Run with bulls......

 
Hade det varit såhär.. då hade jag också så gärna sprungit med tjurarna  !!
Annars sällar jag mig till protestkören !!
 
Jag HAR varit och sett tjurfäktning som barn... mer än en gång.... och när jag insåg att tjurarna faktiskt är djur med känslor.. då  blev det riktigt traumatiskt.
 
Det absokut läskigaste jag gjort är att simma med giftormar.
Alla giftormar simmar... det visste jag inte då.
Och somliga simmar mer än gärna.
 
 
När jag var på den lilla vietnamesista ön tyckte alla att jag var väldigt modig - som dagligen simmade med giftormar.
Vattnet var ljummet förstå ni....  nästan som i mitt  spa..... och jag hittade en gammal  uppblåsbar platta och sen låg jag och guppade i vattnet flera timmar om dagen.
 Vad då giftormar ?  På den tiden visste jag knappt ens att ormar kan simma !!
Och ingen hade vänligheten att upplysa mig.....
 
 
 
På tal om tjurar och ormar...  så måste jag säga att ju äldre jag blir desto mer upprör det mig när djur far illa.
Alla djur... grisar, kossor och what ever.. ska trampa gräs om somrarna och få se himlen...  och om vintrarna ska de ha det varmt och gott.  Det borde vara en självklar rättighet för alla levande varelser.
 
Jaha och nu har jag helt tappat den röda tråden !! Ha ha ha !!
 
Hur som helst... ha det riktigt bra idag
Kram & kärlek
 
 
 
 
1 Shiri :

skriven

God morgon! Es, hur ser min närmaste framtid ut? Ser su ngt särskilt som kommer ske eller något att hålla ögonen öppna för?

2 Skorpan:

skriven

Men usch att ligga o guppa bland giftormar, de sade väl inget för att du skulle få njuta i fred? Gällande tjurarna i Spanien är de flesta av spanjorerna inne på den linjen att detta borde avslutas men ändå sker inget... För stora pengar inblandade antagligen?

Tji fick jag med mitt trådlösa nätverk, är uppkopplad säger min dator men vid en närmare titt är jag det inte. Grr, jag blir galen med all denna teknik... Få se hur det går sen då mitt nya jobb ska flytta till nya faciliteter... Pest och pina?

Jobb blev det till resten av veckan, så du hade, hittills i varje fall, rätt i att det ordnar sig Es :). Hoppas det håller i sig ända till slutet av nästa vecka...

Idag måste jag få någon ordning på torpet, ska få en kompis på besök och bjuda på Janssons, något som jag inte lagat på åratal, det heller ;). Finns lite att fixa innan dess, tur att det mesta av julen är nertaget iaf ;). Kanske bra att nätet inte fungerar...

Ha en bra dag alla!
Kram Skorpan

Svar: Ja, teknik som man inte begriper sig på är den allra värsta !! Jag vet.. har varit i din situation !! Mums med Jansson... det önskade jag mig alltid som barn på min födelsedag! Kram
Esmaralda

3 Dunegull:

skriven

Ngn gg 2015 sa du att et snart skulle hända ngt kul för mig, riktigt kul. Ser du vad du menade då?
Känns som allt bara står och trampar. När vänder det för mig, detta året?
Kram

4 Tanten:

skriven

Absolut, gäller alla djur.

Ha en fortsatt fin vecka alla.

Kram

5 Lilla jag:

skriven

God morgon Es,

Låter mycket läskigt att simma med giftormar. Jag som inte vågar gå nära en orm på land.

Kan du se om min man kommer hitta ett jobb han kommer trivas och utvecklas på snart? Eller kommer han få trampa i gyttjan ett tag till? Jag är så rädd att han tappar sin energi och blir negativ. nu är det väl ändå hans tur. Eller kommer han kunna jobba sig uppåt där han är nu som han blivit lovad? Känslan är att många lovar så mycket men inget blir av. Är det så eller upplever vi det så eftersom vi haft det motigt ett tag nu?

Jag önskar dig en underbar måndag!

Kram.

Svar: Han kämpar nog i motvind ett tag till men sedan vänder det.. kram
Esmaralda

6 carina:

skriven

Gomorron!! fina Esmaralda!! hoppas allt är bra med dej! jag undrar ifall du ´kan se om jag flytta detta året till något annan bostad bamskramen ängel

7 MollyD:

skriven

Godmorgon E
Ibland tar förra årets händelser med sjukdom mm struptag om mig och jag får väldig ångest. Tänk om det kommer tillbaka!? Klarar jag leva så hälsosamt som jsg tror man måste för att leva länge. Mitt jobb - börjar nytt i maj. Tänk om det går galet där. Mår annars fint, bättre än på länge så det finns ingen logik. Sköter mig hyfsat ( slarvat över jul och lite till)
Du såg ju inte alls att detta skulle komma, då sa du att ibland ser du inte för att det inte stannar utan man blir frisk igen. Det tror jag på.
Har en inre vilja att bli mycket gammal. Vad ser du?
Kram

Svar: NU ska du bara andas lugnt... din framtid är ljus och fin . Du fixar att leva hälsosamt och nya jobbet kommer gå bra... och jag ser dig blir riktigt gammal.. kram
Esmaralda

8 Till: <3:

skriven

Precis som dig tycker jag att alla levande varelser ska behandlas med kärlek och respekt.

Kommer han höra av sig innan showen för att "rädda sitt ansikte"?

Kram

9 AnnaK:

skriven

Håller med! Sen kan jag tycka det är rätt vidrigt med kräftorna som äts här i Sverige och kokas levande. Har svårt att se att de inte skulle känna nåt men det kanske de inte gör. Upplys mig gärna! Ingen skulle käka en levandekokt höna tex.

Nå.....måndag igen och snart börjar alldeles för långa januari vara slut.

En liten fråga och den är enbart för ett litet uppsving av självförtroendet.....behöver lite egoboost ;) Den 10 år yngre mannen som var intresserad för ett rätt bra tag sen...fattade han hur gammal jag är? Förstår inte vad han såg egentligen. Fånig fråga men du behöver ju inte svara heller :)

Kram 😊

Svar: Klart att kräftorna känner smärta när de vräks ner i kokande vatten !! Mannen som var intresserade fattade din ålder men det betydde ingenting... han tyckte och tycker att du är en mycket attraktiv kvinna... kram
Esmaralda

10 <3:

skriven

Godmorgon älskade Es. Min lilla hund har varit lite konstig sen i lördags kväll när han skulle sova hos mormor och morfar. Han älskar att vara där och få mysa med dem och få 100 % uppmärksamhet.
Han har inte velat gå ut sätter sig på bakbenen och stretar emot. Han vill inte äta heller och har inte bajsat sen lördag på förmiddagen. Var samma sak igår han kissar och dricker vatten. Han hade legat bakom skohyllan och velat vara ifred. Han bet mamma lite i fingret när hon skulle ta fram honom för att gå ut. Det är så olikt honom. Han gnyr lite och skrek till när mamma lyfte upp honom. Har fått bära honom idag. Han ligger nu och sover djupt och drömmer och låter. Snälla Es hoppas att du kan se något vad som är fel och vad han reagerar på. Tänkte om han är förstoppad. Han ratade även hundgodis.
Var lika imorse han ville inte gå och tittade på mig med stora vattninga ögon som hjälp mig matte...
Kram
💗💗💗

Svar: Eftersom hans förändrade beteende varat några dagar så tycker jag att du ska ta honom till veterinär.. kram :)
Esmaralda

11 Fröken T:

skriven

Godmorgon!
Men giftormar? Ville inte ngn nafsa lite på dig då..? 🙀 Tur du hade som inte blev biten.

Kan du känna in ngt ang mig idag? 🌸💙

Ha en fin måndag!

Kram
T.N

Svar: Om en giftorm nafsat på mej hade jag dött på fläcken av ren och skär skräck !! Det känns som om något närmar sig.. något bra.. något som kan leda till mer.... kram
Esmaralda

12 Kristall:

skriven

Hej esmaralda. Kommer hon att be om ursäkt? Ångrar hon sitt vredesutbrott?
Kram

13 N:

skriven

Hej Esmaralda!
Det håller jag fullständigt med om! Det kokar inom mig när jag ser djur som far illa! Vem kan göra sådant?
Borde vara hårda straff!

Es, är min kommande kärlek singel och ute och söker kärleken som jag nu?
Kram

Svar: Tveksamt.. det kan vara så att han är på väg att bryta upp från ett långt förhållande... jag tror inte han kommit så långt som du.... men det tar sig.. kram
Esmaralda

14 mg:

skriven

Hej!
Hur länge kommer J stanna på vårat jobb?
Kram!

15 Anonym :

skriven

Hej vad känner G B för mig egentligen? Jag känner mest att han är oengagerad och tänker på sig själv.
För mig är det så långt ifrån när han pratar om förlovning och hus tillsammans. Inget jag kan tänka mig eftersom min tillit fått sig en rejäl törn.
Är hans ekonomi dålig nu eller är det något han bara säger för att få sympati hos mig. Inget blir liksom av som han lovat. Bara prat men vad hände med handlingen ? Vill han inte åka på semester längre med mig. Han har sagt det så många gånger nu. Och jag har hoppats.


16 MH:

skriven

Kommer det någon ljusning för mig snart? Jag vill ha kärlek i livet igen!

17 Måndag:

skriven

Hej Es.
Vill hon att jag hör av mig?

Vilket jobb tycker du varit roligast i ditt liv esmaralda.
Kram på dig

Svar: Ja, hör du av dig och .... det roligaste jobbet... jag har gillat alla mina jobb men det var lite speciellt när jag fick uppdrag utomlands.... och så älskar jag jobbet som spådam förstås :) kram
Esmaralda

18 Shiri :

skriven

God morgon! Es, hur ser min närmaste framtid ut? Ser su ngt särskilt som kommer ske eller något att hålla ögonen öppna för?

19 Malina:

skriven

Vilken himla bra ide med de mjuka tjurarna i Pamplona. De riktiga kan få leva sitt liv på landet i lugn och ro!
Det är så väldigt bra skrivet av dig Es. Speciellt alla de här djuren dom många inte gillar, som ormar. Jag har alltid varit livrädd för ormar men bestämt mig för att betrakta dem som vackra och värda att leva precis som vi. Och ju mer man ser av dem desto verkligare blir den tanken. Jag har varit på snakepark både i Tanzania och Namibia och man se hur otroligt vackra de är men samtidigt känna deras överväldigande sorg över att vara instängda. Alla dessa ibland väldigt giftiga djur är ju som tur är inte ute efter oss som middag( vilket vi ofta är för dem!)
"Dina" giftormar såg väl aldrig dig som ett hot. Så kan man leva i fred med många djur, utan rädsla men också utan att hota dem. Visa respekt förstås för missförstånd kan ju helt klart uppstå.
Jag har också sett en man ha en mycket giftig skorpion på händerna som han lät vandra över sina händer. Så länge inte skorpionen kände sig fasthållen eller hotad var den aldrig intresserad av att skada honom. Hur ofta kan vi säga det om oss själva? Många vill döda alla djur de ser som de TROR kan vara till visst besvär för dem.
Folk här i norr är rädd för att gå ut i skogen pga björnar. Du ska känna dig mycket lyckligt lottad om du får se en! Den Björn jag är mest rädd för går på två ben!!
Tänk så många fantastiska varelser som vi delar denna jord med och som dessutom håller oss vid liv med sina egna liv. Vi borde vara lite mer ödmjuka.
Kärlek till alla djuren och alla er😍

Svar: Jag är fobisk gentemot ormar men för den sakens skull önskar jag inte livet ur dem.. de gör säkert nytta på sitt sätt.. och ska få leva sina ormliv i fred... kram
Esmaralda

20 Pia1:

skriven

Ja det är ofattbart att människor känner sig roade av tortyr 😡 Sjukt. Många tycker också det är hemskt att vi stänger in kor i en ladugård på vintern. Det tycker inte jag. Visst, det är bäst om de har en lösdrift att leka i, helt klart! Men de är inte anpassade för kyla, de fryser och får problem med juvren om de mjölkas och blir kalla, precis som vi. Annat är det med lurviga raser. Idag får det bli ett tråkigt ryck med nödvändiga pappershögar i träsket av räkningar. Ikväll skvaller med väninna och äta upp resten av tårtan 😀

Svar: Väninnebesöket låter trevligt :) kram
Esmaralda

21 Skrållannn:

skriven

Hej!
Jag tycker som du. Idag vaknar jag upp hos mina föräldrar på landet. Barnen har studiedag och jag tog ledigt och passar på att tanka energi. Jag ska ägna mig åt att städa hönshuset och halma och göra mys för hönorna. Det är bra för själen. Var också lite skönt att vara ifrån mannen. Denna helgen har allt varit fel och han är så tjurig och vresig. Igår när han sa hej då kramade han om mig lite lätt och gav mig en puss utan att möta blicken. Det var den stelaste kramen på länge och den kändes iskall. Jag känner mig så obekväm i hans sällskap och undrar vad som kommer hända mellan oss? Ser just inte att det är sunt för någon av oss.

Kram❤

Svar: Nej just nu ser det inte bra ut för er relation... positivt att du åkte iväg lite... gör ditt eget för att må bra... och känn av hur det utvecklas i förhållandet.. kram
Esmaralda

22 💕 Zoey 💕:

skriven

Kära Es!
I natt drömde jag om min vän som tog livet av sig i slutet på november. Jag sa till henne att hon kunde prata med mig om hon behövde det och att jag fanns där för henne när hon behövde prata. Hon svarade inget tillbaka. Jag förstår att denna drömmen berodde på saknaden efter henne, men hade hon något meddelande till mig? Eller ville hon bara meddela att hon mår bra? Tusen tack i förhand! Kram Zoey 💕

Svar: Hon ville meddela att hon mår så bra.. kram
Esmaralda

23 Linnean 🌸:

skriven

Morning!
Håller helt med! Och en tjurfäktning skulle jag aldrig ens tänka tanken på att besöka. Blir djupt upprörd av grymhet mot djur. I går råkade just orden "Och då brände man katter levande en gång om året på torget för man ansåg dem var djävulen" glida in i mina öron från radion. Det där satt kvar i skallen på mig sen och jag gosade extra med mina två spinnande raringar. Så vidriga människor kan vara mot oskyldiga djur. Fy!! Har åxå simmat med orm! Läs snok!! Glömmer det aldrig för jag var på djupt vatten i en förtjusande insjö i Småland. Stilla och vackert! Skulle titta eft min kompis och hon hade förvandlats till ett stort ormhuvud en meter från mig. Jag gallskrek och skrämde livet ur snokstackaren som fick turbo i stjärten och simmade för sitt liv och jag åxå! Plaskade säkert. Glömmer aldrig när den ringlade upp i sanden! Herr Jättestor Snokson. Men giftormar! Fasa!!
Skräck och lite till! Varför sa ingen till dig att det var sådana läskiga saker i vattnet? Jag ryser! Nu ska jag till "min" biopat! Viktig dag som förhoppningsvis kan hjälpa mig m energin. Frost är det så bäst att bylta på sig.
Ha det gott och hoppas inte du har ormar i ditt spa! 😉 Kram.../Linnean 🌸

Svar: Snokar är räliga de också....orm som orm kan jag tycka !! Alla där trodde jag VISSTE... och de beundrade mitt mod... ha ha ha... jag som är livrädd för allt som krälar och kryper.. kram
Esmaralda

24 lc:

skriven

Kommer jag och p bli tillsammans igen ?

25 Orolig:

skriven

Hej Esmaralda!

Kommer mitt öra att bli bra/bättre? Tre veckor kvar tills jag har tid hos läkare och känner mig väldigt orolig.

kram

Svar: Örat kommer bli bättre.. kram
Esmaralda

26 Shirin:

skriven

Es, hur ser min närmaste framtid ut? Ser su ngt särskilt som kommer ske eller något att hålla ögonen öppna för?

27 Tildis:

skriven

Jag tycker också att alla djur har rätt till ett bra liv därför äter jag väldigt mycket vegetariskt idag för jag tycker inte om att köpa kött som är massproducerat. Stödjer hellre de lokala gårdarna och deras köttproduktion för där lever djuren precis så som de ska få. En fråga Es kommer det gå bra med jobb och studier nu i vår? Kram

Svar: Ja det ser positivt ut kring dig.. kram
Esmaralda

28 Solstjärnan:

skriven

Hej😊

Dom tjurarna var ok.
Av det vänligare slaget.
Blir nog mest rop och skrik men som tur inte så blodigt och farligt som med riktiga tjurar.

Jaadu Es ,ibland är det minsann bra att vara lyckligt omedveten om vissa saker...som att giftormar gärna simmar.

Tur att du klarat dig och inte behövt möta nån på dina simturer.

Instämmer i att även djur ska få ha det så bra som möijligt.
Ingen ska behöva lida och må dåligt utan de ska nog få ha det bra dom med.
Där har vi människor ett stort och viktigt ansvar.

Ha en bra dag😊
Kram Solstjärnan⭐

29 Orolig:

skriven

Hej Esmaralda!
Ser sonens magsjuka se ut att vara påväg mot sitt slut nu?
Kram

Svar: Ja och om det fortsätter då kan det vara läge att ska läkare.. kram
Esmaralda

30 Marie :

skriven

Tack fina Esmaralda för ditt svar igår, det värmde.❤ kram

31 Marie :

skriven

Tack fina Esmaralda för ditt svar igår, det värmde.❤ kram

32 Mi:

skriven

Hej!

Lite konstig fråga kanske men kommer det att byggas någon större butik i mitt bostadsområde??

kram

33 Mamma:

skriven

Hej Esmaralda!
Ser det ut som om min son kommer att få börja gå på den förskola som vi var och besökte eller kommer de hitta en annan till oss?
Kram

34 sus:

skriven

hej
ja de finns många som inte behandlas väl....
bedrövligt....
måndag igen....
love sus

35 Lilla jag:

skriven

Hej igen,

ser du om det vänder på det jobbet han är på nu och att han får en bättre tjänst, eller är det att han hittar ett annat jobb och att allt vänder?

Kram!

36 💕 Zoey 💕:

skriven

Tack för ditt svar, Es!

37 Til <3:

skriven

Till <3!
Herregud hur tänker du?
En hund som uppvisar alla tecken på problem med mage/tarm och du frågar Esmaralda! Ta ditt ägaransvar och ta hunden till veterinär och sitt inte här och slösa tid när hunden uppenbarligen har ont! Du har gjort det tlll vana att fråga E flera gånger om dan om allt möjligt vardagligt som du borde kunna förstå själv. MEN -Esmaralda är ingen veterinär.

38 Helena Ir:

skriven

Mina kommentarer har inte lyckats komma med sedan torsdag eftermiddag..så det här blir ett test..om det skulle fungera igen!

Ha det gott!
Kram :)

Svar: Japp.. nu ser jag dig... äntligen verkar det funkar !!!
Esmaralda

39 Otur:

skriven

Hej Esmaralda!


Ser du något extra skoj som händer mig:(?
kram

40 Loressa:

skriven

Hej! Es

Undrar hur min framtida man ser ut..och vad har han för sysselsättning?
kram:)


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: