Jag är själv chockad....

""Maysie" 
 

Maysie Strang är en dam från Glasgow som fyllt 102 år.

Man har som vana att alltid fråga de över hundra hur i all sin dar de uppnått denna aktningsvärda ålder. Och Maysie påstår att det är röka &  kröka  som gjort susen.

Hon äter inga mediciner och  lär  vara väldigt pigg för sin ålder… och jag tänker att  mycket är nog genetiskt betingat.

 Nu har hon visserligen slutat med rökat  det gjorde hon efter 75 år  som rökare – en ask om dagen. Hon bytte ciggen mot vin.

 

På något sätt känns de lite befriande. 

Hade tant Maysie börjat räkna upp den enda dieten efter den andra…  att utesluta alla gifter såsom kaffe o avgaser o bosätta  sig djupt in i skogarna.. aldrig använt plast och att man ska tugga på olika rötter tre gånger om dagen, dricka te på harsyreavkok en gång i halvtimmen… typ … då hade man suckat.

Jag tror att det  här med ålder och sjukdomar är LITE genetiskt.

Sen ska man ta hand om sig – oavsett hur tråkigt det är.  Bara se på den här spåkärringen… som gjort vad ingen trott mig om.

  Har börjat träna  på  gym 2 gånger i veckan och vattengympa varje helg….MG promenader varje morgon som alltid och de dagar jag inte tränar… tar jag en snabb powerwalk med stavarna på eftermiddagen.

Vasa? Om jag helt lost it ?

Man skulle kunna tro det.

Jag är själv chockad.

Och det värsta av allt… det är faktiskt rätt kul !

 

Anledningen är den här tradiga vuxenastman som jag drabbats av… och som inte ger med sig. Jag andas in sprayer & utreds  och et hålls på … och jag  tänker att motion är bra.

Sen finns ju tanken på att gå er i vikt men jag vet inte hur i helsicke det ska gå till.. man blir ju ännu hungrigare av träning!

Kram & kärlek

1 N:

skriven

Hej Esmaralda!
Tanken är ju att pappan ska börja ha sonen själv men än har han varit för liten! Tror du att det kommer gå bra? Börjar han bli redo?
Kram

2 N:

skriven

Hej Esmaralda!
Haha! Ja det är sant faktiskt, man blir ännu hungrigare utav att träna så mat kontot växer:) men däremot så mår man väldigt bra utav att träna och det är ett måste för att hålla mig pigg! Men jag har kommit på det att det ska inte gå till överdrift för då tröttnar man! 1-3 gånger i veckan då håller man igång att det är kul och man mår bra! Bara att träna 1 gång i veckan känns på hälsan!
Jag har fått för mig om att en del handlar om att man ska vara genuint glad och må bra då lever man längre! Och är man inte riktigt glad då tänker jag att ens uppgift blir att hitta vad som verkligen gör en glad!

Provar igen och ser, vem utav han och mig tror du går in i en ny relation först?

Kram

3 Tanten:

skriven

Bra gjort, heja dig. Önskar jag vore lika duktig.

Kram

4 Alexandra:

skriven



NATTLJUSOLJA , tip till dig Es;

Es, jag lider också av vuxenastma & har inte heller kunnat bli hjälpt av läkare.

MEN så av en händelse gick jag in på Hälsokosten & fick med mig NATTLJUSOLJA hem.

Nu har vuxenastman försvunnit. Jag tar 2 kapslar på kvällen, innan sovdags. Sååå oerhört tacksam att jag blivit av med vuxenastman. Googlar du på oljan står det också att den hjälper jusst mot astma. Hade aldrig trott det själv men det gör den faktiskt. 🙆

Jag är oerhört glad att jag slipper hosta ihjäl mig nu för tiden. Oljan smörjer kroppen & halsen inifrån. Fantastiskt. Prova du med Es. Hoppas det hjälper dig på samma sätt.

Tusen tack för ditt svar.💖

Kram & kärlek till alla!❤



5 mg:

skriven

Hej..
Ät 6 måltider om dagen
Frukost, Mellanmål, lunch, Mellanmål, middag, kvällsmat.
Då blir du aldrig hungrig o man småäter inte o hållet blodsockernivån bra.
Undvik vitt bröd, såser, fet pålägg. Mjölkprodukter.


Har en elak kollega som har gått te chefen o snackat/hittat på historier allt för att chefen ska tycka illa om mig.. och nu har chefen börjat vara elak mot mig..har fan inte gjort ett skit.
Kommer allt lösa sig? Är orolig..
Kram!

Svar: tack för bra tips !! Jag tycker du ska ta ett snack med chefen.. kram :)
Esmaralda

6 Alexandra:

skriven


Es, vill bara tillägga att följande hjälper luftrören vid vuxenastma, jag tar alla 3 & har botat mig själv med dessa;

- nattljusolja
- selen
- vitamin A


Lycka till Es!

Kram ❤

Svar: Jättetack ska du ha !! kram
Esmaralda

7 Susanne Amalia:

skriven

God Morgon ...
Jag önskar att jag kan leva med en god livskvalité det livet jag har kvar att leva.
Jag är livsnjnjutare och älskar att vara ett med naturen och djuren.
Jag älskar även att vara ett med vardagslyx och tycker det är magiskt när jag får uppleva och njuta av livets goda. Däremot har jag svårt för att överkonsumera saker.

Förutom glas och muggar tydligen.. letar fortfarande efter den optimala muggen att dricka kaffe ur.
Nu har jag samlat på mig så mycket muggar att jag inte får plats i skåpen längre. (suck)

I dag ska vi ut på promenad i den sttora världen och jag EllaBella ska njuta av glädjen att få springa i höstlöven.. älskar höstlöv och älskar kastansjer..
Matte ska göra kastanjesoppa säger hon Det ligger en hel påse med leksaker i köket, men dessa får jag ju inte leka med.. suck..

Fråga: Jag har fått erbjudande att flytta till Schweiz.. och så även jobba med Forskning i Sverige.. Detta är lyx och jag vill så det värker.. tror du att jag kan kombinera detta på något sätt??

Här tränas det men dessa usla thumörer som sitter lite överalt i min kropp har en hämmande effekt.. men läkarna jobbar för att få bukt på dem och jag är inte speciellt orolig <3 <3 Back on track.

ösnkar dig och MG en fantastisk dag med glädje och sol i hjärtat och EllaBella hälsar så klart till er båda med en blöt puss...



Svar: Ja, du kan kombinera en hel del men måste också välja... och förresten.. hur gör man kastanjesoppa ??? jag blev så nyfiken.... och MG himlar med ögonen och säger neeeej, inte kastanjesoppa.... men han vill ju bara ha fårknotor o gnaga på :) Kram
Esmaralda

8 Madeleine :

skriven

Hej Ez! vilket intressant inlägg. själv så blev min farmor 94 år och rökte ca 1 paket om dagen men fick sluta när hon kom på hemmet. motion gjorde inte dom sista 15år hon levde. dom få gångerna hon var ute och gick var för att besöka sin mans grav. och jag sörjer än idag att hon aldrig fick träffa min underbara dotter utan min farmor somnade in några veckor innan hon föddes.

om man ställer en fråga och du inte svarar betyder det då att du inte kan se svaret?

trevlig helg

Svar: Men du ska veta att din farmor varit på besök och är så stolt över din dotter :) De frågor som inte besvaras KAN bero på att jag inte ser svaret... eller så skummar jag bara frågorna och väljer snabbt ut några utan att se vem som skrivit... det där kan variera lite.. kram :)
Esmaralda

9 Cissi33:

skriven

Bra jobbat! 👍☺ Jag kommer också röra på mig mer sen när jag byter jobb, kan ju både promenera och cykla sen! Och dessutom spara bensin på det!

Kram!

10 💕 Zoey 💕:

skriven

Hej!
Ser du om denna nya praktikplats leder till jobb? Tack i förhand! Kram Zoey 💕

Svar: Det finns en chans.. kram :)
Esmaralda

11 <3:

skriven

Håller med dig man blir ju så hungrig när man tränar 😋. Var så hungrig igår kväll så halv tolv gjorde jag varma mackor och drack mango juice. Blev två hallongrottor med. Fick lite dåligt samvete men så gott det var och somna mätt som en plätt.
Es kan du se vad som hänt med mina käkar det har gjort ont i dem i tre veckor nu. Rädd att det är inflammation i dem som inte går över utan kortison injektioner. Känns som min sjukdom är aggresiv nu. Blir det bättre är så trött och orkeslös.
Kram
💜💜💜

Svar: Jag tycker du ska och kolla dig vad det gäller käkarna... bara för säkerhets skull.. kram :)
Esmaralda

12 Linnean 🌸:

skriven

👍👍👍 fan, vad duktig du är!!
Behöver göra som du men nu har ju höfterna flippat ur. Typiskt, när man väl VILL gå och göra lite gymträning. Har ju tom ett gym där jag bor! Det är ett evigt kämpande! Har sovit med min snarkmaskin i tre veckor och hoppas vakna pigg som satan varje morgon...Näe!
Har väninnor som är vegeterianer, absolutister, inte äter något sött och bara sippar på örtte. Tycker inte de är så mycket piggare. Ibland känner jag mig som en slemmig klum som gillar kaffe och njuter av gott vin och glatt tänder en cigg. Dreglar av en smaskig ryggbiff och lever inte i celibat. Hm, är
det pga all denna synd jag mår som jag gör nu, kanske? 😉 Vet i fan!! Mer motion behövs helt klart! Ska ut och vandra lite nu och försöka få lite info om den där MR-röntgen iaf.
Gillar inte mörka moln över mitt huvud, som detta är! Är det där med att jämföra mig m en dreglande åsna och säga att jag åxå är mjuk och hårig (😏) dock inte lika grå, en slags kärleksförklaring? Ja, även Mamma Mus förvirring är jag jämförd med. Vet! Det låter helt koko!! Men det är lite kul och jag har sådana människor runt mig. För jag är kanske en lite dreglande åsna med förvirrad blick just nu iaf. Ha en fin fredag och lycka till med all träning! Muskler väger mer än fett! Kör hårt!
Kram.../Linnean 🌸

Svar: Vet du .. jag tycker det ska vara mer synd åt folket... ingen må bra av att leva som ett hälsofreak... kram :)
Esmaralda

13 Skorpan:

skriven

Låter bra :)!
Ett cafe' marknadsför sig med att en bulle om dagen håller benen gömda ;). Kan jag hålla med om, det syns på mig... Undrar om jag lyckas bli av med sötsakerna än en gång Es? Hoppas ju att mannen tycker om runda former ;)?
Kram Skorpan

Ps. Datorn tycks ha torkat upp och funkar igen..

Svar: Ja dina former kommer då inte att störa.. kram :)
Esmaralda

14 SIgalg:

skriven

Härligt med pigga äldre.
Själv skall jag på 100 årskalas i en bygdegård på lördag.

En pigg man i sina bästa år. Dessutom en gentleman för de andra som bor på samma boende.


Svar: Vad roligt !!! kram :)
Esmaralda

15 Hönan:

skriven

Ja mycket är det nog generna, och inställningen till livet. Och sen såklart en hälsosam livsstil.
Vad starkt av dig Es att komma igång och träna på gym. Bra jobbat!! :) och vad skönt att du tycker det är kul, underlättar ju en del när man slipper tvinga sig iväg varje gång. Fast när man väl kommit in i det brukar det väl vara ganska skoj och helt plötsligt har man ett behov av det och kan inte förstå hur man gick utan det tidigare. Den dagen längtar jag efter, kan man snabbspola? :)
Träning står nu högst upp på listan, jag ska börja.. Vet att jag kommer att klara det. Men undrar om du kan se om det i framtiden har en naturlig plats i min vardag som något jag uppskattar?
Sen har jag ju en liten till fundering. Bilderna han skickade, kan se något kring varför han skickade dem? Några tankar bakom eller så?

Kram

16 Frida:

skriven

Hej,

min farfar fyller 102 i december. Har har nästan aldrig varit sjuk, har tagit promenader och simmat ibland, men inget extraordinärt. Potatis har nog varit det närmaste han har kommit frukt och grönsaker. Han har alltid varit liten i maten och har enbart supit till ibland(en gång per år kanske. Han börjar väl bli lite rostig nu, men är klar i knoppen. Farmor dog för många år sedan så det har säkert varit trist utan henne och bitvis har han varit ganska trött på jordelivet. För några år sedan blev han dock kär i en tant som bor på samma boende som han. Han började verkligen leva upp och det skulle köpas blommor och choklad. Han ansträngde sig för att vara extra fin i skjorta å allt. Den nya frillan gjorde honom lite piggare. Lammkött är hon också, ca 86 bast. Jag tror det är mycket genetiskt det där med ålder.

Happy Friday på er!

Svar: Oh så härligt :) med din farfar !! Må vi alla få LEVA in i det sista oavsett hur gamla vi blir !! Kram :)
Esmaralda

17 Lizette:

skriven

Hej!
Heja dej! Så duktig du e ⭐️
Kämpa på:-)
Ser du om min kärlek finns där ute? Är det möjligt att bli kär i år tro..?
Kram

Svar: Kärleken finns.. ha ögonen öppna.. den kan dyka upp när som helst.. kram )
Esmaralda

18 AnnaK:

skriven

Duktigt! Ja.....motion är toppen när man har astma! Har astma jag med men går trögt med motionen....är helt enkelt för lat.

Provar igen att fråga om det bara är kopplingen från tidigare liv som gör att jag tycker han är attraktiv eller är han helt enkelt bara min typ? Oviktig fråga men lite fundersam 😊

Kram 😊

Svar: Kopplingen från tidigare liv gör att attraktionen blir starkare... kram :)
Esmaralda

19 Virrhönan:

skriven

Wao, vad duktig du är!! Det där låter ju super. Träningen kommer jag aldrig till, har köpt ett gymkort men året är ju snart slut o jag lär aldrig komma dit...Men jag tar promenader då o då som är väldigt befriande o dom tänker jag fortsätta med. Du nämnde en gång att jag skulle hålla mej ifrån socker och det SKA jag verkligen göra nu. Åt på tok för mycket godis en dag o hjälp va knas jag blev. Blodsockret måste fått sej en rejäl chock!!
Har jag rätt känsla om att min fling snart hör av sej, det känns lite så, en minidejt kanske?

Ha en riktigt skön helg o njut av det härliga höstvädret. Kram

Svar: Japp, låt bli socker ! Jag försöker detsamma och det är INTE lätt inte !! Ja din fling bör snart höra av sig.. kram :)
Esmaralda

20 Dunegull:

skriven

Min katt blev så vansinnigt glad igår när jag kom till honom. Tänker han på mig mkt?

21 IeIe:

skriven

Jag läste om den tanten här för nån dag sen och jag tänker som du.. Att det där med hög ålder ligger i generna och att livstil inte är allt plus att vissa tål saker bättre än andra och tvärtom osv.. Bra jämförelse är hennes man som dog där vid 65 och var renlevnadsmänniska och tränare..

Bara för man är hälsofreak så innebär det inte automatiskt långt liv för jag är lur på att för mycket träning stressar kroppen och bidrar till diverse olika problem.. Samma som att en ohälsosam diet med rök och krök inte heller är det ultimata men har du bra gener så kanske du överlever båda scenarion bra.. Sen kanske din kropp är stark rent allmänt och klarar mer påfrestningar av olika slag.. Så ja..

Tänker ändå att det är bra med att dra ner på olika gifter och tänka på hälsan men det behöver inte gå till överdrift, utan man lyssnar på sin kropp, vad den vill och behöver och kör på med olika saker utifrån vad som känns bäst och inte heller slita på med en sak/vana/rutin jämt bara för att det alltid varit så utan ha variation så det blir omväxling för sånt brhövs nog oxå.. Vilken djungel egentligen men med sunt förnuft och gott humör kommer man nog långt oavsett vad 🙂

Nu blev det här en lång kommentar men funderar om din vuxenastma kan påverkas av att du har hund, att du är allergisk/känslig mot pälsdjur? Eller luftfuktighet i luften.. Gifter i omgivningen.. Dofter och parfym.. Har du kollat upp sånt? Trist att behöva dras med astma iaf..

Ha en jättefin helg nu, både du Es och alla andra fina själar. Ta det lugnt, njut och må väl. Ladda batterierna och gör bara sånt som får er att må bra och som gör pluskontot rikt 🌺

Svar: Ja, herregud att få astma i MYCKET mogen ålder... knasigt ! Jag har aldrig varit allergisk och nu är jag på gränsen med massa allergier också men det hör väl ihop lite med astman. ha du också en fin helg.. kram :)
Esmaralda

22 Fi:

skriven

Hej Esmaralda!
Hoppas allt är bra!
Vad blir könet på min systers barn?
Kommer jag få barn snart?

MVH!

23 Browallia:

skriven

Vilken underbar gumma! Men jag tror precis som dig att det handlar om gener. :)

Jag är lika chockad som du är över dig, över mig själv att jag i snart två månader har tränat på gym 2ggr/vecka och tycker att det är riktigt roligt och att mår mycket bättre psykiskt. Tummen upp till oss båda!

Önskar alla på bloggen en trevlig helg och skickar en massa pussar till MG.


Tacksamhet och glädje

Svar: Heja oss !! Kram :)
Esmaralda

24 Jossan :

skriven

Fredag idag! Äntligen!!

Idag slutar jag 15.45 och nästa vecka slutar jag 18.00 på fredagen 😩 Men så är det!

Idag ska jag hämta min systerdotter på förskolan. Ska bli mysigt 😍

Jag valde att flytta festen för jag är jätte trött och känner mig stressad så blir kanske i januari istället!

Kommer jag få en lägenhet snart?

Svar: Klokt att flytta på festen... och de känns som en lägenhet ganska snart ska dyka upp.. kram :)
Esmaralda

25 Helena Ir:

skriven

Bravo Esmaralda!! Det där med hungern,det är nog mest i början..men ät du..och dessutom så vet/ kan du ju det där..med kosten..

Det är kul att träna..min ork är lite låg fortfarande..men det gäller att inte ge sig,när det tar emot. Kanske blir det att jag åker till äldsta dottern i helgen..om det inte kommer något emellan som det kan göra.

Det här året har varit lite si så där..jag tror på nästa år :)

Ha det skoj..
Kram..kram..:)

Svar: Jodå, nog kan jag det här om kost :) men att veta och göra är två skilda ting :) kram :)
Esmaralda

26 Mn:

skriven

Kul att du har ett positiv inställning och det kommer man lång med😂🤗 Jag mår sååå bra med A, bli det VI i fortsättningen?

Svar: God chans.. snart vet du.. kram :)
Esmaralda

27 f.:

skriven

Är lite nervös inför imorgon, han ska komma hem till mig och det var så längesen vi sågs sist.. Kommer allt att gå som planerat? Ser han fram emot imorgon lika mycket som jag? Kram

28 Skrållann:

skriven

Hej!
Vilken underbar inställning:)
Fick just besked om att jag inte gick vidare till intervju till ett av ställena jag sökt jobb. Nu återstår hoppet till ansökan jag skickade till en annan verkasamhet, liknade men i privat regi.
Ser jag ut att ha någon chans på det eller är det kört??

Kram:)

29 Louise:

skriven

Nu är jag redigt förbannad. Jag vet inte var jag ska börja egentligen. De sociala myndigheterna vill att vi ska ta ut pengar för att barnen ska ha mat och så denna månaden. Det är farmor som sparar till barnen och vi får inte ta ut dessa pengar för det är inte vi som sparar åt dem. Är det rätt att barn under 18 år ska livnära sig på pengar som de har sparade till uppehälle. Nä fy fasiken vad detta landet har blivit sjukt.
Till och med banken har sagt att detta är barnens pengar de får inte användas till uppehälle eller räkningar.
Jag bara längtar tills jag får tillbaka mitt paper(som inte är inlämnat än) om tre veckor. Jag hoppas att jag blir godkänd så vi slipper soc.
Känns som man som svensk inte är något värd längre för vi har alltid problem med detta bara för att barnen har sparande. Vi har sagt till dem att vi får inte röra de pengarna för det är farmor som sparar till barnens framtid. Dessutom så ska de pengar som är på kontot delas upp på tre barn så det är inte bara 1 barn som får det men det är ju sparat i äldste sonens namn för hon började spara för honom när han föddes så...men nu ska de alltså delas upp. Men det fattar inte soc eller jo de fattar men skiter i vilket.. Jag blir så arg så jag inte vet var jag ska ta vägen.
Vi vuxna kommer få pengar men barnen får köpa mat och så för sina egna pengar....som de inte har.
Maken väntar på samtal från vår handläggare, hon skulle prata med sin chef om hur de skulle göra så nu får vi hoppas att vi får pengar så hyran och elen kan betalas.
Vi kommer att överklaga och funkar inte det så kommer vi gå ut i tidningen och anmäla socialen för felbehandling.
Hur kommer det att gå? Blir vi beviljade ekonomiskt bistånd trots allt att barnen har sparande?
Fasiken vad dystert inlägg :-(
Jag vet inte längre hur vi ska klara detta.

Tacksam för svar.

30 N:

skriven

Hej Esmaralda!
tror du han tar ny kontakt med mig? Eller mäter jag på honom i något samanhang snart?
Kram

31 Minglan:

skriven

Hej Es!
Du är en duktig kicka som tagit tag i träning,
Jag har tänkt o tänkt att göra det men inte fått tummen ur..
Sista meddelandet som han skickade igår ville jag inte svara på o gjorde inte det heller. Tycker det var lite respektlöst även om jag förstår att han inte var helt nykter.
Kommer han be om ursäkt eller visa bättre respekt i handling?
Kram


32 Pia1:

skriven

Får man dåligt karma om man önskar en person samma tillbaka dom den gjort mot en själv ungefär? Tänker på FK-handläggaren. Avslag igen så funderar på att önska henne en kopia av mina smärtor en tid, hemma utan sjukpenning förstås ;) Kram!

Svar: Nejdå, sådana tankar ger dig inte dåligt karma.. de är helt enkelt sjutton så normala tankar.. kram :)
Esmaralda

33 AnnaK:

skriven

Tack för svar! Gissade det för han är nog egentligen inte så fager 😜 Då är det väl samma från hans sida.....han påstår att nån så fin som jag aldrig visat honom intresse och funderat om jag drivit med honom. Jag är inge märkvärdig alls....lite grå och tråkig dessutom. Ja....tänk hur det kan bli 😊

Kram 😊

34 Misstjejen:

skriven

Hej

Jag går ifrån mataffären och kvinna vinka åt mig såna bruka hon inte var mot mig. Vad är det nu med henne mot mig. Hon ser ut som om hon har blir besviken eller ledsen.


Vad kan det vara?

Ha det bra

35 Misha:

skriven

Hej

Ser du någon ny positiv förändring på väg i mitt liv?
tacksam för svar
kram

36 Susanne Amalia:

skriven

https://falskmat.wordpress.com/tag/kastanjesoppa/ här är länken till en underbar kastanjesoppa...
Det är lite pill men det är det värt.. Kramar <3 <3

Svar: Tackar :)
Esmaralda

37 Boudica:

skriven

Kanske är det medecinerna som hon sluppit som gjort att hon klarar sig så bra? Många äldre äter ju väldigt många medeciner, och de flesta av dem troligen mot biverkningar från den första.

Du har ju sett mig leva ett långt liv, undra vad mitt trick kommer att vara! Hoppas bara inte att jag kommer utvecklas till någon sorts hälsofreak med åren ;)

På tal om astma så råkade jag faktiskt läsa att en rå lök ska ha samma funktion som en astmamedecin, men du kanke borde följa de "mer erfarnas" råd innan tar tar till dig löken!

När det gäller mat skulle jag rekommendera LCHF, inte behöva oroa sig att äta för mycket, eller åtminstonne skippa, bröd,pasta och socker, jag säger inte att det är lätt ;)
men jag tappade en del kilopn då jag gjorde det, men tyvärr tappade jag dessa matvanor då jag blev tvungen renovera köket. Ska ta mig tillbaka, har jag planerat fleraa gånger.

Försöker här med gårdagens fråga...
Så åter igen nalkas kryssning med jobbet, så nyfiket undras det:
Vad chansen kan vara, att det är där som hufsirufsan träffar sin förutspådda besökare?

KRAM!

38 Skorpan:

skriven

Tack för svaret Es!

I hopplös sits nu gällande allt gott, jag TILLÅTER mig allt gott o motionen är minimal = utökning av kroppshydda = jag behöver mera utrymme ;). Inga ben syns här, verkligen inte :D...

Blev aningen glad idag då jag fick syns på min flirt från i våras... Han hälsade men vandrade iväg en bit från mig. På tåget talade han med en kollega till mig o som det sen var ste han av på sama station som jag. Vi valde olika vägar till trappan för att där sen komma oss samman. O visst sjutton var det så lätt att tala med den karln också :). Kanske han också tyckte det? Det är ju för jäkligt att den rätta inte bara kan dyka upp.

Undrar gällande mitt jobb, det finns ett barn som har mycket svårt i skolan i flera ämnen. aKn det bli bättre för detta barn, tycker att dom inte satt in hjälpen i tid, om jag gör som idag läste upp det som skulle skrivas av och barnet skrev ner det, kan det vara ett bra sätt tror du Es? Förstår liksom inte hur man kunnat se mellan fingrarna gällande detta? Ställer lärarna inte krav, eller vad är det? En jävla björntjänst är ju vad det är...

Kram i kvällen - Skorpan

39 Alie:

skriven

Heja Es, daglig motion ÄR bra. Man blir både piggare rent mentalt och kroppen mår bättre. Att får vardagsmotion är så mycket bättre än om du råtränar 1-2gg/v, det är helt bortkastad träning.
Och ja, träning ökar hungerkänslan, men mycket sitter i huvudet. När man vet att man inte borde ta en extra portion eller det där extra goda är det som hjärnan bara säger, ät ät ät, för jäkligt.
Att undvika socker och kolhydrater i form av pasta, ris, potatis är också bra för att gå ner.
Ja, du vet allt det där och det är inte lätt, inte alls. Jag brukar säga; Lagom är bäst!!
önskar dig stort lycka till! 💪

Ser det fortfarande ut att bli en resa för mig nu i år, själv eller med sällskap? Vad är oddsen att träffa en fling över nätet som jah sen träffat Irl?
Kram o mysig Fredag!

Svar: Tack för tips.. jag suger åt mig... ja , blir det ingen resa i år så lär det bli i början av nästa år.. det ser ut att vara ganska nära förestående i alla fall.. kram
Esmaralda

40 Pia1:

skriven

Tack för svar haha <3 Ja alltså jag brukar inte önska folk elaka saker men nu blev jag lite sned på henne faktiskt, hon låtsas att hon förstår när jag pratar med henne. Och sen detta igen. Nä hon behöver sin egen medicin så hon fattar!

41 Malou:

skriven

Hej

Ser du något om min nästa kärelk?

42 Mi:

skriven

Hej! Blir det något jobb för mig nu till vintern?

Kram

43 Cecilia:

skriven

Vad duktig du är, heja dig! Visst är det kul att träna? Allting blir mycket lättare om man tycker att det är roligt. Jag tackar dig som gav mig en push till att börja gymma. Jag mår så bra, både fysiskt och psykiskt. Känns även bra ha någonting att göra vid sidan om skolan.

På tal om gym, det finns en äldre kille på mitt gym som börjat fånga mitt intresse. Han verkar trevlig och en väldigt skön och lättsam person, eller så har jag kanske fått en helt fel uppfattning om honom. Har velat hälsa ett par gånger, men låtit bli och ibland känns det som att han också funderat på det. Fast det är ju sånt man brukar göra för att vara trevlig. Hur som helst, tror du han lägger märke eller tänker något speciellt om mig? Kram

Svar: han har sett dig och tittar lite extra och gillar dig.. ingen tvekan.. kram :)
Esmaralda

44 Hej.:

skriven

Lycka till med träningen.
Är så otålig vill ju veta mer nuuu. Får vi några nyheter i veckan.

45 Mimmi:

skriven

Hej!

jag har gått ner åtta kilo på två månader och äter allt utom godis fikabröd och vitt socker. Försöker att inte äta fet mat. Lättmjölk och lättyoghurt äter jag varje dag så mjölkprodukter går alldeles utmärkt att äta. Tränar fem-sex dar i veckan.

Kommer vinter med något positivt???

kram

Svar: Underbart !! Och vintern kommer ha gott med sig... kram :)
Esmaralda

46 Cissi33 :

skriven

På mitt nya jobb jobbar man mycket två och två. Kommer vi komma bra överens? Och ha roligt på jobbet?

Kram!

47 Milla:

skriven

Har börjat med yoga, också en slags träning. Blir astrött o sover gott o det är ju en bra sida med träningen. Behöver oxå gå ner i vikt.
Gjorde jag rätt med mitt barns skolbyte?

Svar: Jättebra med yoga.. jag kanske kan samla mig för detta en dag också... ja skolbytet känns helt rätt.. kram :)
Esmaralda

48 Giggy:

skriven

Hej

Ser du något extra roligt som händer mig?
kram

49 Gabbi:

skriven

Hejhej :)

Kan du säga ngt om nästa man i mitt liv? Ngt jag ska hålla utkik efter? :) Och vad sysslar mitt ex med egentligen? Kram

Svar: Nästa man ser ut att vara glad i djur och musik... och exet ser ut att tänka lite virrigt just nu.. kram :)
Esmaralda

50 Min stad?:

skriven

Bor min soulmate i denna staden är vi från samma land?
kram

51 Anonym:

skriven

Varför får jag så ont, problem med min magsäck och lugorna (skelettet/musklerna) där omkring?? Vad vill detta säga mig.
Verkar inte vilja försvinna ur mitt liv, vad kan jag göra. Sluta frossa, ha ont, spy..... Kram

52 Amalia:

skriven

Hej!
Kommer det gå bra för mig på torsdag? nervös...

Kram, A


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: