Tipsa mig....

Tre av mina fyra barnbarn vet exakt vad de vill ha i julklapp.... jättebra... men inte Ozzy.
 
Han vill ha nåt som gör honom till en riktig bra FORSKARE... kanske dinosaurieforskare eller rymdforskare.. han har svårt att bestämma mig.
 
Och nästa fredag är jag och ryska syster på Ullared... shoppingen är ju en bisak..  det bästa är j att tillbringa hela fredageftermiddagen o kvällen tillsammans.. och prata sig blå.... men på lördagen ska det handlas julklappar.
 
Kan ni tipsa mig ?
 
Vad  är lämligt till en 7 årig ( snart 8 årig) blivande forskare  ???
 
 
 
I förmiddags var två kompisar här o fikade...  och nu har mamma nyss kommit och stannar över helgen och till hennes ära skulle jag laga  KÅLDOLMAR....  ( hennes favorätt) och herregud säger jag bara... vilket pyssel... och mitt i alltsammans försvann vattnet !
 
Poff så var det tomt i kranen.
 
Och just nu  är det mesta kaos !
 
 
 
Kram o se till så nu får ett riktigt bra fredagsmys !
 
 
I ljus & kärlek och  massa kramar....
 
1 Caroline:

skriven

Hej,

kommer jag träffa någon och få barn???
Det är det enda viktiga i mitt liv!

Tack!!

2 Shirin:

skriven

Snälla Es, Jobbet jag har sökt, ser du om tjänsten blivit tillsatt eller finns det chans att jag får dEt?

Trevlig helg:)

3 EPM:

skriven

Hej!
Åh kåldolmar! Min favoritmat ända sedan jag var barn!

Tack för svar på ni a frågor om R igår ❤️ Jag behövde det...
Ser du om det är mycket smärta kopplat till att jag lever klart den känsla jag nu..? Är R en pontentiell framtid?

Varm kram

4 Tanten:

skriven

Det som jag kommer på, om det finns experimentlådor (fanns förr tror jag), mikroskop som förstorar bra, olika sorters verktyg som läkare använder. Behöver ju inte alltid vara avsett barn, om inte supervasst förstås, den typen av grejer. Olika skålar, plattor att lägga under mikroskopet, kvarn, mixerstav mm. Hoppas att något passar.

Kram

Svar: Bra tips.. tack :) och just att det är lite vuxengrejor tror jag är bra.. kram )
Esmaralda

5 Lena:

skriven

När sonen var liten köpte vi en riktig stjärnkikare -alltså ingen leksak utan en för vuxna. Den tog han ut ofta på villataket och spanade mot rymden (vi hade platt tak). Han var och är fortfarande forskningsinriktad och säger att stjärnkikaren (stor på ben) är en av hans allra bästa julklappar. Vi köpte en jättekarta med stjärnbild samtidigt så han kunde lära sig namn på olika konstellationer. Har förstått att din ena dotters familj bor mitt i skogen så då kan man ju se stjärnor, hur mycket som helst! I stan är det svårare med andra lysen som stör.
När i h-e lättar det för mig? När kommer gubbjäveln (obs! ironi) Orkar inte vänta nu längre.....synd att inte beskrivningen du gav tidigare stämmer in på mig......... Fattar inte! VARFÖR är det så svårt? Får kanske hoppas på stjärnfall så jag kan önska mig något... Ha det trevligt med syrran......men hur orkar du shoppa så mycket?

Svar: Tack för tips !! Förstår att du är trött på att vänta - men gubben kommer... även om det blir lite sent omsider.. kram :)
Esmaralda

6 Linnean 🌸:

skriven

Mmm...ÄLSKAR kåldolmar! Och rotmos!
Tja, en stjärnkikare kan väl vara en kul grej!?
Ett mikroskop är vääldigt kul! Hade själv ett som liten...görkul! Experimenlåda...finns det väl? Men mannen i fråga är kanske för ung för det? Kanske innebär smällar och att "tutta på" nåt. Har man tid och fantasi så kanske man kan hitta på egna klurigheter att lista ut eller googla upp saker som olika enkla små experiment. Vilken kille! Klart han ska uppmuntras i detta. Hoppas du kommer på något kul och hittar något lämpligt. Lycka till!
Kram.../Linnean 🌸

Svar: Mikroskop o experimentlåda skulle vara perfekt tror jag !! kram :)
Esmaralda

7 f.:

skriven

Forskare, det var värst.. :)
Det första som dyker upp i mitt huvud är väl någon intressant bok? Eller kanske ett roligt spel om det finns.. Nej jag förstår dig, detta var inte enkelt alls haha!

Hur stor är chansen att jag och han ses inom några veckor? Och skulle vi kunna utveckla den vänskap vi har fått nu till en relation?

Kram till dig och lycka till med ditt julklappssökande ;)

Svar: ja, en bok har jag tänkt försöka hitta... men så vill jag ju ge något att "leka" med också... kram :)
Esmaralda

8 Skrållann:

skriven

Hej!
En rejäl stjärnkikare kanske skulle passa gossen Ozzy!?
Kommer det hända något positivt snart, privat eller i arbetet?

Kram:)

Svar: ja, det hade han säkert uppskattat... kram :)
Esmaralda

9 Linnean 🌸:

skriven

Tack, snälla du för svaret i förra inlägget!
Behövdes i dag när alla ambitioner raserades av "skiten i kroppen" Lite uppiggning satt som en smäck! Du är ett ljus...inte bara för mig!
Kram, goa du.../Linnean 🌸

10 Gummis:

skriven

Mums vad gott med Kåldolmar det måste göra någon dag:)

Es Ser du någon förändring ekonomiskt för mig, till det bättre?kram

Svar: ja det gör jag faktiskt,,, något sker som innebär starkare ekonomi.. kram :)
Esmaralda

11 Anonym:

skriven


Vad ser du om mitt kärleksliv den senaste tiden/året? Blir ledsen när jag tänker på att det inte existerar i princip:;(

12 Shirin:

skriven

Snälla Es,
Tjänsten jag har sökt, ser du om tjänsten blivit tillsatt eller finns det chans att jag får dEt?

Trevlig helg:)

13 Helena Ir:

skriven

När min son var liten så fick jag en tjock bok,med bilder..en sådan där "Bra att veta"..hur man lär sig om rymden mm..och sedan så finns det böcker om Dinosaurier också..det har mitt yngsta barnbarn på 7 år..Ullared låter roligare för varje år,som du skriver om det. Kanske jag får skjuts dit..när jag träffat mannen :)...för en bil behövs det nog..så man får hem allt som lockar därborta!
Tack för svaret om kvinnan!

Ha en skön fredagkväll med mamma

Kram

14 Pöm:

skriven

Det sas i tidigare kommentarer.. Mikroskop och experimentlåda. Och en stor uppslagsbok för barn.
Och en fråga.. Hur ska jag göra med Pia? Vi har inte träffats och jag är mycket osäker på om det ska bli något. Ska vi bara ses för att ha kul ett tag?

15 Helena Ir:

skriven

Hmm.."när sonen var liten,så fick HAN en tjock bok"
Inte jag :)

16 AnnaK:

skriven

Coolstuff har nåt dinosaur utgrävningskit som verkade kul.....annars stjärnkikare som nån sa 😊

Kåldolmar har en inte ätit på tusen år.....om alls nån gång. Kålpudding är gott iaf!

Ha en skön fredag.....Kram 😊

17 Queen:

skriven

Mums vad gott med kåldolmar. Något intressant du kan se som är på väg in i Mitt liv?

18 Nornan:

skriven

Som blivande forskare (inom vad vetti tusan) när jag var i 8-10 års ålder kan jag säga vad den perfekta presenten var. Jag fick ett mikroskop med tillhörande små burkar med lock att samla fynd i och ett förstoringsglas och en pensel att pensla fram fynd med. Tror jag fick ett ficklampa också.
De här presenterna är nästan de enda jag minns från min barndom så de betydde nog en hel del för min upptäcklarlust och jag garanterar att din Ozzy kommer tycka detsamma!
Go Ozzy, hitta dolda himlakroppar eller åtminstone oupptäckta lerklumpar inga har sett. Båda är lika spännande för en ung människa, jag lovar!

Kramar!

19 Gummis:

skriven

Åh tack snälla för svaret<3
kram:)

20 Louise:

skriven

Microskopset. Det har forskare för att kolla på vilka bakterier som finns i olika saker :-)
Men annars kanske experimentlåda från Hjärnkontoret. Såg att det fanns på Ullared :-).

Ha en bra fredagshelg. Kramar

21 Agnes:

skriven

Forskare...går ju att forska i det mesta, haha!

Jag brukar ge bort ficklampor...eller tumstockar...måttband i sådana där behändiga fodral...pincetter...typ vuxensaker...vattenpass kan ju vara festligt att få...

Själv har jag börjat att forska i mig själv..börjat få lite kläm på, eller inbillar mig, att det är så, att jag kan skönja en röd tråd i det som skall föreställa mitt liv...och det som sker...och varför det är segt, och varför vissa dyker upp, och inte dyker upp...

Som nu detta med att jag "driver" företag med mitt ex...gäller att vända på tänket, vilket jag tidigare haft svårt för...jag är inte sedd som något som är bra att ha....utan jag är, vad jag nu tror, väldigt viktig för mitt ex...och även om han nu omger sig med sina "villiga fruntimmer", så kommer jag alltid att ha första platsen...som bollplank, och som den som det går att lita på...för jag tror, att om det gäller, så kommer jag först...och nu pratar jag inte om vare sig sex, vilket vi inte längre har, eftersom han vill ha ombyte, och jag är trött på slentrian....eller "kärleks"känslor....även om nu kanske det finns de kvinnor som vill se sig som hans "nummer ett"...så är det nog de som drar kortaste strået...

Så jag forskar i mig själv, och i att vända tanken...jag är viktig...men han är snål på att erkänna det, haha!

Går med huvudet högt, och låter folk tro vad de vill om sakernas tillstånd, när det kommer till företaget och verksamheten.

Allt är tankens kraft...och vilken jävla makt den där hjärnan har...måste helt enkelt lära mig själv att det inte är som jag tror...inte bra att ANTA att det är som det är...om det inte är det...och att få för sig saker...suck...

Tror att det här med att det är så segt för mig att få en fast placering, även det har med min utveckling att göra...för om jag nu blivit fast stationerad på ett ställe, så hade jag ju inte gått igenom det jag nu gjort...eller upptäckt det jag nu upptäckt...

Det är nog så krasst, att allt har en mening...ändå...men det är svårt att se det på det viset, när det är som det är...det är segt, helt enkelt...livet rullar...

Och det där med att det är jag som måste ta initiativ för att få ligga...hm...jag har ingen susning om hur göra när man raggar, för det har jag aldrig behövt...känns en smula "billigt"...att som kvinna ragga på en karl, för att ligga...isch...näää...haha!

Kram!

22 erika:

skriven

Hej! Kan det bli kärlek innan året är slut?

23 Desp:

skriven

Kära Es undrar om jag får den lägenhet som är när mina päron och som är på andra våningen och är på plats 15 vad ser duU? Kramar

24 Desp:

skriven

Köra Es gjorde den där video intervjun idag? Hur stor är chansen att jag får jobb dör? PS.... Ta barnen till Disney i Paris ? Något dem kan uppleva hade jag gjort ett foto och minne för livet😊

25 Filippa :

skriven

Hej kan de va så att de finns att chans till kärlek i höst?

Kram FB

26 Lizette:

skriven

Hej!
Så gott med kåldolmar, men lite pyssel som sagt. Skulle oxå föreslå experimentlåda samt förstoringsglas till lille forskaren.
Sånt är ju kul :-)

Tror du kärleken kan inträffa på jobbet? Elr kommer vi träffas ute?
Kram

27 Lavena:

skriven

Experimentlådorna är mycket bra!

Sonen fick en egen verktygslåda, med billigaste hammaren, spik, skruvmejslar, såg och annat smått och gott när han fyllde åtta eller nio, och han är fenomenal på att mecka och snickra och dona nu - fyller snart femton... Gamla skrotcyklar, brädor och plank som blivit över - jag tror att det är bättre de får "riktiga" grejor från början!!!

Vet att man kan köpa stetoskop, tandläkarspeglar, och annat om de skulle vara intresserade av sånt!

Pyssellådor och böcker om allt möjligt finns det ju en uppsjö av!

Ska jag be att få läggas in på akutpsykiatrin, eller tycker du det känns som om jag klarar det ändå? Och tror du det hjälper om jag talar om för tjejerna på soc hur det slarvas med tider och allt? Jag har gång på gång bett om hjälp - bara för att få samma svar: du har ju inte med exet att göra längre, du är inte hans mamma, osv - men jag har ju inget stöd någonstans!!! Säger jag ifrån till ungarna så heter det att jag bara pratar skit om deras pappa och inte vill veta av dem, min så kallade familj sket ju tom i min jämna fldeksedag - men fan tar mig om JAG skulle tala om gång på gång att jag inte vill vara med och lägga minst femhundra VARENDA gång nån av DEM fyller år, då behöver det inte ens vara jämna födelsedagar!!!

Jag ska köpa julklappar till deras ungar och ställa upp och ha "träff" för systrarna, men var är de när jag behöver något då?!?

Det har gått över TVÅ VECKOR sen sist jag träffade dem - har inte hört ett ljud, jag undrar om de ens bryr sig om jag lever eller ej...

Inte ens mina egna föräldrar hör av sig och frågar hur vi mår! De bor ett kvarter bort...

Just nu vantrivs jag med precis allting! Jag hatar att bo i det här jävla samhället, jag trivs inte alls med den här lägenheten, det är alldeles för mycket att betala i hyra, tvättstugan ligger jättelångt borta, det är jobbigt att hålla ordning, grannarna är oförskämda och grisiga, det finns inga parkeringar...

Jag klarar inte att ha två tonårsbarn på heltid, och ett varannan vecka - när det ALDRIG sköts tider och annat!!! ALLT ansvar ligger ändå på mig hela tiden och helst av allt skulle jag bara vilja gå i kloster!!!

Bara jag och tystnaden...

Hur fan gör man för att vända detta?!? Jag har ingen som helst gnista eller ork just nu! Allt är bara jobbigt...

Jag sover inte, har ingen matlust, bara gråter och är förbannad och jag hatar den personen också!

Antidepressiva funkar inte ett smack, den doktorn jag går till har inga tider förrän efter nyår, terapeuter och psykologer har alla hand om det stackars traumatiserade exet, så de har blivit väl informerade om vilken sjuk jävel jag är och de bemöter mig utifrån det också...

Vill ha en liten lägenhet långt härifrån, med lugn och skön miljö och billig hyra! Jag och en katt, typ, men hur fan löser jag det när de två yngsta vägrar vara hos sin pappa?!? Är det dåligt av mig att vilja vara ensam och ha egentid att ladda batterier, att slippa fundera över mat och annat jämt, att bara ha mig själv att städa och diska och tvätta efter - som min mamma tutat i ungarna?!?

Jag kanske är en så jävla värdelös individ som alla vill göra gällande, eftersom jag hela tiden blir motarbetad och ifrågasatt - till och med när jag vågar ta bladet från munnen och be om hjälp..?

Nu blev det en jäkla massa negativt, ber om ursäkt för det! Har ingen annan att prata med...

Hoppas du hittar bra presenter!!!

Många kramar❤️

28 Anki:

skriven

Gokväll Es

Ser att du fått många bra förslag redan som mikroskop och förstoringsglas.. finns kanske ngn "upptäckarlåda" att köpa..med bra burkar att stoppa saker i...älskade "samla" på allt som liten och stoppa det i burkar..likadant gjorde äldsta sonen..jag fick en stjärnkarta som liten och far hade en stjärnkikare och det var en rolig hobby att se de olika stjärnbilderna ...även när jag blev vuxen ..,var vi ut på kvällen nog tog vi ut stjärnbilderna tillsammans...

Hoppas vattnet är åter...såå viktigt att ha vatten

Kram AQnki

29 Erik:

skriven


Hej Es. hoppas det går bra, jag vill svara på Caroline som skrev till dig idag - Kommer jag träffa
någon och få barn. Det är det enda viktiga i mitt
liv! Jag vill detsamma Caroline träffa någon och få
barn så vill du chansa med mig skriv till Es. hon
har min mail som du kan få av henne och skriva till
mig så skriver jag tillbaks, kanske klickar det
mellan oss. Ha en fin kväll Es. :) Kram.

30 Lotta:

skriven

Att gröpa ur fossiler ur gips (dinosaurier) finns i små pappaskar. Hur kul som helst för en åttaåring. Shopen på Universeum i Göteborg har massor om detta ämne. Kolla deras hemsida.

31 N:

skriven

Hej Esmaralda!
Ja det som dyker upp i mitt huvud är böcker! Microskåp! Experiment sett med tex grejer att undersöka och saker man kan blanda till själv i forskar rör! Förstorings glas! Sen finns det ju tv/data spel och även vanliga spel att köpa:) En forskar dräkt eller någon klädsel som liknar en forskare! Kanske han vill klä ut sig när det blir till att forska! Finns säkert mycket skoj att hitta! Kom ihåg att det fanns små byttor med förstorings glas på locken när jag var liten, där kunde man ju lägga i allt möjligt och undersöka! Forskar glasögon! Rymddräkt!

Es, får jag mitt andra barn innan jag blit trettio?
Kram

32 N:

skriven

Hej Esmaralda!
kommer saker att stämma som hon sagt?
Kram

33 Signe:

skriven

Hej!
Du och Nettan hade såklart rätt- kom in på min utbildning! Sååå glad! Dock kvarstår praktikaliteter;
Har jag råd, löser jobbet ut mig, får jag annat samtalsjobb under tiden, löser det dig så stt jag kan genomföra utbildningen?
Kram!
Ps. Hälsa Nettan! Ds,

34 V:

skriven

Kära,
Befinner mig i en fruktansvärd situation, och undrar om jag kommer att få hyra den bostaden jag sökt?

Varma hälsningar
V, förtvivlad mamma.

35 Bullen:

skriven

Hej Es
Hur ser den nästa kärleken ut?
kram

36 Naturvän:

skriven

Det jag spontant kommer att tänka på är jordglob o kanske ngt lego som håller igång kreativiteten . Stjärnkikare o experimentlåda skulle jag också satsa på. Sådana intressen vill man ju bara uppmuntra. Ha det bra i ullared! Kram

37 Varis:

skriven

Hej Ez,

Jag tänker direkt på mikroskop, kikare, teleskop, och så finns det en hel del experiment att köpa. En stjärnhimmel-lampa, typ projektor är oxå jättefint o mysigt om man älskar rymden.
Hoppas du hittar nåt passande.

hur uppsattas jag på min arbetsplats?

Kram

38 Christina:

skriven

Hej! Jag och barnen har en önskan. Få vara ifred och få lugn och ro. Återhämta mig någon gång fr allt som hänt. Så mycket kaos jämt skapas.
Kram

39 Susanne Amalia:

skriven

En av mina söner ville bli forskare när han var liten .. jag köpte kemilådor, fysiklådor och så ska det finnas arkeologi låda..
men ett förstoringsglas och ett mikroskop och spade samlarhink och en nypa fantasi.. så fixar sig allt... det är kul och lärorikt att se in i ett mikroskåp.. (e se upp .. min son hittade bakterier ÖVERALLT) kan kanske vara något att börja med ... det finns mycket att upptäcka och forska i.. även ett teleskop kan j vara roligt...
Lycka till / Amalia
Varma kramar till er alltihop och en stor blöt puss från EllaBella...

40 Forskare:

skriven

Ja du. Inte lätt att veta. Vad har han för intressen just nu.?. Se om Du hittar nått om det. min son är forskare nu som vuxen. Kanske inte i det han trodde sig forska om vid mellan 4-9 år, Eller från 9-13 Fråga killen om det är nått han skulle tycka vore verkligen kul att få. Och att Du inte är gjord av pengar ( fast vad vet jag , det kanske Du är :-) ).
Min son hade vid 4 års ålder pippi på siffror, sen på alla de flaggor man kunde finna, nu är det forskning inom fysik o energi.
Kanske kan Du ge honom tid. Tid att lyssna på alla hans funderingar om de intressen han har.

41 Viola:

skriven

Hej
Kan du de något om min framtida pojkvänn? (Utseende mässigt, när vi träffad.. Eller något annat) tack på förhand
Kram viola :)


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: