De vi äter.....

 
Höns... vi äter dem och i synnerhet deras ungar...   fast lite svårare blir det när man  inser att även höns har ett tänk!
 
Kram
1 sus:

skriven

hej
man behöver inte äta dom....
man kan välja....
love sus

2 J:

skriven

Ja, nu får man problem att äta ägg😝..
undrar om jag kommer att boka resa i år med mannen som ska komma? Kram

3 desp:

skriven

hur år det för mig på onsdag es????på intervjun? dessutom varför skriker dottern så hysteriks gråter osv. pga av saknad av mormor?? KRAM

Svar: Känns som att du gör bra ifrån dig på intervjun.. kram
Esmaralda

4 Shirin:

skriven


Es, hur ser min närmaste framtid ut? Ser su ngt särskilt som kommer ske eller något att hålla ögonen öppna för?

Kram

5 Lotta S:

skriven

Mitt i allt annat pockar grupptalan gällande flygincidenten på uppmärksamhet. Kan du ge råd om motståndarnas rätt låga bud vore bäst att anta för min mans del, eller vet advokatbyrån vad de talar om (de kallar motståndarnas bud ett skambud)? De är ju på "vår sida", men helt klart pengagalna så till den grad att de kanske ändå inte har vårt bästa för ögonen. Min del har inte ens fått ett bud ännu.

6 Elin:

skriven

Kommer jag jobba med mitt mediala längre fram i livet?

7 C:

skriven

Kommer första gången med honom bli bra?

8 Kristin:

skriven

Ingen levende vesen skulle leve i bur og ha et begrenset liv.
Jeg tør påstå at de fleste som lever har en viss form for intelligens. Uten intelligens ville det vel ikke vært noe liv?
Ja, jeg forstår at vi behøver mat, men det burde være mulighet for å ha et liv i frihet for det.

Da jeg var barn, hadde mor kyllinger. Jeg ble veldig glad i disse, som hadde et fritt og godt liv.
En dag var de ikke mer, bare mye fjær og nakne kropper.
Jeg smakte ikke kylling før jeg ble godt voksen etter den opplevelsen.

Svar: Ja, så länge djuren lever ska de ha det bra.. det borde vara självklart men det är de ekonomiska intressen som styr, tyvärr... kram
Esmaralda

9 M:

skriven

Hej Esmaralda!
Ja om man börjar tänka skulle man helst bli vegetarian!

Es, hur ser det ut för mig med kärleken i sommar? Fortfarande singel?
Kram

10 💕 Zoey 💕:

skriven

Hej igen Es!
Vet att jag har ställt en fråga idag, men nu har det dykt upp något som jag måste få svar på. Min handläggare på arbetsförmedlingen hörde av sig för en stund sedan och vi pratade om praktikplats. Hon skulle kolla inom barnomsorgen och jag är kvar där jag är nu till dess att jag får byta. Ser du om jag kommer få byta inom dom närmaste två månaderna? Blir de jobb där innan sommarn eller kan jag få jobb där typ i höst eller nästa år? Eller får jag en ny praktikplats som kan leda till jobb? Vad ser du? Känner själv att det börjar bli jobbigt att bara hoppa runt men att de inte leder till jobb. Har hållt på i 6 år nu, inne på mitt 7:e år och tycker väl att något borde leda till jobb. Mycket tacksam för svar! Kram Zoey 💕

11 Virrhönan:

skriven

Smarta djur det där......men också väldigt goda😱 Varför är inte icke kött lika gott som en god köttbit eller kycklingfilé? Kan inte vara utan kött, kanske en dag eller två. Jag träffade på en vegan häromdan som varken åt groddar eller sallad så man undrar ju....
Ny vecka o nya möjligheter, händer det nåt kul framöver, med den mystiske kanske? Han har varit lite off sista dagarna o eftersom jag inte får bort han från tankarna så hoppas jag ju fortfarande att han hör av sej snart...?
Nu ska jag börja dagen med lite frulle o kaffe. Kram kram

12 <3:

skriven

Tror jag låter bli att kolla på klippet ska äta baconlindad kyckling ikväll med fetaost och strax baka en gammal hederlig sockerkaka.
Har en vännina man kan nog kalla att vi är det. Vi är inte jättenära. Men tycker väldigt mycket om henne och vi delar samma politiska åsikter många gånger. Hon är äldre än mig och pratar alltid så gott om sin man och hennes perfekta familj. Det jag vet är att hennes man har legat flera gånger med en nära vännina till mig. Till och med i deras gemensamma säng i lägenheten. Varje gång mannen Tommy är ute så ser jag honom flörta med andra yngre tjejer. Känns som hela stan vet men ingen säger något till Carina. Jag skulle själv inte vilja vara henne. Hon vet nog att jag vet eftersom jag umgåtts mycket i hockeysvängen och mitt ex arbeter inom SHL hockeyn. Bör jag säga något till henne eller låtsas som ingenting ? Vi ska ut och resa tillsammans hon och jag. Har även hört att hennes man är svartsjuk och har slagit henne. Svartsjuk vet jag att han är. Känns som de har det bra nu utåt med resor.
Kram
💗💗💗

Svar: Är man vänner... då är man ärliga mot varann, tycker jag.... VET jag att min kompis man är otrogen så skulle jag säga det direkt till min kompis och kanske för att jag förväntar mig samma ärlighet tillbaka.. kram
Esmaralda

13 EPM:

skriven

Ja, ibland undrar man verkligen...
Problemet för mig är industrin runt köttindustrin,vi dödar mer än vi behöver- det gör ont i mig...

Seansen gav mig svar och förståelse för mycket, tack!

J är inte min soulmate men just nu är det han- som Judy Henske sjunger 'till the real thing comes along'... Han saknar mig men jag undrar om hans saknad efter mig får honom att fundera vidare på vad detta kan betyda?

Kram

14 AnnaK:

skriven

Tack för svar i förra inlägget! Ja, förstod det! Tyckte det lät osannolikt att de inte skulle göra det. Äter dock inte kräftor själv!

Jaha.....så han hade listat ut åldern alltså. Där ser man :)

Tack för den positiva energin!

Kram 😊

15 S:

skriven

Hej Esmaralda!
Kommer han idag som han sagt? Eller ska jag räkna med att han inte gör det? Vill han ens?
Kram

16 Hönan:

skriven

Såg en film igår som handlar om just det här, mat och pälsindustrin, och hur illa vi behandlar djuren. Fruktansvärt är det. Har på senaste kännt mig mer dragen mot det vegetariska och efter igår tror jag verkligen att det är rätt steg för mig att ta.

Sen har jag en liten fråga. Är det så att han ignorerar mig, eller har han glömt bort det igen?

Kram

17 IeIe:

skriven

Jag vet att jag frågat om samma sak senaste dagarna, har försökt vrida och vända på saken i fråga samt omformulera mig i hopp ett svar.. Önskar verkligen ett för jag jag blir verkligen inte klok på relationen med K.. Är det verkligen så att vi kommer tappa kontakten och betydelsen för varandra? Den tanken gör så ont i mig då K är den i min familj/släkt som betyder något, där vi vill ha kontakt för att vi gillar och uppskattar varandras sällskap eller ja.. Så har det iaf varit, nu är vår kontakt mest ett frustrationsobjekt då jag inte begriper mig på människan.. Jag har inte direkt pratat kring det här med K för jag får ingen riktigt kontakt samt att K lätt låser sig och går i försvarsläge alternativt är för trött och distraherad för att ha ett vettigt samtal.. Hmm.. Jag skulle kunna jobba mer för att förbättra vår relation om K är på samma nivå fast K kanske inte upplever vår relation som problematiskt eller? Vad tycker och tänker K kring saker och ting egentligen? Är K verkligen så upptagen och stressad som det ges sken av eller? Vad handlar allt om egentligen? Ok, det kanske var en för mycket fundering men skulle verkligen uppskatta om du skulle kunna ge något svar/råd kring hur jag kan tänka/agera kring min relation med K, det hade verkligen betytt mycket :)

Tack på förhand och ha en fin start på den nya veckan :)

18 Susanne Amalia:

skriven

God Förmiddag..

Nej så otroligt .. jag tycker om höns..
De är fantastiska..
Men att de var så här läraktiga hade jag ingen aning om..

Men vi människor äter ju kossor.. som jag älskar.. höns.. hästar.. får .. hundar .. grisar.. inget av dessa djur är dumma.. ¨
Vi människor är ju också djur och i vissa delar av världen har man ju ätit varandra.. kannibalismen har ju på vissa ställen varit utbredd..

Jag är inte vegetarian men har varit.. Hästar skulle jag aldrig kunna äta... inte på något sätt.. de är mina vänner och jag älskar dem heligt och hjärtligt inte heller hund.. Orm kan jag inte ens titta på... hysteriskt rädd.. hade de stooppat en orm i den soppa jag skulle äta skulle jag dööö tror jag av att bara veta om det.. <3 <3

Det där med mat är viktigt och för vissa är det ett levnadssätt..
En identifiering..
En grupp som möts kan det se ut så här..
-Jag är vegetarian.. eller -jag äter bara ekologiskt... -jag äter blandat -jag äter inte fisk...
japp så är de som äter vegomat och den ekologiska .. genast vänner ... den som äter blandat kan bli mål för den som äter bara ekologiskt en potentiell människa att omvända och den som inte äter fisk.. anses ha valt tokigt. det är ju inte fisken som man ska välja bort det är ju köttet..
At diskutera mat har blivit en grej i sig av i dag.. då diskuteras inte recept utan förhållningssätt till mat...

Ätar man rätt så kan man klappa sig för bröstet... och gärna se ner lite på de andra som inte har kommit till insikt..
-Jag äter bara frön.. sa en till mig häromdagen ..
-Härregud sa jag bara frön??
men sedan kom det.. hon fick ett sådant där (jag är duktig flin )
- vill du kan jag dela med mig av mina recept.. och kunnande..
På frön tänkte jag.. hmmm men så blev jag lite nyfiken och så ja..
och det vara chiafrön row food och massa annat..
-hon åt inte bara frön.. utan även yoghurts som var hemmagjorda och sötade med olika frukter mm.. visste att hon inte bara år fröer...

Nu är jag varken för eller mot.. jag äter det som jag tycker passar mig..
Men jag har inte varit på Bali för att lära mig att laga RowFood.. det har jag inte råd med..
men jag skulle vilja åka i världen för att njuta av livet... vara en av de som glädjer mig åt att människor mår bra...
Jag skulle vilja hjälpa människor att få råd att kunna äta varje dag..

Detta med att vi identifierar oss med mat är enligt mig ett I-landsproblem..
Jag vill vara tacksam att jag har mat att äta varje dag....
glädjen att vara ett med mig själv och jag äter all mat förutom fisk.. eftersom jag är allergisk mot den.. sist jag åt fisk hamnade jag i respirator.. i tre dygn .. det gör jag inte om av ren självbevarelsedrift..
Jag vill behandla alla människor likvärdigt.. Eller så likvärdigt jag bara kan.. och jag hoppas att jag inte stampar på någon för att finna egen vinning..
Det vore förfärligt... och något jag inte skulle vilja leva med.. Jag gillar mat och älskar att laga mat.. är nyfiken på det mesta och gillar varierat...

I går köpte jag kläder på nätet och väntar med spänning jag vill ha enponcho och helt plötsligt var det rea på den jag ville ha .. är så tacksam..

NU letar jag efter hus.. ett hem.. en båt ett skepp.. flytta står högst på listan.. är det någon som har förslag.. snälla hjälp...
Flyttar gärna uppåt... Sälen Dalarna .. Eller på en husbåt runt Stockholm eller till Dalarö med omnejd...

Kramar till er alla .. njut av glädjen att få vara .. njuta och leva...
Kärlek är den största drivkraften.. kärlek till dig själv till levande materia och till universum ...

en underbar dag med sol i hjärtat önskar jag EllaBella och Saga..

till dig Ezmaralda önskar jag en fantastisk dag med glädje och tack för svar i går.. EllaBella hälsar.. så klart... till både dig och MG .. Saga har något annat för sig... hon spanar skator i fönstret...

Jag kan tänka mig att MG är upprörd över alla som ska bada.. Hade en hund en gång som skulle rädda alla som skulle cykla.. han stoppade dem och var inte nöjd förren alla gick av och ledde si

Svar: Ja mat och tillhörigheterna är komplicerade... jag som är rund som en troll brukar klämma i med och säga : Ja jag äter allt.. och det är ju sant också ! Kram :)
Esmaralda

19 Alina:

skriven

Håller med sus. Man behöver inte äta djur.

20 Tisa:

skriven

Skulle litium ha positiv funktion?

21 Skorpan:

skriven

Är allätare och tänker nog inte desto mer på saken. Tror jag skulle kunna bli vegetarian faktiskt, känns som att det skulle passa mig :).

Ska på långklänningsfest i slutet av månaden och idag slog det mig att jag inte har den här hemma hos mig... Frågan är bara om den ens går på mig, jag har använt den senast innan jag fick barnen, förra årtusendet ;). Så vad tror du Es, ryms jag i den mera? Måste be mamma skicka den per post...

Dags att ta tag i städningen och Jansson ;).
Kram Skorpan

22 Skrållann:

skriven

Hej!
Underbart och visst är hönorna kloka små varelser. Jag har just ägnat mig åt mina höns som jag har tillsammans med mina föräldrar och det är så berikande. Skulle mycket väl kunna tänka mig en hel hönsfarm;) Går ju dock åt några stycken om man ska ha för äggproduktion och kunna leva på det...Jag får väl hitta ett annat kneg och hoppas på något av dom jag sökt/söker. Ska på intervju för ett av dom men det andra jag sökt tror jag passar mig bättre. Tänker även söka ett arbete i en organisation som handleder personer med tex funktionsnedsättningar. Detta i kombination med butiksarbete. Vetkar jag ha någon chans på något av dessa?

Kram❤

Svar: Ja, det finns en bra chans... du tänker rätt och är på helt rätt spår.. kram
Esmaralda

23 Eva:

skriven

Hej Ezmaralda, Lånade din bok o har läst den nu. Mycket spännande o givande, Fick låna den av GunillaOxel som tipsade om dig. Vill du titta vad du ser just nu ang mig.relation,barn o barnbarn. Vill gärna skriva o få seans så förklara gärna hur jag ska göra. Vill gärna skriva i det närmsta(så snart jag gått igenom vad jag tycker är viktigast att få svar på. Tack på förhand Eva

24 Eva:

skriven

Hej Ezmaralda, Lånade din bok o har läst den nu. Mycket spännande o givande, Fick låna den av GunillaOxel som tipsade om dig. Vill du titta vad du ser just nu ang mig.relation,barn o barnbarn. Vill gärna skriva o få seans så förklara gärna hur jag ska göra. Vill gärna skriva i det närmsta(så snart jag gått igenom vad jag tycker är viktigast att få svar på. Tack på förhand Eva

25 Min längntan:

skriven

Hej Es

Undrar om du kan se någon/några detaljer på min soulmate som jag kommer gilla?
kram

26 123 ? hoppas på 4:):

skriven

Hej

Hur många barn kommer jag få framöver?
kram


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: