LIVET EFTER DETTA.....

Någon undrar om de människor som finns omkring oss idag och som vi älskar – är samma gamla själar som vi alltid älskat och levt med också i tidigare liv.

Svaret är nej, så  behöver det inte vara.

Till saken hör att  det är i Alltet som vi verkligen hör hemma.

 

Alltet är den plats där allting börjar och slutar… vi kommer dit när vi dör i jordelivet… där  är vi tillsammans med alla dem vi älskar.. vi mår bra och är friska och starka och egentligen vill vi inte ner till nya jordeliv. 

Helst hade vi stannat i Alltet hela tiden.

 Alltet kan man likna vid en annan dimension.

 Men inte ens efter döden får vi ha bara roligt.  Då och då  far vi ner till nya jordeliv…  som vi liksom i förväg designat själva i grova drag. 

Ibland i jordelivet stöter  vi på en gammal älskad själ.. som också tagit sig ner… men oftast känner vi inte igen varann. Men NÄR vi gör det... då är det en stark och speciell känsla.

 

Vi gör vad vi ska i jordelivet och sedan far vi hem igen och pustar ut.

Och det är inte bara vi människor som far till Alltet.. det gör våra älskade djur också.

Tiden uppfattas också helt annorlunda. Ett långt människoliv på 85 år här på jorden… känns  inte alls lika långt i Alltet.   Vår  tidsuppfattning styrs av var vi befinner oss.

 

 

Tänk att din älskade vän dör i jordelivet.

Du sörjer och mår dåligt och du har dåligt insikt i vad som händer efter döden.

För när vi går ner i nya jordeliv raderas våra minnen rån Alltet. 

Men din vän däremot som gått över… hen är bara glad och lycklig.. och finns i Alltet och väntar in dig och vet att du kommer.

  Vad som sedan kanske är 20 år av väntan för dig… uppfattas mer som 20 timmar av din vän.

 

 

ALLA kommer till Alltet.

Det är inte som somliga tänker sig paradiset – att man måste ha gjort sig förtjänt av vistelsen där.

Det finns en hel del dickheads här på jorden… och ni kanske undrar varför de kommer till Alltet ? Blir de inte straffade ?

De kommer till Alltet och när de träder in…då  får de också den insikt som de hade innan de for ner och var ett dickhead.

I Alltet är vi alla upplysta.

Och vi är bra folk.

 

Vi har liksom ett facit.. som vi följer.. och har vi varit mobbare i förra livet.. då KAN vi välja att återfödas som den mobbade i nästa liv.. bara för att ta ett exempel. Det är inget straff – utan snarare så att vi behöver alla upplevelser och känslor.. det är dom vi samlar  på.

 

Människor som ingenting tror – kan ha en hemsk ångest över att lämna jordelivet.. men om de bara vetat att de äntligen ska få komma hem o pusta ut och ha roligt…  och vara tillsammans med alla dom som de älskar...då  hade deras känslor inför döden blivit helt annorlunda

 

Kram & kärlek

1 Razawa :

skriven

Älskade Esmaralda.
Nu är jag i Dubai, klarade flyget hit även om det var så kaos i mitt mående på vägen. Tyvärr kan jag inte helt släppa o slappna av då jag vet att ett flyg hem väntar på typ fredag/morgon natt. Hur kommer hemvägen gå?

Svar: Det kommer gå hur bra som helst så bara slappna av nu och njut av fatastiska Dubai.. kram
Esmaralda

2 Tingeling :

skriven

Fantastiskt. Jag tror absolut på att man inte tynar bort och försvinner när man dör.... Har jag någon lärdom från mitt förra liv som jag måste lära mig i detta liv...?

Idag blir det pulkaåkning!

Kram!

3 Tanten:

skriven

LOVE, LOVE, LOVE, ser verkligen fram emot att gå hem när den tiden kommer.

Kram

4 <3:

skriven

Har M lugnat ner sig nu och förstått att jag aldrig velat såra honom. Fick en påminnelse om honom igår. Vad kär jag var i den mannen. Antar att jag måste glömma honom för gott och att vi aldrig kommer bli som för 2 år sedan. Vi fick aldrig ngt bra avslut sörjer det än.
Kram
💗💗💗

5 Helena Ir:

skriven

Så bra förklarat,lite har jag hört av dig tidigare..men det här betyder att den skitstöveln till dickhead jag tidigare haft att göra med ..egentligen är en bra människa. Jag får då säga att det han(ja,det är en han,ingen hen) gick ner till jorden för att åstadkomma med människor,det lyckades han rätt bra. Så hej skitstövel,nästa liv,kanske du får spela nice guy!

Vissa människor,känner man ju lite extra för..som den gamla farbrorn,93 åringen..kanske har vi ett förflutet tillsammans?
Däremot så vet jag att ett av mina barnbarn varit min egen son,i tidigare liv..det förklarar en heldel.

Ha det gott!
Kram :)

Svar: Ja man brukar känna in om man har en speciell bindning till någon... kram
Esmaralda

6 Susanne Amalia:

skriven

God Morgon..
Tack för svaret i går.. det hjälpte mig att tänka logiskt i morse när jag fick ett sms..

-Förlåt för mitt dåliga humör .. jag vill träffa dig när jag kommer hem om du vill förståss.. hmmm jag skrev tillbaka att jag önskade honom en fin vistelse och att vi kanske skulle kunna ses i en badtunna någonstans..
ja det kändes superbra... inte självklart förlåter jag dig.. tack för hjälp.. släpper nog denna man, men arbetar lite på det först.. ;)

Jag har en fråga till dig i dag också och den är..
dröjer det länge innan jag flyttar..

jag håller på att bli tokig och får jag inte flytta snart så vet jag inte riktigt vad jag gör.. tror jag .. Eftesom min mamma har tagit Nyckelen till huset som jag bor i .. (låtit byta låskolv) så bor jag nu hos mitt ex..

näe det är inte bra.. men det är varmare än att bo ute.. snälla jag hoppas att du ser ett varmt boende där jag EllaBella och min älskade katt kan bo... skeppet kanske ..
Funderar på att ta jobb i Sälen så man kan få någonstans att bo.. det kanske är ett alternativ.. att jobba på SPA.. det vore något för mig kanske... KS Kranio Sakral quantfysik och hypnotherapi... och massage.
så kan jag ha utställningar med mina målade glas i någon lokal..
Så får jag ta skeppet till våren i stället...

Det där med alltet låter fantastiskt.. och det förklarar också varför inte pappa tar hem min mamma.. har han bara varit ensam i tjugo minuter så förstår jag ju att han vill pusta ut lite till.. jag har ju undrat men så fick jag svar på det med .. ;)

I natt har jag hjälp min son att samla material till ansökan om intagning på DI Dramatiska institutet.. han filmar supermycket.. och är faktiskt duktig .. så nu är det bara att hålla en tumme..

Så måste jag berätta om att stänga dörrar.. MIn son fick jobb på en Tappasbar.. men den gick i KK.. och han blev av med jobbet (helgjobb)men så ringde en nattklubb och frågade om han ville jobba hos dem på helgerna .. 3gånger så mycket betalt och dessutom får han jobba i baren som han älskar..
Det var bra.. och blev en positiv vändning..

Nu hoppas jag att han kommer in på DI.. och att han blir nöjd..
Min stora son har massor av jobb och det bara väller in från alla kanter.. men han brottas med sin Cancer... jag hoppas att han blir frisk.. Det känns så..

Nu önskar jag dig en underbar morgon och dag.. med sol i hjärtat.. själv ska jag brygga kaffe, gå ut med EllaBella och ge Saga mat..
EllaBella hälsar till MG och säger att det är snöööö så matte ska ut nu,, genast meddetsamma innan kaffet... hon sänder snöglada skuttiga hälsningar många slickar och stor glädje till er båda... ;)










Svar: Slå til alla klutar och sätt allt fokus på flytt.. det är viktigast... använd din kreativitet,, och det kommer att lös sig.. ganska snart dessutom. kram :)
Esmaralda

7 MollyD:

skriven

Godmorgon E
Njuter av vinter denna helg, sedan tebax till gråväder.
Har fått så himla ont i hö knä, ser du om det försvinner snart? Begriper inte vad jag gjort
Kram

Svar: Kan du ha vridit till det ? jag ser ingenting allvarligt.. kram )
Esmaralda

8 C:

skriven

Underbara Alltet💕❤️.. tänk att vi alla är lika den dag vi lämnar detta jordeliv, rik som fattig.

Finns det chans för romance snart? Ses vi ute? Kram

Svar: De finns god chans... kram :)
Esmaralda

9 Jag:

skriven

Hej. Tack. Så du menar alltså att vi har nära o kära i Alltet, själar som vi på jorden inte minns att existerar? Alltså vi minns inte (alla) själarna som vi älskar? Är våra nära o kära utspridda över hela världen i jordelivet? Kram

Svar: Så sant.. en del är återfödda och som regel minns ju inte de heller och andra minns vi inte förrän vi kommer till alltet och träffar dem igen.. och våra nära är spridda över hela jorden... de håller sig inte hemma i krokarna inte..kram
Esmaralda

10 Anonym :

skriven

Godmorgon kära Es. Mannen med tjocka magen vad elak jag är nu fortsatte att skriva och mejla igår fram till två på natten. Nu är det mest snälla saker som att jag har det så bra med honom ekonomiskt och han hade bestämt sig att köpa huset till oss. Och att han älskar mig mest av allt på jorden. Men att jag gör det svårt för honom och älska honom som han vill.Jag skulle ge honom en förklaring varför jag gick ut med gamla grannarna två dagar i rad och varför det inte räckte att jag gick ut med honom. Han var på julfest med sitt jobb. Kände när jag höll på att göra mig klar på kvällen att varför ska jag svara den psykopaten. Han kommer tamefan aldrig bli nöjd vad jag än skriver och säger. Ställde ut hans kaffebryggare som han tjatat om utanför min dörr innan jag gick för att möta upp fyra vänner inklusive mitt fantastisks ex sen 11 år tillbaka som ställer upp i vått och torrt för mig. Så generös mot mig utan att kräva något tillbaka. Ska försöka hitta på något mysigt till han och visa min uppskattning. Naturligtvis hade han inte hämtat kaffebryggaren den stod kvar när jag kom hem inatt. När jag fick smsen från tjocka gubben hade jag gjort mig fin och tagit på mig en guldig klänning från Pernilla Wahlgren. Mitt högra ögonlock vid näsan svällde upp. Det stack i ansiktet och jag började nysa flera gånger och ögat tårades. Torkade och smörjde in med ögonkräm. Det hjälpte inte. Blev så svällt. Haft lite liknande problem tidigare så jag tänkte det här ska inte förstöra min kväll. Hällde i mig en shot med 12 betapred och tog en clarityn och la mig på soffan och försökte andas lugnt. Ringde mamma med och berättade om ögat. Var rädf att jag skulle behöva åka till akuten som jag fått göra en gång tidigare när jag fått liknande symtom. Mitt ansikte kände igrn igen på tre veckor och det tog ett år innan huden runt ögonen var ok och fint igen Var det här en reaktion på allt som hänt med ögat. Märkligt att det kom igår. Kände mig bekväm på middagen och sen när vi gick ut kom det fram män och gav mig komplimanger. Precis vad mitt ego behövde. Tjocka gubben är nog definitivt inte min soulmate. Tror du jag kommer möta min sanna kärlek i år eller är det inte menat för mig ? Vill verkligen bli lycklig i kärlek och ha ett lugnt och harmoniskt liv och kanske ett barn om kroppen tillåter det igen. Och hoppas att ryktena gubben säger finns om mig inte kommer att förstöra mer.
Kram

11 Nills:

skriven

God morgon!
Spännande men läven äskigt, när man inte vet vart man född nästa gång.
Blir alltid nästa liv ifrramtiden eller kan man födas bakåt i tiden?

Svar: Man föds alltid i framtiden.. kram
Esmaralda

12 Mm:

skriven

Hej Esmaralda!
Ser du om han räknar med att jag skulle höra av mig?
Kram

13 Skrållann:

skriven

Hej!
Finns fyra jobb ute nu som jag tänkt söka och jag tycker ju att jag har kvalifikationer till alla. Det ena är undersköterska på ett servicehus/äldreboende det andra är samordnare/undersköterska på ett äldreboende, det tredje som administrativ assistent på en skola och det fjärde som administratör/assistent inom en facklig rörelse.
Kan du se vilket som passar mig bäst och vilket jag har störst chans på att få?

Kram❤

14 M:

skriven

HejEsmaralda!
Spännande läsning! Det är också så jag känner det!

Es, verkar vi få kontakt igen?
Kram

15 M :

skriven

Intressant :) men många har ju besök av sina nära o kära då och då från andra sidan, men är dom fortfarande i alltet då? För om man är skickad till ett nytt liv kan man väl inte va och titta till sina förra anhöriga? Eller?


Svar: Nej man kan inte göra det samtidigt.. men det dröjer innan vi väljer nya liv och alla vi står nära hinner gå över.... och som sagt.. på andra sidan har vi en annan tidsuppfattning. kram
Esmaralda

16 Mamma:

skriven

Hej Esmaralda!
Den här killen jag pratar med verkar han vara seriös?
Kan det bli något med honom?
Kram

Svar: Tveksamt.. kram
Esmaralda

17 Solstjärnan:

skriven

Hej😊

Så intressant det här med Altet.
Mer kännedom om Altet skulle göra så kanske döden inte skulle upplevas så hemsk.

Sorgen efter våra nära och kära kunde ev vara annorlunda.
Tack för en klar och tydlig beskriving om det hela.

Es,undrar blir det en rättegång om vår skilsmässa eller lyckas vi få det hela avklarat med överenskommelse på annat sätt?

Söndag idag.
Vi får lov att det lugnt idag😊Easy going..😊😊
Imorgon börjar vardagen igen.

Kram Solstjärnan ⭐

18 Jossan :

skriven

Vaknade upp igår och tänkte efter vill jag verkligen jobba på det ställer flera år? Nä efter chefen satte mig på en avdelning jag inte ville vara på kändes det tråkigt. Nu när jag känner att jag inte mår bra över hans val känner jag mig ännu säkrare att jag kommer söka mig vidare direkt efter jag varit utomlands. Jag kommer stanna där fram till jag hittar något annat men jag är rädd att mitt psyke kommer brytas ner. Jag har en chef som sparade mina papper och skulle höra av sig om det dök upp något som passa mig i augusti. Hoppas hon hör av sig.

Detta året önskar jag mig: en kärlek som står vid mig sida hela tiden, som älskar mig och typ kommer längta efter mig när jag är iväg.. Som står redo på flygplatsen när jag kommer med flyget.., jag önskar mig nytt jobb, högre lön och jag önskar mig en lägenhet ja och såklart mer tid med mina vänner..

Vad ser du? Hoppas med mitt hjärta att du ser allt 🙄

Drömde om L inatt.. han var så stressad...

Förresten.. gjorde en avläsning till igår. Det stämde allt 👍 han tyckte jag var duktig 😁

Kram

19 A:

skriven

Å, härlig läsning. Hoppas mamma är där nu o får träffa de som hon älskar som somnat in före henne ❤
Varför kan jag inte släppa R? Hur taskig han är mot mig så kan jag inte sluta hoppas på oss igen 😔

Har hittat 3 hus som känns som en bra nystart för mig o pojkarna, ska jag gå vidare med ett nytt boende o är något av dessa 3 rätt för oss?
De ligger på det området jag vill till..

Blir det många på mammas begravning?
Ser du om det kommer fungera bra i kyrkan med min yngsta son eller ska vi försöka ha nån som passar honom?

Massa kramar till dig!

Svar: Visst är det så att din mamma är i Alltet tillsammans med de sina ! Jag tror det blir fint i kyrkan.. kram :)
Esmaralda

20 Tingeling :

skriven

Kollar jobb... Lärarassistent till klasser eller till ett specifikt barn som man är med. Vilket skulle passa bäst för mig? Dock är dessa bara 6 månader långa vikariat. Men kanske ordnar sig sen... jag vill inte välja fel och byta jobb IGEN.

Är det inte någon här på bloggen som jobbat som skolassistent? Har för mig det 😄 hur var det? Vad fick man göra?

Tror i alla fall jag ska ringa och kolla lite angående dessa jobb och se hur det känns...! Eller är jag helt fel ute nu (igen)?

Kram!

21 Naturvän:

skriven

Hej!

Tack för info om alltet,mkt intressant.Ibland har jag en stark känsla av att ha träffat pa en viss person i ett tidigare liv, kan det vara sa att man stralar tillsammans igen? I bland känns det som det blir ett avslutat kapitel och ibland ngt som är langt ifran färdigt.... Har bokat en flygresa m hotel till Kiruna i försommar, jag har blivit lite flygrädd pa sista tiden,behöver jag vara orolig för resan? Vill sa gärna uppleva midnattsolen och naturen i fjällvärlden

Kram fran naturvän

22 di:

skriven

Hej

Precis så tror jag.att väntan i Alltet inte känns väntan lång vi jordvarelser kommer snart.
Kanske att "avprogrammeringen"
inte alltid fungerar 100 % som du skriver.
Det kan förklara den oerhört starka känsla
känsla som kan inträffa när man möter en främling.
Inte som blixtförälskelse, utan starkare annorlunda
en värme som strålar
och man bara "suger"
in. En fullständig tillit.
Jag har råkat ut för det. Kunde det ha varit en själ som jag känner ifrån den andra sidan?
Di


Svar: Ja precis så kan det vara.. kram :)
Esmaralda

23 Anki:

skriven

God förmiddag Es

Tanken om alltet gör livet här mer uthärdligt
sönerna och djuren likaså....Försöker förstå vilken läxa jag hittat på åt mig i detta liv...det är inte lätt inte....

Man säger ju alltid vid eländen och sorger .."undrar vad ont jag gjort i tidigare liv"

Många funderingar får man....

Kram Anki med flock

Svar: Det handlar ju inte om straff... inte om vad ont man gjort... utan det handlar mer om att kunna hantera nuet.. kram :)
Esmaralda

24 Ha:

skriven

Hejsan Es!
Jag skulle vilja beställa en seans...Vart skall jag maila för info?
En fråga när jag ändå är på G o skriver...

Saknar H mig??

Kram

Svar: [email protected] och du är välkommen med mail... kram
Esmaralda

25 Livsturisten :

skriven

Intressant. Jag tänker ju annorlunda men ändå lika som dig på vissa delar av alltet o paradiset eller vad vi nu ska benämna "nästa place" med. Gillar att höra andras tankar o tro för då går man liksom en slags rond två i egna tankar oxå. Inte nödvändigtvis för att förändra sin tanke men för fnulandets skull.

O så en fråga på det men inte om det..hehe. Var ska jag söka för att finna "mannen i mitt liv"? Eller är han funnen men jag inte fattar det?

Kram från kylig ort. :)

26 Svea:

skriven

Hej

Jättebra skrivet, trösterikt. Funderar mycket på tidigare liv mm. Tänkte att det skulle vara intresant att ta reda på hur man levt innan. Hoppas på att det skulle kunna ge en del svar.

Tror du att jag skulle få svar och bli hjälpt av det?

ha det kalas

Svar: Det är alltid bra att räta ut frågetecken.. kram :)
Esmaralda

27 Mimi:

skriven

Hej Es! I natt vaknade jag och såg någon ligga bredvid mig i sängen. Denna någon snarkade eller grymtade liksom. Jag stirrade chokad på gestalten säkert en minut sen vände jag mig om och tände lampan och då var den borta. Jag blev rädd och sen arg och sa högt att gå härifrån du har inget här att göra. Varför låg hen där och varför??? jag är säker på att det inte var inbillning.

Kram

Svar: Detta var en flashback från ditt tidigare liv.. det var din dåvarande partner som låg där.. kram :)
Esmaralda

28 Filippa :

skriven

Hej kommer jag hitta något o ha på mig på mina vänners 25 års fest?

Kommer jag gå på dejt i vår?
Kram

Svar: Ja på båda frågorna :)
Esmaralda

29 Kicki:

skriven

Känns tryggt och skönt att läsa. Jag har nog aldrig tvivlat på hur livet efter detta kunnat se ut. Fint att få det i text.
Kram

30 <3:

skriven

Intressant läsning.
Gör jag rätt med långa resan i slutet av sommaren att jag ska åka. Finns det chans tror du att jag kan få något bidrag till den eftersom det är en rehabiliterings resa.
Bör jag låta den äldre farbrorn följa med. De andra tycker att jag endast ska tänka på mig själv och inte ställa upp eller be honom betala en del av min resa. Har inte velat ta betalt så för att vara snäll. Tror bästa alternativet är att han får ta med sig en anhörig.
Kram
💗💗💗

31 Rebecca:

skriven

ser du någon varning för mig detta år? kram

32 Orolig:

skriven

Hej!

Blir mitt öra bra?? känner stor oro??

kram

33 Orolig:

skriven

Hej!

Blir mitt öra bra?? känner stor oro??

kram

Svar: Det kan ta sin tid men allt pekar på att det blir bra.. kram
Esmaralda

34 Virrhönan:

skriven

Spännande läsning denna söndag. Det gör ju att man kanske inte behöver vara så orolig över att kliva över när det så är dags. Tänker inte så mycket på det men visst kommer tankarna ibland....
Men är det så här för alla folkslag o träffar alla slags folk varandra i Alltet? Jag tänker på hur det är för alla terrorister o mördare ja jisses funderingarna flyger iväg o väcker många frågor...??!!
Idag är en mulen dag, ska försöka komma igång med lite kaffe, tror kroppen reagerar på vädret också, det värker i ryggen, bäst o inte känna efter för mycket...
Kommer det ske nåt med min fling snart,? jag vill ha lite skoj o uppiggande i mitt liv nu...
Ha en trevlig söndag allesammans😘

35 Liverpool:

skriven

Hej Esmaralda
Tar denna reinkarnation slut någon gång, Så man inte kommer tillbaka till jordelivet igen?

Svar: Det vet jag faktiskt inte... men jag vill tro att tar slut någon gång så vi får stanna i Alltet.. kram :)
Esmaralda

36 Rose:

skriven

Så oroligt i världen och vi bor i ett potentiellt utsatt område..tänker många gånger att vi bör flytta. Tidigare har jag tänkt att vi behöver flytta eftersom det är ganska ensamt och isolerat där vi befinner oss, har inte så mycket umgänge, mest jobb och hem men det är mycket dom håller mig tillbaka. Har bott här så länge och vet inte vad som väntar. Nu i oroliga tider tänker jag att vi nog behöver flytta..men jag är villrådig och vet inte riktigt hur det ska gå till..allt behöver "klaffa" jobb, bostad, en bra skola så att det går bra för min yngste..
Är jag på rätt väg att försöka ta oss härifrån?
Kram

Svar: Ja jag ser att ni tar steget och det blir bra.. men det krävs en hel del förberedelser, kram :)
Esmaralda

37 Kristin:

skriven

Kjære Esmaralda.

Tusen takk for at du skrev om dette nå.

Som du vet har min mor nettopp gått over til Altet. Min mann vil nok også gå over om ikke lenge.
Det er klart at å miste et menneske fysisk, som har vært der hele livet, er tungt. Midt oppe i dette er det også godt å vite at den som har gått over har det bra.
Det blir en blanding av glede, kjærlighet, sårhet og takknemlighet til det menneske som har gått over.

Jeg må sende deg en veldig stor takk for den tiden du har gitt meg i forbindelse med min mors bortgang.
Det har hjulpet meg veldig mye.

Jeg håper nå at min forkjølelse ikke utvikler seg mer, men blir bedre ganske snart?'

Tusen tusen takk for all god støtte og hjelp, Kjære Esmaralda.
Kram til deg

Svar: Jag är glad att jag kunnat vara dig till lite hjälp :) Förkylningen är envis... rör på dig och ligg inte för mycket så det samlas i lungorna... och det kommer gå över... även om du blir trött en tid efteråt... kram :)
Esmaralda

38 Syrenen:

skriven

Intressant läsning om altaret! tack.

Kan du se om det väntas en flytt i år för oss? vi pratar om att flytta till annat boende eller till en annan stad men inget är bestämt. Det känns som det tar tid och jag är sugen på att flytta snart då jag inte trivs på våran gata längre. Förut var här harmoniskt men det är buskörningarna och annat störande...

Kram på söndagen



39 kattflickan:

skriven

Hej E,
Det är så skönt att tänka på vad som kommer sedan. En tröst!
Som vanligt så lyckas exet få mig att må dåligt. Samtalet vi hade igår - hur ska jag förhålla mig till det?
Kramar!

40 Linnean 🌸:

skriven

Mycket intressant!
Eftersom jag miste i princip halva min släkt innan jag var 20 år så fanns det mycket funderingar, känslor och aningar. Sorg och rädsla. Men det pratades inte om döden. Ingen brydde sig hur en 16-åring mådde efter allt som hänt...så jag började söka själv. Läste mycket av Sylvia Brown och Betty Shine. Även Linda Goodman. Där fick jag tröst och började tro mer och mer.
Senare kom jag i kontakt med medium som har förmedlat hälsningar som fick mig att helt sluta tvivla. Det är lite roligt att jag har många som vill att jag ska fråga åt dem. Vilket jag har gjort men då blir det ju i andra hand och att få ditekta meddelanden är så stort och har oftast fört med sig ett enormt lugn och en känsla av frid. Så var inte rädda för det! Iaf inte om det är ett seriöst medium man går till. Herre Gud, andarna är ju riktigt skojfriska tom 😉
Jaha, seg dag i dag! Kanske beroende på kyla och dimma. Behöver rensa upp här. Julsaker och allt annat. Får väl försöka få fart på dököttet. Är verkligen en tvärt om människa! När jag lagt mig tidigt och inte smakat en droppe vin så vaknar jag trött som en sten. När jag drack fiffi och var vaken till halv tre var jag pigg på morgonen. Åhh...helt ding dong!
Men hörrni...ha en skön söndag på ert eget lilla sätt! Kram.../Linnean 🌸

Svar: Insikten om att det finns så mycket mer än det vi ser och förstår.. är en stor tröst... tur att du på egen hand kunde forska vidare !! Kram
Esmaralda

41 Lotta:

skriven

Det låter bra med Alltet. Tycker det känns bra att tänka på, speciellt när livet är jobbigt. Då är det lätt att få hemlängtan ;)

Om två veckor...kan inte välja om jag ska gå på kurs eller på krogen. Vilket blir roligast? Vill så gärna träffa en man nu. En liten romans iallafall...

Kram L

42 Vantrivsel:

skriven

Hej Esmaralda! Ser du någon flytt i sikte för mig?? hoppas på en flytt i år??

kram

Svar: Jag ser en flytt och om du är på hugget så kan den komma ganska snart.. kram
Esmaralda

43 Tanten:

skriven

Kom att tänka på en sak angående dagens ämne. De som misslyckats i detta livet och inte gjort vad de skulle och får börja om, föds väl fortare till nytt liv, eller bestämmer dessa ändå själv när det nya livet på jorden ska börja? Och med vilka som ska ingå i den nya familjen?

Kram

Svar: Jag tror inte vi föds fortare tillbaka för att vi "misslyckats"... vi får själva insikt i varför vi inte lyckats och sen ger vi oss en rejäl paus från allt elände och stannar i Alltet en tid innan vi går tillbaka... dock bestämmer vi inte alltid vilka som ska ingå i nya familjen... kram :)
Esmaralda

44 Anna.L:

skriven

Så fint, andra sidan bland molnen är en bra plats, brukade alltid titta upp och hälsa till morfar som liten. :)

Nu också fast genom en trygg känsla till honom.

Ser du om jag får jobbet jag sökt under vår/sommar 2017? Bör jag skicka in en till ansökan på W eller NF till detta projekt...
Kommer det något svar?
Vet inte hur dem går tillväga med ansökningar osv.

45 Tanten:

skriven

Tack för ditt svar. Inte mer än rättvist förstås, ingen är ju perfekt.

Kram

46 IeIe:

skriven

Blir helt klart intressant den dag man vandrar hemåt igen, se vad man missat och vad som lärts.. Att dö har aldrig skrämt mig i den bemärkelsen, känner mig istället ovanligt nyfiken och hoppas bara det inte blir smärtsamt/oväntat så man råkar fastna nånstans påvägen "hem".. Men.. Hur är det med spöken? Har deras själar fastnat? Tänkte, behöver inte dom komma till alltet så att dom kan ta sig vidare och så eller? Tänker när det spökat på en plats i flera hundra år eller är det bara energirester som hänger kvar och gör sig påmind? Hmm..

En fråga sen.. Vad är det som kan strula om jag skulle bo hos H, är det mer praktiskt eller skulle det påverka vår relation negativt?

Tack på förhand, ha en fin söndag, njut och må väl 🌸

47 Mareli:

skriven

Hej!
Finns det chans för henne att få hjälp med hennes smärtor, att läkas?
Kram

48 Tisa:

skriven

Oh nej, fick just en stor sten i min mage. Öppnade munnen utan att tänka (fan). Jag brukar kunna tänka före... Kan jag lita på min farmor, att hon inget säger? Jag känner mig så fruktansvärt dum!

Svar: Det känns som att du kan lita på henne.. kram
Esmaralda

49 Pia1:

skriven

Sån himla fin läsning ❤ Ja det är inte bara en gång man undrat över hur mycket skit man ska behöva lära sig, känner mig mätt och fullärd! Men med den vetskapen så tar jag inte åt mig riktigt lika mycket i situationer som borde få mig att bryta ihop och känna mig otroligt kränkt. Fast idag sov jag för länge och då vaknar jag alltid så deppig. Fyller snart år igen och det enda jag vill ha är ja ni vet. En riktigt bra doktor. Önskade det till jul också. Har finslipat mina ord till på onsdag, då jag ska till en av sveriges populäraste privatneurologer. Önskar han förstår varför jag vill ha vissa undersökningar. Den ena vet jag inte ens vad den heter men man gör den iallafall i USA. Lite kaffe nu så kanske deppet släpper. Kram!

Svar: Ett litet tips är att när du kommer dit så avgränsar du dig och prata enbart om den åkomma som är av neurologisk betydelse... håller alla tummar.. kram :)
Esmaralda

50 N:

skriven

Hej Esmaralda!
Jag var med i en tävling om att vinna ett gymkort! Kommer jag vinna det?
Kram

51 F:

skriven

Hade ett bråk för en stund sen om att jag inte bokat resan 😡😡 nu säger han att han inte vill följa med... Vad fasen ska jag göra... Denna osäkerheten tar död på mig snart...

Svar: Res själv.. kram
Esmaralda

52 Desp:

skriven

Tack från min innersta hjärta es... Min mormor dött och jag kan inte sluta tänka på att hon är begravd.. Vet dem som har dött att dem har dött och ser hon han son egen begravning elr så? Men du säger att dem väntar på en i den demissionen .... Men sen när dem har samlats nära o kära i demissionen hur HUR KAN MAN gå ner i nyrtt jordeliv och då har man familj osv... Och när man dör då träffar man ju inte sin familj man hade i himlen sist utan den nya familjen ? Snälla berätta ? ??????

Svar: Jodå man träffar alla som man vill träffa... jag tror nog att din mormor kommer att besöka sin begravning... när man går över till Alltet då vet man att man är död i jordelivet ... kram
Esmaralda

53 D:

skriven

Så den man älskar vi säger min mor och hon tex skulle komma till altet och så dör jg med och vi träffas .. Sen så går hon ner till jordelivet, och jag med sen dör vi igen träffas vi inte igen ?????

Svar: Jo vi träffar de själar vi vill träffa och som är viktiga för oss.. kram
Esmaralda

54 Mamma:

skriven

Hej Esmaralda!
Jag är lite orolig över hur det kommer att gå sen när jag börjar jobba och ska hämta/ lämna på dagis!
Kommer det hela gå bra? Eller kommer jag känna att det blir för kämpigt? Kram

Svar: Det blir tungt ibland men inte överdrivet tungt och du klarar det fint.. kram
Esmaralda

55 Orolig:

skriven

Hej Esmeralda. Jag undrar vad du kan se inför framtiden för mig min sambo och våra 2 barn. Min sambo blev just arbetslös, hittar han nytt jobb fort? Även jag vill byta jobb ser du någonting kring det? Kommer vi hålla ihop eller gå skilda vägar? Kram från mig

56 Hönan:

skriven

Tycker det är så häftigt med Alltet, hur något så stort kan finnas utan att vi egentligen märker det. Tänk hur fint det skulle vara om alla visste vart vi tog vägen när vi lämnade, då skulle ingen behöva vara rädd för döden.
Undrar verkligen hur det skulle sett ut om vi alla var medvetna om vart vi kommer ifrån och vilka vi är. Då kanske vi inte skulle ha alla hemskheter i världen, men å andra sidan tror jag tyvärr det hör till vår utveckling.
Är inne i en skum fas, känner mig otålig och spretig. Tror jag vet lösningen på det, men behöver nog lite mer tid.

Inatt drömde jag om fjädrar, minns både vita och gula, men just de gula var extra tydliga. Kommer ihåg att jag tänkte i drömmen att jag skulle fråga dig vad det betydde. Vad tror du, betydde de något?

Kram

Svar: Ja du vet lösningen.. tänk ett varv till och mogna i tanken... fatta sedan beslutet !! Kram
Esmaralda

57 Cara:

skriven

Men Es!
Hur tänker du om andra sorters varelser som du träffar på ibland? Kommer de också till alltet?

Svar: Jag tror inte de tillhör jordelivet eller vår dimension... jag vet inte var de kommer ifrån och har aldrig hört att de ska finnas i Alltet men man vet aldrig.. kram
Esmaralda

58 Efter döden :

skriven

Om en familj Skulle dö... Och alla är i later och väljer man själv att gå ner till jordelivet eller kan man vara där föralltid?? Men om familjemedlem i altet väljer att gå ner blir inte dem andra i familjen ledsna???????? Hur försörjer man sig i altet? Kramar

Svar: Nej ingen blir ledsen i Alltet när en familjemedlem går tillbaka i jordelivet... det är ungefär som att gå till jobbet.. och tidsuppfattningen är annorlunda.. ett långt jordeliv uppfattas kanske som 20 min i Alltet... man behöver inte försörja sig.. i Alltet finns allt man behöver.. kram
Esmaralda

59 V:

skriven

Es.......... JAG VET att alla kanske inte alla men säger att ingen vet vad som händer efter döden , för man lever ju ???? .....

Svar: Sant :)
Esmaralda

60 AnnaK:

skriven

Det är den enda teori jag köper om vad som händer efter vi gått bort. Har läst om det för många år sen i en bok som hette Många liv, många mästare. Skriven av en hypnosterapeut som av misstag råkar ta en patient till tidigare liv under hypnos. Tyckte redan då det lät vettigt.

Sen under årens lopp har en ju hört från er spådamer liknande teorier 😊

Känns iaf nu i detta liv otroligt jobbigt att behöva komma tillbaka igen.....hade ju gärna stannat kvar där i alltet när det är dags. Men förhoppningsvis kanske jag tar mig i kragen och styr upp mitt liv nån gång och inte bara fyller livet med år. Den som lever får se 😊

Kram 😊

Svar: Just det där att besöka tidigare liv är spännande inom regressionen... det borde egentligen alla pröva på som har en nyfikenhet.. kram
Esmaralda

61 Lotta S:

skriven

Mycket jag undrar om dagens ämne också, men just nu orkar jag inte fundera för mycket utan försöker ta tröst i att få vara tillsammans igen så småningom. Jag vill också ta mig vidare i detta livet och försöka känna mening och njuta av det som är fint mitt i allt kämpande, då man nu en gång kommit sig hit till jorden igen... Jag har inte heller så stora "krav" längre: tidigare trodde jag att vi borde uträtta storverk här och nästan utplåna oss själva i den kampen, för lidandet i världen tar ju aldrig slut. Men nu tänker jag att det kan vara mycket mindre saker vi vill försöka klara (med tanke på att vi har rätt många chanser på oss dessutom). Kanske helt enkelt att finnas till för någon eller några andra då de är i stort behov av den tröst vi kan ge vid absolut rätt tillfälle, för det vet jag själv hur mycket det kan betyda. Det skulle jag också klara tror jag, däremot ser jag inte hur jag skulle kunna räcka till för "alla", med min "människoleda".

Svar: Ja, oftast är det det faktiskt i det lilla och i en egen liv som vi behöver skapa förändringar och bygga glädje och trygghet.. kram
Esmaralda

62 EPM:

skriven

Detta förklarar mina känslor då jag ibland mött en person för första gången.

Jag kommer att beställa en seans av dig om några dagar, men just nu undrar jag om det där som J ville säga till mig- ansikte mot ansikte- är det jag tror att det är?

Kram

63 M:

skriven

Hej Esmaralda!
Hur ser det ut nu när det börjar närma sig, kommer jag att få gå tillbaka till hemtjänsten eller kommer något annat innan?
Kram

Svar: Troligt att du får återgå först innan det nya kommer.. kram
Esmaralda

64 Solen:

skriven

Hej Esmeralda! Har min kvinnliga kollega fått känslor för mig tror du eller har jag fel i det hela?

Svar: Intresse finns från hennes sida.. kram
Esmaralda

65 mg:

skriven

Hej!
I min seans för några år sen så sa du att jag har levt som stor maffialedare på Sicilien..kan du se vilket årtal detta var?
Jag är en väldigt bestämd tjej och går min egen väg..kan jag ha fått med mig maffians egenskaper till detta liv?
Kram!

Svar: Det kan du mycket väl ha fått.. kram
Esmaralda

66 Lilla Jaget:

skriven

Hej Esmaralda, blir så nyfiken på detta om Alltet och våra gamla själar som kan mötas på nytt. Själv undrar jag om jag har någon omkring som är en gammal återvunnen bekant från tidigare liv.... vet inte. Däremot vet jag att den förbaskade fjärrkontrollen fortfarande är försvunnen! Hur är det möjligt!? Obegripligt på denna lilla yta! Kram från mig!

67 Fröken t:

skriven

Hej!
Åh vad bra att du skrev detta, jag har undrat lite över det ☺

Drömde om att jag blev spådd inatt. Hon var stressad och bjöd på mat i slutet, hann knappt spå mig. Hon spådde i ngt som jag tror var rör. Sen sa hon dra ett kort ut ett kortlek, hon sa, en snabb fråga. Och of course frågade kag kommer jag träffa min kärlek. Kort och snabbt sa hon ja. Sen skulle vi sätta oss för att äta kött. En man satte sig bredvid mig, han skulle tydligen också äta.

Igår eller när d var(kanske samma natt jag drömde om ametister o andra kristaller) s drömde jag om mitt ex. Han hade tydligen en ny tjej som hade väldigt svårt för att jag hade funnits i hans liv... och jag kan påpeka att jag inte vill ha detta ex för fem öre. Detta var många år sen vi var ihop. Ingen kontakt mellan oss och det är mkt bra att ha d så.

Vad tror du es? Om drömmarna? Ser du ngt om min kärlek?

Vet du? Jag har tagit bort mig från sociala medior och dejting appar/sidor. Ser inte anledning till dem just nu. Ger mig inget om annat frustration 😩

Jag vill ha en ny seans men har egentligen inga nya frågor utöver partner liksom så kanske onödigt..?

Ha en fin dag!

Kram
T.N

Svar: NU lämnar du utrymme för universum.. som kommer att leda din kärlek till dig.. kram
Esmaralda

68 Em:

skriven

Blir det jag och D? En romans - känns som att både gillar varandra men att vi är för fega..när vågar vi ta nästa steg?

69 Little miss piggy:

skriven

Kära Es!
Jag vet att jag har lite att ta tag i innan soulmaten dyker upp, men undrar om du ser om jag kommer möta honom nästa år? Chansen är väl större att jag möter honom nästa år än i år? Mycket tacksam för svar! Kram från mig 💜

70 Catarina:

skriven

Intressanta tankar! Jag vill bli skyddsängel när jag dör.
Möter jag kärleken i mitt liv snart ? Tack på förhand!

71 Boudica:

skriven

Intressant läsning det här!
Hur ser du på de där nära döden upplevelserna som vissa har, egentligen?

Här storstädas det fortfarande! Känns som jag aldrig kommer ta mig igenom denna röra!
Men skönt kommer det vara när allt detta bråte är borta!
Bort med det för att göra plats åt ny energi! :)

Efter att läst dagens blogg blev jag påmind om nattens dröm. Nästan lite connection med dagens blogg! ;)

Var på en bussresa, vart det vet jag inte, men vi stannade på några olika ställen, ett skulle nog vara lite viking ställe, men det såg inte riktigt viking ut!
Men på bussen så träffade jag en tjej, blond, med axellångt hår och glad, vi hade tydligen känt varandra tidigare men tappat kontakten av nån oförklarad anledning, men hon försökte aktivt återta kontakt och bli närmre än tidigare.

Har även en känsla av att denna bussresa har gjorts flertal gånger i mina drömmar. Kanske inte med samma personer och resmål.

Vad ser du om denna dröm, har den någon betydelse?
Finns hennes själ någonstans eller var hon bara en drömfigur? ;)

Ok, återgång till städning här!

KRAM!

72 Alie:

skriven

Intressant och spännande dock svårt att greppa.. svårt att ta in Alltet och vad det innefattar, men det låter tryggt.
Jag har många gånger undrat vad det är jag ska lära mig, när jag hamnar i vissa situationer, varför man ska genomgå vissa saker.. varför ska jag vänta så länge på den rätta kärleken, tex?
Jag har ett enormt bra liv jämfört med många och detta är jag tacksam för, tänk om jag återföds till misär och helvetet på jorden... vem bestämmer det?
Önskar alla en skön Söndag!
Kram & Kärlek 💕

Svar: Du bestämmer själv hur ditt nästa liv ska bli.. vi behöver alla gå igenom hela spammet från att vara bekymmersfria miljonärer till fattiga tiggare... kram
Esmaralda

73 AnnaK:

skriven

Har en person i min familj som är helt besatt av att det kommer bli krig..... med ryssarna då alltså. Är allt han pratar om och det googlas och bunkras mat och köps machetes, stormkök och Gud vet allt. Känns inte sunt kan jag tycka. Kommer dessa grejer att behövas tror du? Jag får ångest av allt detta.

Kram 😊

Svar: Nej det kommer inte att behövas.. det är bara rädslan som tar sig sådana uttryck... och att personen i fråga har behov av kontroll... riktigt sunt är det ju inte.. kram
Esmaralda

74 Pia1:

skriven

Tack ES, har själv tänk på det och ska skriva om symtombeskrivningen, MEN vi vet inte ännu exakt vad som har neurologisk betydelse 😱 Undersökningarna är dock alla inom neurologi!

75 Michaela:

skriven

Något som jag är skräckslagen inför är den dagen min mamma går bort. Jag vet inte hur jag skall överleva det. Kan bara hoppas att den dagen är långt borta och att jag kanske har träffat min soulmate så jag har ett bra stöd och inte är ensam med sorgen. Usch😦

76 Helena Ir:

skriven

Hej Lilla jaget,din fjärrkontroll..borta. Du har förmodligen sökt i varje skrymsle och vrå..idag när jag läste din kommentar så fick jag till mig kläder,tyg..kanske din säng,att den hamnat lite konstigt bland madrass och säng..kläder var det första sedan tyg..vet inte om detta kan hjälpa dig :)

Kram

77 Lie:

skriven

Hej Esmaralda!
Ser jag ut att få jobbet på klädbutiken jag sökt?
Kram

78 HS:

skriven

Några funderingar...

Om det är meningen att minnet av Alltet ska raderas när vi föds till jordelivet, varför minns vissa av oss i alla fall? Jag har en bild av att stå inför Gud eller Alltet. Det är ett starkt ljus och det liv man levt spelas upp som en film framför en. Man ser själv både bra och dåliga saker man gjort i sitt liv.

Jag har också haft en dröm som återkommit genom åren, som jag tror är från ett tidigare liv. En blodig val som fångats och ligger i en hamn, där massa män arbetar. Kanske därför jag känner sån empati med djur i detta liv?

Är siffran 7 speciell i universum?

Svar: Ingenting är någonsin 100% - och somliga av oss kan få med oss minnesglimtar. Ja, jag tror absolut din dröm speglar ett av dina tidigare liv.. kram
Esmaralda

79 Evelina:

skriven

Mycket intressan inlägg idag:) älskar att läsa om alltet<3

Har läst att en som vart i alltet och som har kontakt med sin guide och ängel säger att våra änglar inte har någon själ? utan är skapade av gud långt långt innan människan kom till. Att vi alla är guds barn och att vi är viktigare än änglarna att deras uppgift är att skydda oss. Läste även att de finns olika nivåer man kommer till när man dör för vi har upplevt olika saker så vi kommer till den plats som passar vår energi nivå i alltet.Han sa även att vår själ inte kommer vara formade som människo kroppar när vi dör, och att vi inte kommer ha någon hörsel eller syn osv.. utan bara som en droppe ljus energi som flyger tillbaks hem tillsammans med vår ängel som visar vägen. Han skrev även att vi föds till andra planeter och att jorden är de mörkaste planeten i universrum och att ingen vill igentligen ner hit,men att det är vår uppgift att lära oss mer som var viktig och komma hem när vår tid var inne.Han skrev att det inte fanns någon tid i alltet eller jordelivet och att allt händer här och nu ingen tidigare liv finns utan det är bara nuet som finns på riktigt?
Det här var lite av de han skrev men orkar inte skriva för mycket hihi:)

Gillar att läsa om alltet,verkar så vackert där:)
kram

Svar: Ja, det finns ju massor av olika teorier och man måste hålla i minnet att allt är just bara teorier.... kram
Esmaralda

80 Evelina:

skriven

Menade att skriva att att tidigare liv finns inom oss:)precis som auran kommer inifrån,att vi själva är universrum. En konstig sak han sa, var att vi har tusentals cancer celler i kroppen utan att veta om det, och att vi bär på tusentals bakterier inom oss och att vi kan vara friska ändå? Hmm..?ja vem vet:)

81 Hedwig:

skriven

Tydlig beskrivning och ändå blir det så många frågor som dyker upp..Vem är det egentligen som bestämmer att man ska leva alla sorters liv? Hur kan man leva alla sorters liv och få alla sorters upplevelser? Även om jag skulle bli spåkvinna någon gång kan jag väl aldrig precis få samma upplevelser som du för att jag har en annan själ/personlighet? Varför skulle jag exempelvis behöva uppleva ett liv som kriminell och bygga upp en massa karma som jag sedan ska bli av med? Om alla ska få en sådan upplevelse blir jorden väl aldrig ett bättre ställe? Hur förhåller sig detta till teorierna att vi kommer in i den fjärde/femte dimensionen och får en mycket större medvetenhet? När är man äntligen färdig med sina inkarnationer på jorden och vart ska man då?

Svar: Det måste ju finnas en högre mening med alltsammans - och den meningen tror jag inte att någon vet... det är större än vårt tänk och annorlunda än våra föreställningar. Jag vet inte heller om man MÅSTE leva alla sorters liv.. troligen inte... utan man bestämmer själv vad man vill leva för att.... ja, den frågan går inte att besvara. Visst är det så att detta ämne triggar till fler frågor hela tiden.. också för mig.. kram
Esmaralda

82 Little miss piggy:

skriven

Kära Es!
Jag vet att jag har lite att ta tag i innan soulmaten dyker upp, men undrar om du ser om jag kommer möta honom nästa år? Chansen är väl större att jag möter honom nästa år än i år? Mycket tacksam för svar! Kram från mig 💜

83 Evelina:

skriven

Japp:)skall försöka hålla i minnet att det är bara teorier.

Tex så säger han att när vi sover så besöker vi alltet.Han kan också flyga iväg och besöka folk tex vänner och kolla vad de gör under dagen/kvällen typ.Han blir ibland som en skugga i deras hem. Sedan ringer han de och frågar om det stämmer om vad han såg att de gjorde under dagen? Och det fattar inte hur han kunde veta detta då han inte vart hemma hos de då:)Han säger även att alla kan göra som honom men att det krävs träning. Han har tränat i många år på att nå sitt högre jag, eller själ och det går fort när han gör det nu. Han sa även att vi måste gå igenom alla människoliven här på jorden för att lära oss hur det är att vara i olika roller som teater typ.Och att de som avslutar sina liv för tidigt måste tillbaks för att leva det fullt ut igen, och att de förstår bättre och hur allt hänger ihop när de kommit hem till alltet.

intressant allt detta med alltet,jag blir bara mer nyfiken när någon pratar om det, som du ser hihi:)

Svar: Ta det med en REJÄL nypa salt.. somliga tillskriver sig egenskaper de inte har..kram
Esmaralda

84 Lilla Jaget:

skriven

Tack Helena Ir 💜

Lite spoky...fick en känsla av att jag kanske fått någon hjälp här och så fick jag se ditt svar! Tack snälla för din hjälp :) Ja jag har letat överallt, tom i frysen då jag vet med mig att jag kan vara lite tankspridd ibland.

Jag ska gå igenom kläd-skåpet imorgon, som står nära sängen med förhoppning om att det slår väl ut :)

Kram och tack för din hjälp oavsett :)


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: