En spökhistoria.....

 

Många av oss har en spökhistoria att berätta… jag har många men en minns jag alldeles speciellt. 

Jag var kanske 8-9 år gammal och var på väg till mormor.

Hon bodde i andra änden av byn, på andra sidan järnvägen i Billesholm. 

Jag gick längs  Storgatan… passerade Olssons bageri och Handelsbolaget och  strax innan järnvägen, vid Majkens Blomsteraffär,  dök det ohyggliga upp och  mötte jag en förskräcklig kvinna. 

 

Jag höll undan på trottoaren och lät henne passera. Bloden rann längs kinderna på henne och hennes kläder var sönderrivna. Ena ögat hade liksom poppat ut och hände i en stäng ner mot kinden.

Så ser jag att en man kommer efter henne… han går på sina brutna ben och det ser väldigt märkligt ut. Dessutom har han ett hål i huvudet som jag undviker att titta på.

Intuitivt vet jag att det jag ser inte är ” på riktigt”

Det är bara jag som kan se och det är jag redan van vid

Men jag kan inte riktigt tolka det jag ser...  har det hänt eller ska det hända ?

 

En känsla av obehag infinner sig i kroppen… det är som om ormar krälade omkring i magen och jag mår illa.

Känslan av att det SKA  hända  växer sig starkare

Just nu  sitter mannen och kvinnan och fikar i ett kök.. vid ett bord med  blommig duk och grönbrokiga kaffekoppar och snart ska de råka ut för olyckan och dö. Båda två. Kanske om en halvtimme aller om ett par timmar men definitivt väldigt snart. Det ska ske under dagen.

Så infinner sig paniken

Jag måste göra något. Men vad ska jag göra ?

Jag vet ju inte deras namn och jag har ingen aning om  vem de är.

 

Paniken ligger på lut och just då lägger min ängel sin hand på min axel och säger att  allt är i sin ordning och det är inte meningen att jag ska göra något alls.

Jag andas ut.  Får ordning på magnerverna. 

Och så fortsätter jag hem till mormor.. bli bjuden på nyponsoppa med mandelbiskvier och  det som hänt  glöms inte men gör inte ont längre.

Ni vill jag höra era spökhistorier !! Många av er har varit med om märkliga ting !!

Kram & kärlek

 
1 EPM:

skriven

Godmorgon Es

Jag minns inte en specifik spökhistoria, däremot drömmer jag mycket om verkligheten. Ofta får jag svar på grubblerier då och vaknar ofta med svar och klarhet i hur och vad jag skall göra. Ofta kollar jag upp om det jag drömt faktiskt är möjligt och då kollas även annat upp från drömmen. Då har det vid ett flertal tillfällen skett att personer ur dessa drömmar inte existerar längre men ibland är det "inte än".

Igår blev det tillfälle att ta och prata med R, detta trots att jag blivit avrådd men jag är van vid att man kan prata och resonera om saker och trodde så även här. Det slog bakut rejält och jag är så arg och ledsen nu. Känner mig fel och skäms även fast jag inte gjort nåt.
Jag vet inte riktigt vad jag ska ta mig till... det som gör mest ont är andras tystnad, ingen säger ifrån och håller mig om ryggen.
Jag känner mig så ensam..

Kram

Svar: Somliga är på det viset... och du ska inte bry dig... samla ihop dig och ta ett stort kliv vidare.. kram:)
Esmaralda

2 Camilla:

skriven

Det var en natt i ungdomen som jag gick hemåt från en fest, på vintern, var ensam, Jag gick förbi en stängd butik, på trappan till butiken stod en helt vitklädd person, hade inget ansikte var bara vitt, men ändå såg det ut som om denna figur följt mig med blicken för huvudet rördes i min riktning, jag blev urrädd och sprang nästan vidare, kunde inte förstå vad det kunde vara för konstig typ ett sånt ställe mitt i natten, som kikade på mig.... Huj, tänker ännu idag på denna händelse, har inte kommit på ett förnuftigt svar på vad det kunde vara och betyda.
Kram

Svar: Ja, du snappade upp någon som fanns i en annan dimension... kram :)
Esmaralda

3 En tjej:

skriven

God morgon

Ja, då är man väl arbetslös om 1,5 månad. Dags att börja söka nya jobb. Jag mår helt åt skogen. Chefen skulle rekommendera mig till andra ställen. Jag hittade ett jobb inom samma "företag" kommer jag få de jobbet eller får jag ett jobb snabbt?

Kram

Svar: Jag ser inte vilket... men nytt jobb kommer... så gå aktivt in för att hitta annat.. kram
Esmaralda

4 Skorpan:

skriven

Det var ju som om det hade tagits direkt ur en skräckfilm :X. Nej inga spökhistorier o det har säkert att göra med att jag är en sluten person, tror jag. Ingen spökhistoria, men minns en återkommande dröm då jag var liten. Jag bodde på tredje våningen och utanför stod tre lika höga snögubbar o tittade på mig. De var inte elaka, men drömmen var obehaglig, det kommer jag ihåg.

Nu skulle jag hemskt gärna sova o drömma mig bort, långt bort. Flera dåliga nätter i rad, att vara en dålig sovare tar på. Lyckades putta ner väckarklockan i golvet i natt, hitade den o satt igång den på nytt, trodde jag, imorse vaknade jag med ett ryck, klockan var mycket mer än den borde ha varit för min plan A. Äsch då, nu blir det plan B.

Hur ser det månne ut idag, kommer datorstrulet att vara över Es och jag får det gjor som behöver skötas om? Är lite rädd att det "ekipaget" snart kommer att ge upp... Och då, ja då blir det intressant ;)... Nåt annat intressant som kan tänkas ske?

Önskar alla en bra dag!
Kram Skorpan

Svar: En del får du uträttat idag och det kommer kännas bra... kram :)
Esmaralda

5 Sus:

skriven

Hej
Hua....
Förstår att du inte glömmer....
Love sus

Svar: Kram :)
Esmaralda

6 Bea:

skriven

Snälla Ez! Jag beöver din hjälp....min lilla hund stannar ibland in i kurvan när vi tävlar. Jag vet inte om det är för att hon blir påsprungen eller om der är ngt annat?! Jag undrae nu om du kan du se vad detta beror på?

Tacksam för svar!

Svar: Något har hänt i en kurva som denna och hon har lite svårt att komma över det.. men med träning försvinner det.. kram :)
Esmaralda

7 Susan:

skriven

Huga, vilken historia😱 Jag är nog rätt glad att jag inte har ngt sådant att berätta, är nog mer för det där med nyponsoppa o mandelbiskvier😇

Åren går men längtan består, ännu en singelsommar har snart passerat utan ngt amoröst😩, men nya tag mot hösten, snart måste det ju bara va min tur 😉

Kram o härlig tisdag på oss alla

8 Michaela:

skriven

Spännande! Jag har tyvärr ingen historia att berätta.

Pratade med honom igår och det var en helt annan människa. Kort i tonen. Kall. Oberörd. Inte alls som för två veckor sedan då han var sååå tagen av mig. Konstigt att det kan gå över så snabbt. Kram

Svar: Vilket betyder att det inte var så seriöst från början heller från hans sida.. kram :)
Esmaralda

9 Moj:

skriven

Hej Esmaralda.
Oh fy vad obehagligt!
Du var ju bara en liten flicka fast antar att du kunde ta det på något sätt ändå.
Esmaralda, ser du varför han inte hört av sig? Har han släppt mig och gått vidare?
Kram

10 Ninis:

skriven

👻👻vilken historia..hoppas dom levde lyckliga i många år efter denna dag😄😇.
En gång.. körde bil, det var halt..och mitt i allt är det någon som tar tag i ratten😨Styr bilen ner i diket .. för i nästa sekund är det två bilar som krockar.. jag skulle ha varit med i den krocken om jag inte hade fått hjälp fr ovan😇😇😇.
Kommer det något kärleksfullt möte snart?💕.. Han som ska komma är "seg".. önskar mig oxå höstmys💕. Kram

Svar: Ja lite segt är det.. men han kommer... kram :)
Esmaralda

11 MarieP:

skriven

När jag växte upp fanns det två spöken i huset, båda var män. Jag var livrädd för dem, de brukade gömma sig bakom möblerna och titta fram då och då. Den ena var elak som tusan. Fick senare reda på att det nog var en man som tidigare hängt sig i vår vedbod, många många år innan.

Vi flyttade till ett nytt hus, där övervåningen var otroligt obehaglig med dörrar som öppnades och stängdes av sig självt. En natt vaknade jag av en avliden dam som satt i en av mina fåtöljer i mitt flickrum. Jag såg henne klart och tydligt. Jag blev livrädd och slängde mig på lyset, då var hon borta. Min mor sa då att det nog var damen som ägt fåtöljerna innan, hon hade troligen avlidit i en av dem. Hua!
Efter det så sa jag till spökena att det fick vara nog, att de inte fick skrämma mig mer. Det har varit lugnt sedan dess med spöken.
Men jag känner av människors energier och jag kan läsa av deras avsikter. Jag tror det kom av detta.

Hur får jag min pojkvän att inse att en av hans vänner har ljugit och manipulerat honom över många år? Han ser inte sanningen alls.

Svar: Ja, det bästa med spöken är att de till 99 % lyssnar och ger sig iväg om vi inte vill ha dem där.... du kan bara tala om fakta för din pojkvän men inte tjata... han kommer så småningom själv att inse.. kram
Esmaralda

12 <3:

skriven

Godmorgon kära Es min soulmate kommer han vara äldre än mig ?
Känns som jag inte passar med någon i min egen ålder.
Tror du vi möts i år ?
Kram

Svar: Ja lite äldre tror jag han är men inte mycket äldre.. kram
Esmaralda

13 Mim:

skriven

Hej!

Kan inte minnas att jag varit med om något märkligt direkt.

Snart höst ser du om det blir någon förändring eller om det blir någon förbättring snart?

Kram

14 Lillamam:

skriven

Hej Esmaralda.
Jag drömmer om en bröst operation. Kommer jag att kunna göra den?
Det är den ekonomiska biten. Kommer jag få trygg stabil ekonomi så jag kommer kunna göra den önskade bröst operationen?
Kram

Svar: Ja, så småningom stabiliseras din ekonomi.. kram
Esmaralda

15 K:

skriven

Hej Esmaralda.
Hmm jag vet inte om jag har någon bra spökhistoria att berätta, jag får fundera lite. Ställer en fråga så länge..
Jag förstår inte vart han tagit vägen,
Eller har han fått upp ögonen för någon annan kvinna? Kan det vara så att han har ihop det med henne jag känner till ?
Kram

16 Helena Ir:

skriven

Men usch för den spökhistorien..kan inte varit rolig att se!
Jag har ingen sådan..och det är jag glad för..men det ska bli intressant att läsa vad andra har att komma med.

Min dotter är på semester och väntas hem vilken dag som helst..och jag saknar henne såklart..men jag hoppas så att hon snart ska hitta något eget..för det är nog en önskan som står högt hos henne också. Ser du något om det..kan det bli i år?


Ha en fin dag :)

Kram :)

Svar: Ja det känns som om det dyker upp något snart... om hon är beredd att ta vad som bjuds... kram :)
Esmaralda

17 Anki:

skriven

Godmorgon Es !

Huu en spökhistoria så här på Tisdagsmorgonen i fullmånens sken...

Jag var 12 år ensam hemma med min yngre syster som låg och sov Pratade i telefonen med kompisen när det krafsade på fönstret Det var sent och mörkt ute men fullmånen lyste upp omgivningen . Jag satt i en soffa nedanför fönstret Det krafsade igen...Jag sa till kompisen i luren vänta ..jag hör något konstigt.....Hade dragit ned persiennen , men man kan kika ut genom hålen som är för snöret...Jag stirrar ut och stirrar rakt in i ett öga !
Jag skrek som en mistlur ...syrran vaknade ...kompisen undrade om vi skulle ringa polisen..jag var livrädd ! Nu hade jag en väldigt lugn och sömndrucken lillasyster som helt sonika drog upp persiennen ...och där var ingen !
Efter att ha lyst med ficklampa och konstaterat att det inte fanns varken mördare eller tjuvar utanför gick vi o la oss...
Senare fick vi veta att det var ett par grannpojkar som visste att våra föräldrar var bortresta och ville skrämmas lite.....

Ha en härlig Fullmåne-Tisdag

Kram Anki med flock

Svar: Ha ha ha.. kan tänka hur rädda ni blev och oftast har ju spökhistorier en naturligt förklaring.. kram
Esmaralda

18 Dunegull:

skriven

Blir resan av?

19 Jennifer:

skriven

Hej! Inga spökhistorier här men jag kan tänka mig att du Esmaralda får uppleva sådant som de flesta aldrig behöver göra!

Fina Esmaralda, mitt hjärta brast igår då min lilla dotter berättade att hon varit ledsen på dagis och ensamt gått in på toaletten för att gråta. Sen hade hon torkat sina tårar innan hon gick tillbaka ut till de andra. Hon sa att ingen märkte något. Känner stor oro kring detta och hennes sätt att stänga inne sina känslor och inte berätta om hur hon mår. Vad ska jag göra? Har talat med dagispersonalen men de märkte inget o sa att de måste kunna låta henne gå ifred på toaletten. Detta känns inte alls bra, vad ska jag göra? Kram

Svar: Uppmuntra henne att krama om en personal nästa gång hon känner sig ledsen... hon berättar för dig och har förtroende för dig så det är bra om du kan möta det hon säger.... kram :)
Esmaralda

20 Mam:

skriven

Hej Esmaralda.
Vill så gärna att min son ska få växa upp i en familj. Det blir så andra förutsättningar då. Nu är han inte så stor än men hoppas verkligen vi har en större familj nu när han börjar bli mer medveten. Inleder jag ett förhållande snart?
Kommer den mannen ha barn sedan innan och ser du mig få fler biologiska barn?
Kram

Svar: Jag ser familj och fler barn för dig.... din son kommer växa upp i en jättefin familj... kram :)
Esmaralda

21 Fanny2:

skriven

Jag har personligen inga spökhistorier men jag minns hur jag fick rysningar när min väninna var tvungen att sova över ofta hos en annan vän. Hennes vän bodde i en villa med en stor tomt och ändå kunde de känna doften av kanelbullar från ingenstans...

Es, den 16:e blir det en kortare resa till vackra Venedig... Tror du resan blir bra?

Kram

Svar: Ja, jag tror absolut resan blir bra.. kram
Esmaralda

22 Ryde:

skriven

Hej Esmeralda,

har haft en tung vår och sommar och skulle så gärna vilja åka iväg på en vecka utomlands nu i september. Kommer jag få med mig mr....hed?

Svar: Troligtvis ja, och om inte, ta med någon annan, avstå inte från resa.. kram :)
Esmaralda

23 Hotellrummet :

skriven

Jag var tolv år och utomlands med familjen. Livet var glatt och bekymmerslöst på den tiden, inga psykiska komplex direkt.

Den första natten på hotellrummet minns jag så väl... Det liksom pulserade i väggarna av ondska och mitt hjärta rusade hela natten. Ren och skär skräck, ångest och panik. Jag hade aldrig upplevt något sådant tidigare. Natten efter bytte jag rum.

När jag blev äldre trodde jag att jag där och då hade drabbats av en panikångestattack. Men i en seans såg faktiskt du, Esmaralda, att jag hade snappat upp energier i rummet. Från en djupt deprimerad kvinna som senare tagit sitt liv.

Det var mitt lilla bidrag det :)

Till dig, Es: Funderar på hur min tilltänkta är gällande närhet och bekräftelse, är han en sådan som också ser sin relation som hög prio och jobbar för det genom åren? Skulle vara intressant vad du får upp för bild. Kram.

Svar: Ja, det är en hemsk känsla när den kommer, så som du berättar..... din tillkommande har samma värdegrund som du när det gäller förhållande och ser sin käresta som högsta prio.. kram
Esmaralda

24 HS:

skriven

Hej Es!

Jag känner av folk från andra sidan och ibland har jag även hört t.ex. att det ringer på dörren men det är ingen där. Där jag bodde förut fanns det även en katt från andra sidan. Men jag ser aldrig nåt, jag känner bara en tydlig närvaro.

Har blivit inspirerad av dina bilder från Kroatien och funderar nu på en spontan campingsemester antingen till Kroatien eller Danmark. Kollat väderprognosen och är rädd att det antingen blir för varmt i Kroatien eller för kallt och regnigt i Danmark. Vad tror du?

Drömmer ibland att jag är i en byggnad eller kulvertar och går vilse i korridorerna. Jag smyger omkring och ber inte om hjälp att hitta ut, utan istället letar jag efter något dolt rum? Jag hittar aldrig ut innan jag vaknar. Det kan gå flera år emellan innan jag drömmer liknande igen. Hur tolkar jag den drömmen?

Plockade äntligen fram Gabbe igår och la honom under kudden. Imorse hade han vandrat ner och låg under ryggen istället.

Kram

Svar: Res o ta med bästa humöret och lite äventyrsmood .. värme eller lite regn kommer inte att förstöra... kram :)
Esmaralda

25 Oj:

skriven

Hej Esmaralda.
Ser du något om varför han inte har hört av sig...?
Jag känner inte av honom alls just nu som att han försvunnit..
Kram

26 Jobb:

skriven

Hej Esmaralda.
Jag tror det blir hemtjänsten för mig ett tag till. Men ser du nytt jobb ganska snart? Ser det ut att bli något fast till höst/vinter?
Kram

Svar: Jadå.. bara sök,... ett nytt jobb kommer till dig.. kram :)
Esmaralda

27 Mirran :

skriven

Hej Es!
Träffar jag mannen igen som jag såg i lördags? Är han nåt att ha? Eller kommer min soulmate i höst?
Kram :)

28 Grethe Hagen Sundbom:

skriven

Hei o hopp kjäre Esmeralda!! 😊😊😊
Ja jeg har opplevd mye rart,så mye at jeg har tenkt at det bare er inbillning!? Det verste jeg kan komme på,er da jeg bodde på en gammel gård i Värmland.. Ifölge granner så var det veldig mye hysjhysj under krigen,til o med at en tysk soldat ble torturert til döds...og det skjedde selvfölgelig i min lagård!! Og den soldaten"gikk igjen" tydligen.. Jeg hadde veldig problemer med å hente ved der inne, for nesten hver gang jeg var der inne, så hadde nånting flyttet på seg...og en gang så var dörren (det var 2 dörer der)typ stengt, med 2planker foran dören, det tok jeg som et tegn på at der fikk jeg ikke gå!! Det var oxo en gang at yxan som vi hadde der, flytta på seg!! Mye rart..👻👻👻👻👻👻😊😊 Innbilning kanskje?
Min elskede datter Madelen drar til Italien idag, går det bra? Går det bra med ho? 😊😊😊
Tusen hjertelig takk for svar kjäre Esmeralda 😊💙💚
Klemz fra hönsmamma Grethe 🌸🌸🌸

Svar: Nej, inbillning tror jag inte att det var ! Något hände där i ladan och det fanns energier. Dotterns Italienresa kommer gå fint !! Kram från en hönsmamma till en annan :)
Esmaralda

29 W:

skriven

Jag minns än idag det som händer för ca 45 år sedan när jag vaknade upp en natt.

Vid fotänden av sängen stod en varelse som var ca en meter hög. Jag uppfattade det som en manlig energi men vad vet jag. Han hade en smalare kropp och kläder av linnetyp. Håret var svart och format till en mängd "knopar" såsom svarta människor kan var friserade ibland. Ögonen var helt svarta och mandelformade och han blinkade flera gånger. Näsan var som en liten knopp och munnen var liten.

Jag blev skiträdd och gömde mig under täcket. Efter en stund kikade jag fram och den stod kvar och tittade på mig. Jag gömde mig igen under täcket och nästa gång jag kikade fram var den borta.

Jag kan för mitt liv inte förstå vad det var för något. Vet du, Ez, eller någon annan här på bloggen?

Kram

Svar: Ja, vad tro ni andra att det kan ha varit ? För det var en riktig varelse... ingen fantasi.. kram :)
Esmaralda

30 Skorpan:

skriven

Tack Es!
Ja det ser ut som gamla datorn pajat, eller lyckas min underbara "datormänniska" få liv i den igen? Tror ju på att det finns en mening med allt som sker, fast man inte alltid förstår den precis då... I detta fall skulle jag vilja påstå att meningen är att ta ett kliv till 2010-talet 😉.
Kram Skorpan

31 Oj:

skriven

Hej Esmaralda.
Verkar karln ha släppt mig eller har han någon annan?
Har inte hör från honom på flera dagar... har han tankar på mig eller verkar det vara förbi för honom?
Kram

32 F:

skriven

God morgon esmeralda igår flög det in en fågel på jobbet som är där andra gången i rad är det någon hälsning

33 F.u:

skriven

Hej esmeralda undrar hur ser min karriär ut. Kram

34 Helena Ir:

skriven

Tack för svar..då får vi se vad det kan tänkas vara :)

Minns en riktig läskig historia som för mig var en spökhistoria,jag var endast 7 år gammal..min mamma jobbade..och skulle komma hem senare på kvällen. Jag var ensam hemma i det gamla huset vi bodde på, tillfälligt..ett gammal ruckel,var det faktiskt!
Jag börjar höra en massa ljud,som om någon/några går ovanför taket..det var riktigt läskigt för en ensam liten flicka.

Jag gick och la mig..tillsammans med en stor brödkniv..så jag kunde försvara mig om det jag hörde skulle komma ner till mig.
När min mamma kom hem,såg hon mig sova där bredvid kniven. Och blev förskräckt..hon förstod också att det varit grannens söner som varit uppe på vår vind och spökat för mig.
Jag minns att hon hade varit in till grannfrun och bett henne läxa upp sina pojkar..och jag tror jag de hade lyssnat..för kniven behövde jag aldrig plocka fram något mer.
Jag var mycket ensam som liten..och lärde mig att ta hand om mig själv..
Det var andra tider då..

Kram :)

35 Lena :

skriven

När jag var 5 år låg jag och sov i mitt rum. Vaknade av att dörren stod öppen och en stor svart gestalt stog och stirrade på mig.Jag var STEL av skräck,så rädd att jag inte ens kunde skrika. Det var en man det vet jag bestämt, någon som inte ville mig väl. Jag drog täcket över huvudet och aldrig har väl mitt hjärta bultat så hårt. Efter jättelång tid så försäkte jag se mellan lakanen och då var manspersonen borta. I många år har jag undrat om det var en riktig man som stirrade-eller om det var ett spöke. Faktiskt mitt första möte med riktigt ond energi. Jag såg den stora svarta energin igen runt min fd man när han blev galen. Jag VET att ond energi finns som det är bäst att hålla sig undan ifrån.

36 Linnean 🌸:

skriven

Hu, så kusligt!! Vad hemskt för ett litet barn att se sådant!! Nyponsoppan m biskvier väcker ljuva minnen dock 😀 Kan inte komma på någon spökhistoria som jag upplevt. Här sker det saker ändå. I går blev en granne koko och sprang runt m ett gevär! Hotar en annan granne som blev lite sur och gapade tebaks. Då siktar granne nr 1 m sitt gevär och det var liv i luckan. Mängder m poliser och ganska mesigt spanande. Så kom insatsstyrkan och stormade lägenheten och ledde ut den ilskna mannen. Dock var väl blicken som riktades mot "fienden" av typ "Vänta du! Detta är inte över" Mamma Mia!! Ska t VC i dag och hoppas att de iaf tar ngr blodprover så det kan bli en lösning på denna hemska energilöshet.
Känner mig nästan nervös att gå dig! De har varit så otrevliga när man har lite konstiga symtom och inte något enkelt och konkret att sätta fingret på. Så ska man ju inte behöva känna det! Just nu ser jag den mest underbara lilla collievalp! Mitt hjärta smälter! Tänker på min vackra collie som gick över för 10 år sen.
Att något kan vara sååå gulligt och oskyldigt!
Känns det som jag kommer att få hjälp eller ska denna kamp för vård och prover fortsätta? Blir skogstokig snart. Ha en härlig dag!!
Kram.../Linnean 🌸

Svar: Det går livat till i dina kvarter !! När man inte kan hitta felet direkt .. så tar det tid.. och det är hur jobbigt som helst... du måste själv ligga på för att saker och ting ska ske.. kram :)
Esmaralda

37 Kvinnan :

skriven

Undrar om du ser oss få fler barn ❤

38 Rädd:

skriven

Hej E!

Läkaren jag hoppades på tog inte emot nya patienter. Luften går ur mig. Kan du se något upplyftande?

Kram och kärlek.

Svar: Sök vidare... kram :)
Esmaralda

39 M:

skriven

Hej
Ska ut på en resa snart och undrar hur den blir och om allt blir bra igen sen när jag kommer hem och han är där
M❤️

40 R:

skriven

Hej Esmaralda.
Fick tips utav en bekant att söka till en butik, de behöver folk och de är hennes syster som jobbar där. Har jag chans att få detta? Blir det bara extra eller kan det bli mer fast isåfall?
Kram

41 Moj:

skriven

Hej Esmaralda.
Ser du varför han inte hör av sig? Har han träffat någon annan? Har han bestämt sig för att inte vara med mig? Ser vi ut att gå åt varsitt håll från och med nu?
Kram

42 EPM:

skriven

Hej igen!

Tack för ditt svar. ❤
Tanken är att jag ska åka på en bussresa till en konsert på lördag där även R ska med.

Jag vill åka men vet inte om jag vågar... Jag är stark, och jag vill skaka av mig honom och hans barnsligheter. Visa mig större än honom, oberörd och stark.
Ser du nåt om lördagens resa, hur den blir för min del?

Kram

Svar: Det gäller att du har en bra framförhållning... kram:)
Esmaralda

43 Anna:

skriven

Hej!
Jag minns när jag letade efter en bok en gång och chatten på datorn helt plötsligt skickade ett meddelande från min syster som sa "har boken". Det var dock inte skickat från systern som låg i rummet bredvid... Boken var dock mycket riktigt i hennes rum. :) Det var nog hjälp från andra sidan.

Nu har jag en fråga i ren nyfikenhet; är det någon som spanar på mig?

Kram

Svar: Ja det är det.. jag ser någon som är yngre än du och blond.. som ser dig ibland och tittar då lite extra.. kram :)
Esmaralda

44 Smöla:

skriven

Är vi redo för varann?

45 Marabou monster:

skriven

Hua.. häftigt att höra era stories.. kan tyvärr inte kontra med särskilt mycket.. inte tillräckligt medial.. lättskrämd däremot, så det ska bli intressant att se hur det går att somna sedan 😉

Esmaralda.. Smög in på bloggen på lunchrasten för en fundering. Han ringde igår.. undrar om du kan se vad som föregick i huvudet.. ville han avsluta med mig, prata av sig eller vad fick honom att höra av sig? Ingen kommunikation mellan oss som du säkert ser, suck..

Kram på dig!

Svar: Känns mer som stundens ingivelse att han ringde... jag ser ingenting seriöst bakom.. kram
Esmaralda

46 Anna E:

skriven

Har väl inga direkta spökhistorier förutom att de från andra sidan kommunicerar med mig och liknande men mardrömmar som återkommer har jag haft sedan jag var liten. En argsint varg drömde jag ofta om, sedan så drömde jag om en mördare som jagade min kusin ute i en öde stuga,så verkligt så jag ringde och frågade om allt var ok, det var det.

En annan mardröm är ju att vi bor kvar här också och undrar ständigt när huset dyker upp och hur och var?

Svar: Huset kommer men det kan dröja ännu en tid.. men det är på väg.. kram
Esmaralda

47 Alie:

skriven

Hej, jag har som tur är, inga spökhistorier att förtälja... huga!!

Es; köpen en rätt dyr skinnjacka över nätet, rädd att jag blivit blåst..
Ser du om jackan kommer å blir jag nöjd?
Kram

Svar: Jag tror nog att jackan kommer och du blir kanske inte 100% nöjd,,, kram :)
Esmaralda

48 Mamman (som varit med från början):

skriven

Huuu vilken läskig historia! Jag hade blivit livrädd om jag hade sett nåt sånt, även nu som vuxen och tänk att du behövde se sånt redan som barn!

Jag har varit med om en hel del övernaturligt men det mesta har faktiskt varit väldigt fint och kärleksfullt!

Men för nåt år sen var jag på en retreat med kyrkan över helgen. Skulle bo ensam i ett rum. När jag kom dit framemot kvällen gjorde jag mig hemma i rummet genom att packa upp, bädda, rulla ner rullgardinen innan jag gick och åt i en annan byggnad. När det blev läggdags kom jag tillbaka till rummet och blev iskall inombords när jag såg att rullgardinen var uppe helt. Jag är helt säker på att den var nere för när jag anlände till rummet så hade jag varit kvar i rummet ett bra tag och låg och läste länge på sängen. ingen dålig rullgardin som åkte upp varenda gång jag drog ner den - nej - den var kvar nere i ett par timmar.

Kände mig lite obehaglig till mods när jag gick och la mig eftersom jag hade hört att det spökar där och det här med rullgardinen fick mig och tro att den här kvinnan som sägs spöka där hade varit och dragit upp rullgardinen eftersom det ju inte var kväll när den drogs ner.

Somnade till slut men vaknade i vargtimmen av en mycket tydlig känsla att någon strök mig på underbenet!!!

Usch! Blev livrädd! Det är en sak med uppdragen rullgardin men att bli struken på benet var allt annat än roligt!

Har faktiskt dragit mig för att åka dit på fler retreater ensam sen dess...får se om jag vågar nångång!

Passar på med en liten fråga Esmaralda! Kommer jag verkligen någonsin att möta Kärleken? Alltså den riktiga, varaktiga....?


Svar: Någon besökte dig.. men det fanns ingenting ont alls i detta.... och ja, du kommer möta kärleken men du har en hel del bearbetning att göra först.. och när du är redo med den.. ja, då kommer något underbart.. kram :)
Esmaralda

49 Virrhönan:

skriven

Vilken läskig spökhistoria, för oss flesta tror jag är ju historierna bara fantasier men du upplever ju många spökhistorier "på riktigt" har nog själv inget att bidra med men jag har ju börjat se skuggor på jobbet och det kan skrämma mej lite, eller göra mej nervös i alla fall...
Just nu ligger jag på playan och har det varmt och skönt och undrar lite försiktigt om han den snygge därhemma skickar nån tanke till mej och om han kommer börja med sitt flörteri igen när han ser mej...?

Svar: Jodå, han kommer nog att fortsätta flirta :) kram :)
Esmaralda

50 Kicki :

skriven

När jag hör historier liknande denna så reser sig nackhåret på mig. Men i nästa ögonblick önskar jag att få möjligheten att se...

Troligen är jag för livrädd för egen kontakt med andra sidan så att jag inte blir insläppt. Vad tror du om den teorin Ez?

51 Resa:

skriven

Hej Esmaralda.
Ser det ut som om det skulle gå bra för honom att jag följde med och umgås med honom den helg jag tänkt? Tror du det skulle gå bra? Och ser han ut att vilja det?
Kram

52 Susanne Amalia :

skriven

God mitt på dagen och ja jag har sett en del spöken men det som hände i OSBY är av en egen sort ... när jag lade mig i min säng och vaknade i en annan ...hua...

jag färdades genom luften och hamnade rent fysiskt i en annan säng ... helt galet ... men så var det ...
det tog flera månader att sansa mig från den händelsen ..

Inte förrän Anu hade hjälp mig att själv rensa kroppen från eteriska djur vart det bra... men jag kommer fortfarande ihåg känsla över att bli materia och molekylerna landade på en annan plats torde jag hade blivit galen .. men nu vet jag hur det är att vara i space ... om det händer någon mer gång är jag förberedd.

tack för svaret ... och EllaBella har prövat att skicka en gång till. .
flytta är ett måste ... dator är ett måste ... nu eller aldrig känns det som ... kramar <3 till dig och MG svansvifftningar och stora pussar från EllaBella... hon sticker ut sin långa rosa tunga och vill visa att hon kan slicka med den ända till Skåne ...

Svar: Ja det var en stark upplevelse.. kan förstå att det tog tid att återhämta sig ! Kanske har EllaBella skrivit nåt fel i adressen ? MG väntar fortfarande.... kram :)
Esmaralda

53 Lolo:

skriven

Hej Esmaralda.
Jag har en bild från när jag var liten med en gubbe som satt på en sten i skogen och drack något, sen var han helt borta! Jag vet inte om det var barn fantasi eller om det faktiskt var något som satt där?

Håller h på att inleda ett annat förhållande? Eller är det mina hjärnspöken som spökar
Kram

54 Miltons Mamma:

skriven

Halloj!
Idag är en alldeles speciell dag 💖 Min älskade ❤ Miltons ❤ födelsedag. Min vana trogen har jag honom i mitt hjärta och mina tankar. Och självklart en liten fråga här 😉😁🌸

Har min lilla ängel något han önskar framföra till mig? Budskap, hälsning. Några ord som bara han kan få mig att skratta och le åt.Är han stolt över mig? Saknar han mig?

LOVE U ❤ MILTON ❤

Kjam Då 🌸💖

Svar: Grattis till Milton säger både jag och MG !! Känns som att han kommer under dagen på ett litet besök och ger kärlek helt på egen hand.. kram :)
Esmaralda

55 molly:

skriven

Hej Esmaralda.
Tror du det dröjer mer än ett år innan jag inleder ett förhållande? Känns det som så? kan jag inleda inom ett år?
kram

56 Miltons Mamma:

skriven

Oooo egna spökhistorier. Vet inte om jag varit med om just något så läskigt som du 😁 Och förhoppningsvis slipper jag det 😁

Vissa saker har varit läskiga som när min syster och jag sov över i klubbhuset på ridskolan där jag jobbade. Minns inte historien men det handlar om en liten tjej som dog. Tror att hon blev utestängd och inte fick komma in. Vinter, kallt. Knackade på rutorna för att få komma in men hon frös ihjäl. När syster och jag sov där vaknade jag upp av att det knackade på rutan. Jag var mellan vaken och sova men blev klar i huvudet rätt snart. Låg och stirrade ut i mörkret. Vågade inte röra mig, andades knappt. Syrran sov. Atmosfären kändes tung och spänd. Det var nog mannen som hängt sig uppe på vinden som stod för det. Bjälken fanns kvar samt en repstump (om jag minns rätt) Visste inte om storyn förrän samma dag vi skulle sova där 😂

En annan gång var jag hemma i min lgh. Ensam och blir så skräckslagen att jag sov med tvn på. Livrädd när det var mörkt. Kände känslor som ja..vet inte hur jag ska beskriva... frustration, vilsenhet, ilska, sorg,tomhet mm mm. Jag grinade av rädsla och frågade min äldre syster om jag fick komma och bo hos henne ett par dagar.
När jag kom hem var jag rädd att det skulle kännas likadant. Det gjorde det men inte på samma sätt mer som att det bara var resterna kvar. Som aska efter eld.
Jag berättade detta för min närmaste granne. Hon berättade att en granne i "samma lägenhet" som jag men ett par våningar ned hade tagit sitt liv runt den tiden jag hade den ovanstående upplevelsen.

Sedan Milton gick bort har jag öppnat upp mer. Det var ett GIGANTISKT trauma för mig.
Blir inte skräckslagen längre men å andra sidan är det mer "oskyldiga" grejer från nära och kära. Knackningar på fönster, och så har jag sett Milton 2 ggr. (TACK TACK TACK för att jag går uppleva det 💖🌸)

När Milton precis lämnat mig fysiskt och jag var i upplösnings tillstånd. Jag var trasig, sönder, devastated, förkrossad. Ville själv bara dö. Minns att jag stod i köket i förra lägenheten. Då kände jag en sådan värme som kom bakifrån mig. Den kramade om mig, svepte runt sina armar och vingar runt mig och bara kramade mig. En varm kram full med kärlek. Jag VET att det var min skyddsängel. En manlig sådan. Kände mig så trygg och älskad.

Jag är så otroligt tacksam för dessa upplevelser. Tror ärligt talat att utan dem skulle jag inte vara här idag. Levande fysiskt ja..men undrar om jag varit där jag är idag utan dem. 😊💖

Kjam Es 💖

57 Tisa:

skriven

Es. Tar människor mig på allvar? Ibland får jag en känsla om att det inte är så.

Svar: Jodå.. majoriteten tar dig på allvar och hyser en sund och normal respekt.. kram
Esmaralda

58 Klara:

skriven

Hej Esmaralda!

Nu är det så att jag har en liten crush på killen jag brukar se på tåget och ute, vet ju inte vad han heter men jag kallar honom gul byxa haha. Nu undrar jag om du kan se något emellan oss? Han verkar intressad men är han det?

Kram Klara

59 Klara:

skriven

Hej Esmaralda!

Nu är det så att jag har en liten crush på killen jag brukar se på tåget och ute, vet ju inte vad han heter men jag kallar honom gul byxa haha. Nu undrar jag om du kan se något emellan oss? Han verkar intressad men är han det?

Kram Klara

60 💕 Zoey 💕:

skriven

Hejsan Es!
Men fy! Att du vågade gå själv då. Förstår om du var rädd, herregud jag hade nog kissat på mig. 🙈 Jag klarar av att se på skräckfilmer just för att jag vet att de inte är på riktigt men om de hade hänt ... jag hade dött av skräck! Får verkligen säga att du är modig! 😊☺️ Något jag brukar höra som är lite ut över de vanliga är mina föräldrars hund som gick bort för 7 år sedan. Ibland hör man hans tassar när han går omkring och ibland kan man tycka att man ser honom oxå.

Något jag undrar lite över är att för länge sedan sa du att mina barn skulle komma tätt. Ser du om jag klarar av det eller blir det för jobbigt? För det mesta känner ju det första barnet sig utstött när syskonet kommer, blir det likadant för mig? Blir jag en bra mamma föresten? Tacksam för svar! Kram Zoey 💕

Svar: Ja, föräldrarnas hund kommer då och då för att titta till och sprida kärlek. Du blir en jättebra mamma som är medveten om fallgroparna i föräldraskapet och därför kan undvika dem.. kram :)
Esmaralda

61 Bluesky:

skriven

Kommer jag få någon form av egen inkomst eller liknande inom den närmaste tiden? Hade ju så planerat att beställa en seans av dig men nu ser det ut som att jag får vänta.. :)
Kram

62 Lydia:

skriven

Söker jobb som en galning och väntar på svar ifrån honom och jag undrar om han kommer och svara någongång eller bara komma hem och låtsas som ingenting har hänt och om vi kan gå vidare med det har såna drömmar om det ibland dåliga och ibland lyckliga
Lydia💕

63 Lydia:

skriven

Söker jobb som en galning och väntar på svar ifrån honom och jag undrar om han kommer och svara någongång eller bara komma hem och låtsas som ingenting har hänt och om vi kan gå vidare med det har såna drömmar om det ibland dåliga och ibland lyckliga
Lydia💕

64 Å M K:

skriven

Vill inte vara singel. Jag har ett bra socialt liv men jag saknar kärleken...
Resa, middagar, utflykter och allt det där vanliga vardagliga..
Känner mig så tråkig och lite ledsen.
Kram

Svar: Bara fortsätt lev och ha så roligt du bara kan och mitt i alltsammans dyker kärleken upp.. kram
Esmaralda

65 Mimmie:

skriven

När jag var liten så väcktes jag av en svart skugga som såg ut som ett svart spöke,denna drog mig från sängen ut till balkongen och jag försökte skrika men det gick inte,tills slut släppte den taget och jag var livrädd efter det. En annan gång så skulle jag börja ett nytt jobb och väl framme i staden fanns det inga människor att fråga. Nu började jag bli sen och jag ringde till chefen hon försökte förklara, ändå var det svårt att hitta dit.När jag sedan såg en kvinna komma mot mig tänkte jag äntligen någon jag kan fråga? Så jag frågade henne om vägen och hon gick bara rakt förbi mig som om jag inte var där. Jag fick en så konstig känsla om henne, hon var krit vit i ansiktet och hade en sträng blick framåt jag blev rädd och tänkte vart har jag hamnat hon såg verkligen ut som ett spöke för mig när jag tänker till efteråt.När jag sedan fick jobbet så hände det bara mer konstiga saker allt såg så mörkt och läskigt ut och jag fick gå igenom ett mörkt år efter det:(
kram

66 Mm:

skriven

Hej Esmaralda.
Är jag i ett nytt förhållande inom ett år? Är någon bra påväg jag kommer träffa?
Kram

67 Titti:

skriven

Hej Ezmaralda, jag undrar om vi gör rätt i att köpa granngården vi så länge gått o sneglat på, ska vi sälja vår lilla torpargård? eller hyra ut den till min sambos bror med familj? Det känns som att hur vi än gör så kommer det kräva mycket jobb och pengar men vi vill inte får mer oväntade problem. Hoppas du kan vägleda oss. Tack på förhand. Kram

68 Titti:

skriven

Hej Ezmaralda, jag undrar om vi gör rätt i att köpa granngården vi så länge gått o sneglat på, ska vi sälja vår lilla torpargård? eller hyra ut den till min sambos bror med familj? Det känns som att hur vi än gör så kommer det kräva mycket jobb och pengar men vi vill inte får mer oväntade problem. Hoppas du kan vägleda oss. Tack på förhand. Kram

Svar: Gör ni köpet får ni vara beredda på en hel del problem... bla kostnader som tillkommer och som ni inte räknat med.. kram
Esmaralda

69 Mmm:

skriven

Hej Esmaralda.
Möter jag kärleken via något jobbrelaterat? Blir det närmaste året?
Kram

70 Jag:

skriven

Hej Esmaralda.
Har Teddy bestämt sig för att gå vidare från mig nu?
Kram

71 Cecilia:

skriven

Åh herre, och du var bara 8-9 år. Beundrar verkligen dig och ditt mod Ez. Jag som inte ens klarar av att kolla på dåliga skräckfilmer är tacksam över att inte ha upplevt något sådant.

Har mått väldigt dåligt de senaste dagarna pga stress och nervositet. Gjorde teoriprovet i morse och fick godkänt! Känns lite tomt nu när jag inte längre behöver plugga till det. Men det värsta är inte över än, har uppkörning imorgon. Det känns både lugnt och osäkert... Ååh vilket helvete det har varit. Håll gärna tummarna tummarna får mig imorgon. Kram

Svar: Alla tummar hålls.. .kram :)
Esmaralda

72 k:

skriven

Hej

Ser du om vi kommer att förlova/gifta oss snart ?

Kram

73 G.:

skriven

Kjenner jeg min framtidlige soulmate?

74 Tintin:

skriven

Hej Ez!
Arbetsbördan den bara ökar och man väntar sig att samma jobb ska skötas av en bråkdel av personalen :( Har funderat hit och dit på olika lösningar. Kan du se, om jag vågar ta "time out" och ta ledigt i ett halvt år eller så?
Tack och kramiz <3

75 Hanna:

skriven

Jag älskar spökhistorier och har samlat på dom ända sen jag var barn. Har även några egenupplevda händelser att dela med mig av. Ezmaralda, du kanske kan hjälpa mig tyda detta?

Första gången jag var med om något märkligt var jag sju år och hade sovit över hos mormor och morfar. På morgonen när jag vid frukosten stod och bredde en smörgås i köket fick jag plötsligt syn på en jämnårig flicka genom fönstret, eller snarare så stod hon i väggen på nåt konstigt sätt. Hon vinkade glatt åt mig. Jag blev inte rädd eftersom hon såg så snäll ut, men jag tyckte det var konstigt och vände mig till mormor för att fråga vem det var. När jag tittade tillbaka var hon borta. Vem var hon egentligen? Mormor hade inte märkt nåt.

En annan händelse jag tänkt mycket på var när jag som tonåring en kväll stod på parkeringen till en kyrkogård och väntade på att bli hämtad i bil av mina föräldrar. Precis när bilen svänger in framför mig hör jag ett konstigt ljud bakom ryggen på mig och vänder mig om. Där ovanför en grav ser jag ett oformligt "moln" som svävar. Eller kanske rök. Gråvitt till färgen. Hoppade snabbt in i bilen och for hem. Vad sjutton var det?

76 Grethe:

skriven

Kjäre Hönsmamma Esmaralda 😃😃😃💗
Tuuusen nok en gang hjertelig takk for svar 😃💖
Önsker deg og dine og MG en riktig fin kveld!!
(jeg har nå forsikret meg om at Madelen skal drikke masse vann og holde seg i skuggan 👍😀) måtte ringe ho, og ho lovet å ikke prate med fremmende!!
Tenk, snart 15år gammel og så har ho värt i 4 forskjellige land, BARE I ÅR!!! 😃😃😃 En bereist ung dame lille Madelen..
Nå skal denne hönsmamma'n sette seg å tegne litt i sin Mindfulldnes bok 📖
💟💟💟Make LOVE -NOT war💟💟💟
Kleeeeeemzi fra Grethe 😃🌹🌟

Svar: Kram :)
Esmaralda

77 F. U:

skriven



Hej esmeralda undrar hur ser min karriär ut. Kram

78 Lilly:

skriven

Hej esmeralda undrar om det finns något budskap till mig kram

79 Elisa:

skriven

Hej!
Kan du se orsaken till varför jag känner mig så energilös nu?
Kram

Svar: Du behöver mer glädje för själen.. så gör upp en glädjeplanering.. kram :)
Esmaralda

80 Erika:

skriven

Hej! Kan det bli kärlek i höst?

Svar: Ja det kan det bli.. i alla fall en fling.. kram :)
Esmaralda

81 Pia1:

skriven

Jag har ganska många historier, fast särskilt spännande är de inte, bara vardagsspök 😊 men en vår läskig! När jag var ung så red jag och väninnan tillsammans på varsin häst så gott som varje kväll efter skolan. Ofta fick vi sällskap av en osynlig hund... Den morrade och skällde, hoppade efter hästarna, man anade bara en skugga och ögonen... Sjukt otäckt. Den tillhörde en man på en stor svart häst som ibland också dök upp vid vår sida. Ibland red han ikapp med oss. En gång hade vi ytterligare en tjej med oss. Trodde hon inte kunde ana vem som galopperade sida vid sida med mig... Men jo. Efter turen så frågade hon vem den fjärde var, som jag red med en bit framför dem! Och en fråga! Är det min katt som är här på nätterna? En natt hängde en misse på dörrhandtaget men jag trodde först det var ett spöke tyvärr så jag gömde mig under täcket 🙄

82 Lisa:

skriven

Hej
Direkta spöken har jag nog inte sett, däremot andar som stått vid sängen i olika skepnader.
Tror du jag kommer att träffa min själsfrände detta år ?
Mvh Lisa

Svar: Chansen finns men jag kan ingenting lova.. kram
Esmaralda

83 desp:

skriven

kära es kommer vi att ha det bra i turkiet? kmr vi att trivas? kram

84 des:

skriven

vad känner han? varför vill han inte anställa mig?

85 Tintin:

skriven

Hej Ez!!!

Drömmer om "time out" från jobbet - tid för mig själv. Blir det så? Egen tid i ett halvt år?

Tack och kramiz! <3

Svar: Ja planera noga.. detta kan du genomföra.. kram :)
Esmaralda

86 Kvinnan :

skriven

esmeralda igår flög det in en fågel på jobbet som är där andra gången i rad är det någon hälsning

87 ThereseC:

skriven

Hej Es!
Jag är inte så ofta med om spökligheter, gudskelov, jag är så hemskt rädd för spöken. Men en gång när jag var liten var jag med om något spöklikt. Jag och min kompis lekte med Barbie när jag plötsligt hörde någon skrika, det lät på något sätt overkligt och jag trodde att det var något jag inbillade mig, men min kompis sa "hörde du?" När jag insåg att hon också hade hört blev jag rädd för inte kunde vi väl inbilla oss exakt samma sak exakt samtidigt. Hennes pappa satt i ett rum bredvid och vi tyckte att var det ett ljud som kom utifrån så borde han också ha hört så vi gick och frågade honom. Han hade inte hört någonting och jag blev ännu räddare. Sen hörde min kompis någon skratta också, men det sa hon inte till mig förrän nästa dag för hon ville inte skrämma upp mig ännu mer. Tur det! Det hade blivit alldeles för mycket med spöken som både skriker och skrattar samma dag.
Jag tycker att det är läskigt nog att gå på spökhuset på Liseberg eller fira Halloween.
Kram ThereseC

88 Hedwig:

skriven

Jag har aldrig sett spöken i hela mitt liv, däremot har jag ofta känt av dem. I två hus där jag bodde tidigare var det fullt med aktivitet. Det syntes också på min lilla hund Sven som helt säkert kan se dem. Ett av husen där jag bodde (det var i Sverige) lär till och med ha varit en port till andra världen. Det var ingen roligt och det kändes genast som ett tungt täcke av negativ energi när man kom in i den där lägenheten. En gång såg jag hur tapeten i vardagsrummet rörde på sig. Det var anledningen till att jag bestämde mig för att övernatta någon annanstans tillsammans med Sven tills jag hade hittat något annat, vilket inte var det lättaste..

Svar: Förstår att du blev skrämd.. du är ju mottaglig... kanske inte supermycket men tillräckligt för att du ska få reaktioner när "stora" ting är i din närhet.. kram :)
Esmaralda

89 S:

skriven

Hej Es

Min vän drömde om att det fanns massa vattenmeloner i vardagsrummet vad kan det betyda?
kram

90 Undrar:

skriven

Hej Es

vad får du för bild om min blivande?
kram

91 Å M K :

skriven

Tack ❤️🙏🏼

92 Lee:

skriven

Hej Es

ser du något spännande kul som händer mig?
kram

93 Anna E:

skriven

Låter bra, hoppas inom den närmsta tiden... Har annonserat IGEN imorgon i tidningen...


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: