De mediala barnen....

För  10-12 år sedan träffade jag lilla  Jade – hemma hos min väninna i USA.

Jades mamma hade tagit henne dit  enkom för att träffa mig eftersom hon ansåg att antingen var Jade medial eller så led hon av psykisk sjukdom. 

Jade var bara  1 ½ år gammal.

Eftersom jag både är medial och terapeut så tänkte mamman att det kanske kunde funka. Och det funkade. 

 

Den första halvtimman tillsammans var Jade precis om vilken bebis som helst, lite avvaktande och blyg inför mig som hon inte kände.   Sedan började det hända saker och ting. Plötsligt   gled Jades blick iväg mot soffan och hon började skratta högt, peka och sträcka ut armarna… mot ingenting.. mot en tom soffa för det var så Jades mamma såg det. Och  då förstår jag att mamma blev orolig .

Nu var saken den att i soffan satt en äldre kvinna med glad uppsyn och lekte ”tittut” med Jade.. inte konstigt att 1 ½  åringen skrattade. 

Jag tog in informationen att det var samma kvinna   som Jade brukade möta och  de kände helt enkelt varann och Jade  visade ingen blygsel alls.

 

Däremot blev hon ledsen när hon sträckte armarna mot kvinnan i soffan.. och kvinnan inte kunde lyfta upp henne.  De vinkade hejdå till varann , kvinnan försvann och Jade glömde snart bort henne och började leka med annat.

Det kändes skönt att kunna ge mamman lugnande besked. Hon har en starkt medial liten flicka som är helt och hållet mentalt frisk.

Vi pratade igenom det hela och eftersom jag  kunde beskriva kvinnan så  kände Jades mamma genast igen henne. Det var hennes mormor som gått över innan Jade föddes. Hon hade ett  S format ärr på ena kinden och sitt burriga afrohår i en knut uppe på huvudet  ombundet med en speciells scarfs  som var vit med blå delfiner. Och hon älskade barn över allt annat.

Ingen tvekan om att det var mormor Kathleen !!

 

Åren gick och det dröjde innan jag hörde från  Jades mamma men en dag fick jag ett mail där hon berättade att Jades förmåga hållit i sig även om den inte var lika stark som innan och att hon numera själv kunde styra den och välja bort ” andra sidan” så den inte inkräktade på hennes barnliv

Hon kommer alltid att vara medial och synsk – vilket långt ifrån alla blir som har förmågan som barn. De allra flesta växer ifrån det… som om det är vilken barnsjukdom som helst.

Njut av söndagen och ha det gott

Kram & kärlek

 
1 Tingeling :

skriven

Klok mamma som tänkte så! Och inte bara ta för givet att hon har nån psykisk sjukdom 😊

Flytten jag kommer göra, snart förhoppningsvis, är den bestående? Att jag då flyttar "hem". Har nu flyttat 3 gånger på 3 år och känner att det räcker.... Enda positiva är att man rensar bra då 😀

Fick en hel del rensat igår och tror jag ska fortsätta idag. Absolut inte spara nånting som jag inte använder. Sååå skönt.

Ska nog ta tag i det där att kolla hur mycket lån jag får ta på bostad. Ett litet radhus skulle jag vilja ha tror jag. Mittemellan hus och lägenhet. Vore perfekt.

Trevlig söndag!
Ska nog åka till rusta idag, annars blir det inte mycket.

Kram!

2 Tingeling :

skriven

Har en fråga förresten angående barn! Ibland kan min dotter, precis som alla barn, gå fram till vem som helst och leka eller börja prata. Som om dem alltid känt varandra. Ibland bryr sig min dotter inte alls om ett annat barn. Är det så att barn ser och känner ännu mera tydligt att det är någon dem känner, eller träffat tidigare, fast inte just i detta liv? Hände igår nämligen och kom och tänka på det då.... Min dotter och en annan tjej i samma ålder vinkade åt varandra och blev glada. Fast dem inte träffats förut.

Kram!

Svar: Barn är så intuitiva som regel... det kan känna av på en persons utstrålning om det är en bra människa eller ej... det kan ha med tidigare liv att göra men måste inte vara så.. kram
Esmaralda

3 ängeln:

skriven

Hej Esmaralda! Jag undrar om vi kan vänta tills efter jul med att ta dagisplatsen till lillebror och ändå få plats i samma förskola som storebror? Eller måste han börja nu efter sommaren? Kram

4 <3:

skriven

Tack desamma kära Es. Njut av söndagen du med. Är JE singel och en bra man ? Fanns något hos honom som jag drogs till så snälla ögon. Tror hans far har ett gott öga till mig kan det stämma.
Kram
💗💗💗

5 MIm:

skriven

Godmorgon!

Händer det något trevligt, positivt nu i vår kan du se något??


kram

6 h:

skriven

Hej!
Kommer situationen
På jobbet bli bättre?
Kram!

Svar: INte av sig själv... lite åtgärder kan nog behövas.. kram
Esmaralda

7 Anonym :

skriven

Kommer folk runt oss och krogfolket förstå mig när jag gör slut. Rädd att det blir så mycket skitsnack om mig. L blir nog väldigt glad hon är sån hemsk människa. Tror aldrig vi kommer kunna reda ut något med varandra.

8 Mimi:

skriven

Hej!

Känns hopplöst. Kommer vi att få lägenhet snart?? jobbigt att bo trångt. Dessutom så vantrivs jag.

kram

9 Ledsen tjej:

skriven

Vilken tur att mamman kom med Jade till dig o fick svar.

M o F verkade snälla. o förstående i början o blev sedan väldigt arga o gick till personliga påhopp. Jag vet ja sa elaka saker men jag hade farit väldigt illa av honom. Jag var ärlig o ville säga saker jag hade velat höra i samma situation. Varför sa de elaka saker om mig ... jag hoppade aldrig på dem... det sårade mig verkligen.

10 Mm:

skriven

Hej Esmaralda!
Jag tycker ändå det är en gåva även om det kanske kan vara jobbigt ibland också att vara medial! Vilken tur kvinnan tog henne till dig så det blev uträtt!

Es, ser du hur stor chansen är att det blir något med kvinnan han pratar med? Ska jag vara beredd på det? Verkar han ha släppt mig nu?
Kram

11 f.:

skriven

Es, nu tänker jag pröva ställa en lite för vågad fråga här för att vara mig.. Men kan du se om jag hamnar i säng med honom en gång till snart?

Kram :)

Svar: Chansen är god.. men räkna inte med större känslor... kram
Esmaralda

12 Karin J:

skriven

Godmorgon!

Har kommit i åtgärd nu och hoppas jag får tag i ett jobb, ser du om vi får en mer dräglig tillvaro snart? Och ska vi ha ett barn till?

Svar: Det kommer att lätta.. kram
Esmaralda

13 Sus:

skriven

Hej
Häftigt....
Synd att de försvinner....
Blev lite lättare här....
Vad ska jag säga?
Love sus

14 Skorpan:

skriven

O hur kommer det sig att du blev kallad till Jade och hennes mamma? Via Madonna eller var ni bekanta? Kanske du har bott i USA, fast det kommer jag inte ihåg.

Jag skulle väl vara mamman i den första rutan, tror jag. Medial, näe, känslig för det andliga, inte ens det tror jag jag är. Väldans okänslig alltså ;).

För tillfället är jag dock väldigt känslig inför jobbet, kommer jag att komma ihåg allt som ska göras, i tid och helst lite före? O kommer jag att få ihop tillräckligt med timmar för "maten på bordet"? Kanske helt onödigt att vara nervös? Men så är jag lagd, tyvärr...

Sån tur att jag städade det mesta igår, idag snöar det o detta gråa väder ska fortsätta i flera dagar. Så underbart fräscht det var att sitta i soffhörnan igår o dra in doften av vädrade kuddar :). Nå det blir att fortsätta lite idag också för att allt ska bli klart.

Njut av söndagen!
Kram Skorpan

Svar: Som sagt... det var genom min väninna som vi kom i kontakt med varann.. min dotter har bott i USA och jag har vänner där .. för hade jag typ klippkort på flyget dit :) Kram
Esmaralda

15 Cj:

skriven

Har sökt ett nytt ARB på mitt jobb.. hur ser chansen ut att jag får möjlighet till att jag får det? Ha en härlig solig söndag. Kram

16 Jossan :

skriven

Häftigt!!

Jag hoppas verkligen jag kommer kunna utveckla min förmåga mer. Avläsa kort är ju så kul! Men hade velat se de som gått över också... men det blir nog svårt. Samma med framtiden..

Igår blev det middag och Mr Grey! Asså den filmen var verkligen 👍👌🏼 Så sjukt bra 😍. Roligaste var att mitt under filmen kom det en tjej och en kille gåendes hand i hand. Vi kunde inte hålla oss från skratt för vi trodde de varit på toaletten 😂 (Filmen är ju rätt sexuell)

Igår kollade jag på min soffa igen och ett bord jag ska ha till. Super fint 😍 Måste beställa så jag får det till jag flyttar.

Jag är så rädd att vara ensam när jag flyttar.. sitta själv i min lägenhet utan att någon kommer...

Kommer det vara populärt att vara hos mig eller kommer jag vara ensam mycket?

Söndag och jag ska gå igenom mina lådor.. imorgon blir det jobb och jag har börjat räkna ner dagarna tills jag slutar där...

Kram

Svar: Du blir inte mer ensam än du vill vara... det finns vänner.. och du får ganska lätt nya vänner också... kram :)
Esmaralda

17 Anki:

skriven

Godmorgon Es

Vilken underbar berättelse att börja söndags-morgonen med <3

en morgon då saknaden efter de som gått över till andra sidan gör extra ont...

snötäcket späddes på ....men snöskyffeln behöver nog inte tas fram :-)
skönt med snö för sportlovsfirarna..


Ha en skön söndag

Kram Anki med flock

Svar: Saknaden är stor, men de finns med dig och besöker dig ofta.. kram :)
Esmaralda

18 L:

skriven

Hej Esmaralda!
Mitt ex ska fira hans systers son jag undrar om du tror att han skulle vilja att jag följde med?
Kram

19 Virrhönan:

skriven

God morgon!

Vilken berättelse, det var nästan så håren på armarna reste sej. Man kan ju förstå mammans oro. Tror min son var lite medial när han var mindre men det är inget jag märker av idag.
Idag var det ännu lättare på morgonen, det var ännu mer ljust, det går fort nu. Även om gårdagens vårväder byttes till vinter men detta är man ju van vid....
Tack för gårdagens svar. Ha ha, så du menar att det ska dyka upp nån ny snygging, oj oj, vart ska jag hålla utkik efter honom då tro? Inte kunde jag tänka mej att det finns fler som tittar, jag som bara har ögon för en...Ha ha ha det kanske kan få den mystiske att vakna upp litegrann.
Hoppas ni alla får en riktigt trevlig söndag och avslutning på helgen. Kram till alla.

20 Virrhönan:

skriven

God morgon!

Vilken berättelse, det var nästan så håren på armarna reste sej. Man kan ju förstå mammans oro. Tror min son var lite medial när han var mindre men det är inget jag märker av idag.
Idag var det ännu lättare på morgonen, det var ännu mer ljust, det går fort nu. Även om gårdagens vårväder byttes till vinter men detta är man ju van vid....
Tack för gårdagens svar. Ha ha, så du menar att det ska dyka upp nån ny snygging, oj oj, vart ska jag hålla utkik efter honom då tro? Inte kunde jag tänka mej att det finns fler som tittar, jag som bara har ögon för en...Ha ha ha det kanske kan få den mystiske att vakna upp litegrann.
Hoppas ni alla får en riktigt trevlig söndag och avslutning på helgen. Kram till alla.

21 Millan:

skriven

Hej!
Är det psykisk misshandel jag blir utsatt för?
Ha en bra dag.
Kramar

22 N:

skriven

Hej Esmaralda!
Skulle det kunna klicka mellan mig och Kristoffer om vi träffades?
Kram

23 Skorpan:

skriven

Ledsen Es, dåligt kom ihåg, det var ju via din väninna som du mötte barnet o hennes mamma. Så går det när man inte är fokuserad ;).
Kram Skorpan

Svar: :)
Esmaralda

24 Alie:

skriven

Godmorgon Es, imorgon ska jag ringa ett viktigt telefonsamtal, blir det som jag tänkt mig?
Kram

Svar: I stora drag.. kram
Esmaralda

25 Mia:

skriven

Hej

Nu har jag planerat och kollat massor på både överraskning och ringar och rätt klart för mig hur det ska vara.
Vi är lyckliga med ups and downs som nog alla har men jag vill ta ett steg till nu. Vi är sambos och varit ihop i 4 år nu.
Så jag tycker det är hög tid att ta nästa steg.
Men blir rädd dör ett nej.

Hur kommer han att reagera med min överraskning, blir han glad och känner lika som mig eller är han inte alls i samma fas som mig?

Kram

Svar: Känn in först själv.. du vet om han är redo eller inte... kram
Esmaralda

26 Rebecca:

skriven

Finns det någon som tänker på mig på ett romantiskt sätt? Någon som jag inte vet om dvs :) kram

27 Jessica:

skriven

Es, ser du om det finns några känslor för mig hos han? Eller är det helt "dött" på den frånten? Om det är så att det inte finns känslor för mig hos han, finns det någon annan som har känslor för mig, och kommer jag träffa den personen snart då? Kram :)

28 Filippa:

skriven

Hej kommer jag o mina vänner resa bort i sommar?

Hur blir de med kärlek för mig?

Kram

29 Lilla Jaget:

skriven

Hej Esmaralda,
Det händer att jag får som bilder till mig ibland nästan som drömbilder när jag lägger mig för att sova. Det är som i insomningsläget, men bilderna blir så tydliga att jag vaknar till. Någon gång har ett tigeransikte gjorts sig tydligare ooch tydligare och senast var det en person i motljus. Det låter inte klokt-jag vet. Men det händer och jag förstår inte att det börjat komma nu. Har inte varit så förrut. Vad händer och varför det liksom? Kram från mig

30 Mm:

skriven

Hej Esmaralda! Ska jag vara beredd på att det kommer att bli något mer ingående mellan dem två?
Kram

31 M:

skriven

Hej Esmaralda!
Kommer jag få arbetet jag var på intervju på i veckan?
Eller blir det annat?
Kram

32 Jobb:

skriven

Hej!

Blir våren och sommaren bra när det gäller jobb händer det något???

kram

33 Jobb:

skriven

Hej!

Blir våren och sommaren bra när det gäller jobb händer det något???

kram

34 Fiffi:

skriven

Fy har haft sån oro esmeralda jag oroar mig för en konkurrent som kommer öppna i sommar inte långt ifrån oss... Ser du om vi behöver oroa oss.... Kommer det påverka oss mycket??? Skulle verkligen uppskatta om jag fick svar ifrån dig ❤️

35 Little miss piggy:

skriven

Kära Es!
Jag drömde i natt att någon sa till mig att jag hade ett meddelande från J, saken var/är bara den att J är död på riktigt. Kan du se några meddelande från J i ande världen eller från någon annan? Fick nämligen inte veta vad meddelandet var. Eller var det bara något i drömmen? Tacksam för svar! Kram 🐷

36 AnnaK:

skriven

Jösses vad jag har börjat drömma konstigt om nätterna. För nån dag sen var det krig, inatt har jag drömt om isar jag varit rädd för, hånglat med dotterns manliga fritids"fröken", drömde att min katt från barndomen plötsligt var tillbaka och hade levt hela tiden mm mm. Brukar inte vara såhär mkt.

Här skiner solen och det är fantastiskt vackert med all snö och den blåa himlen 👌😊

Ha en bra dag!

Kram 😊

37 Linnean🌸:

skriven

Hejsan!
Vad fint att du kunde förklara vad den lilla log så gott åt. Klart att föräldrarna undrar. Har upplevt det med min son när han var en liten skrutt. Har en god vän vars 2-åring är vääldigt medial men som tur är är hans mor det åxå så hon ser samma andar. När jag var liten hade jag en låtsaskompis som jag kallade Marianne. Henne pratade jag och lekte med. Kan inte komma ihåg hur det kändes eller om jag "såg" något men min mor tyckte det var läskigt. Jag gjorde "konstiga saker" som de tolkde som nåt övernaturligt men de skrämde mig mest med sitt viskande. Kunde inte gå in i en del rum och kände av människor lätt. Och Gud, vete allt. Betraktades som lite konstig antar jag. Men kanske var det helt enkelt att jag kände av. Har försökt komma ihåg men det är luddigt. Minns mest en släkting som jag reagerade så starkt på och mina föräldrar förfasde sig. Men han tog livet av sig någon vecka senare och jag har alltid trott att jag kände av allt detta innan. Men de små är ju så mycket känsligare och öppnare. Det är viktigt att inte prata bort det eller få barnen att tro att de är koko. Nåja, koko är man ju nu! Konstiga saker gör man åxå! Att det vandrar andar här det vet jag men jag ser dem inte...tack och lov! Det brukar min vän berätta när hon är här. Att det står någon i hallen och tittar eller så. De är
Välkomna så länge de inte skrämmer skiten ur mig på nätterna eller så 😉 Regn och åter regn! Kroppen vill inte det jag vill. Får väl sticka i dag då! Eller läsa. Bara slappa!
Ha en skön och vilofylld söndag!
Kram.../Linnean🌸

38 <3:

skriven

Tack att du finns kära Esmeralda och svarar på våra frågor. Ta inte åt dig av sura Linns kommentar igår på bloggen. Det tror jag inte du gör heller. Man får väl försöka ställa frågan igen och se om du får till dig något.
Tror du det löser sig med försäkringskassan i rehab ärendet och att jag får ersättning i efterhand ?
Kram
💗💗💗

39 Tisa:

skriven

Jag är så orolig för min vän, jag är så rädd för att det är för sent för henne att vända det hela. Läkaren hade sagt att hon inte klarar ett hjärtstopp till. Så den fråga jag har är; om hon dör, kommer jag då att få reda på det då, på något sätt?
Kram

40 J:

skriven

Hej jag undrar om det kommer bli bättre på jobbet, det är blandade känslor. Hur stor chans har jag om jag söker nytt, ser du vad som passar mig ?
Kram

Svar: Ja när du är redo söker du nytt.. kram
Esmaralda

41 Mm:

skriven

Hej Esmaralda!
Verkar han vara säker på sin sak att han inte vill vara med mig längre?
Kram

42 IeIe:

skriven

Vilken häftig historia och tänk att barnet behöll sin förmåga, kan inte ha varit lätt alltid.. Tycker det lilla jag märker av är tillräckligt fast hade gärna velat veta/känna in mer ändå.. Vet du om barnet använder sig av sin mediala sida och hjälper andra eller så? :)

Fråga..

Varför bygger min släkting K murar och använder sig av bortförklaringar till det mesta?

Jag får som inget grepp, varken om henne eller vad saker å ting handlar om.. Varför helt enkelt? Är det något jag kunde ha gjort eller göra annoröunda? Är det min roll att det är såhär eller? Kan inte prata med henne heller för då blir det antingen gräl eller gråtkalas i stil med "tyck synd om mig, andra är dum och gör fel men inte jag"..

Och om jag nu är så jobbig, besvärlig och krävande.. Vad betyder jag för K då egentligen? Är det värt att ha kvar relationen ens? Kommer det bli bättre eller fortsätta i samma hjulspår?

Så många frågor, så få svar.. :/

Tack och ha en fin avslutning på veckan, njut och må gott :)

43 Sus:

skriven

Hej
Orkar verkligen inte något...
Är så trött...
Jag ger upp,,,,
Får inte till något....
Love sus

44 Lilly:

skriven

Hur ser året ut för mig kram

45 IVONNE:

skriven

Hej
Esmaralda
Jag vill veta
Hur man kan hjälpa mig dotter
Ska hon hitta en jobb
Just nu
Jag känner mig jätteorolig och ser min dotter som hitta ingenting i livet
Kan du hjälpa mig på något sätt
Tack så jättemycket
Vänlig hälsning
Orolig 😟 mamma


Svar: Hon måste tänka om och göra något annat... en kurs ? studier ? En speciell inriktning... det kommer lösa sig.. kram
Esmaralda

46 F:

skriven

Ser du om mina drömmar går i uppfyllelse ??

47 Trött:

skriven

Hej!

Trött på allt. Kommer jag att må bättre snart?? mår inte alls bra. Kan bara hoppas att det ordnar sig till det bästa.

kram

48 Vårsolen:

skriven

Hej Es

Hur stor är chansen att kärleken dyker upp under året?
kram

49 Tingeling :

skriven

När jag och min dotter var på rusta såg jag en kille som jag reagerade på. Vet inte varför. Kändes som han reagerade på mig med. Vem var det? Han stod nära en gång och tänkte att han skulle råna mig? Haha! Så jag gick. Han var där med en kvinna. Trodde först det var hans flickvän, men osäker, hon var nog mycket äldre han. Av nån anledning har jag tänkt på han sen dess, trots att jag nästan inte minns hans utseende, mer en känsla. Typ. Vem var det, kommer jag se/träffa han igen?

Kram!

50 Hej:

skriven

Fått förhandsbesked om att det snart borde vara klart blir det så eller händer något som gör att det drar ut på tiden.

51 M:

skriven

Hej Esmaralda!
Kan han och jag försöka igen och få till en bra relation?
Kram

52 Mikaela :

skriven


Hej :)


Esmeraldra jag undrar lite om du ser om vi kommer fixa ekonomiskt att bygga hus och allt som hör till? Vi var på banken idag och de tyckte vi låg bra till *lycklig* varit så nervös att vi inte har det bra. Nu hoppas jag så klart att lgh säljs för bra så vi har en bra kontant insats ser du något kring huset

Trevlig helg kram Mikaela

Svar: Med en bra och exakt planering fixar ni det... men tänk på att det blir inte mycket pengar över.. kram
Esmaralda

53 S:

skriven

Hej Esmaralda!
En kille som jag skrivit lite med Anders, jag har tänkt att "nu lägger jag ner" eftersom han skriver lite tafatt! Men så skriver han igen sen! Tror du han är ute efter något seriöst med mig?
Kram

54 Anonym:

skriven

Hej Esmaralda!
Både jag och mitt ex har så fruktansvärt dåligt med pengar! Men så fick han ett förslag att åka och jobba en vecka i en annan stad och skulle tjäna mycket pengar! Sen ska vi isåfall dela på det eftersom jag inte kan jobba då eftersom jag behöver ta hand om vårat barn! Är det en god ide att han gör det? Eller känns det oseriöst och att vi går back på det hela?
Kram

55 Lilla my:

skriven

Hej Esmaralda

kommer det någon positiv förändring för mig som du kan se?kram

56 Frisk:

skriven

Hej Es

ser du någon varning kring min hälsa?
kram:)

57 A:

skriven

Jag har nått den absoluta botten. Jag har ingen glädje, skäller bara på de två som jag älskar mest i hela världen. Jag hittar inte tillbaka. Saknad över R o saknad över mamma.
Mina söner måste hata mig. Säger emot mig själv med att jag vill ha dom hos mig hela tiden men sen säger jag att jag kör hem dom till deras pappa så jag får vara själv. Har ingen ork att vara förälder, plugga eller nånting. Samtidigt som jag bara vill vara med mina pojkar :(
Hur kan jag vara en sån hemsk mamma till dom? Dom har det säkert bättre hos son pappa, jag är självisk som vill ha dom hela tiden. Särskilt nu när man mår skot kanske. Men detta tar knäcken på mig. Att inte veta några längre tider hur umgänget med barnen kommer vara. Det är hemskt o jag skyller allt på R...

Jag orkar inte mera nu :( vad tänker han egentligen? Vad känner pojkarna?

Svar: Sök hjälp och gör det omgående.. både för din egen skull och för dina barn !! Hitta en professionell person att samtala med.. och gör klart kring barnen så att du kan ha framförhållning och vet.... det kommer att lösa sig.. kram :)
Esmaralda

58 Fiffi:

skriven

Fy har haft sån oro esmeralda jag oroar mig för en konkurrent som kommer öppna i sommar inte långt ifrån oss... Ser du om vi behöver oroa oss.... Kommer det påverka oss mycket??? Skulle verkligen uppskatta om jag fick svar ifrån dig ❤️

59 Lilly:

skriven

Hur ser året ut för mig kram

60 F:

skriven

Ser du om mina drömmar går i uppfyllelse ??

61 Lotta:

skriven

Snäll mamma Jade har :) Jag hade också velat vara medial. Har bra intuition men vilseleder mig ofta.

Jag undrar om han vill komma tillbaka? Förstår ingenting just nu om detta. Vax vill han?

Kram L

62 Flytt till annat land?:

skriven

Hej Esmaralda!

Ser du om jag kommer bo kvar i Sverige hela livet eller ser du mig i ett annat land?kram

Svar: Mycket troligt att du i perioder kommer att bo i annat land.. kram
Esmaralda

63 Flytt till annat land?:

skriven

Tack för svaret Es:)kram


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: