Sjukdom och död...

I går var jag på vårdcentralen  - på provtaget.

Där har distriktsköterskan också sin mottagning.

Jag har ju opererat bort sköldkörteln och lever på Levaxin.. och det måste kollas ibland.  

Jag gled in och slog mig ner på en av de få lediga stolarna och tittade mig omkring. Bara pensionärer i varierande åldrar… och man kan ju inte låta bli annat än att lyssna när man sitter där.  

Det pratades sjukdom och död för hela slanten.

 

”  Har du vatt te  Parssens sen hans frua dö ?”

”  Va ? E Parssens frua dö ?

” Va dö hon å ? undrar den tredje tanten nyfiket och sen följer en lång berättelse om  en plågsam död i  levercancer.

” En annan har åsse fått cancer” sa den lilla gubben som satt på hörnet i soffan och genast fick han all uppmärksamhet.  Han berättade om tarmcancern och påsen på magen.

” De e liasom en plastpåse ” sa han och drog upp den nerstoppade skjortan och blottade stomipåsen.

Det Oades och Ojades  och alla lutade sig fram för att se.   Ingen tvekan om att gubben njöt av uppmärksamheten.

En tant berättade om en släkting som  också  var stomiopererad och den påsen sprack mitt under ett bröllop. Nu ojades och igen.

Tanten med gåstavarna kallades in och istället kom en rund äldre herre ut i väntrummet.

Han redogjorde i detalj  hur det känns när man har kol och inte får luft

” E de nye diagnosen de ? Kol ? ”

” Nä för hundan, de e ente ja ente, nä, de e grannfruan, hon  Hilmers kärring, å Hilmer e ju dö för länge sen och nu har hon kol  och inte har hon  tatt ett endaste bloss i hela sitt liv

Så pratades det om Kol.

 

Och jag blev inkallad för min provtagning.

Det slog mig att   Vårdcentralens provtag  fyller en god social funktion… folk strålar samman och i en by så är det ju så att känner man inte varann… så hittar man i alla fall nån gemensam man känner som man kan skvallra lite om. Och  jag kan inte tycka att det är elakt skvaller.

 

Kram & kärlek

1 Nadja :

skriven

Hej Esmaralda! Kommer jag att lyckas skrapa fram tre klöver på trisslott? För jag vill ge bort den till min bror. Önskar Dig bra hälsa och lycka!

Svar: Nej jag ser ingen vidare tur i spel för dig just nu.. kram
Esmaralda

2 Alie:

skriven

Godmorgon Es,
Nej, elakt skvaller är det inte... och ja, så e det nog när man bor i en liten by, vad ska man annars prata om.. ;-) på nåt e det deras sätt att bry sig.

Har inte hört nåt om jobbet än, oh vad jag hoppas jag blir erbjuden tjänsten...
Ha en fin dag!
Kram

3 Jossan :

skriven

Kurs 2 är pågång. Det är kul men det är rätt svårt! Jag har övar jätte mycket i lördags och det var 1 totalmiss av 11. Ändå nöjd.
Jobbet är igång och jag har nytt schema och ny avdelning. Det lär bli en massa övertid. Kunna gå tidigt på denna avdelningen är ju svårt när man fattas personal.

Jag skrev ett argt sms till L igår och skrev att om han fortsätter så som han gör just nu så kommer han förlora mig.. fortfarande inget svar.. vad är det han håller på med? Han livade att vi skulle åka iväg ju...

Snälla ser du något? :(

Kram

4 Dunegull:

skriven

Ser du om vi får fler extra knäck/jobb inom kort?

5 Lotta S:

skriven

Mitt i allt annat pockar grupptalan gällande flygincidenten på uppmärksamhet. Kan du ge råd om motståndarnas rätt låga bud vore bäst att anta för min mans del, eller vet advokatbyrån vad de talar om (de kallar motståndarnas bud ett skambud)? De är ju på "vår sida", men helt klart pengagalna så till den grad att de kanske ändå inte har vårt bästa för ögonen. (Min del har inte ens fått ett bud ännu.)

6 Louise:

skriven

Usch jag tycker inte om att prata om döden. Jag är ganska rädd för denna man/kvinna som bara kan dyka upp från ingenstans och vill ta med mig till andra sidan alldeles för tidigt. Jag är rädd för döden kan jag lugnt säga.

Jag ger snart upp seriöst. Jag orkar inte med att vara arbetslös. Visst hade jag kunnat göra mina VFUperioder redan nu men ekonomiskt går det inte då vi kommer enbart leva på CSN när maken börjar sin kurs.
Jag ska söka fler jobb men blir så frustrerad.
Det är inte rättvist någonstans. Jag kämpar och kämpar men likt förbannat nej tack.
Ska söka jobb ikväll och i samma veva iväg ansökan till mindre förskolor och se om jag får pedagogjobb eller barnskötarjobb. Bara jag kommer in och får jobba ett tag.

Blir det någon anställning för mig innan månaden är slut i början av februari? Tacksam för svar.
Ska snart ner till högskolan och sätta mig en stund och ta itu med avhandlingen. De flesta av mina kursare...tror nästan alla jobbar...utom jag.
Ha en bra dag. Kramar.

Svar: Ge dig inte även om jag förstår att det är både tufft och tungt.. kram
Esmaralda

7 N:

skriven

Hej Esmaralda!
Kanske det som behövdes, prata av sig!

Jag har blivit kallad till en intervju men nu kommer jag inte kunna gå för jag har ingen att kunna lämna barnet till just i morgon! Men jag får en känsla utav att jobbet är lite oseriöst eller att det kanske utnyttjar folk inom sälj att det är lite utav ett skit jobb?
Har jag rätt? Skulle jobbet passa mig?
Kram

8 N:

skriven

Hej Esmaralda!
Har jag någon fast kärlek i sommar?
Kram

9 Lizette:

skriven

Hejsan:)
Ja jag tror ocå det är bra för vissa att få prata av sig lite i väntrummet. Jobbar med äldre så vet att det är det största samtalsämnet.. sjukdomar .. men lite gulligt är det allt med skånskan när du berättar, hihi☺
Har ju bott i Skåne några år:)
Ser du mig i ett förhållande inom det närmaste finaste Ez?
Kram

Svar: Ja och jag är ju infödd skånska :) Jag ser dig i ett förhållande och det bör inte dröja särskilt länge.. kram
Esmaralda

10 J:

skriven

😂😂.. alltid roar det någon, att få prata av sig om död och elände😄. En social funktion har det ju oxå.
Kommer jag att ha någon romans inom kort? Vinter/vår... hur svårt kan de va att träffa någon!?!?.. kram

11 💕 Zoey 💕:

skriven

Kära Es!
Nu har det dykt upp något som jag måste få svar på. Min handläggare på arbetsförmedlingen hörde av sig igår och vi pratade om praktikplats. Hon skulle kolla inom barnomsorgen och jag är kvar där jag är nu till dess att jag får byta. Ser du om jag kommer få byta inom dom närmaste två månaderna? Blir de jobb där innan sommarn eller kan jag få jobb där typ i höst eller nästa år? Eller får jag ytterligare en ny praktikplats som kan leda till jobb? Vad ser du? Känner själv att det börjar bli jobbigt att bara hoppa runt men att de inte leder till jobb. Har hållt på i 6 år nu, inne på mitt 7:e år och tycker väl att något borde leda till jobb. Mycket tacksam för svar! Kram Zoey 💕

Svar: Ja jag tycker också det är dags att det leder till jobb.. men tveksamt om nästa praktik blir det som leder dig rätt... du får ta det som det kommer.. kram
Esmaralda

12 mg:

skriven

Hej!
Du är alltid med om någo roligt😀

Kommer J.A stanna kvar länge på denna arbetsplats?
Kram!

13 Mamma:

skriven

Hej Esmaralda!
Löser det sig med förskola till sonen?
Kram

Svar: Ja det kommer att lösa sig.. kram
Esmaralda

14 Michaela:

skriven

Jag äter också Levaxin men har min sköldkörtel kvar. Hoppas du ligger bra i värdena! Ser du något kring mig den kommande tiden? Idag är jag äntligen ledig efter en lååång jobbhelg. Skall åka och shoppa med mamma. Mysdag 😊 Kram

Svar: Mina värde hoppar rätt mycket och det är ovanligt sägs det.., vilken härlig dag du ska ha.. ta vara på den.. kram
Esmaralda

15 Just idag vågar jag inte skriva alias:

skriven

Hej Fina Es!
Jag är i ett svårt läge gällande mitt jobb o min arbetsmiljö har varit väldigt jobbig o detta resulterade i sjukskrivning för mig.
Nu har dom dragit undan mattan på mig o vill bli av med mig.
Själv vill jag egentligen heller inte vara kvar,
Dom hoppas på att jag kan bli längre sjukskriven. Men det varken vill jag el har ekonomi till. Skall t läkaren om ngr timmar.
Läkaren kanske tycker att jag ska lägre tjänstgöringsgrad i början.

Har flaggat för om jag chefen kan lösa detta utan extrern inblandning. Detta på grund av att man blir ju jobbig om man blandar in facket, trots att jag har mycket på fötterna,

Snäll Rara Es får du ngn känsla eller råd till mig,
Så oerhört Tacksam om du vill svara,
Kram o pussa Mg på Nosen

Svar: På något sätt löser det sig.. men det kan bli en nervös och lite orosfylld period först.. kram
Esmaralda

16 Cecilia:

skriven

Vad glad jag blev av att läsa detta. Finns ju en del som är ensamma..

Tror du att hans föräldrar fick ett bra intryck av mig? Kramar

Svar: Ja det tror jag absolut.. och det borde alla få-- du är en himla go och fin tjej.. kram
Esmaralda

17 <3:

skriven

Det är inte elakt skvaller utan lite terapi prat för en del. Bara det inte blir för mycket skitsnack och skvaller som inte är sant. Känner igen det där efter att ha varit på PK mottagningen med farfar flera gånger. Vaknade återigen till två så fina mejl från T E. Han skriver så fint att han känner sig lugn på ett sätt han inte känt tidigare efter att ha läst mitt godnatt mejl. Kommer vi komma längre än till mejl konversation flera dagar i veckan? Vi har hållit på såhär sen i juli 🌸Som jag berättade tidigare har vi träffats ute några gånger och sist var han noga och letade upp mitt och mina vänninors bord och hälsade artigt. Känns lite som med M men ändå inte. Dras till den här mannen fast många nog skulle säga att det är helt fel. Han kanske inte förstår att jag vill träffa honom och se hur det känns. Vilket fall är det en oväntad vänskap. Har förstått att det säkert beror på åldersskillnaden klasskilnad och vem han är i den här stan säkert gör att han tvekar. Vad kan jag göra Es ? Är han fortfarande intresserad.
Kram
💗💗💗

18 Helena Ir:

skriven

Socialfunktion,ja,kanske..men lite läskigt prat..må jag säga. Men så länge jag får min socialfunktion på annat håll,så är jag glad!

På tal om glad,så är jag jätteglad..för nu verkar jag kunna synas här igen..teknikerna på blogg.se..måste hittat felet. .lite putt blir man ju,när man skriver och skriver..och funderar och funderar..nej då,nu är jag med i matchen igen..så idag skriver jag av mig lite :)

Så börjar jag med AnnaK,vet du tjejen..jag skrev ju till dig för några dagar sedan..men nu så har jag grubblat lite(hjärnkontoret,du vet!) hoppas jag inte lät för klämkäck..det var inte min mening!

Linda N,du tänkte på mitt barnbarn och skickade värme och omtanke,när hon blev sjuk,inför den examensmiddag vi hade för min dotter! Tack till dig! Från både mamman och mig..nu hjälpte det lite,men hon behövde en vilodag hemma.

Esmeralda,tack även till dig för healing,till barnbarnet..sånt värmer!

Middagen blev bra,maten fick beröm..men en av deltagarna är inte sig själv,både jag och min dotter blev illa berörda. Min dotter stod upp för mig,och blev därför inblandad..Tror du Esmaralda att personen ifråga förstår hur hon uppför sig,just nu? Jag kan inte fortsätta att ta sånt här..på den nivån. Funderar på en paus..och hoppas personen tänker till lite mer! Kan väl säga att det var fler som reagerade.

Ha det gott!
Kram<3

19 L:

skriven

Hej Esmaralda!
Jag drömde inatt om en gammal fling, som jag hade för flera år sedan, vi har inte sett varandra eller haft kontakt på lääänge!! Jag var mer förälskad i honom på den tiden, han hade så mycket problem själv! Men jag har iallafall drömt om honom några gånger! Det är ingen man jag har känslor för idag! Varför drömmer jag om honom? Kommet han tillbaka i mitt liv eller brukar han tänka på mig?
Kram

Svar: Sista tiden har han tänkt på dig.. och det kan vara det som dina drömsensorer fångat upp... kram
Esmaralda

20 Anonym :

skriven

Hej kommer han ta sig i kragen och köpa julklappen 🎅i helgen ?
Tycker mest det är lite skrattretande och pinsamt att han gjort som han gjort. Ekvationen går inte ihop för mig. Han vill köpa hus och flytta ihop men tar sig inte tiden och köpa en julklapp i tid till mig. Lat och egoistisk säger mina vänner och jävla gubbe som inte ens öppnade din julklapp. Hoppas att jag får tillbaka pengarna för skjortorna.
Kram

Svar: Känns inte alls bra... du bör dra dig ur relationen.. kram
Esmaralda

21 Hönan:

skriven

Nu är jag lite förvirrad. Vill han inte prata med mig eller finns det någon annan förklaring till varför han tar så lång tid på sig att svara?

Kram

22 Linnean 🌸:

skriven

Jo, det är så sant så. Just sjukdomar och elände för folk samman. Tyvärr, mer än glada positiva händelser. Har ju en grupp i vår bostadsrättsförening här. Det är meningen att folk ska träffas där för att GLÖMMA just elände och ha lite trevligt. Morsning! Det ältas verkligen just..elände! Klart att folk har behov att lätta sitt hjärta i det åxå. Ibland blir det dock för mycket. Vid ett tillfälle hade det bara pratats katastroftänk och elände i drygt tre timmar. Jag försökte "stänga" öronen. Men när jag stod och plockade undan för dagen så börjar ett par att analysera dödsögonblicket och otäcka saker som sker samt omhändertagande av den döde! Jag såg hur några våndades. Själv både våndades jag och gick i taket så det gnistrade. Det var ju väääldigt oproffsigt av mig att skrika till dem att de för i helvet fick skärpa sig och inte pracka på alla sitt vidriga snack. Guuud!!
Veckan efter fick jag höra att de förstod mig för jag var nog stressad och hade problem med mina hormoner!!! Klarade att behärska mig då iaf. 🙄 Är det så att folk behöver höra att det finns andra som har det värre än dom själva? Eller varför är det så "gott" med det negativa istället för att ta fram det ljusa och positiva?
I morgon är det dags igen! Bäst att ha pli på hormonerna 😉 Allt gott till alla! Kram...
/Linnean 🌸

23 IeIe:

skriven

Njae.. Tycker nog det blir lite väl mycket fokus på det dåliga och tråkiga när man hör folk och speciellt gamlingar sätta igång med sina historier å jämförelser om diverse krämpor å fel.. Stör mig även en aning på gamlingar och affärer när de ska ta sån lång tid på sig fastän de har en lång kö bakomsig och så ska de jämt pratas och ojas om något.. Dystert.. Fast förstår samtidigt varför de kan blir sådär.. Äldre är ofta ensam och har ingen att prata med och vid sociala tillfällen så blir den gemensamma nämnaren ofta sjukdomar så blir som en slags sjuk tävlan om vem som har det värst och om något så har man iaf fått lite uppmärksamhet å bekräftelse..

Nåja.. Funderar fortfarande mycket kring min relationen med K.. Vi pratades vid igår och som vanligt ringde jag vid ett dåligt tillfälle men blev iaf uppringd senare, alltid något.. Fast det ojades en hel del över förkylning och stress kring mycket att göra.. K jobbar inte ens 30% och visst.. Finns familj, hus, kärlek och husdjur med i bilden sådär som det vanligtvis brukar vara hos folk.. men handlar nog mest om dålig planering då ingen har nån direkt koll på nå i det där hushållet plus att dom nog är lite dåliga på att hjälpas åt och gärna vill ha det mesta serverat.. Plus en klängig vänninna till K som tycks ringa hela tiden och ta mycket tid..

Nåväl.. Är ju inte mitt bekymmer och tänker inte göra det till mitt men blir bara så irriterad och frusterad.. Vill ju ha kontakt och en bra relation med K och inte känna att jag får det som kanske blir över.. Men om vår relation nu är över så får jag väl lov och börja jobba på avsked och acceptans..

.. Hur kan jag bäst förhålla mig till K? Finns det något jag kan göra/säga, agera kring eller tänka på? Vad tycker och tänker K om oss?

Tack på förhand, ha en fin dag 🌸

Svar: Känns väldigt tveksamt kring K... han måste fatta ett beslut.. och om inte.. ja då måste du fatta ditt beslut för så här kan du inte ha det längre.. kram
Esmaralda

24 Browallia :

skriven

Jag och min väninna har fått jobb på samma ställe, till en början tyckte jag det var roligt men min väninna är helt förändrad och är otrevlig mot mig och jag förstår inte varför. Ser du vad det beror på?

Kram

25 L:

skriven

Hej Esmaralda!
Nu blev jag nyfiken!
Varför har han tänkt på mig?
I min dröm var han med om en Seperation! Tror du det är verklighet? Kommer vi ha med varandra att göra igen? Eller besökte han bara mig i drömmen?
Kram

26 Pia1:

skriven

Haha... Tycker de är så gulliga de där pensionärerna och de ser till att hålla sig uppdaterade 😀 På torsdag ska Akademiska ringa upp av någon anledning, verkar rörigt med min sak nr ett i hjärnan, man vet inte längre om det är en sån man trott i alla år. Hmm hoppas de är såpass noggranna att de gör den speciella undersökning som behövs för att säkert veta! Känns ändå som att knuten håller på att lösas upp, visst jag är i starten för både utredningar och väntar beslut från försäkringskassan, bouppteckningen är också just godkänd (äntligen) men jag kommer nog känna mig nöjd väl i mål. Kram ❤

Svar: Ja jag håller alla tummar och känner att du är på väg mot mål... kram :)
Esmaralda

27 Nadja :

skriven

Tack fina Esmaralda. Jag ska försöka endå igen. En gång förut hade jag fått tre klöver men jag kastade den. Jag tror jag var psykiskt sjuk då mycket. Jag har psykos. Och nu ångrar jag mig så mycket. Jag letade lotten efter ifall jag gömt det någonstans men tyvärr.

28 Little miss piggy:

skriven

Hejsan!
Jag undrar om min kusin L ser något negativt på en för att man inte har några barn eller är singel? Känns lite så när vi träffas. 😕 Kramar

29 Virrhönan:

skriven

Jovars, behov att prata av sej finns ju alltid och just ett väntrum är väl ett bra exempel. Vill man höra skvaller så sätt dej på VC eller frissan så vet man allt om alla på nolltid. Kan ju ärligt erkänna att jag gillar skvaller men håller mej tydligen inte framme tillräckligt för jag får alltid höra gammalt skvaller...På jobbet har vi ett gäng som älskar att skvallra o snacka skit MEN dom fattar inte vad dom ställer till med, det är ju alla andra det är fel på, suck, blir så trött...
Jag undrar ju över så mycket...är väl inne i en bra period där jag känner mej uppskattad och omtyckt, jag märker att män kastar blickar och det är ju alltid skoj. Den specielle snyggingen, kommer han fortsätta flörta och kommer han höra av sej igen, det känns ibland som han vill....uppskattning och uppmärksamhet lättar alltid upp den gråa vardagen som blir ibland....

Svar: Jag ser inte riktigt vem men du kommer fortsätta få uppmärksamhet och det känns bara positivt.. kram :)
Esmaralda

30 Otålig:

skriven

Hej Es!

Ser du om jag kommer ut i arbete innan sommaren?? Vet att du inte kan säga när något ska hända men tror du att det dröjer länge till?

kram

31 Eva :

skriven

Hej!

Kommer vi att hitta vårt drömhus i år och flytta?

32 N:

skriven

Hej Esmaralda!
Hur stor är chansen att jag träffar min man som jag får familj med det här året? Är det "han" som kommer härnest? Har varit ganska tomt på kärleksfronten en tid!
kram

33 L:

skriven

Hej Esmaralda!
Nu blev jag nyfiken!
Varför har han tänkt på mig?
Kommer vi ha med varandra att göra igen eller har han bara besökt mig i drömmen?
Kram

34 AnnaK:

skriven

Helena Ir..... Jag kanske har missat att du skrivit men tror inte alls det var för klämkäckt :) Svarade på nåt du skrev för nån vecka sen(?). Har haft det väldigt kaosigt i skallen på sistone så minns inte ens vad det var. Men du brukar skriva bra saker :)

Trevligt att se dig åter här :)

Kram 😊

35 <3:

skriven

Hej kära Esmeralda tror du att det kan lösa sig i vår med det där jobbiga problemet jag kommer att få ångra resten av livet. Går nästan inte en dag utan att jag tänker på det. Ska ev få hjälp av en N som jag aldrig träffat och bäst är det väl så.

Till dig 💕 Zoey 💕håller tummarna att du får jobba inom barnomsorgen.

Kram
<3 <3 <3

36 Jessie:

skriven

Låter ungefär som på den vårdcentral jag besöker.
Ja där kan man få höra en hel del, men mest sjukdomar och andra mindre trevliga saker. Det går inte undvika att höra. I bland är dalmål så svårt att förstå. Undra om de förstår själva vad de säger :) Människor här, är också så himla goa och trevliga, mentalt är dom helt annorlunda i förhållande till den stad jag kommer ifrån.

PS Du vet vem jag är,trots annat nick.
Finns orsak till byte av namn.

Kram

37 Little miss piggy:

skriven

Hejsan!
Jag undrar om min kusin L ser något negativt på en för att man inte har några barn eller är singel? Känns lite så när vi träffas. 😕 Kramar

Svar: Nej jag tror inte att hon ser ner på dig.. hon kan bli lite osäker ibland bara.. kram
Esmaralda

38 Varis:

skriven

Hej Ez.
Jag har nu träffat honom jag drömde om. Underbar! Men varför saknas den fysiska attraktionen? Kan den växa fram?
Denna man är verkligen one of a kind.
Kram

Svar: Men ändå är han kanske inte din man.. saknas attraktionen.. blir det svårt.. kram
Esmaralda

39 Anna.L:

skriven

Stomipåse är en mardröm, ska det gå så lång för mig med operation och allt?
Igår var jag på Zonterapi hos Doris och Oj vad jag är avslappnad. Detta känns rätt. Nu är frågan vågar jag gå all in för naturmedicin och läka. Såg massa 4:fyror under behandlingen. Vad nu det betyder.

Istället för att följa läkare "som kan" och köra på medicin med massa biverkningar, cancer framkallande och läskiga ämnen. Är jag beredd att maila min läkare och säga Nej! Jag vill inte ha kommersiell medicin det gör mig inte bättre snarare svagare! Vågar jag stå på mig?

40 Anna.L:

skriven

Stomipåse är en mardröm, ska det gå så lång för mig med operation och allt?
Igår var jag på Zonterapi hos Doris och Oj vad jag är avslappnad. Detta känns rätt. Nu är frågan vågar jag gå all in för naturmedicin och läka. Såg massa 4:fyror under behandlingen. Vad nu det betyder.

Istället för att följa läkare "som kan" och köra på medicin med massa biverkningar, cancer framkallande och läskiga ämnen. Är jag beredd att maila min läkare och säga Nej! Jag vill inte ha kommersiell medicin det gör mig inte bättre snarare svagare! Vågar jag stå på mig?

41 Lilla Jaget:

skriven

Hej Esmaralda,
Knepigt ibland med såväl arbetsrelationer som relationer i största allmänhet och snacket som där uppkommer. Jag har länge funderat på hur mörka kvinnliga kollegan J ser mig. En del av mig är trygg i att hon tycker jag är bra eftersom hon delvis ligger bakom att jag har fått en ny roll på jobbet. Dock upplever jag att relationen mellan oss inte är lika förtrolig som den har varit och jag känner att hon har upprättat en distans. Lättaste svaret på ftågan om man skulle ställa en fråga såklart, men se det är inte det enklaste i detta fall. Vad tror du Esmaralda? Är det något jag borde ta tag i? Kram ftån mig :)

42 Filippa :

skriven

Hej vart träffar jag min solumate?
Eller känner jag honom redan?

Kram

43 sus:

skriven

hej
så svårt när jag inte vet vad jag inte ser.....
skulle behöva ett troll spö....
vad är nyckeln?
love sus

44 Susanne Amalia:

skriven

Oj oj ... oj kan man ju bara säga .. men det har alltid i alla tider funnits storyteller..

I grottorna så ritade man .. sedan ristade man in på stenar.. man skrev biblar tryckte böcker skrev upp i kyrkböcker vem som levde och dog... Vi har ett kulturarv att berätta...

i Astrid Lindgrens bok Emil kom Krösamaja till Jularan och hjälpte till på gården och så berättade hon sådana sagor så att barnen inte kunde somna och drömde mardrömmar efteråt.. Emils mamma var tvungen att stoppa henne..=TV...i dag ... man får inte sända sagor så att barn inte kan somna..
Vårdcentralen fyller sin funktion liksom kyrkan gjorde förr i tiden..

Jag bodde i Lappland ett tag och det var som att flyta tiden tillbaka 100år..
Där bakt man bröd i bagarstuga.. smidd i smedja.. jag plockade stenar och slipt dem och förvandle dem till smycke .. å det fanns fortfarande kyrksutga att bo i när man åkt till kyrka...

för så var det .. avstånden var så långa att man bodde i kyrkstuga.. hästarna vilade i stallet ... NU åker man inte längre till kyrkan och stugorna står tomma men stugorna säljes som kuriosa..

Vi människor är sociala och vill språka.. det är bara tidsandan som gör att vi stänger in folk bakom datorer.. i hemmet..
Men då skaffar sig folk hundar att gå ut med så att de får träffas och nätdejtar så att de får se andra människor..
Går på singelträffar och skaffar sig en hobby..

Själv spelade jag Bowling för att träffa andra..
när jag bodde i Kopparberg..
Sedan tränade jag massor i gymmet.. men det var mer för min egen skull <3
men det var också lite socialt <3

NU vill EllaBella gå ut och kissa och jag ska ringa till bilverkstan ... och serva min bil beställa en bilbarnstol eftersom jag ska ha mitt barnbarn .. på tisdagar.. vi ska dansa..

Min son såg en tomt som han ville ha... den är i Löa.. och jag kan tänka mig att köpa den ...
Sätta uppett hus på den ..
Är det så att vi ska tillbaka till Löa??
Det kanske är något ... ??

NU är det inte så långt kvar till vi träffas ...
Sparar alla mina frågor till då...

Önskar dig e underbar dag .. med mycket kärlek och sol i hjärtat..
Hälsar MG med en nosknappspuss,,,
EllaBella och Saga hälsar också... kramar <3 <3






Svar: Har svårt att se dig slå ner bopålarna i Löa... MG hälsar och säger att han varit på jobbet hela dagen och nu har han grävt ner sig i tre filtar i bästa fåtöljen.. kram
Esmaralda

45 Lena:

skriven

Läste i din kommentar att du skrev att dina Värden hoppar....jaa här har du en medsyster, fick hypothyreos i USA där jag gick på highschool....bara 17 år när jag började äta medicin och idag är jag ju 63! Äter hög dos och trots det är jag mycket trött jämt. Åt naturligt hormon innan dom drog in det...men nu finna det ju igen sedan några år på marknaden. Ovanligt att värdena hoppar!!!! Men vi är väl unika...hihihi....jag skulle verkligen behöva en stor kärlek, är redo sedan länge....men vars nagerst jer karln????? SSDD liksom.....nada pasa

Svar: Ja det är väldigt ovanligt med hoppande värden och i perioder är jag också så himla trött... och ingen verkar kunna göra något åt det heller.... du är redo.. och karln kommer men det verkar som om han inte ä riktigt klar än... du väntar ock inte förgäves.. kram
Esmaralda

46 Elisa:

skriven

Hej!
Undrar om det ser bra ut att finna annat sommarjobb än det samma som jag blivit erbjuden?
Kram

47 Helena Ir:

skriven

Anonym; håller med Esmaralda..en person som beter sig som den redan gjort..vad tror du kommer hända om du flyttar ihop med denna person..för din egen skull..släpp den där personen!

Kram

48 Skorpan:

skriven

Näe,, det där är väl inget elakt skvaller, konstaterande skvaller, att den o den har det si o så. O uppmärksamhet behöver vi alla!

Önskar också få uppmärksamhet men något sådant syns inte till :(. Var är alla sexiga karlar som kunde jobba i skolvärlden? Finns inte... Kanske någon i förra skolan saknar mig ;)? kanske kan det bli någon uppmärksamhet på festen jag ska påi slutet av månaden? Måste ju hoppas ;)..

Trött så in i vassen. Lyckad Jansson, kul kväll med kompisen o inte blev det ens sent. Tidig uppstigning och mycket utevistelse, den har väl gjort mig mör ;). Senare o kortare dag i morgon, skönt...
Kram Skorpan

49 Desp:

skriven

Mmm imorrn börjar i intervjun ,,du sa innan att jag har40% att få jobb där ser du inte en annan procentare nu? Tusen kramar

50 D:

skriven

Hur stor är chansen att hon klarar det på torsdagen .. Får hon körkortet ?!!! Kramat

Svar: Runt 70 % chans.. kram
Esmaralda

51 De:

skriven

Ser du mig på ett annat jobb än systemet? Kramar

Svar: Ja det gör jag faktiskt.. kram
Esmaralda

52 Vilsen i denna värld:

skriven

De äldre är så söta,de kan prata hur länge som helst:)

Es när tror du det vänder:(kommer jag någonsin hitta rätt här i livet?
kram

Svar: Visst kommer du rätt... gör tydliga val och ha en väg utstakad.. kram
Esmaralda

53 Skrållann:

skriven

Hej!
Haha, ja i ett väntrum kan man få veta mycket;)
I helgen satt jag och min syster och pratade om att ta över ett café som vi trodde snart skulle slå igen. I dag fick vi veta att det kursat. Det är det enda på orten och det finns sådana möjligheter.
Min syster har varit inom branschen tidigare och sysslar med mat idag. Skulle det vara något för oss att ta över eller ska vi låta det förbli en dröm?

Kram❤

Svar: Ni skulle trivas.. men rent ekonomiskt skulle det inte bli givande.. kram
Esmaralda

54 Tingeling:

skriven

Mitt barns pappa mår inge bra. Så då ringer han till mig. Vilket väl är okej men tycker ändå han borde ringa någon annan. Säger att han blir rädd, panikångest, och undrade om han fick sova hos mig/oss för att inte vara ensam. Jag sa nej. Han måste ju reda upp det här själv? Sen är ju jag en sån person som tar hand om andra och jag tycker synd om honom. Hur ska jag förhålla mig till det här. Bara stålsätta sig och säga nej till att till och med ringa? Han måste ta tag i sitt eget liv, han valde faktiskt bort mig. Det är så typiskt, så fort jag känner att allt verkar bra och jag verkligen inte behöver ha något med honom och göra och så bara drar han tillbaka mig såhär. Det är svårt för det är mitt barns pappa. Vill inte att det ska gå ut över min dotter.

Kram!

Svar: Du måste nog vara tydlig och stå fast vid ditt nej... kram :)
Esmaralda

55 De:

skriven

Ser du mig på ett annat jobb än systemet? Kramar

56 Sheri:

skriven

Hur ser min närmaste framtid ut? Ser su ngt särskilt som kommer ske eller något att hålla ögonen öppna för?

57 Konstig fråga:

skriven

Hej Esmaralda!
Nu ska jag ställa en konstig fråga!
Jag blev bjuden på dop men tyvärr kunde jag inte gå på dopet på grund utav sjukdom! Jag hade ju köpt doppresent redan! Jag ringde såklart och sa att jag inte kunde dyka upp och vi bestämde att ses någon annan dag framöver istället! Jag nämnde något att " då kan du ta presenten då istället! Nu är det så att jag behöver ju egentligen alla slantar jag kan få! Men eftersom jag inte kunde gå på dopet så kanske jag kan lämna tillbaka dop presenten? Eller kommer hon undra nästa gång vi ses?
Vänskap är ju trots allt viktigare än slantarna!
Kram

Svar: Ja, du har redan sagt att doppresenten kommer när ni ses... så det kan du inte ta tillbaka... hon skulle undra.. kram
Esmaralda

58 Sheri:

skriven

Hur ser min närmaste framtid ut? Ser su ngt särskilt som kommer ske eller något att hålla ögonen öppna för?

59 S:

skriven

Hur ser min närmaste framtid ut? Ser su ngt särskilt som kommer ske eller något att hålla ögonen öppna för?

60 Boudica:

skriven

Jag är ju en som har dålig vana av att tjuvlyssna på andras konversationer ;)
Speciellt på tåg/buss då jag inte har musik på. Då kan man ju höra de allra märkligaste historierna. Även mycket man inte vill veta!
En morgon var det någon som berättade att mannen hade lämnat henne för en ny kvinna. Och efter 10 minuters tågresa visste jag nästan allt hur det gick till!
Men en annan gång var det nån som nästan hade en historielektion för sin medresenär. Det var rätt intressant att lyssna på!

Så trött på senaste, känns nästan som om det är för jag flyttade sängen nå dm förra helgen. Sen dess har jag inte kunnat sova bra!Men så kan det väl inte vara?

Det var så märkligt denna morgon jag vaknade av att jag hörde orden "Hur får man energi?" i mitt huvud. Vem som sa det det vet jag ju inte, om inte det bara var mitt inre jag ;)
Men besviken blev jag, min första tanke var ju "kunde jag inte få stanna kvar i sömnen för att få svaret!?"
Men så märkligt med dessa ord!
Vad var det?

Denna kurs som jag funderar på, är det rätt inriktning för mig?
Kommer jag få någon nytta av den, för inte vill jag lägga ner massa pengar på något som inte tillför mig något ;)

Kaffe och mat står på tur här!

Kram!

Svar: Ja, frågan var till dig.. och du ska klura ut hur du ska få energin på topp... för egentligen vet du... kram :)
Esmaralda

61 Susan:

skriven

Visst e det härligt att vara iakttagare o lite tjuvlyssnare ibland, även om det är ojande. Satt en gång på vårdcentralen o "lyssnade" på ett par, vad han än sa så fräste hon o raljera, insåg då att jag har det rätt bra som enastående🤔 Men man får ju ta det onda me det goda så lite gnäll kan jag nog vänja mig vid om jag måste😉

Kram

62 Frida:

skriven

Ja apropå sjukdomar 😉 bör jag kolla upp mina födelsemärken som kliar?
Kram 💛💜💛

Svar: Ja gör det, för säkerhets skull.. kram
Esmaralda

63 Lillan:

skriven

Hej Esmaralda!

ser du något trevligt som händer mig snart?kram

64 Linda N:

skriven

@Helena Ir: Så lustigt att jag just i dag bläddrade bland kommentarerna :-)

Du och barnbarnet får ta igen det dubbelt upp nästa gång i stället. Annars kan ni kanske testa Skype ihop.

@Es: Tänk vilken fin plattform du skapat här!

Kram till er båda!

65 Carolina:

skriven

Jag har också opererat bort sköldkörtel som var full av små godartade cancer och äter levaxin som aldrig blir återställ.

Svar: Ja, vi får helt enkelt leva med eländet.... kram :)
Esmaralda

66 Signe:

skriven

Hej!
Som sjukvårdsanstäld skrockar jag gott åt dina verklighetsbeskrivande anekdoter från vårdcentral och annat ☺...
Hur ser det ut vad häller mina studier och mitt arbete framöver? Reder jag upp studierna? Löser det dig för mig med samtalspatienter i Skåne eller på mitt jobb? Känns avgörande för om jag kan gå utbildningen eller ej 😔.
Kram☀

Svar: Du redar ut studierna och ska ha fokus på dem.. de öppnar väldigt bra dörrar för dig framöver. Kram
Esmaralda

67 Signe:

skriven

Hej igen,
...sig, skulle det stå.
Kram

68 L:

skriven

Hej Esmaralda!
Kommer han och jag ha med varandra att göra igen?
Kram

69 Jhs:

skriven

Jag gillar sådana platser där människor möts naturligt. De är tokigt med människan men inget för oss samman som när de blåser motvind.... :)

70 Vilsen i denna värld:

skriven

Tack Es för svaret stor kram<3


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: