Minnen....

På gatan vid torget i byn där jag bodde, fanns ett litet rött trähus och där bodde  och Roope  och  Antti.. tvillingarna. 

De bodde där tillsammans med sin mamma som hette Kirsti och som var den enda kvinnan i byn som  söp hårt.

Åtminstone trodde vi ungar att det var så. 

Tvillingarna kallades rätt och slätt bara tvillingarna och de var inte alls sådana som man läst att enäggstvillingar ska vara.

De bråkade och slogs och stal av varann och  de hade olika vänner. 

När alla vi ungar i byn lekte storlekar som krig.. då var tvillingarna aldrig på samma sida.

 

 

 Deras pappa var brottare och kallades för den Finska Björnen men ingen av oss hade någonsin sett honom. Allt var bara hörsägen från tvillingarna om pappans storlek och muskelstyrka och hur han en gång lyfte en hel Folkvagnsbuss när han skulle byta däck.

 

En gång smög det omkring en klen förläst typ med tjocka glasögon som ropade på  Antti och Roope och Anita öppnade fönstret och  svor på finska så det osade svavel. 

Kanske var det pappan i alla fall !!

Eller så var det bara en av alla karlar som svansade runt Kirsti. 

En gång  ordnade vi cirkus med väldigt dyrt inträde… och då skulle tvillingarna vara en av  attraktionerna  och läsa varandras tankar och inte ens då kunde de hålla sams.

Ingegärd som hade Downs syndrom skulle bara vara sig själv ( hur hemskt var inte det !!) … Uffe var clown och  Marika trollkarl.

 

Av nån diffus anledning var jag tågkonduktör.. kanske mest för att jag nyss fått ett sånt leksakskit.

 Taxen Trix, min hund.. gjorde konster och presenterades som världens längsta hund. Han kunde allt om han bara var tillräckligt godissugen.

Eva uppträdde med byns klokste gris.., en kulting hemma från gården.

Vi  hade snott  Uffes mammas kakburk och sålde småkakor. Saft  hade vi  också blandat.   Gunilla gick runt och visade burkar med skalbaggar, en kopparorm, gråsuggor, spindlar och blodiglar. Publiken fick klappa och hålla.

 

Vi  hade släpat ut alla stolar hemifrån och ordnat med en scen… och såvitt jag minns så hade vi en hel del publik.  Pengarna delade vi på. 

Vi ordnade faktiskt cirkus då och då.

En gång ordnade vi loppmarknad och då hade vi släpat ihop allt möjligt från våra föräldrars skåp och lådor och garderober och somliga av oss fick en redig lusing  för att  vi sålt familjens  tält, vinterkängor, porslin  och promenadkäppar !!

 

Jag säger som alla gamla människor säger.. att på min tid hade nog vi ungar mer fantasi.. vi GJORDE mer…kanske var det sociala medier som fattades oss…  men jag är ändå glad att jag var barn på den tiden…. och vi var inte så övervakade av vuxna... man gick ut .. och ingen vuxen hade nån koll.... kreativiteten flödade...

Kram o kärlek

1 Tingeling :

skriven

Jag håller med, jag är ju yngre och växte upp på 90 talet. Vi gjorde också sådana saker. Hittade på teater för dem vuxna. Vi spelade in filmer med typ världens största filmkamera att hålla i. Vi hade en kiosk som vi sålde godis i, tog dubbelt betalt än vad vi köpt för. Alla lekar man lekte. Och man ville aldrig gå in när föräldrarna ropade "mat". Och ibland fick föräldrarna leta efter oss och säga att det var mat.... Goda tider! Vi kunde ju till och med tälta ute över natten, bara vi barn, skulle man väl aldrig våga nu!

Vilket nu fick mig lite att längta till ett boende där det bor många barn. Och finns skog. Och lekplats precis utanför. Det finns det inte här.

Drömde om att jag var på en skola (var lite äldre barn) och hälsade på. Och började gråta då jag tänkte på att "gud så roligt". Jag har inte helt och hållet släppt det där med lärare. Vet dock inte om det är mindre barn eller större eller vuxna jag vill undervisa..... Är detta något jag borde tänka lite på? Stället jag var på, på förskolan, var kanske helt fel. Att det var själva förskolan och personalen det var "fel på"? Att det var därför jag inte trivdes? Vi har ju elever på mitt jobb och det är så himla roligt.... Och blir förvånad själv över hur mycket jag kan haha!

Hoppas ni får en solig och härlig dag idag!

Kram!

2 Sophia* :

skriven

Hände något som jag skulle vara riktigt upprörd över om jag fick veta? Jag är besviken så det räcker. Orkar bara inte om det var mer skit jag borde veta.


Tacksam,
Kram

3 Kärlek:

skriven

Härlig barndom😄.. ja, förr fick man hitta på egna lekar och jämnt fick man va ute.

Var ska jag hålla ögonen öppna för romantiskt möte🤔.. tycker det är dax nu💕. Kram

4 Varis:

skriven

God morgon Ez!

Har läst ikapp några dagars bloggande och jag måste säga att ni ser ut att ha det så himla bra! Alla fina ställen ni besökt och champagne ni fått njuta av. Har du lång tid kvar i Portugal?
Börjar lockas av att försöka boka resa till samma ställe.

Ja du dessa cirkusar o teater har jag oxå varit med om, haha. Vi byggde en nöjespark i en lada, men de enda betalande kunderna var vi själva :) men kul hade vi!

Just nu i mitt liv känner jag mig väldigt ensam. Det är jag och barnen mest hela tiden. önskar så en förändring till det bättre. Detta är både tungt och ensamt och jag blir stundvis så ledsen.
När är det min tur att uppleva långvarig lycka? :(

Kram

5 <3:

skriven

Vilken cirkus kära Esmeralda.
Får du till dig något med tanken jag fick igen med modelljobbet jag tänkte föreslå som är lite speciellt. Känns som jag bara sådär ändå fått kontakt med en trevlig tjej på kundtjänsten. Att hon gillar mig och hunden. Ska jag föreslå min ide ? Eller är det kört ?
Kram
💗💗💗

6 Skorpan:

skriven

Håller helt med dig Es gällande kreativitet o ungar förr. O inte heller vakade vuxna över en, på sommaren hos min kusin begav vi oss till stranden o var där i flera timmar, eller så lekte vi i garaget på gården i flera timmar.

Nu tar man sin mobil på morgonen o är det ingen som säger till eller det är annat program där mobilen lämnar bort, ja då hittas det inte på något att göra. Okej visst är jag skyldig till detta "mobilliv" men fantasi om vad annat man kan göra är rätt dålig. Kan inte ta på mig skulden för allt 😉.

Föräldrarna hade inte speciellt bra koll, kanske, men världen såg definitivt annorlunda ut då. Lugnare o tryggare skulle jag påstå. Också jag är glad att jag var barn, förr... Ett av barnen kommenerade att yngsta barnet inte fått vara barn tillräckligt länge, men tur att det inte varit så för det äldre barnet. Hmm, lite skrämmande, vart har de bråttom, dagens barn? Jag har nog försökt få mina barn att vara barn så länge dom nu är det. Vet inte om jag lyckats? O hur ser det ut om tjugo år? Jaa...

Iom att förnyelseprocessen kommit igång behöver vi göra oss av med lite grejs, sälja eller ge bort, det är frågan? Får väl se. Nåt jag undrar över är om jag blir tvungen att betala tillbaka pengar åt kassan Es? Kom ett sånt mail på basen av "byråns" utlåtande, vilket jag ska överklaga. Äh så led jag är den byrån, funderar också på en skrivelse i landets huvudmedia, om den arbetslösas livegenhet... Hur låter det? Tankar...

Men nu gäller det att föra över tankarna på hemmets lugna vrå 😊.
Kram Skorpan

7 <3:

skriven

Vilken cirkus kära Esmeralda.
Får du till dig något med tanken jag fick igen med modelljobbet jag tänkte föreslå som är lite speciellt. Känns som jag bara sådär ändå fått kontakt med en trevlig tjej på kundtjänsten. Att hon gillar mig och hunden. Ska jag föreslå min ide ? Eller är det kört ?
Kram
💗💗💗

8 Mm:

skriven

Hej Esmaralda.
Ja det kändes som att man inte var lika rädd att släppa ungarna lösa bakåt i tiden. Antingen har världen blivit farligare eller så har man bara blivit mer medveten och där med mer rädd att något ska hända ungarna. Låter spännande och roligt. När jag var barn hade jag också en livlig fantasi och kreativitet.

Es, vi påbörjade och skrev lite roliga meddelanden, lite flörtiga till varandra. Sedan var han här under två dagar och vi sågs. Sedan skriver han att han nog är ganska säker på att han inte vill vara med mig. Jag kommer ju backa nu. Men vad hände? Kände han när han var här att han inte hade dem känslorna? Eller kör han något ful spel gentemot mig?
Kram

9 Anonym :

skriven

Varför unnar han inte mig att gå ut med mina tjejkompisar och andra sakerna? När jag ska ut kommer det sms du vill göra slut. Jag vill vara med dig. Varit så här nästan 1 år. Tar bort lite glädje.Jag har det där du vill ha. Tror han syftade på kola. Vill inte hålla på med det.
Kände när jag gick hem inatten. Jag är klar med tjocka gubben. En vännina sa igår. Du borde försöka få tillbaka exet med sonen ni är så fina på kort. Kan det bli så ?Vill bort från det dåliga lätt att skriva.

10 Bumble bee:

skriven

God morgon Es!
Jag är nyfiken på min soulmate så berätta allt du ser om honom och om honom och mig! Kram 🐝

11 Rädd:

skriven

Hej E!

Självklart ska försäkringskassan strula också. Orkar inte mer. Ser du om det kommer lösa sig? Eller kommer vi få fixa det ekonomiska på annat sätt? Vill bara få bli frisk!

Kram och kärlek!

12 Sus:

skriven

Hej
Härliga minnen....
Kul ni hade ......
Love sus


13 Elisa:

skriven

Hej!
Ser det ut att bli bra trots detta?
Kram

14 Nat:

skriven

Hej Esmaralda.
Det var illa att en människa med down syndrom bara ska vara dig själv. Det är ju inte ens kul eller något som har med cirkus att göra. Men förr känns det som om man inte hade den kunskapen.

Es, den kärlek jag ska möta. Vad ser du om honom? Hur är hans sätt?
Kram

15 AnnaK:

skriven

Har också bara positiva minnen från barndomen. Särskilt somrarna. Man var ute från morgon till kväll.....oftast barfota....och man lekte. Somrarna på ön mina föräldrar kommer från var bäst 😊 Önskar mina barn fått växa upp lite mer så.

Idag blir det storloppis 😁 Hoppas på nåt fint fynd till bra pris.

Kram 😊

16 Helena Ir:

skriven

Påhittiga var ni..den där cirkusen skulle man varit och sett..
Jag minns ett av mina barn som länsade bland min skåp och lådor..bla dukar som jag virkat själv..en del av detta blev sålt,när hen ringde på hos folk..Jag var inte allt för glad,kan jag berätta..

Jag är inte allt för glad nu heller,känns som jag befinner mig i chock..jag fick veta något hemskt,som skedde natten mellan onsdag och torsdag..det rör min äldsta dotter..jag fick veta detta igår kväll..nu är hon på okänd ort. Mitt mammahjärta brister..jag gråter..så hemskt!
Finns det någon som orkar skicka henne lite healing,energi..till min stackars flicka..

Jag förstår inte det här..visst finns det väl ett ljusning där framme?

Kram :)

17 M:

skriven

Hej Esmaralda.
Ser det ut som om detta fram och tillbaka grej kommer att fortsätta från hans sida? Han ger mixade känslor, mixade signaler och det blir tyvärr inte schysst. Han ger. Tar tillbaka. Jag upplever samma känslor om igen. Jag går igenom hopp och förtvivlan om igen. Kommer detta fortsätta? Spelar han spel?
Kram

18 Lotta:

skriven

Att inte vara så övervakande av vuxna...det var ett privilegium för så har ju inte barn det idag. Så tråkigt att det blev så. Barns kreativitet finns kvar, men den tar sig i uttryck på annat sätt pga dataspelen och sociala medier.

Nu en fråga...orkar inte vara ovän med exet. Hur ser det ut framöver. Blir det "som vanligt" igen eller kommer han fortsätta bråka och ställa till det för mig.

Kram Lotta

19 ThereseC:

skriven

Hej Es!
Tänk när jag var liten då ondgjorde sig gammelfaster över att dagens barn inte hade någon fantasi eftersom de lekte med barbie istället för med kottar. De hade ingen förmåga att själva skapa sina leksaker, vilket var ett stort hot mot barnens fantasiförmåga hävdade hon. Jag kan lova att våra barbies råkade ut för minst lika fantastiska äventyr som kottarna gjorde på hennes tid.
😄

Kram ThereseC

20 F:

skriven

Jag mår så dåligt. Är så ledsen och kan inte sova på natten. Jag känner mig helt värdelös.. men jag måste försöka. Hur stor är chansen att jag får ett av jobben om jag söker alla jobb jag kan? Kan jag rädda denna jobbiga situation som är nu? Kram

21 Vän:

skriven

Hej Esmaralda.
Jag blev så glad en vän som tidigare bott utomlands ska flytta till en stad ganska nära mig. Jag tänker att jag ska åka och hälsa på henne då när det blir lite lättare. Hon är lite för att gå ut och så. Du har ju sett att jag träffar kärleken från en annan stad.
Ser det ut som om vi kommer att börja ses mer nu när hon flyttar närmare? Är det genom henne jag träffar kärleken?
Kram

22 f.:

skriven

Godmorgon! Jag känner ett stort förtroende till dig Esmaralda och jag har en fråga. Kan du se oss bo kvar här om ett år? För om du gör det kan jag känna mig trygg. Kram

23 Lillajag:

skriven

Hej Esmaralda.
Hoppas han på att det blir något med henne nu? Kommer det att bli dem?
Kram

24 Ullegull:

skriven

Verkligen påhittigt med cirkus! Jag och en kompis försökte sälja smält snö till grannarna. Behöver knappast nämna att vi gick i "konkurs".. :-D

Har fått problem med mina fötter och jag träffar sjukgymnast för att få foten tejpad. Vad kan problemet vara och blir det bra snart så jag kan börja jogga lite lätt igen??

Kram!

25 <3:

skriven

Drömde om mormor på morgonen inte gjort det på länge. Kändes som jag låg bredvid henne i sängen och hon var där. Vi var i mamma och pappas hus och min lillebror kom och sa att mormor var hos oss. Hon var sjuk och hostade var men ville inte visa det. Var uppe i ett skåp och letade ingredienser till en marängsviss för grannarnas pojkar var där med. Drömmen var så verklig och jag såg mormors ansikte som jag kommer ihåg henne och låg nära i sängen. Betyder det här något kära Es. Var som jag grät när jag vaknade.
Kram & Love
💗💗💗

26 Skorpan:

skriven

Styrkekram Helena Ir!
Kram Skorpan

27 Susanne Amalia :

skriven

Det finns energi i dagens barn Också men i dag finns det Så mycket regler att det alltid är någon vuxen som stoppar dem.. Mitt barn gjorde soppa och piroger till en vinter basar för att dra in pengar till en skolresa tidningen kom och fotade.. Men då reagerade någon inspektion..hade han haft handskar när han bakade pirogerna och hade han plastat in alla piroger? näe sa min son om jag plastade in piroger skulle ju posten smälta eftersom de är varma när de kommer ut ur ugnen då smakar det inte gott och jag tror inte det är hälsosamt.. Det blev ingen mer mat til julmarknaden.. Tråkigt nu önskarjag dig en fin dag med sol och glädje fråga ser du positiv energi i min närmaste framtid.

28 Kristin:

skriven

Ja, for min del kan jeg tenke tilbake på en herlig barndom. Så fritt og godt.
Vi spilte teater, slo ball, hoppet paradis, hadde en småskog i nærheten hvor vi klatret i trær og lagde våre spesielle steder og mye annet.
Vi samlet aviser og flasker, og hadde en skraphandler (en som kjøpte alt mulig), som vi leverte dette til og fikk noen slanter av.
Da løp vi rett til butikken og kjøpte godis for pengene. LYKKE!!!
Jeg var også så heldig at mine foreldre kjøpte en hytte ved siden av et småbruk. De som bodde på dette småbruket hadde lite penger, men de var veldig snille med oss og de få dyrene de hadde. Morsomt var det på høsten å ri på hesten, uten sadel, på jordet. Jeg fikk hente inn kua, lærte å melke og også sadle på hesten. Vi kjørte melka fra kuene i kjerre til veien hvor den ble hentet. Det som var virkelig moro, var når det var snø og vi fikk kjøre hest og slede med bjeller på hesten.
Jeg kunne ha skrevet veldig mye om dette, men da ville det blitt for mye.
Takk, Esmaralda, for at du satte meg i en god sinnstemning og brakte meg tilbake til barndommens tid.
Ønsker deg og dine og alle blogglesere en fin helg. KRAM!

29 Heaven:

skriven

Helt rätt! När jag läste din text blev jag rörd. Dagens ungdomar lever inte i nuet, det är bara telefonerna och sociala medier som gäller i princip, vilken sorglig utveckling.

Es ser du någon kärlek för mig?

30 Mm:

skriven

Hej Esmaralda.
vi påbörjade och skrev lite roliga meddelanden, lite flörtiga till varandra. Sedan var han här under två dagar och vi sågs. Sedan skriver han att han nog är ganska säker på att han inte vill vara med mig. Jag kommer ju backa nu. Men vad hände? Kände han när han var här att han inte hade dem känslorna? Eller kör han något ful spel gentemot mig?
Kram

31 M:

skriven

Hej Esmaralda.
Ser det ut som om detta fram och tillbaka grej kommer att fortsätta från hans sida? Han ger mixade känslor, mixade signaler och det blir tyvärr inte schysst. Han ger. Tar tillbaka. Jag upplever samma känslor om igen. Jag går igenom hopp och förtvivlan om igen. Kommer detta fortsätta? Spelar han spel?
Kram

32 Alie:

skriven

Hej och god förmiddag,
Helgen och ledigheten är här, haft en bra givande vecka ☺️, konferans med föredrag och givande möten, man lyfts upp.
Känner mig mycket positiv inför vår och sommar, känner mig lätt. Livet rullar framåt och denna känsla och framfart ska jag behålla har jag bestämt, nya äventyr väntar... ☀

Es; fortsätt njut med familj och era äventyr 🤗
Kram :)

33 Caroline:

skriven

Är den nya, för mig guld värd, vänskapen ömsesidig??

Mycket tacksam att få veta.

34 Daniel:

skriven

Kommer min kärlek att höra av sig igen ellerr hon borta för gott?

35 Lena:

skriven

Rolig läsning! Har stöttat en kvinna under massa år men har nu fått nog. Hon har aldrig missat ett tillfälle att trycka till mig verbalt mycket sårande men samtidigt har hon också hyllat mig. Hiss eller diss således. Vet hon om hur hon har hållit på? Har hon ens något samvete till det? Paralleller till min brors grundstötning-och även exmakens är skrämmande! Vad är det för fel på MIG som dragit till mig det här??? Rena cirkusen-men i mitt fall bara jobbigt. Kramar!

36 Sophia* :

skriven

Hände det något igår som jag skulle bli arg/ledsen över? Kommer han ljuga för mig?


Tacksam,
Kram

37 EPM:

skriven

Hej Es.

Nu är bollen i rullning och skilsmässan är igångsatt.

Jag känner mig ur fas och tvivlar på min framtid, saker och ting i min kärlek växlar för J vet inte vilken fot han ska stå på och även om jag förstår att det är jobbigt för honom så önskar jag att han bestämmer sig snart, för jag klarar inte av att vänta mer..! Iallafall inte om jag inte vet hur det blir.

Snälla kan du känna efter om det klarnar snart på J-fronten?

Kramar och kärlek

38 Hedwig:

skriven

Det var väldigt vanligt i Holland att barn lekte främst ute förr i tiden. Öven om jag bodde på en förort till storstaden minns jag hur jag som sexåring redan självständigt fick vara ute. Alla barn i närheten kände varandra och vi hittade på nytt hela tiden. Nästan inget barn var överviktigt och barn hade över huvud taget mycket bättre motorik än idag. Nu förtiden syns nästan inga barn ute, förutom på skollekgårdar och väldigt små barn med sina föräldrar. Det är skrämmande anse jag och om jag hade barn skulle jag helt enkelt förbjuda dem att sitta inne vid datoren hela dagen! Det är möjligt. En kompis till mig har börjat göra det och det märks att hennes son blir allt bättre på att hitta på lekar och att ha tråkigt som barn ska ha ibland...

39 F.u:

skriven

Hur ser det ut runt mig?? Något som jag bör vara uppmärksam på? Kram

40 Louise:

skriven

Avslag från CSN på grund av hans jäkla årsbelopp som vi inte har råd att betala alls för att han ska få ut CSN. Det han kan göra är att han ringer dem och pratar med dem. Jag fattar inte hur vi ska få fram dem och att inte de sociala vill hjälpa oss med att betala årsbeloppet så han kan avsluta sin utbildning för han är garanterad jobb efter detta.
Vi måste få ut dessa snarast.
Jag hoppas att ett samtal till dem kan få oss att få loss dessa. Han ska ringa dem på tisdag för detta måste lösas snabbt.
Han hoppas ju på lottovinst vilket är 1 på miljarden att lyckas med.
Alltså ligger det en förbannelse över oss? Man ska inte behöva ha det så jäkligt som vi har det. Jag skäms för att vara fattig att inte kunna ge mina barn lördagsgodis eller annat som alla andra kan ge sina barn.
Jag ska börja lägga ut lite annonser på saker som vi kan sälja på shpock eller blocket för att få in lite pengar.
Jag hoppas hoppas att han får ut pengar från CSN nästa vecka och att jag får ett jobb inom en månad, helst nästa vecka.
Jag vill bara se en ljusning snart. Låta förbannelsen försvinna.

Nu ska jag snart ut i regnet igen. Hämta min dotter på kalas.

Kramar från Malmö

41 Smöla:

skriven

Va roligt att så många uppskattade inlägget om hur du jobbar med seansen! Vi är många som ställer detaljerade frågor märker jag, men nu vet vi ju hur vi hellre ska ställa dom:) Detta inlägget skulle nog ha kommit för längesen..
Kan du se vilka kroppsdelar Alex gillar mest med mig?

42 Bumble bee:

skriven

God eftermiddag Es!
Jag är nyfiken på min soulmate så berätta allt du ser om honom och om honom och mig! Kram 🐝

43 Elisa:

skriven

Hej!
Med tanke på att jag vill satsa på mig själv.. ser det ut att vara en dålig idé att han kommer med?
Kram

44 Michaela:

skriven

Sa i torsdags att jag inte kan tro på honom när han säger att han gillar mig eftersom han inte visar det på något sätt. Han svara "okej". Tyst sedan dess och det bevisar väl att jag hade rätt. Kram

45 En dröm:

skriven

Drömde att jag fick en go kram av en blond snygging.
Sedan vakna jag:(vad betyder dena dröm?
kram

46 Pia1:

skriven

Ja vissa saker var helt klart bättre förr! Det var skogen och cykelturer och bus mest hela dagarna ❤

47 Tisa:

skriven

Jag minns när jag och min då bästa kompis knackade dörr i hela byn där vi bodde, man visste ju vad alla bodde. Vi, jag och min kompis, tyckte nämligen att det skulle vara kul med lite party i lekparken. Vi var 9-10 år och vi satt oss (pluss min kompis lillasyster) och försökte få ihop fina inbjudningskort. Vi tänkte att vi kunde bjuda på chips och korv med bröd... Fast korv med bröd blev det dock inget av till allas besvikelse. Fast det såg ju så bra ut på pappret! Hursomhelst, förutom barnen vi kände fick alla ta med sig sina syskon också... Så vi var ett hav med barn i lekparken, haha!

Våra föräldrar blev inte så arga, men vi kunde ha sagt till tyckte dom.

Sen har jag och en kompis lagt golfbollar i hela hans vardagsrum.

Jag och min kusin gjorde "spindelnät" i hela deras hus d.v.s. knöt fast garn i olika saker lite här och där. Vi passade på när våra föräldrar var borta på affären. Det gick ju knappt att gå. Detta gjorde vi för att jag var lite rädd för att vara ensam hemma och jätterädd för tjuvar så själva "spindelnätet" skulle då bli en tjuvfälla.

Lika plånbokstricket, när man sätter fast plånboken i med en genomskilnig fiskelina, lägger plånboken på vägen och gömmer sig i buskarna, varje gång en människa skulle ta plånboken drog man in den i buskarna. Fast vi var inte så bra på det där då vi fnittrade så mycket! :)

Ja så mycket tokiga saker man gjorde som liten. Jag var annars väldigt lugn och gjorde sällan "hyss", men ibland hade ju även jag mina moments ;)


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: