KONTROLLBEHOV....

 

Människor med överdrivet kontrollbehov.. blir man så vansinnigt trött av.

Allt måste ske på deras sätt… när det ska ske och hur det ska ske. 

Vad det handlar om spelar ingen roll.

Överdriven kontroll är ju ett tvågsmässigt beteende.

  Och ofta tar omgivningen mer stryk än den drabbade.

En gång när jag arbetade som terapeut.. hade  jag en kollega… ironiskt nog också hon terapeut… som hade detta överdrivna kontrollbehov…och hon kunde helt enkelt inte slappna av förrän saker och ting var gjorde på rätt sätt… dvs på HENNES sätt.

 

Vi hade lika olika ideér om terapimetoder – och hon hade inte förmåga att diskutera detta.. utan hävade istadigt som en gammal märr att HENNES metod var den enda rätta. Oavsett vad. 

Man lärde sig att inte ta strider med henne.. det var det inte värt. 

  Jag hade  också en känsla av att hon styrde sina klienter väldigt hårt… dessutom. 

För att inte prata om familjen.. hon ringde hem och dikterade vad de skulle handla, vilken mat de skulle laga.. att tvättmaskinen tömdes…  och så vidare… och jag  lystnade  förundrat och  undrade hur hon gitte ha all dessa onödiga bollar i luften  hela tiden!!

 

Saken är ju den att  ett överdrivet kontrollbehov  har människor som innerst inne är ömtåliga, rädda och  sårbara.   De tror att de kan skydda sig själva genom att ha så stor kontroll som möjligt på livet runtom dem.

Och när de styr upp, så känner dom  att de bidrar till ordning och reda. Och ordning och reda är viktigt för dem.

Ofta vill de visa upp en perfekt yta och under denna yta  har  det nästan alltid krackelerat. 

  De blir stressade så klart, vem hade inte blivit det ?   Att styra upp ALLT.. smått som stort.. tar på krafterna och det är lätt att bränna ut sig

 

 I grunden är det ångest som driver dem och en oro… till exempel att misslyckas i det sociala livet eller på sin arbetsplats. 

  De har väldigt svårt för att förhandla och kompromissa. 

De väljer inte sina krig – utan de går ut som bulldozers  i vartenda ett av dem.

De är svåra både att leva med, arbeta med och umgås med.

Helst vill man inte alls utsättas för dem

Ibland kan de ha en  diagnos men inte alltid.

 
 

När ett kontrollfreak inte har möjligheten att kontrollera… tenderar de att gå igenom några snabba faser.  De blir arga och upprörda, de grips av panik och de kan bli hotfulla och till sist så blir de deppade och olyckliga.

De är ett offer för sitt eget tvång och de återupprepar sina mönster hela tiden –  ibland går det i lås för dem och ibland funkar det inte och  när det inte funkar och de stöter på patrull… då  har de alltid  någon annan att skylla på. 

 

 

Egen insikt fattas dem … och anklagar du dem för att vara just kontrollfreaks så skrattar de och pekar på sig själva och säger ” moi? Ingen chans !”

Och själv blir man bara allt mer frustrerad.

Är du ett kontrollfreak – jobba på att förändra ditt beteende och börja  i terapi , det finns god hjälp att få.

Kram & massa kärlek !!

 
1 Cj:

skriven

Godmorgon!
Kontroll på ett friskt sätt har vi väl alla i oss.. lite kontroll måste vi ha.

Kommer jag att träffa D igen? Ska jag ge det en chans? Kram

2 <3:

skriven

Godmorgon kära Es snö och rusk här hemma riktigt aprilväder. Var på bio igår och såg Sameblod. Mycket bra och gripande film. Ett litet biotips tills du kommer hem.
Ser du mig och Daniel tillsammans igen och det blir bra ? Han fyller snart år. Förväntar han sig ett brev från mig ?
Kram
💗💗💗

3 <3:

skriven

Godmorgon kära Es snö och rusk här hemma riktigt aprilväder. Var på bio igår och såg Sameblod. Mycket bra och gripande film. Ett litet biotips tills du kommer hem.
Ser du mig och Daniel tillsammans igen och det blir bra ? Han fyller snart år. Förväntar han sig ett brev från mig ?
Kram
💗💗💗

4 Hej :

skriven

Har rätt stort kontrollbehov hoppas att ingen största av det. Trodde våren hade kommit men snön faller när jag tittade ut.
Får vi besked innan vår resa?

Svar: Chansen är god.. kram
Esmaralda

5 Kicki :

skriven

Brrr stött på några genom åren... Då kontrollmänniskor tror att köket på deras arbetsplatser ska fungera som hemma hos dem själva....Inte kul!

6 Jennifer:

skriven

Godmorgon! Jag är ett kontrollfreak! Kanske inte av den värsta sorten, men likväl ett kontrollfreak. Och för min del beror det just på att livet är ett kaos och allting misslyckas - är ensam, ofrivillig singel, utan familj, arbetslös med ekonomin i botten. Och hur jag än kämpar och försöker komma på fötter så misslyckas allt! Då blir det så att jag försöker kontrollera det som jag KAN kontrollera.... Och det är som du skriver, väldigt tröttsamt. Man blir helt slut själv av det.

Es, ser du om jag får ett jobb innan sommaren? Blir på riktigt galen snart, denna livssituation tär sönder mig. Inte bara kontrollfreakdelen, utan att ständigt misslyckas och inte komma framåt i livet på något plan. Det är fruktansvärt destruktivt och tärande. Kram

7 Anonym :

skriven

Hej Esmeralda tror du nätdejting skulle vara något för mig ? Kan jag hitta min soulmate där.Har aldrig testat det.
Skulle helst vilja hitta en sida/ förmedling som parar ihop en med någon mot betalning. Finns det något sånt i Sverige lite som Millionaires match dejting. Skulle vilja att det var lite privat. Inte vara så öppen på en dejtingsida.
Tacksam för svar. Bloggfamiljen kanske har något tips och erfarenhet ? Mitt ex sa tidigare du kommer bli het på Tinder och lägg upp en helkroppsbild. Tinder nja känns så öppet och som alla i stan skulle prata om det.

Svar: Visst ska du pröva !! Kram
Esmaralda

8 Mamman som varit med från början:

skriven

Ja ❤️Jag känner mig träffad 😍 Jag har kontrollbehov och jobbar med mig själv!
Vet du es!!?? För länge sen fick jag en vision där jag och min kille har ett gemensamt boende i ett ljust område här i min stad där jag har egen mottagning i ett litet annex!
Igår fick jag en sån underbar ljus känsla som att jag fick en vägledning från min guide att det fortfarande finns en chans att vi kommer att kunna ha detta tillsammans, min kille och jag!
Det var en sån oerhört ljus och stark och klar känsla Esmaralda !!! Tror du jag kan lita på denna ? ❤️❤️❤️❤️

Svar: Ja, ta känslan som en vägledning.. kram :)
Esmaralda

9 Skorpan:

skriven

Freak skulle jag inte kalla mig men visst behöver jag ha kontroll över familjens liv. Inget konstigt med det, det är ju ändå barn det handlar om. Men varför jag inte kan släppa kontrollen vid healing, det övergår mitt förstånd, för jag är ju inte rädd för det på nåt sätt. Att förstå sig själv är inte det lättaste...

Får hoppas att jag ändå är lätt att jobba med? O nu är jag ju medtadels ensam. Får se hur det är på sommaren, kommer jag att ha tillräckligt med arbetstimmar så jag klarar mig ekonomiskt Es? Inte mig emot att ha ledigt men då blir det ingen lön...

Ha en bra dag alla!
Kram Skorpan

10 Mathilda:

skriven

Hej!
Hoppas du har en underbar semester!
Har jag någon runt mig som vill berätta något? De känns så känner mig iakttagen titt som tätt.
Sen undrar jag med om du kan känna något positivt om den närmaste framtiden?
Stort tack på förhand!
Varma hälsningar Mathilda

11 Jossan :

skriven

Jag har ett kontrollbehov och det vet jag men som tur är det inte så hemskt..

Det är så märkligt jag mår just nu "bra" och gjorde det igår också.. Tills jag pratar med L och då börjar jag gråta. Jag vet inte vad det är.. Jag märker på honom att han inte vill detta och att han vill inte släppa mig. Men jag kommer säga att vi kan ha kontakt men inte umgås.. Han drar ut på det..

Hur kommer han ta det?

Nä får väl ta mig upp ut sängen! Är fortfarande sjuk men ska kämpa igenom denna månaden!
Det är inte lika jobbigt att jobba här. Snart är det helg igen :)

Kram

Svar: Ja du vet vad du behöver... och detta ska du driva igenom.. krya nu på dej o ta hand om dej.. kram
Esmaralda

12 f.:

skriven

Godmorgon! Jag undrar bara om jag skulle ha modet att själv höra av mig i sommar, kan det bli något bra utav det då? Finns det någon chans att vi skulle ses om jag gör det?

Kram och ha en strålande vacker dag! :)

13 Lite oordning tack :

skriven

Ett "kontrollfreak light" här! Och likaså mor min. Jag försöker jobba på det.. De bästa dagarna i livet har faktiskt varit de spontana, förutsättningslösa händelserna. Försöker intala mig själv det!

En stilla undran kring Markus. Saknar han att hänga med mig, går allt bra i hans förhållande?

Kramen!

14 Fina:

skriven

Kära Esmaralda! Sedan jag blev mamma har jag fått så många negativa känslor om mig själv. Innan jag fick barn kände jag mig som en okej och bra människa, men nu känner jag mig som en dålig människa var och varannan dag. Jag har konstant stora skuldkänslor och känner mig otillräcklig. Ibland känns det som om jag måste vända ut och in på mig själv för att vara en bra person. Jag känner mig också extremt fel och ful, när jag ser foton på mig själv tycker jag att jag ser så ful ut. Jag förstår inte hur jag har blivit så ful sedan jag fick barn. Vad ska jag göra för att minska på dessa negativa känslor om mig själv?

Svar: Du är vacker,, och det kommer du faktiskt alltid att vara... ändra ditt tänk...även om det är svårt... ge dig själv något positivt och på så sätt gör dig själv mer värdefull i dina egna ögon.. kram
Esmaralda

15 Anki:

skriven

Godmorgon Es

Wow vilken strand ! Så härligt för hundarna och jag förstår om det sticker till av längtan efter MG när det dessutom är frallor !Sitter och tittar igen på en gammal serie Modern family med äldsta sonen som ej sett den...där den mest underbara fralla är med ..Stella ..såå söt..

Kontrollbehov...näe det tror jag inte att jag lider av tack o lov
Men vet jag att jag har rätt...:-)

0 gradigt med sol och det vita på marken måste väl ge sig :-)

Kram Anki med flock

Svar: Ja jag är glad att jag slipper det vita.. kram :)
Esmaralda

16 kvinnan:

skriven

godmorgon kontrollbehov är väl lite som tvångstankar,, mina tankar kan jag känna är så många gånger, fast jag inte vill vara på ett visst sätt, det är inte roligt.

jag kan känna mig väldigt vilsen men hur ska jag göra för att det ska bli bra, har du några tips. terapi har jag redan gått. kram

17 hmm:

skriven

besviken igen av att det blev negativt resultat :( när kommer det visa positivt. kram

18 Dunegull:

skriven

Hur ser min sommar ut?

Svar: Gör upp en bra och speciell plan.. lev en dröm i sommar och det för mycket gott med sig.. kram
Esmaralda

19 f.u:

skriven

godmorgon

intressant bloggämne, läste igår om flygkraschen i portugal, och tänkte på att du befann dig. sen läste jag att det var flygpersonalen som omkom fyfasen vad hemskt.må de vila ifrid.

jag känner mig så trött och skulle behöva få vila upp mig ordentligt. ser du när den tiden kommer för oss då vi har ekonomisk trygghet och kan leva livet. kram

Svar: Jag är i söder och den hemska olyckan inträffade I Lissabon trakten.. det kommer en bra tid... jobba medvetet mot den... och du kommer få det helt okey ekonomiskt och kan vila och må väl... kram
Esmaralda

20 55:

skriven

Har just pratat om detta intressant att du tog upp det just nu. Ser du någe runt min livskamrat som jag kommer att stöta på. Är det tex vatten där el dyl. Ha det bra idag Ez.

21 Ano:

skriven

Hej Esmaralda.
I en relation kände jag faktiskt att jag styrde mycket. Det var jobbigt. Jag kunde inte lita på min partner och jag fick dra hela lasset och jösses vad jobbigt det var att ha kontroll på allt för annars var det ingen ordning. Hoppas jag inte är en konteollfreak för övrigt. Lite rädd sådär är jag och att slappna av helt sådär kan vara svårt ibland. Bra att du tog upp det.

Ser du om jag och den här mannen kommer att flytta samman? Har han intresse?Kommer vi gå in i en relation?
Kram

Svar: Det kan bli något men mest troligt blir det en kortare romans i så fall.. kram
Esmaralda

22 Ano:

skriven

Hej Esmaralda.
Flyttar jag och han samman? Kram

23 Sophia* Kontrollbehov/Gräns :

skriven

Han kommer väl respektera mig med det där vi talat om, dom. Specifika situationerna?



Jag har kontrollbehov men jag har inte något kontrollbehov som är till för att skada någon annan, men självklart kan det ibland störa i tex en relation eller för min egna sak. Något man absolut ska träna bort & man känner sig friare. Däremot är det viktigt att ha sin egna gräns & aldrig gå över den själv. Det är något som andra kan förknippa med kontrollbehov & Där sätter jag ner foten, det är inte i närheten av kontrollbehov - det är att ha en del av sig själv kvar.



Kram!

24 F.L:

skriven

Jag har väldigt svårt för personer med överdrivet kontrollbehov. Det tar så mycket energi av en själv. Har han en chans på jobbet? Mvh

Svar: Ja chansen finns även om den nog inte är så stor..kram
Esmaralda

25 Pia1:

skriven

Oj! Tänk att jag gissade nästan det, att behovet uppstår för att de är rädda. Inte kul att gå omkring och undvika att något oplanerat ska hända, då missar man ju allt! Fast jag går också runt och funderar på om jag verkligen är färdig med allt, rädd att glömma eftersom man är lite snurrig däruppe...

26 Omöjligt:

skriven

Hej!

Vänder det snart så att livet blir lite lättare och ljusare? Känns så hopplöst. Jag är arbetslös och trivs inte där jag bor nu. Vill flytta så snart som möjligt och få ett jobb.

Kram

27 Omöjligt:

skriven

Hej!

Vänder det snart så att livet blir lite lättare och ljusare? Känns så hopplöst. Jag är arbetslös och trivs inte där jag bor nu. Vill flytta så snart som möjligt och få ett jobb.

Kram

28 Solstjärnan:

skriven

Hej😊

Har en kollega som är kontrollfreak.
Hon har koll på allt och alla..tror hon.
Det är synd.

Tycker speciellt synd om hennes familj , man med barn.Dom får inte göra, eller bestämma något själv utan "mamma fixar allt" mentaliteten gäller alltid ( morgon , middag , kväll ).

Dessutom är hon en person som gärna använder anigengen för hög volym när hon blir ivrig i sina utalanden.

Es.Undrar.Använder min kommande man kostym i sitt arbete?

Idag har vi redan tisdag!!😊👍
Skönt med en kortare vecka 😊

Ha det så bra!
Kram Solstjärnan 🌟

29 Stollig:

skriven

Hej Es!

Ser du om jag får jobb i år?? måste hända något snart innan jag blir alldeles tokig.

Ha en bra dag. Kram

30 Smöla:

skriven

Mitt ex är ett kontrollfreak! När ska han sluta med det, och när tar han tag i att flytta??
Vart tog mannen i mitt liv vägen i lördags?

31 L:

skriven

Hej Esmaralda.
Jag pratar med en man som jag tidigare haft ett förhållande med. Min förhoppning är att vi ska hitta varandra på nytt. Han svarar men ibland skriver han ingen fråga tillbaka. Men han skriver även själv ibland. Kollar han mig hur intresserad jag är? är han intresserad?
Kram

Svar: Lite intresse finns men ha inte alltför mycket hopp.. kram
Esmaralda

32 S:

skriven

God morgon fina Esmaralda

Vad ser du kring Mustafas känskor gentemot mig? Upplever att han verkligen gillar mig, känner du något särskilt?

33 Liv:

skriven

Hej,

Varför händer det aldrig någonting bra, kul, fantastiskt i mitt är jag otursförföljd?? har börjat undra om jag bara finns till för att hjälpa andra. Kanske min livsuppgift.

Kram

34 Fia:

skriven

Hej Esmaralda.
Nu kanske jag är en kontrollfreak haha,nä men jag undrar så,
Jag pratar med en kille som är bortrest. Jag vet att han har kontakt med en annan tjej också eller iallafall hade men tror dem har kontakt fortfarande? Nu när han snart kommer hem är jag rädd att han kommer träffa henne och jag kanske blir bortglömd. De bor i samma stad och har så mycket lättare att träffa varandra än vi. Tror du han kommer träffa henne när han kommer hem? Kommer han vilja träffa mig?
Kram

Svar: Jag vet inte exakt hur det blir men jag ser inte denna kille i din framtid.. kram
Esmaralda

35 F:

skriven

Hej Esmaralda.
Ser du oss umgås i sommar? Skratta och ha roligt?
Kram

36 Vardagslyx:

skriven

Ja jisses visst slukar dem energi...

Funderar på hösten. Finns det chans till kärlek? Skulle vara mysigt att ha en famn att krypa upp i.

Nu väntar en hotellfrukost! Lyxa på veckodagar är bland det bästa. Kramisar :)

Svar: Ja chans till kärlek finns.. och så härligt med hotellfrukost :) Kram
Esmaralda

37 Drutten:

skriven

På jobbet har vi en hel bunt människor med kontrollbehov och det är jobbigt. Har en kollega i gruppen som ska styra hela tiden...

Ser du om jag söker mig något annat eller stannar på detta jobb som jag trivts med i så många år. Är det kanske dags för något nytt ?

Svar: Du söker och får något annat och det känns som om det kommer bli bra och utvecklande.. kram
Esmaralda

38 Sophia* :

skriven

Han kommer väl respektera mig med det där vi talat om, dom Specifika situationerna?


Kram

39 Smöla:

skriven

Va de inte meningen att vi skulle mötas i lördags?

40 mannabonne fan:

skriven

Hur ska jag göra för att få tillbaka mitt ex?
Jag saknar honom så och önskar att han kom tillbaka... Har inte hört av mig sedan vi gjorde slut och hoppas att han ångrar sig. Gör han det?

41 mannabonne fan :

skriven

Hoppas fortfarande på att han kommer tillbaka...?

42 Dunegull:

skriven

Tack för svaret. En fråga bara, vad menar du med att göra en SPECIELL plan? På vilket sätt?
Kram och hoppas du njuter!

Svar: Något för dig själv... som du vill och som du vet får dig att må bra.. kram
Esmaralda

43 Smöla:

skriven

Jag känner mig så misslyckad att jag inte träffa min själsfrände. Trodde verkligen att de va då han skulle komma. Va han på plats och varför möttes vi inte?

44 Smöla:

skriven

Kan du se något kring min soulmate?

45 F:

skriven

Hej Esmaralda.
Umgås han och jag i sommar? Skrattar och har roligt. Hoppas även på en resa med honom. Vad tror du?
Kram

46 Linnean 🌸:

skriven

Åh, rena tankeläsningen! Detta var just vad jag satt och grunnade på!!
Jag hatar kontrollfreaks! Jag har varit utsatt för sådana i drygt 16 år nu. Först en väninna som jag inte begrep att hon var ett sådant kontrollfreak...för jag har aldrig låtit någon köra med mig. Men till sist stod det klart hur illa det var...mest för hennes stackars dotter! Som nu har psykiska problem. Sorgligt! Väninnan har jag ingen kontakt med. Men värst av allt är att min son ska gifta in sig i en sådan familj! De har varit rena mardrömmen ända sen sonen gick i gymnasiet. Mest modern och dottern försökte styra även mitt liv! Jag har tagit strider med kniven mot strupen för att skydda både mig själv och min son. Denna kvinna han står i begrepp att gifta sig med nu är fruktansvärt kontrollerande! Men jag står stenhårt fast och låter henne fan INTE styra mig!!! Sonen verkar inte inse vad han sysslar med. Så eftersom jag är så "motsträvig" så är jag ensam alla storhelger t ex. Har inte hört ett ljud i påska nu t ex. Och det förstår jag inte alls! För man kan ju höra av sig iaf. Men backar hellre undan nu. Men hon ska inte komma och tala om för mig hur jag ska göra med mitt arma liv. Men jag misstänker att det ligger mycket skit i botten för allt detta...mest med fadern. Morsan är koko men farsan verkar trippelkoko. Men fadern är dödssjuk nu, vet inte hur det har gått! Har inte hört något alls! Önskar bara att pojken min vaknar upp och inser vad han hamnat i. Det har varit en lång och mycket påfrestande mardröm att vara med om detta och inte kunna göra mer än att sätta upp gränser för mig själv så de inte kommer in och rotar i mitt. Dessutom är jag ju deras raka motsats som skiter i att saker och ting SKA vara si eller så inom RAMEN. Blää!!
Men visst kommer detta att få ett slut? Men förmodligen inte innan bröllopet ståndat 😏
Så se upp med kontrollfreak! Bort med dem ur era liv! Låt dem inte styra! Nu ska jag styra upp mina skitiga fönster och gå lös på dem. Men det är svinkallt så man får väl istappar på fingertopparna! Bara att köra! Ha det så gott allesammans! Kram.../Linnean 🌸

Svar: Det tar slut så småningom men det kan dröja...och som mamma och svärmor får man helt enkelt ligga väldigt lågt.. kram :)
Esmaralda

47 Adad:

skriven


Vad ser du kring Mustafas känskor gentemot mig? Upplever att han verkligen gillar mig, känner du något särskilt?

Tacksam för svar! Tack❤️❤️

48 Michaela:

skriven

Det här är exakt som två av mina äldre manliga kollegor som jag haft det jätte jobbigt med senaste dagarna på jobbet. ALLT skall vara på deras sätt och ALLT jag/andra kollegor gör är fel. De nedvärderar oss inför patienter. De pratar tills de blir blåa i ansiktet om att sättet de jobbar på är så man skall jobba och jag sa ifrån på skarpen i helgen men då skrek den ena åt mig och den andra tog tag i mig och läste lagen för mig att först när jag jobbat i 30 år så kan jag yttra mig. Inte nu när jag BARA jobbat i 12 år. Usch är inge kul att vara på jobbet när de är där. Vad skall man göra? Kram

49 <3:

skriven

Hej kära Esmeralda tror du jag får en fin Valborg ? Lutar det åt en tripp till Stockholm med hotellmys och vackra körsbärsblommorna i Kungsträdgården 🍒🌸💗 i april ? Blir det med sällskapet jag tänker på ?
Kram

50 Lie:

skriven

Hej Esmaralda.
För någe år sedan sa du i en seans att den man jag ska möta, min stora kärlek inte har barn sedan innan. Men nu på senaste så har du sett att han kan ha det.
Är det osäkert? Eller kan han ha fått det nu på senare år att det är därför det blivit olika?
Kommer mannen jag ska möta i kärlek ha barn sedan innan när vi möts?
Kram


Svar: Han kan ha fått barn längs vägen här... men som sagt så är jag osäker... kram
Esmaralda

51 A:

skriven

Tack för din seans bästa E ❤ läst igenom nu och funderat ett tag. Oddsen för mig o R ser ju onekerligen inte något vidare ut, ändå tar det all min fokus. Vill bara att han ska ge mig en ny chans. Oss en ny chans. Men han verkar trivas som fina fisken i situationen nu, pappa på deltid, singel, träningsmissbrukare.
Känns som att han har någon ny på G 😭
Du skrev att för varje månad som går, minskar chanserna. Hur ska man gå vidare ifrån det? Ska jag skriva det där smset som jag har tänkt? Kommer han ta första kontakten?
Just nu har vi ett ok samarbete för vi håller på att planera för Z barnkalas. Han är som vanligt i telefonen när vi pratar medan jag bara tycker allt känns jätte konstigt 😳
Kram

Svar: Du kanske behöver få brevet skrivet...för din egen skull och tveka inte i så fall. Du behöver klara och tydliga besked för att kunna gå vidare.. kram :)
Esmaralda

52 Skorpan:

skriven

Känns sim måndag o mindre roligt. Ordförande hade skickat mail om att det fanns en hel del att finslipa på brevet... Okej, men då blev det ju också så som hon ville ha det 😳 och då blev det väl bra? Fick krypa till korset o ursäkta mig för min okunnighet... Hmm, antar att det är så jag ska göra!? Ääh, ledsen idag, trött pga kort nattsömn. Ikväll jobb med nedtagning av bollhall, får väl se om jag kan göra något...
Kram Skorpan

Svar: Ibland blir det lite fel... det gäller oss alla och är ingenting man ska hänga upp sig på... du gör en fantastisk insats.. kram :)
Esmaralda

53 Madeleine :

skriven

Hej Ez!
Det är så roligt att läsa om dina dagliga äventyr och ni verkar ha det riktigt mysigt :)
jag sökte CSN redan nu till hösten och det verkar strula sig. Ser du om det löser sig? har inte klarat alla mina HP ifrån förra skolan men den var bara på 75% och nu har jag bytt skolan och läser istället 100%.
Jag ska jobba en del i sommar så min mamma tyckte jag inte skulle söka CSN förrän till våren 2018 istället. ser du om det är bra idé?

god natt och sov gott
50

Svar: Ta reda på från CSN exakt hur det förhåller sig - så du vet. Vetskap i förväg är alltid viktigt. Annars tycker jag din mammas idé känns bra.. kram :)
Esmaralda

54 Fjäril:

skriven

Kontrollbehov.. det får mig att tänka på en sak som hände förra veckan. Farmor och farfar kom förbi och lämnade påskgodis. Det var första gången vi sågs efter att jag för någon månad sen satte ner foten och sa ifrån. Båda två är såna med starkt kontrollbehov.. Helt plötsligt från ingenstans tar farfar armen om mig och farmor och vill att vi ska mötas i en kram. Detta kändes väldigt påtvingat och oäkta, som att knäppa med fingrarna så är allt bra igen.. det var dock först efteråt som jag insåg hur fel det var.. jag önskar att jag även där sa ifrån!!

Hur som helst så har jag ju en liten fråga också!! :) om jag tar kontakt med honom i sommar, skulle det kunna leda till att vi träffas igen då? Kram :)

55 AnnaK:

skriven

Alltså......lite nyfiken. De här pengarna som kommer göra att jag kan unna mig lite mer hur kommer de in? Byte av jobb, vinst eller nåt annat?

Kram 😊

56 Tisa:

skriven

Ibland blir jag så rädd för att mamma och pappa blir besviken på mig då jag har hjälpinsatser och inte längre klarar vissa saker själv just nu. Är dom fortfarande stolta över mig och ser mig som en kämpe, eller tycker dom att jag är dålig som inte klarar?

Svar: Dom är jättestolta över dig och ser dig som en sjutusan till kämpe !! Kram
Esmaralda

57 Helena Ir:

skriven

Jag vill ha kontroll,på mitt eget liv..men tror inte det är åt freak hållet..
Efter jag läste Linneas kommentar (Hej Linnea!) så funderar jag lite på om inte min svärdotter är lagd åt det hållet också..när jag tänker tillbaka på händelser..och även hennes mamma..

I morgon börjar ett nytt tv-program på 7:an som heter"Räddad av änglar"..en svensk dokumentärserie..I trailern till detta program visas små korta sekvenser från olyckor..bl a den jag varit med om..jag har inte tänkt på det som räddade av änglar. Men så bör det nog varit..

Ha en fortsatt bra dag..
Kram :)

Svar: Ja så tror jag det var.. kram :)
Esmaralda

58 F:

skriven

Hej Esmaralda.
Hur stor är chansen att det blir han och jag nu?
Hur stor är chansen att det blir dem?
Är något mest troligt än det andra?
Kram

59 Life is?:

skriven

Hej Es!
Hur ser min livsväg ut att vara och hittar jag till min livsuppgift i detta livet?
kram

60 Rose:

skriven

Organiserad är jag och gillar när det flyter på enligt plan..men har inte alls svårt att vara flexibel om planer ändras eller om någon kommer med en bättre idé som gynnar alla.
Ibland kan jag nog vara f ö r flexibel för att jag ogillar konflikter..och det är ju verkligen ingen trevlig egenskap det heller..men jag jobbar på det och tränar på att ta plats och säga ifrån ;-) jätteläskigt!
Kram

61 Adad:

skriven


Vad ser du kring Mustafas känskor gentemot mig? Upplever att han verkligen gillar mig, känner du något särskilt?

Tacksam för svar! Tack❤️❤️

62 Lie:

skriven

Hej Esmaralda.
Han verkar vackla. Ena stunden verkar han vara mer givmild till mig andra stunden verkar han vilja satsa på henne.
Verkar något vara mest troligt att han väljer?
Kram

Svar: Jag ser inte,, han är väldigt velig i detta... men tänk efter om du vill ha någon i ditt liv som inte fullt ut satsar på dig och väljer dig.. kram :)
Esmaralda

63 ThereseC:

skriven

Hej Es!
Jag tror inte att mitt kontrollbehov är så stort att det besvärar andra. Det är i alla fall ingen som har sagt något.
Nu har Berit (kaninen) kommit. Hon har haft fri tillgång på pellets och nu verkar hon ha ont i magen. Jag är bekymrad. Hoppas det här slutar väl. Kaniner med ont i magen kan snabbt bli kritiskt och livshotande. Jag har matat henne med Critical Care.
Hoppas hon mår bättre snart.
Kram ThereseC

64 Mi:

skriven

Hej!

Ser du om det blir något jobb för mg snart

65 Rädd:

skriven

Hej E!

Ser du om jag kan göra något för att få komma till specialistläkare tidigare än den tiden jag fick idag? Mailade och var på förra veckan, vet inte om det gjorde någon skillnad. Idag fick jag en tid drygt 2 veckor fram i tiden. Känns så jobbigt att behöva bli sjukskriven längre, är så trött på allt.

Kram och kärlek

66 Alex:

skriven

Hej Esmeralda,
Angående påsken, vad menade G egentligen? Jag uppfattar det som att hon tycker illa om mig och inte hade lust att bjuda oss.
Tack!

67 Mariao:

skriven

Hejsan!
Idag har jag börjat skola in mina små barn på en sånt fin förskola, med trevlig och kompetent personal. Jag är så glad över detta att jag var tvungen att skriva det här:-)

Mitt ex är typ exempel av kontrollsfreak. Jag är sååå glad att inte leva med honom längre, men känner en sorg över att mina två stora barn tvingats leva med honom på heltid. Eftersom dom inte får bo hos mig pga av hans kontrollsbehov (i mina ögon i vart fall). Undrar just om han någon gång släpper greppet om dom....och låter dom leva där dom vill leva.

Soliga kramar,
Maria

Svar: En dag tar dom sig loss.. kram :)
Esmaralda

68 Skorpan:

skriven

Tack Es!
Känns bra att höra!
Kram Skorpan

69 Fel val:

skriven

Ska jag vänta på svar eller börja agera?
Kommer jag överhuvudtaget att jobba i sommar?

70 Naeano:

skriven

Funderar..

Varför valde H att bli ihop med mig egentligen?
Han kunde lika gärna valt att fortsatta vara själv och aldrig inleda något där för två år sen, jag är även hans första tjej/förhållande, något han aldrig skulle ha.. Jag har frågat men inte fått något direkt bra svar, känns som så slumpmässigt att det blev vi.. Och varför valde han inte att bli ihop med sin utländska brevvän K egentligen? Dom hade ju skrivit i många år med varandra och hon kom ju tom på besök fastän hon hade kille så hon verkar ju ha varit intresserad av något mer än bara vänskap.. Hmm..

Ojsan, blev visst två frågor fast dom hör ju ändå ihop på något vis så det kanske räknas som en?

Tack på förhand och ha en fortsatt fin dag :)

71 Adad:

skriven


Vad ser du kring Mustafas känskor gentemot mig? Upplever att han verkligen gillar mig, känner du något särskilt?

Tacksam för svar! Kram❤️❤️

Svar: Han gillar dig men om det är något djupare kan jag inte se.. det får du själv ta reda på .. kram
Esmaralda

72 Filippa:

skriven

Hej kommer jag få köpa mitt drömhus på stjärngatan?

Kram

73 Mimi:

skriven

Hej!

Kommer jag på en lösning som leder till jobb?? hoppas att det händer något snart.

Kram

Svar: Ja du kommer på något.. kram
Esmaralda

74 Fia:

skriven

Suck och stön...
Dessa råkar man ut för då och då.
Speciellt på arbetsplatsen för egen del.
Jag som är ett enda stort kreativt kaos är inte jätteuppskattad av motparten heller ;-)

Fråga! Saknar M att hänga med mig ibland, hur går hans förhållande? Lite pga. flickvännen som vi slutade umgås.

Kram från snöslasket!


Svar: Han tänker på dig emellanåt.. kram
Esmaralda

75 C:

skriven

Hej Esmaralda.
Kommer hon i första hand? Före mig?
Kram

76 Tildis:

skriven

Hej Es! Är lite nervös då jag inte fått något mejl från chefen. Ser jag ut att få komma in på intervju? Kram

77 Louise:

skriven

Jag tror inte att jag har något kontrollbehov, inte som syns i alla fall.
Barnen är hämtade och vi inväntar maken som slutar kl.4 från sin idag påbörjade praktik. Den äldste sonen som är på väg hem från skolan då han har haft hemkunskap.
Blev av med boxen idag på grund av en obetald räkning men tusan också. Fast det är bara till torsdag då jag ska betala den räkningen. Även interneträkningen ska bli betald på torsdag. Vi ligger som vanligt tack vare soc efter med räkningarna just för att de vägrar betala ut pengar. Och CSN är ju som de är men de kommer säkerligen behandla hans ansökan nästa vecka någon gång. Är hans skäl till studiemedel nog för att vi ska få ut pengarna innan hyran ska bli betald? Kommer vi få rätt mot soc i överklagan?

Idag är jag tacksam för att jag var hemma och inte jobbade.
Vår lilla granne hade varit ute och handlat och helt plötsligt ringer hon på hos oss och säger att hon inte kan bära upp påsen för hon hade ont i bröstet.Hon har kärlkramp.
Jag hämtade upp påsen och låste upp till henne.
Det var så hemskt att se. Tänk om jag inte varit hemma. Usch hemska tanke.

Ha en fortsatt bra dag i paradiset. Här har det snöat idag.

Kramar

Svar: Vilken tur att du fanns där för grannen och hon tycker så mycket om dig.. kram :)
Esmaralda

78 Isbiten:

skriven

Brrr.. svinkallt ute idag,känns som vintern har kommit tillbaks:(

undrar om min blivande är äldre än mig om han är/vart gift & har egna barn?
kram

79 Lollo:

skriven

Hej Es

Ser du om jag kommer bli rik någon dag?
kram


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: