Bygga det nya livet...

Ibland ändras betingelserna i livet  och allra smidigast blir det om vi försöker samarbeta och förändra oss i takt med tiden och det som sker.

Ta vänskap som exempel – det finns vänskap som är självklar hela livet igenom men så finns det också den sortens vänskap som man växer ifrån… och man umgås eftersom man haft så mycket kul tillsammans… men ju mer tiden går… allt längre sen blir det   som man hade roligt, istället börjar man störa sig och reta sig..... och någonstans längs den vägen bör man sätta stopp.  Och istället släppa in nytt friskt blod, nya vänner.

 

Samma sak  kan det vara med jobbet…. Vi stannar kvar på ett jobb där vi egentligen gjort vårt och gjort klart… bättre än så blir det inte.. och vi börjar tappa sugen… och DÅ är det dags att söka sig vidare.

 

Ingen större skillnad är det med kärleken…. Ibland tenderar vi att bita oss fast i relationer som gått i stå för länge sen. Vi minns det fina  och tänker att kanske det går att skaka liv i  det som är dött… och så gör vi lite halvhjärtade försök och konstaterar att nej, det gick visst inte. 

Somliga stannar kvar i alla fall, av bekvämlighet och trygghet. Men bäst mår de som  tackar för sig , tar sin Mats ur skolan och bygger sig ett  eget nytt liv.

 

Förändringarna ska komma innan man kollapsar emotionellt och drar på sig depressioner och livsleda.

 

Det finns ingen anledning att vara rädd för förändring och rädd för det nya… kan man famna det och se det positiva och goda.. och  känna tillit till sig själv… då släpper man taget... faller fritt en liten stund... innan man landar i det nya... där bygger man sin egen väg och har dörren öppen för alla eventualiteter! 

Vill man och  försöker men inte förmår.... då är det dags för terapi !!

 

Kram & kärlek

 
1 Tingeling :

skriven

Och ibland blir vi tvingade till förändring fast vi inte vill. Eller trodde att vi inte ville. Men i slutändan förstår att det var det rätta ändå.

Jag har ju min lista jag ska följa detta år. Har inte lagt till flytt. Men jag börjar känna mig färdig med denna stad. Känner mig färdig med allting faktiskt. Känns som jag vuxit. Och vill flytta. Ser du om det sker detta år eller längre fram? Letar inte aktivt men tänkte jag skulle börja. Funderar på att gå till banken och kolla hur mycket lån jag får ta. Om jag kan köpa istället för att hyra.

Har blivit senil och kommer inte ihåg koden till mitt bankkort, så nu är det spärrat. Tur jag kan betala via leg, men ändå irriterande.

Idag blir det familjegympa, kul!

Trevlig lördag!
Kram!

2 J:

skriven

Godmorgon! Jag undrar om du kan se vart min sambo gjort av/ tappat en av våra dörrnycklar? vi hittar den inte. Trevlig helg!

3 Lotta:

skriven

Jättebra inlägg idag. Egentligen är det bara att göra utan att tveka...jag höll fast för länge men men....ibland blir man modig iallafall :)

Undrar om min pappa som har fått väldiga hälsoproblem. Är rädd för att detta är slutet. Kommer han bli som vanligt igen och få några år till?

Kram L

4 Mm:

skriven

Hej Esmaralda!
Mycket väl varda ord! Det är så viktigt att släppa och gå vidare, göra sina val! Det var en tid när jag var yngre då var jag rädd för det och allt skulle vara precis som det brukade men innerst inne vet man! Jag gjorde förändringar och ångrar mig inte!

Es, jag vill ta körkort och planen är att försöka börja! Ser det ut som om jag är klar med körkortet innan kärleken kommer? Eller ser jag ut att hålla på och kärleken kommer först?
Kram

Svar: Svårt att säga men om du går in för körkortet på allvar och kör kontinuerligt så fixar du det ganska snart.. kram
Esmaralda

5 Skorpan:

skriven

Livet förändras o vi med det. Ja det hoppas jag verkligen att jag gör. Att bygga nytt, inte alldeles enkelt men nog så givande :). O vänner kommer o går, för att inte säga karlar ;), o det är väl det som är livet!?

Drömde om att jag fick perkeringsböter två gånger o då det inte fanns någon skylt om att man inte får parkera, bestämde jag mig för att överklaga. Toaletter handlade det också om o ett stånd i en saluhall som skulle sluta. Ett avslut kanske?

Fint o ljust idag, får se vad man hittar på, om något alls...
Kram Skorpan

6 Li:

skriven

Hej Esmaralda!
Hoppas ni fick en fin kväll du och systeryster!

Es, kommer Andreas och jag att ha ett förhållande?
Kram

7 Li:

skriven

Tack för ännu ett bra inlägg!! Har ju separerat o märker att jag blir gladare, får mer energi, och får lättare att träffa nya människor för var dag som går. Behöver göra fler ändringar men tänker att det får bli några i taget, inte allt på en gång. Känner mig som en ny människa, och har haft stor hjälp av terapi.
Men kan känna att en förälskelse hade varit roligt, och ser på denna sidan att många trots förändringar etc ändå hamnar i en längtan efter det.
Där kan nog de i parrelationer känna sig lugna trots att den förstör så mycket annat.
Helt otroligt iallafall vad man utvecklas och vad livet på många sätt har blivit bättre. Nu ska jag bara lista ut vad jag ska göra med all energi som jag har fått och som inte går åt till gräl och annat. Ska bli intressant att se....

8 Sus:

skriven

Hej
Förändring är bra om man vill.....
Dom man inte vill och kontrollerar är svårare.....
Hur länge måste jag vänta?
Love sus

9 Drutten :

skriven

Hej Ez!

För 2 veckor sedan ramlade jag och fick frakturer i överarmen.
Opererad och det gick bra men det blev komplikationer med propp i lungan. Så det blev en lite konstig start på 2017.

Mår helt ok nu och kämpar på med rehabilitering. Sjukskriven i 3 månader och det är länge. Man är så van att jobba. Har haft tur att få vara frisk i vuxen ålder Kanske dags att ta dessa månader till reflektioner och funderar på mitt liv.
På jobbet har vi ju haft det rörigt i arbetsgruppen och det har inte varit lika kul att gå till jobbet. Kärleken är inte heller lätt pga många faktorer spelar in.

Ser du något särskilt för mig under 2017? Kärlek? Resor? Jobb?
Kram Drutten



Svar: Du kommer att repa dig och bli frisk... och det drar med sig att det finns en del beslut som du känner att du måste fatta... skjut inte upp dessa utan ta tag i dem.. kram
Esmaralda

10 AnnaK:

skriven

Ja en släng av livsleda har man allt tyvärr. Kommer mig ju inte iväg åt nåt håll.

Vaknade tidigt imorse och kände som att någon la en varm hand på min rygg. Trodde det var dottern som sov med mig men när jag klev upp för att gå på toa såg jag att hon var vänd åt andra hållet och låg långt bort från mig. Kan inte varit hon. Vad var det? Inbillning?

Blir nog att vara hemma ikväll. Känner mig inte sugen att ge mig iväg. Kanske hittar på nåt roligt på dagen men får se. Men kanske missar nåt kul då?

Kram 😊

11 Job:

skriven

Hej Esmaralda!
Verkar något positivt besked vara påväg inom jobb?
Kram

12 Adad:

skriven

Gomorron es! Es, ser du om mustafaa kan vara den rätta för mig??

13 Anki:

skriven

Godmorgon Es !

Det var en obehaglig operation du utsattes för...min skräck för op är just ögon ...att inte sen vara riktigt bedövad...fy värsta scenariot !

Hoppas Fredagsmys med bästa systern tog udden av det värsta

Detta med nya vänner...är inte lätt tycker jag Numer när man har både skinn och erfarenhet på näsan orkar man inte "göra sig till " i samma utsträckning som när man var ung...kanske i ärlighetens namn så trivs jag ändå bäst i ensamheten....så mycket mindre komplicerat

Kram Anki med flock

14 Jossan :

skriven

Helgen är sååå underskattad. Jag älskar verkligen att vara ledig. Jag tänker inte göra mycket idag utan min säng är det bästa i sånna här tillfällen.
I går tävlade jag om en helg i Ullared med mina tjejkompisar. Hoppas jag vinner.

Jag fick tag i L igår. Tydligen har han mått dåligt och sovit på kvällarna. Jag sa att han är utbränd men nej tydligen inte.. men jag tror det..

Blir det Göteborg med honom?
Och kommer min syster gifta sig?

Kram

15 Skrållann:

skriven

Hej!
Jösses, idag kändes inlägget mer träffande än vanligt och det kanske är ett tecken?!
Både när det gäller jobb och kärlek är jag just nu i behov av förändring för att undvika att bli sjuk. Jag lägger så mycket energi på dom två områdena för att få det så bra som möjligt men det ger mig så lite tillbaka. Har försökt få till gnistan och dom rätta känslorna men det går bara inte för varken jobb eller kärleken.
Jag har funderat på att gå till en terapeut med anledning av min jobbsituation och tänker att det kanske kan vara till hjälp för det privata också?! Jag tror ju inte längre att jag och min man är bra för varandra, ingen av oss verkar lycklig.

Kram❤

16 Helena Ir:

skriven

Någon Pippi Långstrump attityd,har jag definitivt inte. Men visst har jag gjort förändringar i mitt liv..en del svårare än andra..
Jag har en väninna ,som det börjar kännas så som du beskriver..för någon dag sedan tänkte jag,att,nu har det nu upplösts av sig själv,vi har varit dåliga på att höra av oss,båda två. Igår ville hon träffas på en snabb fika.. vilket jag tackade nej till ,eftersom jag hade en dålig dag med min kropp. Så nu är det upp till mig att kontakta för fika..

Jag har 2 stycken väninnor som nog kommer följa mig hela livet,speciellt 1 av dem..det känns lite speciellt när man har en längre historia att dela av. Men visst är det även trevligt med nya människor..
Och det träffar jag då och då..och är det inte så att nya människor kommer in i livet,på ett eller annat sätt,genom hela livet?

Kram :)

Svar: Jo nya människor kommer och går.. en del stannar... så är det.. kram
Esmaralda

17 Linda:

skriven

Hej Esmaralda!
Jag jobbar nu mina två sista veckor på min gamla arbetsplats. Fick tvärnog och sökte nytt jobb. Inom en vecka så hade jag varit på intervju, fått nytt jobb och sagt upp mig. Kan du se något kring mitt nya jobb och hur mitt liv kommer att se ut under våren?
Kram Linda

18 Tisa:

skriven

Kommer det gå bra i kväll/i natt

Svar: Känns så ja, kram
Esmaralda

19 Lunora:

skriven

Hej!
Igår hörde en gammal flirt av sig och ville ses. Blev så förvånad! Vad har han för intentioner?
Ser du någon kärlek för mig under våren? Känner mig just nu ganska ickemottaglig, även om jag längtar efter det stora, rätta kärleken.

Kram Lunora

Svar: Han kom att tänka på dig och nästa tanke blev att träffa dig.. något stort ligger inte bakom men det kan växa till sig.. dock tror jag inte han är den rätte för dig.. kram
Esmaralda

20 Kajza:

skriven

Hej Esmaralda!

Visst är det så att vi ska våga släppa taget och stänga dörrar. Det är då det öppnas nya...Inte alltid lätt men värt att testa :)

Så till en fråga angående min arbetsplats: En del av oss upplever aktivitet här. tex: dörrar som går i baklås, ljud i korridoren,problem med teknik mm
Spökar det här?

Önskar alla en fin dag <3

Vänliga hälsningar och Kram
Kajza

Svar: Någon hälsar i alla fall på ibland.. kram :)
Esmaralda

21 Solstjärnan:

skriven

Hej😊

Du har nog så rätt.
Man borde våga gå vidare i sitt liv,ta steget ut och inte bli kvar.
Inte lätt alla gånger.

Vissa vänner kommer ,vissa går men de viktigaste består🌹.

Jag känner att jag borde gå vidare från mitt arbete.
Känner minsann att jag tappat suget.

Men var ska jag jobba??? Har ju ingen aning.Det är sååå svårt..
Es ser du något angående jobbet?

Ha en avkopplande lö😊
Kram Solstjärnan⭐




Svar: Jag tror att du snart kommer till insikt.. håll processen igång.. och det blir ett bra byte för dig.. kram
Esmaralda

22 Ester:

skriven

God morgon!
Nytt jobb är precis vad jag söker. Har precis flyttat till staden jag önskat länge och som du såg att jag skulle få tag på en lägenhet i. Nu är det bara jobb här också, har sökt det som dykt upp och även blivit erbjuden ett men tackade nej då magkänslan sade att jag inte skulle trivas där. Ser du om det snart kan bli ett jobb som är för mig?
Kram

Svar: Ja det rätta jobbet. kommer.. kram
Esmaralda

23 Kia:

skriven

Hej Esma!
Idag gick dina ord rakt in i mig. Det är precis så här jag känner det. Trött på jobbet. Vissa människor hör inte av sig och svarar inte när man ringer. Tycker att jag trampar vatten och vet inte riktigt hur jag skall agera. Jag gjorde verkligen en stor förändring, bytte jobb, sålde huset, flyttade men fick ingen riktig bostad och återgick då till det gamla invanda, fick en lägenhet, trivs inte riktigt. Det var inte det här jag ville men jag kom inte längre.
Ser du någon väg till förändring?
Kram Kia

Svar: Ja, det kommer nya möjligheter och då ska du greppa dem.. kram :)
Esmaralda

24 Adad:

skriven


Es, ser du om mustafaa kan vara den rätta för mig??

Svar: Nja... både ja och nej.. känns ganska tveksamt.. kram
Esmaralda

25 Karin:

skriven

Hej Esmeralda

Kan du hjälpa mig?
Jag undrar om det är rätt för min yngste son att gå den utbildningen han går just nu.

kram kram Karin

Svar: Kanske inte helt rätt... han kommer söka sig vidare så småningom.. kram
Esmaralda

26 Carolina:

skriven

Blir så trött när alla i min familj säger du ska inte ha fler barn pågrund hälsan jag blir sårad för jag vill mer än annat ha fler barn jag älskar barn jag har nät i magen pågrund buken hur ska jag bevisa att jag kan skaffa fler barn det är ju inte dem som väljer om jag ska skaffa fler eller inte.

27 Karin:

skriven

Hej

Så bra skrivet.

:-)

28 Filippa :

skriven

Hej kommer jag träffa någon singel kille på 25års festen nästa lördag?

Kan de va så att mina kompisar känner min blivande?

Kommer jag o mina närmsta vänner ses lite oftare en vad vi gör nu?

Kram

29 Khaleesi:

skriven

Snälla! Behöver svar. Åååh. Blev han rädd efter inatt? Är han rädd att jag ska bli kär och inte han?

Svar: Jag tror nog bara det är så att han känslor inte riktigt räcker till.. kram
Esmaralda

30 Jen:

skriven

Det känns som att jag har fastnat i ett hamsterhjul. Livet är lika o blir aldrig bättre. Saknar livet med mitt ex för då kunde nya saker hända. Kommer jag kunna förändras o hitta vägen ur denna onda cirkel? Ibland känns det som att en flytt till annan ort är min enda räddning. Vad ser du kring detta?

Svar: Hitta det speciella inom dig själv... bara en flytt hjälper inte.. men flytten gör dig gott om du bara kan starta om inom dig.. kram :)
Esmaralda

31 Mariao :

skriven

Hej där!
Jag startade upp något nytt för 4-5 månader sedan. Ny stad, avslutade familjekonstellationer som inte fungerade för mig längre. Var beredd att lämna min partner för det nya i mitt och mina barns liv. Han valde att gå med oss.
Är fortfarande i den nya fasen, men jag hoppas att allt faller väl ut för oss. Jag vill ha lugn, ro och harmoni i våra liv.
Jag och barnen förtjänar det.

Kramar,
M

32 Mamma:

skriven

Hej Esmaralda!
Jag undrar om sonen är mogen att börja vara hos sin pappa varannan helg? Kommer det funka och bli så att pappan också kan/vill?
Kram

33 Adad:

skriven

Tack för svaret! 'Men förstår inte vad du menar med både ja och nej? Känns det allmänt tveksamt dvs mer nej eller vad menar du?🙂

Svar: Det känns tveksamt... mer nej än ja... kram
Esmaralda

34 Miltons Mamma:

skriven

Halloj Es!

Födelsedag idag. 45 hela år.
Önskar och hoppas på en liten hälsning från Milton❤.

Hälsar han på och känner jag av honom idag ❤ Har han något budskap, råd eller några ord som bara jag förstår ❤

Kjam

Svar: Ja jag tror absolut att du kommer känna av honom.... grattiskram från mej :)
Esmaralda

35 N:

skriven

Hej Esmaralda!
Ser fasta jobbet ut att komma ganska snart?
Kram

36 F:

skriven

Är så lycklig har haft o har världens bästa semester någonsin❤️❤️❤️ Vad blir nästa steg för förändring för mig varma hälsningar

37 Lilly:

skriven

Nu har han äntligen fått besked om att få komma hit vi är så lyckliga, kommer han att trivas hos oss o kommer det att gå bra??

38 Li:

skriven

Hej Esmaralda!
Kommer jag och han ha något förhållande med varandra? Eller kommer vi ha med varandra att göra på något annat vis?
Kram

39 IeIe:

skriven

Känns som ett inlägg skrivet för mig och ännu ett tecken att jag måste ta tag i det här med min relation till K.. Hur mycket jag än vill ha en nära familjemedlem så går det inte ihop mellan oss och efter igår tror jag nog det är lätt kört.. Vi blev nog lite osams pga missförstånd men hade h*n bara ringt upp som lovat så hade det varit lugnt för nu blev det ännu grej jag stör mig på och en till besvikelse.. Förstår mig verkligen inte på K längre, det ylas om både det ena och andra.. Stress hit och dit, noll koll och ingen tid.. Vad är det som händer egentligen? Är det jag som uppfattar saker fel eller har K det kaos i sitt liv? Finns det något jag kan göra eller är det bäst att bara släppa taget?

Tack och ha en fin dag 🌸

40 Caroline:

skriven

Kommer mannen tillbaka till mig??

41 Helena Ir:

skriven

Zoey,läste det du skrev igår..så här skickar jag en stor styrkekram !

42 Linnean 🌸:

skriven

Hur är det med ditt öga? Läste om vad som hänt. Men fy för fan så otäckt! Det var dåligt gjort av dem! Hoppas det känns bättre nu?
Dagens inlägg är såå bra. Har tröskat i det där träsket själv. Att bryta upp från ett dåligt förhållande...det tog, dumt nog, lång tid. Men ack så skönt när det väl blev av. Säkert för mannen åxå! Fast han försökte på alla konstiga sätt att vi skulle fortsätta. Typ höll koll på hur länge jag var på stan osv. Urk! MEN han lyckades ändå flytta direkt fr mig till en ny ung tjej! Ha ha! Det var skönt! Nu är det kanske dags att INTE vara själv så mycket!? Tänka sig, det är åxå svårt att bryta! Har väl ställt någon fånig fråga här typ "kan vi bo ihop i 2-3 veckor" Det ÄR svårt att bryta allt man är inkörd med oavsett vad. Tror inte man är medveten om vad man tröskar runt i och med alla gånger. Man bör nog rannsaka sig själv då och då. Ta sig en rejäl funderare om allt.
Dimman ligger tung över Mö i dag och då blir jag lika "dimmig" så ska bara läsa, slöa och lösa lite korsord. I bästa fall får man något ryck och hittar på något...om inte, spelar ingen roll! Ganska skönt! Ha en skön lördag nu och krya på er alla som mår kasst! Kram.../Linnean 🌸

43 Mi:

skriven

Hej!

Blir det flytt till annan ort för mig?? trivs inte så bra där jag bor nu.

kram

44 Liverpool:

skriven

Hej Esmaralda
Vilka intressen har den kommande kärleken?

45 A.D:

skriven

Hej bästa Ez.

Ser du mig i framtiden med ett jobb jag vill jobba med i framtideN.
FINNS DET chans för att komma in på högskolan tull hösten.
Många kramar.

46 AnnaK:

skriven

Måste bara fråga igen om du ser vems varma hand jag kände på ryggen tidigt på morgonen? Dottern, inbillning eller annat?

Kram 😊

47 Maleficent:

skriven

Förändring behöver jag, hoppas det blir förändring på kärleksfronten i år!

Ser du om jag och denna kvinna kommer ha något speciellt gemensamt?

48 HS:

skriven

Så kloka ord av dig Es! Det är inte lätt att släppa taget ibland men när man kommer ut på andra sidan ger det en stark energi.

På måndag ska jag ha möte med chefen och säga upp mig. Kommer det att bli mycket gnäll och "bestraffningar" under uppsägningstiden (3 mån)? Ser du någon varning när det gäller den obehagliga personen? Jag vill ha en paus snart från tuffa konfrontationer.

Kram

49 Mim:

skriven

Hej! Ser du om det kommer någon möjlighet för mig att förändra mitt liv till det bättre?? jag vill så gärna ha en förändring men det verkar hopplöst.

kram

50 Mim:

skriven

Hej! Ser du om det kommer någon möjlighet för mig att förändra mitt liv till det bättre?? jag vill så gärna ha en förändring men det verkar hopplöst.

kram

51 Elisa:

skriven

Hej!
Ser det bra ut att träffas flera gånger?
Kram

52 Nettan:

skriven

Mitt dagjobb ger mig magont och inre stress. Har varit där i lite över 1 år. Beror det på allt jag ska köra mig eller är det bara fel arbetsuppgifter. Kvälls/fritidsjobbet älskar jag. Har du något tips att ge mig?

Önskar dig en fin fin lördag!

53 utseende&längd?:

skriven

Hej Es

ser du vad min soulmate har för utseende och längd?
hoppas på svar:)

54 Positiva tings?:

skriven

Hej Es

ser du något roligt nytt på ingång för mig:)?


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: