När mörkret faller....

I går kväll traskade vi runt i basarerna och handlade lite smått plock med hem till barn och barnbarn !!
Big Boss kallade de min vän.. han är ju lång och stor... och det blev lite pladder och skratt med en hel del av försäljarna.
 
 
Stan är som vackrast när mörkret fallit och alla lampor tänds...
 
 
 
Man får liksom rysningar... det är som en saga.....
 
När promenadorken tog slut så slog vi oss ner i Marinan och beställde en god middag.... lammgryta för mej och mixed grill för min vän !!! En god sallad till !!
OCH  PEPSI LIGHT.... alkoholfritt har man snabbt vant sig vid även om  det ibland skulle vara gott med ett glas rött !!
 
 
Man ser inga katter normalt... men min vän är av den sorten att alla djur dras till honom... så nu dök det upp en katt med lååånga ben... och aristokratiskt utseende ... och han fick smaka lite kyckling !!
Men berätta   inte för Mannabonne Glenn... då hade han blivit olycklig !!
 
Chattade förresten precis med sonen... MG har varit hos min mamma över nyår.. så sonen kunnat festa i lugn och ro.. han har haft nyrspartaj hemma för vännerna... och igår hämtade han hem MG igen... och de sprang i 40 minuter på stranden... MG hoppade som en hind över vass och strån och for till och med ut i vattnet... lycklig som han var att slippa koppel... som han ju fått ha hos sin mormor i stan !!
 
 
 
På somliga ställen har man julat till det ordentligt !!
 
I dag är sista dagen här.... tidigt i morgon bitti beger vi oss hemåt....
 
Kram & kärlek
 
1 AnnaK:

skriven

Oj, den katten var väldans lik den katt som tiggde käk av oss på en restaurang på Kreta! Lite läskigt nästan.

Uppe med tuppen idag. La mobilen en bit från sängen så jag var tvungen att sätta mig upp för att slå av den och då kom jag mig upp. Slår av den annars halvt i sömnen och sover för länge.

Nåt annorlunda än vanliga lunken för mig i år?

Ha en bra sista dag!

Kram 😊

2 <3:

skriven

Safe trip home kära Esmeralda. Vilken mysig resa ni är på. Längtar lite tillbaka till Dubai med när jag sett alla dina bilder. Bodde i Marinan när jag var där. Många fina upplevelser och minnen. Tror du det kan ordna upp sig i maj med mitt jobbiga problem och jag får hjälp då av N som jag inte känner ? Känns som det är mitt enda hopp.
Kram

3 IeIe:

skriven

Så trevligt och mysigt, passa på och njut lite extra såhär på sista dan innan hemfärd :)

Fråga..
Jag funderar och vrider på en lösning för att kunna flytta in hos H då det är där jag helst vill vara men vet inte hur det kommer lösa sig ekonomiskt då jag helst vill behålla min egna lgh som säkerhet plus att det är bästa stället jag haft som eget hem så inget jag egentligen vill ge upp bara sådär.. Kommer det lösa sig? Vet att du svarat att jag skulle tänka på det praktiska å så vilket jag försökt, tror jag har svar/lösningar.. Blir det bra om jag flyttar till H eller är det risk för strul?

Tack på förhand, ha en fin dag 🌸

Svar: Risk för strul finns o du flyttar dit... kanske du ska avvakta yterligare en tid innan du besutar dig ? kram
Esmaralda

4 <3:

skriven

Godmorgon kära Es vaknade till två fina mejl från T E. Han skriver så underbart och bekräftar mig mycket på alla sätt och viss. Han har börjat skriva fler frågor i sina mejl så antar att han vill fortsätta vår kontakt. Kommer det här leda till något. Jag kan inte rå för att jag dras till honom fast jag inte riktigt får det. Är något som håller honom lite tillbaka åldersskillnaden tror jag som du med såg. Träffats IRL flera gånger men korta möten på gatan och när vi träffats ute i vimmlet. Han har ansträngt sig och letat upp mitt bord och hälsat mycket artigt på mina vänner. Känner han en attraktion till mig ? Får känslan att han tycker om mitt yttre men ändå kanske något mer. Vad tror du han vill egentligen innerst inne ? Vet inte om vi kommer komma längre än så här...han känner min mor lite. Vad kan jag göra vill helst träffa honom och dinera och ta ett glas champagne och se hur det känns.
Kram & Love
💗💗💗

5 Linnean 🌸:

skriven

God Morgon!
Det ser verkligen helt fantastiskt ut! Ser ju ut som en gyllene stad, som den skimrar i guld i mörkret. Vilken fin kisse som kom på besök då! Har just nu en stor spinnande katt vid mina fötter. Han verkar verkligen njuta av livet som innekatt. MG hade nog fnyst av obehag vid åsynen av tissetatt i sängen. Jag är helt förundrad, fortfarande, att denna katt bara kan kliva ur sin transportbox, eft 35 mil hit, och bara lugnt smälta in här, som han alltid bott här. Tycker det känns hemskt att H ska ta med honom t skogen igen och låta S vara ute eller få vara i ett trapphus på nätterna. Känns det som S stannar här med min katt och får sova inne jämt och i sängen och inte vara ensam
och ute. Kan inte tänka mig att den lille varelsen ska behöva leva hårt lantliv igen.
Önskar er en fin sista dag nu. Håller sig förkylningen i skinnet? Du ser lite febrig ut på ögonen. Nu sover jag en stund till...med katten på magen...han är ju så kelig. Ha det så gott!

Kram.../Linnean 🌸

Svar: Ja febern ger inte riktigt med sig !! Försök behåll S.. i själen är han din katt... ni hör samma och har ett förflutet tillsammans och det känner han av.. kram :)
Esmaralda

6 Tingeling :

skriven

Det ser verkligen härligt ut. Får mig att verkligen längta utomlands. Tänkte kanske på en resa i maj/juni men sen tänkte jag att det kanske är bättre att åka i augusti /september för då är det nog mera badväder. Jag tänker mig inom Europa. Har redan börjat kolla lite. Hade jag haft råd hade jag åkt nu till ett varmt land! Kan jag inte vinna lite pengar 😁 ser du om jag kommer iväg på resa med min dotter detta år?

Semesterdag idag och vi ska inte göra nåt speciellt. Tänkte vara inne och pyssla, måla, pussla och lite sånt.

Tänkte ju läsa matte 2 men ansökan har strulat till sig. Kanske ska vänta med det och börja läsa i februari mars istället? Är så himla trött jämt.

Hoppas detta jobb jag ska börja på gör så att rutinerna kommer in och det blir mer ordning. Kan ju inte sova ordentligt. Vet inte annars hur jag ska komma ur det.

Hoppas ni får en bra resa hem! Till kalla Sverige!

Kram!

7 Skrållann:

skriven

Hej!
Ser verkligen ut som en helt magisk stad;)
Idag fyller min älskade son 13 år och det blir kalas ikväll. Det är helt otroligt vad fort tiden går.
Det finns ett jobb ute nu. Det är i en liknande rörelse/organisation som jag arbetar i idag men det är mot helt annan bransch. Till att börja med är det ett vikariat på ett halvår. Skulle det vara något för mig eller finns det något annat tänkt för mig? Jag har ju även tänkt söka utbildning till hösten men det vet jag ju inte om jag kommer in på?!
Njut av sista dagen i Dubai och var rädda om er;)

Kram❤

Svar: Gratis till sonen och ha en fin dag nu !! Sök gärna jobbet och se vad som händer.. kram :)
Esmaralda

8 V:

skriven

Godmorgon!
Ser ut som tusen och en natt👍..
Härlig semester som ni har haft, men säkert skönt att få komma hem till vardagen oxå.
Tror du A och jag kommer att ses här i jan/feb? Kram

9 Jen:

skriven

Ska jag kasta in handduken nu o ge upp att hitta någon kärlek? Mina sjukdomar gör mig låg och är en orsak att jag nog inte. borde ha en kille. Ser vääldigt mörkt ut...

10 sus:

skriven

hej
oj va mysigt...
blir ju sugen att åka....
drömmer om fängelse han åker in?
analys på de?
love sus

11 Dunegull:

skriven

Hur ser det ut med boende detta året för min del? Förra året skrev du att dy trodde vi skulle köpa ngt tillsammans, tror du på det fortfarande? Eller flyttar han in till mig?

12 Pia1:

skriven

Oj så otroligt vackert! Och katterna i Egypten är stiliga som få! Jag gjorde en gång vad som skulle vara min drömresa och ville simma bland de vackra fiskarna. Hann i vattnet en enda gång och skadade mig så illa att det blev ambulans, stygn, gips och antibiotika. Tom min mamma grät hemma i Sverige för att allt jag vill och gör går åt helvete. Sedan satt jag på hotellet med två vackra katter... Jag har nu också kontaktat akademiska och tror jag får komma. Men de tittar bara på min första missbildning i hjärnan, som totalt ignoreras av andra. En annan doktor har sagt mig att den är absolut livsfarlig så jag vill nog dubbelkolla och ev utesluta. Tänker köra ungefär, en specialist för varje diagnos nu tills vi klurar ut det. De är alla sällsynta så inte det enklaste. Doktorn som skulle smärtstilla häromdan, han var smått chockad och tyckte nog på riktigt synd om mig. Jag tycker synd om mig. Som fan. Sen ska jag resa, det lovar jag. Har ju tom kommit över flygskräcken nu 😀 Kram och tack för att vi får följa med ❤

Svar: Helt rätt tänk.. en specialist för varje diagnos.. och du måste själv hålla i dessa trådar och ligga på... så ska det lösa sig !! Vi är många här som tänker på dig och lider ed dig och håller alla tummar... stor kram
Esmaralda

13 Magnus:

skriven

Hej,

Kommer jag någonsin att finna kärleken eller den mig? Jag blev helt tom igår och inatt. Trodde verkligen att jag hade den rätte på gång. Nu börjar jag ge upp hoppet på riktigt... Ser du något? Tips på vägen?

<3

14 Malina:

skriven

Dubai är vackert, men vilken otroligt vacker katt! Den blicken!
Vilket fantastiskt möte😺

15 mg:

skriven

Hej!
Kommer T få jobbet utomlands? Sker det innan sommaren?
Kram!

16 Mimi:

skriven

Hej!

Vilken fin kissekatt. Jag älskar katter saknar mina katter väldigt mycket.

Ser du om jag kommer ut i arbetslivet snart??? väldigt jobbigt att sitta hemma hela dagarna när jag dessutom inte känner någon i min nya hemstad.

Kram

Svar: Du kommer att arbeta igen. ge dig inte.. bara på.. och sök allt... ta alla chanser.. kram
Esmaralda

17 Mannabonne fan:

skriven

Hej! Han är i USA nu. Känns det, som du sa förut, att han kommer krypandes tillbaka snart?

Kram och god fortsättning!

PS.... man kan åka skidor i Dubai, tips! Upplevelse...

Svar: Chansen minskar ju mer tiden går... så han kommer kanske inte utan har bara tänkt tanken och sedan släppt den... tack för tipset... jag kan inte åka skidor alls men för dom som kan är det säkert en sagolik upplevelse... kram :)
Esmaralda

18 Fröken T:

skriven

Hej es!
Så mysigt ni verkar ha det ☺

Jag var lite sen med att betala in healingen men du sa att jag kom med ändå, dessvärre vet jag inte om jag tog emot. Jag la mig och i en kvart kände jag obehag över näsbenet sen somnade jag i ytterligare än kvart... kunde i te ligga mer. Men när jag kliver upp ser jag min lite skruttiga katt också kliver upp o går till sitt nya allergifoder! Han har liksom inte velat äta den riktigt. Han har varit med klåda och diarré sen juldagen och vi har varit hos veterinären osv och han är lite bättre för varje dag. Men iaf, det kändes som att healingen gick till min fluffiga vita misse med blå ögon 😉

Och alltså, jag är ju fortfarande orolig över min katt, han är fortfarande inte helt sig själv men jg gissar att allt tar tid. Jag hoppas verkligen att det inte är mer än allergisk reaktion mot fodret!

Es, ursäkta språket nu men jag är så jäkla less på att vara singel! Vet fan inte vad jag ska göra! Ställa mig på gatan med en skylt över huvudet där det står "jag är singel, kom och ta mig" 😔
Sååååå länge sen jag var kär eller ngn var kär i mig...!

Ge mig hopp kära es..!

Jag önskar dig en säker och behaglig resa hem tillsammans med ditt sällskap ☺

Kram
T.N

Svar: Jag tror faktiskt att din katt tog emot mer än vad du gjorde denna gånge !! Förstår att du är trött på att vara singel... men singellivet tar slut... du blir sambo och du gifter dig... och det blir en stark kärlek.. kram
Esmaralda

19 Mm:

skriven

Hej Esmaralda!
Vad fort det går, njut nu sista dagarna!
Du måste sakna efter MG men tur han har det så bra med andra familje medlemmar!

Es, den här tjejen jag hört talas om att han träffar har han intresse utav henne och blir det något där?
Kram

Svar: Ja, de ska bli såååå mysigt att komma hem till den hårige lille bebisen :) Tjejen han träffar.. nej det ser inte ut att bli något seriöst där. kram
Esmaralda

20 Helena Ir:

skriven

Tiden har verkligen sprungit iväg,den senaste tiden..önskar er en väldigt fin,sista dag,därborta !
Jag har ingen dator just nu..det strular med det tekniska..på flera apparater..mycket som är gammalt här.
Som den box till dotterns tv..kommer det fungera nu när hon fått nytt??.en sista grej..är skickad till oss?
Det roliga är att en dröm,som jag fick hjälp att tyda av dig,tidigare..den var att det är okej,att byta ut gammalt mot nytt 😊

Ha det gott☺
Kram❤

21 M:

skriven

Hej Esmaralda!
Skulle det bli bra om han och jag försökte få till en relation igen? Finns chansen?
Kram

Svar: Chansen finns men nej, det känns inte som om det blir bra.. kram
Esmaralda

22 Mamma:

skriven

Hej Esmaralda!
Jag har skapat en profil på en dejting sida, det finns de killar som kontaktar mig där MEN kan jag hitta kärleken via sidan?
Kram

Svar: Tveksamt.. men gör ett försök.. kram :)
Esmaralda

23 EPM:

skriven

Hej.

Flera uppbrott är i antågande för mig... kommer jag klara det rent ekonomiskt?

Om det blir J och jag spelar ingen roll, jag vill bara att han är där som kärleksfullt stöd och en fin vän just nu. Ser du nåt om oss?

Kram från stressad och uppgiven

24 Nettan:

skriven

Vad vackert!

25 Skorpan:

skriven

Oj är resan redan slut :(, vad synd för oss medresenärer ;), o er. Men dit reser ni säkert igen.

Shopping igår men så sent iväg att det inte riktigt blev till något. Träffade exets syster som skall sy in ett par fraxkbyxor, lite lustigt det där med att träffas numera... Undrar då det brukar bli lite sväjigt för mig i huvudet, är det för lite mat eller lågt blodtryck? Vet att du inte spår i detta, men i alla fall ;).

Tack för svaret igår! Kram Skorpan

26 Anki:

skriven

Jag har en fråga😊Kan du se om min man är eller har varit otrogen mot mig? Kram

27 Mammamu:

skriven

Hej Esmaralda!
Min lotsas pappa vill ta sonen ut på golf när han blir äldre!
Jag vill att sonen ska få känna själv vilka hans intressen ska bli!
Kommer han tycka om golf?
Kram


Svar: Golf kan ju också vara en kul grej mellan sonen och hans låtsasmorfar... grabben behöver ju inte vara så golfintresserad för att tycka det är mysigt.... kram :)
Esmaralda

28 Tisa:

skriven

Finns det chans att jag börjar arbetsträna nästa vecka?

29 Em:

skriven

I en tidigare spådom så sa du att D skulle ta mig steget vidare innan jag träffar min soulmate - ser du något kring D, utseende? :)

30 Tjejen:

skriven

Hej Ez!!

Är det ens någon idé för oss att hålla fast vid varandra?? Vi tycker ju så otroligt mycket om varandra.

Kram & kärlek

31 Cecilia:

skriven

Åh så vackert!

Idag ska jag på *trumvirvel* en dejt! Känns konstigt att säga det. Hur som helst, jag och killen bestämde oss för att ta en fika. Har på känn att det blir bra, men håll gärna tummarna för mig. Kram och njut av er sista dag i Dubai

Svar: Tummarna hålls.. kram :)
Esmaralda

32 Gammal själ:

skriven

Hej.

Riktigt tjatmoster-tema för dig här inne kan jag tänka mig, men skulle vara så mysigt för mig att få höra om du möjligtvis ser något i flirtväg under min utlandsvistelse snart, eller kanske efter resan. Vad tror du.

Ha en fin sista dag! Snön är på väg här hemma, suck..

Kram :)



Svar: I anslutning till eller under resan finns det god chans för lite flirt... var på hugget.. kram
Esmaralda

33 Madeleine :

skriven

Hej ez!
det ser helt underbart ut och jag har en vän som ska dit snart. själv vill jag också ut och resa men har inte råd just nu.

Skrev till P på nyår men fortfarande inget svar...är han inte intresserad eller har han mycket på G just nu?

god fortsättning och ha en trevlig resa hem :)

34 Anette:

skriven

Hej!
Vilken härlig resa!!
Det gäller min äldsta dotter som jag har frågat om tidigare beträffande hennes sambo där du hade helt rätt och dom nu har tagit nya tag och det ser ljust ut för dom :)
Ett av hennes stora bekymmer och besvikelser har varit att hon inte har haft fast jobb.
Nu kommer det att komma ut en fast tjänst som hon ska söka och jag kan inte med ord beskriva hur fantastiskt det vore om hon fick den!
Kan du se om det blir så?
Kram <3

35 Jossan :

skriven

Vakna med huvudvärk idag.. Ja det blir inte bättre att åka och jobba då.. en dag hemma och huvudvärken är fortfarande kvar..

Jag träffade L igår. Han var så stel mot mig när hans anställda var på jobbet men så fort de gått och han blev klar med sina sista saker på jobb så mjuknade han..

Hela natten drömde jag om J. Jag har inte drömt om honom på hur länge som helst. Varför nu? Han verkar inte bo med sin flickvän längre.. kanske är slut.

Kommer jag få en fin lägenhet efter USA?

Kram

Svar: J har trassel med flickvännen och lägenheten i USA kommer bli helt okey.. kram :)
Esmaralda

36 Pernilla:

skriven

Hej! Vilka vackra bilder.
Jag skrev till dig tidigare om en hund som försvunnit.Den är lyckligt återfunnen.
Året började bra ändå.
Men hur ser det ut för mig och mitt arbete?
Jag har sökt en ny tjänst och ska dit på intervju. Tyvärr skulle jag önska att få arbeta med utveckling mer, men denna tjänst är detsamma som den jag isådana fall kommer att lämna efter 20 år. Den nya arbetsplatsen ligger närmare det hus vi köpt.

Hur ska jag tänka?
Blir det kanske något helt annat som dyker upp?

Kram

Svar: Kanske inte så stor mening att byta till liknande tjänst.. för du kommer ta dig vidare.. det är bara en fråga om tid.. kram
Esmaralda

37 Tanten:

skriven

Stilig vän och stilig katt. Ser nästan ut som katten poserar. Kul.

Så otroligt vackert ställe ni är på. Vilka färger.

Kram

Svar: ja tack.. här är helt underbart på ett speciellt sätt... allt är så nytt o modern design.. och det är rent överallt.... kram :)
Esmaralda

38 Karin:

skriven

Hej,

Börjar bli rätt less på mitt jobb, har lite smått börjat se mig om efter någonting annat.
Ser du hur det ser ut för mig, får jag ett annat jobb jag trivs med inom det närmaste ?

Kram
K

39 F:

skriven

Precis när jag hade bestämt mig imorse och skulle boka resan, så står det att sessionen har gått ut??? Finns det anledning till detta??

Svar: Nej det... det är bara helt världsligt.. krm
Esmaralda

40 desp:

skriven

nu är jag här oc är väldigt frustrurerad.... vad ska jag göra??? ska jag gå högskolan, eller ska jag ut på praktiken som jag har möjlighet till jobb? Vad ska jag göra es???? kramarvilken ger mig mest? system elr högskolan.?

Svar: Varför inte satsa på plugget så har du mer att välja mellan sen... men det funkar bara om du är motiverad.. kram
Esmaralda

41 Linnean 🌸:

skriven

Tack, snälla du för svaret!!
Funderade på om det var något sådant med denna märkliga katt men tänkte att jag bara inbillade mig. Ingen katt kommer till ett vilt främmande ställe och är så lugn och beter sig som "Åh, så skönt att komma hem" Nä, jag kan inte låta H ta med honom till skogen igen och att han inte får vara inne i huset. Om inte H låtsas tuffare, när det gäller den här lille raringen, än han är. Och du...var rädd om dig! Feber och värme OCH rörelse är inte så bra ihop! Så du inte åker på något ännu värre när du kommer hem nu. Allt gott till er! Kram.../Linnean 🌸

Svar: Ja fy attan.. jag vill då inte upprepa en Island.. med dubbelsidig lunginflammation... får nog gå i ide ett tag när jag kommer hem !! Och vad det gäller katten så är det svårt att avvisa dom somväljer oss och sätter sin tillit till oss... och som minns oss... kram :)
Esmaralda

42 Fråga:

skriven

Hej Esmaralda!
Vet han om att jag är singel? Tror du han kommer kontakta mig? Eller har han inga planer på det?
Kram

43 Adad:

skriven

Gott nytt år Esmaralda!
Hur ser 2017 ut att bli för mig? Sker något särskilt att se framemot? Något inom nåt specifilt omrade?

44 Hedwig:

skriven

Fina bilder och vilken fin katt! Om den inte redan har en ägare hoppas jag att den snart blir adopterad och inte behöva ströva omkring på gatorna.

Jag vet att man ska vara positiv och tacksam och hålla modet uppe men jag är faktiskt väldigt rädd inför det kommande året, deprimerad till och med. Sedan 2001 har varje år blivit sämre än det gångna året med massor av bekymmer och det känns att gränsen har nåtts för vad kroppen och själen tål.

Hälsan är fortfarande dålig trots mina ansträngningar, jag har värk typ överallt i kroppen och känner mig helt utmattad. Ekonomin har aldrig varit lika ostabil och jag har aldrig känt mig lika ensam, nästan helt utan socialt stöd också. Nu ska även min granne, som jag har haft bra kontakt med, flytta och det verkar faktiskt som om hon inte bryr sig om mig längre nu hon inte behöver mig mer. Alla andra kontakter som fanns här i staden har fallit bort även om jag har försökt att behålla dem så gott jag kunde. Jag har lagt ner massor med tid och ork för att undervisa folk i holländska språket men även de kontakter har försvunnit av någon oklar anledning. Jag skulle vilja göra volontärarbete men det vågar jag inte på grund av Försäkringskassan och min ersättning som även är osäker. Jag brukar vara kreativ med lösningar men nu känner jag att jag har blivit blockerad på grund av mina begränsingar och att jag kammar noll hela tiden.

Varje större steg som jag tog under de sista åren och som jag trodde skulle förbättra mitt liv som flytten till en bättre lägenhet i denna stad, resulterade i ännu fler problem.

Hur ser kommande året ut för min del? Blir det några förbättringar/chanser? Vad kan jag göra?


Svar: Det måste finnas någon du kan prata med... någon som kan informera dig exakt vad du får och inte får när det gäller sjukkassan.. du måste komma igång och leva mer aktivt. även om du har värk.... annars mår du allt sämre... ta tag i det... kram :)
Esmaralda

45 Michaela:

skriven

Igår sa en manlig och snygg kollega till mig " jag älskar dig. du är underbar mm " Kändes genuint och gjorde mig glad :)

Svar: Och det VAR genuint.. kram :)
Esmaralda

46 G.S.H:

skriven

Hej Es!

Ser du vad jag kommer jobba med under sommaren?

Kram!

47 Karin:

skriven

Ser du någonting kring jobb för mig ?
jag är sugen på att byta jobb och göra någonting annat. Dyker det upp någonting snart som kan passa mig?
Och kommer vi att förlova oss snart ? <3


Svar: Sök aktivt, det kommer.. kram :)
Esmaralda

48 Tingeling:

skriven

Nu är veliga jag framme igen. Hur jag än vrider och vänder på allting som kommer jag ändå fram till att jag vill jobba med barn. Och är man utbildad inom det området kan man jobba utomlands också i perioder om man vill. Så jag satt och kollade på grundlärare i förskoleklass i stället för förskollärare. Och tänka sig, det ska starta en sådan utbildning till hösten 2017 i grannstaden..... Herregud, skulle jag verkligen kunna vara lärare? Allt pekar mot att det är barn jag ska jobba med. Jag vet att du sagt det till mig "hundra gånger" men LÄRARE? Jag är ju inget ljushuvud! I och för sig inte på någon avancerad nivå, men ändå. Ska ligga i för ansökan om matematik 2, för det måste man ha för att kunna bli antagen. Så får jag helt enkelt söka och sen se om jag kommer in eller inte. Ödet får bestämma ;0)

Nu till komvux för att trycka lite på att jag får läsa matte 2, dem svarar inte på mail nämligen av någon anledning. Sen blev jag väldigt sugen på godis, så kanske går förbi och köper det. Godis på en tisdag. Och då måste ju min dotter också ha.... Men vi har ju semester så varför inte! =)

Kram!

Svar: klart du kan bli lärare.. herregud ja !! Kram :)
Esmaralda

49 Helena Ir:

skriven

Varit till kiropraktorn. .hon tror jag har samma reumatism som min dotter..med överrörlighetssyndrom.
Fick ett intyg av henne,att lämna till doktor. Måtte det leda någonstans.

Jag rädd om dig☺
Kram☺

Svar: ja det tror jag det gör men inte direkt.. det kan ta sin tid och du får försöka ha tålamod.. kram
Esmaralda

50 Susanne Amalia:

skriven

God eftermiddag..
till dig ...
Önskar dig en underbar sista vistelse..
njut nu av dagen .. här hemma är det lite småkallt och förkylningstider.. JAG ÄR FORTFARANDE HES.. nu har jag varit sjuk i flera veckor..
Men jag vägrar att ge upp... frisk kommer jag att bli;)

Jag hoppas att du mår bättre och att du gör dig av med denna baselusk innan du sätter dig på planet..

NU tänker han på mig igen denna Rickard.. jag har försökt att sätta stopp som en barriär så han inte kommer igenom.
Men han kommer och vill ha uppmärksamhet i sömnen ..
Jag misstänker att hans frus pengar börjar ta slut och att han nu har tröttnat.. Men nu sitter han i klistret..
hmmm... annars skulle han inte nattgrubbla om mig...
men jag har bestämt mig för att 2017 ska bi ett år av glädje och positiva tankar .. så jag ska bara sända honom positiva tankar..
Så även Micke. bara positiva tankar.. vad som än händer..

Denna Klostersdam har jag lite svårare att sända positiitet för hon är så nattsvart och paralyserad.. men alla dessa tre har samma symtom .. nämligen en överto på pengar...

Men pengar och makt är inte allt det är för mig ingenting...
Pengar är ett nödvändigt ont de tar bort intelligensen hos människor och en tro att de får bestämma och göra vad de vill..
Pengar styr världen .. makt och pengar..

Det har det gjort sedan urminnes tider...

I dag ska jag och EllaBella gå på långpromenad.. hon har redan förstått var för jag har tagit fram ryggsäcken och thermos .. då blir det skogen och långpromenad ... jag älskar säger EllaBella..

önskar dig en underbar dag med kärlek och glädje .. EllaBella önskar dig sol i hjärtat för det har hon..

Tack för svar på frågan i går... <3


Svar: Ja EllaBella är en positiv och dessutom klok hund och i morgon kommer jag hem till min fyrbente. då kommer nog glädjen stå högt i tak.. fast han haft det hur bra som helst både med mormor och sin storebror !! Kram
Esmaralda

51 Louise:

skriven

Komvux klyddar med maken. De vill att han ska skaffa fram betyg från sjuan(?)som inte finns eller så ska han gå och göra ett test i Svenska/svenska som andraspråk för att ens få chansen att komma in på utbildningen som börjar på måndag. Jag blir så trött på allt det här. Jag säger till honom att gå och göra testat men han är osäker på det när det kommer till det skriftliga. Pratandet är inga problem så nu är jag orolig att han inte ska komma in.
Kommer han klara testet i svenska och komma in på utbildningen?
Han måste börja sysselsätta sig för jag har inget jobb än och oavsett om jag får ett nu så kommer inte lönen förrän i februari någon gång.
Blir detta året bättre för mig med jobb? Blir det jobb för mig snart?
Tacksam för svar.

Ha en fortsatt bra dag. Kramar

Svar: Det ser ut som om det ska lösa sig... lycka till o kraam :)
Esmaralda

52 Mandarin:

skriven

Hej Esmaralda,

Jag undrar om min kollega mittemot är falsk? Känner att jag inte kommer bra ihop med henne. Hon aktar sig för att ta på sig jobb och delegerar gärna till andra även om det är hennes uppgifter. Det finns två kvinnor på mitt jobb ser du något om dem och hur ska jag hantera dem? Ärlighet varar längst. Kram <3

Svar: Jag tror inte hon är direkt elak och bara halvfalsk.. kan fuska i jobbet men ställer upp för vänner.. kram
Esmaralda

53 Josefine:

skriven

Ser du om jobbet/praktiken jag sökt hör av sig?

54 Magnus:

skriven

Var och när hittar jag min soulmate? Jag börjar misströsta rejält... :(

55 Alie:

skriven

Det ser helt underbart ut, såå vackra bilder. Passa på att njuta sista dagen.
Själv är jag oxå utrikes... njuter av sol, mat å avkoppling, bra start på året :)

Har blivit kallad till intervju, spänd och förväntan, är det en plats jag hade trivts på, för att stanna längre?
Kram å lycklig resa hem, i morgon.

56 Zoey:

skriven

Kära Es!
För mig är de sista dagen här idag. Flyget går kvart över sex ikväll. För mig är klockan kvart över åtta på morgonen så nyvaken är man. Klockan elva blir man av med hotellrummet och just då förväntas värsta regnstormen komma. Inte så kul! 😞 Något jag undrar är hur 2017 blir för mig, romans? Resa? Flytt? Ny praktikplats/jobb? Tacksam för svar! Kram Zoey från New York

Svar: Hälsa NY från mej innan du åker... det är min favostad... min dotter bodde där och jag har vänner där och under flera år for jag dit typ varannan månad !! Nya året bär med sig en hel del bra... romantik blir det dock ser jag inte hurpass seriöst.... kram
Esmaralda

57 Khaleesi:

skriven

Kommer det ske något roligt/bra för mig i år?

Svar: Jadå, en hel del positivt kommer att ske... kram
Esmaralda

58 CA:

skriven

Hej
Katten är så lik min Nisse.
Påminner om en turkisk van, fast inte lika lurvig.
Kram

Svar: Den kanske har lite turk i sig.. kram
Esmaralda

59 Drömmen inatt?:

skriven

Hejsan Es!

Drömde inatt att vi hade oväntat besök av några jag känner (svagt) långt ifrån,Och att de hade barnen med sig hem till oss. Min döda far satt i köket och höll i två söta bebisar han hade i knät,(men det kändes inte som dssa två bebisar var gästernas när jag tänker efter?).Jag kände mig iallafall lite stressad och talade om att vi måste upp och servea gästerna.
Vad kan denna dröm betyda?

60 G.H:

skriven

Dubai ser riktigt läckert ut!!
Skulle jag bli lyckligare om jag bodde i Sverige ?

Kram!

Svar: Nej inte bara av att bo i Sverige... lyckan hittar du på annat sätt.. inom dig och genom vad du gör... kram
Esmaralda

61 Skorpan:

skriven

Skulle fråga, är Dubai dyrt ställe?
Trevlig resa hem...
Kram Skorpan

Svar: Det är ungefär som hemma... beror lite på vad man gör... kram :)
Esmaralda

62 Helena Ir:

skriven

Tack för svar!
Vet inte om jag ska börja med vårdcentralen eller den privata läkaren jag haft tidigare?

Ha en bra resa hem!
Kram😊

63 Filippa:

skriven

Hej kommer jag o min härliga kollega träffas lite på fritiden?

Kram

64 Fff:

skriven

Testet visade negativt igen 😞när kommer det bli positivt?

65 Kristin:

skriven

Takk for at vi fikk ta del i reisen i Dubai :), kjære Esmaralda.
Nå vil jeg ønske dere en god reise hjem.
Kram fra Kristin

Svar: varmt tack :) Kram
Esmaralda

66 Syrenen:

skriven

Vilka fina bilder - njut sista kvällen nu!!!
Och önskar en behaglig resa hem till Sverige.

Kommer jag att köpa en bil i år?

Kram


67 Milla:

skriven

Skönt med semester.... vi saknar vår katt. Kommer hon hem igen?

68 JustMe:

skriven

Åh så fint med så mycket jul 😍

Är det någon idé för mig att kontakta P? Finns det en möjlighet att han känner samma för mig som jag gör för honom?

Kram

69 Ff:

skriven

Testet visade negativt igen 😞när kommer det bli positivt?

70 Razawa :

skriven

Hej Ezmaralda,

Vilken härlig resa du bjudit på här i bloggen :-)

På fredag är det min tur. Ju mer det närmar sig ju sämre mår jag med skräcken paniken och allt vad det innebär. Särskilt nu när det kommer massa snö (då sätts tankarna igång ännu mer..) kommer allt gå bra oavsett hur vädret är när jag flyger dit och flyger hem? 😓 hur ser själva flygningen ut? Får hjärtstopp vid varje turbulens åh usch

71 Anna.L:

skriven

Jag sökte ett jobb, men nu vet jag inte om ansökan nått fram eller ej. Förstå att chansen är liten att just JAG skulle bli utvald. Men ser du mig i detta film-projekt under våren/sommaren 2017? Har häst-vana och denna ansökan berörde mig.

72 Smöla:

skriven

Gud så fina bilder:)
Vad tycker A om mig? Är han attraherad?

73 Mathilda:

skriven

Gott nytt år önskar jag dig!
Jag måste ta ett jobbigt samtal med min sambo, hur kommer han ta det? Livrädd för att han inte vill å vart tar livet för väg då?
Stor kram och tack för att du finns💖

74 Razawa :

skriven

Hej,

Nu har vi precis kollat makens pass igen och ser att den går ut 29 juni. Vi åker hem från Dubai 14 januari och åker nu på fredag. Det måste vara giltigt i 6 månader. Vi räknade förut och reagerade inte utan tänkte januari februari mars april maj juni, 6 månader. Men nu när vi räknar ordentligt med dagar o datum osv börjar vi bli osäkra.. Hur ser det ut att bli? Blir det av?

75 Elisa:

skriven

Oj vad er semestervecka har gått fort! Men säkert skönt att komma hem och krama MG. 😊
En fråga:
Ser du något angående min man och det eventuella nya jobbet? Allt verkar så suddigt och oklart? Kan du se om det kommer att bli nåt nytt jobb för honom eller får han bli kvar på nuvarande ställe och försöka göra det bästa av situationen?
Väldigt tacksam för svar. 😊
Och trevlig och trygg resa hem!

76 Mandarin:

skriven

Tack Esmaralda! Jag skrattar gott! Du är så härlig och klok! Förstår genast hur du menar! Kram

77 Browallia:

skriven

Åh, det ser verkligen ut som att vara i en saga med alla lampor i mörkret. Jag älskar ju lampor och levande ljus i mörkret mer än sol och dagsljus.Så jag njuter för fulla drag nu innan jag motvilligt måste packa ner mina elljusstakar och julgranen, men till slutet av januari får de allt stå kvar.

Känns lite uppkäftigt att vädergudarna skickar ner en massa snö nu när december är över och förbi.

Kram


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: