När krisen kommer.....

Rätt tänk och utveckling i kris ? Jodå, så är det. 

För det går att hantera känslor som uppstår kring en smärtsam situation. Då menar jag en situation som inte går att påverka.  Som vi hamnar i varenda en av oss... förr eller senare och på olika sätt.

De utmaningar som vi ställs inför  och som vi inte kan undvika, kallas  för en posttraumatisk mognad – dvs, vi växer som människor. Kriser ger som regel  ett perspektiv på livet och  insikt i vad som verkligen är viktigt.

 

Man kan hitta olika sätt att dra lärdom av jobbiga situationer… ett sätt är att skriva om dem.

Man kan låta tankarna flöda fritt när man skriver och det är läkande i sig men ännu bättre om man kan skriva mer specifikt  om hur man klarat av allt det svåra och hur man vuxit som människa  och vilka steg man tagit vidare.

Man måste dock vara medveten om att en kris följer ett visst mönster och man genomgår olika steg – och  man bör inte hoppa över någon av dessa faser

 

Chock, som inträder direkt och kan vara upp till några dagar. Tillståndet skärmar av och skyddar den drabbade från den skrämmande upplevelsen. Att en chockad person verkar opåverkad misstolkas ofta av omgivningen som att han eller hon är oberörd.

Chock och reaktionsfasen kan gå samman - det blir ofta så och den är svår att avgränsa

Reaktion, då den drabbade börjar inse och reagera på vad som har hänt. Känslorna uttrycks ofta starkt, vilket kan vara påfrestande för omgivningen. Fasen kan pågå upp till åtta veckor.

 

Bearbetning, då den drabbade på ett mer metodiskt sätt återupplever intryck och därmed bearbetar problemet. Självupptagenheten avtar och intresset för omgivningen återkommer. Fasen kan sträcka sig upp till ett år

 

Nyorientering, då såren är mer eller mindre läkta, obehagliga känslor och tankar har bearbetats och den drabbade kan gå vidare. Ett våldsoffer glömmer dock aldrig vad som hänt. Fasen kan fortsätta livet ut.

 

Krisreaktioner måste ses i kontext och relateras  i förhållande till individens personliga omständigheter.

  Hur man reagerar och känner beror på vad man varit med om tidigare i sitt liv. 

Människor kan reagera helt olika på samma sorts trauma. En del reagerar mycket starkt på ett mindre trauma än  andra  och det kan bero på att personen varit med om ett liknande trauma tidigare i livet och när det händer igen så blir det förstärkta känslor.

Reaktionen kan också beror på personens ålder och livserfarenhet.

Och på den egna personligheten...  på vad vi bär med oss från barndomen.

 

Kris är ett läkningsarbete som hela tiden leder framåt.   Krisen påverkar så man ser saker och ting i ett nytt ljus. Och det är på det sättet att när man börjar se sina begräsningar och sina resurser som man börja växa, på basen av en realistisk självbild ! 

Den finns det de människor som behöver hjälp för att ta sig vidare till nästa fas  och som annars tenderar att fastna i bitterhet och utanförskap.

 

Mina egna  stora kriser har varit dödsfall och separationer... och  det har funnits gånger då jag fått slita rejält med mig själv.

 Många tror att vi som kan psykologi och som arbetar terapeutiskt.. liksom seglar oss igenom våra kriser.. men så är det inte.  Absolut inte.  Vi drabbas exakt som alla andra och själv är jag ingen vidare bra krishanterare när det gäller mig själv !!  Rent ut sagt, pinsamt dålig !!

 

Kram & kärlek

1 Sus:

skriven

Hej
Detta är så bra att veta...
Iika svårt ändå....
Pinsamt dålig var ordet....
Ångest.....
Love sus

2 H:

skriven

Nu vet jag inga detaljer. Men pinsamt dålig är kanske lite hårda ord mot dig själv? <3 Jag har haft en kris denna sommaren, och efter att ha läst detta inlägg inser jag att jag fortfarande är i den. Ibland spelar känslorna sitt egna spel och jag har lärt mig att man måste vara snäll mot sig själv och låta allt ha sin gång. Dock är det människans fiende att bli bitter, det ska man akta sig för.

I en tidigare seans har du berättat om min kommande kärlek. Ser du om de är länge kvar tills han dyker upp? Kram

3 Skorpan:

skriven

Ja det här har jag läst om nåntans tidigare. Råkat ut för två uppsägningar o skulle våga påstå att faserna såg ut som det du skrivit här. Vad jag hoppas är att jag inte blivit bitter trots detta. O vad gäller dig Es är det bara roligt att du är "mänsklig" du också ;):).

Vill gratulera dig för att du kunde stå emot rbarberpajen Es1 Jag har fallit i fällan så många gånger den sist tiden o det tar på. Har jag verkligen så dålig karaktär? Var ska jag hitta något mer innehåll i mitt liv, än ätandet? Skulle det vara möjligt med en egen pt? Något du kan se här Es?

Inga plan A:n tycks hålla denna vecka. Trist, men ska försöka att inte hänga upp mig på det. Klarar jag det ja det är ju definitivt en annan historia ;). Ska klara av jobbet först och de två intensiva dagarna i slutet av veckan. Behöver förbereda dem med att laga lite mat så barnen har nåt att äta. Jobb, jobb, jobb ser det ut som :D...

Hoppas solen lyser på er, här har det varit lite somrigare igen :).
Kram Skorpan

Svar: Ibland är det svårare med karaktären till sött och ibland lättare... just nu flyter det på för mig och det tar jag vara på :) kram
Esmaralda

4 Susan:

skriven

Man vet ju aldrig hur man kommer att reagera i olika situationer, o framförallt inte när det krisar. För min del är det många tårar o jag skriver gärna av mig, pratar gärna men med ett fåtal.
Ibland blir det ju t.o.m. så att Tid+Tragedi=Komedi

Just nu vill jag hellre ha lite mer glädje i mitt liv 😇

Kram


Svar: Och mer glädje kommer.. kram
Esmaralda

5 Dunegull:

skriven

Blir resan av i September trots krisen?

6 Rebecca:

skriven

godmorgon! Kommer min mammas operation gå bra? kram

7 Mee:

skriven

Hej Esmaralda.
Det är bra att gå igenom kriser på så sätt att man utvecklas. Men mellan kriserna behöver man "tanka" på med livsglädje annars känns allt som en ända sörja till slut och man blir apatisk.
Es, ser du något om varför han inte hör av sig alls? Vet inte hur jag ska hantera det här. På ett sätt blir jag arg för han bara går upp i rök utan att meddela någonting. Det måste väll vara bättre att berätta vad som händer för att spara på den andras lidande.
Verkar han bestämt sig för att inte vara med mig?
Verkar han ha något pågång med k istället?
Kram

8 Tingeling :

skriven

Intressant. Kriser är jobbiga, men som du säger, man växer och man ser saker annorlunda. Man är sig själv som innan fast ändå inte.... Jag är väl inne i nyorienteringen fortfarande. Nästan framme.

Något jag verkligen saknar, och måste ta tag i, är att börja läsa böcker. Jag älskar ju att läsa. Det är något som jag tappat. Tänkte att jag nog inte ska ha tv i mitt sovrum sen när jag flyttat, utan ska läsa böcker istället på kvällen.

Idag ska jag till kiropraktorn. Har så ont i ländryggen. Var där för ett par veckor sedan men hjälpte inte. Beror nog på allt packande och dem framåtlutningar man gör då hela tiden. Kanske dags och börja styrketräna ryggen också.....

Sparar du seansmail du skickat? Har råkat ta bort mitt 😕

Trevlig onsdag!

Kram!

Svar: Ja, att läsa böcker är bra för dig... nej jag sparar ingenting av mina mail alls.. på grund av sekretessen.. så fort jag hållit en seans så raderar jag allt.... hade jag haft din seans kvar hade jag såklart skickat dig den på nytt .. kram
Esmaralda

9 En tjej:

skriven

Det blev 8 jobb sökta och 1 svar efter 1h att han ville träffa mig. Dock är jag inte klar med min utbildning men ska validera.. kommer det förstöra för mig?

Kram

10 Liten C :

skriven

En fråga håller för fullt på att planera min och familjens resa till Thailand i början av feberuari.
Ser du om allt kommer gå bra eller något vi ska tänka på?
Kram ❤️

Svar: Allt ser ut att gå bra... kram :)
Esmaralda

11 Cmj:

skriven

Har oxå gått igenom dödsfall och separation, mitt sätt att hantera kriserna var att gå "all in på jobbet"..blev Sveriges bästa säljare inom mitt dåvarande försäkringsbolag. Alla hanterar vi det olika.👍
Hur ser hösten ut🤔.. något speciellt som sker😉💕.. kommer min Gabbe att göra något? Kram

Svar: Ja, ibland kan det vara bra att ha full fokus på något annat..... och jag tror du kommer märka av Gabbe särskilt vid ett tillfälle i höst.. kram :)
Esmaralda

12 N:

skriven

Hej Esmaralda.
Kan man pendla mellan de olika stadiumet? Mellan ilska och acceptans?
Är jag i ett stabilt förhållande inom ett år eller dröjer det längre? Ser du något om mötet om det blir i vardagen?
Kram

Svar: Ja man kan pendla emellan men känner man ofta ilska så har inte acceptansen kommit riktigt.... jag ser dig i ett varmt och stadigt förhållande men inte detaljer.. kram
Esmaralda

13 RainyDay:

skriven

Välkommen hem! Nu är snart den svenska sommaren till ända och den härliga hösten närmar sig.

Har jobbat häcken av mig som vikarie och verkligen försökt visa vad jag går för. Ser du fortsatt jobb eller blir jag arbetslös nu?

Och ingen romans eller kärlek har dykt upp i år heller trots att jag hållt ögonen öppna och varit positiv. Efter åratals längtan och spaning känner man sig allt oftare ensam. Blir jag ensam mycket länge till?

Svar: Man gillar dig på jobbet och du är jätteduktig! Jag ser fortsatt jobb för dig.. på ett eller annat sätt... kärleken kommer men jag ser inte när.. kram
Esmaralda

14 Elisa:

skriven

Hej!
Denna relation verkar bli alltmer som en energitjuv för mig.. Det känns dumt att fortsätta med honom, då jag är feg och inte kan helt besluta mig. Ser du om jag har chans att avsluta det snart?
Kram

Svar: Ja den styrkan har du.. och du vet själv vad som är rätt att göra.. kram
Esmaralda

15 Rädd:

skriven

Hej E!

Det känns som inget spår leder framåt. Återstår snart bara att gå till vårdcentralen i grannkommunen. Ser du om det kan ge något? Min sambo tror på dom, jag känner att det är ännu en vårdcentral som inte kommer kunna nåt.

Kram och kärlek.

16 Mig:

skriven

Hej Esmaralda.
Verkar han vara på det klara att han ska gå vidare från mig?
Kram

17 Klok och dum på samma gång:

skriven

Det är en helt annan sak när hjärtat talar snarare än hjärnan, det får en att reagera på andra vis än vad som är logiskt och "realistiskt", även jag som läst en del samtal och teknik kring det får inte glömma att sådant hanteras mer objektivt än egna personliga kriser och trauman. Man kan bara vara glad för att man är någorlunda självmedveten och inte glömmer bort att jobba med sig själv :)

Något helt annan, skulle vara spännande om du såg någon som spanade in mig "i det okända", Es. Jag är dålig på att se sådant.

Kramar.

18 Skorpan:

skriven

Heja dig Es!
Fortsätt så.
Jag fortsätter att äta, mitt kall här i livet?! 😉. Nej nej...
Nåt annat ska det väl ändå finnas?
Kram Skorpan

19 Anki:

skriven

Godmorgon Es

Ja även en terapeut är väl människa ;-)

Jag har fått kriser i mitt liv så måttet är rågat..
3-år sedan maken dog och först nu börjar jag "komma över" det..det ska läras utav bara f-n i detta liv ;-)

Här plockas det ihop till sonen.. av livets nödvändiga, tänk vad vänner har i sina förråd allt från bestick till kastruller
1 vecka drygt kvar till avfärd...

Kram Anki med flock

20 E:

skriven

Hej Esmaralda.
Blir han tillsammans med henne?
Kram

21 Anonym:

skriven

Hej Esmaralda.
Hur troligt är det att jag blir kär i den mörkhåriga killen med glasögon?
Kram

22 Lena:

skriven

Svårt det där med kris.... har ju själv jobbat med klienter i en massa år men när det verkligen brände till då hjälpte du mig! Framförallt uppmaningen att jag skall våga lita på mina näras egna resurser! Att svikas så GRYMT som jag blev har tyvärr satt livslånga ärr. När ens man blir skvatt galen förstår man inget. Jag lever på hoppet nu! Igen tack för massor av fint stöd. Du är the real deal! Kram!

Svar: Tack & stor kram !!
Esmaralda

23 Moj:

skriven

Hej Esmaralda.
Förlåt..
Det är verkligen en sak jag skulle vilja ha svar på,
Har han bestämt sig för att gå vidare från mig? Att det inte ska vara han och jag framöver?
Kram

24 Smöla:

skriven

Ikväll ska jag på räkfrossa, det ska bli så gött!! Blir de en bra kväll? Är jag och min själsfrände redo för varann? Möts vi snart?

Svar: Det blir en bra kväll.. jag vet inte om ni är redo för varann än men när ni är så korsas era vägar snabbt.. kram
Esmaralda

25 <3:

skriven

Godmorgon kära Es hur är Daniels känslor nu för mig ? Bara vänskap ?
Kram

26 Cattizz:

skriven

Ska till Verlin några dagar nu, kommer resan o vistelsen bli bra?

Svar: Jadå, det ser ut att bli riktigt bra.. kram
Esmaralda

27 Cattizz:

skriven

Berlin skulle det stå, inte verlin:)

28 Mimi:

skriven

Hej!

Händer det något bra som livar upp livsandarna snart? Känner mig så trött på allt.

Kram

29 Mimi:

skriven

Hej!

Händer det något bra som livar upp livsandarna snart? Känner mig så trött på allt.

Kram

30 Tant grådassig :

skriven

Sorry om det blir dubbelspam nu, osäker på om förra kom iväg...

Viktigt att lyfta människors olika reaktioner på kris, det finns sådan okunskap i ämnet.
En fråga adderad till högen: Ser du månne om någon kikar lite extra åt mitt håll i smyg? Kul å veta, då jag själv inte ser sånt och ofta känner mig alldaglig.

...Och bra jobbat med rabarberpajen!
Heja, heja 😘
Kram


Svar: Ja mer än en kollar in dig lite extra ibland... jag kan känna att du får blickar på dig men ser ingenting mer exakt.. kram
Esmaralda

31 M:

skriven

Fint skrivet men svårt och känna sig stark nu
Vill veta hur han tänker igentligen om allt får inga svar
M

Svar: Får du inte svar så acceptera och tänk till själv hur du vill göra.. gå din egen väg.. kram :)
Esmaralda

32 Yvonne:

skriven

Hej. Ja detta är bra att känna till men jobbigt att gå igenom men man slipper inte undan. I så fall dyker den gamla krisen upp vid en ny kris. Varför är det alltid jag som får höra av mig till en av mina väninnor?

33 YR:

skriven

Oj va träffande.! Är ju just nu tydligen i chockläge. Lugn o metodisk. Bara går av tiden tills min svikande sambo bara tar sitt pick o pack o drar. Han går här o vysslar,o sonen o jag sitter för oss själva på var ände. Han spelar på datorn,han sätt... O jag gör kalkyler i huvet om sånt som KOMMER hända och sånt som KAN hända osv. Snacka om att inte känna att man har koll. Tre veckor fick jag på mig att ordna så jag sköter allt själv. Taskig pelletspanna,hur får jag hem pellets- Beställa hem. Hur går det med alla djur? 2 hundar-en hans.o 7 katter.. Ska jag aldrig kunna lämna o åka iväg...Osv,osv. Snurrar i skallen hela tiden.. Jag kan ju inte bara dra när det blir jobbigt eller tråkigt som han gör.O utan att prata med mig innan. Jävla skitstövel, rent ut sagt. E så arg så jag klippte häcken med en sekatör,har inte nyckel till garaget där häcksaxen finns .Garaget e hans. domän.. Ser du om jag fixar detta.Vill så gärna bo kvar.Sonen har nån form av diagnos,och klarar inte så bra .o röras runt. Räcker att pappa bara försvinner..Inte för han brytt sig så mycke innan .men ändå..Styrkekramar till alla.Jag behöver en me..

Svar: Du reder ut detta... det lägger sig och det klarnar.. just nu är det som värst och värre än så blir det inte.. och det vänder... en stor styrkekram till dej !!
Esmaralda

34 Bollen:

skriven

Hej!

Sonen ska byta grupp och är själv både taggad och spänd. Kommer det bli bra?

Kram<3

Svar: Jadå det blir bra... det är dags... kram :)
Esmaralda

35 Bluesky:

skriven

Kommer jag att passa in i klassen? Så nervös... detta ska ju vara en rolig tid men jag känner mig bara rädd..

Svar: Det kommer gå fint.. kram :)
Esmaralda

36 Helena Ir:

skriven

Kriser,trauman..känns igen..helst skulle jag velat slippa!
Men man styr inte över allt själv..och så tror jag man växer av en del också..en annan människa blev jag..på gott och ont!

Självklart är Ni terapeuter också människor..att man känner till alla faser..tar ju inte bort de egna kriserna..

I en seans har du skrivit att jag inte kommer få mer än jag klarar av..men så skönt det vore, med lite mer räkmacka :)

Allt gott till dig!

Kram :)

Svar: Och det kommer mer av det goda.. räkna med det.. kram :)
Esmaralda

37 Kristin:

skriven

Det er alltid interessant lesning det du skriver. Veldig mye å lære også.
Jeg må for min egen del si at jeg har hatt mange "fryktfaser" i livet. Takket være deg, kjære Esmaralda, går det framover :)
Det aller vanskeligste for meg er når jeg har mistet "mine" nære og kjære. Men, jeg er veldig takknemlig over det du har skrevet om både døden og hva som skjer etter døden. Når tankene blir tunge, prater jeg med mine kjære som om de er her fysisk, og det gjør godt. Jeg er sikker på at de fortsatt er med meg.
Jeg er også klar over at man må ha motstand for å utvikle seg. Det er bare vanskelig å forstå det der og da.
Min lille hund Taxi har hatt problem med magen de siste dagene. Håper det går bra med henne. Har snakket med veterinæren.
Ønsker deg en fin dag. KRAM!!

Svar: Ja och när du pratar så hör han dig.. var så säker på det !! Han är med dig i kärlek precis som han var i jordelivet ! Känns som att du kommer tillrätta med Taxis problem... kram :)
Esmaralda

38 Misstjejen:

skriven

Hej

Kommer det blir bättre med min sömnen i hösten? Hoppas inte att det var svängen av sömnen...

Ha det bra 😊

39 Tisa:

skriven

Ja psykologer är inte mer än människor dom heller. Och precis som du skriver så kommer alla i kris någon gång. Vissa stannar i den längre än andra, hanterar olika o.s.v. Själv hade jag väldigt svårt med acceptansen.

Jag och Monica åker till Gränna på måndag, får vi det bra på vår resa?

Svar: Jadå, det kommer bli en bra resa... bara njut.. kram :)
Esmaralda

40 Lotta:

skriven

Jag känner igen faserna och tycker att det är så det är. Det gäller att bara inte fastna på vägen...

Undrar...känns konstigt och oroande att "hon" har ändrat personlighet efter att ha träffat en man. Är det det rätta jaget eller är det något på tok. Känner inte igen henne längre?

Kram Lotta

41 EPM:

skriven

Precis, jobbar som terapeut och är psykistrisyrra. Ibland är jag överraskande rationell och nykter i mina kriser, ibland en totalt känslomässig katastrof.
Särskilt om jag blir orättvist anklagad för något. Det kan få mig att ifrågasätta hela mitt jag och mig såpass att jag vill springa ifrån mig själv.

Jag vet inte riktigt vad jag ska göra nu, känner mig oerhört vilsen och känslomässigt mörbultad. Kroppen börjar säga ifrån nu.
Om jag åker på lördag, kommer jag fixa det rent känslomässigt?

Kram

Svar: Ja om du har rätt tänk ... men fundera ett varv till innan du åker.. kram :)
Esmaralda

42 f:

skriven

jag har varit med om olika situationer i mitt liv, där jag måste funka psykologiskt stark, men det finns en gräns för hur mycket man orkar.

drömde inatt att jag skulle åka iväg på en utomlandsresa jag var så glad för det var med en barndoms kompis, vad betyder drömmen. kram

43 Lydia:

skriven

Håller med alla svårt och ta sig ur en livskris speciellt en svår separation .
I mitt fall är inget klart ännu och jag hoppas på det bästa om man nu ska göra det ändå.
Vill så gärna tro att allt ska bli bra för mig och hitta kärleken och tro på den igen
Skulle vilja veta om han känner likadant för mig med
Lydia💕

44 Cecilia:

skriven

Tack för alla tummar som hölls, det hjälpte för nu har jag körkort!! Kramar

45 memme:

skriven

Kriser har jag gått igenom många genom åren, ibland så det känns att man aldrig kommer komma upp igen. Men tillslut så har det löst sig eller man kunnat gå vidare, och det är skönt.

Min pojkvän däremot har länge varit i en negativ spiral, även om han har en positiv front utåt. Han har mått dåligt långt innan jag träffade honom. Jag vill så gärna hjälpa honom att må bättre och att han ska tycka om sig själv och få känna att han kan klara av mer än han tror. Jag vill att han ska må bra. Hjälper något av det jag gör? Kommer han att få bättre självförtroende och må bättre? Inte ha så många mardrömmar och få ro i kroppen? vad kan jag mer göra?

46 Michaels:

skriven

Jag tycker att det här med separationer sliter väldigt mycket. Jag är så trött på att gång på gång hoppas och tro för att sedan bara sitta med en enda stor besvikelse. Hur skall man någonsin kunna tro på vad någon säger när man bara blivit ljugen för? Tomma ord hela tiden. Jag börjar faktiskt ge upp det här med kärlek nu helt och hållet tyvärr. Kram

47 Tingeling:

skriven

Tack ändå! Jag har försökt skriva ner så mycket som möjligt från seansen. Men mycket var ju också en känsla liksom, jag fick insikt och den finns ju kvar inom mig :)

Den där nya tjänsten jag pratat om kommer inte ge mig samma frihet som jag har nu. Är mer beslutsam över att inte ta tjänsten, ju mer jag tänker på det. Jag vill ha frihet. Inget jobb är värt mer än tid med min dotter. Längtar faktiskt efter att plugga. Är en slags frihet i det med, bestämma till viss del över sin egen tid.

Nåja, nu diska (måste köpa diskmaskin) och sen packa. Ska packa i princip allt nu.

Kram!

48 Karro:

skriven

Hej E! Idag gjorde jag ett test som gör mig så fundersam....kan du se om det är positivt eller negativt? Kram

49 mej:

skriven

Var finns mannen jag kommer bli kär i? Finns han ens? Det känns hopplöst att kunna bli kär igen. Var kommer jag att träffa honom?

50 Linnean 🌸:

skriven

Hejsan!
Ett mycket bra inlägg! Man känner igen sig. Det har varit några kriser genom åren. Så vet man att det måste få ta tid men det är så tufft!
Börjar undra om jag går igenom någon slags kris nu? Med tanke på mitt mående. Har iaf fått blodprover tagna nu. Du hade rätt man måste jaga själv för att det ska ske något.
Jaga! Just nu ÄR jag jagad! När andra talar om vad man ska tycka, tänka och göra så blir jag fan skogstokig!! Jag kämpar med att orka vardagen just nu och så finns det de som säger att "ryck upp dig" "Bit ihop" "Bara att göra" Det gör mig sååå jäävla ilsk! För jag kämpar! Och det där extra orkar jag inte med nu! Men ska bli påtvingad det! Ska man behöva bli askalasförbannad och bryta med folk när de inte förstår när man försöker förklara? Sorgligt!! Oj! Det blev en avskrivning! Men är jagad i dag! 👹 Nu är det dags för fot och höftövningar! Gissa vad! Min "PA" t bröllopet har stukat BÅDA fötterna!! Kan inte gå just nu! Och jag kan knappt gå på hö fot! Man kan inte annat än garva! 😂 Dessutom var det besök av insatsstyrkan här i går för 2:a dagen på raken. Men det såg nog värre ut än vad det var. På vårt lugna område! Har banne mig till ett manus till en tv-serie vid det här läget 😉 Mamma Mia!
Tror du att jag kommer att överleva de närmaste tre veckorna? Samt att jag inte sätter silvertejp över truten på en del och låser in dem i något soprum?? 🙄
Ha en skön dag för nu kom solen igen!
Kram fr en något snurrig Linnea 🌸

51 Moj:

skriven

Hej Esmaralda.
Har han bestämt sig om han vill gå vidare utan mig?
Han har sagt att han ska fundera..
Har inte hört något alls från honom..
Han känns helt onåbar,
Har han bestämt sig för att gå utan mig? Eller hur går hans tankar?
Kram

52 Undra:

skriven

Hej Esmaralda.
Inleder han något med henne? Har de något pågång?
Kram

53 Moj:

skriven

Hej Esmaralda.
Det verkar vara någon till M som frågar om en man hur det kommer bli. Men vi är alltså inte samma person.
Jag undrar om den man som jag menar F om han bestämt att gå vidare från mig?
Kram

54 Mariao:

skriven

Hejsan!
Kriser och förändringar är jobbiga men utvecklande, och för min del så har jag mognat enormt som människa genom alla mina kriser.

Jag känner mig lite nere för tillfället, som om livet inte stimulerar tillräckligt. Det går väl tillbaka till det faktum att ingenting i detta livet kan egentligen mäta sig med mitt "riktiga" liv på "andra sidan" och mina riktiga känslor...:)
Hoppas hösten blir fylld av härliga, spännande möten med lika härliga och spännande människor.....?

Stor kram,
Maria

55 Mannabonne fan :

skriven

Funderar på att lyfta frågan nu om vi är tillsammans eller inte, med tanke på att vi i princip bytt nycklar och det känns stabilt.

Känns det som att han anser att vi är i ett förhållande?eller ska jag vänta lite med att fråga

Kram Mannabonne fan

56 Hopplöst:

skriven

Det är ofta jag går in på den här bloggen och inläggen känns som att dom är riktade till mig. Så är det ju självklart inte men ibland känns det så skönt att ha något att relatera till. Läsa att det faktiskt finns fler.
Jag går igenom en "kris" nu.. jag känner mig så arg och ledsen. Jag vill så gärna ha ett barn till men sambon vill inte ha fler. Han sa ett tag att han gick med på det för att jag skulle stanna. Jag känner mig helt förvirrad. Jag vill verkligen ha barn med människan jag ska dela resten av livet med. Han känns som den människan men kanske har jag helt fel. Jag önskar verkligen att han skulle ändra sig för just nu bygger det så mkt känslor inom mig så vi bråkar mest hela tiden. Kanske är det dags att ta modet till sig o lämna? Det verkar ju inte som att han kommer ändra sig när han till och med ljuger om det.

Tack för en toppen blogg & skönt att man kan skriva av sig även om man inte alltid får svar.
Massa kramar till dig.

Svar: Det här behöver ni prata o ordentligt.. när ni båda är lugna och inte irriterade... sedan efter det samtalet får du fatta ditt beslut.. kram
Esmaralda

57 Zita:

skriven

Hej! Esmaralda kriser har man gått igenom. Och det har varit många jobbiga stunder. Man rycker upp sig själv med att se det possitiva i det lilla. Och tacksamhet över det man har!
Och den här bloggen är fantastisk! Det har vart ett stöd. Tack för att du finns! 💕✨
Kram 😃
Tror du resan går bra till Skåne ska åka på dop. Till min brors son 😃

Svar: Jadå resan går fint... det blir ett fint dop.. kram :)
Esmaralda

58 Jessica:

skriven

Hej Es!
Jag testade en grej igår, kan du se om det funkade?
Det var bara på kul, men det hade vart så coolt om det funkade isåfall!
Kram :)

59 <3:

skriven

Hej kära Esmeralda kommer min mamma orka med pappa som han är nu. Hon drar ett tungt lass och är så snäll och omtänksam mot alla i familjen. Tror du hon skulle bli glad om jag bjuder med henne på en utlandsresa i höst till sol och värme bara hon och jag ? Och att hon vill åka med bara mig. Jag behöver paus från pappa.
Kram

Svar: Ja jag tror att både du och din mamma behöver en paus från pappa.. kram :)
Esmaralda

60 B:

skriven

Hej Es! Har jag någon beundrare i närheten?
kram

61 Lizzy:

skriven

Hej Es


ser du något extra bra som häder mig inom kort?
kram

62 Isabell :

skriven

Hej.

Ser du några barn i min framtid? Hur många ser du i sådana fall ?

Kram

63 CA:

skriven

Hej
Om drygt en vecka är det dags för möte, jag bara känner mig arg och arg och argare
Hon som ska vara på min sida har inte hörts av alls Jag har skickat två mejl inget svar
Jag har ju Gabbe med mig men det känns som att jag borde ta med mig någon mer men vem?
Eller ska jag be om en annan person vid min sida?
Kram

Svar: Ja, se till så att du har en plan B.. en backup plan .. i fall i fall... kram
Esmaralda

64 Lie:

skriven

Hej Esmaralda.
Kommer jag att ha något mer förhållande som inte blir rätt innan den riktiga kärleken kommer? Eller blir nästa rätt och bra?
Kram

Svar: Ja det kan vara så att du kommer ha fler förhållanden innan det blir rätt.. kram
Esmaralda

65 Tant:

skriven

Tänker han på mig...?
Kram till dig och mg kanske barn och barnbarn är med dig också

66 F.u:

skriven

Hur ser framtiden ut framöver för mig kram

67 Fanny2:

skriven

Det här var man bekant med men det fräschar upp minnet lite grann. Tycker också att du är väldigt hård mot dig själv, du är ju bara människa fast du är så fantastisk. Man kan vara hur rationell och förnuftig som helst men affekterna kan säga något annat...

Ser du någon flirt på den kommande resan? Ser verkligen fram emot den. :3

Kram

68 Mim:

skriven

Hej!

Ser du mig fortfarande I arbete till hösten??? hoppas verkligen att något händer.

kram

69 Ella:

skriven

Hej Esmaralda.
Kommer jag få fast tjänst på mitt jobb?
Har du nått råd att ge mig då det gäller mitt sökande?

70 Guldlock:

skriven

Halloj, halloj :)

Ja någon poäng med de där vidriga kriser måste ju finnas.. Hade helst varit utan dem. Slank in på bloggen idag med en fråga, ser du möjligtvis hur kärlekslivet blir i den närmaste framtiden, av den tillfälliga och långvariga sorten?

Nu ska här plockas hjortron!
Kramar från andra sidan Sverige🌸

Svar: Men gud så gott.. med hjortron !! Det kan bli ett kortvarigt förhållande först.. innan det skräller till och blir rätt.. kram
Esmaralda

71 Hoppet:

skriven

Hej Es

När komer det svåra tiderna vara över,känner ingen hopp för framtiden?

Svar: Ett tag till och sedan vänder det.. kram
Esmaralda

72 Lilly :

skriven

Varför flyger fågeln in på jobbet o flyger ut igen...är det något meddelande

Svar: Nej det känns som något naturligt för fågeln.. kram
Esmaralda

73 Första intrycket:

skriven

Här har du en till som läst samtalsutbildningar och ändå skulle klassa sig som pinsamt dålig i sina egna kriser. Att lära en gammal hund sitta, du vet ;-)

Skulle va spännande å höra vad människor, i generella drag nu då, tänker när de möter mig? Yta såväl som insida. Första intrycket liksom.

Stor kram.


Svar: Det ser jag bara i en mer omfattande spådom/seans tyvärr... kram :)
Esmaralda

74 Helena Ir:

skriven

Tack :)

Kram :)

75 Hmm?:

skriven

Hej Es

Vem skall jag hålla utkik efter i kärlek?
kram

76 Nat:

skriven

Hej Esmaralda.
Kan jag vara i ett förhållande som är rätt inom ett år? Till jul? Ser det ut att kunna bli nästa som blir rätt?
Kram

77 Mo:

skriven

Hej Esmaralda.
Håller han på att Inleder ett förhållande med henne? Har något hänt honom eller ska jag vara orolig? Han är puts väck..
Kram

78 Kräsen kvinna:

skriven

Godafton!
Jag undrar vad som vankas i kärlek för mig framöver.
Skulle va mysigt att veta nu när det är ökentorka på den fronten.

Självvalt i och för sig.
Kräsen dam som man är.
Kramen 💕


Svar: Nja... en flirt lär snart dyka upp.. kram :)
Esmaralda

79 F.u:

skriven

Något spännande på väg in i mitt liv du kan berätta om kram

80 Natalie:

skriven

Hej Esmaralda.
Det känns hopplöst just nu..
Tror du det dröjer flera år innan jag inleder ett stabilt förhållande som kommer att vara?
Eller gör jag det inom ett år?
Kram

81 Fråga:

skriven

Hej Esmaralda.
Inleder han och jag ett förhållande till hösten?
Kram

82 <3:

skriven

Tack älskade Es för svar.
Kram

83 Lie:

skriven

Hej esmaralda
När jag frågade om jag kommer ha något mer förhållande innan jag går in i "rätt" förhållande så skrev du att, ja det kan vara så att du kommer ha fler förhållande innan det blir rätt.
Menar du att jag kommer ha flera än ett förhållanden innan det blir rätt, kan det alltså vara flera år innan jag hamnar rätt? jag är redo för familj och allt nu. Jag känner mig klar. Jag börjar närma mig 30.
är det inte troligt att jag har träffat någon som känns rätt inom ett år?
Kram

Svar: Jag kan inte se om det blir ett eller två förhållande... eller om det blir så att du hamnar rätt direkt... jag menar att du ska vara beredd på att det KAN bli något förhållande .. men det rätta kommer.. kram
Esmaralda

84 Kvinna :

skriven

Skulle behöva upplyftande nyheter ...som kan få mig uppåt.kan du se något om det kram

Svar: Det kommer bra ting... mycket bra... gör goda val och ta för dig lite mer... så du hjälper det positiva på traven.. kram
Esmaralda

85 Mörk man:

skriven

Hej esmaralda.
Ska jag ge mer chans åt den mörkhåriga killen? Jag det bli rött med honom och jag få rätt känslor ?
Kram

86 Kvinna :

skriven

Tack snälla för svaret esmeralda det ger mig hopp ❤kram

87 Hmm:

skriven

Vad var det som fick massage fåtöljen att låta på kvällen när ingen var i närheten 😓

88 Pia S:

skriven

Som ordspråket säger: " Get knocked down seven times, get up eight" .
Fast ibland kändes det som man knappt hinner ställa sig upp, förrän man blir knockad och ligger ned igen. Det tar på krafterna.
Även om man vet att det finns ljus i slutet av tunneln och den situation man befinner sig i kommer att förändras.
Ibland är vi hårdast mot oss själva. Vi är alla "bara" människor.
Kram ❤️


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: