Ge dig mer glädje.....

Det är lätt gjort att man  sneglar på andra och tycker att de visar och känner så mycket mer glädje än man själv & fast de inte verkar ha något speciellt att glädjas över.

Deras liv liknar ditt liv  & ändå  är de så  mycket gladare än du.

 

Det kan bero på att det haft fler tillfälle än du … i att träna upp sig i att känna glädje.  Att känna glädje är ingenting medfött eller en förmåga som kan räknas  som given

Har ens föräldrar aldrig visat särskilt mycket glädje – ja då  kan man ha blivit smittad av dem… och man tenderar att tolka negativt.  Men oavsett  så kan man träna upp sin förmåga att känna glädje. Det kan alla göra.

Tränar man upp sig och klättrar högre på glädjebarometern.. ja, då hanterar man också bättre när elände i ens liv händer.  Man blir dessutom stresståligare.

 

Gillar man sitt liv – då ökar glädjen. Och det handlar inte om vad livet innehåller utan hur man själv ser på dess innehåll. Två människor kan vara i exakt samma situation… och den ena känner mer glädje än den andre.

Likaså är det bra att vara generös, att berömma och SE andra människor och påtala deras fördelar, eller att jobba ideellt på ett eller annat sätt. Generositet ligger högt på listan  över inre glädje.

Likaså att leva i nuet… att inte gå omkring och reta oss på det som varit och de misstag vi gjort.. och inte stressa inför framtiden.. utan stanna i nuet och leva det.  Viktigt !

 

 

Har man mål i sitt liv som  man jobbar aktivt för att nå – det är bra.  Det är också bra att dagligen lägga märke till det  positiva i vardagen… som tex att vad härligt vädret är idag, vad fin jag är i min röda kjol, vad bra att ICA har extrapris på precis det jag ville ha… osv… och inte bara  gå på....

Mindfulnessövningar  är bra !

Att skratta ofta är bra !!

Att kroppen för röra på sig är bra !!

 

 

Alla kan faktiskt ta mer ansvar för sin egen glädje.. och inte avfärda det med att man ändå inte har något att vara glad över , för tänker man efter… så har ALLA  någonting... och det gäller att  vi SER det där positiva, att vi famnar det och gå på jakt efter ytterligare ting som får vår glädje att växa  lite till....!!

 

 

Kram & kärlek

1 <3:

skriven

Godmorgon kära Es så fint att du tog bort korten på andras barn. Är absolut förbjudet att lägga ut om föräldrarna inte säger ok. Kan vara barn med skyddad identitet. I skolan är det tyvärr stenhårt med det på skolavslutningar och i alla andra samnanhang vilket kan kännas synd.
Gillar den andra Torsten mig som vän ? Tror han tycker bra om mig som person. Vi ska ses imorgon.
Kram

Svar: Nu vet jag att ingen av dessa barn har skyddad identitet... men kändes ändå bäst att ta bort fotona. Ja han gillar dig och din personlighet... kram :)
Esmaralda

2 Misstjejen:

skriven

Hej

Vem kan var personen som jag kommer har lite romantisk i hösten? Var det en kvinna eller man? Vad vi bruka gör så lättare för mig att vet vem är person?

Ha det bra 😊

3 Sola:

skriven

Hej Esmaralda.
JA det är så sant!! Jag har lärt mig att känna lycka efter allt elände. Jag känner mig stark, orubblig och tacksam. Allt får man inte från naturen men en del kan man alltid jobba på ändå.
Tack för du tar upp det här Esmaralda. Din blogg och allt du skriver här gör mig lycklig och lär mig massor om livet.

Esmaralda, skrev till honom igår att jag gärna hänger med hans gäng någon dag men har fortfarande inte fått svar, hur är det med hans intresse för mig? Vad finns det för chans att vi går in i ett seriöst förhållande?
Kram

Svar: Du ska inte räkna med att det kan bli något seriöst... något mer tillfälligt finns det chans till men se upp så du inte blir besviken.. kram :)
Esmaralda

4 Michaela:

skriven

Snart börjar jag jobba på nya stället. Eller det är i samma hus som det gamla där jag utsattes för det sexuella av kollegan så helt nytt är det inte. Känns jobbigt då jag inte vet om jag kommer kunna må bra pga alla minnen och chefen har fegat ur helt och kör nu "locket på" stilen så har bara stöd av våran HR konsult. Finns även de som tagit kollegans parti och spyr ur sig elakheter mot oss drabbade. I September börjar polisförhören och det känns bra att få berätta allt som hänt för dem. Söker nytt jobb men man vet ju inte hur länge det tar. Ser du något i denna röra? Kramiz

Svar: Du kan stå stark i detta... prata med de andra drabbade när det känns tungt... nytt jobb kommer men under tiden fixar du det här.. skaffa dig en strategi.. kram :)
Esmaralda

5 Camilla:

skriven

Du har så rätt i detta, försöker verkligen glädjas över de bra sakerna, och att hitta dem varje dag, men det är verkligen inte så lätt alltid. Kram

Svar: Nej, det gäller att man jobbar på det och är medveten ... och du är på helt rätt väg.. kram :)
Esmaralda

6 Filippa :

skriven

Hej kommer jag och min bästa kollega ha någon tradition där vi tex spelar spel eller något annat kul?


Kommer vi fira någon högtid tillsammans i framtiden?

Kram

7 Anki:

skriven

Godmorgon Es

Så bra skrivet ! <3

Idag gläds jag åt att jag kunde ta mig upp ur sängen utan allt för stora problem :-)
Allvarligt talat fick du mig att tänka till och le...så härligt !

Ha en härlig söndag !

Kram Anki med flock

Svar: Kram :)
Esmaralda

8 Linda N:

skriven

Underbar söndagspepp!

9 Jj:

skriven

Hej. Ja mera glädje är bra!

Vad hände? Träffade en kille som jag kände stark attraktion till och samhörighet med, vi klickade så himla bra... han kände detsamma och allt var så bra. Men plötsligt försvann alla känslor från min sida lika snabbt som de dök upp. Nu känner jag absolut ingenting längre utan ser bara att det aldrig sku funka mellan oss, vi är helt för olika o har inget gemensamt. Vad hände? Vad är det för fel på mig? Varför försvann känslorna? Och varför dök de upp från början?

10 Jj:

skriven

Hej. Ja mera glädje är bra!

Vad hände? Träffade en kille som jag kände stark attraktion till och samhörighet med, vi klickade så himla bra... han kände detsamma och allt var så bra. Men plötsligt försvann alla känslor från min sida lika snabbt som de dök upp. Nu känner jag absolut ingenting längre utan ser bara att det aldrig sku funka mellan oss, vi är helt för olika o har inget gemensamt. Vad hände? Vad är det för fel på mig? Varför försvann känslorna? Och varför dök de upp från början?

Svar: Jag tror inte det var äkta känslor från början.. "bara" en snabbt uppflammande attraktion som la sig lika fort.. det är inte ovanligt alls. Det hände eftersom du behövde känslan. Kram :)
Esmaralda

11 Skorpan:

skriven

Så sant så.. O så svårt.. Gäller att jobba på.. :)

Igår gladde jg mig åt kantareller, ett tu tre dök de upp där i skogen, när vi sökte växter till herbariet, o jag blev så glad :). Idag åker dom i pannan. Gladdes gjorde jag då jag cyklde till jobbet i veckan, första gången p hel den tid jag jobbat där, o jag märkte ju hur cyklingen fattats mitt liv, det var så skönt. O det sköna ska det bli en fortsättning på.

Drömde om min kusin som jag inte har träffat på länge, han gav råd i parrelationer, hehe. I samma dröm var det någon som släppte ner en stor kudde från typ tredje våningen, som för att damma den, flera gånger upprepades proceduren. Budskap, ta kontakt med min kusin och damma av mig, Es ser du nåt?

Tror visst att jag ska ge mig ut i skogen idag, vet aldrig vad jag hittar där ;).
Ha en bra dag!
Kram Skorpan

Svar: Din glädje över kantarellerna är en viktig glädje... du fångar stunden och tar till dig glädjen i att hitta svamparna !! Och när du cyklade.. då stannade du också i stunden. Små viktiga guldkorn !! Drömmen handlar om en omedveten bearbetning av släkten... låt tanken mogna !! Ha en fin dag i skogen nu.. kram :)
Esmaralda

12 Helena Ir:

skriven

Så viktigt att påminnas om detta! Och visst finns det glädjeämnen i livet! Själv mår jag bra av att glädja andra..och det lilla kan kännas bra..

Träningen i mitt liv,är också en livsviktig del..efter den är det lättare att känna glädjen..det blir lite hjälp till självhjälp :)

Ser du något mer skoj för mig i sommar..?

Ha en skön söndag..precis så där som du vill :)

Kram :)

Svar: Du tänker rätt... och något mer skoj kommer absolut.. ha antennerna ute... kram :)
Esmaralda

13 Skrållann:

skriven

Hej!
Det är ett väldigt klokt inlägg idag och något som vi nog är många som får jobba lite med. Det är sällan jag känner avundsjuka eller bitterhet över andra och allt de gör och tar sig för. Jag kan däremot beundra dom oerhört för att dom har modet att genomföra, både stort och smått, saker som skänker upplevelser och erfarenheter. Jag är för feg och det gör att jag väljer bort en del saker och kan efteråt ångra mig och bli lite less och olycklig. Helt och hållet mitt egna fel och något jag måste bli bättre på, mera mod, mindre beslutsångest och ökat självförtroende;)
Häromkvällen och natten var jag ensam hemma och jag tror aldrig jag varit det tidigare. Ser det ut som om det kommer en period framöver då jag kommer leva ensam, naturligtvis inte utan mina barn, men utan man?

Kram❤

Svar: Ja, det du beskriver är nog de flestas av oss.. vi vill mer än vi gör !!Det kan komma en tid , under en period då du lever ensam, och det fixar du galant i så fall... kram :)
Esmaralda

14 Sökare:

skriven

Hej Esmaralda.
Genom en person så har jag lärt känna ett jätte trevligt par. Jag gillar både mannen och kvinnan. Men jag känner dem inget djupare. Jag har fått något gott öga till den här mannen, jag tycker han verkar vara en bra person. Men jag vill inte få något annat "öga" än att se paret som "vänner" jag känner mig alltså lite förtjust ibland i den här mannen och det vill jag kämpa emot för det är ju helt fel. Jag är rädd att det ska bli spänningar när jag är runt dem. Att kanske han ska uppfatta det eller att kvinnan ska få för sig något? Vad tror du, gillar de mig som person? Finns det spänningar? Har den här mannen tänkt någon tanke?
Kram

Svar: Än är det ingen fara men får du inte bukt med dina känslor så är det bättre att du bryter kontakten eftersom det kan gå fel.. kram :)
Esmaralda

15 Ana:

skriven

Så bra det här med att man kan träna upp sin förmåga att känna glädje. det gillar jag skarpt. Det gäller bara att göra jobbet och inte iklä sig offerkoftan av gammal vana.

Svar: Sant.. man får tänka lite smart och kreativt kring sig själv.. kram :)
Esmaralda

16 ThereseC:

skriven

Hej Es!
Jag tror du har rätt i det där. De senaste åren har jag börjat känna mer och mer glädje. Jag känner mer och mer tacksamhet över det jag har. Jag vet inte varför det har blivit så. Det bara kommer. Jag är väldigt glad över hur jag har det just nu och vill passa på att njuta av det så länge det går.

Igår var jag ute och sprang igen. Jag skulle ju ta det lugnt med fötterna men igår kändes det bra och jag kunde springa länge utan att få ont. Jag har köpt ett par nya löpardojor för asfalt. De är så sköna. Jag längtar efter att springa hela tiden.
Brorsan och hans flickvän har också börjat springa. De vill gå ner i vikt till bröllopet. De gick ut hårt häromdagen och nu har de så mycket träningsvärk att de inte kan gå. Brorsan berättade att han trodde att han skulle spy lungorna ur sig efter två kilometer och ändå sprang han 6 km allt som allt. Galning!
Gör man så lär man ju sig att förknippa löpning med obehag.
Jag börjar tycka att löpning är skönt.
Häromdagen lyssnade jag på en låt som jag ofta lyssnar på när jag springer och då blev jag så sjukt sugen på att ge mig ut!
Jag kan rekommendera alla som tänker börja springa att ta det lugnt i början och känna efter i kroppen så att allt känns bra. Då är det roligare och då vill man göra om det.

Kram ThereseC

Svar: Jag tror att den nya känslan har mognat fram inom dig.. du har jobbat för det... både medvetet och omedvetet. Tuff brorsa du har .. 6 km är minsann inte att leka med ! Det tar nog ett tag innan själva kicken av löpning/träning kommer.... kram :)
Esmaralda

17 Stressbrud:

skriven

Detta behövdes idag :-)

Jag kämpar själv med stress inför vad som komma skall.. Som jag ändå inte kan kontrollera.. Så onödigt?!? Ändå är man där då och då, suck.. Vad ser du inför nya året, några detaljer som kan lugna lite? Något kul eller råd?

Kramis

18 Nat:

skriven

Hej Esmaralda.
Det här inom kärlek du såg för mig till hösten kan det bli den riktiga kärleken som kommer då?
Kram

19 Nat:

skriven

Hej Esmaralda.
Det här inom kärlek du såg för mig till hösten kan det bli den riktiga kärleken som kommer då?
Kram

20 Solstjärnan:

skriven

Hej😊

Jätte bra inlägg.
Viktigt minsann och så sannt.
Alla är vi ansvariga för vår egen glädje.
😊😊

Att hitta, uppleva , njuta ,se, även den minsta lilla glädjen i vardagen är inte alltid så lätt.
Men det gäller ju minsann att försöka ,för det krävs inte så mycket om man bestämmer sig för att
hitta glädje.I någon form.Det kan vara småsmå saker , händelser,något som helt enkelt gör en glad.

Vad gör DIG glad?

För nog kan det för en del vara lätt att tänka och vänta att omgivningen ska sköta det hela...

Kram Solstjärnan 🌟

Svar: Vad som gör mig glad är när jag kan samla barn och barnbarn.. som nu tex när jag hade två äldsta barnbarnen med mig till Polen på resa... det finns små stunder som gör mig glad... när jag promenerar med MG vid havet.... sitta ute och ta en kopp kaffe och bara vara.... jag har blivit bättre med åren på att stanna i stunderna... kram
Esmaralda

21 Mommo:

skriven

Hej Esmaralda.
Jag har börjat tänkt väldigt mycket på fjärilar, jag ser dem överallt och jag blir glad. Det finns väll mång av dem men ibland kan jag tänka om de symboliserar något till mig?
Den hör mannen jag träffat ett tag, skulle det kunna bli en bra fungerande relation mellan oss? Har nog inte riktigt fått de rätta känslorna än men jag kanske ska ge det lite tid och de kommer? Eller är han inte den rätta och kommer någon annan?
Kram

22 Filippa:

skriven

Hej kommer jag o min bästa kollega fira någon högtid ihop i framtiden?

Kommer jag få åka med henne och när hon tävlar med hästen?

Kram

23 💕 Zoey 💕:

skriven

Hejsan Es!
Väldigt bra inlägg idag får jag säga. ☺️ Själv har jag mer tänkt på andra, att ge dom glädje för har dom mått bra och känt glädje så blev jag glad. Dock insåg jag för några år sedan att jag glömde av mig själv på något sätt. Visst kände jag glädje när andra gjorde det men ändå var det inte rätt glädje jag kände utan har dom senaste åren sett till så att jag gör saker som jag verkligen känner glädje av. Dock finns det något som jag väntar på som jag vet alla skulle känna glädje av och det är att ha en egen familj med man och barn, men under tiden som jag väntar innan de ska ske gör jag saker som gör mig verkligen glad. 😊

Vet inte om du kan svara på båda mina frågor idag men blir glad om du svarar på någon av dom:
1. Blev min systers svägerska avundsjuk eller sur för att jag fick träffa systersonen före henne?
2. Ser du någon topp trevinst på mina föräldrars hund som ska tävla idag?
Tusen tack i förhand! Kram Zoey 💕

Svar: Nej jag tror inte att systerns svägerska blev särskilt avundsjuk... känns som att hunden får en bra placering men jag ser inget exakt.. kram :)
Esmaralda

24 Pia1:

skriven

Du är fantastisk på att sätta ord på saker och förklara! Funderade på det senast igår... Varför en del ältar så inåt helvete. Badar i pengar, har bra jobb osv och ändå ältar, oroar och gnäller så de blir psykiskt sjuka till slut. Jag oroar mig en hel del över pengar men med all rätt. Brukar ändå hitta glädjen i det lilla, om jag bara får ha en hyfsat smärtfri stund. Finns miljoner saker i mitt liv att älta om jag skulle vilja. Och ibland har det kommit upp, jag tillåter mig att fundera och vara ledsen -en liten stund! Sen får man faktiskt ta sig i kragen och se, vad man ändå har, och har åstadkommit, trots dessa förutsättningar. Jag är på botten ibland. Men aldrig jag låter detta ta över. Och jag vet inte hur jag ska förmedla detta till så kallade ältare. Tror det är det viktigaste att man har ett intresse att grotta ner sig i när det blåser hårt. Glädje finns överallt, i både små och stora portioner. För mig just nu, att ha en såpass smärtfri stund att jag klarar en promenad. Det är liksom olika...

25 N:

skriven

Hej Esmaralda.
Mannen du såg för mig i höst, är det någon helt ny som kommer? Kan jag ha sådan tur att den riktiga kärleken är nära och att det kan vara han jag träffar på?
Kram

26 Li:

skriven

Så sant 😀

27 SGA :

skriven

Underbara Es!!!
TACK för att du sprider visdom och glädje till oss alla.

Har en kort fråga, om det kommer ordna upp sig snart med familjegrälet som blossade upp för ett tag sedan? Och vad bör jag göra? Sitta still i båten? Tack återigen, kramar!

Svar: Tänk igenom innan du agerar.. då blir det rätt... kram :)
Esmaralda

28 Erika.F:

skriven

Glädje kan yttrar sig på olika sätt, tänker först och främst på det äldre par jag ofta möter på väg ner till centrum. De blir så glada över att se mig och jag har alltid stannat och pratat bort en lång stund med dom. En dag satt de på en parksoffa och vilade benen, även då stannade jag och pratade med dom båda. Mannen verka förtjust i mig på sitt sätt, och visst är det lite gulligt. Både detta par och, ett äldre par från min förra hemstad berömde mig som person, visst blir man glad. Är alltid social och trevlig mot andra människor.

Man är inte mer upptagen än man har fem minuter över till sin medmänniska. Har också en granne som jag gratulerat varje gång på hennes födelsedag, samt vid jul har jag gett henne julblomma, otaliga gånger har vi suttit nere hos henne och haft så roligt. Nu är hon 90 år och har blivit dålig, då tänker jag på alla de stunder vi haft tillsammans hon och jag. Har t.o.f ringt på hennes dörr bara för att se hon har det bra, då jag inte sett henne ute.

Jag blir ledsen över hennes situation just nu och förstår att det kan vända åt ett annat håll med henne, då tänker jag på våra stunder och hur glad hon alltid varit för vår tid tillsammans. Det är en ungdomlig kvinna och rapp i munnen och så tokig när hon satte fart. Många goa skratt med henne har det varit. Nu har hon hemhjälp varje dag. Det var några ord om just glädje! :)

En enormt stor glädje för min del vore om den man snart visade sig. (Du vet vad jag menar)

Kram och har en bra Söndag.



Svar: Du är en alldeles underbar tillgång !! En ljus och vacker själ, är vad du är.. och jag vet ju att den rätte kärleken kommer till dig.. kram :)
Esmaralda

29 Sus:

skriven

Hej
Känner mig helt utmattad....
Varför?
Love sus

Svar: Du behöver bryta med det vardagliga och vanliga.. göra något annat och nytt så att du får nya och friska tankar och känslor.. kram :)
Esmaralda

30 G.:

skriven

Igår spurte jeg om jeg og Roy hadde sjanse for å finne sammen, og det fantes en sjans hvis det skjedde i nærmeste framtid. Må vi å flytte fra hverandre før vi finner tilbake, eller finner vi tilbake til hverandre mens vi enda bor ilag?

31 Lydia:

skriven

Jag försöker varje dag och glädjas åt vissa saker men min oro om allting runt omkring mig gör det så svårt och att man inte får några svar på något om hur det kommer att bli
Han är på hemgång men svårt att prata om det jag är orolig för
Hoppas det blir ett lugnt möte och att allt ordnar sig för oss alla 3 på ett behagligt vis.
Hoppas min talisman är med mig och hjälper mig nu
Lydia💕

Svar: Din talisman hjälper dig.. ha insikt i att det blir jobbigt en tid nu.. men det lägger sig.. det är övergående... det blir bra... kram :)
Esmaralda

32 Tjej:

skriven

Hej Esmaralda.
Hur stor är sannolikheten att han går in i en relation med henne?
Kram💕

33 Lydia:

skriven

Tack för ditt svar men undrar bara om han längtar hem också
Lydia

34 S)+shima:

skriven

Kommer det blir bra för min pojkvänns familjen. Får dom lägenhet snart?

Svar: Ja, en lägenhet kommer.. kram :)
Esmaralda

35 AnnaK:

skriven

Kloka ord. Måste bli bättre på det.....håller på att bli rätt bitter tror jag 😜

Sista semesterdagen idag och jag försöker hålla Jobbångesten borta känns som att det blir en tung jobbhöst. Plockade iaf en hel del blåbär igår.....alltid godare med paj på egna bär. Åkerbären hade inte mognat så blir nog utan i år igen. Gäller att vara på plats vid rätt tillfälle.

Ser det ut som att något förändrats i mitt liv till nästa sommar?

Kram 😊

36 AnnaK:

skriven

Kloka ord. Måste bli bättre på det.....håller på att bli rätt bitter tror jag 😜

Sista semesterdagen idag och jag försöker hålla Jobbångesten borta känns som att det blir en tung jobbhöst. Plockade iaf en hel del blåbär igår.....alltid godare med paj på egna bär. Åkerbären hade inte mognat så blir nog utan i år igen. Gäller att vara på plats vid rätt tillfälle.

Ser det ut som att något förändrats i mitt liv till nästa sommar?

Kram 😊

37 Ano:

skriven

Hej Esmaralda.
Varför visar han mig inte den uppmärksamhet jag skulle vilja? Håller han tillbaka medvetet? Eller är han inte tillräckligt intresserad?
Kram

38 F:

skriven

Hej esmeralda undrar om det finns något budskap till mig kram

39 Susanne Amalia :

skriven

Det hör ihop ... Allt hör ihop glädje kärlek till sig själv och till sin omgivning .. jag älskar ... livet och jag älskar EllaBella .. kärlek är livets krydda.. utan den kryddan blir ju livet inte så innehållsrikt...

I Skåne var jag och letade spöken på Glimminga hus ... tänk att ett litet spöke hade kommit bort från sina föräldrar och släkt det var ju tråkigt så Penny (mitt barnbarn och jag) .. fick hjälpa det lilla spöket tillbaka till hans familj som bodde uppe på vinden ... där fick bara spöken vistas ... Sedan var vi och åt en supergod räkmacka i Kåseberga hamn ... vågorna var så höga att det bara var fåglar och fiskar som badade ... inte Penny och Farmor ... vi var ju föresten trötta av all Spökjakt ..

Såg att MG har åkt taxi ... det skulle EllaBella också velat när det regnade ... men hon vägrade att gå ut ... sedan åkte vi bil och när vi klev av så badade hon i havet.. hmm det är skillnad på våt och våt ... tydligen ...

Nu ska jag njuta lite av dagen städa och plocka fundera på middag och krama på EllaBella... som föresten hälsar till MG ... att hon har sprungit på stranden varje dag och badat i vågorna .. hon skickar ett kort till honom ...

RÅGA: blir det resa av till Karibien snart ... kramar <3

Svar: Vilken härlig dag du haft med Penny !! Sånt ger så god energi ! En resa till Karibien kommer.,. jag ser dig spankulera där och njuta rejält... MG nickar och håller med... att springa på stranden är det bästa som finns.. kram :)
Esmaralda

40 Lydia:

skriven

Förlåt att jag tjatar men jag känner att han längtar hem men att han skäms och är rädd för alla frågor så han flyr istället fast vi har sagt att allt är förlåtet och förbi och att man kan glömma och kämpa istället
Lydia

41 G.:

skriven

Igår spurte jeg om jeg og Roy hadde sjanse for å finne sammen, og det fantes en sjans hvis det skjedde i nærmeste framtid. Må vi å flytte fra hverandre før vi finner tilbake, eller finner vi tilbake til hverandre mens vi enda bor ilag?

42 G.:

skriven

Igår spurte jeg om jeg og Roy hadde sjanse for å finne sammen, og det fantes en sjans hvis det skjedde i nærmeste framtid. Må vi å flytte fra hverandre før vi finner tilbake, eller finner vi tilbake til hverandre mens vi enda bor ilag?

Svar: Det lutar åt en separation av något slag, jag ser inga detaljer... kram :)
Esmaralda

43 Anna.L:

skriven

Hej, Esmeralda! Du är så duktig på att skriva, jag kan inte mer än att hålla med. Försöker vara glad nu när jag är sjuk, men längtan att ta mig ut, orka gå utan diarré och illamånde är stor. Tänkt på detta med nuet på sistone, måste hitta nuet. Lätt att mycket tankar kommer, men finns det något min ängel/guide vill hälsa mig? När jag är i denna situation, mest orolig att inte förstå lärdomen med detta...Kram!

44 Anna.L:

skriven

Hej, Esmeralda! Du är så duktig på att skriva, jag kan inte mer än att hålla med. Försöker vara glad nu när jag är sjuk, men längtan att ta mig ut, orka gå utan diarré och illamånde är stor. Tänkt på detta med nuet på sistone, måste hitta nuet. Lätt att mycket tankar kommer, men finns det något min ängel/guide vill hälsa mig? När jag är i denna situation, mest orolig att inte förstå lärdomen med detta...Kram!

Svar: Ja det är inte helt enkelt att hitta frid och ro i nuet... och du kommer hitta rätt.. det vet jag.. kram :)
Esmaralda

45 Majvor:

skriven

Hej!
Insiktsfullt inlägg igen, tack!
Sitter här med svårt stukad handled och arm och kommer fram till att jag känner tacksamhet och glädje ändå. Flanerade i centrum när en slarvigt parkerad cykel föll framför mig mitt i steget. jag föll handlöst och fick svåra smärtor. Skjutsades till Akuten och blev omhändertagen. Min tacksamhet grundar sig i att jag kom undan så lindrigt. Olyckan hade kunnat sluta med hjärnskakning, glassplitter i ögonen, utslagna tänder, skelettskador, inre skador m.m. Först trodde jag att min skyddsängel var på semester, som jag, men han ville lära mig att se mig för bättre och på något konstigt sätt upplevde jag att jag föll i ett sakta tempo för att inte få svåra skador. Tacksam!

Svar: Det är en liten konst av det mest positiva slaget att kunna tänka som du.... en del skulle bara se oturen och eländet och undrar varför de råkade så illa ut... men du har tagit dig steget längre... kram o krya på dej :)
Esmaralda

46 Smöla:

skriven

Vill tacka dej Es för ditt knep med talismanen med saltbadet! Det funkade....😁 Jag fick verkligen kontakt igen och hjälp vilken energi det blev. Nu hoppas jag att det håller i sej så jag träffar den rätte! Ser du om Han är redo för mig?

47 Smöla:

skriven

Vill tacka dej Es för ditt knep med talismanen med saltbadet! Det funkade....😁 Jag fick verkligen kontakt igen och hjälp vilken energi det blev. Nu hoppas jag att det håller i sej så jag träffar den rätte! Ser du om Han är redo för mig?

Svar: Härligt... ja, saltbadet brukar hjälpa och gör så att talismanerna piggnar på dig.. kram
Esmaralda

48 Mee:

skriven

Hej Esmaralda.
Kärleken du ser för mig härnäst ser det ut att vara med någon som finns runt mig idag? Jag vet ju trots allt inte helt hur det blir med varken F eller p? Eller är det någon helt ny eller annan som kommer?
Kram

49 Skrållann :

skriven

Hej!
Skulle det kanske tillochmed vara så att jag skulle bli mera nöjd och lycklig om jag levde ensam med mina barn?

Kram❤

Svar: Gör du det valet så kommer du klara det fint... och det tror jag att du är medveten om också.. tänk noga igenom.. kram :)
Esmaralda

50 M:

skriven

Hej
Alltid lika kul och läsa din blogg och man får sig en funderare varje gång.
Ser du något bra eller roligt som kommer för mig snart och att det kommer och kännas bra o träffa honom igen
M❤️

Svar: Det kommer ske en hel del bra.. och något överraskande lär det snart bli.. kram :)
Esmaralda

51 Tjej:

skriven

Hej Esmaralda.
Hur stor är sannolikheten att han blir tillsammans med henne?
Finns det något mellan dem?
Kram

52 Jen:

skriven

Bra inlägg!

Vad känner S egentligen för mig? Skulle jag kunna vara ärlig med mitt förflutna med honom? Jag vill helst undvika att bli sårad igen.
Tacksam om du ser något

53 S)+shima:

skriven

Es! Ser du någon graviditet snart för mig/kram

54 Haren:

skriven

Hej Es
Jättebra inlägg idag<3

igår natt hördes en kraftig smäll ute?(vilket det ibland gör men fattar inte vart det kommer ifrån?) Tittade ut och såg ingenting förutom n söt hare som satt på marken och lyssnade nyfiket omkring sig. Undrar om haren har något att meddela, tycker jag ser de väldigt ofta nuförtiden på lite olika ställen?kram:)

55 Duvblå:

skriven

Så sant, så sant.. ☺️

En fråga såhär från söndags soffan. Vad ser du kring tvåtusenarton. Ett år med mycket förändringar, vilket såklart är pirrigt..

Stor kram!

56 Duvblå:

skriven

Så sant, så sant.. ☺️

En fråga såhär från söndags soffan. Vad ser du kring tvåtusenarton. Ett år med mycket förändringar, vilket såklart är pirrigt..

Stor kram!

57 Solstjärnan:

skriven

Hej 😊

Fina saker som gläder dig Es😊
De framkommer tydligt här i din blogg och det synns att de är viktiga och ger dig glädje .😊

Jag gläds bla. över att få varva ner, inte göra så mycket.Välja mer fritt över vad som ska göras och när.
Gläds över mitt hem och naturligtvis över mina barn .

Ser du Es, kommer jag att trivas lika bra eller tom bättre i nästa hem?

Kram Solstjärnan 🌟

Svar: Du kommer trivas riktigt bra... på ett annat sätt men inte ett sämre sätt.. kram :)
Esmaralda

58 Liverpool:

skriven

Hej Esmarlda
I morse vaknade jag vid 4-5 av att det vräkte ner vatten från himlen med översvämningar som påföljd,grannar som fått in vatten i källare och vägar som stängts av. Hur ser det ut på jobbfronten, hittar jag rätt snart tro?

Svar: Jadå du kommer att hitta rätt...fortsätt din tankeprocess och du landar i den.. kram
Esmaralda

59 Tisa:

skriven

Om hjälpen skulle behövas igen finns då chansen att få byta läkare, liksom finns det någon som kan hjälpa mig? Nu hoppas jag att klara mig på egna ben. Jag bara måste. Även om det för tillfället känns väldigt tufft. Det är så svårt att hitta balans.

60 Fanny2:

skriven

Du är så bra på att sätta ord på saker... Dagens inlägg är lagom tankeväckande och oftast är det väl så att de flesta glömmer att ta vara på det som är bra... Idag blev jag glad själv när en äldre man beskrev hur blommorna känns i själen. Det var så vackra blommor och det var fint att han sa det på det sättet...

Tack för svaret igår Es. 💜

Kram

61 Fanny2:

skriven

Du är så bra på att sätta ord på saker... Dagens inlägg är lagom tankeväckande och oftast är det väl så att de flesta glömmer att ta vara på det som är bra... Idag blev jag glad själv när en äldre man beskrev hur blommorna känns i själen. Det var så vackra blommor och det var fint att han sa det på det sättet...

Tack för svaret igår Es. 💜

Kram

62 G:

skriven

Hej!

Funkar talismanen fortfarande eller är den död?

Kram

Svar: Den funkar, helt klart.. kram :)
Esmaralda

63 S:

skriven

Tack, den här bloggen talade verkligen till mig i dag, behöver träna på att känna glädje. Mina föräldrar var inte så självklara
i det.
En fråga, stämmer det verkligen att maken inte fått ngn lön eller är det en hund begraven igen?

64 S:

skriven

Tack, den här bloggen talade verkligen till mig i dag, behöver träna på att känna glädje. Mina föräldrar var inte så självklara
i det.
En fråga, stämmer det verkligen att maken inte fått ngn lön eller är det en hund begraven igen?

Svar: Jag är osäker... kan inte känna in något.. kram
Esmaralda

65 Erika.F:

skriven

Tusen tack Esmaralda för dina innerligt fina ord.
Så glad jag blev över dom. :)

66 Lilly :

skriven

Hur ser framtiden ut framöver för mig kram

67 Filippa :

skriven

Hej kommer min bästa kollega bli glad för blomman i morgon?

Kram

Svar: Ja absolut.. kram
Esmaralda

68 Maskrosdamen:

skriven

Amen do that!

Det man utstrålar får man många gånger tillbaka :)

Esmaralda: Skulle va spännande att höra vad du får till dig kring nästa år för mig?

Kram och kärlek tillbaka 💕


Svar: Det blir lite blandad kompott.. ser inga stora trauman.. lite småstrul... men det positiva kommer att överväga.. kram :)
Esmaralda

69 Rädd:

skriven

Hej E!

Ser du om jag får tag i en läkare som kan hjälpa mig nu veckan som kommer? Känner en blandning av hopp och stress.

Kram och kärlek.

Svar: Ta tag i det och börja nysta.. du hittar en läkare.. kram
Esmaralda

70 Lydia:

skriven

Hej
Mötet gick så där blev inte så mycket sagt och då får man ännu mer frågor i huvudet hur tänker han om allt igentligen och vill han tillbaka eller inte
Lydia💕

71 Boudica:

skriven

Välkommen hem!

För några år sedan, så var jag sedd som en glad person, som för det mesta såg positivt på saker och ting.
Någonting hände, jag tappade den glädjen, jag blev mer ett surigt monster.
Men senaste tiden så börjar jag hitta glimtar av den där glädjen igen och plockar upp bitar av den lite här å där.
Hoppas jag hittar en större bit av den där glädjen snart, tar ju oerhört mycket tid att plocka små glädjesmulor!
Hörde även i fredags att jag har förändrats, men riktigt vad som menades är jag osäker, men positivt var det nog.

Kollade lite smått på jobbannonser, hittade en som hade lite mer kreativ ansökningsblankett, vilket fick mig vilja ansöka! Men det är bara en extra tjänst. Med uppgifter som inte riktigt är min stil ;)
Hur hög chans tror du jag har om jag ansöker om jobbet?

Kram!

Svar: Ja.. du har varit lite på avvägar men nu har du hittat tillbaka till rätt väg igen och mycket kommer längs den här vägen.. kram
Esmaralda

72 Am:

skriven

Hej Esmaralda.
Jag undrar hur det är med hans intresse för mig? Varför hör han inte av sig så mycket alls? Verkar han tänka på mig?
Kram

73 Cecilia:

skriven

Javisst har vi alla något i livet som vi är glada över om vi tänker ett extra varv. Viktigt inlägg och en bra påminnelse.

Fick influensa i mitten av veckan men nu börjar det ge sig. Väldigt skönt då det snart är dags!!

Är hela tiden orolig över att min chef tog fel dag på ledigheten, ser du något kring detta? Jag undrar även om det känns ljust för mig på onsdagen? Kramar

74 Cecilia:

skriven

Javisst har vi alla något att vara glad över om vi tänker ett extra varv. Viktigt och en bra påminnelse.

Fick influensa i mitten av veckan, men den börjar ge sig nu. Väldigt skönt eftersom den stora dagen snart är här!!

Jag kan inte sluta oroa mig över att min chef har skrivit in fel dag på min ledighet, vad tror du om detta? Undrar även om det ser ljust ut för mig på onsdag (den stora dagen)? Kramar

75 Livsturisten:

skriven

Ja men alltså vill man känna glädje, plötsligt tänka på något nytt eller på ett annat sätt, bli helt såld på fina o roliga foton, eller sitta gapandes med öppen mun o säga högt "nej nu får jag läsa igen, hur menade hon där"?...ja då besöker man din blogg! DEN är väl ren o skär glädje oavsett innehåll, för det finns sån positiv energi bakom inläggen på nåt sätt. Ja så tycker jag allafall!! Snor all energi jag kan helt egoistiskt här i din blogg vare sig jag kommenterar eller inte. Jäkla tjuv va! Haha. Och det var precis vad jag behövde i mitt förvirrade tillstånd i vanlig ordning. Oj vad jag pratar högt med mig själv om vilka jag borde eller inte borde umgås med alltså...blir så less på mig själv. Men NU känns det bra igen då jag läst dina inlägg här som jag inte läst på ett par dagar.
Ha det bara superglatt du med nu! Haha fast det vet jag ju att du har, de få dagar du inte har det lite mindre glatt vill säga för alla har vi ju såna. Kram!

76 Skytten:

skriven

Hej!
Kan du se om det snart kommer en förändring i mitt liv?Finns det något jag behöver ta tag i för att få en förändring och vad i så fall? Känner mig osäker på vad jag ska göra.

77 Tjej :

skriven

Hej Esmaralda.
Har han något pågång med henne?
Hur stor är sannolikheten att han blir tillsammans med henne?
Kram

78 Att utstråla:

skriven

Precis så är det !! 😊. Jag har alltid varit en positiv prick, men det är när jag mår bra inombords som det känns som det verkligen fäster på andra också. Jag gör ett försök med en fråga idag Es. Funderar hur livet ser ut nästa sommar? Ser du något månne.

Kram, kram.

Svar: Förändringar har skett när nästa sommar kommer och de ser ut att vara av det goda slaget..kram :)
Esmaralda

79 G.:

skriven

Vil svarene i en seans bli påvirket av situasjon og følelsene som er rundt meg nå? Eller vil du få samme svar uansett om jeg har en seanse nå eller om 1 måned?

80 Dunegull:

skriven

Kommer han försöka lösa detta?

81 Mam:

skriven

Hej Esmaralda.
Så tappade vi bort sonens dojor idag också när vi sprang i affärer. Tänkte gå förbi i morgon för att se om de kommit fram. Verkar vi få tillbaka sonens skor?
Kram

82 AnnaK:

skriven

Läste att nån saltbadat sin talisman. Hur gjorde man det? Tror min behöver ett dopp.....eller så har den helt enkelt gjort sitt 😊

Kram 😊

Svar: Vill man tagga till sin talisman om man tror att den blivit mer inaktiv då kan man lägga den några timmar i en skål fylld av havssalt.. det brukar göra susen.. kram
Esmaralda

83 Lolo:

skriven

Hej Esmaralda.

Han är så frånvarande. Var är han någonstans i tankarna? Finns jag med? Kram

84 Undraren:

skriven

Hej Esmaralda.
Jag brukade alltid gilla en killes bilder förut, gillade han som person. Efter att det blev lite snack om oss så slutade jag gilla hans bilder, är det något han tänkt på?
Kram

85 Lydia:

skriven

Är han rädd eller vill han ha det så här som han har satt sig i finns det någon som håller i honom
Lydia💕

86 AnnaK:

skriven

Ok, tack!

Kram 😊

87 emla:

skriven

Hej! Hamnade precis på din blogg som verkar väldigt intressant :) En lite tråkig fråga, men jag undrar om du kan se om jag har mött min tvillingsjäl på jorden?

88 F:

skriven



Hej esmeralda undrar om det finns något budskap till mig kram

89 Kvinnan :

skriven

Hur ser den närmaste tiden ut för mig kram


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: