra och det vill jag inte att du ska bli, det är han som ska bevisa något för DIG, inte tvärtom.

Kanske är han rädd för sanningen och att den kan leda till ändrade livsförhållanden. Kanske är även du det?
Hur som helst; det är bättre att ha hela sanningen och sen besluta hur man löser problemet, var för sig eller tillsammans.

Jag önskar dig mamma till tre all lycka och välgång, och känner du för att skriva mer "privat" så har Es min e-post. Jag är utbildad socionom och har arbetat som kurator lång tid och det är mitt sätt att visa någon en gnutta systerlighet som jag hoppas kan sprida sig här på bloggen.
Stor kram till dig.

Es, tack för ditt svar förra veckan o stor kram till dig med.

53 mm:

skriven

Hej.
Tack för svar..
Men kommer J skicka någo mer mess? Lr ska ja bara gå vidare?
Kram!

54 Karin:

skriven

Hej

Bor ihop med världens bästa kille. :)

Blir det några resor och förlovning för oss snart ??


Svar: Definitivt bli det så.. kram :)
Esmaralda

55 Mi:

skriven

Hej!

Händer det något snart på jobbfronten????

kram

56 Fia:

skriven

Har själv blivit utsatt för otrohet så jag vet hur otroligt jobbigt det är och hur det river sönder en inifrån. Det enda du kan göra är att känna efter vad som känns bäst för dig. Reder ni ut detta och du får förtroende för honom igen så kan ni bli stärkta av denna kris. Om inte så får du känna efter vad du själv innerst inne mår bäst av och utgå ifrån det.

Esmaralda, är jag redo för att skaffa barn?
Ser du om jag och min sambo är rätt för varandra?

57 Agnes:

skriven

Hur kan man älska en människa som väljer att pissa på en...

Tack gode Gud att jag hårdnackat väljer att vara singel!

Kram!

58 J:

skriven

Mer än en person har plockat bort mig från facebook? Hatar de mig eller, förstår inte varför alla mitt i allt tar bort mig...

Svar: Nejdå, ingen hatar dig.. och du sa inte bry dig om sånt strunt.. kram :)
Esmaralda

59 MollyD:

skriven

Hej mamma till 3


Att dela sin man med någon är inte en hit, inte ens misstanken om att det är så. Bägge delar söndrar i en relation.

Det är kanske tid att ni samtalar om vad ni saknar i er relation? Varför söker han sig utanför? Gör han det? Se till att ni tar ansvar för ert gemensamma liv - relationer behöver arbetas med hela tiden. Inte lätt med 3 barn, jobb, dagis, skola, aktiviteter, träningar, umgänge, vardag, mm och man stupar i säng. Fundera över var er relation är i allt detta tex. Ta gärna hjälp av ett proffs, brukar vara bra när man är fler än 2 i en familj. Låt inte barnen komma mellan och försök hitta tillbaka till guldkant och romantik i er parrelation igen.



Lycka till

Kram

60 MollyD:

skriven

Hahaha såg inte att ni varit gifta i 28 år. Dagis lär ju vara passerat! Barnen utflugna och kvar är........vad? Oavsett - en relation behöver näring. Man kan inte ställa in en blomma i garderoben och glömma vattna den och sedan ta fram den efter många år och tro att den ska blomma och se likadan ut. Den behöver mycket kärlek, ömhet och näring om den överleva. Precis som en relation.

Hellre lämna en relation som inte är bra än stanna, må dåligt och bli förödmjukad.

61 N:

skriven

Hej Esmaralda!
Tror du jag kommer få vänta länge på den riktiga kärleken?
Kram

62 Browallia:

skriven

Hej Mamma till tre!
Jag beklagar verkligen det du går igenom och hoppas det löser sig på bästa sätt. Kram Browallia

Esmaralda, Efter att ha brottats ett par dagar med min sociala ångest har jag äntligen fått iväg min spontanansökan till Hospice avdelningen. 1000 tack för ditt stöd både i min seans och här på bloggen. Stor kram

63 F:

skriven

Något nytt o spännande på väg in i mitt liv du kan berätta om 😊

64 Fjäril:

skriven

Hur kommer rörelsen gå i vinter?? Kommer den nya restaurangen som öppnar snart påverka oss negativt?

65 AnnaK:

skriven

Måste bara fråga en sak... Är det bara pga våran connection från tidigare liv jag tycker han är så attraktiv? Eller är han bara i min smak helt enkelt 😊 Ursäkta för konstig fråga.

Kram 😊

66 Elsa:

skriven

Hej Es! Kommer jag köpa en lägenhet inom den närmaste tiden? Kram

67 Hönan:

skriven

Till Mamma till tre; Jag tror det bästa är att följa din magkänsla. Om du sätter dig ned i lugn och ro och verkligen känner efter tror jag att du kommer kunna känna vad som är rätt för dig. Viktigt är att vara helt ärlig mot sig själv.
Du behöver inte ta ett beslut idag, du kan tänka på det ett tag. Så länge du är ärlig mot dig själv och följer din magkänsla kommer det bli bra och rätt.
Lämnar du din man kommer du förmodligen hitta en annan man du älskar minst lika mycket, om inte mer.
Det viktigaste är att du tänker på dig själv och ditt egna välmående.
Du kanske kan skriva en lista med för och nackdelar om det känns svårt att veta vad din magkänsla säger.
Önskar dig all lycka till, det kommer bli bra! Kram

Mycket på gång nu, men lyckas ändå behålla lugnet. Tror meditationen har hjälpt lite med det. Sen känns det som att jag tagit ett steg framåt/uppåt, tankarna känns mer öppna och avslappnade. Inom alla områden. Känner inte att jag behöver grubbla längre, det tjänar ju ändå inget till :)
Tror du det skulle göra någon skillnad om jag bekräftade honom?

Kram

68 FW:

skriven

Jag måste fråga.. hur kommer det sig att han plötligt verkar helt obrydd? Jag vet inte vad jag gjort riktigt.. Vi har ju haft kontakt i några veckor men nu verkar han lite "off" eller vad beror det på? Kram

69 Desperat:

skriven

Jag har verkligen sjunkit djupt i träsket nu och kommer inte upp!! Hjälp, vad kan jag göra? Borde kanske flytta från min hemstad känner mig rätt färdig här. Har inga vänner och inga släktingar som bryr sig. Ser du mig bo någon annanstans? Kommer något bra hända mig snart?

70 Susanne Amalia:

skriven

Hej vad knasigt jag tänker och nu fick jag ju en tankeställare..
Så klart att jag ska ha tillit till situationen och ge det jag kan.. mer kan jag inte göra så klart..
Hur tokig får man vara ..
Tack för att du finns..
EllaBella Saga och jag önskar dig och MG allt gott <3 <3

71 Louise:

skriven

Nu är jag sjukt trött på allt. Det ser mörkt ut med allt. Vi vet inte längre om vi får hjälp med ekonomiskt bistånd. På lördag stänger de av vår tv för vi har inte betalt den, på onsdag går vår hyra till kronofogden om vi inte betalt in den då.
Tycker det är sjukt att en barnfamilj måste vänta i flera veckor för att kunna leva och betala hyra.
farmor sparar till barnen men de pengarna får inte vi röra till vårt ändamål, de har även sagt det på både banken och överförmyndarmyndigheten. DET är BARNENS pengar som de ska ha till de blir stora eller fyller 18 år så de pengarna är förbjudna.
Har sökt CSN och på fredag är det dags att lämna in papern och jag verkar vara på rätt väg så förhoppningsvis blir jag G på den vilket är viktigt för att jag ska få CSN.
Ska maila VFUansvarige också för jag vill gärna veta innan helgen vilken förskola jag ska få. Skulle fått reda på förra veckan men icke.
Mannen ska ringa imorgon till vår handläggare men jag får dåliga vibbar av detta...känns som det där bankkontot sätter käppar i hjulen på oss för att vi ska få ekonomiskt bistånd.
Hur blir det? Kommer vi få pengarna denna veckan?
Får vi avslag kommer vi gå till tidningar och berätta vår historia.
har världens ångest för detta. Känns som vi har motvind igen. Får hoppas på några mille på lotto ikväll. Men det är bara en önskedröm.
Tacksam för svar

Ha en bra kväll. Kramar

72 Asamaria:

skriven

Tyvärr kommer han nog inte att sluta vara otrogen och han känner sig nog ganska säker på att du inte lämnar honom fast han varit otrogen - du lämnade ju inte första gången. De har alltid ursäkter och lovar att de ska sluta.
När han sedan känner att du sänkt garden så påbörjas det igen.
Var rädd om dig själv, du är värd någon som respekterar dig. Du ska även respektera dig själv med beslutet du tar. Stort lycka till.



Du hade tidigare så rätt om barnen och ang den tidigare relationen. Kan du se vad som kommer näst. Det här är så viktigt för mig, vill inte ta fel beslut. Jag har en fundering ang familjen. Ska jag göra slag i saken och göra det jag tänker på - kommer jag klara av det eller tar jag mig vatten över huvudet. Kram

73 Lizette:

skriven

Hejsan:)
Det bästa vore väl att prata med varann. Man vill inte ha det så, det dränerar förhållandet. Vädja till samvetet hans. Ärlighet är bäst.
Lycka till mamma till tre.

Fråga till dej Ez: när kommer den rätte? Ser du något som kan vara värt att veta om hans existens, hihi?
Kram från längtande å väntande ☺️☺️

74 Asamaria:

skriven

Tyvärr kommer han nog inte att sluta vara otrogen och han känner sig nog ganska säker på att du inte lämnar honom fast han varit otrogen - du lämnade ju inte första gången. De har alltid ursäkter och lovar att de ska sluta.
När han sedan känner att du sänkt garden så påbörjas det igen.
Var rädd om dig själv, du är värd någon som respekterar dig. Du ska även respektera dig själv med beslutet du tar. Stort lycka till.



Du hade tidigare så rätt om barnen och ang den tidigare relationen. Kan du se vad som kommer näst. Det här är så viktigt för mig, vill inte ta fel beslut. Jag har en fundering ang familjen. Ska jag göra slag i saken och göra det jag tänker på - kommer jag klara av det eller tar jag mig vatten över huvudet. Kram

75 S❤️S:

skriven

Es!!! Kan du veta vart min sambos nycklar blivit av?? Försökt leta men hittar inte nycken 😔. Nyckeln var på golvet imorse som jag minns i hallen mer änn så minns jag inte mer/// snälla hjälp

76 Filippa :

skriven

Hej vet han i Malmö att jag tänker på honom varje dag.

Blir de något på kärleks fronten snart?

Kram

77 MK:

skriven

Hej Esmaralda! Händer det något bra snart?
kram

78 Skorpan:

skriven

Nää Es, datorrutan är helt svart och jag funderar på om jag ska behöva köpa en ny dator, går månne skärmen att fixa? Eller kanske den uppstår i morgon eller på tredje dagen ;). Äsch då, varför var jag så klumpig? Eller vill någon hindra mig från att söka jobb?? Ett ödets spratt...
Kram Skorpan

79 Kicki:

skriven

Jag har varit med om samma. Lämnade direkt...! Inte skönt då, men fantastiskt nu 😊!

80 N:

skriven

Hej Esmaralda!
Tror du hon vill fortsätta vara min vän? Tycker om att jag är undvikande?
Kram

81 Elisa:

skriven

Hej!
Jag var feg och följde inte riktigt ditt råd.. vet inte riktigt hur det slutade. Ser det ut att vara en dum idé att han kommer hit mot jul? Tänker bara då han har lämnat detdär hos mig som han i nåt skede måste komma och hämta... hur ser det ut att bli?
Kram

82 Elissa:

skriven

Hej Mamma till 3!

Det här känner jag till lite väl när min väninna vart med gifta män som ljuger.
Jag hatar otrohet! förstår inte hur du orkar vara kvar med din man.
Jag hade skiljt mig på direkten om jag vart du. Helt oförlåtligt!
Om inte du hade lånat din mans telefon den dagen så hade du inte vetat om hans otrohet, och din man skulle säker aldrig berätta för dig. Men du ser ju att han ännu håller på med en annan kvinna? så vad väntar du på? detta kommer inte att ta slut mellan de för han vet ju att du ändå inte kommer lämna honom. Om du stannar kvar så lycka till för en gång otrogen alltid otrogen.
Styrkekramar

83 Det här med otrohet?:

skriven

Hej Es!

Jag undrar om det verkligen finns trogna män? Jag har lite svårt att se detta.
kram

84 anne_hemma:

skriven

Hmmm... han tar ett medvetet beslut att ställa allt ni har på spel. Han gör det dessutom två gånger.
Vi vet alla vad vi har, men inte vad vi får. Han äter kakan och har kvar den.
Det är lätt att säga att du ska bryta upp, men jag kan tro att du upplever ditt liv som tryggt i övrigt.
Tar du ett aktivt val och lämnar din man så kommer du ställas inför något av det svåraste du gjort i ditt liv. Fast och andra sidan så kommer du lära dig oändligt mycket och kanske blir du förvånad över din egen styrka.
Ibland är det läge att vara modig. Vi överlever och hittar nya värden i livet.
Annars stanna, ta för dig av det som är ditt och låt honom hållas.
Förr eller senare tar det slut på ett eller annat sätt.
Stå på dig!!

Esmeralda: Jag var på anställningsintervju idag, det känns som ett jobb för mig. Vad tror du om mina chanser?
Kram

85 ängeln:

skriven

Lyssna till ditt hjärta och följ ditt hjärtas röst! Det känns som att du är stark och klarar det här :) Es, vad är mannen i simhallen ute efter? Är han verkligen där i egenskap av förälder?

86 3S:

skriven

Hej ES!

Längesen jag kikade in här men vill så gärna veta...
Kommer jag träffa någon man snart? Någon som är äkta som det verkligen kan bli seriöst med? Går sönder av ensamheten 😔

Kram T.

87 Bejo:

skriven

Jag måste få veta, ångesten, sorgen och saknaden är enorm; har min bror det bra nu? Han avled i lördags och det var chockartat med två poliser som kom med detta hemska besked. Googlar runt och letar allt om livet efter döden och läser din blogg, det är en tröst i sorgen om det existerar ett liv efter detta, varför, han var bara 50 år...?

88 Bella.:

skriven

Hej :) Det är en sak som jag uppriktigt mår riktigt dåligt av .. Och det är att det finns människor , framförallt killar i den här staden som "hånar" mig, ibland intw rakt ut men jag kan se de i deras ögon och verkligen känna.. Varför gör dom såhär tror du? :( Min livslust kan gå från 110% till -0% när detta sker och jg vet inte vad jag ska ta mig till.. Kram och tack ifall du läst ❤️❤️

89 Amalia:

skriven

Skrev fel dag, menade Tisdag (tankspridd...)
Så ja min fråga är om det kommer gå bra för mig på Tisdag?


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: