Va? Inget skyddsnät?

De flesta av oss tror sig ha ett skyddsnät i samhället men det är få som verkligen har det.

  Har man en stor  familj med släkt och syskon som håller samman i vått och torrt..  och där man av tradition och ohejdad vana hjälper  varann....då har man  ett hyfsat skyddsnät  - men är man ensam… då ser det bistert ut om man skulle  braka åstad rejält. 

Det är ingen klyscha – det kan hända oss alla. 

Vem som helst av oss kan drabbas av psykisk sjukdom.. så pass att vi inte kan arbeta… vi blir utförsäkrade… och vi blir fattiga.

Jag läste om Monika från Gävle. Hon var lärare  i matte på högskolan i Gävle.

Allt funkade bra. Eleverna var nöjda och Monika var nöjd och så hade det kunnat fortsätta i den bästa av världar – men det är inte alltid det blir så.

 "Monika"

Hon blev uppsagd på grund av arbetsbrist.

Och därpå drabbades hon av depression och andra psykiska sjukdomar.

När hon några år senare fick erbjudan om ny anställning hade det gått för långt. Hon klarade det inte.

Hon blev utförsäkrad och sen fick hon permanent sjukersättning.

Men eftersom hon var utförsäkrad så blev hennes permanenta sjukersättning 3.800 kr i månaden.

Hade ersättningen varit relaterad till tidigare inkomst hade hon fått  12.000kr och det är ju en viss skillnad.

Hon får bostadsbidrag och hon  har  hjälp av soc att komma upp i  existensminimum.

Hon överlever. Thats it och inte ett dugg mer.

 

 

Nu har hon alltså börjat tigga för att få något utöver det absolut nödvändigaste.

Hon  vill köpa sig en cykel.

Först for hon iväg och tiggde på andra ställen eftersom hon inte vill bli  igenkänd.

Men sen tänkte hon att det kunde vara lika bra att visa hur det kan gå.. att man kan ha utbildning och bra jobb och ändå kan det gå käpp rätt…

Så är det mina vänner….  många av oss är lurade och tror att  i vårt Sverige finns det rättvisa och  rekorderliga skyddsnät för dom som behöver. 

Kram & kärlek

1 Cissi33:

skriven

Väldigt vanligt. Och man blir ju nästan förbannad. Stackars människor. Ensamstående har det inte heller lätt i Sverige. Jag vet eftersom jag själv är det. Har man ett jobb får man ingen hjälp alls. Jag har ju turen som har familj som ställt upp ekonomiskt utan att jag bett om det, och min dotter har en pappa som tjänar bra. Men alla har det inte så. Jag får ju inte ens bostadsbidrag för att jag tjänar för bra, trots väldigt hög hyra. Nu har jag ju dock flyttat och har det mycket bättre ställt pga det. Och det tackar jag för.

Enda anledningen till att jag tvekar att ta jobb på förskola är ekonomin. Det skulle betyda att jag står utan pengar i november, om jag börjar jobba 1 november, eftersom man får lön för timanställd i efterskott. Jag kan ju inte leva utan pengar en månad. Kan du se om det skulle lösa sig? Kommer det komma in pengar på ett eller annat sätt snart så jag kan ta steget? Eller måste jag ta steget först....

Kram!

2 C:

skriven

Godmorgon!

Usch.. vad tragiskt😰.. men vilken kämpe hon är iaf🙏. Önskade att ingen skulle behöva gå igenom något sådant.

Hur ser kärleksfronten ut inför hösten?💕❤️🔮. Kram

3 Skrållann:

skriven

Hej!
Jag har själv tack och lov ett skyddsnät runt omkring mig men det är väl egentligen inte förrän man drabbas riktigt av en kris som man vet hur starkt det är.
Däremot har jag ett fackligt uppdrag och har under mina år träffat så många människor som råkat illa ut. De flesta har på något sätt inte alls misskött sig men på grund av någon anledning hamnat i en situation man inte lyckats reda ut i tid. Många människor mår väldigt dåligt men lyckats hålla en fasad och yta och hankat sig fram utan att be om hjälp. Oftast brakar det för dom en dag och omgivningen står oförstående och inte vet vad dom ska göra eller hur dom ska kunna hjälpa. Samhällets skyddsnät är tunt och hårt för dessa personer och det finns fortfarande en skam i Sverige att be om hjälp. En del är med i facket och väljer att kontakta sin facklicka organisation för att få hjälp med överklagan på beslut, rehabmöten osv.
Jag har träffat och lyssnat på så många som hamnat utanför samhällets skyddsnät och förlorat sitt närmaste pga något litet som skulle kunna drabba oss alla och helt plötsligt är jag (facket) deras ända vän.
Livet är tufft för så många och jag har sett hur lätt det är att hamna utanför livets alla skyddsnät...

Kram❤️

4 Mamman som varit med från början:

skriven

Så tragiskt....och det kan hända oss alla...ibland blir jag rädd att själv hamna där eftersom jag är ensamstående med barn, även om det hittills inte funnits några tecken att jag skulle halka så fel. Men är ständigt tacksam att jag lyckas fixa det.
Esmaralda, jag ska inom kort på begravning och det känns så tungt...jag är med i familjen som drabbas men samtidigt lite utanför...jag är så rädd att det ska bli för tungt och att jag måste gå fram till kistan själv...medan kanske alla andra har någon att hålla i handen när de går fram...är rädd att jag bara ska bryta ihop och inte ens klara att gå fram...ser du hur det blir med detta Esmaralda...?
Kram från Mamman

Svar: Det är tufft men en lärdom och du klarar det.. kram :)
Esmaralda

5 Rebecca:

skriven

åh det är så sorgligt :( tänker på dem ibland som inte kan jobba av någon anledning, de kan inte alltid hjälpa det ju. och jag tycker det ska finnas medmänsklighet och hjälp att få! :)

Just sånt här oroar jag mig för ibland, att jag ska bli hemlös eller inte klara jobba pga olika anledningar, eller inte få jobb och vara arbetslös och inte klara mig. Men i min seans för nått år sedan så sa du att jag alltid kommer ha folk omkring mig som bryr sig och inte bli hemlös. Hoppas det fortfarande stämmer. kram ha en bra dag

Svar: Ja som hemlös och/eller utslagen ser jag dig INTE.. någonsin.. kram :)
Esmaralda

6 Skorpan:

skriven

Ja det är för bedrövligt, också i detta land, o som du säger är gränsen mellan normalt mående - psykiskt illamående hårfin. Ena dagen kan man må hur bra som helst och nästa... Vet inte hur jag skulle klara mig om något hände mig? Har inga extra pengar sparade, ingen extra försäkring, föräldrar långt borta = aningen dåligt skyddsnät upplever jag mig ha. Hoppas o tror att jag klarar mig...

Vädret ser utt bli grått idag, korrelerar med mitt mående, typ. Elller det jag känner för mitt val av arbete, men det kanske var "meant to be", för att jag ska komma till insikt? Om vad jag inte ska jobba med. Har funderat på det här med mående o hur jag ska komma mig framåt gällande det. Anställer företag "måbramänniskor" och vad ska man ha för utbildning i så fall? Någon som har tips eller kännedom om såna saker? Hjälp emottages med tacksamhet :).

Redan tisda...
Kram Skorpan

7 Anonym idag:

skriven

Godmorgon kära Es känner igen mig en del i Monika. Läste artikeln i helgen och blev mycket berörd. Vi bor i samma stad med. Det är lika jävligt när du blir sjuk som barn och aldrig kan jobba heltid. Föddes du som sjuk och underviktig på 80 taletfår du heller ingen egen sjukförsäkring som täcker upp vid kronisk sjukdom. Eller ens kan börja jobba på grund av kronisk sjukdom och komma ut i arbetslivet .Min garantiersättning på halvtid ligger endast på 2700 kr. För jävligt när man pluggat till just lärare och dragit på sig studielån. Sjukskriven nu får sjukpenning men mycket låg knappt 6000 kr som täcker upp den andra halvan eftersom jag inte hunnit jobba ett år ens utan sjukperiod. Bedrövligt att det är så här. 2700 är man värd efter att ha pluggat fem år på Högskolan och fått sin lärarlegitimation. Kämpat och kämpat trots sjukdom för att verkligen få en utbildning och kunna känna mig stolt och värd något. Förstår nu innebörden vad min läkare sa när jag var barn. Gift dig rikt.
Känns som ingen vill anställa mig som lärare på halvtid på grund av sjukdom. Alla säger att de skriker efter lärare men det är lärare som kan arbeta heltid och ha en egen klass. Ser du om det vänder för mig snart kära Es med jobb ? Kommer jag lämna läraryrket mot nya mål inom journalistik och media ? Väntar det en snäll och lite välbärgad man runt hörnet som jag kommer hitta den sanna kärleken med. Som det är nu har jag inte ens råd att skaffa barn.
Känns deprimerande.
Kram & Love

Svar: Jag kan faktiskt in te se hur men nr jag ser dig i framtiden så har en hel del fallit på plats och du mår väl.. kram :)
Esmaralda

8 F:

skriven

Godmorgon det är en orättvis värld, vi lever i idag.. Jag undrar vad det betyder om jag drömt att blivit jagad o sen skjutit den personen, läskig dröm men vad betyder drömmen?

9 Kiara:

skriven

God morgon Es!
Jag gör ett nytt försök ... vet jag vem killarna är som jag kommer ha en flirt och romans med eller är båda främlingar för mig? Tacksam för svar! Kram Kiara ❤

10 massan:

skriven

Hej Es!

Min dotter bytte skola i sexan och nu har vi äntligen fått lugn från alla intriger som var i den gamla klassen. Lugn och harmonisk tjej som kan fokusera på skolan. MEN. Nu ska tydligen den tjejen som styrde hela gruppen komma på besök och kanske börja hon också för "hon har inga kompisar i den andra skolan."Min dotter har ont i magen och kan inte sova igen. Kommer denna tjej börja? Kommer det börja om nu allt det jobbiga?

Kram

Svar: Oavsett vad så tror jag inte att det börjar om.. kram :)
Esmaralda

11 Dunegull:

skriven

Drömde att mitt ex ska ha barn med hans nya, är det så?

12 anna:

skriven

hej har en fråga har försökt bli gravid nu ett tag... ser du om vi lyckas denna gången... kram

13 N:

skriven

Hej Esmaralda!
Så det kan gå, de psykiska sjukdomarna som utmattning och depression kan verkligen ställa till det! Och jag har inte varit långt därifrån att drabbas!
Inlägget gav mig också en tanke att det kanske kan vara värt att lägga en slant till de som tigger om man har på sig!
Det gäller att ta sig upp snabbt om man är påväg ner, dina seanser kan hjälpa om man är påväg ner! Man kan behöva hjälp att se hopp, ljusningen och olika vägar! Hitta sin styrka och envishet!

Es, kommer jag att ha börjat arbeta igen innan min kärlek dyker upp?
Kram



Svar: kanske det blir en fling innan men annars ser det som om det blir arbete först och sedan kärlek.. kram :)
Esmaralda

14 e:

skriven

Det är inte lätt i dagens samhälle:/

jag har en liten fråga till dig Es, ser du om han kommer höra av sig igen, får jag då äran att äntligen säga/känna nej tack?!

❤️

Svar: Ja det känns som att en sådan möjlighet kommer.. kram :)
Esmaralda

15 Kristin:

skriven

Dette var en trist beretning, Esmaralda, men dessverre, det finnes mange som "Monika". Jeg har alltid vært av den oppfatning at det er ingen som er bedre enn andre, men kun heldigere. Men, du verden hvor mange det er som setter seg selv på en pidestall og "ser ned på " andre mennesker. Man skal aldri føle deg større enn noen, og heller ikke mindre, for man vet aldri.... Jeg snakker med alle typer mennesker, både de som har ingen ting og de som har mye. Men, mange av såkalte "tapere" i samfunnet er "rike" og interessante mennesker, som ofte er veldig reflekterte og har et godt hjerte.
Es, spørsmålet jeg stilte deg om Celina, vente med det. Har snakket med veterinæren og skal prøve noen nye mediciner før vi gjør noe.
Ønsker deg og dere alle en fin dag.
KRAM!!

Svar: OK.. jag väntar.. och hoppas på medicinen.. kram :)
Esmaralda

16 Helena Ir:

skriven

Bedrövligt..inget man vill tro..det händer inte mig,så vill man tro!

Jag går på sparlåga..något jag kanske borde gjort annorlunda..det går upp,det går ner..ibland bara existerar man..vill något..men vad?

Ha en fin tisdag.
Kram :)

17 F:

skriven

Provar igen vad betyder drömmen om jag blev jagad och sen blir en mördad i drömmen ??? Fy vilken mardröm jag hade!!!

Svar: Att det blir ett avslut och något nytt börjar.. kram :)
Esmaralda

18 N:

skriven

Hej Esmaralda!
Tror du hon är sur för att CI inte varit där på ett tag? Eller är det mer så att hon saknar oss?
Kram

19 Adad:

skriven

Usch vAd hämskt!

Es, hur ser min själsfrände ut? 🙈

20 Anki:

skriven

Godmorgon Es

Tyvärr är det så att samhällets skyddsnät inte fungerar när man blir sjuk...för länge..eller "hamnar utanför" det "normala" ...

Själv är jag sjukpensionär ( 6300 kr / mån ) som i detta nu faktiskt överlever tack vare mina söners inkomster...hur tokigt är inte det ?...
Men jag hoppas den dagen de flyttar så löser det sig på ngt sätt ...

Idag surströmming igen !
Tur man bor som man gör så bekanta som bor i lägenhet kan komma hit och äta sin surströmming ...har gjort egen glass till efterrätt lemoncurd-glass ..mmm.

Kram Anki med flock

Svar: Efterrätten hade jag så gärna ätit.. men surströmming... vete hundan.. kram :)
Esmaralda

21 MollyD:

skriven

Hej E

Jag sitter här och det händer ingenting, mitt bröst ömmar och är stort. Väntar bara på att det skall bli mindre och inte ömma mer. Det börjar ta på mig nu. Snart 3 veckor sedan OP. Trodde att jag efter denna tid skulle få påfyllnad och förbereda nästa steg. Överallt blir man påmind, denna rosa månad. Jag ber ödmjukt att seromet skall försvinna och jag är lycklig ändå. Har haft tur, trots allt, jag kom in tidigt tack vare mammografi. Så mycket att vara tacksam för

Lite ljus i halvmörker E??

KRAM

Svar: Ja, det här fixar du.. det vet jag... det är lite trögt nu men snart får du medvind och du kommer må så mycket bättre.. kram :)
Esmaralda

22 Mim:

skriven

Hej Es!

Vänder det snart till bättre tider??? Hoppas att det händer något snart.

kram

23 💕 Zoey 💕:

skriven

God morgon Es!
Ja, du hade rätt. Inte för att ja tvivlade på dig, men igår föddes valparna och alla var svarta och inga var tigrerade. De blev: 4 tikar och 2 hanar. Mina föräldrars tik ska heta "Treat me Nice" efter Elvis Presleys låt, men vi ska kalla henne för Thea. 😊
Kram Zoey 💕

Svar: vad roligt... jag får gratulera till 6 små fina bebisar.. kram :)
Esmaralda

24 Linnean 🌸:

skriven

Ja, det är fruktansvärt att höra om sådant här som, tyvärr, är vanligare än man kanske tror.
Det behövs inte såå mycket för att bli utförsäkrad. Vem orkar kämpa när man är sjuk? Har en person på bara 30 år i min närhet som är utförsäkrad utan en krona eller någon hjälp nu. Den personen kämpade med arbetsträning osv men när bedömning skulle göras var det en helt fråmmande läkare som aldirg träffat hen. Bedömning - arbeta! Hen var helt knäckt och bad om mer arbetsträning. Nix!
Utförsäkrad! Sitter i sin lägenhet hela dagarna och hens partner har åxå utvecklat psykiska problem nu. Skrämmande att se!
På 90-talet drabbades jag av fibromyalgi. Var rejält dålig. Kom till slut till en känd läkare och då jäklar började ett helvete...med Försäkringskassan! Läkaren låg i rättsstrid med F-kassan och hans patienter trycktes ner i skiten rejält med ständiga hot om utförsäkran. Vet inte vad som hänt om jag råkat ut för detta! Mardröm! Men läkaren vann och på F-kassan rensades dessa fasansfulla despoter ut och sen redde allt ut sig snabbt.
Men att vara sjuk och kämpa är en mardröm så det är verkligen lätt att hamna i detta.
Och precis vem som helst kan hamna där av olika skäl. Hu! Jaha, i dag går det segt här! Skulle ju göra sååå mycket. Nåja, lite är bättre än inget alls. Så det är väl bara att starta upp.
Ha det så gott, hörrni! Kram.../Linnean 🌸

Svar: Ja, somliga dagar får man inte gjort allt det man planerat... men so what... det kommer en dag i morgon också :) Kram :)
Esmaralda

25 Madeleine :

skriven

Hej Ez! tråkigt att läsa och jag hoppas det blir bättre i sverige inom en snar framtid. Själv har jag gått in i en depression och väntar just nu på tid hos psykolog. Har den senaste tiden känt mig väldigt ledsen och ensam. Jag har hört av mig till mina vänner men får knappt någon respons. jag är orolig att jag och min bästa vän håller på att glida ifrån varandra. Jag vet att hon har haft en jobbig sommar och nu har hon och hennes kille just flyttat men hon verkar ha tid för alla andra utom mig.

Ska jag fråga henne rakt ut om hon är arg på mig? Eller blir det bättre av sig själv?

hoppas du får en trevlig tisdag

26 HS:

skriven

Ja, vi föds verkligen med olika förutsättningar och för en del blir livet väldigt tufft längs vägen. Träffar en del av dessa människor i jobbet.

Har en lång tung start på mitt nya jobb, kommer det någon ljusning snart? Jobbar på och försöker skapa ett bättre arbetsklimat, tycker det är mycket som inte har skötts på ett bra sätt, folk bemöter varandra illa m.m.

Hoppas att du får en fin dag Es.

Kram

Svar: ja, något sker ganska snart som innebär att det ljusnar.. kram )
Esmaralda

27 Hedwig:

skriven

Det är likadant i Holland och det blir faktiskt allt värre. I kombination med en dålig sjukvård får man knappast chanser att ta sig ur. Jag drabbades av en kronisk sjukdom strax efter mina studier och fick alltfler kroniska besvär. Nu är jag även utmattad och har jag inget skyddsnät alls. Tro inte att jag får stöd av myndigheter nej, de vill till och med att jag ska jobba för min magra sjuklön även jobb som jag verkligen aldrig kommer att klara av. Det tas inte heller hänsyn till att man har många extra kostnader på grund av sjukdom. Det enda som man kan göra är att stå på sig och att ta bra hand om sig själv, bli sin egen läkare och coach och hitta kreativa lösningar hela tiden, berömma sig själv att man är så uthållig trots att ingen ser, att göra det till sitt livsmål!

Svar: usch ja, det är en kamp och jag förstår att inte alla orkar. Kram !!
Esmaralda

28 Anna:

skriven

hej har en fråga har försökt bli gravid nu ett tag... ser du om vi lyckas denna gången... kram

29 Fröken t:

skriven

Hej es <3
Vad ska jag tolka det med Thomas? Du sa att han troligtvis inte är Soulisen. Var hos en annan dam som sa att han inte är soulisen… och nu har vi typ börjat ses igen eller ligga kanske jag ska säga. Jag är inte kär, aldrig varit det i honom, men han är så bra på många sätt. Jag trivs med honom. Jag är inte med ngn annan så jag känner att det kan vara i brist på intresse i ngn annan som gör att jag funderar mer på Thomas och vad d kan bli. Men åh andra sidan tänker jag, tänk om både damen och Es har misstolkat och det är han som är soulisen och jag bara nonchalerar bort det? Alltså förstår du hur jag tänker? Fast nä, jag e inte kär…o inte han heller nog, men vi har d bra när vi ses och vi har alltid hållt fin ton. Vi är snälla mot varann.

Eller alltså, ååhhhh :( När, när, när träffar jag han som jag ska vara med då?! Om d nu inte är Thomas…Jag går sällan ut o festar o sånt, gissar väl att det blir ett möte på ett tåg eller ngt för annars vette fan hur d ska gå till för inte kommer han knacka på min dörr? Blä….vet inte vad jag ska tänka just nu.

vet du? Jag sov hos thomas i lördags, drömde om förlossning på en balkong, en på balkongen där jag såg barnet komma ut men underlivet töjde ut sid ner mot låret och sen typ hittade huvudet ut….minns inte mkt mer. Sen en förlossning i vatten.

Jag pratade om förlossning o barn innan jag somnade, under dagen också, kan det betyda ngt eller vad tror du?

Behövde skriva av mig men om du känner för att svara så är jag tacksam Es.

Åh en grej till, för ett tag sen så handlade jag lite grejer på loppis, och sen rensad ejag hemma. Med salvia och palo santo…jag sa"ut med det negativa in med det positiva…" och plötsligt small det, trodde det var min katt men seer mig om o då är båda mina katter vid min sida….Har rensat förr men inte märkt av ngt som det där ljudet. Tänkte att ngt kanske kom med loppis grejerna som försvann då jag rensade…Vem vet ;)

Nåja, tack för att du tog dig tid att läsa dett långa inlägg och jag hoppas verkligen du och nettan kommer till sthlm eller uppsala eller västerås inom en snart framtid :)

Blessings

T.N

Svar: Oavsett vad jag och andra mediala säger och tycker och tänker.. så ska du göra egna val... lev de du vill leva.. kram :)
Esmaralda

30 i:

skriven

Hej :) är det så att vi har träffats i tidigare liv eller varför känner jag en sådan dragning till personen? första gången vi sågs va de en sån " där är du ju " känsla... kram till dig <3

31 Michaela:

skriven

Hua! Det där blir jag varse om varje arbetspass. Har en kvinna i 50 års åldern som ett tag sovit på en toalett med ryggsäcken som huvudkudde. Senast jag träffade henne hade någon snygg ryggsäcken så då fick ha huvudet på golvet. Hon dricker rejält för att orka med sin situation. Ingen skall behöva ha det så!! Skulle kunna skriva en bok om alla människor jag träffat genom som hamnat utanför.

Jag älskar mitt jobb som undersköterska och jag valde det just för att jag ville jobba med patienten och anhöriga. Ju högre upp man kommer så blir det mer pappersarbete och mindre patientkontakt. Men ändå känner JAG ( detta gäller bara mig. Tycker undersköterskor är bästa yrkesgruppen ) mig rätt misslyckad att jag inte pluggat vidare för jag vet att jag kan mera. Jag vill vidare men vill inte bli sjuksköterska för jag ser mina kollegor hur de bara sitter framför datorn som några sekreterare. Jag vill jobba med människor. Vill inte vara kvar på jobbet för känner att jag inte kan utvecklas mer där. Har du något råd eller ser något om hur jag kan ta mig vidare?

Mår lite bättre nu efter senaste månadens sjukhistoria så hoppas att det fortsätter så!

Kram till alla!

Svar: Var du stolt över att vara undersköterska - mer behövs inte !! Hade alla inom vården tänkt som du så hade det vari en fröjd att söka sig dit !! Vill du så kan du plugga till socionom (kurator) och arbeta med människor på ett lite annat sätt.. det finns vägar.. kram :)
Esmaralda

32 Solstjärnan:

skriven

Hej

Känner mig orolig.
Min lägenhet har inte sålts än.

Fick ett bud men alldeles för lågt,kände att den är mer värd
Kommer det fler bud vid byte av förmedlare.
Blir den såld?
Kram Solstjärnan🌼🌼

Svar: har du is i magen och är beredd att vänta så kommer bättre bud så småningom.. kram :)
Esmaralda

33 Skorpan:

skriven

Jahapp, ska en gång i veckan vara ansvarig för en klass o gå med dem till maten. Första gången var idag och det gick bra, över förväntan faktiskt, vilket får mig att undra om jag har denna lärares och också andra lärares ögon på mig? Fick känslan av att man talade om mig och att det var vad som skulle göras.. Månne jag håller på att tappa greppet?
Kram Skorpan

Svar: Jag ser positiva ögon på dig.. kram :)
Esmaralda

34 i:

skriven

Hej :) är det så att vi har träffats i tidigare liv eller varför känner jag en sådan dragning till personen? första gången vi sågs va de en sån " där är du ju " känsla... kram till dig <3

35 N:

skriven

Hej Esmaralda!
Tror du han tar kontakt med mig igen?
Kram

36 Fanny2:

skriven

Det verkar så vanligt numera att även riktigt sjuka människor förväntas jobba av både FS och läkare... Och hjälp vägras många också. Man får verkligen inte bli sjuk och värst är det nog med osynliga sjukdomar där bara personen i fråga vet hur den mår... Jag hoppas ärligt talat att det sker någon förbättring, det är skamligt att det kan hända i ett så rikt land. Det finns ingen medmänsklighet i att låta människor leva under existensminimum och med den vård som bedrivs idag.

Kommer det att ljusna snart? Inget känns roligt just nu...


37 Fattig/rik?:

skriven

Hej

Ser du om jag kommer leva ett långt/kort liv och bli fattig eller rik i framtiden?
kram

38 Skorpan:

skriven

What? Positiva ögon? Oj då, det var oväntat må jag säga..
Tack Es!
Kram Skorpan

39 Kiara:

skriven

God eftermiddag Es!
Jag gör ett nytt försök ... vet jag vem killarna är som jag kommer ha en flirt och romans med eller är båda främlingar för mig? Tacksam för svar! Kram Kiara ❤

40 Li:

skriven

Bra inlägg. Ser liknande med min dementa mamma. Att ingen inom vården kan ge oss besked. Att om hon inte vill äta eller ta medicin eller prover så får det vara för att de inte vill tvinga. (Förstår till viss del). Fast hon kanske hade blivit mycket bättre om man fick ta prover och ge medicin.
Man skickas runt mellan olika personal och de hänvisar till varandra.
Som tur är har jag syskon som finns på plats och vi hjälps åt, men ändå..
Hade hon varit själv, vad hade hänt då?

41 Resa:

skriven

Hej

Ser du någon resa för mig?
kram

42 Tissie:

skriven

Hej
Under vilket sammanhang möter jag min tillkommande vad utmärker honom?kram

43 CA:

skriven

Hej
Ja det kan hända oss alla
Inget roligt, det skär i hjärtat
Viktig grupp att hjälpa utan att stjälpa


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: