Jag var där....

Vi hade en tävling.. en sån där inofficiell påhittad tävling om vem om besökt flest länder.
Alltså, på tal om fester.
 
Fast denna fest var i nutid.. inte så länge sen
 
 
 
Vinnaren skulle få  en väldigt fet och ful trädgårdsgroda.
Vi var 12 tävlande och jag hamnade på en hedersam fjärdeplats med dessa länder:
 

USA

Canada

Barbados

Cuba

Andorra

Bahamas

Bosnien

Cypern

Danmark

Dominikanska republiken

Egypten

England

Estland

Finland

Frankrike

Förenade arabemiraten

Gambia

Grekland

Gibraltar

Hong kong

Irland

Island

Israel

Italien

Jordanien

Kambodja

Kap Verde

Kina

Kosovo

Korea

Kroatien

Kuba

Lettland

Lichtenstein

Litauen

Luxemburg

Makedonien

Malta

Monaco

Norge

Oman

Palestina

Polen

Portugal

Ryssland

Schweiz

Senegal

Serbien

Slovakien

Spanien

Thailand

Tjeckien

Turkiet

Tyskland

Vatikanstaten

Vietnam

Österrike

 

 

Och det slog mig att det var ju satan vad folk reser !!  

En av  tanterna i gänget  har kärat ner sig  i den afrikanska kontinenten och reser helt på egen hand från det ena afrikanska  landet till det andra.

 Hon tar sig fram tåg och buss och flyg och passerar den ena gränsen efter den andra.

 En gång blev hon rånad  fast det var en  hyfsat vänlig och artig rånare, påstår hon.

En gång försvann allt hennes bagare och kom aldrig tillrätta.

En annan gång blev hon akut opererad i nåt litet afriklanskt land.

 

Hon har blivit av med sitt VISA kort och hon har blivit ormbiten. Hon har haft  dysenteri och  one ngiht stands.  Och allt det där tycker hon hör till. Den modiga människan.

Hon är ändå 74  år gammal.  Pigg som en duracellkanin.

Och lite avis är jag. Det medges.  

Massa kram & kärlek

 

P.s. Och ni andra ska inte glömma er resa till mej och Nettan i oktober...  där du  kan få regressioner.. som är ytterligare en resa.. in i dig själv  och tillbaka i tiden.... magiskt !! Eller om du hellre föredrar att bli spådd.

  Läs all info från bloggen den 18/8 eller kontakta Nettan på 070 6661570 och få info och boka tid. 

1 <3:

skriven

Godmorgon kära Es härligt att vara pigg som en duracellkanin i 74 års ålder. D har bjudit med mig på ett event i Kungsträdgården imorrn och mys i stugan i skärgården blir lite stressigt eftersom jag nyss kom hem från Spanien. Men det skulle funka. Funderar ändå vad som är bäst åka dit nu eller vänta tills han är barnledig ? Tror han blir besviken om jag inte kommer och behöver känna att jag vill åka till honom och anstränger mig lite. Vill bara att det ska kännas bra att åka dit. Han skrev igår att han bara gör L ledsen. Tror inte att han riktigt vet vad han vill med henne...
Kram

2 Marre:

skriven

Jag älskar att resa, men just nu räcker pengarna inte till det :)
Jag tänkte fråga min kärlek om han vill förlova sig med mig, hur ställer han sig till det? :)

3 L:

skriven

Men herregud människa😳.. du är en riktig globetrotter👍... och den helt underbara 74-åringen.. säger jag bara hatten av för👏👍!! Beundrar sådana kvinnor.

Ser du mig med resväska snart? Blir det en underbar resa💕. Flirt🤔. Kram

Svar: Visst blir det resa och den blir jättebra.. kram
Esmaralda

4 Dröm:

skriven

Drömde så konstigt inatt. Vaknade med ett ryck halv fem. Hade skilts från mannen jag inte vill vara med längre efter utlandsresa min goa vän E var med på samma plan så jag kunde åka hem med hennes mamma från Arn. Personen BL var även på flygplatsen för att hämta sin dotter. Vi var sen hos mig och jag blev arg på henne och slog till henne i huvudet. För gamla elakheter hon gjort tog jag örhängen och nagellack i hennes väska och gömde. Tror jag tänkte skönt att hon är död den haggan. Lite hemsk dröm ändå. Betyder den något Es ?
Kram

Svar: Ditt omedvetna gör sig fri från gammalt.. och säger att du inte ska backa tillbaka,, du ska lämna sådant bakom dig som tillhör det förflutna.. kram
Esmaralda

5 Mumminmamma:

skriven

Hej Esmaralda.
Haha en glädjande personlighet kan inte dras ner allt för lätt;) lyckas henne. En citat som jag läste "det handlar om att lära sig dansa i regnet" det är sann lycka, eller något sådant. Det ligger något i det.

Es, skulle allt bli bättre om jag backade mot honom. Han verkar inte uppskatta det jag ger eller respektera mig. Om jag backade skulle han känna mer känslor för mig då? Ser det kört ut med han?
Kram

Svar: Ja, han ser inte ut att vara någons om du skulle kunna bli lycklig med på sikt.. gå vidare istället... kram :)
Esmaralda

6 Skrållann:

skriven

Hej!
Vägled mig, jag blir tokig. Huvudvärk, stressad, magont...kommer det fortsätta? Efter en vecka var det rörigt, efter två veckor ännu mera rörigt, efter tre veckor känns det övermäktigt. Ska det fortsätta så för i såfall kommer det inte bli bra alls och jag vet inte hur jag ska gå vidare. Så fort jag tänker på det hela blir jag gråtfärdig vilket gör det ännu svårare att ta upp det.

Kram❤

Svar: Du måste ta tag i det och sätta fingret på den punkt som gör att det brister.. kram
Esmaralda

7 EPM:

skriven

Imponerande lista!

Cool dam, sån vill jag vara! ☺️

Ser du något om hur min höst blir, kommer jag landa i en tillvaro? Är jag ensam?
Jag önskar att jag får andas ut snart....😔

Kram

Svar: Du kommer kunna andas ut och du hittar rätt... det kan bli nu i höst men det kan också dröja en tid.. kram
Esmaralda

8 Lilla Jaget:

skriven

Hej Esmaralda,
Lite pirrigt idag, ska på intervju nu på förmiddagen. Det kanske är ett spår jag ska fortsätta gå på? Vet inte vad min chef vill eller inte vill riktigt... även om andra vill :)
Vad säger du? Kram från mig :)

9 Milla:

skriven

Oj, det var inte dåligt, själv är jag inte alls berest tyvärr. Ekonomin har aldrig tillåtit pga av exmaken som inte klarat det ekonomiska så jag har fått styra upp det mesta.
Så nu är det mesta kört i botten fast jag själv försökt vara noggrann men till slut inte mäktat med.

Fråga: jag är orolig för min kollega, kommer han kunna reda upp situationen på jobbet o orka komma tillbaka?

Svar: Det finns en möjlighet men mest troligt är att han inte kommer tillbaka till arbetsplatsen... kram :)
Esmaralda

10 Milla:

skriven

Tack för ditt svar.
Så, vad tror du om de sexuella anklagelserna, kommer de aldrig bli uppklarade då, för min kollega?
Han gillar som du att resa, är berest. Han är oxå bipolär o kan du ngt om den sjukdomen så skriv gärna om det i din blogg för jag känner två till med den sjukdomen.

11 Skorpan:

skriven

Wow så många ställen du varit till Es! För att inte tala om den andra damen! Härligt!!

Sån vill jag också bli när jag blir stor ;). Gärna snart men det ser inte riktigt ut så. Undrar om det nästa år kunde vara möjligt att resa iväg med gänget o jag till något varmare land Es? Är det möjligt att jag då jobbar nån annanstans?

Cykeln fungerar utmärkt o jag var snabbare framme än jag brukar. Lär inte behöva nån ny cykel under de följande 27 åren, herregud så gammal jag är innan jag träffar karln ;D...

Ha en bra dag alla!
Kram Skorpan

Svar: Du kommer att resa och det kommer bli riktigt bra !! En ny cykel kommer nog i alla fall.. det lär bli ett erbjudande som du nappar på.. kram :)
Esmaralda

12 Dunegull:

skriven

Ser du mig komma till USA ngn gång? Alltid varit en dröm...

Svar: Visst kommer du till USA.. kram :)
Esmaralda

13 Jennifer:

skriven

Hej. JA! Härligt Esmaralda! Underbart! Jag har också en ganska lång lista och jag hoppas att den kommer att bli längre och längre... Tills jag besökt alla länder i hela världen! Kommer jag att lyckas?

Jag ÄLSKAR att resa, det är min största passion i livet. Blir helt galen om jag inte får resa med jämna mellanrum. Nu ser det mörkt ut med höstens resa, ordnar det sig med pengar på något vis? Kram

Svar: Du kommer alltid att resa.. även om det just nu inte blir så mycket resande... ja det ordnar sig med pengar men något annat bekymmer kan dyka upp... jag ser inte exakt vad utan du får ta det om det kommer.. kram :)
Esmaralda

14 Frida:

skriven

Hej! Jag avundas dessa modiga människor som vågar testa och leva ut och göra det som faller dem in. Jag har alltid varit så rädd och reserverad och det är ju så dumt att hålla tillbaka för ingen kommer att tacka dig för att du har varit försiktig och inte tagit för dig av livet...

Puss och kram!

Svar: Exakt... man är skyldig sig själv att utvecklas... och att leva sina drömmar så mycket man bara förmår.. kram :)
Esmaralda

15 Jen:

skriven

Oj vad du har rest mycket! Har du något favoritställe bland de du besökt? Och vilken häftig och modig tant. Hennes inställning skulle jag vilja ha.

Min nya "arbetsplats" känns inte bra. Det känns så gammalmodigt och personalen verkar inte gilla mig. Jag ska ju få handledning men det verkar som om kollegerna hellre vill prata med varandra. Tycker synd om tanterna vi vårdar som sitter ensamma och oaktiverade.
Kommer jag klara av mina 30 dagar här med ok resultat? Kände bara för att gå hem igår men det är väl bara att bita ihop.
Kanske har jag bara en annan och modernare syn på vård än kollegerna. Blir det bra om jag följer mina "principer"?

Svar: New York är min stora favorit och dit ska jag i januari igen !! Du har hamnat på en arbetsplats som fungera efter gamla rutiner och det är en utmaning.. men denna utmaning klarar du fint om du bara bestämmer dig för det.. kram :)
Esmaralda

16 Moj:

skriven

Hej Esmaralda.
Jag har en känsla att allt går så trögt för mig. De känns som om det dröjer lite innan det kommer någon som känns rätt men jag vet inte hur länge. Det känns som om det kommer vara lite krångligt ett tag. Har jag rätt? Är jag fortfarande själv/ singel vid jul nyår?
Kram

Svar: Lite krångligt men inte värre än att du fixar det utan större problem. Du kommer vara singel ett tag till... sedan kommer en kärlek.. kram :)
Esmaralda

17 💕 Zoey 💕:

skriven

God morgon Es!
Å det får ja säga vad du har rest mycket. Själv har jag varit i Danmark, Norge, Tyskland, Frankrike (Paris), Storbritannien (London), USA (New York) men älskar att vara ute och resa och hoppas på flera resor i framtiden. Ekonomin är anledningen till att det inte har blivit mer, vilket brukar vara anledningen till att folk inte kan resa. 😊 Verkligen en hurtig dam att hålla igång som hon gör 😂🙈

Av någon anledning så känner jag en konstig känsla just med månaden September. Är det något speciellt med den månaden från mitt tidigare liv eller har det med framtiden att göra? Vad ser du? Tack i förhand! Kram Zoey 💕

Svar: Det kommer bli massor av resor för dig.. !! Bra resor !! September är en månad då mycket hänt i ditt liv.. en speciell händelse i din barndom precis som händelser i tidigare liv.. kram
Esmaralda

18 Lydia💕:

skriven

Hej
En sådan 74 åring skulle jag vilja vara och få resa och få vara med om något så man känner att man lever.
J kom en sväng imorse och hämtade en sak hur kände han när han åkte sen härifrån ?
Tänkte han något på oss eller var han helt klar med allt ?
Lydia💕

19 Skytten:

skriven

Hej E.Ser du om det kommer att lösa sig så jag får betalt bort min restskatt ?

20 Blomman:

skriven

Hej Esmaralda.
Jag läste Agnes inlägg igår, du skriver så bra Agnes. Jag har tänkt på det själv att folk gillar inte när man inte är produktiv. Då blir man sedd sådan där oengagerad människa som inte är så intressant. Man ska vara på alerten hela tiden. Kan det inte finnas en charm med att man skiter i att saker och ting inte alltid är tipp topp? Men såklart nyfiken på livet bör man nog vara annars tappar man gnistan.

Es, vet hans föräldrar om att jag ville " prova med honom igen" känns som om de kanske tycker att det var mitt val från början att det skulle ta slut för att jag flyttade. Men vet de om att jag ville försöka igen? Ser han K som sin nya tjej nu? Och även hans föräldrar?
Kram

Svar: Allt är sällan på topp alltid.. man har sina dalar.. och det är helt okey. Jag tror inte att hans föräldrar känner till detta tänket nej.. kram :)
Esmaralda

21 Smöla:

skriven

Händer nåt spännande under höst? Vad isf?
Vart land har du tänkt resa till nästa gång som du inte varit i?

22 Jag:

skriven

Hej Esmaralda.
Med tre extrajobb tror du jag fixar det? Ett inom hemtjänsten och två olika butiker? Känns rörigt.
Kommer något fast ganska snart?
Kram

23 Smöla:

skriven

Kommer han att flytta till veckan när han får nycklarna?
Kommer det bli bättre för mig då?

24 Mamma:

skriven

Hej Esmaralda.
Tycker min son att jag är självupptagen med allt jag fixar och mina tankar?
Jag försöker tänka att jag ska avsetta tid att sitta ner med honom.
Kram

25 Barbie:

skriven

hej Es!!

jag är så orolig över min dotter som skriker neeejjj och gråter när man lämnar på dagis? kan du se varför för när jag frågar fröknarna säger dem bara att det kan bero på att det finns nya barn men det är inte rätt eller vettigt, så kan du se något snälla berötta jag blir så orolig hela tiden <3 kram

26 Barbie:

skriven

hej Es!!

jag är så orolig över min dotter som skriker neeejjj och gråter när man lämnar på dagis? kan du se varför för när jag frågar fröknarna säger dem bara att det kan bero på att det finns nya barn men det är inte rätt eller vettigt, så kan du se något snälla berötta jag blir så orolig hela tiden <3 kram

Svar: Det känns inte som om det ligger något trauma bakom... hon är bara i en period när hon inte vill bli lämnad.. så ser det ut... samarbeta med personalen... det här går över.. kram :)
Esmaralda

27 Anki:

skriven

Godmorgon Es

Ja jäklar vilken globertrotter du är och lyllos oss som fått "följa med" på dina resor de sista åren <3

Mina "resländer" kan man räkna på en hand ...och lika gla´ är jag för det :-)

Här märks det att vi är färre i maten...så jag ska göra Flygande Jacob ikväll...måste bara köpa bananer och jordnötter ...

Hoppas MG nu är helt återställd och lagt tratt-traumat bakom sig, idag molnig morgon men med utlovad sol...

Kram Anki med flock

Svar: Oh, Flygande Jacob, det var länge sen :) Och MG är helt återställd nu.. tack o lov.. kram :)
Esmaralda

28 Mee:

skriven

Hej Esmaralda.
Jag har nog fått min "smäll" också. Om det nu är så att han känt sig sårad utav mig. Så har jag fått min smäll tillbaka.
Kommer jag ångra mig lång tid framöver och kanske flera år framöver att jag "lämnade" honom? Kommer jag gå och känna ånger och saknad länge till? Resten av livet?
Kram

29 Solstjärnan:

skriven

Hej😊

Woow, imponerande många länder du rest till😊och många många fler lär det väl bli!

Och tanten du nämnde , hon hade ju minsann varit och upplevt det ena och det andra.

Resa är kul , det ger guldkant på vardagen minsann.😊
Man ser fram emot resan , man har det bra på resan och efteråt finns minnena kvar! 😎
Men det kräver en del pengar att resa.

Es, ser du mej gå på skolning/ utbildning i Sverige nu inom kort eller blir det att jag hittar ett nytt arbete istället?

Kram Solstjärnan 🌟

Svar: Oavsett det blir nu eller lite senare så ser jag utbildning för dig och det kommer bli riktigt bra.. kram
Esmaralda

30 morsan:

skriven

Hej!
Jag törs knappt resa nåt, som det ser ut idag med terrorism... :S Jag som älskade London förr och kände mig trygg där.
Jag har en fråga: Kommer mitt barn födas i december i år eller januari nästa år? Får du någon känsla kring detta? :)

31 L:

skriven

Hej Esmaralda.
Egentligen ingen större grej en man funderar ju..Jag har lagt till honom på Facebook. Frågade även lite snällt, kan du inte acceptera min vänförfrågan. Men inget har hänt. Vill han inte? Finns det anledning ?
Kram

32 Helena Ir:

skriven

Wow..vad en del kan resa ! Vilken äventyrslusta!
Där ligger man i lä,minsann :)

Kul med ett livstecken från dig Agnes!

Gårdagen som jag hade en konstig känsla inför..visade sig stämma..det var flera händelser,meddelanden som skakade om mig..både förvånande..och en riktigt sorglig!
Jag har tagit ett beslut,och det är tungt! Idag är det lite "fuck life"

Nu hoppas jag talismaner,Universum och gud vet vad..ska hjälpa mig stå på fötter!

Ha en bra dag!

Kram :)

Svar: Det kommer blåsa.. men du står i stormen.. kram :)
Esmaralda

33 Vv:

skriven

Es!när kommer jag flytta och vart?

Kraam :)

34 Skorpan:

skriven

Tack Es!
Brukar handla då erbjudanden dyker upp 😉.
Så kanske det inte tar så länge som 27 år då...
Kram Skorpan

35 Nätdejtaren:

skriven

Hej Esmaralda.
Hittade en kille på nätet som jag bara pratat lite med men som ändå kanske känns lite mer intressant än de andra. Han frågade om en dejt när han är i min stad. Javisst sa jag!! Han har ett barn sedan tidigare och bor fortfarande tillsammans med barnets mor för barnets skull. Frågan jag ställer mig är de verkligen "klara" med varandra och att han är redo att dejta? Ser du fortsättning med den här mannen?
Kram

36 Oro:

skriven

Hej Esmaralda!

Händer det något som förändrar min vardag så att min oro minskar och att livet blir tryggare??

Kram

Svar: Ja absolut, börja med att göra upp de bra planerna för dig själv.. kram
Esmaralda

37 Zita :

skriven

Hej! Esmaralda Tänk om man vågade vara som den 74 åringen.
Verkar mycket trevligt Tror du jag kommer i väg på lite resor ? Kram 😃

Svar: Visst gör du det !! Kram
Esmaralda

38 Sus:

skriven

Hej
Kul med resor......
Befriade och berikande.....
Love sus

39 Michaels:

skriven

Jag har slutat resa pga flygrädsla.

Förhöret hos Polisen gick bra igår. Duktig och trevlig utredare. Skönt att stå upp för sig själv. Efter det var jag i gasen så jag sa till honom att jag tycker att han är en riktig skitstövel så som han behandlat mig. Och jag skiterfullkomligt i hur han tog det :) Befriande att säga vad man tycker. Varför har jag väntat 36 år med det :) Kram

Svar: Exakt !! NU fick du det ur dig och det var viktigt.. kram :)
Esmaralda

40 <3:

skriven

Kul tävling söt trädgårdsgroda. Tror inte din vännina kräkts i en stövel iallafall. Har SN mig fortfarande i åtanke till hösten ?
Är det bra om jag hör av mig igen till henne ? Så hon förstår att avståndet bryr jag mig inte alls om.
Kram

41 Helena Ir:

skriven

Tack Esmaralda!

Kram :)

42 Alex:

skriven

Hej Esmeralda,
Wow vilken lista!

Undrar om du ser ifall min man får plats på kursen?
Tack!

43 Tisa:

skriven

Jag har bett till änglar och mamma och mamma och pappa. Kommer det göra att jag får byta läkare. Jag försöker också intala mig själv.

Svar: Du gör vad du kan och jag tror det ska fungera.. kram
Esmaralda

44 F:

skriven

Lång lista på resor esmeralda du har, imponerande 😊 men ser att du inte besökt nord afrika det borde du göra 😍.

När kommer mitt resande igång på riktigt?

Svar: Räknas inte Egypten till nordafrika ? Jag är osäker..,. och en sak är klar att jag vill besöka alla de länder som jag INTE besökt.. plus att jag vill besöka de länder igen som jag tyckt om.... det dröjer några år innan resandet på allvar kommer igång för dej.. kram
Esmaralda

45 Nätdejting:

skriven

Hej Esmaralda.
Hittade en kille på nätet som jag bara pratat lite med men som ändå kanske känns lite mer intressant än de andra. Han frågade om en dejt när han är i min stad. Javisst sa jag!! Han har ett barn sedan tidigare och bor fortfarande tillsammans med barnets mor för barnets skull. Frågan jag ställer mig är de verkligen "klara" med varandra och att han är redo att dejta? Så min tid inte bara är bortkastad, är hans intentioner goda? Ser du fortsättning med den här mannen?
Kram

46 Skytten:

skriven

En fråga: har ju köpt två talismaner av dig,fungerar dom och kan man ha båda ? Har inte märkt av att det hänt det jag önskade. Tror du dom fungerar?

Svar: Jag tror båda funkar... det du fick sist.. den funkar helt säkert... det kan ha varit så att den varit upptagen med att hjälpa dig med annat och det är inte alltid man märker detta... dina önskningar kan fortfarande bli uppfyllda.. kram :)
Esmaralda

47 Desp:

skriven

Hej es! Jag bara undrar jag ör rolig imorgon ge vi samtal hur kommer det gå? Kram

48 Fanny2:

skriven

Jag misstänker att du har missat att skriva några länder som t.ex. Ungern och då var det ändå inte illa... Ni är tusenfaldigt coolare än dagens 20-åringar med "wanderlust". Nu är det inte alls svårt att resa och information finns ofta nära till hands. Beundrar verkligen Duracellkaninen, hon måste vara både modig och smått tokig. :3

Blev så glad när jag såg vad du skrivit om min soulmate som gillar djur, musik och att resa... Lite äventyr också. Känns precis som min drömpartner på många sätt med den beskrivningen jag fick och jag får träffa honom...

Kram

Svar: Ja just det.. Ungern glömde jag !! Duracellkaninen är nog den vildaste jag vet... och då räknar jag ändå med allt yngre folk jag känner !! kram :)
Esmaralda

49 Des:

skriven

Heeeejsan! Jag har sökt lägenhet nu i över två år jag ör så exhausted det blir tre snart ser du ngt es! När får jag en ☹️Är det väldigt nära nu ???

50 M❤️:

skriven

Trevligt med resor och alltid lika kul och läsa din blogg varje dag.
Hur blir det för mig kommer jag att träffa min nya vän någon gång mer för att känna den där lyckan igen.
Han vill ut på en resa med mig men vet inte om den blir av.
Och blir mina drömmar sanna med nytt boende och jobb.
Och får jag den hjälpen av mitt ex med pengar han har lovat mig?
M❤️

Svar: Det kan komma något iväg ganska snart... och det blir avgörandet om ni ska fortsätta tillsammans eller inte.. men oavsett så ser din framtid ljus ut.. kram:)
Esmaralda

51 F:

skriven

Hej Esmaralda.
Kommer han tillbaka till mig?
Kram

52 Wwwww:

skriven

Jag har så himla es !! Har haft drömmar som att mitt barn drinkar eller blir försvunnen på resan? Ser du ngt? Kram jag ör rädd faktiskt ...

53 Mariao:

skriven

Fy fan vad inspirerande att läsa dagens inlägg:-)

Jag blir så glad när jag läser om äldre kvinnor som LEVER livet....jag är 42 och mitt i småbarnslivet, försöker ändå få ihop allt och inte tappa greppet om vem jag är. En dag när mina barn är stor (typ när jag är 60:-) hoppas jag att jag har hela min livskraft kvar, reser runt, har kärleksaffärer och har mig som en galning tills jag faller ner och dör;)

Kram!
Maria

Svar: Ha haha... exakt :) Din tid för resor och spontanitet kommer... det lovar jag.. kram :)
Esmaralda

54 Jen:

skriven

Tack Esmaralda för dina stärkande ord som vanligt. Ska tänka på dem när det blir jobbigt. <3

Svar: Kram :)
Esmaralda

55 Lollo:

skriven

Hej Esmaralda.
Är hans känslor och intresse större för henne nu än vad de är för mig? Kan de vända?
Kram

56 flinga:

skriven

Kommer min kille att hitta något nytt jobb? Kommer han få jobb nära mig så vi kan flytta ihop sen?

Svar: Han får jobb.. en bit bort lär det bli.. kram
Esmaralda

57 Funderaren:

skriven

Hej Esmaralda.
Tycker han att hon är så mycket bättre som han säger? Tänker han negativa tankar och känslor om mig?
Kram

Svar: Han tänker mer på henne och det upptar hans känslor.. vilket inte behöver betyda att han tänker negativt om dig... kram
Esmaralda

58 Funderaren:

skriven

Hej Esmaralda.
Tycker han att hon är så mycket bättre än mig som han säger? Tänker han negativa tankar och känslor om mig? Är det så han pratar om mig till andra?
Kram

59 Flytt:

skriven

Hej Esmaralda.
Kommer jag att flytta tillbaka till den stad jag studerade min floristutbildning i? Flyttar jag tillbaka dit igen?
Kram

60 G.H:

skriven

Hej Esmaralda!
Min son ska börja en ny avd på sitt dagis och igår hade de gått över till den nya avd för att hälsa på.
Enligt hans nuvarande fröken hade han varit mestadels ledsen under besöket. Men enligt hans nya fröken, som jag fick hälsa på, hade allt gått bra.?
Vad ska man tro, och kommer min son att trivas eller ska vi kolla efter annat dagis?
Har överlag haft lite blandade känslor för detta dagis men eftersom min son verkat trivas hyfsat så har vi avvaktat.
Alla barn byter avd varje år så han kan inte vara kvar på sin nuvarande avd. (Det amerikanska systemet)

Kram:)

Svar: Jag får en känsla av att han kommer att trivas också efter bytet ... en go lite grabb är det.. kram :)
Esmaralda

61 Wwwww:

skriven

Jag har så himla es !! Har haft drömmar som att mitt barn drinkar eller blir försvunnen på resan? Ser du ngt? Kram jag ör rädd faktiskt ...

Svar: Jag kan inte få till mig några varningar, tror du inte att det bara är vanlig mammaoro som du känner ? kram
Esmaralda

62 Madeleine :

skriven

Hej ez!
Jag undrar när jag kommer träffa min soulmate? Jag är aktiv på dejting sidor men hittar ingen som jag direkt klickar med och många dejter har det inte blivit :(
Pratar med flera stycken men efter ett tag så verkar dem tappa intresset.

Ha en solig dag

63 Diana:

skriven

Hej vilken av dessa 2 är bra för mig, Den mörka eller den ljusa?

64 Milla:

skriven

Hej,
jag är inte alls berest. Vi reste inte så mkt när jag var barn.
Fråga: kommer jag någonsin träffat den rätte, är så ensam, kommer det dröja länge? Jag är ju aldrig någonstans, hemma,

65 Wwwww:

skriven

Jag har så himla es !! Har haft drömmar som att mitt barn drinkar eller blir försvunnen på resan? Ser du ngt? Kram jag ör rädd faktiskt ...

66 Mikael:

skriven

En del är ju modigare än andra...

Afrika vet jag inte om jag skulle våga åka till :)

Hade en hantverkare som hjälpte mig en gång, han berätta hur hans upplevelse av Afrika var, han var och byggde något åt fiskeministern i ett av länderna, gården var omringad ett 15 meter högt stängsel, det tyckte han var konstigt, rena jurassic park liksom, efter veckans arbete så blev arbetarna sugna på en öl och tyckte att ett pubbesök skulle sitta bra, det tyckte inte fiskeministern, men efter en del tjatande så gav fiskeministern med sig, på ett villkor, att han körde dem till puben och tillbaka, sagt och gjort, väl på puben så kände det att våldet låg i luften, de kunde ta på spänningen i luften, på vägen hem så stod polisen mitt i vägen och ville att de skulle stanna, fiskeministern trampa gasen i botten på sin feta merca istället för att stanna, alla undrade vad i all sin dar ministern gör för något, längre fram låg det stockar över vägen som de fick flytta, de var inga riktiga poliser..., nästa dag till frukost så var polisen på första sidan på morgontidningen där de höll upp huvudena som de huggit av banditer de fångat, våldsamt värre.

Kram
MikaelSvar: Ja, i somliga av de Afrikanska länderna går det vilt till...en del platser besöker jag så gärna för jag gillar den Afrikanska kontinenten.. men oroshärdarna undviker jag.. kram :)
Esmaralda

67 Virrhönan:

skriven

Hallå där!
Vilket reseregister du har, herreguuud. Jag står långt i lä om man jämför där men i fantasin reser jag överallt, mest till exotiska avlägsna ställen. Kanske när jag är 74 år att jag reser runt i verkligheten, vem vet...
Idag dansar jag mest omkring härhemma, hittade gamla godingar med Whitney Houston som jag släpper loss till, haha tur ingen ser mej😂Känner mej lite busig, ser du om det händer nåt kul bus snart, med snyggingen kanske😜
Kan du inte dela med dej lite av några händelser från varje land du besökt? Så himla kul o höra dina historier...

Svar: Ja, nog kommer resandet för dej också! Jag spelar min Spotify lista på högsta volym när jag är ensam hemma.. och MG rynkar på näsan så den blir skrynkligare än vanligt.... jag ska lägga på minnet att berätta lite om resorna... kram :)
Esmaralda

68 Undran:

skriven

Hej Es

kommer min ekonomi bli ljusare snart?
kram

Svar: Ja det kommer bli bättre... sakta men säkert.. kram
Esmaralda

69 Mikael:

skriven

Träffa en skådespelare som var med i en film om idi amin, de spelade in filmen i Afrika, skådespelaren blev uppsökt av idi's säkerhetstjänst, svensk ambassad personal upplyste han var ifrån personen var och snyggt räddade han ur trångmålet, senare tog han med huvudskådespelaren till Europa, när de klev in på en bar blev folk livrädd och lämnade baren, han verkligen såg ut som riktiga idi amin...

En del afrikanska länder kanske man inte ska åka till :)

Kram
Mikael

Svar: Ha ha ha, ja så kan också gå.. och jag tror det är den filmen jag sett.. väldigt bra var den... kram :)
Esmaralda

70 Tjugofemåringen:

skriven

Vilken globetrotter du är, Es!

Jag hoppas hinna ikapp, är ju bara 25 än så länge.. 😜

Igår var jag på en väldigt hyfsat dejt. Kanske inget långvarigt men en kille som är kul för en tid. Vad fick han för intryck själv?

Kram! 💕


Svar: Du hinner nog inte bara ifatt utan du klår mig säkert också :) Han gillade dig... såväl ditt utseende som din personlighet. kram:)
Esmaralda

71 en_mormor:):

skriven

Jisses, du va mig berest!! Det är ungefär lika många ggr som jag varit utanför 50-skyltarna :D

AGNES! Härligt att se dig igen här! Vill oxå säja till dig att dina tankar om män är detsamma som jag själv haft. Har varit gift med en som man helst skulle buga inför o haft en mkt auktoritär pappa. Trodde verkligen att ALLA män va såna o jag föraktade varenda en med råge.
Skiljde mig o träffade en man via nätet som jag kunde prata med....herregud, en man med känslor o hjärna. Trodde länge att han manipulerade mig men vi har hållt ihop i 17 år nu!

Han har stått vid min sida genom sjukdomar, sjukpension o finns här än idag trots att jag gått upp 25 kg, inte jobbar längre o jag är äldre än honom oxå :D Jag borde verkligen inte vara någon bra deal men varje dag säjer han att han älskar mig. Så jag vill bara säja att de borde ju finnas nån till :D

En STOOR KRAM !

Ja va fan, kraaam på er allihop :D <3

Svar: Ja, det är en riktigt go gubbe du har !!! Kram :)
Esmaralda

72 Lena:

skriven

Ser du någon resa? Hälsoproblem och lite leden. Något annat?? Varning ?????

73 Jobb:

skriven

Hej Esmaralda.
Ser du om jag har ett fast arbete innan det här året är slut?
Kram

74 Fniss:

skriven

Hej Esmaralda.
Kommer de passa ihop de två?
Kram

75 Jessica:

skriven

Es,
varför ignorerar min kompis mig? Vad har jag gjort? Hon är kort mot mig, hon fryser ut mig, hon svarar mig inte när jag pratar med henne... Varför beteer hon sig så mot mig? Vad har jag gjort?

76 F:

skriven

När kommer resandet igång för mig på riktigt 😍

77 Diana:

skriven

Hej vilken av dessa 2 är bra för mig, Den mörka eller den ljusa?

78 Kvinnan :

skriven

Hej esmeralda resa är verkligen underbart...undrar om du ser vad hösten har att erbjuda mig. Kram

79 Sofia:

skriven

Hej!

Jag är i en riktigt jobbig sits. Är det en bra idé att göra slut med Mattias eller ska vi "försöka" på nytt?

Kram

Sofia

80 Mmm:

skriven

Hej Esmaralda.
Kommer det att bli dem?är det mer troligt än att det inte blir dem?
Kram

81 Smöla:

skriven

Nu har A varit här.. har han samma känslor som mig?

82 Just:

skriven

Hej Esmaralda.
Jäklar vad du har rest. Vad mycket du måste få upplevt och sett. Jag var på en frisör idag och några afrikanska kvinnor stod och skojade hur olika man ser på "tid" i Afrika och i Sverige. I Sverige är det med punkt och pricka. Och i Afrika tar man det mer som det kommer.
Har han släppt mig helt eller finns jag kvar hos honom? Finns det fortfarande någon chans att det blir vi lite längre fram?
Kram

83 En som gick - Ghostwriter :

skriven

Varför dröjde han kvar innan han gick.. Finns den jag älskar kvar där inne trots allting som hänt.Kram
Tacksam för svar

84 Lisa:

skriven

Hej
Har också rest en hel del, rekommenderar Samos som verkligen känns som mitt andra hem, sen 1986.
En liten fråga: Har jag träffat på den man som jag kommer att " bli ihop med" ?
Kram, Lisa

85 Mm:

skriven

Hej Esmaralda.
Är det mer troligt att de går in i en seriös relation med varandra? Eller är det mer troligt att det avslutas innan det blir riktigt seriöst?
Kram

86 Mojsan:

skriven

Hej Esmaralda.
Kan det bli så att om det inte blir något med henne. Kan det bli så att han kommer vilja vara med mig då igen?
Kram

87 Tisa:

skriven

Jag mår väldigt dåligt, min kompis försöker stå upp för mig, lyckas hon eller spelar mitt liv ingen roll?

88 💕 Zoey 💕:

skriven

Tack för ditt svar, Es!

Jag har en fråga gällande N. Jag är lite förvirrad. Då det har varit andra som kör hans skåpbil har jag kollat lite vem som äger skåpbilen och i slutet på april stod det en ny ägare och två veckor senare stod det en annan ägare. Om det nu inte är N som äger skåpbilen, varför plockar den nya ägaren inte bort hans jobb dekal på skåpbilen när dom åker runt i den? Eller är det såna som verkar arbeta med honom? Men varför ägarbyte? Eller är det fler som är delägare i bilen? Ser du något om detta? Tusen tack i förhand! Kram Zoey 💕

89 Resa:

skriven

Wow Esmaralda vad du har rest och upplevt så imponerad:)Oj så modig 74 åring<3

Ser du mig resa runt i världen (med framtida kärleken) innan jag blir gammal?
kram

Svar: Du kommer att resa innan du blir gammal och när du blir gammal också.. kram :)
Esmaralda

90 Orolig:

skriven

Hej Esmaralda.
Jag ringde honom, men så jobbade han och skulle ringa upp mig efter att han slutat en halv timme senare. Sen ringde jag upp igen ännu senare för jag visste att jag inte skulle kunna prata om han ringde ännu senare. Då klickade han mig bara, som att han avvisade mitt samtal.
Gör han så för att han vill visa att jag inte ska ringa, alltså dra någon gräns? Eller var det riktad mot mig?
Kram

91 Kurs - Anonym denna gång:

skriven

Jag ska avboka en kurs för det känns inte som att jag kommer kunna deltaga på plats som de kanske förväntar sig.
Gör jag fel som avbokar eller är det meningen att jag ska gå?Hinner du inte svara så har jag nog avbokat.

Kram

92 Tesa:

skriven

Es! När kommer graviditeten för mig? Hur länge då?

93 Tingeling :

skriven

Gud vad många länder du varit i! Jag vill så gärna resa jag med, överallt. Är ju ekonomin som inte tillåter det. Och jag tänker inte ta lån för att resa. Jag har några länder på min lista jag absolut vill besöka... Blev så inspirerad av detta inlägg!

Men än så länge får jag nöja mig med bio, kryssning till Helsingfors och tåg till Göteborg. Typ 😉

Snaaart! Jag är så trött och förväntansfull! 😊

Kram!

94 Igel:

skriven

Hej Esmaralda.
Var det bara en bortförklaring han drog? Eller var det faktiskt sant så som han sa att de va?
Kram

95 Jessica:

skriven

Es,
varför ignorerar min kompis mig? Vad har jag gjort? Hon är kort mot mig, hon fryser ut mig, hon svarar mig inte när jag pratar med henne... Varför beteer hon sig så mot mig? Vad har jag gjort?

Svar: Hon kan ha missuppfattat något eller hört ett falskt rykte. fråga henne varför för du har ju rätt att få veta.. kram
Esmaralda

96 L-walker:

skriven

-Inväntar beslut från olika myndigheter. Vissa svar kommer att påverkar en försäljning. Kommer allt gå bra utan strul och advokathjälp?
-Kommer jag lyckas med mitt nya jobb?
-I vilken ålder kommer jag kunna gå i pension?
-Kommer jag kunna skaffa hund?
L-walker

Svar: Räkna med lite motstånd och stök närmaste tiden - men det kommer fall på sina platser så småningom... kram
Esmaralda

97 AnnaK:

skriven

Alltså.....man ska fan inte hänga på Instagram och Facebook! Blir bara nedslagen över mina tråkiga bilder och futtiga hem. Alla mysbilder folk lägger ut köper jag inte riktigt iaf. Men jag känner mig oftast som världens tråkigaste, mest osynliga människa. Har inte just några vänner heller. Blev fort dumpad när kompisarna hittade nya män 😜 Får försöka skaffa nya. Skulle nog kunna umgås med min kollega på fritiden om jag bjöd in lite till det.....vi har riktigt roligt tillsammans på jobbet. Vill göra en nystart i livet!

Inte lätt att vara vuxen heller 😁

Kram 😊

Svar: Du ? Tråkig ? No way !!! Och planera din nystart och gå in för den.. kommer att de dej massa gott.. kram :)
Esmaralda

98 Fråga:

skriven

Hej Esmaralda.
Allt blir bara fel mellan oss hela tiden och nu känns det som vi är osams. Reder det ut sug? Mår han lika piss som jag när vi blir osams?
Kram

99 Ghostwriter :

skriven

Varför dröjde han kvar innan han gick.. Finns den jag älskar kvar där inne trots allting som hänt.Lyckas jag få jobbet jag fick intervju för angående barn?Kram

100 Liie:

skriven

Hej Esmaralda.
Blev han berörd när jag sa att jag tycker om honom? Ser du om det berörde honom? Känner han att han tycker om mig?
Kram

101 Kvinnan:

skriven

undrar om du ser vad hösten har att erbjuda mig. Kram

102 Resa:

skriven

Åh tack snälla för svaret Es<3kram:)

103 Hmm:

skriven

Hej Esmaralda.
Har en dejt inbokad om ca två veckor... hmmm vad tror du om det här?
Kram

104 Mee:

skriven

Hej Es

kommer jag någonsin bli lycklig?
kram

105 Agnes:

skriven

Visst är Egypten nordafrika!

Hade ett snack en gång i tiden med en snubbe på krogen...
Jag o två vänner, den ene från marocko o den andre från tunisien,satt o gjorde ingenting med våra öl...så kommer då den där snubben som tydligen haft en mindre trevlig händelse med en färgad person...nä, han gillade INTE människor från afrika...apor var de, o inte fan gick det att göra folk av dem heller...typ...

Då frågade jag honom vad han gillade mina vänner...jodå...de var ju både glada o trevliga...hur kan de vara det, undrade jag, då de är från afrika båda två...?

Snubben slog hakan i barbordet...men-men-men...

De är från nordafrika...svarade jag...då, min vän, afrika är en kontinent...lite som USA....

Då gick snubben...

Häpp!

Kram!

Svar: Suck, säger jag... och minns en gång när min dotter var sambo i Lissabon med en kille från Afrikas kontinent... min dåvarande man hade företag i Tyskland och nu skulle han ordna så att dotterns pojkvän kunde jobba lite extra där bredvid studierna i Lissabon.. så de gick till instansen där man får tillfälliga arbetstillstånd.... tjänstemannen undrade varifrån han kom.. och han nämnde det afrikanska landet och då säger tjänstemannen " Men jag trodde att du kom från Afrika !" Kram :)
Esmaralda


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: