Hitta nya vänner...

Att skaffa sig nya vänner kan behövas ibland… kanske flyttar man långt från vännerna man redan har så man inte kan ses lika ofta som förut.. eller så går man kanske i pension och får massa tid över…. eller man blir föräldraledig… eller så bara känner man att man VILL ha nya vänner och fler vänner….  för visst kan det behövas lite nytt blod emellanåt !!

Hur gör man ?  undrar många.

Jag har förstått  att det inte är helt enkelt alla gånger.

 

Själv känner jag mig blessed med så många fina och goa vänner… nära vänner o mer ytliga vänner.. vänner från universitetstiden… sonens kompisars föräldrar som blivit vänner…  gamla arbetskamrater… grannar..vänner som jag hittat via nätet och Facebook….  och eftersom jag inte är något större social animal… så händer det att jag handskas ovarsamt med vännerna.. hör inte av mig som jag borde och då får jag dåligt samvete och ställer hysteriskt till med fest eller nåt...  

Här måste jag skärpa mig.

Jag  älskar mina vänner !!

 

Hur får man nya vänner ?

 Man kan börja med att  scanna av närområdet.

Har du trevliga grannar kanske ?  Då kan du alltid göra dig ärende till dem och be att få låna en kopp socker eller nåt… och sen återgäldar du det lånade med en liten blomma därtill som tack.. och är grannen nyfiken på dig tillbaka så lossnar det.

Bjud hem de du känner och be dem alla ta en kompis  med sig och på det sättet kan  det bli ett litet gäng som turas om  att ordna tjejträffar !

 

Man kan söka via nätet

Idag äger de allra flesta en smartphone och utbudet av kompisappar växer stadigt. GoFrendly är en app enbart för tjejer.

GoFrendly matchar dig med nya potentiella vänner baserat på vem du är, var du bor, din livssituation och framför allt efter vad du letar efter i en vän.

 Meet Up är främst välkänd internationellt men börjar komma allt mer i Sverige. Här kan du se olika aktiviteter som människor ska göra den närmaste tiden, till exempel ”Tysk-svensk fika på Café 60 kl 17 imorgon” och då gå in på eventet och klicka i att du vill komma.

 

Kolla Facebookgrupper och sök efter intresse… här på Bjäre har vi tex ” Bjärefrallorna” och som ni kanske minns bjöd jag hem hela gänget härom sommaren… och jag hade inte träffat nån av dem tidigare...

När du är på gymmet eller ute med hunden… så ta initiativ till samtal… nu när jag möter andra hundägare så tipsar jag om  ”Hundpromenaderna” i skogen om söndagar.. där alla som vill får delta… och två av de jag mött sådär hipp som happ har nappat och vi har åkt tillsammans dit… 

 

Man får ha lite fantasi… och öppna en möjlighet till samtal.

Den du gillar på jobbet… föreslå en öl eller en fika efter arbetsdagens slit....

Du kan alltid annonsera här på bloggen efter vänner.. jag vet ju flera som träffat varann och börjat umgås och det har startat  just här…

Någon som har fler idéer ??

 

Kram & kärlek

1 Ingela:

skriven

Bra tips! Det är ju inte helt enkelt att träffa nya vänner i vuxen ålder, tro mig, jag vet...
Jag är jättesugen på lite nya bekantskaper och får väl helt enkelt jobba lite hårdare på det hela!
Känns som "alla andra" har hur mkt kompisar som helst, men det kanske inte stämmer riktigt.

Es, tänker att mannen jag ska träffa ska föra med sig lite nya vänner, frågan är bara om han är på ingång? Kan du se ngt om miljön där vi ses, har nu nästan helt gett upp hoppet om att det verkligen kommer att ske, åren bara går...

Kram Ingela

2 Mamman som varit med från början:

skriven

Godmorgon ❤️ Vilket trevligt inlägg! Jaaadu, jag har ibland tyckt att det är tråkigt att jag inte har ett stort kompisgäng men jag har en hel del vänner trots allt! Det är bara det att jag mest träffar dem en och en ❤️ Jag har lärt känna dem på väldigt olika sätt. En är en barndomsvän som jag återfick kontakten med via Facebook . En lärde jag känna då vi gick samma kurs. En annan köpte barnkläder av mig via blocket. Han är dock den ende som försvann efter ett par år 😥En lärde jag känna här på bloggen för 5-6 år sen då vi båda var mycket flitiga besökare som kommenterade nästan dagligen här❤️ En bjöd jag hem på pysselkväll när min äldsta dotter var ett år och jag var på öppna förskolan och numera är hon den vännen som verkligen funnits vid min sida i vått och torrt i över elva år. En annan jobbade jag ihop med i ett år och nu har vi varit väldigt nära vänner i 22 år. En lärde jag känna för 30 år sen när jag bodde på folkhögskola i Danmark. En dansk kvinna. Tyvärr har det så smått börjat Ebba ut nu när vi började närma oss trettio års vänskap...😰
Ja, man kan lära känna människor lite överallt! ☺️Ändå ser jag inte mig själv som någon social animal utan har behov av ensamtid också. Plus att jag kan vara lite blyg i stora nya sammanhang. Och just nu känner jag mig väldigt ensam då en längre relation precis tagit slut och ett stort nätverk därmed försvinner. Esmaralda ❤️Tror du det känns bra för mig ändå snart och att jag överlever midsommar trots kraschade planer? ❤️❤️❤️

3 AnnaK:

skriven

Är bjudna till 2 ställen till midsommar. Ett är med dotterns pappas släkt. Dottern vill gärna dit med sin pappa så hon får träffa kusiner. Jag vill inte. Känner att det blir jobbigt med alla dem människorna.

Kommer det gå bra för dottern därborta om jag inte följer eller borde jag bita ihop och åka ändå. Vill inte göra nåt som min dotter mår dåligt över. Ger mig sån ångest detta.

Kram 😊

Svar: Nog tror jag att dottern kan åka själv med sin pappa... kram :)
Esmaralda

4 Skorpan:

skriven

Ja vem var det nu som sa, Alfons tror jag, "vill du ha en vän så ska du va en vän", eller nåt liknande och det stämmer väl bra :).

Själv har jag inte så många vänner men goda vnner. De har kommit via jobben jag haft o sen har jag min granne som jag klickar med. I tiderna då jag skulle gå på mammaledigt första gången var det en tjej som skulle ta över mitt jobb som jag hade mycket svårt med, hon "tog" ju mitt jobb, o det gjorde hon faktiskt, o det var inte speciellt positivt mellan oss. Hur det nu sen gick så fick vi upp ögonen för varandra och idag 18 år senare, okej sedan flera år tillbaka, är vi mycket goda vänner. Har ännu svårt att förstå det, för vi är så olika!? En annan kompis träffade jag iom att vi hade barnen hos samma "sköttant". Barnen blev jättegoda kompisar och det är vi också.

Kanske är vissa saker bara meant to be? Andra människor är i ditt liv för en viss tid o sen är den tiden förbi. Ja hoppas o tror att mina vänner finner mig lika viktig för dem som de är för mig! Vad tror du Es, kan det vara så?

Midsommaren nrmar sig o vinden vände mot nordan, ja så ska det väl vara hela midsommarn, svalt!? Har ännu inte bestämt mig för menyn o ingen har hörts av gällande vad dom vill äta. Mamma bestämmer... En lugn midsommar lär det i alla fall bli med minus ett barn färre. Mmm...

Två dagar jobb ännu, idag ska det postas o inhandlas biljetter. Sen behöver det kanske ordnas bland filerna. Ett o annat finns att göra, tur det, annars skulle jag ju inte få alls nån lön... Min företrädare hade ledigt i sju åtta veckor o hon klarade sig på semesterpengen. Tror jag det, hon har ju en karl som hon bor med o det innebär ju en viss skillnad skulle jag vilja påstå, eller hur? Redan nästa år har jag ju fyra veckors betald semester ;D...

Ha det gott!
Kram Skorpan

5 Cj:

skriven

Gå med i någon förening som du är intresserad av, idrottsutövning,våga ta första steget.
Ser du någon varning för mig? Kram

6 Rebecca:

skriven

Jag har gått runt den senaste veckan och känt att jag borde skaffa vänner men det är svårt. I min seans såg du i alla fall vänner längre fram som jag gjorde saker med så förhoppningsvis händer det :)

7 MollyD:

skriven

Hej
Var så kul att läsa om sköldpaddan häromdagen. Skönt på ngt sätt.
Känner tillit till att allt blir bra med jobb och förhoppningsvis en kommande relation, ekonomi.
Har jag min skyddsängel med mig? En eller fler ?
Kram

Svar: Visst har du din ängel med dig.. i väldigt stor kärlek.. kram
Esmaralda

8 <3:

skriven

Godmorgon kära Es.
Som du skrev är det lätt att få kontakt med andra när man är ute och går med hunden. Ibland kan klassåterträffar blåsa liv i gamla vänskaper och starta nya. Tack 🙏ni som skrev snällt till mig på bloggen.
Ser det ut att bli en fin semester i Grekland ? Någon varning ? Längtar väldigt mycket till sol och värme. Lite stress nu bara att hinna med allt innan vi ska åka. Skönt att slippa flecetröjan på midsommarkvällen för en gångs skull.Packat ner ståltråd och varp så hoppas kunna göra mig en fin krans av bougainvillea 🏵.
Kram

Svar: Ha normala och inte för höga förväntningar och resan kommer bli riktigt bra.. jag ser inga varningar.. kram :)
Esmaralda

9 Mariao:

skriven

Godmorgon!

Det där med vänner är ju inte alltid det lättaste.
När man når en viss ålder tycker jag dom allra flesta har sina umgängeskretsar och det är svårt att "komma in" i dem.
Genom åren har jag haft väldigt trevliga grannar, så det är nog mitt tips:).

Det blev blankt nej till större trädäck, så ingen sandlåda eller annat kul för barnen på taket....jäkla tråkmånsar......såna vill man ju inte ha som vänner;)

Idag är Internationella Yoga dagen, så kolla upp var det finns gratis yoga där du bor:)!
Den skapades inte bara för yogans skull utan också med en fredstanke i bakgrunden.

Soliga kramar,
Maria

10 Blåklockan:

skriven

Godmorgon!

Ja det här med att träffa nya vänner känner jag är lite knivigt när man är introvert som jag.
Har lite svårt att ta kontakt. Tror att jag stör eller tränger mig på fast det kanske inte alls är så.
Ända sen Talismanen kom har jag varit ledsen och nere. Gråtit en skvätt varje dag. Vad vill den med mig tro? Vill ha lite positiv verkan av den nu, väntar den på rätt tillfälle eller vad händer???
Eller blir det inte mer än så här?

Nåväl GLAD MIDSOMMAR på er alla!!!

Svar: Mer än så ska det bli och jag tror det kommer... att du inte mår bra beror inte på talismanen.. den kan inte verka så.... jo.. första dagarna men inte sedan.. kram:)
Esmaralda

11 carina:

skriven

morron Esmaralda! alltid intressanta inlägg du här =) jag ska ut och resa på bilsemester och undrar ifall denna resan går bra och blir en trevlig resa =) kramen ängel

Svar: Ja tecknen visar att allt kommer gå bra.. kram
Esmaralda

12 Carina ST:

skriven

Det där med vänner och ett socialt liv har länge varit på sparlåga i mitt liv. I all stress i livet blev det sociala livet lidande. Jag orkade inte. Det var den biten som blev mindre och mindre allteftersom stressen ökade.

Nu ett och ett halvt år ungefär efter kraschen i utmattningssyndrom så börjar jag längta efter vänner och ett socialt liv. Men fortfarande är jag ofta väldigt trött så jag tar det lite i taget. Bit för bit ska väl det sociala öka allteftersom orken ökar lite.

Möhippan för min syster var så kul och påminde mig om att sådant också ger energi i form av glädje och påfyllning, även om man är trött några dagar efteråt :)

Jag har en nära vän som har varit en otrolig klippa i mitt liv under den tiden som varit allra jobbigast. Hon är så värdefull för mig. Det är en vänskap som jag vill vårda och få chans att ge tillbaka till.

Det finns flera trevliga kvinnor omkring mig som jag har tänkt att jag vill öka kontakten med när orken kommer tillbaka.

Två som jag mött när jag gick buggkurs och lärt känns lite ytligt. En tidigare arbetskamrat. En granne som är konstnär, som jag pratat en hel del med i trappen. En vän till min väninna som jag också gillar. Min systers vänner, som jag nu mötte på möhippan.

Så jag ser att möjligheterna finns omkring mig. Det handlar bara om att själv ha tillräckligt med ork och att ta initiativ.

Jag och väninnan har funderat ett tag på att dra igång en bokklubb och bjuda in människor vi gillar.

Meetup har ju ganska många roliga grupper. Jag kollade lite där för att en arbetskamrat hittat en grupp där. Då kan man ju finna några med liknande intresse.

Kram, Carina ST


Svar: Jättebra idé med bokklubb.... man kan ju också starta en film eller serieklubb !! Kram :)
Esmaralda

13 Susan :

skriven

Jag har inte så många vänner o kompisar, men dom jag har är jag rädd om...men emellanåt e jag oxå dålig på att hålla kontakten. Lite patetiskt log känner jag ett stort behov av egentid , samtidigt som jag längtar ngt enormt efter ngn att dela mitt liv med🤔 ... hur står det still i mitt huvud😱 .
Midsommar ska traditionellt firas med ett stort gäng i dagarna tre, och det ska bli så roligt att träffa alla igen. Tyvärr e jag nog enda singeln(som vanligt) men det hoppas jag talismanen ger mig lite hjälp på traven att ändra på till nästa år😇

Kram Susan🎈

Svar: Båda delar är viktigt och kan synkas samman.. kram :)
Esmaralda

14 Hg:

skriven

Hej!
Du har sagt i min seans att jag kommer möta en ny vän, detta sa du ca 1år sedan...har vi gått om varann? När möter ja henne?
Kram!

Svar: Det finns fortfarande ett möte.. det har bara dragit ut på tiden.. var själv aktiv när du möter folk som du gillar.. då underlättar du det som ska ske.. kram
Esmaralda

15 Tingeling :

skriven

Tack för tips. Jag har ju inte varit social senaste åren, då jag mått dåligt, och sen har jag ju min dotter i princip all tid. Men jag har blivit bättre på att lämna henne hos andra, jag har till exempel börjat lite smått så som att lämna henne till min pappa och så åker jag och storhandlar själv. Nu är hon enkel att ha med sig, men kan vara skönt att göra saker själv också. Och när jag inte har min dotter passar jag också på att vara själv, att göra ingenting eller städa och tvätta. Tycker det är skönt. Och i staden jag bor i (och föräldrar på förskolan) har människor en mur runt sig... Och säkert jag med... Jag har ofta tackat nej till saker och ting, har inte haft så stor lust.

Kanske öppnas fler dörrar när jag flyttar till annan stad. Hoppas det! För nu känner jag mig redo att börja leva lite mer! Min dotter ska vara hos sin pappa hela midsommar helgen, så tog initiativ till en kompis jag inte ser så ofta att vi kunde gå på bio, så det ska vi göra. Hon verkade bli jätteglad över att jag frågade. Insåg att det är nog jag som skjutit ifrån mig mina vänner pga att jag mått dåligt, och trodde dem inte riktig ville vara med mig mer pga det. Men hade visst fel....

Baby steps 😁

Trevlig onsdag!

Kram!

16 Jossan :

skriven

God morgon! Ännu en dag på Mallorca! Idag ska vi få vårt bagage de ringde igårkväll. Kan ju säga att vi alla blev glada! Idag fortsätter jag att sola och bada. Det är jätte skönt i vattnet och det fläktar!

Nu är jag och syrran ute och går!

Tror du att syrran kommer gifta sig här nästa år?

Kram

Svar: Härligt du o syrran har det.... känns som om hon tänker om lite när det gäller bröllop och jag ser inte vart det slutar.. kram på er båda.. o fortsätt njut :)
Esmaralda

17 Virrhönan:

skriven

God morgon!

Bra inlägg. jag tillhör väl skaran som inte har några riktigt nära vänner, dom har jag vuxit ifrån och det kan jag sakna. Visst har man väl vänner och så, arbetskompisar som jag har galet roligt ihop med och jag hoppas de trivs i mitt sällskap. Visst önskar jag att jag hade fler vänner att umgås med men det är som det är med de. Bra tips i alla fall som jag tar till mej.
Ser du om den årliga semesterresan blir av i år? Eller tror du jag firar semester själv och övriga åker utan mej?
Ha en skön dag mitt i allt midsommarstök. Kram

Svar: Jag ser inte riktigt hur det blir.. du fattar ett beslut.. och det kommer visa sig vara ett bra beslut.. kram
Esmaralda

18 N:

skriven

Hej Esmaralda.
Vänner är livet. Jag har försökt tagit mycket intiativ.tog ganska många mot en vän men hon kunde aldrig nästan och hörde inte av sig tillbaka så då kanske det får räcka där.
Finns det någon öppning eller möjlighet att han vill bygga vidare på något bra mellan han och mig?
Kram

19 Jag:

skriven

Prova på att gå på danskurser, varför inte pardans? idag dansar man med både killar och tjejer och gå på socialdansen där man tränar dansen och framförallt finns det alltid en del personer som väntar på att få dansa och som vilar sig i kanten av dansgolvet. När man har ett gemensamt intresse är det alltid lätt att småprata, speciellt i dansen där man blir glad och har lite hudkontakt med varandra. Vill sig livet får du ett nytt kontaktnät och även kompisar att fika med/att resa med. Lycka till! 🙂

En fundering: min man är duktig på sitt jobb men det är slitsamt för honom att vara egen. Blir det en ny arbetsplats för honom nästa år och med tiden även ett karriärsbyte? Kram

Svar: Bra tips.. och ja.. något nytt kommer vad det gäller mannens arbete.. kram
Esmaralda

20 Professionell vänjägare:

skriven

Detta hade jag som projekt förra året!

Jag sökte främst på nätet i olika forum och träffade en hel del härligt folk, kanske inga nära vänner, men håller kontakt med några och har framförallt blivit modigare till att ta initiativ. Så go for it säger jag bara till er som är sugna :)

Undrar i vilket sammanhang nästa nära vän dyker upp för mig, ser du Esmaralda? Dröjer det?

Kramar på er

Svar: Just det... alla kan hitta nya vänner !! Nästa vän lär du träffa i samband med någon form av evenemang där det finns mycket folk.. kram :)
Esmaralda

21 Dunegull:

skriven

Ser du mig komma gifta mig i framtiden?

Svar: Ja du kommer att gifta dig.. kram
Esmaralda

22 Anki:

skriven

Godmorgon Es

Så många bra tips och idéer !

Idag frisör följt av tandläkare

Tur det finns frisörer med pensionärsrabatt !

Kram Anki med flock

Svar: Ja.. det finns nog inte överallt i samhället så som det fanns förr.. pensionärsrabatterna ? Kram :)
Esmaralda

23 Jennifer:

skriven

Kära Es! En fundering om talismanen: hur vet man när den har slutat verka? Skulle behöva min talisman åtminstone till hösten, kan den känna på sig det? Kram

Svar: Ja det kan den.... men ingenting är 100 % säkert.. kram
Esmaralda

24 Filippa:

skriven

Hej jag har funderat på och köpa en present till min bästa kollega om jag hittar något i Italien när jag ska dit.
Kommer hon bli glad över presenten tror du?



Kram

Svar: Ja det tror jag :) kram
Esmaralda

25 Solen:

skriven

Hej jag lyckades hitta två underbara vänner via aktivitetssidan.se
Är så lycklig för det!

Esmaralda vad tror om det förhållande jag har...vi har så lite tid tillsammans och jag vill så mycket mer. När vi är ifrån varandra längtar jag så mycket medan han verkar lyckas hålla sig så cool, i alla fall så som det låter.
Kommer detta att gå?

Kram, sol och värme!

26 Matilda:

skriven

Halloj e.

På tal om dagens bloggämne: när kommer nästa riktigt bra vän in i mitt liv? :)

Ha de gott


27 Skrållann:

skriven

Hej!
Jag jobbar näst sista dagen på mitt nuvarande arbete och lämnar mina kollegor som blivit mina riktigt goda vänner och som jag kommer fortsätta umgås med. Börjar på nytt jobb i höst i en roll där jag inte räknar med att få så många vänner men tror ändå det kommer bli bra:)
Däremot undrar jag hur relationen med min gamla vän kommer utvecklas?! Är det så att får vänskap börjar dö ut i sanden?

Kram från Skrållann

Svar: Vänskapen ser ut att ändra form... men den kan bestå i alla fall.. kram
Esmaralda

28 Sheri:

skriven


Hur ser närmaste framtiden ut för oss , är han den jag väntat på?❤️

29 F:

skriven

Godmorgon esmeralda du hade sett att jag skulle träffa en speciell Person..ser du något mer om det kram

30 Kicki:

skriven

Jag känner mig tacksam för de vänner jag har.. .men saknar min bästa kompis, vi umgicks hela tiden tills hon blev dålig.. ❤

31 Lilly:

skriven

Hej esmeralda ser du mig åka på min drömresa kram

Svar: Japp det gör jag.. kram
Esmaralda

32 Mikael:

skriven

GoFrendly är en app enbart för tjejer - va då? får jag inte vara med?? !! :)

Vänner har kommit naturligt så har inte tänkt på det mycket, socialt inkompetent? Kanske, känner mig lite obekväm med konstlade möten, ibland hör jag inte av mig på 10 år men är som det var igår vi sågs när vi hörs.


Kram
Mikael


Svar: Javisst är det lite knasigt Mikael... kanske finns det en app för killar också som söker kompisar ? Jag vet inte.... och den sortens vänskap du beskriver... som är kravlös och man ses när man ses och bara tar upp tråden.. det gillar jag... där är jag lite som du... kram :)
Esmaralda

33 Talismanmatte:

skriven

Jag läste att en blivit trött av sin talisman men för mig har det blivit precis tvärtom. Jag har aldrig fått uträttad så mycket som nu och energin är på topp. Jag njuter varje dag. Tack för ordet. Ha en bra midsommar alla.

34 AnnaK:

skriven

Tack för svar! Ja, borde ju gå bra. Hon har ju sin farmor också där. Men känner mig taskig som inte följer med....

Kram 😊

35 Sus:

skriven

Hej
Har ju inte behov av att umgås så mycke....
Eller tror jag bara de?
Har ju blivit kallad på intervju i morgon....
Kan de bli något?
Love sus

36 MidsommarN:

skriven

Hej Esmaralda.
På midsommar är jag medbjuden till ett midsommarfirande med en kille som jag inte känt mer än en vecka. Jag känner vissa människor som ska dit. Jag kan känna visst Pirr till den här killen men är ändå tveksam: blir det bra på midsommar tror du? Vad ser du för övrigt om den här killen och mig?
Kram

37 Louise:

skriven

Kompisar har jag knappt haft i mitt liv. Bara haft en och annan kompis som jag umgicks med innan jag fick mina barn och när yngste var några månader gammal så slutade vi umgås. Idag är vi bara vänner på facebook, grattar varandra på födelsedagar och så inget annat. Har en barndomskompis som bodde flera år i Stockholm. Vi växte ifrån varandra och har typ träffats två gånger sedan hon flyttade upp dit. Nu bor hon här i Skåne sedan ett halvår tillbaka och vi har inte alls träffats. Det är väl konstigt att när man bor så nära varandra ändå buss eller tågavstånd så träffas man knappt.
Jag har länge funderat på att ta kontakt med den kompisen som jag tappade kontakten med när barnen var små men jag är rädd att hon inte vill att vi inte längre ska ha något gemensamt. Hon har säkert många andra nya vänner. Så jag tvekar.
Jag vet inte vad jag gör för fel det här med nya människor. Jag är blyg ja det är jag men när folk lär känna mig så är det inga problem. Jag saknar vänner i mitt liv. Riktiga vänner som man kan umgås med eller bara ta en fika eller något sådant. Bara prata med via mejl.

Igår fick maken nedsatt belopp så nu har han skickat in ytterligare en ansökan till CSN och vi hoppas att han får varje krona sedan han började i skolan i januari.
Så vi håller tummarna där.
Varför hör inte cheferna av sig? Var de inte nöjda över mina svar oh hur svårt är det att ringa ochsäga tack men nej tack? Eller kanske de inte har fått tag på min referens?Jag är jätterädd att få ett nej om jag skulle ringa dem för jag behöver ett jobb nu. Jag börjar ge upp nu och jag tror inte att det är meningen att jag ska ha ett jobb.


Nu ska jag starta en maskin tvätt och senare ska jag till käkkirurgen med yngste sonen
Ha en fin dag alla. Kramar

Svar: Ge inte upp... fast jag förstår hur motigt det är och jag beundrar verkligen hur du kämpar.. kram :)
Esmaralda

38 Lotta:

skriven

Bra tips. Nätet är ju kanon. Blir lite lättare på något sätt. Jag träffar ofta folk lite här och där som jag pratar med, men det blir aldrig så att jag tar mer initiativ. Är lite blyg och vill inte ha ett nej....ska försöka ändra mig :)

Ser du om jag en dag kommer gifta mig?

Kram
Lotta

Svar: Japp du blir särbo- sambo och du gifter dig.. kram
Esmaralda

39 MollyD:

skriven

Hej
Var så kul att läsa om sköldpaddan häromdagen. Skönt på ngt sätt.
Känner tillit till att allt blir bra med jobb och förhoppningsvis en kommande relation, ekonomi.
Har jag min skyddsängel med mig? En eller fler ?
Kram

Svar: Visst har du din ängel med dig och det finns någon annan också från andra sidan som ofta kommer på besök och försöker ge energi.. kram
Esmaralda

40 N:

skriven

Hej Esmaralda.
När jag pratar med honom i telefonen jag vet inte om det blir lite knasigt då. Det känns som om jag vill så mycket och vill att han ska gilla mig så att jag fokuserar på det. Då blir kanske inte konversationen naturlig. Känner han av det här tro? Tog upp det här igen att om han vill och kan så kan vi gärna åka till honom i helgen, verkar det hoppfullt att det blir så?
Kram

41 Susanne Amalia :

skriven

God Mnorgon Esmaralda.. vänner är alltid en gåva... när jag var liten fick jag inte ha några vänner ... min mamma förstörde alltid detta... men nu får jag ju och tycker det är mysigt med vänner ..

när min son och hans tjej fann varandra .. så sa minmamma .. vad ska han ha en tjej till när han har mig... hmmm,,, det kan man undra... vilken värld lever hon i ...

Men jag älskar min svärdotter .. hon är fantastisk .. <3

Jag är ju som jag förut har sagt lite nyfiken på hur saker fungerar .. därför går jag gärna en kurs i det jag tycker är intressant.. där brukar jag hitta vänner .. man delar erfarenhet på kursen och delar glädjen att få ha lärt sig något... återträff och fika ... Det är härligt med likasinnade vänner ... sedan har jag ju hundvänner ... hundvärlden är fylld av folk bara att välja ... ras inriktning på träning och du har alltid en vän att träna med .. jag kör ytsök med EllaBella.. det älskar både hon och jag .. båt vind vatten fika.. nosarbete en trött hund .. kärlek <3
Eller när man lägger ett spår .. upp tidigt på morgonen .. spårläggning ... med kaffe i skogen .. sedan åker man hem och väntar några timmar för att åka tillbaka ... släppa på hunden på spåret och fika med gänget efteråt.. det finns alltid något att lära av varandra som man kan tänka på vid nästa spårtillfälle... så berikande ...

Apro på kurs tänkte jag skaffa borrkort och sprängkort.. det har jag aldrig prövat så det är jag nog bra på ... (Pippi Långstump)

NU vill jag bara bli frisk .. måste göra något åt mitt hål i diafragma.. annars fixar jag inte dagen ..

I morgon ska jag åka båt med mamma ... midsommarbåt...
Jg gruvar mig lite för att hon inte ska uppföra sig.. hon har redan börjat... -jag tänker inte betala för något vin jag dricker bara vatten ... - och nu slapp du undan på midsommar .. men de andra dagarna då??? VAD SKA DU BJUDA PÅ DÅ?? det är midsommar och då ska inte jag behöva betala maten ...
så har ju min gamla svärfar gått bort ... och då är hon avundsjuk .. att vi avsätter tid till det som ska vara runtomkring .. -jaha han fick minsann vård med det får inte jag när jag går till doktorn.. kort sagt om man gör livet svårt blir det hemskt att leva ... tycker så synd om henne ... det kan inte vara lätt och hon som har levt så länge och är så missnöjd...

NU ska jag och EllaBella gå ut i naturen och jag ska ta med en termos med kaffe.. EllaBella får springa och jag får njuta av vatten ..

Stor midsommarkram till alla på bloggen..

Fråga?? Jag vill utvecklas arbeta och kan tänka mig att berika min vardag ... ser du några inkomstkällor ... för mig.. ??

så önskar vi MG med flock en underbar midsommar med allt vad en midsommar kan innehålla av godo...

Kärlek till livet och många goda skratt ... misommarkram ...

Svar: Ja inkomstkällor ser jag.. kanske du ska skriva ? Och så har du ju dina gåvor att utveckla och gå vidare med... kram från mej och pussar från MG till er båda :)
Esmaralda

42 Michaela:

skriven

För mig har inget hänt sedan jag fick talismanen och börjar fundera på om jag är en av dem som det helt enkelt inte fungerar på. Kram

Svar: Ja, det kan ju vara så... eller så väntar den på rätt tillfälle och går ut stort då.. sånt vet man aldrig.. kram
Esmaralda

43 Jessica:

skriven

Hej Es,
Ser du om de här Subliminala vågorna kommer funka på mig?
Kommer resultatet visas snabbt och synas tydligt på mig?
Jag vet att det är en underlig fråga och jag vet inte om du har någon aning om vad subliminala vågor är för något, men jag antar att det inte skadar att fråga :)
Kram på dig :)

Svar: Nja.. lite skillnad kan det göra.. men förvänta dig inte WOW-effekt.. kram :)
Esmaralda

44 Linda:

skriven

Har ett par välidgt goda vänner, några har följt mig nästan hela mitt liv, andra har tillkommit på vägen, vi jobb och intressen.

Har några, tänker speciellt på 2 väninnor, som aldrig hör av sig, kontakten på de senaste åren har alltid varit på mitt initiativ, och nu då jag blev trött på att alltid vara den som höll kontakt och slutade höra av mig, så har vi inte hörts på över 2 år. Det är inte så att jag tror att de är sura på mig eller nåt sånt, men kanske livet bara har kommit emellan. Ibland får jag dåligt samvete och tänker att jag borde ringa, men sen så tycker jag nog att de gott kan ringa mig också :)

Nu ser jag mest fram emot semestern, 6 arbetsdagar kvar! Väntar sååå! Allra gladast skulle jag har varit om jag hade haft ett nytt jobb att gå till efter semestern, men så verkar det inte bli. Nåväl, man får försöka se positivt på saken! Man har ju ett jobb iallfall, det är också en orsak att vara glad, då det finns så många arbetslösa.

Ha en bra dag allihopa!

45 Anna Marie:

skriven

Olika fan-klubbar är ett bra sätt  att träffa likasinnade på.

Jag är så väldigt kär i min pojkvän, men vi har inte varit tillsammans så länge ännu och jag väntar på den där lilla bekräftelsen "jag älskar dig". Jag vet att man inte ska jäkta fram sånt, jag gör ju det inte själv. Men när kommer det? ;)

46 Linnean 🌸:

skriven

Ja, det där kan vara lite klurigt. Först flyttade jag en bra bit från mina vänner och släkt. Sedan flyttade folk, man lärde känna här nere, åt alla möjliga håll. I samma veva som vi skaffade hund kom jag med i styrelsen i området och då....blev jag typ jagad! För att antingen fjäskas för eller få ta emot världens klagomål från. Var rent jobbigt att gå ut emellanåt. Oj oj! Så det har haltat lite med vänskapsgrejen. Men här på bloggen har jag hittat en fin vän...Helena Ir! Kram till dig! ❤️
I Småland finns de jag gillar bäst ananrs. Min ena underbara brorsdotter som jag är så förtjust i! Men många mil emellan.
Annars är folk ganska reserverade. Man kan prata ute men inte längre sen! Kanske är det jag som är avskräckande? 😉
Otäcka tanten! 👹
Men tack för bra tips! Dags att komma ut ur dimmorna efter för lite sömn, igen. Gääsp!

Ha en pigg dag! Kram.../Linnean 🌸

Svar: Ja, vad roligt att ni träffats via bloggen.. det värmer lite extra i häxhjärtat :)
Esmaralda

47 Smöla:

skriven

Min vän och hennes granne har blivit jätte bra kompisar! Dom har verkligen funnit varann... Och det är till och med lite extra på gång;) Ser du om dom kommer leva ihop eller är det bara tillfälligt?

48 Helena Ir:

skriven

Vänner är viktiga,,en del har man kvar hela livet,som en som jag känt sedan 3-4 klass i skolan..sen hade vi väldigt roliga år i 20 årsåldern..nu bor vi inte så nära varandra längre,,men lika roligt har vi när vi träffas

En del andra kommer och går..och en del träffar jag sådär lite lagom..tror jag har en period i livet när jag inte riktigt orkar träffas så ofta,just nu..jag tränar ju också på ett ställe,där jag får rätt mycket av den sociala gemenskapen :)

Ja,just det..jag har ju en väninna från denna bloggen också..en jätteskön böna :).. och det vet du ju redan Es :)

Fick en present av min väninna från gymmet idag som tillverkar smycken och säljer. Fina örhängen..jag tittat på..så glad jag blev :)

Kanske kommer det fler vänner in i mitt liv..det är roligt med människor..att vi är så olika..men ändå kan ha saker gemensamt och gilla att umgås..


Ha det gott!

Kram :)

49 Myran:

skriven

Hej Es

Ser du något nytt spännande som väntar mig?
kram

50 Veronica:

skriven

Hej Esmeralada du får själv bestämma om du tycker detta inlägget är tillräckligt intressant för att lägga i bloggen eller publicera som kommentar.

Precis som Esmeralda säger så finns det många olika sätt att hitta vänner på men det viktigaste är ATT TA TAG I DET. Saker händer sällan av sig självt och precis som när vi söker en partner eller ett nytt jobb gäller det att veta vad man letar efter.

Jag har varit utan vänner i över 15 år pga olika omständigheter och helt plötsligt en dag tröttnade jag på ensamheten så jag letade upp en fbgrupp som fanns i min stad där det söktes vänner. Jag skrev då en väldigt specifik annons om vad för personer jag sökte, vad jag ville göra och vad jag hade att erbjuda osv. Vi är nu en lycklig grupp på 22 personer som träffas nästan varje vecka för ett glas vin på puben, spelkvällar eller filmaftonar mm.
Här kommer lite TIPS:
1) VAR SPECIFIK med vad du söker om du annonserar. Vill du ha många relevanta svar räcker det inte med "Hej jag söker nya vänner" Samma sak gäller både om man söker partner eller nytt jobb, ja egentligen allt man vill ha. Glöm inte tala om vad DU kan erbjuda så att det inte bara blir en lång önskelista.
2) Om du träffar någon du tycker är intressant vare sig det är i affären, jobbet eller i trapphuset SOM DU INTE REDAN INNAN HAR EN KONVERSATION MED; VAR ÖPPEN OCH TYDLIG: "hej jag tycker du verkar vara en himla härlig person har du lust med en fika" Inte många skulle tacka nej till det! Det är däremot svårare att dyka på någon och ge en komplimang i en affär tex "snygg klänning" och sedan förvänta sig en längre konversation för folk kan bli lite överrumplade just i den stunden när de egentligen är upptagna med annat.
3)VAR REALISTISK: Din nya vän behöver inte vara samma ålder och kön. Du kan hitta din bästa vän i en 15 år äldre man och ni kan ha superkul ihop. (vår grupp har ett åldersspann mellan 25-50 men alla är ute efter samma sak)
4) NÄTVERKA: Här kan du däremot ge komplinager för en fortsatt konversation i efterhand och gärna skriftligt. Om du har sådan tur att du är på konferens på jobbet eller blir bjuden på fest se till att skapa ytliga konversationer och kontakter. Har du Facebook lägg till dom, gå vidare den dagen utan att bli för påträngande men ta upp kontakten några dagar senare. "Hej vi träffades på festen i lördags, du hade en sån snygg klänning vart har du köpte den? osv" Sedan spinner man lättare vidare och vips så har man en fika inbokad.


Som jag skrev innan så har vi i min stad en grupp som träffas ofta och är det någon här som är från Karlskrona är e välkomna att skriva. Bor ni någon annanstans och det inte finns liknande grupper , starta en!! Lycka till!!

51 Adad:

skriven

Hej esmaralda

Hoppas allt är bra med dig, var ett tag sen jag var här inne. Har verkligen haft fullt upp. Har blivit tillsammans med M nu, hur ser framtiden ut för oss? Tror du att det e han jag väntat på??

Kramar ❤️

Svar: Det kan det vara.. jag är inte helt säker men du märker snart vilket..kram
Esmaralda

52 Ghostwriter :

skriven

Jag har tappat röda tråden om mig, jag kommer alltid sent och är en sån typ jag inte trodde att jag var. Riskerar jag sparken eller kommer jag bli bättre?? Undrar också om jag kommer få nya vänner inom detta året....

Kram!

53 Ghostwriter en fråga glömd :

skriven

Undrar en sak jag Glömde fråga. Om min kollega tycker jag är jobbig... Förstår varför isåfall men jag vill ju inte att H*n ska tänka dåliga saker..framförallt inte utan att säga dom till mig


Kram

Svar: Det tror jag inte att du behöver oroa dig för.. kram
Esmaralda

54 F :

skriven

esmeralda du hade sett att jag skulle träffa en speciell Person..ser du något mer om det kram

Ä

Svar: Nej, bara att det jag sagt innan gäller fortfarande.. kram
Esmaralda

55 EPM:

skriven

Så sant!
Men det är svårt ibland, jag hittade mina nya vänner och kärlek när jag till slut vågade utmana mig själv och gå dit jag aldrig gått.

Inatt kom kärleken till mig, det känns som om han närmar sig att erkänna för sig själv att det är mig han valt.

Min kollega är dålig, ser du om det är hjärtat eller en stressreaktion? Jag är orolig för honom, han är en fin vän.

Kram

56 Orolig:

skriven

Hej Esmaralda.
Är orolig över jobbet jag har nu. Har någon konstig känsla. Ska få sommarschema men har inte fått något än. Tänk om jag inte får några mer tider här? Verkar hon på något sätt missnöjd?
Kram

57 Yvonne:

skriven

Hej. Så bra att du tog upp detta med vänner. Jag har några vänner men känner mig ensam ändå. Kommer jag att få fler vänner?

Svar: Absolut! Ta tag i det och sök aktivt.. det kommer att ge god utdelning.. kram
Esmaralda

58 Alex:

skriven

Hej Esmeralda,
Jag har svårt att få nya vänner där jag är. Har svårt att tyda vissa personer ibland. Som tjejerna i barngruppen.
R till exempel. Hon verkar så allvarlig jämt. Och stel.
Varför är hon det?
Tack!

Svar: Hon är bara lite osäker.. kram
Esmaralda

59 Hönan:

skriven

Många bra tips! Alltid skoj med nya vänner även om jag tillhör dem som har svårt för att knyta nya starka band. Har man någon hobby eller håller på med en aktivitet så kan man nog hitta lite vänner där, då vet man att man i alla fall har ett gemensamt intresse :)

Gällande midsommar så känns det som att det finns fler anledningar till att han är tveksam till att komma än den han sa.
Undrar om en liten push kan göra någon skillnad så att han kommer med?

Kram

60 Tisa:

skriven

Es, håll tummarna idag! jag tänker kräva en samtalskontakt som du skrev igår. Genom telefonkontakt varannan vecka är det svårt att veta hur dåligt jag mår. Att inte ens få prata en gång i veckan. Varför ska man prova sina vingar när man inte mår bra. Det är väl bättre om vården får mig att må bra först, d.v.s. vara ett bättre stöd i processen (än nu). Känslan av att vara ett hopplöst fall. Men å andra sidan skrev läkaren i min journal att jag mådde bra samma dag jag blev utskriven från avdelningen. Men grejen är den att han inte frågade hur jag mådde, inte frågade hur jag kände eller tänkte... Han bara tog förgivet, det gjorde han alltid; frågade aldrig hur jag mådde. Jag blev utskriven trots att jag kvällen innan bara grät och grät, berättade för en personal om mina innersta tankar. Han skulle skriva i journalen men det gjorde han inte då jag tittat i min journal på det två sista dagarna. Aja, vården i ett stort jäkla nötskal


Kommer någonting visa felet med min mage?

Svar: Ja, stå på dig !! Kram
Esmaralda

61 Mirre :

skriven

Bra tips Esmaralda! Det gäller verkligen att vara påhittig och ha lite fantasi, inte tänka inom sin lilla box. Nya vänner kan man ju som sagt hitta överallt. Ibland kan det vara svårt att ta första steget och inleda till samtal men det är oftast att det uppskattas.
Jag kan tipsa om leta efter vänner på sina fritidsintressen/hobbys eller på jobbet. Då vet du ju garanterat att ni har något gemensamt liksom och har alltid något att prata om. För egen del så älskar jag att gymma så tex gymmet är ett perfekt ställe, tyvärr (eller inte haha😉) är det mest killar där inte så många tjejer i min ålder men det är kul ändå! Kram :)

62 Skorpan:

skriven

Så ändrades planerna o det blir terassbesök med en kompis, kul. Inte setts på ett bra tag o mycket har hänt i hennes liv. I mitt liv däremot, just inget, o det är happening som jag saknar. Men det kanske kommer...
På tal om vänner idag så...
Kram Skorpan

Svar: Det kommer.. var så säker.. kram :)
Esmaralda

63 Jobb:

skriven

Hej Es

ser du mig på nytt jobb?
kram

64 Smöla:

skriven

Min vän och hennes granne har blivit jätte bra kompisar! Dom har verkligen funnit varann... Och det är till och med lite extra på gång;) Ser du om dom kommer leva ihop eller är det bara tillfälligt?

65 Ghostwriter in the house :

skriven

Är det där huset vi vill kolla på någon fara med om vi skulle få chans att köpa det? Läste en del "otäcka" skador men är ändå sjukt intresserad!

Tack för svaret innan.


Kram!

66 N:

skriven

Hej esmarslda.
Ser det hoppfullt ut att vi åker till honom i helgen eller inom närmaste tiden?
Kram

67 Rädd:

skriven

Hej E!

Mötet gick som förväntat inte toppen. Gör mitt bästa att vara snäll mot mig själv och tänka att jag bara är människa. Jag hoppas mina två möten tidigare gör att de ändå vill ha mig? Kommer jag börja där efter sommaren?

Kram och kärlek.

68 Tisa:

skriven

Jag stod på mig, men det räckte tydligen inte att jag tycker att det är lättare när man ser personen på samtal. Det blev heller inte ändrat till en gång i veckan. Hon sa att om jag inte haft telefonkontakt så hade jag inte haft någonting alls. Det är så jobbigt när vissa tror att det är så enkelt. Men om det hade varit enkelt att bli frisk från en depression så hade jag varit frisk för längesen!

69 Tisa:

skriven

Jag stod på mig, men det räckte tydligen inte att jag tycker att det är lättare när man ser personen på samtal. Det blev heller inte ändrat till en gång i veckan. Hon sa att om jag inte haft telefonkontakt så hade jag inte haft någonting alls. Det är så jobbigt när vissa tror att det är så enkelt. Men om det hade varit enkelt att bli frisk från en depression så hade jag varit frisk för längesen!

Svar: Undersök vilka andra vägar det finns att gå.. kanske kan någon i bloggfamiljen tipsa ? Kram:)
Esmaralda

70 Rosen:

skriven

Hej Es

Ser du någon rolig händelse i sommar för mig?
kram

71 Ledsen:

skriven

Hej Esmaralda.
min chef pratade med mig och jag fick inte så mycket tid framöver. Hon säger att det berodde på att det har blivit mycket fel i beställningar.
Varför har det blivit fel? Beror det på att det blivit mycket fel eller "skyller" hon på det?
Kram

72 Mikael:

skriven

Vänner.., tänkte inte på det, har inte träffat några nya några vänner senaste åren, är en annorlunda miljö och jag är kanske inte riktigt på våglängd med de här, kommer jag träffa några eller blir det i en annan miljö?

Kram
Mikael

Svar: Du möter nya vänner men det ser ut att dröja en tid... tror du befinner dig på annan plats när du möter dem.. kram :)
Esmaralda

73 Pia1:

skriven

Jag måste bara berätta vad talismanen har gjort för kul! Inte det som egentligen har tänkt, den jobbar på andra stora drömmar under tiden 💖 Jag fick ju drömhankatten då när jag hade beställt den. Nu fick jag tre jättefina honor! Det var tänkt som tillfälligt boende medans vi letar nytt hem. En av dem har aldrig löpt, och det var synd för hon har en sällsynt färg som jag tänkt satsa på. Nåväl. Här hemma blev hon mobbad av sina gamla kompisar så jag satte henne med hanen som hon är vän med, hon antogs ju ändå vara steril så... Imorse... Så parade de sig! Jag fick en chock. Men nu får hon stanna här, hon är jättego och har färgen man knappt kan hitta att köpa och då bara för runt tiotusen... Häftigt! Tack 💖

Svar: Ja där ser man.. outgrundliga äro talismanens vägar :) Kram :)
Esmaralda

74 AnnaK:

skriven

Jaha, då åkte dotra iväg! Känns lite jobbigt. Har haft ett speciellt band sen hon föddes och jag är nog lite hönsig när det gäller henne. Hoppas hon får trevligt......annars tar jag bussen dit 😜 Har på känn att de kommer hem tidigare än planerat också.

Kram 😊

Svar: Ibland är det bra både för mor & barn att släppa en aning... kram :)
Esmaralda

75 Jobb:

skriven

Hej esmaralda.
Det jobbar en man på mitt jobb. Kan han ha något att göra med tillsägningen jag fick att göra?
Kram

76 Solstjärnan:

skriven

Hej 😊

Vänner.
Har en riktigt god vän sedan länge tillbaka.
En barndomsvän finns ochså men restrerande är vänner som jag nog pratar med men inget mer på det djupare planet.

Es, ser du några nya goda vänner på kommande?

Kram Solstjärnan 🌟

Svar: Ja jag ser en ljus tjej.. lite äldre än du och ni kan bli riktigt bra vänner... kram
Esmaralda

77 HS:

skriven

Hej Es!

Upplevde han också att vi fick en speciell kontakt? På ett sätt vill jag bli hans vän men det kanske blir komplicerat när han är gift?

Kram

78 Smöla:

skriven

Kommer jag iväg på dansen till lördagen? Kommer det bli nån flirt isf? Eller träffar jag den rätte?

79 Hedwig:

skriven

Jag anser att man ska ha lite tur också...Tyvärr har jag haft mycket otur de sista 2 åren med kompisar. Alla har flyttat härifrån, några har verkligen svikit mig och jag har svårt med att få nya, främst på grund av min hälsa och brist på ork.

Jag vet dock att det finns citypolarna i Sverige (i alla storstäder). De anordnar aktiviteter där verkligen alla är välkomna. De anordnar även bokklubbar och sådant och man kan starta aktiviteter själv. När jag bodde i Sverige träffade jag några trevliga människor där.

Svar: Tack för bra tips !! Kram :)
Esmaralda

80 Anonym :

skriven

Godkväll kära Es, haft många fina stunder med en vännina. Mycket blev komplicerat sista året missförstånd små bråk och hon verkar gränslös med en del saker och män. Har sett mellan fingrarna flera gånger för att jag tyckt om henne. Hon hörde inte av sig när jag fyllde år och har återigen tagit bort mig som vän på fb.
Trodde så gott om henne. Känner mig så ledsen och besviken över hennes val.
Varför blev det så här ? Antar att vänskapen är över för gott ? Kommer jag någonsin hitta en " bästis" igen.
Kram

Svar: Ibland blir det så.. och det är bara att gå vidare... det känns inte som om ni får tillbaka vänskapen som den var när den var som bäst... du hittar nya vänner, det vet jag.. kram
Esmaralda

81 Queen:

skriven

Ser du något meddelande till mig ifrån andra sidan kram

82 N:

skriven

Hej Esmaralda.
Jag bli lite besviken på jobbar kompisarna. Känner mig utanför och det känns som om alla har pratat bakom min rygg och ingen har sagt något till mig, tror du dem pratat om mig? Tycker de illa om mig?
Kram

83 Anonym:

skriven

Hej Esmaralda.
Provade ringa honom men fick inget svar. Jag tror inte det är helt avslutat med den här tjejen tror du det? Är det där han är? Därför han inte svarar..
Kram

84 Elissa:

skriven

Hej Es

Hur blir sommaren?
kram

85 Ghost w:

skriven

Är det där huset vi vill kolla på någon fara med om vi skulle få chans att köpa det? Läste en del "otäcka" skador men är ändå sjukt intresserad!

Tack för svaret innan.


Kram!

86 Signe:

skriven

Hej!

Vad tror du om mitt jobb nu...?

Kram ♥️

87 Lilla Jaget:

skriven

Hej Esmaralda,
Vilken viktigt inlägg idag, jag ska ta till mig av det jag också. I mitt liv har jag ibland haft en del abrupta avbrott i en del vänskapsförhållanden. Ibland har jag blivit ledsen, men vid flera gånger har avbrottet föregåtts av att jag känt mig överkörd eller gränslöst behandlad. Med andra ord jag har haft svårt att säga ifrån på ett tidigt stadium och sedan fått krupp när det gått för långt. Å andra sidan har jag nog själv varit gränslös under en period i livet också. Idag har jag ingen jättenära vän. Lite ledsamt ibland, men får erkänna att jag är dålig på det.
Idag blev det helt bekräftad att ditt svar igår om min chef stämde-han har snurrat till mina grejer rejält. Det är en svår balansgång att stå emot och säga ifrån när han gör fel samtidigt som jag "behöver" vara smidig för att jag är vikarie som vill ha en fast plats... ja svårt är ordet. Hoppas det faller väl ut till slut ändå..... kram

88 AnnaK:

skriven

Tack! Jo, så är det! Kan vara så att jag behöver släppa mer i framtiden. Eller?

Kram och tack för att du finns 😊💕

89 Rädd:

skriven

Hej E!

Blir det ett jobbuppdrag där i höst? Sååå nyfiken. Orkar inte vänta.

Kram och kärlek.

90 Queen:

skriven

Ser du något meddelande till mig ifrån andra sidan kram


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: