Och så måste jag också säga att....

Ett tag var jag med i gruppen " Stå upp för Peter Springare" eftersom jag tycker det är en självklarhet att man kallar saker och ting  för sina rätta namn...  och i en demokrati ska man inte ljuga eller förtiga....men sen hände det nåt.... en massa neanderthalare .dök upp.. både manliga och kvinnliga ( mest manliga dock) och började spy ur sig en massa otidligheter om invandrare - på Springares  forum.
 
 
 
Och där går min gräns - och säkert herr Springares också !!
 
Vem gitter höra sånt som " Spräng dom i luften "
eller " Slöjbränning på allmän plats" eller  " Skicka dom med enkel biljett till Turkiet"
 
 
 
 
Man suckar och skäms på sina medmänniskors bekostnad.
 
Tvi vale !!
 
Kram & kärlek
1 Virrhönan:

skriven

God morgon!

Vet knappt vem Peter Springare är, hört talas om han i pressen men följer visst nyhetsflödet väldigt dåligt emellanåt. Men att vräka ur sej sånna saker du nämner här är helt oacceptabelt, slöjbränning på allmän plats herregud det låter ju som rena häxbränningen....Man blir sur och irriterad på mycket när det gäller invandringen och svenskarna är ju bra dumma som säger att nej då, vi är inga rasister och stunden efter visas detta hat mot invandrarna, ja man kan ju undra också varför SD går så fort framåt,de hade väl nästan fått bilda egen regering om det varit val idag...
Idag skiner solen, vinden har minskat och jag fryser... Blåser det hos er fortfarande? Fast ni fryser väl knappast... så varmt och härligt ni har det. Och så lika döttrarna är dej :-)Det är så kul och följa er på resan.
Och imorgon är det ny vecka igen med nya möjligheter, jaha ja, så det kan faktiskt bli ett möte med snyggingen alltså..undrar om jag måste vänta länge och vart blir det av i så fall tro..? Karln kanske börjar få vårkänslor....
Ha en trevlig söndag och njut så mycket ni kan :-) Kram

2 A:

skriven

Så, nu är smset till R skickat. Får vi se hur det tas emot. Eller ja, det vet jag väl innerst inne.
Matcho som han är så klankar han säkert ner på det fullständigt o återigen lägger all skuld på mig. Att han orsakat mig lidande i form av tvivel osv har han helt glömt bort.
Han hade "grabbkväll" igår såg jag o levde livet så nu har han säkert glömt mig o vaknar upp med någon annan vid hans sida 💔

3 <3:

skriven

Ja verkligen Tvi vale !
Orkade inte ut med tjejerna igår för värken i nacken. Det räckte med hockeyn och middag på en fin restaurang. Kände mig lite trist och hoppas att de inte blev alltför besvikna på mig...inte fått svar än på röntgen.
Tror du jag blir nöjd med färgtouchen av läpparna ? Kommer jag fixa smärtan eller ska jag avstå. Tänkte lite svagt ljusrosa och lite markerad kant.
Kram
💗💗💗

Svar: Egentligen behöver du inte bättra på ditt utseende.. kram :)
Esmaralda

4 Anonym :

skriven

Hej håller G på med lite olagliga saker...om det är skattefusk ok vad är din känsla Es. Älskar han verkligen mig ?
Kram

5 f.:

skriven

Man brukar tala om tredje gången gillt, men för mig har tredje gången passerat för längesen.. kommer jag få en till chans? Kan det bli sjätte gången gillt?

6 Mim:

skriven

Godmorgon!

Ingenting bra, positivt händer. Varför har jag sån otur?? verkar aldrig vända??

kram

Svar: Skapa själv tillfällen... kram
Esmaralda

7 F:

skriven

Hej Esmaralda.
Haha så kan det gå. En annan fråga som jag inte kan känna in själv alls just nu. Jag har inte hört något från honom på hela helgen. Jag vet inte hur det kommer se ut framöver.

Ser han ut att ha bestämt sig för att gå vidare från min nu?
Kram

8 Tjejen:

skriven

Hej Esmaralda.
Ser det ut som att de har tagit steget in i en seriös relation? Är det henne han vill vara med?
Kram

9 mg:

skriven

Hej!
Kommer jag hitta någon lägenhet i sthlm? Dröjer det länge isåfall?
Kram!

Svar: Ja det kan dröja men det kommer.. kram
Esmaralda

10 Skorpan:

skriven

Ja hur ids människor? Man behöver inte komma ut med allt, att tiga är faktiskt guld allt emellanåt...

Tiga borde jag också, men säger ändå, att det är mindre kul att hålla dagbok över vad man gjort och hur länge man gjort. Jag är en som "såsar" på mellan olika uppgifter, ineffektivt jag vet, och då är det svårt att ange exakt tid som jag lagt på respektive uppgift. Definitivt min stötesten ;). O undrar förstås om jag under mitt arbetsverksamma liv kommer att bli av med "timuppskrivande"? Det vill säga kommer jag att jobba med annat Es?

Här snöar det och världen är vit igen. Okej, det kommer att smälta bort, men ändå... Kommande Valborgsväder kanske? Bara en vecka kvar tills dess. Vad kommer du att göra på Valborg Es, har du gäster hos dig då? Vi har inga planer och så lär det väl bli...
Kram Skorpan

Svar: Ja, barn och barnbarn är här fram till 2/5 och sedan.. den 4 /5 kommer sonen med tre kompisar :) Full rulle hela tiden.. kram :)
Esmaralda

11 Frida:

skriven

Hej.
Ja det är så onödigt och inte alls konstruktivt med sådana kommentarer tycker jag. 😕
Ska börja på småbarnsavdelning till hösten tror du jag kommer att trivas. Tänker ibland att jag ska söka mig till annat ställe. 😉
Ha det gott alla
💛💜💛 kramar

Svar: Ja jag tror du trivs hyfsat .. men du kommer söka dig vidare.. kram
Esmaralda

12 Arg:

skriven

Hej!

Ja, många tror att våra svenska traditioner är i fara. Skolavslutningar t.ex vissa orter i Sverige har inte längre skolavslutning i kyrkan och detta gör mig riktigt arg. Såg hur besvikna barnen blev förra sommaren.

kram

Svar: Ja och sådana beslut underbygga vara främlingsfientligheten..kram...
Esmaralda

13 Helena Ir:

skriven

Och jag blir bara trött..hur tänker folk? De borde skämmas..!!

Sovit lite oroligt..drömmarna har varit oroliga..kan vara att jag hamnade igår ,innan jag somnande ,framför en tv kanal som sände ett program,som hette "efter flodvågen"..det var om människor som varit med eller var anhörig och mist någon under Tsunamin julen 2004. Så gripande handlade bla om en flicka,då 11 år..hon miste båda sina föräldrar..slungades iväg och hamnade i ett träd,där hon fick hjälp sedan av en man som bodde i närheten..han tog hand om henne..gav henne mat och kläder mm. Hon var där, nu, på besök..En annan som de visade var en mamma som inte varit på plats under tsunamin,men hon miste då sina barn..hennes sätt att åter hitta lyckan i livet var att jobba på ett barnhem därborta..
Så starka berättelser..

Idag ska jag bla planera inför morgondagens lunch med väninna,som följer med mig hem efter träningen imorgon.

Ha en skön dag :)
Kram :)

Svar: En stark film !! Ha en riktigt mysig lunch.. kram :)
Esmaralda

14 Tildis:

skriven

Hej Es! Håller med dig fullständigt. En saklig diskussion är vad som gäller. Ser de ut att hålla ihop? Kram

15 Mom:

skriven

Hej Esmaralda.
Kommer han att börja ha sonen mer från och med nu? Så ofta som vi sagt? Vill han och kommer ta sitt ansvar?
Kram

16 Mm:

skriven

Hej Esmaralda.
Kärleken som jag ska träffa kommer han ta första initiativet? Blir det i en annan stad än jag bor i som första mötet kommer att ske? Börjar det närma sig i år?
Kram

17 Jossan :

skriven

God morgon!

Igår blev det nya naglar och jag träffa en kompis på lunch och lite shopping. Idag ska jag till Ikea igen och beställa saker till lägenheten :) ska bli kul 🙄🙈

Asså jag försöker få L att komma hit men han bara slingrar sig.. han vet vad som ska hända så antagligen är det därför.. jag får väl ta det på telefon annars..

Håller han på att göra allt för jag inte ska lämna honom?
Vad är det för känslor som A har för mig?

Kram

18 Sus:

skriven

Hej
Tråkigt .....
Dom som går över gränsen.....
Bra forum ....
Hur går de för mig?
Love sus

Svar: Du kämpar på.. med medvetna beslut blir det tufft för stunden men lättare på sikt.. kram
Esmaralda

19 Lizette :

skriven

Hej!
Just nu ser det tufft ut med min ekonomi.. hur kommer det lösa sig? Ser du hur det blir?
Vill ju kunna försörja mina barn och även kunna göra nått roligt nån gång.
Kram

20 Skrållann:

skriven

Hej!
Tycker också att han gått alldeles förlångt;(
Kom hem igårkväll efter en härlig kryssning. God mat, gott att dricka, trevliga människor, bra shopping och trivsamma danser. Det var en resa som jag behövde och jag njöt av att bara få vara mig själv.
Innan jag åkte ringde dom från kommunen där jag sökt jobb och ville träffa mig för intervju. Så imorgon är det dags och jag är superglad men väldigt lugn. Kommer dom tycka om mig och hur stor chans har jag att få jobbet?

Kram❤

Svar: Du har en god chans.. de gillar dig verkligen.. kram o lycka till
Esmaralda

21 Filippa:

skriven

Hej hur kommer jag träffa min blivande kille?

Kommer hem resan gå bra för mina chefer i dag?

Kram

Svar: Hemresan kommer gå bra.. kram
Esmaralda

22 fw:

skriven

Jag känner mig så otroligt stressad över allt jag har kvar att göra innan sommaren. Men jag kämpar!! Jag tänker en hel del på den vän jag hade mycket kontakt med förra året. Vi har dock inte pratat sedan i början av året. Kommer vi få kontakt igen på något sätt? Och tror du Es, att vi kommer att umgås något i sommar? Kram

Svar: Nja.. räkna inte med det.. kram
Esmaralda

23 Desp:

skriven

Kära Es! Jag undrar om du ser hur det blir på after worken nästa vecka? Kommer det att bli roligt elr ? Kramarrrrr

24 Annas:

skriven

Hej Esmaralda.
Ser det ut som jag och "F" kommer att umgås och hitta på roliga saker, träffa folk? Umgås på det viset mer?
Kram


25 F.u:

skriven

Drömde inatt att jag skulle laga tänderna men fick håret klippt istället, jätte konstig dröm, men mitt i allt fick jag ett jättefint meddelande ifrån en fågel, jag blev jätte rörd till tårar, vad betyder drömmen esmeralda kram.

Svar: Den betyder att när du får en förfrågan är du redo att tacka ja.. kram
Esmaralda

26 Tisa:

skriven

Det är lite jobbigt i mitt liv just nu. Och nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Jag har tre vänner som just för tillfället mår riktigt dåligt. Jag försöker ställa upp så gott jag kan, men jag mår ju också dåligt. Det blir som en ond cirkel. Fast jag vill ju vara en god vän. Fast räcker jag till? det känns inte så. Vad kan jag göra?

27 Agata:

skriven

Tänkvärt!
Min vän har hamnat i en jobbig situation.
Kommer han att skilja sig?

Svar: Ja det ser ut som om en skilsmässa kommer.. men det kan dröja.. kram
Esmaralda

28 Mikael :

skriven

Detta likadant i många länder i Europa, läser man på om tiden före andra världskriget så finns det väl en och annan likhet, det är vägen för länder ska bli osams och resolutioner om krig ska bli godkända.


Le Pen är på tapeten att bli nästa president, med senaste årens utveckling så är det inte svårt förstå varför de röstar på henne.

När det gäller springare så är han ensam om att ge uttryck det andra är livrädda för, eller inte kan, uttrycka, måhända så långt att det kokar över och SD får många röster, såvida inte alla partier ändrar sin politik,SD underlättar för andra partier att ta beslut som var omöjliga att ta förut, andra partier ska vara glada folk röstar på SD.





Svar: Det har du rätt i !! Kram :)
Esmaralda

29 Michaela:

skriven

Fy helsike vilken dröm jag hade i natt. Var helt groggy när jag vaknade. Drömde om släktingar på pappas sida som jag inte träffat på 20 år. Jag befann mig i miljöer som jag vistades i när jag var barn/tonåring. Jag kände mig snygg och hade tur med killar vilket inte stämmer med verkligheten. Jag flög runt och sjöng för människor och jag älskade det. Även en patient som står mig nära dök upp. Otroligt märklig och intensiv dröm. Kram

Svar: En dröm att hämta energi från.. kram :)
Esmaralda

30 Väm:

skriven

Hej Esmaralda.
Frågade en tjejkompis hon vi kunde ses men hon skrev att hon har andra planer.
Kommer hon ta intiativ nästa gång om att ses? Vill hon träffa mig?
Kram

31 Nat:

skriven

Hej Esmaralda.
En ny kärlek för mig blir det inom räck håll eller är han långt borta?
Kram

32 Lotta S:

skriven

Tack för att du också lyfte upp den sidan av problematiken! Vi har svårt att få en konstruktiv dialog.

Är 60% deltid en möjlig lösning för mig, ser du något om det?

33 N:

skriven

Hej Esmaralda.
Kommer jag vidare? Får ett socialt liv och en ny körlek?
Kram

34 Annas:

skriven

Hej Esmaralda. Kan jag få fast arbete på blomster butiken jag är på nu?
Kram

35 Me:

skriven

Hej Esmaralda.
Är jag rolig att umgås med tycker mina vänner?
Kram

36 N:

skriven

Hej Esmaralda. Jag har tagit åt mig vad du sagt och försöker ta intiativ till kontakt med vänner. Vill ha vänner och ett berikat socialt liv. Idag var det tyvärr ingen som kunde ses. Men kommer det ge igen?
Kram

37 L:

skriven

Hej Esmaralda.
Ska jag räkna med nu att han bestämt sig för att vara med henne? Och går vidare?
Kram

38 Ametist:

skriven

Hej Es!
Hade en jobbig mardröm o drömde att min mamma hade gått vilse i tunnelbanan o inte kommit hem. ( finns inga tunnelbanor här)
Hon är gamal så givetvis är jag ofta orolig för henne.
Vet du vad drömmen kan betyda?
Hjärtligt Tack för att du lyssnar!

Kram

Svar: Här handlar det "bara" om din egen rädsla kring din mamma.. en helt naturlig dröm alltså och det är jobbigt och smått traumatiskt när våra föräldrar blir äldre och tappar i förmåga.. kram
Esmaralda

39 Ångest :

skriven

Hej E!

Valde att sjukskriva mig i kväll för mår så dåligt. Hoppas allt re utvsig i morgon med de arga anhöriga och allt blir mer förklarat. Hade tänkt höra av mig men tog beslutet att vänta så chefen och ssk får förklara och reda ut det som är deras. Hoppas jag gjorde rätt beslut och kanske kan ringa och prata med dom efter det ? Hoppas allt inte är så farligt som jag inbillar mig för jag kanske har förstorat hela grejen. Ser du något kring det ? Är detta något mot mig eller bara rent anmält ? Kram från en ledsen tjej

40 Trött:

skriven

Hej Es

Ser du mig glad snart?

Svar: Ja absolut gör jag det.. kram
Esmaralda

41 Nat:

skriven

Hej Esmaralda. Jag vill verkligen ha förändringar i mitt liv och leva mer så som jag vill.
Kommer jag att få det?
Kram

Svar: Ja om du själv har har kraft att skapa denna förändring.. vilket jag tror du har.. men vänta inte passivt .. kram
Esmaralda

42 Anonym:

skriven

Hej Es,
Jag fick rapportera en händelse som en kollega gjort. Hen hade lyckats ge ut 7 tabletter i stället för 1... hur detta gått till är omöjligt, jag förstår inte. Hen är mycket duktig och noggrann så jag får inte ihop det.
Var det hen som la i alla tabletterna och gav ut dem eller har dom kommit dit på annat sätt?
( den som fått tabletterna hade bara tagit 1 så inget allvarligt hände, vill tilläggas).
Kram

Svar: Det ser mer komplicerat ut än det kan tyckas.. men jag ser inte riktigt hur.. jag ser din kollega som pålitlig och duktig annars.. kram
Esmaralda

43 Naeano:

skriven

Vet ej vem denne "springare" är och vad han sagt eller står för men att folk betér sig som rövhål, ursäkta språket, och vräker ur sig massa etter, det är inte vidare ok men förståeligt på ett sätt med tanke på vad som sker och skillnader som görs i samhället.. Det ska inte vara "vi mot dom" men det är just det som händer och de med makt gör inget åt det för alla, oavsett vem, är rädda för att bli kallade det fula r-ordet.. Är inte det illa säg?

Men men..

Hoppas du, Es, har det trevligt och njuter, det ser så ut i alla fall, kul att att du har familjen på besök och dom tycker säkert lika :)

Jag har en liten fråga oxå..

Kan jag lita på H´s syster som säger sig vara medial? .. Träffade henne för första gången igår och vi pratade en hel del om andlighet och om att vara medial, jag var nyfiken på vad hon varit med om samt kan göra och vad det innebär, sen berättade jag lite av sånt jag varit med om och märkt av, och jag kunde inte låta bli att fråga om hon kunde se vem eller vilka mina guider var och ja.. Någon förmåga verkade hon ha för jag vet ju vissa saker som du, Es, har berättat för mig och om hon säger lika så kan det ju inte vara hittepå eller? Blev bara lite förvånad vem en av mina guider skulle vara för ja.. Har inte hört så snälla saker om denna person när denne levde och jag har inte ens något minne av denne person mer än några foton så ja.. Jag vet inte..

Nåväl..

Tack på förhand och ha en fortsatt fin dag :)

Svar: Det finns en medial förmåga här även om jag inte ser hur stor /omfattande den är.. kram
Esmaralda

44 F.u:

skriven

Tack för svaret ❤️

45 Lotta:

skriven

Det finns så mycket att bli arg på...
Jag är arg på människor som gör andra illa. Rosenrasande till och med.
Jag undrar om "dom" medvetet försöker göra mig och barnen illa eller om det bara är ren idiot? S

Kram Lotta

Svar: Nej jag tror inte att man medvetet försöker göra illa.. här handlar det mest om ren dumhet.. kram
Esmaralda

46 <3:

skriven

Tack kära Esmeralda att du tycker jag är fin ändå 🙏.
Underbara bilder du la ut igår på familjen.
Har Fredrik gått vidare ? Han hör av sig nästan varje vecka. Vi firadr Valborg förra året med en kryssning tillsammans. Svårt och veta vad han vill...hoppas att han börjar kommma över allt med M och mig.
Vill han ses men inte vågar ta steget? Kan längta till lilla byn ofta.
Kram
💗💗💗

47 Sofia:

skriven

Hej Jossan!

Jag brukar ibland läsa dina inlägg om L.
Jag måste bara säga att jag tror nog att han har gjort slut med dig för länge sedan, och att du är den som håller dig kvar i förhållandet. Han vill nog inte träffas för att han är för feg för det(typiskt killar). Han vill nog bara får det överstökat på telefon, för det är så killar tänker jag har vart där själv. Hade han älskat dig så hade han gjort allt för att träffa dig. Han slingrar sig för att du skall ta steget och göra slut så han slipper ha dåligt samvete för det. Han har redan gått vidare och du förtjänar så mycket bättre!

Hoppas inte du tar illa upp av hur jag ser på det.
kram sofia

48 Lie:

skriven

Hej Esmaralda.
Skulle Niklas vara öppen för att träffa mig? Om jag frågade rent spontant? En kille jag inte känner så väl. Kram

49 Pia:

skriven

Tack Ez! Bra skrivet och jag är glad för att du vågar eftersom få gör det idag.

Hur blir det med J och mig framöver?

Kramar

50 Fia:

skriven

Hej och hojt från kommentarsfältet!

Killen med olivgrön jacka, vars blick jag alltid möter i korridorerna. Kan det bli något där när jag är tillbaka i höst? En till synes helt vanlig kille, men ändå lägger jag märke till honom, märkligt det där..

Kram, kram :)

Svar: Ja, det kan faktiskt bli något men du får ta första steget.. kram
Esmaralda

51 Annas:

skriven

Hej Esmaralda.
Hur stor är chansen att det blir jag och F?
kram

52 Little miss piggy:

skriven

Hej Es!
Jag undrar om du ser flera barn för min kusin L? Hon har tre pojkar men vet att hon gärna vill ha en flicka. Vet ju att det blir de det blir men undrade bara nyfiket. OM hon skaffar en till, ser du om det dröjer länge till isf?
Mycket tacksam för svar! Kram 🐷

53 Skorpan:

skriven

Härligt med full rulle! Trivs också när det händer runtom mig, men lite mer skulle det få hända ...
O lite hinner du ju återhämta dig innan sonen med kompisar infinner sig ;).

Märkligt ryck jag fick då jag kom hem efter en kort shoppingtur med ett av barnen, en sån tur där jag meddelar att, ska du ut nu så gör du dig färdig o det på momangen :D. Rycket ja, börja med handtvätt och laga bort o nu ska timmar fyllas i. Nån aning om varifrån det kom Es, du? Om ja, tack för det!!
Kram Skorpan

Svar: :) kram :)
Esmaralda

54 F:

skriven

Hej Esmaralda.
Han skrev att hans telefon inte fungerat som den ska,att det är därför han inte svarat.
Verkar han tala sanning?
kram

55 F:

skriven

Hej Esmaralda.
Han skrev att hans telefon inte fungerat som den ska,att det är därför han inte svarat.
Verkar han tala sanning?
kram

56 Lisa:

skriven

Hej

Du skriver så bra Es, och så intressanta ämnen du tar upp, det är en fröjd att läsa din blogg.
Kan jag lita på Ö om jag anförtror honom något ?

Ha en skön fortsatt semester!
Lisa

Svar: Ja till 90 % kan du ha tillit.. kram :)
Esmaralda

57 Ögonkontakt:

skriven

Sorry om det blir dubbelspam, kan ha hänt något konstigt med förra kommentaren.. och tekniskt handikappad som man är så vågar man inte chansa ;-)

Ni ser ut att må gott i solen! Jag är också utomlands för tillfället, men till hösten väntar skolan igen. Främlingen i skolkorridorerna, som jag springer på titt som tätt. Våra blickar möts alltid och det känns som han också förundras över detta. Skulle vara roligt att höra vad han tänker och om det skulle kunna leda till något?

Nu var detta i och för sig ett tag sedan, eftersom jag är utomlands. Men i höst är jag back on track. Vem vet, vem vet..

Kram!

Svar: Ja, det finns potential för att något ska hända... kram :)
Esmaralda

58 Tingeling :

skriven

Hämtade en liten låda på vinden, jag haft i flera flera år. Tänkte lägga smycken i den. Där låg en massa brev jag skrev till min mamma när hon låg på sjukhuset och sen när hon dött. Som jag skrivit. Vilken sorg jag hade. Men det var ett brev som jag blev nästan kall av att skriva. Herregud, jag hade ju förträngt allt det där. Minns det inte ens nu. Var det så illa? Funderade på om jag skulle spara eller kasta. Jag rev sönder och kastade. Den tiden är förbi. Jag är i en ny fas i mitt liv. Det gamla som ligger kvar vill jag bort ifrån. Bort från denna stad. Jag är starkare nu. Bara lite till, (några år?) är jag nog sen redo att helt slå mig fri och faktiskt flytta utomlands, eller i perioder i alla fall som du sett mig ☺ är min blivande man från ett annat land tro? Eller kommer vi iväg av andra skäl.

Solsken och varmt, men för 5 minuter sedan kom det snö. 😒

Kram!

Svar: Ja du börja bli redo nu att göra dina val och leva precis det det liv du vill leva och det kommer bli riktigt bra... kram :)
Esmaralda

59 Lena :

skriven

Håller med! Jag var också med i denna grupp men har slutat gilla. Denna Springare grupp kan man ju inte stå bakom! Klokt inlägg-som vanlig av dig!

Svar: Ja, då är det inte bara jag som reagerat :) kram
Esmaralda

60 Mimi:

skriven

Hej!

Någon positiv förändring på väg ser du nåt??

kram

61 Ciccie:

skriven

Hej Es

Har min guide något meddelande?
kram

62 Nyfiken jag:

skriven

Hej Es

Ser du om jag har någon beundrare?

63 Hopp:

skriven

Hej Es

när vänder det?


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: