Lev roligare & börja nu...

Vill du leva ett roligare liv ? Mindre ensamt ? Ja, vem vill inte det !!

Då finns det några regler som gäller.

Först och främst… du måste göra dig synlig.

  Känner du dig som en liten grå mus… då BLIR du musen som smälter in i tapeten. Och ingenting kul händer för vi vet ju alla att det är de lite vildare som  får vara med om äventyren.

 

50 % av alla människor du möter – vill gärna ha nya vänner. Världen har typ 6 miljoner  invånare så det innebär att du  har 3 miljoner potentiella vänner eller partners. Kan det bli bättre ?

Man  klickar inte med alla.  Ska man klicka måste man ha något gemensamt… one way or another… och det kan man bara få om man vågar visa sin true color !!

Du ska vara den du är. Rakt av. De som gillar dig för den du är… de kan bli dina vänner och de  andra kan du skita högtidligt i.

  Låtsas inte att du är någon annan… spela inte teater… bry dig inte om att impa… utan bara slappna av och låt din personlighet föra talan

 

Ska du våga något – då måste du göra dig kvitt rädslorna som ligger och lurar.  Ta inte ut elände i förskott och tolka inte negativt.

Gör du dig beredd på besvikelser – då utstrålar du misslyckande och misstänksamhet och ingen vill ta i dig ens med tång.

Intalar du dig att saker och ting ska gå åt helvete.. då går det också mycket riktigt käpp rätt. 

Men intalar du dig tvärtom.. då funkar magin på samma sätt… och  det kommer gå  hur bra som helst.

Förväntningar är viktiga.  Vi ger omedvetet ut en hel del av det vi känner.

Skapa alltså inte problem som inte finns.

 

 

Sen ska du ge fasen i att jämföra dig med andra. Det finns alltid dom som är vackrare,  rikare, mer slängda i käften och med  jämnare solbränna.  Det är bara att acceptera.  Under ytan är värdet detsamma.

Acceptans inför sådant som man ändå inte kan förändra är viktigt… är man vingklippt för att man blivit dumpad… då är det bara att svälja den beska medicinen att okey.. jag blev dumpad av A men det betyder inte att B tänker dumpa mig. 

Och så  släpper man ut håret och tar för sig.

 

Andra människor kan inte läsa dina tankar – mer än  möjligtvis jag… fniss… så starta ingen gissningslek med folk.

Var tydlig med vad du vill och inte vill.. vad du drömmer om.. vad du vill undvika.  Vad du vill ha. Säg rent ut.  Hyckla inte. Krångla inte till saker i onödan.

Vi faller ibland men de är bara för att vi ska lära oss att resa oss igen.

Glöm ” om bara”… om jag bara blir smal… om jag bara blir rik… om jag bara får det jobbet… då kommer lyckan.  Det kan jag lova att den INTE gör.  Lyckan attraheras inte på det sättet.

 

Lyckan attraheras av att du ser dig själv och respekterar den  person som är du !

Låser du in dig en mörk skrubb – ja, då får du sitta där och skylla dig själv.   Då är du ensam ansvarig för din olycka och det är ditt pityparty !!

 

Kram & kärlek

1 li:

skriven

Så sant antar jag. Men man ser det bara när man mår hyfsat själv. När man är i självömkans träsk tror jag inte ens man läser klart texten... Har följt ett av dina råd map att skaffa nya vänner, kan gå bra. :)

Har en fråga. Har fått ett erbjudande som jag måste svara på idag. Har du något tips?

Svar: Lyssna på magkänslan och svara.. kram :)
Esmaralda

2 Tekla:

skriven

Härlig morgonläsning! Jag är överviktig (ganska mycket) men döm om min förvåning då jag upplever at flera män har intresse till mig. I et visst sammanhang kan jag känna jag strålar och är glad och det är då jag märker män är intresserade...Så en började jag träffa mer privat och det slutade med att jag hade sådan obeskrivlig ångest. Varför? Kommer jag aldrig klara av någon relation som blir mer seriös? Min väninna säger jag har för höga krav och at jag förblir ensam i livet och det tar ont. Jag anser ändå jag är värd bättre än det jag hittills haft och vill inte heller ta någon bara för att....

Jag lever på hoppet ett tag till. :)

Kramar

Svar: Du ska inte ta de män du får.... utan du ska mer aktivt själv söka de män du vill ha... och då blir det betydligt bättre. kram :)
Esmaralda

3 Ullegull:

skriven

Vilket bra blogginlägg! Finns några bitar av det du nämnde som jag jobbar med men känner att jag är på G.
Vad tror du om A? Aldrig upplevt en så rolig dejt! Känner till och med att det pirrar till lite i magen och det händer inte ofta.

Svar: Jag tror också att du är på G !! Jag får en positiv känsla av A.. det finns en chans att det utvecklar sig rätt... kram :)
Esmaralda

4 Chopper:

skriven

Hejag es😉.

Så sant de du skriver våran vardag ☺☺. Man ska våga vara sig själv bäst då.

Å alla vill ju ha någon å leva med men tomt å tråkigt i bland å då känner man allt du skriver å ser alla lyckliga runt om dig.

Men är inte säkertg att alla är då lyckliga kan även vara en fasad utåt.

Är på en sida å söker å jösses vad många män som är gifta å vill ha sex men inte skilja sig.

Nej är mig själv å väntar å hoppas på kärleken dyker upp.

Ha en trevlig dag alla ❤❤

5 Johanna:

skriven

Bra skrivit, väldigt sanna ord!

Kan du se om C och jag få ett långvarit förhållande eller är slutet nära för oss?

Ha en underbar dag!

6 mg:

skriven

Hej!
Blev han glad att jag skicka mess te han?
En annan spådam sa att han är intresserad men vågar inte visa det...va ser du?
Kramar!

7 Susan:

skriven

Åh va du kan slå huvudet på spiken, den rubriken slog emot mig som en käftsmäll😳 Jag vill verkligen leva livet, men känner mig halv, det där med att attrahera män är inte min starka sida 😩
Någontong håller mig tillbaka o jag är en mästare på att se hindren istället för möjligheterna ... jobbar på det, men är oxå en hopplös romantiker som vill bli blixtförälskad o bara släppa allt för kärleken 😘
...plötsligt händer det (kanske)😇

Tack för sparken i baken me ditt inlägg idag👍

Svar: Skit i männen... gör dagarna nöjsamma för dig själv.. och rätt som det är dyker den specielle upp... kram
Esmaralda

8 💕 Zoey 💕:

skriven

TILL AGNES:

Jag läste vad du skrev i gårdagens inlägg och tog åt mig direkt, vilket jag oxå borde ha gjort! För vad jag minns så bad jag om ursäkt dagen efter jag skrev det jag skrev. Men jag blev tydligen inte förlåten. Jag är jätte ledsen och ångrar mig som bara den. Något jag inte kan göra är att vrida tillbaka klockan och få det osagt. Det jag skrev var jätte elakt! I de läget kände jag att jag bara ville såra dig som du sårade mig med dina påhopp. Något man inte förväntar sig här på bloggen är att man ska bli påhoppad för det man skriver för att de inte passar alla andra på bloggen! Vi alla är olika och har olika åsikter, men jag tycker inte vi ska vara elaka mot varandra för det. Visst att vi kan hjälpa varandra men det beror ju också på HUR man uppfattar andras åsikter. För dom kanske inte är så elaka som det egentligen är menat. En annan kan skriva så som den uppfattar det medan den som läser det kanske tar det på ett annat sätt ... vad vet ja. Det enda jag vet är att jag är jätte ledsen för det jag skrev om bordell! Så förlåt Agnes! Du gav mig pepp talk och du ska veta att jag har ta mig tusen skakat om mig själv och har nu kommit på fötter igen. Känner mig glad och visst kommer de lite downs ibland då jag känner att jag inte orkar kämpa mera då jag inte har gjort annat i mitt liv och att jag vill ha de som jag längtar SÅ mycket efter - man, barn och allt därtill. Men jag försöker övertala mig själv att min tid kommer precis som Es har förutsett, men jag har lite kvar att kämpa för och de ska jag göra också. Tänker inte ge upp nära mål. Och DU är SÅ värdefull precis som alla andra! Du har lika stor rätt att vara här på bloggen och kommentera som vi! Du är älskad av många och ska inte sluta varken här på bloggen eller ge upp ditt liv. Vi får stötta varandra och inte hacka och nervärdera varandra! Finns så mycket bråk/krig ändå. Inte ska vi hålla på också. Stanna kvar på bloggen, Agnes! Och jag hoppas verkligen att du finner i ditt hjärta att förlåta mig! För jag är verkligen jätte ledsen! Förlåt! 💖

Till alla nya på bloggen:

För några månader sedan så läste jag att någon på bloggen blev jätte ledsen för att Es hade sagt att hen skulle få ett jobb, iaf till 70%. De hen inte tänkte på var dom 30%. Hen fick inte jobbet och blev besviken då Es ändå hade sagt att de var stor chans. Nu menar jag inget illa utan tar bara detta som ett exempel. Så du som känner dig träffad så kom ihåg att jag INTE menar något illa! 😊 Glöm INTE bort resten av % när de gäller jobb, kärlek eller vad de nu är. Som Es har sagt SÅ många gånger ... hon kan se ATT saker och ting händer men INTE när!

Blev lite längre än vad jag hade tänkt mig och kom ihåg Agnes - ge inte upp livet eller bloggen! Även om det inte känns så nu så finns det mycket att leva för! 😘💖

Ha en bra dag allihopa!
Kram Zoey 💕

9 <3:

skriven

Tack för blogginlägg idag. Kvittar det för min vännina om vi blir vänner igen ? Känns som hon glömt bort mig och inte förstår att vi andra tycker det är fel det hon gjort.
Vi redde ut allt sist men nu vet jag inte om det någonsin blir bra och kommer kännas ok i hjärtat. Tänker på henne.
Kram
💜💜💜

10 Razawa :

skriven

Hej Esmaralda,

Jag drömde något lite konstigt inatt som fått igång mina tankar. Jag är gift i riktiga livet men i min dröm skulle jag gifta mig igen med min nuvarande man. Det var jag mamma och pappa i drömmen. Vi va på olika håll men jag såg liksom deras ansikten hela tiden och vi pratade i tel mkt för i drömmen var vi jätte stressade. Bröllopet skulle börja en viss tid och vi va jätte försenade min klänning va inte där den skulle och slöjan borta. Ja huller om buller. Minns att jag i drömmen också undrade varför jag skulle gifta mig igen när vi redan året innan hade haft bröllop.

Vaknade flera ggr under natten och hade en konstig känsla nu imorse som hållt i sig. Vad betyder denna dröm? Tacksam för svar ❤

Kram

Svar: Någonting är på väg att hända. något som verkligen rör om och skapar förändring.... kram :)
Esmaralda

11 -:

skriven

Många på den här bloggen är helt underbara. Men en del går lite för långt med sina kommentarer. Vill inte ha mer Agnes inlägg som hoppar på andra på bloggen på ett osmakligt sätt. Är fler som gör så mot vissa på den här bloggen och retar upp sig på andras frågor och har förutfattade meningar.Låt detta vara en trevlig blogg.

12 Mariao:

skriven

Åh, vad jag från och med nu vill ha roligt:)
Vi är ju i flyttagen och jag hoppas att denna förändring leder till mer glädje och ett rikare socialt liv.
Vi har levt så isolerat och i princip inte haft något socialt liv utöver alla barnen, under såååå många år nu och jag LÄNGTAR efter vänner, umgänge, middagar med vin, mat och skratt. Längtar efter förtroliga samtal.....ja hela konkarongen:-)
Hoppas det kommer nu när jag tog initiativet till denna förändring som är påväg in......och att den ekonomiska biten blir bättre!

Soliga kramar.
Maria

Svar: Det kommer.... du är social och positiv och du får nya vänner... resten kommer därmed... kram :)
Esmaralda

13 Kiara:

skriven

God morgon Es!
Undrar om blåserna jag har på insidan av läppen är för att jag har bitit mig eller för att jag har bränt mig på något? Tack i förhand! Kram Kiara ❤

14 Drutten:

skriven

Hej Ez!

Sanna ord. Man är helt enkelt sin egen lyckas smed och det blir vad man gör det till. Ibland ställs man inför situationer som man inte vill och då kan man välja. Du kan heller inte bli älskad av alla eller älska alla.

Själv behöver jag jobba lite på mitt självförtroende eller självkänsla.

Kan du se någon bättring i våran arbetsgrupp ?
Några tips?

Svar: Ja det rörs om i grytan på något sätt och blir bättre.. kram )
Esmaralda

15 Ester:

skriven

Hej Ez!
Kommer jag snart få ett nytt jobb? Står snart inte ut längre där jag är.
Kram

Svar: Jadå, de blir nytt jobb.... kram :)
Esmaralda

16 IeIe:

skriven

Vilda hilda på en tallpinne.. Vilket klokt och frankt inlägg! Gillas starkt och jag hoppas gnällisarna tar till sig vad du har skrivit men troligen inte för då ska det väl gnällas lite mer och buhuas med den mycket fula å oklädsamma tyck synd om mig offerkoftan.. Suck.. Och ni vet vem ni är oxå så jag behöver inte påpeka namn eller så för ni kommer känna er träffade och utpekade i vilket fall som helst och troligen gå i försvarsläge och ilsksint gå till attack med att diverse ursäker och "jag är minsann inte sådär.. Bla bla bla.."

Och vilka nötter är det som hoppat på fina Agnes igen??! Har ni inget vettigt bakom pannbenet eller vad??! Jag blir så arg på sånt där fullkomligt onödigt beteende.. Bara för att ni har problem så behöver ni inte ta ut det på oss andra här i världen och vad gör ni ens på den här bloggen om allt nu är så fel och hemskt??

Sluta upp med såna dagisfasoner, städa hos er själv först och odla för sjutton lite ryggrad! Börja agera och ta ansvar, sitt inte på era feta arslen och gnäll om hur orättvis livet är eller vad det som nu är erat problem.. Går inte heller förvänta sig massa saker från allt och alla utan att bli besviken pga oklarhet vad ni egentligen menade eller sa..

Es har så rätt i det hon säger, universum glädjer dom som jobbar för att agera, bidra och förändra. Det är inget som kommer bara för att du begär det som en liten bortskämd snorvalp i godisaffären som är van att få allt den pekar på.. Nej, inte alls..

Så till dig, Agnes, vill jag bara skicka styrka och kärlek. Bry dig inte om dom där nötterna som uppenbarligen har problem med sig själva och låter det gå ut över andra. Kan man inte hantera ärlighet/rättframhet pga sin egen svaghet och osäkerhet så ska man inte vara här på Es blogg och stryka runt. Lyssna och lär isf och för guds skull.. Sluta upp med era dagliga uttjatade tjatfrågor där ni ältar samma sak om och om igen utan ett slut i sikte där ni ändå inte vill ta till er dom svar Es ev. ger!

Och ja, alla har vi våra problem av olika slag/svårighetsgrad och beronde på våra förutsättningar/personlighet/inställning osv så reagerar vi olika så jag vill inte förminska någons bekymmer/problem för vad som är svårt för mig kan vara en barnlek för dig och tvärtom.. Men folk behöver och skulle förmodligen må bra av att allmänt sluta vara såna gnälliga offer där i princip allt ses som ett misslyckande och vad folk gör och säger är ett hot mot deras egna världsbild..

Men nu har jag skrivit mycket och långt samt förvirrat mig in i olika avstickare så dags för mig att kila vidare..

Sköt om er, njut och må väl, och ha en fin dag! 🌺

17 Tanten:

skriven

Agnes, för "100" år sedan gick jag i dina tankar att avsluta i förtid. Det hände så mycket svårt och jag förstod ingenting. Antingen var jag osynlig, fnyst åt, eller så var jag hånad, människor hade verkligen ett stort behov att sparka på en som redan låg. Allt var så svart. Jag var till ett medium och pratade bl.a. om detta och hennes svar var, haha, det är ingen mening, du får bara börja om. Det ville jag ju inte och i dag tror jag på att hon hade rätt. Idag är jag förbi detta med, trots andra svårigheter. Jag vet att mina vuxna barn och även barnbarn behöver mig och den plats jag har i deras liv och jag vill finnas där för dem och se vad som kommer att ske i barnbarnens liv, kanske hinner jag även få träffa barnbarnsbarn. Esmaralda har sagt att jag kommer att bli gammal. Är 70 år nu. Jag tror inte att din osynlige son och hans icke osynlige bror och ditt-dina barnbarn på något sätt vill mista dig och din stund på jorden. DU BEHÖVS Agnes. Sorg är inget som dina anhöriga behöver, tvärtom. Det här livet innehåller så mycket svårt, men det är det här livet och jag tror på att i nästa liv, så blir det helt annorlunda, om man nu måste leva fler liv förstås, vem vet. Hur som helst så tror jag på att när vi levt klart här på jorden, så får vi vila på andra sidan. Det ser jag fram emot. Det tror jag att du också gör, men lev klart först, din tid ut. Du är viktig Agnes.

Ja, det här blev en hel följetong, men jag kände att jag ville skriva detta. Skulle någon mot förmodan tycka att jag lägger mig i så gör jag nog det, och skickar dig eventuelle en extra kram.

Ha en helt fortsatt underbar vacker vecka alla.

KRAM till alla som vill och behöver.

18 Pia1:

skriven

Så fort jag försöker leva lite så blir min sk familj sura haha... Men det skiter jag i den här gången och dottern ska få ta hand om en häst. Vet att de blir skogstokiga. Vore skillnad om de brydde sig eller till men de hör bara av sig för gnäll. Nu tänker min syster soc-anmäla mig för att mina ben har förlamningssymtom största delarna av dygnet. Hon anser tydligen att jag kommer vanvårda mina barn nu. Snack. Jag har haft myyyycket värre smärtor och svårigheter men ingen har kommit till hjälp. Har likförbannat älskat och skött mina barn prickfritt. Ganska irriterad, fråga om jag behöver nåt tex en rullator för att underlätta, hälsa på, lek med mina barn. Nä, soc-anmäla utan att ens kolla hur vi mår. Vi mår fint men jag har inte längre mina vanliga ben. Förlåt för långt, behövde få ur mig det <3

Svar: Skit av din syster att anmäla - istället för att erbjuda sig hjälpa till. Suck vilka människor det finns i vår herres hage ! Stor styrkekram
Esmaralda

19 Cattis :

skriven

Kommer jag att bli gift?

Svar: Absolut, kram :)
Esmaralda

20 Tisa:

skriven

Rörmokaren är såå söt!!! Fast jag vågar inte fråga om vi ska ta en fika. Kanske har han tjej. Det blir ju pinsamt!

Svar: Fråga i alla fall.. det kan ju inte bli värre än ett nej :) Kram :)
Esmaralda

21 N:

skriven

Hej Esmaralda!
Ja det är så sant och bättre blir det ju!

Esmaralda, jag har vänner/bekanta som jag gillar, men jag känner att jag inte kan mäta mig med dem ekonomiskt! De har fina hus, är gifta, med fin inredning, fina bilar! Jag skulle gärna vilja ha fräscht och fint och trivsamt omkring mig men jag är nog inte så att allt behöver vara stilrent och precis tipp topp! Men det sätter viss stress på mig! Jag kan känna mig lite "underlägsen" mot dem på det sättet! Sen hoppas jag ju att jag ska möta en man och vi köper ett hus som passar oss för det är ju vad jag vill! Tror du dem ser mig som lite underlägsen på det sättet? Är ytan så viktig för dem? Kommer det dröja för mig innan jag är "där"? Med man och hus? Inte för det är vad dem har utan det är något jag verkligen vill innerligt, möta min man och ha vårt boende!

Kram



22 Razawa :

skriven

Hej igen bästa Esmaralda

Du svarade precis på min fråga om min dröm. Att något kommer hända som verkligen rör om och skapar förändring. Är det något negativt som kommer ske? Blir lite orolig haha..

Kram

23 Blomman:

skriven

Wow! Så rakt och så mitt i prick!

Det ger ett stort glädjerikt lugn inombords att steg för steg ta ut svängarna i det som "är mer av vår egna kärna` och uppgift i livet.
Ger också större förståelse för andra och deras speciella väg för att nå klarhet och harmoni även om man inte delar samma uppfattningar eller livsväg.
Förstås är samspel andra människor till och från avhängig av både flexibilitet och anpassning när sunda förhållanden råder.

Esmeralda jag har två frågor;
Har ett projektledaruppdrag som löper ut vid årsskiftet och skickar inom kort en ansökan för ett annat jobb som är snarlikt men en permanent tjänst, blir den min?

Har mött en mycket intressant man som har en intensiv framtoning och som jag har mycket gemensamt med. Är han min blivande man eller stannar det vid gott kamratskap?


Svar: Jag ser dig i en ny syssla... det kan vara det du sökt.. men jag är inte helt säkert.. blir det inte så.. då dyker det snart upp något annat... kram :)
Esmaralda

24 F:

skriven

Det finns en kund som jag inte förstår mig på , hon var hos oss igår, vad är hennes problem??? Känns som hon måste flörta med min man, gör hon det medvetet??

Svar: Nej jag tror inte hon gör det medvetet.. hon är bara sådan.. kram :)
Esmaralda

25 Queen:

skriven

Undrar om du ser mig arbeta med något annat iframtiden? Kan du se vad isåfall

26 Lilly :

skriven

Ser du om vi får fler barn ❤️

27 Ametisten:

skriven

Hej Es!
Så fint och rätt skrivit!!!
Jag önskar ibland att jag hade en knapp som man kunde stänga av när dumma tankar kommer.
Är just nu i en fas då en av cheferna har behandlat mig dåligt och inte proffessionellt.
Det har varit lite mycket med annat oxo och har haft svårt att känna någon glädje.
Men hoppas att det vänder till bättre, idag känns faktiskt allt bättre.
Kram o ha en fin dag!

Svar: Det vänder... ta inte åt dig mer än du måste... och ha positivt fokus framåt.. kram :)
Esmaralda

28 Alex:

skriven

Hej Esmeralda,
Vi kommer att få nya grannar och jag undrar lite om det kommer funka bra. Vårt boende är rätt speciellt med bara familj annars i samma hus. Vill redan gärna flytta med det är mycket svårt just nu. Vad ser du?
Tack!

29 Linnean 🌸:

skriven

Morning 🌞
Bra inlägg! Sant som fan! Den här sommaren hade jag bestämt mig för att ge mig ut. Ränna på stranden...skvalpa oblygt m valkarna på nakenbadet och lite allt möjligt. Så kommer hälsan emellan! Eller avsaknaden av den. Då blir man tyvärr lite instängd i "skrubben"
Det känns lite jobbigt nu när hösten kryper inpå. Men jag har ju ändå den där förmågan att kunna börja babbla med kreti ocj pleti så jag får väl leta folk i väntrum och på studier jag ska vara men på nu i höst. Min tandläkare brukar fråga om jag inte vill börja jobba där för det blir så trevlig stämning i väntrummet. 😄
Ändå är jag en ganska ensam människa. Tror jag drar mig undan lite omedvetet på något märkligt sätt fast jag är ganska "utåt" åxå. Vi får se vart det bär hän. Jag torskar ju in på en del personer och nu är det H som är den jag vill ha här. Men jag får väl låta tålamodet jobba vidare och se vad som sker. Fan, så frustrerande! Var är du H?? Sista dagen med värme! Bara att gå ut och svettas men i kväll får det bli en magisk kväll i fullmånesken med en massa flin och en god polare!
Kära hälsningar och Kram fr Linnean 🌸

Svar: Du vet hur man gör... men ibland blir man hindrad av sjukdom eller annat... det kommer snart en tid igen när du gör ut och gör allt det som du mår bra av.. kram :)
Esmaralda

30 Bolla:

skriven

Har gjenopptatt kontakten med en tidligere kollega/venninne etter 5 års pause. Utrolig morsomt 😊 Vi har det så morsomt sammen og jeg håper vi klarer å holde kontakten fremover denne gangen. Det er ikke mange jeg klikker med og kan være meg selv 100% sammen med, men hun er en av de 😊

Ha en fin dag!
Klem Bolla 😊

Svar: vad roligt... och din väninna är lika glad som du över kontakten.. kram :)
Esmaralda

31 Helena Ir:

skriven

Bland det bästa som finns det är en riktigt fin vän,en som man har känt en tid,som är ärlig,utan att det känns som man blir sågad jämnt med fotknölarna. Jag har sådana vänner..det jag däremot skulle tycka vore trevligt var om jag hade fler vänner med mitt intresse för kost/hälsa och även det andliga..

Esmaralda har ett flertal gånger sagt att hennes blogg är "vår blogg" i den meningen att vi ska kommentera, även varandra. Det är trevligt,tycker jag..för det finns så väldigt många goa människor här :) Att bry sig,är en fin egenskap,tycker jag! Men att kalla varandra för öknamn,i den kommentaren..kan väl inte vara det som man vill vidarebefordra till den det gäller..vi mår olika.
Vi vet heller inte allt om varandra..

Kram :)

32 Michaela:

skriven

Fy fan vilken natt! Åkte in till akuten vid midnatt med 39 graders feber och grymt ont i njuren. Njurbäckeninflammation konstaterade läkaren. Fått antibiotika. Livrädd att den inte skall hjälpa och att detta inte kommer bli bra. Katastroftankarna är i full gång och tror att jag skall dö. Usch vad dåligt jag mår! 😢

Svar: Du är sjuk men du dör INTE... behandlingen kommer att hjälpa.... ta hand om dej nu och krya på dej.. kram :)
Esmaralda

33 Skrållann:

skriven

Hej!
En tänkvärd text idag igen.
Jag jobbar verkligen med mig själv och försöker komma fram till mera lycka. Jag kan inte säga att jag varit olycklig men många gånger har jag nog lurat mig själv genom andras lycka och tappat bort hur jag själv verkligen vill ha det och vad som jag blir lycklig av. Jag har "velat" och ångrat att jag gjort si eller så istället för på ett annat sätt och jag tror jag har varit lycklig när jag varit till lags. Istället känner jag mig urholkad och tänker att jag låtit mig blivit livegen!?
Hemska tanke, jag kanske verkligen är urtråkig? På tiden att tänka om och fundera på hur jag verkligen vill leva mitt liv och inte anpassa mig efter mannen allt som oftast.

Kram❤️

Svar: Ja, det är dags för dig att tänka till ordentligt.. kram :)
Esmaralda

34 Monica:

skriven

Menar du verkligen att du kan läsa andras tankar? Lite pinsamma hemligheter vill man behålla för sig själv om man nödvändigtvis kontaktar dig för rådgivning.

Svar: Nej nej.. det där var bara ett skämt.. kram :)
Esmaralda

35 Anna E:

skriven

Blir jag godkänd på denna kurs? Hjälpte det vad jag kompletterade med?

Svar: Det känns som att det hjälpte upp det hela.. kram :)
Esmaralda

36 Tisa:

skriven

Äsch då, det gick ju inge bra...

Men, men.

Elin, tänker hon något på mig eller är hon fortfarande arg? Jag är lite orolig för henne.

Svar: Hon tänker på dig men är lite sur fortfarande.. kram :)
Esmaralda

37 Lizette :

skriven

Hejsan:)
Det var ord och inga visor det;) så sant man har inte roligare än man gör sig. Jag är oxå lite överviktig, har gått upp på ett år lite väl mycket)) skärpning här, hihi;)
Upplever mig just nu omsvärmad o uppvaktad både på jobb å privat, kul :-)) men känns mer som på skoj. Min fråga är om det ser ut att komma något som kan vara på riktigt? Stor kärlek? Snart..
Kram

38 Cissi33:

skriven

Sant. Precis så är det. Jag är lite både och tror jag. Gillar även att vara själv.

Inte helt klart än, ska prata med en annan chef idag. Känner att jag vill få iväg mitt cv och börja jobba. Men blir nog inte förrän 1 november skulle jag gissa. Men lika bra pga att jag inte vill att för mycket ska dras från min lön pga redan uttagen semester.
Har inte berättat för så många än att jag tänker göra det här. Några blir glada men så finns det några som inte riktigt gillar idén. Men jag tror ärligt talat det mer handlar om själviska orsaker från deras sida i sådana fall.
Jag tänker att om det inte går vägen kan jag jobba i vården. Där finns det alltid jobb. Jag tror det ordnar sig faktiskt på ett eller annat sätt.

Sen tror jag inte att jag kommer jobba med barn på det sättet resten av livet, utan med nån tvist på det kanske. Drömmen vore ju att få jobba med ett fritidsintresse man har.

Kram!

39 Mimlan:

skriven

Tack för inlägget! Jag känner igen mig och jag jobbar på det;)

Min svärmor.. Försöker hon bara vara snäll/ desperat delaktig eller tror hon inte att vi kan göra något själva?

Är trött att känna mig trampad på.

Kram🌞

Svar: Hon försöker vara snäll och det blir fel.. skaffa dig ett bra förhållningssätt... kram :)
Esmaralda

40 M:

skriven

Ez, har vi någon chans på detta? Kommer de dra ut på tiden? Eller ser du någon varning angående köpet?

Kram.

41 Solen:

skriven

Tack! Det var en härlig spark i...!
Den gav energi och känslan av att det går att förändras och förändra om man har rätt inställning och försöker att välja en positiv inställning.
Ja, jag ska ha roligt!
Ja, jag ska hitta fler vänner!
Och ja, jag ska hitta en partner som är den bästa för mig och jag den bästa för honom!
Kram <3


Svar: Ja. bara ut och ta för dig... mycket gott kommer.. kram :)
Esmaralda

42 Browallia :

skriven

Jag ser mig själv som min egen lyckas smed och för mig är det naturligt att förändra det som inte är bra för tillfället. När jag försöker inspirera andra att förändra sina liv möts jag ofta av att "det är ju så svårt" Ett argument jag inte förstår för även om det är svårt så är det inte omöjligt!

I mitt bostadsområde har det uppstått en stor akut vattenläcka på vattenledningen i natt. Vattnet var helt avstängt fram till för en stund sedan men nu är det tillbaka men hela staden uppmanas att koka vattnet innan man dricker eller lagar mat. Det är sådana här gånger man inser vilken lyx det är att ha en kran med friskt rinnande vatten och hur tacksam vi ska vara över det. Det är något som inte alla människor på jorden har.

Tacksamhet och glädje

43 Jossan :

skriven

Efter gårdagen känns allt bättre. Jag har en känsla att jag kommer klara min praktik.

Inatt drömde jag att jag födde barn. Jag visste inte ens att jag var gravid och hade jätte panik eftersom jag druckit alcohol. Men jag fick en liten vacker flicka :)
Hoppas på jag får det i verkligheten sen.

Vad betyder drömmen?
Kommer jag få en bebis inom 2 år?

Kram

44 Mullis:

skriven

Ez, kan du se om det finns ngt mellan mig och killen jag har kontakt med? Kan du se om han kollar in mig i smyg? Kan du se om han gör ngt för att visa mig vad han känner?!

Kram

45 <3:

skriven

Hej kära Es kan du se om det är bra för mig och fortsätta med rehaben ? Har kämpat på hela veckan men gick hem idag kände att kropp och sinne behövde vila. Drömde häromnatten att någon bankade på dörren gick upp och kollade om det stod någon utanför huset. Betyder drömmen något var så verkligt.
Kram
💜💜💜

Svar: Känns som att du ska fortsätta... i alla fall ett tag till... kram :)
Esmaralda

46 Lena:

skriven

Kände mig riktigt låg igår och när jag skulle passera automatiska dörrar för att gå in i en affär gick dom inte ens upp! Provade flera gånger, tog ett steg bak, ett fram osv. Men nada hände!
Är hela jag på väg att försvinna......fick tanken att min energi räcker inte ens till att öppna dörrar ( några bakom mig gick in utan problem så jag fick följa efter dom snabbt). Läskigt
Agnes- gillar det du skriver! Zoey- fin du med! Gillar också kaniner.....och till dig som kämpar med praktik- jag skickar snälla tankar. Tips till alla er därute, kolla in conscious TV-intervjuer med folk som gjort själens resa in i den märka natten och kommit ut därifrån som mer levande.
Ledsen över att jag själv tynar bort........min mörka natt verkar aldrig försvinna. Jag tror att jag aldrig ville födas tillbaka in i den här världen men fick övertalas innan jag reinkarnerade... eller så var jag övermodig och sa "bring it on" bara till all jävelskap som väntade i mitt liv. Men det är ju maya alltihop ändå.

Svar: Ja, det är mycket jävelskap omkring dig just nu... men det minskar... det kommer fler små guldkorn... sen blir de större och det kommer vända och gå i rätt riktning. Du är så fin som skänker tankar åt många här i bloggfamiljen. Kram :)
Esmaralda

47 Hemliga H:

skriven

Hej Es!!
Det verkar som att du hade rätt han killen jag tänker på är också intresserad.. Vi har träffats och vi är öppna av att lära känna varandra mera.. Jag har sån bra känsla om honom jag vet inte varför ?
Jag minns att du sa förut att jag skulle träffa min soulmate snart kan det vara han? och har vi framtid ihop? Kram

48 Lilla Jaget:

skriven

Tack Esmaralda,
Dagens inlägg, toppen.
Imorgon är det tentadag och som ett brev på posten har jag fått en jäkla huvudvärk. Förstår precis vad detta är; känner mig stressad och känslan yttrar sig på detta vis. Alltså jag vill verkligen inte missa denna tenta en gång till. Då är det bättre att jag hoppas över. Nu blir jag sådär jättefånig och frågar dig; hur ser mina chanser ut att klara mig? Kram :)

49 Razawa:

skriven

Hej igen bästa Esmaralda

Du svarade precis på min fråga om min dröm. Att något kommer hända som verkligen rör om och skapar förändring. Är det något negativt som kommer ske? Blir lite orolig haha..

Kram

50 Eva:

skriven

Hej
Genom att följa din blogg har man hittat sig en livscoatch - kan det bli bättre. TACK för alla uppmuntrande ord du ger oss här på din blogg!!

Kram,

Eva

51 AnnaK:

skriven

Alltså....hur får man tyst på negativa kollegor egentligen? Har försökt lite försiktigt men jag är ett mähä ;) Det gnälls och ältas och jag försöker hålla mig utanför så gott det går för det drar ju ner mig till botten hela tiden och jag kämpar just nu att ta mig upp så detta gör ju inte saken bättre. Är rädd att bli utanför om jag river i. Vi är så litet gäng så man får trippa på tå mellan varven så det inte ska skära sig.

Kram :)

52 Anna E:

skriven

Ok, va bra :) hoppas det. Kram :)

53 Fanny2:

skriven

Åter ett bra inlägg och som vanligt mycket rakt på sak. Jag hör definitivt till de som borde ta åt sig mer...

Jag läste ditt svar igår Es och visst är det så. Många lever i en liten bubbla av självömkan eller så saknar de förmåga att känna empati för andra så de skulle aldrig ta det steget. Är det så konstigt att det leder till polarisering...

Det är så tråkigt att läsa kommentarerna ibland... Så många som har det svårt just nu och nu tas dessa påhopp upp igen. Många styrkekramar till alla er på bloggen som behöver det och jag vet att ni är många.

Och till Agnes vill jag säga att det är underbart att det finns så ärliga människor som du och jag tror att vi behöver fler som du. Ja, jag läser också dina kommentarer. Mycket kärlek till dig!

54 Tisa:

skriven

Förresten, tack för detta inlägg. Kändes nästan som om det vore skrivet till mig (alltså, inte bokstavligen att du skrivit till just mig, haha). Det där är nog bra att läsa MÅNGA gånger... Återigen tack!

55 Tanten:

skriven

Till Pia 1. Verkar som din syster behöver ramla och skrubba knäna varje gång hon tänker och säger elaka saker till dig. Gissar att hon snabbt blir riktigt duktigt full med skrubbsår. Gör som Esmaralda säger och SKIT i henne, du klarar dig helt utan henne. Vidrigt är det hon gör. Hon skulle prova på att ha det som du i minst en vecka, då skulle det nog bli annat ljud i skällan.

Kram

56 Konstapeln:

skriven

Tjo vad det var livat här idag😄.

Tycker att det livar upp den annars så sockersöta andan som råder. Det är väl positivt att man får lufta både det ena och andra! Inte kan väl alla vara av samma åsikt alltid??

Agnes, du är en frisk fläkt och en mycket klok kvinna med en unik och önskvärd förmåga att uttrycka dig. Du står för vad du tycker och är definitivt ingen kappvändare. Visst tar du stora ord i din mun ibland och jag tycker att det är SÅ befriande. Du är omtyckt av många, glöm inte det!!

-: är så töntig!! Japp, det var ett påhopp!! Inte så svårt att lista ut vem du är och vet att du inte klarade av din batalj med Agnes för ett tag sedan.
Vem är du att tala om för de som inte delar dina åsikter, att du vill slippa våra inlägg? Vet du inte att det är Ezmaraldas blogg och att det är hon som bestämmer vad som ska publiceras?

När jag ändå är igång så måste jag få säga något till signaturen <3.
<3. Vet att du varit arg på mig och det är helt OK. Ville att du skulle vara rädd om dig och inte åka på bjudresa med G. Tydligen så var jag inte helt ute och cyklade eftersom G forfarande är på tapeten med otrevliga sms, svartsjuka och inte minst att han är så respektlös mot dig genom att ejakulera i dig för att göra dig gravid mot din vilja. Förstår du nu att han inte är god nog och att det finns en stor risk att det slutar illa för dig? Snälla <3, var rädd om dig. Utan att vara otrevlig så vill jag ge dig rådet att börja i samtalsterapi. Jag tror att det hade gjort dig mycket gott för du har en del att reda ut. Det här var inget påhopp utan ren omtanke.

Tack Ez för en fantastisk blogg och för dagens ämne. Det var en tankeställare och en tydlig signal om att kasta av sig offerkoftan!! Allt börjar med en själv och jag har bestämt mig för att börja dagen med positiva tankar...det gör underverk.
Att vara proaktiv och beta av saker stärker också. Tänk glada tankar (även om det är svårt ibland) gör att du faktiskt mår bättre och genast får ett leende, som i sin tur gör att du möts av andras leenden. Det är alltid en början och allt börjar med att ändra en negativ tanke till en positiv.

Fridens liljor på er alla.

Svar: Och en redig kram till dej :)
Esmaralda

57 Helena Ir:

skriven

Hej igen..gudars vad jag känner mig lurad på slingorna jag gjorde hos frissan förra veckan :(,jag var dit idag och klagade..hon hade ingen förståelse för att jag inte var nöjd..ville jag ha något annat fick jag betala för det! Jag bad hennes chef ringa mig,jag tror tyvärr inte detta ger något..
Jag går inte dit något mer..jag som varit nöjd tidigare..usch känner mig både ledsen och besviken!

I min seans skrev du om ett datum i oktober jag skulle vara försiktig när det gällde att skriva på något eller köpa något för en större summa..det här var en stor summa för mig..men inte rätt datum.

Kram :)

Svar: Det kan komma någon mer besvikelse.. se upp... kram :)
Esmaralda

58 h:

skriven

Hej!
Hur reagera han när han fick mitt medelande? Kommer han skicka någo mer?
Kramar!

59 Little miss piggy:

skriven

Kära Es!
Mina föräldrar funderar på att köpa en till hund nästa år. Ser du om det blir den färgen som dom vill ha? Om det inte blir det blir det en hund ändå? Ser du om det blir en tik eller hane? Tack i förhand! Kram 💜

60 Tanten:

skriven

Zoey, skickar STOR KRAM TILL DIG, stort och urfint att be om ursäkt. Heders till dig.

Kram

61 Maria:

skriven

Hej Esmeralda! Väldigt bra skrivet, gillar starkt!!! Kommer mitt ex att höra av sig tror du? Kram

Svar: Ja det känns så , kram :)
Esmaralda

62 Little miss piggy:

skriven

Kära Es!
Mina föräldrar funderar på att köpa en till hund nästa år. Ser du om det blir den färgen som dom vill ha? Om det inte blir det blir det en hund ändå? Ser du om det blir en tik eller hane? Tack i förhand! Kram 💜

63 Queen:

skriven

Undrar om du ser mig arbeta med något annat iframtiden? Kan du se vad isåfall

64 Helena Ir:

skriven

Tack,jag ska ha det i åtanke!

Kram :)

65 Christoffer:

skriven

Ser du ifall det kommer bli långvarit mellan mig och den jag träffar?

66 Agnes:

skriven

Tyvärr så har jag ingen förståelse för att, i syfte att såra någon, helt frankt kasta ur sig att en person man aldrig mött eller pratat med, är så promiskuös, så att, för att stilla klådan, även bedriver en förbjuden verksamhet i sitt boende...detta är faktiskt förtal...funderade faktiskt över en sak...om nu en person bemöter en okänd på detta vis i skrift...hur är det med umgänget med de som ingår i vänkretsen?

Bara en undran...

Det andra exemplet verkar sköta sig självt,när det kommer till karma...ser det mest som sorgligt, att inte ha självinsikt...men vi väljer alla vårt eget sätt att leva...

Är rent allmänt så trött på det hyckleri och skenhelighet som färgar umgängen av olika slag...så trött på Facebook-liv...där det ska utmålas lycka, välstånd och annat trams...som en del ser som sanning...att det för det mesta är en kuliss av inbillat liv...antingen vill man inte förstå...eller så klarar man inte av att förstå...vad vet jag...och egentligen skiter jag högaktningsfullt i folk och deras liv...

Har för min egen sinnesfrid, valt att ytterst sällan klicka mig in på kommentarerna...väljer här att utelämna min åsikt...finns ju de som blir kränkta över va-fan-som-helst...lite som i levande livet...där typ en nysning i närheten av fel människa, kan få vederbörande att vända sig till närmaste klago-instans för ett saftigt skadestånd...

När jag var ung, så visste inte en käft om vad nu "att bli kränkt" var för något...

Därför är jag trött på att leva...trams står som spön i backen...ett jävla hattande och fnattande om att kärlek är svar på det mesta...jakten på tvåsamhet får folk att "go bananas"...och så en släng av att inte veta ett skapandes grand om eget ansvar...för egna beslut ska helst andra ta...för då behöver man ju inte ta ansvar över sina egna handlingar...nä, fy fan så trött jag är...

Vill däremot tacka er som vänt er till mig med era åsikter...oavsett, så önskar jag att ni alla finner en mening med era liv!

Svar: Missa inte bloggen i morgon... jag tänkte dig när jag skrev den.... kram :)
Esmaralda


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: