Alla kan, ska och behöver välja medvetet....

Allt i livet går fel. Kärleken tar slut.  Jobbet är trist. Vännerna hör aldrig av sig.

Man kom inte  in på den utbildning man sökt,  alla andras ungar verkar det gå så mycket bättre för än mina, och så inser man att man aldrig någonsin blir den där berömda sångerskan eller skådespelaren som man hoppats på …   inte heller blir man miljonär...och när allt rasar börjar somliga fundera över  vad illa man kan ha gjort universum..

 Är det månne dåligt karma som sätter tänderna i en ? 

Eller är det nån slags simpel payback från de gångerna som man  ljugit och varit elak ?

 

Nej, som regel är det varken det ena eller det andra. 

I de allra flesta fallen är det bara själva livet som händer.

  Ibland packas eländet ihop och sker slag i slag… och  man prövas.  Det mesta skiter sig.

   Det gäller att stå emot prövningen… att käckt börja klättra över berget av elände… för nånstans inom en så vet man ju att om man bara kommer över… så lättar det… ingenting vara för alltid.. inte ens elände.

Men vägrar man klättra och bara sitter vid bergets fot och ylar… så  kan eländet stanna kvar väldigt länge.

 
 

ALLA får vi problem. 

Ge tio människor samma problem och du får tio olika lösningar på problemet.

Alla agerar vi olika. 

En del skjuter upp.. andra kastar sig över problemet för att lösa det omgående.. somliga velar och vet inte… det finns de som hela tiden frågar andra om råd… det finns de som  inte låtsas  om att problemet existerar.. det finns de som försöker lösa problem innan det ens uppstått och som ser problem i allt… och så vidare…

Det hjälper om man försöker se vilken sorts problemlösare man är.. och vilken man skulle vilja vara.

Och att man försöker jämka ihop de två.

På så sätt ökar man sin egen förmåga att ta itu med saker och ting.

Och även om det känns hur dystert som helst.. . så har man alltid val att göra.

ALLTID.

Glöm inte det.

 

Har man tex inte en krona i plånboken så  har man valet att leva på luft eller våldgästa vännerna eller låna pengar eller vända sig till socialtjänsten.. eller tigga pengar.. stjäla..… eller vara barn/hund eller husvakt.. eller göra något annat påhugg som ger snabba cash …  man har alltså ALLTID val.. även om valen tyckas vara mellan pest eller kolera.

  Val måste inte innebära att det finns en fantastisk lösning.. utan ofta blir det val mellan olika grader av helvete.  Och det gäller att välja.

ALLTID.

 

Blir man sviken av sin käresta och mår apa, vilka val har man då ?

Jo, man kan välja att vända världen ryggen och gråta ögonen ur sig i sin ensamhet, man kan välja att gråta ut hos vänner, eller att festa loss ordentligt, eller snabbt hitta en ersättare för den man förlorat, eller att satsa på massor av aktiviteter på fritiden, att träna hårt, eller man kan välja att skriva poesi eller en novell för att få  ur sig alla överskottskänslor, ta livet av sig... eller man kan adoptera en hund,  och så vidare…

.....som sagt,  VAL FINNS ALLTID

 

Och att välja medvetet innebär att man tar i alla fall en aning kontroll och styrning över sitt liv

Att inte välja är ju också ett val.. men det sämsta tänkbara.

 

Kram o kärlek

 

Idag är jag på utflykt hela dagen och kan inte besvara några frågor !!!

1 Skorpan:

skriven

Jag tror visst att jag är (var) en uppskjutare. Har svårt att ta tag i problemet o då växer det sig väl större än det egentligen skulle ha behövt göra. vis av detta resonemang ;D ska jag försöka få till bot o bättring... Hah, får väl se hur det går ;). Åtmistone ser jag inte problem i allt, tur det, för min omgivning... o att inte välja alls, ja vem kan man skylla på då om det skiter sig? Hmm, föräldrarna kanske, som satte en till värden, eller gjorde dom det? Om jag valde att just mina föräldrar skulle bli de som jag ska växa upp hos...

Jag tycker om tanken att vi själva skulle ha valt vårt kommande liv, tillsammans med de som vi lever. Frågan är ju då varför vi har valt t.ex. ett liv i fattigdom o elände o annat mindre trevligt? Svaret är väl för att vi har något att lära o det förstår vi antagligen inte då vi lever här på jorden utan först sen, då vi gått härifrån till Alltet. Eller ja, inte vet jag, men den bok som jag läste beskrev det ungefär såhär o jag tycker det lät bra :).

Vilken filosofering, för att vara mig, såhär en onsdag morgon ;). Redan onsdag skulle jag vilja säga, ser det ut att kunna bli något program på Valborg tillsammans med någon annan Es, eller blir det bara barnen o jag? En ny gasflaska till grillen behöver inhandlas, den tog slut mitt i sist jag skulle grilla. Vilken tur att ugnen har grillegenskap, korvgrillningen räddades ;)...

Jaha, jobbet kallar snart o förhoppningsvis kommer jag ifrån lite tidigare idag för at kunna gå på infokväll sen senare. Har inte anmlt mig, men vad gör nu det...

Önskar eder en trevlig dag i lillördagens tecken!
Kram Skorpan

2 <3:

skriven

Godmorgon kära Esmeralda. Blev så irriterad på Margareta en tant på badet igår. Hon pikar och vill liksom vara förmer än andra. Gör hon detta med flit ? Tog illa upp igår och sa faktiskt till henne att hennes beteende inte är ok. Hon skrev sen att det inte var menat till mig men nja...
Kram
💗💗💗

3 Tingeling :

skriven

Tänkvärt! Såhär i efterhand tycker jag att jag kämpat på rätt bra, efter min kris. Det blev fel, på fel, på fel. Hela tiden. Jag la mig inte bara ner och gav upp. Trodde jag gjorde rätt val, men nej. Igen. Såklart frustrerande. Men dem val jag valde, gick ju igenom! Även om jag ibland trodde det var omöjligt. Sen när jag gjort valet upptäckte jag dock det var fel. Men jag rättade till det. Och det blev fel igen. Osv. När man är i en kris och mår dåligt är det lätt att bli blind. Man väljer saker för att fly ifrån någonting och inte till någonting, på nåt sätt.

Nu vill jag också fly. Men det är för att jag inte riktigt vet exakt vart jag vill. Det enda jag känner nu är att jag är färdig med staden, jag har liksom vuxit ifrån den. Så tänker jag ska till grannstaden till att börja med. Även om det inte känns tillräckligt långt bort.... Men jag har delad vårdnad om ett barn. Jag kan ju inte bara dra hur som helst till ett annat land eller andra sidan Sverige just nu. Även om det är det jag vill. Babysteps! ☺

Hoppas du får en fin dag! Här skiner solen. I alla fall just nu. Helt plötsligt kan det ju börja snöa. 😕

Kram!

4 Helena Ir:

skriven

Ingenting varar för alltid..inte ens elände,tack och lov!
Det fanns en tid,när jag verkligen inte förstod hur livet kunde bli ljusare och gladare..ungefär då hittade jag din blogg Esmaralda..och så det där i skrift,att börja göra medvetna val..och jag gjorde,efter en tid,massor..testade mig fram. Idag har det lugnat ner sig..jag kanske inte gör de stora valen..men i mitt inre har jag hittat ett större lugn. Jag förstår också att jag inte behöver bli så rädd..när livet går emot mig..för jag har bevisat att det går att ändra..tror min filosofi de senaste åren har varit..ett steg i taget..

Nu hoppas jag ju förstås att jag fortfarande har mer att lära..att jag fortsätter att göra val..varje dag består egentligen av val!

Tänkte på det du skrev igår Agnes,i ditt svar..väldigt bra skrivet..ett val om hur du vill ha ditt liv..mannen mm..tummen upp på dig! Jag vill inte heller ha några halvmesyrer,vad det gäller män..varför liksom..är jag inte värd mer? Förväxla inte ensamhet med att ta första bästa..jag talar nog av erfarenhet..min tidigare ungdoms oförstånd!

Have a nice day därborta..:)

Kram..en stor sådan :)

5 Anonym :

skriven

Läste M mitt sms igår?
Tycker han fortfarande illa om mig ? Kommer vi mötas imorgon. Är jag bara som luft för honom nu ?
Kram

6 Skrållann:

skriven

Hej!
Känns som dagens inlägg återigen är skrivet till mig😊
Just nu känns det som om motigheter flockas runt mig och jag måste snart välja hur jag vill ha det. Var ju med om något obehagligt igår och önskat lite stöttning från mannen men det kändes återigen som det var jag som varit oförsiktig och skuldbelades. Vet inte om jag orkar ha det så här längre och den lilla korta period då jag tyckte äktenskapet kändes bättre försvann så snabbt. Känner mig både förvirrad och besviken och önskar jag visste hur jag ska gå vidare i livet?!

Kram❤

PS. Tack för ditt sena svar igår kväll😘

7 Carina ST:

skriven

Tack för ett riktigt bra blogginlägg. Det är ibland bra att bli påmind om att man har val. Jag ska minnas orden om att välja grader i helvetet. Ofta är det lätt att hamna just i en sorts hopplöshet över att man inte tycker att man har val. Om man inte når sina ultimata drömmar kan man lika gärna stanna och må skit. Men med de orden i minnet kan åtminstone jag få kraft att ändå ta steg till förändring. För det finns grader i helvetet. Bra att minnas!

Det är härligt att följa dig i Portugal. Så fint ni har det. Det är underbart att få vara med de som står allra närmast och få uppleva fina saker ihop med dem.

Kram, Carina ST

8 Jojo:

skriven

Godmorgon Esmaralda! Jag har ett sådant helvetesval att göra, och inget av alternativen känns bra. Det handlar om att välja att få barn ensam, genom insemination, eller att inte få barn alls. Det känns fel att få ett barn som inte har någon pappa, och lika ont i hjärtat gör det att välja att inte få ett barn alls. Jag vill så innerligt gärna bli mamma.

Det känns så fel och sorgligt att vara i denna situation, jag är snart för gammal för att bli mamma och har inte mött en man som jag skulle vilja få barn med. Det märkliga är att jag under årens lopp i 10 års tid i varenda seans fått höra att jag kommer att möta kärleken och att vi kommer att bilda familj. Men så i sista seansen som jag fick nyligen har det helt ändrat. Jag förstår inte vad som hänt, vad jag gjort som förändrat hela saken så.
Men så blir det inte alltså och det är tungt att acceptera.

9 Fina:

skriven

Kära Es! Kollade filmen TITANIC igår och nu kan jag inte sluta tänka på den. Grymt öde människorna ombord gick till mötes!

Tror du att en del av människorna som dog i katastrofen har fötts på nytt? Och en annan sak jag undrar är.... varför måste en del människor dö på sådana fruktansvärda sätt? Varför kan inte alla bara dö lugnt och fridfullt i sömnen? KRAM

10 Christoffer :

skriven

Kommer vi att hitta tillbaka till varandra? Finns det fortfarande känslor och kärlek kvar mellan oss?

11 Jossan :

skriven

Usch, dag 3 med dålig sömn.. jag drömmer mardrömmar och känner att jag saknar honom.. jag undrar hur han mår och om han tänker på mig. Jag var tvungen att göra detta så jag kan få chansen att skaffa familj. Det var han jag ville det med men ja.. ska försöka bara gråta när jag kommer hem för att få slut på sorgen..

Kram

12 Dunegull:

skriven

Ser du om jag får mer ansvar på mitt jobb eller ngt annat positivt dyka upp?

13 F:

skriven

Tack för ett mycket intressant inlägg idag Es. Ta medvetna val har jag hört förut, men det är först nu när du förklarat djupare som jag förstår vad du menar! Kul ämne att läsa om.

Jag saknar och tänker mycket på F. Undrar om inte F saknar och tänker på mig också?

:)

14 L:

skriven

Hej Esmaralda.
Det har du såklart rätt i.

Es, en kille han säger att han tycker om mig men kanske inte på det sättet. Menar han det han säger?
Kram

15 Mm:

skriven

Hej Esmaralda.
Val behöver göras hela tiden. Det är inte alltid lätt. Men jag försöker.

Es, vad är det första jag kommer att lägga märke till hos min kärlek?
Kram

16 Filippa:

skriven

Hej tur i kärlek i maj?

Kram

17 Jennifer:

skriven

Tack för tänkvärt blogginlägg! Jag tillhör dem som tyvärr oftast väljer att inte välja! Särskilt om ingen av alternativen lockar!

Söker och söker och söker jobb.....! Tror du det lyckas snart?

18 Mimi:

skriven

Godmorgon!

Välja är inte lätt alla gånger. Hoppas bara att jag väljer rätt när det gäller jobb.

Kram

19 Jag:

skriven

Bra, bra skrivet.. man väljer själv hur man vill göra.
Tror på att man får så mycket man själv orkar bära i sin ryggsäck.. en del får mer, andra mindre.
Ska ut med tjejgänget imorn.. något kul som händer? Kram

20 Hundhjärta:

skriven

Ett hjärteämne här!
Väldigt, väldigt viktigt.
Kreativitet framför passivitet :)
Nu kör sista arbetsdagen för veckan igång.
Lyx..
Långfrukost och sovmorgon.
Mmm..
Passar på att fråga om du ser om han tänkt och undrat vad jag är?

Stora kramen!

21 Naeano:

skriven

Så sant så.. Vi har alla val att välja och att bara yla och inte göra något hjälper föga när det börjar felas.. Då krävs det att man agerar och gör något åt saken, vad som helst, bara något som tar en ifrån det som håller en fast.. Byta fokus, andas, ändra, göra om, prova igen.. Ge.Aldrig.Upp .. Du är starkare än vad du tror <3

Hmm..

Funderar.. Tror du relationen till min storasyster är något som kommer finns kvar även i framtiden? Och är den bra/genuin isf?

22 Majvor:

skriven

Hej!
Tack Es för två seanser detta år. Du har hjälpt mig till insikt och framtidstro samt bekräftat mina funderingar. Tack även för att du besvarar kommentarer jag gett efter seanserna.

Kan tänka mig att de flesta frågor som kommer handlar om relationer och efter det hälsa, ekonomi och jobb.

Dina blogginlägg är tänkvärda och du delar med dig av din klokhet och din humor samt ditt pågående liv.

En sak jag har funderat över är om det blir en enda röra om man frågar t.ex. fyra olika sierskor samma sak samtidigt.
Jag testade det en gång då jag var helt förstörd efter ett avslut i en relation. Fick fyra olika svar, inget stämde.
När jag lugnat ner mig och frågade bara en sierska ett år senare så fick jag ett svar som visade sig stämma exakt.
Din åsikt om detta?
Kram från Majvor

23 Anki:

skriven

Godmorgon Es

Kloka ord ! Jag är en sån som ibland har ångrat mina val...förr kunde jag må dåligt av att jag valt "fel" å om jag bara...men nuförtiden ( man börjar bli gammal ;-) ) säger jag shit happens...orka ångra val...

Dina smultronställen med vattenfall och klart vatten ger mig lust att frångå min vana att inte vilja resa dit det är varmt...jag vill oxå bada i en klarblå lagun nedanför ett vattenfall !

Njut ! Här har inte skorna torkat från gårdagens väta...

Kram Anki med flock

24 Pia1:

skriven

Känner igen minsann. När det hopar sig och blir så många att man inte kan lösa ETT problem på ett bra sätt utan måste stressa mellan tio på ett dåligt sätt. Nu valde jag att lägga allt på ett kort, att få må bättre. Fan så det tog emot, velade flera dagar innan jag vågade åka trettio mil rakt in på akuten Karolinska. Hoppas de har klart för det här akuta så jag får åka hem idag, längtar så. Och att det inte blir ännu en dum i huvudet diagnos. Gjorde alla tester igår så de har kollat noggrant för det verkar på pappret finnas två att välja på. Mår inte bättre, snarare tvärtom, men vi måste ju veta vad det är. Uppdaterar sen ❤

25 Trött:

skriven

Hej!

Jag är så less och trött. Händer det något snart som gör att jag kommer in på rätt spår??

kram

26 Angeli:

skriven

OBS Allihopa! :)

LÄS Esmaraldas inlägg flera gånger!
Det är SÅ bra skrivet och vi ALLA ska nog ta till oss det, igen och igen!!

Livet är INTE enkelt och livet serveras INTE i färdiga lösningar! Inte heller här, eller på FB osv osv.. :) <3


Esmaralda, Tack för alla underbara foton o inlägg på din resa! Rena sagolandet! :)

KRAAAM Es o ha en fortsatt fantastisk semester o KRAAAM Allihopa! :)

/Angeli

27 Me:

skriven

Hej Esmaralda.
Kommer de två att bli ett par?
Kram

28 Miltons Mamma:

skriven

Halloj!
De senaste åren har jag upplevt extremt mycket. Jag har fått många Aha-upplevelser, ser många saker väldigt klart och tydligt.Det är helt fantastiskt 😀 Andra saker såsom arbete och utbildning är blurrigt. Men det andliga och förståelsen för mycket av det som sker Och har skett, negativt och positivt har utvecklats enormt. Och jag är tacksam 😀 Jag har blivit en helt annan människa. Positiv, tar inte allt på dödligt allvar, mm mm. Finns endel kvar att jobba på men det går framåt. Sjukt stolt över mig själv 😀

Pop så det nu när jag sitter här och filosoferar. En till Aha-upplevelse. Jobba måste man, ta sig upp tidigt, skola, man är med om saker vare sig man vill det eller inte. Det är vad man gör och hur man lever resten av tiden som är viktigt och definierar en som person. Man kan ha ett urtråkigt jobb men vara glad och positiv ändå, det sprider sig i hela kroppen. Ett medvetet val!

Jag är övertygad om att karma existerar. Den "slår till" olika kraftfullt. Jag har personligen fått två varningar som jag tog till mig och lärde mig av. Men tar man inte till sig det och lär sig så smäller Universum till lite hårdare. Inte för att straffa utan för att väcka en om att man är på väg åt fel håll. Utan djupare känslor tänker jag på mitt ex som glidit runt på en räkmacka och både utnyttjat och behandlat folk illa. Framför allt kvinnor. Jag känner mig inte skadeglad men lite glädje och tacksamhet tillåter jag mig känna 😁
Det är en av mina Aha-upplevelser. Att Universum ser allt, och för något åt det i olika grad. En del behöver en puff i rätt riktning, en del behöver en varning, andra en stor fet spark i häcken.

Lång väg kvar att vandra (utvecklas) men resan är påbörjad. Och det är ett medvetet val! Antingen går man höger eller vänster, framåt eller bakåt.

*********

Idag är jag lite halvt i extas. Min Mumma (Milton dotter) satte sig vackert och gjorde "Milton borren" (ett ljud melkan skall och yl) Mumma sitter ALDRIG vackert och har inte samma balans som Milton men helt plötsligt satte hon sig rakt upp och ned vackert framför mig, tittade på mig och gjorde "Milton borren". Helt sådär bara! 😍
Han har hälsat på etc flertalet ggr den senaste tiden. Blir så hjärtans lycklig.
Känns fantastiskt att jag VET i hela själen att det var Milleman ❤

Kjam

29 Pi:

skriven

Hej Esmaralda.
Kommer han att komma tillbaka till mig? Hur stor är chansen att han vill inleda något med mig?
Kram
P

30 Elsa:

skriven

Detta håller jag helt med om! Min mamma har alltid sagt att jag ska följa mitt hjärta och det har jag gjort det senaste åren och det har blivit väldigt bra :) och nu äntligen har jag fått ett jobb jag vill ha! Kommer det gå bra imorgon? Kram

31 Vv:

skriven

Hej esmeralda

Har en förkylning och feber som inte går bort men det går säkert över snart.

Es. Vill a bråka med mig?För att jag var inne på min instagram och plötsligt skrev en namnet anita_drita till mig om a och signaturen var precis som han. Jag saknar honom men samtidigt är jag arg på honom. Kommer vi nånsin och bli bra igen? Kram och ha en bra dag. Mvh vv

32 SOL:

skriven

Hei Es

Fint innlegg om å være skipper på egen skute.

Hva kjenner du inn mellom meg og M som plutselig dukket opp i min hverdag? jeg har haket opp meg litt nå kjenner jeg. Men han er fin og populær,så hvorfor skulle han se åt mitt hold tenker jeg lite så. As usual. Hahaha jada.

Ha en fantastisk dag :)

33 💕 Zoey 💕:

skriven

Kära Es!
Igår kom kaninungarna, men tyvärr så hände de något som kan hända med förstföderskor - alla ungarna dog utom en. Vi trodde först att de var fyra ungar men de visade sig vara fem. Den lille skrutten som lever bryr hon sig inte om utan de blir att vi får lägga henne på rygg för att föra ungen till spenan så den får mjölk. Det jag undrar är om du ser om vi lyckades rädda denna lilla skrutt eller kommer den stryka med? Om den överlever kommer den gå bra i utställning då? Tusen tack på förhand! Kram Zoey 💕

34 Lena:

skriven

Att välja medvetet borde jag förstås ha gjort när jag gifte mig men jag agerade utifrån trauma. Jag kände igen stråk hos min kärnfamilj när jag mötte honom. Det var inte en vuxen kvinna som valde utan ett trasigt barn. Och tänk ändå trodde jag att jag hade allt under kontroll......Och så var han ju den snyggaste karln i den stad vi bodde i.....Det jag egentligen vill säga är att det inte är lätt att vara medveten! Genom åren har mina 'vänner' visst sig vara riktiga energislukare- men jag fick känna mig behövd och fattade inte att jag blev utnyttjad. Hädanefter försöker jag leva så medvetet det går och det känns som en stor befrielse! Jag bestämmer inte i förväg vad som 'duger' , det skyddet känns så långt bort. Att inte döma någon för yttre saker utan lyssna inåt.

35 Susan:

skriven

Javisst e det lätt att ta på sig offerkoftan när det inte blir som man vill/tänkt sig.... har själv gjort det men insett hur patetiskt det e😠 Ska ngt hända får jag ta tjuren vid hornen o bara göra det, inte alltid lätt o definitivt inte när det gäller känslor men sakta o säkert går det bättre😇 Ngn gång kommer det att bli bra, det tror o hoppas jag😉
Kram

36 Susan:

skriven

Javisst e det lätt att ta på sig offerkoftan när det inte blir som man vill/tänkt sig.... har själv gjort det men insett hur patetiskt det e😠 Ska ngt hända får jag ta tjuren vid hornen o bara göra det, inte alltid lätt o definitivt inte när det gäller känslor men sakta o säkert går det bättre😇 Ngn gång kommer det att bli bra, det tror o hoppas jag😉
Kram

37 Madeleine :

skriven

Hej ez! hoppas allt är bra med dig.
Jag har en väninna som är gravid och jag tycker det är jätte kul men vi har knappt någon kontakt längre. Jag smsar och får sällan svar eller så tar det lång tid. Hon hittar på massa annat roligt men andra men vi träffas nästan aldrig. hon kan inte på helger för då vill hon umgås med sin karl och just nu har jag svårt på vardagar då jag har mycket i skolan.

ser du om hon försvinner som vän? eller hittar vi tillbaka till varandra?
kommer det gå bra för hennes bebis?

kram och ha en trevlig dag!

38 💕 Zoey 💕:

skriven

Kära Es!
Igår kom kaninungarna, men tyvärr så hände de något som kan hända med förstföderskor - alla ungarna dog utom en. Vi trodde först att de var fyra ungar men de visade sig vara fem. Den lille skrutten som lever bryr hon sig inte om utan de blir att vi får lägga henne på rygg för att föra ungen till spenan så den får mjölk. Det jag undrar är om du ser om vi lyckades rädda denna lilla skrutt eller kommer den stryka med? Om den överlever kommer den gå bra i utställning då? Tusen tack på förhand! Kram Zoey 💕

39 Mim:

skriven

Hej!

Börjar det röra på sig mot bättre tider?? Allt står stilla känns det som.

Kram

40 Mim:

skriven

Hej!

Börjar det röra på sig mot bättre tider?? Allt står stilla känns det som.

Kram

41 Miltons Mamma:

skriven

Nyfiken.. Ser du kärlek/förhållande för mig det kommande året 😁😁😁
Kjam

42 Dröm:

skriven

Hej Esmaralda!

Drömde i natt att jag var hos frissan och hon klippte mig i hårbotten så att det började blöda. Vad kan detta betyda??

kram

43 Alex:

skriven

Hej Esmeralda,
Undrar fortfarande varför G inte bjöd in oss sist. Tycker hon betedde sig illa. Vad ser du?
Tack!

44 Grethe:

skriven

Tudeluuuh "min" kjäre Ez 😃😃😃
Japp, nå har du bitet deg fast i hjertet mitt, så nå kaller jeg deg for "min" 😘
Det er kloke ord du skriver der... Jeg er nok desverre av den typen som tar svansen mellom beina, eller feig å putter huet i sand 🙄 Har opplevd mye negativitet i livet, men oxo positivitet 😃 Tenker at egentlig er jeg ganske töff? Eller? Hva kjenner du om meg? Jeg liker å tenke at jeg er ganske snill da.. Nok en gang TUSEN TAKK for svar jeg har fått kjäre Ez 😃💖
Önsker deg og dine en kjempefin dag 😃 Ta godt vare på deg og dine Hjerter 💖
Klemikleeeemz 😃

45 F.u:

skriven

Hej esmeralda de senaste dagarna har jag haft mycket drömmar som jag kommer ihåg, inatt drömde jag att det var som ett krig ute och vi var tvungna att fly hela tiden och vi blev jagade oxå , vad betyder drömmen?

46 Skorpan:

skriven

Sorry, slarvläste, utsäkta frågorna 🙁.
Hoppas dagen var trevlig!
Kram Skorpan

47 Anonym:

skriven

Väldigt bra inlägg :)

48 <3:

skriven

Önskar dig en mysig utflykt kära Esmeralda.
Kram
💗💗💗

49 Anna-Marie:

skriven

Jag vill komma närmare min pojkvän rent känslomässigt, att vi visar mer kärleksfulla känslor mot varandra.
Kommer det att komma?

50 Memme:

skriven

Jag letar bostad efter att ha bott utomlands ett par år. Jag bor inneboende hos mina föräldrar just nu och det är inte hållbart i längden. Kommer min boendesituation att lösa sig snart? Kommer jag bo själv eller tillsammans med någon?

51 ◔ ⌣ ◔:

skriven

(~˘▾˘)~Hallå Familjebloggen♥

Det står att Esmaralda INTE kan svara på frågor idag:)
kram ¯\_(ツ)_/¯

52 Mind:

skriven

Du har så rätt. Just detta att göra aktiva val är nåt jag är dålig på, vilket är konstigt eftersom då jag faktiskt väljer, aktivt, vad det än handlar om så blir mitt liv i regel bättre. Men man lär så länge man lever heter det ju, nu försöker jag iaf, jag vet själv om den här problematiken :)

Kram

53 Nina:

skriven

Tack för den visheten.. precis vad jag behövde läsa idag :) Kram!


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: