Ragga & ta ett nej.....

Varför  ska det vara så svårt att ta ett nej ?

Många undrar om de vågar föreslå fika… eller om de ska  ta nåt annat initiativ eller  månne förhålla sig passiva.  Dvs när de möter någon av motsatt kön som de tänder på. 

Mitt svar är : Ta initiativ !! 

Gör du INTE det.. då kommer du alltid att tänka på hur bra det kunde ha blivit om du bara…..

Det värsta som kan hända  är att du får ett nej.

Och  vad gör det ? 

 

Har man en så svag självkänsla att man inte kan hantera ett nej – då tycker jag att man ska jobba hårt på att bygga upp sig .. Och längs vägen TRÄNA sig på att hantera  ordet nej. 

Man får helt enkelt utsätta sig för situationer där man vet med sig att man sannolikt får ett nej… och när nejet kommer… då  studerar man kliniskt sina egna reaktioner… blir de starka.. då försöker man förstå varför. Var man kanske ett negligerat barn som jämt fick höra ordet nej…  har man månne blivit sviken och matar detta svek genom  att undvika  nya nej…

 //Exempel på dålig raggningsrepplik... //

Under en av mina utbildningar  hade jag och två studiekamrater  detta som ett projekt…  vi vände oss till främmande karlar o kvinnor   på gatan och sa typ ” Jag tycker verkligen  att du är sexig, vad säger du om en fika? 

  Vi fick napp lite till mans och kvinns… men fick åtskilliga nej också.

  Franco som var liten och hårig och absolut ingen adonis   klev fram till en modellsnygg tjej… och  sa att han  beundrade hennes långa vackra ben och kanske han kunde få bjuda på en korv med bröd?”

Det fick han. 

Franco blev sedermera psykiatriker.

 

Monkan som vid tillfället var i 50 års åldern gick fram till en typ 20 - 25 årig asfaltsarbetare i orange byxor.. bar överkropp och spelade sexpack .. och sa att om du inte följer med mig hem omgående så dånar jag av lusta.

Han svarade att det var omöjligt.. han jobbade till kl 17 men sen kunde han gärna komma på direkten.  Hon tog projektet till  en personlig nivå… och inledde en kort men mycket erotisk relation.

Vi fick nej hur många gånger som helst.

 

Jag var ung och såg riktigt bra ut – och gick fram till en 60 årig  gubbe i gabardinbyxor och sa att jag så gärna skulle vilja bjuda honom på ett glas.. går det månne för sig ? Nej, sa gubben, det går inte alls för sig , din snorunge !   Där blev jag riktigt näpst. Jag var ju i alla fall 25 år.

 
 

Så  mina damer och herrar.. ett nej  är bara ett nej och betyder ingenting mer än så. Det betyder inte att du är omöjlig, ful och fel…. utan det betyder bara att du ska fortsätta fråga när  du ser något intressant och rätt som det är så blir det ett ja..

 

// Inte helt rätt raggningsreplik //
 

Kram & kärlek

1 Tanten:

skriven

Hahaha, heders åt Franco och Monkan.

Kram

2 mg:

skriven

Hej!
Nu har jag tagit intiativ o skickat te han...visst han svara tebax men va bara helt vanligt mess han skicka..men jag våga iaf..har han fattat att jag är intresserad? Va tycker han?
Kram!

3 Skrållann:

skriven

Hej!
En tjänst som gruppchef på ett privat älderboende är ute. Att leda och samtidigt vårda, det bästa av två världar. Är det nåt som skulle passa mig?

Kram❤️

Svar: Ja de skulle passa alldeles utmärkt.. kram :)
Esmaralda

4 Skorpan:

skriven

Intressant empirisk undersökning ni gjorde. Ja det är väl det man tror, att man är fet, ful o omöjlig att tycka om, fastän det ju inte är så. Finns alltid nån som tycker om en :), men att hitta den personen är inte lätt. Kan leda till kyssande av många grodor...

För egen del kan jag säga, att jag väl är kräsen, o att det är där det hänger upp sig ;). Men litar på dina ord Es om att jag kommer att möta han. Lite flera detaljer om mötet skulle jag ju vilja få höra, men dt är väl inte menat så. Undrar dock om det blir något förhållande här före, eller kan jag ha chansen o råka på honom nästa gång det är en intressant man som kommer emot?

Härlig kväll ni hade igår. Här var det lugnt, 60% av barnen var hos sin pappa, o det var skönt... Fast det ska man ju inte säga högt förstås, alltså har ni inget hört ;). Idag vet jag inte om jag ska agera chaufför eller inte, kanske grabben har ordnat med skjuts åt sig? Finns o göra o kanske gör sånt som inte stod på agendan då...

Ha en bra dag, här är det höstligt...
Kram Skorpan

Svar: Oavsett du utsätter dig för ett ja eller nej så kommer han.... och visst är det skönt att vara barnledig ibland... kram :)
Esmaralda

5 Cecilia:

skriven

Åh jag känner igen mig så mycket och du har helt rätt! Vad är det för fel med att få ett nej egentligen? Det kan medföra besvikelse, men å andra sidan så slipper du fundera och kan gå vidare. Ett nej behöver inte vara personligt heller!

Min vän fyller år nästa vecka och tänkte ordna en fest. Jag vill så gärna gå men dagen efter så ska jag på min systers bröllop. Blir allt bra om jag kommer till festen eller bör jag undvika den helt? Kramar

6 TjejenO:

skriven

Hej Es,

Intressant det där med att kunna ragga på någon eller inte och att våga kunna ta ett nej. Själv när jag var singel (en gång i tiden långt tillbaka) 😜väntade jag enbart på att bli "raggad på", för att duga/känna mig attraktiv. Dvs, jag hade inte tillräckligt bra självkänsla (dock självförtroende) då allt handlade om att få bekräftelse för utseendet. Men men..

Idag är jag hemma med en liten bebis som mestadels skriker. Jag gör allt för att göra henne nöjd. Hon har även magknip, då ibland ör det omöjligt. Hon är En känslig liten, men underbar krabat. Det tär dock på förhållandet. :( kommer det vända? Jag är mån om att hon ska få en trygg anknytning till mig så hon får de bästa förutsättningarna för att kunna bli en trygg person.

Stooor kram

Svar: Just nu är det bebis & hormonkaos.. det går över.. kram :)
Esmaralda

7 Alex:

skriven

Hej Esmeralda,
Ser du om vår närmaste flytt blir inom landet eller till Sverige? Händer det snart?
Tack!!!

8 Fe:

skriven

Äsch har redan intalat mig själv att jag inte kommer hitta någon, kanske inte det smartaste precis men känns nästan som jag har gett upp där.. Jag är dessutom väldigt blyg när det kommer till killar. Mitt kärleksliv står totalt stilla kan man säga.

Det finns en person jag saknar att umgås med. Kommer vi ses igen även fast vi inte har någon kontakt just nu?

Svar: Ja ni kommer att ses... och kärleken kommer den också.. kram :)
Esmaralda

9 Linda:

skriven

Hej Esmaralda!
Kan du se någon kärlek runt mig snart? Hur blir det mellan mig och han som ständigt finns i mina tankar när han flyttat?
Kram Linda

10 erika:

skriven

Hej! Ser du om jag I framtiden kommer att ha barn?

11 Cissi33:

skriven

Tack för peppande inlägg. Tänk om man vore modigare! sen är det ju också så att man själv vill bli sedd! Jag blev inte sedd av mitt ex fast vi var i en relation. Och jag tänker att jag vill att det ska vara tvärtom nästa gång. Inte att jag måste kämpa för uppmärksamhet utan att någon kämpar för att få min. Men då måste man ju inbjuda till det också såklart.... :)

Happy lördag!

Svar: Ja, man kan ta första steget men man ska inte vara den som bara klampar på hela tiden... motparten måste ge bekräftelse och man måste bli sedd... kram :)
Esmaralda

12 Fjäril:

skriven

Ha ha roligt ämne, vågade själv tidigare att fråga ut en kille som jag tyckte var så läcker en gång i tiden, han tackade ja men det funkade inte för han var så inne på sitt ex😁😁 men tänkte fråga en annan sak drömde inatt om en barndoms vän att hon var gravid, o i verkligheten är hon singel sen länge, vad betyder drömmen kram.

13 Ingela:

skriven

Åh herre, tror aldrig jag skulle våga steppa fram till ngn och fråga, inte egentligen rädd för svaret utan mer för själva handlingen....
Vilken underbar familj ni verkar vara, har skrivit det förr men det tål att upprepas! Din mamma verkar ju bara för härlig, krutgumma, hur coolt som helst! Din relation med barn och barnbarn, och mamma, ser ut att vara så mysig. Jag hoppas och tror att jag kommer att ha en bra relation med mina ungar när de bildar egna familjer! Just nu är det tjafs med min exman och jag känner mig så ensam!! Känns som att jag inte har ngn att luta mig emot och det börjar verkligen tära på mig nu, jag är helt slut!
Saknar jättemkt att ha en stor, elr åtminstone, en familj, med föräldrar och syskon där det är helt naturligt att umgås, så är det inte hos oss, tyvärr! Tror att det är en liten del av att jag nu saknar en man mkt, jag vill bygga upp en egen familj, trots att jag har nästan vuxna barn. Ungarna och jag är förstås en familj, och vi trivs och har kul tillsammans, men tror att de också skulle uppskatta om vi var fler...

Lite nedstämda tankar så här på lördagsmorgonen, men de behöver väl komma ut antar jag.

Ha en fin helg!
Kram Ingela



Svar: Tro inte att allt bara varit en dans på rosor i min familj... herregud nej... vi har haft våra duster vi också... fast på senare år har jag axlat rollen som grand old lady.... jag styr & ställer och försöker ta hänsyn... och det trivs jag med :) Du kommer bli något liknande.. det har jag på känn :) Kram :)
Esmaralda

14 F:

skriven

Kommer resan gå bra för min man, något han bör tänka på?

15 Queen:

skriven

Kommer det ordna sig för min vännina, jag försöker ge henne stöd, men kommer det hjälpa?? Kram

Svar: Hon har det svårt men det kommer att lätta... du är viktig för henne nu.. kram :)
Esmaralda

16 N:

skriven

Hej Esmaralda!
Haha, ja varför ska det va så svårt! Det jag haft problem med är nog att jag inte gillar snacket som kan bli, att ah hon stötte på mig osv! Men egentligen så tycker jag man ska ta för sig och det är inge konstigt med det, sen är det bara leta vidare om det blir nej!

Es, tror du jag träffar någon kärlek här från stan?
Kram

17 Lilly:

skriven

Något spännande i mitt liv du kan se som kommer hända snart? 😊

18 Miltons Mamma:

skriven

Tack 💖
Ska jag konfrontera grannen ang allt eller ska jag låta bli?

Svårt att släppa. Försöker själv behandla andra som jag själv vill bli behandlad och skulle aldrig "stab someone in the back".

Är det bästa att undvika "de två damerna"?

Önskar dig en fabolous helg 💖🏵

Kjam på dig

Svar: Kan du vara lugn och sansad i konfrontationen då ska du ta den... ha is i magen.. och för en intelligent diskussion med dem.... bli inte förbannad, höj inte rösten.. svär inte... kram :)
Esmaralda

19 Helena Ir:

skriven

Vad tuff du var i din ungdom,och att du var en snygging,det har vi sett :)
Jag såg också bra ut i min ungdom,och ser väl inte helt anskrämlig ut idag heller..men visst syns åldern i kroppen. En dag när jag möter den mannen,som jag ska..då kommer jag våga! Ännu har det inte hänt..

Väninnan och jag, vi kommer slinka in på en fest, ikväll..när discot har börjat..kanske röra lite på sig,i denna form :)

Ha en skön lördag..
Kram :)

Svar: Du kommer att våga.... och förresten så kul med disco !! Såna har man goa minnen av.. kram :)
Esmaralda

20 Jossan :

skriven


Jahapp ingen lärare av mig inte.. Jag blev underkänd så 4 år bortkastat.. På måndag får jag veta hur der kommer gå..

Vad kommer hända? Kommer jag bli lärare? Eller vad kommer hända? Är så misslyckad.. Jag kan inte bli något..
Är krossad..
Kram..

Svar: Det finns vägar att gå.... ta reda på exakt vad du ska göra... jag ser dig ju för 17 som lärare... kram :)
Esmaralda

21 Maria:

skriven

Haha.. Kul inlägg.

Det känns som om mitt liv lite är på pause. Väntar på fler barn men inget händer, ingen direkt glädje på jobb, vet inte vad jag vill bli när jag blir stor..
Ser du någon ljusning eller har du något konkret råd?

Precis börjat en rolig kurs men finns det något mer aktivt jag kan göra för att slippa "tröghetskänslan"?

22 Skorpan:

skriven

Tack Es för svaret.

Jag vet att han kommer, men nu är jag rätt otålig o det hjälper mig ju inte...

Linnean, så jag var inte den enda som blev av med inlägg. Väldigt synd om alla andra på bloggen som inte fick ta del av dom ;D...

Tanten o Linnean, ni verkar vara just sådana som jag skulle vilja vara, fulla med ös o alltid er själva med rätt att chocka. Härligt!!

Kram Skorpan

23 Susan:

skriven

Ja varför e det så svårt att ta initiativ, att våga lita på magkänslan o att ta första steget...🤔 Medvetet har jag bara gjort det en gång i mitt 50åriiga liv, o det gick bra (även om han drog ett år senare) Men då vågade jag lita på magkänslan🤗 Den där känslan när det pirrar i magen o det värmer i hjärtat.... har bara kännt det några få gånger i livet när jag mött någon men det räcker att det händer en gång till i livet o att jag inte fegar ur utan litar på känslan 😇
Kramiz

Svar: Just precis... man kan missa en hel del om man fegar ur.. kram :)
Esmaralda

24 Skytten:

skriven

Jag är en sån som tar initiativ och det har uppskattats. Men nu känner jag att jag vill få känna att jag blir bekräftad mer och han tar för sig mer,kommer det snart? Det ska vara nån måtta med allt.

25 Lotta S:

skriven

Just nu funderar jag mest på att få ja/nej under min process från nuvarande jobb till annat, ser den ut att innehålla bokskrivande under tid som officiellt arbetslös?

26 Anna E:

skriven

Hittar vi ett bra hus att hyra innan jul?

27 Ödets ironi:

skriven

Läskigt! Jag skulle precis gå in på bloggen och fråga om ett initiativ till en träff skulle tas eller inte..

Ser detta som ett stort, omskakande JA ;-)

Formulerar mig såhär istället; hur stora är oddsen att han tackar ja? Vi har inte pratat så länge..

Lördagskramen!


Svar: Japp.. se det som ett ja och gå loss... runt 80 % chans att det blir ett ja.. kram :)
Esmaralda

28 Ametist:

skriven

Hej Es!
Jaa helt rätt! Om t ex alla frågade mycket mycket mera ökar ju chansen att träffa både en partner o en nya vänner.
O när man får nej så visst kan det kännas lite tråkigt men då har man iaf försökt o det är ju deras lost:)
Har en träffat en kille för några veckor sedan som jag tycker mycket om och det känns bra.
Vi är redan nära i våra tankar om erfarenheter o annat. Hoppas detta kan utvecklas till något fint.
Ha en fin dag i Solen Fina Es❤️

Svar: ha du också en bra dag) Kram :)
Esmaralda

29 IeIe:

skriven

Jag har haft det svårt med att ta ett nej fram tills bara ett par år sen, mycket för att jag förknippade ordet med att hela tiden bli besviken. Och sen hade jag inte nån vidare självkänsla heller så det bidrog säkerligen till att jag inte vågade fråga om saker å ting.. Sen handlade det nog även om att jag ansågs som besvärlig av vuxna och blev ofta ivägschasad eller ignorerad när hag frågade nått..

Men efter jag blev singel för några år sen och även jobbat med mig själv efter en krashlandning som hette duga så har jag provat mig fram samt utmanat mig själv i diverse olika situationer och insett att ett nej är inte alls farligt. Det är bara att acceptera och gå vidare. Inte heller behöver man tjata heller i jakten på att få ett ja, det är bara omödigt och tar energi.

Så det var kul när jag var singel och hängde på en dejtingsida för jag tog ofta kommando och frågade rakt upp å ner om träff eller om de var intresserad av att surra en stund alt förslag på lite mer vilda vuxenlekar.. Vilket kunde leda till ett ja men minst lika ofta, om inte mer, så blev det ett nej.. Och då var det bara ta det å fråga vidare..

Men nu skriver jag sådär mycket igen.. Sorry för det.. Jag ska kila vidare och se vad den här dagen bjuder på, ha det gott alla! 🌺

Svar: Precis så... ett ja är kul och ett nej är ingenting märkvärdigt... bara att gå vidare och fortsätta ta för sig.. kram :)
Esmaralda

30 Rose:

skriven

Alla mina 'ragg' har skett när jag varit lite berusad. En del har har jag tagit initiativ till men inte alla. Nej, förresten..ett skedde över nätet och han kom ganska snart och hälsade på. Vi var jättenervösa båda två, men jag var nog den coolaste och tapppade upp ett bad till honom så att han skulle lugna ned sig :-D Sedan var vi ett par i ca tre år.
För inte så längesedan blev jag överraskad av att en ung man vågade sig på att fråga om en dejt..Jag avböjde vänligt, men mitt nej berodde inte på honom.Det var ett val och ställningstagande utifrån situation och omständigheter.

Till saken hör den att jag alltid tagit för mig och struntat i vad som sig bör och passar och ofta har jag till exempel gått på krogen själv. Men jag är så trött på det..att alltid göra saker ensam och har ingen lust att dricka alkohol som oftast görs i sådana sammanhang.
Det här har blivit
att jag har isolerat mig och behöver hitta glada omgivningar på andra sätt. Letar efter sådant. Och förstås hoppas jag på att hitta kärleken och/eller att kärleken hittar mig!
Kram


Svar: Du har vågat leva ut.. och hur du lever idag är ett val du gjort.. inte en omständighet som du tvingats in i pga blygsel.... och det lär inte dröja länge innan du dejtar.. dock är jag osäker på om det blir med en man som en dag ska leva med.. .kram :)
Esmaralda

31 Johanna:

skriven

Kommer det blir ett förhållande och kärlek mellan mig och mannaminne jag träffar? Eller ska jag släppa och leta vidare?


Svar: jag tror du vinner på att släppa och gå vidare.. kram :)
Esmaralda

32 nå:

skriven

Hej Esmaralda!
Vet han om situationen och berör det honom något?
Kram

33 Pia1:

skriven

Längesen jag träffade på nån, men visst händer det! Oftast får jag nej faktiskt. Haha... Nu undrar jag. Den här neurologen i Finland, som släkten i Finland rekommenderar, kan det vara HAN som till slut lyssnar? Vet inte om det är nån mening med att skicka remisser till några fler i Sverige, svenska läkare verkar vara rörande överens att jag är ett psykfall och vägrar titta på plåtarna... Har också tid i Stockholm i januari men min läkare som jag tänkt mig, har slutat. Och här verkar det vara svårt att tänka lite nytt. Kram!

Svar: Jag får en positiv känsla så det kan nog vara idé att du hör av dig till neurologen i Finland.. kram :)
Esmaralda

34 Lena:

skriven

För många många år sedan kom den grannaste karl jag någonsin sett emot mig. Det var på Ålidhem Umeå och han var i Sverige för att träffa en god vän. Båda var med i Black Panthers, Sverige var ju en frizon på den tiden om man inte ville åka till Vietnam och mörda. Vilken otrolig man!!!! Han var helt klart intresserad av mig och såg RAKT på mig.....frågade om vi skulle 'hang out'.......men jag blev så TOTALT överväldigad att jag sprang därifrån.....det var bara för mycket!!!!!!Vackraste mannen jag någonsin sett! Fick höra sedan av hans kompis att jag var den första kvinna som nobbat honom.......jaa......vad jag egentligen vill säga med det här är att om ni frågar någon kan ett nej betyda att man blir för mycket överväldigad.... Sådana där överjordiskt vackra gör att en tappar hakan........och ibland tänker jag-om jag sagt ja den gången- Ååååååhhhhhhh!!!!!!!

Svar: Det KAN kanske bli för mycket av det goda på en och samma gång ;) Kram :)
Esmaralda

35 Tildis:

skriven

Hej! Idag är det helt underbart väder ute. Har redan städat och sen blir det träning och mys ikväll. Härligt med helg! :) Tror du vi kommer köpa den här lägenheten? Kram

Svar: 60-70 % möjligt... njut nu av dagen.. kram :)
Esmaralda

36 AnnaK:

skriven

Raggat på nån har jag inte gjort särskilt många gånger. Har väl aldrig tyckt det varit tillräckligt viktigt. En enda gång har jag gjort det och efter många om och men fick denne person veta vad jag tyckte och det visade sig vara ömsesidigt :)

Inte tror du väl det dröjer till jag är 50 med det där sexet? Är redan nu i princip oskuld igen för att det är så längesen 😬

Kram 😊

Svar: Nej vet du vad... och känns det för segt.. då är det bara ut ragga !! Kram :)
Esmaralda

37 Jhs:

skriven

Jag vet att andra skrivit de innan,men allt som oftast prickar du in mina djupaste funderingar (för stunden) med ett inlägg som ger svar på just dem. Jag önskar att jag vågade fråga en kille om han ville komma och hälsa på mig, men jag tar ett nej så dåligt...

Ha en fin helg allesammans :)

38 Pia1:

skriven

Tack ES!!! Jag ska ändå dit, och besöket hos doktorn är inte sååå dyrt faktiskt. Huvudsaken han lyssnar och kanske kan slussa vidare så är jag mer än nöjd! Kram <3

39 Rose:

skriven

Kanske det blir en 'hen' Du har iaf sett att det är en man jag kommer att leva med.. kanske en könskorrigerad 'man'..eller en hund..vem vet ;-)
Kram!

40 F:

skriven

Vad betyder det om jag drömt att min barndomsvän är gravid fast hon är singel i verkligheten

41 Boudica:

skriven

Haha, jag erkänner att jag är en av dem som faktiskt frågat dig om det, undrade om denne herre skulle vilja ta en öl med mig, men det var för nå år sen det. Men du fick mig att våga!
Å svaret jag fick... det var varken ett ja eller nej! Har känslan av att han själv inte visste vad han ville, blev nog lite överraskad av min fråga i sig.
Men månader senare, så tog han själv initiativet att dra ut mig på en liten bar-runda innan en firma-fest.
Detta var oväntat.

Med min uppväxt så har jag blivit van i att få som jag vill, så ett nej har jag svårt för at ta emot, många nej får mig helt lost! Blir nästan som "huh? Vad hände nu?"
Får nog öva lite mer på detta ;)

Jag har en fråga idag,
Natten till igiår så drömde jag att jag var på en bussresa, satt på bussen hela drömmen, någonstans på vägen klev en kvinna på, mörkt långt hår å läderjacka, jag var för blyg med att ta kontakt, men kände att det fanns något speciellt band mellan oss, och hon kände troligtvis av det hon med.
Det var inte så mycket mer till den drömmen, men innan jag vaknade så hade vi stannat vid ryska gränsen och jag var nervös över det.

Vem var hon egentligen?
Får du till dig något om denna dröm?

KRAM!

42 Alina:

skriven

Ja, jag tror inte att något av de förhållanden jag haft hade blivit av, om inte jag tagit första steget. Eller kanske, men är jag intresserad, då har jag inte tålamod att gå och vänta på att den andra ska ta initiativ. Fast iofs behöver jag nog själv tro att intresset är besvarat för att göra det. Om jag inte trodde intresse fanns skulle jag kanske inte våga.

43 <3:

skriven

Kul läsning idag. Monkan vilken kvinna.
Kommer det lösa sig med honom efter igår eller går vi skilda vägar nu ?
Kram
💜💜💜

Svar: God chans att det löser sig ,,, men skilda vägar på sikt ser det ut att bli.. kram :)
Esmaralda

44 Lilly:

skriven

Något spännande i mitt liv du kan se som kommer hända snart? 😊

45 Bolla:

skriven

Til Jossan:

Jeg håper det løser seg på et eller annet vis og at Esmeralda har rett i at du blir lærer. Mislykket er du absolutt ikke og antagelig blir du en mye bedre lærer enn mange andre som klarer det på første forsøk. Jeg tror du blir en lærer som SER elevene og som evner å lære bort. Jeg tror du blir en fantastisk lærer ❤ Så ikke gi opp.

Klem fra Bolla 😊

46 Linnean 🌸:

skriven

Hej på er!
Även om det svider lite så är det ju inte värre att få ett nej på en invit än de gånger man själv sagt nej...kanske inte allt för trevligt, alla gånger. Jag brukar "scanna av" innan ev blickar ges. Den scannern är inte alltid så pålitlig minsann 😊 Dessutom fastnar jag alltid för de "svåraste exemplaren" Den senaste tar nog alla pris i att vara "annorlunda" Men det där med flirt har ju en del så svårt för och en del har det bara. Jag har det! Men när jag inte har den allta minsta tanke på att flirta så tror andra att jag gör det. Det kan ställa till med lite strul. Just nu får flirtandet vara! Vill att min "superknäppo" ska komma hit så vi kan vara jätteknäppa ihop för det är sååå kuuul! Behöver verkligen den smarta, tokiga mannen nu! Under tiden kanske jag missar de vettiga och icke så vilda arterna. En ljuvligt skrivkunnig skolkamrat med humor som ett helt stand up gäng, kanske? Nåja, jag ger väl mitt "knäppo" chansen ett tag till men ska nog le lite när jag åker ner på stan och kollar om man får ett leende tebaks. Ha en flirtfull lördag! Kram.../Linnean 🌸

47 Mimi:

skriven

Hej!

Blir det jobb och lättare liv för mig till vintern???

kram

Svar: Ja , tecknen visar att det kommer att lätta.... kram :)
Esmaralda

48 Chopper:

skriven

Hej es. Bra skrivet å man måste ju våga men gör ju då ont att få ett nej. Å ja de första man tänker vad är det för fel på mig varför duger inte jag...

Fast man är nöjd med sig själv å får man ett nej så blir man lite mer försiktigt...

Dejtar nu på nätet å skriver med många å känns bra. Blir glad när dom säger att man är fin 😉😉😉 å tar åt sig...

Å hoppas vekligen att jag hittar någon😊😊 skriver med många fina 😀😀. Å hoppas jag glädjer någon..

År ju en glad å positiv människa men efter de vart slut med kärleken varit ledsen å låg å normalt... Men känner en tomhet å ett sug i magen när jag ska hem till lägenheten å hoppas snart de går över..

Så hoppas å söker efter ett nej att kärleken kommer 😉 för vill verkligen inte vara själv

Kram å trevlig lördag mer god mat gott å dricka å lite godis kram till er alla ❤❤

49 M:

skriven

Bör vi stanna? Eller ska vi fortsätta höja?

Många kramar M

50 Louise:

skriven

God eftermiddag
Det är helt galet att det ska vara så svårt att få ett jobb. Jag har fått tack men nej tack på två jobb till, men å andra sidan så har jag inte hittat den där förskolan vill jag jobba på än, eller kanske. Var på en intervju i onsdags och en i fredags förra veckan. De sa att jag skulle höra av mig om jag var intresserad av att jobba där vilket jag är och sen sökte jag till ett bemanningsteam som behövde personal så vi får se om de vill ha mig där.

Vår socsekreterare verkade vara en rekotjej och jag hoppas att vi får hjälp från dem och att mannen får jobb snart likaså jag.

Snart dags för VFU det är sju veckor kvar och jag har inte ens fått min VFUplats än. Jag hoppas jag hamnar på en bra förskola denna gången så jag blir det jag vill vara en förskollärare.
Kommer jag hamna på ett bra ställe denna gången och kommer jag klara min utbildning? Känns som det börjar gå åt rätt håll nu.

Nu ska jag traska mig till kolonin. dags för årets sista grill.

Ha en bra dag alla. Kramar

51 Hönan:

skriven

Ja fan, man måste våga leva och vad gör väll ett nej om hundra år.. Våga vara sårbar, även fast det är läskigt. Det är något jag försöker arbeta på nu, våga känna.
Just nu känns livet rätt motigt, stressigt och monotont. Får väl vara så nu ett tag, sen lättar det förhoppningsvis. Kan ju vara pga är jag är lite krasslig också.
Kan inte släppa tanken på om han förstår. Ser du något i detta, förstår han att jag fortfarande känner något?

Kram

Svar: Ja men ärligt talat så bryr han sig inte särskilt.. kram :)
Esmaralda

52 Solrosen:

skriven

Hej

Ser du någon ny förändring på inång?

53 Lizette :

skriven

Hejsan:)
Hade en sån härlig dröm men en yngre snygg kille medräknad, hihi
Kändes fint, saknar verkligen att ha ett förhållande.. Dröjer kärleken länge till tro?
Kram

54 SOL:

skriven

:-)) Ja a du, den der er vanskelig, like skummel som å gå på cenen eller holde en tale.

Men nå har jeg vært på klassefest serru, den første på 35 år og det var et stort sprang for meg.
Å være barn og å måtte gå til den skolen i 9 år er noe av det vanskeligste jeg har gjort i livet.

Men altså, der på festen merket jeg at jeg likte best de samme guttene nå som i 4. klasse, og en av dem inviterte meg hjem. Det var svært hyggelig,han er en bra, varm person og litt på siden av A4 som meg.
Vi pratet hele natten. Han sier han alltid har følt nærhet til meg, men jeg hadde evig nok med meg selv og var aldri på den frekvensen. Pga min sønderknuste selvkjensle kunne jeg ikke se at det gikk an for en som ham å like en som meg.

Jeg vet ikke hvorfor, men etter klassefesten har jeg tatt så lett til tårer,mitt hjerte er varmt og litt sårt, noe godt og bra hendte visst med meg den kvelden og natten, klassen min likte meg, aksepterte meg og respekterte meg. Jeg visste ikke det og blir så rørt.
..og jeg tenker på den mannen, hva var det som hendte? Jeg kunne jo spørre om han vil se meg igjen? Er det kanskje han du alltid har sett skal komme?

Svar: Det finns något speciellt mellan er.. den saken är klar.. men exakt vad kan jag inte se.. kram :)
Esmaralda

55 Zita:

skriven

Hej! Esmaralda tror du det blir en bra dag/ kväll?kram 😃

56 Sus:

skriven

Hej
Har aldrig raggat....
Ligger inte för mig....
Vill inte....
Nu är jag bara orolig hur se ska gå med K s operation....
Går de bra?
Hur blir det sen?
Love sus

57 Lilla Jaget:

skriven

Hej Esmaralda,
Igår skrev jag tentan. ..igen då. Känns som jag börjar ses som ett skämt. Fick stresspanik mitt i tentan o så låste det sig för mig. Ska det aldrig bli godkänt detta? Första delen var enkel sen kom låsningen o på hemvägen kom alla svar som jag borde skrivit men inte gjorde. Om jag klarat mig är det stolpe in. Kan det va så trots allt? Kram :)

58 Finländskorna:

skriven

Haha :) Nu ramla du i fällan. Vad ska de göra då som tänder på nån av samma kön?

59 Finländskorna:

skriven

Haha :) Nu ramla du i fällan. Vad ska de göra då som tänder på nån av samma kön?


Svar: Jamen de ska så klart göra precis på samma sätt... gå ut och ta för sig.. och våga ta ett nej.... ingenting märkvärdigt kan jag tycka ? Kram på er bästa Finländskor :)
Esmaralda

60 Emina:

skriven

Hej

Har jag en beundrare?

61 Ali:

skriven

Hej Ezmaralda!

Jag undrar om jag kommer att byta jobb snart.

62 Nettan:

skriven

Hat sökt jobb med samma träningsinriktning på ett annat ställe och jag undrar om jag byter träningsplats?

Kram

63 Jessica:

skriven

Es,

Det finns en kille som jag träffar alltså varje gång jag är ute och går eller ska handla.. Jag träffar han varje gång! Och jag känner en slags koppling mellan oss, jag vet inte vad det är men något är det med han. Vad tycker han om mig? Jag vet inte vad det är med honom som känns så speciellt.. Aja, ser du vad han känner för mig?
Kram:)

64 Queen:

skriven

Lite akut vad kommer hända min vännina just nu är hon med mig?? Snälla kan du se om deras relation kommer att bli bättre

65 AnnaK:

skriven

Tack för svar! Men nåt raggande för lite sex händer inte här. Behövs lite mer känslor för mig för att det ska vara givande. Så nåt tillfälligt ragg går bort :)

Kram :)

66 natta:

skriven

väldigt bra text!

kommer det bli något mellan mig och L? :) kram på dig!


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: