Barnuppfostran....

Det finns de som lever i ett förhållande – och samtidigt söker ett nytt.

Män & kvinnor som har så dålig självkänsla att de måste luta sig mot  någon annan för att våga leva.  Det är patetetiskt  och sorgligt  hur somliga gett upp sig själva och bara lever genom någon annan.

Sen finns det de som lever genom sina barn och det är inte ett dugg bättre.

Nyckelordet är mod.

Och mod – är den viktigaste egenskap du kan ge ditt barn.

Det följer barnet genom livet.

 

Mod att klättra i träd, simma på djupt vatten, stå upp för sig själv och sina åsikter, mod att  känna sig fri i vad man tycker och tänker och gör, mod att  gå emot strömmen, mod att sjunga solo  på skolavslutningen  och så vidare….

Ett modigt barn blir en modig vuxen.

 

 

"Modet och rädslan

Modet mötte rädslan

medan jag ännu var barn.

Modet hade lugna klara ögon,

rädslan snärjde mig i sitt garn

 

Modet sa ” Kom, det här är lätt ”

Rädslan sa ” Det här kan aldrig gå.’

Modet talade om det vi hade,

rädslan om det vi aldrig skulle få

 

Modet gick före och log

och värmde min frusna hand.

När rädslan tog överhanden,

var jag ensam i ödsligt land.

 

Ända från mitt första vägval

har jag många hinder stött på.

Och även om jag valde modet,

fick jag blåmärke ändå.

 

Det har inte varit lätt att välja

mellan modets och rädslans stig

Men de gånger jag valde rädslan

har jag alltför ofta ångrat mig "

 

Självständighet  är en nödvändighet för att må väl.  Gör vi våra barn onödigt beroende av oss – får de betala ett högt pris.

Fast gudarna ska veta att det är inte lätt att vara förälder alla gånger – och ett tips om stöd längs vägen ger jag er så gärna.

 

Det finns föräldrautbildningar  - och särskilt en utbildning som tilltalar mig ( som terapeut och privatperson)  väldigt mycket, nämligen  ” Aktivt Föräldraskap Idag”

Det är en föräldrahandledning och vänder sig till föräldrar som har barn mellan 2-12 år. Man träffas 10-12 gånger och det är lite som vilken studiecirkel som helst.

Du som har möjlighet  - gå den här kursen. Du kommer inte att ångra dig.

 

Kram & kärlek

1 Tingeling :

skriven

Min dotter är sjuk och vaknat flera gånger i natt. Har inte kunnat somna om sedan 04.30. Men min dotter sover i alla fall.

Igår körde jag runt på jobbet och tänkte "jag pallar inte mer" och trodde jag skulle börja gråta. Men sen på senare eftermiddag ringer en gammal jobbarkompis till mig och säger "kom tillbaka till oss, du får en tjänst om du vill ha den". Och jag tänkte bara "jaaaa" 😁 blev varm och glad! Ska tänka på det över helgen. Men visst borde jag ta det? Tänkte på att jobba som lärare, hur skulle det gå? Men så fick jag upp i huvudet "du kan undervisa i detta yrke på högskolan senare". Det har jag ju inte ens tänkt på! Antar jag fick lite hjälp "uppifrån" och väldigt tacksam för det i sådana fall 🙏

Kram!

Svar: Ja du fick lite hjälp - precis som du bad om... kram :)
Esmaralda

2 Tisa:

skriven

Om du har genom flera seanser fått fram att man ska dö gammal, hur stor är då risken att man dör ung?
Kramar

Svar: VÄLDIGT liten !! Kram
Esmaralda

3 C:

skriven

Så bra skrivet✍️.. mod och styrka.. tro på sig själv.. jag kan, vågar och gör det på mitt vis.
Hur kommer tjejvasan att gå?🎿❄️✌️️ Klarar jag den? Har problem med hälsenan😬. Kram

Svar: Nog känns det som att du klarar den.... heja dej !! Kram
Esmaralda

4 Skorpan:

skriven

Ja jag hoppas att jag gett mina barn mer mod än rädsla!? Det vet man väl först senare... Arma barn, bli inte lika chicken som er morsa ;).

Buss idag och så hård blåstaatt det inte är klokt. Är utrustad med mera kläder idag för det är en timmes utevistelse idag också. Jag kommer inte att tina upp innan sommaren ;). Eller ser du Es att någon kanske skulle vilja tina upp mig ;)?

Trevlig torsdag alla!
Kram Skorpan

Svar: Nog tror jag att du gett dina barn mod... och man märker redan när de är små.. om de vågar pröva på sådant som är nytt... kram :)
Esmaralda

5 <3:

skriven

Godmorgon kära Es tror du att det kommer lösa sig med det jobbiga problemet i vår jag tänker på dag och natt ?
Kram

6 Rebecca:

skriven

Min praktik eller ja snarare LIA (lärande i arbete) närmar sig. Frågade hur det skulle gå för ett tag sen och du sa att det blir helt okej. Men verkar det som att jag kommer trivas och lyckas lära mig något och så? kram

Svar: Ja absolut... kram :)
Esmaralda

7 Anonym :

skriven

Var han lika svartsjuk och egoistisk i sitt förra förhållande med Ingela ? Eller är det med mig det urartade?
Tror inte att han kommer ändra sitt beteende mot mig.
Kram

Svar: Han är alltid svartsjuk i relationer.. och han kommer inte att ändra sitt beteende.. kram
Esmaralda

8 sus:

skriven

hej
svårt att vara modig....
man är väll bara modig om man är rädd när man gör något?
Kursen verkar ju bra....
love sus

Svar: Ja det är inte lätt alltid.. men är man medveten om det hela...så kan det gå lite lättare.. kram :)
Esmaralda

9 Dunegull:

skriven

Ser du hur 2017 kommer bli för mig?
När är det min tur att bara få vara lycklig? Får du in ngt år som blir speciellt positivt för mig?

10 Hanna:

skriven

Hej Es, jag behöver hjälp.
Min mamma har en stalker, och jag vet inte vad jag ska ta mig till och vad jag ska göra? Ska jag prata med någon? Jag är så orolig.
Kram

Svar: Jag tycker att din mamma ska polisanmäla... du själv kan ingenting göra... det är din mammas sak att agera...kram :)
Esmaralda

11 Kiara:

skriven

God morgon Es!
Är det bara jag som tycker det ska bli/är tråkigt att städa bort julen? Tycker de är så mysigt så jag brukar vänta in i de sista. Men i morgon eller helgen så ska julen bort. 😢 Detta året ska jag plocka fram julsakerna till första advent. Tur man har en plastgran, dom barrar inte. 😄

Du har nämnt att en flirt var nära, ser du möjligtvis hur långt bort den är? Tack i förhand! Kram Kiara ❤

Svar: Ja, så gör jag.. fram med allt till 1 advent.. och sen till nyår väck med bråten igen :) Håll ögonen öppna för rätt som det är kan något bli flirtigt.. kram
Esmaralda

12 Mamman (som varit med från början) :

skriven

Att vara förälder är det bästa som finns och samtidigt något av det svåraste som finns <3 då menar jag om man är en sån förälder som har höga krav på sig själv och alltid vill vara den absolut bästa föräldern man kan vara.

Ibland hade jag önskat att jag kunde släppa lite på mina egna krav och inse att jag är bra nog bara genom att finnas där och älska mina barn och göra mitt bästa.

Men ibland när man inte själv fick den barndomen som man kan önska så är det svårt att veta att det räcker med att bara vara jag <3 Man tror lätt att man måste vara en superhjälte och fixa allt!


På tal om barn! Mina barn trivs inte så bra på sin skola och nu när stortösen ska börja sexan till hösten finns det alternativ att söka!

Stortösen har länge velat börja på Kunskapsskolan där hennes äldre halvsyskon gått, men hon är så långt bak i kön att det inte lär bli någon plats där utan i stället tackade vi igår JA till att hon ska börja PeterSvensskolan!

Jag fick en jättehärlig känsla i magen när jag läste brevet med erbjudande om plats!!!

När sen dottern kom hem så sa hon (utan att jag hade sagt vad jag kände) något i stil med "Mamma, det känns i min mage som att jag ska gå på den skolan"

Jag blev väldigt förvånad eftersom hon hela tiden velat gå på Kunskapsskolan!

Vad säger du Esmaralda!?

Har min och min dotters magkänsla rätt i att PeterSvensskolan blir bäst!?

Kraaam till er alla!

Svar: Ja jag får en känsla av att PeterSvens kan bli riktigt bra... och kan inte se att Kunskapsskolan skulle vara bättre för henne... kram :)
Esmaralda

13 c:

skriven

Det slog mig häromdagen att jag varit delaktig i bloggfamiljen nu i 1 år, tänk så fort tiden har gått! Den har nästan flygit iväg. Är så glad att jag hittade hit, har fått så mycket hjälp och råd. Tack :)

Slänger in en liten fråga också.. Kommer jag möta killen jag träffade för snart 2 månader sen igen? Och isåfall ses vi snart? Jag har inte riktigt vågat fråga. Men ändå var det verkligen så roligt senast vi sågs.

Kram

14 Kiara:

skriven

Tack för ditt svar! Hoppas bara inte de är A på arbetet? Inget emot han men ändå. Vet att du har nämnt att jag ev känner flirten. Kram Kiara ❤

15 Miss little piggy:

skriven

Hej Es!
Undrar var jag möter nästa kille som jag kommer ha något ihop med - vare sig de är romans, flirt eller ett förhållande? Blir de på fest, jobbet eller något annat sammanhang? Kram från mig

16 Fattig:

skriven

Hej!

Kommer jag att få det bättre ställt i år?? har ingen inkomst alls just nu. Känns väldigt jobbigt att leva på andra.

kram

Svar: Det kommer bli bättre.. kram
Esmaralda

17 M:

skriven

När kommer kärleken till mig? Jag börjar ge upp hoppet...

18 Carolina :

skriven

Kära Es! Behöver tips mina barn är rätt kräsna på mat och jag gillar testa nya recepter men hur ska jag göra så dem gillar min mat. Ser du hur nära kärleken är? Kommer Sofias änglar att hjälpa mig?

19 Helena Ir:

skriven

Tänk att det finns sådana kurser,för det är nog en av de svåraste uppgifterna man har i livet,att vara förälder och lyckas med sina barn. Och så är det där att man ska vara förälder,inte en kompis. Jag fick mitt första barn,tidigt,var nog inte helt torr bakom öronen..Men nu är de vuxna allihopa..och jag har nog varit en mamma med fel och brister..utan handbok i uppfostran,och en barndom själv,som inte var den lättaste. Vad vill jag ha sagt..jo,jag tror jag ändå fixade det!

Mitt barnbarn.enda tjejen på 7 år, blev sjuk igår,feber och hosta. Hon som plockat fram finklänningen till fredag,när faster har examensfest. Jag har skickat healing,till denna lilla sjukling,fy för sjukor av detta slag,och just nu! Jag hoppas så att hon ska hinna bli frisk..så sällan vi träffas i släkten,så här! Och hon som älskar sånt! Är jag fräck,Es..om jag frågar, vill du skicka en healingpust till henne..en tanke,kanske räcker!?

Blås inte bort..håll er inne,när det är som värst!
Kram <3

Svar: Absolut.. lite healing skickas omgående till den lilla tjejen för det är klart att hon måste vara med på examensfesten ! Kram
Esmaralda

20 Mimmi:

skriven

Hej Esmaralda!

Tror du att jag kommer att vinna pengar någon gång eller bli ekonomiskt oberoende??

kram

Svar: Du kommer ha det bra ställt men jag kan inte se att du blir jätterik.. kram
Esmaralda

21 Mannabonne fan:

skriven

Hej!!

Om jag söker extrajobbet som flygvärdinna, är det stor chans att jag får det?

Kram :)

22 Skrållann:

skriven

Hej!
Jag är nog en sådan tragisk person som lutar mig mot någon annan och sätter andras värde och lycka framför min egen. Vill inget hellre än att vara självständig och öka min självkänsla men jag är livrädd och nu när jag börjar lite smått att testa mina vingar då blir jag ifrågasatt och misstrodd, och detta av dom/den jag önskat mest stöd ifrån.
Mina barn hoppas jag dock jag fostrar och stöttar till att bli egna starka och modiga individer och själv kanske jag blir bättre för egen del.

Kram

Svar: Fortsätt pröva vingarna... och rätta dom omkring dig som reagerar fel.. kram
Esmaralda

23 f:

skriven

hej esmeralda ser du om jag har någon hälsning ifrån andra sidan. kram

24 queen:

skriven

något spännande som 2017 har att erbjuda mig som du kan se. kram

25 Helena Ir:

skriven

Tack snälla Esmaralda ! Gör mig så glad..nu hoppas jag hon är mottaglig för både din och min healing!

Kram och kärlek <3

26 Mm:

skriven

Hej Esmaralda!
Jag kan bara hålla med! Det konstiga är att det är precis detta jag tilltalade min mamma igår som fortfarande lägger upp mat till min 12 åriga lillasyster! Hon skär den även, mosar också om det behövs! Hon packar hennes gympa påse och tar fram kläder till henne varje kväll!
Och lillasystern verkar mest uttråkad! Har inga vänner, sitter hemma vid datorn och kollar på barnfilmer, vilket hon också verkar ha tröttnat på! Jag sa även att jag tycker hon skulle ha ett fritidsintresse! Men min mamma verkar inte lyssna på mig? Jag kan ju bara ge råd och. Säga det jag tror är bäst!

Es, tror du det fasta jobbet eller att jag träffar min kärlek kommer först? Ser båda ut att kunna ske i år? Eller är chansen att träffa kärleken större nästa år?
Kram

Svar: Ja du kan inte mer än råda... jag hoppas din syster får ett fritidsintresse snart.. det ser viktigt ut... jag kan inte se vilket som kommer först.. jobb eller kärlek men båda kommer.. kram
Esmaralda

27 Elisa:

skriven

Hej!
Ser det bra ut att gå med i dendär föreningen?
Kram

28 Familjen:

skriven

Hej E!

Jag och min familj är ute efter större bostad och vi är in e på att eventuellt bygga hus. Grejen är den att jag är rädd att vi inte ska få lån, att det kommer kosta mer än vi tror eller att vi inte kommer har råd. Kommer vi kunna själva lgh till ett bra pris för kontantinsats ? Eller är det bättre att leta efter ett hus ? Vad kan du se för våran framtid ? Stor kram och hoppas på lite hopp från något håll <3

Familjen

29 Shirin:

skriven

God morgon Ezmaralda!

Vill bara meddela att jag troligen var den tjejen du såg skulle möta kärleken snart vilket du skrev i ett inlägg i slutet av oktober. Den mörkhåriga tjejen som du bl.a. såg hade glasögon men använde mest linser. Kände igen mig i beskrivningen men visste inte rikitgt.. dock träffade jag en kille efter drygt en månad! :) känner mig bekväm med honom och inte så där nervös eller obekväm som man kan göra i början, han passar även in i beskrivningen su tidigre gett mig om min stora kärlek. Vad ser du kring honom (M) och oss? Kan det vara han?

30 Kristin:

skriven

Det er dessverre ikke til å unngå å legge merke til, at det er en god del som har barn i dag, som kanskje ikke burde hatt det?
Uansett, det verste jeg ser, er foreldre som skal realisere sine tapte muligheter gjennom barna og få de til å gjøre ting de selv gikk glipp av.
Som foreldre er det vel viktig å se hvilke egenskaper barnet har med seg og hvilke muligheter barnet har og støtte dette, og gi barna trygghet i mestring ut fra de forutsetninger de har.
Jeg er veldig glad i barn og har en stor respekt for de.
Mange foreldre binder barna til seg på en negativ måte og glemmer at disse små en gang skal blir voksne mennesker som bør få en trygg oppdragelse full av kjærlighet og forberedelse på å klare voksenlivet på en trygg og god måte.
Takk for det du skrev, Esmaralda. Det var veldig flott!!!

Svar: Så sant... att se sina barn för de personer de är och inte som en förlängning av sig själv-- det är viktigt.. kram :)
Esmaralda

31 Louise:

skriven

Maken min ska nu till vägledningscentrum och göra ett svensktest för att han ska kunna ens komma in på skolan.
Hur kommer det gå? Kommer han komma in på sin utbildning nästa vecka?
Han måste komma igång med någonting så han inte sitter hemma och gör ingenting.
Själv ska jag på intervju kl.14.00. Jag hoppas det går bra så jag kommer igång med jobb om två veckor.
Jag har sökt till den förskolan som förskollärare,barnskötare och pedagog så jag hoppas någon av tjänsterna blir mina. Hade varit en bra examenspresent.
Helt galet att jag tar examen imorgon.
Blir detta jobbet mitt eller jag ska fortsätta söka? Ligger nära och bra om man går raka vägen men om man ska lämna lillan först blir det en omväg.
Nåja vi får se vad som händer.

Ha en bra dag. Kramar

Svar: Du kommer att söka och jobba med lite av varje framöver... periodvis och kan det bli segt men du fixar det... stort grattis till examen.. kram :)
Esmaralda

32 Shirin:

skriven

God morgon Ezmaralda!

Vill bara meddela att jag troligen var den tjejen du såg skulle möta kärleken snart vilket du skrev i ett inlägg i slutet av oktober. Den mörkhåriga tjejen som du bl.a. såg hade glasögon men använde mest linser. Kände igen mig i beskrivningen men visste inte rikitgt.. dock träffade jag en kille efter drygt en månad! :) känner mig bekväm med honom och inte så där nervös eller obekväm som man kan göra i början, han passar även in i beskrivningen su tidigre gett mig om min stora kärlek. Vad ser du kring honom (M) och oss? Kan det vara han?

Svar: JA det kan vara han.. snart vet du.. och då måste du låta oss få veta... så roligt.. kram :)
Esmaralda

33 TjejenO:

skriven

Älskade Es!

Jag håller med dig till fullo! Mod är ordet, att våga trotsa sina rädslor är det största och modigaste som man kan göra och det leder till utveckling och självförverkligande!
I år ska bli mitt bästa år där jag trotsar mina rädslor, jag började till och med med det på nyårsdagen, det gick bra. Jag har tidigare varit otroligt diplomatisk (är det fortfarande och väljer att fortsätta vara det), men jag ska försöka att säga ifrån när det är något som gör mig eller någon i min närhet illa! Man får välja sina strider tycker jag!

Min syster säger ALLTID vad hon tycker och tänker - på gott och okt. Men ibland känns det som om hon vill jämföra sig och förminska det jag har. Ska jag ta upp det eller "se över" hennes omogenhet? Står i valet och kvalet.

Stor kram!

Svar: Ha överseende med din syster och stå för dina egna val och din förändring och detta kommer att påverka er relation... på sikt på ett bra sätt.. kram
Esmaralda

34 M:

skriven

Hej Esmaralda!
Kan fler än ett utav mina mål bli uppfyllda detta år?
Kram

Svar: Ja med lite tur så...och en god planering.. kram
Esmaralda

35 Linnean 🌸:

skriven

Kloka ord, igen! En sådan kurs borde alla gå!!
Funderade härom dagen på just detta att man fick barn innan man fått lite mer livserfarenhet och att man skulle haft det man har nu då.
Tyvärr, finns det ju dom som fostrar sina barn att som "mod" bli kaxiga, uppkäftiga och utan respekt för andra eller ens för sina egna föräldrar till slut. Sånt gör mig förbannad! Ganska vidirigt! Själv hade jag en mor med mycket rädslor och det är mycket man fått jobba bort och som säkert fortfarande finns kvar utan att jag förstår det. Men hade en far med mod. I dag är det ljust! Wao! Men denna jäkla blåst! Brrr! Nu är us gjord och det blev en del hollaballoa. De kunde inte sticka mig och maskinen var äcklig. Jag går ju inte med på allt precis. Illa när man måste hota med att man ska spy på en skötare som inte kunde sticka. Fick iaf en som fixade det lätt sen 😉
Nu får vi se resultatet.
Pia: Vad skönt att du äntligen blir us! Vet hur jävligt det är att komma rätt! Hoppas så att det löser sig för dig! Ha en glad dag allesammans!
Kram.../Linnean 🌸

Svar: Att inte visa respekt för sina medmänniskor är det ALLTID tummen ner för....nu ska jag bege mig till mammografin...inget kul men tur att det finns.. kram :)
Esmaralda

36 F:

skriven

hej esmeralda ser du om jag har någon hälsning ifrån andra sidan. kram

37 Queen:

skriven

något spännande som 2017 har att erbjuda mig som du kan se. kram

Svar: Tyvärr jag ser ingenting speciellt men visst kommer det att hända saker o ting.. kram
Esmaralda

38 Little miss piggy:

skriven

Hej Es!
Undrar var jag möter nästa kille som jag kommer ha något ihop med - vare sig de är romans, flirt eller ett förhållande? Blir de på fest, jobbet eller något annat sammanhang? Kram från mig

39 <3:

skriven

Vackra mod texten brukar vi använda i skolan och ha på väggen så alla barn kan läsa. Så kloka ord som ger självförtroende.
Gör jag rätt kära Esmeralda med den längre rehab resan i höst att jag ska åka med på den ?Hoppas att jag blir bättre efter resan är mycket pengar så det är inget man bara chansar att åka på. Resan kommer att kosta mig ca 35,000 kr. Har jag chans tror du till något bidrag för den förutom mina föräldrars hjälp. Vet inte om jag endast ska tänka på mig själv nu och inte låta den äldre farbrorn följa med. Han tar mycket tid och energi av mig och behöver hjälp med så mycket och det är inte min uppgift. Han borde nog ha med sig assistans eller någon anhörig. Har hjälpt honom gratis under flera år. Hen som håller i resan tycker att han får ge mig ett bidrag om jag ska hjälpa honom. Det känns fel det med på något sätt men vet att han har råd med det. Får även känslan att han är lite äckelgubbe och är intresserad av mig på ett annat sätt som är mindre attraktivt.
Kram & Love
<3 <3 <3

40 Hoppas:

skriven

Hej!

kan du säga om det blir någon bra förändring eller om det händer något nytt under detta år??

kram

41 Hanna:

skriven

Vad kommer att hända mellan mig och "P"? Det har varit så mycket turer hit och dit och mycket infekterat med avbrott i kontakten. Han ligger i skilsmässa nu... Kommer det att bli vi?

42 Little miss piggy:

skriven

Hej Es!
Undrar var jag möter nästa kille som jag kommer ha något ihop med - vare sig de är romans, flirt eller ett förhållande? Blir de på fest, jobbet eller något annat sammanhang? Kram från mig

43 Mandarin:

skriven

Hej Esmaralda, kommer det att gå bra för mig idag på behandlingen? Nervös, kram

44 Madeleine :

skriven

Hej Ez! Hoppas du har en trevlig dag och jätte bra skrivet. ett fint tips till mig som är ensamstående mamma och jag ska absolut kolla upp den utbildningen du skrev om men först måste allt lunga ner sig lite.
Jag är väldigt dåligt självförtroende men jag försöker jobba med det och när det gäller min dotter så försöker jag uppmuntra och puscha henne så gott det går för jag vill att hon ska bli bättre än mig men som du skrev det är inte alltid lätt att vara förälder och ibland har även vi dåliga dagar och det har vi tätt till ändå tycker jag.
Mod är dock når jag skulle behöva speciellt när det kommer till killar. Jag har jämt blivit bränd av killar så jag litar inte på dom längre, blir kär i killar som inte ens ser mig men jag är för blyg. inte ens med sprit i kroppen blir det bättre. Jag blir nervös jämt och vet inte vad jag ska säga, säger fel och konstiga saker så jag får ångest och vill hem. mina vänner försöker stötta mig men känner att jag är omöjlig. Vet inte hur man ska lösa det???
Har du några tips?

hoppas du får en fin dag och ni också har sol som vi har i lilla Lund :)

45 M:

skriven

Hej Esmaralda!
Sökte en del tidstjänst i en butik! Lämnade cv direkt i butiken till butiks ansvarig! De sökte folk och hade fått in många ansökningar! Jag har än inte hört någonting och nu var det några veckor sedan! Verkar de börjat med rekryteringen? Tror du jag har chans?
Kram

46 f:

skriven

hej esmeralda ser du om jag har någon hälsning ifrån andra sidan.har haft dåligt samvete att jag inte besökt graven på länge... kram

47 Michaela:

skriven

Nästa smäll. Operation av ljumskbråck. Vill inte. Var så jobbigt med narkos mm i samband med njuroperationen. Får panik bara av att tänka på att jag måste gå igenom det igen. Trodde det skulle vända nu men tydligen inte. Suck! :/

48 Linda N:

skriven

@Helena Ir
Jag skickar värme och omtanke till sjuåringen också.
Ju fler, desto bättre? <3

49 Agg:

skriven

Hej Es!
Jag är vilsen i mitt yrkesliv.Kan du se vilket yrke som är rätt för mig?
Och om jag kommer bytta jobb inom kort?

Önskar dig en bra dag.

50 E:

skriven

Så sant!

Ez behöver ditt råd. Ska jag ge upp D eller ska jag ha tålamod och vänta lite till? Jag vet ju att han haft intresse och vi hörs ju varje dag, nu när JAG blivit intresserad så känns det som att han fegar ur/backar, kanske bara är jag som överanalyserar också...finns det en chans att det blir vi eller ska jag släppa det?

51 Susanne Amalia:

skriven

Viket bra blogginlägg...
Kärlek är en gåva...
Barn är kärlek ..
Bar måste ha kärlek gränser humor och glädje ...

Att vara förälder är berikande .. tänk all kreativitet som föds..
När mina barn var små var jag betydligt med aktiv.. Vi skapade i lera, simmade, åkte skidor, pulka.. när mina barn var lite äldre så gick vi kurser tillsammans ..
Matlagningskurser, glasfjusningskurser, stenslipning.. mm...
men gud vad jag har lärt mig mycket med mina barn..
och av mina barn...

Jag har aldrig haft egen tid när mina barn växte upp aldrig åkt själv på semester. Jobb hämta lämna skjutsa flytta byta skolor jag har ställt upp varit där och slitit..
Men jag tänker inte klaga för att det har varit berikande och jag har i dag kunnat utbilda mig till diet jag har velat..

NU vill jag bara kunna ge av mig själv och min erfarenhet..
kunna stötta andra som hamnat i denna situation.. och dessutom leva det liv jag alltid har velat..
Dörrar stängs och man tror att man ska stängas ute eller jhalvt dö.. men det gör man inte man tar sig igenom motstånd och kommer ut på andra sidan med nya perspektiv i livet..

Jag håller på att göra mig av med elaka energier för att kunna ge med hela mig själv .. ren kärlek.. till allt och alla ..
Magiskt...

Tack för svar i går ... och jag känner att jag är på rätt väg... jag vet vad jag ska göra och vill ...

Kramar <3 <3 till dg och MG .. kramar från EllaBella och Saga.. <3

52 Agnes:

skriven

Det kanske är modigt att inse att det går att leva utan man?
Och mindre modigt att inte välja att jaga lammkött, för att få sig ett ligg?

Vad vet jag, men det är så det känns....att inte ha modet att ses som desperat kärring, med att välja en yngre man...nu pratar jag alltså om de där männen från 35 som mer än gärna söker sig en sugarmama...men jag har inget intresse i att vara en "Laila Bagge" eller en "Camilla Läckberg"...tycker det ser ytterst patetiskt och desperat ut med dessa gamla gubbar som yr omkring med sina yngre kvinnor...

Och även åt andra hållet...äldre kvinnor med yngre män...men dagens yngre män ser faktiskt rätt åldrade ut...på något lattjo sätt...t o m jag ser fel, o tror de är äldre än vad de är...

Har mer o mer upptäckt, att män i min ålder som ser hyggligt välhållna ut, jagar yngre kvinnor...mig ser de inte, trots att jag nu ser bra mycket bättre ut nu, än vad jag gjorde när jag var 40....haha...

Kanske därför yngre män blir tvungna att lägga sitt krut på fruntimmer i min ålder, som ser hyggligt välhållna ut...för kvinnor i deras ålder, jagas av män i min ålder...

Läste delar av en seans från dig, Es....daterad maj-13...där det stod att jag inom tre år funnit min soulmate...mohahaha....kanske lika bra att det inte sker, eftersom det även stod att han inte var speciellt snygg, utan mer alldaglig, men jag skulle se hans inre skönhet...alltså...jag har aldrig haft en alldaglig man...har alltid haft män som setts som manliga och tilldragande...oavsett vad, så har jag svårt att se mig med en "alldaglig" man...jag ser dem inte ens...jo-visst är jag kanske ytlig...men det yttre är viktigt...en sak till som gjorde mig viss om att jag nog inte kommer att välja den där soulmaten...han skulle ha en eller två vuxna barn...ännu en sak jag lärt mig under livet...att aldrig välja en man med barn...oavsett om de är vuxna, eller inte...även detta får mig att känna mig obekväm...kanske är jag som nu är som jag är...men jag tappar intresset för en man, när han säger att han har barn....så...hade jag nu inte saknat sex någon så in i helvetet som jag gör, så hade beslutet varit ett...ensam intill döddagar...men jag vill ha sex...men vill varken leva med en man...eller ha lammkött...

Suck...

Kram!

53 Jessica:

skriven

Es,
kommer hon att följa med nästa vecka?
och kommer hon och den andra tjejen börja på samma linje som jag? vi är inte riktigt goda vänner direkt, så det skulle bara vara tråkigt för oss att vi ska gå samma linje om vi bara ska sitta och "avsky" varann rent ut sagt, Kram :)

54 Jonkan:

skriven

Hej Es, nu har det hänt igen... Drömjobbet rycktes bort framför näsan på min bror igen. Den här gången var han dock så nära att få jobbet, men i sista minuten bestämde de sig för ett ynka krav som han överskred med bara ett halvår. Det gick inte rätt till. Blir så ledsen, känns orättvist. Är det meningen att han inte ska få jobba med det han vill? Rädd att han ger upp snart. Vad kan han göra?

55 G.S.H:

skriven

Hej Es!
Ser du om jag får ett sommarjobb?

Kram! :)

56 Ffff:

skriven

Nu är det nära... Snälla kan du se om min mans bror får komma hit?

57 AnnaK:

skriven

Kommer jag orka? Kan inte jobba på det viset. Har kommit hem med huvudvärk flera dagar i rad från jobbet för det är sånt kaos sen vi fick en ny medarbetare. Hemma väntar bara en massa hushållsarbete och jag vill helst bara stänga av och sova vilket jag gör mycket. Hur gör man....kan inte vara sjukskriven och hemma heller. Är ju egentligen inte sjuk heller.

Kram 😊

58 Fråga:

skriven

Hej Esmaralda!
Har han intresse utav att umgås med mig?
Ser du vad han känner inför mig?
Kram

59 Fanny2:

skriven

Du skriver alltid så kloka saker. Ingen människa är väl perfekt men man kan ju försöka göra sitt bästa som förälder. Det här med människor som lever genom andra är nog rätt vanligt...

Jag är nog så chicken som det går. För inte så längesen så sa min mamma att hon kom ihåg när jag var ett litet barn och så orädd. Det gjorde mig ledsen för att jag insåg att det var då jag kände mig som lyckligast. Sen insåg jag att det är något jag måste jobba på...

Det är så mycket som inte är bra i mitt liv men din blogg ger mig lite mod och hopp om bättre tider faktiskt. Den och min mamma och mina bröder som inte har gett upp om mig än... Vad vill jag ha sagt? Tack för allt du gör för oss. :3

Kram

60 Solstjärnan:

skriven

Hej😊

Självständighet,mod ,bra självförtroende att våga vara sig själv ,känna att man duger precis som man är,viktiga saker som vi föräldrar vill ge våra barn verktyg till.

Bra att det finns kurser man får delta i.
Kurser där man får konkreta tillvägagångssätt och får dela med sig av sina funderingar och tankar.

Es,undrar,kommer jag att arbeta på sjukhus?

Ha det så bra😊
Kram Solstjärnan⭐⭐

61 Pandora:

skriven

Hej Esmaralda! Ser du om det blir någon ändring till det bättre under 2017? kram

62 Tanten:

skriven

Så bra skrivet. Mina barn har inte haft den starkaste mamman, men har inte heller varit en "klängranka". Stolt över ungarna är jag, som har haft modet att skapa de liv de ville ha.

Kram

63 Skorpan:

skriven

Tack Es, jag väljer att tro på dig :).

Himla tur att jag inte är lärare, de stackars barnen skulle inte klara av min ordningsiver o hårda disciplin ;). O inget fler vikariat på den skolan... Fast jag tror att jag fick lite kontakt med "mitt" specialbarn idag, trots att hen lever i sin egen lilla värld, ser du något om den saken Es?
Kram från en trött Skorpa

64 Filippa:

skriven

Hej kommer jag få min första lön i februari?

Får jag träffa s i vår?

Kram

65 Fanny2:

skriven

Jag skrev tidigare men nu har jag en fråga... Blev nu kallad till en arbetsintervju... Har jag någon chans att få detta jobb?


Kram

66 Lotta:

skriven

Det ÄR svårt att vara förälder. Jag känner mig ofta som en riktigt kass mamma. Borde anstränga mig mer, men är trött nu efter många år som ensam....fast det är ju ingen ursäkt. Finns egentligen ingen....

Står inte ut med att ha mitt ex i mitt liv längre. Han är världens lyckligaste människa. Har träffat den stora kärleken. Hon är inget psykfall som jag har jag fått höra. Vilken tur. Kommer det verkligen hålla mellan dom?
Är det lång seanskö?

67 Emilia:

skriven

Möter jag någon riktig man snart som får mitt hjärta att slå extra..? kram

68 Anna.L:

skriven

Vad ska det bli av Mig? Kram

69 Lizette:

skriven

Hej:)
Bra inlägg:-)
Ska träffa dejten om några veckor.. vi har byggt upp nån form av relation redan. Hur kommer det bli? Ser du att vi inleder ett förhållande? Känns bra❤
Kram

70 AnnaCarin:

skriven

Hej Ez! Jag har försökt att släppa en person helt och hållet. Dock hamnar man på nåt sätt tillbaka dit då och då. Plus att man hela tiden sitter med fjärilsbomber i magen DYGNET RUNT... känns som nån tänker/snackar om mig... är det han? Finns det nåt speciellt band mellan oss?

71 Bön:

skriven

Hej!

Kommer jag att bli bönhörd?? jag ber varje dag att jag ska få ett jobb igen.

kram

72 Anna.L:

skriven

Jag är så rädd, nu måste jag inom kort börja med ny medicin Lanvis för min Crohns Sjukdom, rädd för biverkningar? Vad ska jag göra, vill inte bli sämre men samtidigt rädd för vad som kan hända om jag struntar helt i mediciner, få diaree och kanske börja blöda? Bara använda naturläkemedel/kost tillskott är drömmen. Men det är svårt!
Jag är orolig inför framtiden.
Kram :)

73 Lie:

skriven

Hej Esmaralda!
Den här tjejen som verkar så poppis! Tycker hon något illa om mig?
Kram

74 M:

skriven

Hej Esmaralda!
Det finns så mycket fint jag vill köpa till hemmet!
Bör jag hålla hårt i pengarna eller kan jag unna mig lite utan att det blir allt för knapert sen?
Kram

75 Gunilla i Oxd:

skriven

Vilka fina kloka inlägg du gör Esmaralda❤️

Jag hoppas mina barn blir riktigt modiga o tar för sig av allt livet kan ge❤️

Själv var jag en RIKTIG fegis fram till 40 års ålder ...sen...började även jag våga leva o ha mod!

Kram o ha en härlig helg❤️

/Gunilla i Oxd

76 Jag:

skriven

Hej E!

Hur kommer det gå med jobbet, får jag designjobbet jag ska på intervju för nästa vecka?

Kram

77 Tove:

skriven

Tack, väldigt bra skrivet!!! <3

78 Susanne Amalia:

skriven

Nu önskar jag dig en unerbrbar kväll själv har jag bjudit på en middag som jag hoppas har dugit.... kramar till er alla <3 <3

79 HS:

skriven

Hej Es!

Håller med dig till 100 %. Ser detta i jobbet. Dysfunktionella relationer mellan förälder (oftast mamman) och barn. Sonen/dottern som är 25-30 år kan inte ringa ett enkelt telsamtal åt sig själv, utan det gör mamman. Och mamman ska följa med på allt. Ofta har dessa vuxna barn inget jobb, knappt några vänner och mår inte bra psykiskt. Det är ett väldigt högt pris att betala för en mamma som aldrig kunde släppa taget.

Grattis till Louise och Shirin!

Kram

80 Agg:

skriven

Hej Es!
Jag känner mig vilsen i mitt yrkesliv,vad ska jag satsa på,och kan du se om jag kommer bytta jobb?

Önskar dig en trevlig dag.

81 Lotta B:

skriven

Om det är patetiskt och sorgligt med människor som inte vågar göra sådant som andra vågar, om det så är att lämna en som misshandlar dem, eller att våga ge sig in i nya relationer, eller att våga lita på att världen är god, eller att klara att sluta dricka, så blir de inte bättre eller modigare av att någon kallar dem patetiska. Det gör dem bara ännu mer ensamma och utsatta.
Sen finns de de som visar medkänsla också som tur är.

82 Barntapet:

skriven

Barn påverkas väldigt mycket av relationen till föräldrarna


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: