Jag & min perfekta familj....

Nu får jag nästan lite ångest – när jag inser att många av er tror att jag har den perfekta familjen utan bråk och stök och stridigheter.

  Så är det INTE.

Eller rättare sagt… idag är det lugnt och fint och mest bara roligt.. men så har det inte alltid varit.

 

Jag var bara 17 när jag fick äldsta dottern… singel … och pluggade  men det var bara roligt.

Dottern var aldrig en börda  och aldrig i vägen men den stackarn släpades med precis överallt och nån riktig ordning och reda  var det aldrig. 

  När jag var 20 fick jag dotter nummer två med en annan man och vi gifte oss faktiskt….och var olika som natt och dag. Han var  väldigt snäll och go men introvert och försiktig.. jag var precis tvärtom.

  Vi grälade inte… det är sällan jag grälat med mina karlar.

  Hur som helst så träffade jag man nummer tre… och det var en dysfunktionell relation… vi grälade och gapade och skrek så stickor och  strån rök.

En eländig separation där vi båda tappade all värdighet.. och mitt  i detta fanns barnen.  Jag ryser när jag tänker på det.

 

Sen växlade männen lite… jag var gift en period med den man som jag nu lever med… och det var en stor passion.. som var omöjlig att leva med. Vi adopterade barn nummer 3 från Ryssland.. sonen som jag brukar benämna honom.

Sen skildes vi.  Jag träffade andra.. bland annat ”Borgmästaren” från USA och som var  just borgmästare.. vi hade himla kul tillsammans.. men snacka om långdistansförhållande !

Då och då skickade han en flygbiljett och vi sågs på olika platser i världen. 

Jag träffade en halvkänd kille som  spelade i ett band… här var fokus också på att bara ha roligt men vi hade långa samtal om  livet och döden och allt däremellan och då brukade vi sitt på taket och dricka Tequila  ! Herregud så fjomsig man har varit.

 

Eller när jag blev tillsammans med  Pedro fån  Mexico… han kunde härma alla fåglar, han kunde trolla och han dansade som en gud.  Vi sysslade mest med entertaining.. och det var länge sen

Lillis var  1.95 lång och snickare… ett stort hårburr och  han överraskade alltid med så genomtänkta presenter.

Med flera… med flera.. med flera….. och hur kul är det att vara barn i en sån familj ?

 

Sen så småningom  blev det jag och sonens pappa igen. Och så är det fortfarande.

Vi har det riktigt bra.. vi ÄR olika.. men med åren har vi lärt oss att det kan vara positivt.

Vi pressar inte varann.

Han vill tex inte resa lika mycket som jag och det är helt i sin ordning.. då reser jag ensam.  Han älskar sport och det får han göra i lugn och ro…. inget tjafs.. vi skaffade bara en TV till så jag slapp se eländet.

 

När jag var barn skildes mina föräldrar under värsta  former… min roliga, goa och hämningslösa tattarpappa och min  förfinade professorsmamma. 

De skulle från början aldrig ha slagit sina påsar ihop.

Barndomen var antingen höga berg eller djupa dalar… en månaden var vi störtrika och pappa kom hem med en häst till mig.. eller största teddybjörnen som någonsin skådats.... nästa månad  var det knapert och det gällde att äta så mycket som möjligt i skolbespisningen.  

Så får vi till Afrika och pappa och en president skulle samarbeta

Jag fick en bror på köpet.... och vi älskar o tar hand om varann !

Jag hade ett dysfunktionellt hem och konstiga föräldrar. Ingen annan jag kände hade det ens på liknande sätt. Men jag älskade både mamma och pappa.

 

 

Åren gick som år brukar gå och jag kom fram till en insikt. 

  Att det är JAG som ska axla rollen som Grand Old Lady i den här röriga familjen… som utökats med två svärsöner och barnbarn.

När det blir oro i lägret… vilket händer då och då… så medlar jag utan att ta parti…om någon är snäsig så bjuder jag på det.. herregud,  det betyder ju inget.  Men blir jag ilsk… då ryter och röjer jag och svär och domderar.  ” Men  lilla vän, förstår du inte att… ”  är ord som jag aldrig tagit i min mun

” Men för helvete ongajävel ”… är mer som jag.  Hemskt men sant.

Snarstucken och långsint har jag dock  aldrig varit.

Och till sist blev allting riktigt bra

Nu kan vi alla umgås… och innan pappa dog  så började han och mamma umgås som vänner… de hade varsin ny respektive.  Mina döttrars pappor och deras nya fruar och barn…. alla var med i gemenskapen.. och det är dom fortfarande.  Vi har ju våra ” Tomten är far till alla barnen” jular !

 

 

Och när sonen tex tog studenten häromåren kom hela gänget… plus hans och våra kompisar och vi slutade räkna när antalet gäster var upp i 135 stycken…

Jag frågade min vän om han tycker att benämnen ” Grand Old lady” är rätt och det tycker han inte. Han tycker mer att jag ska benämna mig som  ”Mafiosomama” -  ja, där ser man… ”skratt”

Med detta vill jag ha sagt att allt har inte alltid varit underbart… jag har inte åkt i gräddfilen… men jag har lärt genom  livet och nu lever jag dessa lärdomar… och det kan alla göra !!

 

I släkten finns bara EN person som jag inte gillar… fast det vet han inte om.  Och så låter jag det vara.

Jag har blivit mycket bättre på att  bjuda på sånt… har inget behov av att ta strid för alla möjliga futtigheter… det räcker att jag själv vet att jag har rätt… och när någon tokar till det… ja då snackar vi om det och sen går vi vidare…. Ett och annat bryt får jag fortfarande…. och det är också okey.

Kram & kärlek

1 Cissi33 :

skriven

Har svårt att tro att någon över huvud taget växer upp i perfekt familj. Har man den perfekta uppväxten så brukar det väl förr eller senare komma utmaningar och annat man måste brottas med.

Mitt liv hittills har inte varit perfekt. Men du har sagt att jag kommer leva det liv jag vill och uppnå allt jag vill. Önskar bara det kunde ske NU (eller igår) 😉

Ikväll kommer min dotter hem igen 😄
Innan ska jag handla och sätta ihop byrån som ska stå i dotterns rum. Snart är hemmet färdigt, bara några små detaljer kvar.

Vid healingen hörde jag ju "kärlek är på intågande" stämmer det? Jag VILL men inte än. Har inte riktigt tid. Vill byta jobb först. Om några månader kanske? ☺

Kram!

Svar: Jag tror du hinner det du vill innan kärleken kommer.. kram :)
Esmaralda

2 Anonym idag:

skriven

God morgon Ez,

Tack för en fin genomgång av din/er familjesituation.
Vad fint att ni kan fira högtider tillsammans måste jag säga, och du låter nöjd och lycklig över ditt liv och det är ju alldeles underbart :)
Idag väljer jag att vara anonym pga den fråga jag vill ställa.
Den rör min vän.
Vännen har valt att ge sin man en chans till. Hon säger att han är helt förändrad. Och kärleken blommar igen.
Men jag kan inte hjälpa att känna mig skeptisk. Jag tänker: är denna förändring långvarig? Permanent?
Jag låter så negativ när jag säger det men jag tror själv inte på att detta håller men jag är verkligen glad över deras skull just här och nu, men, vad tror du Ez om det hela?
Kram


Svar: Nja, han vill nog förändras och jobbar på det.. men på sikt ser det svårt ut... kram :)
Esmaralda

3 Misstjejen:

skriven

Hej

Kommer F hon tänkt träffa mig i en lång framtiden?

Ska jag börja tränar igen? Eller ska jag inte?

4 Anonym:

skriven

Hahaha vilken skönt familj och härligt liv!!!!
Ännu en vacker dag här i Svedala.
Tick tock tick tock tick ....... Tiden går långsamt och ändå fort.
På onsdag till sjukhuset. 😞
Oroar mig mest för att inte ha jobb. 😁
Löser det sig med jobb snart?
Kram kram

5 Jag:

skriven

Hej. Jag har alltid drömt om en egen stor familj, men ju äldre jag blir desto mer minskar möjligheterna att det ska bli så. Ser du hur stor chans det är att den stora familj jag önskar mig kommer att bli sann?

6 Alex:

skriven

Hej Esmeralda,
Ser du om nästa steg blir flytt inom landet eller utomlands (Sverige)? Och om det blir snart?

7 <3:

skriven

Godmorgon kära Es tack för ditt inlägg idag och din ärlighet att du vågar berätta att allt inte varit så perfekt och att det funnits en och annan man i ditt liv. Långa lillis och borgmästaren spännande. Tänk att det blev du och sonens pappa igen. Gammal kärlek rostar aldrig.
Är det bra tror du om jag berättar det jag tänkt för honom eller bör jag hålla det för mig själv ? Han kanske förstår lite bättre då. Men samtidigt vill jag inte att det ska komma ut heller.
Kram & Love
💜💜💜

Svar: Berätta om du känner tillit och känner du ingen tillit och törs berätta.. då är han inte heller rätt för dig.. kram :)
Esmaralda

8 h:

skriven

Hej!
Dröjer det länge te innan hon slutar?
Innan året slut?
Kramar!

9 Li:

skriven

Det låter som om du levt ett rikt liv, inte alltid så genomtänkt men som du skriver, fixat ihop det till det bästa och är nog en bra förebild nu.

Jag har nog inte vågat leva ut och det har blivit fel på grund av det, men hoppas jag är på väg att fixa ihop det med (och leva ut lite mer på mitt sätt).

Något jag funderat över. Är det inte väldigt typiskt att kvinnor i min ålder (medelåldern) och lite uppåt vill hitta mer mening i tillvaron?
Männen ser på sport o kvinnorna går kurser och terapi som i mitt eget fall. Kul och bra men känns som om man lever en ny stereotyp om du förstår hur jag menar.
Du har inga idéer om det?
Hoppas på ett intressant inlägg om detta om andan faller på.

Svar: Ja, alla ska leva på sitt sätt... och lever man efter sin egen kod... blir det bra !! Bra tips på blogginlägg... det kommer.. kram :)
Esmaralda

10 Lena:

skriven

Heja dig! Tillägnar dig Sången Gypsey med Stevie Nicks. Kolla in på Youtube. Härligt att läsa om dig och din fina familj. Kan dock säga att ditt tempo är det nog inte så många som orkar hålla. Så underbar roll att vara Grand Old Lady i din släkt! Kan bara säga som prästen att Herrens vägar äro outgrundliga....

Svar: Tackar.. nyss lyssnat och den är jättefin !! Kram :)
Esmaralda

11 Tanten:

skriven

Nej, ingen familj är ju perfekt, vore nog tråkigt i så fall också. Vi duger alla ändå.

Ha en fortsatt fin söndag alla.

Kram

Svar: Ja, vi duger alla.. oavsett... och det är ett viktigt budskap.. kram :)
Esmaralda

12 Alie:

skriven

Godmorgon, ja du har ju ett minst sagt innehållsrikt liv.. Både "galna"och roliga saker att tänka tillbaka på, måste kännas fantastisk, du har ju verkligen levt ditt liv fullt ut ( och gör) :-)
Själv är jag då mer den "försiktiga" typen, vilket kan gräma mig men det är så jag är, och jag har blivit bättre att ta för mig av livet...
Jag hoppas livet ha många äventyrliga upptåg för mig och min tilltänkta ( som jag hoppas infinner dig snart) eller vad tror du? ;-)
Njut av Söndagen vänner!
Kram

13 Kicki:

skriven

Haha, men det är ju underbart! Verkar som om allt detta har format dig till den du blev! Tur för oss andra här bland dina sidor 😊!

14 FF:

skriven

Vad spännande att få läsa om, fint att du delar med dig! :)

Ska jag skicka honom en hälsning nu när han fyller år eller skulle han inte bry sig om jag gjorde det? Vad blir hans reaktion så att säga?

Kram

15 rosa:

skriven

Härligt att höra att även om det ryas så är det en fin familj.
Igår blev jag lite nedstämd då jag såg alla bekanta och släktens "perfekta liv" på Facebook. Det är resor och fina middagar, härligt umgänge med sina barn.
Och jag.......
har inga vänner, resor inte och har det jättejobbigt med mina barn. Jag känner sån sorg att jag "förlorar" deras barndom med allt bråk och tjafs.
Alla säger jag är en bra mamma men varför är det då så fel....?
Hur och När ska det bli bättre så vi också kan göra roliga saker ihop?????
Trevlig söndag med era familjer önskar jag alla.

Kram:)

Svar: Ta kontroll och styr. Blir lite tuffare. Och ha positivt fokus... gör en resa... bjud hem nån du gillar, kanske kan ni blir vänner.... kram :)
Esmaralda

16 Jossan :

skriven

Tack för svaret igår. Hoppas du har rätt. Nu börjar mina kompisar få sin lärarlegimation. Jag känner mig så dålig..

I torsdags kom L till mig. Det var så mysigt. Känns som han blivit mjukare sen han blev farbror.

Kommer jag få ett jobb så jag kan flytta till hösten? Jag vill bara flytta nu 😩

Kram

17 Solen:

skriven

Härligt! Låter som ett filmmanus, eller nej ett manus till en hel serie.
Eller varför inte en bok.
Ha en bra söndag!

Svar: ha ha ha... :) Kram :)
Esmaralda

18 ThereseC :

skriven

Hej Es!
Ja det där med familjer är inte alltid lätt. Blir mer och mer tacksam för mina föräldrar och bröder ju mer åren går.
Idag ska jag ha kalas. Det har varit full rulle hela veckan. Med bin och födelsedag oxh kurs och försäkringskassan och arbetsförmedlingen. Nu sitter jag ute med kaninerna. Jag dricker kaffe och tar det lugnt innan jag ska ta itu med städningen innan släktingarna kommer.
Jag och mamma sördade sista honungen igår. Vi trodde inte att det var sant när vi fick ihop 22 fulla ramar!
Sen blev det roligt när vi skulle slunga.
Alltihop var ljunghonung och det satt som fastklistrat i cellerna. Det gick inte att slunga ut!
Jag funderade om man kunde hitta min gamla perforator. Jag frågade J-O om vi kunde gå in i hans bermudatriangel och leta. Jag fick gärna göra ett försök sa han. Men när jag kom in såg jag att Bermuda hade slukat perforatorn för alltid.
Som tur var hade mammas bilärare en fruktpress som hon fick låna.
Jag vet inte hur länge mamma och min låtsaspappa höll på igår kväll. Men de är nog lagom möra idag.
Fast det är ju kul med mycket honung :)
Kram Therese

Svar: Låter som om ni är självförsörjande med honung lång tid framöver.. och honung är ju så himla gott.. jag tillhör dom som inte bara ha det i te.. utan älskar en rostad macka med honung på.. kram .)
Esmaralda

19 Skrållann:

skriven

Hej!
Du är ju ändå ett levande bevis på att det kan bli bra.
Hade en hemsk dröm i natt. Jag hade hand om min kompis ena barn (som inte var lik någon av dom hon har iof) och vi skulle iväg en sväng på dagen och lämnade den hemma. Vi glömde helt enkelt att vi hade barnet hemma och den hade inte ätit eller druckit på hela dagen. Dragit ner blommor och ställt till med ett kaos i huset. När vi kom hem var det slött och matt och jag skulle försöka få i lite mat. Då vaknade jag äntligen och upptäckte att det bara var en dröm. Vill den säga mig något eller var det bara en betydelselös mardröm?

Kram❤️

Svar: Drömmen säger att du kan ta steg vidare även om det kan ge dig dåligt samvete.. så är det rätt.. kram :)
Esmaralda

20 Soso:

skriven

Älskar hur du bjussar i bloggen!!
Den blir bara bättre o bättre..
Och då har jag nästan följt dig i 7 års tid..
Jisses..

Nu blir det strax yoga.
Skeptisk.. och stel ;-)
Men kul med något nytt!
Och på tal om det..
Möjligtvis en dejt därefter.
Får du till dig någon känsla, krystat eller kul?

Stor kram & söndagsenergi!

Svar: Vad kul med yoga :) Lite krystat med dejten kanske men inte tokfel.. kram :)
Esmaralda

21 Jessica:

skriven

Es,

Varför träffar jag alltid på denna killen? Jag träffar på honom varje gång jag är ute och går promenad. Jag gillar honom jättemycket. Och när vi liksom går förbi varandra och är precis brevid varann så får jag en varm väldigt avslappnande känsla i hela kroppen! Jag vet inte vad det är som händer. Kan du se vadan känner för mig? Och varför får jag den där känslan när vi möts?

Kram:)


22 Alex:

skriven

Hej Esmeralda,
Får ångest av att veta att jag ska tillbaka "hem" med svärföräldrarna osv.
Jag är så så less. Men ser ingen utväg just nu. Min man tar inte tag i situationen direkt. Bara massa snack hela tiden. Han vill ju vara kvar. Känner mig fängslad.
Vad kan jag göra?
Tack!!

23 Skorpan:

skriven

Ja du har åtminstone levt, men har du levt lika intensivt i alla dina liv, eller har det nångång varit lite stillsammare? O vad är väl bättre än det att du nu kan leva precis som du vill :). Härlig familj har du i varje fall.

Ser inte mig själv fira jular i framtiden med mitt ex o våra respektive. Har vi familjefester ja då befinner vi oss i olika rum... Undrar dock om min blivande kärleks barn kommer att taeemot mig med öppna armar, eller får jag jobba hårt för att komma in i gemenskapen? O blir jag fort presemterad för familjen?

Fotbollsmatch o trafikhemuppgift på agendan snart...

Kram Skorpan

Svar: Du får jobba och bekänna färg precis i början men snart faller det väl tillrätta... kram :)
Esmaralda

24 Sus:

skriven

Hej
Kul att få lära känna dig bättre....
Jag är bara orolig nu för hans operation kommer de gå bra?
Hur blir det efteråt?
Love sus

Svar: Ja, det känns som att det kommer gå fint.. kram :)
Esmaralda

25 Susan:

skriven

Det e inte lätt att leva, det går upp o ner, fram o tillbaka..... men jag är glad ATT jag lever o försöker göra det bästa möjliga av det iallafall😇 Mitt liv har inte haft några stora ups and downs, levt ett ganska lugnt o mesigt liv, men jag e nöjd me det liv jag fått o hoppas jag får va me länge till, har mycket kvar som jag vill hinna me😉

Svar: Man måste inte ha alla dessa toppar o dalar... att leva på en jämn och bra nivå låter underbart vilsamt.. kram :)
Esmaralda

26 Helena Ir:

skriven

Ja,du Mafiosomama..jag tror jag skulle behöva lite av detta i mig..därmed sagt,all beundran från mig,att du ryter till!

Ett av mina barn gör konstiga prioriteringar,det skrev du även i min seans..ja,de kunde tyckas märkliga. Jag förstår inte..kommer jag någonsin få veta?

Disco så roligt..något man borde göra oftare,speciellt med människor i min egen ålder..man lever sig tillbaka till en svunnen tid :) Och jag kan fortfarande..tycker ivarjefall jag! ;) hahaha

Lite småbakis..;)

Kram..kram :)

Svar: Kring barnets prioriteringar ser jag ingenting just nu.. men du kommer att inse så småningom.. kram o njut av baksmällan... det brukar jag göra... ligga på soffan med en film och en påse godis... mat lagar man inte.. man hämtar typ pizza eller thaimat...
Esmaralda

27 Varis:

skriven

Hej Ez,

En snabb fråga denna morgon,
Jag undrar om du ser någon förbättring i vår förening? Känner själv för att hoppa av pga en person som förstör. Vad kan jag göra för att förbättra situationen?
Kram

28 Vonsan:

skriven

Hej Esmaralda!
Härligt att läsa om din familj.
Jag undrar om min väninnas vägnar (Laila). Vi blev väninnor, våra barn, hennes dotter och min son var ihop under flera år när de var unga. Min väninna är mycket orolig för sin dotter (dvs min exsvärdotter) eftersom hon blivit "flippat ut" tycker min väninna och även jag faktiskt.Hon brukar sms a mig. Hon har två fina barn, är nu skild men har ett nytt förhållande. Jag har lovat att fråga dig via min väninnans vägnar om hur du tror att det kommer att gå för hennes dotter (Linda).

Svar: Hon har en utagerande period nu..det känns som om hon behöver det.. men hon tar sig samman och det kommer lugna ner sig.. kram :)
Esmaralda

29 Anna E:

skriven

Ser du ett nytt boende för oss snart? Hemskt att behöva bli trakasserade såhär :(

30 Skorpan:

skriven

Uuh, det är så det kommer att bli.. Får han då göra likadant inför mina föräldrar barn månne?
Tack för svar Es!
Kram Skorpan

31 Anonym:

skriven

Köra Es...... Jag bara under hur var det att uppfostra när du var 17????och Es jag hade en hemsk dröm omg så rädd osv....att jag var på en båt med tusen andra och jag strida mot en hah😨😱jag var så rädd vilken hemsk dröm och jag var ledare i båten på något sätt för det var jsg som stred.... Vad i helskotta betyder denna dröm???? Kramar PS. Du är stark ....

32 Anonym:

skriven

Köra Es...... Jag bara under hur var det att uppfostra när du var 17????och Es jag hade en hemsk dröm omg så rädd osv....att jag var på en båt med tusen andra och jag strida mot en hah😨😱jag var så rädd vilken hemsk dröm och jag var ledare i båten på något sätt för det var jsg som stred.... Vad i helskotta betyder denna dröm???? Kramar PS. Du är stark ...



Kram



33 Desperata:

skriven

Köra Esmeralda !!! Ser du hur stor chans har jag att klara uppkörningen på torsdag????




Tusen kramar. ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️Love u and your story ❤️💋🌹🌹🌹

34 Desperata:

skriven

Köra Esmeralda !!! Ser du hur stor chans har jag att klara uppkörningen på torsdag????




Tusen kramar. ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️Love u and your story ❤️💋🌹🌹🌹

Svar: Du har runt 70 % chans att klara det.. bara du kan ha nerverna under kontroll och går det inte.. ingen skada skedd.. det är bara på det igen.. kram :)
Esmaralda

35 Cissilisko:

skriven

God morgon Es,

Nu anar jag hur du förvärvat all din livsvisdom och insikt i den mänskliga naturen, tack för att du så generöst delar med dig, både här och i de seanser du ger. Det är nu sex veckor sedan vi förlorade m7n älskade pappa efter några månaders kamp mot en grym cancer. Är nu på en veckas semester på egen hand på Sicilien, som jag drömt om att komma till under många år. Försöker koppla av, men bilder av det, för pappa, riktigt grymma sista dygnet, dyker upp. Hur har han det nu? Är han med mig?
Kom att tänka på- var du inte någonstans på Sicilien för ett tag sen och skrev på en ny bok? Om jag minns rätt- när tror du den blir klar?

Kram
Cissilisko

Svar: Ja, din pappa är med dig och är så envis med att du ska byta de gamla dåliga bilderna av sjukdomstiden med de nya bilderna från nuet... där han är frisk och stark och mår så bra. Du har ingenting alls att oroa dig över... och dessutom så tittar han till dig regelbundet. Koppla nu av och ha riktigt roligt.. kram :)
Esmaralda

36 Helena Ir:

skriven

Tack för svar! Och det blir nog mest ett halvsittande läge i sängen idag..film..serier

Kram :)

37 AnnaK:

skriven

Vad roligt att läsa lite om ditt liv :) Intressant att gå tillbaka till ett ex. Skulle nog inte vilja ha nåt av mina ex igen och tvivlar att nån av dem skulle vilja ha mig ;)

Huj.....vaknade inatt och var livrädd att somna om pga av nåt "svärmor" berättade igår. Är extremt lättskrämd! Vad var det som hände henne? Hade hon såndär sömnparalys eller var det nåt otäckt som höll fast henne? Vill inte uppleva nåt sånt någonsin 😱 Skriver inte hela händelsen eftersom den inte var min.

Kram :)

Svar: Ingen fara.. det var bara en släng av sömnparalys.. ingen häll fast henne och själv kan du sova gott.. kram :)
Esmaralda

38 Susanne Amalia:

skriven

God Morgon och jag önskar dig en fantastisk Söndag...

Nu är jag tillbaka från Sardinien... Det var en lärorik resa och en magisk atmosfär..
Jag var i en grupp som hade det svårt med relationer.. alla deltagare var starka och tyckte att deras recept var bäst..
Blandar man sedan in universum i detta och säger sig vara en healer av den bästa sort (det fanns 5 stycken som ansåg att de var av bästa sort) blir de andra provdockor för kraftmätningar.. varje ord jag har sagt har mätts på silverskålar och de som har letat fel har hittat dem och de som har letat goda krafter och ser godhet i orden har hittat vänlighet och glädje i samma mening.. herregud tur att man är en gås..
denna vecka har jag fått all sorts behandling och spådomar..
Jag tror på min egen möjlighet och tycker synd om dem som måste tillrättavisa och leta fel i varje ord.. En intensiv vecka och en händelserik miljö...


Relationer är det svåraste och det mest underbara som finns...
Kärlekens ord är magiskt men kan ibland feltolkas ..
Det är ibland enklare att döma än heala..
Men alla människor har något vackert inom sig... <3 <3
Jag väljer att se allt vackert... men jag vill akta mig för att ge bort all kärlek och glädje för jag har lärt mig att det måste finnan något kvar så att man kan bädda in sig i gudomlig kärlek... för att njuta av livets godhet och visdom... <3

NU laddar jag om för en magisk vecka i Klosters...
Det ska bli fantastiskt..
Sedan bär det av till Irland... äntligen kommer jag hem till de trakter där jag automatiskt hör hemma.. rötter är bra att odla när det är kärleksfullt och glädjefyllt...

Det är livsglädje och livskärlek ...

Jag har gjort fullmåneceremoni och gett mitt hjärta till universum.. önskat glädje och kärlek..
healing och en fantastisk Lycka...

Plus god ekonomi och en fantastisk kärlek...

Fråga: Kan du se om min ekonomi blir god .... inom en snar framtid?? och jag undrar om min vän som finns kommer att ringa mig?? Jag vet att han tänker på mig och jag vet att han vill men vågar han??


Nu önskar jag dig en underbar dag fylld av kärlek och glädje .. varje morgon säger jag till mig själv "jag älskar livet och livet älskar mig" den meningen tar jag med i meditation.. det hjälper mig i relationer.. med till andra och till mig själv..
Du har säkert en annan affirmation.. men det är en stärkande och god tanke..

Ella Bella hälsar MG att livet utan hela sin flock har varit ett bekymmer.. men nu har den återförenas och dessutom längtar hon efter att bada.. vilket hon ska göra bara hennes matte slutar skriva.. så en slick i örat till MG och en stor blöt puss till dig Es... och livet är bra igen...

Kramar och vi önskar er en fantastisk söndag...









Svar: Oj, det var verkligen en tuff skara människor med på den resan ! Jag tror att jag lägger till I Sardinien snart.. på kryssningen.. och du har mer resor och nya utmaningar.. stå på... du lever dina drömmar.. och så småningom när det är dags kommer en lugnare tid. Det dröjer innan ekonomin blir stabil och regelbunden men jag ser att pengar kommer till dig.... MG skickar pussar... kram från mej :)
Esmaralda

39 Anki:

skriven

Godmorgon Es !

Du goa Grand Lady ala´Mafiosomama <3 (vi stryker old ...vi är ju i samma ålder...den bästa ;-) inte är vi gamla inte )

Du är en fantastisk , unik och ödmjuk kvinna som delar med dig av ditt liv och dina stora kunskaper
Jag kan bara tacka ödmjukast för att vi får ta del av allt detta ! <3

Här har nättrollen hittat till vår vägförenings sida på facebook...vad är det med folk , när de kan skriva elaka kommentarer om grannar och låtsas att det är ok bara för att de inte nämner namn...när alla vet vem de menar...Jag gick ur gruppen...

Facebook är ett kapitel för sig...så lätt att skriva dumheter , men det är väl dagens "melodi" ..egoism och noll medmänsklighet ....

Vart påhoppad av en full granne igår...om hundarna...ser du om det löser sig...eller ska jag "bara glömma"....
så trött på allt skit..
.börjar vilja flytta...

Kram Anki med flock

Svar: Ja de där nättrollen är man så förbaskat trött på !! Skit i grannen.. den grannen är inte värd din oro. Kram :)
Esmaralda

40 TjejenO:

skriven

Åh du underbara Es!ctavk för ditt inlägg!
Vill bara säga att jag tycker att det låter underbart - det liv du har levt/lever. Oavsett vad som hänt så fortsätter du leva livet och gå på din väg som är Menad för dig och det blir bara bra, bra, bra där och då och i slutändan. Du tycks inte vara nämnvärt påverkad av omgivningen och dess normer. Så uppfriskade - och - känns som ren lycka!!
Själv längtar jag dit igen - till ett friare liv! 😻 Men det får komma sen igen helt enkelt - när lillen blivit större (och utan magknip) För visst blir det så?! Jag skulle ju för bövelen flytta till amerikat och det har har jag alltid velat (och du sagt kommer bli av) och det kan jag väl göra med barn också?! Det blir väl vad jag gör det till?
Önskar dig och alla på bloggen en härlig söndag! ❤️ Kram!
Älskar din blogg Es - den ger mig frihet och lycka, dagligen!!

Svar: Du kommer att leva så mycket av dina drömmar... det kan du lita på !! Barn är flyttbara dessutom.. kram :)
Esmaralda

41 Queen:

skriven

Lite akut vad kommer hända min vännina just nu är hon med mig?? Snälla kan du se om deras relation kommer att bli bättre

42 Pia1:

skriven

Ja jag gillar att din bakgrund har gett dig så mycket klokskap! Och att din vilja och ditt jävlaranamma inte går att bryta ner. Du är en förebild. Och det jävlaranamma som jag trodde svåra år hade tagit av mig, har nu vaknat till liv med besked! Inte en jävel sätter sig på mig igen och jag längtar efter att få visa dem att jag hade rätt i femton jävla år. Jag ska DANSA förbi min gamla doktor som säger att jag ska ge upp! Kram <3

Svar: BRA.. precis det ville jag höra.... jag är med dig... kram :)
Esmaralda

43 Alexandra:

skriven


Es, I just LOOOOVE your spirit. ❤

44 Mareli:

skriven

Hej!
Ser resan ut att bli bättre? Känns som att vi mest bara grälar...
Kram

45 Tisa:

skriven

Jag skriver till en kille via en dejtingsajt (ja, jag har vågat ta det steget), han bor tydligen jättenära mig, gångavstånd på typ fem minuter...! Skulle det kunna bli en kärleksrelation eller möjligen kompis?

Svar: Jag ser ingenting klart men om du träffar honom vet du väldigt snart vartåt det lutar... u go girl.. kram :)
Esmaralda

46 Aj!:

skriven

Hej!
Har till och från haft ont i en tand i vänster överkäke.
Har alltid lyckats få bort värken själv genom att sluta äta socker en period.
Nu har jag haft ont i några dagar och det ger sig inte lika lätt som tidigare.
Kommer jag att behöva gå till tandläkaren och borra eller kan jag lösa det själv som förut?
Så tacksam för svar!
Kramar ❤

47 Rebecca:

skriven

spännande att få läsa mer om dig :) en fråga, är det någon som tittar in mig extra nånstans? kram

48 Boudica:

skriven

Vilket slöseri av helgen för min del tycker jag! Känna sig krasslig, lite huvudvärk, men framför allt fryser som sjutton!
Jag som planerade att få bostaden städad, inför nästa vecka då man fyller år.
Får försöka masa mig till något städande iaf.

Håller med någon som skrev tidigare att det är nog ingen som växer upp i en perfekt familj.
De felsta har toppar och dalar, ocgh kanske några kraftiga svängar. Så man får hålla i sig för att hålla det bra ;)
Men helt ärligt skulle jag vilja säga, att du hadde olika män under barnens uppväxt är nog inte lika dåligt som flera av dagens föräldrar som har näsan non-stop i mobilen. Speciellt den som jag såg i affären som skrek åt barnet att hålla sig nära, så fort det gick längre än en meter ifrån henne. Medans hon hela tiden kollade i mobilen. (Barnet skulle troligtvis hålla sig inom det lilla synfält som hon hade då) XD

En sak som jag har menat att fråga dig länge, men inte gjort än, tror jag!
Kanske lite märklig fråga med,
Många gånger när folk hälsar på mig, då svarar jag omedvetet med en nickning (kanske med ett leende). En del gillar inte det, har jag ju märkt, för de tycker att en hälssning tydligen inte ska vara tyst, utan måste vara ett tydligt hej! Men fär mig betyder nickningen nästan "Hej, respekt åt dig"
Men frågan är ju, vart kommer det ifrån, varför gör jag så?

KRAM!

Svar: Någon i din närhet gjorde på samma sätt när du var liten.. och du har rätt.. en del tar illa vid sig och känner sig avsnoppade.. kram :)
Esmaralda

49 IeIe:

skriven

Vilket färgstarkt liv du haft och har..! Fast.. Blir det inte lite märkligt när alla firar jul tsm?? Låter kul hur som haver och det är ju bara köra på så länge det funkar och alla trivs i varandras sällskap 🙂

Ser jag till mig själv så önskar jag att saker och ting hade varit annorlunda.. Alkohol är fan själv, hur kan det inte vara förbjudet?! Förstör ju både familjer och relationer samt skapar andra problem av olika slag.. Näe, usch och fy.. Borde helt klart förbjudas precis som narkotika.. Och den som protesterar kan ju bara titta på hur folk blir på fyllan å villan.. Kan inte ta hand om sig själva, helt borta och noll konsekvenstänk samt inget omdöme.. Slåss och bråkas görs det oxå, se bara notiserna i nyheterna..

Funderar helt seriöst om min själ ville ha en ordentlig utmaning när jag kom till för livet har verkligen inte varit lätt..! Fast jag är stark, vilken klyscha egentligen, men så är det, på något vis tar jag mig alltid upp vid motgångar, vilka ofta blir medgångar istället.. Fast det svider och gör ont att knappt ha nån familj eller släkt att ty sig till eller ens ha en relation med.. Storasyster K är den enda som betyder något, vilket jag är tacksam och glad över.. Min mamma önskar jag mest livet av, låter säkert hemskt men jag vill att hon går över till andra sidan och förhopningsvis inser ett och annat..

Nåväl,dags för mig att kila vidare. Ha en fin dag alla, njut och må väl 🌺

Svar: jag tror att det gemensamma julfirandet började för att det förenklade... yngsta dottern flyttade hem från USA till ett jättehus där alla får plats.. och istället för att fira jul på 3-4 ställen.. valde vi att köra ihop allt FÖRSTA ÅRET dottern flyttat hem. Sen blev så lyckat att det bara rullat på. Ja, du tänker rätt.. du behövde motgångar och föra en kamp och du får inte mer än du kan hantera.. kram :)
Esmaralda

50 Jessicas mamma :

skriven

Att man inte får vara glad speciellt länge :(
Pratade med min ena dotter som berättade att min andra dotter hade lite bekymmer med sin sambo.
Dom bråkar mycket tydligen och jag är rädd att min flickas dåliga självförtroende och ångest påverkar deras förhållande negativt.
Hon går på samtalsterapi så hon har tagit tag i sina bekymmer.
Kan du se om dom kommer att reda ut sina problem?
Jag oroar mig för henne och det tär förstås på mig med då jag inte vet hur jag ska kunna hjälpa henne.
Kram ❤

Svar: Oroa dig inte.. hon kommer att klara oavsett vad som kommer.. hon är på väg att bli starkare och mer självständig och det är säkert också därför grälen eskalerat.. kram :)
Esmaralda

51 Lotta S:

skriven

Vad kommer deltagarna att tycka om den första (pågående) kursen?

52 Alicce:

skriven

Hej!Ser du något nytt positivt på ingång?

53 Linnean 🌸:

skriven

Goddag! 😀
Nä, det finns nog inga perfekta familjer. Kan man bara lösa och hantera konflikterna så är
det ju bra. Huvudsaken är väl ändå sammanhållningen och ni verkar ju ha det jättefint. Saknar det där hur mycket som helst!
Men min familj splittrades ju när jag var mycket ung. Mina föräldrar dog. Har iaf en underbar brorsdotter som jag är mer än förtjust i! Undrar en sak där! Hon har fått veta att hon vuxit upp i en bordell i ett tidigare liv. Jag har fått veta, i en senas, att jag haft en bordell eller varit glädjeflicka el nåt sånt. Är
det så att brorsdottern var min dotter på denna bordell? Stackars barn! Vilken mor isf! 😊
Men det har alltid funnits något speciellt hos henne. Så kanske är hon en fe dotter??

Skorpan: Tror inte jag är sååå chockerande kanske är det mer folk runt omkring mig som är lite "torra" Men jag har väl alltid gillat det där liite annorlunda. Om någon antyder att man inte ska ha rött, långt hår i min ålder...tja, de kan ta sig häcken! Vad det gäller det yttre så kan INGEN ändra på det jag gillar eller trivs i. Bara att tuffa på 😉 Sen kanske man inte skulle var så spontan i tugget ibland, för det hoppar ut groder lite för ofta. Så kör på du! Det du känner är bra...det ÄR bra för dig! Skit i vad andra tycker! Då mår du bra och ler mera 😀
Nu ska jag kurera en begynnande förkylning som jag INTE vill ha.
Ta hand om varandra och ha det så gott!
Kram.../Linnean 🌸

Svar: JA, det satte du fingret på knappen... ni har vistats på samma bordell och troligtvis var hon din dotter !! Och jag får en känsla av att du var stark, rolig och tuff även om ni bodde på bordell... kram :)
Esmaralda

54 Lotta:

skriven

När jag läser inlägget kom jag att tänka på ordspråket "lev och låt leva". Bra att vars fri i tanken, tänker jag.

Nu för första gången har mitt ex valt bort umgänge med barnen för att hellre vara med sin flickvän. Känns konstigt, märkligt. Kommer han fortsätta välja bort barnen för henne????

Ha det fint
L

Svar: Ja det kommer hända igen... men det verkar vara övergående trots allt.. kram :)
Esmaralda

55 Gunilla i Oxd:

skriven

Tomten är far till alla barnen..Haha..det uttrycket används hemma hos också, typ vid fars dag o dyl!! Då får inte alla fem ungar m respektive o hundar o vi plats på samma bild knappt...!!!!
Jag fick ju tre bonussöner med på köpet, inte helt lätt när man bara är 23 ...mannen är ju 17 år äldre o hade redan kört på ett tag!!!
Men det har gott bra ändå, nu är jag 48 och bonussönerna är vuxna o familjen har ju utökats m mina/våra egna två ungar så nog är familjen stor. Såklart står jag min egen dotter o son närmast men mina extrasöner är så fina o vi har en bra kontakt idag. Men gudarna ska veta att det inte var lätt ..när dom var tonåringar o det var blöta jympapåsar under sängen som möglat för att dom legat där i typ tre veckor...o bröd o smör på diskbänken som stått framme hela dan, så smöret flöt...inte kul alls när man kom hem från jobbet!! O när man bad dom om hjälp att ta ut hunden på promenad o dom gick till garaget ..typ 15 m o sen hem igen..hehe..då kunde man hålla sig för skratt, men så är tonåringar!!
O vilken familj är perfekt? - Ingen!
Här hemma är det högt i tak ska gudarna veta..inte alltid kul för barnen, men ibland är det svårt att hålla tyst, då brinner det helt enkelt över. Mannen är ju temperamentsfull så det heter duga.
Kram på dig o tack för allt du ger av dig själv!❤️
Gunilla i Oxd

Svar: Japp.. exakt så är det... berg och dalar och med tonårsungar tenderar det ibland att bli lite väl mycket dalar.. men dom växer till sig... kram :)
Esmaralda

56 Kärlek:

skriven

Hej!

Jag träffar en kille som jag tycker om väldigt mycket, men jag vågar inte släppa in honom helt. Har blivit så sårad tidigare och vågar inte släppa in någon. Detta är första killen som jag verkligen känner efter 5 år att jag verkligen vill släppa in och se vad de kan leda mellan oss. Men de ligger något i mitt bakhuvud hur mycket jag än försöker, just nu känner jag att han glider längre och längre ifrån mig för att han tror och känner att jag inte tycker om honom, att jag inte visar det tillräckligt mycket.
Snälla hjälp mig, är detta den rätta killen att verkligen släppa in eller kommer jag gå därifrån med ännu ett svek? Ska jag satsa 100% eller släppa och gå vidare? Har han dem rätta känslorna?

Skulle bli väldigt glad för svar :)

Kram

Svar: Varken jag eller någon annan kan garantera något säkert.. men idag är du starkare och känner du att ni inte passar samman så får du inga problem att gå vidare.. lägg locket på det gamla och låt det inte förstöra din framtid.. kram :)
Esmaralda

57 Jenny:

skriven

Hej kommer jag att få jobbet som jag halvt som halvt blivit erbjuden ?
Kram J

58 Gunilla i Oxd :

skriven

Glömde skriva att du kommer o va skitsnygg i galaklänningarna o högklackat på båten!!😜😜

Svar: Tackar :) Nu rodnar jag lite klädsamt :)
Esmaralda

59 f.:

skriven

Vad skulle hans tanke vara om han helt plötsligt skulle få ett meddelande ifrån mig? Skulle han bli glad och svara då? Skulle jag ångra mig om jag gör det eller om jag inte gjorde det? Förlåt för att jag är så knepig.. Jag tänker alldeles för mycket ibland! Kram

60 Pinglan:

skriven

Hej jag är en kvinna på 50+ åhar barn och barnbarn,Jag undrar över kärleken och ekonomin ser ut framledes? Tack på förhand/ ingela

61 Sus:

skriven

Hej
Skulle behöva lite positiv påfyllning.....
Är lite tungt....
Love sus

62 Sara:

skriven

Hej Esmeralda,

Jag är förtvivlad. Min sambo lämnade mig igår, min fråga är kommer han tillbaka?

Mvh Sara

Svar: Jag vet inte.. men chansen att det blir ni i framtiden är inte så stor... det verkar gå lite fram o tillbaka en tid först.. var ledsen just nu men res dig sen och gå vidare och ta för dig.. det finns en underbar ny kärlek för dig en dag.. kram :)
Esmaralda

63 Fråga?:

skriven

Är läraren min soulmate?
tacksam för svar

64 Queen:

skriven

Lite akut vad kommer hända min vännina just nu är hon med mig?? Snälla kan du se om deras relation kommer att bli bättre

65 Lilly:

skriven

Undrar om du ser något roligt o spännande på väg in i mitt liv du kan berätta om

66 Jessica:

skriven

Es, du vet killen jag var väldigt kär i för ett tag sen?
Jag mötte honom nu och det känns som om han är fortfarande kär i mig är det sant? Hur känner han för mig? Jag får liksom "stötar" i hela kroppen när jag ser han..

67 Pia1:

skriven

Till Aj!
Prova skölja med tex Hexident några dagar efter tandborstning. Har räddat mig mer än en gång. Men bra att gå och kolla så det inte går för långt!

68 AnnaK:

skriven

Tack för svar!! Var en stor svart skugga som kommit fram till sängen och tryckte ner henne.....hon blev livrädd. Usch vad hjärnan kan ställa till det.

Kram :)

69 Anonym:

skriven

Ser du någon glädjande nyhet på väg..?

70 Pinglan:

skriven

Hej jag är en kvinna på 50+ åhar barn och barnbarn,Jag undrar över kärleken och ekonomin ser ut framledes? Tack på förhand/ ingela

71 Undris:

skriven

Hej
Hur blir nästa vecka?

72 Pinglan:

skriven

Hej.jag har mått dåligt en tid .har blivit helt felbehandlad .av en kille jag älskat o gjort allt för.varför häller han sin vrede över mig.Har hållit distans från detta i ett parmånader.han har missbrukproblem.kommer han inse hur fel han gjort?varför beter man sig så?har kännt honom i ca två år.Han har ett nästan 30 års förhållande bakom sig.Och hur ser de ut ekonomiskt framledes? Kram Pinglan

73 Pinglan:

skriven

Hej.jag har mått dåligt en tid .har blivit helt felbehandlad .av en kille jag älskat o gjort allt för.varför häller han sin vrede över mig.Har hållit distans från detta i ett parmånader.han har missbrukproblem.kommer han inse hur fel han gjort?varför beter man sig så?har kännt honom i ca två år.Han har ett nästan 30 års förhållande bakom sig.Och hur ser de ut ekonomiskt framledes? Kram Pinglan

74 Pinglan:

skriven

Hej.jag har mått dåligt en tid .har blivit helt felbehandlad .av en kille jag älskat o gjort allt för.varför häller han sin vrede över mig.Har hållit distans från detta i ett parmånader.han har missbrukproblem.kommer han inse hur fel han gjort?varför beter man sig så?har kännt honom i ca två år.Han har ett nästan 30 års förhållande bakom sig.Och hur ser de ut ekonomiskt framledes? Kram Pinglan


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: